achtergrond

Geenstijl

Nieuwsuur: 'Nederland is ontzettend corrupt'

Ook goedemorgen, jongens

Dinsdag vertrok de zoveelste wieberminister uit Rutte drie-en-een-half: Cora van Nieuwenhuizen wordt niet de eerste vrouwelijke vvd-premier van Nederland, maar lobbyist voor de energieboeren van Energie-Nederland (haar afscheidsmail lekte aan GeenStijl). En dat moeten we allemaal maar heel normaal vinden in dit land, net als toen Stientje van Veldhoven deze zomer haar D66-post verliet om te gaan werken voor de internationale organisatie die van haar & Kaag jaarlijks miljoenen bijgeschreven krijgt. Vroeger mocht dat niet, dat je als stijve politicus de sluis van de Mini Playbackshow in stapte en in een mist van krijtrook, verblindende lichten en afleidende glitters als sterlobbyist weer terugkeerde op het Binnenhof. Maar die wet is vervallen/vervangen en deze vaagheid in de poldercorruptie is precies wat we inmiddels samenvatten tot 'de Rutte Doctrine'. GeenStijl schrijft al wat langer over hoe corruptiewaakhond GRECO ons land jaarlijks tot boevennest verklaart, maar bij Nieuwsuur zijn ze nu ook wakker gekust door Cora "Ik hou me aan de afgeschafte regels zoals ze in dit land zijn vastgesteld" van Nieuwenhuizen. Nou, fijn. Nu nog een follow-up om haar eigen woorden te fileren?

"I am not a crook"

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Nieuwsuur propageert absoluut geen chemische deeltjes uit vliegtuig storten om zon te dimmen!

Nee nee nee we agenderen en propageren het niet! We platformen, signal boosten en thunderclappen alleen een minuscule minderheidsopvatting die anders nooit onderdeel van de discussie zou worden!

@Spartacus | 15-09-23 | 15:01 | 224 reacties

Nieuwsuur: "Gewelddadige mannen" maken Brussel onbewoonbaar

België is geen land en Brussel is geen stad, het is een protectoraat waar ambtenaren doen alsof Europa een bestuurlijke eenheid is

@Spartacus | 07-09-23 | 10:59 | 352 reacties

Nieuwsuur rectificeert rectificatie over nepnieuws in HEKS HOER BEZEMSTEEL Sigrid Kaag plaatje

Wij onderbreken de klimaatthema-avond van GeenStijl om even allemaal NOU HÈ HÈ te zeggen in het Stamcafé

@Ronaldo | 17-07-23 | 22:00 | 784 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.