Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Corona is een keuze

Tijdens de kerst scholieren laten tafelen met opa en oma is een poging de erfenis te vervroegen

HOESTBLAFNIESPROEST

De meest oververtegenwoordigde groep onder de positieve testen zijn de jongeren. Zij vormen 11,5% van onze bevolking, en 18,8% van de positieve testen. Jongeren lopen anderhalf keer zo veel kans om positief getest te worden ten opzichte van de rest van de bevolking.

Aangezien zij zelf meestal geen ernstige klachten ontwikkelen, zullen sommigen het niet doorhebben en zich niet laten testen. Deze kans is een onderschatting. Voor de jeugd is dit een kleine prijs voor hun sociale ontwikkeling en goed onderwijs. Alleen gaan die jongeren daarna naar huis of naar hun bijbaantje en komen daar in contact met de rest van de samenleving.

In mijn ogen hebben we nu met twee miljoen tieners een onderzoek gedaan hoe veilig scholen zijn. Gezien hoe vaak ze in verschillende samenstellingen in de klassen zitten, door de gangen moeten, in de aula pauzeren, in de supermarkten vakken vullen en af en toe een illegaal huisfeestje meepakken best een nette prestatie.

De groep die ondervertegenwoordigd is, zijn de zeventigplussers. Deze steuntrekkers vormen 9% van de bevolking, en maar 5,5% van de positieve testen. Misschien nemen ze fors minder risico, nemen minder deel aan de maatschappij, of laten zich niet testen. Tijdens de kerst scholieren laten tafelen met opa en oma is een poging de erfenis te vervroegen.

Tussen 1 maart en 1 juli zijn 2945 mensen op de IC opgenomen dankzij corona. Tussen 1 juli en vandaag nog een keer ruim 2900. De tweede golf wordt groter dan de eerste. Dankzij kortere behandeltijden en minder nieuwe patiënten per dag weet de IC zich te redden. Helaas ook door reguliere zorg uit te stellen.

Ongeveer 10% heeft corona doorgemaakt, groepsimmuniteit is nog ver weg. Vaccinatie klinkt leuk, maar voordat er voor iedereen een vaccin geproduceerd en geïnjecteerd is, ben je ook zo een half jaar verder. Zoveel tijd hebben veel bedrijven niet op de botten zitten. Kijken we naar het plaatje bij reproductiegetal, dan lijkt dat op een ander plaatje uit de natuurkunde.

PLAATJE

Links is de illustratie van het RIVM, rechts is de kettingreactie van uranium-236. Links zijn de aerosolen die het virus verspreiden niet getekend, rechts zijn het de neutronen die de kettingreactie doorgeven getekend als witte bolletjes. Bij een reproductiegetal van 2 geeft het virus een nieuwe golf, en het uranium een kernbom. Vaak genoeg herhalen, en het gaat in beide gevallen ernstig fout.

Bij een reproductiegetal onder de 1 dooft het virus of een kernreactor netjes uit. Hiervoor gebruikt een kernreactor materiaal dat een deel van de neutronen afvangt. Dit materiaal wordt in de kinderversie van Encyclopaedia Brittanica aangeduid met exact dezelfde kleur blauw als een mondkapje. Dit materiaal houdt niet alle neutronen tegen, maar wel genoeg.

We hebben nu een reproductiegetal rond de 1, daarmee blijft het virus rondgaan, een methode die sinds 1951 gebruikt wordt om in kerncentrales continu een stabiel aantal atomen te laten vervallen en daarmee stabiel elektrische energie op te wekken. Dan wordt het met lichtblauw aangeduide absorptiemateriaal deels uit de reactor getrokken, als een mondkapje dat half gedragen wordt.

De politieke keuze om sinds de zomervakantie een reproductiegetal van rond de 1 te accepteren, begrijp ik niet. Je weet dan zeker dat het virus een blijvend en groot probleem in de samenleving blijft. Daarmee blijven IC-opnames en andere ellende op peil, wat zich continu uit in een fors pakket van tijdelijke maatregelen. In plaats van de kraan dicht te draaien, blijft pappen en nathouden de norm.

Er kwam een vuurwerkverbod om de zorg te ontlasten. Ondernemers blijven achter met voorraden, criminelen met een nieuw klantenbestand. Letsel en schade wordt bijna altijd door illegaal vuurwerk veroorzaakt, dus het effect van deze maatregel is zielig. Er werd zelfs bedacht kindervuurwerk te verbieden. De effectiviteit van dit type gedragsmaatregelen is afhankelijk aan de naleving.

Artsen geven aan dat overmatige alcoholconsumptie pas echt voor problemen zorgt, maar daar luistert niemand naar. Steeds meer zaken verbieden bij steeds minder draagvlak zorgt voor een behoefte aan handhaving. Amsterdam verdubbelt het aantal politieagenten tijdens oud en nieuw, maar het is dweilen met de kraan open. Kansloos en zinloos.

Bevolkingen die van Sars1 en MERS hadden geleerd, hebben nu geen lockdowns of volle ziekenhuizen, daar gaat het leven gewoon door, daar wel. Controleer deze grafiek van Japan, Zuid Korea, en Singapore zelf maar. We hebben er geen probleem mee apparaten, auto's of goedkope rotzooi uit Azië te importeren, maar hun medische successen kopiëren, blijft een brug te ver.

Aanstaande dinsdag vertellen Mark Rutte en Hugo de Jonge dat hun weg, de enige weg is.

17 maart zijn we een jaar verder, tijd om af te rekenen.

Reaguursels

Inloggen

'Bevolkingen die van Sars1 en MERS hadden geleerd, hebben nu geen lockdowns of volle ziekenhuizen, daar gaat het leven gewoon door, daar wel. Controleer deze grafiek van Japan, Zuid Korea, en Singapore zelf maar. We hebben er geen probleem mee apparaten, auto's of goedkope rotzooi uit Azië te importeren, maar hun medische successen kopiëren, blijft een brug te ver.' Ik zou hieraan toe willen voegen: en dat is maar goed ook.

grietmetgroenefiets | 13-12-20 | 19:44

Goed gevonden, die parallel tussen de pandemie en de nucleaire reactie en goed uitgelegd. Ik verwacht zonder ze gelezen te hebben, dat dat niet de reden was van de 700 comments.

hustler01 | 13-12-20 | 18:46

Hoeveel verzorgingshuizen zijn er in NL ? Hoeveel kost het nou om daar es wat vitamine D pillen uit te delen ? 1000 euro ?

RichardBandler | 13-12-20 | 14:51

Mooi hoe zij dat hele corona-circus in verband brengt met maakbaarheid. Dat is eigenlijk het fundamentele probleem: Het niet kunnen accepteren van tragiek. Die illusie van controle verklaart ook waarom onwerkzame maatregelen niet worden teruggedraaid. Het idee dat je vroeger of later de gouden wikkel vindt en directeur van de chocoladefabriek wordt.

Guusneus | 13-12-20 | 15:21

Voor het artikel is het leuk en feitelijk juist om alleen over het percentage besmette 70+ ers te hebben, maar daar zit natuurlijk niet het probleem. De bottleneck is ziekenhuisopnames en de "ernst" is overlijdens. In die cijfers vormt deze groep een enorme oververtegenwoordiging.

Het moet dus niet gaan om scholieren of jongeren die ouderen moeten mijden, nee het moet gaan om alle manieren om deze risicogroep niet te laten besmetten. En tevens de jongere generaties zoveel mogelijk het oude leven terug te geven.

volksvaderland | 13-12-20 | 14:06

Werkzaam in de hotellerie valt het uiteraard op hoe vreemd de huidige maatregelen vallen. Wij draaien elke vrijdag en zaterdag ongeveer 200 man diner waarbij er nog geen enkele keer een controle is geweest. Restaurateurs zitten gedwongen dicht, er komen waarschijnlijk nieuwe strengere maatregelen aan maar wij als hotel kunnen en mogen doorgaan! En ja dat is super, echter blijft het wrang naar onze collega ondernemers die niet in de luxe positie zitten van het runnen van een hotel

Ongetemd | 13-12-20 | 13:25 | 2

Ook raar, restaurants dicht en overvolle hotels, want daar mag je nog wel eten? Heel vreemd.

Jan, Leiden | 13-12-20 | 14:12

@Jan, Leiden | 13-12-20 | 14:12: Sterker nog, je mag er ook slapen. Met mevrouw Neus pas nog gedaan. Je medegasten kwam je dagelijks meerdere keren tegen, op de gangen, in de eetzaal, bij het wisselen van de timeslot in de wellness etc. Wel zoveel mogelijk voorzien van mondkapjes natuurlijk, je reduceert toch liefst de besmettingskans van 2,1 tot 1,7 procent tenslotte.

Voor de duidelijkheid: Alleen hotelgasten mochten er de maaltijd gebruiken. Je kan ook weinig anders natuurlijk dus we troffen elkaar veelvuldig.

Vergelijk dit met de vluchtige contacten in het restaurant en u begrijpt mijn cynisme jegens de corona-aanpak.

Guusneus | 13-12-20 | 14:35

"scholieren laten tafelen met opa en oma is een poging de erfenis te vervroegen"...

Kom op Feynman, is dat niet een tikkeltje overdreven?
Voor de meeste mensen is menselijk contact veel belangrijker dan een erfenis. Dat geldt zeker ook voor de opa's en oma's.

Je overdrijft bovendien de risico's. Ik kijk om me heen, en zie aan de ene kant een tante van 81 die haar kleinkinderen al ruim een halfjaar niet gezien heeft. Ze mag slechts één van haar kinderen als "contactpersoon" op haar kamer ontmoeten. En toch kreeg zij covid; net als ruim de helft van de inwoners van haar verzorgingshuis. Die allemaal aan dezelfde strenge regels gebonden waren. Iets met ventilering, waarschijnlijk; gegevens die het RIVM liever stilhield.

Daar tegenover staat, bijvoorbeeld, haar broertje; mijn vader van 77. Mijn ouders wonen zelfstandig, doen zelf de boodschappen, en zien hun kinderen en kleinkinderen nog steeds. En hebben geen covid gehad. Niemand in "hun" straat trouwens, relatief veel bejaarden die daar ooit als jong gezin kwamen wonen.

En natuurlijk is mijn omgeving niet representatief. Maar je maakt mij niet wijs dat die Aziatische landen die het zo goed doen, allemaal hun bejaarden hebben opgesloten.

Dandruff | 13-12-20 | 12:12 | 2

Maar waarom komt in de media dan alleen uw tante aan het woord en niet uw vader?

En wie zegt dat die Aziatische landen het zoveel beter doen? Zoals ik al opmerkte, geeft Feynmans grafiek allereerst de reden waarom ze waardeloos is: Methodologische beperkingen. En dat is dan nog de rooskleurige voorstelling van zaken.

Als die cijfers zo belangrijk zijn, waarom wordt er dan geen blinde steekproef op (doorgemaakte) infectie gedaan? Nu lees ik dat 10% van de bevolking coropositief is (geweest). Van de bloeddonoren ja, dat vertelt Feynman er dan niet bij. Dat bloeddonoren geen representatieve doorsnede van de bevolking zijn, een groter open deur is nauwelijks denkbaar. Leest u vooral even na aan welke voorwaarden u als potentiële donor moet voldoen. Zei u daar iets over comorbiditeit?

Guusneus | 13-12-20 | 13:52

@Guusneus | 13-12-20 | 13:52: Edit: Dat doet de angstpsychoticus niet. Daar gaat-ie.

-Bij aanmelding niet ouder dan 65 jaar
-Lichaamsgewicht 50kg+, echt waar
-Geen bloedtransfusie gehad na 01-01-80
-Geen intraveneuze drugs hebben gebruikt
-Niet langer dan 6 maanden in VK voor 1996

Maar vooral: Geen comorbiditeit hebben.

Spijkerharde steekproef dit.

Guusneus | 13-12-20 | 14:03

Feynman: realiseer jij je eigenlijk dat je door het gebruik te maken van het woord steuntrekker, je mogelijk AOW rechten aantast?
Sinds enige tijd publiceert de overheid de AOW bedragen niet langer onder 'nieuwe bedragen Sociale Zekerheid per 1 januari' met de AOW als aparte rubriek, maar tegenwoordig staan de AOW bedragen genoemd onder het kopje 'Bijstand'.

Dat zie ik als voorsorteren op 'AOW koppelen aan overige inkomsten', zoals inkomsten uit je aanvullend pensioen (waar je ook 50 jaar premie voorhebt betaald). Zo ongemerkt moeten de mensen er maar aan 'wennen' dat AOW als een soort bijstand gezien moet worden en dan ineens, als er weer eens 'bezuinigd' moet worden in de toekomst, dan komt ineens de aap uit de mouw en dan moeten we solidair zijn met de kwetsbaren uit de samenleving, namelijk zij die hierheen zijn gekomen om maandelijks en bijstand/AOW bedrag te toucheren.

Weet u nog Klijnsma? Die hier ook al naar hintte met haar 'van 1000,- euro netto kun je makkelijk rondkomen en anders neem je maar een moestuin'?
Dat was ook een voorbode: men wil het inkomen na AOW terugbrengen naar 1000,- c.q. bijstandsnorm.
Zodat ook dan wederom die grote groep huidige zestigers de klos zal zijn; die nu ook al een soort dubbele verhoging van de pensioenleeftijd voor hun kiezen krijgen doordat de netto arbeidsparticipatie tussen 50-66 jaar is verdubbeld t.o.v. hen die net een paar jaar eerder werden geboren én deze groep ineens 2 jaar langer moet doorwerken.
Over 20 jaar is de groep Nederlandse zestigers nog maar zo'n 70 % vs het huidige aantal, dus dan zal de levensverwachting wel dalen (daar kan men t.z.t. bovendien waarschijnlijk niet lager onderuit komen omdat de feiten de huidige 'verwachtingen' ingehaald zullen hebben...) en zal dus ook de pensioenleeftijd wel dalen "met de kennis van nu".

Maar de huidige groep 60-ers zal moeten lijden: allemaal onder het mom dat 'we' zo veel ouder zouden worden. maar de gemiddelde leeftijd van overlijden (!) stijgt intussen nauwelijks en (bijna) al die mensen hebben toch echt tot hun dood premie moeten betalen.
Dat er nu méér oudere mensen zijn, betekent vooralsnog slechts dat die ook altijd met zijn allen veel meer premie in het laatje hebben gebracht.

Dus we moeten het doen met de 'verwachting' dat we allemaal zoveel ouder worden: maar hoe kan de leeftijd blijven stijgen?
Er komen alsmaar meer 'Nederlanders' bij uit landen met een gemiddelde levensverwachting van nog geen 60 jaar....?
Of discrimineert het CBS bij het vaststellen van de levensverwachting en telt men dan alleen die van de autochtone Nederlanders mee? ('want dat zijn immers de mensen die overal al het geld voor moeten ophoesten, dus die moeten denken dat zij allemaal minstens 86 jaar oud zullen worden.....)

En ja, natuurlijk rijst het aantal bijstandsuitkeringen 'boven AOW-leeftijd' de pan uit. In die groep is plm. 3 % van de populatie allochtoon maar van alle uitgekeerde 'bijstand boven AOW' gaat ruim 71 % naar allochtonen. Want er komen nu eenmaal nog steeds jaarlijks heel veel bejaarden naar Nederland 'want hier is alles gratis'. Maar dat is geen reden om alle brave premiebetalers die eerst 50 jaar aan het systeem hebben bijgedragen, dan als steuntrekkers te betitelen.

Overigens: ook in de categorie 15-65/AOW-leeftijd gaat er extreem veel bijstand naar Niet westerse allochtonen: zij vormen in die leeftijdsgroep 14.39 % van de bevolking, maar ontvangen 51,13 % van alle uitgekeerde bijstandsuitkeringen.
Omgezet in % van de bevolking: 'onder AOW leeftijd' ontvangt maar 1,9 % van de Nederlanders bijstand maar van de Niet westerse bevolking is 13,26 % bijstandsontvanger.

Wering | 13-12-20 | 12:05 | 3

Dat lijkt me een uitstekend topic voor volgende week.

Frau Merkel | 13-12-20 | 13:54

Zoals prof mr dr ir Akkermans al zei: GS maakt gewoon deel uit van de mainstream.

Lekker een beetje als luis in de pels poseren maar vooral als sociaal-politieke bliksemafleider fungeren. Of zoals u suggereert: Wegbereider.

En iedereen zich hier maar een onafhankelijke geest wanen. Maar een vereniging van vrijdenkers is net zoiets als neuken voor maagdelijkheid.

Guusneus | 13-12-20 | 14:10

@Frau Merkel | 13-12-20 | 13:54:
Dat zou inderdaad mooi zijn. Want ik zie de bui al hangen: "u heeft zelf voor 1000,- euro pensioen opgebouwd, dus u voldoet aan de bijstandsnorm, dus u ontvangt géén AOW".
Wég alle 50 (jaar) x ruim 6.000,- AOW premie (zeg ruim 300.000,-). Dan moeten we gaan leven van die andere tonnen die we -verplicht!- aan een pensioenfonds moesten afdragen.
Want "vluchtelingen" eerst! Immers, "we hebben het hier zó goed".....

Ben benieuwd of Feynman nog op dit onderwerp terug komt.

Wering | 13-12-20 | 18:15

Elk weldenkend mens had in april al kunnen voorzien dat de uitkomsten van dit maatregelen pakket een vicieuze cirkel van oplopende beperkingen zou kennen. Minder draagvlak dus meer maatregelen, door de faculteitsfunctie tot we in een dystopie zijn beland en een kwart van Nederland aan het economisch infuus beland.

Dat is het effect als een stel virologen en politici zich als gedragswetenschappers opstellen. Onze maatschappij is sterk geïndividualiseerd en goed geïnformeerd, dat laatste zou je nog je bedenkingen over kunnen hebben, enfin. Het is evident dat tijdens de de eerste golf, desondanks, een grote bereidwilligheid was onder de bevolking maatregelen te volgen. Het latente begrip voor de maatregelen neemt af, ongeacht wat het EenVandaag opiniepanel u wilt laten geloven.

Het is duidelijk dat inmiddels een groot deel van Nederland geen gevaar meer ziet, de winkelstraten stromen vol, het draagvlak verminderd en dat zien we aan de hand van het gedrag. Het antwoord, strengere maatregelen. Ik zie hoe mensen zichzelf excuseren voor hun gedrag en zonder gene anderen er op aanvallen.

Het beroep op "solidariteit" is inmiddels uitgemolken en raakt kant noch wal, er zijn slechts kleine afwijkingen nodig om tot grote verschillen te leiden. Hiermee bedoel ik dat kleine groepen mensen die zich niet aan de maatregelen houdt tot grote excessen in de cijfers kunnen leiden.

deugallergie | 13-12-20 | 11:54 | 6

@Frau Merkel | 13-12-20 | 12:14: Was u onze MP maar. En dat meen ik echt.

Lupuslupus | 13-12-20 | 12:25

@Frau Merkel | 13-12-20 | 12:14: Dat van die ventilatie is natuurlijk nog het grootste lachertje in het hele verhaal. Het begrip "sick building syndrome" is al decennia oud. En dan juist massaal overschakelen op centrale ventilatiesystemen. Met WTW ongetwijfeld, en daar zal de crux wel zitten.

Het Zaans Medisch Centrum had een revolutionair rioolsysteem geïnstalleerd waarbij "besmet" materiaal voortaan gewoon kon worden doorgespoeld in plaats van gecontroleerd verbrand. Het ziekenhuis is jaren geteisterd door ziekenhuisbacteriën maar het proces is wel "environmentally friendly".

In ieder geval fijn dat de prioriteiten op de juiste plek liggen.

Guusneus | 13-12-20 | 14:25
▼ 3 antwoorden verborgen

R is makkelijk onder de 1 te krijgen, mits aan twee voorwaarden is voldaan:
- een totalitaire staat die de bevolking een lockdown in kan dwingen en alles controleert en handhaaft.
- een onuitputtelijke staatskas die de economische schade van die lockdown op kan vangen.

Dus in Saidi-Arabië of Singapore kan het misschien, in Nederland niet.

Tapu | 13-12-20 | 11:35 | 5

Ah het klink niet zo. Mes culpa

Pieterman | 13-12-20 | 11:46

Daarnaast is Singapore een eiland staat, net zoals Nieuw-Zeeland. Als je daar dus de punten van binnenkomst goed controleert, dan kom je een heel eind.

starbuck280 | 13-12-20 | 11:51

De R is al tijden onder de 1. En kan zó nog 25% lager als we ieders vitamine D op peil brengen.

RichardBandler | 13-12-20 | 14:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Het nieuws dat de Duitsers van 16 December tot 10 Januari dicht gaan doet eigenlijk wel zo een beetje vermoeden wat er vandaag uit dat overleg gaat rollen...

starbuck280 | 13-12-20 | 11:24 | 2

Zou tijd worden.

Pieterman | 13-12-20 | 11:41

Rutte is de poedel van Merkel dus zo moeilijk is het niet om nu al te weten wat Rutte cs dinsdag gaat beslissen. Scholen dicht, alleen winkels open waar je voedsel kunt kopen en zoveel mogelijk thuiswerken (hoewel dat laatste geen nieuws is). Wellicht later nog een avondklok. We gaan het zien.

Lupuslupus | 13-12-20 | 12:36

"17 maart zijn we een jaar verder, tijd om af te rekenen."

Op 18 Maart zullen wij een in Jubelstemming verkerende Mark Rutte zien die aankondigt een kabinet Rutte 4 te gaan formeren, desnoods met groen links of de SP.
Maak je geen illusies dat er ook maar iets gaat veranderen, want zelfs al zou -heel onwaarschijnlijk- de PVV 49 % van de stemmen halen, dan nog zou men daar om heen werken middels een coalitie met de rest van de overgebleven partijen om toch maar aan de macht te blijven.
Buiten dat zitten er vroegere politici van het partijkartel op zo veel strategische plekken en posities (Burgermeesters, EU, raad van state, semi overheidsinstanties) dat er niets meer kan veranderen. Dat spel van macht consolideren en belonen van trouw is heel listig gespeeld.
Kortom, na 17 maart veranderd er geen fluit. Uw portemonnee wordt door Mark onder grove dwang getrokken om de groene plannen van de linkse usefull idiots waar Mark zijn partijgenoten dik aan verdienen te financieren.

me163komet | 13-12-20 | 11:06 | 1

Als de PVV 49% van de stemmen heeft krijgen we een rechts kabinet, omdat de FvD toch nog een of twee zetels zal halen waardoor de meerderheid rechts wordt. Ik kan me niet indenken dat er een formatie komt waar de PVV of FvD mee zal regeren

brie-de-penis | 13-12-20 | 11:52

Grappig om te bedenken dat deze episode straks ook tot 'Die goeie ouwe tijd' wordt gerekend. 'Opa, vertel nog eens van die mondlapjes, en die mensen die geen prik lustten!'

Naadblaffer | 13-12-20 | 11:04

Heerlijk om de reacties te lezen. Het lijkt een beetje op die ten tijde van het EK/WK voetbal :

de bondscoach doet het fout en achter de tv weet iedereen het beter.
Wel grappig dat ook bij die beter-weters vervolgens maar weinig het met elkaar eens zijn.

MOEDER NATUUR ziet het aan en lacht zich slap. She rules.

Roos | 13-12-20 | 10:58

Er staan in dit stuk een aantal onjuistheden:
- U236 komt niet nature voor op aarde en is niet splijtbaar
nl.wikipedia.org/wiki/Uranium-236
Er wordt hoogstwaarschijnlijk U235 bedoeld.

De werkzaamheid vanmondkapjes is nooit wetenschappelijk bewezen. En zeker niet de stoffen dingen die mensen in Nederland dragen. Dat deze mondkapjes bronnen zijn voor bacteriele - en schimmelinfectie is wel bewezen.
www.blckbx.tv/videos/kabinet-negeert-...

De case fatality rate van oktober en november;
leeft.cat.|-oktober-|-november -|
0-9-------|---0,0%--|---0,0%--|
10-19-----|---0,0%--|---0,0%--|
20-29-----|---0,0%--|---0,0%--|
30-39-----|---0,0%--|---0,0%--|
40-49-----|---0,0%--|---0,0%--|
50-59-----|---0,1%--|---0,1%--|
60-69-----|---0,5%--|---0,4%--|
70-79-----|---3,3%--|---3,2%--|
80-89-----|--11,7%--|---9,2%--|
90+-------|--17,2%--|--13,2%--|
November kan nog oplopen.
Mensen hebben niet het eeuwige leven. Maar corona is niet een doodstraf, zelfs niet bij 80 en 90 jarigen. Ja, je kan er dood aan gaan.
Angst voorkomt niet dat je doodgaat.
Angst voorkomt dat je leeft.

mikes43357369 | 13-12-20 | 10:57 | 7

Leuk ook om dat selectieve lezen van grafieken weer geïllustreerd te zien. Als ik op de link "grafiek van Japan, Zuid-Korea en Singapore" klik, is het eerste wat me opvalt de disclaimer. "Beperkt testen en 'uitdagingen' bij het toewijzen van doodsoorzaken betekenen dat het aantal bevestigde doden mogelijk geen accurate telling is".

Wat is de waarde van een grafiek waarvan je zelf aangeeft dat hij meer of minder ernstige methodologische gebreken heeft? Dan kunnen de dramatisch ogende verschillen dus net zo goed door bovengenoemde factoren verklaard worden en kijk ik naar een lijn die alleen als schrikbeeld enige waarde heeft. En dan moet de vraag zijn waarom je dat wilt opwerpen.

Een beetje zoals vuurwerk verbieden terwijl de dokter zegt dat de alcohol het probleem is.

Guusneus | 13-12-20 | 11:59

@Beste_Landgenoten | 13-12-20 | 11:38: Mij is niet duidelijk wat je bedoelt. Case fatility rate is een statistisch cijfer wat je krijgt door het aantal sterfgevallen met corona te delen door het aantal bevestigde besmettingen.

mikes43357369 | 13-12-20 | 13:47

@Guusneus | 13-12-20 | 11:59: Volgens mij heb je gereageerd onder het verkeerde artikel aangezien ik het niet over testen heb gehad en nog een link naar gegevens van Japan, Taiwan etc. heb gegeven in mij reactie.

mikes43357369 | 13-12-20 | 13:50
▼ 4 antwoorden verborgen

Singapore met droge ogen als “voorbeeld” noemen, en over de Corona-app niks als huilie huilie.

Dus..

Caparzo*Inc | 13-12-20 | 10:36

"Corona is een keuze" heeee.... dat heb ik al een paar x geroepen; dat statement heeft u van moi!

Rest In Privacy | 13-12-20 | 10:05

Het is een kwestie van perceptie. Corona is ernstig maar we pakken het verkeerd aan. Als als eerste stap alle reisbewegingen waren afgesloten, zowel buitenland als beperkt binnenland had er veel effectiever gestuurd kunnen worden. Tijdens de pandemie van 1968 (Hong Kong griep) stierven wereldwijd 1 miljoen mensen. Destijds vloog je niet voor 3 tientjes naar Spanje. Ik kan mij niets van paniek herinneren, geen economie die plat ging, geen sluitingen etc. Maar ook geen complottheorieën, betweters, Femke Louise´s, BLM en corona ministers. Heerlijke tijden waren dat.

Jan Lange3373 | 13-12-20 | 09:51 | 2

Toen ja. Toen moesten vissen lopen omdat er nog geen water was. En heeft u dan ook ècht betere oplossingen??

Pieterman | 13-12-20 | 11:45

Tijdens de hongkong griep was ik 22 jaar, woonde in een grote stad en werkte al jaren. Nooit iets gemerkt van die griep, niet in mijn familie, op het werk, via kennissen, helemaal niet. En ook zéker geen paniek. Nu is er iets heel anders aan de hand waarvoor het virus wordt misbruikt. Het is een middel tot het doel geworden.

Lupuslupus | 13-12-20 | 12:47

Dit plaatst de economische beschouwingen van de afgelopen jaren van meneer Feynman in een ander licht. Negatief welteverstaan. Jongeren laten zich immers alleen testen als er serieuze klachten zijn en dus een grote kans op corona en daarom scoren ze hoog wat positieve testen betreft. Ouderen laten zich juist vaak testen en daarom is hun percentage postieve testen zo laag. Die erfenissen vallen ook wel mee, uitgaande van een mortaliteit van 1% bij 70+ en het uitgangspunt dat mensen met klachten natuurlijk niet kerst gaan vieren. Feijnman kan zo bij het RIVM gaan werken, die hebben ook moeite met het verwerken van cijfers.....

Koosjr | 13-12-20 | 09:50 | 2

Cijfers goed kunnen verwerken vereist dan ook logisch denken, en daar schort het inderdaad nog wel eens aan. En als je wat droge cijfers aan politici en ambtenaren presenteert gaat het al helemaal mis.

kunstliefhebber | 13-12-20 | 10:44

Helemaal waar. Het enige dat in de ogen van politici nog helpt zijn volledige harde lock downs. (politici, een verschrikkelijke plaag die op de mensheid is losgelaten).
Maar als je even verder kijkt en denkt, zie je ten eerste dat de WHO al tijden steevast roept dat je geen lockdowns moet houden.
Ten tweede is ook logisch waarom, de economische gevolgen zullen grote delen van de wereld (die al in armoede leven) treffen, waardoor er op globale schaal veel meer slachtoffers zullen vallen door gewone honger.
En het schijnt dat je niet gevaccineerd kunt worden tegen honger.

Tantalus | 13-12-20 | 11:14
-weggejorist-
negorij | 13-12-20 | 09:42 | 2

Hoe is het toch mogelijk dat niemand op deze aardbol slim genoeg is om een manier te bedenken om Corona aan banden te leggen.

Koning BongoBongo | 13-12-20 | 09:38 | 3

Ws is het pcies andersom. Corona omarmen en doorlopen.

koperbij | 13-12-20 | 09:47

@koperbij | 13-12-20 | 09:47: exact dat ja. Doe eens een week geen media, wat merk je dan van corona (opgelegde maatregelen te er niet mee). Niks.

Luke0wner | 13-12-20 | 10:48

‘De meest oververtegenwoordigde groep’ en ik haakte af.

koperbij | 13-12-20 | 09:35

meeste mensen zijn al immuun voor corona, denk dat die 10 procent veel te laag is denk eerder 50 procent.en nee je kan het virus niet overwinnen dus leer ermee te leven net zoals alle voorgaande jaren.

Spychopaat | 13-12-20 | 09:35 | 5

Dat zou de R onder de 1 en bv. het feit dat er meestal in een gezin maar 1 Corona heeft goed verklaren.

RichardBandler | 13-12-20 | 10:58

Allemaal natte vingercijfers, uit de tombola gerukt. Dus volstrekt onbetrouwbaar, van iedereen. Ik meende dat Ionnadis zelfs er over sprak dat er meer mensen, vooral jongeren ongemerkt corona krijgen. Maar goed. Ionnadis is dissident, en die moeten gebruikelijkerwijze uitgeschakeld worden middels het Harry Potter toverwoordje:
"wappie" .
Zo, die zegt niets meer.
Mooi he? Het leven als onzekere fragiele illusie, in de alomwegen altijd aanwezige onzekere tijden.

nobodiesunmighty | 13-12-20 | 11:24

Wappie

Beste_Landgenoten | 13-12-20 | 11:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Helemaal een met Kees de Kort, GS stamcafé van een paar welen terug. WETENSCHAP is hier het sleutelwoord. Maar daar doen wij hier niet aan. Datagestuurde beslissingen nemen daar doen wij niet aan. Dat virus moet zo snel mogelijk als een malle door de gezonde populatie heen. 70+ afschermen. Verder stampen op een gezonde leefstijl en Vitamine D, Vitamine D en nog eens Vitamine D: youtu.be/ha2mLz-Xdpg. Lockdowns zijn vele malen erger dan de kwaal.

Mr Moore | 13-12-20 | 09:23 | 5

't Zou mooi zijn indien het magische woord wetenschap is, echter een groot deel van de wetenschap is alleen maar bezig met zichzelf in stand te houden in plaats van hoog kwalitatief onderzoek aanleveren. Mijns inziens zou het dan moeten zijn: een klein deel van de wetenschap.

nobodiesunmighty | 13-12-20 | 11:25
-weggejorist-
Mr Moore | 13-12-20 | 15:01
▼ 2 antwoorden verborgen

In ieder geval goed dat VVD en CDA dit managen en niet die klojo's van de PVV, SP of PvdA. Je moet er niet aan denken zeg.

van Oeffelen | 13-12-20 | 09:21 | 2

Of GL... dan weet je zeker dat ze de boel nog wat meer zullen uitmelken voor een 'groen herstel budget'...

oh no | 13-12-20 | 09:37

@oh no | 13-12-20 | 09:37: Of de EU zelf ..... kost je nog meer.

Koning BongoBongo | 13-12-20 | 09:40

Groepsimmuniteit met betrekking tot Covid 19. O ja? Het is de mens nog niet gelukt om voor de gewone griep een dergelijke immuniteit te realiseren. Elk jaar, en soms flink verwoestend, slaat het griep virus toe, ongeacht de miljoenen vaccins die we toedienen. Welke logica gaat er dan schuil achter de gedachte dat we voor dit Corona griepvirus, wat nog vrij jong is en welke wellicht ook muteert, dan wel een groepsimmuniteit gaan halen. Want als dat lukt dan zou griep in zijn algemeen toch allang onder controle moeten zijn. Als er een werkend anti corona vaccin is dan is dat de eerste stap om de ziekte onder controle te krijgen en hopelijk ook zo te houden. Met vaccins hebben we allerlei ziektes, mazelen, pokken e.d. ook onder de duim gekregen. Maar zelfs dan, gelijk het gewone griepvirus, is daar geen 100% garantie voor. Samen krijgen we Corona eronder, de meest loze kreet ever, In NL gaat niets en niemand samen.

Broadsquire | 13-12-20 | 09:19 | 3

Mooie tegel! Dat er in NL niets samen gaat is bewust gecreëerd. De hegemonie is met opzet kapot gemaakt en nu huilie huilie daarover. Zó ontzettend hypocriet. Ieder voor zich is al tientallen jaren het devies. Bij mij hoeven ze in ieder geval niet aan te komen met hun emo porno zoals De Jonge jl. dinsdag over de 'ouderen en eenzamen'. Voor de zielige jeugd worden nu miljoenen uitgetrokken want o o wat hebben ze het zwaar. Voor de ouderen achter de geraniums geen ene rooie rotcent. Stuur ze allemaal een bloemenbon van 10€ zodat ze een kerststukje kunnen kopen, de gemeentes zijn best wel goed op de hoogte wie de ouderen zijn.

Lupuslupus | 13-12-20 | 09:32

Griep is geen corona. Sukkel.

Rest In Privacy | 13-12-20 | 10:11

Omdat dit een Corona en geen influenza virus is.

Beste_Landgenoten | 13-12-20 | 11:40

Er worden steeds maatregelen afgekondigd waarvan het twijfelachtig is of deze het gewenste effect gaan sorteren. Als later blijkt dat het aantal besmettingen niet afneemt is gelijk de conclusie dat mensen zich niet voldoende aan de regels houden. Je zou je natuurlijk ook af kunnen vragen of de maatregelen de juiste zijn.

intrigant | 13-12-20 | 09:08 | 1

Omdat ze zelf niet weten waar ze mee bezig zijn.

Voorafgaand aan Black Friday de testcapaciteit met een kwart uitbreiden en dan afgelopen week eerst roepen dat men niet weet waar de stijging vandaan komt om vervolgens de winkelende burger de schuld te geven.

Ongetwijfeld dat de koopzucht van kapotstuk verveeld Nederland een bijdrage levert aan het aantal positief geteste personen. (in de cijfers van vrijdag t/m vandaag en door etterend tot halverwege komende week) Het merendeel komt echter door de vergrote testcapaciteit.

Vanaf dag 1 stapelt van Dissel faal op faal en toch blijft iedereen en z'n Hugosjenko kritiekloos achter hem aan lopen. (ook hier op GS) De discutabele maatregelen zoals de muilkorf plicht en de opgeofferde horeca die daar uit voortvloeien slaan kant nog wal of werken zelfs averechts. Sinds de muilkorf plicht is het 3 keer zo druk bij de supermarkt. Het sluiten van met name de natte horeca heeft geleid tot allerlei illegale feestjes en piekende drank-omzetten bij de appie.

normanius | 13-12-20 | 09:53

Ongelofelijk dat hier zelfs in de comments nog wordt gezegd dat een lockdown nodig is, terwijl het is bewezen dat het of ineffectief is, of slechts tijdelijk effectief. Er zijn zoveel mooie medicijnen om patiënten in een vroegtijdig stadium te behandelen en van de IC te houden. Ivermectin werkt prachtig. Ivermectin is effective for COVID-19. 100% of studies report positive effective. Ivmmeta . com

dr.hogeboom | 13-12-20 | 09:02 | 2

De meeste van die studies zijn retrospectief status onderzoek. Er zijn geen fase 3 studies met ivermectine gedaan.

Diederik_Ezel | 13-12-20 | 09:08

Dat klopt niet, die zijn er wel.

RichardBandler | 13-12-20 | 11:00

Als je anderhalf keer zoveel Corona hebt dan heb je niet anderhalf keer zoveel kans. Het is geen random effect ofzo. Jongeren zijn oververtegenwoordigd omdat ze minder rekening houden met afstand houden etc.

BBRDWR | 13-12-20 | 08:53 | 1

Om te beginnen zijn ze ook meer sociaal actief, bv. op en buiten school. Maar onder hen is nu dus ook al redelijk hoge groepsimmuniteit.

RichardBandler | 13-12-20 | 14:54

Dus als je je hele leven betaalt hebt voor je ouderdomsverziening in een wereld met inflatie en waar de overheid je dusdanig belast dat je amper kan sparen wordt je door Geenstijl een steuntrekker genoemd.

Wanneer een overheid maar 10% belasting heft, meer dan genoeg, dan kan ik met m'n 50e met pensioen. Ik lees daar nooit een artikel over.

Stonecity | 13-12-20 | 08:49 | 5

@Diederik_Ezel | 13-12-20 | 09:06:
Daar zit het probleem, de mensen onderaan op de maatschappelijke ladder hebben de middelen niet om te investeren in aandelen, of onroerend goed.

VW, alles ist vorbei | 13-12-20 | 09:34

@Diederik_Ezel | 13-12-20 | 09:06: Uw tegel getuigt niet van grote kennis van beleggen. Er zijn uiteraard meer beleggingen waarmee je je vermogen kunt beschermen tegen inflatie. Edelmetaal heeft daarbij sinds het loslaten van de goudstandaard een prominente rol gespeeld

intrigant | 13-12-20 | 10:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Er komt ook een vaccin voor huisdieren! Is een en een geen twee??

Henri | 13-12-20 | 08:38 | 4

Een covid-vaccin voor huisdieren? Het wordt steeds idioter.

Lupuslupus | 13-12-20 | 09:06

@Lupuslupus | 13-12-20 | 09:06:
En uit het inentingsbewijs van mijn honden staat dat ze reeds zijn ingeënt tegen... Corona!

weet-ik-veel | 13-12-20 | 10:12

@Lupuslupus | 13-12-20 | 09:06: Maar er bestaan al vaccins tegen Covid bij katten volgens mij. Voor zover ik weet kun je je kat laten inenten tegen sommige Covid-soorten.

staat het bier koud? | 13-12-20 | 10:21
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Caparzo*Inc | 13-12-20 | 08:38

Plaatjes uit een totaal ander vakgebied gebruiken om je punt te maken. Zo is het IPCC indertijd nat gegaan en heeft daarbij haar autoriteit en geloofwaardigheid verloren.

Sans Comique | 13-12-20 | 08:24

Of we gaan daadwerkelijk onze kwetsbaren en ouderen beschermen en uisteren naar deze wanhopige arts die aangeeft hoe mensenlevens te redden met medicijnen als Ivermectin.
youtu.be/Tq8SXOBy-4w

Verder gaan, deze samenleving weer opbouwen.
Het schijnt niet te mogen.

Ben Adam | 13-12-20 | 08:01 | 2

Dat klopt, het mag niet.

Lupuslupus | 13-12-20 | 09:07

Blijkbaar niet, velen hebben schijt aan opgelegde adviezen, ikke, ikke.
Gaan winkelen of gaan werken als je besmet bent, dat soort zaken.
Waarom worden besmette mensen niet in een hotel opgevangen, als thuis quanantaine niet mogelijk is, of bij alleenstaanden.

VW, alles ist vorbei | 13-12-20 | 09:40

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
Waarom er niet meteen is opgeschaald naar een totale lockdown snap ik niet. Ja, we hebben grondrechten (en kerken ietsje meer), en die conflicteren met zulke maatregelen, maar bij mijn weten mag ervan worden afgeweken bij noodzaak. Ook nu kan nog steeds de botte bijlmethode worden aangepakt, jammer voor de kerstdagen, omdat dit halfzachte gedoe wat we nu meemaken niet leidt tot een oplossing, enkel tot hoop op een wonder.

Ridocar | 13-12-20 | 06:09 | 2

Omdat er geen draagvlak is. Iedereen negeert het nu al. Hoe ga je in een totale lockdown illegale feestjes voorkomen? Ze mogen nu ook al niet. Maar goed, je hebt wel een punt. Ik snap niet waarom we geen voor-wat-hoort-wat lockdown hebben gedaan. Na Sinterklaas, tot 24/12 in lockdown. Keihard. En dan kerstdagen samen. En als het dan nog niet onder controle is januari ook weer. En ondertussen, testen, testen, testen.

BBRDWR | 13-12-20 | 08:50

@BBRDWR | 13-12-20 | 08:50:
Een beperkt deel negeert het, helaas.
Waarom laten ze black friday toe bijvoorbeeld?
Hier in de steden kun je over de koppen lopen van buitenlandse koop toeristen, omdat in hun eigen land niks of heel weinig kan.

VW, alles ist vorbei | 13-12-20 | 09:44

Geen zin meer om over het coronagedoe na te denken. Nog 6 maanden "noodtoestand" en dan op naar de volgende hype.

De_fluitlokker | 13-12-20 | 01:37

Kerkdiensten en daarmee het vrijdaggebed gaan gewoon door.
Men is bewust de economie aan het slopen.

de honden blaffen... | 13-12-20 | 01:11

Kerkdiensten á la, maar enkele vrijdagen lang het vrijdaggebed verbieden (wordt niet verboden, mag gewoon achter de voordeur), dát is toch wel een lastig pijnpunt wat je gewoon maar beter een beetje laf naar links weg kunt masseren (met zachte hand, want hee, ‘t is allemaal zomaar meteen gekwetst in die hoek)

Bootsjunge | 13-12-20 | 01:35

@Bootsjunge | 13-12-20 | 01:35: De meeste kerken houden zich 100% aan de regels van 1,5m afstand, niet zingen, vooraf aanmelden, masker op bij binnenkomst en vertrek. Max 35 personen in een kerk met 350 (of meer) zitplaatsen. Zelfs de dominee loopt met een masker op naar de preekstoel waar hij hem dan af doet.

Lupuslupus | 13-12-20 | 09:37

Maar dat coronaprikje moet natuurlijk wel elk jaar opnieuw genomen worden.
Twee keer.
En dan nog zullen er duizenden mensen aan overlijden.
Gooi alles open en doe normaal, ga voor groepsimmuniteit.

de honden blaffen... | 13-12-20 | 00:54 | 2

Vaccineren is een ander woord voor ‘ga voor groepsimmuniteit’. Wat u eigenlijk bedoelt is: die prik heeft geen effect. Kan zijn, maar waaruit blijkt dat (nu al) dan?

Bootsjunge | 13-12-20 | 01:40

@Bootsjunge | 13-12-20 | 01:40: Hij zal wel effect hebben maar hoeveel en of de gevaccineerde - mocht hij het virus weer oplopen - nog steeds een ander kan besmetten weet men nog niet. Het is natuurlijk ook veel te vroeg dag om e.e.a. te kunnen constateren want dat kost tijd. Een vaccin ontwikkelen duurt normaal gesproken 10 jaar en nu is het er al binnen een jaar. Toch logisch dat men daar vraagtekens bij zet?

Lupuslupus | 13-12-20 | 09:43
-weggejorist-
drexciya | 13-12-20 | 00:46

Mag het volgende ‘Corona-topic’ gaan over de ultieme blunder dat we hier nog even 2 à 3 weken wachten met vaccineren totdat een of andere EU instantie ook nog even een plasje doet over het onderzoek, voordat de vaccins worden toegelaten?
Werkt men in die andere landen sneller of kan de EU gewoon helemaal niets behalve geld verkwisten? Ik vraag dit voor een vriend mocht de AIVD meelezen.

benjeallanggek | 13-12-20 | 00:31 | 5

Andere landen werken niet sneller, in de UK enten ze, ondertussen wordt het vaccin beoordeeld.
Wie wordt er aansprakelijk gesteld als er straks blijkt dat er ernstige bijwerkingen, of erger door het vaccin zijn?
Wil jij daarvoor bloeden?

VW, alles ist vorbei | 13-12-20 | 09:48

@VW, alles ist vorbei | 13-12-20 | 09:48: De vrijwilligers voor de test runs weten wat de risico's zijn. Dat wordt ook aan de eerste echte gebruikers medegedeeld. Men kan het nu echt niet hebben dat er gerommeld wordt met dergelijke cijfers en wie zich daaraan schuldig maakt en wordt betrapt kan op eeuwenlange banvloeken rekenen. Tot in de 7de generatie.
Maar je kunt ook wachten, de beer uit de boom kijken en als alles veilig is ook een teentje in het water steken. Voor beide strategieën valt wat te zeggen.

Sans Comique | 13-12-20 | 10:30

@VW, alles ist vorbei | 13-12-20 | 09:48:
Ik bloed nu ook al voor het huidige wanbeleid. Kijk even op Schiphol en in de Ikea en kom dan naar mijn eetcafé, dan praten we verder. De raportjes van de pharmaceuten zijn in twee dagen te beoordelen, maar dan valt het instituut door de mand want dan kan het voortaan altijd gewoon snel.

benjeallanggek | 13-12-20 | 13:59
▼ 2 antwoorden verborgen

Ben oprecht benieuwd hoe de Aziatische landen het dan doen. Dat hun grafieken beter zijn ziet een kind. Maar hoe dan?

Dickie1908 | 12-12-20 | 23:39 | 10

@echtpaul | 13-12-20 | 08:19: dat is hier nu bijna twee weken ook verplicht. We zullen straks in de cijfers terug zien wat het effect is. Als het RIVM gelijk heeft is zien we er niets van terug. Net als in het buitenland.

intrigant | 13-12-20 | 08:55

@Sans Comique | 13-12-20 | 08:19: Japanners eten veel vis.

Lupuslupus | 13-12-20 | 09:10

@Broadsquire | 13-12-20 | 08:47: "Volgens het RIVM is daar geen wetenschappelijk bewijs voor."

Neenee, volgens het RIVM hielpen mondkapjes niet omdat van Dissel daar in zijn praktijk nooit enige aanwijzing voor had gevonden. De eigen ervasring. Is een doodzonde in een wetenschappelijke discussie. Maar de discussie is allang niet meer wetenschappelijk en alleen nog maar politiek.

Sans Comique | 13-12-20 | 10:32
▼ 7 antwoorden verborgen

Die 'jongeren' zetten tenminste wel hun smoeldoek op en houden afstand, dat doen die vervelende 60- en 70-plussers niet. Iedereen die meent dat we van jongeren nog meer moeten afpakken, scholen dichtgooien, nog meer sociale contacten beperken heeft volgens mij een heel treurig leven en is daar zuur van geworden. We vragen al heel veel van ze, ze weten niet hoe lang het nog duurt, maar ze hebben er zelf de minste last van.
Om die vergelijking met die 'voorgaande grote crisis' te maken: toen mocht de jeugd tenminste nog de schouders eronder zetten en met de poten in de klei Europa helpen, nu mogen ze helemaal niks 'en lopen ze maar in de weg'. Doe normaal zeg.
Op een gegeven moment is de zogenaamde oplossing erger dan de kwaal.

Na 9 maanden hebben Rutte en Ego de Jonge nog geen enkele keer over lange termijn effecten na corona gesproken. De focus is dus puur op het nu overeind houden van de zorg. Daarvoor laten ze zich informeren door die huilstruiken zoals Gommers, die vooral heel veel overuren maakt door bij praatprogramma's een drankje te doen. In de eerste golf overstroomden de IC's, dus kochten we massaal beademingsapparatuur in. Dat staat nu in een loods of de orders zijn geannuleerd, want niet meer zoveel nodig als gedacht, sinds golf 2. Het waren nu weer de gewone afdelingen waar het te druk wordt.

Blijkbaar kunnen wij als Nederland, zogenaamd een heel slim en rijk land, geen massale noodhospitalen op zetten met behulp van Defensie. Is dat omdat we het niet willen?

Ik als hypochonder zal nu, maar ook bij andere ziektes (griepgolf?) ver uit de buurt blijven van andere mensen. Ik heb m'n vader en moeder al 9 maanden geen knuffel gegeven, zelfs niet toen ik vertelde dat ik vader word. Mijn persoonlijke keuze. Omdat niks kan, en niks mag, geen feestjes gevierd, geen vakantie gehad, enkel gewerkt.
Maar de regering heeft geen k*****k*t geregeld in de zomer en alles op z'n beloop gelaten.
Zoals altijd doet het bedrijfsleven het in zuid-oost brabant goed ondanks, en niet dankzij, de Nederlandse regering. We lopen weer overal achter de feiten aan en dan wordt er met een vingertje gewezen naar de bevolking. Stuitend.

Draak uit Brabant | 12-12-20 | 23:26 | 6

@ReyNemaattori | 13-12-20 | 01:57: Er zijn 2 noodhospitaals opgetuigd in Ahoy en het MECC in Maastricht maar die zijn weer ontmanteld.
"De noodziekenhuizen in het Rotterdamse Ahoy en Maastrichtse MECC zijn zonder overleg of goedkeuring van instanties opgebouwd. Wie gaat de rekening van 14 miljoen euro betalen? "
www.trouw.nl/nieuws/niemand-weet-wie-...
Je zou toch zeggen dat elk extra ziekenhuis een gouden greep is tijdens een pandemie maar niets is minder waar.

'Het Rijk betaalt alsnog mee aan het noodhospitaal dat dit voorjaar in Rotterdam Ahoy in allerijl uit de grond werd gestampt. Uit de najaarsnota die maandag is gepresenteerd, blijkt dat er 14 miljoen euro is vrijgemaakt voor het noodhospitaal in Rotterdam en een soortgelijk tijdelijk ziekenhuis in het MECC in Maastricht.'

Lupuslupus | 13-12-20 | 09:18

Je kunt noodhospitalen zoveel je wil, daar heb je nog geen bekwaam personeel mee,
het huidige personeel kan het nu nauwelijks aan.
In Noord Brabant wordt er een zorg medewerkers gevraagd om van hun vrije dagen rond kerst af te zien omdat de roosters maar rond te krijgen.
Een bekende van mij is geopereerd voor (keel)kanker, zij moest dezelfde dag nog naar huis, waarom denk je??

Denk is na, lees eens wat zou ik zeggen.

VW, alles ist vorbei | 13-12-20 | 09:54

Uit Cuba en andere landen is echt wel personeel te halen.

RichardBandler | 13-12-20 | 15:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Hahha. 5.5-je voor wiskunde A voor Feynman.
Leer eens echte stastieken.
Paradigma shift.
Wat is het probleem?

Hekkie | 12-12-20 | 23:23

Rutte kiezen is een keuze. Geen goede keuze, maar Deugen doet het wel. Of niet, Feynman?
Gehoorzaamt u intussen de Corona-wetten? Knielen voor BLM is ook belangrijk. Net als spijbelen voor het klimaat.
Zou dat allemaal niet hoeven te herhalen voor de meeDeugende globalist.

Jan Passant mk2 | 12-12-20 | 23:23 | 3

Kabatz!

Datgingniegoed | 12-12-20 | 23:31

Netjes ingekopt... engste is dat velen het niet zien en denken dat ze goed bezig zijn...

Flow_Snake | 12-12-20 | 23:52

Juis Suid Grijs gedraait Feyman.. al weken.. Sje Suis een beetje een wappie aan het worden..

photto | 12-12-20 | 23:21

Ouderen verdelen graag eerder de erfenis dan tot in den treure eenzaam achter de geraniums te zitten. Liever de kleinkinderen zien en een beetje geluk voelen dan 90 worden en wegkwijnen in een ranzig verzorgingstehuis. Gelijk hebben ze. Dit kabinet heeft geen idee waar het mee bezig is.

Mokum Kosher | 12-12-20 | 23:02 | 4

Maak dat mijn grootvader maar eens wijs!
Die blijft tot de dood op zijn berg met geld zitten

boerenvla | 12-12-20 | 23:24

@boerenvla: mijn schoonmoeder helaas ook.

Dickie1908 | 12-12-20 | 23:40

@boerenvla | 12-12-20 | 23:24: Tja het is zijn geld waar u niets over te zeggen hebt. Nog even wachten op het vechten om de erfenis.

Lupuslupus | 13-12-20 | 09:20
▼ 1 antwoord verborgen

1. Ik houd niet van boomers, maar ik vind "steuntrekkers" wel wat lomp. We betalen allemaal voor de AOW en ons eventuele pensioen.
2. Na de 1e golf en de ondersterfte daarna wisten we dat corona niet meer dan een pittige griep is, die vooral ouderen treft. Die hadden we meteen uit moeten zieken. Capaciteit IC opschroeven van 1500 naar 3000 en ALLEEN de ouderen en zwakkeren thuis houden en doorgaan met de economie.
3. Ondanks de oplopende positieve tests loopt het aantal mensen in de ziekenhuizen en op de IC's terug of is stabiel. Ook dit geeft weer aan dat de zwakkeren alweer aan de beurt geweest zijn.

wilderst | 12-12-20 | 23:01 | 3

Dat ze er zelf niet opgekomen zijn he, dat opschalen?
Ze hadden beter gelijk 20.000 IC bedden en 500 miljoen tests kunnen halen. Dat de verpleegkundigen en materialen etc er niet zijn maakt helemaal niet uit! Die kunnen ze er met een 3D printer makkelijk bijprinten. Toch?

Onbegrijpelijk dat jij niet ons land leid. Misschien PVV stemmen? Die zijn ook goed in het bedenken van onuitvoerbare oplossingen.

Harris Pilton | 13-12-20 | 00:24

@Harris Pilton | 13-12-20 | 00:24: Fout. Ten eerste hebben ze beademingsapparatuur bijgekocht, waarom zou je dat doen als je de handen niet hebt? Ten tweede hebben ze daar dik een half jaar voor gehad. Ten derde liggen er maar 500 op de IC bij de oude capaciteit van 1500. Ten vierde is testen niet nodig.

wilderst | 13-12-20 | 03:47

AOW is een omslagverzekering, pensioen een spaarpot!
Dus AOW-ers zijn steuntrekkkers, onze pensioenen en pensioenpremies zijn daarop gebaseerd.

perfect-number | 13-12-20 | 09:20

Het floddermondkapje is een bar slecht regelmateriaal om het virus mee af te vangen. Komt overeen met een stuk piepschuim tussen de brandstofstaven duwen. Anderhalve meter, FFP2 kapjes en goede ventilatie zijn beter geschikt.

lekgoot | 12-12-20 | 23:00 | 1

Juist door de muilkorven trekken heel veel mensen zich niets meer aan van de 1,5 meter want ze denken 'beschermd' te zijn.

Lupuslupus | 12-12-20 | 23:18

Anders Tegnell in een interview over het belang van scholen:

"“Ik leerde hoe belangrijk het is ruimer te denken over openbare gezondheid. Wellicht verklaart dat gedeeltelijk onze strategie, en ook de werkwijze van ons agentschap. We werken niet alleen met overdraagbare aandoeningen, we werken met de openbare gezondheid in zijn totaliteit.”

Hij ziet de scholen dus niet uitsluitend als een plek waar het virus zich kan verspreiden, maar ook als het belangrijkste aspect van de gezondheid van een jongere. “Als het daar lukt, dan heb je een goed leven. Lukt het niet, dan zal je leven veel slechter zijn. Je zult korter leven. Je zult armer zijn. Dat zit in je hoofd als je begint te praten over het sluiten van de scholen.”

Hou op met je gemekker over scholen Feynmann, die moeten gewoon open blijven.
De boomers maken de hele wereld al kapot, en nou moet de jeugd zeker de belangrijkste vorming in hun leven ook even on hold zetten.
En ze dan ook nog even een collectief schuldgevoel aanpraten dat ze al de oudjes persoonlijk het graf in helpen.

Sjiek | 12-12-20 | 22:58 | 7

@Bootsjunge | 13-12-20 | 02:03: idd, spijker en kop. Het halve reaguurders panel, (laten we zewoke snowflakes noemen voor het gemak) doet alsof de jwugd na een jaar beperkingen terwijl ze ook les kregen, instant debielen zijn geworden. De jeugd die jankt over het klimaat (als ze daar echt om haven gingen ze wel bij hun ouders eisen om abortus met terugwerkende kracht). Dezelfde jeugd die roept "how dare you" en toekomst. Die jeugd heeft er blijkbaar totaal geen moeite mee hun oudere en zwakkere medemens een toekomst te ontzeggen. De mensen die belasting betaald hebben zodat deze kinderen ubehaupt een opleiding krijgen. Ja "de jeugd" ik vraag mij af hoe wij gehandeld hadden als de jeugd bij bosjes viel ipv de ouderen. Dan was wss de wereld te klein geweest

Soapytitrider | 13-12-20 | 09:46

@Bootsjunge | 13-12-20 | 02:03:
Ik wil best meewerken aan het veilig maken van de samenleving maar het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes hoort niet tot deze oplossingen.

Datgingniegoed | 13-12-20 | 11:02

De jongeren zullen letterlijk opdraaien voor de schulden die zijn gemaakt om het leven van 80 jarigen met een paar jaar te verlengen.

mikes43357369 | 13-12-20 | 12:12
▼ 4 antwoorden verborgen

Toch jammer dat ook Feynman de twijfels rond de PCR test onbesproken laat en eventuele voor de hand liggende oplossingen onaangetast of niet onderzocht laat.
Al met al is de plandemie gebaseerd op wederom een verdienmodel en niet te vergeten, een beperking van uw vrijheid.
Mijn vertrouwen in de MSM zat al enige tijd op het absolute nulpunt en ik sta er nog steeds perplex van , van hoeveel mensen er nog steeds de wereld aanschouwen door die diep roze bril die MSM hun voor ogen brengt.

Om even terug te gaan in in de pre-corona tijd: U weet wel, Stikstof /CO2 geneuzel, Immigratie, zorg, defensie,EU ect. Allemaal Kudt met peren.
De hele opzet van dit geheel is het creëren van een niet bestaand probleem en u daarmee op te zadelen om hierna met de zogenaamde oplossing te komen waarbij u moet inschikken financieel en/of op uw vrijheid beperken.

Er lopen mensen op deze aardkloot rond met een groter als god syndroom
( Franciscus Paulus Timmerfrans, Klauz Schwalbe). Helaas zijn dit ook mensen ,die vandaag de dag , behoorlijke politieke zwaargewichten zijn geworden zonder dat ze daarvoor via het volk verkozen zijn en met UW portefeuille handelen.
Ohh, waar zijn de ex Portemonee van de Andere Wouter Bos of Diederik Samsom zo plots gebleven dan? Follow the money!
CDA? Hoeke Fopstra naait u een oor aan, Hij is de gene geweest die op 5 DEC 2019 zijn handtekening heeft gezet voor de Eurobonds, Anders gezegd de nivellering naar de zuiderlijke banken, NIET het volk!

Ondertussen lopen"
we"niets vermoedend rond in de openbare gelegenheden met "bewezen" niet werkende luchtwegen bescherming.
Nu is mijn vraag: Bij wie komt deze onzin vandaan en wie draagt deze op niets gebaseerde Wetenschap/logica ons op? Ik heb u al een kleine hint gegeven volgens mij?

Ik gooi mijn visie in de al gehele wereld problematiek er maar FF tussen door.
Wat onze "tegenpartij" zegt is dat we met teveel op de wereld zijn. Dit probleem los je theoretisch in 50 jaar op? Geboorte beperking.
Maar waar liggen die geboorte problemen dan en waarom werkt dat daar niet ?
Juist!~dat zijn de zgn 3E wereld landen waar een of meerdere zonen voorspoed voor je ouwe dag betekend en deels de oorzaak van ons kapitalistische systeem is.

Ondertussen loop ik hier met een met een allejezus grote aluminium Sombrero op m'n kop en ge-gekscheerd door jan en alle man.
"Je gaat het pas zien als je het door hebt" { einde Quote}

Datgingniegoed | 12-12-20 | 22:56 | 4

Die derde wereld landen hebben een eeuw of twee de prijs betaald voor ons luxe leven waarbij wij honderd maal meer grondstoffen per inwoner opmaken dan zij daar. Nu lopen we tegen de limieten aan en gaan wij uitgerekend hen de schuld geven van het feit dat alles opraakt. Er je wat die Afrikanen daarvan denken? Dikke vinger

Beste_Landgenoten | 13-12-20 | 00:10

De PCR test pakt ook dood materiaal. Dat zijn niet mijn woorden, maar die van Marion Koopmans. Ik vind het zelf te bizar voor woorden dat er rustig doorgegaan wordt op deze ingeslagen weg. Werkelijk alles is hierop gebaseerd, de R-waarde, de veronderstelling dat positief getesten ook besmettelijk zijn, thuisquarantaines etc. Het is simpel, voor een nieuw virus werkt de PCR test in eerste instantie goed, er is immers nog geen dood RNA materiaal. Maar naarmate de groepsimmuniteit stijgt neemt ook het aantal vals-positieven toe, de situatie waar we nu in zitten.

Er is nog iets anders wat ook onderbelicht wordt, namelijk de daling van het aantal griepgevallen wereldwijd met 98%. Het influenzavirus is vrijwel geheel verdwenen.
Decreased Influenza Activity During the COVID-19 Pandemic — United States, Australia, Chile, and South Africa, 2020
www.cdc.gov/mmwr/volumes/69/wr/mm6937...
De NIVEL-peilstations in Nederland bevestigen deze constatering, de verwachte griepgolf loopt al weken achter en in dit voorjaar verdween de griep om plaats te maken voor COVID_19
www.nivel.nl/nl/nivel-zorgregistratie...

Waar COVID-19 komt, daar verdwijnt dus de griep. Dit komt door een complex fenoneem dat virusinterferentie heet. James Stewart, Universiteit Liverpool: "Immuunsysteemcellen helpen de infectie te vernietigen, maar als er een ander virus langskomt, zal deze zelfde reactie haar ook bestrijden." COVID-19 is dus een beter virus dan haar concurrent de influenza. Dat betekent dus voor de toekomst dat COVID-19 de griep grotendeels zal gaan vervangen en dus ook de jaarlijkse doden die de griep normaliter eist (+/-6400). Ik vrees echter dat de media en de overheid de discussie over het verdwijnen van de griep zullen gaan verklaren als een neveneffect van de ingestelde coronamaatregelen, zoals mondmaskers, afstand houden en hygiënische aanbevelingen. Als dat gebeurt dan kun je verwachten dat de maatregelen voor altijd zullen blijven, en dat er ook een andere agenda speelt.

#enpassant | 13-12-20 | 00:11

@Blootkapje | 12-12-20 | 23:49:
Uw reactie raakt kant nog wal en heeft niets inhoudelijks te melden.
Werkt u voor de NOS ?

Datgingniegoed | 13-12-20 | 11:12
▼ 1 antwoord verborgen

De commentaren lijken hier al vaak een zekere mate van seniliteit te bevatten maar nu word wel pijnlijk duidelijk hoeveel 65+ hier zit. ..

Skele | 12-12-20 | 22:54 | 9

Opvallend ja, ik dacht dat de gemiddelde leeftijd hier wel wat lager lag.

Diederik_Ezel | 13-12-20 | 09:10

Er zitten hier ook veel jongeren die denken dat ze overal verstand van hebben. Die denken dat als je hoogopgeleid bent in één vakgebied, je automatisch alles beter weet dan anderen. Ouderen hebben vaak een genuanceerder beeld.

intrigant | 13-12-20 | 09:36

@intrigant | 13-12-20 | 09:36:
-
Een direct gevolg van het ‘wegnivelleren’ van het besef van ‘ wetenschap’ - maar Nederlanders zijn daar altijd al sterk in geweest. Als ze een restaurant binnen komen, zijn ze plotseling gastronoom, als ze de huiswijn bestellen zijn ze spontaan oenoloog en als ze in de wachtkamer van de dokter zitten blijken ze als bij toverslag chirurg. En dan het liefst ongevraagd je mening rondtetteren. Nederlanders hebben overal verstand van, en i e d e r e e n mag ongestraft meelullen. Het bestaansrecht van Geen Stijl, zeg maar.

bisbisbis | 13-12-20 | 11:41
▼ 6 antwoorden verborgen

Van al het geld dat men er nu al doorgedraaid heeft door de economie voor een groot deel plat te leggen had je volgens mij iedere kwestbare persoon in een bungalow kunnen zetten op een mooi resort ergens gedurende de pandemie en dan nog tientallen miljarden overhouden.

Maar ja, dan zou je een probleem oplossen en ik ken tot op de dag van vandaag geen overheden die problemen oplossen. Want dan is men overbodig. Ze gooien de bevolking liever 50 jaar terug in de tijd dan met echte oplossingen te komen. Nou, mondkapje weer op want dat schijnt goed te werken.

Stonecity | 12-12-20 | 22:48 | 2

Met mondkapjes is daling van het aantal besmettingen gegaradeerd....schijnt.

Sjiek | 12-12-20 | 23:02

@Sjiek | 12-12-20 | 23:02: Ja die muilkorf heeft in de ons omringende landen waar hij al maanden verplicht was en het virus zich daar niets van aantrok ook geweldig goed geholpen. Daaruit blijkt - want onze machthebbers zijn veel maar niet achterlijk - dat er een ander doel dan de volksgezondheid achter zit: het manipuleren/dresseren/gedragsverandering/angst afdwingen van de bevolking en dat is heel, heel schandalig. Het experimenteren op de bevolking is verboden volgens de code van Neurenberg èn het EVRM. Waar blijft het tribunaal.

Lupuslupus | 12-12-20 | 23:10

Fantastisch nieuws dat vooral jongeren corona krijgen, het vaak niet eens merken of milde klachten hebben.
Wat is daar erg van?
Niets dus!
Is het ideaal?
Ja dus.
Het is de beste buffer naar groepsimmuniteit die gewenst is en je je kunt voorstellen. Het is de grootste groep en de meest mobiele groep. Het zijn juist de mensen die voor de economie zorgen, die naar school moeten en die de horeca weer draaiende kunnen krijgen.
De kwetsbaren even binnen houden en klaar is Kees.
Bel de vaccins maar af, niet meer nodig.

Premier Trutte | 12-12-20 | 22:41 | 2

Dus die paniekcijfers over de besmettingen zijn ook goed nieuws dus. Niets lockdown, niets verscherpte maatregelen maar feest in de café's

Premier Trutte | 12-12-20 | 22:43

U gaat er kennelijk voetstoots vanuit dat een eenmalige Coronabesmetting permanente immuniteit verschaft. Dat is natuurlijk nog maar zeer de vraag
1 Maal een griepje gehad betekent ook niet dat u het nooit meer kunt krijgen.

Bootsjunge | 13-12-20 | 02:14

We mogen om met de gristelijke mense te spreken heel erg dankbaar zijn, dat deze pandemie een relatief ongevaarlijke ziekte betreft, die ons de gelegenheid gaf om heel snel een mRNA vaccin te ontwikkelen. Als ooit een echt gevaarlijk virus, met de besmettelijkheid van de mazelen en de dodelijkheid van SARS losbreekt, kunnen we nu snel handelen, zowel qua respons in de samenleving als qua vaccin.

Beste_Landgenoten | 12-12-20 | 22:40 | 1

Ja, dat denk ik ook, want het lerend vermogen van onze overheid is voortreffelijk, zo hebben we ook weer tijdens deze pandemie mogen ervaren.

jemagookniksmeer | 13-12-20 | 00:06

Mark en Hugo houden de scholen open om vooral de opmars van corona in stand te houden.
Ken in mijn directe omgeving niemand met corona maar bij m'n kleinzoon in de klas op het VWO in Zwolle 3 leerlingen positief.
Las ergens dat sinterklaas in een verzorgingshuis 56 van de 58 bewoners besmet heeft.
De grote kindervriend in dienst van Mark?
Je mag niet complot denken maar het valt om de drommel niet mee.

likdoorn | 12-12-20 | 22:30 | 2

Die Sint is gewoon hartstikke stom en onverantwoordelijk bezig geweest. Wanneer je weet dat je met zoveel bejaarden in contact gaat komen laat je eerst een test doen, blijft thuis tot de uitslag negatief is, gaat daarna nergens anders heen dan naar het bejaardentehuis. Dan lijkt mij het risico minimaal. Tenminste, zo zou ik het doen.

Lupuslupus | 12-12-20 | 22:43

likdoorn: Je kleinzoon zit dus op het VWO. Poehpoeh.

IJsbrekert | 12-12-20 | 22:54

Oudere moeten als kwetsbare groep zichzelf beschermen, dit is geen taak voor de samenleving niemand wordt gedwongen om met de hele familie aan tafel te gaan.

HertogJan24 | 12-12-20 | 22:15 | 7

@Hangtietsmurfin | 12-12-20 | 22:27: Niets doen is weer het andere uiterste. Maar de horeca had niet kapot gemaakt moeten en hoeven worden. Daar kwam nog geen 3% positief getesten vandaan dus die maatregel slaat ècht helemaal nergens op.

Lupuslupus | 12-12-20 | 22:45

@Jan Passant mk2 | 12-12-20 | 22:31: Of als een vos in het kippenhok....

Lupuslupus | 12-12-20 | 22:46

Ga eens in een verzorgingstehuis kijken en concludeer dan of die mensen zichzelf kunnen beschermen.

FordPrefect | 12-12-20 | 23:27
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
RichardBandler | 12-12-20 | 22:14 | 1

Ik dacht dat we U-235 gebruiken vooe de kettingreactie.

inCol | 12-12-20 | 22:13

Lees ik daar U-236? Misschien verstandig eerst een paar lessen kersfysica te volgen:

"Uranium-236 of 236U is een radioactieve isotoop van uranium, een actinide. De isotoop komt van nature niet op Aarde voor. Uranium-236 is net als uranium-234 niet bruikbaar in kerncentrales, omdat het nuclide vanwege het even aantal baryonen niet splijtbaar is".

jacobh-59 | 12-12-20 | 22:12 | 2

Als Feynman het meteen goed had geschreven , had u deze reactie niet gegeven en was ik niet een stukje wijzer geworden. Dank!

me | 12-12-20 | 22:36

De brandstof is U-235. Als dat door een langzaam neutron wordt getroffen is het eventjes U-236 geworden, waarna het eventueel splijt.

lekgoot | 12-12-20 | 23:05

In Zweden is er een noodsituatie ontstaan, omdat het medisch personeel uitgeput is en in groten getale (500 per maand) ontslag neemt: www.bloomberg.com/news/articles/2020-...
>>Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg zijn naar voren gekomen als de helden van de Covid-crisis, vaak gejuich van dankbare toeschouwers die na lange en slopende diensten uit ziekenhuizen komen.

Maar steeds meer personeel is zo wanhopig op zoek naar wat echte vrije tijd dat ze ontslag zien als de enige uitweg, zei Ribeiro. Uit een onderzoek van omroep TV4 bleek dat in 13 van de 21 Zweedse regio's het ontslag in de gezondheidszorg nu hoger is dan een jaar geleden, met maar liefst 500 per maand.

Het leger
Irene Svenonius, burgemeester van de provincie Stockholm, zegt dat de situatie "buitengewoon gespannen" is. In een interview met Dagens Nyheter op vrijdag erkende ze dat gezondheidswerkers overwerkt zijn en dat er behoefte is aan extra personeel. "Er is vermoeidheid," zei ze. "Dat kun je niet negeren, dus het is uitermate belangrijk om meer mensen te werven."
Het is onzeker waar die extra capaciteit vandaan zal komen. Stockholm heeft extra medisch personeel van de Zweedse strijdkrachten gevraagd, maar het is niet duidelijk dat het leger de middelen heeft om te helpen. In de tussentijd zijn naar verluidt meer dan 100 medewerkers van een kinderziekenhuis overgeplaatst naar intensive care-afdelingen, wat betekent dat kinderen die een niet-spoedeisende operatie hadden ondergaan, nu moeten wachten.

Zweden, dat sinds het begin van de pandemie een lockdown heeft voorkomen, wendt zich ook tot andere Scandinavische landen voor hulp. Op zaterdag zei buurland Finland dat het klaar is om te helpen door ruimte vrij te maken voor Zweedse IC-patiënten.<<

Eeuwig..Op..Vakantie | 12-12-20 | 22:10 | 5
-weggejorist-
chefren | 12-12-20 | 22:59

@chefren | 12-12-20 | 22:59: Ik vertrouw toch liever op een meer serieuze site dan op een Reddit artikel. :
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/

zwellevertje | 12-12-20 | 23:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik lees de “Feynmannen” graag, maar ik mis de rode draad van dit betoog of uiteenzetting. Ik had hier geen voldoende voor gekregen bij Nederlands op de middelbare, vrees ik.

Maar goed, misschien ligt het wel aan mij. Ik liet de draad wellicht vallen bij de vergelijking tussen corona en een kernbom. Ik ben wars van dat soort pogingen om iets wat complex is terug te brengen tot begrijpelijke proporties, door het met iets anders te vergelijken. Deed me direct denken aan dat debiele plaatje van die jongen zonder broek die een ander onderpist en dan op het volgende plaatje mèt broek alleen zichzelf onderpist. Met als onderschrift die verschrikkelijk en-zo-is-het-gevoel oproepende tekst “Voor wie nog niet snapt waarom een mondkapje belangrijk is.” Halve bevolkingsgroepen wapperen met die cartoon om ongelovige sukkels zonder mondkapjes te overtuigen, maar het werkelijk effect van mondmaskers ligt (natuurlijk) veel genuanceerder en komt niet in de buurt van dat simplistisch schouwspel. En als het werkelijk zo werkt, leg mij dan uit waarom Van Dissel tegen is. En waarom in landen als Frankrijk en Duitsland, waar die plicht al een half jaar of langer geldt, de cijfers toch de pan uit rijzen. Waarom wij de recente verplichting van dit wondermiddel niet terugzien in de cijfers. Waarom het reizen in het OV per direct alleen nog met dringende noodzaak mocht toen de positieve testen toenamen, terwijl het OV bij uitstek veilig (want al tijden mondkapplicht) zou zijn. Dat soort logische, simpele, gezond-kritische vragen blijven onbeantwoord. We moeten “solidair” zijn, niet kritisch.

We verliezen ons in de tweede golf in aantoonbare schijnmaatregelen (horeca dicht, mondkapjes, vuurwerkverbod) omdat de waarheid (de zorg is kapotbezuinigd en we kunnen het virus niet bestrijden zonder onze economie te vernietigen, we moeten er juist mee leren leven) politiek te gevoelig ligt. Zeker met het oog op 17 maart.

Zoals ene J. Kelder onlangs al zei: “Een regering heeft liever 1 miljoen doden volgend jaar, dan 100.000 morgen.” Benieuwd of hij dit voorjaar nog eens met Mark op een sloepje te zien zal zijn.

Magna Carta | 12-12-20 | 22:10 | 9

@Lupuslupus | 12-12-20 | 22:52: zucht. U bent niet meer te redden. Kijk alstublieft naar Azië waar ze al jaren ervaring hebben met maskers en waar het wel degelijk een positief effect heeft gehad.

me | 13-12-20 | 08:49

@zwellevertje | 12-12-20 | 23:04: U en ik zitten op 1 lijn. Het is puur het westerse gedrag “De overheid bepaalt niet wat ik wel of niet mag doen en daarom draag ik m’n mondkapje half or helemaal niet”.

me | 13-12-20 | 08:50

@Magna Carta | 13-12-20 | 00:35: Ik vrees inderdaad dat u gelijk heeft. Sinds we mondkapjes moeten dragen in combinatie met de daarmee lakse houding van mensen om afstand te houden, het verkeerd dragen van en verkeerd omgaan met de mondkapjes. Azië doet het beter omdat ze daar ook meer een groepsgevoel hebben in tegenstelling tot ons westerlingen. Wij zetten het individu voorop.

me | 13-12-20 | 08:53
▼ 6 antwoorden verborgen

Tijdens de kerst scholieren laten tafelen met opa en oma is een poging de woningnood op te lossen.

beniknouzoslim | 12-12-20 | 22:09 | 2

Alleen jammer dat half Afrika staat te trappelen om de woning van opa en oma in te trekken.

Ommezwaai | 12-12-20 | 22:11

De UK en de USA hebben het Pfizer vaccin inmiddels goedgekeurd en zijn aan het prikken geslagen.
De EU verwacht eind december goedkeuring (!) te geven.. Of de Engelsen, Amerikanen en alle geleerden bij Pfizer en BioNTech zijn knettergek.
Nederland heeft ook een goedkeuringsinstituut (CBG) voor medicijnen.. Maar nee, we gaan wachten op de EU.

Ommezwaai | 12-12-20 | 22:08 | 1

Mark is dol op de EU

likdoorn | 12-12-20 | 22:37

Nog meer 'gezelligheid' in aantocht,

"Het smelten van permafrost activeert virussen en bacteriën die voor altijd uitgeroeid leken te zijn"
www.curioctopus.nl/read/22625/het-sme...

D.Onderop | 12-12-20 | 22:04 | 1

Ai, en dan ook nog al het methaan dat vrijkomt. En over 9 dagen Jupiter en Saturnus op een lijn. Dit gaat niet meer goedkomen.

lekgoot | 12-12-20 | 23:37

Kontverhaal

Jan Passant mk2 | 12-12-20 | 22:03

Dus de boodschap die we uit de atoomwetenschap leren is de R-waarde zo hoog mogelijk te laten oplopen, dan zijn we des te sneller door de zure appel heen.

jacobh-59 | 12-12-20 | 22:02 | 1

En we beginnen in het bejaardentehuis

BobDobalina | 12-12-20 | 22:13

M'n beste gok; voor komend najaar (2021) heeft men 't nog niet voldoende in de klauwen om de teugels te laten vieren. Wen maar vast aan het idee.

Dr. Blechtrummel | 12-12-20 | 22:00 | 5

@Dr. Blechtrummel | 12-12-20 | 22:09: Niet 'meer' bang maar verder helemaal goed.

Lupuslupus | 12-12-20 | 22:30

@Dr. Blechtrummel | 12-12-20 | 22:40: Dat verbaast mij, ik dacht dat ik mijn mening duidelijk verwoordde :-(

Lupuslupus | 12-12-20 | 22:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat is de gemiddelde leeftijd op geenstijl eigenlijk?

Dutch-Super-Evil | 12-12-20 | 21:59 | 10

Daar doet de firma Nijman liever wat vaag over. De personeelsadvertenties van Defensie moeten wèl blijven komen...

bisbisbis | 13-12-20 | 11:47
▼ 7 antwoorden verborgen

'Coronahysterie is een keuze'

zwenkwieltje | 12-12-20 | 21:59 | 1

Dat is een waarheid.

Rest In Privacy | 12-12-20 | 22:08

Het probleem van de VVD is dat open grenzen heilig zijn. De regelmatig wederkerende problemen hebben nou precies daarmee te maken. Illegaal vuurwerk komt met gemak een land binnen dat geen controles doet, illegale migranten komen met gemak binnen want de deur staat open, criminelen hebben vrij spel met hun handel gezien het volume aan transportbewegingen. Op al deze vlakken mag niets gedaan worden aan de God van open grenzen.

Onze klimaatdoelen zijn daarentegen weer niet te bevorderen door grensbeleid. En toevallig wil de VVD daar wel alles aan doen, ook al pist de hele wereld onze klimaatdoelen onder met extra vervuiling. Zojuist hebben een handjevol VVD'ers weer bepaald dat Urgenda allemaal prima is en dat de rechter de Nederlandse staat zeker wel mag dwingen op politiek vlak. Nederland is verloren, maar we hebben nog wel een goede 50 jaar aan decadente teloorgang. Zuur voor de kleinkinderen, dat wel. Helaas zullen alle schuldigen tegen die tijd al lang en breed een begrafenis met alle egards ontvangen.

Nederland80 | 12-12-20 | 21:58 | 1

Er is nog hoop... Als er een medicijn gevonden wordt tegen collectieve dementie.
Dat van die ezel en die steen is goed van toepassing op veel kiezers.
Die stemmen gewoon weer op dorpsgek Rutte alsof er nooit iets aan de hand geweest is. Om later weer te klagen dat ze aan alle kanten belogen en bestolen worden.

Ommezwaai | 12-12-20 | 22:03

Waarom rommelt de overheid met het reproductiegetal en met het opschalen van de PCR test waarop het gehele beleid is gebaseerd???
Gewoon omdat angst de korste weg naar gehoorzaamheid is.
Uitspraak Einstein, een dwaas vertrouwen op autoriteit is de ergste vijand van de waarheid.

oakmont | 12-12-20 | 21:56 | 4

Precies dat.

Modi | 12-12-20 | 22:06

Ja joh. Alles om jou te kunnen controleren. Neem je nog een pilletje voor het slapen? Doorslikken hè..!

Beste_Landgenoten | 12-12-20 | 22:44
▼ 1 antwoord verborgen

Bacteriën zijn ook dodelijk.

Baron Clappique | 12-12-20 | 21:55

de vergelijking van fissie met virussen gaat voor mij bij het grof vuil. sorry Feynman

horsteknots | 12-12-20 | 21:47 | 3

Het hele betoog van Feynman kan wat mij betreft bij het grofvuil.

Modi | 12-12-20 | 21:57

FOTO, Schiphol afgelopen vrijdag,
img.haarlemsdagblad.nl/YRU27pLZEWczXo...

Verschillende politici eisen uitleg van de uitbater van de luchthaven van Schiphol. Op sociale media verschenen vrijdag beelden van een grote drukte bij de paspoortcontrole van de transferpassagiers. Mensen stonden er veel te dicht bij elkaar. Weinigen droegen een mondmasker.

,,Dat Schiphol het in het voorjaar af en toe niet in de hand had is nog begrijpelijk’’, aldus D66-Kamerlid Jan Paternotte. ,,Dat de coronaregels nu - met nota bene stijgende besmettingen - zo aan de laars gelapt worden, is een klap in het gezicht van ons allemaal.’’
www.haarlemsdagblad.nl/cnt/DMF2020121...

D.Onderop | 12-12-20 | 21:45 | 8

@Ommezwaai | 12-12-20 | 22:00:
Voor vliegen op zich niet nee. Voor het land van bestemming inkomen vaak wel. Zonder het laatste gaat het eerste meestal niet door.

citywok | 12-12-20 | 22:05

Ik vlieg morgen en ook voor de terugreis moet je nu een negatieve pcr test hebben de kans dat hier c patiënt bij staat is dus relatief klein. Hoop ophef weer om niks dus zoals het hele Corona verhaal

joburg | 12-12-20 | 22:11

Dat lag gewoon aan de bottehufterige taakopvatting van de Marechaussée op Schiphol, de jammerlijkste faalhazen van Defensie. Daar kon Schiphol zèlf helemaal niets aan doen. Zou wel consequenties moeten hebben voor de Marechaussée-leiding op Schiphol.

bisbisbis | 13-12-20 | 11:51
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik weet niet of iemand de algehele sfeer van het debat laten we zeggen, de afgelopen 10 jaar voor Covid, heeft gevolgd. Maar het enige wat succes heeft is het CJIB. De rest hangt van luchtfietserij aan elkaar. Voor covid en dus ook erna.

Wie er op wil bouwen is suïcidaal of knettergek.

Denkhetnjet | 12-12-20 | 21:42 | 4

Eens.

Lupuslupus | 12-12-20 | 21:47

En zo is het precies. Het slaafse volk van Nederigland, wil niet anders!
Na de verkiezingen 2021, gaat het gewoon door, voor weer 4 jaar ambtelijke puinhopen creëren.

vluchtelingallergie | 12-12-20 | 21:49

Voledig mee eens.

vanvandaag | 12-12-20 | 21:54
▼ 1 antwoord verborgen

1/3 van het medisch personeel schijnt geen vaccin te willen. Mooi, mag ik hem dan? Ik behoor niet tot een risicogroep maar dan heb ik het maar weer gehad.

Ivoren Toren | 12-12-20 | 21:38 | 11

@kuifje Inderdaad, gewoon even een jaartje de kat uit de boom kijken. Prikken kan altijd nog, terugdraaien niet.

witwas | 12-12-20 | 21:58

Heb je daar een gefundeerde bron voor, buiten wazige facebook, YT danwel Twitter linkjes? Ik geloof er niks van iig.

zwellevertje | 12-12-20 | 22:10

Het medisch personeel (ziekenhuis) in mijn directe omgeving wil geen van allen het vaccin. Voorlopig niet, die kijken het eerst aan. Er is groot wantrouwen vanwege de korte periode van goedkeuring, het goedkeuren op basis van alleen gezonde testgroepen, en de gewetenloosheid van de farmaceutische industrie.
Dreigen met ontslag? Ehh, wie gaat het werk dan doen?

Sjiek | 12-12-20 | 22:48
▼ 8 antwoorden verborgen

Als het aan de zorg ligt zitten ze het liefst met de beentjes gekruist met een kopje koffie, hangend in een comfortabele gyneacolgie fauteuil te wachten tot de dienst erop zit. Iedereen moet verdomme werken voor zijn geld. Overwerken? Dat is heel normaal hoor. Maar beste zorgmensen, als U niet presteert helpt U U Uw eigen baan om zeep. Wat is er nou gepresteerd in de zorg het afgelopen jaar? Helemaal niets! Grote achterstanden zijn opgelopen. Veel mensen lopen rond met grote problemen die eerder verholpen hadden moeten worden. De mentaliteit in de zorg is kut.

Leptob | 12-12-20 | 21:38 | 7

Lol! Wachten tot de dienst erop zit? Ik zie vaak geen stoel de hele dag en op sommige dagen heb ik én geen koffiepauze én geen lunchpauze. Kom je een dagje meedraaien? Doe je gemakkelijke schoenen aan:)

letopuwzaak | 12-12-20 | 22:13

Ook ik ken mensen in de zorg en die schijnen zich de benen onder hun kont vandaan te rennen, voor zover ik het kan overzien.

De Droit | 12-12-20 | 22:36

U hebt ook uw verlof ingetrokken gekregen omdat het weer te druk is om vrij te nemen?
Zou ze eens opzoeken en het recht in hun gezicht zeggen als ik u was, zal de wereld veranderen

MokumsMoppie | 12-12-20 | 22:50
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat een flut stuk. Virussen muteren, daar is geen knip en klaar medicijn voor. En die komt er ook niet. En we kopiëren medische successen van dergelijke Aziatische landen niet omdat ze veelal in het gedrang komen met de individuele vrijheid en grondrechten alhier.

Jiet Panssen | 12-12-20 | 21:37 | 1

Ja, er is geen enkel draagvlak voor ingrijpende en privacy schendende maatregelen uit Azië.

Rest In Privacy | 12-12-20 | 21:51

Scholen zijn volgens mij de grootste infectie haarden, maar dat mag de burger niet weten, dus moeten er nu strenge maatregelen komen zodat het niet opvalt dat het aantal positieve testen zal dalen ivm school vakanties. Uiteraard moet er ook een avondklok komen met oud en nieuw. Verder is dat hetzelfde scenario als tijdens de herfst vakantie toen was er ook een tijdelijke verzwaring, maar dat is iedereen al vergeten.

Snap_het_ook_niet | 12-12-20 | 21:36 | 3

Ik weet zeker dat het zo is.
Maar de overheid en scholen zit niet helemaal lekker.
En dan heb je ook nog die incompetente Arie Slob erbij die het moet regelen.

HoerieHarry | 12-12-20 | 21:41

@HoerieHarry | 12-12-20 | 21:41: Slob regelt helemaal niets. Als Rutte en de Jonge zeggen de scholen dicht dan gaan de scholen dicht al gaat Slob op zijn hoofd staan.

Lupuslupus | 12-12-20 | 21:51

Het OV is het probleem. Ik hoorde van mijn zoon dat de bussen volgepropt worden a la India of china. Toen hij er wat van zei werd er gezegd ja maar jullie dragen mondkapjes.

A.I. van Dee | 12-12-20 | 22:08

Wat is hier ineens iedereen overgevoelig voor het woord ‘steuntrekker’? Dit is toch GeenStijl? Tendentieus, ongefundeerd en NODELOOS kwetsend.
Ja, ook mijn vader heeft zich zijn hele leven lang een slag in de rondte gewerkt, veel afgedragen en track record van slechts enkele dagen wat betreft ziekteverzuim.

Bootsjunge | 12-12-20 | 21:35 | 7

@BobDobalina | 12-12-20 | 21:38: Haha, da's een verhaal wat men hier niet graag hoort maar daardoor nog niet minder waar, ik ben iig blij dat ik geen 25 ben in dit tijdperk, het zal alleen nog maar minder worden.

zwellevertje | 12-12-20 | 22:00

@zwellevertje | 12-12-20 | 22:00: ik betaal maximaal belasting en zal daar later weinig voor terug zien. Geen cent van de ouwelui gehad en ze doen hun best om me niks na te laten (terwijl het merendeel van hun vermogen geerfd is). Ze zijn niet de enigen die het zo doen. Het zal allemaal wel en ik vermaak me wel met of zonder geld. Maar dat verongelijkte toontje van sommige oudjes doet me vermoeden dat ze als jongeling ook al geen fuifnummer waren.

BobDobalina | 12-12-20 | 22:09
▼ 4 antwoorden verborgen

ja, jouw stuk lezen ook.

newray | 12-12-20 | 21:34

Het lijkt wel een beetje op een strijd tussen ontkenners en gelovers hier.
Ontkennen dat het virus er is kan niemand.
Maar de dodelijkheid en schadelijkheid op langere termijn wordt betwist.
Ja.

HoerieHarry | 12-12-20 | 21:33 | 1

Corona is here to stay. Dat is waar ik in 'geloof.'

Leptob | 12-12-20 | 21:49

Sneeuwvlokjes cancelen iemand omdat hij de term steuntrekkert gebruikt. Hahaha en de groeten van een dobbernegert.

Incidentje-doorlopen | 12-12-20 | 21:32

Leuke theorie, maar je beweert dat mondkapjes onze redding zijn en dat de tweede golf (waarin we domkapjes dragen) heftiger is dan de muilkorf vrije golf. Dit is gebazel van één van de 17miljoem bondscoaches. Op Twitter was dit broddel werk verbannen.

3Xniks | 12-12-20 | 21:30

Irma gaat over de schreef.

Rest In Privacy | 12-12-20 | 21:30

Is dit toevallig de site van de ANBO?

beldewouten | 12-12-20 | 21:23 | 2

Feynman is soms een activist.

Rest In Privacy | 12-12-20 | 21:52

In de USA en UK hebben {politiek correct modus aan} donkere inwoners {politiek correct modus uit} 4 x zo vaak corona als blanke / witte, of zoiets, inwoners. Hoe zit dat eigenlijk in Nederland. Vraag het voor mijn buurman Wopke.

D.Onderop | 12-12-20 | 21:22 | 9

@Neuth | 12-12-20 | 22:00: Wiki; Conditie van de huid:
Huidpigmentatie: Melanine in de huid functioneert als natuurlijke bescherming tegen zonnebrand, maar beperkt eveneens de snelheid waarmee vitamine D kan worden gemaakt. Bij mensen met een donkere huidskleur functioneert de vitamine D-synthese in de huid aanmerkelijk langzamer dan bij mensen met een blanke huid en kan tot 99% geremd worden.[20] Het feit dat mensen met een lichte huidskleur vooral in gebieden met weinig zonlicht wonen, zou een gevolg van de evolutie kunnen zijn, omdat mensen met een lichte huidskleur in deze gebieden minder snel rachitis zullen krijgen dan mensen met een donkere huidskleur.[21] Omgekeerd zou het feit dat mensen met een donkere huidskleur vooral in gebieden met veel zonlicht wonen, een gevolg van de evolutie kunnen zijn, omdat mensen met een donkere huidskleur in die gebieden minder snel huidkanker zullen krijgen dan mensen met een lichte huidskleur.
Verouderende huid: Bij stijgende leeftijd wordt de huid dunner en vermindert het vermogen om vitamine D in de huid aan te maken (om 7-dehydrocholesterol naar previtamine D3 om te zetten).

Neuth | 12-12-20 | 22:08
▼ 6 antwoorden verborgen

Steuntrekkers is misschien anders bedoeld dan veel boze reaguurders denken. Feynman bedoelt "zij die niet naar school of werk of ergens anders heen hoeven omdat ze toch de hele dag achter de geraniums (kunnen) zitten."

Professor Superhirn | 12-12-20 | 21:21 | 3

Steuntrekker:

1) Iemand die van de bijstand leeft 2) Iemand die werklozenondersteuning geniet 3) Stempelaar 4) Steunontvanger 5) Uitkeringsgerechtigde 6) Werkloze

D.Onderop | 12-12-20 | 21:25

@D.Onderop | 12-12-20 | 21:25: Tja, ik kan het ergens wel begrijpen, een hoer zou ook woedend worden als iemand haar voor politica of voorlichter uit zou maken, en terecht. Een kleine correctie is op z'n plaats.

Abject | 12-12-20 | 21:31

Feynman, met de opmerking steuntrekkers ben je in mijn ogen echt "af" ! Ga je schamen. Terug in je hok.

MoonBeebe | 12-12-20 | 21:15 | 8

Ksssst scheer je weg, sneeuwvlok

MokumsMoppie | 12-12-20 | 22:58
▼ 5 antwoorden verborgen

"De groep die ondervertegenwoordigd is, zijn de zeventigplussers. Deze steuntrekkers vormen 9% van de bevolking."

Hoezo steuntrekkers? Vanwege de AOW?

zwaaropdehand | 12-12-20 | 21:14 | 5

@Joffri | 12-12-20 | 21:29: 25 tot 45 jarigen leven dus gewoon op te grote voet. Feit. Dat maakt van aow-ers nog geen steun trekkers. Bovendien zullen de meeste 25 tot 45 jarigen heerlijk hebben meegenoten van de welvaart van hun (groot) ouders. Dus niet zeiken. Doen ze maar een stapje terug in luxe. Leasebak eruit of een 100 euro handy ipv de iphone 12 en de samsung 60inch 8k tv. En maar 1 maal per jaar verkansie is ook al gauw een besparing van 4500 euro. Verbeter de wereld, begin bij jezelf ofzo.

grapo | 12-12-20 | 21:47

@grapo | 12-12-20 | 21:47: er zitten grote verschillen in deze groep. De groep 40-45 jarigen heeft vaak een andere jeugd gehad dan het jongere spul. Die hadden het wellicht makkelijker in hun jeugd maar zijn vaak kansloos op de huizenmarkt. En het financiële plaatje wordt overigens niet substantieel beter met een goedkopere telefoon. Dure vakanties nemen de meeste jongelingen die ik ken al helemaal niet. Je koop er overigens nog steeds geen huis mee. Ik behoor overigens niet tot de klagers. Ik erger me wel aan deze simpele voorstelling van zaken.

BobDobalina | 12-12-20 | 22:34

@BobDobalina | 12-12-20 | 22:34: Maar feit blijft dat je pas iets kopen kunt als je het geld ervoor hebt. Of het krediet ervoor kunt betalen. Premie A koopwoninkie moet genoeg zijn voor een 'starter'.
3 slaapkamers tuintje voor en achter. Als je voor 1300 euro per maand verwoont doe je iets heel erg fout. Of ben je slachtoffer van een of ander zeepbelfonds van tussen 2000 en 2008. Kut voor je, maar toch de ogen groter gehad dan de maag.

grapo | 12-12-20 | 23:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Okee, 'steuntrekkers' klinkt een beetje denigrerend. Maar dat neemt niet weg dat deze zogenaamde coronacrisis wel degelijk 1 van de laatste stuiptrekkingen van de babyboomgeneratie is. Nog 1 keer proberen ze de hele maatschappij naar hun hand te zetten. Alles en iedereen moet wijken om het leven van deze 70-plussers nog een paar maand te rekken. Ik noem de sympathieke meneer Hoek: vierennegentig(!) jaar. Bijna twee keer de gezegende leeftijd, maar het is nog niet genoeg. Of de jeugd even een jaar of twee op hun handen wil gaan zitten want meneer Hoek wil graag vijfennegentig(!) worden. Nee, hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik tot de conclusie kom dat het allemaal de schuld is van die babyboomers, deze s*** waar we nu in zitten. Weer.

VanBukkem | 12-12-20 | 21:12 | 15

Meneer van Hoek wilde zijn echtgenote beschermen, die in een verpleeghuis verblijft. Zij is bijzonder kwetsbaar, zei hij.

Arachne | 13-12-20 | 01:44
▼ 12 antwoorden verborgen

We hebben vooral een mentaliteitsprobleem. Het is niet 'WE' krijgen samen het virus eronder door nu eventjes een aantal weken onze sociale contacten te minimaliseren cq. stop te zetten. Nee het is 'mijn vrijheid wordt aangetast!!!' als het egocentrische en asociale volk in dit kikkerlandje een beetje meer het 'wij' gevoel had in de samenleving dan liep iedereen met een masker, gingen we niet naar feestjes, lieten we alle sociale behalve het absoluut echt nodige vallen en zaten we ruim onder die 1 die nodig is. Maar nee. Dom complotdenkend kutvolk ligt dwars, aso's liggen dwars, egotrippende ballen liggen dwars, jongeren snappen de ernst niet enzovoort. Nu wordt de regering gewoon gedwongen om een volledige lockdown te implementeren voor kerst en nieuwjaar omdat 'het volk' geen greintje verantwoordelijksgevoel heeft. Nee het ligt niet aan de regering, het ligt aan het volk, het wordt tijd om te gaan coronashamen en mensen tot het bot vernederen die zich niet aan de afspraken (willen) houden.

Waarom?

Ik wil graag mijn leven terug. Wie niet. Dat lukt alleen maar als dat virus zich niet meer verspreidt als een lopend vuurtje.

Theodorus.Goldbach | 12-12-20 | 21:11 | 17

Ah kijk, de fascisten roeren zich. Met hun plannen voor het ongehoorzame volk.

VerenigingVanDieven | 12-12-20 | 22:22

@Lupuslupus | 12-12-20 | 22:38: Ik reageer niet vaak, maar soms moet je wel. Dit soort crises maakt dat soort volk wakker. Om te kotsen is het.

VerenigingVanDieven | 12-12-20 | 22:44
▼ 14 antwoorden verborgen

Om een en ander even in perspectief te plaatsen: 2.900 IC opnames in 5 maanden lijkt misschien veel maar bijvoorbeeld hartinfarcten veroorzaken een gelijk aantal per maand
www.hartstichting.nl/hart-en-vaatziek...
Als we in maart begonnen waren met één of twee corona ziekenhuizen hadden we voor 2 miljard euro klaar geweest en hadden zowel de economie als de reguliere zorg gewoon door kunnen draaien. De regering faalt inderdaad big time en Feynman ook.

witwas | 12-12-20 | 21:10 | 4

Ik begrijp ook niet waarom ze de coronazorg niet centraliseren.

zwaaropdehand | 12-12-20 | 21:16

@RichardBandler | 12-12-20 | 21:12: We hebben 2 noodhospitaals gehad. Die zijn zonder gebruikt te zijn geweest weer ontmanteld. Heeft slechts een paar miljoen gekost.

Lupuslupus | 12-12-20 | 21:16

En het dan raar vinden dat er complottheorieën opduiken. Als de meest effectieve en efficiënte maatregelen niet worden genomen spelen er blijkbaar andere belangen. En of dat nou de peilingen van Rutte of de bijverdiensten van een aantal omt leden zijn...

witwas | 12-12-20 | 21:30
▼ 1 antwoord verborgen

De kwestie rondom jongeren is wel wat complexer dan hier wordt geschetst, maar goed. Details.
Alsof al de maatregelen die men zou 'moeten' nemen gepruimd zouden worden. En dan laat ik even buiten beschouwing dat de gewenste maatregelen verschillen van persoon tot persoon. Het laatste jaar laat zien dat we een natie van overgevoelige, theatrale watjes zijn geworden. De eerste weken waren mensen bereid hun egoïsme aan de kant te zetten voor het grotere belang. Daarna kwamen de barstjes. We willen alles doen, behalve wat inleveren. De schaduwkant van welvaart. En de politiek... Danst naar onze pijpen, anders worden ze erop afgerekend. Het zijn niet de mensen in Den Haag die het allemaal verkeerd doen, we doen het zelf. Behalve ik.

beldewouten | 12-12-20 | 21:10 | 1

Integendeel. Ik denk juist dat het gebrek aan welvaart meespeelt. Na jarenlange lastenverzwaringen door Rutte moet menigeen inmiddels elk dubbeltje twee keer omdraaien. Daar krijg je kortere lontjes van, al helemaal als het gevoerde beleid ook nog eens nergens op slaat.

citywok | 12-12-20 | 21:39

Gad Feyman hoog staan maar met de term steuntrekkers voor mensen die eindelijk het geld krijgen waar ze soms bijna 50 jaar voor gewerkt en heel dik betaald hebben, kan echt niet. Ga je schamen. Je bent nog harder van je voetstuk gedonderd dan Hugo

jan-lul-de-behanger | 12-12-20 | 21:09 | 4

Eens. Vreemde uitglijer.

zwaaropdehand | 12-12-20 | 21:17
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
HoerieHarry | 12-12-20 | 21:09 | 2

Ik snap iets niet. Misschien is het in de reaguursels al aan de orde geweest: waar is het eigenlijk voor nodig dat iedereen gevaccineerd wordt? Ouderen, verzorgenden, kwetsbaren JA. Dat snap ik. Maar vanwaar de wens of de noodzaak om ook groepen te vaccineren die, als ze het virus oplopen, daar nauwelijks of zelfs geen last van hebben?
Ik snap ook iets anders niet: In Engeland is men begonnen met vaccineren. Het vaccin is daar uitgebreid onderzocht door onderzoekers die echt niet achterlijk zijn en beslist niet achterlijker dan onze onvolprezen EMA. Waarom wachten we nog op de EMA, die kennelijk alle tijd heeft. Ik wil dat vaccin en ik wil het nú! En er is nog iets wat ik niet snap van een kabinet dat kennelijk wél wil wachten op de EMA (de heiligverklaring is aanstaande): waarom wordt de horeca wel gesloten, maar mag black friday gewoon doorgaan en is er geen verbod op andere uitverkoopachtige publiekstrekkers? En WAAROM laat men in het onderwijs nog steeds hele klassen van lokaal wisselen inplaats van alleen de leraren zich te laten verplaatsen? Kortom: ik heb vandaag bepaald mijn snapse dag niet. Jammer wel, want normaal gesproken ben ik best wel redelijk snaps. Enfin, de kerstversiering hangt, dinsdag weer een persconferentie.

BenZen | 12-12-20 | 21:08 | 4

@DexterGordon | 12-12-20 | 21:11:
Dan kan men voor de maandag nog wat lekken naar de krantjes, om nog te doen alsof die relevant zijn.

citywok | 12-12-20 | 21:12

Mark Rutte ziet zijn kans schoon om de horeca de nek om te draaien en dat buitenkansje laat hij zich niet ontglippen. Na de bouw, de landbouw en en de energiesector de vierde sector in staat van totale afbraak. Mark Rutte is trots!

5611 | 12-12-20 | 21:21

Stelt u zich eens voor dat mensen zeer en veel ziek zouden worden. En dat iedereen dat kan zien. Dan zou iedereen en zijn moeder binnenblijven, de boodschappen thuis laten bezorgen en niemand ontmoeten/binnenlaten. Ze zouden thuiswerken en thuisblijven. Toch onverhoopt naar buiten, zou men zich in beschermende kleding hijsen.

Waarom doen mensen dat niet?

Arachne | 13-12-20 | 01:42
▼ 1 antwoord verborgen

Volgens mij heb je kennis van zaken Feynman. Ik mag je overpeinzingen graag lezen, dit verhaal niet uitgezonderd. Toch een opmerking vanaf mijn kant. Mijn vader is vanaf zijn 15de lasser geweest en is nu 76. Hij heeft bijna 50 jaar gewerkt waarvan 44 jaar bij dezelfde werkgever. We hadden het vroeger niet breed, maar hij heeft ontiegelijk z'n best gedaan. Ik zou hem in IRL niet een steuntrekker noemen waar ik bij sta.

Rest In Privacy | 12-12-20 | 21:08 | 1

Zeer eens.

zwaaropdehand | 12-12-20 | 21:18

“Deze steuntrekkers...”. Waar slaat dat op? Waarom zo denigrerend? Jammer. Mensen die AOW krijgen hebben gemiddeld netjes 40 jaar premie betaald voor de dan AOW gerechtigden. Mogen ze dan zelf ook uit dat karige potje krijgen? Begrijp werkelijk niet waarom je deze in het artikel verder totaal niet ter zake woorden moet gebruiken.

FordPrefect | 12-12-20 | 21:01 | 7

@FordPrefect | 12-12-20 | 21:14: Het is dat ik niet zo van de cancelcultuur ben. Anders ging ik nu adverteerderbellen.
Maar oke, Feynman is ook maar een mens he. Geen Feynmens vandaag, dat dan weer niet.

grapo | 12-12-20 | 21:25

Overlord Feynman ziet de grote verbanden, de samenhang, en de analogien en dat zal hij in elke zin die hij schrijft laten blijken. Daarom. Ook al slaat het als een lul op een sluisdeur.

kokkie klaphaak | 12-12-20 | 23:16
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik pleit voor een Aziatische interim-minister.

Rest In Privacy | 12-12-20 | 21:01 | 2

Of anders voor Thaise verpleegsters! Ik gun het die arme weduwnaren...

SterF... | 12-12-20 | 21:12

@SterF... | 12-12-20 | 21:12:
En al die arme werkloze stewardessen van Cathay Pacific dan! *Jij bent welkom, jij bent welkom in mijn land*

Professor Superhirn | 12-12-20 | 21:15

Jongeren drinken veel cola en daar schijn je een positieve pcr-testuitslag van te krijgen. Ouderen drinken jenever en dat ontsmet. Dus dat is logisch.

Zwiebelsuppe | 12-12-20 | 20:58 | 4

@Professor Superhirn | 12-12-20 | 21:13:
An Austrian lawmaker carried out a quick coronavirus test on a glass of cola during a fiery speech accusing the government of medical tyranny. After a few minutes, the test results apparently came back positive.

Jezusaapje | 12-12-20 | 21:26

@Professor Superhirn | 12-12-20 | 21:13: Google eens pcr cola oostenrijk. Daar neemt een kamerlid in de kamerzitting een pcr test van cola. En dat blijkt positief te testen

Olleke | 12-12-20 | 21:30

@Professor Superhirn | 12-12-20 | 21:13: de ironie van de post is je ontgaan zie ik. Natuurlijk slaat die logica nergens op. Verder wat de anderen zeggen - als je een pcr-test doet in een glas cola, krijg je een positieve test. Een Oostenrijkse parlementariër heeft een live demonstratie in het parlement daar gegeven. Kan je zo googlen of jijbuizen. Het geeft te denken in ieder geval, zonder waardeoordeel over corona zelf.

Zwiebelsuppe | 13-12-20 | 08:06
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
boonmoi | 12-12-20 | 20:57 | 3

Corona is nu wel genoeg in het nieuws geweest.

dhrat | 12-12-20 | 20:57 | 1

Begint een beetje op van Rossem en het fvd-verhaal te lijken.

EEnzame SchizofrEEN | 12-12-20 | 21:05

Nederland is een handelsland met een volwassen deugdrift. Ik voorzie nog een scenario waarbij de ingekochte vaccins worden doorverkocht aan Zuid-Europese landen. Immers, zij zijn hard getroffen: vrijwel geen toeristen: superzielig.

whitechocolateface | 12-12-20 | 20:57 | 2

Laat het aan Mark Rutte over en hij geeft ze gratis weg, ondertussen ons uitlachend.

5611 | 12-12-20 | 21:01

@5611 | 12-12-20 | 21:01 Dat dus.

Kopieerapparaat | 12-12-20 | 21:11

70 + Steuntrekkers. Misselijk gewoon voor mensen die hun leven hard hebben gewerkt. Ga je schamen Feynman. Sukkel

Stableford | 12-12-20 | 20:57 | 9

@citywok | 12-12-20 | 21:36: Neu, waarom ? Omdat ik zeg wat ik denk en dat jou niet bevalt ? Toen Feynman nog alleen maar reaguurdert was zei hij af en toe goed dingen. Hoewel ze toen meestal wat langdradiger waren. Nu tikt ie stukkies van 5 regel tegeltjes aan elkaar geplakt en is het er niet beter opgeworden. Dat zeg ik regelmatig, niet alleen omdat ie het nu over 70+ uitkeringstrekkers heeft. Ik vind hem gewoon ver onder de maat voor GS. Iig aan de redactie zijde. Als reaguurder zou het misschien nog wel goed doen. Maar ja blijkbaar mag je geen kritiek op stukjestikkers hebben ofzo. Feynman is gewoon een prutsert in 8 van de 10 stukjes die hij typt. Het begon ooit leuk.. maar het is voorbij.

grapo | 13-12-20 | 00:27

@grapo | 12-12-20 | 21:15:
Hoewel ik Feynman in deze ook 100% ongelijk geef in zijn column, is zijn stufi zeker niet betaald of opgebracht door u en de generatiegenoten. U alle heeft zichzelf omhoog geleend, en daarom gaat mijn generatie daarvoor bloeden op nog nooit eerder vertoonde schaal.
U bent wel degelijk een steuntrekker, ook al heeft u toevallig betaald. De slotsom is namelijk dat u te weinig heeft betaald. Wellicht (allicht?) niet u specifiek, maar uw generatie absoluut wel. Daarom zit u helaas in die hoek, die niet fijn is, maar gemiddeld genomen ontzettend waar.

Barend1814 | 13-12-20 | 11:54
▼ 6 antwoorden verborgen

Mmm heel Nederland moet op slot maar de kinderen (ik zag ze net met z'n 15en op elkaar zitten bij de sportclub) vormen geen probleem. Jaja... En straks krijgen we te horen: "met het inzicht van toen blablabla"

peterdh | 12-12-20 | 20:54

Wat een onsamenhangend lulkoekverhaal..

guile | 12-12-20 | 20:53 | 2

Tja, Feynman. De meester van de korte staccato zinnen zonder samenhang. Moet nodig eens een cursus verhalen schrijven volgen.

FordPrefect | 12-12-20 | 21:03

@FordPrefect | 12-12-20 | 21:03:
Soms raak, soms geen touw aan vast te knopen. Het zij zo, over het algemeen blijft het aardig. Het meeste...

SterF... | 12-12-20 | 21:15

Tijd om af te rekenen ja. Helaas wordt dat tijd om te belonen. De mensen willen dit zelf, gelet op de peilingen. Waar maak je je dan druk om? Zoals het nu gaat, is toch wat NL wil? En Feynman, het zou heel mooi zijn als de corona verspreiding te vergelijken was met de reactie van U-236 zoals je schreef. Dan kunnen we met kerst volop feesten, aangezien U-236 niet splijtbaar is.

Kopieerapparaat | 12-12-20 | 20:50 | 6

@5611 | 12-12-20 | 21:29: U235 splijt bij invangen van een thermisch neutron; snelle neutronen laten meer uramium isotopen splijten.

Argyronauta | 12-12-20 | 21:35

@5611 | 12-12-20 | 21:29: U-236 is het bekende kernafval. U-235 is splijtbaar en vervalt na splijting uiteindelijk naar U-236.

Kopieerapparaat | 13-12-20 | 09:41

@Kopieerapparaat | 13-12-20 | 09:41:
Ik denk dat de natuurkunde wat weg is gezakt. Iets vervalt natuurlijk nooit naar een hoger gewicht.
U-235 vangt een neutron, wordt 236, vervalt in verschillende delen, terwijl het nieuwe neutronen rondspuit, nieuw u-235 aansteekt en zo voorts.

Barend1814 | 13-12-20 | 11:47
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
entredeuxbieres | 12-12-20 | 20:48

Even OT kan er niets gedaan worden aan de afschuwelijke reclame van Strato met die enge schreeuwerd?

austinhealey | 12-12-20 | 20:46 | 5

@Lupuslupus | 12-12-20 | 21:23: Je kan voor specifieke mails een eigen submap maken bij o.a. hotmail, komen alle berichten in hun eigen postbak.

Abject | 12-12-20 | 21:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Allemaal gebaseerd op PCR testen die, wetenschappelijk aangetoond, niet deugen.
Jan en alleman krijgt Corona als doodsoorzaak in de schoenen geschoven terwijl men al lijdt aan andere ziekten zoals kanker, griep of gewoon heel oud is.
Ondertussen worden de Horeca, kunsten, middenstand vernietigd door mensen met baanzekerheid zoals politici en politie. Terwijl hun salarissen worden opgebracht door diezelfde vrije ondernemers.
Komt nog bij dat de politici en raadgevende personen aan het roer, allemaal lijntjes hebben naar mensen met belangen in de farma industrie.
De gemiddelde stervensleeftijd van (dubieuze) coronagevallen is 81 jaar.
Dat is toevallig de gemiddelde stervensleeftijd in Nederland.
De logica van het beleid is volkomen zoek, dus er spelen andere belangen.

watergeus | 12-12-20 | 20:45 | 8

@FordPrefect | 12-12-20 | 21:05: Dat was zonder corona ook al zo. 50-60 overijdens per dag. Het is de natuur dat oude mensen dood gaan. Gaat met jou en mij ook gebeuren.
Van veel ouderen is het bekend dat ze al andere ziekten onder de lendenen hadden en dat de longontsteking het laatste zetje was, zoals wel vaker gebeurd. Longontsteking is de grote gelijkmaker.
Ik denk niet dat ik mezelf hoef te schamen dat ik het niet erg vind dat mensen van boven de 80 dood gaan.
Dat is gewoon een drogreden van jou.

watergeus | 12-12-20 | 23:30

@watergeus | 12-12-20 | 23:30: Je begrijpt het echt niet... er is sprake van over sterfte van honderden per week. Die mensen waren genmiddeld wel oud maar lagen niet op sterven. Ik denk wel dat je je moet schamen als je geen enkele compassie hebt met mensen die dood gaan.

FordPrefect | 13-12-20 | 01:00

@FordPrefect | 13-12-20 | 01:00:
Ik denk dat je je moet schamen dat je het leed van enkelen belangrijker maakt dan het leed van allen, alleen om een verantwoordelijke, rationele keus niet te hoeven maken. Dat heet lafheid.

Barend1814 | 13-12-20 | 11:44
▼ 5 antwoorden verborgen

Allemachtig, heeft ze haar kapsel zelf gedaan?
Prima stem, prima lijf, jammer van de tattoetjes (zit daar nou ook al iets overheen gesmeerd omdat ze zich daar voor schaamt), heeft ze haarstijl type Mien Dobbelsteen.
Volgens mij ben ik een kapsel-man?!

EEnzame SchizofrEEN | 12-12-20 | 21:10

@EEnzame SchizofrEEN | 12-12-20 | 21:10:
Vind het een lekker nummer.

HoerieHarry | 12-12-20 | 21:11

Jezus Feynman... je bent af... definitief af voor mij...

‘ De groep die ondervertegenwoordigd is, zijn de zeventigplussers. Deze steuntrekkers vormen 9% van de bevolking, en maar 5,5% van de positieve testen. Misschien nemen ze fors minder risico, nemen minder deel aan de maatschappij, of laten zich niet testen. Tijdens de kerst scholieren laten tafelen met opa en oma is een poging de erfenis te vervroegen.’

Succes verder met je schrijfsels en hoofd die in ieder geval anders werkt dan die van mij. Dacht nog één keer een column van je te lezen maar man man man wat een treurnis. Niet om jou verder als persoon hoor. Weet niet wie je bent en wil ik eigenlijk vooral zou houden... maar citaten zoals hierboven... kusje voor nu en hou je bij je leest.

overVecht | 12-12-20 | 20:44 | 3

Eensch. Die alinea is dramatisch slecht, denigrerend en zelfs GS onwaardig. Feynman is wat mij betreft ook af.

FordPrefect | 12-12-20 | 21:07

@FordPrefect | 12-12-20 | 21:07: Ik vind het echt treurig. Maar ja, àls Feynman geluk heeft bereikt hij ook ooit de pensioengerechtigde leeftijd....... Misschien denkt hij dan nog eens terug aan zijn laatdunkende, krenkende woorden.

Lupuslupus | 12-12-20 | 21:28

@Lupuslupus | 12-12-20 | 21:28:

Ben bang dat zijn autistische zienswijze op de wereld dat niet gaat toelaten. Wát een aanfluiting is hij voor het schrijversgilde.

overVecht | 12-12-20 | 22:19

De R ligt altijd gemiddeld ruim onder de 1. Kijk maar naar de daling van mensen in het ziekenhuis of naar de rioolcijfers. De R waar het RIVM mee komt is ten eerste niet gecorrigeerd voor het aantal testen. En ten tweede deelt men de positieve testen van maandag (is altijd hoger net na het weekend) door de positieven op donderdag. Zo blijft hun de R nog 10 jaar boven de 1 ! Daarnaast heeft al minstens 15% van NL Covid19 gehad. Deel het zgn. aantal Covid19 doden maar door de ifr van 0.37%. Dat zijn 2.7 miljoen mensen al. Tel daarbij op de mensen die al door een goed immuunsysteem of kruisimmuniteit immuun zijn en je snapt waarom we nu al groepsimmuniteit hebben (immers: R is kleiner dan 1 !).

RichardBandler | 12-12-20 | 20:41 | 12
-weggejorist-
De Droit | 12-12-20 | 21:15
-weggejorist-
JohnMarston1907 | 13-12-20 | 08:52
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik heb even een compilatie gemaakt van wat corona met de wereld gaat doen volgens Feynman als we niet snel allemaal opgesloten worden en ons niet aan alle regeltjes houden...
www.youtube.com/watch?v=gXt1PKfRl9s
OMG!?!! Laten we meteen het hele parlement afschaffen en Mark Rutte tot generalissimo dictator kronen voor de komende 50 jaar anders gaat het helemaal mis...!!

Antiquerulant | 12-12-20 | 20:40 | 6

Het filmpje is een aardige compilatie (maar lang niet compleet) van wat in het boek Openbaringen staat beschreven over de eindtijd.

Lupuslupus | 12-12-20 | 20:56

@Lupuslupus | 12-12-20 | 20:56:
Dat kan wel zijn, maar dat is onzin. Lachwekkende nonsense.
Maar goed, je bent de profeet van verkeerde voorspellingen. In jouw hoofdje gaat Trump zelfs nog president worden...

SterF... | 12-12-20 | 21:21

@Lupuslupus | 12-12-20 | 20:56: In datzelfde boek zegt Johannes dat hij een Nieuwe hemel en een Nieuwe aarde zag. Voor een nieuwe schepping moet het oude wijken.

Arachne | 13-12-20 | 01:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat stiekum wordt nagestreefd is groepsimmuniteit. In een slow-motion. Net als de kernreactie. En uiteindelijk, achteraf, denk ik de goede aanpak. De aarde moet je zien als een aquarium. Iedereen (en dat is inmiddels wel aardig bewezen) komt er mee in aanraking. Maar het moet in zo'n tempo dat de zorg niet overbelast wordt.
Als ze dat nu eens eerlijk vertelden....

Tuinhekje | 12-12-20 | 20:40 | 4

Nu al 17 miljoen mensen met maandenlang klachten door de lockdown. En straks nog jaren economische malaise erdoor.

RichardBandler | 12-12-20 | 21:11

@RichardBandler | 12-12-20 | 21:11: De regering ruïneert door de maatregelen de levens van een groot aantal Nederlanders; fysiek, geestelijk en financieel.

Lupuslupus | 12-12-20 | 21:34
▼ 1 antwoord verborgen

Je zou toch van de RIVM virologen mogen verwachten dat ze weten hoe een seizoensgebonden ziekte zich gedraagt. Zeker in de winter.
Daarbij: 10.000 doden vermelden om angst te zaaien zonder erbij te vermelden dat 1:een klein percentage is overleden aan covid alleen 2. Dat een griep zich ook in dezelfde maanden voorkomt maar dat er bij de griep niet wordt doorgeteld, maar dat er aan t begin van griepseizoen de teller weer op nul staat om zo het werkelijke aantal per seizoen te weten

Olleke | 12-12-20 | 20:39 | 1

Dat dus.

Lupuslupus | 12-12-20 | 20:47

We laten ons besodemieteren waar we bij zijn.
Covid-19 is een flinke griep die voor sommigen helaas fataal kan aflopen, maar zelfs vergeleken met de Hong Kong griep in 1968-1969 die ik ook overleefd heb, stelt het niet veel voor.
De slachtoffers hebben in alle gevallen onderliggend lijden of zijn immunologisch zo gecompromitteerd dat dit virus hen om het leven brengt (i.e. oudere mensen).

De zorg is zo uitgekleed dat iedere forse griepgolf zorgt voor overbelasting.

"Maatregelen" zijn volslagen zinloos; ik zit al in de tweede strenge lockdown dit jaar (effectief opgesloten thuis) en we dragen hier al maanden verplicht mondkapjes (Frankrijk) zonder enig meetbaar effect (vergelijk Zweden).

Onze economie wordt vernietigd en we worden massaal in de schulden gestopt.

En dat allemaal terwijl we diegenen die het meest kwetsbaar zijn blijkbaar niet kunnen of willen beschermen.

Kortom: stop met deze massahysterie. Het haalt niets uit, lost niets op en het kost ons onze vrijheid. Te bizar voor woorden dat regeringen ons nu vertellen hoe we ons eigen leven hebben in te richten. Te bizar voor woorden hoe we in angst hebben te leven en "de ander" hebben te zien als een misdadiger wanneer deze zich niet strikt aan volkomen onzinnige regeltjes houdt.

Dit is niet de fokking builenpest. We leven niet in de middeleeuwen. De regering is er voor ons en niet andersom. Dit is niet 1984.

De Droit | 12-12-20 | 20:38 | 9

@VW, alles ist vorbei | 12-12-20 | 21:06: wow belachelijk. Ik vind dat niet kunnen na een operatie al naar huis als je veel pijn hebt. Maar ze vegen tegenwoordig iedereen al snel het ziekenhuis uit. Dat heb ik zelf ondervonden vergeleken met vroeger

BlauweLucas | 12-12-20 | 21:46

@VW, alles ist vorbei | 12-12-20 | 21:06: Eh, ja. Het verblijf in het ziekenhuis is afhankelijk van de vergoeding van de verzekering.
Een arts moet van zeer stevige huize komen, om een patiënt om medisch gegronde reden(en) langer te laten blijven.

Waarom, denkt u, dat die Gommers de media opzoekt?
Puur financiële redenen.

Arachne | 13-12-20 | 01:30
▼ 6 antwoorden verborgen

Beste Feynman,ik lees altijd met plezier je bijdrages aan GS. Nu moet me toch wel van het hart dat je in dit artikel zeventigplussers -steuntrekkers- noemt. ik neem je dit zelfs zeer kwalijk. Ben zelf een zeventigplusser en heb gelukkig een redelijk pensioen zelf opgebouwd met keihard werken. Nee, geen ambtenaar of kantoorpik Dus wat dat steuntrekkers betreft, effe dimme graag. Ook al bedoel je
het zelfs misschien wel een beetje als lollig of sarcastis. Oké zand er over en niet meer doen.

Sjakie | 12-12-20 | 20:38 | 4

@citywok | 12-12-20 | 20:40: Jawel hoor een hele dikke zelfs met een hele laag eelt. Verder ga ik er niet meer op in. ik schreef toch "zand erover".

Sjakie | 12-12-20 | 20:55

Yep. Zit er nog een tijdje vandaan en heb zelf genoeg financieele middelen maar dat woord raakte mij ook.

FordPrefect | 12-12-20 | 21:09

Eens, dat woord steekt.
Als ik straks 50 jaar heb gewerkt en dus 50 jaar zowel AOW-premie heb betaald, als 20 % van mijn inkomen -verplicht- heb afgedragen aan een pensioenfonds, dan wens ik geen steuntrekker genoemd te worden.

Aan iedere Mo uit den vreemde die zich hier aan de grens komt melden, maakt men desnoods 50 jaar lang een uitkering over (kan zomaar oplopen tot een miljoen euro) en die moeten wij dan keurig uitkeringsgerechtigde noemen.

Maar als je jaarlijks alleen al aan AOW premie ruim 6.000,- moet aftikken gedurende bijna 50 jaar, dan zou je ineens -als je de 67 al haalt- helemaal genoegen moeten nemen met de titel steuntrekker; enkel en alleen omdat je mogelijk gedurende een paar jaartjes netto een schijntje per jaar terug zal gaan zien van alle betaalde premies?
Dus dat woord 'steuntrekker' viel hier ook niet zo goed.... zal wel in het kader van 'weg-met-ons" zijn: je mag 50 jaar werken en bijdragen, daarna moet je zo snel mogelijk dood?

Wering | 12-12-20 | 22:22
▼ 1 antwoord verborgen

Die Chinezen zijn zo gek nog niet. Daar gaat het leven ondertussen gewoon weer redelijk normaal door met sporadisch een lokale lockdown. Ondertussen worden we uitgelachen door onze halfbakken maatregelen dweil met de kraan open, terwijl de winkelstaat middenstand kapot gaat

kovariant | 12-12-20 | 20:37 | 1

Niet alles geloven wat de CCP naar buiten brengt.

Deflatiemonster | 12-12-20 | 20:40

Mensen planten zich ook exponentieel voort. Als we de semantische logica van Feynman doortrekken zijn vrouwen dus gelijk te stellen met kernreactoren, waar puur natuurkundig bekeken best wat voor te zeggen is, of met virussen. Dat laatste is wat meer omstreden. Er zijn zwangerschapstesten die exact dezelfde kleur blauw hebben, dus ik weet wel wie de discussie gaat winnen. Interessanter lijkt mij een staatje wat de uitglijder van Hugo inmiddels de economie aan schade berokkend heeft.

Frau Merkel | 12-12-20 | 20:37 | 2

Vrouwen plus zaad, anders lukt het niet met de reactor

Canis.bonus.es | 12-12-20 | 20:47

@Canis.bonus.es | 12-12-20 | 20:47: Reageerbuiskinderen kunnen zich vaak niet voortplanten, maar dat is toch niet de bedoeling. Zonder zaad moet het ook lukken.

Frau Merkel | 13-12-20 | 12:15

Goede fetelijk opsomming.
Januari dreigt een rampmaand te worden.

Rest In Privacy | 12-12-20 | 20:37 | 6

Wappie

JohnMarston1907 | 13-12-20 | 08:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Leuke analogie maar r zal 'nooit' meer 0 zijn.

Neuth | 12-12-20 | 20:36

De link met de atoombom had ik nog niet gelegd.

VanBukkem | 12-12-20 | 20:31 | 1

LOL!

Mishima | 12-12-20 | 20:32

Al gooien ze het op die volledige lockdown (enkel supermarkten nog open) dan blijft het paupervolk (ik neem Tuinzicht even als voorbeeld) er gewoon vierkant schijt aan hebben. Hangjongeren en hang-tokkie-bejaarden (ze willen maar niet omvallen verdomme) drommen massaal samen voor de ingang van de Jumbo om te 'hangen' (geef ze allen een stuk touw). Voor de Jumbo een rij tot voorbij de ingang van het winkelcentrum (sta je tussen dat hangvolk zonder mondkap). Eenmaal de winkel binnen nog geen winkelwagen, enkel mandjes (want niemand breng de karretjes terug aldus de 16 jarige vakkenvuller), Kan me niet herinneren dat er handgel bij de ingang stond. Klanten blijven binnen maar rondhangen en ouwe-beppen, veel te weinig kassa's open dus ook daar weer rijen.

De supermarkten hebben een heel groot marktaandeel van de middenstand en horeca weg kunnen kapen wegens overheidsbeleid. En voorts zijn ze te belabberd om meer personeel (kost geen drol want 16-17) aan te nemen om die karretjes terug te halen en alle kassa's te bemannen. Wel de winst, niet de verantwoordelijkheid aan de dag brengen. Ik zou wel eens willen weten hoeveel besmettingen door dit soort supermarkten ontstaan. Meer dan bij de horeca vrees ik.

Sowieso, de winnaars van deze corona-crisis doen doen dit feitelijk op basis van oneerlijke concurrentie. De middenstand heeft amper mogelijkheden of keus, de grote partijen gaan er met het marktaandeel vandoor.

Wordt het niet eens tijd om die "winnaars" de kosten van de verliezers te laten dragen?

Abject | 12-12-20 | 20:29 | 11

@eigen-mening | 12-12-20 | 22:04: Dat "geef ze een touw" is gewoon mijn manier om te zeggen dat ik iemand kan missen als kiespijn. Ze kunnen natuurlijk ook gewoon gaan touwtje springen, ik dwing ze nergens toe. (Halve week gestopt met roken dus de taal wordt wat pinniger.)

Abject | 12-12-20 | 22:49

@Abject | 12-12-20 | 22:49: Ik heb liever een dwarse tokkie dan een brave volgzame Hendrik die anderen irriterend deugzaam de maat. Doe dat lekker tegen je koters ofzo.

PhallusObesitas | 12-12-20 | 23:34
▼ 8 antwoorden verborgen

En de ontkenners bagatelliseren het nog steeds.
Er gaan niet meer mensen dood dan in voorgaande jaren etc.
Maar als de ziekenhuizen vol liggen en ze hebben zelf wat, dan beginnen ze te zeiken.

HoerieHarry | 12-12-20 | 20:24 | 24

@citywok | 12-12-20 | 21:19: Ja he, x keer meer dooie als bij een normaal griep seizoen en dat gezien de ongekende strenge maatregelen, kun je nagaan hoe het er uit had gezien als er niks gedaan was.

zwellevertje | 12-12-20 | 21:24

@zwellevertje | 12-12-20 | 20:39: Van het dragen van een mondkapje, een flink gedeelte van de dag gedurende langere tijd, wordt je ook ziek. Je kan niet vrij ademen.

Arachne | 13-12-20 | 01:18
▼ 21 antwoorden verborgen

Er hebben vandaag 2.483 mensen te hard gereden op de rijksweg, alleen op de plekken waar geflitst werd.

Mr_Natural | 12-12-20 | 20:24 | 2

Het OMT pleit voor een verbod op te hardrijden rond de feestdagen om het toch al overbelaste zorgpersoneel te ontzien.

5611 | 12-12-20 | 21:10

En wedden dat we daarna dan nimmer meer terug kunnen naar te hard rijden? Dat pikken ze gewoon af van ons, de mensuh.

Lorejas | 12-12-20 | 21:31

Het is december. Veel mensen kucherig en snotterig. Laten zich testen, veel meer dan pakweg 2 maanden geleden. Ergo, er worden meer Coronagevallen geconstateerd. Net als met griep en het is ook griep. In 99% van de gevallen komt het gewoon weer goed. Die ene procent is jammer, maar we moeten door. Mensen zijn het ook gewoon zat. De rek is eruit.

WhiteShark | 12-12-20 | 20:22 | 2

Het is geen griep.

zwaaropdehand | 12-12-20 | 21:36
-weggejorist-
Jemaintiendrai | 12-12-20 | 20:21 | 3

Deze zogenaamde corona shit is een simpele marketing stunt. Herhalen tot mensen erin gaan geloven.

gebakkenzuchten | 12-12-20 | 20:21 | 8
▼ 5 antwoorden verborgen

Bon. Ik ben een beetje coronamoe. Wens u allen fijne voortzetting. Ik maak me nergens zorgen over, ga me nooit laten inenten en blijf lachen om al die sneuneuzen met hun mondkapjes op.

No offense en geen belediging van andersdenkenden bedoeld.

Mishima | 12-12-20 | 20:21 | 3

Ik ben ook schijtensmoe van die corona. Net zoals altijd dat gezeik over kanker. Ik mag mn Lyme zelf betalen en ben ondertussen 15.000 euro armer.

BlauweLucas | 12-12-20 | 21:27

@BlauweLucas | 12-12-20 | 21:27: Heb jij je al georiënteerd op Duitsland? Ik heb mij ooit laten vertellen dat ze daar verder zijn met de behandeling van Lyme zijn dan in Nederland.

Rest In Privacy | 12-12-20 | 21:40

@BlauweLucas | 12-12-20 | 21:27:
15000 euro armer voor Lyme betekent gewoon dat je in het alternatieve circuit shopt. Moet je ook niet doen, het werkt niet.

@Quib
Ze zijn daar zeker niet verder, behalve qua commercie.

Barend1814 | 13-12-20 | 11:31

We wonen in het dichtstbevolkte land van het westelijk halfrond.
Niet zo raar dat het hier heerst.
Maar halve maatregelen werken niet is nu gebleken.

HoerieHarry | 12-12-20 | 20:19 | 5

Halve maatregelen is typisch Nederlands , vooral niet doortastend want dat kon wel eens stemmen kosten bij verkiezingen. Uitzondering op deze regel zijn maatregelen betreffende de EU.

Koning BongoBongo | 12-12-20 | 21:05

Oostelijk halfrond.

Adalgar | 12-12-20 | 22:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een journalistiek arm verhaal
-Ziekenhuisopnames lopen terug
-IC bezetting gaat omlaag
-Percentage positief getesten blijft gelijk.
Punt

zuurtjeregen | 12-12-20 | 20:16 | 13

@Frau Merkel | 12-12-20 | 20:27: In de appelmoes werkt het ook.

Tuinhekje | 12-12-20 | 20:58
-weggejorist-
Barend1814 | 13-12-20 | 11:29
▼ 10 antwoorden verborgen

Jongeren doen niet meer mee en ik geef ze geen ongelijk! Zij krijgen de rekening gepresenteerd van deze crisis.

Brits Folkestein | 12-12-20 | 20:16 | 7

Klets niet zo dom, met je "zij krijgen de rekening gepresenteerd".

VW, alles ist vorbei | 12-12-20 | 21:14

@VW, alles ist vorbei | 12-12-20 | 21:14: De 50 miljard euro schuld na de bankencrisis is volgens mij in 8 jaar terug bezuinigd. Wie denk je dat de misschien wel 150 miljard schuld na de coronacrisis terug gaat betalen? De grote jongens zoals Pfizer, Google of Microsoft? Die bijna geen belasting betalen? Of misschien de banken?

Nee. Wij. De burgers. En onze jeugd.

Rest In Privacy | 12-12-20 | 21:45

@Quib | 12-12-20 | 21:45: En als het kan, worden de huidige pensioenen van de ouderen die we koste wat het kost moeten beschermen, nog een keer gekort. Solidariteitsheffing.

Arachne | 13-12-20 | 01:16
▼ 4 antwoorden verborgen

youtu.be/3cjgicrA504 duidelijk en helder uitgelegd inclusief uitgebreid wetenschappelijk bewijs waarom lockdowns en mondmaskers geen invloed hebben op het verloop van een virus. Ook mooie vergelijkingen met andere virussen van de afgelopen honderd jaar. Covid19 is zeker iets om rekening mee te houden maar de massahysterie en angst slaat elke gezonde discussie gelijk lam.

SchichtigeSpicht | 12-12-20 | 20:16 | 5

Erg goed onderbouwd verhaal. Een stuk beter dan dat van onze hysterische intensivisten

zuurtjeregen | 12-12-20 | 20:59

@Mishima | 12-12-20 | 20:19: er is wel degelijk wat bijzonder aan Corona. Een nieuw virus waar meer mensen kwetsbaar voor zijn. De essentie van het verhaal is dat het virus en de doden seizoengevoelig zijn en dat al die bizarre lockdown en andere beperkingen niets veranderen aan de cijfers.
Het seizoen bepaalt niet alle maatregels

zuurtjeregen | 12-12-20 | 21:04

Bedankt voor de link, interessante kost

jemagookniksmeer | 12-12-20 | 21:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Had het daar toevallig met iemand over vandaag: al die ondoordachte en ineffectieve maatregelen hollen het draagvlak onder de gehele Corona-aanpak uit. Benieuwd met welke flauwekul ze dinsdag aan komen zetten.

Een keiharde afrekening kan van mij niet vroeg genoeg komen. Niet in het stemhokje: de andere partijen zijn nauwelijks een alternatief Ommoord te stemmen, en ik verwacht ook niet dat zij het beter aangepakt zouden hebben. Het lijkt we een beetje in de Nederlandse volksaard te zitten om voortdurend achter de feiten aan te hobbelen, reactief in plaats van proactief op te treden, en op het moment dat er wel maatregelen genomen worden gaat het vooral om consensus en daadkracht, niet om bewezen of objectief te verwachten effectiviteit. Politiek voert hier altijd de boventoon ten opzichte van de ratio.

Maar zelfs in dat licht heeft de Jonge het uiterst beroerd gedaan, en hebben hij, Rutte en het RIVM elkaar te lang de hand boven het hoofd gehouden. Daar mag wel eens een onderzoekje aan besteed worden.

Muxje | 12-12-20 | 20:14 | 6

@Muxje | 12-12-20 | 20:39:
maar hoe moet het dan verder met 'de' economie? In de jaren '80 kwamen er allemaal nieuwe opleidingen: vrijetijdsmangement en zo. Want door automatisering e.d. zouden wij véél minder gaan werken en wij zouden ons te pletter gaan vervelen...

Totdat men de vrouwen, onder het mom van emancipatie, ook allemaal aan het werk zette zodat de import gefinancierd -en dus jaarlijks uitgebreid- kon worden.

Nie dat er nu ineens zoveel meer echt werk te doen was, maar het grote rondpompen was begonnen. Al die ineens zo 'hoogopgeleide' mensen moeten allemaal een bemoei-baantje krijgen met dito salaris. Die bemoeials maken het werk van voorheen echte vakkrachten zoals leraar, politie, verpleegster onmogelijk en hebben dat gedegradeerd tot uitvoerende baantjes waarbij die mensen met spandoeken de straat op moeten voor een fatsoenlijk salaris.

Voor het echte werk zijn steeds weer laagopgeleiden van elders 'nodig'.
Dus die hele beslissingsstructuur (of eigenlijk al het geld dat daar nodeloos in wordt rondgepompt) is 'nodig' om de immigratie te betalen.
Zal dus niet gaan veranderen....

Wering | 12-12-20 | 21:55

Er mag niet ge-WOB'd worden in dit kader. Dat zal niet voor niets bepaald zijn denk ik dan.

Rest In Privacy | 12-12-20 | 22:05

@Wering | 12-12-20 | 21:55: Er moest straks misschien wel 150 miljard euro coronacrisisschuld terugbetaald worden. Hoe? Wie?

Rest In Privacy | 12-12-20 | 22:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Misschien een domme vraag, maar hoe zou je dat reproductiegetal dan onder de 1 kunnen krijgen? En waaruit bestonden dan precies die medische successen van de Aziatische landen?

MickeyGouda | 12-12-20 | 20:13 | 16

@RichardBander Met alleen vitamine D ben je er niet. Bovendien duurt het gemiddeld 3 tot 6 maanden, afhankelijk van de mate van het tekort, voor dat weer op de juiste waarde is.

ResSoniya | 12-12-20 | 23:09

Heel veel iedereen testen, positieve mensen in harde quarantaine, en daarna eindelijk eens wel vinger aan de pols met heel veel en heel snel en ruim testen, niet alleen met duidelijke signalen, maar ook de hele klas van een positieve, sowieso alle huisgenoten etc etc

Hemmenaar7 | 12-12-20 | 23:59

@ResSoniya | 12-12-20 | 23:09: Met een goede stootkuur kan een vitamine D-spiegel binnen een week of drie op een aanvaardbaar niveau worden gebracht. Met calcifediol gaat het nog sneller.

Denimativ1970 | 13-12-20 | 00:02
▼ 13 antwoorden verborgen

Zal de coronavaccinatie uiteindelijk wettelijk verplicht worden dat is de vraag.

spamzuiger | 12-12-20 | 20:13 | 13

Reken maar van YES ,maar wel met een omweg . U mag bijvoorbeeld niet meer in een vliegtuig zonder bewijs van vaccinatie . Of in een voetbalstadion of naar theater om maar wat te noemen.

Koning BongoBongo | 12-12-20 | 21:09

@elfenstein | 12-12-20 | 21:00:
Ha, that's the spirit. Hoop u te zijner tijd aan de toog te treffen (Jesse Klaversteeg 1, Geenstijlland. Wachtwoord: lallend ten onder).

o)+ | 12-12-20 | 21:32

@Lupuslupus | 12-12-20 | 20:36: Ga er maar vanuit dat ze wel een achterdeurtje gaan vinden want onder de 40 gaat geen hond zonder dwang aan de spuit.

5611 | 12-12-20 | 21:47
▼ 10 antwoorden verborgen

"Aanstaande dinsdag vertellen Mark Rutte en Hugo de Jonge dat hun weg, de enige weg is.

17 maart zijn we een jaar verder, tijd om af te rekenen."
Geheel mee eens, zij het om precies de omgekeerde reden.

Mishima | 12-12-20 | 20:12 | 1

Gaan ze vertellen dat je in plaats van 3 maar 2 gasten aan de kerstdis mag hebben. Mooi, trekken we ons ook niks van aan.

5611 | 12-12-20 | 21:48

Het is een politieke keuze om een land maandenlang stil te leggen voor een virus met een mild verloop in bijna alle gevallen.

citywok | 12-12-20 | 20:11 | 4

Ach Pipo & Pipo worden ook maar gestuurd.

revolte | 12-12-20 | 21:08

Ach er krijgen ook gemiddeld 70 mensen per dag de ziekte van Lyme en daar word niets aan gedaan.

BlauweLucas | 12-12-20 | 21:17

@BlauweLucas | 12-12-20 | 21:17:
Wereldwijd wellicht. In Nederland zeker niet, althans niet chronisch. En dat lijkt me de relevante metriek.

Barend1814 | 13-12-20 | 11:58
▼ 1 antwoord verborgen

En weer dat waanidee dat de hele bevolking gevaccineerd moet zijn voordat we ook maar kunnen gaan denken aan opheffen van de maatregelen. Begin, begin, bron. Het is voldoende ouderen en kwetsbare te vaccineren. Die zorgen voor 75-80% van de ziekenhuisopnames. En om de belasting van de zorg was het toch te doen?

Overigens schat ik in dat zonder dwang slechts een beperkt deel van de jongeren zich in zal laten enten. Je gaat dus niet eens zo ver komen.

5611 | 12-12-20 | 20:10 | 4

@Mishima | 12-12-20 | 20:16:
Er is nog geen tunnel door de Atlantische en Grote Oceaan.
En ik ga die luie pizzavreters niet nog meer geld geven.

citywok | 12-12-20 | 20:28

U wilt dus kwetsbare ouderen vaccineren. Met een vaccin dat in haast in ontwikkeld.

Arachne | 13-12-20 | 01:13
▼ 1 antwoord verborgen

Er zullen heus ernstige gevallen zijn, mortaliteit is niet bijzonder. Om daar een land voor naar de kloten te helpen - totaal enfin.

Mishima | 12-12-20 | 20:09 | 1

Overdrijven is een keuze.

VW, alles ist vorbei | 12-12-20 | 20:27

Ik zeg vandaag tegen een mevrouw die zeer goed is onderlegd dat ik soms wel eens benieuwd ben naar hoe de geschiedenisboeken er over 200 jaar uit zien. En dan ook daarin wat de mensheid in 2020 allemaal nog niet begreep. Haar antwoord was dat als de mensheid na de vaccinaties weer over gaat tot de orde van de dag, de natuur over 200 jaar een nieuw evenwicht heeft gevonden. Of daarin plek is voor de mensheid is nog maar de vraag.

Leptob | 12-12-20 | 20:09 | 4

Gok dat als de mensheid zo door gaat er niks meer te lezen valt. Of we moeten een andere planeet zien te vinden.

Lorejas | 12-12-20 | 20:36

Ik hoop dat over een paar miljoen jaar de volgende dominante levensvorm dat verhaal weet te ontcijferen maar ik denk dat het ze geen reet kan schelen. Leuk voor de baby-insectoide levensvormpjes.

elfenstein | 12-12-20 | 20:48

Bij welke sekte hoort ze? Groen Links jongeren of zo?

5611 | 12-12-20 | 21:49
▼ 1 antwoord verborgen

Denk dat enkel de atoombom uitkomst kan bieden.
Jippie

rein9576 | 12-12-20 | 20:09 | 3

Een grote ruimtesteen kan wonderen doen waar het hele arsenaal aan atoombommen niet tegenop kan.

aflaatverkoper | 12-12-20 | 21:03

@aflaatverkoper | 12-12-20 | 21:03: Stel nou voor dat die steen de zon raakt en we in de vrieskou komen zitten..... hadden we dan niet beter af geweest met atoomenergie i.p.v windmolens in een bevroren zee?

Koning BongoBongo | 12-12-20 | 21:13

@Koning BongoBongo | 12-12-20 | 21:13: Volgens mij vreet de zon een aarde zonder blikken of blozen op.

5611 | 12-12-20 | 21:50

@Feynman

Zeer goede beeldspraak om R0 met een kernreactie te vergelijken. Hulde.

omanders | 12-12-20 | 20:08

Is dit hoe het is?
Flauwekul, niemand begrijpt nog steeds niets van het virus.
De scholen dichtgooien zou ik maar lekker wel doen.
Want jonge snuiters begrijpen nog niks van het leven.

HoerieHarry | 12-12-20 | 20:07 | 1

Maar waar moeten ze dan leren? Op straat? Lord of the Flies niet gelezen?

SterF... | 12-12-20 | 21:27

"17 maart zijn we een jaar verder, tijd om af te rekenen."

En dus stemt Nederland weer massaal het Partijkartel. We zijn nogal hardleers.

de Voorzittert | 12-12-20 | 20:06 | 5

@Lupuslupus | 12-12-20 | 20:38:
Ik vrees dat ie gelijk heeft hoor. Mensen zijn zóóóó goedgelovig tegenwoordig, ze hebben niks meegemaakt en weten niet wat er op het spel staat. Het is nu of nooit, maar de Mark doet het toch zooo goed he? Écht een staatsman, ja, hij komt zo degelijk over.... Wilde u nog meer of snapt u het zo ook wel?

elfenstein | 12-12-20 | 20:50

Ik vrees het ook. Kijk naar de landen om ons heen. Overal zijn gigantische anti-lockdown protesten en hier slechts een handjevol mensen op een veldje.

Mastermattie | 12-12-20 | 21:03
▼ 2 antwoorden verborgen

"Aangezien zij zelf meestal geen ernstige klachten ontwikkelen"

De twintigers en vroegdertigers die ik ken die het gehad hebben zijn dood- en doodziek geweest en rommelden maanden daarna nog met hun gezondheid.

omanders | 12-12-20 | 20:05 | 9

@zwaaropdehand | 12-12-20 | 20:44:
Daar kiest iemand voor, om dat te doen.
Je mag als 85-jarige tegenwoordig niet gewoon meer ergens aan doodgaan. Voor die paar maanden extra moet de rest blijkbaar hard bloeden.

citywok | 12-12-20 | 20:50

@zwaaropdehand | 12-12-20 | 20:44: omdat de westerse wereld niet snel genoeg naar de knoppen gaat met de booslimmen import, 'she great reset.

revolte | 12-12-20 | 21:20

@zwaaropdehand | 12-12-20 | 20:44: omdat de hele westerse wereld Alle maatregelen rondom SARS en MERS altijd een beetje lacherig van de hand deed als.. oh maar dat komt vast nooit hierheen hoor..
Inclusief 15 jaar advies van de WHO om ons op SARS2/MERS2 gaan voorbereiden in de wind slaan.
En niet het virus, maar de onvoorbereidheid blijkt dodelijk. Het virus doodt risicogroepen, wat elk virus doet, maar legt de zorg plat voor iedereen

Epistulae_Morales | 13-12-20 | 04:41
▼ 6 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen