achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Lewis P1, Max P3 na muurknuffel tijdens pole-lap

Supersnel en super sfeerloos

Het F1-circus dat graag verkondigt dat we allemaal gelijk zijn is gearriveerd in het land waar sommigen toch net iets meer gelijk zijn dan de rest. Want principes zijn leuk, maar dollars zijn leuker en daarom racen we nu in Saudi-Arabië. Het land waar de echte VOC-mentaliteit nog heerst, zullen we maar zeggen. Waar de oliedollarsmijtende jurken lachend hun derrière afvegen met de regenboogvlaggen die hier en daar als ingecalculeerd en machteloos verzet verschijnen. Zinloos, want deze sport bukt altijd voor geld, ook als die biljetten afkomstig zijn uit een door een natie met een achterlijke religie aan de macht. Maar genoeg gezeur over dingen die toch niet veranderen, want we zijn hier om te racen. De slavendrijvers lieten in no-time een razendsnelle baan uit het zand stampen en hopelijk blijft alles lang genoeg heel om een Grand Prix af te werken. Het snelle parcours is een intense beleving voor de rijders, al zijn we nog niet overtuigd van de inhaalmogelijkheden voor zondag. Vandaag gaat het om pure snelheid en ballen van staal, want de muur staat dichtbij zo toonde Leclerc al. Op de vrijdag leken Hamilton en Verstappen dicht bij elkaar te zitten, maar als Mercedes de motor vandaag nog wat verder open schroeft moet de pole in principe voor de BLM-Brit zijn. Maar we staan altijd open voor een verrassing van Max en met een dergelijk snelle ronde kan verkeer ook nog een belangrijke rol spelen. Tijd voor de een-na-laatste kwalificatie van het seizoen. Gas erop!
Instant Update: HAM riskeert gridstaf voor negeren van dubbel geel in FP3. Max kreeg daar in Qatar nog vijf plekken boete voor.
UPDATE: Geen gridstraf voor double yellow. Nog wel ander besluit over hinderen Mazepin pending.
UPDATE: 25.000 euro boete, geen gridstraf voor het hinderen van Mazepin door Hamilton. 
UPDATE: Max onderweg naar pole, schaaft de muur en moet vlak voor de lijn uitstappen. Lewis P1., Bottas P2, Max P3 deze zondag.

Divers geklootviool van Lewis in FP3

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.