Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

'Vader Lars Westra regisseert zoon bij interviews'

"Hoewel wij in eerste instantie onder de indruk waren van Lars, bleek voor ons, zowel tijdens als na de opnames dat Lars sterk onder de druk en regie van zijn vader stond."

Hoop stampij over de stampij over het jeugdige klimaatmannetje Lars gisteren. PVV-provinciaal Marjolein Faber gunde hem een jeugd op het voetbalgras in plaats van in het duurzaamheidsgroen, waarop de politica een klimaatstorm aan kritiek (en haat en bagger) over zich heen kreeg. Want zowel Lars als zijn ouders benadrukken dat de jeugdige D'66-mascotte over zijn eigen woorden en daden gaat, ook al ontdekte GeenStijl dat het joch in Jettenvideo's figureert en dat zijn pa een milieu-adviesbureau bestiert dat voor provincie en waterschap te Gelderland werkt. En nu is op internet een aantal tweets opgedoken waarin de beweringen dat Lars een self-made klimaatdrammertje is, stevig worden betwist. 

Op de website van zijn Visie voor Kinderen wordt vermeld (mirror) dat Lars al in 2016 bij online gesprekskanaal Café Weltschmerz aanschoof. Die video is echter niet terug te vinden, en dat komt volgens het twitteraccount van Weltschmerz hierom: "Hoewel wij in eerste instantie onder de indruk waren van Lars, bleek voor ons, zowel tijdens als na de opnames dat Lars sterk onder de druk en regie van zijn vader stond. Wij wilden daar niet verder aan meewerken." Gevraagd om daarover uit te weiden, verklaart het account: "Lastig om daar op in te gaan omdat je aan de relatie tussen vader en inmiddels puberzoon zit. Ik vond dat het gesprek, de uitspraken, oneliners en reflecties niet pasten bij een jongetje van 9 jaar. De vader gaf ongepaste aanwijzingen en er ontstond een vervelende discussie."

GeenStijl belde even met Max von Kreyfelt van Café Weltschmerz, en die licht aan ons toe dat Lars in 2016 zelf een mailtje stuurde of hij langs kon komen om te vertellen hoe kinderen tegen het klimaat aankijken. Zo gezegd, zo gedaan. Maar: "We vonden het geen goede opname, je merkte dat het niet authentiek was. Lars zijn vader Jan Westra was er bij en die begon gelijk na de aflevering te organiseren hoe, wanneer en onder welke voorwaarden het online moest komen. Het interview heeft kort achter een besloten link gestaan, maar we hebben de video nooit publiek online gezet. Het zit hem in die vader, dat jongetje valt niks te verwijten. Maar die vader kijkt toe en vult de zinnen van zijn zoontje aan."

Als je 't ons vraagt, is dit waarom de discussie zo hoog oploopt: Lars is niet authentiek. Achtjarigen zitten niet bij de KvK om klimaatbureaus op te richten. Die zijn aan het voetballen. De ouders van achtjarigen richten klimaatbureaus voor hun kind op bij de KvK. En nu ruiken ze een soort Thunberg-positie voor hun koter, en maken de  ouders van Lars van hun zoon een levend schild voor klimaatsentiment. Iedereen die daar kritiek op heeft, krijgt het valse "Kun je wel, tegen een kind?"-verwijt. In werkelijkheid zijn het de ouders van Lars die zich zouden moeten schamen, voor waar ze hun zoon allemaal aan blootstellen. Maar z'n pa, die laffe haas, heeft z'n eigen twitteraccount maar snel verwijderd...

Kamer van Kindhandel?

Nee, dus.

Niet zonder ouderlijke instemming!

Bron: ondernemersplein.kvk.nl/bedrijf-starten-als-minderjarige/

Reaguursels

Inloggen

.
Excuses aan mijn medecombattanten, ben wat laat ter tafel in deze kwestie, maar'k zag deze journalistieke aanfluiting genaamd OP1 pas hedenmorgen.

Zit ik daar rustig aan de kom havermout. (Jaha, heul gezond, zeker op mijn leeftijd) krijg ik daar toch een portie agggrrressie van de linksactivist Hugo Logtenberg over mij heen. Natuurlijk was hij vermomd als journalist.

Je zal daar maar gast zijn. Sophie Hilbrand deed ook nog een duit in het zakje, maar daaraan wens ik geen aandacht te besteden, intellectueel minvermogenden, verdienen in dit verband slechts verbale uitsluiting.

Het begon al met de reactie van Logtenberg: "Wat hij (Lars) moet doen of laten, moet hijzelf weten" De uiterste agggrrresieve toon was gezet. De activist kroop uit de huid van de journalist. Het was kenmerkend voor de hele verdere benadering van de PVV-senator; heb het nog niet helemaal afgekeken, want met stoom uit oren en neusgaten, zwengelde ik de ouw PC aan om hier iets te schrijven.

Gotbetert een jaar oude tweet wordt door de linksactivist Logtenberg in stelling gebracht om de PVV-senator in diskrediet te brengen, nadat hij al de merkwaardige vergelijking had gemaakt met de boerenkindertjes op de tractortjes; alsof dat ook maar enigszins vergelijkbaar is met het inzetten van Lars voor een landelijke politieke zaak.

(Godeallemachtig wat haat ik die jeugd-misbruiker van een Rob Jetten!. Dit even tussendoor.)

Wat mij uit mijn behagelijk IKEA-bank deed opveren was de Logtenbergopmerking dat hij e.e.a beter kon samenvatten dan zijn gast. Alsof mevr. in kwestie een soort IQ-uitgedaagde is. (Hallo, hufter, je hebt gasten en al ben je het radicaal niet met hen eens, dan bewaar je nog een modicum aan fatsoen, maar nee, het gutmenschgevoel spoot met alle (on)bruikbare modder over de gaste heen.) De arrogantie, de zelfingenomenheid, de onbeschoftheid; maak je excuses, lul-van-de-week!

(Ben niet op de hoogte van die hele tweetkwestie en best mogelijk dat ze een prima bok geschoten heeft)

Ik weet niet of ik het op kan brengen de rest te zien. Wat ik wel aardig en ook goed vond was de opmerking van dhr. Van der Wulp dat die boerenkindertjes op die tractortjes niet de politieke arena ingetrokken zijn zoals Lars. Indertijd hebben we niet ukkies bij Nieuwsuur hun betrokkenheid bij het milieu horen verklaren onder toezicht van de een of andere ouder, tevens aangevuurd door Martin Bosma. Toch? Of staan al die tractortrijdertjes ook allemaal al ingeschreven bij de KvK?

De zaak zelve?

Wie kinderen op zeer jeugdige leeftijd de fundamentele hoop op hun toekomst ontneemt kweekt onzekere, cynisch, mogelijk kwaadaardige mensen, althans geeft de kans om die karaktertrekken tot grotere bloei te laten komen, dan zonder die indoctrinatie het geval zou kunnen zijn.

Sow, beetje onsamenhangend mijn schrijfsel, maar het moestur in een hele reut uit. Nu dan de douche en een kwartiertje fietsen naar Lidl.
Veel plezier met de rest van de dag voor eeniegelijk. Evocatus
PS
Mag hopen dat Martin Bosma, op zijn geheel eigen wijze, hier een spreekbeurt aan wijdt. Altijd onnavolgbaar goed, scherp en getuigend van belezenheid.
.

Evocatus | 18-01-20 | 10:41

En toch probeert links weer om die vrouw bij OP1 bij links NPO die vrouw onderuit te halen om te refereren aan een tweet die in hun ogen totaal niet waar was en een link te leggen naar trump die ook zo is, totaal off topic omdat het ging over politiek gewin met kinderen, maar ja links he, het grootste gevaar der mensheid.

edjekaddetje | 18-01-20 | 02:48

In feite is hier sprake van kindermishandeling. Een kind wordt willens en wetens door ouders in een kwetsbare positie gemanuvreerd om de politieke klappen te vangen voor de ouders. In een werkende maatschappij zou hier een jeugdzorg instantie op de stoep staan om eens een hartig woordje te spreken met deze dwaas van een vader.

Joostmochtnietsweten | 18-01-20 | 01:14

Het siert dan toch die stoere vrouw van de PVV dat die helaas de enige is die opkomt voor dat jongetje. Jammer dat ze alleen staat.

foxhunter | 18-01-20 | 00:09

kindermisbruik voor politieke doelen, graag meteen strafbaar stellen!

de broeder | 17-01-20 | 21:16

Raar dat Lars wel met foto en al in beeld komt, maar niet pap en mam lief.
Dit is zo makkelijk te eindigen.
De ouders doen dit, dus horen de ouders mooi met foto oid. en naam en achternaam in de kranten te komen.
En Lars mag terecht woedend zijn op zijn opportunistische ouders die hem moedwillig als een of andere klimaatkrijser positioneren.

Brabander | 17-01-20 | 20:54

Even los van het kindermisbruik, nou eenmaal essentieel in het stalinisme.

Wat hebben trekpop Lars, zijn DDR66-programmeurs en dat nep-bedrijf tot nu toe eigenlijk al voor het milieu betekend?
- Motor die op zeewater draait ontworpen?
- Milieuvriendelijke accu ontwikkeld?
- Opslagprobleem voor zonne- en wind- energie opgelost?

Welnee.
Het hele bedrijfsconcept zal wel weer draaien om modewoorden als "bewustwording", "cultuuromslag", "awareness", "klimaat-educatie" en "klimaat-optimalisatie". Ik heb geen eens zin om nu even uit te zoeken welke modewoorden ze precies gebruiken.
Concreet weten ze niks, kunnen ze niks en willen ze ook niks leren.
Dus doen ze ook niks waar het milieu concreet van op zou kunnen knappen.
Ze krijgen subsidie om belastingbetalers veel hogere energierekeningen aan te smeren; dank je, jongen.

Niks nieuws onder de zon. Nederland telt letterlijk vele honderden subsidiesponzen die een tiental linkse dogma's uitdragen. Ze presteren niks, behalve belastinggeld verbranden.
Of het nu om promotie van de EU, massa-immigratie, sharia, criminaliteit, hongersnood of het klimaatkalifaat gaat; het draait allemaal op subsidie.

Dandruff | 17-01-20 | 20:24 | 1

Hulde...... geweldige duiding!

de directeur | 17-01-20 | 21:29

La Grande Bouffe
(La grande abbuffata)...
Ik sprak het toch altijd al uit als 'La grande Boef'

michelpen | 17-01-20 | 19:56 | 1

sorry, verkeerde artikel,
wat mij betreft joris

michelpen | 17-01-20 | 19:59

Vroeger had je de Hitler Jugend. Nu heb je de Klima Jugend.

Drunken_Pumpkins | 17-01-20 | 19:52

Als je het niet kunt winnen zet je valse middelen zoals dit in. Dat zegt alleen maar meer over die klimaatlobby. Die zijn meer bezig met hun eigen portemonnee dan met maatregelen die daadwerkelijk zin hebben, die zijn er vooralsnog namelijk niet.

elco485 | 17-01-20 | 19:43

Café Weltschmerz besluit niet uit te zenden, maar d66 maakt zonder enige schroom filmpjes met dat jochie. Ze zijn echt alle schaamte voorbij.

marrretje | 17-01-20 | 19:22 | 1

Grappig ook dat het kind in 2016 al gepushed werd, Greta is in 2018 ontdekt. Zou haast denken dat in verschillende landen kindsterretjes werden klaargestoomd tot er 1 zou doorbreken.

marrretje | 17-01-20 | 19:43

Morele chantage plegen met kinderen; of dat nou de smekend kijkende Oxfam-Novib-negerkindertjes uit Afrika zijn die we dagelijks door tv en de kranten krijgen opgedrongen, een blond vlecht-meisje uit Zweden met een verwijtend, zuur smoeltje, of een schattig, al even blond wijsneuzig jongetje uit een gegoed gezin met een duujjjzaamheids-syndroom, het blijft een vorm van schaamteloos kindermisbruik door de deugmaffia.

Stel je eens voor dat 'rechts' op de proppen komt met een twaalfjarig meisje dat activisme bedrijft tegen de massa-immigratie die tot gevolg heeft dat ze niet meer over straat durft in een zomerjurkje. Ik zie de files met strontkarren uit de deug-sector in gedachten al klaar staan.

Peter Emile | 17-01-20 | 17:56 | 3

Tja, Peter, rechts staat toch voor iets meer realisme en levenswijsheid.
Kinderen misbruiken lijkt het nieuwe normaal te zijn.
Kinderen misbruiken zoals de fundamentalistische islam als schild gebruiken bij het afvuren van raketten op Israël enz. Schooltje getroffen bij een tegenaanval om de raketinstallatie uit te schakelen is het een bruikbaar onderwerp voor de westerse media om schande te spreken.... Kind bruidjes mag allemaal. No problemo.. En kindjes naar voren duwen om het eigen gelijk te halen met dubbelwinst voor de linkse klimaatgoeroe .... dankzij eigen kindje zakken vullen plus aandacht voor het Superieure kindje wat wereldproblemen oplost......
Links steekt de grenzen van wat moreel nog aanvaardbaar is net zo snel over als migranten met eurotekens in de ogen.....
Wat een gedegenereerd volk zou ik bijna zeggen.

dijkbewaker | 17-01-20 | 18:34

Die smekend kijkende Oxfam-Novib-negerkindertjes uit Afrika zijn in elk geval niet de in weelde opgroeiende kindertjes als Greta en Lars. dat zijn kindertjes die het nu, op dit moment, niet al te goed hebben, of op z'n minst model staan voor kindertjes die niet in al te grote weelde opgroeien. Maar Greta en Lars, dat zijn kindertjes die het goed hebben, veel te goed, op wie door hun eigen ouders een toekomstige rol als slachtoffer wordt geprojecteerd. Dat is toch een graadje bedenkelijker als je het mij vraagt.

Schoorsteenveger | 17-01-20 | 18:47

Ja goed verwoord, en zo zou het ook gaan.

foxhunter | 18-01-20 | 00:12

Grappig eigenlijk, dat een 'mening' van een kind meteen breed geëtaleerd wordt in de media met de veronderstelling dat we die mening meteen heel serieus moeten nemen.
En dan heb je de 'meningen' van hordes volwassenen, die deze enkel nog via de stembus enigszins kenbaar kunnen maken, die via referenda probeerden e.e.a. te bewerkstelligen. Die meningen zijn van meet af aan niet serieus te nemen en de houders van die meningen moeten verketterd, geridiculiseerd, belasterd en kapot gemaakt worden.
Fijn he, leven in een communistische heilstaat in wording?

Datsun_Cherry | 17-01-20 | 17:36 | 1

Dat dus.
Als (duidelijk gehersenspoelde) kinderen het beter weten dan volwassenen, waarom zijn het dan de volwassenen die bepalen hoe laat kinderen naar bed gaan? Waarom laten we volwassenen bepalen dat spruitjes gezonder zijn dan patat en slagroomtaart?
Draai alles om!
Kinderen weten alles, volwassenen weten niks!

Greta Thunberg die al jaren spijbelt en zichzelf bijna doodhongerde is ons Grote Voorbeeld, de Grote Roerganger. Zij weet alles.
En Prof. CA de lange, emeritus hoogleraar fysische chemie en chemische fysica weet niks. De Lange studeerde wiskunde, natuurkunde en sterrenkunde en promoveerde op theoretisch chemie. Wiskunde is volgens Sylvana Simons trouwens racisme, dus de Lange is een racistische boze blanke man. Als het aan Gerrit Hiemstra ligt verliest de Lange net als iedereen geboren vóór 1988 zijn stemrecht.

Oh Brave New World.

Dandruff | 17-01-20 | 20:44
-weggejorist-
Hetvolkspreekt! | 17-01-20 | 17:10

Wat ik hier echt niet ga beweren is dat dit joch zwaar is geïndoctrineerd en klimaatafgericht door zijn vader anders heb je zo een rechtszaak aan je broek? Ga ik dus niet beweren.

Jan, Leiden | 17-01-20 | 17:04 | 1

Hoe in godsnaam gaan ze bij jou terecht komen?
Jan uit Leiden?
Of dacht je dat je tussen de mohammeds, de Fleurs en de Sterre's inmiddels de enige bent met zo'n nietszeggende naam?

Hetvolkspreekt! | 17-01-20 | 17:22

Weet je waar het allemaal begint en waar het voornamelijk om gaat? Het is de lobby! De lobby machine van links loopt gesmeerd en op volle toeren. Die van rechts loopt nagenoeg niet. En dat valt Wilders en Baudet te verwijten. Ik vergeet de VVD hier even want die is inmiddels ook links.

Rdock | 17-01-20 | 17:04 | 1

VVD is van een rechtse partij een uitgeholde rottende boom geworden. De linkse activistische milieupaddestoelen hebben die boom van binnenuit allang compleet opgevreten.

Jan, Leiden | 17-01-20 | 17:08

Lekker vader, nog ff en hij heeft een bloksnor

piet7003 | 17-01-20 | 16:57

Waar is de kinderbescherming als je ze wél nodig hebt?

Harry.Langezwaal | 17-01-20 | 16:47

De combinatie Lars Westra en zijn grote voorbeeld Greta Thunberg,
wat voor kinderen zou dat opleveren?

michelpen | 17-01-20 | 15:48 | 5

Zonnepaneelkinderen.

ristretto | 17-01-20 | 16:32

Antifa in het kwadraat, gevaarlijker dan Rode Jeugd en HJ.

Bolder | 17-01-20 | 16:55

Als ze maar wel blauwe ogen hebben, of zit ik er naast?

Rdock | 17-01-20 | 16:59
▼ 2 antwoorden verborgen

-weggejorist-
Nouwske | 17-01-20 | 15:28 |

LOL? wat is jullie probleem

Nouwske | 17-01-20 | 15:42 | 1

U verwacht toch geen antwoord?

F. Jacobse | 17-01-20 | 16:33

Heeft de moeder van deze kleuter niets in te brengen thuis?

vangodlos | 17-01-20 | 15:30 | 2

Die komt uit een verkeerd milieu

Cold-Cees | 17-01-20 | 16:10
-weggejorist-
Nouwske | 17-01-20 | 15:28
-weggejorist-
Ervaringsdeskundige | 17-01-20 | 15:17

Als je D66 stemt, dan werk je dus mee aan kinderarbeid.

arlen | 17-01-20 | 15:08 | 1

D66 is een neoliberale partij, dus kinderarbeid mag. Zolang het maar Indiase of Chinese kindertjes zijn die de aaifoon van pa in elkaar zetten en de eigen kindertjes die de bevelen van papa opvolgen voor een camera.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 16:13

Er valt nu eenmaal flink te verdienen aan de klimaathysterie en zoals bij alles wat geld oplevert staan adviesbureautjes in de rij. Dat ouders hun kind gebruiken om in feite zelf er iets aan over te houden is gewoon klimaatprostitutie. Mensen (en programmaredacties en columnisten) die zeuren dat het kind op een volwassen manier wordt gecorrigeerd zouden eerst eens de moeite moeten doen om de ouders eens onder de loep te nemen.

Ruikbaard | 17-01-20 | 14:53 | 1

Lars kan er niks aan doen, die is gedresseerd.Maar zijn vader is gewoon een hufter, uit op eigen gewin.

Ben5570 | 17-01-20 | 15:20


Het is gewoon de voortzetting van een manier van trend die al heel lang aan de gang is, nl het kinderen misbruiken voor de eigen agenda. Wie wel eens bij een commissievergadering Ruimtelijke Ordening zit, heeft het waarschijnlijk al vaker gezien. Er verandert iets in de buurt en papa en mama zijn bang voor de waarde van hun bezit. Dan wordt er geschermd met "het belang van de kinderen" "Het is niet zozeer voor mezelf, maar voor mijn kinderen" Als zo'n kind dan nog wat mankeert, iets van ADHD of weet ik veel wat, vergeet men dat vooral niet te vermelden en glibberen de moederkloeken in zo'n commissie bijna letterlijk van hun kunstleren fauteuils af. Je ziet het trouwens ook met de discussies rond de terugkeer van ISers of "het kinderpardon." Het gaat niet om dat kind. Dat kind is slechts het breekijzer dat deuren opent. In het geval van ISers om hun misdadige ouders erin te loodsen en in het geval van het kinderpardon een groot aantal profiteurs erin te houden of the halen.

Heiner | 17-01-20 | 14:48 | 1

Allemaal hufter dus.Dit verklaart ook het tegnwoordige rijgedrag en de fietslampjes die het niet doen.

Ben5570 | 17-01-20 | 15:22

Lars. De nieuwste aanvulling in het Thunberg-bataljon van de Klaver-jugend. Met gestrekte arm en wijzend vingertje eren zij de grote leider en aanbidden zij de god genaamd klimaat. De autorijder (ice) is de eeuwige vijand en zal verplicht worden zich kenbaar te maken door het dragen van een duidelijk symbool op zijn of haar kleding. Publicaties van onwelgevalligen met een afwijkende mening worden verzameld en, terwijl de klaver jugend in een kring staat, milieuvriendelijk verbrand in een biomassacentrale. Het wachten is op de eerste houtkachel razzia’s. Bezitters worden opgepakt en komen in heropvoedingskampen terecht. Een ditopisch toekomstbeeld? Wellicht. Of een terugblik op het verleden. De tijd zal het leren.

The2Amendment | 17-01-20 | 14:45 | 3

Wijzende vingers.Ik zie ze heel vaak tegenwoordig.Jinek heeft er ook 1.

Ben5570 | 17-01-20 | 15:24

Houtkachel=biomassacentrale

Rest In Privacy | 17-01-20 | 15:28

K jot de naam heeft veel potentie. Eens zien wat Yasser er van maakt.

F. Jacobse | 17-01-20 | 16:39

Een soort kindsoldaat.

SjonnieC | 17-01-20 | 14:41

Aan GS : kunnen jullie niet een poll organiseren met de vraag of jeugdzorg wel of niet moet worden ingeschakeld met de vraag "Klopt het dat Lars ernstig in zijn ontwikkeling wordt bedreigd door zijn vader" ? Triest voor zo'n jochie, doe wat je vader van jou verwacht, wordt later een gefrustreerd kind, pappie wil geld en ziet waarschijnlijk niet wat het met zijn zoon doet, vooral op langere termijn, niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van pappie, heel slecht dit...

goedgeheugen | 17-01-20 | 14:40

Nederlanders zijn deze klimaat hysterie en klimaat waanzin meer dan zat.
Alles word uit de kast getrokken om deze extreme milieu waanzin nog meer kracht bij te zetten. Zelfs een schoolgaande jongen Larz word misbruikt om de klimaathysterie nog even verder op te kloppen.

"WAAR BLIJFT DE KINDERBESCHERMING" het is georganiseerd door zijn vader die zelfs een bedrijf heeft opgestart, is er dan geen sprake van kinderarbeid, dat is volgens de wet verboden in Nederland.

Voor links gaat het nooit ver genoeg. Terwijl de milieuvervuiling dat wij als klein landje uitstoten nauwelijks een meetbare waarde heeft in de wereldwijde CO2 en stikstof en andere vervuiling.

Waar alles om draait is dat Nederland het voorbeeld moet zijn voor de rest van de wereld hoe het wel moet. Ze hopen aan de ontwikkelde technologie zelfs geld te gaan verdienen.

Dat onze land naar de kloten gaat en de muizen straks dood voor de broodtrommel leggen ach.

Wanneer komt er een einde aan deze verschrikkelijke milieu waanzin.

De hoogste tijd voor nieuw verkiezingen.
De hoogste tijd voor kabinet Baudet I

lex63 | 17-01-20 | 14:31 | 2

Geld verdienen door voorop te lopen hebben ze in Ontario al geprobeerd. Het ging mis omdat het hele verhaal was gebaseerd op wensdenken .. zoek maar eens op Gerald Butts.

Harry.Langezwaal | 17-01-20 | 16:24

Gerald Butts still denies responsibility ..

Harry.Langezwaal | 17-01-20 | 16:49

We moeten ons vooral laten adviseren door extreem jonge kinderen want die hebben al zoveel levenservaring! En die jonge kids zijn totaal niet geïndoctrineerd door hun pa, ma of familie, echt waar niet. Wellicht kan een bedrijf als ASML dan Lego blokjes gaan maken, die mogen dan wel naar China worden geëxporteerd.

Rdock | 17-01-20 | 14:26 | 1

Dat Lego weet ik niet. Wij bouwden vroeger een kruisboog van LEGO, levensgevaarlijk wapentuig bezien met de ogen van nu. Om dat nou zo maar China te exporteren?

5611 | 17-01-20 | 15:22

Het enige wat ik jammer vind aan deze ontwikkeling is dat men ook geen weerwoord bied aan de inhoud van de gesprekken van Lars die dus bij zijn vader vandaan komen. Alleen op de man spelen is gewoon flauw en het is niet alsof het verhaal van Lars zo goed in elkaar zit dat je deze route moet kiezen. Kunnen we ook nog een inhoudelijk artikel van Geenstijl verwachten of blijft het bij persoonlijke aanvallen?

Martinspire | 17-01-20 | 14:19 | 6

@Guy Fawkes | 17-01-20 | 14:24: Vraag SteedsMinder_Landgenoten eens. Hij heeft alweer geroepen dat alle PVVers naar Hongarije moeten. Waarschijnlijk vindt hij opsluiten in een kamp ook prima.

5611 | 17-01-20 | 15:24

@5611 | 17-01-20 | 15:24:
Als dat kamp in Hongarije staat? Kijk een beetje buitensport in een omgeving met dezelfde kameraden kan geen kwaad. Frisse lucht en beweging is heel goed voor die jongens en meisjes van de PVV. En in de avond liederen zingen bij het kampvuur, de vlag strijken en in de ochtend weer appel op de centrale plaats. Deel insignes uit voor prestaties en neem Geert als voorbeeld: Die was heel blij met het vriendschapsspeldje dat hij mocht ontvangen van zijn Grote Voorbeeld, de heer Poetin. Maar wat trots zal hij dat speldje aan je laten zien hoor!.

Beste_Landgenoten | 17-01-20 | 15:50

Op de man spelen? Man man man man. Dat is precies wat je ervaart als je met de milieugekkies te doen krijgt. Op het moment dat je met argumenten komt staan er een paar schreeuwmeisjes je te overstemmen en krijg je geen kans om je verhaal te doen. Beamers worden omgegooid. Presentaties van echte wetenschappers onmogelijk gemaakt. Van woord en weerwoord moeten ze niets hebben. Fundamentalisten.

strawdog | 17-01-20 | 18:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Thunberg is precies hetzelfde en daar trekt Soros uiteindelijk aan de touwtjes.

du Roi Soleil | 17-01-20 | 14:19 | 2
-weggejorist-
Beste_Landgenoten | 17-01-20 | 14:31

Rob Jetten gebruikt hem ook voor zijn eigen propaganda. Triest dat een kind van 12 jaar daar voor misbruikt wordt en dat zijn vader, die een bedrijf bezit van duurzaamheid er waarschijnlijk een verdienmodel in ziet. Nijmegen is het Amsterdam aan de waal, vol met linkse gekkies.

Forumrealist | 17-01-20 | 14:19

De belachelijke vooronderstelling dat een kind geen enkele eigen richting kan bepalen of niet gegrepen zou kunnen worden door een maatschappelijk probleem is kenmerkend voor de discussie over de zogenaamde klimaatkinderen. Nee dat zou allemaal puur linkse indoctrinatie zijn. Terwijlk kinderen om de haverklap zich inzetten voor van alles, voor zielige zeehondjes of voor de plaatselijke turnvereniging. Maar nee, klimaat!

Even afgezien van de discussie in hoeverre kinderen dan door idiotere zaken als religies of bijgeloof geindoctrineerd zouden kunnen zijn (waar we de rechtse klagers niet over horen uiteraard want dat past niet in hun straatje) is de vraag hoe ontzettend erg dit hele fenomeen nu is. Blijkbaar heel erg, als we het geweeklaag moeten aanhoren, nu al een jaar lang over Greta en nu dus ook over Lars. Het zou gaan om kindermishandeling, even erg als incest en fysieke straffen, je kunt het niet verzinnen of de apocalygptische vergezichten worden van stal gehaald. Maar feitelijk gaat het om haat tegen links, vooral tegen linkse ouders, want dat zijn de ergste, dat weet iedere PVV-er. Maar zoals altijd met alles wat uit PVV hoek komt, is het weer zwaar overtrokken symboolpolitiek. Wat zou dit land enorm opknappen als alle PVV-stemmers zouden verkassen naar Hongarije!

Beste_Landgenoten | 17-01-20 | 14:10 | 13

Het verdienmodel wat erachter zit.
Links-predikers en rechts-zakkenvullen als de poenschepper.
En als de buit binnen is gaat de hele familie per vliegtuig op sabbatical........

Rest In Privacy | 17-01-20 | 15:40

@Gazelle | 17-01-20 | 14:55:
"Ze wisten ook te vertellen dat kinderen slecht voor het klimaat zijn. En dan moet je als ouder uit gaan leggen dat dat niet zo is."

Fijn voor hun veiligheid dat jullie alleen suggestie 1 van ze hebben opgevolgd. Maar goed: Een beetje helder nerzetten dat er grenzen zijn aan ons consumentisme, in combinatie met de overbevolking kan geen kwaad.

Beste_Landgenoten | 17-01-20 | 15:47

Inderdaad, haat tegen linkse mafklappers. Zij hebben nl. dezelfde fascistische trekjes als religieuzen en nazi's

Eirrah2000 | 17-01-20 | 15:56
▼ 10 antwoorden verborgen

Wat een verschrikkelijk enge klimaatontikkeling vind ik dit. Enge ouders die hun kroost onderwerpen (misbruiken) voor eigen gewin en macht. Deze kinderen groeien inderdaad op in een heel slecht klimaat!

Eirrah2000 | 17-01-20 | 13:48

De kindsoldaten van "links". (Nu "rechts" nog.)
Rare ouders. Beseffen zij waar dit voor hun kinderen op uit kan draaien? Zeker voor die Greta Thunberg, die psychisch niet helemaal in orde is. De publieke opinie is grillig en kan gevaarlijk zijn. Één verkeerde opmerking en ze kan het haasje worden.
Het is cynisch en berekenend en er zit iets anders achter. Geld, status, aandacht, van dattem.
Dat tref je altijd nergens zoveel als bij goede doelen, liefdadigheid en ethisch-doenerij.

6638-12345 | 17-01-20 | 13:45 | 1

Klopt. Moraalridders zijn zelf doorgaans de grootste klootzakken.

threeheadedmonkey | 17-01-20 | 14:08

Özcan Akyol zal het wel druk hebben om z'n Column in het AD over dit onderwerp te herschrijven. Buiten dat Mevr. Faber (PVV) hierin o.a. voor bezopen hooligan werd uitgemaakt, stond deze Column ook vol met onjuistheden. Ik vermoed dat Özcan teveel had gedronken. Misschien is het ook verstandig om dit Klimaat-kindsoldaatje aan te melden bij de Kinderbescherming, vanwege geestelijke kindermishandeling door z'n ouders.

De Laureaat | 17-01-20 | 13:43 | 4

Het is AD is eenmaal een verwerpelijk ouderwets socialisten vod vanuit dode-bomen-media, waar géén mens met gezond verstand ook maar enige waarde aan hecht.

Goed dat mevrouw Faber van de PVV deze d666 kindsoldaat onder de aandacht heeft gebracht. Het land is dankxzij de PVV weer een stukje veiliger geworden.

Guy Fawkes | 17-01-20 | 14:34

@Beste_Landgenoten | 17-01-20 | 14:14:
"Niet dat mevrouw Faber nou de beste papieren heeft qua geloofwaardigheid."
Dus het enige wat je kunt is met een vage suggestie mevrouw Faber afzeiken terwijl ze een zeer terecht punt heeft. Je kunt echt geweldig argumenteren.

kortebroek | 17-01-20 | 16:29

@kortebroek | 17-01-20 | 16:29: ze heeft een keer iets gezegd wat niet jusit was, 1 of andere misdaad gelinkt aan azielzoekers ofzo. dat bleken zowaar eens naar het schijnt blanke mannen te zijn geweest.

ikworstelengadouchen | 17-01-20 | 16:40
▼ 1 antwoord verborgen

Het zijn gewoon klimaatpedofielen.

dathebikweerniet | 17-01-20 | 13:40
-weggejorist-
Rest In Privacy | 17-01-20 | 13:30 | 1

How dare you!!

Rest In Privacy | 17-01-20 | 13:30

Op Joop.nl weten ze het al zeker, Lars is authentiek en een nieuwe Thunberg .
On de discussie zuiver te houden is wie anders beweerd direct een nazi, klimaat ontkenner en extreem rechts .

Castor12 | 17-01-20 | 13:28 | 1

Vergeet het woordje "trollen" niet. "Bots en trollen verspreiden desinfo over bosbranden in Australië." - "Trollen overdrijven rol brandstichters." Etc.

kapoerewiet | 17-01-20 | 14:26

Hebben we in dit land voor dit soort dingen niet een instantie als kinderbescherming? Iets met uithuisplaatsing en dergelijke? Ik weet dat de jeugdzorg al hopeloze achterstanden en geldgebrek heeft, maar je moet kinderen tegen hun ouders in bescherming kunnen nemen, lijkt me. Dit is minstens zo erg als incest, mishandeling en verwaarlozing.

Stormageddon | 17-01-20 | 13:24 | 8

@Stormageddon | 17-01-20 | 14:21:
Tsja, alsof dit "erger" is met die Lars dan een festfisj voor voetballers hebben of zoiets. Dat joch wordt vanzelf ouder en dan waait het over, of niet, maar schadelijk is dit niet en je kan niet serieus menen dat dit in de categorie incest valt. Ik had je op een of andere manier hoger zitten.

Beste_Landgenoten | 17-01-20 | 14:36
▼ 5 antwoorden verborgen

Toen onze oudste 6 was werd ze gescout als turn talent. In eerste instantie waren we blij en trots en droomden over olympisch goud in Brazilie. Echter toen wij door kregen wat er van haar verwacht werd realiseerden wij ons dat ze geen normale jeugd meer zou hebben. Vraag je een kind van 6 wat ze zelf wil zal ze dat antwoord geven wat de ouders willen horen. Wij hebben de keuze voor haar gemaakt. Ze heeft een onbezorgde jeugd gehad en turnt met veel plezier in 1e divisie. Kijk vooral naar wat je kind kan en wil en laat je niet leiden door je eigen ambitie. Bij deze Lars is het de ambitie van de vader. Zoals zovele voetbalvaders en turnmoeders hun kinderen het door de strot duwen. En het kind doet wel mee want het wil zijn ouders niet teleurstellen, maar of ze er gelukkig van worden of normaal functionerende volwassene?

Sunir | 17-01-20 | 13:21 | 1

Ik ben benieuwd hoeveel Larsjes en Greta's er rondlopen in NL.

VW, alles ist vorbei | 17-01-20 | 13:31

kindsoldaten. terug van weg geweest in het westen.

Schepvogel | 17-01-20 | 13:21 | 1

Vroeger waren het gewoon de trommelaars, fluitspelers, kok en schildknapen.

Monkey Cabbage | 17-01-20 | 14:26

Lars het slachtoffer-in-spe, maar vooral Lars de heilige, Lars de martelaar. die, zo is het narratief, gehuld in spijkerbroek een Kruistocht, een Heilige Oorlog is begonnen, precies zoals Greta.
Vroeger kwam de linkse politiek op voor de arbeider die uitgebuit werd door de rijke volgevreten fabrieksdirecteur. Hogere lonen moest-ie krijgen, die arbeider, en een betere gezondheid, een langer leven, het recht op een woning, op vakantie, op een goede oudedagsvoorziening. Dat daarvoor de stinkende schoorstenen van de fabrieken moesten blijven roken speelde in het geheel niet. dat de opstand der horden ten koste ging, ten koste moest gaan, van het milieu deerde niemand, dat het rijke Westen om die opstand te financieren de armere delen van de wereld verder uit diende te buiten was slechts een bijkomstigheid. Als Jan de Arbeider het maar beter kreeg en als dank bleef stemmen op de PvdA was het goed. Nivelleren was een feest.
En toen Jan de Arbeider het zo goed had dat-ie een auto voor de deur had en met het vliegtuig op vakantie kon naar verre oorden, verschoof datzelfde links zijn aandacht naar nieuwe, andere slachtoffers, lieden die hun armoede achter zich wilden laten en optrokken naar de welvarender landen zoals ons lieve Nederland. Ook zij werden geholpen, ook zij kregen het beter, ook zij konden erop rekenen hun leven als arme, uitgebuite, zieke slaaf te verruilen voor een menswaardiger bestaan met voor alles een vangnet. En de schoorstenen van de fabrieken moesten nog meer giftige dampen uitbraken om dit gebaar van solidariteit te financieren. Nivelleren bleef een feest.
En nu, op het moment dat het besef doorbreekt dat al die idealen, al die pogingen om de slavenstand te verheffen, de wereld waarin wij leven naar de Filistijnen helpt, dat het eigenlijk niet mogelijk is om de socialistische idealen te verwezenlijken zonder vernietigingen, maakt links opnieuw een draai, vlucht links naar voren en maakt het de kinderen die het zelf de wereld in geschopt heeft met een grote belofte tot de nieuwe slachtoffers en schreeuwt het harder dan ooit dat het allemaal de schuld is van het Kapitaal.
De revolutie vreet aldus zijn eigen kinderen op. Als Lars al een slachtoffer is, dan is hij het slachtoffer van de revolutie. Zonder die revolutie was hij er niet geweest, en was Greta er niet geweest, en waren al die andere in weelde opgroeiende sneeuwvlokjes er ook niet geweest.
Lars moet, om te beginnen, zijn eigen vader en moeder maar eens ter verantwoording roepen. Zij vonden dat hij er moest zijn, dat hij er kon zijn, in weelde, ten koste van de ander.

Schoorsteenveger | 17-01-20 | 13:20

Het laat maar weer zien hoe moreel verrot de impliciet zelfbenoemde 'moreel boven ons gestelden' in wezen zijn. Klimaat, immigratie, EU, identiteitspolitiek: er worden trucs uit de kast gehaald waar Joseph Goebbels jaloers van zou worden.

KlunsJohannus | 17-01-20 | 13:18 | 1

Zojuist kwam Greta voorbij in het NOS-journaal. Haar hoofdhuid schemert op plekken door haar uitdunnende haar, haar huid is grauw en mat, ze oogt terneergeslagen en prematuur oud. Er zijn in Nederland kinderen onder toezicht gesteld voor minder.

MickeyGouda | 17-01-20 | 13:12 | 1

Het brein van kinderen zijn nog niet in staat om pizza's te bezorgen. Een jaar geleden ergens in het nieuws.

abeltasman | 17-01-20 | 13:18

Laat lieve Lars maar eens een half jaartje in Congo zijn leeftijdsgenootjes helpen door met zijn blote klauwtjes kobalt op te graven waar zijn papa’s Tesla zo heerlijk klimaatneutraal op rijdt.

Alco-de-Holist | 17-01-20 | 13:08

Kindsoldaten voor het klimaat worden met luid getoeter geprezen in de gevestigde media van de aanstormende klimaat-dictatuur.
Ondertussen in Denemarken krijgt een ECHTE strijder voor vrije mening een belangrijke prijs: www.youtube.com/watch?v=PDkjGgma2cc

"Only in the state of Denmark journalism seems not so rotten".

Jan Passant mk2 | 17-01-20 | 13:02

Klimaatmarionet.

Toverkol | 17-01-20 | 13:01 | 1
-weggejorist-
Chrisde | 17-01-20 | 13:41

Vroeger satire, nu werkelijkheid:

The Onion Network: Human Rights Group Campaigns To End Use Of Child Politicians In Africa
www.youtube.com/watch?v=fX50whgnyN0

petersteenkamp | 17-01-20 | 13:00 | 1

.. satire is volkomen doodgeslagen met de dwaze realiteit van klimaat&globalisme.

Jan Passant mk2 | 17-01-20 | 13:10

De familie mag dat.

wiers | 17-01-20 | 12:58

Nog een paar deugsoldaatjes en zelfs de NPO is er klaar mee.

Zorc | 17-01-20 | 12:49

Bleek mevrouw Faber van de PVV tóch gelijk te hebben... (Giel Beelen met je ochtendprogramma(!) )

Muskatnuss!!! | 17-01-20 | 12:48 | 3

Ik heb het gisteren ook al geplempt, maar hoewel Beelen goed uit de hoek kan komen, kan hij er het beste gewoon in teruggetrapt worden.

Alco-de-Holist | 17-01-20 | 13:00

Inderdaad
Vol de onderbuik geloosd.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 15:48

Kindermishandeling. Laat die jongen toch lekker deurtjebellen, proppenschieten, rotjes afsteken, fikkie steken, hutten bouwen, straatvoetballen, voetbalplaatjes verzamelen, botsautorijden op de kermis, joyriden in pappa's hybride auto, pijltjes maken van de wehkamp en die door open badramen schieten, tweedehandsbrommertje scheuren op een crossterreintje en gewoon opgroeien tot een gezonde Nederlandse knul.

suscrofa | 17-01-20 | 12:44 | 3

Ik verwacht eerder dat hij over een jaartje of 5 uitgehuwelijkt wordt aan een Greta, zodat ze samen, bewust kinderloos mag ik dan vermoeden, de planeet Aarde gaan redden van de gruwelijke ondergang.

Yumi | 17-01-20 | 12:52

@Yumi | 17-01-20 | 12:52: Toekomstbaan Lars : Buitengewoon openhaard/vuurkorf opsporingsambtenaar.

steekmug | 17-01-20 | 13:09

@Yumi | 17-01-20 | 12:52:
Triest toch. Arme jong mag geen echte jongen zijn van paps. De natuur herstelt zich heus wel als de menselijke beschaving eenmaal is uitgestorven. Potdorie, het hele gedoetje is ooit begonnen met een paar microben in de oersoep. We dansten altijd al op een vulkaan.

suscrofa | 17-01-20 | 13:13

Misschien wel een idee om dan ook eens een tiener naar voren te schuiven die zijn zorg uit over de toekomst: hoe zij later alle uitkeringen bij elkaar gewerkt gaan krijgen:
In 2010 aantal NL inwoners 50-65 jaar: 2.806.667,
in 2010 aantal Niet-westerse inwoners 50-65 jaar: 202.589

In 2060 aantal NL inwoners 50-65 jaar: 2.058.210 (= 0.73 tov 2010)
in 2060 aantal Niet-westerse inwoners 50-65 jaar: 754.140 (= 3.72)
(volgens prognose 2018-2060, later zelfs nog naar boven bijgesteld!)

Voor de tieners van nu (2020) is het te hopen dat de arbeidsparticipatie nog heel sterk zal stijgen en de uitkeringsafhankelijkheid nog heel sterk zal dalen....
Die kinderen kunnen voorlopig dus beter over het 'klimaat' van de ongebreidelde import gaan roepen "how dare you".

Wering | 17-01-20 | 12:43 | 2

Gelukkig hebben die niet westerse inwoners gemiddeld genomen een enorm ongezonde levensstijl en zwakke genen. Dus die gaan de gemiddelde levensverwachting in Nederland enorm naar beneden trekken.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 12:58

Van die cijfers klopt weinig. Die aantallen worden (zijn) eigenlijk veel hoger. Dat aloude CBS-dingetje: allochtonen na de zoveelste generatie als autochtonen tellen. Helaas worden velen van hen alleen op papier autochtoon en niet cultureel..

6638-12345 | 17-01-20 | 13:26

Kinderarbeid, dat mag van d66. Bleek ook al uit hun laatste reclamecampagne.

dathoujetoch | 17-01-20 | 12:42

Ik denk dat er hier rol is weggelegd voor jeugdzorg en veilig thuis. Steeds meer ouders projecteren alles wat ze in het leven hebben gemist op hun kinderen.

Hypno2050 | 17-01-20 | 12:35

Benodigdheden: 12-jarig kind van PVV-ouder, uitgesproken visie over ongebreidelde immigratie en de daarbij meekomende onvermijdelijke onleefbaarheid, en een podium.

Van Urk | 17-01-20 | 12:35 | 1

Dat podium, daar zit 'm bij dit idee de crux.

J. Jarig | 17-01-20 | 12:37

Ik richt me tot pa: houd van je zoon en laat hem zelf vinden wat hij belangrijk vind in het leven en geef je support ook al ben je het niet altijd eens met hem. Dan ben je volgens mij een goede pa. Sterkte lars.

Omebert | 17-01-20 | 12:33 | 3

Pa heeft een milieu-adviesbureau; dan weet je heden ten dage wel hoe het morele kompas erbij staat.

Goldfinger | 17-01-20 | 12:38

Pa zit bij een sekte.... de milieu sekte

ikworstelengadouchen | 17-01-20 | 13:03

Tsja, en is het uiterst linkse ambtenaren tuig bij gemeenten en provincies dat deze toppers van ons geld inhuurt..... Hoe zou het met de aanbesteding van dit soort opdrachten gaan? Er zit in Nijmegen trouwens nog zo'n adviestopper die bezig is op onze kosten onze economie te verwoesten.

vranac | 17-01-20 | 16:44
-weggejorist-
Exidis | 17-01-20 | 12:31

magge de 12 minners effe meelulle in wat voor pleuris zooitje ze terecht komen? of gaat iedere generatie ze teringzooitje aandweilen voor hij of zij kassie weilen gaat?

thepinkpainter | 17-01-20 | 12:28

Eventjes op de site van Papa gekeken janura.nl/.
Als je echt een serieus milieu advies nodig hebt moet je je eerst door een hoofdstuk Hara Krishna geneuzel en eigenpijperij met dito foto’s heenworstelen. Dan volgt uiteindelijk inzake bedrijfsdoelen wat gelul over ondersteuning, duurzaamheid en samenwerken. Geen normaal mens die hier advies zou vragen, riekt mijn inziens naar een constructie om via D66 vrindjes belastinggeld in het linkse engnekkencircuit weg te sluizen.

B.Spiritus | 17-01-20 | 12:24 | 3

Vreselijk inderdaad, wat een egogeilerij, al die enorme foto's van zichzelf, en geleend gewauwel waarmee hij zichzelf gretig siert, een ware narcist die er niet voor terugdeinst zijn eigen kind te gebruiken voor gewin.

Yumi | 17-01-20 | 12:46

Hara Krishna is zaken. Hoe verknipt wil je het hebben.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 13:00

Contact via de Narcistische Bagwansite niet meer mogelijk zie ik.
Dan laat je jezelf wel kennen met je pseudo milieu doelstellingen.

De Profundus | 17-01-20 | 13:26

Net zoals bij Greta dus. Onlangs bleek dat haar vader alles regisseert en de reacties plaatste in plaats van het Zweedse autistische klimaatstaartje.

Nehemia | 17-01-20 | 12:24 | 3

Alles om zijn kind te ' redden' van haar psychische nood, als dat niet eindigt in een drama.... en wie is dan de schuldige? De 'vervuiler' zeker, want die boog niet voor de dwang van de dwingelandvader die de hele wereld zal doen voegen naar zijn en haar wil.

Yumi | 17-01-20 | 12:49

@Yumi | 17-01-20 | 12:49: Ze worden er natuurlijk ook stinkend rijk mee en niet eens CO2 vrij.

Nehemia | 17-01-20 | 12:52

@Nehemia | 17-01-20 | 12:52:
Uiteraard, want geld is een groot goed voor mensen die om enkel en alleen natuur geven, zonder geld verast, verkrummeld en verpulverd de planeet waar je bij staat.

Yumi | 17-01-20 | 12:55

De aanpak van de klimaat hoax is typerend een uitvloeisel van de zieligheidsindustrie. Wellicht de grootste/meest geldverslindende industrie die dit kantoren/ambtenaren land nog kent. Sluipenderwijs mensen dag in dag uit, jaar in jaar uit, zo murw beuken via de media (NPO/MSM) dat we lief en aardig voor elkaar moeten zijn, alles met de mantel der liefde moeten bedekken, kinderen als soldaatjes opvoeren, schaamte en schuldgevoelens implanteren en vooral mensen monddood maken, zodat ze ervan weerhouden worden dingen te zeggen waar ze bang voor zijn gemaakt. Zoiets als: 'je mag het eigenlijk niet zeggen, maar.....'
Deze planmatige aanpak is het product van links, die daarmee tevens het veld leeg gespeeld heeft om de zakken te vullen. En het zit overal; onderwijs, cultuur, zorg, noem maar op. De jaarlijkse winnaar van de world press photo, laat me raden: een huilend zielig kindje?
Als Larsje straks een Lars is en kleine Larsjes heeft voortgebracht fietsen ze langs eindeloze lege weilanden, waar boeren zijn uitgekocht en geen agrarisch leven (vee) meer te bekennen is, maar wel windmolens en zonnepanelen staan. Het Neerlands landschap dat wij kennen van grote schilders is weggepoetst, het land is overgeschilderd.
De kwasten van D66/GL hebben het voor elkaar en de grootverdieners die daarop meeliften (VVD etc.) zijn tevreden. De burger betaalt. NL het enige land in de EU met een stikstof/PFAS probleem, van het gas af moet waar andere landen juist aangesloten worden.

Broadsquire | 17-01-20 | 12:22 | 6

@Nehemia | 17-01-20 | 12:28: Draghi zal die 1000 miljard wel even bijdrukken, want geld zat. Echte groene stroom, het bestaat nauwelijks, biologisch voedsel, het is vaak niet meer dan een verzonnen verpakkingslabel dat ons vertelt dat we daarmee de aarde gaan redden, tegen een veel hogere prijs. Een koe geeft geen biologische melk als de boer een zonnepaneel op zijn stal monteert. Biomassa = bomen verbranden. Maar ja je ziet hoe de huidige jonge generatie zich heeft laten foppen door de zieligheidsindustrie en er met open ogen inloopt. D66 de onderwijs partij heeft het onderwijs niet beter gemaakt, ze hebben het onderwijs zodanig aangepast dat je met het bewustzijn van een halve kip door het leven gaat en vooral niet te kritisch wordt, aansluiten bij de kudde der blinden en doven. D66 houdt niet van mensen die zelf ook kunnen nadenken en een weerwoord hebben. Dat is veel te populistisch, stel je voor. Jetten en Klaver klonen? dat is niet alleen Lars, dat zijn in potentie hele legers onbenullen.

Broadsquire | 17-01-20 | 12:43

@piloot47 | 17-01-20 | 12:38: je bedoelt via een achterdeurtje Europese belastingen invoeren? Komt er aan. Want een EU green deal kan natuurlijk niet zonder EU green taks. Geef het een jaar of twee en je betaalt hem. Zonder er ooit überhaupt ooit voor of tegen te hebben kunnen stemmen. De EU is nogal sneaky en jast zo zaken erdoor waar nog niemand eerder van gehoord heeft.

Gazelle | 17-01-20 | 17:38
▼ 3 antwoorden verborgen

Zozo, 2016, dat is ruim voor dat Scandinavische Asperger meisje. Moet voor die vader wel even slikken zijn geweest dat je thunberg zo gestolen wordt.

Gen. Maximus | 17-01-20 | 12:21

Als de mensen die het klimaat denken te kunnen beinvloeden zich laten laten bespelen door een kind van 9 jaar, laat zien dat ze geen enkel benul hebben waar ze mee bezig zijn. Gelukkig is het werelklimaat niet te beinvloeden, lokaal wel. Dat zullen we wel merken asl NL en omgeving straks volgeplempt is met windturbines en zonnepanelen.

watazooi | 17-01-20 | 12:20

Ach ja, kinderen inzetten voor je eigen gewin is een heel normale zaak in groen extremistische kringen.

Nederland80 | 17-01-20 | 12:04 | 2

De Arme-donkere-magere-zielige-hongerigemensen goededoelengeldophaalservices doen niet anders...

Air van Boven Dorens | 17-01-20 | 12:15

@Air van Boven Dorens | 17-01-20 | 12:15: Hebben ze van Saddam Hussein geleerd.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 13:02

Als Lars niet autistisch is gaat hij op een gegeven moment een eigen mening ontwikkelen. En dan is het gedaan met de hobby van pa en de entourage. Je kunt beter een chagrijnige pipi langkous nemen om te manipuleren, die hebben dat niet in de gaten.

van Oeffelen | 17-01-20 | 11:58

Ik keek net nog even dat fragment op ad.nl terug en daar werd mij het volgende toch weer even duidelijk:

1.
Een 12 jarig jongetje vormt voor zichzelf een mening. Ik geloof ook echt dat het zijn mening is. Een mening vormt zich echter door de informatie die tot zijn beschikking staat. Dit zijn media, school en de ouders.

2.
Hij wordt in alle mogelijke vormen geholpen om zijn mening publiekelijk te maken. Hij gebruikt een publiek kanaal dat, terecht door GS opgemerkt, identiek is aan het netwerk van zijn vader (D66 & Mileuadviesbureau) en dus riekt naar morale superioriteit, politieke overtuiging en zakelijke belangen.

3.
Het is totaal absurd, dat een jongetje van 12 als volwassenen mag funktioneren en serieus MOET worden genomen, als het gaat om de verkondiging van een bijna ideologisch verhaal...

4.
... en weer een 12 jarig kind is, die niet als volwassen MAG worden gezien, als het gaat om het leveren van kritiek.

Daarom is de opmerking van Mevr. Faber (PVV) inderdaad een terechte statement welke deze jongen in meerdere opzichten helpt.
a. Het incasseren van kritiek (en wellicht op latere leeftijd het leren luisteren naar andere meningen en argumenten, een vaardigheid welke veel huidige politici schijnbaar nooit hebben geleerd).
b. Dat ie zich niet gek moet laten maken door volwassenen, inclusief zijn ouders, en gewoon lekker moet gaan spelen.

Bovenal zijn de opmerking van Mevr. Faber gericht aan alle volwassenen in die zaal met de vraag om eens kritisch naar het politieke spelletje te kijken met de vraag waar we in godsnaam mee bezig zijn.
Eens kritisch kijken naar de gang van zaken is echter kansloos, omdat het voor een volwassenen onacceptabel wordt geacht een 12 jarige te vloeren in een arena waar geen kinderspel wordt gespeelt. Daarover mogen zijn ouders en gelieerde belangengroepen zich eens stevig achter hun oren krabben.

mazel_tov | 17-01-20 | 11:56 | 8

Ad 3, in een land waar je ook serieus genomen wordt als je fluide binair gedrag vertoont of als je Sylvana Simons of Afriye heet, dan is dit toch niet echt onverwacht te noemen.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 13:03

@Beste_Landgenoten | 17-01-20 | 12:25: Dat kan best zijn. Ik doel hier niet op de PVV als partij, maar alleen naar wat deze dame zegt. Dat is niks komplot, dat is feitelijk vaststellen wat voor een poppenkast de provincie Gelderland vertoont en hoe dit óók valt te interpreteren.

Nu is het aan het publiek (wij) om daar het onze over te denken (en eventueel te bespreken). Ik, evenals de meesten hier op d'n GS, stellen zich de vraag: "Waarom houdt dat mannetje daar zijn toespraak?" en "Wie zit daarachter?" Het is namelijk niet zo, dat iedereen zomaar even opdraaft en een praatje kan houden. En: "Waarom doen diegenen die dit pushen dat?". Als een kind politici moet ondersteunen gaat het hier om het verbreiden van een idee, welke de volwassen politici blijkbaar niet alleen mogen of kunnen verkondingen. Daar komt de doctrine in het spel, want volwassenen hebben de wereld zogenaamd verziekt en de kinderen moeten hem redden ("How dare you!"). En degene die dit naratief voeren zijn politieke partijen en lobby groepjes, welke gedreven zijn door macht, ideologie en men kan ook bedenken dat zakelijke belangen een rol spelen (want zelfs (of vooral?) de mensen met een utopisch wereldbeeld en een geclaimd superieur moraal, denken ook aan hun eigen hachie).

Kritisch denken moet je een joch van 12 vooral bijbrengen, maar vergeet dan niet om daarbij te vertellen hoe veel geluk hij heeft gehad om hier en nu op te kunnen groeien, hoe dat zo ontstaan is.

mazel_tov | 17-01-20 | 16:34
▼ 5 antwoorden verborgen

Dat D66 kinderen inzet voor hun valse ideologie gaat voorbij indoctrinatie, dat riekt naar geestelijk kindermisbruik. Een smerig politiek middel waarmee Jetten zijn meedogenloos gezicht laat zien.

r@face | 17-01-20 | 11:52 | 15

@Beste_Landgenoten | 17-01-20 | 13:18:
De PVV respecteert gewoon de grondwet dus hoezo "hier gaat het gelijk al mis"? Is er ooit de vraag (lees referendum) gesteld aan de bevolking: Willen jullie een massale immigratie van volkeren die eigenlijk de pest hebben aan jullie manier van leven en doen? Een deel van de mensen die hier komen verachten alles behalve ons geld. Vroeger noemde men dat gewoon een bezetting. Maar jij vindt het vreemd dat de PVV bijvoorbeeld meer opkomt voor de verzorging van ouderen (die hier de welvaart hebben helpen opbouwen) dan de asieleisers uit veilige landen?
Nederland is het land van de Nederlanders. En als je aan iemand vraagt wat hij/zij is en het antwoord is Marokkaan of Turk dan denk ik: Die zit in het verkeerde land.

kortebroek | 17-01-20 | 15:31
▼ 12 antwoorden verborgen

Soort van off topic. Maarrrrr wat als Lars op m/x valt. Mevrouw Faber gaat er onterecht van uit dat Lars vaginale interesse krijgt.

Cold-Cees | 17-01-20 | 11:51 | 2

Yep jong. Gaat met barbies spelen. En hop in de trend van D666 gender neutraal. Of je gaat voetballen of je gaat met barbies spelen of met het nieuwe genderneutrale speelgoed.

tweetybird | 17-01-20 | 12:07

@tweetybird | 17-01-20 | 12:07: Ongelooflijk. In de laatste aflevering van Jensen (YouTube) liet hij al de eerste transgenderpop zien (geen grap).

Nehemia | 17-01-20 | 12:32

Ik hoop dat dit nou eens gaat door echoën in de peilingen, maar ik vrees van niet. Ik ben er prima van overtuigd dat wij invloed zouden kunnen hebben op het klimaat, maar de manier waarop de EU dit gaat aanpakken is weer half bakken. Lekker met subsidie strooien en nutteloze commissies oprichten. Als ze nou echt serieus zouden zijn moet je starten met het circus van Straßburg opheffen.

loopsbrother | 17-01-20 | 11:44 | 1

Als de EU nou gewoon zelf het goede voorbeeld zouden geven (met de trein reizen, Straatsburg afstoten) dan zouden een heleboel mensen ze een stuk serieuzer nemen.

Er blijven altijd eikels die zich beter willen voelen over hun eigen gedrag door mensen die wél hun best doen uit te schelden voor verwaand en boehoe-stop-eens-mij-schuldig-te-laten-voelen.
Die kun je toch niet ompraten, maar er is een hele grote groep die best *iets* wil doen, maar ze willen zich niet Gekke Henkie voelen. Ze willen niet door allerlei hoepels springen als de baas intussen zit te feesten.

******** | 17-01-20 | 12:29

Jongens wat een gesikkeneur! Welk kind is WEL authentiek op die leeftijd?
Mozart misschien, in zijn tijd. Maar de meeste kinderen kopieren het gedrag van hun ouders tot ze flink aan het puberen raken. Dus zo ook Lars. Wat niet wegneemt dat de mening van zo'n ventje, al is die niet 100% authentiek, toch leuk kan zijn, want hoeveel kinderen van die leeftijd geven er blijk van interesse te tonen voor maatschappelijke zaken? Vrijwel geen enkel kind. Die interesse zal er echt wel zijn bij Lars zelf - al dan nioet een beetje aangewakkerd door pappa - anders stond ie wel de hele dag te voetballen of lag hij op de bank te gamen. Maar ik zie liever een joch dat ergens serieus mee bezig is, naast de nodige potjes voetbal, dan een lapzwans die geen poot verzet en alleen achter een schermpje hangt de hele dag.

Dat zoiets een item wordt op verontwaardigd-rechste websites en bij een dubieuze en liegende politica van de PVV zegt best veel over de geestelijke armoede in die kringen.

Beste_Landgenoten | 17-01-20 | 11:43 | 23

@Beste_Landgenoten | 17-01-20 | 13:24: mag ik je herinneren aan je opmerking:

Als Dumb Donald president wordt zanikt ook niemand over het feit dat zijn pappa dit allemaal heeft betaald, in oorsprong.

Hoe is dit anders dan?

Moonwarrior | 17-01-20 | 14:15
▼ 20 antwoorden verborgen

Huiswerk voor Lars en zijn vader:
Paper : "What Humans Contribute to Atmospheric CO2: Comparison of Carbon Cycle Models with Observations " , Dr Hermann Harde, Experimental Physics and Materials Science, Helmut-Schmidt-University, Hamburg, Germany
June 2019
Abstract : "The Intergovernmental Panel on Climate Change assumes that the inclining atmospheric CO2 concentration over recent years was almost exclusively determined by anthropogenic emissions, and this increase is made responsible for the rising temperature over the Industrial Era. Due to the far reaching consequences of this assertion, in this contribution we critically scrutinize different carbon cycle models and compare them with observations. We further contrast them with an alternative concept, which also includes temperature dependent natural emission and absorption with an uptake rate scaling proportional with the CO2 concentration. We show that this approach is in agreement with all observations, and under this premise not really human activities are responsible for the observed CO2 increase and the expected temperature rise in the atmosphere, but just opposite the temperature itself dominantly controls the CO2 increase. Therefore, not CO2 but primarily native impacts are responsible for any observed climate changes."

Bron: www.sciencepublishinggroup.com/journal...

Volledige paper in de pdf in bovenstaande link

Dit is een van de vele publicaties van de afgelopen jaren waarin wetenschappers zagen aan de wortels van de hele CO2 manie, namelijk de aanname dat stijging CO2 voornamelijk door menselijke uitstoot van fossiel komt. Harde concludeert dat het omgekeerde het geval is namelijk dat de stijging van het CO2 gehalte voor 85 % veroorzaakt wordt door andere (natuurlijke) oorzaken o.a. stijging vd temperatuur, en dat slechts 4.3% van het huidige CO2 nivo aan "fossiel" kan worden toegeschreven.

Zwizalletju | 17-01-20 | 11:43 | 25

@OverdaanDerOnderheid | 17-01-20 | 14:20:
Neem me niet kwalijk als ik me wat te sterk heb uitgedrukt. De opmerking was niet zo sarcastisch naar u bedoelt als misschien over kwam.
Toch heb ik uw argument hier meegenomen. Je hoeft niet naar een rechter om te weten of het warmer wordt. De bewijzen stapelen zich op. Je hoeft alleen maar uit het raam te kijken.
Een rechter doet daar niets van af.

Mr.Crowley | 17-01-20 | 16:22

@Beste_Landgenoten | 17-01-20 | 15:57:
Er is geen klimaatramp. En tja, die 0,5 graad opwarming van de afgelopen 150 jaar is statistisch betekenisloos. Het is nog steeds kouder dan ooit in het Holoceen. In de afgelopen 12.000 jaar was alleen de kleine ijstijd kouder dan nu. Vanaf de vroegste beschaving van Sumerië, Babylon, de Egyptische, Minoische en Myceense, Griekse en Romeinse beschavingen was het warmer dan nu. Met minder CO2 dan nu. Mensen hebben dat prima overleefd allemaal.
De opwarming van de laatste honderd jaar is minimaal en statistisch niet significant. En dan nog is het geen opgaande lijn, geen hockeystick, en heeft het geen moer met CO2, fossiele brandstof, of menselijk handelen te maken. Nog even afgezien dat de data voor het overgrote deel niet deugt, gemanipuleerd is, of gewoon niet bestaat en volkomen is verzonnen en uit de duimen gezogen van een drietal (met naam en toenaam te noemen) “klimaatwetenschappers”.
www.youtube.com/watch?v=mGe9JO58Uc8

Ik kan dus wel op feiten baseren, ik heb je nota bene het linkje gegeven van de gehele falsificatie van CO2 als “broeikasgas” van Gerlich en Tscheutscher. Het IPCC maakt geen berekeningen. De hele these van AGW door VO2 is gebaseerd op maar 1 ding: een statistische correlatie van de afgelopen 50 jaar tussen de stijging van de atmosferische concentratie van CO2 en de gemiddelde temperatuur van de troposfeer. That’s it. Meer theorie is er niet. Er is geen mechanisme, alle theoretische modellen zijn ofwel gefalsificeerd door observatie of kunnen helemaal niet worden gefalsificeerd (in welk geval je helemaal geen theorie hebt, maar een dogma).

En waar ik de zekerheid vandaan haal is heel simpel: geobserveerde data en geobserveerde falsificatie. Mijn epistemologische basis is heel simpel. Richard Feynman kan dat in 1 minuutje uitleggen:
www.youtube.com/watch?v=OL6-x0modwY

Het is nog simpeler dan dat: als CO2 namelijk de opwarmingscapaciteit had die wordt veronderstelt, dan hadden we helemaal geen verwarming in huis op basis van fossiele brandstoffen nodig. In een gemiddelde woning is de CO2 concentratie namelijk 2000 ppm, in plaats van 400 buiten.
Wat kun je wel zeker weten? De veranderlijke invloed van de zon. We weten dat de zonneactiviteit varieert. We weten ook dat die diverse cycli beslaat. We weten ook dat meerdere van die cycli (de korte 11 jarige zonnevlek Schwabe cycli, de Gleißberg cyclus, de De Vries cyclus, de Hallstatt cyclus) allemaal hun maximum hadden in de afgelopen 50 jaar en dat dat dus een veel betere verklaring is voor deze atypische opwarming tegen de trend van de afgelopen 2000 jaar in (namelijk dat het kouder wordt). Hetgeen door Lüdecke en Weiss ook overtuigend is aangetoond.
openatmosphericsciencejournal.com/con...

Er is geen klimaatramp. En die komt er ook niet. Althans geen catastrofale opwarming des doods. Als er al een merkbare klimaatverandering komt dan is dat afkoeling.
www.nature.com/articles/s41598-019-45...

Stormageddon | 17-01-20 | 16:41
▼ 22 antwoorden verborgen

Wonderkinderen zijn vaak het product van totaal doorgeflipte ouders. Dat was ook het geval bij dat menneke van 9 die per se als jongste ooit moest afstuderen op de TU Eindhoven. Jammer dat talent vaak zo wordt doorgefokt tot complete trekpoppen van losers..

bartjeau | 17-01-20 | 11:41 | 1

Wonderkinderen zijn doorgaans alleen goed in 'een trucje' zoals schaken of op de piano pingelen. Ze hebben nog niet voldoende kennis om verschillende bronnen te combineren en daar nieuwe ideeën uit te halen.
Op latere leeftijd worden ze bijna allemaal ingehaald door kinderen die een normaler ontwikkelingspad hadden.

Bovendien zijn veel wonderkinderen helemaal niet zo 'wonder' als de media ze presenteert: het is niet ongebruikelijk dat een kind van 15 tussen de 20-jarige studenten zit en dan hogere cijfers krijgt dan hij eigenlijk verdient omdat iedereen zo graag het wonderkind wil steunen. In de USA nog veel meer dan hier omdat het een enorm sneeuwvlokjes-land is (examens zijn bijna overal afgeschaft: veel te confronterend)

******** | 17-01-20 | 12:46

Vader Westra is een narcistische ransaap, je kind exploiteren voor geldelijk gewin.
Waar staat moeder ransaap eigenlijk in deze ?

Stikstofnarcose | 17-01-20 | 11:41 | 1

Die staat met poep te gooien in haar hok.

katvanger | 17-01-20 | 11:56

"(...) ontdekte GeenStijl (...)"

Waarvoor hulde!!

ProAsfalt | 17-01-20 | 11:38

Conclusie moge zijn dat de 'klimaatcrisis' slechts een destructieve werking heeft op kinderzieltjes en voornamelijk tweespalt en ontevredenheid veroorzaakt. De 'klimaatcrisis' slaat dan ook niet op een crisis voor het klimaat, maar op een crisis voor de samenleving.

EEGlivesagain | 17-01-20 | 11:38

Kijk goed naar de kop van Rob Jetten en let vooral op zijn ogen.

Het is een psychopaat.

Hetvolkspreekt! | 17-01-20 | 11:37 | 1

Yep kan mij niet voorstellen dat die pik een echte leuke jeugd gehad heeft. Daar is nederland nu het slachtoffer van. En zo te zien ook de kleuters en komende jeugd.

tweetybird | 17-01-20 | 11:41

Je laten Larsen.
Kent u die uitdrukking?
Als er kinderen zijn, in uw buurt, waarvan u het idee heeft onder druk te staan van fanatiePa’s, help die kinderen.
“Kiddo, laat je niet Larsen”.
Economische uitbuiting van Jan W.
Tsss, je eigen kind hoereren,
Doet mij denken aan de dikke Amerikaanse monstermoeders die hun dochtertje naar een miniMissverkiezing sturen.
Jekkiebah.

Ruimedenker | 17-01-20 | 11:35 | 3

Yep en we weten wat daar van gekomen is. Tot letterlijk moord aan toe. Ook inderdaad puur iets extreems. Kindjes er uit laten zien als volwassene!!

tweetybird | 17-01-20 | 11:39

En dan de pedofiel wat kwalijk nemen.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 12:16

@CalamityJane | 17-01-20 | 12:16:
Laten we niet doorschieten: ook als een vrouw bloot rond zou lopen heb je niet het recht om haar aan te randen.
Dat er bij die little-missverkiezingen gestoorde ouders zijn die hun kind best bij een pedofiel jurylid in bed zouden willen duwen is geen excuus om als pedofiel je slag te slaan.

******** | 17-01-20 | 12:53

Ik als blanke racistische vader van drie tieners probeer mijn kinderen al drie jaar jaar te slijten aan de VVD, PVV en FVD voor een reclamespotje voor dichte grenzen. Mijn tieners kunnen namelijk ongeregistreerd en zelfstandig uitleggen waarom we beter geen gelukzoekers meer binnen moeten laten.

Helaas steeds nul op het rekest omdat de gemiddelde Nederlander de boodschap toch niet zal begrijpen.

WTSHTF | 17-01-20 | 11:31 | 2

Lol. Mijn oudste kan ook zo op auditie. De jongste had een pro-Zwarte Piet artikel geschreven en de juf vond het prima. (Van dat laatste kneep ik hem wel een beetje).

Piet Karbiet | 17-01-20 | 11:45

VVD en dichte grenzen, nogal logisch dat je dan geen reactie krijgt!

Moonwarrior | 17-01-20 | 12:30

Maar weinigen zien het werkelijke gevaar van het inzetten van kinderen voor ideologische redenen. Kinderen worden op de basisschool al vermoeid met klimaatproblematiek en dat dat allemaal tot gevolg kan hebben. Wat we echter zullen gaan zien is dat deze generatie binnen 20 jaar extreem cynisch zal worden. Vooral ouders als die van Greta en Lars spelen hier een belangrijke rol in omdat ze hun kinderen cynisch inzetten voor een verdienmodel. Kan me voorstellen dat generatiegenoten over een paar decennia wel eens een zoete wraak kunnen gaan nemen op de Greta's en Larsen omdat ze juist teleurgesteld zijn omdat ze iets anders werd voorgeschoteld.

ultraman | 17-01-20 | 11:29

Ik doe even een "linksje".
Weet je wie er nog meer de jeugd indoctrineerde en als propaganda machientjes gebruikte.
Precies alleen al om die reden moeten ze kinderen met rust laten. Als je kind toch die boodschap wil doorgeven aan andere is school daar de uitgelezen plek voor.
Jan vind het leuk dat zijn mini-me gelukt is en wil dat met de wereld delen. Er is een plek voor mini-me's van iedereen. School , voetbal veld, speeltuin en andere plekken ingericht om de onderontwikkelde hersenen van de mini-me's te stimuleren.

Miss Silly | 17-01-20 | 11:26 | 4

De NSDAP (socialistische partij van Duitsland) gebruikte inderdaad kinderen voor gewin (Hitlerjugend).
Het is ook een oude truc op socialiscche basis om kinderen te gebruiken voor eigen gewin.

Het is ook helemaal niet verbazingwekkend dat juist in deze kringen veel veganisten en klimaatgekken zijn.
Het is hetzelfde wereldje dat ook bereid is om hun kinderen in te zetten om een doel te bereiken of er geld aan te verdienen.

ja-ja-nee-nee | 17-01-20 | 12:12

@ja-ja-nee-nee | 17-01-20 | 12:12: Bij de october revolutie van 1917 dwongen de communisten jonge vrouwen en meisjes om zich naakt tussen het publiek te mengen.

Communisten, socialisten, klavernisten, jetters en ander links schorem verkopen al decennialang hun dochters aan hoerelopers en zonen aan pedofielen.

TriestGeval | 17-01-20 | 12:32

Juist: een kind mag best lopen preken in de klas en het jeugdjournaal en de nieuwste kinder-app. Tussen de andere kinderen die daar dan weer kritiek op kunnen leveren
(moet de juf natuurlijk ook haar bek houden en gewoon het groepsproces laten gebeuren)

******** | 17-01-20 | 13:01
▼ 1 antwoord verborgen

Klimaatvader, beetje de nieuwe voetbalvader van Jiskefet.

Harry Turtle | 17-01-20 | 11:26 | 2

Vind het een goede vergelijking.
Ik plak ‘m er even onder.
Dank Harry.
youtu.be/CUmsUm0TwZo

Ruimedenker | 17-01-20 | 11:29

De klimaatkolder is niet alleen een gigantisch verdienmodel, het is tevens een glijbaan richting dictatuur! Neem alleen al de "binnendringingsbevoegdheid" die de overheid zich heeft toegeëigend, dat zegt al genoeg.

Rationa | 17-01-20 | 11:24

Ik zie door de biomassa het bos niet meer.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 11:24

Dus een PVV'er had weer eens gewoon gelijk zoals zo vaak. Dat ventje moet gewoon gaan voetballen, en z'n vader moet er worden uitgeschopt bij de provincies waar hij voor werkt. Dat zal hem leren!

The7thGuest | 17-01-20 | 11:24

Kan een kind even, zonder te googelen, mij binnen 30 seconden vertellen waar dit voor staat? 1 C = 1 A · 1 s = 1 As of P = U x I.

photto | 17-01-20 | 11:23 | 1

Hé, grappig. Ik had die formule laatst nodig op mijn werk. Naast Frans, Duits en muziek!

Geen01 | 17-01-20 | 11:33

Links is echt alle schaamte voorbij. Zelf het debat aangaan met volwassenen durven ze niet, omdat ze het niet kunnen winnen op argumenten. Dus schuiven ze maar een weerloos kind naar voren, zodat ze iedereen die een weerwoord heeft persoonlijk kunnen aanvallen omdat ze zich tot een kind richten. HAMAS-terroristen omringen zich uit zelfbescherming ook vaak door kinderen, omdat die niet mogen worden aangevallen. Hier gebeurt in andere vorm precies hetzelfde.

Soturi | 17-01-20 | 11:23 | 5

Meelopen voelt beter als je de ziekte van deug hebt.

donkieshot | 17-01-20 | 11:41

Bij de NSDAP werkte het helaas maar al te goed.

ja-ja-nee-nee | 17-01-20 | 12:14

Links kan daarin christelijk-rechts een handje geven: die fokken niet voor niks zoveel kinderen.

Verder helemaal met je eens: je verstoppen achter een kind is gedrag van mensen die elke serieuze discussie proberen te ontwijken.

******** | 17-01-20 | 13:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Tsja, Links heeft ontdekt dat als je kinderen inzet als spreekbuis voor je eigen agenda. Dat je dan alle haters het zwijgen op kan leggen door te schreeuwen "HET IS EEN KIND, JE VALT EEN KIND AAN" HOW DARE YOU.

LangeNeus51 | 17-01-20 | 11:22

Walgelijk toneelstukje waar Jetten aan meewerkt.
Die vader van Lars is minstens zo gestoord als de moeder van Greta

laurentius | 17-01-20 | 11:21 | 1

Vader Lars en moeder Greta en dan natuurlijk de kinderen Greta en Lars; dat lijkt me een énig gezinnetje. Maar, nu slaat mijn fantasie op hol.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 11:35

zoals ikworstelengadouchen | 17-01-20 | 10:39 | zegt. Toen de man met het snorretje in de problemen kwam marcheerden de kindsoldaten door de straten. Zijn laatste hoop. D66 en Gl gaan al aardig die kant op.

Therapietje | 17-01-20 | 11:19 | 1

Weinig bekend. Na de overgave van Duitsland maakten kinderen met zelfmoord acties (oa metro Berlijn) het de geallieerden nog even moeilijk. Die kindsoldaten werden weerwolfen genoemd.

ultraman | 17-01-20 | 11:34

Vreselijk wat die ouders hun kind aandoen. Hoe durven ze hun kind zijn zorgeloze jeugd af te pakken? Ik denk dat Jeugdzorg of de Kinderbescherming een keer op bezoek moet gaan.

Soturi | 17-01-20 | 11:19

Wanneer wordt de papa van Jetten eens zo aangepakt?

didivos | 17-01-20 | 11:18 | 3

Op het moment dat zijn batterijen leeg zijn!

deja_view | 17-01-20 | 11:21

Dat is een ingenieur in een of andere Japanse robot fabriek.

Lt-Kol Kilgore | 17-01-20 | 11:23

Wie zegt dat het de papa is?

ja-ja-nee-nee | 17-01-20 | 12:18

Weten jullie wie ook veel met kinderen deden?

ikbenerweer! | 17-01-20 | 11:17 | 3
-weggejorist-
oldandwise | 17-01-20 | 11:21

De film van Ome Willem?

katvanger | 17-01-20 | 11:36

Hollywood?

******** | 17-01-20 | 13:06

Terug naar het begin, toen de alarmisten kwamen met “global warming”. We zouden allemaal stikken van de hitte, verzuipen in stijgende zeespiegels en die arme ijsbeer zou spoedig uitsterven. Helaas pindakaas werden alle hockeystickcurves onderuit gehaald, doet de ijsbeer het beter dan ooit en doet de zeespiegel he-le-maal niets.
Dus kwamen de alarmisten met “climate change”. Best slim, want vanaf dat moment konden ze iedere temperatuuruitslag misbruiken om goedgelovigen de stuipen op het lijf te jagen: Kouder, warmer, natter, droger, onweer, wind, het is allemaal bewijs van onze schuld. Alleen: Er is helemaal geen toename van extreem weer, er vallen minder doden door extreem weer en de materiële schade door weerfenomenen neemt ook af.
Om dan toch maar het gevoel van urgentie te onderstrepen bedachten de alarmisten toen “climate crisis”. En huilende, tierende en naïeve kindjes werden ingezet om op het gevoel van de beleidsmakers en de publieke opinie in te spelen. Want de jeugd heeft geen toekomst meer en miljarden mensen zullen sterven.
Jammer dat daar geen enkel bewijs voor is. De jeugd heeft het beter dan ooit, leeft in grote welvaart en in een wereld die in geen decennia zo schoon was. Maar als kindjes geloven in Sinterklaas, de kerstman en de grote boze wolf, dan kan je ze ook wel bang maken met leugens over het klimaat.
Het is diep triest dat een generatie die het beter heeft dan ooit zo wordt voorgelogen dat ze denken geen toekomst te hebben. Alarmisten, schaam u diep, om pubertjes zo bang te maken om politiek gewin.
Maar intussen wordt de klimaatleugen hardnekkig in stand gehouden door “belanghebbenden”. Er worden honderden miljarden verdeeld, en aanzien, macht en reputatie staan op het spel. De klimaatcrisis is de grootste zwendel in de geschiedenis van de mensheid. Volwassen mensen verliezen geld en vrijheid, jonge mensen hun jeugddromen.

Zeddegeizot | 17-01-20 | 11:16 | 6

Hear, hear!

HdJ | 17-01-20 | 11:31

@deministerpresident | 17-01-20 | 11:22: Eensch. Zo breng ik het ook naar mijn kinderen. Milieuvervuiling is ernstig en daar moeten we veel aan doen. En is al veel verbeterd; roetfilters, geen zure regen meer, afvalscheiding, duurzaamheid etc. Maar het weer, daar kan de mens niet veel aan doen, en aan het klimaat niks. Je kunt ook niet het universum aanpakken. Of de zon. Nonsens.

Piet Karbiet | 17-01-20 | 11:33

Zorgen voor een beter milieu daar valt de Euro niet mee te redden. Met peperdure onzinnige klimaatmaatregelen voorlopig wel.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 11:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik vind het zeer goed dat dit kereltje helemaal voor de trein gaat. Slopen die handel, met die vader zijn adviesbureautje voorop. Dat ze over een jaar met zn allen onder de brug slapen en bij de voedselbank lopen gvd. Verdomde jammer voor het jochie zelf, dat wel. Maar héél goed voor alle ouders met eenzelfde idee; hun kind voor hun karretje spannen en in de slangenkuil smijten met niet meer reden dan hun eigen ambities.

Walgelijk volk. Je kind offeren op het altaar van je Brandende Ambitie. Kansloze domme sukkels, ouders onwaardig op alle vlakken.

Macroglossum | 17-01-20 | 11:16

To the father: how dare you!

copywriter | 17-01-20 | 11:16

Nieuw woord voor 2020 : spinouder.

kloopindeslootjijook | 17-01-20 | 11:15

Hoe heet dat, als je eigen kind misbruikt?
Ga voetballen ventje!

Dodaar | 17-01-20 | 11:15

Typisch een D66 truc, een Jetten kloon promoten. Het enige dat deze anti democratische landverraders als prioriteit hadden was de afschaffing van het referendum, opdat ze de handen vrij kregen om het volk monddood te maken en hun vuige spelletjes te kunnen spelen.
GL is vreselijk, D66 is nog erger. Stem ze weg.

Broadsquire | 17-01-20 | 11:14

Gewoon een vorm van hele foute indoctrinatie en kindermisbruik. Walgelijk.

Jafco | 17-01-20 | 11:14

Hij wilde eerst eigenlijk helemaal geen kinderen.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 11:14

Mooi, nu het ventje leren zelfstandig na te denken en zelfstandig te onderzoeken.

kloopindeslootjijook | 17-01-20 | 11:11

Die 'ouders' moet je schandpalen voor wat ze hun kind aan doen, dat ventje zou ik daarentegen nu niet met foto en boven dit artikel zetten.

Het is de marionet van zn ouders ... Dat ventje heeft (op zijn leeftijd) echt niet zelf voor deze situatie gekozen en zou ook door de media in bescherming genomen horen te worden.

FLP_du_Stok | 17-01-20 | 11:11 | 3

Ja, maar alles is geoorloofd om de linkse idealen de burger door de strot te duwen. Zelfs als je een echt gehandicapt kind hebt, kun je die gewoon gebruiken in je politieke campagne (hallo Samson!). Het is verwerpelijk kinderen in te zetten om je punt over te brengen. Blijkbaar hebben ze emotionele chantage nodig, omdat er op basis van feiten weinig van hun boodschap over blijft.

K. Letskoek | 17-01-20 | 11:16

@K. Letskoek | 17-01-20 | 11:16: Dit is uit eindelijk niets anders dan wat IS doet met hun kinderen.

Maar in mijn beleving moet je hier de ouders voor aanpakken, niet het menneke zelf.

Net als Max Verstappen, die is ook alleen geworden waar zn pa heel veel geld aan heeft besteed. Anders was die misschien wel kampioen breien geworden.

FLP_du_Stok | 17-01-20 | 11:19

Precies: laat GS het goede voorbeeld geven en alleen de ouders in de spotlights zetten

******** | 17-01-20 | 13:10
-weggejorist-
doskabouter | 17-01-20 | 11:11

Nog triester is het wanneer veel volwassen menen dat we zo'n geprogrammeerde snotblaag serieus moeten nemen. Kom op Yoep van' het Hek, hier kun je gewoon vlot een uur op los gaan dergelijke misbaksels.

Moneytron | 17-01-20 | 11:09 | 1

Dit zitten in het complot. Het klimaatgeloof moet gepredikt worden!

doskabouter | 17-01-20 | 11:12

Nieuw probleem gesignaleerd door de jonge D66 democraten: porno en wereldwijde CO2 uitstoot : jongedemocraten.nl/blog/arjen-lubach-...

Quote: "Bij het opwekken van energie komt warmte vrij. Wanneer deze warmte wordt opgeslagen op een warmtenet, kun je bijvoorbeeld je kamer hiermee verwarmen."

Een warmtenet.

Beefbus | 17-01-20 | 11:08 | 5

@Moneytron | 17-01-20 | 11:18:
Jonge Democraten is het onwelriekende petrischaaltje waar de nieuwe generaties overheidsbestuurders worden gekweekt.

Beefbus | 17-01-20 | 11:27

Ondertussen zit de nitwit die dit heeft geschreven, zelf op een computer te tokkelen te whatsappen, videobellen, twitteren, alles in de cloud te stoempen en ga zo maar door.

D66 er van dienst, al die dingen draaien in een data center, en ja dat vreet massa`s energie. Maar die data centers zijn erop gebouwd en recupereren inderdaad waarmte waar dat kan. Als we niet mogen vliegen, moet ik mijn collega`s overal ter wereld de gelegenheid geven om te kunnen werken zoals ze hier naast me zouden zitten. Dat kan alleen door gebruik te maken van data centers.

Nu wil ik oprecht nog beter doen, ... dus ik zit te wachten op een oplossing. Geef mij dan een data center dat geen warmte produceert, bvb.

Maar stop met dat dom hypocriet gedoe.

Lt-Kol Kilgore | 17-01-20 | 11:35

Ballard schreef ooit een SF roman waarbij energie van ongelukken werd gebruikt.

ultraman | 17-01-20 | 11:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Met klasgenoten ons eindexamenfeest gevierd in Cafe Weltschmerz. Prinsengracht. Bestaat niet meer. Boulevard of Broken Dreams. In de Dark Eighties. Veel doemdenkers. No future. Joy Division. The Smiths. Wat een geluk dat men toen niet naar ons heeft geluisterd.

Piet Karbiet | 17-01-20 | 11:07 | 5

god heeft wel geluisterd, want de queen gesaved. Sid daarintegen heeft al heel wat bloemetjes en plantjes groot helpen worden. Ja de bom ging vallen, en die zure regen hielp ook alles naar de filisteinen, en vliegtuigkapingen en bommen in en op libanon. Wat waren de jaren 80 toch prachtig.

Lt-Kol Kilgore | 17-01-20 | 11:39

@Piet Karbiet | 17-01-20 | 11:29: Yep! Was standaard uitje voor ons Delftse studenten: Eerst naar "the movies" op de Haarlemmerdijk, daarna ergens Shoarma eten en dan naar Korzakov.

plaspop | 17-01-20 | 11:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Timmermans met zijn bezopen klimaat-Green Deal is ook zo'n kind dat aangestuurd wordt, in dat hypocriete geval door zijn eigen schizofrene stoornis. Hij heeft vanuit zijn politieke netwerk Roda JC ooit 12 miljoen euro belastinggeld gegeven... daar hebben ze geen zonnepanelen van gemonteerd....

grindbak | 17-01-20 | 11:06

Wat een treurigheid. Het klimaat maakt veel kapot.

Amsterdamsko | 17-01-20 | 11:06

Behalve dat deze discussie niets inhoudelijks toevoegt aan het debat over het klimaat, vind ik ook de kritiek op bemoeizuchtige ouders nogal obligaat, vooral de terugkerende suggestie aan Lars om te gaan voetballen, alsof er geen ouders bestaan die zich met alle macht storten op de gewenste topsportcarrière van hun kroost.

Fchecker | 17-01-20 | 11:05 | 10

@Fchecker | 17-01-20 | 11:26:

Uhh op het moment dat ouders een ventje van 9 inschijven bij de kvk ,moet je toch wel wat vraagtekens beginnen te plaatsen. Je mag best je kinderen wat stimuleren. Maar dit meneer gaat echt wel te ver!! Dit lijkt sterk op misbruik maken van je kinderen voor eigen gewin! En heeft niks meer te maken met de dromen van een kind. Yep hij had beter kunnen gaan buitenspelen met vriendjes en vriendinnetjes!!

tweetybird | 17-01-20 | 11:32
▼ 7 antwoorden verborgen

Natuurlijk vindt het ventje wel, dat het handmatig kobalt uit de mijnen opgraven in Congo door kinderen die dag en nacht in de giftige mijnen werken en slapen natuurlijk wel moet blijven doorgaan anders hebben we geen accu's genoeg voor de Tesla's.

kloopindeslootjijook | 17-01-20 | 11:05 | 2

Daarom moet er een bumpersticker komen: deze Tesla is mede mogelijk
gemaakt door kinderarbeid in Congo.

kloopindeslootjijook | 17-01-20 | 11:07

Vergeet niet de batterij in je telefoon, laptop en andere apparaten die je zelf ook gebruikt.

-=PyP=- | 17-01-20 | 11:15

De vader, ex tandarts, van Laurent Simons is er niets bij als uitbuiter.
De hele Greta marketing machine van Ingmar Rentzhog toont erg veel gelijkenissen. Vader Westra wil ook graag rijk worden met wat ouwehoeren over klimaat en paar rapporten produceren vanuit zijn standaard tekstblokken. Maar moet geholpen worden door zijn groene vriendjes.
Lijkt godverdomme wel weer de tijd van CPN PSP al was dat Groen Links maar D66 is net zo erg.

Eenvandaag gaf er aandacht aan maar uiteraard maar halve bak. Veel bekende info lieten ze weg waaruit blijkt dat de lijntjes kris kras door elkaar naar elkaar lopen bij deze graai kliek.
Opsluiten dat crapuul en Lars een lidmaatschap op een voetbalclub geven.

Moneytron | 17-01-20 | 11:04 | 1

Over die verwevenheid van GL/D66 met milieudefensie en vergelijkbare clubs heeft CW ook een heel mooi interview met Peter Siebelt.

ikbenerweer! | 17-01-20 | 11:21

Ouders die hun kinderen gebruiken/misbruiken om eigen narcistische fantasieen te verwezenlijken. Treurig.

zeeman73 | 17-01-20 | 11:04

vreemd , hij belt wel met een mobieltje..... zou hij wel weten dat dat ding ook energie kost ?

gebochelde | 17-01-20 | 11:03 | 1

... en dat 'ie van plastic is..... gewonnen uit olie.... gemaakt door kinderarbeid

SoepKip | 17-01-20 | 12:50

Doet me denken aan die ex-collega die trots was op zijn zoon van 9 omdat die zich uitsprak tegen Trump.
Met die knakker was trouwens ook niet mee samen te werken.

JanFTE | 17-01-20 | 11:03

In een lang vervlogen verleden had men een zegswijze "Kinderen moet je zien, maar niet horen".

JvanDeventer | 17-01-20 | 11:03 | 2

www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180216_033...
‘Duivelskind’ krijst 8 uur lang op vliegtuig tot afgrijzen van passagiers
"Wat een normale vlucht van Duitsland naar New Jersey had moeten worden, werd een nachtmerrie voor de passagiers van Lufthansa. Een driejarig jongetje schreeuwde acht uur lang het hele vliegtuig bij elkaar, terwijl hij op de bovenkant van de stoelen kroop en ongecontroleerd heen en weer liep."

kloopindeslootjijook | 17-01-20 | 11:10

Dat doen ze in de kerk nog steeds zo

menage | 17-01-20 | 12:05

Jochie houdt een door zijn vader gemaakte spreekbeurt. Vertelt niets bijzonders. En alle volwassen mensen reageren overdreven alsof ze nu het licht hebben gezien. Lachwekkend onnozel. Mevr. Faber is de strenge schooljuf, maar heeft natuurlijk volkomen gelijk.
En D66 is en blijft een schandvlek in de politiek.

Schmalz | 17-01-20 | 11:02 | 1

En alle volwassen mensen reageren overdreven alsof ze nu het licht hebben gezien. Lachwekkend onnozel.

Ugh, dat ook ja. Niemand die durft te zeggen 'mwa, dit heb ik al 10 keer gehoord hoor'.

Heb je ook met van die mensen die in India zichzelf gaan ontdekken. Dan kun je natuurlijk niet terugkomen met zoiets als 'in dat boeddhistische klooster waren er alleen stomme tegeltjeswijsheden en een paar vieze bedelaars die ruzieden met geldbeluste monniken'

******** | 17-01-20 | 13:24

Yep het zijn geen klimaatgekkies. Het is een klimaatgekke sekte. Zo even gecorrigeerd.
En wat weten we van sektes. Nou dat er meestal vrij weinig goed aan is. Hersenspoeling,weinig democratie en zo. Een erg gedwongen iets meestal. En sommige sektes gaan zelfs over tot mishandeling . En dat soort sneue zaken. Dat D666 toch! Ik wist het al een tijdje. Een zeer extreme gevaarlijke club!! Yep die hebben daar totaal geen moeite mee. Samson begon er ooit mee van de pvda. Je kinderen inzetten voor eigen gewin. Laat die samson nou ook juist zo'n klimaatwaus ,altijd al geweest zijn. En D666 denkt dat kunnen wij nog veel beter. Dus die omarmen dit!! Je moet toch wat om aan gang 5 van dat klimaatdiner te komen!! Yepp er zullen nog heel wat klmaat chuckys opstaan. Het nieuwe verdienmodel voor sneue ouders!

tweetybird | 17-01-20 | 11:00

Lees eens het briefje van Jan Dijkgraaf over Rob Jetten en Lars, de schellen vallen van je ogen wat voor figuur Rob Jetten is samen met dat partijtje van hem.
Je gaat ongelofelijk nat Rob Jetten en ik voorspel einde carriere voor jou want dit gedrag kun je niet meer goed lullen. Ook Tom van der Lee, je weet wel die bestuurder van OXFAM die de andere kant uit keek tijdens de schandalen bij deze club kan maar beters wat anders gaan doen omdat hij zonodig PVV de maat moest nemen toen die een mening had over de kwestie Lars en zijn vader.
Enfin we wisten al dat bij zowel D66 en Groen Links het doel heiligt de middelen
en dat wordt hier weer eens haarfijn blootgelegd.
Ook moet dit een keiharde les zijn voor het merendeel van de politiek, ook op provinciaal nivo dat deze vorm van politiek bedrijven gewoon misdadig is en moet worden uitgebannen.

oakmont | 17-01-20 | 10:59 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Op mijn 8e wist ik al dat ik later, netzoals mijn vader, ook miljonair wilde worden.

Brulletje | 17-01-20 | 10:58 | 1

En net als bij je vader is dat nooit gelukt?

******** | 17-01-20 | 13:26

Onze eigen Thunberg, wat schattig!
Doet me denken aan internet bubble van eind jaren 90 toen ik een 14 jarige de nieuwe economy zag prediken. Jaartje later stortte het hele zaakje in.

puszuiger | 17-01-20 | 10:58

die Robje Jetten is een vieze kindermisbruiker, dat blijkt nu wel weer uit zijn filmpje. Het is echt zo dat die zg. politici zich helemaal nergens meer voor schamen. Ze doen echt alles om maart opdat pluche te komen en te blijven. Kotsmisselijk wordt je er van.

jan den hollander | 17-01-20 | 10:57 | 2

Is Robbie strafbaar voor het oneigelijk gebruik van kinderen tbv zijn glorie.

Bram-Jr | 17-01-20 | 11:08

Ik weet niet in welk universum u leeft, maar schaamte is er bij de politieke elite allang uitgefokt. Zie 3x Rutte.

ScumbaggusMaximus | 17-01-20 | 11:14

Tis wat met die koter.. milieu, afstuderen voor het 0e levensjaar en aan de andere kant van het spectrum het gijzelen van een 16jarige meid als pimps....

Of zou het toch aan de ouders liggen? Vast niet.

ScumbaggusMaximus | 17-01-20 | 10:57 | 1

10e levensjaar. scusi

ScumbaggusMaximus | 17-01-20 | 11:12

Kindermisbruik in vele vormen wordt gestimuleerd, hoe harder men strijdt tegen kwalijke zaken hoe sterker het terug komt. Voorbeeld, in de 60er jaren was er een anti-plastic verpakking aktie gaande die zijn weerga niet kende, resultaat, veel meer plastic verpakking. Wie kent nog, de auto, het is mooi geweest, tijd begin 90er jaren, nou er zijn nog nooit zoveel auto's geweest. Nu is dat met kindermisbruik, het is niet voor niets dat pedofielen open lijk demonstreren voor hun "recht" op een kindje, net als in de 70er jaren bespreekbaar, ja het is een zieke maatschap, men accepteert dit misbruik ook, zelfs kinderen van jongen een meisje laten worden als ze 4 zijn, rechter zegt oke. Wat voor wereld is dit, eerder een hel.

Plat-forum | 17-01-20 | 10:57 | 1

Een kind mag zich in Nederland niet laten ombouwen: ze remmen alleen de puberteit met hormonen.

******** | 17-01-20 | 13:29

Dus Lars is een gewoon een tooltje in de winkelnering van vader en de missie van D66. Je.verwacht.het.niet.

LJBrinkhorst | 17-01-20 | 10:56

Is die jongen ook familie van RTL-coryfee Frits Westra?

Rest In Privacy | 17-01-20 | 10:55 | 3

Die heet Frits Wester en zijn ouders heetten ook Wester.

Heiner | 17-01-20 | 10:59

Als die jongen nou eerst eens naar school gaat - studeert, en een vak leert - dan horen we graag van hem als hij weet waar hij het over heeft.
Tot dan word hij misbruikt door de mensen om hem heen - en heeft hij zelf niet het inzicht om dat te snappen.

nietoptimistisch | 17-01-20 | 10:55 | 1

WordT hij.

beter-laat-dan-nooit | 17-01-20 | 18:57

Dit joch is zo te horen vooral aangespoord door zijn vader. Greta zal ook wel aangemoedigd zijn, maar ik vermoed dat het bij haar allemaal wat meer spontaan en authentiek is, al mag ze nog wel wat meer acteerlessen nemen. Maar het ergste is nog wel dat ze zo bewonderd worden door mensen die er toe doen, omdat ze "impact maken". Nou... dit joch kende ik nog niet, en Greta is vooral een populist. Wat we nodig hebben zijn kinderen die niet opgroeien tot klimaatheks of drampaus, maar tot slimme volwassenen die met die oplossingen komen. Minder minder minder Larsen en Greta's, en meer Boyan's. Die jongen laat het verschil zien tussen "impact maken" en bijdragen.

Muxje | 17-01-20 | 10:54 | 1

Nou, die Boyan lijkt vooralsnog ook weinig verder te komen dan een hippe website en wat gepruts met subsidie. Af en toe een 'succesje' met een schepnetje om het geld te laten stromen.

******** | 17-01-20 | 13:33

Jan is een goede vader.
Hij weet waar de koek het makkelijkst te halen valt, en hij wil voor zijn zoon zo vroeg mogelijk een plaatsje reserveren aan het buffet van het policor graainetwerk.

jemagookniksmeer | 17-01-20 | 10:54 | 2

hij wil graag dat z'n zoon straks een mooie plek heeft in je Groene Kmer..

ikworstelengadouchen | 17-01-20 | 10:56

Jan is een ordinaire klimaatpooier die zijn eigen kind prostitueert. Afgekeken van pa en ma van Greta.

Cammy | 17-01-20 | 11:51

Gisteravond een felle discussie in huize Karbiet over dit kindsoldaatje. Jongeren mogen tot hun 18e niet roken en drinken in dit land. Want dan zijn hun hersens nog in ontwikkeling. Er zijn specialisten die stellen dat die pas op je 25e volgroeid zijn. Waarom zou de mening van een jochie van 10 mij dan iets moeten zeggen? Beter lees ik de stukken van bijvoorbeeld natuurkundige prof Kees de Lange. Die heeft zich zijn hele leven in de atmosfeer, het klimaat, weer en natuur verdiept.

Piet Karbiet | 17-01-20 | 10:53

Een beetje 'Kinderen voor kinderen door ouderen', maar dan met een minderwaardige Wilmink zonder spitsvondige teksten. Meh.

SIogra | 17-01-20 | 10:52

Lid van de Rob Jettenjugend, dat gun je het irritantste bakfietskind zelfs niet.

Kapitein Stijlvol | 17-01-20 | 10:51

Kinderen geloven alles wat grote mensen zeggen.
Van Sinterklaas tot Paashaas.
Tot een geloof met een de grote leider of een fuhrer.

kloopindeslootjijook | 17-01-20 | 10:51

Dat mensen de gekste dingen doen om geld te verdienen aan de klimaatdiscussie geeft aan dat het gewoon een graaimodel is.

Trump flikkerde er een lading lui uit bij de EPA begin 2017, bleek dat er een aantal "milieuwetenschappers" bij te zitten die op kosten van de belastingbetaler een sportschoolabo hadden van 15.000 (!) dollar per jaar!

Moonwarrior | 17-01-20 | 10:51

Het begint er toch sterk op te lijken dat de klimaat discussie vooral een verdien-en herverdelings model is hè? Hebben ze toch mooi voor elkaar gespeeld die pseudo-intellectuele brul-apen. Al Gore, Di Caprio, Thunberg, Westra, allemaal omhoog gevallen en gemerkt dat er bij de herverdeling van welvaart nog wat meer voor hunzelf te halen viel. Want waarom zouden zij niet een graantje mee kunnen pakken terwijl de westerse wereld een nieuw neo-feodaal systeem wordt opgedrongen.
Zum kotzen, ik mag hopen dat ze hun verdiende loon nog zullen krijgen.

HaatAth3ist | 17-01-20 | 10:50 | 2

Natuurlijk, je hebt de echte idealisten die het beste met de wereld voor hebben, en de mensen die het eigenlijk geen donder kan schelen en er een verdienmodel in zien, of het de wereld nu helpt of niet.
De markt gaat pas corrigeren als het ergens fout gaat en er ellende uit voortkomt. Zolang er tenminste echt iets te kiezen valt, dus niet zoals in de farmacie.
Dus we hoeven alleen maar uit te vinden, wat die ellende gaat worden.
Maar iets zegt, dat de samenleving er weer voor gaat opdraaien.

kloopindeslootjijook | 17-01-20 | 10:54

Goh dat roepen ze bij No-Agenda al een jaar of wat, over dat verdien model.

ikworstelengadouchen | 17-01-20 | 10:59

Klimaat en milieu wordt door elkaar gehusseld, er wordt maar wat geroepen en gegoocheld met cijfers, kritische wetenschapper de mond gesnoerd zodat niemand meer weet waar het nu precies over gaat. En die tuinkabouter uit Brussel met zijn verderfelijke rechterhand wil ook nog eens euro's gaan strooien om alle tegenspraak in een geldstroom te laten verzuipen.
En maar plastic blijven gebruiken, want dat lukt dan weer niet om af te schaffen.
De wereld is compleet aan het doordraaien. Terwijl wij kaaskoppen hier elkaar de tent uitvechten over non-issues en diep buigen voor de lange tenen van nieuwkomers worden we in onze nek gepist door al het kansloze tuig wat vrij spel heeft. We gaan Zweden heel hard achterna en dat wordt niet erg prettig, ook niet voor de deugmens, want je tesla bolide brand beter dan een dieselvehikel.

Eppo | 17-01-20 | 10:49 | 1

En zo is het. Vergeet clown Ed Nijpels. Die zit daar echt niet voor zijn idealen.

Piet Karbiet | 17-01-20 | 10:58

Je moet met dit jongetje hetzelfde doen, als met die autist Greta. Zet ze op een podium, met een zeer goed onderlegde criticus en laat ze de discussie maar aangaan. Dan is het in één keer afgelopen en kunnen deze kinderen, fatsoenlijk verder gaan met kind zijn.

Op dit soort vaders, moesten men, de Raad voor de Kinderbescherming afsturen.

netniet | 17-01-20 | 10:49 | 3

Laten we vooral dit soort kinderen beschermen tegen hun spindokters.

BozePaarseMan | 17-01-20 | 10:51

Dan is het in één keer afgelopen met de criticus, vermoed ik. Daarom zei Faber ook: "Ik ga geen discussie aan met zo'n jong kind". Dat is het enige juiste antwoord. Natuurlijk kan je best met kinderen praten over deze kwesties, maar een publiek debat moet je niet doen. Want slimme kinderen zijn best in staat om een volwassen debater pootje te lichten of onder druk te zetten, maar jij kan daar vervolgens niet volwassen weerwoord op geven. Zo'n gesprek verlies je geheid... in het debat zelf of in de afterparty in de comments.

Muxje | 17-01-20 | 11:06

@Muxje | 17-01-20 | 11:06:
Zelfs al win je het op argumenten: dat kind hoeft maar sip te kijken en hij is de underdog waar iedereen het voor op wil nemen.
Als je dat probeert te voorkomen door dat kind netjes te laten uitpraten is het van 'ha, dat kind heeft een debat met een volwassene gewonnen'

******** | 17-01-20 | 13:38

Je hebt bet Stockholm Syndroom en minder bekend het
Gidsland Syndroom. Dit nog niet wetenschappelijk gedefinieerd syndroom is sinds the Sixties vorige eeuw vooral waarneembaar in Nederland. Pffff

william7055 | 17-01-20 | 10:49

Wat pervers allemaal zeg. How dare you!

Dommelsch | 17-01-20 | 10:49

Lars is misschien niet authentiek, maar ik was dat als kind beslist wel. Ik had als achtjarige al een Maatschappij Tot Nut Van Het Kind opgericht en ik liep over van de prachtige plannen. Ik was niet alleen authentiek, maar ook geweldig sympathiek. Alleen die plannen, die geloof ik neerkwamen op communisme met mijzelf als partijleider, die sloegen nergens op. Uiteraard waren er toen ook wel enkele volwassenen die mij vroegrijp en verstandig wilden noemen. De meesten daarvan zitten nu zelf in een inrichting.

JvanDeventer | 17-01-20 | 10:49 | 4

Heerlijk louterend perspectief.

MickeyGouda | 17-01-20 | 11:03

Briljant haha dank je voor deze mooie tegel!

DMaN | 17-01-20 | 11:40
▼ 1 antwoord verborgen

Gisteren zag ik een filmpje waarin Lars wordt gebeld door Rob Jetten. Ook al zo spontaan. Het is allemaal van een ongekende smerigheid. Goed dat Weltschmerz dat heeft ingezien.
Over Weltschmerz gesproken, deze absolute aanrader over het absurde gedrag van de Hoge Raad: www.youtube.com/watch?v=-Htrkb_qVKA

Poesmobiel | 17-01-20 | 10:48

Café Weltschmerz zou 24/24 op een publiek kanaal op tv moeten.

Pimp my Voortuin | 17-01-20 | 10:48

Eindelijk een jongen van twaalf die sterk onder de regie van zijn vader staat en dus geen vuurwerk in de aasjes van poesjes dauwt of onder een politiebus flikkert. Maar dat is dus ook niet goed.

Leptob | 17-01-20 | 10:48 | 4

Dat is inderdaad niet goed!

eh.dinges | 17-01-20 | 10:58

Dat van die rotjes in aarsjes van poesjes is volgens mij allemaal broodje aap.

ikbenerweer! | 17-01-20 | 11:11

Nah.

Disabeltje | 17-01-20 | 11:22
▼ 1 antwoord verborgen

Klimaat is het nieuwe verdienmodel voor mensen die zelf niet zoveel kunnen en niet geremd worden door enige scrupule.

De verwarde man | 17-01-20 | 10:48

Het is complexe, en vooral technische materie. Ik snap dus werkelijk niet waarom we in deze naar kinderen zouden moeten luisteren. Noch naar al die krijsende onwetende alpha's.
Achter die kinderen moet je altijd hun ouders zien. Die kinderen valt niets te verwijten.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 10:48

DDR66 schuwt niet het middel van de kindklimaatsoldaten. Sick Fucks!

Frietje_Oorlog | 17-01-20 | 10:46

Dat is nog niets.
De buurvrouw heeft een baby, en z'n eerste woordje was 'stikstof'.
En omdat hij daarvoor beloning krijgt in de vorm van aandacht, brabbelt en spuugt het nu de hele dag 'ftikftof', 'emiffie" en "minder minder"
Het poept verder gewoon door overigens en heeft nog geen idee dat het zelf deel is van het bevolkingsgroeiprobleem..

kloopindeslootjijook | 17-01-20 | 10:46 | 1

Nee, hoho, pas op! "Minder, minder" brabbelen is natuurlijk strafbaar in Nederland.

Dr_Johnson | 17-01-20 | 10:49

Eigenlijk gaat het alleen maar om geld en om veel likes op de SM.
De rest en dan alles,is niet belangrijk.

pejoar | 17-01-20 | 10:45

Zoals GS schrijft.

Kritiek op 'het kind' mag niet. Dus kunnen de ouders dit door blijven zetten. Dit gaat nog een dingetje worden...... de MSM gaat dit gebruiken om kritische burgers en blogs keihard aan te pakken. Hoe durf je tegen een kind!!!!!

En alle argumenten die je aandraagt zullen in het niet vallen bij WEER: hoe durf je tegen een kind.

Dit hadden ze nodig.

Ik hoop dat deze jongen zich ooit weet te ontworstelen uit deze houtgreep. Ik hoop dat deze jongen snel gaat spelen en leren en nog lang kind blijft. De 'volwassen' wereld is al verrot genoeg.

Taxi!! | 17-01-20 | 10:45 | 3

Kinderen misbruiken voor politieke doeleinden is al zo oud als de weg naar Rome.

Muxje | 17-01-20 | 10:48
-weggejorist-
Tinie | 17-01-20 | 11:13

Wanneer wordt hier volop aandacht besteed op de staatstelevisie?

Rest In Privacy | 17-01-20 | 10:45 | 1

niet

Oromis | 17-01-20 | 10:49

Een milieuadviesbureau heeft dan ook een heel ander verdienmodel dan pak-hem-beet een beleggingsadviesbureau.
Goed Thunberg voorbeeld doet volgen, zal die man gedacht hebben.

DenBeert | 17-01-20 | 10:44

Dat ventje verder volkomen negeren en nooit meer in nieuwsprogramma's vragen lijkt me verreweg het beste voor de geestelijke gezondheid en ontwikkeling van het ventje zelf, en een probaat middel om de beetje enge ambities van vaders te frustreren.

Dr_Johnson | 17-01-20 | 10:43

Lars hoort met de lego blokken of mechano te spelen. Arduino projectjes te bouwen, of met zo een oude stoommachine of treintjes aan de gang te zijn. Dan leert hij de wereld van de techniek kennen en is hij klaar om samen met zijn generatie genoten de wereld beter te maken. Net zoals wij dat nu ook doen. Veel success Lars niet neuten, maar immer forwarts.

Lt-Kol Kilgore | 17-01-20 | 10:43 | 1

Precies dat

Taxi!! | 17-01-20 | 10:46

Dat een fatsoenlijke partij D66 zo hard meehelpt om dit kind te exploiteren ..

Beefbus | 17-01-20 | 10:43 | 3

Zie het Twitter account van o.a. Mirjam152

Zij laat heel duidelijk zie dat d66 hier een hele dikke vinger in heeft.

Bah. Wat een vies clubje is dat toch

Taxi!! | 17-01-20 | 10:48

D66 is die Partei! und die Partei is alles!

ikworstelengadouchen | 17-01-20 | 10:53

Café Weltechmertz is ook een talkshow. Kan dat niet gewoon op tv? Daar gaat het altijd over inhoud en niet om randzaken, aangejaagd door gelijkgestemden.

De Pilsvogel | 17-01-20 | 10:43 | 1

Daarom is het ook niet op TV.

keestelpro | 17-01-20 | 11:32

Hé Jan Westra?

Lachen he dat anonieme internet?
Smile! Je staat op Geenstijl!

De hele wereld en z'n moer weet nu dat er van je integriteit geen bout meer over is.

NumbNuts | 17-01-20 | 10:42 | 1

Ik kreeg spontaan een beeld van Ralph Inbar voor me, inclusief pijp.

katvanger | 17-01-20 | 11:19

Vanavond spil in de Grote Talkshow Oorlog?

ThePeet | 17-01-20 | 10:40 | 1

Ja maar waar ? Moet dan voor 22 uur zijn of zoiets voor kindjes, dus niet live.

sprietatoom | 17-01-20 | 13:39

Ik heb er trouwens niks van gemerkt dat de discussie zo hoog oploopt. Waar kan ik daar iets over vinden?

DrumPiet | 17-01-20 | 10:39 | 5

Namens de heer Colijn: Gaat u rustig slapen!

ikworstelengadouchen | 17-01-20 | 10:51

@Van Rossem | 17-01-20 | 10:43:
Artikeltje in Teletokkie, Gelderlander en Stentor, wat natrapperij op de PVV site en dat was het.
Oh, en meninkjespodium Twitter natuurlijk, maar dat neem ik niet serieus.

DrumPiet | 17-01-20 | 10:58

@DrumPiet | 17-01-20 | 10:58: tja, natuurlijk niets over te vinden in je lijfblad.
Dit soort artikelen past niet bij de Volkskrant he. En andere media dan meteen maar lullig wegzetten is typisch deugen, of kwaadwillend of gewoon een dik bord voor de kop. Vraag me nog steeds af in welke categorie u thuis hoort.

J-van-de-Bontekoe | 17-01-20 | 14:42
▼ 2 antwoorden verborgen

wat een verrassing zeg! Er werdt foei gesproken over de vergelijking van Greta met de posters van het Nazi's regime..... je weet wel die enge ideologie die kinder misbruikte voor propaganda en ze volledig indoctrineerden met hun ideologie.
Zie hier de Nieuwe Nazi's en hun Jugend. Ja dit is geen Godwin en nu ben ik af enzo... maar vergelijkingen zijn dermate stuitend groot dat ik ze ga maken.

De ouders, Die zijn af!

ikworstelengadouchen | 17-01-20 | 10:39 | 2

Hier alvast een interessante video van Tony Heller over het misbruik van de arme Greta door klimaatpropagandisten:
youtu.be/ZC_Ft4Aoi98

jacobh-59 | 17-01-20 | 10:57

@jacobh-59 | 17-01-20 | 10:57: ik zal van het weekend eens kijken. Paul Joseph Watson had er ook al eens een video aan geweid geloof ik.

ikworstelengadouchen | 17-01-20 | 11:00

Tis echt de nieuwe zwarte kousen kerk. Laat kinderen toch lekker met rust, dan beslissen ze later zelf wel waar ze voor staan. Ga lekker voetballen met je zoontje van 6.

ZureKoek | 17-01-20 | 10:38

Gooi er wat vlechtjes tegenaan en we hebben onze eigen Greta. Bij ons thuis was de stelregel dat je eerst iets moest weten en kunnen voordat je grote mensen de les mocht lezen. Alles op zijn tijd, enzo.

MickeyGouda | 17-01-20 | 10:38 | 3

En zo is 't en niet anders! Het is werkelijk een gotspe dat msm en zelfs de gekende politici hiermee weglopen, dit soort onwetende kindjes als benchmark (excuus voor vreselijk woord) gebruiken voor hun klimaathysterie waar U en ik voor moeten dokken, dat dan weer wel natuurlijk!

de directeur | 17-01-20 | 10:47

haha, precies dat, dus eerst bakkes houden en luisteren. Een wijze les!

pibasso | 17-01-20 | 10:49

Kinderen hebben niets dan lege briefjes in te brengen.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 11:25

Wat een slechte vader ben je dan.

pibasso | 17-01-20 | 10:38 | 2

Dit.

MickeyGouda | 17-01-20 | 10:45

Je moet werk en privé gescheiden houden.
Maar er worden wel meer esthetische regels overschreden door deze vader.

keestelpro | 17-01-20 | 11:01

Ik moet zo langzamerhand kotsen van al die klimaat oplichters.

sokkenpluisje | 17-01-20 | 10:38

De volledige naam van het bedrijf is "Visie van de Vader van Kinderen"

batvoca2 | 17-01-20 | 10:37

Mozart ook.

Einde van de Domheid | 17-01-20 | 10:37

En weer krijgt dat kind aandacht. Precies de bedoeling van vader.

DrumPiet | 17-01-20 | 10:37 | 3

Journalisten zijn ook maar opportunistische hoeren...

Dauthi | 17-01-20 | 10:40

We moeten de aandacht wat meer verleggen naar de vader.
Als ik journalist was en ik moest dat jochie interviewen zou ik alleen maar vragen stellen over zijn vader.

keestelpro | 17-01-20 | 10:48

Dat is helaas een vervelende bijkomstigheid, maar ontmaskeren gaat nu eenmaal niet zonder aandacht ergens aan te besteden.

Nuchternederland | 17-01-20 | 10:50

Op mijn achtste wist ik alles van mooie zomers.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 10:36 | 3

Dat kwartje valt inderdaad snel. Bij Duindorpers.

RickTheDick | 17-01-20 | 10:45

Mooi gezegd. Over mooie zomers gesproken: het zou zomaar eens een heel koude zomer kunnen worden met al die roetdeeltjes van bosbranden en stofdeeltjes van vulkanen in de atmosfeer.

keestelpro | 17-01-20 | 10:47

@keestelpro | 17-01-20 | 10:47: Zoals het nu gaat start de lente met een enorme voorsprong. Omdat het nauwelijks vriest zijn bodem en (zee) water veel minder dan normaal afgekoeld. De normale opwarming in de lente start dus van een hoger punt.

5611 | 17-01-20 | 11:48

Wat zijn 'we' toch diep gezonken. We hersenspoelen onze kinderen met klimaatonzin en gebruiken ze vervolgens als messias voor diezelfde nonsens.
Dat is best wel kwaadaardig.

keestelpro | 17-01-20 | 10:36 | 17

@plaspop | 17-01-20 | 12:31:
Omdat de boodschap hem niet bevalt.

Hij zelf zit hier dan ook met een agenda.

Want iemand die voor de lol, zoveel en zo vaak commentaar geeft is werkelijk niet goed bij zijn hoofd of heeft écht geen leven.

Baski | 17-01-20 | 13:00
▼ 14 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl