achtergrond

Geenstijl

We moeten praten over dit @D66 'citaat' over een huilend meisje dat burgemeester wil worden

Zul je altijd zien, bij zo'n rondleiding.

Citaat komt uit een vlammende pleidooi van 13 D66-vrouwen die Rob Jetten haten en die man zo snel mogelijk willen vervangen met iets beters, namelijk een vrouw. Daar lijken de meeste D66-stemmers het trouwens mee eens, iedereen wil een Jexit en daarna een dame. Niet zo handig van de dirty dertien dus, dat ze in datzelfde pleidooi meteen ook een Jetje doen. Jetten hallucineerde laatst nog dit citaat bij elkaar over een praatje op een mbo-school (video), waarin een Marokkaans meisje en een transgendermeisje "samen opstonden en zeiden: wij worden allebei de hele dag gediscrimineerd.

En bij het bovenstaande 'citaat' van D66-raadslid @Wieke Paulusma staat onze D66-radar toch ook wel weer loeien. "Ik doe rondleidingen in het stafhuis van Groningen, ik had onlangs een huilend meisje. Ze keek naar de portrettenreeks van mannelijke burgemeesters en zei: ‘Ik kan het dus nooit worden.’ Dat kan niet meer, het is 2020. Er moeten nieuwe voorbeelden komen.

Kijk, we zullen echt niet stellig beweren dat dit categorisch niet gebeurd is hoor, we kunnen het immers niet deduceren. MAAR. Het is wel weer exact die opzichtige emo-kitsch waarvan D66'ers denken dat het de echte wereld is, dus het zou ons weinig verbazen als dit citaat MINSTENS wat kracht is bijgezet door een enthousiaste verbeelding. Wij hoorden Van Mierlo laatst nog huilen trouwens.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

TK-lid @D66 Lisa van Ginneken die van Twitter vluchtte jankt onhebbelijk dom over TRANSFOBIE in veilige LinkedIn-bubbel

Hoe kan het toch dat dé partij van de hogere middenstand zich van retoriek van zulke lage kwaliteit bedient

@Spartacus | 17-05-23 | 16:25 | 262 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.