achtergrond

Geenstijl

MAX VERSTAPPEN WINT GP VAN ENGELAND

Declasseert Mercedes

Het Wilhelmus klonk al op Silverstone vandaag, voor jongeling Bent Viscaal die zijn eerste F3 won na een spectaculair spelletje haasje-over in de slotronde. In die kartserie is het nog wel spannend in de voorhoede. Dat zal vanmiddag wel weer anders zijn, als Bottas (P1) en Hamilton (P2) vooraan om de winst racen, eventueel op minder dan vier banden, terwijl de rest er achteraan hobbelt. De Duitse renstal blijft nou eenmaal ongenaakbaar, Max mag het proberen vanaf P4 maar het zal wel weer knielen worden - precies wat Lewis Dramilton nog steeds iedere week wil.

Net als vorige week dus een Britse GP op Silverstone, die voor de gelegenheid is omgedoopt in de 70th Anniversary GP, want de F1 is een boomer en de eerste winnaar & wereldkampioen Guiseppe Farina was hun grootvader. Vandaag geen Italianen in de hoogste regionen, Vettel kwam niet eens door Q2 in z'n Ferrari en Karel de Klerk begint ook ergens vanuit de pub aan het einde van het Parc fermé. Podiumkansen dus sowieso voor Verstappen (vorige week P2 in bizarre ontknoping van saaie race), vandaag juichen we vooral voor Nico Hulkenberg, reserverijder voor Racing Point, die vanaf P3 start. Kijken of ie z'n bijnaam The Hulk kan waarmaken door z'n nek recht te houden met al die G-krachten. Get in there*, Nico!
*P.S. voor de liefhebbers is er de NoStyle Brand Safety Car F1 Fantasy League *die je kunt joinen.
*UPDATE: Max Verstappen declasseert de onverslaanbaar geachte Zilverpijlen van Mercedes en WINT DE GRAND PRIX VAN ENGELAND! Huilkind Lewis Hamilton, die jankt over valsspelen van Max wegens bandendruk ofzo, is niet langer de koning van Silverstone; Max Verstappen is de beste rijder ooit op het circuit! Hoeraaaa! Hamilton P2, Bottas P3.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.