achtergrond

Geenstijl

'Minister' Dilan sluit ophalen meer IS-vrouwen niet uit, want "mogen niet ongestraft rond lopen"

Maak het nou

SP, PvdA, GroenLinks en JOVD-minister van justitie Dilan Yesilgöz was in haar hoedanigheid als 'rechts' kamerlid nog mordicus tegen terughalen van IS-vrouwen. "Ze vormen mogelijk nog altijd een groot gevaar voor Nederland. Wij willen ze hier niet terug en wat ons betreft hebben ze het recht op het Nederlanderschap verloren. Daar berechten!" Een ministerspost later lijkt haar mening iets veranderd en met iets veranderd bedoelen we 180 graden gedraaid. "

"Afgelopen jaren is het voorgekomen, net als nu, en misschien de komende tijd nog een paar keer. Juist om te voorkomen dat ze er straffeloos vandoor kunnen. Er is niks veranderd aan mijn inzet, het kabinet haalt nog steeds IS-reizigers niet actief op. Maar op het moment dat de rechter ons dwingt om ze op te halen om straffeloosheid te voorkomen, en dat krijg je als je berechting daar nog niet voor elkaar hebt, dan moeten we daar wel naar handelen. Want we willen ook niet dat die mensen straffeloos rond blijven wandelen."

Van "Daar berechten!" naar oh nee toch maar hier. Je zou soms bijna denken dat Dilan de benodigde gravitas voor een ministerspost mist, maar in dit land werd Rob Jetten overwogen als minister van defensie, dus wat maakt het allemaal ook eigenlijk nog uit. Maar wat is eigenlijk een grotere straf; een Koerdische kamp in een woestijn, of 5 jaar Hotel Holland waarvan 2,5 jaar voorwaardelijk met meteen daarna een een herintegratietraject gesteund door elk denkbare institutie.

What a difference een ministerspost makes

Nou, maak het waar mop

Nou, maak het waar mop

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.