Let op! Geld pinnen kost geld
Betalen om te betalen
Had die Geldmaatman toch gelijk. Geld pinnen kost binnenkort geld. ABN Amro opent weer een nieuw front in de War on Cash door klanten extra te laten betalen als ze te vaak contant geld pinnen en ook bij de Rabobank (zie brief na de breek) bent u binnenkort uw contante leven niet meer zeker. Omdat banken jarenlang weg hebben gekeken bij criminele megatransacties moet u, de gewone man (m/v/x), uw privacy inleveren. Geld betalen voor geld mensen. Dat is toch een beetje alsof je eerst een half uur lang door de stront zwemt, je daarna netjes schoonmaakt en afdroogt en vervolgens alsnog door een aangeschoten dwerg wordt ondergepist. Nou ja. Niet helemaal. Maar u snapt het idee.
Het is de schuld van de...
Reaguursels
InloggenVeel banken willen contant geld sowieso afschaffen. Uit democratisch oogpunt is dat een ongewenste ontwikkeling, want dan krijgen banken nog meer macht. Dus ik betaal altijd principieel waar mogelijk contant.
Gebruiken mensen tegenwoordig nog cash?
Weg met die banken, cryptowallet op zak, QR code aan de kassa en klaar. De banken willen ons geld gewoon niet. Banken kosten alleen maar geld en belazeren waar je bijstaat. Legale diefstal wat ze uitvoeren ... en de roverheid vind het goed.
we zijn ver gezakt in de BV NL
Dus ik moet de bank betalen om het wettig betaalmiddel uit de muur te kunne rukken
Stelletje labswansen zijn die banken
ze gaan alleen maar efficiënt voor de aandeelhouders
goh verrassing ....
ze bestaan bij gratie van de klanten
jij en ik dus
mja dawwas vroeger
want wij (de klanten dus) kosten geld en zijn lastig want stellen vragen
daarom pleuren ze de deur dickt
klantvriendelijkheid is al jaren verdwenen achter de horizon
ik haal mijn ouwe sok maar weer uit de mottenballen
waar is de tijd dat je 14% kreeg op de Zilvervloot
ownee, die is gezonken :)
U hoeft niet te betalen voor het pinnen. U kunt beter betalen voor een fatsoenlijke opleiding Nederlands. www.loi.nl/n-1548-perfect-nederlands
@Patrick-Haemers | 22-06-21 | 17:41: sorry voor de type fouten, ik blijf nog steeds hannesen met het touch gebeuren.
Geef mij maar een ouderwets klavier met 101 toetsen
Om in Uw idioom door te gaan: 12 ruggen pinnen per jaar? Wie doet dat nog? Maar gewoon doorgaan met schelden hoor.
Komt dit niet gewoon door die Marokkaanse plofkraak bendes uit Utrecht? Hier in Groningen kun je na 23.00 uur 's avonds geen geld meer pinnen, om het plofkraken tegen te gaan. En door al die plofkraken willen de banken hun eigen automaten niet meer openhouden. Je ziet hierdoor ook steeds vaker ATM machines in de supermarkten binnen staan. Kunnen die banken dan niet gewoon transactiekosten gaan vragen aan mensen met een bepaalde achternaam? Laat de veroorzakers het maar betalen, niet de gewone normale burger!
Gelukkig kunnen we ook nog altijd contact geld opnemen binnen bij de bank aan de balie….. oh wacht….
Boomer
cash is king
krijg je geen bankrun mee ,maar als iedereen zn salaris cash doet gaan ze wel een beetje piepen
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/aanp...
Omdat er bijna geen contant geld meer is heeft niemand meer door dat de banken zelf geen geld meer hebben. Geld is maar een gedrukt papiertje.
Wat ik me toch afvraag: blijft "pinnen over de grens" nu wel gratis?
Als dat zo is kan je meteen wat boodschappen doen in D of B indien nu in Nl
Pinnen is altijd gratis. Als er valutaverschil is wordt er natuurlijk wel een wisselkoers aangehouden. Tegenwoordig met je telefoon betalen is helemaal perfect.
De grootste schande vind ik dat ze bij hun verklaringen waarom, altijd de term 'we' gebruiken. Omdat we tegenwoordig... enz. Niks we. Schrijf: 'steeds meer mensen'.
Nou, dan gaan we toch weer gewoon ruilhandel doen? Of we verzinnen zelf een lokaal muntje.
Een vriendin van me is meesterschilder, een vriend is goed met hout en ik met electrotechniek/electronica (incl. papieren). We kosten elkaar niet zoveel :-) Voor de evenwichtigheid en het goed houden van de relatie hebben we wel een lijst met "evenwichtspunten" opgesteld, vooraf. Werkt uitstekend, je koopt er alleen geen brood van, dus extern werk blijft nodig.
Ze zijn al vanaf 1990 met de chipknip bezig cash te verbannen. Dit kostte de banken veel geld en leverde niets op. Dan maar afschaffen die contanten, krijg je alleen maar vieze vingers van.
In hetzelfde jaar kocht in mijn eerste huis met fl10.000 contant terug onder de tafel. Kan jezelf ook beter in VOC goud laten betalen natuurlijk..
Let op: er komt een moment dat cash geld meer waard is dan giraal geld.
Doe er je voordeel mee.
Ik voorspel dat het spel Monopoly binnen 5 jaar cash vrij is, er komt dan een mini pinautomaatje op batterijen waar je je geld uithaalt als je een kans kaart hebt getrokken met "u hebt aan een BLM demo meegedaan en ontvangt 100 euro subsidie".
Komt een tegenspeler op je huis of hotel van je straat, zal die via ideal moeten betalen via een een klein mobiele telefoontje.
Regelmatig zal het pinautomaatje (tijdelijk) buiten gebruik zijn, er is dan weer een plofkraak gepleegd door knaapjes op miniscootertjes en in een miniaudiA4tje.
Mochten de plofkrakertjes gepak t worden kun je ze bezoeken in de gevangenis en betaal (weer via dat idealtje) 500 euro bezoekerskosten.
Worden de belastinkjes dan ook elke ronde met 500 immigrantjes verhoogd?
Bestaat dat niet al lang?
@HansWorst1222 | 22-06-21 | 14:41: ja, jaren geleden al.
Banken zijn een 'noodzakelijk' kwaad en het enige aardige dat je erover kunt zeggen is dat ze de enige sector zijn waar je gewoon op de website kunt zien hoe erg ze je flessen.
.
Dan kunnen we hier wel huiliehuilie gaan zitten doen over het volkomen debiele 'betalen voor je eigen geld' (vergeten we trouwens de negatieve rente niet, Ronaldo? Betalen voor geld dat je *aan* de bank leent is nóg debieler), maar we laten die gasten zelf wegkomen met de mythe dat ze een nutsvoorziening zijn.
.
Ze mogen zelfs kiezen wanneer ze een commerciële tent zijn (lees: wanneer het goed gaat) zijn die miljarden aan bonussen uitkeert en wanneer ze 'in het gemeenschapsbelang' miljarden aan steun moeten krijgen (lees: wanneer ze teveel risico hebben genomen en hun baan op de tocht staat). Kijk maar wat er gebeurt als er een bank dreigt om te pleuren: de enige die ze hebben laten gaan is die struikrover op geitenwollensokken. De rest werd 'gered' en kreeg de bevestiging dat er geen straf (meer) staat op wanbeleid.
.
Als we dan zo boos zijn op de bank, moeten we ze schoppen waar het echt pijn doet. Gewoon, door leningen af te lossen in plaats van je 'overwaarde opnemen' (alsof jouw huis het enige is waarvan de prijs tot gestoorde hoogte is gestegen) en omzetten in een vakantie naar Ibiza. Zolang we daar nog instinken, moesten we met z'n allen maar eens rustig nadenken over wie hier nu precies de sukkel is.
"Daarnaast zijn er ook risico's aan het gebruiken van grote sommen contant geld"
Manman ik als zovelen met een regulier arbeidersinkomen kan al jaren niet meer dan 2000 of 1000 euro per keer opnemen bij de pinautomaat dus je argument loop mank. We worden nu gecriminaliseerd door banken als witwassers.
Je kunt je opnamelimiet gewoon verhogen hoor.
Zelfs als arbeider.
Er zijn ook genoeg risico's aan online betalingsverkeer, juist voor de digibeten en ouderen die blijkbaar nogal s vlot in een babbeltruc trappen. Paar jaar geleden moest je je pas nog ophalen bij je "eigen' kantoor op de hoek, kon je daar even naar binnen lopen met vragen. Probeer nu nog maar s een kantoor te vinden in de buurt.
Sigaretten en alcohol betaal ik altijd cash.
U pint de hoeren?
@pietvanvliet | 22-06-21 | 14:01: Door de gleuf halen
"Contant geld is gedrukte vrijheid"
.
Bundesbank-Vorstand Beermann.
.
Es kann natürlich ohne Bargeld nicht zu einem Bankrun kommen, wie er auch in der Eurozone bereits zu beobachten war. Ein fragiles und instabiles Finanz- und Währungskonstrukt wie die Eurozone wäre damit zumindest nach innen abgesichert; die äußere Flanke kann dann ergänzend über Kapitalverkehrskontrollen stabilisiert werden. Außerdem ist es möglich, ohne Bargeld problemlos negative Zinsen für alle festzusetzen, da für Bürger und Unternehmen keine Ausweichmöglichkeit mehr besteht. Mit ausschließlich digitalem Geld wäre sogar die Einführung eines sogenannten „Schwundgeldes“ vorstellbar, bei dem die Menschen Anreize haben, das Geld aufgrund des systematisch vorgesehenen Wertverlustes sofort auszugeben,
Natuurlijk kan er geen bankrun zijn zonder contant geld, zoals al is geconstateerd in de eurozone. Een fragiele en onstabiele financiële en valutaconstructie zoals de eurozone zou in ieder geval intern worden beveiligd; de buitenflank kan dan extra worden gestabiliseerd door middel van kapitaalcontroles. Daarnaast is het mogelijk om voor iedereen zonder contant geld een negatieve rente in te stellen, aangezien er geen alternatief meer is voor burgers en bedrijven. Met uitsluitend digitaal geld zou de introductie van een zogenaamde "Schwundgelde" denkbaar zijn, waarbij mensen prikkels hebben om het geld direct uit te geven vanwege het systematisch geplande waardeverlies
Ook nog eens goed voor je Duits, deze tegel.
Interessant artikel verder:
www.achgut.com/artikel/bargeldzahlern...
Je zou er bijna bitcoin van gaan kopen!
Moet jij eens weten wat er allemaal kan met cash geld. Loop je een beddenwinkel binnen waar de eigenaar gewoon achter de kassa staat.
Vraag je hem discreet hoeveel korting ik krijg wanneer ik het nieuwe matras cash betaal. de matras kost inclusief dekbed E1.400,--. Hij zei E1.100,--
Ik op mijn fietsje naar de geldautomaat en pinde het bedrag. In totaal nog geen kwartier E300,-- bespaard.
Cash is king!
Ha ha, zoek je een klusjesman of schilder of zo. Eerste wat ze vragen: kan het zwart? Of anders minstens de helft zwart. Weiger dan komen ze geen eens meer.
Je betaalt niet voor geld (niet door deze maatregelen althans), je betaalt voor privacy.
Voor de mensen die nog een beetje rente (lees: rendement) willen op hun spaargeld met relatief laag risico: Lender en Spender. Doen in P2P leningen, Nederlands bedrijf en een vergunning van de AFM.
Let op! Betaalt niemand zijn lening meer terug, ben jij je geld kwijt. Stap dan ook alleen in wanneer je het product helemaal begrijpt en de risico's. De voorwaarden zijn vrij duidelijk en bijna niet dubbelzinnig.
Mijn 200 euro is ondertussen maar mooi gegroeid naar 206 euro :-).
Goed zo GS, om hier aandacht aan te besteden. De Rabobank is echt helemaal knettergek geworden hiermee dat ze meewerken met het uitfaseren van contant geld. Want hier blijf het uiteraard niet bij, met kleine stapjes wordt dat contant geld steeds lastiger en duurder om in bezit te krijgen.
En er is niks zo fijn als met cash betalen, altijd een overduidelijk overzicht van wat je die maand nog te besteden hebt.
Sowieso was de Rabobank al geworden tot een enorme kudtbank met een haat richting hun klanten. Privacy kennen ze er niet (delen jouw data tijdens het bankieren gewoon met de Amerikanen, niemand binnen dat bedrijf snapt wat daar het probleem van is en om welke data het gaat).
En service kennen ze al totaal helemaal niet meer, contact opnemen hebben ze zo lastig mogelijk gemaakt. Voor een snel antwoord kun je via sociale media terecht, niemand bij de Rabobank die denkt uhm misschien is dat helemaal niet zo'n strak idee en zouden wij eigenlijk de privacy van onze klanten niet belangrijk moeten vinden?
Ook het bovenstaande bericht over dat pinnen geld gaat kosten, versturen via het interne berichtensysteem waarop jij uiteraard niet direct kunt reageren. Dat doe je enkel als bedrijf wanneer je je klanten tot in het bot haat.
Aan de andere kant, ABN Amro, ING en SNS zijn net zo kudt.
Terwijl het anders kan, heb een rekening in een voormalig Sovjet land. Hanteren een gewoon mailadres, antwoord binnen 48 uur en losten het probleem direct op.
Zou René Kerstens (Directeur Rabobank) overigens zich niet kapot schamen om dit soort zaken onder zijn naam te (laten) versturen?
En wat zou René Kerstens vinden dat mensen op zijn bericht niet kunnen reageren?
Zal allemaal wel. Contant geld gaat echt niet verdwijnen. Zie bijvoorbeeld Duitsland. Maar wat ik niet begrijp is het verdienmodel van al die ATM-machines in de telefoonwinkels en andere duistere zaakjes. Wie vult die dingen en wat kost geld opnemen? Ik vind het een raar en louche veschijnsel.
Supermarkten weten dat er vlak voor betaaldatum van de uitkeringen veel meer mensen cash betalen met hun laatste briefje van 10 Euro. Zo houden deze mensen hun hoofd boven water en komen niet in de schulden. Niet iedereen kan makkelijk en zonder zorgen met geld omgaan. Naast de deurwaarders zien ook de banken de zwakkeren als verdienmodel
hier is 1 abnamro kantoor met 65.000 inwonders. wilde geld uit de automaat halen daar maar ik werd verwezxen naar de primera. het hele kantoor staat bijna leeg maar alleen mogelijkheid om cassettes af te storten voor bedrijven.Wouter Bos heeft helaas 30 miljard betaald voor die ballentent voor de zgn redding.nu kan je niet bij je eigen geld
Pffff al dat gedweep met cash geld alleen maar gedoe. Laats ook bij de massagesalon, alleen contant betalen. Dus moet ik maar weer geld gaan halen, omdat jullie niet mee kunnen met het digitale tijdperk.
Van mij mag dat hele cashgeld eruit, digitaal heb ik altijd overzicht waar mijn geld heen is gegaan en waar ik het aan uit gegeven heb. Bij de bank is het veiliger als bij mij in een oude sok, en bovendien hoef ik het ook niet te 'verstoppen' in mijn huis.
Mensen die zo autistisch vasthouden aan cashgeld, want nostalgie of 'dan weet je dat je wat hebt' geneuzel. En voor de mensen die bang zijn dat de overheid meekijkt... Er zijn genoeg manier om non-cash je geld rendabel te stallen. Er is meer in het leven dan een spaarrekening.
Fijn dat je in een riante postitie zit dat je je geen zorgen hoeft te maken of je het einde van de maand kan halen. Maar hele volkstammen in dit land zijn dankbaar dat zij het einde van de maand kunnen halen zonder al te veel financiele problemen. En dan is ouderwets een bugdet in cash een overlevingsstrategie.
Contant geld is een handig hulpmiddel bij budgetteren. ls het potje leeg is, dan is het ook echt leeg en moeten de uitgaven wachten tot het weer gevuld is.
Sja, als jij het niet erg vindt dat je vrouw, de bank en iedereen die nog meer inzage in je betalingsverkeer heeft ( je verzekeraar bijvoorbeeld ) ziet dat jij graag betaalt voor seks moet je daar vooral gaan pinnen. Niet janken als je premie verdrievoudigd wordt wegens risicovol gedrag...
Dit is echt een vooruitziene blik van de banken. Met een behoorlijke inflatie in het vooruitzicht is het ook ondoenlijk om ieder half uur de geldmaten te vullen met briefjes van €50. Wellicht wordt met de tijd de herinvoering van het €500 biljet overwogen.
In de tussentijd vooral je schulden in € vergroten en gaan nadenken hoe je in een ruilmiddel economie zoveel mogelijk zelfredzaam bent/wordt.
Briefjes van 500 euro, stort die NOOIT bij de bank. De bank begint namelijk meteen een onderzoek naar hoe je dat biljet verkregen hebt.
Ik herinner me nog de tijd dat we in onze winkelstraat 4 geldautomaten hadden. Fortis, ING, Rabo en ABNAMRO, Fortis verdween, het ING kantoor werd gesloten, de ABNAMRO ging weg, en tot slot sloot ook het Rabo kantoor. Op de plek waar eens een ABNAMRO automaat was , verrees vorig jaar een Geldmaat. En die Geldmaat is sinds jl. donderdag ook weg. Johnny Cash woont er niet meer.
Allemaal boos doenerij over niks.
De wereld verandert, wie niet mee kan veranderen blijft achter.
Het verneukeratieve hieraan is het duurder maken van contant geld icm dat PSD systeem ( derden krijgen inzage in je betalingsverkeer ). Dat laatste is de reden dat ik heel veel cash betaal omdat ik volgens het "need to know" principe werk. En dat heeft niets met fraude of criminaliteit of "hij heeft vast iets te verbergen" te maken, heulegaar niet. Je gaat toch ook niet met de inhoud van je winkelwagentje ( vol bier, peuken en vette zooi ) bij je zorgverzekering langs bij het regelen van een zorgpolis/levensverzekering, je laat toch ook niet de auto met geopende deuren en draaide radio op de parking staan met een bordje: "geniet ervan" en je hangt toch ook geen briefje op de deur van: "familie op vakantie tot.... De sleutel ligt onder de derde stoeptegel links, graag 2x per week de plantjes water geven en in de trommel met beertje liggen koekjes, die moeten op voordat ze slof worden".
Wou dat mensen eens wat meer nadachten over de gevolgen van hun handelen en uitspraken.
Jeetje Graaisnsaaiert.
Wat omslachtig allemaal.
Je weet dat je zelf toestemming moet geven om derde partijen toegang te laten krijgen tot je rekening, en dat dat alleen maar handig is?
www.dnb.nl/innovatie-in-betalen-en-ba...
@Papa Jones | 22-06-21 | 11:31: Helaas is de situatie zo geworden dat ondanks allerlei wettelijke beschermingen, bedrijven schijt hebben aan de wet. En aangezien zij er makkelijk mee weg komen, ben je als burger altijd de sjaak. Dus het wantrouwen in dit soort wetgeving is al jaren zeer laag in huize Loser.
Volgens mij is hier op Geenstijl al eens goed beschreven waarom het contante geld in de Eurozone weg moet. De Euro overleeft het anders niet en de EU kan dan niet ongebreideld geld bijdrukken. www.geenstijl.nl/5159054/geldblog-sel...
@loser | 22-06-21 | 11:47: Nou ja, dit is toch echt een geval dat derde partijen niets kunnen, zolang jij geen toestemming geeft aan jouw bank.
@Papa Jones | 22-06-21 | 12:02:
Klopt maar wat als de tegenpartij wel toestemming geeft aan zijn/haar bank. Het werkt 2 kanten op. Stel, ik boek 2x per maand een schandknaapje op bestelling via een homoescortbureau en die dok ik met een tikkie en een van de partijen heeft wel toestemming gegeven, dan ben je mooi klaar en de verzekeraar zal staan te smullen want risicovol gedrag dus hogere kosten bij additionele verzekeringen.
Misschien een controlfreak, misschien zo wantrouwend als de pip maar ik heb vaker gelijk gekregen... Niet nodig, dan ook niet doen. Bedenk dat alle gemak uiteindelijk diegene dient die het jou aanbiedt, niemand ( qua commerciele bedrijven ) geeft dingen gratis weg uit altruisme.
@Graaisnaaiert | 22-06-21 | 12:17: Dit is opgelegd door de EU. Die wilde persé dat banken geen alleenrecht hebben op een betaal-app. Het idee is dat betaalverkeer zo innovatiever en goedkoper (want concurrentie) wordt.
@Papa Jones | 22-06-21 | 12:31:
Dat weet ik maar het netto-resultaat blijft hetzelfde. Je betaalt namelijk niet aan jezelf dus je blijft altijd afhankelijk van de ander en wat als die er wel instinkt, lagere zorgpremie als u ons inzage geeft in... U weet net zo goed als ik welke handel er in data is en bepaalde partijen doen een moord voor inzage in betalingsverkeer, nog afgezien van het vele lekken...
Klopt van geen kant, dit, echt niet.
Dus je moet geld betalen om geld te storten. Zoiets als belasting betalen op je spaargeld ... Maar snijdt de bank zich hiermee niet in de vingers. Ze hebben toch geld nodig om te kunnen bestaan?
Geld bestaat uit getallen op de computer. Er is geen tegenwaarde meer, anders dan schulden en er vindt levendige handel plaats in schulden. Natuurlijk gaat dat niet goed, letterlijk windhandel. Maar als je geoogst hebt voordat de bubbel barst zal het je aan je reedt roesten.
Ga maar eens na, als de groenteboer je eenzelfde behandeling zou geven als je bank kwam je daar toch nooit meer terug?
.
12.000 euro? Wat is dat? Een traag weekend ofzo
Oja, de Milieubelasting per ontlasting is nu 0,75 euro per mens. In ieder geval we dan niet meer zo dik. De Jong, Minister van Sport (VWS) is het'r mee eens.
Ik ga maar eens naar een andere bank. Flikker op ABN.
Offtopic misschien of ergens toch weer niet.. wat ik mij afvraag als ik deze pagina bestudeer : www.tweedekamer.nl/kamerstukken/wetsv...
Ok we zitten met een demissionair kabinet.. een demissionair kabinet mag geen wetten aandragen, aanpassen of uitvoeren want demissionair toch?.. waarom worden er wetsvoorstellen ingediend?.. dit MAG simpelweg niet!, wat kunnen we hiermee? Ik begin echt overal zo ontiegelijk strontgaar van te wordeb.. dat het tijd wordt zaken in eigen handen te gaan nemen mensen!, ben ik nu de enige die zo denkt?..
Kun jij mij de regel/wet laten zien waarin dit staat? Dat een demissionair kabinet geenwetten mag aannemen, aanpassen enz.?
@plukpluk2 | 22-06-21 | 11:09: misschien had je gewoon moeten opletten op de middelbare school.
@plukpluk2 | 22-06-21 | 11:09: dat we geen verkozen regering hebben op dit moment.
Rutte en co zijn een demissionair kabinet en behoren zich te beroepen op de zogeheten gewoonte recht, en ze mogen niet zonder meer wetten en zaken doorvoeren als niet verkozen kabinet en al helemaal niet de 1e en 2e kamer omzeilen.
Een demissionair Kabinet mag geen nieuwe wetgeving maken!.
I Zuiver juridisch is een demissionair kabinet volledig bevoegd: het kan wetsvoorstellen indienen, besluiten nemen, Nederland in het buitenland vertegenwoordigen. Wel is er een algemeen idee dat zo'n kabinet zich moet beperken tot spoedeisende zaken en onderwerpen die politiek niet controversieel zijn.
@Habe das Gewust | 22-06-21 | 11:20: en gewoonterecht dan? Wij hoeven het niet te pikken als ze toch wetsvoorstellen erdoorheen rammen wat echt officieel NIET mag.. wat een vertyft land is dit zeg.. alles dichtgetimmerd kapotgemaakt voor geld.. levens verwoest, gelogen, gedraaid en ook bloed aan hun klauwen!, en daar mogen we niets van vinden? Het is echt een keer klaar hoor dat moment staat nader dan verder en krijg je echt serieus een verknipte samenleving van!, en dat is dan weer logisch te verklaren waardoor dat gekomen is..
@Habe das Gewust | 22-06-21 | 11:20: precies dit dus...
"Zuiver juridisch is een demissionair kabinet volledig bevoegd: het kan wetsvoorstellen indienen, besluiten nemen, Nederland in het buitenland vertegenwoordigen. "
m.a.w. zolang ze hun plannen door de 2e Kamer kunnen lullen (lees: Zolang Renske Leijten niet beseft dat ze stempelmachine wordt genoemd n.a.v. hun gedrag), kunnen ze gewoon doen whatever the fuck they wanted. Zeker omdat de demissionaire regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, ook na de laatste verkiezing, nog een meerderheid hebben in de kamer en voorstellen gewoon door de kamer komen.
Absoluut niet de enige. Ik vind het ook bizar dat het lijkt of het kabinet niet naar huis gestuurd is. Nog nooit zoiets meegemaakt met een demissionair kabinet!
@vluchtelingallergie | 22-06-21 | 11:39: ik wil echt weten wat ik nu kan doen om met gelijkgestemden aan tafel te zitten en fundamenteel iets op te starten!, met weten en toekijken zijn we net zo schuldig! En dat knaagt meneer… ontzettend..
@Habe das Gewust | 22-06-21 | 11:20: weten we het lachje van Rutte nog?
En zijn er uitspraak nadat het kabinet gevallen was?
In China zijn ze aan het experimenteren met een maximaal bedrag dat je op je rekening mag, kom je daarboven dan komt dat de staat toe. Dit om geld continue in de economie terug te laten vloeien. Ik zie het in de EU op termijn daar ook naar toegaan. Spaargeld is dood geld.
Dood tot je het nodig hebt en China is China is andere planeet.
@Koning BongoBongo | 22-06-21 | 11:06: China wordt wel als voorbeeld gebruikt door de EU. Die deugpunten komen hier ook. Zijn er al, bij mij op het werk mag je de linkse hobbies (immigratie, klimaat EU) niet openlijk afkeuren. Directie en vlak daaronder zijn links als de hel (bijna allemaal sosjale akademie).
Wie zegt dat je geld op je bankrekenig moet houden. Een ouderwets kluisje werkt perfect. Hoef je ook geen belasting over te betalen als je boven een bepaald bedrag komt. En in al die jaren dat ik op deze planeet is er nog nooit ingebroken dus met veiligheid zit het wel goed.
@namur62 | 22-06-21 | 11:13: Correct.
Ik weet de oplossing! Het loonzakje weer invoeren bij de werkgevers. Elke vrijdagmiddag vlak voor de Vrijmibo loonuitbetalen in zakjes met contant geld. Als je thuis komt geef je de vrouw wat en de rest gaat in je portemonnaie. En al die vadte lasten? Gewoon alles contant betalen aan de balie. En als de banken geen fatsoenlijke rente willen betalen, hup alle spaargeld van de bank en in een ouwe sok onder het bed. Dit moeyen we gewoon doen meej sen alle mannen! Het begint met het loonzakje! Laat de banken het dan maar uitzoeken, dat zijn allemaal van die Sywerts bij elkaar.
Ik zou toch wel nerveus worden als ik tienduizenden euro's in contanten thuis zou hebben liggen.
@Diederik_Ezel | 22-06-21 | 10:59: Hoe zo ? Als je je normaal gedraagt, dan weet niemand toch dat je die 10.000-en euro's in huis hebt.
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/aanp.... Dat is niet de oplossing. Werkgevers moeten verplicht een bedrag gelijk aan ten minste het minimumloon giraal overmaken.
Ha ha, ja daar weet ik alles van. Iedere vrijdag in de rij bij de baas voor je loonzakje. Vond dat altijd zo vernederend. Je werkte tot 5 uur en hij kwam altijd pas om half zes opdraven. Even laten zien dat hij echt de baas was.
Van 4% rente op je spaargeld naar betalen voor je centen . Langzaam afglijdende welvaartstaat dankzij de EU. De man in de straat zakt zo langzaam weg in het EU moeras .
In de VS is het al jarenlang de norm dat je bij een ATM $2 tot $5 betaalt als je gaat pinnen. Dat is nog los van de kosten die je eigen bank in rekening brengt en de marge op het valutaverschil.
Oh.Niets aan de hand dus.
Hebben ze daar ook een EU?
Ik heb begin vorig jaar 60 euri gepind en er zitten nu nog veertig in mijn portemonnee dus mij boeit het niet zo maar dat komt natuurlijk ook een beetje door de gele koorts.
Gij moet es naar een vrijdagmiddagborrel Vrijmibo gaan, dan ben je die €40 snel kwijt :-).
Misschien moet je ook eens vaker van je zolderkamer afgaan
Geld pinnen bij een Geldmaat is en blijft gewoon gratis, lees ik.
Alleen Amro Bank doet moeilijk bij méér dan 12.000 per jaar opnemen.
Wat is dit allemaal voor gemopper?
Is en blijft..
Blijf raden dude..!!
@neonreclame | 22-06-21 | 10:54: Wat betreft de brief van de Rabobank.
21 september = blijft.
Daarna kan van alles gebeuren natuurlijk.
Maar daar gaat het niet om.
Ophef om niks.
Het gaat wel 75 cent kosten als je bij een andere Nederlandse bank pint. Dat was altijd gewoon gratis. Het storten van geld wordt duurder.
Als je dus gratis wilt pinnen moet je wel bij je eigen bank zijn of bij een geldmaat. En pinautomaten hangen bijna nergens meer.
@Old_Spice | 22-06-21 | 12:01: Ja klopt. Maar ik dacht dat de meeste pinautomaten zijn omgebouwd naar Geldmaten.
Rabobank realiseerde een nettowinst van EUR 1.096 miljoen in 2020
www.rabobank.com/nl/press/search/2021....
Heel goed. Dan zijn uw centjes veilig.
En dus vinden ze het nodig om 0.5% negatieve rente te gaan heffen over spaarsaldi boven een ton. Niet eerst in kleine stapjes van 0.01% zoals dat ging met de normale spaarrente. Nee, direct 0.5 % negatieve rente. De boeven.
@stiffy | 22-06-21 | 10:55: De rabo moet nu eenmaal zelf ook negatieve rente betalen aan de ECB voor uw centjes. Ze rekenen het gewoon door. En nog geeneens alles trouwens.
@Papa Jones | 22-06-21 | 11:26:
Hadden ze maar geen bank moeten worden. Ondernemersrisico.
Los daarvan, als ze zelf voor 0,5% lenen en jij moet vechten voor 4% op je hypotheek ex kosten zit er plenty vlees voor ze op de botten. Nogmaals, geen centje medelijden mee. Kapitalist tot in de kist hier.
Kan iemand mij uitleggen waarom banken op dit moment hypotheken verstrekken voor woningen die normaal 2 ton waard zijn/waren en nu al 330.000 euro??
Er komt natuurlijk een moment dat de huizenprijzen gaan zakken (zoals in 2014 volgens dat artikel wat ik net zat te lezen)... dus komen straks niet ontzettend veel huiseigenaren in de problemen omdat hun huis 1 ton (of meer) in waarde is gezakt.... zelf heb ik een huurhuisje wat ver onder de 500 euro p/m zit, voor dat geld woon ik dus maar heb geen onkosten zoals lekke daken, nieuwe CV, kozijnen, dubbel glas en noem maar op. (mijn huurhuisje is geheel gerenoveerd en heeft mij geen cent gekost)
Toen ik begon met mijn gezin (rond 1980) was de hypotheekrente 12% en vond ik dat teveel geld, had ik echter toen een huis gekocht (waar ik dus mee bezig was)... een ruime 1 gezinswoning met serre en b.j. 1930 en moest 150.000 Gulden kosten (in de Randstad) had dit nu 500.000 euro (1,2 Miljoen Gulden) waard geweest en zou al geheel betaald zijn.
Ik vraag mij nog steeds af of ik mij NU hard voor mijn kop moet slaan of niet.
zoals mijn hypotheek adviseur zei, een nederlander betaald eerst zijn hypotheek en daarna pas de rest. althans dat is wat de data bij grote buitenlandse verstrekkers aangeeft. nederland is gewoon veilig. plus gebrek aan ruimte laat de prijs wel zakken maar uiteindelijk wint de bank altijd
Ja, bij voorkeur met een eind hout met spijkers erin.
Want je betaald weliswaar 'maar' 500 euro huur, maar je betaald nog steeds. Een afbetaalde woning kost je hoogstens OZB en 't eigenwoningforfait, voor een woning van 5 ton is dat nog geen 100 euro per maand.
In 1980 had je niet kunnen weten dat een woning ZOVEEL in waarde zou stijgen,
maar zelfs bij gelijke waarde zou het voordeliger zijn om na 30 jaar de boel op naam te hebben en 0 te hoeven betalen. Pensioen opbouwen is leuk, maar met die beschikbare-premieregeling en gierende inflatie heb je 0 zekerheid. Is je woning reeds afgelost, dan zou je in principe van je AOW alleen al rond kunnen komen.
Daar komt bij, als je de pijp uit gaat, kunnen je (klein)kinderen 't huis erven, ja de staat steelt daar een groot deel van, maar het is iig iets van waarde waardoor een deel van jou opgebouwde vermogen zijwaarts stroomt naar de volgende generaties, i.p.v. naar boven naar de rijken aan wie je je hele leven huur betaald.
Ik meen me te herinneren dat de EU wilde dat geld opnemen in het buitenland zonder kosten zouden zijn. Aangezien er geen RABO automaten in de rest van Europa staan dan zou kosten berekenen tegen de regels zijn.
Nou ja, gelukkig is roaming "gratis"
Hoe draai ik een digitaal dubbeltje om trouwens..??
Maar zou Kaag binnenkort nu ook van en naar haar pinautomaat vliegen ??
Heel Nederland is haar pinautomaat. En we zitten via haar in een transferunie. Geld van Noord naar Palliewood land.
Het gaat om bedragen boven de €12.000,- per jaar. Misschien dat mensen kunnen overwegen om dat soort grote bedragen gewoon over te maken of te pinnen. Contant geld is nu eenmaal duurder, onveiliger, onhandiger en trager. Alle reden dus om dat een beetje te ontmoedigen.
als je een marktkraam hebt en daar wekelijks een paar honderd euro cash ophaalt moet je dat gewoon kunnen storten. Ook al is het 1000 per maand
@small_town_dude | 22-06-21 | 10:47: daar komt gewoon een marktkraam rekening voor met 50 euro service kosten per maand en *onbeberkt storten
teveel EU propaganda gekeken?
haha, die directeur heet gewoon ook echt Kerstens. Lul
Zo’n gozer laatst..
Of ik iets over heb voor huppeldepup..
Geen klein geld, zeg ik.. je kan ook pinnen zegt ie..
Geen klein geld zeg ik..
Meneer heeft u wat klein geld voor me?
Nee zei ik, ik heb alleen maar briefjes van honderd, en liep door.
@Broadsquire | 22-06-21 | 10:54:
Briefjes van honderd bestaan helegaar niet.:/
@neonreclame | 22-06-21 | 10:58: Ze bestaan wel maar ik vermoed dat jij er nog geen 1 hebt vastgehouden.
@neonreclame | 22-06-21 | 10:58: Zelf verwijdert, reactie weer dubbel geplaatst.
Geldt nog steeds: Noodwet Financieel Verkeer 1978.
wetten.overheid.nl/BWBR0003173/2007-1...
Vroeger voor de EU bestond had je ook dat soort omwisselopslagen gelijk over de grens NL, toen kwam de EU geen marken, pesetas, franc, lira en weet ik veel meer maar een euro overal te gebruiken binnen de EU. Tot je kon erop wachten dit uit de hoge hoed getoverd werd toppie toch over de drempel eigen voordeur gelijk dat pre-EU vakantie ervaring. (zucht)
Ik pin nooit geld.
Ja, laatst, 1500 voor een aannemer.
Omdat hij zijn personeel moest betalen.
Of zoiets.
ik pin elke maand een paar honderd euro, voor alledaagse dingen. Ik doe het al decennia en nog nooit problemen mee gehad, Bovendien hoef ik geen digitaal broodkruimelspoor achter te laten. Alle winkels hier doen tenminste nog gewoon, collecte's ook, fooitje voor de glazenwasser of tuinman. Aardbeien van de boer, Cash is King.
Alle geld is niet meer dan een tegoedbon. Met een getal, maar ongegarandeerde waarde.
Ik mis de Postbank. Toen heette het nog sparen met de Zilvervloot.
De enige die de aandeelbanken nog in toom kon houden.
Tegenwoordig de bank of politiek. Hamer of Hamers allemaal even
onbetrouwbaar niveau.
Ik vind het verschrikkelijk. Ik weet zeker dat dit nog maar het begin is. Ze gaan de kosten langzaam opvoeren. Ze hebben de burger in de knip, die kan geen kant meer op. Met internetbankieren bespaart de bank enorm veel kosten. Zoveel filialen zijn al gesloten, de ABNAmro deed al eens meer dan 50.000 m/v/x personeel de deur uit. En de consument dan toch kosten rekenen. We zijn de klos. Iedereen z'n geld van de bank halen. Vroeger hadden ze meneer pastoor van de kerk nodig dat de mensen hun geld naar de bank brachten. Laat ze dat maar weer opnieuw doen, dit keer zonder meneer pastoor!
Precies, het is schandalig. En dan ook nog eens geen rente of zelfs negatieve rente op spaarrekeningen? Omgekeerde wereld, dat dit gewoon kan!
Ik voorzie dat later je salaris alleen nog maar digitaal beschikbaar is. Je krijgt 1500 per maand om te besteden en als de maand voorbij is is het weg.
Niks sparen gewoon consumeren. You will own nothing and you will be happy!
Jammer voor de loonslaaf. Fijn voor de mensen met een eigen bedrijf.
1500 euro? Zoveel? Wat blijft er dan over voor onze overheid om cadeau te geven aan Brussel, Ankara en Gaza?
Dat computerbankieren (voor de meeste mensen zal het wel via de telefoon gaan) vind ik een grote vooruitgang en ook een verbetering van de dienstverlening. De telefonische service bij storingen en vragen vind ik, ondanks de afgrijselijke telefoonmenu's, best goed.
Maar nu ze toch al bezig zijn overal geldautomaten op te heffen moeten ze het opnemen van geld wel gratis laten. Ik kan me trouwens voorstellen dat de overheid dat voorschrijft om de consument te beschermen. Het gaat uiteindelijk om de geldigheid, de acceptatie en de beschikbaarheid van geld. Die Euro is al erg genoeg.
De overheid die de consument beschermt? We leven niet meer in de jaren tachtig!
Heeft weinig met bescherming te maken. De overheid is ook voor afschaffing van contact geld omdat ze daarmee het hele zwartgeld circuit onderuit trekken. Schilders en tuinmannen e.d. kunnen niet meer zwart betaald worden of het niet meer besteden.
Tsja, criminelen rijden ook wel eens met de auto. Auto's verbieden dan maar?
Altijd dat gelul over criminaliteit.. dat zal altijd blijven bestaan. Ipv de burger te belasten zouden ze beter de straffen verhogen en criminele buitenlanders NL uitgooien. Maarja, dat is racisme of zo
Ja zo kan het ook ja…
Als een product gratis is (pinbetalingen) dan ben jij het product dat verkocht word.
Banken zijn toch al van plan de gegevens van jouw aankoopbetalingen door te verkopen aan commerciële partijen zodat die jou direct kunnen benaderen als je binnen hun doelgroep valt.
Het begin is er al:
tweakers.net/nieuws/153600/ing-gaat-p...
Waarom alles digitaal? Dan kan men zien of ouders veel 'kadootjes' geven aan hun kinderen. Al dan niet door spullen voor ze te bestellen. Dan kan de belasting ooit nog wel eens komen met een naheffing. Ik zie het nog gebeuren.
Elke transactie moet worden gelogd. U moet worden gecontroleerd. Stomme kutburger. Let even op het juiste vakje bij de volgende verkiezingen. Dat is je inspraak. Hadden we al gezegd dat je een stomme kutburger was?
En ook al plaats je dat vinkje op de “juiste” plek.. er veranderd niets!, uitslagen zijn allemaal zo dubieus.. ik ken niemand maar dan ook niemand in mijn omgeving die op bv Rutte heeft gestemd.. hoe zit dit met jullie omgeving? Ik blijf zeggen dat ook ons “stemrecht” krom is, omdat ze geen andere uitkomst willen..
@All_Anonymous | 22-06-21 | 10:31: ook dat vinkje wordt als het aan Orwelgren ligt nog eens gelogd. Zodat als je een foute keuze hebt gemaakt een aantal d66ers bij jou op bezoek komen na de verkiezingen om eens over jouw keuze te praten.
@Degrelle | 22-06-21 | 10:57: oh ja net zoiets als het consternatie-bureau dat op bezoek komt voordat je kind geboren is om te checken wat de ouders doen (of sociaal in het leven staan) en dat als uitgangspunt voor je ongeboren kind gebruiken als statistiek om te bepalen of berekenen wat er van je kind terecht gaat komen..
De gebruikelijke term is bij mijn weten "nutteloze kutburger" of wel nukubu, maar voor de rest is er geen woord Grieks aan uw opmerking :-)
Vroeger was alles leuker. Toen had je bij de kassa in de supermarkt nog niet van die automatische rolbanden. Dan moest je je boodschappen op een klein ijzeren plateauwtje zetten. Als de kassiere met het rechterhand de prijs had ingevoerd, pleurde ze met de linkerhand het artikel in het gereedstaande wagentje aan de achterkant. En als er weer plek was op het plateauwtje, kon je verder je boodschappenkar leeg pakken.
En als dan eindelijk alle boodschappen in de kassa waren verwerkt, keek je even achterom naar de enorm lange rij wachtende klanten, dan pakte je je mooiste Pajrkjejr pen uit de binnenzak van je cojlbejr en ging lekker relaksed, in je mooiste handschrift, een eurocheque uitschrijven 'Eénhonderdenvierendertig gulden en eenenzestig cent'
Sommige kassieres hadden een aanslag snelheid sneller dan het licht.
Cash & carry was DE supermarkt. Alles stond op pallets en bij veel producten moest je gokken wat het was door op het etiket te kijken wat er stond afgebeeld. Lange rijen bij de kassa. Duizenden winkelwagentjes zwierven over de parkeer plaats. Good old Times.
Maar ik vind tegenwoordig een stuk makkelijker.
@jitro | 22-06-21 | 10:42: Ik was zo'n kassier. Wist bijna alle prijzen uit m'n hoofd. Ratelderatelderatel katchinngg! En dan keken ze me aan: bent u nu al klaar? En bij geld teruggeven natuurlijk doortellen tot het gegeven bedrag. Kunnen ze niet meer nu.
“Contant geld aannemen wordt hierdoor voor ons steeds duurder.”
Ik lees: “We lopen potentieel extra inkomen mis.”
De banken hebben teveel macht. Het wordt tijd dat de bank weer eens gebroken wordt. De bank moet geldstromen faciliteren, niet beheersen. De banken denken teveel aan de belangen van aandeelhouders en zichzelf dan aan dienstverlening.
Criminaliteit moet aangepakt worden en niet de burger. Criminaliteit bestrijding zou niet bij de bank moeten liggen. Hebben we daar niet een handhavende macht voor? Kan iemand ze bij de iftar, gaypride en de huishoudbeurs wegroepen? Er moet gewerkt worden!
Een slimme crimineel overvalt geen bank maar beginnen een eigen bank.
Het is bizar hoeveel geld je maken met geld.
En hoe weinig met eerlijk werk, omdat de mensen die geld maken met geld, het uit je zakken komen halen.
Het zit overal. Overal zitten bloedzuigers meer te slurpen op andermans inspanning.
Teveel macht - Hear hear. Dankzij het neoliberalisme uit Den Haag, onder leiding van Dhr. Inactief geheugen.
@kloopindeslootjijook | 22-06-21 | 10:25: P.s.: Ontvang je per post een credit card: Begin er niet aan. Credit card maatschappijen vormen een deel van die slurpers, met exorbitante loanshark rente percentages door henzelf vastgesteld, tussen de 15-18%. Dit dus terwijl de ECB gratis geld verstrekt.
Het is toch eigenlijk idioot dat je eerst geld gaat pinnen om er vervolgens mee te gaan betalen?
Het is toch eigenlijk idioot dat er mensen zijn die niet snappen dat anderen graag briefgeld zien bij betalingen?
Idioot? Verbijsterend. Niemand kan mij dat uitleggen. Op Scheveningen, zaterdagavond... Rijen achter de pinbak. Enfin. Er hebben 73 miljoen mensen op dinges gestemd. Snapikooknie.
U bedoelt zwart? Laat me raden: u heeft een Rolex.
'anderen' = criminelen + zwartwerkers (= eigenlijk ook crimineel)?
Totdat een stroomstoring of een hack het digitale betalingsverkeer stillegt. Hoe ga ja dan je dagelijkse boodschappen betalen?
Ook is contant betalen een prima manier om zicht op je uitgaven te houden en bovendien kan de anonimiteit van cash geld ook prettig zijn. Dat gemak bij jou de voorkeur heeft betekend niet dat dat bij iedereen de voorkeur heeft.
@ratelaar | 22-06-21 | 10:25: u heeft me overtuigd hoor, ik ga straks mijn saldo wat verhogen door bij de voordeur van de bank te pinnen en het vervolgens binnen op mijn rekening storten!
Google even op PSD2.
Banken worden verplicht bankgegevens te delen met andere dienstverleners. De nieuwe aanbieders krijgen dan inzage in het banksaldo of kunnen rekeningafschriften ophalen van de betaalrekening van consumenten.
Van jou dus.
Geruisloos ingevoerd.
Doodeng dit soort dingen.
Want wie zijn die andere dienstverleners overal in Europa?
Kan iemand in Roemenië zien wat jij op je rekening hebt staan?
Ja dat kan.
Het is achterlijk boomergedrag inderdaad.
@Papa Jones | 22-06-21 | 10:32:
Iedereen is gelijk..!!!!
@kloopindeslootjijook | 22-06-21 | 10:30: Yep door diezelfde EU wetgeving is het niet langer mogelijk om relatief anoniem een PayPal account te hebben. De overheid wil weten wie je bent. Je moet Paypal nu eerst machtigen toegang tot je bankrekening te verschaffen ("Want dat is makkelijker voor banken")
In de Albert gebruiken ook nog veel mensen de scanner niet. Ik zal het uitleggen: je doet dus niet de boodschappen in je tas. Koud bij koud etc. Neeee. In je karretje, dan een voor een op de band en dan een voor een in de kar terug en dan later in de tas. Dan geef je briefjes en zo en krijg je muntjes terug.
O. Ik vergat geld binnen bij de bancomaat.
Klopt, en dan heb je een redelijk anonieme transactie gedaan.
@desmodus | 22-06-21 | 10:20: mits je niet gebruik van je bonuskaart gebruik maakt
@sp1tz; gewoon een anonieme bonuskaart gebruiken met een fake adres.
@Sp1tz | 22-06-21 | 10:22: 1 van je 6 anonieme bonuskaarten bedoel je?
Van je geld op de bank ben je zelf niet de eigenaar. De overheid of bank hoeft maar wat data aan te passen en je kunt er niet meer bij. Met de huidige ontwikkelingen komt deze dystopie weer iets dichterbij.... By 2030 ‘You Will Own Nothing’. Doe mij maar cash, voordeel is dat je ook nog ziet wat je uitgeeft.
Hier ook, ik moet er niet aan denken op pad te gaan met alleen een plastic kaartje waarvan je maar moet afwachten of hij het doet en wat er mee gebeurt als je afrekent.
Cash geld is ook maar een belofte die een loze belofte kan worden.
www.niburu.co/images/2020/mei/yuan1.j...
De financiële sector maakt niets.
Ze maken geen eten, ze maken geen huizen, ze repareren geen auto's, ze leren niemand iets op de middelbare school, ze staan niet op de IC overuren te draaien, ze vechten niet voor de vrijheid aan het front.
Ze tappen alleen af.
Ze zijn veel te groot en veel te machtig geworden.
Sommige mensen snappen het.
Bij de Chinees is om de zondag de pinautomaat kapot.
In Griekenland kreeg ik 25% korting op de restaurantrekening als ik contant betaalde.
Griekenland heeft ook niet voor niks wat leningen bij de EU openstaan. Dan daar ook niet over klagen.
Bij mijn Chinees betaal ik altijd cash. Ook bij mijn kapper, en het wordt gewaardeerd.
Vraag aan de Boerenbank. Er zijn bijna geen vestigingen meer om uberhaupt geld aan te storten in een grote stad als Amsterdam. Waar zijn deze kosten voor dan? Kan onmogelijk voor lager personeel zijn.
Tijd om meer Crypto te hebben
Dat gaat verboten en gecentraliseerd worden.
Jaaaaaa. Kan je niks verliezen en na tijdje een Lamborghini.
Die crypto coins is al door de overheden en Elon gesloopt. Die markt loopt al een maandje leeg.
Centrale banken experimenteren met CDBC's, een soort gecentraliseerde crypto omdat ze zelf ook wel zien dat de huidige schuldeneconomie onhoudbaar is op lange termijn.
De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling bestaat ook nog steeds.
"Doelstelling van de EBRD is de bevordering van de overgang van de voormalige communistische landen in Centraal- en Oost-Europa naar markteconomieën."
"Het kapitaal van de EBRD bestaat uit bijdragen van de lidstaten. "
Is dat nog nodig dan?
O, wacht,
"The European Bank of Reconstruction and Development has joined forces with the Global Centre of Excellence on Climate Adaptation"
Build back better nonsense...
Dus ... Daarom moesten van banken uit, persé pinautomaten vervangen door spuuglelijke Geldmaten. De ontwerper(s) of diegenen die het ontwerp goedkeurden, hebben geen gevoel voor kleur, noch vorm (Spuuglelijk).
We merken nu, waar de aap uit de mouw komt. Met al het personeel wat is ontslagen, houden die banken al genoeg geld binnen ..
Controle, big Brother is watching you. Alles met de pas betalen geeft een volledige inkijk in jouw leven. Dat is veel waard, zeker niet alleen voor de overheid. De banken gaan er nog rijker van worden ten koste van jouw privacy.
Eerst een halfuur benzine verstoken om op een maandagochtend (Ook midden randstad) een werkend pinapparaat te vinden.
Het is diensten niveau van banken is van derde wereld niveau.
Blijkbaar heb ik wat gemist... Je moet tegenwoordig geld betalen om het te 'mogen' storten bij een bank? Die het vervolgens door middel van fractioneel bankieren vertienvoudigd in leningen waarover zij vervolgens rente vragen? Werkelijk, joh? Ga ik toch sneller mijn traditionele bank opzeggen dan ik dacht...
We betalen al jaren voor het bij de Rabo afstorten van geld dat via de kassa binnenkomt van klanten. En ja, hoe gek het ook klinkt; als de briefjes ezelsoren hebben dan betaal je nog meer, of je moet ze gestreken aanleveren. Het verschil is dat ze nu de consument gaan confronteren met de kosten.
Je mag niet oproepen tot een bankrun, dan blijft het maar bij een advies om alles van de rekening te halen.
"Je mag niet oproepen tot een bankrun"
Daar denk Dirk Scheringa anders over.
Ze doen er echt alles aan om je geld 1 x te brengen en voortaan tot na je dood er niks meer mee te doen.
Legalised robbery.
Je bedoelt belastingen?
Gewoon allemaal overstappen op zo'n online bank zoals N26, bijna alles gratis mits er maar geld op je rekening staat. Ik heb geen kantoortje nodig. De laatste keer dat ik echt bij een bank binnen ben geweest is zeker 10 jaar geleden.
Binnenkort ook de 3 ING rekeningen overhevelen (2 x zakelijk, 1 x privé) en hoppa een kleine 40 euro per maand bespaard.
Het verneukeratieve aan de banken is dat ze vaak eisen bij een hypotheek dat je ook bankiert bij ze. In ieder geval kreeg ik dat bij de Rabo-bank en de ING als koppelverkoop gratis bij de bankrekening.
Verder een kleine goed verstopte kluis in huis en altijd 10K cash achter de hand. Voor het geval dat.
Visionair.
Monese, ook zo'n bank. Ik heb beide. Werkt geweldig
10k cash is leuk. Zou ik er ook nog 10k zilver en 10k goud bij leggen want cash kan wel eens heel snel ineens waardeloos zijn.
@BoerKoekoek | 22-06-21 | 10:54: Zilver niet, een kilo is maar 700 euro. ik heb geen idee hoeveel goud er in ligt, pre-corona was het een kleine 3K,
heel snel waardeloos, zal wel meevallen. er is altijd behoefte aan geld.
Prive ben ik 2 jaar geleden overgegaan naar N26.
Zakelijk niet. Sowieso wil ik zakelijk en prive niet bij dezelfde bank zitten, maar los daarvan valt dan, bij een eenmanszaak, alles onder één depositogarantieregeling.
@Majoor Pikindewind | 23-06-21 | 07:32: top tip, zakelijk nog een bank tip?
De 3 grootbanken in NL hebben 90% van de markt in handen. De CEO's hebben de 06 van Rutte en zijn voorgangers en schrijven veel van de wetgeving die over henzelf gaat ook zelf.
Het wordt tijd dat de EU de Europese bankenmarkt openbreekt: verplicht alle Europese banken vanaf een bepaald formaat om dienstverlening aan de hele EU in het Engels aan te bieden.
Dat kunnen de IT-systemen helemaal niet aan, dat is nu al een puinhoop. Als je wist dat sporadisch er zelfs nog AS400 systemen voorkomen...
Je zou zeggen dat de financiële sector er is om de samenleving te dienen.
Niet andersom.
Vooral omdat de financiële sector strikt genomen niets maakt. Te tappen alleen af.
Ze hebben veel te veel macht gekregen. Ze zouden veel dienstbaarder moeten zijn. Zorgen dat de economie kan draaien en dat je een huis kan kopen. Meer niet. Niet een bedrijf op zichzelf dat zoveel mogelijk geld aftapt.
@Nuchternederland | 22-06-21 | 10:02: Wat is er mis met AS400? wat er ook gebeurt, die dingen draaien altijd zonder al te moeilijke systeem eisen.
@muggetje | 22-06-21 | 10:21: Op zich heb je gelijk, maar met de hedendaagse verregaande automatisering is een AS400 verre van flexibel. Voor een bank van 20 jaar geleden werkte dat prima, maar nu alles digitaal gaat, is een dergelijk systeem te log en simpel om er voldoende uit te kunnen halen voor audits etc.
@Nuchternederland | 22-06-21 | 10:24:
Prima toch? Elke bank die niet mee kan komen met nieuwe vereisten kan upgraden of haar bankvergunning inleveren.
Contant geld en het truttige Nederland is een slechte combinatie. Het lijkt wel alsof iedereen hier bang is voor cash geld.
Reken je bij de servicebalie van de supermarkt iets kleins af met een biljet van 5 Eypo, wordt het ding eerst 4x door de scanner gehaald om te zien of het wel echt is.
Kom je bij een grote bouwmarkt en heb je flink wat spulletjes gehaald en betaal je met een groen flap van 100 Eypo, breekt zowat de hel los en wordt er 4 man personeel inclusief de bedrijfsleider bij gehaald omdat dit kennelijk ongebruikelijk is of men nog nooit eerder een briefje van 100 heeft gezien.
Doe mij maar Oostenrijk of Duitsland waar cash nog king is!
Zoals ze daar maar al te goed weten "cash ist mesh".... Toen ik dat voor het eerst hoorde van mijn chique wintersport uitbater moest smoelensmid gniffelen , Het blijven oude omhoog gestuiterde berg boeren die cash als analogie zien van vruchtbare paardenstront.
haha, Oostenrijk en Duitsland waar nog gewoon 200 euro flappen uit de bankomat komen en waar niemand je raar aankijkt als je met dat zelfde briefje 20 euro wil afrekenen. Waar ze je wel raar aankijken als je twee flesjes water van 2,98 met je pinpas wilt afrekenen.
In deze laden is het pinnen geen vast bedrag, ,maar een vast bedrag + percentage van de transactie som.
Steeds meer elektronische transacties die automatisch kunnen worden afgehandeld. Steeds meer PIN-betalingen. Steeds minder kantoren met steeds minder mensen en minder service. Steeds minder PIN-automaten ook. Dus leg mij eens even uit waarom het aannemen van steeds minder cash opeens zo duur is dat ze er geld voor moeten vragen.
Handling, risico's en uitbesteden van werk (ja, banken tellen zelf niet meer cash geld, gaat allemaal naar de telcentrale).
@B.Chamel | 22-06-21 | 10:15: Uitbesteden doe je ook omdat het goedkoper is. En als die antifraude echt zo duur is dat we dat aan klanten moeten doorberekenen, dan moeten we er maar mee ophouden
Dat is het niet, maar het helpt wel om een digitale munt te pushen. Net zoals de coronacrisis werd aangegrepen om cash tot 'vies, gevaarlijk en mogelijk' te bestempelen, alsof dat niet gold voor 't pinappparaat waar iedereen die met z'n klauwen aan zat.
En een digitale munt, dat is wat Centrale Banken het liefste willen.
Het verdienmodel van banken is weg nu ze negatieve rente moeten betalen aan de centrale bank. Dus moet het geld elders vandaan komen. Dus gaan uw jaarlijkse kosten omhoog, en betaalt u plotseling voor allerlei dingen die voorheen 'gratis' waren (waarvoor u betaalde via een rente-reductie op uw spaarcentjes, maar daar merkte u niets van).
Geen contanten meer?
Dan je hoer en je coke dealer maar met een Tikkie betalen.
in de nek?
De belasting kan dan wel naar beneden als die groepen ook IB en BTW gaan betalen.
Crypto wordt vaak ook geaccepteerd als betaalmiddel.
Het oude bankensysteem gerund door dinosauriërs wordt met de dag moeilijker houdbaar en het moment van hyperinflatie komt steeds dichterbij. Stop je geld in assets waar echte waarde tegenover staat, want anders kunt u straks geen brood meer kopen.
Heb een bedrijfsmatige aanvraag gedaan bij ABN AMRO in maart.
Men gaf mij in een 1-regelig mailtje een week geleden te kennen dat de afhandeling van de aanvraag nog wel even ging duren...
Waar zijn de banken in godsnaam mee bezig???
Je moet geld betalen als je teveel geld op je rekening hebt staan, moet geld betalen als je het er contant af wilt halen. Want de banken willen het geld niet meer, omdat ze het niet winstgevend kunnen uitlenen, aldus het verhaal.
Maar een bedrijfslening voor een uitermate gezond bedrijf kunnen ze niet eens in 3 maanden bekijken, ondanks alle aangeleverde jaarcijfers, businessplan (terwijl going-concern...), auditrapporten enz...
Banken zijn helemaal de weg kwijt.
Typisch ja.
Zelfde hier voor een zakelijke rekening voor een VVE. Banken willen geen zaken meer doen.
Volgens mij mag een bank helemaal niets in rekening brengen als je geld opneemt in een EU-buitenland. Toch nog ìets positiefs dat de EU voor elkaar gekregen heeft.
Kost je wel een paar duizend euro per jaar aan EU-belastingen die je zonder de EU in eigen zak had kunnen houden.
Kan je flink van pinnen in het buitenland.
@2voor12 | 22-06-21 | 10:00: Klopt. Maar op deze manier heb je toch nog iets terug van je belastingcenten. Maar verder: Nexit graag.
Grappig, had jarenlang amper een piek / euro op m'n rekening maar kreeg wel moeiteloos 2000 gulden / 938 euro krediet (met dikke rente). Stond bijna altijd in het rood. Nu behoorlijk geld op m'n rekening en nooit meer in het rood. Krijg ik een bericht van de bank dat m'n krediet verlaagd wordt naar 700 euro. Hahahaha.
Een tijd geleden kreeg ik ook zo'n soort bericht, terwijl ik juist nooit rood sta. Ik ben blijkbaar minder kredietwaardig geworden.
@BrutusBosch | 22-06-21 | 09:59: Nee, dat is een omgekeerde redenatie. De bank is minder solvent. Zoals bijna alle banken. The end is near.
@BrutusBosch | 22-06-21 | 09:59: Die kreeg ik ook. Meneer BekiekUt, u heeft al jaren geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot krediet dus gaan we stoppen met uw kredietmogelijkheid....
Geld opnemen wordt voor ons steeds duurder en daarom moet u er meer voor betalen. De term hiervoor als je dat doet heet neerwaartse spiraal en versterkt zichzelf. De bank wil gewoon van contant geld afgeven en storten af.
Het postzegel-syndroom. PostNL streeft na om in de toekomst nog slechts 1 brief te verwerken, waar vervolgens een postzegel van een miljoen of wat op moet om de kosten van het systeem te betalen..
Een aangeschoten dwerg vergelijken met de Rabobank, een treffende vergelijking.
Klein bier dit, leidt lekker af van het desastreuze ECB beleid dat markten ontwricht en spaargelden aanvreet.
Zo zo 75 cent voor pinnen bij een vreemde bank! Hier in Duitsland kost je dat bijna 5 euro!
Bij je eigen bank ga je ook betalen boven een bepaald bedrag.
Daarom moet je ook je Nederlandse pasje gebruiken, dan kost het niets.
Begrijp totaal niet waarom nog geld gepind wordt. Eens per jaar voor mij. Dus ouderen kunnen wel geld pinnen maar niet pasje tegen dingetje houden. En iedereen weer huilie huilie doen hier. In Syrië .....
@bastemeijer | 22-06-21 | 10:11: Die ouderen hebben nog armoede gekend en willen graag controle houden over hun geld. Met contant geld hou je makkelijker controle, want je kunt het zien en tellen. Je pas tegen een dingetje houden betekend dat je moet hoofdrekenen hoeveel je nog op je rekening hebt, hoeveel je bij de vorige winkel hebt uit gegeven en hoeveel je nog kunt missen.
Buiten dat voelt het niet als betalen, dus is er een risico dat je je geld dubbel uitgeeft en dan volgende week al die problemen niet hebt omdat je gewoon geen boodschappen meer kunt doen.
@meneerjan | 22-06-21 | 10:57: Kudt.; Ik ben 72. Wij moesten al tekstverwerken in de jaren 70 Hoe oud moet je zijn om oud te zijn? EN om armoede te hebben gekend? Zodanig dat je je pasje niet meer tegen dat dingetje durft te houden, terwijl een lieve Roemeen je (volle) portemonnee rolt?
Is er nog een uitzondering voor kleine kinderen ofzo? Niet echt leuk als je van je spaarpot met 25 euro elke keer 2.25 moet inleveren.
Is pas boven 12.000 euro voorlopig.
@Watching the Wheels | 22-06-21 | 09:57: Ah ik dacht dat dat alleen voor opnemen gold. In dat geval valt het voorlopig nog wel mee. Zoveel heeft ze vast niet in haar spaarpotje.
Als je in Duitsland boodschappen doet bij Aldi of Rewe enz, kun je bij het afrekenen van je boodschappen tot 200 cash opnemen met je kaart. Is win-win, aldi heeft minder cash en je hoeft niet naar een pinautomaat.
kan ik gelukkig bij mijn lokale supermarkt ook.
Ja, Duitsland, daar noem je ook iets.
Zeker dicht bij de grens?
@Jezus_Boeddha | 22-06-21 | 09:55: nee Friesland
@Jezus_Boeddha | 22-06-21 | 09:54: Maar in Nederland is alles echt veel beter hoor, echt waar. Hoor ik wel eens.
En wat doe je dan met die cash? Dan geef je iemand een briefje en krijg je van alles terug? In 2021?
Maximaal 12000,- per jaar contant geld pinnen = 230 / week, ook zo iets. Zeker voor laaggeletterden en mensen die vanwege het houden van overzicht alleen contant betalen. Een bankrekening raakt namelijk, ander dan je beurs, nóóít leeg. Banken en dienstverlening, das war einmal
Het doel van banken is mensen de schulden in te helpen, vangen ze toch mooi 8% rente.
Een bankrekening die nooit leeg gaat. Die had ik graag!
Is toch vanaf 12,000€ oid? Ik denk dat de gemiddelde reaguurder nog nooit zoveel geld heeft gezien.
gaat om het principe. Het begint bij 12.000 maar voor je het weet ligt de grens op bijvoorbeeld 3.000.
Laageletterden wel natuurlijk.
Wat een slecht geschreven 'artikel'. Verder zat dit er natuurlijk al lang aan te komen.
Als sparen niks meer oplevert, of zelfs geld kost, en pinnen geld kost, waarom zou je je centjes dan nog bij de bank stallen?
Hoef je het niet onder je bed te leggen.
Als je als mocro geen winkels, banken enz meer kunt overvallen, waarom kom ik dan niet bij u op bezoek.
@jan huppeldepup | 22-06-21 | 09:55:
Omdat je als Mocro in het geheel niet weet of ik cash in huis heb. Als ik het niet op de bank heb staan, waarom zou ik het dan noodzakelijkerwijs thuis hebben liggen?
Overigens is het zo dat de criminelen zich steeds meer richten op het electronisch geldverkeer. Daar valt veel meer te halen dan in een linnenkast of onder een bed.
Crypto currency in die zin is een reeele bedreiging voor banken, althans het prive klant gedeelte.
Daarentegen, krijg je door alle veranderingen van de laatste jaren in het bankwezen het idee dat ze de priveklant zowiezo liever kwijt zijn.
(Dit is natuurlijk alleen tot het moment dat alle crypto worden verboden, behalve die door de overheid zijn goedgekeurd (en eventueel door banken mag worden beheerd) dan zijn ze helemaal voor. )
Old habits die hard.
Als de banken zelf al constateren dat hun producten de oorzaak zijn van criminele activiteiten zoals witwassen, gaan ze het probleem verplaatsen naar de omaatjes die hun kleinkind een tientje willen geven voor de verjaardag.
Even een raborekening opzeggen.
Tot 1200 kleinkinderen kan oma nog gratis feliciteren
Vroeger gaven oma's een gouden tientje.
@du Roi Soleil | 22-06-21 | 09:48: Dit is een eerste stap. Bedrag zal geleidelijk lager worden.
En over een paar jaar is men verbaasd dat de hoeveelheid zwart geld blijft toenemen. Als je als ondernemer het geld niet meer mag stirten, tenzij je de boetes accepteert, gaat het contante betalingsverkeer alleen maar toenemen. Je koopt dan niet meer op rekening, maar gaat contant afrekenen. Gevold zal een grotere hoeveelheid geld zijn die buiten controle van de fiscus zal rondgaan. Dat werkt met name BTW fraude juist in de hand. DNB zou hier moeten ingrijpen. De staat is juist gebaat dat zoveel mogelijk geld (ook contant) via rekeningen verloopt, zodat het gecontroleerd kan worden.
Ik denk dat het probleem met storten ook over de munten gaat. Hoe stort je zonder extra kosten een paar duizend euro in kleingeld? Winkels hebben zo'n bedrag al gauw in kassa's liggen.
Iemand dit verder kijkt dan vandaag kom je niet zo vaak tegen. Heeft u toevallig ook nog een zinnige bijdrage aangaande negatieve spaarrente?
@Jezus_Boeddha | 22-06-21 | 09:50: Kleingeld wordt niet gestort. Kleingeld wordt altijd besteld en geleverd. Uiteraard kost dat geld. Munten zijn nooit 'over'
De btw niet afdragen, is 21€ per 100€ (oke bijna) samen delen….
Is een behoorlijk bedrag met een verherbouwing.
Ik kom bij lange na niet in de buurt van die €12.000. Maar je kan erop wachten, dat bedrag gaat steeds lager worden.
Maar hoe leren we straks dan onze kinderen met geld om gaan? Als een jochie van zes €8 in z'n portemonnee heeft, snapt ie dat ie €8 heeft, als je 'm dat hebt geleerd.
Contant geld moet oprotten. Hoe gaan wij straks kinderen leren omgaan met geld? Een bankapp op hun tablet? Op hun zesde? Waar ze geen reet van snappen? Getallen achter de komma snappen ze helemaal nog niet!
Maar Allah, ik weet het wel. Ik weet het niet omdat ik gewoon ook al weer veuls te oud word natuurlijk. Ik ben al weer 48 en kom niet meer mee met alle moderne fratsen.
Ze willen helemaal niet dat kinderen leren met geld om te gaan. Ze willen dat mensen alles uitgeven, bijlenen en dat ook weer uitgeven.
Ze willen uiteindelijk van contant geld af. U krijgt een wallet bij de ecb. Doet u iets wat men niet wil is het afkappen van toegang tot uw wallet simpel. Maar u heeft een punt met kinderen. Die worden gedwongen op jonge leeftijd iets van apps te snappen. Terwijl heel veel oudere mensen in allerlei fraude trappen. Dagt wordt nog wat.
Als je kinderen van 6 jaar kunt leren om met contant geld om te gaan, kun je ze natuurlijk ook leren om met digitaal geld om te gaan, is gewoon een non issue. Is maar net wat je gewend bent en de 6 jarige van tegenwoordig weten niet beter dan de digitale wereld.
@C1O2 | 22-06-21 | 09:56: Precies dat. Ultra-consumenten. Past ook mooi in het verlengde van de Great Reset gedachte: " You owe nothing and you will be happy".
Sinds corona betaal ik m'n boodschappen met de pin, want dat was beter/schoner/veiliger en dat snap ik. Maar sindsdien loop ik de hele tijd te hoofdrekenen in de winkels om te weten hoeveel ik nog heb en kan besteden in de volgende winkel. Voorheen met cash wist ik dat gewoon door in m'n portemonnee te kijken.
Ik ga binnenkort dan ook weer terug naar cash.
Storten kost geld, opnemen kost geld. Dat is juist geen war on cash, dat is het opnieuw leven inblazen van cash.
Cash is king.
Kunnen we niet gewoon weer met zilveren guldens, of zilveren rijders betalen en voor kleine betalingen met zilveren stuivers en koperen duiten?
Je slaat je zilverwaar ergens veilig op en schrijft promessen uit.
Doen eigenlijk alle landen wel. Het gaat om het uitbannen van de grijze economie.
In Duitsland betalen ze nog steeds met echt geld en zelfs met losse centen.
Op het Franse platteland wordt weinig met pin betaald, ik neem altijd contanten mee.
Nee van Oeffelen, Nederland is niet alle landen.
Italië heeft een grote cash economie. In België krijg je nog gewoon als vaste restaurant klant 10% korting bij cash betaling (500 biljet welkom).
Alleen dat truttige Nederland waar alles netjes moet….
@J.Cash | 22-06-21 | 09:48: allemaal landen waar de burgers dus geen zin an belasting betalen hebben en waarvoor wij mogen bijlappen.
Nederland heeft altijd contant kleingeld meteen na invoering weer afgeschaft: was tachtig jaar geleden al zo met de halve centen en daarna met de een en twee eurocent munten.
@du Roi Soleil | 22-06-21 | 09:52: als daarvoor zeurt ben je truttig dus, want belastingontwijking is cool kennelijk.
@Jezus_Boeddha | 22-06-21 | 09:45: en veel winkeltjes waar je niet eens kan pinnen.
@Van Oeff: in West-EWuropa vermoedelijk wel maar in Azie absoluut niet. Als je daar buiten je district pint betaal je geld, ook als native en dat zijn toch vaak bedragen waar je op het platteland een dagje voor moet werken ( serieus ).
Digitaal betalingsverkeer is iets wat het merendeel van de wereldbevolking zich gewoon niet kan veroorloven en hier in het westen is het vooral een controlemiddel op de burgerij.
Terecht, contant is: 1.Goor&onhygienisch 2.gevaarlijk; lokt berovingen, ramkraken en overvallen uit. 3.Duur; enorm fysiek en beveiligd distributienetwerk nodig. 4.Fraude&criminaliteit gevoelig.. etc.etc. Niet meer van deze tijd. Het aantal keren per jaar dat ik echt noodgedewongen contant betaal is letterlijk op één hand te tellen. En meestal blaf ik de betreffende winkelier/leverancier toe dat ie een pin terminal moet nemen of evt zo'n sum up kastje.. Verder hoef alleen je kaartje tegen zo'n apparaat houden of evt je telefoon, simpeler kan niet...
Ik vind het altijd prachtig als het pinsysteem het weer eens niet doet. Staat iedereen beteuterd met zijn pasje bij de kassa van het tankstation terwijl ik de rij omzeil en contant mijn geld neerleg en weer weg kan.
Winkeliers betalen ook voor het laten betalen via passen en telefoons. De kleine man betaalt altijd de rekening voor de hoge heren en dames.
U stemt VVD?
Nee geen vraag maar een constatering.
U stemt VVD.
@2voor12 | 22-06-21 | 09:46: Ik heb dat in de gelopen tien jaar, of zelfs langer, één keer meegemaakt. Inderdaad bij een tankstation, software storing. De kassalades konden daardoor ook niet meer open en de kassiere kon ook de producten niet aanslaan.. Mensen stonden beteuterd met cash in hun hand..
@dr fijnstof | 22-06-21 | 09:52:
Er zijn maandelijks pinstoringen in het hele land. En verder gewoon een fijn gevoel altijd contant bij de hand te hebben dat overal geaccepteerd word.
Helemaal fantastisch, tot dat de volgende Coronal Mass Ejection toeslaat
U emigreert binnenkort naar China?
@Jezus_Boeddha | 22-06-21 | 09:47: Klopt maar betalingsverkeer, giraal of contant, is uiteindelijk gewoon een commerciele dienst net als een telefoonabonnement, poststuk verzenden of internetabbo. is ook allemaal niet gratis.. Aan betalingsverkeer is overigens geen droog brood te verdienen door banken.
Ik heb graag een paar grote zandzakken vol met echt muntgeld en vieze bankbiljetten.
@Schoorsteenveger | 22-06-21 | 09:57: Zeker niet! Zoals ik in vele reaguursels al heb betoogd, de wereld kent drie dreigingen de komende eeuw: Islam, China en overbevolking.. en precies die drie worden door de deug elites genegeerd..
Vanaf 12.000 euro.
Persoonlijk zal ik er geen last van krijgen.
Hier kom ik er toch mee in de buurt. Op verre vakanties neem ik contanten mee, die kan ik overal tegen goede koersen inwisselen. Geen gezeik met dat je pas het niet doet, vage kosten of domweg omdat er in de hele buurt geen pinautomaat is te vinden.
Altijd laagdrempelig beginnen. Negatieve rente begon ook bij boven 1 miljoen. Is nu 1 ton, met de mededeling dat dat nog verder omlaag kan in de toekomst.
Als contant geld opnemen geld kost, dan kun je makkelijk negatieve rente vanaf nul euro doorvoeren. Let op uw stek!
@2voor12 | 22-06-21 | 09:45:
Ik ook. Pinnen daar kost je klauwen met geld per keer ( aan beide kanten, kutkoers + fees ) en dan zit je ook nog eens met die belachelijk lage maximumbedragen per keer. Ik word allergisch van al die poartijen die profijt trekken van mijn centen, beslis zelf wel waar ik het aan stuksla en dat is liever niet aan bankiers en wisselparasieten.
Goed, nog een paar weken en dan gaan de andere banken mee. Het duurt niet lang meer en je moet betalen om geld op de bank te hebben en om geld eraf te halen. Allemaal mogelijk gemaakt omdat onze EU overlords de rente laag houden om te zorgen dat de boel niet klapt
Exact. De rente is te lang te laag. Er gaan nog veel meer rare dingen ontstaan
Het is gewoon een dienst. Die automaten installeren en bijvullen kost ook geld.
Vroeger werd dat allemaal betaald van de rente op het geld dat u bij de bank stalde. Tegenwoordig kost geld geld, door de ECB.
Wederom een argument tegen de EU
[x] geschikt
Cash gaat niet verdwijnen. Wordt dat door de overheid of banker bepleit, dan ontstaan er vanzelf alternatieve valuta: zilver, goud (in mindere mate), lokaal geld of gewoon ruilen.
Laat ik nou net ABNAMRO verlaten hebben na tig jaar. De vriendelijke medewerkster vroeg mij waarom. Ik heb haar gezegd dat de criminaliteit tegen de plinten klotst bij haar wekgever, en dat ik er klaar mee ben.
Overzetten was trouwens een hoop gedoe.. maar gelukt.
@horsteknots | 22-06-21 | 09:40:
Het enige verschil tussen de ABN en de andere banken is dat de criminaliteit bij die andere banken nog niet naar buiten gekomen is.
@horsteknots | 22-06-21 | 09:40: naar wie?
Ze was vast diep onder de indruk en de rest van de dag van streek..
2, wrschnlk waar. Van Oef, naar Regiobank.
@van Oeffelen | 22-06-21 | 09:45:
naar de frisse lucht, naar buiten
Ik had voor 10 jaar een zakelijke rekening bij de rabo. Gewoon, een normale zonder krediet ofzo. Voor de keren dat je inlogt, een betaling authoriseert, contant geld opneemt, maar ook stort, alles moest je voor betalen, wat bij een prive gewoon gratis was. Ik was zo slim om gewoon prive alles te storten, en dat handmatig over te zetten naar mijn zakelijke rekening onder vermelding van factuurnummer(s), zo kon m'n accountant ermee overweg, en zo bespaarde ik ook kosten.
Banken zijn oplichters. Weet u nog de keren of de berichten dat alles geautomatiseerd ging en goedkoper als belofte zou worden? Was helemaal niks van waar. Voor de banken was het goedkoper ja en de winsten van de banken zouden hoger worden. Voor de consument en zakelijke ondernemer werd alles maar duurder.
En nog steeds kunnen ze geen stabiele omgeving neerzetten zoals online bankieren en toestanden zonder dat het wekelijks eruit ligt.
In het buitenland betaal je ook al aan de plaatselijke bank voor een euro cashopname via een ATM, en dus straks ook aan de Rabo. Dieven zijn het, maar wel Triple A dieven.
Crypto, alleen al daarom Crypto.
en the lightning network.
Met crypto 10% binnen een dag verliezen. Dan klinkt 1 euro per transactie opeens een goede deal... Daarom crypto?
Ligtning network: jammer maar helaas.. heeft geen meerwaarde. Layer 2 protocol, zit dus niet in de bloksjeen. Tevens alleen meerwaarde bij multi-payments, niet bij single one-off payments en daarmee dekt het nog geen 0,00001% van het betaalverkeer in Nederland af.
@Epistulae_Morales | 22-06-21 | 09:47: aanvaardbare kosten. Zolang dat tuig op de zuidas maar werkeloos op de bank komt te zitten.
@Phreack | 22-06-21 | 10:08: Precies!
@Epistulae_Morales | 22-06-21 | 09:47: Je moet ergens beginnen. Al was het maar om het idee van een verplichte staats-exchange een beetje weerwoord te bieden.
Alle banken zijn oplichters die het op jouw geld hebben voorzien.
Daarom bestaan ze.
Banken zijn gevaarlijke instanties. Dat hebben ze wel bewezen in 2007.
Wie zijn die mensen die een bankrekening hebben bij Rabobank?
Liever Rabobank dan die nog grotere oplichters van de ING.
@BansFrakker | 22-06-21 | 09:35:
Liever ING dan die nog grotere oplichters van de ABN/AMRO
@Tobi | 22-06-21 | 09:44: tegen dat argument kan niemand op.
Ik heb net geinformeerd bij de rabobank omdat ik over wil stappen om de reden van 9.50 per storting straks bij amro.. maar helaas rabo gaat dat ook doen. Dus geen verschil in.
Ik
@Tobi,
Ik ben nog steeds bij de DSB.
Neem nooit cash op.
Belasting op ademen is aanstaande.
En wie een bank nog als een dienstverlening ziet leeft al jaren onder een steen.
REAGEER OOK