Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Factcheck: was er sprake van "racistisch geweld" in Volendam, zoals Sylvana beweert?

Oliebollentest van KAMERVRAGEN versus PERSFOTO'S (en dronebeelden)

De kolonisten-LARP'ers van KOZP reden met twee bussen onaangekondigd doch goed voorbereid maar  (in hun eigen woorden) "spontaan" naar Volendam, waar ze uitstapten op de zaterdagmarkt waar geen Sinterklaas of Zwarte Piet te zien was en begonnen onmiddellijk met megafoons naar argeloze boodschappers "Volendam schaam je" te schreeuwen. Jerry Airfryer en zijn meute overlastgevers kreeg wat het wilde: een tegenreactie, in de vorm van eieren en oliebollen. De politie hield de groepen uit elkaar en sommeerde de duidelijk ongewenste opruiers te vertrekken. Missie geslaagd, want landelijke media gehaald. Waarom Volendam? Omdat de met belastinggeld gesubsidieerde Amsterdamse activistenclub KOZP letterlijk van mening is dat Volendam niet zelf mag beschikken over Volendam. Het staat letterlijk in een verklaring van KOZP: "We mogen het niet aan Volendam overlaten". Nou, dat maakte Volendam zaterdag zelf wel uit. En dat is precies waar Jerry Affiyie op hoopte. Kijk maar, wat een blij ei:

Een vers ei en een zachtgekookt ei

KOZP zit ook in de Tweede Kamer tegenwoordig, dus het verhaal krijgt nog een politiek staartje. Sylvana Simons heeft Kamervragen ingediend over wat zij zelf duidt als "racistisch geweld". Los van de discussie of Zwarte Piet "racistisch" is en mensen die het Sinterklaasfeest met Zwarte Piet vieren "racisten" zijn (zoals vandalen in Zaandam vrijdag nog beweerden): er was geen Zwarte Piet te bekennen op de Volendamse markt zaterdag. Toch werden de argeloze marktgangers voor 'racist' uitgemaakt, toegeschreeuwd door megafoons. De reactie op die actie is "racistisch geweld", aldus Sylvana. Nou beschikken wij over de dronebeelden van het hele spektakel, maar ook over een abonnementje op de ANP Beeldbank. Zo de foto's in die beeldbank één ding onomstotelijk bewijst, is het dat de overgrote meerderheid van de KOZP-'demonstranten' roomblank zijn: 

Hier, het mapje (.zip). Met moeite ontwaren we een paar personen van kleur in de groep. De rest zijn allemaal zelfverklaarde erfzondedragers. Een soort bekeerlingen - het ergste soort, zoals u weet. De groep lijkt niet eens een goede afspiegeling van de Nederlandse diversiteit. Ze mogen bij KOZP wel eens aan hun quota gaan werken, want de mensen van kleur worden gewoonweg uit hun eigen groepen gewerkt! Enniewee, of je nou wel of niet moet lachen om de gefrituurde kanonskogels die richting een bus vlogen (die PIET heet! En waar achterop een GGZ-sticker zit), van "racistisch geweld" was dus geen sprake. Mocht de optie tot zelfreflectie nog bestaan bij KOZP, Sylvana & hun Helper Witjes, geven we deze even mee: Soms heeft het helemaal niks met huidskleur te maken dat mensen gewoon niks van jou of je boodschap moeten hebben.

Hee KOZP. Bij de visafslag, rechtsomkeert

Social

Het verhaal van Ingrid, en de Man van de Oliebollenkraam

Social

VroomLinks: "MUUUUH Demonstratierecht!!1!"

Social

Is Denkjewel Zo

Social

Is Denkjewel Zo (II)

Social

Volendam van Boven - De Dronebeelden van de Verdreven Drammers

Reaguursels

Inloggen

Natuurlijk was dat zo want oliebollen zijn racistisch. En wat denk je dan van dit witte poedersuiker? Nou?

Rest In Privacy | 06-12-21 | 11:16

Zo'n beetje iedereen die te gast is in Volendam wordt als hij/zij vervelend doet op de een of andere manier het dorp uitgesmeten/gemept. Onafhankelijk afkomst, gender of kleur. Verkeerde grappen, verkeerde meisje bekken is al genoeg.
Die Sylvana heeft geen poot om op te staan.

Dima Beeline | 06-12-21 | 08:33

Meer dan verwerpelijk hoe Tweede Kamerleden Sylvana Simons en ook Jesse Klaver via twitter de illegale 'demonstratie' (was niet aangemeld en gezien de coronamaatregelen zou daar geen toestemming voor zijn gegeven) van KOZP provocateurs goed praten en daar zelfs mee instemmen. Volkomen verwerpelijk gedrag op twitter door die parlementsleden. Massaal werden de door de overheid verplicht opgelegde corona maatregelen, zoals anderhalve meter afstand van elkaar houden, met voeten getreden. Code zwart dreigt maar GroenLinks en Bij1 vinden zonder toestemming provoceren een burgerrecht, ik noem dit wetsverachting.

Vuurspuger | 06-12-21 | 01:59

Ik ben op dit moment op Curacao en ook hier is het Sinterklaas. Vanmiddag kwam ik een hele groep zwarte pieten tegen die zich aan het schminken waren voor een optreden. Van zwart naar Zwarte Pietenzwart. Geen protesten van wie dan ook gezien en gehoord. Slechts een groep zelfstandig denkende en plezier hebbende mensen die zo te zien nog niet in slachtofferschap geconditioneerd waren.

sauruss | 06-12-21 | 01:41

Als eerste reactie zou je zeggen; Nee.

Alleen, als je erover nadenkt, zeg ik ja, alleen niet zoals Silly Syl het bedoelt.

KOZP die op de Dam ging roeptoeteren zou nauwelijks nieuwswaardig zijn. Halsema had per direct toestemming gegeven. Ze hadden beetje staan roepen, en om 1700 was het klaar. Klein nieuwsberichtje, and that's it.

Dat weten zij ook, dus kiezen ze voor Volendam. Waar gereageerd wordt zoals zij verwachten. Namelijk ze worden weggejaagd. Misschien hebben ze beetje onderschat hoeveel weerstand ze kregen.

Waarom dan toch racistisch geweld? Omdat nietsvermoedende mensen op een markt werden uitgemaakt voor racist en door de grauwe eeuw op Twitter als nazi wordt weggezet.
Het is dus KOZP die racistisch geweld gebruikt. Want alle blanken die er aanwezig zijn worden verbaal lastig gevallen. Me dunkt dan men zich wil verdedigen. Dit zal Silly Syl nooit zo zien, die zit alleen dat de blanken de zwartjes aanvallen. Zwartjes die opvallend genoeg roomblank waren voor grootste deel...

Harvey2Face | 05-12-21 | 21:47 | 1

"Het is dus KOZP die racistisch geweld gebruikt".
Inderdaad ook mijn inschatting van hun actie.

Stuffed Human | 06-12-21 | 12:30

Allemaal valse Calimero’s in die bus. Zal wel door een variant van het vogelgriepvirus veroorzaakt zijn. Of is het een soort gekke koeienziektie, dat ze niet meer wisten waar ze naartoe gingen op hun dagje uit, goedgekeurd door het gesticht waar ze ‘s avonds weer moesten inchecken?

HebjeHemweer | 05-12-21 | 20:30

Sylvana is de grootste racist in de tweede kamer en Bij1's partijprogramma meurt naar black supremacy. Illegale demonstratie en uitlokking. Het laatste is waar deze racistische droeftoeters op uit zijn. Had zo'n antifagekkie met zijn megafoon in het gezicht van mijn kind geschreeuwd dan had ik dat ding figuurlijk zo diep in zijn strot geduwd dat ie alleen nog maar kon toeteren om te communiceren. In metaforische zin dan, meneer de rechter, dat begrijpt u. Ik ben namelijk woordkunstenaar en tegeltjesbakker. Helder toch?

allemansvijand | 05-12-21 | 20:19

Met oliebollen en allerhande voedsel rare ideeën uit ideologisch bezetenen smijten wordt nog wel een leuke midwintertraditie à la Joelfeesten.

SIogra | 05-12-21 | 20:12

Aan het einde van elke discussie staat, bij geen overeenkomst, geweld.

Aan het einde van geweld staat, bij geen overeenkomst, oorlog en dood.

kozp zijn oorlogsstokers en het is denkbaar dat dit nog eens tot escalaties gaat leiden die ernstiger zijn dan wat eieren op een bus.

kozp moet gewoon daarom eens een beetje normaal gaan doen. In plaats van kinderfeestjes verpesten en onschuldige mensen op een markt belagen, op een plek waar niet eens een zwarte piet te zien is. Dat zijn handelingen van psychologische oorlogsvoering. Ze sturen aan op bloed, stelletje gekken.

Knufter | 05-12-21 | 19:33

Is dit het hele contingent KOZP demonstranten? Kan ik niet echt zenuwachtig of opgewonden van worden.

P. Breidel | 05-12-21 | 19:15


Het (piet-haters) zijn ook racisten, want het gaat hen om
(1) een kleur: zwart . Mocht je als slaaf een andere kleur hebben gehad, pech.
(2) niet de lokale afrikaanse slavenhandel, want de zwarte handelaren gaan vrijuit (hoi ashanti)
(3) daders zijn altijd blank. Zwart kan nooit racistisch zijn. Vinden ze.
(4) zeuren in nederland. Racisme/slavernij in andere landen boeit niet. Ofzo.

En dat allemaal omdat hun moeder misschien ooit eens voor zwarte piet is uitgemaakt… nou nou. . Ss van bij-een polariseert de boel alleen maar.

Gadverdamme.

BenDeLier | 05-12-21 | 19:11

Wanneer houdt dat provoceren een keer op, stelletje aandachts hoeren en pooiers!

StandPuntHoofd | 05-12-21 | 18:38

Die demonstratie was dus hartstikke illegaal. Ik zou als marktkoopman aangifte doen tegen die polariserende terroristische club, en de gederfde omzet claimen.

Harrie-Couvert | 05-12-21 | 18:16

Heeft Frakasi eigenlijk al excuses aangeboden voor de gruwelijke slavenhandel van de Ashanti?

Zeurders | 05-12-21 | 18:08

KOZP, Bij1, VVD (ja, ook links wegens de bereidheid om hun verkiezingsprogramma te verloochenen om maar aan de macht te blijven, beste kiezers), Groenlinks, D666, NPO moeten zich realiseren dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking vóór Zwarte Piet is. Dat wordt niet gehoord, omdat die meerderheid beschaafd is en niet de megafoon oppakt om te blèren.

polderslootje | 05-12-21 | 18:03

Zoals te verwachten extrapoleert KOZP het gebeurde in Volendam naar heel Nederland. Manipulatie (of “how to lie with statistics”) om de discussie te sturen over hoe racistisch Nederland is. Hadden ze beter Urk kunnen nemen maar dat terzijde.
Dan kan ik dus in de Bijlmer (of Schilderswijk, Delfshaven,etc.) gaan staan, iets van “white power” of zo roepen. Dat overleef ik waarschijnlijk niet. Is dat dan het bewijs dat 100% van de gekleurden de witten naar het leven staan als het gaat om vrijheid van meningsuiting als de mening niet bevalt?

Ericpo | 05-12-21 | 17:56

Sylvana heeft wel gelijk, clubjes die Zwarte mensen eruit willen schoppen zijn racisten.

Zeurders | 05-12-21 | 17:56 | 1

Clubjes die anderen om hun afkomst discrimineren zijn inderdaad racistisch. Hoe zie jij dat in dit geval dan terug? KOZP zijn de enigen die zwarte mensen eruit willen schoppen, namelijk alle zwarte pieten. Misschien bedoel je dit ook, misschien niet, ik denk ik leg het voor de volledigheid maar ff uit

KokkieBalboa | 06-12-21 | 01:35

Mensen maak je niet druk om die enige echte Zwarte Piet. Kijk om je heen en er zijn er nog enige hondduizenden om naar te kijken. Allemaal fans van bij1 en Groen Links.

gratias | 05-12-21 | 17:49

De actie was zó geweldig spontaan, dat ze geheel vrijblijvend en geheel zonder enige vorm van planning banners (levertijd: drie á vijf dagen) hadden laten maken met: 'Volendam kan het'.

bisbisbis | 05-12-21 | 17:46

Misschien is het tijd voor Sylvana om de eer aan haarzelf te houden en op te bokken. Ga maar lekker weer tv programma’s maken. Bij tmf ofzo..

superb_de_lux | 05-12-21 | 17:35 | 1

Zoiets ja, kapster zal ze niet worden denk ik. Die opleiding had ze toch niet afgemaakt?

Bugblatter | 05-12-21 | 19:22

Sylvana en haar vriendinnen wilden provoceren. Dat is ze gelukt. En in hun bubbel geloven ze dat ze aangetoond hebben dat Volendam racistisch is.

thanseeuwen | 05-12-21 | 17:26

Wie zijn er nu racistisch? KOZP, dat diep neerkijkt op dat stel onbeschaafde wilden in Volendam en hun het woke evangelie wil opdringen? Of de Volendammers die daar niet van gediend zijn?

MAD1950 | 05-12-21 | 17:13 | 1

Of Rutger Groot-Lenin?

SIogra | 05-12-21 | 17:17

Er staat toch duidelijk aan gegeven dat het in Volendam verboden is voor mensen van kleur tenzij ze pakketjes komen brengen.
Is dat nou zo moeilijk.

Uw Verzekeringsadvis | 05-12-21 | 17:11

Prima gedaan Volendam, precies wat ik hoopte als ze zouden komen demonstreren.

Baksteenbakker | 05-12-21 | 17:05

De één strooit pepernoten, de andere eieren, vis en oliebollen. Dat ze dat niet kunnen waarderen… tss verwende nesten. Hup in de zak mee naar Spanje, of Ghana. Of Amsterdam buiten de ringië.

Don-Damsko | 05-12-21 | 16:47

Gewoon Amsterdams kutvolk dat met de bus stand en land afreist om andermans feestjes te bederven. Halsema houdt die troep in het vervolg bij je, buiten Amsterdam zit niemand op ze te wachten. En Sylvana, blijf vooral geloven dat alles racisme is, domheid kent geen grenzen en het is je gegund.

jochum1980 | 05-12-21 | 16:46 | 2

Sylvana moet eerst eens open kaart spelen over de Isisganger in haar familie, ene Laura H.

Krijgtheenenweer | 05-12-21 | 16:53

Vanzelfsprekend gesponsord door subsidies van de gemeente Amsterdam

theo-is-dood | 05-12-21 | 17:29

Het is gewoon van de zotte dat de zogenaamde anti-racisten andere mensen van alles en nog wat beschuldigen omdat ze een witte huidskleur hebben zonder ze te kennen. En het wordt ja knikkend allemaal goedgekeurd in dit kutland.

Burgerzaken | 05-12-21 | 16:44 | 1

De meeste mensen in NL maken zich helemaal niet druk om huidskleur, afgezien van zonnebanktypes, het zijn de wokies die behoefte hebben aan deze hokjesindeling.

Zeurders | 05-12-21 | 17:59

Ze hebben weer hun zin. Publiciteit. En jullie (GS) doen er aan mee. Breeduit over schrijven.

RamondeM | 05-12-21 | 16:40 | 2

Ja joh, je moet ze een beetje in het debat betrekken, anders voelen ze zich weer gediscrimineerd. Dat begrip je toch wel?

Rest In Privacy | 05-12-21 | 16:42

Het is een spel dat jij kennelijk niet snapt.

Koning BongoBongo | 05-12-21 | 18:10

Vond het wel grappig dat 1 van die zwarten zei dat de mensen geen respect voor hem hadden, maar wel blij was dat hij weer eens wat vis afval naar zich toe gegooid kreeg. Gelukig had hij een tuppie bij zich zodat hij vanavond met zijn vrienden ook weer eens een visje kon eten. Een ander stopte snel 5 oliebollen en een eitje is zijn zak. Zo zie je maar een kinderhand is snel gevuld met st Nicolaas.

Rest In Privacy | 05-12-21 | 16:29

Zo een bus onder de eieren, dat werkt, baalt die chauffeur geweldig van. Als je dat lang genoeg doet is er geen bus meer te huren.

P. Breidel | 05-12-21 | 16:22 | 3

Het waren witte eieren daarom racisme.

dedwarsligger | 05-12-21 | 16:32

Die bus is eigendom van een club die het vervoer van allerlei ideële organisaties subsidieert.
Zie: De Vereniging Groengrijs maakt personenvervoer mogelijk door een touringcar ter beschikking te stellen aan haar leden. De Vereniging Groengrijs stelt het lidmaatschap open voor sociaal-maatschappelijke organisaties in het bijzonder zorgcentra, buurthuizen en organisaties ten behoeve van gehandicapten.

Met het ter beschikking stellen van de touringcar beoogt de Vereniging Groengrijs haar leden in staat te stellen vervoer te organiseren ten behoeve van haar bewoners (zorgcentra), aan haar zorg toevertrouwde personen (gehandicaptenzorginstellingen), buurtbewoners (buurthuizen) etc. met het doel isolement te voorkomen en sociale cohesie te bevorderen
Link: groengrijs.com/vereniging-groengrijs/...

Van hun website: de voorzitter is Eric J*unge

Studeerde Nederlands recht aan de VU te Amsterdam. Is sinds 1989 werkzaam bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. “

theo-is-dood | 05-12-21 | 17:37

Zomaar iemand van racisme beschuldigen is pure laster en smaad. Zijn er al voorbedrukte aangiftes verkrijgbaar tegen persoon Simons?

Selassie | 05-12-21 | 16:21 | 2

Dat is een goede!
Misschien via crowdfunding eens een rechtzaakje aanspannen, net als die gast deed, tegen die dansleraar/ covid ontkenner.

bqbq | 05-12-21 | 16:43

Dat zou het mooiste zijn dat haar kan overkomen, wereldpodium dat "zie je wel" heet.

P. Breidel | 05-12-21 | 19:02

Die megafoon past goed op de lippen. 'Oeweg met soewarte piet'.

inCol | 05-12-21 | 16:17

Dus zwarte piet is een ras

P. Breidel | 05-12-21 | 16:17

Sylvana: dit zijn geen antiracisme demonstranten. Echt niet. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening en mag die uiten, maar dit zijn geen antiracisme demonstranten, niet met de beste wil van de wereld.
Bedenk wat een racist is, kijk dan naar de twee partijen die tegenover elkaar staan hier en leg ze dan allebei langs de lat.

TheseDays00 | 05-12-21 | 16:07

Ah, nou, de media is met het journaal (op BNR) van 16:00 klaar met spinnen zo te horen.

De voetbal hooligans hebben het gedaan! Gelukkig maar Ingrid.

cloudoflogic | 05-12-21 | 16:06

Er was absoluut racistisch geweld in Volendam. De haat tegen alles wat wit is en anders denkt, is erg groot binnen de club van SS.

donkieshot | 05-12-21 | 16:00

Aan het filmpje boven te zien moesten alle blanken achterin de bus zitten. Gezellige club die KOZP.

Deflatiemonster | 05-12-21 | 15:53

KOZP..... krijgen die echt subsidie? van wie dan?

Jee-Dee | 05-12-21 | 15:52 | 5

@Lorejas | 05-12-21 | 15:58:
Vizier Op Links: /Devika Partiman, KOZP-handlanger met driedubbele agenda
Devika Partiman is actief lid van Groenlinks in Amsterdam, ondersteunt KOZP, is assistent van Jerry Afriyie, en in die hoedanigheid krijgt ze op jaarbasis ruim 100.000 euro om voornamelijk linkse vrouwen de politiek in te bewegen./

theo-is-dood | 05-12-21 | 16:45
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Soms | 05-12-21 | 15:51

De vis is te vers op de markt in Volendam. Ze hadden met rotte vis moeten gooien.

Johnnie Hansome | 05-12-21 | 15:41 | 2

Precies. Maar evengoed goed gedaan van de Volendammers.
Die paranoia mafketels van kotz doen hun best maar in de randstad.

bqbq | 05-12-21 | 15:55

@bqbq | 05-12-21 | 15:55: Ja ho even, ik wil ze ook niet! Ik ken niemand die ze uitgenodigd heeft om bij mij in de Randstad te komen wonen!

KokkieBalboa | 06-12-21 | 01:41

Nog maar eens plaatsen, gaap

In 2001 zegt Sylvana in de Volkskrant: “Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem. Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen en lopen tegen dezelfde dingen aan. Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten. Een Nederlandse vriendin van mij had een donkere vriend. Zijn samen op vakantie geweest en noem maar op. Krijgt ze opeens een telefoontje van hem: blijkt hij op het punt te staan met een ander te trouwen.” En op de vraag of donkere mannen gewelddadiger zijn dan blanke, antwoordt ze zelfs: “Ik heb de indruk van wel.

Bibop | 05-12-21 | 15:38 | 5

@Johnnie Hansome | 05-12-21 | 15:44: Frappez, frappez toujours!

Argyronauta | 05-12-21 | 16:33

Ik, melkwitte man, zou er nog niet Mercedes stokje in willen roeren.

Tjemig | 05-12-21 | 22:23
▼ 2 antwoorden verborgen

moe je een knal vejr je arses. (Volendams) doe je wel even normaal

Bibop | 05-12-21 | 15:36

Beste Sylvana, linkerhandje van Jeffrey:
Eerste de balk uit eigen oog. Geen erger racisme dan binnen de Surinaamse gemeenschappen. Zet geen creolen en Hindoestanen in één werkploeg. Dat wordt oorlog want ze haten elkaar.
Dan die Surinaamse machocultuur. Daar heb ik machteloos moeten toekijken hoeveel vrouwen en kinderen daar slachtoffer van werden.

Abu Bachouca | 05-12-21 | 15:34 | 1

Jeffrey Epstein?

SIogra | 05-12-21 | 16:00

Als ik met 49 Feyenoord supporters op de Albert Kuyp zonder toestemming ga roeptoeteren dat ze zich daar voor het kapitaalvoetbal moeten schamen, ben ik benieuwd hoe lang we dit gaan volhouden.

Schemerlamp | 05-12-21 | 15:32 | 1

De Kuip. Dat is met een K. Cuyp. Albert Cuyp.

Lorejas | 05-12-21 | 16:00

Het wordt tijd dat Halsema en kornuiten voor die KOZP eens een fatsoenlijke subsidie gaat regelen, dan kunnen ze lekker naar de bovenwindse eilanden.
Daar vieren ze namelijk wel ongestoord en zeikvrij het Sinterklaasfeest. Over tien jaar hier op televee te bewonderen in "Andere Tijden".
-
Wat mis ik dat beelden uit Aruba en Bonaire waar KOZP staat te hobbyen, terwijl hun gewoon Sinterklaas vieren.

bananabanana | 05-12-21 | 15:31 | 1

'Geen plek voor racistisch geweld'. Dus: een andere mening hebben dan KOZP maakt je kennelijk een racist. Zo diep zijn we gezonken: in de 2e kamer zit een mevrouw die kennelijk iedereen die haar mening niet deelt een racist vindt.
Trouwens: is er wel plek voor ander geweld dan, mevrouw Simons?

Hommel | 05-12-21 | 15:29

Het lijkt me wel leuk om te zien wat er gebeurt als er totaal niet gereageerd wordt op die schreeuwers. Staan ze daar met hun spandoeken. En ondertussen doet iedereen gewoon rustig zijn of haar boodschapjes op de markt. Dat beeld lijkt me veel hilarischer dan er op te reageren. Want dat willen ze juist. Mensen met borderline moet je ook zo bejegenen….

Reso | 05-12-21 | 15:28 | 2

Ha ja, bakkie koffie serveren, stukje vis erbij. Ze gewoon helemaal in de watten leggen. Goodiebag mee voor in de bus. Oh en allemaal op de foto in Volendamse klederdracht.

Lorejas | 05-12-21 | 16:01

Ho ho ho.... Negers in volendamse klederdracht. Fuck that. Cultural Appropriation wat denken ze wel niet, dat ze zich zomaar even on klederdracht kunnen hijsen en dan denken dat ze weten hoe het is om een volendammer te zijn?

peterdh | 05-12-21 | 20:59

Ze zoeken het zelf op! Of ging de bus niet verder als Volendam?

apek00l | 05-12-21 | 15:24

Bus vol whitey helpers. Next….

redanx | 05-12-21 | 15:22

Is dit het nieuws in Nederland? KOZP? Niks belangrijkers om tegen te protesteren? Geen vulkaanuitbarstingen en zo? Ik ben blij en verheugd dat het zo goed gaat hier.

Nivelleermarionet | 05-12-21 | 15:20

Eerlijk gezegd, heb me rot gelachen. Met oliebollen gooien, de grap van de eeuw.

gato | 05-12-21 | 15:20

Maar hoeveel boetes zijn Er uitgedeeld voor negeren van 1’5m. De me is voor minder losgelaten. Zou je die organisatie kunnen aanklagen voor het bewust faciliteren van het breken van Corona regels. Ik gok dat Bruls vooraan staat om aangifte te doen. Zeker airfreyer staat heel duidelijk op de foto zonder mondkapje in een bus en In Die bus ook geen 1’5m. Al die racisme en discriminatie roepende figuren zijn de enige die er mee wegkomen juist door hun kleurtje

Snap_het_ook_niet | 05-12-21 | 15:15

SS is zelf de grootste racist die hier rond loopt. Het wordt tijd dat er massaal aangiften tegen haar gedaan worden. Wat ze allemaal niet uitkraamt over witte mensen, echt verschrikkelijk. Ze moet snel opgepakt worden. Of in de zak van Sinterklaas en Zwarte Piet. Zal die gefrustreerde oproer kraaier leren.

ILF2 | 05-12-21 | 15:14 | 2

Ik ken geen witte mensen, vertel er eens meer over. Waar wonen die?

Kaas de Vies | 05-12-21 | 15:21

Blank, verdomme ! Blank !

Plaque-doctor | 05-12-21 | 15:58

klopt het door KOZP geschetste narratief eigenlijk wel? Kweenie, als er met eieren wordt "bekogeld" dan verwacht ik niet echt dat die heel blijven. Die meneer op de foto is nog aardig schoon na een eierendouche en dat ei lijkt erg heel. Is er al iemand die even heeft gechecked of die foto ook klopt met de tijdslijn?

PolarWolf | 05-12-21 | 15:12

Nergens stemt men zoveel PVV en FvD als in Volendam, maar verder zijn het natuurlijk geen racisten. Er is uiteraard sowieso geen racisme in Nederland, laat staan in Volendam.

Bigi Bana Boy | 05-12-21 | 15:12 | 14

Gister nog, zag ik racisme onder een stoeptegel. En ook onder een stapel bladeren. Het is vreselijk, Bigi. Ik zou niet meer de deur uitgaan of misschien toch maar emigreren naar een land zonder straten en bomen.

Deflatiemonster | 05-12-21 | 15:56

Er zijn plaatsen waar ze geen'multi cul' opgedrongen willen hebben, behalve Colombiaanse goederen, dat dan weer wel..... Laat die mensen, en blijf lekker in eigen ghetto.

PerineumPiraat | 05-12-21 | 16:55

@Bigi Bana Boy | 05-12-21 | 15:26: Dat zeg jij nou wel, ik heb jaren geleden ooit met een Surinaamse stucadoor op de bouw gezeten , dat was de eerste Surinamer die ik Volendams hoorde praten en hij woonde er ook nog.

peet12 | 05-12-21 | 18:00
▼ 11 antwoorden verborgen

Ik word met de dag onverdraagzamer.

Stijlicoon | 05-12-21 | 15:11 | 3

Niet doen joh, dat is precies wat KOZP wil. Niet wie jij bent doet er toe maar tot welke groep jij behoort. Onversneden marxisme, groepen tegen elkaar uitspelen, bestaande structuren en tradities afbreken en daarna de gedroomde marxistische heilstaat opbouwen. Dit is precies wat dit joop volk wil,

therealbraindump | 05-12-21 | 15:37

de tweedeling wit/zwart lijkt mij hierdoor verder aangewakkerd te worden?

oblix | 05-12-21 | 15:51

Die demonstratie was niet aangemeld, dus illegaal. Ja, dan ga je met pek en veren de stad uit, ga dan niet liggen piepen.

Poes Fiep | 05-12-21 | 15:10

Racist, is dat een beschermde titel, of kan iedereen zich zomaar racist noemen?

Pretzel Logic | 05-12-21 | 15:09 | 4

Je kan wel voor racist uitgemaakt worden. Dan ben je dat natuurlijk.

Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 15:13

ik moest lachen ! gecertificeerd Rasicist ( hoofdletter !)

PerineumPiraat | 05-12-21 | 16:57
▼ 1 antwoord verborgen

Ze hadden al die demonstrerende nietsnutten moeten beboeten wegens het niet houden van 1,5 meter afstand.

Jafco | 05-12-21 | 15:04

Ik vind racisme even erg als incest. Ik blijf neutraal.

Ridde Rogter | 05-12-21 | 15:01 | 2

Elke vermoede associatie berust op doorgeschoten fantasie.

Ridde Rogter | 05-12-21 | 15:03

Ach als mijn achter-achternichtje een lekker geil ding, met een nuchter realistische blik op de wereld, is ga ik daar liever overheen dan zo'n links stemmende trol uit de pijp of een van haar deugende vriendinnetjes in hun broekpak.

peterdh | 05-12-21 | 15:35

Prima dat zwarte piet verdwijnt, niet elke traditie is heilig en voor de kinderen maakt het niets uit. Maar zwarte Piet is niet racisme en het zegt veel over KOZP dat zij dat wel zo zien. Wie is hier nu racistisch? Voor de rest mag de minister dit artikel sturen naar Simons als antwoord op de Kamervragen. En hup Volendam.

rederijker | 05-12-21 | 14:58

Klasse reactie op een minne actie.

mundusvultdecipi | 05-12-21 | 14:58

Sylvana, je land, Suriname, roept je. Ga daar je fantastische dingen doen, de groeten.

dathoujetoch | 05-12-21 | 14:58 | 1

Ik ben eens in Suriname geweest, pracht land, ditto mensen.
Maar de bosnegers praten niet met de stadsnegers, de Chinezen niet met in hindoes enzv. Een minimaal percentage witte, die er al generaties wonen, proberen toch de verbindende factor te zijn.

Ray Skak | 05-12-21 | 15:13

Do you want to stop racism?
Stop talking about it.

Morgan Freeman.
Zo silly sil,steek die maar in je.......

De Profundus | 05-12-21 | 14:51 | 1

Dacht je dat SS wil dat het stopt? Dan is haar partij overbodig en kan ze fluiten naar haar inkomen.

Rico Tampeloerus | 05-12-21 | 15:03

Zuigen, etteren net zolang tot er een reactie komt.

Volendam is nog heel mild geweest voor deze etterbakjes.

Wattman | 05-12-21 | 14:49

Waartoe dienen de kin beschermingsdoekjes die ik ook nu weer op de foto's van de anti's zie?

forecastle | 05-12-21 | 14:48 | 2

Tegen Zwarte Piet natuurlijk.

Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 14:58

Omdat deze zelfbenoemde super deugers niet herkend willen worden , waarschijnlijk omdat ze zelf weten dat ze niet deugen..

Nico_the_Sparrow | 05-12-21 | 15:00

Kijk nu eens even naar die toetjes van kozp. Vergroot ze even en je hebt het beeld. Laagopgeleid , werkloos of slurper van subsidiepot, en zielig om te zien. Mijn opa noemde dit soort figuren : diarree.
Slappe hap dus, vrij vertaald!!

Mispel | 05-12-21 | 14:47

Niks racistisch aan hoor. Die Volendammers rammen iedereen in elkaar, al zijn ze paars.

KritischeKrikker | 05-12-21 | 14:45 | 2

Als dat jassie van jou beschadigd is.

Gaat het niet dan? | 05-12-21 | 15:13

@Gaat het niet dan? | 05-12-21 | 15:13:
Haha, klassiekertje...

SterF... | 05-12-21 | 15:19

Scherpre tweets van Denkjewel. Wie gaat er schuil achter deze nick? Wat mij betreft mag hij stukjes hier komen schrijven.

BobDobalina | 05-12-21 | 14:43 | 3

Eens. Die snapt het prima

JanFTE | 05-12-21 | 14:47

Staat gewoon op zijn twitter account wie het is. En eens verder.

rederijker | 05-12-21 | 14:55

NSB'ers.

SergeantPierlala | 05-12-21 | 14:39 | 1

Als ik ze over die markt zie marcheren en schreeuwen meer een soort bruinhemden.

SIogra | 05-12-21 | 14:43

We leven inmiddels in een piepklein landje met maar liefst 200+ nationaliteiten bij elkaar.
En laten we eerlijk zijn, op de vierkante kilometer al, Friezen zijn heel anders dan Limburgers... dat maakt nog geen racisme maar wel 'iets' heel erg duidelijk.
Als Sylvana echt iets wil gaan doen tegen racisme in haar omgeving dan moet ze gewoon weer even het vliegtuig nemen naar SU, even los van paar keer p.j. voor familiebezoek en vakantie.
Daar heb je een samenleving die veel minder nationaliteiten binnen de grenzen heeft maar werkelijk bol staat van racisme onder de diverse bevolkingsgroepen aldaar.

der Schweinigel | 05-12-21 | 14:39 | 3

Over het racisme van Surinamers onderling is een rapport over verschenen.

drs.Nee | 05-12-21 | 14:46

@drs.Nee | 05-12-21 | 14:46: Onderin welke lade, bij wie en waar, ligt dat rapport dan begraven?
Ik ga er verder geen punt van maken want 'ver van mijn bed show' maar Sylvana zou daar beter bezig zijn dan hier met haar commentaar.

der Schweinigel | 05-12-21 | 15:10

Lekker zuigen en uitlokken, als er dan iemand ook maar iets zegt is het BIngo. Uitvergroten in een jankverhaal en je gesubsidieerde hobby is weer veiliggesteld voor het komende jaar.
Je deugt tot in de NPO hemel. Hoe mooi kan het zijn?

bananabanana | 05-12-21 | 14:36 | 3

Het begint al in de Bijlmer. Daar leven die groepen ook volstrekt gescheiden en moet men niks hebben van de andere clans.

Piet Karbiet | 05-12-21 | 14:52

@Piet Karbiet | 05-12-21 | 14:52:
Het Pipo Lubbers kabinet was in 1992 uitermate verbaast over de 100+ (meest ongeregistreerd) nationaliiteiten welke uit de flats kwamen tijdens de Bijlmerramp. Ze hadden geen idee van, dus er is weinig veranderd.

Penus Decoratus | 05-12-21 | 15:13

@Penus Decoratus | 05-12-21 | 15:13: Toen waren ze ineens een berg Ghanezen kwijt

P. Breidel | 05-12-21 | 19:11

Dat er hardcore marxisten in de politiek zitten is al vrij irritant. De mensen die zonder al te veel zelf te nadenken achter zo'n partij aanlopen zijn veel enger. Soort van mix tussen naief, wereldvreemd en zelfhaat.
Heel graag naar buiten toe laten zien dat ze voor het goede zijn, en ondertussen elke vorm van nuance in de discussie uit te weg gaan. Luie mensen die graag achter de grote leiders lopen die bepalen wat goed en slecht is.

"Nou Henriette, omdat jij je hele leven in je veilige bubble hebt geleefd en geen idee hebt hoe het echte leven eruit ziet gaan wij dat even aan je uitleggen. Racisme is dus slecht, en wij vertellen wat dat precies is en hoe je dat kan herkennen. Als jij een goed mens wilt zijn, moet je achter ons label van Rascisme lopen. Niet te veel vragen stellen want je kan niet alles snappen, want jij bent blank, sorry wit"

Henriette loopt daar gewoon achteraan hoor. En samen met Henriette heel veel andere vrouwen. Aangevuld met een paar mannen waar je van af kan vragen of die niet een psychische stoornis hebben. Narcisten, pedo's, Simps (denken dat je makkelijk vrouwen kan scoren door met ze mee te lullen over onderwerpen waar je zelf niet in gelooft). En dan heb je natuurlijk gewoon domme kapot gefeminiseerde mannen.

Voor het geval er iemand is die denkt dat Bij1 niet een marxistisch/communistische partij is verwijs ik graag naar het partij programma:
bij1.org/programma/economie/

JanFTE | 05-12-21 | 14:31

ik zie op de bovenste foto dat Neil, van de Young ones er ook bij was. Dan weet je het wel.

zeeman73 | 05-12-21 | 14:29 | 1

Dat is een vrouw, als je die rossige bedoeld.

King of the Oneliner | 05-12-21 | 14:39

In Zaandam hadden die kneuzen ook de leuzen bij Dorcas op de straat gekliederd, Dorcas is een kringloopwinkel/organisatie waar vrijwilligers allerlei projecten opzetten voor de allerarmste ter wereld. Om die mensen voor racist uit te maken omdat er een pietje in de etalage hangt, is werkelijk walgelijk. Verwend extreem links kuttuig is het.
www.deorkaan.nl/dorcas-zwicht-voor-za...

osolemio | 05-12-21 | 14:27 | 2

Straat intimidatie. Links extremistisch tuig is het

JanFTE | 05-12-21 | 14:38

@JanFTE | 05-12-21 | 14:38:
Wiki: Vizier Op Links is een Nederlands platform dat zich bezig houdt met het onthullen van vermeende politiek linkse agenda's in onder meer het onderwijs en de vakbond en bij politieke tegenstanders zoals antifascisten en de BLM-beweging.[1] Het werd in 2020 opgericht.

theo-is-dood | 05-12-21 | 16:40

Het lijkt me zo vermoeiend joh, mensen als Jerry en Sylvana die echt de gehele godganse dag met hun kleurtje bezig zijn. De hele dag lopen ze rond met de oren gespitst of misschien iemand het wel over hun kleurtje heeft, en dan onmiddelijk oPhEf!!1!!, want rasies. En als mensen het níet over hun kleurtje hebben ook onmiddelijk oPhEf!!!1! want niet divers genoeg. Deze mensen staan op met hun kleurtje, identificeren zich met hun kleurtje, hebben het voortdurend over hun kleurtje, praten alleen maar over hun kleurtje maar een ánder mag alleen maar luisteren en instemmend knikken want die hebben een ánder kleurtje en zijn dus altijd fout. Mijn god, wat een doodvermoeiend clubje.

Ceristimo | 05-12-21 | 14:26 | 3

Geweldig als dat het enige in je leven is waar je last van hebt. Niks geen hoger, oorlog, corona, geldzorgen of wat dan ook. Ik ben beledigd!

Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 14:28

@Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 14:28: *honger

Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 14:28

Cerestimo: je slaat de spijker op zijn kop! Goed verwoord! Dat soort mensen is geobsedeerd door Kleur en komt niet aan leven toe. Best sneu, eigenlijk.

Edelschweiss | 05-12-21 | 14:48

Kozp en blm zijn terroristen wanneer worden ze op de zwarte lijst gezet. Sorry terroristen lijst mag niet meer zwart zeggen. Verdomp zeg ik het alweer.

Limburgse-Harry | 05-12-21 | 14:25
-weggejorist-
HogeNood | 05-12-21 | 14:25 | 1

Op de derde ANP foto (met die oudere dame die aan het discussiëren is) staat zo'n typische beroepsdemonstrant. Met op zijn hand het telefoonnummer van de groepsadvocaat, voor het geval ze worden opgepakt. Heeft een AntiFa demonstrant me ooit trots verteld... Stomme idioten dat het zijn...

ForHolland. | 05-12-21 | 14:24 | 1

Antifa wil alleen rotzooi en ophef in een demonstratie

Therrie | 05-12-21 | 15:21

Die blonde mevrouw die in het gezicht wordt geschreeuwd. Stuur Tom daar langs! Althans. Ik zag alleen het stukje dat ze er tegenin ging maar dát vind ik mooi. Voor niets bang en opheldering vragen in eem zo goed als lege straat.

overVecht | 05-12-21 | 14:24 | 5

@Madame Poitiers | 05-12-21 | 14:27: Wat dacht je van stadsgekken die per bus naar een vissersdorpje gaan...

Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 15:14

@Madame Poitiers | 05-12-21 | 14:27:
En de firma die deze bussen verhuurde had ook geen enkel principieel bezwaar tegen die mafkleppers van KOZP, toch weer mooi een paar euries verdiend.

Penus Decoratus | 05-12-21 | 15:22

@Penus Decoratus | 05-12-21 | 15:

De bus is eigendom van de vereniging GroenGrijs. Die stelt bussen op ideële grondslag ter beschikking.

theo-is-dood | 05-12-21 | 17:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een trieste bedoeling die constante "demonstraties" (met wat voor doel dan ook). Vrijheid van meningsuiting is belangrijk, maar is het heden ten dagen nog altijd nodig om daar andere mensen mee lastig te vallen?
Ik heb met die mensen niks te maken. Laat me met rust.
Als ik naar een Sinterklaasintocht wil kijken dan wil ik niet worden geintimideerd door een groep agresieve Surinamers.
Als ik een gebakken vissje op de markt wil gaan eten, dan wil ik daar niet worden lastig gevallen door een stel onverzorgde hippies.

Laat mij lekker met rust, ik sta ook niet iedere week bij het UWV tegen hun uitkering te demonstreren.
Ga lekker in je eigen wijk demonstreren. Of beter nog, ga een baan zoeken.
Ik zoek nog een tuinman(/vrouw/het) afkomst maakt niet uit zolang je maar een beetje door kan werken.

Norbert-Oreply | 05-12-21 | 14:23 | 1

Het getreiter heeft de bedoeling dat je het inderdaad niet leuk meer vindt, en dat je ophoud met Zwarte Piet.
Dan hebben ze hun doel bereikt.

HogeNood | 05-12-21 | 14:46

Wij hebben ze veel te veel verwend en hun kleutergedrag vergoelijkt, en nu denken ze dat hun gespartel ‘zinnig’ is en dat het normaal gedrag is voor volwassen mensen. Dat krijg je nooit meer goed.
Met we bedoel ik overigens niet de 90% van de normale Nederlanders, maar dat kleine kluitje van linkse politici en media die het maatschappelijk discours menen te moeten sturen.

Madame Poitiers | 05-12-21 | 14:22
-weggejorist-
EWON | 05-12-21 | 14:20

Het valt inderdaad al lang op dat de meeste kozp demonstranten gewoon roomblank zijn, Deze zelfbenoemde , waarschijnlijk aan het infuus hangende deugers laten zich graag voor een of ander karretje spannen ,
De antiracisten zijn , als ze eenmaal aan de macht zijn , de nieuwe racisten..

Nico_the_Sparrow | 05-12-21 | 14:20 | 1

Inclusief (en geheel conform) een Billie Eilish-kapsel.

SIogra | 05-12-21 | 14:40

Spontaan? En waar haal je dan die borden en spandoeken vandaan met Volendam er op?

klaassenp28 | 05-12-21 | 14:19 | 2

Die hadden ze al laten drukken voor week geleden ofzo. Toen ging hun demonstratie niet door in Volendam.

Lorejas | 05-12-21 | 14:37

De overgrote meerderheid blanke en gekleurde Nederlanders blijft gewoon voorstander van Sinterklaas met Zwarte Piet, en zijn helemaal klaar met die veroordeelde gewelddadige agressieve criminele leugenaar en z'n bende.

Speciaal muzikaal onthaal voor alle Volendammers:
Sjaan van de Oliebollenkraam van feest dj Maarten
www.youtube.com/watch?v=1tmAakHGgq8

drs.Nee | 05-12-21 | 14:42

Ik heb vandaag vaak gelezen dat Kozp geen subsidies ontvangt van de overheid en dat die meneer Soros er niets mee te maken heeft. Betalen ze al die busritten en die super-de-luxe spandoeken van hun eigen uitkering dan?

der Schweinigel | 05-12-21 | 14:18 | 1

Zelfs het Stedelijk Museum subsidieert die enge club. Walgelijk.

Piet Karbiet | 05-12-21 | 15:04

De tactiek werkt gewoon. KOZP kan weer beweren dat er in Nederland volop racisme aanwezig is, waar of niet. Groen Links c.s. dringt in de gemeenteraden aan om de strijd tegen extreem rechts koloniaal white supremacy racisme te intensiveren en de opdrachten voor diversity workshops stromen binnen bij airfryer b.v..

Blauwpetje | 05-12-21 | 14:18

Correctie can Rossum, er waten wel degelijk zwarte pieten op de markt. Maar dat maakt het geen minder domme actie om de boel te komen verstoren.

Ruim.voldoende | 05-12-21 | 14:17

Zo maar een vraagje. Moeten de Volendammers nu ook DNA afstaan?

PieterPassant | 05-12-21 | 14:16 | 2

Of gevaccineerd worden?

Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 14:26

Ja, maar ze hadden aan 1 test genoeg om het hele dorp te kunnen mappen.

LangeNeus51 | 05-12-21 | 14:52

Goed opgelost door de inwoners van Volendam.

WillSchmidt | 05-12-21 | 14:13

Laat me raden.. er is vast geen DNA afgenomen van de KOZP demonstranten voor deze illegale actie tegen vredelievende blanken in het schilderachtige vissersdorp waar nog waarde wordt gehecht aan oude tradities. De blokkeer Friezen hebben geen eerlijk proces gekregen. Het illegaal verkregen DNA van de blokkeer Friezen moet zsm vernietigd worden!

wie zal het zeggen | 05-12-21 | 14:13

Dus je komt onaangekondigd met je bus aan tijdens de wekelijkse markt en begint gelijk letterlijk te roeptoeteren. Je durft zo erg voor je mening uit te komen dat je een bacterie-bunker voor je gezicht hebt. Je wéét dat je gaat provoceren, dus je hebt wat 'journalisten' meegenomen om al het (vermeende) onrecht wat je wordt aangedaan breed op je bevriende media te tonen.... en die media hapt uiteraard: gratis aandacht!!
Als ik niks opheb met Keti Koti ga ik daar niet heen, laat staan dat ik daar ga demonstreren. Helaas lijkt het R woord een rode loper te garanderen in de msm: niet de aanklager moet zijn verdenking bewijzen, maar de verdachte zijn onschuld. Omgekeerde wereld.

klimgek | 05-12-21 | 14:12

Als ik het goed begrijp is de gedachte bij KOZP dat Zwarte Piet geassocieerd wordt met slaven, maar dan alleen de slaven van kleur, blanke slaven doen niet mee. Inclusiviteit is tenslotte niet iets wat je kunt verwachten bij KOZP.
Dus Zwarte Piet wordt geassocieerd met een mens van kleur.
Vervolgens krijsend een bus uitrollen met de leus "Weg met Zwarte Piet".
Dus eigenlijk "Weg met mensen van kleur".
Dat is dus eigenlijk een oproep tot racisme, de politie staat erbij en gaat niet eens los met de gummilat, laat staan dat er arrestaties plaats vinden.
Begrijpelijk dat de bewoners van Volendam het daar niet mee eens zijn en ludiek hun ongenoegen kenbaar maken d.m.v. eieren en oliebollen te gooien .

Boeloeboe | 05-12-21 | 14:12
-weggejorist-
WatIsDeze | 05-12-21 | 14:11 | 1

zat in de auto. een zwarte piet fietste me tegenoet. Hij kijk mee aan, ik lachtte en stak een duim omhoog

borus | 05-12-21 | 14:10 | 1

Uk neem aan dat u blank bent, want een zwart persoon had misschien wel die Zwarte Piet een klein duwtje gegeven met de auto, waarna de D'66 rechter had geoordeeld dat de donkere persoon in de auto het volste recht had om zo een provocerende racistische Zwarte Piet een "duwtje" te geven.

klaassenp28 | 05-12-21 | 14:24

Uit de statistieken blijkt overigens dat er in ons land verhoudingsgewijs meer geweld van zwart tegen blank is dan van blank naar zwart.
Maar dit terzijde.

laurentius | 05-12-21 | 14:10 | 2

Wat dacht in de VS van zwart geweld jegens Aziaten? Bar en boos.

Wayfaring stranger | 05-12-21 | 14:13

Ook is overduidelijk bewezen dat vooral zwart tegen zwart geweld gebruikt/

klaassenp28 | 05-12-21 | 14:25

KOPZ is een enge sekte.
Dat wilde ik even kwijt.

jaja | 05-12-21 | 14:10

Social justice wappies

Neuth | 05-12-21 | 14:10

Wordt weer leuk om het nieuws te kijken de komende dagen, ben benieuwd hoe dit wordt gespint. Duidelijk dat met 2 touringcars onaangekondigd ergens mensen provoceren met een megafoon helemaal prima is. In principe kan je alles maken zodra de drijfveer "vechten tegen racisme" is.

ActaNonVerba | 05-12-21 | 14:09 | 1

Klopt. Geldt trouwens voor elk 'goed doel'

JanFTE | 05-12-21 | 14:12

Dat na al die bewezen krankzinnigheid, terreur, misselijke ongefundeerde verdachtmakingen van en door KOZP mensen die lui nog serieus nemen is te triest voor woorden. En de MSM geeft die lui nog een positief podium ook. Man man man.

DrachiR | 05-12-21 | 14:09

Hmmm dus je hebt geen demnstratie vergunning, je scheld mensen uit, duwt mensen een megafoon in hun oor en scheldt tegen ze.... Dan moet je niet raar kijken als je een dreun voor hersens krijgt en uitgekotst wordt.

Hellsmurfje | 05-12-21 | 14:08

"Voorzitter, op de ANP foto met de naam ANP-441558038.jpg wordt de heer met de grijze jas bedreigd door de donkere man, ik vraag de minister om in actie te komen"

SoepKip | 05-12-21 | 14:08

Hulde aan de Volendammers! Het blijft verbazingwekkend dat het overgrote deel van de blanke Nederlanders zich voor racist laat uitmaken door enkele invasieve exoten zonder enige repercussie.

HomoBorealis | 05-12-21 | 14:07 | 1

Stiekem zijn we gewoon een stuk toleranter dan sommige groeperingen ons proberen wijs te maken. Het is wanneer we dat niet meer zijn wanneer we ons zorgen moeten maken.

PolarWolf | 05-12-21 | 14:16

Als een blank iemand iets met een zwarte huidskleur wil, dan schijnt daar per definitie een racistisch motief aan vast te moeten zitten.
In het categorie : het lijkt erop, dus het is hetzelfde.

Mooi voorbeeld is het fotomodel Shudu Gram, een zwart model.
Het superzwarte model verscheen op op de cover van Bazaar, Zipped Magazine, Womens Wear Daily, heeft een facebookpagina, kreeg ook positieve reacties van beroemdheden.
Totdat bleek dat het een computermodel was gemaakte door een blanke man, fotograaf Cameron-James Wilson (28).
En dat kan niet of dat mag niet van sommigen.
Maar waarom eigenlijk niet?
Het was blijkbaar wel goed geweest als Shudu Gram door een zwarte vrouw was gemaakt.
Dus er is zit ook iets inconsistent of vooringenomen daar waar ze bij de VPRO of zo eens in moeten gaan peuren. Daar rammelt iets.

AdvocatusDiaboli | 05-12-21 | 14:05 | 6

@Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 14:07:
Shudu Gram Is a White Man’s Digital Projection of Real-Life Black Womanhood
Ja, dat is evident. So what?
Blijkbaar mag je als blanke man niet een zwarte vrouw gewoon heel mooi vinden. Er moet altijd een misbruik-verhaal achter zitten. Waarom?

AdvocatusDiaboli | 05-12-21 | 14:14

@AdvocatusDiaboli | 05-12-21 | 14:14: Ja, dat is het rare. net zoals negerzoen als negatief wordt ervaren. Een zoen van een neger. Lekker toch? Blijkbaar lekkerder dan een zoen van een blanke aangezien blankezoen geen woord is.

Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 14:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Een groep die wilde demonstreren is dat belet met intimidatie (eieren gooien). Dat is niet zozeer racistisch, maar wel compleet ontoelaatbaar.

koeberg | 05-12-21 | 14:04 | 8

Je praat peop. Je mag niet zomaar ergens de openbare orde gaan verstoren onder het mom van een demonstratie.

Usumani | 05-12-21 | 14:17

@Kouwe Kees | 05-12-21 | 14:08:
Haha, kijk aan. Hoe een koeberg een haasberg vangt.
De Internet Troll Badge is onderweg.

Kouwe Kees | 05-12-21 | 14:17

Demo zonder toestemming. Knuppelen.

dathoujetoch | 05-12-21 | 15:01
▼ 5 antwoorden verborgen

Als poc krijg je toch een (tering)hekel aan die blanke helpers?

Verderkijkert | 05-12-21 | 14:04 | 1

Alleen als poc?

Usumani | 05-12-21 | 14:17

Een echte hardcore racist heeft een hekel aan alle kleuren, ook die van hemzelf. Ben zelf blank, maar weet ook wel dat de mensheid uit Afrika komt en dat blanken verkleurde negers zijn.
Wat is er dan nog te zeiken?

Ichneumonidae | 05-12-21 | 14:02 | 1

Onlangs is op het eiland Kreta sporen gevonden van eerste mensen, ouder dan de sporen in Afrika. Kwamen de eerste mensen dan toch niet uit Afrika, maar uit Europa? Uiteraard wordt dit bericht dood gezwegen!

klaassenp28 | 05-12-21 | 14:28

Wel voor een dag die vislucht verdreven.

skoftig | 05-12-21 | 14:02

Gaat mevrouw McCarthy haar labiele krijsstemmetje weer opzetten bij die kamervragen? Datzelfde stemmetje als toen ze insinueerde dat zelfs Leijten en Grapperhaus racisten waren?
Als ik iemand van kleur was zou ik niet eens door haar vertegenwoordigd WILLEN worden. Die mensen bestaan zonder enige twijfel — en het is vast ook geen marginale club.

SIogra | 05-12-21 | 14:01

Sylvana en KOZP lijden aan ernstige zelfoverschatting.

Roos | 05-12-21 | 14:00 | 3

En ze hebben allemaal het zeur gen.
Daar is nog geen medicatie tegen.

jaja | 05-12-21 | 14:04

@jaja | 05-12-21 | 14:04: Kleine toevoeging: een zeur-gen te veel en een schaamte-gen te weinig.

SIogra | 05-12-21 | 14:25

Overschatting is alle narcisten eigen

Abu Bachouca | 05-12-21 | 15:52

Vergeef hen (kozp) want ze weten niet wat ze doen, hug it out zou ik zeggen

hotbrasil | 05-12-21 | 14:00


1)aan de tekst op het spandoek te zien was dit al lang gepland/gericht op Volendam
2)ze maken hun spandoeken tegenwoordig niet eens meer zelf, sinds ze subsidie krijgen om te protesteren. Dit is uitbesteed aan een professioneel bedrijf, en niet goedkoop ook. Is trouwens wel na te gaan wie deze order gehad heeft.

King of the Oneliner | 05-12-21 | 13:59 | 2

Kunnen we dat bedrijf nu ook cancelen?

Een gemiddelde markt in een gemiddeld dorp saboteren waardoor marktkooplui inkomsten mislopen...

Roos | 05-12-21 | 14:01

@Roos | 05-12-21 | 14:01: Misschien, maar het is dus duidelijk aan de tekst op het spandoek dat dit al heel lang gepland was. Gewoon , inderdaad om het nieuws te halen. Pure uitlokking.
Dank voor jereactie, Roos.

King of the Oneliner | 05-12-21 | 14:14

Ze doen het ook wel een beetje zelf he.
Als iets je niet aanstaat ga je er toch gewoon lekker niet heen. Zo lastig is het niet.

Forex | 05-12-21 | 13:58

Als een blanke een ei gooit naar een blanke is het geen racisme. Als die met een oliebol gooit wel wel want die is bruin.

Colin.Fart | 05-12-21 | 13:58 | 2

Gekleurde mensen die met dingen gooien: Vreedzame demonstratie.
Witte mensen die met dingen gooien: Racisten.

Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 13:59

@Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 13:59: Een blanke jongen die tijdens BLM rellen blanke relschoppers uit zelfverdediging doodschiet: racist!!!

DePsych | 05-12-21 | 14:28

Simons ziet achter elke boom een racist.

KOZP is net als BLM.............. ze provoceren en als er dan een reactie komt jammeren ze en stellen zich op als slachtoffers.

Swieberj | 05-12-21 | 13:57 | 1

Niet als het een palmboom betreft.

goedverstaander | 05-12-21 | 14:06

Did you just assume race?

Rest In Privacy | 05-12-21 | 13:57 | 1

Yes!! F1.

kaplaarzenverkoper | 05-12-21 | 14:01

In een democratie is er een minderheid die bepaald. Zo werkt dat in een democratie. Zwarte Piet is racisme. Zegt een klein percentage. Dus dan is dat zo.

Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 13:57

Subsidie weer veilig gesteld voor 2022

Mark van Leeuwen | 05-12-21 | 13:56

Oke is goed.
Je suis een racist!

General Dripple | 05-12-21 | 13:56

Vraag me werkelijk af wat die blanken bezielt om zwarten (zeg maar, mensen van kleur) nog verder de slachtofferrol in te trappen. De bekende dramadriehoek.
Iemand een idee, behalve dan dat redders even onnozel zijn als slachtoffers?

Ichneumonidae | 05-12-21 | 13:53 | 4

Verveling. Effe rellen schijnt dan op te luchten. Maakt overigens niet uit wat de reden is.
In geval van kozp is het de subsidie die men kwijtraakt indien men niet meer gaat protesteren.
Verdienmodel geworden.

Mispel | 05-12-21 | 14:00

Het gaat over een schuldgevoel over een gebeurtenis van eeuwen geleden waar zij part noch deel aan hebben gehad. Vergelijk het met uw vakanties naar Duitsland, Spanje of Frankrijk, u komt immers elke keer met een kofferbak vol geld weer thuis omdat er in het verleden iets kwalijks is gebeurd.

goedverstaander | 05-12-21 | 14:04
▼ 1 antwoord verborgen

SylDrama Simons, het boegbeeld van de altijd-slachtoffers. Uiteindelijk ook gewoon een verdienmodel om in de 2de kamer te blijven.

Identiteitspolitiek zal bij een nieuwe economische crisis snel verdwijnen gelukkig.

Wattman | 05-12-21 | 13:53 | 1

De vleesgeworden verontwaardiging.

Tashtego | 05-12-21 | 13:56

Eieren gooien hoort evenmin. Ik vrees dat mevrouw even te rade moet gaan bij blokkeerfriezen voor juridische bijstand. Ze staat wat dat betreft 10-0 achter. Die KOZP weten zich op voorhand ingedekt met woke pro deo anti-apartheidsjuristen.

mozaard | 05-12-21 | 13:51 | 1

Volgens mij is eieren gooien niet meer dan baldadigheid.
Iemand tinnitus aanschreeuwen met een megafoon daarentegen kun je klassificeren als zware mishandeling.

DePsych | 05-12-21 | 14:31

Maar goed, de kans dat Syl stampvoetend de Kamer verlaat? Bookmakers zetten hem op 64%, spannend dus!

John McClane | 05-12-21 | 13:50
-weggejorist-
Rest In Privacy | 05-12-21 | 13:50 | 2

Welk bedrijf bedrukt eigenlijk zulke grote spandoeken waar 'zwarte piet is racisme' op staat? Dat bedrijf wil ik graag cancellen. Ik regel ook wel eens bedrukte stoffen e.d. Met zulke bedrijven wil ik geen zaken doen.

Leptob | 05-12-21 | 13:50 | 3

Goeie!! Aanpakken waar het pijn doet, in de portemonnee.

Het brein erachter | 05-12-21 | 13:53

@Het brein erachter | 05-12-21 | 13:53: Beetje jammer als je nooit spandoeken gebruikt.

Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 14:23

@Leptop,
Waarschijnlijk beschikbaar gesteld door de postcodeloterij.
Enige wat professioneel is aan kzp club zijn die spandoeken,en de batterijen in megafoons.

De Profundus | 05-12-21 | 14:39

Welnee, die mensen hadden gewoon geen zin in het racisme die KOZP kwam brengen

Mark van Leeuwen | 05-12-21 | 13:50

Die schreeuwlui zitten zonder bekluier met meer dan 4 gasten, op minder dan anderhalve meter in een afgehuurd blik. Dubbel beboeten zeg ik. Snel een bekluier op voor de camera buiten...Houden geen anderhalve meter op die markt. Illegaal demonstreren want onaangekondigd in deze tijd kan echt niet. Daarvoor krijgen wappies klappies maar die airfryer niet? Ontnemen ondernemers hun verkoop dus brood ook nog door te gaan staan blèren. Gekke gekke wereld wereld

MaarIkBenErOokNog | 05-12-21 | 13:49 | 4

Dat ook nog eens idd, geen anderhalve meter afstand houden. Nu eens een keertje niet discrimineren en ook hen van een prent voorzien

Mark van Leeuwen | 05-12-21 | 13:53

Jij ziet dit natuurlijk helemaal fout. Sommige regels gelden niet voor mensen die woke zijn dus niks aan het handje hier. Waar voorheen mensen 1500 euro aan de broek kregen voor samen in een park zitten is dit helemaal prima.

ActaNonVerba | 05-12-21 | 13:59

Je gaat toch geen mensen van kleur beboeten? Racist!

Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 14:00
▼ 1 antwoord verborgen

Als ik als blanke blanken sla omdat ze blank zijn, is dat toch gewoon racistisch geweld? Niet dat dat hier sprake van is, maar op zich zou het kunnen.

John McClane | 05-12-21 | 13:48 | 1

Volgens een muts van de Azijnbode kan je als blanke nooit slachtoffer zijn van racisme, je blijft als blank slachtoffer altijd dader, ook al word je totaal in elkaar gemept.

Cassandra | 05-12-21 | 14:24

Wat dachten we van de kosten van een kamervraag?

Dus vandaag of morgen mag een ambtenaar opdraven om hier een serieus antwoord voor de minister op te formuleren.

Ik kan me zo voorstellen dat die vloekend en tierend in zo neutraal mogelijk taalgebruik er iets weet uit te persen.

Mevrouw Simons maakt zich niet druk over geld dat ze over de balk smijt met dit gesubsidieerde clubje

Roos | 05-12-21 | 13:48
-weggejorist-
Dr. Blechtrummel | 05-12-21 | 13:47

Hadden ze geen bedorven vissen om ze mee onder te gooien? Mij dunkt. In Volendam.

Colin.Fart | 05-12-21 | 13:46 | 2

Misschien even het linkje in het artikel aanklikken? Iets met visschotel. Man.

Lorejas | 05-12-21 | 13:53

Je dacht dat hij verse kabeljauw filet en paling voor 40 euro per ons daar heen zat te gooien? Je kan er van uit gaan dat dat de bak was waar het hele restant was van de hele dag in ingewanden en de darmen va de de haring en dergelijke was die daar even als perfect statement over die blanke zeurnegers werd gekieperd...

peterdh | 05-12-21 | 20:45

Blanke mensen die zwart willen verbieden, wat een racisme.

MargauxGrandCru | 05-12-21 | 13:46

KOZP zijn toch de separatisten? Of ben ik nu verkeerd geïnformeerd?

mozaard | 05-12-21 | 13:46

Blanken die elkaar de zwarte piet toespelen. Heeft wel iets geestigs.

Ichneumonidae | 05-12-21 | 13:45

Heb je zo lang gevochten voor gelijke rechten. Om dan weer zo de underdogpositie in te nemen is best kansloos.

superb_de_lux | 05-12-21 | 13:44

020 GL baas doet ook een tweet duit in het deugzakje. Krijgt meteen de boemerang van Pegida voorman recht in z'n extreem linkse giechel,

Rutger Groot Wassink@RutgerGW
Bizar dat #KOZP het recht op demonstratie onmogelijk wordt gemaakt. Wat een land…
3:27 p.m. · 4 dec. 2021·Twitter for iPad

EWagensveld@EWagensveld
Als antwoord op @RutgerGW
Wat hoorden we toen #Pegida ging wandelen in @gem_Eindhoven en met stenen en eieren werden bekogeld door moslims en allochtonen uit kringen van #deugers die nu huiliehuilie doen.Selectieve hypocriete verontwaardiging als het om demonstratierecht gaat, niets nieuws van links

Bibop | 05-12-21 | 13:44 | 2

Is wel waar. Links heeft al anderhalve eeuw last van selectieve verontwaardiging en van grenzeloze hypocrisie.

Rest In Privacy | 05-12-21 | 13:52

Groot Wassink is echt een afgrijselijke man, gadverdamme.

ActaNonVerba | 05-12-21 | 14:02

Ik lees trouwens in die verklaring van kozp dat ze zich ook verzetten tegen: "de bekende Volendammers die hun platform niet gebruiken om zich uit te spreken tegen de racistische karikatuur zwarte piet maar wel hun (muziek) invloeden halen uit de zwarte gemeenschap." Wordt hier nou de palingsound racistisch genoemd?

Tashtego | 05-12-21 | 13:43 | 8

Altijd al geweten dat Jan Keizer teveel heeft geluisterd naar Peter Tosh.

Deflatiemonster | 05-12-21 | 14:00

Nick is een 'short' voor nig***? En Simon dan?

Jos Tiebent | 05-12-21 | 14:08

Vrienden voor het Leven is ook echt een oude plantage hit.

Ruim.voldoende | 05-12-21 | 14:28
▼ 5 antwoorden verborgen

Zelfs hier zijn het blanken die de kar moeten trekken, lol.

Ichneumonidae | 05-12-21 | 13:43 | 3

Hahaha, lekker

MaarIkBenErOokNog | 05-12-21 | 13:51

Ja de demonstranten van kleur hadden zich verslapen. Maar hebben al blowend wel genoten van de livestream.

Het brein erachter | 05-12-21 | 13:56

Liggen die niet onder de sinasappelboom?

Zitvlak | 05-12-21 | 14:11

“ Een soort bekeerlingen - het ergste soort, zoals u weet.”
En het zijn keiharde betuttelracisten die denken dat de zielige minderheden zelf helemaal niets kunnen.

Rico Tampeloerus | 05-12-21 | 13:42 | 3

Nee, dit gaat inmiddels over iets anders. Allang niet meer over racisme. Racisme is het vehikel, dus daarom ook deze goedkope actie. Bij1/ext rebellion/islamisten willen iets anders dan wat er nu is.

Shortganger | 05-12-21 | 13:45

Een vriendin van me van Aruba sprak laatst wijze woorden.
"ja, racisme bestaat, al denk ik dat 80% daarvan onbedoeld is of uit domheid, en waar ik helemaal niet op zit te wachten zijn blanken die "voor" mij opkomen voor dingen die niet bestaan."

drastic | 05-12-21 | 14:03

Omdat het OM meekijkt over de schouder van SS moet je wat voorzichtig zijn in hoe je je uitdrukt. Nietwaar?
Maar. Haar enige kunstje is bijna alles bestempelen als racisme, waar het ook maar over gaat. Die eendimensionale wereld zou mij snel vervelen, maar goed, het Kamerlidmaatschap betaalt goed en niemand is verplicht naar haar te luisteren. Glimlachten mag wel, toch, Martin?
-

Bernhard de II | 05-12-21 | 13:42 | 2

Jawel, Bernard, glimlachen mag.

Muissolini | 05-12-21 | 14:08

Rood wit groen geel onder op die spandoek.
Dat lijkt op de kleuren van de Surinaamse vlag. Is dat toeval?
Het is sowieso niet zo netjes om en link naar en vlag te gebruiken. Je doet toch of namens iedereen in een land spreekt en dat klopt per definitie niet.
Bovendien zou het niet moeten gaan om een land maar om een idee of een opvatting. Dat heeft niets met een land of vlag te maken.
Laat dat nationalistisch aan elkaar knopen maar aan Erdogan over.

AdvocatusDiaboli | 05-12-21 | 13:42 | 1

Ik denk inderdaad niet dat die kleuren op de Surinaamse vlag slaan. De kleuren op het andere spandoek zijn wel die van de Nederlandse vlag. Ik denk dat die andere kleuren op de regenboogvlag moeten lijken.

Rest In Privacy | 05-12-21 | 13:57

Stelletje klaplopers en subsidie slurpers. Meer is het niet. Als Nederland een straatarm land was geweest had je dit soort idioterie nooit gezien.

Der Schnitzeljäger | 05-12-21 | 13:42

Op zich kan ik trouwens wel weer een vaag soort van respect opbrengen voor dat volk van KOZP om zich in de rest van nederland te wagen met hun "boodschap". Ze weten het eindresultaat al, maar ze gaan toch. Dat blinde fanatisme om Simons wat ondermaatse politieke munitie te geven doet denken aan bepaalde periodes in de geschiedenis. Het is dan wel weer jammer dat de linkerkant van het spectrum wel de lessen leren uit die periodes en ze vervolgens weer net zo hard toepassen.

PolarWolf | 05-12-21 | 13:41 | 1

“ Ze weten het eindresultaat al, maar ze gaan toch.”
Uiteraard. Alles voor de slachtofferrol.Dit was pure provocatie van de zeurpieten.

Rico Tampeloerus | 05-12-21 | 14:02

lagen = lachen?

dezakloper | 05-12-21 | 13:41

@Ommezwaai | 05-12-21 | 13:51: Ga het maar eens na. Het is net als met commerciële uitbestedingen bij de overheid. Rutte wordt heel blij van onderlinge concurrentie.

zeurmachine | 05-12-21 | 13:56

Als ze nu al 2% krijgen dat is al 160000 euro te veel. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Waar moet ik op tegen zijn? Voor 160000 euro ben ik op heel veel dingen tegen. hahha.

beunhaze | 05-12-21 | 13:56
▼ 1 antwoord verborgen

Gesubsidieerd protesteren in NL sommige schijnen er zelfs een grachtenpandje aan over te houden. nuff said.

william7055 | 05-12-21 | 13:40 | 2

precies het is al 10 jr valse racisme beschuldiging ten top, het is gewoon een verdien model.

arzal3138 | 05-12-21 | 13:44

Die lui moeten waarschijnlijk een keer of tien per jaar protesteren en demonstreren. Anders vervalt de subsidie.

Ommezwaai | 05-12-21 | 13:48

Die Slavina in de kamer is eigenlijk een trieste wanvertoning.

Met haar racisme geroeptoeter.

Wijze uit het Oosten | 05-12-21 | 13:39 | 1

One trick pony

Roos | 05-12-21 | 13:49

Ze zijn hun mening bewust aan het opdringen. ben je er niet mee eens wordt de Racisme Joker kaart getrokken

arzal3138 | 05-12-21 | 13:39 | 1

Ik vraag me af of er nog veel mensen zijn die zich het predikaat racist zullen aantrekken.

Rest In Privacy | 05-12-21 | 13:41

Een stil ongevraagde irritante wilden werd met zachte drang het dorp uitgezet. Terecht. Niks met racisme te maken.

Jan_Pietersen | 05-12-21 | 13:38 | 1

En ze kregen nog verse olie bollen toe. Uit goede wil.

Der Schnitzeljäger | 05-12-21 | 13:44

Ik vraag me af wat de gemiddelde Surinaamse creool en Antilliaan met Afrikaanse wortels hiervan vindt. Steunen ze de KOZP beweging eigenlijk wel? Lijkt me voor Surinamers en Antillianen vervelend als ze met de nek aangekeken gaan worden door witte Nederlanders vanwege de KOZP. Nog daargelaten in Nederland woonachtige personen direct uit Sub-Sahara Afrika afkomstig.

Rest In Privacy | 05-12-21 | 13:38 | 1

Nou, Jerry is Ashanti, jeweetwel slavenhandelaren. In Ghana is pas ergens in de jaren 90 slavernij afgeschaft, m.a.w. niet zijn verre voorouderen hebben van de slavernij geprofiteerd, zijn ouders hebben van de slavernij geprofiteerd. Dat wetende gok ik dat menig Surinamer en Antilliaan dit sujet van top tot teen haat.

zhirek | 05-12-21 | 13:46

Nu ja zeg? Wie had dat verwacht? Komt echt als een donderklap bij heldere hemel hoor.

hoochee | 05-12-21 | 13:36

Voor Silly Syl is alles racisme.

Mahatma | 05-12-21 | 13:36

Verschrikkelijk toch zulke groeperingen en BIJ1, Het zijn toch de enige mensen die mij helpen herinneren aan het kolonialisme en racisme.
Stelletje kleuters zijn het gewoon.

beunhaze | 05-12-21 | 13:35

Als twee mensen van kleur een baby ontvangen vraagt de familie eerst naar de tint van de baby , dan pas naar het geslacht. Voor ik gejorist word. ik kom zelf uit Nigeria.

Ghibli | 05-12-21 | 13:35 | 4

Het feit dat je uit Nigeria komt, zou niets uit moeten maken mbt de vraag of je wel/niet gejorist wordt!

Eminent | 05-12-21 | 13:59

De term 'halfbloedje' heb ik altijd raar gevonden. Als de ene helft een bloedtype heeft, wat heeft de andere helft dan?

Jos Tiebent | 05-12-21 | 14:04

U is een topper.

Zitvlak | 05-12-21 | 14:05
▼ 1 antwoord verborgen

Simons radicaal-linkse politieke partij BIJ1 komt in de peilingen nooit verder dan slechts 1 zetel.

De radicaal- en extreemlinkse KOZP-beroepsquerulanten/bijstands- en subsidietrekkers staan daar met een paar man en een paardenkop te provoceren, en uit onderzoeken blijkt dat de absolute meerderheid van de Nederlandse bevolking ZP geen racistisch figuur vindt. Bovendien blijken deze cijfers redelijk stabiel te zijn (extreemlinks 'gaslight' de Nederlandse bevolking met het verdraaien van deze cijfers; door intimidatie gaan mensen 'om', om het feest te kunnen behouden. Zij hebben hun mening over ZP echter NIET veranderd; nog steeds vinden die mensen het geen racistisch figuur).

Waar hebben we het dus eigenlijk dan over?

Volendam, en de Volendammers laat zich niet dicteren door een agressieve kleine minderheid van een minderheid.

Moedig. Standvastig. Opkomen voor je eigen cultuur.

Bewonderingswaardig.

Dat zouden meer Nederlanders moeten doen.

Kompromat | 05-12-21 | 13:34 | 17

@Kompromat | 05-12-21 | 14:38: Je lacht als een boer met kiespijn. Turkije wordt weer krachtig en dit zijn de laatste groeipijntjes. Ik zou graag willen dat je over 5 jaar dit kon teruglezen en wat zelfreflectie kon doen over je eigen wereldbeeld.

Kaan78 | 05-12-21 | 14:58

@Kaan78 | 05-12-21 | 14:58:
"Turkije wordt weer krachtig en dit zijn de laatste groeipijntjes".

"Weer"? Wanneer is Turkije dan ooit 'krachtig' geweest?
En waarom zie ik u bij het schrijven van die (lachwekkende) 'voorspelling' in gedachten "Inshallah!" luidkeels uitroepen?

Eerder vandaag schreef u aan mij: "Gefeliciteerd met de fantastische roze wolk waar u op leeft..". Dat kan ik dus nu mooi aan u schriftelijk melden.

"Ik zou graag willen dat je over 5 jaar dit kon teruglezen en wat zelfreflectie kon doen over je eigen wereldbeeld".

Afgesproken. Maar wel op voorwaarde dat ik u dan ook op úw eigen wereldbeeld kan laten reflecteren.

Kompromat | 05-12-21 | 15:11

@Kaan78 | 05-12-21 | 14:15: Kletskoek. Arabieren hebben stemrecht en vertegenwoordiging in het parlement.

Asteroid-B612 | 05-12-21 | 15:23
▼ 14 antwoorden verborgen

Als je komt om te provoceren dan krijg je een reactie. Vroeger op het schoolplein kreeg je ook een reactie als je dit soort dingen deed... en terecht.

Al die mensen die racisme lopen te roepen zouden eens te rade moeten gaan bij zichzelf. Dat absolute geloof in het eigen gelijk gaat nergens toe leiden.

Pje911 | 05-12-21 | 13:34 | 6

@Kaan78 | 05-12-21 | 14:02: "Je moeder is een hoer" is in de meeste gevallen geen mening maar een provocatie (en heel soms een feit als ze daadwerkelijk zo haar geld verdient). Deze opmerking staat dan ook niet in het verkiezingsprogramma van de PVV. Het staat wel vrij om het roepen, zolang het geen defamatie is (hangt van de context af).

Een dikkere huid kweken kan geen kwaad. Een stevig debat kan goed zijn als het ook op een goede manier gevoerd wordt. Elkaar aanhoren en proberen te begrijpen is de enige manier om succesvol samen te leven in een maatschappij. Er zijn echter radicale elementen in de meeste maatschappijen die de zaak proberen te verstieren. Vraag is hoeveel ruimte je die elementen geeft.

Pje911 | 05-12-21 | 14:14

@Pje911 | 05-12-21 | 14:14: Je praat tegen iemand die Nederlanders als minderwaardiger ten opzichte van Turkse mensen ziet. (lees andere comments van Kaan maar na). Uw repliek zal ook aan dovemansoren gericht zijn.

Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 14:31

@Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 14:31: Gellukig hebben we als lichtend voorbeeld is dit nog nieuws nog waar u wel terecht kunt.

Kaan78 | 05-12-21 | 14:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Voedselverspilling vind ik ook niet kunnen, denk nou toch eens aan die arme kinderkes in Africa die hebben niks.

Vacuumbom | 05-12-21 | 13:33 | 1

Het was vast slachtafval.

FogerRederer | 05-12-21 | 13:39

Simons' tweet bevat een rare onbedoelde zinswending: onacceptabel geweld. Je zou kunnen denken dat er in die omstandigheden ook acceptabel geweld van de Volendammers had kunnen zijn.

Rest In Privacy | 05-12-21 | 13:32 | 1

Elke linkse rakker praat geweld door eigen kerk altijd goed.

zhirek | 05-12-21 | 13:48

Er zullen best wel wat Volendammers opgepakt gaan worden en straffen krijgen die buiten proportie zijn.
Er is geloof ik nog steeds een grote groep mensen hier in NL die groepen als KOZP niks vinden, en bij figuren als Sylvana S, als die weer over discriminatie begint, denken, mens, ga eens een maand Opsporing Verzocht kijken, en turven hoeveel Autochtonen slachtoffer zijn van bepaalde soorten, met je discriminatie gezeik.
Konden die mensen maar wat meer bij elkaar komen, en meer van zich laten horen ipv alleen op sites als deze, of in de woonkamer.

Muissolini | 05-12-21 | 13:32

Ik vier gewoon Sinterklaas. Verder ben ik geen racist want ik behandel mijn negers goed.

skoftig | 05-12-21 | 13:32 | 1

Skoftig.

schijtzat | 05-12-21 | 13:40

Als alle deelnemers van 1 kant een bepaalde kleur hebben...
Tja,w as er dan niet sprake van institutioneel racisme van KZOP aanhangers tegen de Volendammers?

Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 13:32

1. We zijn tegen racisme
2 Zwarte Piet is racisme
3 Dus we zijn tegen Zwarte Piet

De missing link is stap 2. En dat blijf maar onduidelijk bij KOZP.
Ze roepen, stellen en claimen het wel, maar ze onderbouwen het niet op de demonstratie ook niet.
Zo werkt dat niet, je kunt niet zomaar iets gaan lopen tetteren en dan verwachten dan anderen daar achteraan gaan lopen.
Tenzij het gewoon graag ergens achteraan wil lopen. Maar dat zal de bedoeling van KOZP niet zijn. Mogen we hopen.
En dan vinden ze het gek dat mensen tegen racisme en slavernij zijn (vanuit een liberale gedachte bijvoorbeeld) en tegelijk voor behoud van Zwarte Piet.
En een militante afdeling van idealistische club daar kunnen we sowieso niets mee.

AdvocatusDiaboli | 05-12-21 | 13:31 | 2

Gelukkig hebben we naast vrijheid van meningsuiting ook een democratie. Als je om aandacht schreeuwt bepalen onze volksvertegenwoordigers of er echt iets aan de hand is. Als je het daar niet mee eens bent dan mag je over 4 jaar op een andere vertegenwoordiger stemmen.

W_F | 05-12-21 | 13:37

Zwarte Piet is een uiterst krachtig symbool om hun zaak aan op te hangen. Een geliefde traditie zwart maken (ha ha), mensen worden vervolgens boos, media-aandacht gegarandeerd. Het is ouderwets trollen, of zoals ze dat op links noemen: "een discussie uitlokken". Het gaat ze om de aandacht, niet om het vermeende racisme van Zwarte Piet. Sterker nog: hoe langer het duurt om ZP gecanceld te krijgen, hoe liever het ze is. Het is een verdienmodel.

Muxje | 05-12-21 | 13:47

Het zijn blanke grachtengordelaars die met hun pak-je-kans moslimvrienden denken te kunnen spreken voor Surinamers en Antillianen. Toen dat niet lukte omdat de Domme Hollander ietsje te goed besefte wat Zwarte Piet werkelijk was haalden ze er een moslimghanees bij met slavendrijvers in zijn vroegere familie. Nederland legde het alweer naast zich neer.
Omdat het bedrijfsleven kerst en Halloween als economische topdagen wilden (wereldwijd proces) lieten ze de VN er op los in de vorm van een Jamaicaanse die van een plek op de wereld afkomstig is waar ze op z'n zachts gezegd niet zulke leuke ervaringen hebben met koloniale blanken.
Toen dat stuk dreigde te lopen kregen burgemeesters en schoolbesturen en tv zenders de opdracht te 'emanciperen'.
Om zeker te weten dat in ieder uithoekje gehoorzaamd wordt komen actievoerders in dure bussen en met dure spandoeken de individuele burger intimideren, omdat er natuurlijk altijd van die eigenwijzen zijn die zich niet door mediagekrijs laten leiden.
Op al dat onterechte jarenlange psychische geweld wordt gereageerd met eiergooien. Geen veldslag. Geen blanken die superioriteit willen bevestigen. Geen haat tegen poc. Gewoon het gechagrijn zat. Dat was het.
Het is zielig en triest dat geen enkel waarheidsgetrouw weerwoord ooit heeft geholpen tegen het offensief van de grachtengordelaars. Het uit onmacht oliebollen werpen toont aan wie slachtoffer is van wie. De hollandse zelfhaatbrigade moet de jaren tachtig leren ontstijgen.

zeurmachine | 05-12-21 | 13:29 | 3

Dat zijn geen grachtengordelaars hoor die daar staan. Daar moet je behoorlijk wat geld voor aftikken tegenwoordig. Dat hebben ze zo te zien niet.

Lorejas | 05-12-21 | 13:44

@Lorejas | 05-12-21 | 13:44: Het zijn geen volksbuurters die daat staan. Fiets eens langs een gymnasium. Ze staan er bij als zwervers maar een geld dat pappie heeft.

zeurmachine | 05-12-21 | 13:58

Dit zijn halve krakers ofzo. Die fietsen alleen over de grachtengordel als ze naar hun prachtwijken gaan.

Lorejas | 05-12-21 | 14:04
-weggejorist-
EindelijkFatsoen | 05-12-21 | 13:29

We mogen aannemen dat justitie de illegale demonstratie gaat onderzoeken en dat onmiddellijk al het gemeenschapsgeld wat in dat agressieve clubje schoppers is gestoken wordt terugbetaald.

van stampij | 05-12-21 | 13:28

Klopt hoor Syl. Die oliebollen waren wel erg bruin. Dat is puur rascisme.

Schriever | 05-12-21 | 13:28 | 1

hohoho.... er zat witte poeder suiker overheen, in het kader van diversiteit

borus | 05-12-21 | 14:05
-weggejorist-
poepaanmijngaatsie | 05-12-21 | 13:27 | 1

Die grijnzende kop van die Afriye ook, zou die kerel nou echt het idee hebben dat iets goeds doet? Het is in ieder geval niet het gezicht van iemand die net vreselijk geweld heeft ondergaan.

Tashtego | 05-12-21 | 13:26 | 5

"... zou die kerel nou echt het idee hebben dat iets goeds doet?"
Dat ligt eraan hoe je 'goed' wilt definiëren. Ik denk echt dat hij vindt dat hij en rechtvaardige strijd voort ja. Het is allemaal zo verdomd inconsequent, innerlijk tegenstrijdig, hoekig en zwart-wit, dat je niet anders kunt besluiten dan dat hier sptprake is van verkokerd denken. Velen zeggen hier in de panelen dat het een 'verdienmodel' is, en dat de drijvende kracht het geld zou zijn dat een dergelijk activisme oplevert, maar daar geloof ik niks van. Prettige bijkomstigheid, dat geld, al is het aleen maar dat die met graagte geschonken Euro's gaan werken als een soort van erkenning, maar de belangrijkste drijfveer is toch het eigen sektarische denken, de oogklep-visie die de leider tot leider maakt en de groep tot groep. Het is, je ziet het aan de houding van die lui als ze uit de bus komen, een "wij" tegen "zij"-houding, `e zoeken met gretigheid de confrontatie, de strijd, het gevecht en hopen op stennis, veel stennis en op een pers die die stennis registreert, zodat er nóg meer stennis ontstaat.

Schoorsteenveger | 05-12-21 | 13:40

@Schoorsteenveger | 05-12-21 | 13:40: Het kan voor Jerry toch wel degelijk ook een verdienmodel zijn. Hij is een soort ZZP artiest. Hij zal het moeten hebben van het creeren van ophef. Is ook bruikbaar voor reclamestunts.

Rest In Privacy | 05-12-21 | 13:44

Hij laat zich zo kennen als de man die hij is. Een arrogante kerel met veel te lange tenen.

Stuffed Human | 06-12-21 | 12:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Ze wanen zich Malcolm X en er valt geen land te bezeilen met deze puur racistische en haatdragende club mensen. Zij vechten slechts tegen 'onbedoeld racisme', nou, als dat het ergste is waar je mee te maken hebt kun je je echt niet meten aan mensen als Malcolm X. Die overigens seggregatie wenste, ook dat idee wordt aangehangen binnen kozp en bij1.
Puur racisme.
En dat zeg ik, die best kan begrijpen dat zwarte piet wat aanpassingen kon gebruiken.

letopuwzaak | 05-12-21 | 13:26 | 2

Wat is er mis met de zwarte kindervriend?

J.P.Drapeau | 05-12-21 | 13:31

Je kan ze op 1 lijn leggen met de uitgeprocedeerde daar ergens bij die bus...

Schedelmeting mag niet, dus zal ik het er op houden dat realiteitszin hen enigszins vreemd is....

neonreclame | 05-12-21 | 13:31

Morgen bij de koffieautomaat: "Wat heb jij gedaan dit weekend?" "Och, lekker mensen lopen schofferen en ophitsen en toen in de slachtofferrol gekropen. Heerlijk". O nee wacht, deze mensen hebben helemaal geen werk.

Do-na-zi | 05-12-21 | 13:24 | 2

Nee, het zijn allemaal zzp'ers.

Rest In Privacy | 05-12-21 | 13:30

Do-na-zi | 05-12-21 | 13:24 |
U bedoelt reaguuren?

Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 14:21

Overigens, het zou m.i. geen kwaad kunnen als de gemeente Volendam eens aanklopte bij de gemeente Amsterdam, waarom ze die KOZP lieden met subsidie verwennen, om in Volendam, ongevraagd en overgund, de boel op stelten te komen zetten.
Laat ze die rotzooi a.u.b. gewoon in dat malle Amsterdam houden, daar is toch geen redden meer aan.

KeesBruin | 05-12-21 | 13:24

waarom worden er geen boetes uitgedeeld op geen afstand houden van 1,5 meter?
Ze staan allemaal hutjemutje op mekaar in de spandoekring

Stijlloser_from_NL | 05-12-21 | 13:24

“of je nou wel of niet moet lagen om”

Oepsie... teveel bisschopswijn?

medusa324 | 05-12-21 | 13:23 | 2

Het moet laggen zijn.

Rest In Privacy | 05-12-21 | 13:30

Kom, van Rossem is ook maar een meen.

Met_baard | 05-12-21 | 13:53

Bieden de bevolking van Volendam deze mensen gratis voor nada onze traditionele Hollandse oliebol aan als een uitgelezen kans te integreren is het weer niet goed. invriezen dan maar voor de volgende keer,

peter van dijk1186 | 05-12-21 | 13:23

Racisme is bij wet verboden. Voor zover ik weet is er geen wet die Zwarte Piet verbiedt. Ik begrijp niet helemaal wat de Tweede Kamer hiermee te maken heeft.

goedverstaander | 05-12-21 | 13:23

Loopt die man met die megafoon nu te brullen dat ie zelf weg moet?
Vreemd.

gestoptmetroken | 05-12-21 | 13:22 | 2

Moest lachen.

deKerrieKip | 05-12-21 | 13:23

Ik moest ook lachen.

Forex | 05-12-21 | 13:55

Dat zou leuke nieuwe traditie kunnen worden. In Spanje gooien ze met tomaten naar elkaar. Gaan we in Nederland oliebollen gevechten organiseren. Eieren niet dat komt te hard aan. Misschien over paar jaar nieuwe Olympische sport.

Kattie | 05-12-21 | 13:22 | 3

Als het heel slechte hardgebakken oliebollen zijn waar je mee gaat gooien, komen ze net zo hard aan als eieren. Trouwens kippe-eieren zijn niet zo hard als struisvogeleieren, of dinosauruseieren.

Rest In Privacy | 05-12-21 | 13:27

Die eierschilletjes van tegenwoordig zijn een stuk zachter dan die oliebollenkanonskogels.

medusa324 | 05-12-21 | 13:29

De gooi een ei op neger week

borus | 05-12-21 | 14:08

Ik vind het hele gedoe een non-issue. Hoe meer aandacht, hoe beter voor de vechtenden. Ook negatieve reclame is reclame.

Rest In Privacy | 05-12-21 | 13:22

Wat een zeikstralen zijn die drammers.
Niets beters te doen dan de maatschappij, onwrichten en de boel verstieren.
Uit deze knakkers zal nooit iets nuttigs komen.
Het is een gevecht waar alleen verliezers zijn.
Zonde van de zaterdag.
De Volendammers hebben zich zeer netjes gedragen.
Immers het schelden kwam uit de bus.
Mensen raken een beetje het geduld kwijt, waar we ooit nog geloof in hadden.
Het aanwakkeren van de verdeeldheid gebeurt nu op zoveel fronten , het is een onoverzichtelijk geheel.

Zitvlak | 05-12-21 | 13:22

Het zijn altijd kleine groepjes die het voor de rest bederven, of het nu Kopz is, een demissionaire regering, een clubje EU aanhangers of een politieke groepering.

photto | 05-12-21 | 13:22

Uitstekend hoe de inheemse bewoners van Volendam opkomen voor het recht van de native Nederlander om niet door het racistische haatvolk van kozp gediscrimineerd te worden.

Nuuk | 05-12-21 | 13:20

Gisteren heb ik het al eens gezegd op dit forum: die KOZP-figuren doen mij erg denken aan blanke zendelingen en kolonialen, die in de 19e eeuw de zwarte mensen in Afrika wilden gaan beschaven.
Nu hebben we eigentijdse zendelingen die zich verbeelden dat ze de absolute morele waarheid in pacht hebben, en de inboorlingen van Volendam tot het woke-dom moeten bekeren.
Het doet mij ook een beetje denken aan Pegida-figuren die op vrijdag demonstratief varkensvlees gaan barbecueen, pal voor een moskee. Dat soort 'demonstraties' zijn natuurlijk geen demonstratie, maar pure provocatie.
KOZP zal het nodig gevonden hebben, om lekker zielig in het nieuws te komen, en om zo weer de subsidiestroom gaande te houden. Dat lijkt me de enige goede verklaring voor hun gedrag. Puur eigenbelang van Airfreyer en co.

KeesBruin | 05-12-21 | 13:20 | 1

klopt, alsof een dronken kapitein op zoek gaat naar vermeend racismeland, en van te voren nauwkeurig zn aanmeer plaats uitzoekt. Van t schip stapt, en onmidelijk gaat krijsen dat iedereen racist is. De inboorlingen/natives denken , asjemenou, wat is dat voor rare snuiter' en besluiten het met aanwezige koopwaar weer retour bootje te sturen. Opdracht volbracht, de fondsenwerving kan weer op 100 %, en op naar t volgende reisje naar de diepe binnenlanden waar men wederom niet wenst gekolonialiseerd te worden door 1 of andere geflipte zendeling uit Ghana.

Shortganger | 05-12-21 | 13:25

Dan moeten we, speciaal voor mevrouw McCarthy, even gaan schedelmeten en de kleurenwaaier erbij halen.

SIogra | 05-12-21 | 13:19

Ik vind eigenlijk dat die huildeugers nog even mogen aftikken voor de ontvangen etenswaren. Die oliebollen vallen ook niet gratis uit de kerstboom.

whitechocolateface | 05-12-21 | 13:19

Natuurlijk niet maar als Sylvana het zegt wel. Voor de rest zal het aan mijn bruine reet roesten.

Colin.Fart | 05-12-21 | 13:19

Ik wens (bijna) iedereen een fijne 5 december.

W_F | 05-12-21 | 13:18

Nu wordt het wel interessant. Sylvana kwalificeert een door een blanke gegooide oliebol naar een andere blanke oliebol als een racistische geweldpleging. Zin in debat in de 2e kamer, dat wordt lachen.

Lukiluuk | 05-12-21 | 13:16

Kots met airfryer

rein9576 | 05-12-21 | 13:16

Ja, kozp zijn racisten. De grootste en de ergste van de maatschappij.

Gaat het niet dan? | 05-12-21 | 13:16

Dus, je gaat met je kids gezellig naar de markt in volendam. Harinkje happen, oliebol scoren. In de buitenlucht en overdag want een virus is in 2021 tijd en plaatsgebonden en nu slaapt het. Dan komen er twee bussen met buitendorpse lui met spandoeken en megafoons de rust even verstoren. Gewoon, omdat het kan en kennelijk mag. Nou, daar ben je dan niet zo van gediend en verhip je buurman ook niet en eigenlijk iedereen die op de markt is niet. Dus, vraag ik mij af, wat zijn dan de middelen die je als gemeenschap ter beschikking staan om deze ongewenste inbreuk op rust en tijdsbesteding? De politie hoef je alvast niet te bellen want die zijn er al om vooral ervoor te zorgen dat de desbetreffende ordeverstoring doorgang kan vinden. Een vriendelijk woordje spreken met de organisatie zit er ook niet echt in, met de beste wil van de wereld overschreeuw je zo'n megafoon niet. Dus ja, hoewel niet netjes zou ik inderdaad ook naar een wat fysieker signaal zoeken. En eieren en oliebollen zijn nu eenmaal voorhanden en van wat eigeel op je merkjasje is nog nooit iemand dood gegaan. Maar nogmaals, ik vraag me dus oprecht af welke "geweld"loze middelen er zouden zijn om deze ongewenste verstoring te stoppen. Ik zie ze zo even niet in deze context.

PolarWolf | 05-12-21 | 13:15 | 16

@PolarWolf | 05-12-21 | 14:39: Ik ben het eens dat geweld geweld oproept. Discriminatie, racistme zijn de oorzaak van dit geweld. En met praten, discussie, protest etc hebben ze zit niet weten te beslechten. Wat is uw advies voor al de gedupeerden?

Kaan78 | 05-12-21 | 15:04

Gedupeerden als in? KOZP? Gewoon aangifte doen zoals ze gewend zijn. Volendammers? Nou niks, eigenlijk is toch zinloos? Marktkraamhouders? Kweenie, claim bij de verzekeraars vanwege gederfde inkomsten? De busverhuur? Zelfde voor schoonmaakkosten ofzo Zonder toelichting waar u op doelt kan ik er verder ook weinig in adviseren, sowieso alsof ik in een positie zou zijn om dat te doen.

PolarWolf | 05-12-21 | 15:32

Niet, alleen de burgemeester kan de politie verordeneren de illegale demonstratie af te breken en de bussen met KOZP tuig naar Amsterdam terug te sturen. Maar ja, elke burgemeester wordt natuurlijk gegijzeld door het Deugkartel, dus die zullen niet ingrijpen. De Volendammers hebben het dus zeer keurig opgelost.

Grachus | 05-12-21 | 18:28
▼ 13 antwoorden verborgen

Ja, ongetwijfeld is hier sprake van racisme. Maar wel wederzijds racisme. Denk ik. Maar ik ben ergens de weg kwijt geraakt. En hoe zwaar telt alles? Iedereen mag ongestraft voor racist worden uitgemaakt. Als ik iemand die mij voor racist uitmaakt, dan ergens voor uitmaak, heb ík een probleem.

Leptob | 05-12-21 | 13:15 | 3

Is een hekel aan elkaar hebben gelijk aan racisme?

Bataafje | 05-12-21 | 13:22

@Bataafje | 05-12-21 | 13:22: Je zou het kunnen vragen aan de Hutu's, die uiterlijke kenmerken van de Tutsi's gebruikten om een slachting onder die laatsten te bewerkstelligen.

SIogra | 05-12-21 | 14:23

Precies, zo zit dat met woke en aanverwante zaken. Maar maak je geen zorgen. Ook als je niet iemand ergens voor uitmaakt, word je toch voor racist uitgemaakt. Want dat ben je al als je de verkeerde huidskleur hebt.

Rest In Privacy | 06-12-21 | 11:22

Zoals ik het zag gooiden de mensen oliebollen naar de (onaangemelde) KOZP demonstranten omdat ze hen de heerlijke Volendamse oliebollen wilden laten proeven. Het is maar hoe je het bekijkt. Sylvana Simons laat zich weer eens voor het karretje spannen van deze vervelende club mensen onder leiding van subsidieslurper Airfryer.

Toos Bevergeil | 05-12-21 | 13:15
-weggejorist-
von Amsberg | 05-12-21 | 13:14 | 1

Ik snap Sylvana niet
Ze kan goede punten maken in de Tweede Kamer. Maar zodra die kokosnoot in d'r hoofd het woord racisme hoort/ruikt wordt het zwart (hihi) voor haar ogen.
Je zou bijna trots zijn om een roomblanke racist te zijn door dit soort sujetten.

Wc-kip | 05-12-21 | 13:14 | 1

Ze heeft overduidelijk een borderline-stoornis en triggered bij dat woord.

whitechocolateface | 05-12-21 | 13:27

De volgende keer verrotte eieren graag. Wat een heerlijke thuisreis zal dat worden.

jansma28542681 | 05-12-21 | 13:14

Het toppunt van kolonialistisch gedrag, is dat een blanke voorschrijft hoe een zwarte zich moet voelen omdat ze kennelijk daar zelf niet toe in staat zijn.

Groepen als KOZP zijn te walchelijk voor woorden en zijn eigenlijk nog de enigen in onze samenleving die verschillen en kolonialistisch gedrag in stand houden.

Opblaas_boot | 05-12-21 | 13:14 | 1

*Walgelijk

Opblaas_boot | 05-12-21 | 13:14

Op een foto zie je demonstranten tegen politie praten of roepen. Want we zijn boos en je moet toch tegen iemand roepen. Wat sommige demonstranten niet schijnen te begrijpen is dat de politie als organisatie alleen de orde en veiligheid van de mens in het algemeen in de gaten houdt en over de motivatie van de demonstratie geen mening heeft.

AdvocatusDiaboli | 05-12-21 | 13:14

In ieder geval hebben ze de hoeveelheid omega 3 weer binnen bij KOZP

antfukker | 05-12-21 | 13:13

Wat een treurnis die blanke jankerts, geen leven hebben ze, een kluitje schizofrenen die elkaar ophitsen om een beetje "kleur" aan hun leven te geven!

lanexx | 05-12-21 | 13:11

Goeie reactie van de Volendammers. Zomaar zonder vergunning Volendammers voor rotte vis uitmaken is vragen om tegenreacties.
In dit geval: "Wees WEL een Kees," Geef mij maar meer van deze Kezen.

aamert | 05-12-21 | 13:11

KOZP heeft het vooroordeel dat alle Volendammers racisten zijn.

Dat is groepbelediging.

KOZP gaat met een knokploeg langs een markt, en komt van een koude kermis thuis. Je zoekt ruzie, je krijgt ruzie en daarna ga je daarover huilen.

Ik schrijf knokploeg, want het deel "Kick Out" in de naam van KOZP is een oproep tot geweld, opruiing, zoals strafbaar gesteld in ons wetboek.

Geert Wilders is voor "minder" veroordeeld.

Feynman | 05-12-21 | 13:11 | 6

@Diederik_Ezel | 05-12-21 | 13:16: 't was niet eens een sinderklaasfeest heb ik begrepen uit het verslag, gewoon een zaterdagmarkt. Hoe dik moet het bord voor je racistische rotkop dan zijn om alsnog in twee bussen te komen "demonstreren"? Maar goed, het is niet voor het eerst in de geschiedenis dat politieke partijen private knokploegen inzetten om politiek punt te kunnen scoren.

PolarWolf | 05-12-21 | 13:20

Zolang je maar niet "minder" zegt want dat woord is racistisch.

Rest In Privacy | 06-12-21 | 11:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Ach ja, door Sylvana beticht worden van racisme....
Wie was er eerder, Kozp of het ei?

Reebensteeltje | 05-12-21 | 13:10

Behalve Jerry zelf zie ik op die foto's welgeteld één dame van kleur en iemand met een mondkapje waarvan ik vermoed dat die ook van kleur is.

Voor de rest, inderdaad, allemaal witte weg-met-onsers. En Sylvana Simons die Kamervragen indient over 'racistisch geweld'? Overdreven onzin. Een paar eieren en oliebollen, that's it. Er was geen toestemming voor die demonstratie verleend, dus ''they had no business to be there in the first place''.

Dr_Johnson | 05-12-21 | 13:10 | 1

Je bedoelt dat er twee of drie negers / negerinnen meeliepen met de blanke demonstranten. Zeg dat dan. “””people of color”””” BAH!

Guusje Nadorst | 05-12-21 | 13:20

Sneue kneuzen zijn het met hun zielige gezever.
Ik zeg nieuwe traditie geboren,waar KOZP opduikt vliegen er oliebollen en vissenkoppen door de lucht.

Longhorn | 05-12-21 | 13:10 | 2

En eieren

Diederik_Ezel | 05-12-21 | 13:13

Het wordt zolangzamerhand een leuk folkloristisch gebeuren rond 5 december. Nog even en de populariteit verdringt het Sinterklaasfeest.
Ook aardig dat er t.a.v. het eierengooien wat elementen van Pasen inzitten. Dit uiteraard gelardeerd met de oliebollen.

Zo groeien we naar elkaar toe. Verbindend!

Graaf_Slis | 05-12-21 | 13:10

Mevr. Simons wekt bij mij heel sterk de neiging tot nauwkeurig gericht racistisch geweld jegens haar cluppie op.
Ze had al lang de kamer uit gebonjourd moeten worden.

JohanF | 05-12-21 | 13:10

Los van het feit wat ik ervan vind, er waren wel degelijk een handvol echte zwarte pieten daar. Ze stonden vrolijk te dansen op t ritme van de geschreeuwde leuzen. Kijk het hele kozp filmpje er maar op na. Das wel een hele zit trouwens, duurt dik een uur.

stukkie_touw | 05-12-21 | 13:10 | 1

Als jij nou eens dat stukje er uit pikt.. Scheelt een hoop...

neonreclame | 05-12-21 | 13:12

BIJ1; een racistisch clubje van circusfiguren. Hoe minder aandacht hoe beter.

Diederik_Ezel | 05-12-21 | 13:09

Wat ik wil zeggen, maar hier ook niet meer. Dus laat maar zitten. Mijn laatste donatie was ook inderdaad de LAATSTE.

Eminent | 05-12-21 | 13:08 | 1

maar is mag

Eminent | 05-12-21 | 13:09

Sylvana was interessant toen ze met ontbloot bovenlijf in de FHM, ( of hoe dat ), stond..

Seksistisch..?? Ja..!!

Racistisch..??? Nee...!!

neonreclame | 05-12-21 | 13:08 | 2

Als ik "Sylvana" en "FHM" google krijg ik toch echt een blonde Sylvana te zien met een bos hout voor de deur.

Een streling voor het oog.

Het Licht | 05-12-21 | 14:17

@Het Licht | 05-12-21 | 14:17: Jij hebt geluk, dat je ze niet gevonden hebt.

Rest In Privacy | 06-12-21 | 11:19

Sylfje heeft gelijk Het IS toch ook racistisch geweld? Tegen de blanke. Twee bussen vol met knokploeg lijkt me nou niet bepaald geweldloos bedoeld. En nee, ze komen echt niet per ongeluk ook eens op, ik noem maar iets, het ketikoti festival terecht. Volendammers. Dank.

BokoHalal | 05-12-21 | 13:07

Als je mensen die tegen racisme demonstreren gaat bekogelen is dat racistisch geweld inderdaad, en ontoelaatbaar. Of het nu antiracisten, milieugekkies, coronawappies of rechtstextremisten zijn, als ze alleen demonstreren en zelf niets kapotmaken hou je je handjes thuis.

Of je het eens bent of niet met wat ze roepen en tegen wie ze roepen is echt volledig irrelevant.

Japannert | 05-12-21 | 13:07 | 3

Als je mensen die tegen terrorisme protesteren bekogeld, is het volgens jou terrorisme? Misschien niet je even opzoeken wat racisme precies is. Want iemand een klap geven is geen racisme, ongeacht iemands huidskleur. Dat is gewoon iemand een klap geven. Maar er zijn jammer genoeg mensen zo extreem racistisch dat die alles aan huidskleur relateren.

opblaasschaap | 05-12-21 | 13:13

Volendammers mogen, voorzover niet tegen de wet, zelf uit maken wat ze wèl of niet doen. Het met oliebollen en eieren gooien naar mensen die je beledigen en naschreeuwen, is niet mishandelend of levensbedreigend.

incogniet | 05-12-21 | 13:29

U heeft hierna waarschijnlijk psychische hulp nodig. Ik zou zeggen reis naar Rwanda, daar kunt u beter geholpen worden, dan hier. Want "Black lives, don't mean a thing fore other black lives" . Doeiiiiii!

H.E. van Putten/Koor | 05-12-21 | 13:36

Ben ook tegen racisme, ben ook tegen het schreeuwen en uitdagen van rustig winkelende mensen.

dhrat | 05-12-21 | 13:06 | 1

Ik heb aan twee zaken een hartgrondige hekel: rascisme en Afrikanen.

GekkeHenkieNiet | 05-12-21 | 13:42

Jawel, daar is ie weerrrrr! De altijd handige racismekaart. En tegen die KOZP-kneuzen zou ik willen zeggen: get a life!

Spring Bruissteen | 05-12-21 | 13:06
-weggejorist-
gemoetnie mauwen | 05-12-21 | 13:06 | 2

Als je harder gilt heb je meer gelijk.
Weer wat geleerd.

Kapitein Sjaak Mus | 05-12-21 | 13:06

Aha, je gaat naar een markt in een oud-hollands stadje en gaat met megafoons iedereen voor racist en rotte vis uitmaken (wat je in Volendam echt niet moet doen). Zonder enige Piet in zicht. En dan verwacht je dat ze dat daar allemaal heel mooi vinden en natuurlijk verklaren dat ze zwaar schuldig zijn aan het hebben van marktkramen en verkopen van vis?

Het ging er natuurlijk om een "zie je wel, racisten" te genereren. Het gaat allang niet meer over feiten, maar om met ons subsidie geld ons schuldig te verklaren. Maakt niet uit waaraan, gewoon zodat ze nog meer subsidie krijgen en politieke invloed. En heel de politiek gelooft er weer in.

Rest In Privacy | 05-12-21 | 13:05

Ik durf te wedden dat niet 1 van die droeftoeters ooit gecorrigeerd is op hun irritante gedram thuis, en daar gewoon hun zin kregen als ze begonnen te janken ergens over (nieuwe opvoeding en zo. moet je in discussie met een 3 jarige..)
Nu komen ze tegenover een groep die dat wel reageerd op uitermate irritant gedrag, en is het in 2voud janken natuurlijk: hetgeen waar ze initieel om janken plus dan nu dat ze hun zin niet krijgen. Maar ja, ze hebben nu wel weer even fijn de media gehaald en kunnen schande spreken van de volendammers..

dumbfarmer | 05-12-21 | 13:05

De vraag is natuurlijk wie is er de racist in dit hele verhaal. Heb zelf een Ghanese vriendin en over dit onderwerp raken we het maar niet eens. Kleur is voor haar zo belangrijk. Maakt mij het nou uit welke kleur iemand heeft. Al komt het ook doordat zij er vaak mee wordt geconfronteerd. Ongeveer bij elke foto van haarzelf op social media denkt wel een malloot ergens uit de wereld iets negatiefs over haar kleur te moeten zeggen (veelal in dm). In het begin is dat redelijk schokkend

jeweettochniet | 05-12-21 | 13:03 | 2

Soapy rijd nu al 4 jaar zonder sociale media. Geeft rust kan ik u melden

Soapytitrider | 05-12-21 | 13:06

Bij1 is allang geen anti racisme club meer, dat is inmiddels ( daarom ook exit Gario ) een allegaartje van blanke Marxisten en Trotskisten. Dat is wat hier rondloopt. Onder de zwarte bevolking leeft dit amper, of niet. Verder is mevr Simons gebaat bij racisme om haar gelijk te bewijzen. Dus is in dit geval heel Volendam een racist. Het is overigens dezelfde techniek als DENK gebruikt. Jammer wel dat argeloze marktgangers dit moesten meemaken, en mag hopen dat hier echt tonnen aan schadeclaims over komen.

Shortganger | 05-12-21 | 13:03 | 1

Helemaal mee eens! Remember: BLM was opgericht door activistische Marxisten!
Wat we zien is feitelijk een omkering van de theorie van communist Gramsci: de 'culturele hegemonie' van de 'Bourgeoisie' die in het publieke domein allerlei symbolen heeft van hun politieke levensbeschouwing moet vernietigd worden en nieuwe marxistische symbolen moeten er voor in de plaats komen.
That's it! Communisme! Een marxistische culturele revolutie!
Niets meer, niets minder!
Maar ze vertellen er niet bij dat geen systeem zo onderdrukkend is als het marxisme!
nl.wikipedia.org/wiki/Culturele_hegem...

Aristotalloss | 05-12-21 | 13:52

Vvmu is onze hoogste goed en dient ten alle tijden verdedigt te worden. Barbaars geweld en fysiek worden omdat je geen antwoord terug kan geven op een (terecht) verwijt is gewoon het laagste van het laagste en in mijn ogen Volendam onwaardig.

Kaan78 | 05-12-21 | 13:02 | 16

eerlijk gezegd vind ik dat van die oliebollen en eieren voedselverspilling. Het is Volendam, ze hadden toch wel ergens een containertje met verrotte vis staan. Met een hijskraantje had je dat gewoon over die KZOP groep kunnen kieperen.

Stijlloser_from_NL | 05-12-21 | 13:36
-weggejorist-
Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 13:41

https://www.aljazeera.com/news/2021/11/26/turkish-police-fire-tear-gas-at-women-protesters-in-istanbul
Vrijheid...

Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 13:52
▼ 13 antwoorden verborgen

Kees lijkt me een fijn figuur,

drastic | 05-12-21 | 13:01

Ik denk dat SS en haar vriend Akwasi vooroordelen hebben.
Ze denken dat alles wat een donker kleurtje heeft nooit en te nimmer racistisch kan zijn.
En dat is subjectief en dus eigenlijk racistisch.

pejoar | 05-12-21 | 13:01 | 1

Zijn ze vast nog nooit in bijvoorbeeld Uganda of Rwanda geweest..

Ommezwaai | 05-12-21 | 13:35

Geweld... Er werd met oliebollen gegooid.
Waar valt dit onder? Poging tot lichte mishandeling?

VanBukkem | 05-12-21 | 12:59 | 7

Als je in een restaurant op je bord krijgt wat je niet hebt besteld. Poging tot culinaire mishandeling dus.

goedverstaander | 05-12-21 | 13:17

Poging tot veroorzaken hoge BMI.

W_F | 05-12-21 | 13:31

Mag koekhappen nog?

Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 14:03
▼ 4 antwoorden verborgen

Roomblanke Nederlanders weten het best hoe racistisch roomblank Nederland kan zijn.

Kaan78 | 05-12-21 | 12:59 | 5

Het te pas en vooral te onpas bezigen van het woord racisme maakt dat het zijn zeggenskracht heeft verloren. Sterker nog: als zo'n KOPZ figuur mij uitmaakt voor racist beschouw ik dat als een compliment.

Here's Freddy | 05-12-21 | 13:26

Het woord "roomblank" begint bij mij inmiddels even grote irritatie op te wekken als "kwetsbaar".

Asteroid-B612 | 05-12-21 | 13:38

@Asteroid-B612 | 05-12-21 | 13:38: daar heb ik ook last van. Noem het gewoon blank. Roomblank klinkt zo homeau of boeketreeksachtig.. "heur vuurrode krullen vielen over haar roomblanke schouders"

Roos | 05-12-21 | 13:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Roomblanke beroepsboeroepers is een apart ras?

knutsel_ | 05-12-21 | 12:57 | 2

Ja,en altijd op eigen kosten (maw: zonder subsidie)

nope | 05-12-21 | 12:58

Ook wel aangeduid met ’Kutvolk’

Astroturfer | 05-12-21 | 13:35

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl