Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gelekt: de hele afscheidsmail van wieberminister Cora van Nieuwenhuizen

Hele hofhouding bedankt!

Vanmorgen werd bekend dat Cora van Nieuwenhuizen de zoveelste wegwezende inwisselminister is in het eeuwig demissionaire kabinet Rutte 3½. Ze wordt iets belangrijks doch onzichtbaars in de energielobby en zojuist lekte haar volledige afscheidsmail aan Rijkswaterstaat uit naar GeenStijl. Die staat integraal na de lees verder, maar we vissen alvast wat krenten uit de pap. Geinig is natuurlijk dat ze chauffeurs en catering bedankt voor hun hofhoudingswerk, maar opvallender is dat ze op zoek was naar "een betere balans tussen mijn werk en mijn privéleven". Ze wil haar weekenden terug, is wat daar staat. Ze had "de intentie om te beginnen na afloop van deze kabinetsperiode", maar die lijkt maar niet te willen eindigen dus heeft ze een handige dag gekozen (waarop opvallend formatienieuws de parlementaire pers beheerst) om semi-ongezien de pleiterik te maken.

Belangrijker is dat ze daarbij erkent dat het eigenlijk niet deugt om als minister voor een lobby van energiebedrijven te gaan werken: "Hoewel er geen directe raakvlakken zijn met mijn verantwoordelijkheden als jullie minister, kan de schijn van belangenverstrengeling niet worden vermeden." Waar schijn is, is vuur, zeggen wij altijd maar - het zal haar echt niet slecht uitkomen dat de wet die lobbywerk voor oud-bewindslieden verbiedt, stilletjes is vervallen voor haar. Bovendien is het echt niet netjes om tijdens je ministerschap te gaan solliciteren maar goed, bestuurlijke verantwoordelijkheid is onder Mark Rutte sowieso door alle ondergrenzen gezakt. En we moeten eerlijk zijn: afgezien van die vreselijke smiley, is het wel een hele vriendelijke en collegiale mail aan de mensen van Rijkswaterstaat. Nou doei Cora, en niet te veel haast maken met de uitvoering van dat klimaatakkoord svp. Want die kosten kunnen voor burgers wel eens net zo steil oplopen als die van het CHARM-project dat je nu van je bordje schuift...

Social

Afscheidsmail Van Nieuwenhuizen aan Rijkswaterstaat

Van: Algemene Mededeling (RWS) <mailadres@rws.nl>
Verzonden: dinsdag 31 augustus 2021 12:28
Aan: _Heel RWS E2016 < mailadres@rws.nl>
Onderwerp: Persoonlijk bericht Cora van Nieuwenhuizen: afscheid

Beste collega's, 

Vandaag wordt bekend gemaakt dat ik voorzitter word van de brancheorganisatie Energie-Nederland. Dit betekent dat ik per direct moet stoppen als jullie minister.

Terwijl ik nog volop aan het werk was als minister van IenW ben ik deze zomer benaderd voor het voorzitterschap van Energie-Nederland. Omdat deze baan in het hart van de energietransitie mij inhoudelijk zeer interesseert en het bovendien de kans biedt een betere balans tussen mijn werk en mijn privéleven aan te brengen, heb ik besloten de functie te aanvaarden. Hierbij had ik de intentie om te beginnen na afloop van deze kabinetsperiode.

Helaas heb ik moeten constateren dat het niet zuiver zou zijn om met deze nieuwe functie in het vooruitzicht deel uit te blijven maken van het kabinet. Hoewel er geen directe raakvlakken zijn met mijn verantwoordelijkheden als jullie minister, kan de schijn van belangenverstrengeling niet worden vermeden bij een deel van de besluitvorming in het kabinet. Daardoor heb ik de moeilijke beslissing moeten nemen om toch direct te stoppen als minister. 

Het doet me verdriet om deze kabinetsperiode niet met jullie te kunnen afmaken. Niet in de laatste plaats omdat ik deze jaren met veel plezier met jullie heb samengewerkt aan alle lastige en leuke dossiers die op ons pad kwamen.

Bij mijn aantreden werd mij verteld dat IenW het meest crisisrijke ministerie is. Dat heeft zich deze jaren meer dan gemanifesteerd. De afgelopen jaren hebben we samen veel crises op ons bordje gekregen. Van het vreselijke ongeluk met de Stint, tot de stikstofcrisis. Van de droge zomer van 2018 tot de ramp met de MSC Zoe. Van COVID-19 tot de recente wateroverlast in Limburg. Iedere keer weer was het alle hens aan dek. En steeds ben ik onder de indruk geweest van hoe snel en pragmatisch het ministerie omschakelde om getroffen mensen en bedrijven te helpen. Ook de doortastendheid en organisatie van Rijkswaterstaat in dit soort situaties is indrukwekkend. Handen uit de mouwen en doen wat nodig is. Geen woorden, maar daden 😉.

Op sommige dossiers is het eigenlijk deze gehele periode alle hens aan dek geweest. Alles wat gebeurde rond Schiphol, Lelystad Airport, of eigenlijk de hele luchtvaart heeft continu onder een vergrootglas gelegen. Ook van de mensen bij verkeersveiligheid en stikstof is voortdurend heel veel gevraagd. Het afgelopen anderhalf jaar geldt dit bovenal voor het COVID-19 team en alle mensen uit de beleidsdirecties die daar inhoudelijk bij betrokken zijn.

Daarnaast koester ik mooie herinneringen aan onze successen deze -bijna- vier jaar. We hebben grote stappen gemaakt voor verkeersveiligheid, van het verbod op appen op de fiets en de Mono-campagne tot de 500 miljoen euro, die we beschikbaar hebben kunnen stellen om in alle gemeenten in Nederland daadwerkelijk infrastructuur veiliger te helpen maken. We hebben veel beheer en onderhoud van onze (vaar)wegen naar voren gehaald en ondanks alle tegenslag doorgewerkt aan de nieuwe aanleg, omdat uiteindelijk de meeste Nederlanders afhankelijk zijn van hun auto voor broodwinning, familiebezoek en voor de leuke dingen in het leven. We hebben Integraal Rivier Management geïntroduceerd en klimaatadaptatie op de agenda gezet, zowel nationaal als internationaal. Er ligt een steengoede luchtvaartnota met een vooruitstrevende agenda voor verduurzaming van de luchtvaart. Met de Green Deal van de maritieme sector hebben we ook de verduurzaming daar wind in de zeilen kunnen geven. We hebben hard gewerkt aan cybersecurity, risicogestuurd toezicht en handhaving en nog veel meer!

Ik wil alle mensen bij DGMO, DGLM, DGWB en DGMI en FIB/FEZ, HBJZ, KIM, RWS en ILT bedanken voor de goede samenwerking op deze en alle andere dossiers. De mensen van DCO en DBO dank ik voor alle ondersteuning.

Speciale dank wil ik uitspreken naar mijn directe team. Mijn PA, mijn chauffeurs en secretariaat, de kamerbewaarders en catering, mijn woordvoerders en persvoorlichter en mijn DBO adviseurs door de jaren heen. Zij hebben dichtbij me gestaan op alle leuke en moeilijke momenten, bij nacht en ontij en zijn met hun hulp en advies en warme collegialiteit van onschatbare waarde geweest.

Ik ben ontzettend trots en dankbaar dat ik jullie minister heb mogen zijn. Het ga jullie goed!

Hartelijke groeten,
Cora van Nieuwenhuizen

Reaguursels

Inloggen

Wel mooi hoe de schrijver van de brief speciale dank voor zichzelf uitspreekt. Had ik er ook in gezet als de minister het vertikt om zelf een briefje te schrijven.

W_F | 31-08-21 | 23:21

Gped verhaal, lekker korg...

F. von Zeikhoven | 31-08-21 | 19:37

Minister voor regulering van X
wordt lobbyist voor producenten van X.
De belangenverstrengeling is intrinsiek.

hotmint | 31-08-21 | 19:27

Ook deze minister was dus geen groot licht. Ze blijft een mini ster aan het politieke firmament . Alleen de opmerking durven plaatsen" ik wil mijn weekend terug". Wat vreten ze daar in den Haag dan uit in het weekend. Ik zie door de week al geen hond in de 1ste en 2de kamer en om de Ministeries worden bijna nooit ministers gesignaleerd. Vragen , vragen , vragen.

strawdog | 31-08-21 | 18:54 | 3

Leuk hè, reageren op basis van wat flarden van horen zeggen.

Me_Giant | 01-09-21 | 00:30

Me Giant. Voor de aardigheid eens kijken op de 2de kamer tv tijdens de debatten.
Eens uw ogen de kost geven in een aantal Haagse etablissementen op tijdens dat andere mensen aan het werk zijn of zich bezig houden met hun gezien.
Eens een praatje maken met de chauffeurs- en beveiligingsbrigade.
Leerzaam.

strawdog | 01-09-21 | 00:35

Me Giant : door de doorgeschoten vergadercultuur is de Nederlandse politicus van raadslid tot kamerlid er zelf in gaan geloven dat al dat gezever en gepolder "werken" is. Nou dat " werken" sorteert dan verdomd weinig effect.

strawdog | 01-09-21 | 00:41
-weggejorist-
Johan1235 | 31-08-21 | 17:58

Bietje zuur hoor, Van Rossem. Ze heeft vermoedelijk pas gesolliciteerd in de periode na de verkiezingen, dus als demissionair minister. Ik zou ook pleite wezen als ik dat toch allang van plan was.

sioux_ | 31-08-21 | 17:36

Aan Cora's gedrag kunnen we insider informatie aflezen. Cora weet dat het nog heel lang gaat duren voordat er een nieuwe regering komt. Ook kan je aan al die crises aflezen hoe die een ministriële dienares met huid en haar weten op te slokken. Dat is echter heel anders bij Wopke, die zijn weekenden vrij houdt en weet vrij te houden voor zijn huisvaderschap. Wanneer Cora meer mans was geweest, dan had ze ook meer weekeinden vrij kunnen houden.

Eeuwig..Op..Vakantie | 31-08-21 | 17:36

Vrouwen hebben een iets andere hersenwerking dan mannen.
Zij zijn toegeeflijker,zachtaardiger en nog meer eigenschappen die vaak bij belangrijke beslissingen misbruikt worden door de daar aanwezige alpha mannetjes.
Met een blinddoek voor zie je de resultaten bijna dagelijks voorbij komen helaas.
Eenvoudig voorbeeld is al die groenlinks juffen op de basisscholen,kinderen kunnen vaak niet eens een pen goed
vasthouden om te schrijven.
Begon allemaal met dat aanspreken op naam en dat ge jij en gejouw.
Geef aub 50% leraren terug,en noem die gewoon weer meneer of meester.

De Profundus | 31-08-21 | 17:18 | 4

@Bull,
En ziehier het resultaat.

De Profundus | 31-08-21 | 18:54

Kinderen & pubers zouden sowieso terug in hun hokken moeten.
Koppen dicht als grote mensen praten, met twee woorden spreken: 'ja meneer', 'nee meneer', 'ja mevrouw', 'nee mevrouw', "u" zeggen tegen je vader & moeder en elke andere volwassene, petten & hoodies af op school, of beter nog: een school-uniform aan zoals in Engeland, Nieuw-Zeeland, Singapore en Australië en bij recalcitrant gedrag meteen schorsing of verwijdering van school.

Steeds meer pubers gedragen zich alsof ze de wereld in eigendom hebben. Te veel hedendaagse "moderne" opvoeders verwarren brutaliteit, onbeschoftheid en bloedzuigers-gedrag met 'mondigheid'.

En verder al die GroenLinks- en duujjjzaamheids-juffen op onze basisscholen wegsaneren evenals die paar overgebleven 'mannelijke' onderwijzers in slobbertruien van bio-wol en met knotjes & oorknopjes.
Geef onze boys weer hun mannelijke rolmodellen terug.

Peter Emile | 31-08-21 | 21:13

Ik lees in dit draadje alleen maar vroeger-was-alles-beter-argumenten zonder dat de nadelen van de oude situatie worden benoemd. Gelul in de ruimte.

Me_Giant | 01-09-21 | 00:35
▼ 1 antwoord verborgen

Goed mens en ik wens haar veel succes. Verontrustend is dat steeds meer personen die iets in hun mars hebben de politiek verlaten. De zwakkelingen blijven zitten en de lichtgewichten komen binnen dwarrelen..........

Blonde Nel | 31-08-21 | 17:11 | 1

Hallo Cora

deministerpresident | 31-08-21 | 17:34

Als ze jaren wachtgeld trekt is het ook niet goed.....

Jafco | 31-08-21 | 17:05

Een potentiële premier neemt ontslag

thanseeuwen | 31-08-21 | 16:59

Ik las: geen woorden maar doden....

Opblaas_boot | 31-08-21 | 16:52

Geen directe raakvlakken? mevrouw heeft u wellicht een klap van de windmolen te pakken gehad?

Baksteenbakker | 31-08-21 | 16:36

"Ze wil haar week- enden terug"? Vrouwen zijn maar wat blij met die quota: we willen geen uren draaien, maar wel in de topfuncties meedelen.

vladimirows | 31-08-21 | 16:35 | 3

En zie hoe ze daar functioneren.

Rotterdammert1965 | 31-08-21 | 16:59

Ja ja die is heel wat van plan, zal wel een swinger zijn.

Uw Verzekeringsadvis | 31-08-21 | 18:08

Ze stopt toch ook met de topfunctie, flapdrol? Wel blijven nadenken als je verwijten wil maken

Me_Giant | 01-09-21 | 00:37

Daaaag Cora.

MoonBeebe | 31-08-21 | 16:34

Over pakweg 20 jaar komt Cora weer in beeld als het aantal kankergevallen enorm hoog is bij Alphen aan de Maas, waar een grote hoeveelheid kankerverwekkend granuliet met haar toestemming gedumpt kon worden in een zandgat.
www.gelderlander.nl/west-maas-en-waal...

seasicksteve | 31-08-21 | 16:05 | 1

maar dan als voorzitter van de onderzoekscommissie. Samen met Tjibbe Joustra.

popeye-de-zeemeermin | 31-08-21 | 16:11

Nee hoor, Thierry Baudet heeft geen gelijk als hij het heeft over een baantjescarrousel in Den Haag, echt niet .

ClintOstwald | 31-08-21 | 15:12 | 4

Wat heeft deze dame voor de Koning gedaan dat hij haar moet bedanken? Misschien toch nog eens een WOB verzoek.

Henkie | 31-08-21 | 15:45
▼ 1 antwoord verborgen

Nou, dat is bepaald niet nieuw - en dat geldt bepaald niet alleen voor de Luchtvaartinspectie. Het gebrek aan (technische) kennis bij onze uitvoerende overheden, of dat nu bij de RDW is, bij het Staatstoezicht op de Mijnen, bij de Scheepvaartinspectie, de Voedsel en Warenautoriteit - noem maar op: niemand heeft er nog ene bál verstand van de materie. Allemaal VMBO-mevrouwtjes met A5 ringbandjes met regeltjes, die nog nét kunnen kijken of het bordje 'nooduitgang' wel op de juiste hoogte hangt en die verder totaal ignorant zijn. Kwestie van goed onderwijs.

bisbisbis | 31-08-21 | 16:11

@bisbisbis | 31-08-21 | 16:11:
U raakt daar een gevoelig punt, bij het ministerie.
Maar wel helemaal waar. Daarom heb ik straks ook niets meer met met hen van doen en krijgen ze van mij de gedachte middelvinger.
Ik voel nog net goed genoeg om het niet echt te doen. Wat een typhus zooi.
Sorry moest er even uit.

Hebbiehemookweer | 31-08-21 | 17:14

Je zou maar ergens solliciteren, 'ondanks dat er geen raakvlakken zijn voor de functie .......
Hele zaakje stinkt, lijkt mij echt zo'n actie van "Markje is rustig zijn pionnetjes aan het plaatsen in het Haagse"

ptrck | 31-08-21 | 15:06 | 1

Zou ze proeftijd hebben?

TonAlias | 31-08-21 | 15:38

Functie elders!

Aisie | 31-08-21 | 15:01

"Met de Green Deal van de maritieme sector hebben we ook de verduurzaming daar wind in de zeilen kunnen geven."

I see what you did there, Cora.

Tapu | 31-08-21 | 14:56

Typisch NL-gezeur. Blijft de minister jarenlang zitten, dan is ze een plucheplakker. Stapt ze op tijd over naar een andere baan, iets dat volstrekt normaal én gezond is, dan regent het verwijten.
Vreemd.

Amsterdamsko | 31-08-21 | 14:46 | 6

@Tapu | 31-08-21 | 14:57:
Had gekund maar het is geen verplichting. Elke dag weer stromen er honderden mensen via via door naar banen waar u en ik niet kunnen solliciteren. Misschien niet 100% transparant maar wel zo efficiënt. Scheelt een hoop sollicitatierompslomp.

Amsterdamsko | 31-08-21 | 15:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Maar zou ze iets van energie afweten?
Zou toch niet gek zijn als je een baan zoekt in die richting. Aan de klimaattafels is het echter streng verboden om te weten waar je over praat.

Dandruff | 31-08-21 | 14:36 | 2

Ze weet vast heel veel van adresboekjes en achterkamertjesgekonkel.

Defman | 31-08-21 | 14:48

Het gaat er niet om wat je kunt maar wie je kent.

thanseeuwen | 31-08-21 | 17:26

Direct een andere baan.

Prima toch.

Succes Cora!

rachid82 | 31-08-21 | 14:28 | 1

Ja, dacht ik ook!

Amsterdamsko | 31-08-21 | 14:47

Mooi dat ze weg is. Nu nog een bom op Lelystad airport.

Poes Fiep | 31-08-21 | 14:21 | 1

Geen bom, nu kan Lelystad zonder politieke consequenties veilig worden gecancelled als concessie aan de groenlinkse wolk, voor de onderhandeling voor kabinetsdeelname of in de toekomst als er een minderheidskabinet komt.

Defman | 31-08-21 | 14:47

De volgende van het zinkende schip. Mooi man! Volgende barst in (de) Rutte (doctrine).

PolderTaliban | 31-08-21 | 14:19

Gaat iemand een keer niet vol voor het wachtgeld, is het weer niet goed...

Tisnietanders | 31-08-21 | 14:19

Stikstofcrisis? Welke stikstofcrisis?

Pierre Lebon | 31-08-21 | 14:17

Heeft Algemeen Directeur van Transparency Nederland Lousewies van der Laan (D66) al moord en brand geroepen? Nee? Goh.

Prze***walski | 31-08-21 | 14:14

Neem toch wel aan dat het salaris bij dit "bedrijf " beter geregeld is dan ministervergoeding.

dedwarsligger | 31-08-21 | 14:11

Bij deze wil ik iedereen van de KS3/E. NNKB87, K8T WTTA, GVD16/34, LLKTRS22,
GGRL002, QQMBSTT?,PPKKSTTTW1,AA93. A10, en de luitjes van no-uno heel hartelijk bedanken voor al hun ondersteuning en goede raad. Het ga jullie goed!

streknek | 31-08-21 | 14:08 | 2

En natuurlijk de mensen van S5 niet te vergeten.

streknek | 31-08-21 | 14:10

Dat is een bekende truc, interne afkortingen gebruiken zodat het net lijkt dat de brief niet bewust gelekt is.

B.agger | 31-08-21 | 14:16

De poppetjes van het huidige kabinet worden strategisch in het "bedrijfsleven" weggezet, onderdeel van het komende kabinetsbeleid/begroting. Niets nieuws aan mensen.

Hersenletsel | 31-08-21 | 14:08

Waarom is het haar nooit gevraagd? 1000x liever Cora dan Siegfried al Troje.

revolte | 31-08-21 | 14:04 | 2

Ze heeft last van Stint, incapabeliteit, geheugenverlies en plaat voor haar harsus. Daarom.
Fuckinghell

Fuckinghell | 31-08-21 | 14:12

'Vandaag wordt bekend gemaakt dat ik voorzitter word van de brancheorganisatie Energie-Nederland' lekker persoonlijk ook. Het ministerie en haar collega's interesseren haar geen hol. Ze plaatst zich op deze manier enorm op een voetstuk.
Zeg dan iets van 'Beste collaga's, ik ga mijn functie als minister neerleggen'
Of zoiets.

Leptob | 31-08-21 | 14:01

Beste mensen van DGMO, DGLM, DGWB en DGMI en FIB/FEZ, HBJZ, KIM, RWS, ILT DCO en DBO.
Tot ziens op de BBQ.

Dubbelepunthoofd | 31-08-21 | 13:57

Vrouwen in kabinetten.
Volgens de NOS worden vrouwelijke ministers zelfs nu nog de mond gesnoerd.
1 Minister zei, dat toen ze iets wilde zeggen ,ze gelijk geïnterrumpeerd werd.
Is dus niet hetzelfde als de mond snoeren hoe zielig je ook kijkt.
Enkele deden het redelijk, Kroes, Borst en Jorritsma

pejoar | 31-08-21 | 13:56

Ank Bijleveld de nieuwe (demissionaire) Minister voor Waterstaat? Écht waar?
Ze kan nog geen marineschip volledig uitgerust van de kant af krijgen - en daar vertrouwen wij de Hondsbosse Zeewering aan toe?

bisbisbis | 31-08-21 | 13:53 | 1

Daar is in paniek een grote bak zand voor gekieperd nadat de spoelgaten bijna waren doorgebroken.

revolte | 31-08-21 | 14:06

Wat is nou het probleem? Moeten demissionaire bewindslieden tot het einde der tijden in functie blijven dan? Cora staat in haar recht. Je zou eens moeten nadenken over het formatie proces. Ondoorzichtig achterkamertjes werk. Strak protocol erop met duidelijke rollen en misschien zelfs wel een maximale termijn want anders automatisch nieuwe verkiezingen. Dat zet er echt wel wat druk op. Zo'n D66 bijvoorbeeld wil echt geen nieuwe verkiezingen en zullen dan heus wat sneller water bij de wijn doen. Die hebben een veel te grote broek aan nu.

Gen. Maximus | 31-08-21 | 13:52 | 1

Het gaat erom dat ze direct doorschuift naar een toppositie bij een lobbyclub die in Den Haag de deur plat loopt. Als ze bedrijfsleider van een supermarkt zou worden, was het een ander verhaal.

Zoelense Hobbyboer | 31-08-21 | 14:31

Grappig hoe dat allemaal werkt. Gisteren zat Gerdi Verbeet in een talkshow te verkondigen dat het belachelijk was dat ministers al een andere baan namen en vervangen werden door anderen en een dag later steekt de vvd z'n middelvinger op en neemt Cora (vvd) het baantje van Medy (d66) over die naar de banken vertrekt. Verbeet zei dat de Kamervoorzitter (d66) dat niet toe zou moeten staan, maar die wist natuurlijk ook allang dat deze handjeklapbaantjes verdeeld zouden worden.

Watching the Wheels | 31-08-21 | 13:50 | 2

Grappig was het moment dat Verbeet aangaf dat men zich in Den Haag met belangrijke zaken moest gaan bezighouden, zoals het klimaat ennuh CO2 ennuh... Ze kon migratie- en woningproblematiek en veiligheid niet uit haar mond krijgen en wist net op tijd haar mond weer te sluiten.

Ruikbaard | 31-08-21 | 13:59

Is het kabinet een soort Erkend Leerbedrijf voor stagiaires Minister en Staatssecretaris?

BASinnic | 31-08-21 | 13:49 | 1

Als ratten verlaten ze het corrupte schip.

revolte | 31-08-21 | 14:12

Eén van de weinig Ministers die vanuit haar positie meteen een andere baan heeft i.p.v, enkele jaren met wachtgeld te gaan flierefluiten. En het is een nette brief. Verder vind ik niet zoveel van Cora.

Toos Bevergeil | 31-08-21 | 13:46 | 2

Corruptie.

Bataafje | 31-08-21 | 13:56

CHARM project:

"Het aangekochte softwarepakket is een standaard pakket. Er moet echter een klein deel maatwerk geleverd worden om de software te laten interfacen met bestaande systemen en het systeem te configureren naar de RWS organisatie."

Paar keer op de Enter knop rammen en dan staat er:
Schatting (van de kosten tot nu toe): "€123,40 mln".
HONDERDDRIEENTWINTIG MILJOEN.

Ik dacht dat ze enkel bij het UWV van die clusterfuck ICT projecten deden.

san-taa-tum | 31-08-21 | 13:45 | 1

IT en overheid is slapend rijk worden, echt overal.

Frau Merkel | 31-08-21 | 18:22

Als je echt wil huilen, moet je vooral op die CHARM-link klikken. Aardig #kutproject. Maar binnenkort hebben ze het 10 jarig jubileum, dus dan kan er weer 100K verbrand worden op een borrel me dunkt.

"Het aangekochte softwarepakket is een *standaard* pakket. Er moet echter *een klein deel maatwerk* geleverd worden om de software te laten interfacen met bestaande systemen en het systeem te configureren naar de RWS organisatie."

Toede_Le_Dokie | 31-08-21 | 13:44 | 7

@JanVergoor | 31-08-21 | 14:02: De ervaringen van de werkvloer zijn anders, SAP leeft van het maatwerk altijd worden er dure consultants ingehuurd en het is een fucking spaghetti zooi met tien verschillende site namen.

voldemort | 31-08-21 | 17:24

@klavert | 31-08-21 | 16:25: lijkt inderdaad... maar ook daar een stijgende lijn, alleen ietwat geflatteerd door de schaalverdeling. En helaas leert de ervaring dat ook dit project (net als bijv het hele C2000 debacle) waarschijnlijk weer allerlei bugs en onvolkomenheden gaat vertonen, die uiteraard weer allemaal netjes opgelost gaan worden tot in de eeuwigheid... Maar ach.... het volk betaalt de rekening, dus waarom inzetten op efficientie en kwaliteit?

Ditlandiskapotstuk | 01-09-21 | 07:01
▼ 4 antwoorden verborgen

Het zijn ambtenaren en politici, van lage regionen tot minister, die altijd zinnen erbij slepen als ‘enorm handen uit de mouwen’, ‘keihard ertegenaan’, ‘de schouders er vol onderzetten’, ‘enorm veel werk gedaan…’.
Met altijd de schijn ertegen dat daar geen reet van klopt en ze door de chauffeur gereden wat stukken leden om op de volgende plek weer te improviseren.

Braco.me | 31-08-21 | 13:44

'vanmiddag door de koning' Istie alweer terug van vakansie dan?

Gokmaar | 31-08-21 | 13:43 | 1

Hij heeft zijn iPhone mee en leest om de dag zijn mail.

Kapitein Sjaak Mus | 31-08-21 | 13:50

Als ex-minister of ex-minister president is je grootste bezit je lijst met contactpersonen die je hebt opgebouwd.
Wie zou er anders een volledig contact gestoorde Harry Potter imitatie met een Playmobil kapsel inhuren als ie niet in het bezit was geweest van een indrukwekkende lijst met contactpersonen?

Osdorpertje | 31-08-21 | 13:42 | 3

Vergeet alle geheimen niet, verder gaat dit middle-vrouwtje van 2 naar 5 ton en dat zien ze zelf als een levensbeloning, allemaal een Balk voor de kop.

hagelkruis | 31-08-21 | 13:44

Hetzelfde ging dat met Halbe Zijlstra. Die heeft zijn functie bij VolkerWessels louter te danken aan zijn netwerk. Aan Halbe zelf hebben ze waarschijnlijk weinig, aan zijn netwerk des te meer

Kopieerapparaat | 31-08-21 | 14:34

Dag Cora. Bedankt voor wat je allemaal hebt bereikt. Ik ben alleen bang dat ik je over 4 weken al weer ben vergeten. Hanja Maij-Weggen ben ik niet vergeten. Zij had waarschijnlijk wat meer ego. Net zoals Kaag.

Leptob | 31-08-21 | 13:40 | 6

@small_town_dude | 31-08-21 | 13:44: Tussen 1977 en 1981 was zij directeur van de Sociale Dienst in Rotterdam, waar zij nauw contact had met de wethouder van Sociale Zaken, Elizabeth Schmitz – met wie zij later een relatie zou krijgen. De oude snoepster!

divoc | 31-08-21 | 13:54

@divoc
Dat was die goeie ouwe tijd dat je met normaal praten die sociale dienst kwezels er niet van kon overtuigen dat je ex de zaak besodemieterde qua bijstand en je verplicht was ze over hun bureau te trekken omdat ze je dan pas geloofden.

swassannuf | 31-08-21 | 14:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Ja, met "alle hens aan dek" zie je door het gekakel het bos niet meer natuurlijk... of zoiets.

JohanF | 31-08-21 | 13:39 | 1

"Een vrouw of een kip
Zijn de pest op een schip"

- oud zeemansgezegde

Kapitein Sjaak Mus | 31-08-21 | 13:55

"Hoewel er geen directe raakvlakken zijn met mijn verantwoordelijkheden als jullie minister". Pardon?
Verder: Richtlijnen bewindspersonen ! 2 jaar wachten mevrouwje.

Nomen | 31-08-21 | 13:39

Het enige minpuntje aan Cora is haar Feyenoordgezindheid. Neem dan Sparta.

van Oeffelen | 31-08-21 | 13:37 | 2

Stel je eens voor dat je Brabander van lage afkomst zou zijn.....

dathoujetoch | 31-08-21 | 13:53

Dank!

Spartaan1888 | 31-08-21 | 14:26

Die Cora van Nieuwenhuizen is niets anders dan een opportunistische egoïst. Corrupt, zoals een VVD-er betaamd.

Red shirt | 31-08-21 | 13:35 | 3

bij D66, CDA, PvdA zijn geen corrupte egoïsten werkzaam?

small_town_dude | 31-08-21 | 13:36

Spoelt U maar even...

van Oeffelen | 31-08-21 | 13:37

Echt missionair was deze dame ook niet, hetgeen maakt dat ze het in de vvd goed kan vinden

Henkie | 31-08-21 | 13:40

X ongeschikt

divoc | 31-08-21 | 13:33 | 2

(x)......

Mr_Pikibelly | 31-08-21 | 13:41

Dan vertrekt er iemand van die carrièristen is het ook weer niet goed. Dit was toch een site voor de maatschappelijk geslaagden en geen ranzige klaagmolen voor de untouchables?

van Oeffelen | 31-08-21 | 13:33 | 1

Belastingvluchtelingen altijd van harte welkom hier.

dathoujetoch | 31-08-21 | 13:54

Apres nous le déluge.

Zatkniss | 31-08-21 | 13:32

Diegene die haar salaris betaalden worden niet bedankt.

van stampij | 31-08-21 | 13:32

Geweldig. Nederland is echt een fantastisch land. Iedere dag weer opnieuw genieten. Met dank aan Mark, de hele politiek, de rechtspraak, de NPO, journalistiek, klimaatalarmisten, talkshows en alle andere grapjassen die ik vergeten ben.

Tjoelker | 31-08-21 | 13:32

ik wil TMF, MTV, ELO, UB40, BZN, KLF en 3J's ook bedanken.

small_town_dude | 31-08-21 | 13:31 | 6

Heeeey the macarena!

Lorejas | 31-08-21 | 13:39

@Boris Poepnagel | 31-08-21 | 13:36: "James Brown Is Dead" was anders wel een puik nummer!

BadPatNL | 31-08-21 | 13:45

ABC, ATB, ABBA, AC/DC, REM en ZZTOP niet te vergeten

small_town_dude | 31-08-21 | 13:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Plotseling zijn bruggen aan het einde van hun levensduur en dat was niet (te) voorzien.
Een vanaf 1982 voornamelijk door vrouwen geleid ministerie heeft vooruitgezien.

BrutusBosch | 31-08-21 | 13:31 | 2

Nu krijgen we Babs Visser, het houdt ook nooit op met lichtgewichten op het departement van staal en beton......

vranac | 31-08-21 | 13:45

Of het zijn van die vaste bruggen zodat het water ongeschikt is voor toerisme. Nu het een beetje vol op het water wordt in Friesland zou er wat meer naar andere provincies moeten worden gekeken. En natuurlijk een registratieplicht voor pleziervaartuigen, voor niks gaat de zon op.

revolte | 31-08-21 | 14:42

Was dat de minister van geheimhouding, ik had nog nooit van haar gehoord. Het kan ook zijn dat ze de minister van het laboratorium " onzichtbare persoonen" was, dan zeg ik goed gewerkt meid.

jan huppeldepup | 31-08-21 | 13:30

Het zou goed zijn voor de Nederlandse politiek als Rutte zo'n afscheidsbrief zou schrijven. Echter, die is zo aan het pluche verslaafd geraakt dat hij er mee vergroeid is geraakt. Die moet je er dus met zetel en al verwijderen, wellicht als gevaarlijk afval. Ik heb begrepen dat ze in Brussel capaciteit en kunde hebben om met dit soort materiaal om te gaan. Om redenen van hygiene, veiligheid en volksgezondheid zou het hele pluche rond Rutte dus vervangen moeten worden.

Jessinator | 31-08-21 | 13:30

Huisregels Cora! Huisregels! Geen emojishit gebruiken.

Lorejas | 31-08-21 | 13:30

Je zou niet zeggen dat ze zoveel te doen heeft.
Als je de tijd hebt om een brief als een roman te schrijven, valt het allemaal wel mee met die werkdruk.

Het had veel bondiger gekund.

Hoi.
Ik ben weg, ja!
Groeten van Cora

Kapitein Sjaak Mus | 31-08-21 | 13:30 | 4

Cora signs off
Krijg allemaal de bof

Nomen | 31-08-21 | 13:52
▼ 1 antwoord verborgen


De grote stap van ‘het app-verbod op de fiets’ die zij gezet heeft is natuurlijk bijzonder lachwekkend en typeert het huidige nederlands bestuurscultuur/nivo.
Al helemaal als je zoiets durft te vermelden.

Ambiorix | 31-08-21 | 13:27 | 3

Als dat verbod nou gehandhaafd zou worden dan had je er nog wat aan ja...
Echt, elke keer als er weer zo'n suïcidale randmongool al append en met oordoppen in den puistenkop blindelings voor m'n bumper langs raast hoop ik dat ie tegen een lantaarnpaal knalt. Asociaal typhus volk (maar dat zijn fietsers in het algemeen)

normanius | 31-08-21 | 13:35

@normanius | 31-08-21 | 13:35:
Grappig dat nu juist een ( o.a. door fietserhaat verblinde maar verder zijn ze gewoon scheel ) automobilist hier op reageert.
De dingen staan niet meer in verhouding. Je kan niet gaan lopen zaniken over een appende fietser als je weet hoe ongelooflijk crimineel er door veel automobilisten gereden wordt icm een labbekakkerig handhaafbeleid.

Ambiorix | 31-08-21 | 15:27

@normanius | 31-08-21 | 13:35: En toch wilt u mij als u mij op de fiets tegenkomt, liever niet in de auto zien.

Nou ja, vaak dan.

Bootvisser | 31-08-21 | 15:57

Wat ik niet begrijp is hoe kan je 2x ontslag nemen zij en het kabinet waren toch al demissionair gemaakt door de Koning?

steekmug | 31-08-21 | 13:27 | 3

Niet teveel willen begrijpen, relevante vragen stellen is zo van voor de Ruttedoctrine, Nederland zal er alleen maar minder onwijs gaaf land van worden.

BadPatNL | 31-08-21 | 13:49

@BadPatNL | 31-08-21 | 13:49:
We gaan als land vooruit.
A-status bereikt.
We verkeren nu officieel in een
RUTTEDEMIE

Milton_Styx | 31-08-21 | 14:07

Mooi, nu de rest nog.

Marvin_NL | 31-08-21 | 13:24

Ze "wil haar weekenden terug"... Kijk daarom zitten meer mannen op top posities dan wijven. En maar zeiken over "glazen plafonds", old boys network, white male privilege. Flikker toch op!

funkyd | 31-08-21 | 13:23 | 4

Tja, het opgeven van de yoga-klasjes was al een offer, chillen met "de meiden" schoot er al bij in en de weekenden nu ook nog verpest. Ze had echt niet kunnen verzinnen dat een dergelijk ambt ten koste zou gaan van haar privéleven.

Ruikbaard | 31-08-21 | 13:35

Mensen in ploegendienst zouden ook wel hun weekenden terug willen.
Maar díe hebben die keuze niet, ze moeten de economie draaiend houden, zodat politici kunnen worden betaald.

Kapitein Sjaak Mus | 31-08-21 | 13:37

@Kapitein Sjaak Mus | 31-08-21 | 13:37:

En dan werk je de weekenden al om en om, dan komt er opeens een "oplossing" op tafel te liggen om werk/privé beter af te stemmen:

Het is beter dat jullie 2 van de 3 weekenden gaan werken!

De vragen waren toen:

1 - Hebben wij problemen?
2 - Wat is dan het probleem?
3 - En wat gaat dit meer weekenden werken dan oplossen?

Nooit een antwoord gekregen op vraag 1/2/3, dus we zijn om en om het weekend blijven werken.

BadPatNL | 31-08-21 | 13:59
▼ 1 antwoord verborgen

De politiek als springplank voor 'iets leukers'.

GroetenVanUrk | 31-08-21 | 13:22 | 2

Dat geldt voor het gros van alle Kamerleden, CV-fluffers. Kamerleden die het vak voldoende beheersen door wat langer mee te draaien zijn er nauwelijks meer.

Ruikbaard | 31-08-21 | 13:30

@Ruikbaard | 31-08-21 | 13:30: Klopt, maar dit verspreid zich dus. Effect van een te lange stabiele politieke situatie. Men komt overal mee weg, of denkt overal mee weg te komen. Elke euro die naar dat Energie-Nederland (Wat.Is.Dat?!) gaat is verdacht. En terecht! Zouden we niet eens gigantisch kunnen gaan bezuinigen op dat hele subsidiefeest?

BBRDWR | 31-08-21 | 13:33

En waarom geldt die wet niet voor haar? Ik krijg alleen een link naar een tweet met een link naar een artikel achter een betaalmuur.

Muxje | 31-08-21 | 13:19 | 1

Haar nieuwe baan als voorzitter van Energie-Nederland zou liggen op een ander beleidsterrein dan haar voormalig ministerschap. “Energie is de verantwoordelijkheid van het ministerie van economische zaken, dus zij mag gewoon contact hebben met ambtenaren van infrastructuur en waterstaat.”

jan huppeldepup | 31-08-21 | 13:35

Voor een demissionair minister vind ik het heel normaal dat die gaat kijken naar een andere baan. Je weet nooit of je baantje er over een paar maanden nog is. Regeren is vouruitzien.

small_town_dude | 31-08-21 | 13:19 | 1

Niet regeren is vooruitzien dus.

Quib | 31-08-21 | 13:23

Mijn god, de afkortingen woke.

apek00l | 31-08-21 | 13:19

Waarom is er niet normaal een vacature opgesteld voor haar nieuwe functie zodat de beste kandidaat kan worden gekozen ?

Stratum | 31-08-21 | 13:18 | 2

Zodat LHBTABCDEFG ook een kans zouden hebben gehad.

Watching the Wheels | 31-08-21 | 13:21

Goed idee maar u maakt wel in één keer de hele Haagse politiek overbodig.

Befkracht69 | 31-08-21 | 13:25

"Bij mijn aantreden werd mij verteld dat IenW het meest crisisrijke ministerie is."

Ehhh gezondheidszorg, onderwijs, justitie en veiligheid?!? Of erkennen we niet meer dat er een crisis is als de zorg overvraagt is, IC-verpleegkundigen afscheid nemen, onderwijs in stadcentra qua personeel nog verder leegloopt, terwijl op straat de maffia regeert?!?

Gaan we dat serieus vergelijken met een aangespoelde container?! De stikstofcrisis is onoplosbaar totdat de depositie van buurlanden in Nederland onder de Nederlandse norm duikt. Wij mogen niet meer bouwen, boeren en leven omdat het Duitse stikstof regent. Totale waanzin dat we daaraan proberen te voldoen, aangezien de missie aantoonbaar kansloos is.

Maar dan de laatste. De stint. Eentje waar zo veel ontwerpfouten in zaten, dat ik mezelf echt afvraag welke pannenkoek die ontworpen heeft. Het is binnen de elektra al een eeuw de norm dat je rekening houdt met draadbreuk van een stuursignaal. Dat als het signaal van de gashendel wegvalt, je dat gelijk stelt met een bestuurder die GEEN gas geeft. De stint was andersom ontworpen, kabeltje los? Volgas!!! Het is voor non-technici misschien niet helemaal aan te voelen, maar het niet ongebruikelijk om iemand die zo iets doms ontwerpt gewoon hard voor het hoofd te slaan.

De energietransitie eindigt in ruzie tussen zonnepanelenboeren versus windmolenprofiteurs omdat Tennet reuze achterloopt. Allemaal milieufetisjisten die vinden dat de ene duurzame energie beter is als de andere. Als je die doelstellingen enigszins wilt halen, moet je gewoon alles doen, en beginnen met alle gebouwen volledig te isoleren.

Dat er in Nederland nog lege spouwmuren zijn, is tekenend hoe dom het loopt. Terugverdientijd is drie jaar. Als zulk laaghangend fruit blijft liggen, ligt de hele fruitschaal weg te rotten.

Feynman | 31-08-21 | 13:16 | 2

Vooral goed isoleren met de nadruk op goed. Schimmels gaan gemeengoed worden in onze tempexhokjes.

revolte | 31-08-21 | 14:26

@revolte | 31-08-21 | 14:26: Wat je nu al ziet met corona, totaal niet ventileren dus gezeik. Je zou toch denken dat we geleerd hadden van het balansventilatiesysteem dat een wahalla werd voor schimmels, bacteriën en stof.

Feynman | 31-08-21 | 14:34

In andere landen heet dit corruptie

de drijfsijs | 31-08-21 | 13:16 | 2

In NL ook.

Red shirt | 31-08-21 | 13:39

@Red shirt | 31-08-21 | 13:39: NL doet niet mee met anti-corruptie verdragen.

GroetenVanUrk | 31-08-21 | 13:52

Schijnheiligen allemaal bij die vvd (Kuifje kom d'r maar in, waar is hij eigenlijk?). Begin wel te walgen van die baantjesdraaimolen. Medy van der Laan gaat nu weer naar de banken, het is gewoon stoelendans alleen valt er nooit iemand af www.energie-nederland.nl/medy-van-der...

Watching the Wheels | 31-08-21 | 13:16 | 5

@Watching the Wheels | 31-08-21 | 13:20: ik dacht een afsplitsing van de Katholieken, mijn omazag ze vroeger wel in Lourdes.

small_town_dude | 31-08-21 | 13:24

@small_town_dude | 31-08-21 | 13:24: Veel auteurs hebben benadrukt dat de rozenkruisers niet principieel vijandig tegen het katholicisme zouden staan. Hun manifesten keerden zich alleen tegen wat zij zagen als reactionaire krachten binnen dat katholicisme, zoals het pausdom, de jezuïeten en de Habsburgse monarchie.

divoc | 31-08-21 | 13:43

@Watching the Wheels | 31-08-21 | 13:20: de Rozenkruisers zijn een mystieke orde, de leden streven harmonie na en innerlijke vrede.

DeCynischeAmbtenaar | 31-08-21 | 13:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Hele vriendelijke en kinderlijke mail. Lekker lobbyen, dat is toch waar het uiteindelijk om gaat.

Een paard | 31-08-21 | 13:15

Logische stap en begrijpelijke keuze.
Waar de verontwaardiging over moet zijn is hoe haar vertrek opgevangen wordt door de achterblijvers.

frickY | 31-08-21 | 13:15

Dus het is nu heel vervelend dat de schijn van belangenverstrengeling kan zijn ontstaan. Jeetje hoe zou dat nou komen. Misschien omdat je werkelijk alle ins en outs van het beleid kent? Alle ambtenaren bij naam, en telefoonnummer. En mevrouw heeft waarschijnlijk de hele telefoonklapper meegenomen. Die kent alle dossiers. Dit moet toch gewoon strafbaar zijn of worden.

Overigens niks mis mee om voor ene betere werk-priveverhouding te gaan, maar er zijn meer banen dan dit...

BBRDWR | 31-08-21 | 13:14

Marx heeft het verschillende keren hardop gezegd dat al die klimaat nonsens goed zou zijn voor de portemonnee en de hele diepe zakken van zijn vriendjes.
Waarvan akte.

oplichter | 31-08-21 | 13:13 | 1

Heeft ie al gehuild om het vertrek van zijn lieftallige collega?

Ommezwaai | 31-08-21 | 13:15

Deze vrouw gaat daags na haar eigen ministerie een toezegging van 7 miljard EXTRA dit jaar nog uit te gaan geven direct van stoel wisselen naar de ontvangende partij. Een fragrante tuf in het gezicht van het volk.

N¡ck | 31-08-21 | 13:13 | 4

@robc | 31-08-21 | 13:24: en wat krijgen we terug? FuckupVisser met dr defensie verhuisplannen naar Zeeland. Weetje dat nog? Die gingen toch niet

N¡ck | 31-08-21 | 13:37

dat is helemaal niet zo

MaarFeitelijk | 31-08-21 | 13:52

@N¡ck | 31-08-21 | 13:37: die plannen de mariniers zelf gemaakt. veel eerder al. Die zoeken vakkundig dekking en laten een arme politicus de kogels vangen. Heel dapper

MaarFeitelijk | 31-08-21 | 13:54
▼ 1 antwoord verborgen

Vertrekkend via vliegveld Lelystad ?

Dr.Utker | 31-08-21 | 13:12 | 1

is dat iemands schuld behalve de nimby's in overijssel?

MaarFeitelijk | 31-08-21 | 13:55

Het is niet makkelijk voor politici, zit je drie weken werkloos thuis wordt er geklaagd over wachtgeld. Heb je netjes een baan voordat je vertrekt wordt er geklaagd dat je niet mag solliciteren terwijl je politicus bent.

C1O2 | 31-08-21 | 13:12 | 1

En het is helemaal triest dat men het vervelend vindt dat je een baantje voor jezelf geregeld hebt met invloed vanuit het ministerie.
Maar ik geef toe, die andere troela had dat nog opzichtiger gedaan, een maand geleden. Die had het rechtstreeks met belastinggeld gekocht.
Oh wacht, 7 miljard...

Nuchternederland | 31-08-21 | 13:14

Bijzonder, denk je de afscheidsbrief van een typische D66-minister te lezen, blijkt ze van de VVD

kapotte_stofzuiger | 31-08-21 | 13:11

"Ik wil alle mensen bij DGMO, DGLM, DGWB en DGMI en FIB/FEZ, HBJZ, KIM, RWS en ILT bedanken voor de goede samenwerking op deze en alle andere dossiers. "
HB, Cora. En VG op de nieuwe J.

Nuchternederland | 31-08-21 | 13:11 | 2

Hoeveel krijgt u voor deze aanhankelijkheidsbetuiging?

dathoujetoch | 31-08-21 | 13:13

1. Op de website van economische zaken staat: "Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat werkt samen met zijn partners aan een duurzaam én ondernemend Nederland: een klimaatneutrale samenleving en een sterke, open economie"
2. Cora was dit jaar waarnemend minister van economische zaken
3. Cora gaat bij de branchevereniging van energieproducenten werken als lobbyist.
4. Nederland is een bananenmonarchie.

JohnLocke | 31-08-21 | 13:11 | 1

5. Had u anders verwacht?

Wijze uit het Oosten | 31-08-21 | 14:04

Niets mis met tijdig een baan zoeken en ministeren is tijdrovend werk waar alle dagen van de week veel tijd aan besteed moet worden.
Alleen van Agt wist er flink met de pet naar te gooien en toch een aardige indruk te maken.

MaarFeitelijk | 31-08-21 | 13:09 | 1

Precies, kunnen we even stoppen met ons druk te maken om symptomen en ons met het probleem bezig houden. Compleet ontspoorde formatie waarbij we na een half jaar concluderen dat VVD/CDA niet met gl/Pvda wil en d66 niet met CU. Het demissionaire kabinet allerlei fratsen uithaalt die staatsrechtelijke zeer dubieus zijn. De premier overal mee wegkomt omdat de meerderheid van de 2e kamer stemlaven zijn, ipv volksvertegenwoordigers. Onder tussen lacht Bea, de spreekwoordelijke ballen uit de broek op drakensteijn, zou deze formatieklucht denkbaar zijn geweest met haar als staatshoofd?

Incitatus | 31-08-21 | 13:43

"Ik wil alle mensen bij DGMO, DGLM, DGWB en DGMI en FIB/FEZ, HBJZ, KIM, RWS en ILT bedanken voor de goede samenwerking"

Wie benne dat in gods / allahs naam ?

Gebakkenvis | 31-08-21 | 13:09 | 2

Iets met "Google" en "is je vriend"

normanius | 31-08-21 | 13:10

Organisaties die onderdeel zijn van het minsterie IenW. Ik mis trouwens het KNMI.

Dan maar zo! | 31-08-21 | 13:16

Onbeschaamd. De brutaliteit. De arrogantie. Het VVd-zijn.

dathoujetoch | 31-08-21 | 13:08 | 1

Vooralsnog stemmen miljoenen dorpsidioten op die corrupte kudtpartij.

Ommezwaai | 31-08-21 | 13:09

En nu gaat ze lobbyen, zou een verbod van 5 jaar nadat je stopt als kamerlid op moeten zitten

Icewallowkum | 31-08-21 | 13:05 | 4

ze is minister geweest, een hele tijd.

MaarFeitelijk | 31-08-21 | 13:10

Baantjes carrousel draait weer op topsnelheid.

De Profundus | 31-08-21 | 17:23
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl