achtergrond

Geenstijl

HOEZEE. DANKZIJ OMIKRON nog even GEEN 2G

Eindelijk een variant die beroerd beleid afstopt. Hoewel...

Hugo de Jonge, die niks kan, heeft maatregelen laten lekken, een persco gegeven en daarna aan pas de Kamer medegedeeld  heeft zowaar via de keurige route van een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de 2G-samenleving waar hij en Mark Rutte zo'n enorme bloedhaast mee hadden, niet doorgaat. Deze week zou er gedebatteerd worden over de breed betwiste maatregel (waar de ChristenUnie zogenaamd tegen is maar waar de PvdA sowieso voor een meerderheid gaat zorgen). De reden: 

"Het kabinet constateert dat met de hoogte van de infectiedruk en de aanhoudende druk op de zorg de verwachting is dat er niet op korte termijn ruimte ontstaat om (delen van) sectoren waar sprake is van een omgeving met een hoog risico, met het gebruik van CTB op basis van 2G te kunnen openen. Dit geldt temeer vanwege de onzekerheden omtrent de Omikronvariant."

Maar niet te vroeg opgelucht adem halen: ten eerste staat daar in omfloerste bewoordingen dat de quasi-lockdown van de Vijf Uur Samenleving langer gaat duren en qua 2G-beleid is het uitstel en helaas geen afstel van de onveilige, nutteloze, niet wetenschappelijk onderbouwde sociale controlesystemen: *"Het kabinet hecht onverminderd aan de toevoeging van CTB op basis van 2G aan het repertoire van in te zetten maatregelen." *

TL;DR: Huidig beleid remt besmettingen niet voldoende, daarom gaat huidig beleid langer door. We geven Omikron de schuld. Daarna krijg je alsnog 2G. Hele brief hierrr. Ook leesbaar zonder QR-code.

Uitstel tot na kerst, daarna meteen TOTALEN QRIEG

"Het kabinet geeft uw Kamer in overweging om de behandeling van het wetsvoorstel Tijdelijke wet differentiatie coronatoegangsbewijzen over de inzet van 2G CTB te verdagen tot in de week na het Kerstreces. Het kabinet geeft uw Kamer daarbij ook in overweging om de behandeling van dit wetsvoorstel te combineren met de wetsvoorstellen over de inzet van het CTB op het werk (Wijziging van de Wet publieke gezondheid in verband met uitbreiding van de tijdelijke regels om de inzet van coronatoegangsbewijzen te verbreden naar personen die arbeid verrichten en bezoekers) en in het onderwijs (Wijziging van de Wet publieke gezondheid in verband met het schrappen van het instemmingsrecht van medezeggenschapsorganen van onderwijsinstellingen bij de inzet van coronatoegangsbewijzen in het beroepsonderwijs en het hoger onderwijs)."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.