achtergrond

Geenstijl

Geen Wilhelmus op bevrijdingsfeest Winterswijk

Want kwetsend voor aanwezige DUITSCHERS

Landgenooten. Bent u in het bezit van een "geluidswagen" danwel een andersoortig automobiel met hele grote speakers op het dak? Kom dan komende zondag massaal naar Winterswijk, en neem een langspeelplaat / audio-opname van Het Wilhelmus mede. Want Ons Volkslied is op Den Vijfden Mei VERBOTEN op het Bevrijdingsconcert in Winterswijk, waar men viert dat we bevrijd zijn van Het Juk van De Mof aka De Duitsche Bezetter, die Ons Land gedurende vijf lange jaren bezet hield. Quote:

De organisatie van het Bevrijdingsconcert Winterswijk, waar de vlam onthaald wordt, vindt het spelen van het nationale volkslied ,,niet gepast bij een internationale viering, samen met de Duitsers.”

Bericht voor het verzet*: Grote Jan komt 's middags bij de bakker +++* Herhaling +++ Grote Jan komt 's middags bij de bakker. Einde bericht.

UPDATE DAG LATER: VICTORIE! WILHELMUS WINT OP ALLE FRONTEN

WINTERSWIJK - De organisatie van Internationale Viering van de Vrijheid in Winterswijk betreurt de commotie die deze dinsdag ontstond over het niet spelen van het Wilhelmus. Het festival zal nu openen met het volkslied, meldt de Stichting Bevrijdingsconcert in een persbericht.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.