achtergrond

Geenstijl

GEEN LIVE PERSCO OMT OVER MONDKAPJES

Overheids Muilkorf Taskforce komt wel/niet met maatregelen, ook niet met persco

Uw regering zit aan het zwembad (te bellen met Brussel, voor baantjes), uw burgemeesters roepen maar wat door elkaar heen, uw veiligheidsregio idem dito. En daarom moeten de *kuch* knappe koppen van het OMT de knopen maar doorhakken. 

De OMT ZevenSchaar olv Jaap van Dissel (wisselend aangevuld met 30 deskundologen van diverse kunne) vindt mondkapjes maar drie keer niks wegens -inmiddels gedebunkte - schijnveiligheid. En de druk van de Doutzens alsook publieke opinies is intens, besmettingen lopen gierend uit de hand en curves zijn helegaar niet flat meer. 

Landelijke en regionale media melden iedere besmetting, bij gebrek aan poema's, lanspuntslangen en overige zomerkomkommers. DUS ER MOET WAT GEBEUREN. Maar kan & mag dat zomaar, het hele land aan de mandatory mondkap? Nee, zeggen hoogleraren staatsrecht. Maar er gebeurt niks, zelfs geen persco vandaag,  en ook geen maatregelen.

Het Outbreak Management Team (OMT), dat het kabinet adviseert over de bestrijding van het coronavirus, komt pas later met een advies over een mondkapjesplicht. Volgens het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid (VWS) komt dat er in ieder geval nog niet op dinsdag of woensdag.

Kortom; u mag het lekker zelf uitzoeken, maar dat mag ook niet, want dan krijgt u een prent van de boa. Daarom vragen wij - mede namens Karen - MOGEN WIJ DE MANAGER VAN DIT LAND EVEN SPREKEN?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.