Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Grote GeenStijl Wintersport Gids

Voor als je in de horrorfile des doods staat

Vandaag staat iedereen zich gruwelijk te oervervelen in de file richting de sneeuw, omdat de rest van Nederland dat ook doet. Dan zullen wij iedereen eens haarfijn uitleggen waar ze hun sneeuwketenen wel en niet moeten afwerpen. Dus vergeet dat stoffige programma voor sukkels, RTL Sneeuwellende, met van die sullige presentatoren die allemaal enorm duffe uitstapjes maken, en die zogenaamd leuke tips van allerlei stomme websites waar je niks aan hebt: bij dezen, belangrijke informatie voor mensen die willen weten hoe het er echt aan toe gaat.

Mayrhofen 🇦🇹

Vroeg opstaan, anders sta je met z'n allen een uur in de rij te stinken bij die oervervelende Penkenbahn. Als je dan toch op tijd boven bent kun je net zo goed wat likeur door je ochtendkoffie gooien, dat doe je bij de Elchbar, en als je dan genoeg zelfvertrouwen hebt getankt gaan jij en je V-vorm lekker op oorlogspad over de Harakiri, de steilste geprepareerde piste van Oostenrijk. Daar maak je geen foto van, je bent tenslotte geen lul. Om 13.00 uur is het wel weer mooi geweest en drink je vierhonderd bier in de al eerder genoemde Elchbar. Daarna ga je laddertjezat met de Penkenbahn naar beneden en verlies je al je resterende onschuld in de vreselijke Ice Bar, waar je niet dood gevonden wilt worden maar waar je vroeger nog gewoon kratten Grolsch kon bestellen. Andere dag ga je niet met de Penkenbahn maar met de Horbergbahn naar beneden, daar zit de Yeti Bar, ook al zo'n etablissement waar je IQ-score heel erg onbelangrijk is, en ze hebben er heel veel vrouwen van middelbare leeftijd die op zoek zijn naar aandacht van een gezelligerd. WIN!

Gerlos 🇦🇹

In Gerlos koketteren ze altijd met '143km piste' terwijl iedereen weet dat het hele Gerlos draait om 143 andere eenheden: bier. De ultieme plek voor mensen met heimwee naar Nederland, want in Gerlos zie je tig keer zo veel landgenoten als op de Dam in Amsterdam, alwaar de laatste Nederlander omstreeks 1995 is vertrokken. Je hoeft niet, zoals in Mayrhofen, eerst met zo'n gore lift naar beneden als je al wat pils achter de kiezen hebt, maar je knalt gewoon, floep, op je skietjes bij de Cin Cin naar binnen. Dat doe je stipt om 15.00 uur, anders is het te druk en kun je alleen nog bier halen als je heel erg lang bent. Je hoort alleen maar Nederlandstalige muziek en dat is mooi, want je zit natuurlijk wel in het buitenland, en met een beetje mazzel pik je een optreden van  Peter Beense, Django Wagner, Snollebollekes, Tino Martin of een van de duizend Hazes-klonen mee. Die zangers staan dan gewoon tussen de barmensen en dan is je biermissie al helemaal kansloos. In de Cin Cin zie je ook heel veel blauwe plaatsnaambordjes uit Nederland, en allemaal van die trieste lui met van die truien: 'Snowteam Gasselternijveen Gerlos 2020'. Doe nooit zo'n teamtrui aan.

Ischgl 🇦🇹

Onze moeder zei altijd: "Vertrouw nooit iemand met meer dan vier medeklinkers achter elkaar in z'n naam." Nou, daar ga je, Ischgl. In vergelijking met Mayrhofen en Gerlos is Ischgl hartstikke duur, het wordt ook wel 'het Ibiza van de winterport' genoemd. Nu maakt geld en status helemaal niet uit als je collectief naar de ellende gaat in de Kuhstall, waar je je in de middag in een zuurkoolkelder waant en in de avond op zolder bij dj Tiësto. Leuk wedstrijdelement voor de makkers met geldingsdrang: beginnen op de Greitspitz en dan helemaal naar beneden naar het dorp. Wie als eerste aan het bier zit, wint. Ischgl is trouwens ook heel leuk voor nerds, want ze hebben er een Seilbahnmuseum, en daar kom je alles te weten over kabelbaantechnologie. Heeeel interessant.

Zell am See 🇦🇹

Een dag in Zell am See begint oervervelend: je moet in een drietrapsraket omhoog (Cityxpress, Hirschkogel, Areit) dus stop voldoende Stroh Rum 80 in je veldfles, anders verveel je je kapot. Eenmaal boven heb je wel wat: een mooi uitzicht op het meer. We hebben echter nog nooit gehoord dat iemand dronken is geworden van mooi uitzicht, dus ga een paar keer als een zombie op en neer - heel uitdagend is het skigebied niet, al kun je ook lekker naar Saalbach en Hinterglemm. Zorg dat je op tijd weer boven bent bij de Smittenhöhebahn voor 100 bier bij Schnaps-Hans. Die tent is van binnen nogal een dooie bedoening, maar als het lekker weer is en iedereen buiten staat te swingen kun je mooi de grote jongen uithangen. Slaap je in het dorp, ga je met de kabelbaan omlaag, want dronken idioten op de piste moeten we niet hebben. Voorts is Zell am See best pittoresk, al is er geen reet te doen. Van narigheid gaan sommige mensen een rondje om het meer lopen, dus dan weet je het wel.

Val Thorens 🇫🇷

Laat je niks wijsmaken door teksten als 'in Val Thorens heb je Oostenrijkse après ski' want in Val Thorens heb je helemaal geen Oostenrijkse après ski. Je hebt er Franse après ski. Okee, de 360 Bar is misschien nog wel te doen, maar je gaat op wintersport voor Nederlandstalige muziek en niet voor die uitgemolken EDM-ellende. In de avond proberen alle studentjes warme vingers te halen in de Malaysia, een als discotheek vermomd ondergronds hol waar iedere avond dezelfde band dezelfde verschrikkelijke nummers van The Killers staat te coveren. Dat is pas 's nachts 'gezellig' en dat heeft als voordeel dat het in de vroege ochtend op de piste lekker rustig is, want de losers liggen dan nog in hun nest te ruften. Voorts heeft Val Thorens een gruwelijke hoeveelheid pistekilometers, grote jongens gaan via Méribel naar het mondaine Courchevel, om daar voor 25 euro een bakje koffie te drinken, en dan weer dat hele eind terug. Overigens heeft Val Thorens ook een Dutchweek, de hel op aarde. Als je echt een hekel aan iemand hebt neem je 'm mee naar Dutchweek.

Sankt Anton 🇦🇹

Onze Spartacus is één keer op wintersport geweest. Na drie dagen viel meneer zijn arm uit te kom, en dat was zo'n traumatische gebeurtenis weet hij niet meer welk dorp het was. "Er lag wel veel sneeuw." Het zou zomaar Sankt Anton geweest kunnen zijn, het absolute hoogtepunt qua oer-Hollands feestgedruis. Als wijlen Pim Fortuyn een Burton had, dan ging hij naar Sankt Anton. Debatteren over geopolitieke ontwikkelingen en de eventuele impeachment van Donald Trump doe je als een totale koning bij de MooserWirt, waarvandaan je nog een klein stukje met je zatte hoofd naar beneden moet skiën. We wensen iedereen heel veel sterkte met het in de kom houden van zijn of haar arm, want de beste skiërs gaan niet naar Sankt Anton. De beste drinkers wel.

Winterberg 🇩🇪

Iedereen kent ze wel, van die mensen die te laf of schraal zijn om echt op wintersport te gaan, en dan sluiten ze een compromis en gaan ze lekker met Dave en Priscil van twee deuren verderop naar Winterberg. Want daar kun je ook heel goed skiën, ofzo, en dan gaan ze ook altijd een weekendje of een midweekje. Deze mensen zijn geen wintersporters, deze mensen zijn laffe herders. Het enige leuke aan Winterberg is dat het ligt in het land van de Taal van de Liefde, en dat de Duitse keuken onovertroffen is.

Val Gardena 🇮🇹

Zoals men de Playboy leest voor de interviews gaat men naar Italië voor de après ski. Niet dus, want op de Luislkeller na is er geen zak te doen. Wel kun je in Italië lekker eten: in tegenstelling tot die vreetschuren in Oostenrijk en Frankrijk proberen ze er in sommige etablissementen nog daadwerkelijk wat van te maken. Neem desalniettemin gewoon lekker je boterhammetje met hagelslag mee de piste op, want na de vierde spaghetti bolognese op een rij komen de pastadraden je uit de oren en bovendien is het allemaal hartstikke prijzig. Mensen die roepen dat ze naar Italië gaan vanwege de strak geprepareerde pistes mag je met een natte haring in het gezicht slaan: in ieder land zijn de pistes tegenwoordig prima. De mensen in Val Gardena brabbelen trouwens een merkwaardig taaltje en verder lult het volk een beetje in gebrekkig Duits, dus laat je woordenboekje maar thuis, bier bestellen doe je met je vingers: quattro cerveza por favor!

St. Moritz 🇨🇭

Heb je echt te veel centen en branden de sleutels van de G63 of de Urus je in de zak, dan ga je natuurlijk naar Zwitserland. In Zwitserland ga je niet op wintersport, dat is voor losers. Je gaat 'met skivakantie'. Of 'op de lange latten'. Het is allemaal vijfsterren, onbetaalbaar, snobistisch, bont, kaviaar, Gucci, juwelen, dikke bakken. Als je op je skietjes naast mevrouw Heineken staat, in plaats van dat het spul alleen maar uit de tap komt loeien, weet je het wel. Je bent hier helemaal niet op je plek.

Snowworld 🇳🇱

Geen geld, geen zin, geen tijd, geen winterbanden onder de Prius, geen zin om met de trein te gaan. Stop met het zoeken naar excuses! Wij Nederlanders hebben Snowworld, alwaar de mensen heen gaan om hun kunsten 'bij te spijkeren' dan wel 'op te frissen'. Zo'n onzin. Desalniettemin kun je in Snowworld ook genoeg kilometers maken, je moet er alleen vijfhonderd keer voor op en neer, en je kunt er heel hard lachen om snowboardproleten die indoor de blits willen maken met hun dure Electric-zonnescherm braaf op het voorhoofd, en dan doen ze een 50-50 (knap!) en denken ze dat ze applaus krijgen. Mooi niet, want jij zit gewoon in de kantine, aan het bier. Een stuk goedkoper dan in de echte wintersportplaatsen, en 's avonds lig je gewoon weer lekker in je eigen bed, dromend van vakantie. Héérlijk.

Reaguursels

Inloggen

Heb nergens last van , vliegtuig naar Zwitserland en taxi rit van 2 uur , 5 star , vip behandeling zodat je langs de rij mag lopen en de eerste gondel pakt die aankomt , mijn schoenen worden voor mij aangedaan , met een voorverwarmde Porsche wordt ik gebracht en gehaald de godganse dag . Eerste keer vond ik het schaamteloos maar de tweede dag was ik er al aan gewend .

Baron de laclou | 21-12-19 | 18:04

Protip: skiën in Tehran Iran. Serieus het kan echt...

Dude heb je eten | 21-12-19 | 15:07

Haha. Reeds aangekomen in Tirol. Geen files want op tijd vertrekken en des nachts in Beieren 3 uurtjes in de auto maffen om vroeg de Fernpass over te gaan voordat de Blockabfertigung begint.

JanVergoor | 21-12-19 | 13:49 | 2

Veel pret in Sölden!

ristretto | 21-12-19 | 14:52

Veel plezier, ik ga over 3 week die kant op, als er wat meer sneeuw ligt, de zon schijnt en het er niet zo tyfus druk is.

tetra | 21-12-19 | 14:55

Je krijgt acuut wintersportschaamte als je dit leest.

BozePaarseMan | 21-12-19 | 11:39

Vergat ik nog Lech. Laarzen vol wit bier op de top en dan luidkeels naar beneden met de Sex Pistols: God save the Queen, with her fascist regime!

Piet Karbiet | 21-12-19 | 11:29

Ah prachtig dit. De Dutch-Tiroolse variant op Under the volcano. Op de berg. Nostalgische gevoelens van goulashsuppe en halve liters reinheitsgebot komen naar boven. Op de hoge piste deed ik als gelegenheidsskieërt na twee keer gevallen te zijn ooit mijn ski's af zeven kleuren stront schijtend banwege de speed die steilte veroorzaakt om naar dichtsbijzijnde apresskihut te lopen met het doel moed in te drinken voor de lage piste. Het geeft niet hoe veel je drinkt. Als je al slalommend je bochtjes maar blijft maken. Ik brak niks inwendigs. Nog trots op.

suscrofa | 21-12-19 | 09:22

Deze jongen gaat heerlijk een maandje naar de tropen. Mogen jullie uren in de rij voor de skilift staan.

2voor12 | 21-12-19 | 08:56 | 1

Ieder zn ding he.

_washier | 21-12-19 | 10:17

Mijn maat is Zwitserland-gek. Ik ken dus meerdere skigebieden in Zwitserland, maar nooit ergens anders geweest. Om de kosten te sparen slapen we niet naast de piste, maar een dorp verderop. Apres-ski ken ik helemaal niet. We skiën nuchter, moeten nuchter blijven om naar het hotel te rijden en 's avonds op tijd naar bed want 07:00 uur ontbijt en dan direct door naar de piste.

koeberg | 21-12-19 | 08:33 | 1

Geen anti-vries gebruiken kan gevaarlijk zijn op die hoogten. En je moet toch wat gebruiken tegen de spierpijn was mijn ervaring.

suscrofa | 21-12-19 | 09:38
-weggejorist-
ristretto | 21-12-19 | 08:19 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Aap Noot Miesje | 21-12-19 | 08:00

Mijn eerste en één na laatste ervaring met skiën had ik in Winterberg. Het was mij verkocht als een gebied waar zelfs babies konden skiën, maar het resulteerde in een bijna-doodervaring. Heel even was ik de coolste vrouw op de piste, totdat de wachtrij waar ik in volle vaart op af koerste de paniek op mijn gezicht zag en uiteen week. Ik "skiede" er doorheen, op een prikkeldraadversperring af die het begin van een soort afgrond markeerde. Daar werd mijn vaart abrupt geremd omdat mijn skies bleven steken achter de gerooide bomen die ervoor lagen. Gelukkig had men de vooruitziende blik om er één tussenuit te laten, zodat ik precies op die plek met mijn gezicht in de sneeuw kon klappen. Je zou op dit moment empathie verwachten van je familie ... Mijn tweede ski-ervaring was in Oostenrijk, De stunt die ik daar heb uitgehaald wordt nu waarschijnlijk nog naverteld van opa op kleinkind. Kortom, ik wens u allen veel plezier vanuit de Après Skihut.

MickeyGouda | 21-12-19 | 07:53 | 10

Mooi verhaal, doet me aan vrienden denken in vergelijkbare situaties. Katjelam in greppels. Met veel overmoed op de zwarte pistes zonder ervaring. Met wielrenhandschoentjes aan, want ze waren bikkels, bij -15.

Piet Karbiet | 21-12-19 | 11:19
▼ 7 antwoorden verborgen

Sinds dat ik richting moest gaan aangeven op de piste en Oostenrijk in het hoogseizoen een soort Nederlandse Blanes wordt, is voor mij de lol er af. Misschien opkomende wintersportgebieden? Roept u maar..

salsaparilla | 21-12-19 | 06:17 | 3
-weggejorist-
Aap Noot Miesje | 21-12-19 | 06:46

Gasteinertal is een aanrader meer dan 200 km piste en niet vergeven van de Hollanders, altijd welkom bij mij in het pension.

ariedeknaller | 21-12-19 | 09:51

Shemshak. In Iran.

Piet Karbiet | 21-12-19 | 11:31

Ben nu in Zwitserland, ik wacht op een sneeuwstorm want op dit moment is het een beetje k.u.t

allesofniks | 21-12-19 | 06:03 | 1
-weggejorist-
Aap Noot Miesje | 21-12-19 | 06:45

1975 was een topjaar in Gries am Brenner. Op de bonnefooi met de kever, gewoon kijken waar je uitkomt. Daar dus. Helaas, of misschien wel gelukkig, anders hadden we geen cash meer gehad voor benzine, ontdekten we de laatste avond pas een bar vol met plaatselijke dirndels. De kever startte de volgende ochtend beter dan wij ondanks een meter sneeuw op de kap. Mijn enige wintersportervaring, top !

SlimmeBelg | 21-12-19 | 05:22 | 1
-weggejorist-
Aap Noot Miesje | 21-12-19 | 08:06
-weggejorist-
Aap Noot Miesje | 21-12-19 | 05:16 | 1

Wij willen naar Zermatt. Maar mevrouw Red Shirt heeft de griep. Dus de kans is groot dat het thuis met een kopje thee wordt.

Red shirt | 21-12-19 | 04:09 | 1

Lekker knus in de boomhut, is toch ook leuk.

Aap Noot Miesje | 21-12-19 | 04:13

"Het enige leuke aan Winterberg is dat het ligt in het land van de Taal van de Liefde, en dat de Duitse keuken onovertroffen is." hahahaha, geweldig geschreven!

berepik | 21-12-19 | 03:53 | 1
-weggejorist-
Aap Noot Miesje | 21-12-19 | 06:05
-weggejorist-
Aap Noot Miesje | 21-12-19 | 03:52 | 1

Dank dat er nu een shortlist is met te mijden plekken in de winter.

berepik | 21-12-19 | 03:47 | 1

Nederland?

Aap Noot Miesje | 21-12-19 | 03:55

Optyphen met je kutkou, ik ben lekker naar Curaçao

glaaf | 21-12-19 | 02:03 | 2

Dominicaanse Republiek hier. Lekker opwarmen.

Baron-barry | 21-12-19 | 02:47
-weggejorist-
Aap Noot Miesje | 21-12-19 | 08:11

Na decennia Oostenrijk en Frankrijk met de auto op een gegeven moment zo zat van de files en ander autoleed dat we jaren terug al zijn gaan vliegen + ov/taxi. Snel en zonder kids nog stuk goedkoper ook. Eerst nog naar de bekende plekken maar inmiddels steeds wat anders oa Georgie, Libanon, Roemenie, Canada, Noorwegen en binnenkort Andorra. Zou er inmiddels niet meer aan moeten denken van duurbetaalde snelweg file naar idem skilift file naar apresskibar file (vol landgenoten).

HdJ | 21-12-19 | 01:06 | 3

Op die ski hoogtes heb jij veel harde gammastraling geabsorbeerd en daar ga jij voor betalen met je lichaam.
Neem ik voor het gemak aan dat jij je airmiles gemaakt hebt.
Snob.

Ongeblustekalk | 21-12-19 | 01:16
-weggejorist-
Stormageddon | 21-12-19 | 00:42 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Wintersport, sneeuwkettingen verwijderen langs de kant van de weg en een lading drap van een voorbijganger op je rug en nek. Niet meer op je poten kunnen staan omdat je dacht snowboarden wel ff erbij te doen.
Geef mij maar ijs, kan ik de fiets ruilen voor de schaats naar werk.

Dr. Blechtrummel | 21-12-19 | 00:39

Kupres vergeten lees ik, tsja. De pistes zijn niet van topkwaliteit maar de vrouwen des te meer. ;)

Ongeblustekalk | 21-12-19 | 00:33

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Sliptong | 21-12-19 | 00:14 | 1

Naar de Skihut! (Bestaat die nog?) Of het Apresskipaleis of zoiets...

Ad Hominem Tu Quoque | 21-12-19 | 00:23

Dan ga je naar Ischgl en beland je in de Kuhstall........ dan is de vervolgvraag, waarom ga je naar Ischgl? Of waarom ga je naar de Kuhstall?

flashforward | 21-12-19 | 00:08

Mayrhofen kwam ik alleen in de zomer in de jaren 60 en 70... was toen erg mooi daar, met de auto naar het einde van het Zillertal en dan bergpaadjes klimmen, Edelweiss geplukt en eindpunt Berliner Hutte, zat je tussen de gletsjers en de grens met Italie.

Keyboardspeler | 20-12-19 | 23:35 | 1

Edelweiss is beschermd, klimaatverwoester! En er nog over opscheppen ook, over hoe je al meer dan 40 jaar geleden onze leefomgeving om zeep hielp. Driewerf: bah.

Het brein erachter | 21-12-19 | 02:31

Voor de inkomsten uit toerisme is het voor de Alpenlanden wel heel prettig dat ze daar niet een hoogste rechter hebben die erin slaagt de CO2 uitstoot te koppelen aan de mensenrechten-verplichtingen.

Rest In Privacy | 20-12-19 | 23:28 | 3

Die gasten die dat bedenken zijn al in hogere sferen...

Die bergen halen ze waarschijnlijk ook wel..

neonreclame | 20-12-19 | 23:34

De Nederlandse rechter heeft ons veroordeeld tot klimaatmaatregelen. Denk dat de rest van de wereld even aankijken hoe die uitpakken. En indien nodig aanvullende actie ondernemen. Vooralsnog lijkt de hoge raad een klimaatcrisis te hebben afgewend. Er gaan in NL immers 3 kolencentrales vervroegd dicht.

Het brein erachter | 21-12-19 | 02:34
-weggejorist-
Aap Noot Miesje | 21-12-19 | 06:13

Winterberg, Lees "Wienterberg." Is toch vooral langlaufen? Ik heb een tante ergens in de 70 en die gelooft heilig in langlaufen in "Wienterberg" want dat is gezond. Het feit dat ze inmiddels 2 kunstknieën en ook 2 nieuwe heupen heeft vanwege dat langlaufen en dat haar dokter en chirurg haar al heel erg lang dringend aanraden om te stoppen, blijft dat mens koppig doorploegen. "Langlaufen is gezond roept ze dan." A-sociaal en volledig geschift.

Basil Fawlty | 20-12-19 | 23:18 | 26

Gewoon bij de volgende verkiezingen GroenSSlinks stemmen. Die willen al na 70 euthanasiëeren.

beter-laat-dan-nooit | 21-12-19 | 01:33
▼ 23 antwoorden verborgen

Ik ben er nog steeds niet achter waar je dan wél dood gevonden wil worden.

AttackHelicopter | 20-12-19 | 23:06 | 7

@Olleke | 20-12-19 | 23:43:

Over dromen gesproken..

Deze jongen gaat tukken.. Over een paar uur weer een zoemer in mijn oor..

Truste voor straks..

neonreclame | 20-12-19 | 23:48
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik weet dat het niet aardig klinkt maar toch: mijn jaarlijkse weekje zonder allochtonen. Alles gaat vanzelf.

Rest In Privacy | 20-12-19 | 22:54 | 1

nounou...! dan wil ik wel eens eventjes weten waar de peniskoker precies naartoe gesleept wordt...... dan komen wij allemaal naar zo'n plofkraakvrij weekje enzo...!(niet lullig doen,gewoon delen/verbinden svp.)

grapjasz | 20-12-19 | 22:59

Voor mij is wintersport verleden tijd, te oud.

botbot | 20-12-19 | 22:54 | 10

Ik voel me in de kou altijd fitter. Gaan jongen. Al is het met de kleinkindeten mee en zit je alleen maar op het terras.

Rest In Privacy | 20-12-19 | 23:58

@Peniskokertje | 20-12-19 | 23:58: Aldus een 75,5 jarige. Ik zei niet op na de 75. Ik zei op naar de 75. Boeken jullie samen een hotelkamer?

gebruikesrnaam | 21-12-19 | 00:23
-weggejorist-
Aap Noot Miesje | 21-12-19 | 04:29
▼ 7 antwoorden verborgen

maakt allemaal geen kloot uit........... als er maar apresski/lekkere wijvon & veel lauwe schnappps is... hoeladiejee..!

grapjasz | 20-12-19 | 22:53

Tja ik zit vaak lang op de wintersport maar wat ik mis is oude kaas, kan iemand een stukje voor me meenemen? We kunnen afspreken op de A3 bij Nürnberg op de parkeerplaats met de naam " Bitte sauberhalten".

jan huppeldepup | 20-12-19 | 22:49 | 2

Hee !Die heb je bij wurzburg ook!

laurentius | 21-12-19 | 01:58
-weggejorist-
Prairiehond | 21-12-19 | 13:48

*trekt winterjas aan voor weekje Balkonië*

knutsel_ | 20-12-19 | 22:47 | 4

Hmm dan heb je mijn buurvrouwen nog niet gezien. Val ik liever plat op straat.

knutsel_ | 20-12-19 | 22:59

Lol. Voor God en vaderland! Broeva haro!

knutsel_ | 20-12-19 | 23:07
▼ 1 antwoord verborgen

Ik blijf wel weer in Drenthe.

Rest In Privacy | 20-12-19 | 22:44 | 5
-weggejorist-
Aap Noot Miesje | 21-12-19 | 05:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Serieuze tip: Nagano, in de meivakantie. Wel zelf skischoenen meenemen want ze hebben je maat niet bij de verhuur.

hustler01 | 20-12-19 | 22:43 | 2

De schaamte voorbij

gebruikesrnaam | 20-12-19 | 22:46

Klopt... ze hebben daar helemaal totaal en absoluut niets in de juiste maat.. ik ga eigenlijk alleen voor de sushi...!

grapjasz | 20-12-19 | 23:01

Ik zweer bij Gstaad. Een beetje prijzig, maar dan heb je ook wat.

Rest In Privacy | 20-12-19 | 22:38

Hé en Westendorf dan?

Gomezlopez | 20-12-19 | 22:31 | 2

Geen hoogte, wel papsneeuw. En ondanks dat je overal leest dat après ski er zo goed is, is er geen fuck te doen. Wij zijn er al eens ingetrapt, nooit meer.

hustler01 | 20-12-19 | 22:44

daar gaat elke Nederlander heen die niet kan skien.

ariedeknaller | 21-12-19 | 09:54

Wie heeft er last van wintersportschaamte?

Rest In Privacy | 20-12-19 | 22:30 | 3

SSssstttt...

Ze luisteren mee...

neonreclame | 20-12-19 | 22:33

Duiken op Belize. Ook leuk. Met rasta Geronimo stipt om 12 uur op een azuurblauwe zee stingrays en babyhaaien voeren. Met stukjes fruit. De zelf gevangen vis daarna op de bbq bij zijn hut op palen. Bob Marley op de speaker. Twee Zweedse stewardessen. Bij aankomst 's avonds Vuurwerk. Fourth of July. Duitsland verloren op het het WK 1998. We didn't know. Perfect Day.

Piet Karbiet | 20-12-19 | 22:28

Ha, mein geheimtip blijft geheimtip, en zo hört het!

klön | 20-12-19 | 22:27

Je zou maar stapvoets file rijdend naar je wintersport bestemming gaan om daar weer in de file te staan op de pieste. Mij niet gezien.
Hier in de buurt woont een man die 's zomers met zijn husky's door de bossen gaat met zijn slee(met wielen) en 's winters naar koudere oorden trekt om daar dagen weg te blijven met zijn roedel. Heerlijk lijkt mij dat, niemand om je heen al trekkend met de slee door besneeuwde gebieden. 's Avonds een kampvuurtje maken, eten koken en een borrel nemen. En de volgende dag weer verder trekkend naar de volgende stop.

Brabeaulander | 20-12-19 | 22:23 | 1

Wat houdt u tegen?

Mauguio | 20-12-19 | 22:24

Wij wonen gelukkig de hele winter in Oostenrijk. Seizoenkaartje, 270 liften en meer dan 700 km piste. Skieën onder perfecte omstandigheden. Zeker niet op volle pistes met bezopen hollanders!

De periode voor de kerst is vaak uitstekend. Pistes voor je alleen, geen toeristen. Half februari is het in de zon vrijwel zomer. Tijd voor het Huttensitzen! Beste tijd om echt van de wintersport te genieten!

Komende dagen komt er weer een bak sneeuw aan. Dat wordt weer sneeuwruimen. Verse sneeuw skiet trouwens echt niet lekker.

Rest In Privacy | 20-12-19 | 22:18 | 6
-weggejorist-
Aap Noot Miesje | 21-12-19 | 06:54

@Turbocharger | 21-12-19 | 00:25: Tja je schijnt nooit te oud te zijn om onder een lawine te gaan liggen, heeft me de Bergwart verteld.

jan huppeldepup | 21-12-19 | 09:03

@Turbocharger | 21-12-19 | 00:25: Dan zit je niet ver weg, ik woon in Gastein en daar is het een freeride paradijs, dat is nooit helemaal zonder gevaar maar degene die onder een lawine komen gaan vaak over het randje van wat ze kunnen.

ariedeknaller | 21-12-19 | 09:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Schaamt men zich niet?! How dare they?!

kweethetooknietbeter | 20-12-19 | 22:16

Zoals ik het bij Zwarte Zaterdag nooit begrijp, lukt mij dat hier ook niet..

Lever een dagje, halve dag, in, en vier de vakantie waar het voor bedoeld is..

Uitgerust...!!

neonreclame | 20-12-19 | 22:14

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Braemar/Glenshee
Minstens 30 whiskystokerijen in de buurt, je hoeft eigenlijk nooit te skiën. Maar als je dat echt wilt, kan het wel.

Stormageddon | 20-12-19 | 22:08 | 2

Kijk, daar heb ik wat aan.

Piet Karbiet | 20-12-19 | 22:11

Ohh.... voor de wintersporthater !!
Dank voor de tip.

Papa Jones | 21-12-19 | 00:24

Sinds ik in Whistler helidrops heb gedaan is bovengenoemde shizzle nogal lafjes. De sjeu is er voor mij wel vanaf

Arietjuh | 20-12-19 | 22:08

Ik mis Inzell, Bayern, laatste week van januari. Altijd gezellig met die ballonvaarders.

JohannesdenDoper | 20-12-19 | 22:02

Wanneer landt de eerste gipsvlucht in Rotterdam?

Ruud Hazes56616330 | 20-12-19 | 22:02

De feiten kloppen ook nog eens!
Complimenten Mosterd!
Bij Winterberg had je nog “Hotel de Brabander” kunnen noemen.
Bij Mayerhofen had nog Hotel Strass gekunt.
Daar heb ik wel eens bonje gemaakt met Eric de Zwart en zijn platendragers.
Radio 538 shit enzo.
Het enige leuke aan de Icebar was idd een krat Beugels en dat leuke grietje dat stond te vuurspugen.

Ruimedenker | 20-12-19 | 21:59 | 9
-weggejorist-
Aap Noot Miesje | 21-12-19 | 06:59

Ja! De Brabander! Toll!

apek00l | 21-12-19 | 09:48
▼ 6 antwoorden verborgen

Wat weet Mosterd van wintersport? Goed om te weten waar het GS gespuis te vinden zal zijn. Ik ga liever naar het grote mensen werk in Solden op de gletsjer.

Djeekop | 20-12-19 | 21:55
-weggejorist-
frank4444 | 20-12-19 | 21:52 | 1

Gasthof Habiger in Stanton. 1996, 1997, 1998 ... met de latere mede-oprichter van GS 1.0 'Sgt. Hartman'. Moozerwirt. De Krazy Kangaruh Bar. Anton Anton!! Herr Habiger met zijn eerste halve liter om 10.00. Hij was vergeten wat oude Nazi-foto's weg te halen aan de muur. De Nasserein. De Snack Attack. De Underground Bar. Mooie tijden. Zondag weer.

Piet Karbiet | 20-12-19 | 21:51

Jammer Mosterd ik had graag gehoord wat je van Sölden vindt.

Trumme | 20-12-19 | 21:50

Val Thorens is een nare skifabriek, maar het gebied (4 Vallees) is mooi en er zijn genoeg leuke plekken om te verblijven. Zoals het genoemde Meribel.

Tipje wat verder van huis: Hokkaido, Japan. Een heel groot voordeel: die Japanners kunnen nog minder goed skieen dan ik, dus de gemiddelde gaijin kan daar de blitz maken op de zeer milde pistes. En het is er niet al te gek druk.

Muxje | 20-12-19 | 21:49 | 3

Het gebied waar Val Thorens deel van uit maakt heet natuurlijk 3 Vallees.

JJMS | 20-12-19 | 22:13

Ja, het noorder eiland Hokkaido! Mondain Niseko vol met Honkies (Hong Kong'ers) en ausies. En verder in alle gebieden veel expats uit Oost Azië. Beter paar uur buiten Tokyo met de shinkansen (hogesnelheidstrein) naar de gebieden rond Nagano en meer westwaarts. Hokkaido heeft top sneeuw vanwegen de Siberische wind uit Vladivostok, maar dan ook de hele winter 24/7 en bijna altijd mistig en stervens koud.. Verder helemaal top, ook even naar de grote stad Sapporo en bij de mall met gratis bus vanaf het vliegveld supergoedkoop skimateriaal en kleding aanschaffen. Hokkaido is eigenlijk gewoon Japans Siberië.

berepik | 21-12-19 | 01:42

Kudtwintersport.

ristretto | 20-12-19 | 21:47 | 3
-weggejorist-
frank4444 | 20-12-19 | 21:48
-weggejorist-
frank4444 | 20-12-19 | 21:44 | 2

Heb ooit -32 graden meegemaakt in Medebach.
S ochtends met min 20 langlaufen, na een avondje doorzakken, wat een ellende.

snapal | 20-12-19 | 21:42 | 7

@chicago river | 20-12-19 | 21:47:
Langlaufen is harstikke leuk bij min 5 en jezelf een beetje inhouden de avond ervoor.
Maar ons volk is wel een beetje kou gewend hoor, heb zelfs de 11stedentocht gereden.

snapal | 20-12-19 | 21:57

@snapal | 20-12-19 | 21:57: Langlaufen is inderdaad heel sportief. Maar je wordt wel erg moe van een lange en zware tocht.

Rest In Privacy | 20-12-19 | 22:41

Harbin (China) - 45C heerlijke stad! Aanrader, met grootste snow en icefestival ter wereld, naast het Siberische tijger reservaat!

berepik | 21-12-19 | 01:45
▼ 4 antwoorden verborgen

Snow will be a thing of the past!

Ondertussen... Help me ff, wie zei dat ook alweer.

Stonecity | 20-12-19 | 21:39 | 1

Was ze thuis vandaag..??

neonreclame | 20-12-19 | 21:44

Ah zo ken ik u weer Mosterd. Relevant nieuws in een lawine van woorden. U kunt het nog wel. Ik wist het. Maar ik ga het morgen lezen, want nu ben ik zat.

suscrofa | 20-12-19 | 21:36

Klopt helemaal haha, ben in zell am see geweest dit jaar, erg leuk voor de beginner, maar in het dorp is inderdaad geen reet te doen

tjongerschans | 20-12-19 | 21:29 | 1

Ben er vorige zomer doorheen gekomen, dan is er veel te doen. Gauw doorgereden, al het olievolk van islamitische persuasie blijkt hier zomers te verblijven en de boel te hebben overgenomen. Zie ook de onthutsende reviews op zoover.

911er | 20-12-19 | 22:55

Snowworld en ander nepsneeuw oorden :
Bij het maken van sneeuw voor indoor skihallen word de 'pseudomonas seryngae' bacterie gebruikt.(ook bij ijsbanen) Die bacterie zorgt ervoor dat er 4 graden minder moet gekoeld worden om water tot vriespunt te brengen. (Minder energie) Maar die zelfde bacterie veroorzaakt ook de Kastanjebloedingsziekt bij paardekastanje's (Aesculus hippocastanum). Tevens is een variant deze bacterie de beruchte 'ziekenhuisbacterie'. Indoor skiën, how dare you!

grapo | 20-12-19 | 21:28 | 1
-weggejorist-
frank4444 | 20-12-19 | 21:50

HA! Mooi dit.
Want niks voor mij, winter"sport".
Ja, hiken in de Sierra Nevada ja, Pyreneen, het Schwarzwald, de Eiffel.
Bivak (tent of tarp) mee, hengel mee, hond mee, vriendin afwezig, en GAAN.
-
1x geskied (was zeker geen "winterspotvakantie".
Vond het skieeen zelf wel tof, ging nog goed ook, tot mijn verbazing.
Maar niet dat obligate gedoe met die flugel en schnapps in zo'n Oostenrijkse/Franse "feestkroeg", en dan "'s avonds vroeg in 't mandje van zo'n "huisje" want moe, want oh oh oh wat hebben we lang geskied" en dan de volgende dag weer op die kutlatten op zo'n besneeuwde berg.
Vreselijk.
Verschrikkelijk.
Het idee.
Zonnebrillencultuur in besneeuwd wit landschap.
Ga dan die zwarte piste af, en liefst zonder dat iemand het weet.
En jij een illegale glijroute neemt.
Kop een boom.
Of een rots.
GA DAN.
Joh. Je doet er niemand kwaad mee, along the way.
/*KLOK!*

chicago river | 20-12-19 | 21:26

Moet ik dit echt allemaal lezen?

nee_toch? | 20-12-19 | 21:23

Ik mis de bestemmingen in Afghanistan en Noord-Korea.

Earl_of_Doncaster | 20-12-19 | 21:20

Ik heb er zin an. Dit jaar Winterberg, Willingen, Fiss, Zell am See, Kaprun, Wagrain en wellicht nog Werfenweng op het program. En wellicht April nog ergens iets hoogs. Pasen valt best vroeg dit jaar. Weekje Tignes lijkt me wel leuk.

Nice_Wheels | 20-12-19 | 21:17 | 3

U bent huisjesmelker van beroep?

snapal | 20-12-19 | 21:34

@snapal | 20-12-19 | 21:34: Helaas, was dat maar zo. Gelukkig wel samen 2,5 keer modaal. En een beneden modaal kostend vrijstaand huis, op een plek waar het leven goed is.

Nice_Wheels | 21-12-19 | 16:41

Mooi van de week al geweest. Niet te veel volk op de berg en goedkoper. En gewoon met het vliegtuig, snowboard er in gooien en hup naar Milaan. Italie vooral voor het eten. Canada(BC) is ook goed te doen trouwens. Heerlijke resorts, praten wel gewoon Engels, beetje uitdaging, en ook gewoon door de lucht daar naartoe.

Jacques_SiConto | 20-12-19 | 21:15

Rotterdam / Amsterdam vanmiddag..

1 uur en 3 kwartier..

Geen sneeuw.. Wel irritatie..

Jezus, wat haat ik files...

neonreclame | 20-12-19 | 21:11 | 6

@neonreclame | 20-12-19 | 21:20:
Zal je een tip geven, kijk met je hele hoofd naar de spiegel, alleen met je ogen is een goeie smoes om te zeggen dat je niet keek.

snapal | 20-12-19 | 21:37

@snapal | 20-12-19 | 21:37:

Thanks..

Al mee gekregen.. Overdreven kijken...

Soms denk ik, ´Wat moet je nou´, maar het gaat best snel, dus ik begrijp het wel..

neonreclame | 20-12-19 | 21:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Skieën moet je lekker aan die Oostenrijkers en die Zwitsers overlaten. Die kunnen dat veel beter. Wij breken alleen maar onze benen. (Of komen in een lawine terecht.) En dat kost de premiebetaler klauwen vol geld, al die gipsvluchten. Ik zeg: gewoon niet doen.

VanBukkem | 20-12-19 | 21:07 | 11

@neonreclame | 20-12-19 | 21:53:
Lmao! En jij je maar afvragen waarom die kleuters 1 meter kleiner waren en niet rookten en zopen. Vreemd.

Basil Fawlty | 20-12-19 | 22:59

@Basil Fawlty | 20-12-19 | 22:59:

Begreep er geen reet van..

Niemand die mee wilde een drankje halen ofzo..

Uiteindelijk die 'zippy-cups' maar volgegoten..

Heerlijk dansen op K3

neonreclame | 20-12-19 | 23:19
▼ 8 antwoorden verborgen

MooserWirt is wel een klassieker. Zelfs voor niet apres ski liefhebber. Mooi gezicht als iedereen om een uur of 20.00 met bier in de mik dat laatste stuk naar beneden glijdt. Slagveld. Leeft DJ Gerhard nog?

Jankvogel | 20-12-19 | 21:05 | 1

DJ Gerhard. Icoon,. Anton Anton !!!!

Piet Karbiet | 20-12-19 | 21:56

Ik ben helaas geen professioneel skieer. Winterberg is een kleine 3,5 uur rijden, leuk voor een dagje uit of een weekend. Niets mis mee wat mij betreft.

Sinterbikske | 20-12-19 | 21:03 | 4

@Trumme | 20-12-19 | 21:52:
Belachelijke temperaturen toch?
Het wordt heus niet warmer hoor, de winter begint gewoon wat later als vroeger..

snapal | 20-12-19 | 22:14

Ik ga over een week. Nu nog ff een beetje sneeuw, dan komt het allemaal goed.

Kukooo1 | 20-12-19 | 22:14
▼ 1 antwoord verborgen

Met een bedrijfsuitje wel eens bij Snowworld geweest, daar lag genoeg sneeuw voor een hele winter en het bleef ook braaf binnen liggen.

voldemort | 20-12-19 | 21:02 | 2

En dan nog die typisch Zoetermeerse gezelligheid.

Rest In Privacy | 20-12-19 | 21:24

Lol! Richting einde van het jaar met lijstjes, zou het ook mooi zijn als GS en de reaguurders een woordenlijst samenstellen met alle krachttermen en uitleg van de Telegraaf.
Horrorfile: Lange file door weer of vakantie.
Dikhuid: Olifant.
Trouwe viervoeter: Hond.
Etc. etc.

Basil Fawlty | 20-12-19 | 21:00 | 1

Tja Reaguurder: iemand die domme woordenlijstjes van de Telegraaf maakt
Trouwe drievoeter: me Oma.

jan huppeldepup | 20-12-19 | 23:01

Ik las vandaag (ik dacht op Rtlnieuws) een bericht over dat mensen die naar wintersportgebieden gaan, gewaarschuwd worden voor slecht weer (sneeuwval) en dat ze sneeuwkettingen moeten meenemen. Hoe Dom denkt de media dat het volk is? Oh let op! U gaat richting de sneeuw, u wist het misschien mog niet, maar dat komt uit de lucht vallen!

Leptob | 20-12-19 | 20:55 | 6
-weggejorist-
frank4444 | 20-12-19 | 21:57

Onder normale omstandigheden worden de wegen in wintersportgebieden ijs- en sneeuwvrij gehouden. Bij slecht weer (hevige sneeuwval) is daar niet tegen op te schuiven. Onder die omstandigheden worden sneeuwkettingen aangeraden (of zelfs verplicht).

gebruikesrnaam | 20-12-19 | 22:23

@gebruikesrnaam | 20-12-19 | 22:23:
Even teruggekeken... in 2010 was dat. Het sneeuwde flink en de Autobahnmeisterei staakte. Op de A8 vanaf de Irschenberg, met een flinke helling naar beneden, tot aan voorbij München op de A9, met kettingen gereden.
Regelmatig naar Serfaus omhoog gereden met kettingen.

Skiën? Kettingen mee, en uiteraard op winterbanden!

Enrique C | 20-12-19 | 23:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Iemand nog een skipas van Crans-Montana te leen? Ik vraag dit voor een kennis.

eerstneukendanpraten | 20-12-19 | 20:54

Maar hoe kan dat nou? Het is bijna 2020, de Alpen zouden toch helemaal verdampt zijn?

Eierbal-is-fijn | 20-12-19 | 20:54 | 4

Ook nu mooie pakken sneeuw!

Rest In Privacy | 20-12-19 | 21:06

Die gletscherszijn weliswaar niet helemaal weg, maar wel flink minder. Dat zie je juist in de skigebieden erg goed.

Nice_Wheels | 20-12-19 | 21:13

Hetzelfde geldt voor Aspen. Nog nooit zoveel gevallen als dit jaar.

Trumme | 20-12-19 | 21:54
▼ 1 antwoord verborgen

Swakopmund, Namibia

vliegende knorrepot | 20-12-19 | 20:53 | 1

Daar is het hoofdzakelijk warm.

hotnot | 20-12-19 | 21:37

Ik mis Andorra. Boek een vlucht naar Barcelona, chill daar een dag of twee, pak de DirectBus naar Andorra en drie uur later sta je op de piste.

Ben net terug. Sneeuw was perfect. Geen Hollander gezien. Chick gedumpt in een skiklasje. Accijnsvrij alcohol en tabak. 4 nachten hotel voor 250 euro.

Volgend jaar weer!

JWZ_JMK | 20-12-19 | 20:52 | 4

@Piet Karbiet | 20-12-19 | 21:58: Afgelopen week momenten gehad dat het op de hoofdpiste in Pas de la Casa vrijwel leeg was. Een handvol reaguurders om de Fransozen te counteren zou welkom zijn.

JWZ_JMK | 20-12-19 | 22:35

Hè! Verklapt.. Gelukkig is dit te ver weg voor het gepeupel met de auto en is vliegen en bus te veel gedoe voor ze. Andorra is top ja, kom er al 20 jaar. Val Nord is voor de Angelsaksische stuntelaars, maar grandvalira is top. Jammer van dat Catalaans taaltje wel de hele dag op de pistes.. Geheime tip: Spanje heeft 43 ski gebieden. 27 november j.l. gingen de pistes van de ski gebieden rond Madrid al open bijvoorbeeld. Bijna altijd zonnig, nooit te druk, geen Nederlanders en heerlijk eten voor betaalbare prijzen.

berepik | 21-12-19 | 01:55
▼ 1 antwoord verborgen

Done it all.
Gerlos, Mayerhofen, Zell am see, Wengen, Adelboden, Engelberg, Grächen, Laax, Grindelwald, Winterberg, Willingen, Spindelruv, Nauders, Lermoos.
Frankrijk sla ik over, Aspen staat nog op mijn lijst.
Oh, Davos vergeet ik nog... Het mooiste skigebied.
Dit jaar niet skiën, NYC wederom.
Geen zin in veel te duur en achterlijke Hollanders.
Zelfs de sneeuw is nep. SpuitSchnee, dank je.

Ruimedenker | 20-12-19 | 20:51 | 1

Ik wacht gewoon tot het hier gaat sneeuwen.

Nuuk | 20-12-19 | 20:50 | 1

Hihi

ger1306 | 20-12-19 | 21:49

En dan in Oostenrijk die lekkere Tageshit.

Rest In Privacy | 20-12-19 | 20:44 | 3

Welke shit?

Rest In Privacy | 20-12-19 | 23:23

@Joey Finkleberry | 20-12-19 | 23:23:
Tages hit.

Rest In Privacy | 20-12-19 | 23:43

Ik vermaak me wel in het Brabantse subtropische klimaat

Rest In Privacy | 20-12-19 | 20:43 | 1

Straks weer naar het E3 strand om bruin te bakken?

Rest In Privacy | 20-12-19 | 23:01

Ik kan geen wit meer zien.

Poesman | 20-12-19 | 20:42 | 1

Dat wordt dan miauw voor jou.
Ba-dum tsss.

Rest In Privacy | 20-12-19 | 22:26

Ik kan niet naar de sneeuw, geen GELD zal wel de enige zijn hier in de panelen..

Crematorium-de-Asbak | 20-12-19 | 20:41 | 2

Nee hoor, beste Asbak.
Geen lalala-geld ook hier niet.
Verschil; ik mis er niks an.
Voor mij geen feestje, dat type "vakantiefeest".
-
Wanneer jij goedkoop naar de sneeuw wilt, kun je eventueel een ticket naar Granada via Malaga en dan een el cheapo interliner kopen?
Paar tientjes max
Salud!.

chicago river | 20-12-19 | 21:38

Ik moet kiezen tussen festival plus 2 weekjes kamperen in de zomer of wintersport. Ik ga liever naar festival.

geen koning | 21-12-19 | 00:20

Kost alkemasl weer heel veel stikstof en CO2. Plus veel kosten voor de zorgverzekeraars (lees: hogere premies voor ons loonslaven).

Leffe Blonde | 20-12-19 | 20:40

Doe mij maar wakeboraden op het ijsselmeer of als de wind anders staat markermeer, kilometers sleuren en niemand tegenkomen.

28 | 20-12-19 | 20:39 | 3

28 | 20-12-19 | 20:39
Ook al wakeboard ik net zomin als ski, ik snap jou, @28.

chicago river | 20-12-19 | 21:30

Wakeborad?
U bedoelt vast wokeboard
of wellicht waterboard

Tobi | 20-12-19 | 22:20

Heb een paar keer bij zo een ski tent geprobeerd maar ten eerste is dat plotselinge aantrekken van de lijn gewoon irritant (dat heb je nooit achter een boot) en veels te druk met mensen en dan op je beurt wachten!
Nee met drie man ben je legaal bezig (machinist en spotter) en voor je spierpijn krijgt wisselen, echt ideaal, woon er niet meer in de buurt helaas, en de vogelbescherming heeft er eilandjes voor rijke tatats neergelegd.
Maar als al die skiërs gaan wakeboarden, brrr, nee stap maar in de auto.

28 | 21-12-19 | 00:25

Zijn in wit nu

hendrikjandetuinman | 20-12-19 | 20:38 | 2

Zet er een punt achter man!

keestelpro | 20-12-19 | 23:20

Whistler

captainobvious | 20-12-19 | 20:36 | 4

Ik vond Big White leuker.

TheEgg | 21-12-19 | 00:02

Jasper ook goed?

_washier | 21-12-19 | 10:08
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com