Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Boeckenbal! Komt allen dronken worden met dwarsdenkers in de kerk van Freek de Jonge!

Arthur & Robbie geven een feestje!

Dit jaar is het thema van de boekenweek “Dwarsdenkers” en dat is koddig, want het boekenbal is al jaren een borrel voor het leeskringetje van de De Wereld Draait Door, waar geen dwarsdenker meer gesignaleerd is sinds Martin Simek “zwartjes” zei binnen gehoorafstand van Sylvana Simons en ook over het dwarse gehalte van dat incident zijn historici in de Angeladejongkunde het sterk oneens. Maar het is een feit dat het Boekenbal een Marion Bloemenveiling voor gedooggeraniums uit de Grachtengordel is geworden. Als het fictieve personage ‘Eus‘ je spannendste vaandeldrager is, is de literaire pen in de polder feitelijk gewoon palliatief. 

Enfin, geeft niks, u gaf er toch niet om en zoals iemand op onze redactie vandaag nog verzuchtte: “Wat al die dwarsdenkers denken, weten we nou onderhand ook wel.” Kortom, alles is voorspelbaar en derhalve kunnen we maar beter meteen aan het bier gaan met ons allen en doen of dronken worden op woensdag echt een hele dwarse gedachte is.

En dat treft, want volgende week woensdag doen Robbie Muntz en Arthur van Amerongen zo’n avond in de Bullekerk in Zaandam (OK, dat is buiten de Ring, maar ook echt maar nét he mennekes). Heet ook gewoon “Boeckenbal” met als thema “Dwarsdenkers“ dus die gratis toegang wordt toch weer duur betaald.

Op het affiche en de gastenlijst lezen we de opkomst van het halve deelnemersveld aan het Stijlloze Dictee van 2016. Van al die lui weten we dus dat ze voor geen meter kunnen spellen, maar wel kunnen schrijven zuipen. Al die affichenaampjes mogen columns voordragen en dat vroegen Tuur & Rob aan ons ook, maar daar hebben wij helemaal geen zin in want al deze mensen luisteren toch primair & vooral & het liefst naar zichzelf. Maar, het moet gezegd, ze hebben wel echt iedereen across the board weten te strikken. Zoals Arjen van Veelen, een verstofte vroegkale vulpen die sinds kort pretendeert alsof hij hoogstpersoonlijk & eigenhandig ontdekt heeft dat het vitriool van de Woke Cultus in de vrijheid van meningsuiting is geslopen, terwijl zijn eigen vrouw drie jaar geleden al aan het adverteerdersbellen was omdat ze een paar billen in beeld zag op Dumpert. Toen zat ie zeker toevallig net ff op Pornhub?

We zien dat ook Stella “Einsteinbarbie” Bergsma, of wat daar nog van over is, onder de aanwezigen is. Ook zo iemand die dapperheid acteert omdat ze denkt dat ze door heel vaak “Kut!” en “Klaarkomen!” te roepen mannen bang kan maken, en daarmee zichzelf overtuigt dat ze het feminisme een enorme dienst bewijst. Terwijl de meeste mensen vooral helemaal geen zin hebben in het hese stemgeluid van een dikke reedt die een oorlog staat te voeren die al lang gewonnen is. Mens, ga toch koken.

Gelukkig is Ebru Umar er ook. Die hysterische reldwerg die Turkije niet meer in mag en van de weeromstuit maar in het vastgoed is gegaan want aangezien ze haar columns ook altijd met een spijkerpistool tegen een schoolbord schoot, had ze het gereedschap toch al liggen. In haar tweets zien we in ieder geval het verschil niet.

Maarten Spanjer mag ook komen, het enige dwarse aan hem is het idee dat ie nog leeft want dat staat haaks op wat we dachten. Of Bas van Putten, tikt voor de Groene, Vrij Nederland en NRC - het meest dwarse dat hij ooit deed was naar Drente verhuizen toen iedereen van zijn jaarring bij de dode bomen zich net in de grachtengordel aan het settelen was. Zihni Özdil, ook weer present natuurlijk, want in je eentje je wachtgeld opzuipen is veel leuker op een feestje.

We zien Martin Bosma, over hem geen kwaad woord want zijn ironie snijdt dieper dan de onze - niets dan ontzag hoor, meneer Bosma! Svp geen brandende Afrikaner autoband om onze nek hangen. Eva Hoeke komt ook, dus er zijn ook pannenkoeken met jus (maar kennelijk moet haar vent de leesmap nog doornemen want Marcel van Roosmalen ontbreekt op het affiche). De onvermijdelijke Jenny ‘Ik ben trotse Fries en ik haat de Randstad maar ik ben op iedere borrel die er gehouden wordt’ Douwes is er bij, dus uiteraard komt Wierd Duk ook een rondje flirten want die “In Nederland”-rubriek vult zichzelf niet. Moet ie alleen wel oppassen dat ex-vrouw Fidan het niet ziet, maar die leiden wij dan weer graag af voor hem. (Hoi Fidan. Biertje, of krijgen we dan meteen weer ellenlange getuigenissen over de culturele dwangbuis waar je uit ontsnapt bent?)

Enfin. Als we nog mogen komen, zijn wij er ook bij. Om te zuipen dus, niet om voor te lezen uit eigen opinie. Wij zijn überhaupt niet zo van het dwarsdenken, wij zijn die bleue muurbloempjes aan de bar die op internet een hele grote bek hebben maar op een feestje altijd tot minstens het zesde biertje naar de grond staan te staren. Spreek ons dus vooral niet aan, als je komt. Want het Boekebal van Muntz & Van Amerongen is voor iedereen! Robbie zegt dat iedereen mag komen, uitnodigingen zijn voor snobs. 

"Het wordt een onvergetelijke avond, geheel volgens het 'Concept Muntz & Van Amerongen'. Het feest begint om 19 uur en eindigt om 23 uur. Er is een afterparty bij mij thuis tot 01.00 uur." Er kan 500 man in de Bullekerk, waar de vader van Freek de Jonger predikte (nou, over dwarsdenkers gesproken hè!), en alles gaat volgens het principe dat je verder nergens meer op mag toepassen: VOL = VOL. En daarna de glazen ook. Adres van die kerk google je zelf maar, een beetje dwarsdenker komt daar wel uit. Oh wacht het staat gewoon op het affiche, nou in dat geval - TOT VOLGENDE WEEK!

UPDATE: Naar aanleiding van dit bericht hebben zowel de werkloze schrijver / schrijvende werkloze Jan Roos, als de gevierde complotdwarsdenker Joost Niemöller zich gefrustreerd uitgelaten over het feit dat ze niet gevraagd zijn voor een evenement waar iedereen vrij toegang tot heeft.
UPDATE 10 maart: We kunnen elkaar na al deze nare woorden misschien alsnog de hand geven woensdagavond, want het Boeckenbal in de Bullekerk GAAT GEWOON DOOR.

Reaguursels

Inloggen

In de tijd van Carmiggelt schreven columnisten stukken wanneer ze iets te zeggen hadden.
Tegenwoordig schrijven columnisten stukken wanneer ze weer 13 cent per woord op hun rekening bijgeschreven willen zien.

Vandaar dat de columns van vroeger over het algemeen veelzeggend waren en daar weinig woorden voor nodig hadden, terwijl de meeste columns van vandaag de dag uitblinken in nietszeggendheid en daar heel veel woorden voor nodig hebben.

Varende_Reaguurder | 05-03-20 | 13:33

@Van Rossem
Ik weet niet wat de bedoeling is van dat "brandende Afrikaner autoband" is in relatie tot Bosma, maar het lijkt me misplaatst.
Die brandende autobanden werden door sadistische anti-blanke negers gebruikt om andere negers, die zij voor verraders aanzagen, te martelen tot ze levend verbrand waren. Wat precies de denominatie van die sadisten was, ANC of anderszins, weet ik niet, maar dat Bosma daar lichtjaren van verwijderd is lijkt me wel duidelijk.
Verband leggen tussen Bosma en die autobanden slaat dus nergens op.

JvanDeventer | 05-03-20 | 10:32 | 1

"Ik weet niet wat de bedoeling is van dat "brandende Afrikaner autoband" is in relatie tot Bosma, maar het lijkt me misplaatst." - Dwarsdenkers much?

Mark_D_NL | 05-03-20 | 13:18

G*dT, heb ik het nou goed begrepen “indo” mag niet meer van Marion B. bij OVT dat leidt maar tot misverstanden en pinda is ook verboden!
In Nederland Door Omstandigheden het moet niet gekker worden;-)
Dan blijft er maar één indo busuk over onze eigenwijze boreale god...
*CcMed*

kapitein oosterlng | 05-03-20 | 09:25

De term dwarsdenker is volkomen onzinnig. Het suggereert dat er een normale manier van denken is, nog los van de vraag wie dat zou moeten bepalen, en dat je daar dan bewust van afwijkt. De term daarvoor is reactionair.

Wat wel kan, is op basis van in principe voor iedereen beschikbare informatie en veronderstellingen soms tot conclusies komen, die kunnen afwijken van de gangbare opvattingen. Heel menselijk: gewoon zelfstandig nadenken en je bevindingen toetsen. Nogmaals, dat heeft niets met dwarsheid te maken. Met dat laatste lijkt eerder drammen bedoeld, vooral wanneer gespeend van enig gevoel voor humor.

Rest In Privacy | 05-03-20 | 09:22

Mag hopen dat er voldoende beveiligers rondlopen. Onze beste volksvertegenwoordiger bij een feestje waar iedereen binnen mag komen? Brr...

aamert | 05-03-20 | 08:48

Heet Joris, van Os van zijn achternaam? Geinig

merel veld | 05-03-20 | 08:41

Boekenbal? Zijn er nog mensen die boeken lezen dan?

RickRD | 05-03-20 | 08:36 | 1

E-readers zat

menage | 05-03-20 | 09:26

Zaandam, ironisch. Een toonbeeld van mislukte multiculturalisme. Een kiekje in ons avondland. Een levend altaar waar het oude Nederland geslachtofferd werd ten faveure van globalisme, multikul, EUSSR, klimaathysterie en ieslaaam.

Graaf_van_Hogendorp | 05-03-20 | 08:27 | 3

Ben bang dat je opgewacht wordt idd tussen kerk en station. Ooit eens bijna van de weg gereden daarooh, door een zwart golfje. Guess what

merel veld | 05-03-20 | 08:40

Klopt helemaal. Ik kom er bijna dagelijks. (Niet vrijwillig) Voornamelijk in het meest zuidelijke deel. Lees Poelenburg. Het ghetto dat alsmaar verder uitdijt.

DrachiR | 05-03-20 | 08:49

Joh.. Overdrijf niet zo... Afgezien van een handvol opgefokte 3e generatie opgeschoren typhusturkjes zijn de problemen véél kleiner dan in veel andere steden..

Lompiedompie | 05-03-20 | 17:11

Linkse dwarsdenkers die niet doorhebben dat ze enorm het establishment dienen en volstrekt doorsnee zijn geworden. Het blijft een apart fenomeen.

Dr_Prepper | 05-03-20 | 08:24 | 1

Dat ligt niet zozeer aan hun. Het marxisme heeft de overwinning behaald - wellicht niet in staatsvorm of economisch - maar cultureel en in het onderwijs en zelfs deels in de politiek, is de totale overwinning compleet.

(s)Links is het establishment. Dat ze een stel hele rijke corporatisten daarbij moeten dienen, is slechts klein bier voor het verkrijgen van de macht in de cultuur en onderwijs sectoren.

Graaf_van_Hogendorp | 05-03-20 | 08:30

Zenden jullie het live uit? Dat was bij het GeenStijl dictee ook al zo'n succes

bartjeau | 05-03-20 | 08:14

ZAANDAM??? Weet je wel hoe ver dat is?!?!!1!

bartjeau | 05-03-20 | 08:12

Ik zou de meeste dwarsdenkers op de lijst toch stilstanddenkers willen noemen, ach een nuance verschil.

Rdock | 05-03-20 | 06:45 | 1

Hoezo, er zijn ook rechtse dwarsdenkers.

kloopindeslootjijook | 05-03-20 | 08:11

Wat een propaganda voor dit dwarsdenkersfeestje. Klinkt supergezellig.

ristretto | 05-03-20 | 06:24

Fijn dat ik morgen weer echt werk mag doen. Kan ik de subsidie voor dit soort deugpartijtjes weer afdragen aan de belastingdienst. Hoop wel dat Freek weer gaat staan schreeuwen om aandacht.

Rechtsdraaiend | 05-03-20 | 03:43 | 1

Ja leuk. Ik wist n.l. nooit wat seniel was maar een staand prekende Freek is toch wel een lichtend voorbeeld.

Rdock | 05-03-20 | 06:48

Geen opmerking over de aanwezigheid van Mandy Slim... die zag ik niet aankomen.

Het brein erachter | 05-03-20 | 01:36

Als Rob Muntz zijn Oostenrijkse skipak aantrekt en een fles Zyklon B meeneemt, dan kom ik ook.

JackStick | 05-03-20 | 00:57

Nederlandse schrijvers profileren zich vooral met Deugen. Dat maakt hun werk onaantrekkelijk voor daadwerkelijk lezen.
Misschien geeft het wel interessante boekenruggen als opsmuk van de boekenkast voor Gutmenschen.

Is een "rebel" nu iemand die zulks schrijft - of wie dat niet doet?

Jan Passant mk2 | 05-03-20 | 00:02

Volgende week heeft Rotterdam ook een 'boekenbal'. Met hetzelfde thema. En wie mogen zich daar als dwarsdenkers presenteren, op kosten van? Extinction Rebellion. Geen grap.

kapoerewiet | 04-03-20 | 23:54 | 1

Rebellen namens Hans Brusselmans van de EU. Echte waaghalzen en baanbrekers, de laven van de zittende macht.

Jan Passant mk2 | 05-03-20 | 00:09

Ken driekwart van deze roeiende rebellen EN dapp're dwarsdenkers niet. Lijkt nu al ideaal dat zo te houden, lees maar mee, litpiet.

Rebels without a pause, mmm?
Grootste fout die een zelfbenoemd literair gigant maakte, roeiende rap-agent Nas, was te stellen: "Sleep is the cousin of Death."
Quatsch natuurlijk.

Enige rebelse en dwarse vraag die mij bezighoudt, nu is; is ons @einStina niet dees seksuele sekstante Stella Bergsma?
Ja, je weet het niet.
Oh je weet het niet?
Over rebels gesproken.
.
Boeckjensbal, alcoholhal,
Taj MaLal m, doornsnee kaltgestall /
Madurozaandams mieters
Yeah - All y' all
Tanken gelijk gieters
Yeah - to drawl y'all /
Uit de kaak
Niet uit de kraan
Recht voor de raap
Roei met haar spaan
Na de call
.
/@allen, alle zaanse roeigangers en walstuurlui;
*klok?* *PLENS!*

chicago river | 04-03-20 | 23:33

YES! Eindelijk weer een lekker lang, virtuoos onmiskenbaar Van Rossem topic! Grappig initiatief, jammer wel dat Van Roosmalen er niet bij is. En Roderick Veelo mis ik ook. Hoe dan ook wens ik alle dwarsdenkertjes een interessante, vermakelijke en bijzonder scrabreuze avond toe, wou dat ik erbij durfde te zijn!

2tribes | 04-03-20 | 23:16

Leeft Gerard Reve nog? Dat zou het geheel nog wat cachet geven.

Troumoetblijcken | 04-03-20 | 23:15

Zag ik daar de naam van Maarten Spanjer? Heere God a.u.b. waar gaat dit over. 10 keer nul is nul toch?

Troumoetblijcken | 04-03-20 | 23:13 | 1

Maarten en Rijk, lees het boekje Maarten maakt vrienden eens. Hilarisch over Jeroen Krabbé

merel veld | 05-03-20 | 08:44

Wat doet die maffe Einstein Barbie daar in hemelsnaam tussen? Die is zo politiek correct als de linkerschoen van Jesse Klaver en net zo dom ook.

Conan de Rabarber | 04-03-20 | 23:00

Het meest verrassende aan het boek van Don Arturito is toch wel het voorwoord door Martin Bosma. Ondanks dat Arthur een hekel heeft aan links moet hij niets veel hebben van de PVV.
Ach, misschien ook wel niet zo verrassend. Beide heren kennen elkaar uit de UvA schoolbanken. En als schuinsmarcherende kroegentijgers.
Altijd vermakelijk om te lezen hoe Van Amerongen de vloer aanveegt met bruine deugmensjes als Silly Simons, Jerry Afriyie de Sinterklaasdichter, Gekke Gloria Wekker en blanke deugertjes zoals Petertje de Vries en Sunny Bergman.
Hoor ik daar in de verte Arie Boomsma en Frenske Timmermans?

leo de pejo | 04-03-20 | 22:47

Hup Robbie.......!!

grapjasz | 04-03-20 | 22:45

Ik hoop alleen wel dat ze aan een designated survivor hebben gedacht, je weet maar nooit wat er van links komt. Normaliter niet veel goeds, nee.

Kinkfactor | 04-03-20 | 22:37

Ebru is er ook!
We missen je Ebru.
Toch?

kloopindeslootjijook | 04-03-20 | 22:35 | 9

@leo de pejo | 04-03-20 | 23:02:

Precies mijn punt.:

Ik open de Telegraaf, ja ik weet het, en luister naar Ruud de wild, ja ik weet het...’

Laat die vanmiddag, niet beluisterd, een item over huiselijk geweld hebben..!!

Hoe kan dat..!!??

neonreclame | 04-03-20 | 23:09
▼ 6 antwoorden verborgen

Mag Boeckenbal wel van het CPNB? In het oosten wilde men Boek & Bal organiseren, maar dat vond de organisatie van Boekenbal teveel op hun naam lijken...

Quichegerechtigde | 04-03-20 | 22:23 | 1

Mag niet, daarom doen ze het. Om die poepfijne "rebellen" een beetje te jennen.

Muxje | 04-03-20 | 22:56

Als er ook rechtse dwarsdenkers iets mogen zeggen en nog leuker, wat dialoogjes tussen dwarsdenkers, dan is het toch prima.

kloopindeslootjijook | 04-03-20 | 22:21

zaanstad.nieuws.nl/actueel/49273/offi... Wat zal Freek de Jonge's boomerhart uit zijn lijf bonzen wanneer hij de locatie van dit dwarse boeckenbal verneemt dat zijn eigen bal tot een provinciale non-event degradeert.. Er schijnt overigens zeer lang gesteggeld te zijn over de drank- en horeca vergunning voor dit culturele centrum. Wie wil weten waar de Bullekerk zijn naam aan ontleent onh.nl/verhaal/de-bullekerk-dankt-zij...

Eeuwig..Op..Vakantie | 04-03-20 | 22:18 | 1

relax, er zijn ook rechtse dwarse boomers.

kloopindeslootjijook | 04-03-20 | 22:39

Van alle zeden ben ik wars
Ik heb geen mening ik ben gewoon dwars

De drummer van Metallica heet Lars
Ik kan niet drummen ik ben gewoon dwars

Hasjiesj bestaat uit hars
Ik hou niet van blowen ik ben gewoon dwars

De politiek is één grote farce
Ik weet het niet beter ik ben gewoon dwars

Ik heb ook helemaal niets in mijn mars
Dat hoeft ook niet, ik ben gewoon dwars

Geen fluit, geen sikkepit, geen snars
Helemaal niets, ik ben gewoon dwars

De Zaanse Burgemeester sluit een paar sushibars
Hij gaat zijn gang maar, ik ben gewoon dwars

In de Bullekerk klinkt het geween en tandengeknars
Ze doen hun best maar, ik ben gewoon dwars

Arnold Layne | 04-03-20 | 22:07 | 2

Vrouwen komen van Venus, mannen zijn gewoon dwars.
Geven al hun geld uit aan hoeren en tittybars.

grapo | 04-03-20 | 22:19

Leek qua start wel op dat BLOF nr, wanneer je aftrapt met:
"Van alle zeden ben ik wars"
"Ik heb geen mening, ik ben gewoon dwars"
/
Kom, hoe h... ja; "Liefs uit Londen" denk, niks opzoeken nu.

chicago river | 04-03-20 | 23:51

Ik mis Gerard Cox ter vervanging van Jules Deelder. Maar als Caroline Tensen in zo'n geyl bunnypakje de drankjes doet, dan kom ik ook.

Baron Clappique | 04-03-20 | 22:05

Takbir dan maar.

HoogToontje | 04-03-20 | 22:03

Als je nou Ilja uitnodigt (=Liguria=Corona), en hij geeft Freek enn hand , die zit in de doelgroep die het meest te vrezen heeft....

Rest In Privacy | 04-03-20 | 21:59

Dat is mijn territorium. Ik heb nog tegenover de Bullekerk gewoond. Freek de Jonge ook, maar dat is de enige overeenkomst die ik met deze nare man heb en die gelukkig niet komt.
Dank voor de reminder, ik zal erheen gaan en verslag doen.

Arnold Layne | 04-03-20 | 21:51

En is het wel een goed idee voor Van Rossem om mannen op hun kalende kruin te wijzen?!

JJMS | 04-03-20 | 21:51

Met 500 mensen lekker dwarsdoen. Leuk.

Mark_D_NL | 04-03-20 | 21:48 | 5

@neonreclame | 04-03-20 | 22:34:
Ja, maar, dus, want, ook, het gaat erom dat ze, van de gele vestjes, roepen dat zo'n vestje helpt bij het opvallen. Maar dat is alleen maar zolang je daarmee een verschil maakt met de rest.
Stel voor dat we alles neongeel maken. Auto's, jassen, motoren, stoepen, alles. Dan zie je niemand meer lopen.
Terwijl als iedereen wat anders aanheeft, dan zijn er veel meer verschillen..

kloopindeslootjijook | 04-03-20 | 22:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Sinds welke omwenteling is Jeroen Vullings een 'dwarsdenker'?

JJMS | 04-03-20 | 21:47 | 3

Ja, die naam viel mij ook op. Wel een literatuur kenner natuurlijk.

Rest In Privacy | 04-03-20 | 22:05

Waar kent u hem van?

Wol | 04-03-20 | 22:30

*snif*

Wat..?? Ohja..

Mijn gitaar leek als een 16 jarig bloesem , die de ankers van het leven stevig in haar handen hield...

De wind , och, de wind, prachtig nam de wind haar zwarte haar elders...

*De rest moet ik nog verzinnen..*

neonreclame | 04-03-20 | 21:47 | 3

De rest moet ik nog verzinnen, zoals een god een schepping verzint.
Een natte kleffe bal gevuld met beesten en dieren. Waar het wit zwart gemaakt wordt door steeds maar harder zuigende wezenloze Hirudinea.
Haar o zo mooie zwarte haren door de wind gegeten met een lust die onbetaamlijk lijkt.
Toch zal ze u ieder bekoren tot een orgasmisch genoegen als ware het den gode zelf.
*zoiets? En nu u weer verder* *plop*

grapo | 04-03-20 | 22:07

@grapo | 04-03-20 | 22:07:

Dat mijn tafelblad mij ooit vereren mag, hier in dit tranendal, het mooiste koper aan mij hangen zal..

Zo.. Ajax = kut..

Ik ga voor mij uit staren...

neonreclame | 04-03-20 | 22:15

Kaiser Küttlipp. Is dat een meet and greet die er vaker waren ?
In dat geval snap ik van Rossem als hij gaat.
Bier uit de Eurotrash brouwerij. Beetje citrusy. Smaakt goed bij vette vis, maar wordt ook vaak met (biologische) frikandellen geserveerd.
Na 20 stuks komen er zoveel sterke verhalen op tafel dat al die pseudoschrijvers weer boeken vol kunnen pennen met quasi intellectueel dwarsdenkersgoed. Het gerucht gaat dat de hamsterballen van Katinka Simonse indaalden nadat ze van een paar Küttlippen had genoten op een feestje van de dierenpoezen. /exit dwarsdenkers mode\

grapo | 04-03-20 | 21:46


Robbie Muntz moet weer terug op tv / online .... met flink gerel.

Ervaringsdeskundige | 04-03-20 | 21:34 | 1

Hij zat 20 jaar geleden bij Waskracht! (VPRO), liet daar in Texas een dominee gvd zeggen en paradeerde verkleed als Adolf Hitler door Wenen.
Dat kon toe blijkbaar nog niet.
Nooit uitgezonden programma's: De Rijdende Hufter, Islam Actueel en de Grote Koninginnen Kwis.
Misschien kunnen ze dat alsnog doen.
Robert Muntz en Geert Wilders in 2008.
www.youtube.com/watch?v=Oi-I80K3-yM

kloopindeslootjijook | 04-03-20 | 22:30

Boreaal gezelschap.

Is dit nog nieuws? | 04-03-20 | 21:29 | 1

Niet allemaal.

Rest In Privacy | 04-03-20 | 22:06

Nou, ik woon niet in de buurt, dus ik kom niet, maar wel leuke mensen (de meesten dan) op dat feest. Als ik niet kom, dan blijft het ook leuk.

Toos Bevergeil | 04-03-20 | 21:28 | 4

Ze zullen jouw aankondiging vast missen.. hier hebben we..

suscrofa | 04-03-20 | 21:33

Mensen met een kroontje worden opgehaald, heb ik gehoord. Het kan nog...

Normpje | 04-03-20 | 21:39

Ik woon ook niet in de buurt (ben dik 2 uur onderweg, zag ik net) maar het lijkt me het wel waard. En misschien zie ik nog wel leuke Marokkaanse conducteurs in burger onderweg.

Deksmaat | 04-03-20 | 21:45
▼ 1 antwoord verborgen

Volgende week is iedereen ziek volgens iemand die het kan weten.

Jan Dribbel | 04-03-20 | 21:28

Je zou toch een Beuckenbal verwachten in een Bullekerk. Maar klinkt goed.. preust alvast.

suscrofa | 04-03-20 | 21:28

Ik mis Joost Niemöller, Haye van der Heijden, Afshin Ellian, Leon de Winter etc.

Reaganmania | 04-03-20 | 21:25 | 3

Dan bent u een van de weinigen hoor.

JJMS | 04-03-20 | 21:53

@JJMS | 04-03-20 | 21:53:
Ik zou Afshin zeker wel willen ontmoeten, lees zijn stukken graag.

Deksmaat | 04-03-20 | 21:58

Een gezellig feest met Leon de Winter?

Rest In Privacy | 04-03-20 | 22:06

Werd ook ‘expliciet’ uitgenodigd... maar neuh.... ik zoek narcisme wel in mijn werk.

overVecht | 04-03-20 | 21:24

Nou ten Hag, daaag.

Deksmaat | 04-03-20 | 21:23 | 5

it ain't over till it's over

Rest In Privacy | 04-03-20 | 21:57

@Patje2011 | 04-03-20 | 22:44:
Utrecht deed beter zijn best om niet te verliezen.
Ajax deed te weinig om te willen winnen.
Twee goals uit dode momenten.
Utrecht terechte winnaar? Ik zou zeggen: Ajax terecht verloren.
Jammer van die gele kaart voor Klaiber en Huntelaar is officieel gewoon een gefrustreerd b-garnituurtje. Wat een zielige lul is dat.
Verder lijkt wel of bij Ajax niemand het nog naar zijn zin heeft.
Behalve Blind, maar die kan verder niks.
Nu nog de inhaalwedstrijd.......

Ruimedenker | 04-03-20 | 22:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Hebben ze nog geen dreigbrief van een advocatenkantoor gekregen, daar in Zaandam? Die boertjes in Cuijk zijn wél bedreigd.
www.gelderlander.nl/cuijk/cuijks-boek...
Kan nergens iets vinden of die zaak al is behandeld, of op de rol is gezet.

hotnot | 04-03-20 | 21:22

Leuke column, chapeau! en @Van Rossem: mag ik m vlg wk woe voorlezen ?

DinkyToy | 04-03-20 | 21:22

Deugdenkers. Dwarsdenkers worden de grachtengordel in geflikkerd.

Wim Venijn | 04-03-20 | 21:21

Is er ook een bal voor consensusdenkers? Ik vraag dit voor een vriendin.

MickeyGouda | 04-03-20 | 21:20

De Snollebollekes treden op aldaar,maar zingen alleen maar: naar links, naar links

Olleke | 04-03-20 | 21:19 | 5

@Olleke | 05-03-20 | 01:09: linguïstisch gezien is het als een geheel qua groep of een groep als geheel en daaraan moet de grammatica worden bepaald en gehandhaafd

Olleke | 05-03-20 | 01:12

Zouden Weird Duk en Bosma meedoen?

Harrie7949 | 05-03-20 | 07:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Heeft BlackBlock antifa al laten weten de boel te komen verneuqen?
Fascisten hebben namelijk iets tegen mensen met een vrije, dwarse, ruime, afwijkende mening.

Ruimedenker | 04-03-20 | 21:19 | 2

Onder het motto 'Laat Ze Niet Uitpraten' kunnen ze misschien de bijeenkomst verstoren à la die ene bijeenkomst van Jordan Peterson.

Veldmaarschalk Sorry | 05-03-20 | 00:31

Ik heb het idee dat de antifa met de meeste wel door één deur kan. Ouwe jongens krentenbrood

Harrie7949 | 05-03-20 | 07:47

De Afrikaners zijn de Boeren. Die hielden zich niet met necklacing bezig, Dat deden de zwarte bevolkingsgroepen.

Pieter Breydel | 04-03-20 | 21:19

Oude mannen die zichzelf rebellen noemen blijft iets onpeilbaar tragisch hebben.
Bijna net zo tragisch als een clubje oprichten omdat je elders niet mee mag doen.

DrumPiet | 04-03-20 | 21:18

Robbie Muntz. Leeft die ook nog. Ik dacht dat ie terechtgesteld was door de linkse inquisitie.
Nu ik er zo over nadenk, eigenlijk best wel vreemd dat ie destijds terechtgesteld is door deugende goegemeente. Want hij dreef de spot met Jörg Haider, een soort Geert Wilders avant la lettre.
Achteraf gezien kunnen we eigenlijk wel stellen dat Robbie de plank behoorlijk missloeg met die reportage vanuit Oostenrijk. Want eigenlijk had Jörg Haider gewoon gelijk. Toen al.

VanBukkem | 04-03-20 | 21:18 | 3

Maar het was wel leuk.

ikbenerweer! | 04-03-20 | 21:26

Ook vermoord door de Illuminaties btw.

ikbenerweer! | 04-03-20 | 21:27

Pracht tv. Ein Zwei Ein Zwei.

Lorejas | 04-03-20 | 21:47

Sorry, ik vind dat allemaal niet van mijn niveau, niet elitair genoeg. Ik ga alleen kijken als Jort en Mark en andere adel komen.

Rest In Privacy | 04-03-20 | 21:18 | 1

hahaha zelf weten hoor, Halbe gaat er wel bij zijn,

2tribes | 04-03-20 | 22:59

Een goed feest hoor je de volgende dag. Time-lapse, vergeten te zijn...

neonreclame | 04-03-20 | 21:15

Fijn onder ons tegendraads kunnen zijn. Misschien zelfs wel een rebellen yell. Niets zo verbindend als samen onbegrepen zijn.

beldewouten | 04-03-20 | 21:14

Nou. Klinkt niet verkeerd moet ik zeggen. Lang geleden hoor, een feestje. Volgende week al. Oke.

Deksmaat | 04-03-20 | 21:13

Mag je roken in die kerk?

RickTheDick | 04-03-20 | 21:12 | 6

Zo rebels en dwarsdenkerig zijn ze natuurlijk weer niet bij dat boeckenbal.

Rest In Privacy | 04-03-20 | 21:43

@Patje2011 | 04-03-20 | 21:43:
Haha zelfbenoemd dwars/rebels of niet, ik vind mooi. Lekker roddelen over die van het echte Bal...

2tribes | 04-03-20 | 23:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Die Arnold Karskens is niet rebels of dwarsdenkend genoeg?

Braco.me | 04-03-20 | 21:11 | 2

Mag hij alweer niet komen?

laurentius | 04-03-20 | 21:18

Waarschijnlijk niet 'mainstream' genoeg in het rebellen wereldje.

Zwizalletju | 04-03-20 | 21:31

Zo'n boekenbal kan wel een beetje Corona gebruiken, zou het graag meemaken.

spamzuiger | 04-03-20 | 21:08 | 1

Dat zou voor "bokkenbal" Freek dan wel eens slecht af kunnen lopen!

Harrie7949 | 05-03-20 | 07:44

In het lijstje zijn er maar twee schrijvers en dwarsdenkers die echte humor en zelfspot hebben en die ik ook nog te pruiimen vind, Maarten Spanjer en Arthur van Amerongen, en wat die stoephoer van een stella Bersma op die lijst doet snap ik geen jota van.

Ik_ben_geen_robot | 04-03-20 | 21:07 | 1

Gooi ff een G op de stoep.

Ik_ben_geen_robot | 04-03-20 | 21:09

Alléén voor rebellen & dwarsdenkers?
Gemiste kans.
Ik zie wel meer diversiteit dan bij het officiële blanken boekenbal.
Dan bedoel ik natuurlijk niet dat boerenboekenbal in Cuijk, maar in het mondaine Amsterdam.

Ruimedenker | 04-03-20 | 21:07

Afgezien van de vegetarische-slager-spelling van boeckenbal, een mooi initiatief.

Bert Konterman | 04-03-20 | 21:06 | 1

De spelling van Drenthe is dan weer meer jaren '70.

witwas | 04-03-20 | 21:32

Wordt gesponsord door coronabier.

newray | 04-03-20 | 21:05

ik vind de mannen van Denk ook behoorlijk dwars. Maar weet niet hoe die schrijven. En ook niet of ze wel mogen komen van hogerhand.

bitterpete | 04-03-20 | 21:04 | 1

En die salafistenbaard van pas, weet ook niet hoe zwierig die met de pen is maar hij kan misschien komen voordragen uit andermans werk, weet ik veel, misschien heeft ie nog een boek liggen van een of andere profeet ofzo

Veldmaarschalk Sorry | 05-03-20 | 00:34

Wc eend feestje.
Smaken verschillen. Ook qua lectuur.

Is dit nog nieuws? | 04-03-20 | 21:01

"Wij zijn die bleue muurbloempjes aan de bar die op internet een hele grote bek hebben maar op een feestje altijd tot minstens het zesde biertje naar de grond staan te staren." Prachtig tweede motto naast Tendentieus, ongenuanceerd en nodeloos kwetsend. Hulde.

henkvaningrid | 04-03-20 | 21:00

Als de beveiliging maar op orde is.

smdyasc | 04-03-20 | 20:59
-weggejorist-
Swaffelkaffert | 04-03-20 | 20:56 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Nou van Rossem, hoop woorden met maar weinig lettergrepen. Ze hebben je echt om je denken uitgenodigd, niet vanwege je schrijfkunsten.

Ik ken 85% niet op die lijst en toch zijn ze moedig. Je moet namelijk ergens beginnen.

Als je echt uitgenodigd bent en je kwakt zoiets neer, ben je maar weinig heer.

NumbNuts | 04-03-20 | 20:56 | 7

@NumbNuts | 05-03-20 | 00:26: even gekeken wat je nick betekent. Nietsnut, leeghoofd, sufkop, oetlul, klopt aardig. Maar ook die moeten betalen. Al zou het alleen maar zijn om saamhorigheid te kweken.

Normpje | 05-03-20 | 09:05

@Normpje | 05-03-20 | 09:05:
Je snapt het nog steeds niet he?

Ik heb een kroon, maar draag hem niet.

Norm toch.

NumbNuts | 05-03-20 | 18:59
▼ 4 antwoorden verborgen

Die Kaiser Küttlipp, moet ik die kennen?

medusa324 | 04-03-20 | 20:55 | 2

Keizer Kutlip?
Klinkt als een pseudoniem van Arnon Grunsberg. Die dat dan weer gaat ontkennen.

Osdorpertje | 04-03-20 | 21:07
-weggejorist-
pielemuisje | 04-03-20 | 20:54

Fidan ook!? Hoe laat begint het zoenen?

Rollins | 04-03-20 | 20:53

Jezelf rebel noemen, dan ben je eigenlijk al af.

ikbenerweer! | 04-03-20 | 20:52 | 1

Zijn dat van die ouwe kerels met gele en rode spijkerbroeken? Die zie ik ook wel eens hier. Vaak ook getooid met leren hoed en paardestaart. En een sikje. 'K snap dat niet zo.

SNAFU | 04-03-20 | 21:43

Van Oef leest geen literatuur, wel geschiedenisboeken bijv over de slag om Arnhem van Beevor. Nu voetbal kijken.

van Oeffelen | 04-03-20 | 20:52

Woensdagavond. Doe maar liever Champions League op het eigen bankie.

de Voorzittert | 04-03-20 | 20:52

Ik zie het verschil niet tussen een boek met een goedd glas wijn en rol pleepapier met een blik Schultenbräu. Er is ook geen verschil.

Leptob | 04-03-20 | 20:52

Dwarsdenker Chicago River niet op de lijst?

BrutusBosch | 04-03-20 | 20:49

Martin Bosma en Weird Duk in het hol van de leeuw. Een upgrade voor het boekenbal. Respect en nu zeker het beschouwen waard !

cor123 | 04-03-20 | 20:49 | 1

Welk Boe(c)kenbal heeft u het over?

stafpilot | 04-03-20 | 23:38

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen