Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Zorg kost Nederland HONDERD MILJARD EURO

Daar kun je 10% van het klimaat mee redden!

geen zorgen

Niet alleen de friet en de energie zijn vorig jaar duurder geworden, ook de zorg. In totaal kostte die in Nederland volgens de 'brede definitie' (die echt wel heel erg breed is, red.) een dikke vette 100 miljard. 100 miljard gek. Dat is 5805 euro per persoon. Weet u wel hoeveel pakjes sigaretten je daarvoor kunt kopen? Zonde geld dus eigenlijk. De uitgaven voor kinderopvang stegen met maar liefst 10 procent (het TU Eindhoven effect) en we kunnen een bloemetje naar Syrië sturen want vanwege de verminderde asielinstroom daalden de kosten van 'maatschappelijke opvang' met maar liefst 14,5 procent. En nu maar hopen dat er dit jaar genoeg geld overblijft om aan lager wal geraakte GroenLinks-wethouders er weer bovenop te helpen.

Nuance!

Als deel van het BBP valt het wee mee

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
likdoorn | 22-06-19 | 17:11

De hoeveelheid nutteloze managers in de zorg en het voortdurende falende regeringsbeleid zijn de hoofdoorzaken.

scorpio777 | 22-06-19 | 13:10
-weggejorist-
Montesquieue | 22-06-19 | 12:41 | 3

Het gaat er in de zorg wel gemakkelijk aan toe. Zo kreeg ik van een medicijn abusievelijk een dubbele dosis. Mocht al die doosjes weggooien!
Ik stelde voor ze in 2en te cutten. Mocht ook. Wat voor u het fijnste is, mevrouw!
En zo gaat het heel vaak. Is maar 1 voorbeeld.

Carmelita | 22-06-19 | 12:31

Gisteren zag ik iets, wou bijna een foto maken, wat een goede momentopname is van Nederland anno nu, en de vraag opwerpt _Waarom?, hoe lang kan dit nog doorgaan totdat het systeem in elkaar klapt-.
Twee allochtone vrouwen, gehuld in zwarte "boerka", de één zwanger, met kinderwagen en kleuter ernaast, de ander, ook in hoofddoek en lappen , ik schat dat ze 25 jaar was, reed gezeten op een elektroscooter ernaast. Dus nu al, op deze jonge leeftijd geheel afhankelijk van de Nederlandse verzorgingsstaat voor haar gehele leven. Ja, misschien was ze wel gehandicapt. Ja, autochtonen krijgen toch ook een elektroscooter? Ja, u wilt toch ook goede zorg ontvangen, als u onverhoopt gehandicapt/ziek wordt?. Enz. Maar toch.

De kleuter was nu al te dik voor zijn leeftijd.
Ik vraag me af, in feite subsidiëren wij als gemeenschap dit met ons allen.

Maar nu iets anders: de laatste tijd ben ik aan het afslanken via een zelfbedachte methode, die in feite al bestaat, namelijk het keto-dieet + vasten. Komt hier op neer: je moet leven van vetten, niet van suikers, slechts één keer per dag eten, en dan ook nog cafeïne -pillen, zuurgraad verhogen, en een serotonine-booster , 5-HTP aminozuur, om het makkelijker vol te houden.
Het werkt bij mij prima, en kost geen moeite, en langzaam aan verander ik in een soort David Bowie. LOL.
Nu krijg ik de obsessie om bij iedereen in te schatten hoe dik ze zijn, en als je er op gaat letten, zie je dat minstens 70 % van de mensen eigenlijk te zwaar is.
En dan krijg ik soms de neiging, om als een soort apostel, mensen mijn "evangelie" op te dringen, maar gelukkig kan ik mijzelf inhouden, en zeg wijselijk maar niks, want waar bemoei je je mee?
Bovendien wil je mensen niet ongevraagd beledigen, door op hun overgewicht te wijzen, waarschijnlijk weten ze dat zelf ook wel, maar doen ze er niets aan, omdat ze het geen probleem vinden, of niet echt gemotiveerd zijn.
Je ziet vaak twee uitersen: sportieve, afgetrainde sportschooltypes, en mensen die echt obese zijn.
Op scholen moeten de kinderen nu verplicht alleen maar water drinken en op een wortel knagen, aan één kant nogal bemoeizuchtig, maar aan de andere kant gaan we langzaam de kant op van de VS, waar extreem obesitas mensen in een elctro-scooter zitten, aan alle kanten uitpuilend van het vet.

King of the Oneliner | 22-06-19 | 12:13 | 3

Idd zie je in de VS (dus later is dat hier ook zo) twee extremen: de slanke gezondheidsfreaks en de obesen.
En nee, je kunt niemand motiveren af te vallen. Dat kan niet.

Carmelita | 22-06-19 | 12:35

""Twee allochtone vrouwen, gehuld in zwarte "boerka", de één zwanger, met kinderwagen en kleuter ernaast, de ander, ook in hoofddoek en lappen , ik schat dat ze 25 jaar was, reed gezeten op een elektroscooter ernaast. Dus nu al, op deze jonge leeftijd geheel afhankelijk van de Nederlandse verzorgingsstaat """
@ King of the Oneliner
Met dank aan Brussel en hun Haagse lakeien,
En vooral dank aan het hersenloze kiesvee. Maar als die ooit eenmaal wakker worden is het te laat; dan is Nederland kaalgevreten en omgevolkt.
West Europa is verloren. Les jeux sont faits; Rien ne va plus!

telelezer | 22-06-19 | 13:06

@Carmelita | 22-06-19 | 12:35: Ja, dat klopt. Ik ben zelf ook geen sportfanaat van nature, dat ligt ook een beetje aan je lichaamsbouw, iemand die van nature al lang en slank is loopt natuurlijk makkelijker een halve marathon, dan een kort gezet type. Dat is gewoon de realiteit. En eerlijk gezegd mag een vrouw van mij best wel wat rondingen hebben in een mooie verhouding, zie ik peroonlijk liever dan een afgetrainde tanige Madonna. Ik denk dat het midden goed genoeg is, niet te dik en niet te mager.
Celine Dion, die zangeres van de Carpenters, dat is weer het andere extreem, want anorexia.
Ikzelf wilde afslanken omdat je dan veel makkelijker kan bewegen, en niet puffend en kreunend op moet staan uit je stoel of bed bijvoorbeeld. LOL. Plus je kleding staat beter. Het is natuurlijk geen gezicht als je bijna uit je shirt of net pak barst. LOL.Hetzelfde met roken, een goede methode is om over te schakelen op de elektrische ̶m̶e̶l̶k̶b̶o̶e̶r̶ sigaret. Scheelt enorm veel teer in je longen.
En geld. En ik moet zeggen die plaatjes op de pakjes sigaret hebben mij wel aan het denken gezet en tot actie doen overgaan.

King of the Oneliner | 22-06-19 | 13:14

Ik werk ook in de zorg, maar helemaal onder aan de ladder.
Ik heb bijvoorbeeld minimaal vier managers boven mij, die sowieso een 4-daagse werkweek hebben, die zich totaal niet bezighouden met de werkvloer, ik vraag me af -waarmee dan wel?- , en eigenlijk een totaal overbodige overhead vormen.
Voorbeeldje: er is een dagbesteding, zogenaamd om ouderen, die thuis wonen weer te "reactiveren".
Wat in de praktijk neerkomt om gezamenlijk om een tafel koffie te drinken. Prijskaartje: ongeveer 85 Euro per uur per persoon?
Voorbeeldje 2: fysiotherapie. Er is nog nooit iemand echt beter van geworden. De hoogopgeleide "specialisten"gaan 15 minuten tegen een ouder iemand uitleggen hoe ze precies de voet op de grond moeten zetten, daarna een gearmd een rondje lopen, misschien als je geluk hebt, nog een rondje, en dat was het dan. Minimaal 60/90 Euro hiervoor declareren, en het resultaat is nul.
Waarom dit stukje lopen zo duur moet zijn?
Ja, maar deze mensen hebben er voor gestudeerd, zij maken een "behandelplan"etc.
Er zijn ongelofelijk veel bullshit-banen in de zorg.
En alles is peperduur, er wordt door allerlei bedrijven meegeprofiteerd van de potten met goud.
Trouwens , ook met logopedie.
Elk kind dat niet zo vlot kan praten, wordt naar de logopedie gestuurd.
Uiteraard ook veel allochtone kindjes, omdat die vaak voor het eerst pas op de kleuterschool Nederlands horen.
Ik dacht altijd dat logopedie bestemd was voor mensen met stotteren, hazelip , etc., maar tegenwoordig is het meer een gesubsidieerde spraakles, taalles.
En de ouders vinden het wel best, want ies graties.
Stel dat je het tarief zelf moest betalen als ouder zijnde, we praten over 50 euro per 20 minuten, dan zou het opeens veel minder druk worden in de logopedie-spreekkamer.
Heb ik zo het vermoeden.
Maar goed, dit was eventjes in jip en Janneke-taal mijn bevindingen.
Ben nu een beetje te suf om mijn gedachten in high definition 4K op papier te zetten. LOL

King of the Oneliner | 22-06-19 | 10:57 | 8

""Terwijl de werkvloer alleen maar randstad personeel neerzet waar je 1,5x het salaris voor betaald. Maar nieuwe medewerkers aannemen ho maar""
@Lepenseur | 22-06-19 | 11:02:
Inderdaad; mijn jongste zoon is pas afgestudeerd als arts en verkiest te werken via een uitzendburo want daar verdient hij in 3 dagen hetzelfde als hij in een hele week zou verdienen als vaste kracht in het ziekenhuis (veel minder dan de meeste denken hoor: gewoon basisloon).
Maar er zijn ook nadelen. Een nadeel is bijv. dat hij onverwacht 'her-en-der' honderden kilometers 'on-call' het land door wordt gestuurd. Als hij vaak late dienst heeft gehad, ver van huis, dan moet hij een (duur) bed en breakfast nemen.
Een onzeker bestaan maar wel veel vrije tijd en'avontuur' en wat pensioenopbouw betreft hoor ik hem niet; dus dat is vaag.
Maar als je jong bent trekt het avontuur en de vrijheid. Het is maar wat je zelf leuk vindt.

telelezer | 22-06-19 | 13:20

@telelezer | 22-06-19 | 13:20:
Pensioenopbouw is ook zo een leuke: als je iets hebt opgebouwd en vertrekt naar het buitenland, dan krijg je een conserverende aanslag compleet met rekenrente. Uiteindelijk ontvang je nagenoeg niets van je zelf gespaarde pensioen, maar de conserverende aanslag blijft. Je kunt dus beter niets opbouwen (in ieder geval niet zichtbaar) of jong vertrekken en elders opbouwen maar als je werkweken van 60 tot 80 uur maakt dan kom je aan dergelijke overwegingen niet toe. Het verstand komt met de jaren maar helaas wel te laat ;)

kindapaas | 22-06-19 | 15:08

Hoe onzinnig ook het steeds hoger worden van de zorgkosten komt echt niet doordat steeds meer kindjes naar de logopedist gaan. De kostenverhoging zit vrijwel exclusief in het feit dat Nederland zwaar aan het vergrijzen is. Babyboomers hebben heel goed voor zichzelf gezorgd en te weinig kindertjes gebaard. Gevolg is dat een steeds kleinere groep mensen een steeds groter deel van de kosten op hun schouders moeten nemen.

koter | 22-06-19 | 15:36
▼ 5 antwoorden verborgen

Ben wel heel benieuwd hie de cijfer verdeeld zijn in groepen als leeftijd, achtergrond (afkomst, opleiding, etc).
Ook naar hoeveel er gaat naar preventie, onderzoek (subsidies), naar "advies/voorlichting" en palliatieve zorg.

boerk | 22-06-19 | 10:49

Waarvan 25.000.000.000 voor te dikbetaalde zorg-kartel-draaideur-politici-managers die daar geen recht op hebben.... dan 50.000.000.000 voor de risicoloze "ondernemers" die zich specialist noemen en in de ziekenhuizen hun . praktijk hebben... enne ooja nog 25.000.000.000 voor de -belangrijke- "rest", handen aan het bed, thuiszorg (hoorde iets over 21 huisbezoeken op een avond, hoe dan???).... er kan behoorlijk gesneden worden links en rechts..... maar vooral aan de top van deze omgedraaide piramide qua verdiensten....

surffee11 | 22-06-19 | 10:48 | 1

En alle vaste personeel dat ontslag nam vanwege de werkdruk e nu terug wordt ingehuurd als ZZPer.

boerk | 22-06-19 | 10:50

En als je dan denkt die kleine operatie stel ik tot volgend jaar uit en zet ik mijn eigen risico op 385 euro. Dan sluit het ziekenhuis de DBC op 28 december en begint op 29 december aan een nieuwe zodat het eigen risico van 2018 kan worden aangesproken a 885 euro. (en waarom? opdracht ziekten kosten verzekering? Schuiven met data?)

AliBhaBha | 22-06-19 | 10:44

Soms behoorlijke grote monden over kleinzerig en zo, je kunt het verwachten. Sinds eind vorig jaar, begin dit jaar moest ik een beroep doen op die zorg, had ik dit niet gedaan, zou ik er nu zeer slecht aan toe zijn.

Te gemakkelijk iets roepen kan, maar denk eerst eens na? Chirurgen handelen niet nodeloos.

Jan, Leiden | 22-06-19 | 10:41

Kleinzerig volkje + modernste technologie + dure professionals + ministerie dat nooit nee zegt = extreme zorgkosten.

Niemand heeft de leiding, niemand heeft inzicht, het is gewoon lekker met geld schuiven voor het collectief. Niet dat het beter kan, dit is simpelweg onderdeel van de fase waarin onze decadente land zit. Uiteindelijk komt de staat in de problemen vanwege zorgkosten en sociale zekerheid, en dan hebben we de poppen aan het dansen. Goed weekend allen.

UHeeftGelijk | 22-06-19 | 09:37 | 5

@snokkertje | 22-06-19 | 10:03: Welke vrije marktwerking? De overheid bepaalt de hoogte van de basispremie - dat is geen vrije marktwerking.
Men heeft met dit stelsel de verzekeringsindustrie en de zorgindustrie ervan verzekerd dat, wat men ook voor tarieven rekent, het geld toch wel komt.
Dus gaan tarieven omhoog. He, de overheid betaalt - oftewel de burger wordt met het pistool op de keel gedwongen geld af te staan - dus the sky is the limit. Men gaat budgetteren en vooraf bepalen hoeveel plastich heupen en hartkleppen er per jaar mogen ingezet worden. Elementen die door dit systeem schreeuwend duur worden. Dus zijn budgetten al gauw opgesoupeerd en mogen oudjes op wachtlijsten staan in afwachting van wanneer zij aan de beurt komen. Premies stijgen en stijgen, overheid komt vervolgens met 'voorlichting' over de dood (De dood? Da's zo gek nog niet!), draait vervolgens babyboom Nederland door tot frikandellen en handelt gretig met zeer duur geworden organen (een fijn extraatje met dank aan het 'zorgstelsel').

Datsun_Cherry | 22-06-19 | 10:46

""de staat gaat dan gewoon de sociale zekerheid slopen voor hen die het leven lang hebben opgebracht voor anderen die er nooit een bijdrage aan hebben geleverd..""
@ fikkieblijf! | 22-06-19 | 10:20:
Ik denk dat DAT een groot, en zelfs het allergrootste probleem is en de oorzaak van de huidige toestand.
Maar ach, "De wereld ((lees= Nederland) is immers van iedereen""
En wij maar dokken en doorploeteren tot 70 (eerdaags 71)

telelezer | 22-06-19 | 13:30
▼ 2 antwoorden verborgen

mooi zo'n grafiek nu nog even kijken waar dan die hoge kosten uit bestaan.
ik kan mij bijvoorbeeld oprecht verbazen als ik lees dat bij een ongeval, hoe ernstig ook er twee ambulances en een helicopter tegenwoordig standaard aanwezig dienen te zijn.. zelfs als het dichtstbij zijnde ziekenhuis 2 km verder is.

En ja, daarin ook zou weleens een onderzoek mogen worden gedaan dat als burgers onderzoeken en behandeling niet aangaan omdat ze een eigen risico niet kunnen betalen en vervolgens de aandoening zorgt voor torenhoge kosten die hadden voorkomen kunnen worden als ze op tijd zich wel hadden laten behandelen.

nog een voorbeeld, ben je bij het ene ziekenhuis voor onderzoeken en dien je vervolgens naar een ander ziekenhuis voor de behandeling dan blijkt dat alle onderzoeken nog maals over dient te worden gedaan.
nog een want er zijn er honderden zo te vinden, patient a komt in een bed van het ziekenhuis en mag er pas op een x tijd uit want dan komt de volgende in het bed en kan er dubbel gedeclareerd worden voor hetzelfde bed.

door blijven behandelen met enorm hoge kosten bij ziekten waarvan men weet dat behandeling een minimum uitstel is van wat gaat komen. Het klinkt erg hard maar als je soms hoort dat mensen hun laatste weken en dagen vooral in ziekenhuizen met pijnlijke, zeer onaangename en hoopgevende megadure behandelingen door brengen vraagt menig zich toch echt af.. kan dat niet anders. Geef ze een zo aangenaam mogelijk laatste goede zorg periode door bijvoorbeeld een speciale thuiszorg te ontwikkelen.

En dan last but not least, er zijn inmiddels ongelooflijk veel burgers die om welke reden dan ook al jaren de zorgpremie niet betalen en ook niet die absurde constructie van boete tot er betaald is. Wel ondertussen de zorgtoeslag ontvangen.. doe daar eens iets mee, zorg en huur toeslag direct weer naar de zorgverzekering en de woningbouwvereniging. Zodat de pot van ziektekosten gewoon wel gevuld wordt van geld dat van burgers komt in de vorm van toeslagen.

fikkieblijf! | 22-06-19 | 09:21 | 2

Die 100 miljard, elk jaar weer, heeft veel perverse gevolgen omdat het geld er heel makkelijk verdiend en uitgegeven wordt. Je noemt er een paar. Helaas is het zo systeem zo ingericht dat niemand er iets aan kan doen (geen macht, die ligt in de sector zelf en bij politici die er na hun loopbaan vangen) of wil doen (de sector zelf snijdt niet in eigen vlees) of mag doen (de politiek, kost stemmen). Verder is het betaalsysteem fout. Je betaalt premie en als je wat hebt is de zorg graties en maakt het jou niet uit wat het kost. En de arts vind het ook prima want hij leeft van jouw gebrek.. De zorgverzekeraars vinden dat ook prima want ook voor hen is een behandeling nodig om omzet te draaien. Verder wat jij zegt, veel fraude in verband geen controle of gevolgen. Tenslotte heeft heel veel zorg geen nut, maar wordt het wel verstrekt. Ach, een op 6 Nederlanders werkt inmiddels zorggerelateerd. Iets van 1 op de 4 huizen woont er dus een zorger. Too big to fail inmiddels.

Graaier | 22-06-19 | 09:28

Waarom staan de hulpverleners bij grote ongelukken alleen maar een beetje te leuteren met elkaar? Ze doen helemaal niks. Kijk maar eens bij dat neergestorte vliegtuigje bin Willemstad.

Ikbeneenzelfbouwer | 22-06-19 | 10:48

De zorgkosten stijgen vrijwel alleen door de vergrijzing. Een demografisch gegeven dat ons BBP veel meer gaat bepalen dan die paar asielzoekers. De verhouding tussen werkenden en inactieven, die laatste groep vooral pensionados, zal zwaar drukken op onze verzorgingsstaat. Pensioenen gaan omlaag, lasten gaan omhoog. Een effect dat voor 95 procent is terug te voeren op die demografie.

Maar nee, hier weet men het weer beter. Het ligt aan de buitenlanders. Oh ja en de politiek. Zakkenvullers! Who else?

Beste_Landgenoten | 22-06-19 | 09:13 | 9

Buitenlanders worden hierheen gelokt met gratis geld, in de hoop dat ze gaan werken en belasting betalen, maar ja, gratis geld. Dus wordt de kloof steeds groter want ze zijn lui, doen alleen iets als het echt moet. Gewoon de uitkering stopzetten en de keus geven, werken of nokken, dan gaan ze weer want ja werk......

brie-de-penis | 22-06-19 | 11:26

@IkhoorhetUzeggen | 22-06-19 | 10:54: Ik weet precies wat u bedoelt, ik zie het ook dagelijks om me heen. Gisteren zag ik iets, wou bijna een foto maken, wat een goede momentopname is van Nederland anno nu, en de vraag opwerpt _Waarom, hoe lang kan dit nog zo doorgaan totdat het systeem in elkaar klapt-.
Twee allochtone Nederlandse vrouwen, gehuld in zwarte "boerka", de één zeer zwanger, met kinderwagen en kleuter ernaast, de ander, ook in hoofddoek en lappen , ik schat dat ze 25 jaar was, op een elektroscooter ernaast.
De kleuter was nu al te dik voor zijn leeftijd. Ik vraag me af, in feite subsidiëren wij als gemeenschap dit met ons allen.
Maar nu iets anders: de laatste tijd ben ik aan het afslanken via een zelfbedachte methode, die in feite al bestaat, namelijk het keto-dieet + vasten. Komt hier op neer: je moet leven van vetten, niet van suikers, slechts één keer per dag eten, en dan ook nog cafeïne -pillen, zuurgraad verhogen door bijv. appelciderazijn, citroensap, en een serotonine-booster , 5-HTP aminozuur, om het makkelijker vol te houden. Het werkt prima, en kost geen moeite, en langzaam aan verander ik in een soort David Bowie. LOL.
Nu krijg ik de obsessie om bij iedereen in te schatten hoe dik ze zijn, en als je er op gaat letten, zie je dat minstens 70 % van de mensen eigenlijk te zwaar is.
En dan krijg ik soms de neiging, om als een soort apostel, mensen mijn "evangelie"op te dringen, maar gelukkig kan ik mijzelf inhouden, en zeg maar niks, want waar bemoei je je mee?
Bovendien wil je mensen niet ongevraagd beledigen, door op hun overgewicht te wijzen, waarschijnlijk weten ze dat zelf ook wel, maar doen ze er niets aan, omdat ze het geen probleem vinden, of niet echt gemotiveerd zijn.
Je ziet vaak sportieve, afgetrainde sportschooltypes, en mensen die echt obese zijn.
Op scholen moeten de kinderen nu verplicht alleen maar water drinken en op een wortel knagen, , aan een kant nogal bemoeizuchtig, maar aan de andere kant gaan we langzaam aan de kant op van de VS, waar extreem obese mensen in een elctro-scooter zich verplaatsen, aan alle kanten uitpuilend van het vet.

King of the Oneliner | 22-06-19 | 11:57

Ik begrijp van u dat de allochtonen dus niet vergrijzen, of zo?
Ik zou eens een keertje rondkijken in een wachtkamer bij een huisarts, of bij een willekeurige afdeling in het ziekenhuis. De gemiddelde autochtone patiënt aldaar is een 80-plusser, de overgrote meerderheid aan allochtone klanten zit er al als ze nauwelijks de 40 gepasseerd zijn. Voornaamste oorzaak: obesitas.

EefjeWentelteefje | 22-06-19 | 15:48
▼ 6 antwoorden verborgen

Vraag me af hoeveel procent gaat naar:
- mensen die suikerziekte krijgen omdat ze zich volvreten (veel allochtonen)
- rokers
- zieke, zwakke, misselijke analfabete parasieten die voor elk wissewasje naar de huisarts gaan. In Amsterdam iedere ochten wachtkamers vol met geïmporteerden.

Gooi de premie voor die grepen maar omhoog en de premie voor mensen die gezond leven omlaag. Waarom zou ik moeten betalen voor iemand die overal schijt aan heeft, zelfs aan zij/haar eigen gezondheid? Het is gewoon asociaal gedrag.

Rheia | 22-06-19 | 08:33 | 7

@elco485 | 22-06-19 | 09:40:
Ja hoor! Als je maandelijks premie betaalt maar je maakt nooit gebruik van zorg noem ik dat geen 'verdeling' meer maar doodgewoon ordinaire diefstal!
Dus inderdaad een korting voor mensen die gezond leven! En die allochtone profiteurs lekker mee laten betalen aan de zorg want die dure mobieltjes en breedbeeld-televisies kunnen ze missen als kiespijn!

BaldEagle | 22-06-19 | 10:52

Moet je voor de gein eens in het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag gaan kijken, daar waan je je in Verweggistan zodra je over de drempel stapt!

BaldEagle | 22-06-19 | 10:55

De frustratie druipt er van af niet? Da's ook niet gezond hoor, stress. Voor jou mag de premie ook wel omhoog.

Kletse | 22-06-19 | 15:05
▼ 4 antwoorden verborgen

Duh, die BMW’s van lijnmanagers en Porsches van externe consultants moeten ook ergens van betaald worden.

De Pilsvogel | 22-06-19 | 08:28 | 1

De particuliere zorgmanagers onderhandelen het beste met elke zorgverzekeraar. Die blijven zuigen tot ze hun omzet en prijzen krijgen, uiteindelijk hebben ze voldoende marktaandeel zodat niemand om ze heen kan en ze naar de toezichthouder kunnen als verzekeraars ze negeren. Marktwerking in de zorg heeft maar een echt effect: meer geld in het systeem trekken.

UHeeftGelijk | 22-06-19 | 09:44
-weggejorist-
Repetitive Beats | 22-06-19 | 08:23

Hoezo Stijgende kosten?? Ik had 4 jaar geleden een standaard duimbrace nodig, gekocht via gerenomeerde leverancier in het ziekenhuis. Mijn eigen risico was gelijk op want ik moest maar liefst 256 euro aftikken. Vorig jaar ging ik zoeken naar een vervanger, op internet stond precies dezelfde voor 56 euro. En gisteren weer gezocht, nu bij aliexpress voor 5 euro inclusief verzendkosten. Waar zitten de graaiers?

lalico | 22-06-19 | 07:43 | 2

Duimbasis-operatie 2011: 2x 6000 euro(2x voor 1 operatie)Nog geen uurtje werk en die operatiekamer en het ziekenhuis zijn al DIK betaald door ons.

Ben5570 | 22-06-19 | 08:28

En als hartpatient krijg je de goedkoopste troep aan medicijnen waar je ook weer last van krijgt, welke je ook nog eens zelf moet / mag betalen.Maar dat ligt DUS aan de verzekeraars.

Ben5570 | 22-06-19 | 08:31

Tja, als je via de zorgkosten ook nog een hele graaiende kaste in stand moet houden dan wordt het duur. Geldt voor meer zaken in de maatschappij. Systematisch afromen.

Wekkertje | 22-06-19 | 07:30

Iedereen klaagt over allochtonen en andere zorggebruikers, maar niemand klaagt over het declaratiegedrag en de kosten. 250 Euro voor 10 min. consult bij een internist, 1500 euro voor een röntgenfoto of 1100 euro voor een bed per dag in een ziekenhuis is wel normaal? Of wat te denken van de absurde prijzen voor een pilletje uit de lokale apotheek? De zorg is een ordinaire graaipot geworden, maar laten we lekker met ons vingertje de verkeerden aanwijzen, daar zijn we namelijk heel goed in.

Eagle_Eye | 22-06-19 | 06:48 | 9

@rifraf | 22-06-19 | 08:28: Het leuke is:Een nieuwe ambulance wordt doorgaans weer uitgerust met de oude apparatuur.De ritprijs is gebaseerd op de vervangingswaarde en de ambulance-verpleegkundigen.

Ben5570 | 22-06-19 | 08:33

@botbot | 22-06-19 | 08:24: Een consult van 10 minuten ja, maar dan ga je pas de molen in en begint het grote plukken / innen.

Ben5570 | 22-06-19 | 09:34

Juist.

Kletse | 22-06-19 | 15:10
▼ 6 antwoorden verborgen

de asielkosten zijn niet gedaald, het BBP is gestegen. Dus als percentage van het BBP is er een daling maar in feitelijke euro's kan het nog steeds een stijging betekenen. Opvallend dat de zorg wél in miljarden wordt uitgedrukt, maar de asielkosten in (deceptieve) percentages. Jammer dat GeenStijl dat over het hoofd zag en de manipulatie slikte als goed nieuws.

Joostmochtnietsweten | 22-06-19 | 03:32 | 1

Gezinshereniging van "Asylanten" gaat vermoedelijk niet in het "asiel" bakje vallen, net zo min als het gemeten werd als "arbeidsmigratie" maar is toch de belangrijkste oorzaak voor wat we nu hebben qua samenstelling van de bevolking en benutting van basisvoorzieningen met eindige capaciteit. Het gevolg: het systeem wordt overvraagd, niet door arbeidsmigratie of asiel, maar door gezinshereniging. De herkomstlanden mogen daar ook best wel eens wat voor terugdoen, in plaats van deze scheefgroei toe te juichen onder leiding van een keur aan globalisten met kartel ambities.

kindapaas | 22-06-19 | 04:23

Tegenwoordig eisen we dat retedure levensverlengende zorg zomaar afgewimpeld kan worden op de maatschappij.... gewoon omdat het kan. Operaties, medicijnen, kuurtjes van boven de ton. Tijd om de wenselijkheid en ethiek op zorg los te laten en de vraag te stellen in de babbelbox: Wat mag een menseleven eigenlijk kosten aan zorg ?

popeye-de-zeemeermin | 22-06-19 | 02:51

Ben ik een communist oid als ik vind dat de overheid dit op zich prima zelf kan regelen?

Niet 30 verschillende bedrijven met allemaal hun eigen directeur, mooi kantoor, deurverkopers, reclames, raden van bestuur etc?

Je kan toch capabele mensen bij de overheid aanstellen die niet 3x zoveel geld uitgeven dan eigenlijk nodig is?

Kleine_Deugniet | 22-06-19 | 02:08 | 1

Nadenkertje (sterk vereenvoudigd, ik geeft het toe):
a) Als alle basisvoorzieningen geleverd worden door externe partijen dan is de overheid feitelijk overbodig en ben je een globalist. Bank/beurs/geleend rentedragend industriekapitaal in de voortbrengingsketens vervangen de diverse belastingen; die zijn dan ook overbodig.
b) Basisvoorzieningen terug naar de nationale/regionale overheden verzekeren het voortbestaan van de natie-staat als verzorgingsstaat. Vanwege het sociale aspect (het gaat om basisvoorzieningen tenslotte) kun je dat zien als socialistisch nationalisme.
c) Als alle basisivoorzieningen geleverd worden door externe partijen die nauw gaan samenwerken en feitelijk een kartel vormen, dan is dat klassiek fascisme[*] (corporatisme=fascisme).

Conclusie: tussen b (de verzorgende natie-staat) en c (de corporate als overheidsvervangende supra-nationale staat) zit een klein maar belangrijk verschil: de schaalgrootte. Hoe groter de schaal, hoe groter het fascisme.

[*] "The doctrine of Fascism", 1933, Engelse vertaling, Benito M.

kindapaas | 22-06-19 | 03:23
-weggejorist-
Stratum | 22-06-19 | 02:08 | 3
-weggejorist-
Frau Merkel | 22-06-19 | 00:59 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Dat is €10.000 per werkende premie betalende Nederlander.
Per jaar.

de honden blaffen... | 22-06-19 | 00:58 | 2

klopt, gedeeld door alle vernederlanders 5805 euro per jaar.DUS.......

Ben5570 | 22-06-19 | 08:45

Overheidsfuncties mag je ook niet meetellen als betalende Nederlander.

Gijsbert | 22-06-19 | 09:05

Heerlijke sarcasme, ik houd ervan, maar het is een serieuze kostenplaatje.
Dus kom ik op de volgende vraag, wat was er mis met ziekenfonds of particulier verzekerd ?
Volgens mij niks, alles is nagenoeg verkl.. t, door de vrije marktwerking, Nutsbedrijven, NS, Ziekenhuizen, UWV...... etc.
Niet te vergeten, al de nieuwkomers, kosten handen vol geld, zij betalen geen zorgkosten, dat betalen u allen en ik.

Bad - Casey | 22-06-19 | 00:56 | 2

Bad - Casey | 22-06-19 | 00:56,
Dit wil ik wel ter verduidelijking aan toevoegen, daar geef ik de nieuwkomers niet de schuld van, maar wel het achterlijke beleid wat gehanteerd wordt.
Het gaat om geld, geld, niet om de mens, het is 1 grote "zakenmodel ", daar plukt de zieke of de oudere geen vruchten van, alleen maar de gewetenlozen ( wie dat zijn, dat snapt ieder welnadenkend mens wel, hoop ik ?! )

Bad - Casey | 22-06-19 | 01:01

Ach,het geld wordt alleen maar (nog meer) herverdeelt:u betaald (wat meer) dan u al deed, en ik ontvang Veel meer dan ik al deed.Iedereen blij, simpel toch?

Ben5570 | 22-06-19 | 08:47

Alle goede doelen die een ceo hebben die meer dan 100.000 per jaar verdient moet je afschaffen en niet meer subsidiëren

Ernstige Zaken | 22-06-19 | 00:49 | 1

vroeger waren dit gerespecteerde bij-functie's welke voor niets erbij gedaan werden.

Ben5570 | 22-06-19 | 08:48

Zorg is voor een goed doel tenzij mensen willen dat mensen creperen.
Geld voor het klimaat treft geen doel behalve het spekken van een kleine groep mensen die toch al in het geld zwemmen.

ProAsfalt | 22-06-19 | 00:40 | 2

Dat is bij de zorg niet anders als je ziet hoeveel en chirurg verdient...

Afrikanerhart | 22-06-19 | 07:57

Dus weer herverdelen van geld:Kleine beetjes, steeds grotere bedragen, stelen van de bevolking en herverdelen naar een paar lui die toch al bulken van het geld.

Ben5570 | 22-06-19 | 08:58

Graag weer wat meer back-to-basic, meer nadruk op algemeen belang en betaalbaarheid. Marktwerking is een goede prikkel voor innovatie en ondernemingszin, maar omdat het bij apothekers, artsen, farmaceuten, hulpmiddelenproducenten en ziekenhuizen in wezen om 'medische nutsbedrijven' gaat, pleit ik voor een algemeen aanvaardbaar winst- en (top)salarisplafond.

Middenmoter | 22-06-19 | 00:09 | 8

@Ben5570 | 22-06-19 | 08:58: ZE bouwen vette buffers op en moeten ook nog eens vette winsten genereren.WAAROM?

Ben5570 | 22-06-19 | 08:59

@Ben5570 | 22-06-19 | 08:59: Intussen is er geen geld meer voor handen aan het bed, ofwel red jezelf maar....

Ben5570 | 22-06-19 | 09:00

De 'gesel van de markt' leidt vaak tot uitwassen. In de farmacie zien we nu voornamelijk een race-to-the-top met woekerprijzen voor gepatenteerde medicijnen. In de thuiszorg zie je daarentegen een race-to-the-bottom met schijnzelfstandige ZZP-dagloners die worden afgescheept met een aalmoes. Je hebt altijd een overheid nodig die in ieder geval de scherpe kantjes eraf haalt bij het 'winkeltje spelen' in de medische zorg. Bij het overheid denk ik helaas ook snel aan bureaucratie en achterkamertjespolitiek, maar waarom kan de medische zorg dan bijvoorbeeld wel goed geregeld worden door de Deense overheid? Zijn wij langzamerhand misschien iets te weinig dominee en wat te veel koopman geworden?

Middenmoter | 22-06-19 | 11:54
▼ 5 antwoorden verborgen

Kosten is 1 ding, maar wat is de kwaliteit van de zorg?
En hoeveel geld gaat er onnodig naar farmacie?

kloopindeslootjijook | 22-06-19 | 00:05 | 8

@JI-HAAT | 22-06-19 | 06:29: Komt een man bij de dokter met hartkloppingen en benauwdheid.
Eerste vraag van huisarts: Wat wilt u?Ik ben niet de arts, maar de arts vraagt aan mij wat ik wil(?????)

Ben5570 | 22-06-19 | 09:05

@joppo0 | 22-06-19 | 09:05: En nieuw ontwikkelde medicijnen krijg je niet want te duur.Net als een exo-skelet voor mensen met dwarsleasie niet beschikbaar is want te duur.Maar wel door ontwikkelen he, dat dan weer wel en alles is voor de toekomst als de mensen die het mogelijk maken en zelf nodig hebben er niet meer zijn.Net als de pensioenbuffers.

Ben5570 | 22-06-19 | 09:08

@joppo0 | 22-06-19 | 09:05: ontwikkelingskosten.. zo had ik 20 jaar geleden een zalf/ creme nodig voor iets in de mond klacht.. toen was het gratis bij de apotheek met een zorgverzekering ''het ziekenfonds" nagenoeg dus nada.. vorig jaar kreeg ik exact dezelfde creme zelfs de verpakking was nog hetzelfde voor een kwaal bij diezelfde apotheek (op recept) ik was echt ongelooflijk verbouwereerd, eenmalig kosten voor receptuitleg huh, eigen bijdrage aan het creme/zalf huh en later op de rekening van de zorgverzekering mocht ik nog wat gaan aftikken want deze was weer niet geheel volledig in de vergoeding.. ook op de overzicht zag ik het consult van de huisarts terug voor het voorschrijven van die zalf. Dat tubetje creme/zalf was alles bij elkaar een 65 euro! los van de hoge premie van de zorgverzekering en mijn ZvW bijdrage via mijn loon is dit toch de kosten die tegenwoordig voor een zalf/creme dient te worden bekostigd welke al zeker 25 jaar bestaat. Onzin ontwikkelingskosten, elders in de wereld kun je dit soort farmaceutica krijgen voor een minimum bedrag.. de farmaceutica weten nu eenmaal dat Hollanda wel betaald en anders vertrekken ze naar elders of leveren niet meer. Recent voorbeeld de schildklierpillen, overal verkrijgbaar voor minder in de EU. Nederland gaat op rantsoen want is duurder en kost meer en hoppa de leverancier levert niet meer of betalen.. patiënten kunnen niet zonder dus commentaar en hoppa leveren ze weer vanuit een ander filiaal waar ze naar toe zijn en kost gewoon nog meer!

fikkieblijf! | 22-06-19 | 10:48
▼ 5 antwoorden verborgen

En ach, als je als patiënt al 12 jaar aangeeft wat het probleem kan zijn (want erfelijk) en artsen dit 12 jaar wegwuiven om vervolgens toch tot de conclusie te komen dat ik gelijk had, tsja daar worden kosten gemaakt 12 jaar lang..... en denk maar niet dat er excuses volgen want niet alleen 12 jaar onnodige onderzoeken en kosten maar ook privé een hoop ellende ervan gehad. Nederlandse zorg is helemaal niet zo goed als men wil doen geloven maar als je (bijna) nooit zorg nodig hebt dan wil en kan je dat niet geloven want wij zijn toch Nederland, een ontwikkeld land met hoogwaardige zorg. Ja hoor..... ammehoela, tijdje geleden las ik dat een man hier opgegeven was en zijn heil in n.b. Roemenië zocht en genas, zó goed is hier de zorg!

pino2 | 21-06-19 | 23:57 | 1

Helemaal mee eens..

Ben5570 | 22-06-19 | 09:10

Zomaar een linkje... www.vtv2018.nl/zorguitgaven
Zomaar een geloofwaardige conclusie: langer doorwerken kan gevolgen hebben voor je gezondheid en dus ook de gezondheidszorg.

NecroSister | 21-06-19 | 23:55

Niet gek natuurlijk als je voor een pleistertje plakken 350,00 euro vraagt want dat staat zo in een code. Of als je wat wratten laat behandelen waarvoor er een rekening van enkele honderd eurootjes ingediend werd want dat staat zo in een code vermeld. Drie hechtingen naaien.... ach, ik hoef het niet uit te leggen toch?
En wat te denken dat men je na een ziekenhuisopname zaterdagochtend laat vertrekken i.p.v. vrijdagmiddag? Als ze je zaterdagochtend vrij laten dan mogen ze de hele zaterdag en zondag nog declareren en als ze je vrijdagmiddag laten gaan dus niet. Zo kan je de zorg ook extra duur maken.

pino2 | 21-06-19 | 23:48

Gaat lekker zo. Op naar de 200 miljard. Als ik oud ben kan ik doodvallen..

suscrofa | 21-06-19 | 23:41 | 6

Komt goed uit, want pensioen is er dan ook al niet meer.

Schuldenbrau | 22-06-19 | 07:40

@suscrofa | 21-06-19 | 23:58: Het levenseinde verhaal wordt ook weer nieuw leven ingeblazen door D66, dus je wordt op je wenken bediend.

Ben5570 | 22-06-19 | 09:36

eerst nog wel blijven dokken hoor!

fikkieblijf! | 22-06-19 | 10:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Was er maar een simpele oplossing om zorg, veiligheid, educatie en vaderland lievende trots als primaire steunpilaren van de Nederlandse samenleving te zien.

Olleke | 21-06-19 | 23:26 | 2

Tijdmachine ? Hoeft maar 40 jaar terug in de tijd.

ja,diedus! | 21-06-19 | 23:30

Back to basics misschien?

Ben5570 | 22-06-19 | 09:36

Ik heb klotenieuws voor je maar dit is gewoon de inflatie van de euro. Dus de prijs is gelijk.

Rest In Privacy | 21-06-19 | 23:04 | 1

Maar onze inkomens houden niet gelijke tred met de inflatie, dus voor ons wordt alles duurder, ofwel minder besteedbaar inkomen.

Ben5570 | 22-06-19 | 09:37

Alsof het hier allemaal zo slecht is., gross hier echt babyboomerts ofniet? chronisch klagen zit inmiddels goed in het systeem gegrift.

Autist | 21-06-19 | 22:41 | 7

@pino2 | 21-06-19 | 23:51: Eens, je wordt alleen maar aan het lijntje gehouden.Vorig jaar hartproblemen en benauwdheid.Fietstest gedaan.Conclussie: geen zuurstofgebrek bij het hart.Dat was het, geen doorverwijzing, niets.Ofwel zoek het maar uit.Heb ik ook wel gedaan.Nieuwe betablokkers gekregen,werkten een paar maanden goed.Nu weer hetzelfde probleem.Weer naar het ziekenhuis, weer 24 uurskastje.Wacht nu op uitslag.Inmiddel alweer een week of acht deze problemen.Maar wel doorwerken, Maar als de pijp leeg is eerder naar huis, elke dag dus.Sávonds doodmoe op de bank in slaap vallen.En maar wachten, wachten,wachten.Maar wel hebben GEEN wachtlijsten.

Ben5570 | 22-06-19 | 09:45

@Ben5570 | 22-06-19 | 09:45: Kan ook zomaar vit B12 en/of vit D gebrek zijn. Beetje stress erbij en daar ga je. Zo was het bij mij wel. Ook benauwdheid en hartbonzen.

Kletse | 22-06-19 | 15:22
▼ 4 antwoorden verborgen

Als je een keer zorg behoeft merk je direct waarom.
Wat een bureaucratische inefficiënte bende

frickY | 21-06-19 | 22:35 | 2

Jij snapt het!

pino2 | 21-06-19 | 23:52

Inderdaad.Vorig jaar duimoperatie.Alles geregeld na een dag al oproep voor anasthecie, bloeddruk meten en verpleging.3 maanden gewacht,Kun je ineens geholpen worden.Normaal moet je na 2 of 3 weken weer langs verpleging enzo, maar nu dus niet (?????)

Ben5570 | 22-06-19 | 09:48
-weggejorist-
John Rambo4148 | 21-06-19 | 22:34

Vooral de Christenunie is maniakaal bezig om de Nederlanders te dwingen om gezond te leven. Hun blijde boodschap luidt: Zonder sigaretten, zonder drank, zonder seks, zonder hoofd-bel, maar wel mét den Bij-Bel. Dat kost klauwen met geld. Laten we wel wezen, mensen worden op een gegeven moment hoe dan ook akelig, ziekelijk en zorgbehoevend, - met name door Victoriaanse bedilzucht - , waarom zou de overheid dan niet dat gegeven moment bespoedigen in plaats van uitstellen? En bijvoorbeeld - net als destijds in de Sovjet Unie - de prijs van sterke drank kunstmatig laag gaan houden? Dat veroorzaakt een golf van tevredenheid onder jan en alleman én het scheelt enorm in de zorgkosten. Het is net als destijds Prof. Tinbergen deed bij de Deltawerken een kwestie van macro-economisch balansen: meer gezond >> langer leven >> meer zorgkosten. Meer drank, roken, (water)pijpen, enz. >> korter leven >> minder zorgkosten. Eventuele lastposten hebben hun natje en hun droogje, hun hemel op aarde, wat wil je nog meer? Trouwens, die goeie ouwe Sovjets hadden het aardig door: help je hele volk aan de opium / drank / pillen en het eeuwige gemekker, gekwaak, geagiteer en andere linkse kerk verslavingen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Tijdens het bestaan van de Sovjet Unie was er hoegenaamd geen verzet onder de bevolking. Nu heerst er vooral in de niet-Russische Sovjetrepublieken een ongekende heimwee terug naar die heerlijke tijden. Wanneer het grootste deel van de bevolking potentieel op apengapen ligt, dan kunnen de Opsteltens, de Ruttes, de Blokken en andere patjepeeënde stuurlieden van de staat ongestoord heersen op hun apenrots.

Eeuwig..Op..Vakantie | 21-06-19 | 22:30 | 5

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 21-06-19 | 23:58: En de nederlandse staat maakte dit alles mogelijk als zijnde de grootste leverancier van cocaine.. All for the money, met dank aan de grootste aandeelhouder toen.

Ben5570 | 22-06-19 | 09:52

Niet om het een of ander hoor, maar sigaretten en drank zijn toch geen eerste levensbehoeften? Al eens gekeken wat er in een sigaret zit aan schadelijke rotzooi? Niet zo zeuren als je je verslavingen niet onder controle hebt!

BaldEagle | 22-06-19 | 11:03

@BaldEagle | 22-06-19 | 11:03: De eerste levensbehoefte van linkse kerkgangers is zwaaien met een vingertje en anderen de levieten voorlezen. Dat is hun betuttelverslaving en eerste levensbehoefte. Ik zou daarom zeggen: "niet zo zeuren als je je verslavingen niet onder controle hebt." Waarom de overheid misbruiken als megafoon voor je eigen provinciale bekrompenheden? Kijk, je hebt zorg (prachtig wanneer dat tiptop werkt!) en je hebt koekwaus over 'zorg' waarmee politieke munt geslagen wordt. Praatjes vullen geen gaatjes.

Eeuwig..Op..Vakantie | 22-06-19 | 12:55
▼ 2 antwoorden verborgen

De basis premie is bijna ( waarom ) gelijk.
De inkomensafhankelijke bijdrage, voor loonslaven die zie je niet want werkgever,
De drempel is 55000 dus een stratenmaker kan 6% afdragen en iemand die meer dan 55000 verdient kan geen 6% over zijn meerdere inkomsten missen.
Geen drempel heel veel geld en een forse daling in afdracht.

Pensionista | 21-06-19 | 22:25 | 2

Nimby... Iemand anders moet jouw zorg betalen...

ZwarteDag | 21-06-19 | 22:58

@ZwarteDag | 21-06-19 | 22:58:
Nope ZwarteDag, een sociaal (niet socialistisch dat is een extreme variant van) stelsel betekent; met ons allen dus iedereen samen betalen we een procentuele bijdrage in een grote pot om de zorg voor diezelfde 'iedereen' te bekostigen. Je hoeft dus nooit te twijfelen of je wel of niet een arts bezoekt. Uiteindelijk kan dat zelfs zorgkosten besparen omdat sommige ziekten niet uit de hand lopen, genezing zsm en goedkoper kan. Om het niet te hebben over het welzijnseffect op diezelfde bevolking, waardoor de 'productiviteit' van die bevolking ook hoger ligt wegens geen slapeloze nachten over de gezondheid of de rekening die niet volgt.

Belast | 22-06-19 | 09:38
-weggejorist-
MoonBeebe | 21-06-19 | 22:21 | 1

Tegenwoordig zijn de wachtkamers hoofdzakelijk gevuld met etnische minderheden die pijn aan me zus en pijn aan me zo hebben en daarbij ook net doen alsof ze bijna dood gaan. Ziedaar grotendeels de verklaring waarom die zorgkosten de pan uit rijzen.

Willibald von Klúúúk | 21-06-19 | 22:08 | 5

@Berbaar | 21-06-19 | 22:26: Niet onder de indruk van je reactie. Jouw enige antwoord is altijd dat de ander een racist is. Janmaat zijn vrouw verloor haar been dankzij linkse gutmenchen, en ik begrijp niet dat jij nog het lef hebt zijn naam hier te benoemen .

MoonBeebe | 21-06-19 | 23:33

@Berbaar | 21-06-19 | 22:26: vergeet niet de ouderen van dagen, die niet hun huis 3x hebben afbetaald, camper/caravan hebben, ergens een bungaloowtje etc.
Ondertussen thuis een halve apotheek vol hebben, en naar elk mogelijke specialist moeten worden doorverwezen voor een hoofdpijntje.

Kleine_Deugniet | 21-06-19 | 23:38

Ja, nietszeggende opmerkingen maken is jou wel toevertrouwd hè? Met je nep-Haags! Sneu figuur!

BaldEagle | 22-06-19 | 11:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Mooi rond bedrag ook.

sjef-van-iekel | 21-06-19 | 22:05

Ik heb m'n leven lang zorgpremie betaald voor anderen. Nu ik oud ben wil ik toch wel alle zorg ontvangen die er te krijgen is. Ik moet nu betalen voor parkeren als ik naar de huisarts en apotheek ga, ze zijn onlangs verhuisd naar een post naast het ziekenhuis. Maar ik heb nog nooit betaald en ga dat ook nooit doen. Vlakbij is een benzinepomp met twee parkeerplaatsen. Dan ga ik daar parkeren en loop de rest. Ze kunnen me de rambam krijgen. Zag ik vanmiddag de huisarts naar zijn auto gaan. Jonge knul, midden 30, maar wel rijden in een dikke Audi A5.

DitjaarkrijgikAOW | 21-06-19 | 22:04 | 6

Wel fijn dat vroeger het ziekenfonds ongeveer niks kostte, toch?
Dat hele leven hebben betaald doet de jongere generatie in een paar jaar, dat bedrag.

Kleine_Deugniet | 21-06-19 | 23:35

@Kleine_Deugniet | 21-06-19 | 23:35: wij betalen ons scheel, zonder ook maar iets van zorg nodig te hebben/gebruiken.
Keer prikpil of tandarts oid betalen we zelf.

Solidariteit werkt 2 kanten op zeg maar.

Kleine_Deugniet | 21-06-19 | 23:41
▼ 3 antwoorden verborgen

‘Zorg…’, het nieuwe modewoord om het plebs stroop om de mond te smeren zodat er 100 MLD. Burgergeld door de Pharmamaffia te verdelen valt. En nu we toch bezig zijn: waarom is een complete medische Werelddekking inclusief repatriëring goedkoper dan het meest uitgeklede ‘Zorgpakket’ in Nederland, vertel op, hoe zit dat?

Veluwse-Eikel | 21-06-19 | 21:38 | 3

Omdat iedereen in de basisverzekering zit? Of je betaalt is een tweede natuurlijk.

Papa Jones | 21-06-19 | 21:48

Ik zie hier geen enkel antwoord in,
bijkomend is de tweede alinea mogelijk autobiografisch?

De vraag is waarom product A) minder kost dan product B), dit terwijl product B) de helft minder te bieden heeft. Doe nog eens ’n poging zou ik zeggen…

Veluwse-Eikel | 21-06-19 | 21:58

Zorg mag best wat kosten, maar mensen die zich verrijken over de rug van anderen, de zogenaamde zorggraaiers, zijn infaam tuig.

Ongeblustekalk | 21-06-19 | 21:23 | 5

Allochtonen zijn de grootste zorggraaiers! Nul komma nul bijdragen maar wel om de haverklap naar de huisarts en het ziekenhuis rennen! Ik word er behoorlijk kotsbeu van om dat te moeten financieren!

BaldEagle | 22-06-19 | 11:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Er werken 1.5 miljoen mensen in de bedrijfstak zorg en welzijn.
Is niet echt slecht voor de economie lijkt me...

HoerieHarry | 21-06-19 | 21:20 | 13

@HoerieHarry | 22-06-19 | 00:38: geen econoom, maar ken meerdere mensen die in die sector werken. Op verschillende niveaus.
De onderkant vd zorg is ongeveer wel uitgeknepen nu. Daar zitten iig niet de mensen die huizen en auto's kopen.
En dat is, gok ik, de grootste groep van mensen die daar werkt.

Uren naar beneden geschaafd, vergoedingen verminderd, taken overgeheveld naar goedkopere krachten (weet niet hoe dat heet, maar vergelijkbaar met handhavers vs politie) en nog wat dingen.

Er moest eenmaal bezuinigd worden. Leidinggevenden zijn echter weinig/niet (weg)bezuinigd.

Zijn er trouwens ook niet tekorten aan personeel, die alleen maar groter gaan worden de komende jaren, daar?

Gemiddelde thuiszorger zit zo rond de 20u p/w geloof ik, mss zelfs minder.

Dat parttime/flex gezeik is echt slecht aangepakt door de overheid. Continuë roulatie van mensen, omdat dat goedkoper is.

Zelfs als verpleegkundige of apothekersassistent ben je tegenwoordig niet veilig wat dat betreft.

Kleine_Deugniet | 22-06-19 | 01:40

@Kleine_Deugniet | 22-06-19 | 01:40: ik vind het des te sneuer, dat de mensen die het meeste met de mensen hebben te maken te weinig verdienen/recht hebben op meer zekerheid.
Prima dat een hartspecialist bakken met geld verdiend verder hoor. Alleen farma, managers en alle tussenlagen door het huidige stelsel waarheen te veel geld sijpelt mag van mij wat minder.

Ook dat argument over topsalarissen 'ja maar dan gaan ze naar het buitenland!!!?!?!@@@!!!!'.
Nou, we hebben de afgelopen tijden een aantal van dat soort overbetaalde fantastische mensen gezien heur (uit mn hoofd UWV, TBS kliniek en eentje die op het puntje van mn tong blijft liggen helaas).

Kleine_Deugniet | 22-06-19 | 01:48

@Kleine_Deugniet | 22-06-19 | 01:40: rutte 1 of 2 heeft 50000 - 100000 zorgwerkers de straat op getrapt want te duur.Nu zoekt dezelfde rutte weer nieuwe zorgwerkers....

Ben5570 | 22-06-19 | 10:02
▼ 10 antwoorden verborgen

Onlangs ook vernomen dat de scholen tot 15.00 les geven (mijn tijd 16.15). Geen ouder die dan klaar is met werken. Dan heb je bijstandsmoeders die geen flikker willen doen omdat hun uitkering hoger is dan de opbrengsten wanneer ze gaan werken.

klowiepowie | 21-06-19 | 21:11 | 6

@klowiepowie | 21-06-19 | 21:36:
En als die bijstandsmoeders/vaders daar dan 'gewoon' voor betaald krijgen zijn ze lekker uit de uitkering. Wauw klowiepowie je hebt in 1 klap de bijstand uit de wereld geholpen!!!!?!!

Belast | 22-06-19 | 09:46

@botbot | 21-06-19 | 21:17: wil hij dat echt?Denk het niet.Iedereen weer blij met een dode mus.Ook ncw-vno willen dat, kunnenzemooi naar elkaar wijzen.En wij maar blij zijn, want "ZE" zijn ermee bezig.Komt het toch nog allemaal goed.

Ben5570 | 22-06-19 | 10:05

@klowiepowie | 21-06-19 | 21:36: Ga dan zelf lekker in de bijstand.Ow wacht, te hoge hypotheek en we redden ons niet van 4000 euro netto gezamenlijk inkomen in de maand, dus.....

Ben5570 | 22-06-19 | 10:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Convreet: we zitten met een generatie Babyboomers die oud willen worden, en álles uit het leven willen halen. Daar zit een kostenplaatje aan. Tvens zitten we met een generatie "nieuwe Nederlanders", die voor ieder pijntje de dokter opzoeken. Tel daarbij op een systeem van hulpverleners, zorgverzekerars, managers en SPH-mongolen, die voor ieder wissewasje hun enceclopedy openslaan, en je komt aan dit soort bedragen. En dan liggen de oudjes in het verzorgingstehuis gewoon in hun eigen stront...........

kotelet | 21-06-19 | 21:04 | 6

@Berbaar | 21-06-19 | 22:07:
Och God, maar u heeft gelijk hoor Berbaar. Teveel bier op de vrijdagmiddag,.... Ik denk dat ik maar eens naar de dokter ga!

kotelet | 21-06-19 | 23:11

Ook die oudjes waren baby-boomers toch?Alleen de 25 - 45 jarigen tellen kennelijk in dit land.Vergeet gerust dat veel baby-boomers geholpen hebben dit land op te bouwen.Niet allemaal maar toch.Vergeet ook gewoon dat er nu nog mensen werken die er al meer dan 45 jaar werken op hebben zitten en intussen bijna gesloopt zijn door dat werk, want ja, zeurzakken en zeikerds he?Nee dan "wij"met onze kantoorbaan en schone handjes, wij hebben het pas moeilijk en werken keihard.. en hebben niet genoeg aan 4000 euro netto per maand, moeten overal aan meedoen en owee als er een kinkje in de kabel komt..... dan zijn we zelf zielig.
En de staat der nederlanden, die lacht zich dood en drijft ons allemaal uit elkaar door solidariteit af te breken.

Ben5570 | 22-06-19 | 10:14
▼ 3 antwoorden verborgen

In 2001 was dit € 50 miljard euro. De liberalisering heeft daar niet zoveel goeds teweeg gebracht. www.telegraaf.nl/financieel/139042771...
Mijn idee is dat wanneer er sprake is van oligopolistische (bijna monopolistische) markt en iedereen verplicht klant hoort te zijn de prijzen nog wel eens kunnen verdrievoudigen.

klowiepowie | 21-06-19 | 21:02 | 2

Enig idee wat er in die 18 jaar is gebeurd met de babyboomers, qua gezondheid versus leeftijd? Demografisch klopt het sommetje dan wel.

pibasso | 22-06-19 | 01:37

zoals een pensioenfonds, zeg maar.Ook daar zitten (top)beleggers die zich elk jaar weer kompleet zat vreten.

Ben5570 | 22-06-19 | 10:16

Immigranten worden hier veel als oorzaak genoemd voor de hogere ziektekosten.
Maar als ik naar het jaarrapport integratie van 2018 kijk, dan valt voorlopig dus nog niet veel verbetering te verwachten? Immers, de groepen die hier al 40-50 jaar zijn, maken nog steeds hogere kosten:

longreads.cbs.nl/integratie-2018/gezo...
hoofdstuk 5.4 Zorgkosten (cijfers 2016)

………………….NL……Turks….. Mar….... Sur…….. Antill……overig Niet westers

20-40 jr …..1500…..1601…..1815…..1767…..1676…..1417 euro
40-60 jr …..1998…..2418…..2142…..2673…..2708…..2002 euro
60-80 jr …..4158.….5514…..5071…..5284…..4748…..3855 euro

5.6) antipsychotica – NL man 1,5 (Marokkaanse man 4.8) %

5.7) antidepressiva- NL man: 3.6 % (Turkse & Marok. man resp. 7.8 en 7.6 %)

5.8) diabetes
Respectievelijk bij 55-65 jaar, 65-75 jaar, 75+ jaar (percentage)

Neder: …..6.7 – 12.1 – 15.5
Turks: ….24.3 – 38.0 – 37.5
Marok: .28.9 – 44.5 – 49.4
Surin: ….23.0 – 34.4 – 33.2
Antil: ….14.7 – 24.4 – 24.9 %

Wering | 21-06-19 | 21:01 | 5

Duidelijke cijfers. Onderschat ook het medisch toerisme niet. Veel allochtoniers nodigen familie en bekenden uit om hier voor niets dure en goede verzorging te krijgen, De artsen vinden het prima. Die controleren niet. Scheelt gezeur en levert extra omzet op. Verder is er veel fraude. En daar doen de zorgverzekeraars weinig aan. Scheelt veel gezeur en de premies blijven sowieso binnenstromen.

Graaier | 21-06-19 | 21:58

@Mr_Natural | 21-06-19 | 21:40: Goedzo, want het ligt niet aan de allochtoon, hoewel die mi best wel wat mag bijdragen aan de zorgkosten.Maar dan moet je echt bij de nederlandse staat zijn..

Ben5570 | 22-06-19 | 10:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Ga eens naar de wachtkamers bij huisartsen en ziekenhuizen en zie waarom dit zo enorm stijgt: een enorme oververtegenwoordiging van allochtonen uit Noord-Afrika en Turkije.
Wat ook opvalt is dat echt elke turkse moeke van boven de 50 in een elektrisch karretje rijd. En die dingen zijn niet gratis, behalve voor hun dan.

2voor12 | 21-06-19 | 20:57 | 11

@omanders | 21-06-19 | 21:33:
Dus deze mensen ervaren hun gezondheid minder goed dan autochtonen. Maar gaan ze daardoor vaker naar de dokter? Ik lees wél dat ze vaker aandoeningen hebben.

Papa Jones | 21-06-19 | 21:56

@Ruud5 | 21-06-19 | 21:25:
Daar zit de nodige nuance in Ruud5 en dat was precies waar ik naar op zoek was.

Berbaar | 21-06-19 | 22:10

@WilhelmusCA | 21-06-19 | 21:25:
Voor dat type patiënten is toch de placebo uitgevonden? Hoeft allemaal niet zoveel te kosten hoor.

2tribes | 22-06-19 | 11:06
▼ 8 antwoorden verborgen

Nuance-2!
1. Het zorgt voor heel veel werkgelegenheid: alle zkhs medewerkers en medewerkers van toeleveranciers.
2. De toeleveranciers, als bedrijf, kopen spullen: auto’s, kantoormiddelen etc.
3. Al die medewerkens kopen ook spullen. Dat levert de overheid op:
- BTW (hoog en laag tarief)
- accijns (drank, peut, peuken)
4. Al die medewerkers dragen loonbelasting af.

En dan valt het best mee toch?

nattegleufhoed | 21-06-19 | 20:57 | 2

Ja, laten we 500.000 man inhuren om een heel diep gat te graven. En die dan weer dichtgooien. Die mensen moeten ook eten natuurlijk, en ernaartoe, en een schep, dus misschien wel een miljoen mensen die er voordeel van hebben!

Mocht dat niet werken een groter gat, met nog meer mensen.

Arjan | 21-06-19 | 21:11

Vallen de kosten voor het monteren en oppompen van neptieten ook onder dit budget?
Of moet je dat tegenwoordig zelf betalen?

Ridde Rogter | 21-06-19 | 20:56 | 1

Hangt er van af, louter cosmetisch is zelf betalen en als het bijvoorbeeld als gevolg van borstamputatie is dan (soms) verzekering.

Berbaar | 21-06-19 | 21:08

De laatste jaren heb ik ook zo'n 100k verbruikt. Gelukkig kan dat in Nederland.

wijsvinger | 21-06-19 | 20:56 | 10

@wijsvinger | 21-06-19 | 21:16:
Weet ik, weet U maar de eeuwige jankeballers hier die overal wat over te klagen hebben niet.

Berbaar | 21-06-19 | 22:12

eigenlijk ben ik wel blij dat ik op 0 zit nog

hatschjoe | 22-06-19 | 03:20
▼ 7 antwoorden verborgen

Waar we wel naar terug moeten zijn verpleegsters in jurkjes.
Die lange broeken van tegenwoordig vind ik niet charmant.

HoerieHarry | 21-06-19 | 20:53 | 5

Ik sluit mij geheel aan bij uw wens.

Pierre Lebon | 21-06-19 | 21:04
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
plakbandjes | 21-06-19 | 20:46 | 1

Wat is er allemaal onder de noemer zorgkosten geschoven? IFV voor alleenstaanden bijvoorbeeld? Niks met zorg te maken! Ja zo kan ik die kosten wel tot 10 miljard verhogen...

Mathijs2017 | 21-06-19 | 20:44 | 1

Sekse transformaties... die transseksualiteit schijnt nogal te heersen de laatste jaren. Top dat daar in medische zin wat aan gedaan kan worden hoor. Alleen voor sommige trannies begint het grote verbouwingscircus dan pas echt want je wilt natuurlijk wel meteen gelukte vrouw zijn: neus/voorhoofd/oog/kaak/halscorrectie, borstimplantaten, cosmetische ontharing gehele lichaam, injecties enz. voor tonnen euro's aan verspijkeringen, Niks eigen risico en rekening zoals voor elke burger met bepaald schoonheidsstreven, mag gewoon gedeclareerd bij de solidaire netto premiebetaler!

2tribes | 22-06-19 | 11:21

“De zorg” bestaat al heel lang niet meer alleen uit zorg. Een te groot deel in de zorg gaat naar de overhead, de doorgeslagen bureaucratie, naar de zorgmanagers, de zorgcontrollers, de manager kwaliteitsbewaking en meer van die schitterende termen voor mensen die veel meer verdienen dan de mensen die daadwerkelijk zorg verlenen.

Nuuk | 21-06-19 | 20:42 | 1

En ik noemde alleen maar de buffers en winsten...

Ben5570 | 22-06-19 | 10:29
-weggejorist-
BubbelWater | 21-06-19 | 20:32 | 3

Zijn er ook cijfers hoeveel Syriërs met ptss in zorg zijn?

azijnseikerT | 21-06-19 | 20:31

Bezuinigen op de gezondheidszorg doe je zo:
A) Klachten boven de navel een aspirine en onder de navel een norit.
B) Het meeste gaat vanzelf over, en als het niet vanzelf over gaat, kan de dokter er ook niet veel meer aan doen.

gestoptmetroken | 21-06-19 | 20:25 | 2

Ik gebruik gewoon ingestraald water.

Rest In Privacy | 21-06-19 | 20:29

Juiste diagnose!

De Profundus | 21-06-19 | 20:34

Ik hoop dat ik te zijner tijd een knetterdure ziekte krijg, anders voel ik me toch een beetje bekocht.

Binnenbaan | 21-06-19 | 20:24

Hoeveel miljard kost die administrative rompslomp,om een zooi ambtenaren aan de vreet houden.

bigb28 | 21-06-19 | 20:23 | 1

Maak het privaat en het geween zal niet van de lucht zijn.
Wat willen Nederlanders nu eigenlijk?

Rest In Privacy | 21-06-19 | 20:26

Buj dergelijke cijfers ben ik altijd benieuwd naar zowel het absolute als relatieve aandeel van allochtonen. Dit op basis van veel meer dan een zwaar vermoeden van een extreem groot beslag van allochtonen op onze zorgbudget.

Ridde Rogter | 21-06-19 | 20:20 | 16

@Pierre Lebon | 21-06-19 | 21:06: Dat mag wel, maar je moet er niet mee te koop lopen, want het is geen verdienste.

Rest In Privacy | 21-06-19 | 21:31

eens

Ben5570 | 22-06-19 | 10:31
▼ 13 antwoorden verborgen

-"Maar munier dokter, zij heeft klachten aan haar kont. Al 2 dagen lang".
-"En sinds wanneer is dat mijnheer Döner, is er iets gebeurd?"
-"Nee, nee, nee, nieks gebeurd,,,,,:

kotelet | 21-06-19 | 20:19

We mogen blij zijn dat het goed geregeld is hier.
Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat.
Ook al maak ik er nooit gebruik van (tot nu toe).

HoerieHarry | 21-06-19 | 20:18 | 12

je hebt wat maar niet veel, zelfs geen jurkjes...

Ben5570 | 22-06-19 | 10:31
▼ 9 antwoorden verborgen

In de grafiek mis ik de jaren op de X-as.
Iemand een idee van het aantal weergegeven jaren?

Flentyx | 21-06-19 | 20:18 | 2
-weggejorist-
frank4444 | 21-06-19 | 20:20

Vanwege dezelfde bron vermoed ik dat de X-as gelijk is aan de andere grafiek.

W_F | 21-06-19 | 20:25

Kom (gelukkig) eigenlijk zelden in het ziekenhuis maar de zeldzame keren dat ik er kom lijkt het wel of de wachtruimte immer gevuld is met juist die mensen die niet of nauwelijks (financieel) bijdragen aan het overeind houden van het stelsel.

D-Fens_1963 | 21-06-19 | 20:14 | 6

Dat is mij idd ook opgevallen, zou het komen door wat inteelt ?

vmk | 21-06-19 | 20:38

CZ toont dat in hun advertentie zeer duidelijk.
Waarschijnlijk onbedoeld.

BBmetR | 21-06-19 | 21:07
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
frank4444 | 21-06-19 | 20:10 | 3

Nuance? 13% van bbp Is verschrikkelijk hoog. De totale belasting inkomsten zouden ongeveer 13% van bbp moeten zijn en dat kan niet allemaal naar de zorg want dan krijgt de EU niets meer.

W_F | 21-06-19 | 20:10

grappig, hoe groter de zorg voor gevaarlijke personen met bv meerpersoons benadering in gesloten of half open, hoe meer deze persoon opbrengt en het nooit en te nimmer meer gaat terugverdienen in deze maatschappij, vind je het gek dat de zorg onbetaalbaar wordt!!

Halul gebakken | 21-06-19 | 20:09 | 1

En dat kan echt goedkoper, net zoals vroeger in een dompige kelder met kettingen aan de muur.

Monkey Cabbage | 21-06-19 | 20:35

Zorg, vast bedragje per maand en gelukkig nooit nodig hier.
Kinderopvang is inmiddels ook al lang niet meer nodig dus no problem.
Maatschappelijke opvang ook naar beneden dus slechts goed nieuws.
Nice!1!

Berbaar | 21-06-19 | 20:09 | 12
▼ 9 antwoorden verborgen

Er zijn mensen die - aldaar niet per ongeluk - een factuur van het ziekenhuis onder ogen kregen. 10 Minuten gesprekje met een arts: dik €500,-. Kassa....

Goldfinger | 21-06-19 | 20:04 | 7

@Die nare vent | 21-06-19 | 20:16:
Vorig jaar is het aantal miljonairs weer flink gestegen, er zaten opvallend veel medisch specialisten bij - dat is o.a. zijn punt....

Muchnadt | 21-06-19 | 20:52

@wakker worden | 21-06-19 | 20:22:
O ja, die wachttijden die al die kabinetten van Rat Rutte wel even zou wegwerken....

Muchnadt | 21-06-19 | 20:54

Factuur kun je gewoon om vragen,althans zo was het...

Ben5570 | 22-06-19 | 10:36
▼ 4 antwoorden verborgen

Laten we de zorg privatiseren, laat de gesel van de markt er over gaan, dan wordt het goedkoper en efficienter. Oh wacht.

Zapata10 | 21-06-19 | 20:04 | 7

@Zapata10 | 21-06-19 | 20:12: hou toch op man! Privé klinieken zijn veel goedkoper en vanwege het gelijkheidsbeginsel worden de kosten verspreid over alles! Medicijnen kosten een fractie in het buitenland om te beginnen. Zelfs in het buitenland is het goedkoper. Ken veel artsen privé en weet goed hoe het er aan toe gaat. Het is gewoon een grote bende!

mrXL | 21-06-19 | 20:22
▼ 4 antwoorden verborgen

waar kun je eigenlijk zien waar geld aan uitgegeven wordt? Gespecificeerd zoals ondernemers dat ook doen.

Dutch_Holland | 21-06-19 | 20:03 | 4

@skoftig | 21-06-19 | 20:05: Nee, die zijn over het algemeen druk om juist het behandelend personeel weg te krijgen.

Goldfinger | 21-06-19 | 20:10

@skoftig | 21-06-19 | 20:05:
Die goddelijke kale zei letterlijk dat bij ieder bedrijf waar het slecht gaat er bezuinigt worden maar bij de zorg moet geld bij........?
Ga eerst maar eens uitzoeken waarom het zo slecht gaat,

ditotje | 21-06-19 | 20:56
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ken een tante van 65, die constant de deur platloopt bij huisarts, specialist en zkh. "Voor de lol" een darmonderzoek eisen, omdat je dan alle aandacht hebt. Van de ene naar de andere, het gaat maar door, van de ene verzonnen kwaal naar de andere.

Wienerschnitzel mit | 21-06-19 | 20:01 | 7

En van die types stikt het van.
Bij elke wind een darmspiegeling

joppo0 | 21-06-19 | 20:13

@Zapata10 | 21-06-19 | 20:09: Precies dit. Op het moment dat de markt geïntroduceerd werd, verschoof de focus van 'beter maken' naar 'winst maken'. En nu zitten wij met de gebakken peren.

Overigens zou ik een eigen bijdrage van 10 Euro per huisartsenbezoek toejuichen. Dan is de eerste drempel iets hoger en wordt er niet 'voor de lol' naartoe gegaan.

marcoplarco | 21-06-19 | 21:06

@marcoplarco | 21-06-19 | 21:06:
Is dat niet juist het effect van die GGZ bezuiniging/wachtlijst? Als je voor je lol naar een arts gaat....

Belast | 22-06-19 | 09:56
▼ 4 antwoorden verborgen

Met het ziekenfonds zou alles veel duurder zijn geweest ! >_<

Acidstain | 21-06-19 | 20:01

Als je weet waar al die chirurgen wonen, Bloemendaal, Vogelenzang, Wassenaar, Bentveld, Noordwijk etc. Ja, dat moet ergens van betaald worden.

Rest In Privacy | 21-06-19 | 20:01 | 2

ze maken gebruik van het systeem .. dat zou jij ook doen, dus geef ze eens ongelijk

Rest In Privacy | 21-06-19 | 21:21

@Sjaak Faal | 21-06-19 | 21:21:
Dat heet MISBRUIK!

BaldEagle | 22-06-19 | 11:11

Zorg steeds duurder en steeds minder vergoed. Op weg naar steeds meer Amerikaanse toestanden.
Healthcare in Amerika? daar kun je (letterlijk) doodvallen als je niet of niet goed verzekerd bent.
ZIe de verbijsterende documentaire "Sicko" van Michael Moore
Kijken is een 'must' voor iedereen in de zorg (neem er wel de tijd voor want lang)
(zie linkje voor Nederlands ondertiteld)
www.youtube.com/watch?v=QpMMNqzagCk

telelezer | 21-06-19 | 19:59 | 5

Ken die docu ook en hoewel ik geen fan ben van moore had/heeft moore wel degelijk een punt.

komtdatschot | 21-06-19 | 20:15

Volgens mij hebben de eerste "opveegacties" voor "gratis" zorg in Nederland al plaatsgevonden.

D-Fens_1963 | 21-06-19 | 20:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Een koopje zou ik zeggen. Vanaf 350 euro eigen risico en je maandelijkse premie zijn we solidair als samenleving en betalen we het me z'n allen. Ook als je die longtransplantatie nodig hebt, of 100 transfusies en 20 operaties na je auto-ongeval, of de nieuwste immuuntherapie voor je melanoom. Wat een mooi land.

Vula | 21-06-19 | 19:59 | 4

U snapt nog niet dat het systeem kapot gaat?

Goldfinger | 21-06-19 | 20:03

@telelezer | 21-06-19 | 20:01:
Haha Hans Janmaat revisited, de sneuneus.
Overbevissing, tienerzwangerschappen, drrogte, alles was de schuld van de buituhlanduhrs.
Een bekend en terecht weggelachen riedeltje.

Berbaar | 21-06-19 | 20:34

U snapt het niet. U betaalt veel meer voor de zorg. Het is 18.000 per gezin van 3 personen. Het is 100 miljard per jaar. Zoek maar eens wat je werkgever betaalt aan zorg voor jou, bijvoorbeeld. Via de belasting gaat er heel veel naar de zorgverzekeraars en ook gemeenten. Dus helaas. Je betaald veel meer voor de graaiers in de zorg. En u betaalt ook nog voor de vele onrendabelen die hier zijn voor onze verzorgingsstaat en niets anders.

Graaier | 21-06-19 | 22:13
▼ 1 antwoord verborgen

Precies, friet is de juiste benaming.

Rest In Privacy | 21-06-19 | 19:58

Ja, ik zie het effect van mijn interim tarief meteen terug op de begroting van VWS. :-) Proost!

Ignatius J Reilly | 21-06-19 | 19:58 | 1

De overheid kaalplukken kan ik wel waarderen. Het is U gegund.

W_F | 21-06-19 | 20:14

Die getraumatiseerden asielzoekers kosten ook wel wat, en die hoeven niks zelf te betalen, en als ze niet gauw geholpen worden richten ze nog wel wat meer schade aan, ze hebben natuurlijk wel voorrang omdat wij zo stom waren om ze binnen te laten.

thepinkpainter | 21-06-19 | 19:55 | 2

Ze komen ons land binnen met enorm veel enge super-besmettelijke ongeneeslijke ziektes (bijv. aids, hiv, scabies, besmettelijke tbc, schurft, gonorrhoea, enz enz)
En wij maar dokken.

telelezer | 21-06-19 | 20:05

@telelezer | 21-06-19 | 20:05: ik ga ook naar hun landen hoor! gezond, goed ingeënt, en ik geef daar geen mens een hand!

thepinkpainter | 21-06-19 | 20:21
-weggejorist-
frank4444 | 21-06-19 | 19:55

Dat is zo'n ruim begrip, zorg! Ik zou wel eens een uiteenzetting van de kosten willen zien, waar de meeste kosten zitten. Het zal ons verbazen denk ik!

vluchtelingallergie | 21-06-19 | 19:55 | 2

.......... het zal mij niet verbazen.

Wienerschnitzel mit | 21-06-19 | 20:02

@Wienerschnitzel mit | 21-06-19 | 20:02: Dat men opening van zaken geeft zou mij wel verbazen...

Acidstain | 21-06-19 | 20:10

Inderdaad de nuance.
De zorguitgaven groeiden minder snel dan de economie, waardoor het aandeel van de zorguitgaven in het bbp (in werkelijke prijzen) daalde van 13,2 procent in 2017 naar 12,9 procent in 2018. In 2012 was het aandeel nog 13,9 procent.

BP Richfield | 21-06-19 | 19:53 | 2

Elk jaar weer een feest van 100 miljard. Waanzin.

Graaier | 21-06-19 | 22:17

We zijn ruim 10 jaar verder, echter alle prijzen zijn weer zoals ze waren in 2008 toen de crisis begon ;)

lovekila | 21-06-19 | 22:34

wat een stemmingsmakerij weer zeg, lees je maar eens in op healthcare in de USA, het is daar pas slecht.

Autist | 21-06-19 | 19:52 | 5

Dit is een voorbode op nog slechtere omstandigheden.

Bill Cosby | 22-06-19 | 01:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Het lijkt het rijzende zeewater wel.

Cobalt bomb | 21-06-19 | 19:51 | 2
-weggejorist-
Rheia | 22-06-19 | 08:34
-weggejorist-
CLoVis | 22-06-19 | 08:40

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl