achtergrond

Geenstijl

LIVE: BOERENPROTEST GRONINGEN STAND-OFF

ULTIMATUM LOOPT OM 16:00 UUR AF VOORDEUR PROVINCIEHUIS GEKRAAKT OM 16u05

Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland hebben de stikstofregels al de deur uit gegaan. Maar op het provinciehuis van Groningen houden ze moedig stand. Boeren dreigden om 15:00 uur met die rooie trekker naar binnen te rijden, maar de kalmte is teruggekeerd nadat vakbondsmeneer de menigte en vooral de jeugd tot bedaren wist te brengen. "We hebben steun van 92% van de bevolking, dat wil ik niet verspelen." Om 16:00 uur moet er wat gebeuren. DUURT TE LANG!
UPDATE: Rooie trekker drukt voordeur provinciehuis open, boeren stromen naar binnen - *"Het enige wat we willen, is dat deze onzin ophoudt."
*Update: **Opstootje redelijk snel onder controle. Boeren kondigen wel aan te blijven overnachten, roepen om meer trekkers want "ME uit Duitsland komt er aan." Organisator LTO is regie kwijt.
Update: "De sfeer is grimmig", melden media, maar zo ziet die stream er helemaal niet uit. Keuvelende boeren op het plein. Muziek. Relatieve rust. Met het openbreken van die deur bewezen ze zichzelf dus een slechte dienst, want dan komen de zware woorden. En verder wat Eddy zegt.
UPDATE: Naar verluidt is dit een van de boerenprotestleiders, die een hek bij een bouwterrein omver trekkert op de Groningse Vismarkt. Bordje: "Hier wordt aan de gasleiding gewerkt." Lompe actie die tot gewonden had kunnen leiden, en niets bijdraagt aan het boerenprotest. Hieronder ingezonden video uit andere hoek, met treffend studentencommentaar:
Update 17u50: De boeren gaan eten (350 pizza's?), de livestream twijfelt, het is nu relatief rustig in Grunn. Er klinken oproepen om naar huis te gaan. "Eerst pizza!" wordt er geroepen.

Man man man. Dit had slecht af kunnen lopen voor passanten

BREEK - Driehoek stuurt ME op boeren af

Niet (meer) beschikbaar

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.