Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Pompen of verzuipen

Da's de enige manier

Mark Rutte liep als Oprah Winfrey door het rampgebied in Limburg. Jij krijgt een nieuwe auto! Jij krijgt een nieuwe auto! Jij krijgt een nieuwe auto! Het rampenfonds is geopend, alles gaat vergoed worden! Het is emotionele televisie die overloopt van barmhartigheid. Vol in de campagnemodus is er weer een nieuwe slachtoffergroep die gouden bergen wordt beloofd. Ik geloof het niet meer.

Deze overstroming wordt als een ramp weggezet, terwijl het een ontwerpfout is. 1993 en 1995 kende dezelfde overstromingen. Nederland is een rivierdelta, deze overstromingen waren een kwestie van tijd, de volgende ook. Er zijn wat rivieren verbreed, maar blijkbaar te weinig. In het kader van "never waste a good crisis" werd meteen de link gelegd met klimaatverandering

Ik zie steeds hetzelfde patroon. Binnen de ontwikkelfase wordt door ambtenaren of wetenschappers gewaarschuwd, nieuw beleid wordt toch doorgedrukt, zodra het fout gaat zijn de politici onvindbaar en dat kan jaren duren. Pas als de publieke opinie echt druk zet, wordt er ingegrepen. Althans, zo lijkt het. Want zodra de waan van de dag voorbij is, blijft alles weer zoals het was. 

Voorbeeldje: de aardbevingen in Groningen werden in 1963 voorspelt door ingenieur Meiborg, en jaarlijks krijgen we een nieuwe commissie die alles gaat oplossen door te praten met tientallen reeds bestaande vergaderclubjes. 417 miljard euro aardgasbaten, als het politiek escaleert anderhalf miljard beloven en nu moeilijk doen over 600 miljoen euro schade daadwerkelijk uitkeren.

Nog een voorbeeldje: Elk vaccin lokt een afweerreactie uit, waarna het lichaam immuniteit gaat opbouwen. Dat proces kost tijd, hoef je geen onderzoek meer naar te doen. Dat meldde het OMT aan het kabinet. Toch hebben we een minister die "Dansen met Jansen" roept, prematuur geldige vaccinatiebewijzen afgeeft, iedereen vertelt dat alles kan en een nieuwe golf start, zelfs op de IC.

Ik hoop oprecht dat de minister aansprakelijk wordt gesteld voor de schade van zijn nepnieuws. Als de jongeren zich bewust waren van de risico's op onder andere long-covid, hadden ze een andere keuze kunnen maken. Een kwart rapporteert drie maanden na besmetting nog klachten. Los daarvan is het verwerpelijk jongeren om te kopen met een direct entreebewijs als ze een vaccin nemen.

Het mooiste voorbeeld zijn de inspanningen van ons postzegeltje om de wereld te redden. Wij zijn hier gestopt met bouwen vanwege een stikstofaffaire. Sluiten kerncentrales, kolencentrales en gaskranen. Zelfs als wij niets meer uitstoten, is de uitstoot vanuit de buurlanden genoeg om hier alle streefwaarden niet meer te halen. 

Al stuur je alle boeren van het land en sluit je alle wegen, dan nog halen we het niet. Dat zijn overigens dezelfde boeren die met zwaar materieel stedelingen in veiligheid brengen. Boeren de graag zonnepanelen willen plaatsen, komen erachter dat de ruimte op het stroomnetwerk al vergeven is aan nog te bouwen windmolens. De energietransitie blokkeert op een gebrek aan kabels.

Azië bouwt 600 nieuwe kolencentrales. We de delen dezelfde planeet. Het weer en het klimaat veranderen sowieso, zoals ze voor de industriële revolutie ook al deden. Extreme regenval en smeltwater uit buurlanden is niet meer te voorkomen, we hebben hier ook beter watermanagement nodig. Meer ruimte voor water, en niet meer zo laag mogelijk blijven bouwen.

Het toppunt kwam uit het het OM. Ze lekten drie keer een foto van de kroongetuige, een lijst met 65.000 eigen medewerkers en een lijst met 300 (oud-)medewerkers van een twee jaar afgeperste fruithandel. Ferd Grapperhaus wil dergelijke doxing strafbaar stellen, misschien moet hij beginnen in eigen huis. Hoeveel schadevergoeding is al betaald in deze zaken? Hoeveel extra beveiliging is er?

Pim Fortuyn en Peter R. de Vries wilden niet beveiligd worden, daarmee wordt hun dood in hun eigen schoenen geschoven. RTL Boulevard mocht vluchten terwijl Ridouan Taghi wil ontsnappen uit de EBI. Zijn budget daarvoor bestaat uit tientallen miljoenen, genoeg om Mexicaanse toestanden te betalen. Het is tijd voor een rechtbank in de EBI, en defensie rond de EBI. Dit gaat anders fout.

De nabestaanden van MH17 wachten zeven jaar op de onderste steen. We wachten al 122 dagen op een nieuw kabinet, zeker in deze lijst van crisissen. Slachtoffers van de tien jaar durende toeslagenaffaire kregen te horen dat de oplossing weer is uitgesteld. Het kost een werkweek een kinderopvangtoeslagdossier uit te zoeken en het lukt niet snel genoeg medewerkers te werven. 

Hoeveel hulp je van de overheid krijgt, hangt niet meer af van de wet, maar van je nieuwswaarde. 

Reaguursels

Inloggen

Prachtig stuk. Allerlei onderwerpen op een hoop gooien middels een soort vage verbanden/associaties. Geen enkel punt maken, behalve een soort suggestie van 'jullie zijn dom en ik weet het beter'.

zeeman73 | 18-07-21 | 15:41

We gaan die klimaatcrisis niet oplossen. Alle duurzame ontwikkelingen worden ingehaald door de groei. Groei van het verbruik en van de bevolking. Het enige echte probleem is overbevolking en dat lost zichzelf op middels ziektes. We wonen nu eenmaal in een rivierdelta. GEwoon geen huizen bouwen bij de rivier. Kost geld, want mensen moeten uitgekocht, maar dijken kosten ook geld.

Poes Fiep | 18-07-21 | 15:12 | 2

Ja, je kan nu precies zien waar je niet moet bouwen. En er zijn alweer vele miljoenen toegezegd voor herstel van de schade .. Weten bestuurders en politici dan niets? Uitkopen en een bouwverbod op de plekken met grote schade is beter, anders hebben we over 50 - 100 jaar weer een 'ongekende' ramp.
Ondertussen betalen de belastingbetaler en de premiebetaler het gelag ..

Harry.Langezwaal | 18-07-21 | 15:23

Als het probleem overbevolking is, moet je juist wel bouwen naast rivieren. dan lost het probleem zichzelf op

elco485 | 18-07-21 | 16:24

Tenenkrommend, alle taalfouten in dit stuk.

SaintNick | 18-07-21 | 14:51

In de Consumentgids 7/8 van dit jaar staat bij een test van airconditioners het volgende: De behoefte aan koeling zal wereldwijd tot 2050 aanzienlijk groeien. Hiermee is naar schatting het huidige gezamenlijke elektriciteitsverbruik van India en China mee gemoeid. In verwachtingen betreffende klimaatdoelstellingen en haalbaarheid van de energietransitie wordt hiermee nauwelijks rekening gehouden.

Rhenium | 18-07-21 | 13:21 | 1

klopt. het enige dat we kunnen doen is nu direct starten met bouwen van vele kerncentrales wereldwijd, alles electrificeren. Maar zelfs dat zal mogelijk niet meer baten. we zijn met teveel, de 6e extinctiegolf begint nu op gang te komen, en over 200 jaar is het meeste leven verdwenen op aarde. Dan begint de wereld mogelijk weer opnieuw.

zeeman73 | 18-07-21 | 15:44

Feynman gelooft Rutte niet meer. Nu pas?
Ik geloof best dat Rutte in Limburg voor vergoedingen gaat zorgen op dezelfde manier als hij de toeslagen-ouders gecompenseerd heeft en de Groningers.

Wat grappig is, is dat Feynman eerst schermt met deskundigen die b.v. de aardbevingen in Groningen voorspelden, maar daarna alle deskundigen die de opwarming van de aarde voorspellen van tafel veegt. Of, zoals hij dat zelf zegt: "Ik zie een patroon."
Ja, de aarde is eerder opgewarmd. Maar het tempo is sinds de industriële revolutie behoorlijk opgevoerd. Ik raad aan om eens naar xkcd.com/1732/ te kijken.

"Als de jongeren zich bewust waren van de risico's op onder andere long-covid, hadden ze een andere keuze kunnen maken."
Mwah. Ik lees dat als "als de jongeren een beetje naar de berichten over corona hadden geluisterd". Iedereen die niet onder een steen lag wist wat de risico's waren. Rutte ook, en hij heeft bewust de horeca en evenementen lobby laten voorgaan. Oh ja, en veel jongeren """kunnen zelf nadenken""".

De MH17 duikt weer eens op. Altijd wordt er naar de strijdende partijen gewezen (door Nederland naar de Russen, door Rusland naar de Oekraïners). Bijna nooit wordt er gevraagd wat dat burger vliegtuig eigenlijk daar deed. Veel maatschappijen (zoals Cathay, Korean Airlines, China Airlines, British Airways enzovoorts)vlogen al om, maar de MH17 moest per se over de Oekraïne om brandstof te besparen. Raketten houden immers op
bij 32000 voet (MH17 vloog op 33000 voet).

ParadiseLost | 18-07-21 | 13:04 | 1

Misschien was ik wat te snel met opschrijven wat ik bedoel.

Het kabinet probeert klimaatverandering tegen te gaan zoals een peuter op de A10 probeert een vrachtwagen tot stilstand te brengen. Dat lijkt me letterlijk een dood spoor.

We zullen toch echt ook een focus moeten hebben op klimaatverandering in onze samenleving accepteren, en daar op ons voorbereiden. Hoe gaan we de zee keren? Hoe gaan we om met extreme hitte? Droogte? Regenval? Wat gaan we eten? Wat gaan we extreem rivierwater afvoeren?

Nu wordt aan het voorkomen van klimaatverandering een vermogen besteed, en aan het incasseren een stuk minder.

Feynman | 18-07-21 | 13:18
-weggejorist-
CatalinaMoore | 18-07-21 | 13:03

Men heeft hier duidelijk geen kaas gegeten van waterbouw. Er is wel degelijk een hoop verbeterd aan dijken e.d. dit is geen zelfde situatie als 95. Dit is erger. De hoeveelheid water per seconde door de maas is nog nooit zo hoog geweest. De hoogte van het water is in verhouding veel meer dan toen. De dijken houden het prima, er wordt alleen gigantisch veel paniek gezaaid.
Die zogenaamde dijkdoorbraak een paar dagen terug was peanuts. Een wel, een veelvoorkomend probleem, iets dat simpel op te lossen is en als je er op tijd bij bent niet kwaad kan. Dat de sirenes afgingen en 3 verschillende alerts verstuurd werden kwam door grote onkunde en paniek bij het gezag.
Dat dijken allemaal verzadigd zijn is ook gelul. Die dingen zijn ontworpen om 2 weken deze waterstand te houden. Men is gewoon bang en/of de kennis is verdwenen.

elco485 | 18-07-21 | 12:51

Zeer goede samenvatting van de staat van ons land. De Green Deal van Frans Timmermans heeft het effect van Greta Thunberg die tegen een tribune Verstappen fans zegt dat autorijden slecht voor het milieu is, nadat ze er in ware D66-spirit naartoe is gevlogen in een prive-jet.

Frans Timmermans en zijn sidekick Diederick Samsom weten dat biomassa klimaatmoord is omdat het complete bossen kaalkapt, de bomen in minuten verbranden en 80 jaar nodig hebben om alle CO2 weer op te nemen. In de tussentijd veroorzaken ze een CO2 piek met iets vaker iets extremer weer. Desondanks staat biomassa nog bij de groene maatregelen en is er meer biomassa (6%) dan solar (2%) en wind (2%) samen.

Volgevreten Frans noemt zijn maatregelen 'Fit for 55' maar is zelf nog geen gram afgevallen en zal bij een Covid besmetting linea recta naar de IC moeten met diagnose Covid met morbide obesitas, of was het andersom?

KayakFun | 18-07-21 | 12:13

Het ziet er inderdaad heel Nederlands uit op de foto.

sander3488 | 18-07-21 | 11:59 | 1

Lijkt inderdaad meer op Rutte (bijgestaan door secretaresse met tas) bezoekt Verweggistan nadat de eerste Nederlandse noodhulp is gearriveerd.

Cassandra | 18-07-21 | 13:12
-weggejorist-
Een vrije paling | 18-07-21 | 11:34

Well done Feynman. Een kleine bloemlezing van "kleine" verbeterpunten zoals dat in het huidige idioom heet, waarin verantwoordelijkheid afleggen tege nwoordig evaluatie wordt genoemd. Maar ja wat willen we met niemand meer van enige kwaliteit op de reservebank bij de huidige politieke partijen. De VVD, D66, CDA en de PvdA zijn daarbij de koplopers. Bij sommige kleine fracties gloort hier en daar een lichtpuntje, waarvan te hopen is dat het niet voortijdig dooft. Voor een Great Reset, maar dan in een iets andere zetting dan die van Klaus Schwab, behoeft men geen visionaire gaven te bezitten. Eens is er de laatste druppel als aanzet om de emmer te doen overlopen. Dan gaan de klinkers uit de straat en is er rook boven de steden en dorpen om aan de rest maar niet te denken. De tijd lijkt mij nog niet daar, zodat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken, maar je weet maar nooit!

Een vrije paling | 18-07-21 | 11:32

"Als de jongeren zich bewust waren van de risico's op onder andere long-covid, hadden ze een andere keuze kunnen maken."

Yeah right. Zelf nadenken is überhaupt niet mogelijk voor die jongeren? Bij een deel waarschijnlijk niet, maar het deel dat dat wel doet, gaat ook gewoon lekker feesten hoor. Het blijven wel Nederlanders hè, dus nogal wars van gezag en met name denkend aan de dikke ikke.

Bulloch | 18-07-21 | 11:03 | 1

de huidige jonge generatie is erg egoïstisch ingesteld en hebben het altijd erg zwaar volgens hunzelf terwijl ik van mening ben dat zij het juist enorm gemakkelijk hebben maar het zichzelf enorm moeilijk maken. Ze krijgen echt alles achter hun reet aangedragen en krijgen alles wat ze willen maar tevredenheid komt niet in hun woordenboek voor.

Fedde71 | 18-07-21 | 11:57

"417 miljard euro aardgasbaten, als het politiek escaleert anderhalf miljard beloven"

Kortom, men had een bedrag groot 0,03% van de totale opbrengst aan de kant moeten zetten om de schade te vergoeden, maar men doet nu moeilijk om minder dan 0,015% van de totale opbrengst
Een duidelijker bewijs van hoe volkomen asociaal onze politici zijn is denk ik niet nodig.

me163komet | 18-07-21 | 10:51 | 1

Er ligt een roofstaat tussen Dollard en Noordzee:. Multatuli zag het goed.

DeCynischeAmbtenaar | 18-07-21 | 11:42

Simpel volk. Daar teert Rutte op. Zie de foto.

forecastle | 18-07-21 | 10:26

De vergoedingen voor de burgers in Groningen zijn opgegeten door commissies en juristen. Mede omdat de NAM tegenspartelt me hun eigen juristen.

Gaat hier ook gebeuren.

kloopindeslootjijook | 18-07-21 | 10:21

Allemaal waarheden als een koe..
Hoe zorg je er nou voor dat al die schapen in die land eens wat anders stemmen dan die volksmenners die momenteel van mening zijn de dienst uit te maken?

Oh en.. dat beeld van de beleidsfouten mbt water zie je in Duitsland ook. Belgie vind ik lastig te beoordelen, maar in Duitsland zijn meerdere voorbeelden waarbij men rivieren heeft ongebogen ten gunste van woningbouw. Dan leef je dus IN een rivierbed...

DatInternetDingetje | 18-07-21 | 10:09

Mooie kritische opsomming van wat er zoal mis is in het Nedelandse beleid

Datgingniegoed | 18-07-21 | 09:50

Als de Limburgers net zo lang moeten wachten op hun schadevergoeding als de Groningers dan wens ik ze veel sterkte en vooral veel geduld.....

Jafco | 18-07-21 | 09:29 | 2

een doos sigaren van eigen geld betaald, zonder die sigaren, want die komen.... ooit... ooit... ooit... ooit... ooit.. ooit.

nobodiesunmighty | 18-07-21 | 09:56

Voor de kolenwinning hebben de Limburgers ook nauwelijks enige vergoeding gehad.

DeCynischeAmbtenaar | 18-07-21 | 11:44

De ECB komt haar belofte wel na, gewoon geld printen en alles komt goed. Slaap lekker.

mygoodness | 18-07-21 | 08:51

Altijd een interessante blik, maar ook altijd die irritante, simpele taalfouten. Jammer.

SynthetischBismut | 18-07-21 | 08:25 | 3

Misschien te voorkomen, indien spel wijzen niet elke 2-3 jaar, worden aangepast ..

Nederlandop1 | 18-07-21 | 08:47

Je begrijpt het verhaal toch, taalvirtuoos.

Kilroywashier | 18-07-21 | 09:29

Een geweldig goed stuk, en het beste kind van de klas ligt te zeuren over een paar taalfouten....,ga gewoon terug naar Joop , daar zit het zelfbenoemde op de borst kloppende intellect..

Nico_the_Sparrow | 18-07-21 | 09:49

Feynman vind ik altijd goed te lezen. En ik kan niets anders dan elke keer knikken en ja mompelen bij het lezen. Ook nu weer.

upbeat | 18-07-21 | 08:18 | 3

Niet bepaald. Alleen het geldblog is erger.

van Oeffelen | 18-07-21 | 09:31

#OEF: idd een paar dooddoeners en open deuren intrappen niks nieuws en geen oplossingen treurig stuk.

Rest In Privacy | 18-07-21 | 10:33

@Roorda van Eyssinga | 18-07-21 | 10:33:
Feynman schrijf tenminste nog op wat de MSM al lang niet meer schrijven.

me163komet | 18-07-21 | 10:54

Geachte hr, Feynman, uw stukjes lees ik met veel plezier, kanttekening, alle waarheden die u op het blog schrijft, hebben weing effect, de inhoud klopt en is op veel inhoudelijke feiten juist.
Helaas bent u een roepende in de woestijn, blijf door gaan met de feiten te melden opdat er ogen worden geopend.

Zitvlak | 18-07-21 | 07:15

Feynman, hoe vaak dit soort dingen ook opgeschreven worden en hoe waar het ook is, mensen zijn nou eenmaal te dom om het in te zien, te lui om het te onthouden en te snel vergeten omdat andere dingen hun altijd weer meer bezig gaan houden. En zo zijn er zo veel problemen waar zo vaak zo veel over gezegd wordt en waarvan de mens zelf altijd de basisoorzaak is. Het houdt nooit op, want de mens veranderd niet. Kan eigenlijk wel; gebeurd niet.

Expert Homo | 18-07-21 | 01:33

De energie van die windmolens (die TenneT nog maar net kan afvoeren), wordt dan weer met subsidie aan belastingontwijkende multinationals zoals Microsoft en Google en Amazon verkocht en de eigenaren van dat soort bedrijven gaan met hun subsidiegeld toeristische reisje van een paar seconden in de ruimte verkopen. Allemaal om het klimaat te redden, ze zijn lijp. Gewoon een paar zonnepanelen nemen is niks mis mee, maar die klimaatlui overdrijven allemaal zo, alsof we in zo'n klein land de hele wereld op sleeptouw zouden kunnen nemen en we bereiken met die subsidies het tegenovergestelde. tweakers.net/nieuws/131435/microsoft-...

Watching the Wheels | 18-07-21 | 01:19 | 6

In Duitsland wordt overtollige elektrische energie naar het buitenland geëxporteerd, en daar moeten de Duitsers - lees: de belastingbetaler – dan ook nog eens voor betalen. En dan willen ze nog een gigantische hoeveelheid windmolentjes en zonnepanelen extra installeren om aan de "klimaateisen" te kunnen voldoen. Absolute waanzin!

Argyronauta | 18-07-21 | 09:39

Wat is uw boodschap over TenneT eigenlijk? Aandeelhouder Min Fin, de Wopster.

van Oeffelen | 18-07-21 | 09:55

@van Oeffelen | 18-07-21 | 09:55:
TenneT moet altijd de capaciteit verhogen volgens de statuten. Dus men bouwt gewoon ergens windmolens en dan zal TenneT in dat gebied investeringen moeten doen. Ze hebben bijvoorbeeld in Noord-Duitsland voor miljarden een elektriciteitsnet overgenomen (vraag me niet waarom) en daar konden daarna nog miljarden bij www.trouw.nl/nieuws/nederlandse-stopc...

Watching the Wheels | 18-07-21 | 13:04
▼ 3 antwoorden verborgen

Naast een energielabel zou het eigenlijk belangrijker zijn om een huis een veiligheidslabel te geven, zodat een koper meer inzicht krijgt in de gevaren/ongemakken die hij kan verwachten bij het kopen van een huis.

merallas | 18-07-21 | 00:58 | 3

Nog meer regels. Is ooit een keer genoeg?

TRUMP | 18-07-21 | 01:27

@TRUMP | 18-07-21 | 01:27: regels ha,ha
Je aan een paar basis ideeën houden is al moeilijk voor veel mensen.Het goede voorbeeld wordt gegeven door de overheid en met name de Rutte en zijn boeven en dhr. W.a de Koning,, die zijn echt geweldig goed om nu als voorbeeld te gebruiken. Regels afschaffen prima,niet goed voor de baas,niet goed voor jouw

Henkie | 18-07-21 | 08:43

Je kunt als koper zelf ook es nadenken over wat je koopt en waar. Dat handjesvasthouden bij alles wat je doet is deel van het probleem.

PolarWolf | 18-07-21 | 10:29

Burgemeester Valkenburg (ex-SP) zegt dat overstromingen als deze 1x in de 100 jaar voorkomen én zegt in één adem dat deze overstromingen “door klimaatverandering komen” en “de urgentie” (?) aantonen. Never wast a good crisis, maar sjezus wat goedkoop.

Magna Carta | 18-07-21 | 00:56 | 2

Hij leeft niet meer over 100 jaar. Dus kan zeggen watiewil.

inCol | 18-07-21 | 03:07

Deze boodschap is nu overal te horen. Klimaatpausjes steken overal weer de kop op.

van Oeffelen | 18-07-21 | 09:57

Het lijkt op de foto net of Rutte het meisje een gebruikt condoom aanbiedt.

Argyronauta | 18-07-21 | 00:44

Nederland wordt gewoon te vol. Daarom worden er huizen gebouwd op plekken waar je geen huizen moet bouwen. De ambtenaren die hierover beslissen negeren bewust de waarschuwingen omdat ze door het kabinet gedwongen worden om steeds maar meer huizen te bouwen. Het is een soort stoelendans om weg te zijn als het mis gaat, zodat de opvolgers met de blunders opgescheept worden en uit noodverweer het klimaat de schuld gaan geven.

watazooi | 18-07-21 | 00:41

In 1421 hadden we nog eens opwarming van de aarde en klimaat verandering. Dat waren nog eens tijden. Gelukkig hadden we in die tijd landvoogd Timmerfrans. Daarom bestaan we nog steeds. nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Elisabeths...)

Zapata10 | 18-07-21 | 00:33

Voorspellen is een mooi werkwoord om eens op zoeken en dan moet je voor de lol het voltooid deelwoord eens bekijken.

Verbandmeester | 18-07-21 | 00:23

Feynman moet de pot augurken gewoon even in de koelkast terugzetten. Ik ben juist supertrots op Rijkswaterstaat en de betrokken Waterschappen. Sinds 1995 is in relatieve stilte een mega-operatie uitgevoerd van nieuwe waterwerken, rivierverbredingen, dijkverzwaring, uitbaggeren, calamiteiten-inlaten, zeer goed functionerende draaiboeken, etc. Met als resultaat: Nederland staat paraat; er zijn nul doden; evacuaties - voor zover onvermijdelijk - worden tijdig in gang gezet; de schade valt relatief gezien wel mee en voorbij het heuvelland hebben we de situatie 100% onder controle. We kunnen echt wel iets in dit land.

wapster | 18-07-21 | 00:11 | 5

Eens met wapster, wat de wateroverlast betreft, heeft NL het prima gedaan.

Het brein erachter | 18-07-21 | 02:15

Feynman ziet het niet goed..
Ik ben vaker bij de grensmaas verbredingsprojecten geweest, die gigantisch zijn. Waar de Maas dieper, en verbreed wordt, waar uiterwaarden komen voor wateropvang.
Waar deze projecten zijn er geen noemenswaardige problemen gemeld. Het werk is nog lang niet klaar, er zitten moeilijke trajecten, bijvoorbeeld in steden, waar aan twee zijden van de Maas woningen, bedrijven liggen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Maastricht, Venlo, Maaseik (B).

VW, alles ist vorbei | 18-07-21 | 08:00

@Het brein erachter | 18-07-21 | 02:15: zeker.

van Oeffelen | 18-07-21 | 09:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Ontmanteling van verzorgingsstaat, hogere belastingdruk, geen betaalbare woningen en mislukte migratie. Ook voorspeld. Toch blijft men lekker doorgaan met import en open grenzen ten behoeve van de graaiende multinationals en de linkse deugers. Vooruit denken is geen sterke eigenschap van de politiek. En van de dijkgraven blijkbaar ook niet. Je bouwt dijken ook voor zeldzame gebeurtenissen. Gezien de belastingdruk in NL mag je als Limburger toch meer structureels verwachten dan een paar zandzakken op een dijk gesmeten.

Ir_HardGelag | 18-07-21 | 00:09

"Er zijn wat rivieren verbreed, maar blijkbaar te weinig."
J*z*s ... doe dan eerst even je huiswerk, er is waanzinnig veel gebeurd, daarom gaat het nu ook niet echt mis in Nederland (alleen bij de Geul, waar het heel smal is en dus hetzelfde probleem bestaat als in Duitsland, te weinig ruimte). www.rijkswaterstaat.nl/water/waterbeh...

Je moet eens kijken wat er bij Itteren en Borgharen gebeurd is en bij Nijmegen incl. prachtige nieuwe bruggen. www.royalhaskoningdhv.com/nl-nl/neder... of kijk eens naar wat er bij de IJssel gebeurd is www.youtube.com/watch?v=dAnIoVtxBig schitterende nieuwe gebieden die nu zorgen dat het niet heel erg mis gaat.
Echt bizar wat ze gedaan hebben op misschien wel honderd plaatsen youtu.be/dAnIoVtxBig?t=162

Watching the Wheels | 18-07-21 | 00:00 | 7

@Ir_HardGelag | 18-07-21 | 00:31:
In dit gebied viel bijna overal 15 cm. regen binnen 48 uur
ichef.bbci.co.uk/news/976/cpsprodpb/1...

Hier een foto van die zandafgraving waar al dat water veel te snel heen stroomde waardoor die hele straat weggevaagd is. Stom dat ze dat niet vertellen in het Journaal. De focus ligt op dat klimaatverhaal en de andere feiten vinden ze niet interessant. Dit is het beeld dat ze allemaal toonden (en meestal nog ingezoomd) www.nytimes.com/live/2021/07/16/world... (hier is ook een filmpje, moet je even op 19 sec. kijken dan zie je die zandwinput volstromen) en dit is het beeld van de andere kant (alles stroomt naar dat diepe punt van die zandwinplaats en dat dorp ligt toevallig op het pad van het water richting die diepe kuil waar ze dat zand winnen) www.reuters.com/news/picture/floodwat...

Watching the Wheels | 18-07-21 | 01:00

@Ir_HardGelag | 18-07-21 | 00:31:
Moet je 's in Google bij Meerssen kijken wat een klein riviertje die Geul is www.google.com/maps/@50.8806507,5.758... toch niet gek dat die overstroomt? Misschien rond dorpen als Valkenburg en Meerssen een nevengeul erbij maken zodat hij lokaal een paar kilometer meer capaciteit heeft?

Watching the Wheels | 18-07-21 | 01:46
▼ 4 antwoorden verborgen

TenneT heeft op basis van de RES voorstellen van bekeken wat dit voor hun betekend 40 miljard tot 2030 en 100 miljard tot 2050 alleen aan kabels en transformatoren. Dan nog vele hectaren aan grond.
Maar belangrijker nog is dat het plan zo helemaal niet uitvoerbaar is. Tennet moet morgen beginnen met de uitvoering (graven) maar hebben nog geen idee waar wat zou moeten komen en decentrale stroomopwekking is voor hun een gruwel.
Lees en huiver www.tennet.eu/fileadmin/user_upload/C...

JanP999 | 17-07-21 | 23:33 | 1

Kijk, als de eerste zonnepanelen en de eerste windmolen afgelopen jaar geplaatst zouden zijn, dan zou het argument "TenneT is overvallen door de snel veranderende situatie" standhouden.
Echter, zonnepanelen en windmolens zijn niet van gisteren, die bestaan al veel langer (mijn eerste panelen plaatste ik in 2009 en ik was echt niet de eerste).
TenneT heeft gewoon veel te laat gereageerd. Dat het nu een puinhoop is op het stroomnet komt door een jarenlang gebrek aan visie.
Dan kan je nu zielig gaan doen, maar dat verandert niets aan de oorzaak.

Majoor Pikindewind | 18-07-21 | 08:44

We hebben een nuffige samenleving.

ratelaar | 17-07-21 | 23:19

Jij een dijkdoorbraak en JIJ een dijkdoorbraak! 't Is feest, 't is feest, er is nog nooit zo een een dijkdoorbraak zo plezant geweest...

pendajo | 17-07-21 | 23:12

"Een poepstreep in je onderbroek is veiliger dan een Volvo". Schreef Erwin Wijman in 2013. Hiermee bedoelend dat je veiliger gaat rijden in een gebrekkige auto. Zolang mensen het gevaar herkennen en accepteren zullen zij er ook naar handelen. In de huidige rubberen tegelmaatschappij trachten wij gevaren weg te laten gummen door de overheid omdat we dan fijner slapen. Daarom willen wij vaccins tegen alle ziekten, dijkverhogingen tegen overstromingen, gratis geld wegens zielig en verzekeringen voor alles inclusief de dood. Want gezonder leven, de uiterwaden mijden, hoger gelegen plekken kiezen, baan wisselen, opleidingen volgen etc. zijn allemaal dingen die je zelf kunt doen en dat willen we niet....

hetgingperongeluk | 17-07-21 | 23:12

Moet dobbelen om te bepalen welk onderwerp ik behandel?

beldewouten | 17-07-21 | 23:07

Als er iets naars gebeurt moet er een fout gemaakt zijn en dus is iemand schuldig en moet alles op alles worden gezet zodat dit nooit meer voorkomt? Wat een flauwekul. Serieus. De analyse van overstromingsrisico wordt in dit land zeer serieus aangepakt, en is. er niet op gericht dat er nooit meer ergens straten onder water komen te staan. Want dat slaat economisch nergens op. Dit soort dingen zullen blijven gebeuren in Limburg. Of wil je Valkenburg ontruimen, slopen en aan de natuur teruggeven? Zullen de bewoners blij mee zijn.

dihydrogenmonoxide | 17-07-21 | 23:00 | 1

Je zou toch denken dat je liever niet een binnenstad of woonwijk onder water laat lopen, maar eerder een groot waterbekken of oude steengroeve. Goed, wellicht over nagedacht. Dat betekent dan ook dat men in nasleep van deze toestand zal besluiten geen structurele actie te ondernemen. Ik moet het nog zien.

Ir_HardGelag | 18-07-21 | 00:20

Ach het is zo simpel.

Ben je klimaatontkenner of 'criticus' dan moet je jezelf afvragen of je een dikke vette rekening elke maand naar 'big oil' kan sturen. Zo niet ben je niets meer dan een nuttige idioot.

M.a.w. als je dan toch de werkelijkheid wil ontkennen en propaganda wil verspreiden om de zwakkeren der geest te overtuigen dat er niets aan het handje is doe het dan goed en sla er een mooi zakcentje uit. Wat kunnen jou die kinderen en kleinkinderen schelen. Het leven draait om jou.

Succes!

GrandMechantLoup | 17-07-21 | 22:59 | 2

Als je werkelijk denkt dat ‘klimaatverandering’ (sinds wanneer is het klimaat een stabiele entiteit?!?) ook maar iets met het handelen van de mens te maken heeft, dan raad ik je aan om je eens de paleoklimatologie te verdiepen.

Met je kinderen en kleinkinderen schuldaanpraatretoriek.

Darwinian | 17-07-21 | 23:20

Als u denkt dat het probleem simpel is dan heeft u zelf een zwakke geest.

Joris Beltsin | 17-07-21 | 23:29

Nog iets vrolijks..
De politie heeft de vermoedelijke omleggers de Vries gepakt door kentekencamera’s.
Hoe handig stond er vandaag een zeer behulpzame plattegrond in de krant waar die camera’s nou precies hangen.
Oorkrabbend waardeloos.

geen koning | 17-07-21 | 22:53 | 1

Is geen nieuws. Je weet toch ook waar flitspalen staat. Dus ANPR camera ook

TRUMP | 18-07-21 | 01:34

Bijzonder schattig dat de regering miljarden uitgeeft aan "stikstofmaatregelen" om "de natuur te redden", terwijl bij ongewijzigd immigratiebeleid over diezelfde Nederlandse natuur in de loop van deze eeuw een plak beton wordt gelegd om de aanstaande bevolkingsoverschotten op te huisvesten.

DutchLion33 | 17-07-21 | 22:37 | 1

Volgens mij is het plan om meer mensen te huisvesten op steeds kleinere oppervlakten. Tuin is tegenwoordig balkon, riante slaapkamer is een inloopkast. Samendrukbaarheid van mensen zal omhoog moeten.

Ir_HardGelag | 18-07-21 | 00:23

‘Vroeger’ waren onze belangen een stuk simpeler, globalisering en macht afdracht aan de EU heeft het allemaal wat gecompliceerder gemaakt.

Sinterbikske | 17-07-21 | 22:31 | 1

Vandaag de dag is het alleen maar beeldvorming,de normale mensen moeten op de het gigantische misbeleid blijven hameren.

Coolcalmcollected | 17-07-21 | 23:06

1945
Een ambtenaar in Amsterdam stuurde een overlever van Auschwitz een belastingaanslag omdat de overlever niet kon aantonen dat hij in Auschwitz niets verdiend had.
Er is niets veranderd.

Polycynisch | 17-07-21 | 22:29 | 2

sterker nog.... ze sturen nu zelfs brieven aan oveledenen.....

adam76 | 18-07-21 | 00:08

@adam76 | 18-07-21 | 00:08: en nog steeds worden er geen dienaren gekloot, castreren die kloothummels toch

Henkie | 18-07-21 | 08:52

die overstromingen waren hier al voordat wij hier kwamen, het is een delta die overstromen, van 1750-1800 maar liefst 152 keer. maar natuurlijk is het nu ineens gerelateerd aan frans timmermans zijn overconsumptie... laat die man toch lekker vliegen en eten.
nl.wikipedia.org/wiki/Overstroming

henniebal | 17-07-21 | 22:28 | 1

Ja laat hem lekker eten dan praat hij tenminste niet.

Tommi | 17-07-21 | 23:54

Ik ben betere en meer op feiten gerichte artikels van Feynman gewend.

Dit zijn in de verste verte niet dezelfde soort overstromingen als in ‘93 en ‘95!
Dat was puur de maas en in de winter met smeltwater en zware regenval in een groot gebied. Nu in de zomer en met zeer veel locale regenval in de Eifel en Ardennen waar de Limburgse heuvels uitlopers van zijn was er een totaal andere situatie.
De buffers in de maas die sindsdien zijn aangelegd hebben nu ook daadwerkelijk veel schade en ellende voorkomen.

Blootkapje | 17-07-21 | 22:26 | 2

1995 was zeker ook de Rijn, de Waal en de Lek. Woon in de Bommelerwaard en ben in 1995 een paar dagen geëvacueerd geweest vanwege overstromingsgevaar van beide rivieren. Wellicht ken je burgemeester Zomerdijk die de dijk bij het dorpje Ochten (aan de Waal) met zandzakken aan het verstevigen was. Overigens waren zandzakken toen al hopeloos ouderwets, en dat blijkt ruim 26 jaar later nog steeds onze oplossing te zijn als het echt spannend wordt.

WelDenkend | 17-07-21 | 23:29

Zandzakken ouderwets? Ja. Effectief, goedkoop, snel en flexibel inzetbaar zonder vooropleiding of zwaar materieel? Ook. Een mens, een schep en een bult vulmateriaal is voldoende. Nee, zandzakken is een prima middel. Dat het vullen wellicht wat moeite kost en misschien wel een blaar oplevert is misschien vervelend voor snowflakes die zich daar te goed voor voelen, maar als het alternatief verzuipen is...

PolarWolf | 18-07-21 | 10:41

Goed verhaal en helemaal mee eens.

RGV42 | 17-07-21 | 22:18

Deugen, deugen, en nog eens deugen die Rutte…. Brrrr… ‘Tsunami’s’ zullen dit land nog blijven plagen. Allicht zijn er ook wat niet ontdekte drugslabs verzopen. Dat noem ik nog een lichtpuntje.

HebjeHemweer | 17-07-21 | 22:09

Verzuipen doen we toch wel.
Is het niet door Rutte,dan wel door de great reset,green deal,islam en Brussel.
Maar wie is toch dat tuig van de richel die op de VVD hebben gestemd?

komtdatschot | 17-07-21 | 22:05

Ik mompel iets over anderhalve meter als ik naar die foto van ratje Rutte kijk.

polletjepiekhaar | 17-07-21 | 22:02

Voorspelt.... ???

MaximusAurelius | 17-07-21 | 22:00 | 2

Nieuwe graansoord...

Yrrab | 17-07-21 | 22:07

Ik snap niet waarom bij dit artikel een foto van Rutte in Teheran staat...

waarisdelol | 17-07-21 | 21:59

Links van Rutte hebben ze toch nog een hoofddoekje kunnen fabriceren. Diversiteit moet op elke foto. Ook bij overstromingen.

Leffe Blonde | 17-07-21 | 21:59 | 1

Heel subtiel hoe ze het mondkapje gebruikt om er een soort nikab light van te maken

C1O2 | 17-07-21 | 22:16

Politici zijn niet het probleem. Topambtenaren des te meer. Beroepsbestuurders die met gratis geld alles proberen naar hun hand te zetten... georganiseerde misdaad is een lachertje vergeleken met onze ambtenarij...

Odin | 17-07-21 | 21:57

Mensen kunnen niet meer nadenken, eenvoudige problemen kunnen niet meer worden opgelost, alles wordt een andere oorzaak voor gezocht. Het is overal volkomen D'66! Bij elke stad worden woonwijken bijgebouwd, overal moet grasland voor de koeien wijken voor nieuwe locaties voor woningbouw. En dan klagen dat de wegen zoveel ruimte innemen, de windmolens te dichtbij zijn of dat het platteland zo riekt.

Ik vind dat er grotere huizen gebouwd moeten worden zodat weer net als vroeger drie generaties in één huis wonen. Dat scheelt pas echt ruimte, geen kinderopvang nodig wat er is altijd een oma in de buurt. Windmolens worden alleen geplaatst bij huizen waar men gratis energie wil hebben. Uiterwaarden zijn de overstroomgebieden voor rivieren, als er toch een rivier dan overstroomt dan is er wat mis met de uiterwaarden. Nadenken is niet zo moeilijk.

vanhetgoor | 17-07-21 | 21:55

Het nieuwe kabinet komt er niet. Rutte cs blijft gewoon demissionair doorregeren. Nieuwe wetten worden ingediend en goedgekeurd, terwijl een demissionair kabinet alleen op de winkel mag passen.

Leffe Blonde | 17-07-21 | 21:52 | 3

Ja maar dit zijn buitengewone omstandigheden die vragen om zorgvuldige actie. En als je dit niet slikt verzinnen ze wel wat anders.

Koning BongoBongo | 17-07-21 | 21:54

Staatsrechtelijk mogen ze alles wat een normaal kabinet ook mag. Dus de status quo is prima voor de grote partijen.

Continuum | 17-07-21 | 21:58

ik wil... minder minder minder, wetgeving

Geenjoris | 17-07-21 | 23:01

Hoop niet dat er gewonden vallen die op de IC's zouden moeten komen ,want die liggen binnenkort helemaal vol .

Koning BongoBongo | 17-07-21 | 21:51

Gele hesjes weer zeker?

Papa Jones | 17-07-21 | 21:52

Viel mij ook al op. Niets bij de npo. Is al de hele dag bezig.

lekgoot | 17-07-21 | 22:14

@Papa Jones | 17-07-21 | 21:52: Niks geen gele hesjes, normaal volk. Maar daar heb jij niks mee.

TonAlias | 17-07-21 | 22:47

Op de video's die voorbij kwamen leek het alsof Rutte een kogelwerend vest onder zijn blouse aanhad.

Brabeaulander | 17-07-21 | 21:50 | 1

die heeft weinig zin als ze een PR de vriesje doen. Wat heeft een kogelvrij vest voor zin als ze je door je hoofd schieten?

Geenjoris | 17-07-21 | 23:03

We staan in de top van de Europese lijstjes en in de wereld in de top 5/6 en we zijn hartstikke goed bezig en Nederland is een keigaaf land enz enz...
Weet u, er is geen dualisme in dit land en politici kunnen niet worden afgerekend op schadelijk beleid. Dat eerste kunnen we ondervangen door het partijenstelsel af te schaffen en in plaats daarvan kandidaten op persoonlijke titel per district laten kiezen. En dat 2e? Heel simpel, schervenrecht.
En daarnaast vind ik dat er wat makkelijk over schadevergoedingen wordt gedaan; sigaar uit eigen doos waar wij allemaal gedwongen aan mee moeten betalen. Pluk eerst de verantwoordelijken maar eens kaal, dan zien we daarna verder. Schade kan prima worden voorgeschoten uit een waarbordfonds maar dan incassobureaux erop om de schade te verhalen op de betreffende verantwoordelijken. Zal de kwaliteit van de besluiten van het algemeen bestuur een hoop van op knappen, zowel in de wijken, de steden, de provincies, het land als zelfs het EU-parlement. Ik ben voor.

Graaisnaaiert | 17-07-21 | 21:48 | 1

Waar kan ik stemmen??

Leffe Blonde | 17-07-21 | 21:54

Opgestroopte mouwen... check.

Koning BongoBongo | 17-07-21 | 21:46

Politici zijn gewoon aardsleugenaars. Leer het nou een keer.

Dirk III | 17-07-21 | 21:42 | 3

Aarts... Dirk.

Koning BongoBongo | 17-07-21 | 21:44

@Koning BongoBongo | 17-07-21 | 21:44: Ja Dirk, leer het nou eens een keer

D-Fens_1963 | 17-07-21 | 21:47

Dan nog liever: aarsleugenaars.

poppelepee | 17-07-21 | 22:30

Volgende week zeker weer tegenover de pers verklaren dat zijn optreden tijdens het bezoek aan het rampgebied te jolig was en dat hij oprecht spijt heeft? Toch weer mooi twee mediamomentjes mee gepikt denkt onze demissionair premier.

Lomo | 17-07-21 | 21:42

Aansprakelijkheid van de overheid voor Dansen met Jansen lijkt me niet heel kansrijk. De info van de GGD lijkt me leidend. Daar wordt duidelijk aangegeven dat je nog even moet wachten. Dat papiertje wordt waarschijnlijk meteen weggeflikkerd. Eigen schuld dikke bult denk ik dan of moeten we iedereen als een volslagen debiel gaan beschouwen zoals in de VS. Toegegeven de meeste landgenoten zijn debiel, maar ik zie graag Darwin aan het werk.

BobDobalina | 17-07-21 | 21:36 | 4

Niet als de minister op de teevee nog expliciet vragen beantwoord: kun je met dit vaccin meteen de dansvloer op? Ja. Dat kan meteen. Moeten we niet een weekje of twee wachten? Nee je hoeft niet twee weken te wachten. Echt waar minister? Want de vaccins werken pas optimaal na twee weken... Ja dat klopt, maar je hoeft *niet* twee weken te wachten. Je kunt direct de dansvloer op. Hierin zijn we bewust wat minder streng dan in andere landen. Da's een bewust keuze. Je hoeft *niet* te wachten. Dansen met janssen! Direct.

Dan moet je nu niet aankomen met, ja maar op dat ene papiertje stond op de achterkant ergens in de lap tekst dat het vaccin optimaal werkt na enkele weken.

peterdh | 17-07-21 | 21:44

@peterdh | 17-07-21 | 21:44: heeft hij gezegd dat ze al werden beschermd? Volgens mij wordt slechts aangegeven dat ze al de vloer op mogen (waarschijnlijk omdat de cijfers zo laag waren). Sterker nog, hij bevestigt dat het vaccin pas na twee weken werkt. Als mensen echt denken dat ze al beschermd waren een dag na een shot van Janssen verdienen ze om uit te sterven.

BobDobalina | 17-07-21 | 21:47

Het hele corona beleid is vanaf het begin juist ingestoken alsof we allemaal debielen zijn (was je handen), dus als je dan opeens doet alsof we dat toch niet zijn is dat wel wat verwarrend.

C1O2 | 17-07-21 | 21:50
▼ 1 antwoord verborgen

Aantal jaren geleden werd er een rapport uitgebracht, dat de dijken van Zuid en Noord-Holland in zeer slechte staat verkeerde.
Nooit meer wat van gehoord.

Roehm | 17-07-21 | 21:34 | 2

Er is anders wel voor miljarden geïnvesteerd aan de Zuid-Hollandse rivierlopen.

Joris Beltsin | 17-07-21 | 21:37

@Joris Beltsin | 17-07-21 | 21:37: Dat zegt hier niets over de kwaliteit.

Koning BongoBongo | 17-07-21 | 21:56

"Deze overstroming wordt als een ramp weggezet, terwijl het een ontwerpfout is. 1993 en 1995 kende dezelfde overstromingen."

Nee, die overstromingen kwamen door veel en langdurige regen in het winterseizoen, wat veel vaker voorkomt. Nu was het een lagedrukgebied met veel regen dat op 1 plek bleef hangen.
Bij wateroverlast en overstromingen is het natuurlijk altijd wel goed om eens even te kijken hoeveel bezuinigingen er de laatste jaren zijn doorgevoerd op bijvoorbeeld de riolering. En eens te kijken hoeveel huizen er bijgebouwd zijn in het overstromingsgebied.

klaas24 | 17-07-21 | 21:30 | 4

@klaas, een ontwerpfout dus. Of het nu regende in de winter of in de zomer, of het nu wolken zijn of kaboutertjes die stroomopwaarts te veel in de rivier piesen, maakt allemaal niet uit. Het overstroomt. In gebieden waar huizen gebouwd zijn. Da's per definitie een ontwerpfout.

peterdh | 17-07-21 | 21:40

Ja maar ook dat is iets waar rekening mee gehouden kan en dient te worden, door overstroomgebieden aan te wijzen voor als het teveel aan water echt niet weg kan.

Snoorderlag | 17-07-21 | 21:40

@peterdh | 17-07-21 | 21:40:
Nou niet per se. Als de ontwerpspecs zich hebben gericht op het verzetten van een groter debiet van water dat van ver weg wordt aangevoerd dan is dat wat anders dan de situatie dat er lokaal heel snel en heel veel water valt.

Joris Beltsin | 17-07-21 | 21:46
▼ 1 antwoord verborgen

De overstroming van de Maas moet in België worden opgelost, dat weten ze al decennia, de Geul bij voorkeur ook, er is daar plaats zat voor, de Roer kan het beste in Duitsland worden aangepakt, in Nederland is eenvoudigweg noch ruimte noch hoogteverschil.

AlexanderVissers | 17-07-21 | 21:30 | 4

Ik begin ook het gevoel te krijgen dat Nederland op dit gebied zijn zaakjes beter op orde heeft dan België. Nul doden hier in het Nederlandse deel van het rampgebied is toch ook een positief punt om te benoemen

Lomo | 17-07-21 | 21:45

Inderdaad, benedenstrooms het probleem wonen betekent meedelen in het probleem. Er is vanuit de Kaderrichtlijn Water al enorm meer internationale samenwerking, maar als het geld of de ruimte (o.a. bij Luik) er niet is kan er weinig verbeterd worden.

WelDenkend | 17-07-21 | 23:22

De Maas wordt in Belgie aangepakt, die wordt verdiept, verbreed, uiterwaarden ontwikkeld, nieuwe dijken aangelegd, etc, etc.
Helaas zijn er knelpunten, zoals de stad Luik, waar aan twee zijden van Maas alles vol gebouwd is, of de flessenhals bij Maaseik.

VW, alles ist vorbei | 18-07-21 | 08:24
▼ 1 antwoord verborgen

Modderige broek aan, met een scheurtje. Voor de foto.

Deksmaat | 17-07-21 | 21:29

Aan de foto te zien begin ik me af te vragen of Limburg wel daadwerkelijk in Nederland ligt.

OekbertDrazington | 17-07-21 | 21:27 | 3

Popie jopie MP *check*
Getatoeëerde papzakagent *check*
Grauwe lucht *check*
Divers publiek (alhoewel de gebruikelijke “voor de bühne negert ontbreekt) *check*
Wat was uw vraag ook alweer?

D-Fens_1963 | 17-07-21 | 21:46

Zuid zuid-Limburg

Nuchternederland | 17-07-21 | 21:49

Of de foto wel in Nederland genomen is

civilian | 17-07-21 | 22:16

Het komt goedschiks niet meer goed, vrees ik…. Uiteindelijk zal het dan kwaadschiks gaan!

Captain Ahab | 17-07-21 | 21:23 | 3

Leg uit

SterF... | 17-07-21 | 21:26

Dat mag je zelf invullen, maar de geschiedenis leert dat totalitaire regimes vroeg of laat instorten.

Captain Ahab | 17-07-21 | 21:30

@Captain Ahab | 17-07-21 | 21:30:
Oké, dank voor u inzichten.

SterF... | 17-07-21 | 21:35

'Hoeveel hulp je van de overheid krijgt, hangt niet meer af van de wet, maar van je nieuwswaarde.'
En dan moet ik weer denken aan Poch. Aan die arme Poch.

SchimmelSchwanz | 17-07-21 | 21:23

Rutte en zijn bende denken niet aan de wet, maar aan beeldvorming. Gewoon lekker doen waar je zelf zin in hebt, en als dan openbaar wordt dat de wet geschonden is, aan damage control gaan doen. Er zijn dingen mis gegaan, we gaan leren van onze fouten etc. Misschien dat Rutte nog een poppetje opoffert. (De baas heeft altijd een poppetje tussen hem en het schandaal.) En weer door.

Het ergste is natuurlijk dat iedereen dit inmiddels wel weet, maar dat de VVD nog steeds veruit de grootste partij is. Men stemt willens en wetens op leugens en bedrog, op manipulatie, op meer meer wetteloosheid.

Rest In Privacy | 17-07-21 | 21:21 | 2

Alle asielaanvragers gaan ingezet worden ,als ze kunnen en willen, voor het opruimen enz

Henkie | 17-07-21 | 21:24

2 ton overwaarde op een huis is genoeg om VVD te stemmen.

Bataafje | 18-07-21 | 02:20

Iedere jongere met een positieve test die zich over een paar maanden meldt met allerlei vage niet te controleren klachten waar geen medische oorzaak voor is krijgt een schadevergoeding. Dat kan alleen maar goed uitpakken.

C1O2 | 17-07-21 | 21:20 | 1

En nog meer wajongeren.

Joris Beltsin | 17-07-21 | 21:24

Als er nu weer een beving komt in Groningen, trouwens, sorry, dat is dan mijn schuld.

GKJP | 17-07-21 | 21:20

Ow ja, dat gedoe over genders en zo ben ik ook zat: Opsodegenderen!

Hendrikaatje | 17-07-21 | 21:18

Kijk hem staan met z’n vuistje.

IkwilJinekwel | 17-07-21 | 21:16 | 9

@jaja | 17-07-21 | 21:28: U heeft het niet begrepen, de mensen hebben Rutte niet nodig doch goede dijken; iets waarin die Rutte zwaar verzaakt heeft!

Hendrikaatje | 17-07-21 | 21:54

@jaja | 17-07-21 | 21:42: Het is niet verkeerd als de mp even langs komt........ De man geeft helemaal niet om de gewone Nederlander ,die gaat er al vele jaren op achteruit op alle fronten. Wat betaalt u aan ziekteverzekering per maand ? Heeft u onlangs nog rente gehad op uw zuurverdiende spaargeld ? Pensioenen zijn met 12% gedaald wist u dat ? Afbreken van de gezondheidszorg van de Nederlander ?

Koning BongoBongo | 17-07-21 | 22:04

@Koning BongoBongo | 17-07-21 | 22:04:
Als je op GS zit hoor je er niet bij als geen hekel aan Rutte hebt.
Simpele ziel dat je er bent!
Had Klaver het beter gedaan?
Hou toch op met je simpelheid.

jaja | 17-07-21 | 22:38
▼ 6 antwoorden verborgen

Kan Feynman ook aangeven welke ontwerpfouten er dan precies zijn gemaakt bij de diverse maasprojecten in de afgelopen jaren? De simpele constatering dat er nu weer water door te straten loopt en er dus te weinig is gebeurd, is wel heel lui.

Joris Beltsin | 17-07-21 | 21:16 | 6

@BobDobalina | 17-07-21 | 21:30: In Duitsland ontwerpfouten als diepe grindput waar een rivier vlak langs loopt, woonwijk bouwen in een oude aftakking van een rivier...

Zuurteregelaar | 17-07-21 | 21:58

Daar hebben we en betalen we de Waterschappen voor, niet Feyman, die constateert alleen. Em wat we zien had niet mogen gebeuren, dit is nalatigheid nummer zoveel.
Beetje komen kijken met, beetje zeggen jullie krijgen een vergoeding is makkelijk, ,aar wanneer komt het geld en van wie. De regering wacht jaren, dus wij burgers zullen het wel weer doen, met graagte trouwens , liever deze arme mensen, die huis en haard kwijt zijn, dan Brussel. Waar is het geld van de Waterschappen, nu nog een te vroege vraag, maar men kon het weten,
Heb al 72 jaar wateroverlast gezien, we liggen nu eenmaal aan de rivieren, had ook de IJsel kunnen zijn. Ben benieuwd hoe men dit gaat vergoeden en vooral hoe snel en door wie.

gato | 18-07-21 | 08:24

@Zuurteregelaar | 17-07-21 | 21:58:
Dat is een oude bruinkoolmijn, die er wel meer liggen op plaatsen waar bruinkool in de grond zit.

VW, alles ist vorbei | 18-07-21 | 08:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Komt door corona. Door het thuiswerken zit er minder fijnstof in de lucht. Daarmee geen verkoelend effect door afvangen zon. Veel hitte. Maakt warme vochtige lucht en dat leidt weer tot regen. Of extreme hitte en bosbranden zoals in USA en Canada.

djmarco2 | 17-07-21 | 21:16 | 4

Ligt aant type fijnstof.

Neuth | 17-07-21 | 21:39

En door die hitte worden miljoenen blikjes en flesjes open getrokken waardoor weer enorme hoeveelheden CO2 in de lucht komen waardoor nog meer hitte, waardoor meer blikjes.......

kokenrel | 17-07-21 | 21:42
▼ 1 antwoord verborgen

De pleuris is in sommige plaatsen daar echt uitgebroken door het water.
Wat is er mis mee dat Rutte langskomt?
Ja, Rutte is de lul hier maar dit vind ik wel ok.

jaja | 17-07-21 | 21:15

Meer dan duizend jaar geleden wisten ze in het noorden des lands al dat je belangrijke dingen op een bult (terp) bouwt, om het bij overstromingen droog te houden.
Later werd geleerd dat deugdelijke dijken je ook kunnen beschermen tegen wateroverlast. Helaas is dat deugdelijke en het onderhoud er bij ingeschoten, het geld was nodig om de €U en de knoflooklanden te "helpen" en om alle vreemdelingen die dit (ons) land binnenkomen van Miele, huis, inrichting en een levenslange uitkering te voorzien, waarbij de rest der mogelijke familie ook nog mag komen.
Dat die lieden zogenaamd gevlucht zijn voor IS (Islamitische Staat) blijkt gelogen daar ze hier in aller vrijheid zo ongeveer allen diezelfde islam aan blijven hangen...

Hendrikaatje | 17-07-21 | 21:14

De aardbevingen in Groningen werden al in 1958 voorspeld.

eerstneukendanpraten | 17-07-21 | 21:13

Ok, ik ben ook schuldig
ik heb die tijd niet altijd 1,5 meter afstand gehouden

Transgender-Airlines | 17-07-21 | 21:10

Veel taalfouten en dubbelgebruik van het en de. Neem nog een borrel Feynman.

Suncatcher | 17-07-21 | 21:09 | 2

Wat een kut plempsel. En laat Feynman een borrel nemen op de Zaterdag. Azijnzeikert.

viejohuevon | 17-07-21 | 21:22

De vorm, de vorm!!!
Let maar niet op de inhoud.

J-van-de-Bontekoe | 17-07-21 | 21:39

Eumh, Feynman, wilt u op deze geweldige zaterdag niet van dat soort deprimerende stukjes schrijven. Hoe raak ze ook zijn. Dat is kost voor doordeweeks.

GKJP | 17-07-21 | 21:09

het geen verantwoordelijkheid willen nemen en enige zelfreflectie is ze vreemd. problemen doorschuiven en burgers of het klimaat als schuldigen aanwijzen is de norm. je eigen carrière bouwen en ondertussen zo veel mogelijk verantwoording afschuiven en geld binnen hengelen is de norm. ondertussen houden ze elkaar de handen boven het hoofd en worden kritische geluiden verketterd en oppositie standaard als populistisch neer gezet. door middel van controle over de traditionele media (Berlusconi model) wordt kritiek verder weg gehouden en sociale groepsdruk opgebouwd. Ondertussen lijkt de burger het te slikken dat de boel continue bedonderd wordt. Alsof de normale burger de handdoek in de ring heeft gegooid omdat het toch nooit gaat veranderen. We zouden de zaakjes zo goed voor elkaar kunnen hebben als we de prioriteiten van het eigen land voorop stelden, gewoon de lokale zaken zoals het voorkomen van overstromingen maar de macht komt steeds verder van het lokale en de democratie af te staan.
Iedereen uit het bedrijfsleven weet dat voor verandering communicatie nodig is; zolang een groot gedeelte van Nederland niet bereikt wordt met kritische journalistiek gaat er niks veranderen.

Struikrover3 | 17-07-21 | 21:04

Duitsland: 100+ doden
Belgie: 20 doden
Nederland 0 doden
Wat is dit toch een kut land!

BlolB | 17-07-21 | 21:02 | 6

@BlolB | 17-07-21 | 21:15:
Ik zou zeggen, pak eens een kaart en kijk naar hoogtelijnen en gradiënten.

Joris Beltsin | 17-07-21 | 21:31

@Joris Beltsin | 17-07-21 | 21:31: Als je in je huis verzuipt boeien hoogtelijnen en gradienten niet.

BlolB | 17-07-21 | 22:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Hou asjepleaseblieft op over dat klimaat. De wereld heeft maar één ding nodig om weer aan normaal denken toe te komen zonder allerlei zaken te verzinnen. En dat is een inslag van een enorme meteoriet ergens in een oceaan. Dan kunnen we werken aan werkelijke problemen i.p.v. aan verzonnen problemen.

SchimmelSchwanz | 17-07-21 | 21:00 | 1

Ik had gehoopt dat een pandemie een dergelijk effect zou sorteren.

Joris Beltsin | 17-07-21 | 21:10

Defensie rond de EBI? Is er al. De Van Brederodekazerne en de Lunettenkazerne.
Liefhebbers van historie kunnen ook terecht bij Kamp Vught en bij het Geniemuseum.

bovenopland | 17-07-21 | 20:59

My goodness, wat een hak-op-de-tak verhaal, zeg.

UpdateAvailable | 17-07-21 | 20:59 | 3

Vind ik niet. Het laat zien dat het op alle fronten een puinhoop is geworden.

ChalinaRosa | 17-07-21 | 21:09

Ja, sommige overgangen in de tekst zijn wel vreemd. Maar Feynman probeert vaak 1 achterliggende oorzaak te vinden in een grote verscheidenheid aan gebeurtenissen. 1 mentaliteit die verklaart waardoor en hoe allerlei zaken verkeerd gaan in de maatschappij. Een nobel streven.

Rest In Privacy | 17-07-21 | 21:29

Ik ben gestopt na het lezen van de 1e alinea onzin. De overstromingen van 1993 en 1995 kwamen door enorme aanvoer van water uit België. De huidige overstromingen door een overvloedige regenval in Nederland. De Geul ontspringt in Bleiberg, vlak over de grens. Het water dat Valkenburg wegspoelde kwam uit de lucht, niet uit België. De rest is een verhaal vol onzin en foute interpretaties om de overheid maar de schuld te kunnen geven.
Jammer.

Bakkeleures | 18-07-21 | 10:24

Markie had zijn vinger in de dijk kunnen steken
Of geld kunnen stoppen in ze onderhouden

Therrie | 17-07-21 | 20:58 | 2

Markie is meer van het onderhouden van de halve wereld.

Ommezwaai | 17-07-21 | 21:31

Mooie samenvatting en opsomming van wat er mis is in dit land.

gestoptmetroken | 17-07-21 | 20:58

De bekendste politici uit de geschiedenis zijn seriemoordenaars.

Mr_Natural | 17-07-21 | 20:57 | 2

Gonny van Oudenallen?

Rest In Privacy | 17-07-21 | 21:32

Maar we wonen toch in een fantastisch land? Met een geweldige infrastructuur, en verlichting? EN we zijn toch veilig? Geen oorlog meer? En het referendum is toch veilig afgeschaft? We zijn toch bezig met de onderste steen? En de toeslagenaffaire... ROVERHEID.... Blijf er ver van weg. Ze zijn niet de oplossing zij zijn het probleem.

de Jager59 | 17-07-21 | 20:51

Ze hebben volgens de foto wel hun belangrijkste bezitting weten de redden.

Steve1234 | 17-07-21 | 20:51

Zo raar dat het vertrouwen in de politiek tot onder nul is gedaald.
Prima stuk trouwens, Feynman.

Gleufdier | 17-07-21 | 20:51

Probleem zit al jaren in de tweede kamer.De jaknikkers.

van stampij | 17-07-21 | 20:47

De Ever Given is weer beschikbaar.

Deksmaat | 17-07-21 | 20:39

Rutte tegen de belastingbetalers: Jij krijgt een belastingverhoging, jij krijgt een belastingverhoging, jij ook.

El Rico Grande | 17-07-21 | 20:36 | 1

Haha en koop een fiets

Therrie | 17-07-21 | 21:01

Die EBI met rechtbank komt er..... in Vlissingen. Maar helaas als compensatie voor het feit dat de mariniers niet komen. Dus dat defensie rondom de EBI, dat gaat 'm niet worden.

Bigaroque | 17-07-21 | 20:36 | 1

Vlissingen lekker makkelijk. Als er dan wat gebeurt daar duurt het anderhalf uur voordat onze mariniers ter plaatse zijn.

de Voorzittert | 18-07-21 | 07:55

Werden voorspeld… kofschip… zucht

Aatstaartjes | 17-07-21 | 20:34 | 3

Hoho! Fokschaap hoor!

Bigaroque | 17-07-21 | 20:36

Hang ‘em high!

Wijze uit het Oosten | 17-07-21 | 20:33 | 2

Ik was wat aan het plempen en toen las ik deze en dacht: dat dekt de lading voortreffelijk!

Sliptong | 17-07-21 | 20:50

Super Cat - Scalp dem.

Xaffier | 18-07-21 | 09:00

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl