Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Killing Assange

Wanneer Big Brother gebruikt wordt om de burgers onder controle te houden is alles pais en vree, wanneer hetzelfde systeem gebruikt wordt een corrupte president te laten struikelen is de ambassade te klein.

Chefsåklagare (Hoofdofficier van Justitie) Eva Finné: “I don't think there is reason to suspect that he has committed rape.” Het arrestatiebevel werd ingetrokken. Duidelijker had het Zweedse OM niet kunnen zijn. Toch wil het maar niet lukken in een bericht over Julian Assange of Wikileaks deze beschuldiging weg te laten, of inclusief deze subtiele nuances te plaatsen.

Het was al vreemd dat het OM deze uitspraken publiekelijk deed. Het is toch in het belang van het onderzoek, de privé-sfeer van de vrouwen en de onschuldspresumptie de kaken stevig op elkaar te houden? Toen het onderzoek heropend werd door Överåklagare Marianne Ny gebeurde dat wederom met een persconferentie.

Net zoals bij Macro Kroon trial by media, voordat de verdachte bericht krijgt of verhoord wordt. Dan gaat het niet om een zuivere strafrechtelijke vervolging, maar wordt iemand aan de schandpaal genageld voordat de rechtbank heeft kunnen spreken. Die volgorde van handelingen toont een onzuiver proces perfect aan.

Voorts wordt gemeld dat Assange uit Zweden gevlucht zou zijn. Dat roept gelijk spannende beelden op van racende motoren of een snelle motorboot tussen de prachtige Zweedse eilandjes. 20 augustus vroegen twee vrouwen aan de politie of deze Assange kon bereiken en dwingen een SOA-test te doen. 27 september verliet Assange Zweden. Dit is meer een schildpad.

Daarna ontstond een veelzeggend steekspel. Het Zweedse OM wilde hem alleen nog even verhoren. Niet per telefoon, niet via Skype, niet op Brits grondgebied of in de Ambassade van Ecuador. Kennelijk was zijn verplaatsing naar Zweeds grondgebied belangrijker dan het gesprek zelf. Kom maar, bewijs je onschuld maar, riep een Zweedse ambtenaar die de bewijslast omkeerde.

Zijn angsten dat hij naar de VS zou verdwijnen zouden ongegrond zijn. Nota Bene: Julian Assange wist van illegale deportaties door geheime vluchten van de Amerikanen vanuit Egypte via Zweden, waar zonder enig proces in het land van herkomst, ergens in de EU of ergens in de VS. Dat Zweden en de VS iedere vorm van grondrechten negeerden, was iets waar de VN over klaagden.

Dat Julian Assange voor deze twee vrouwen en de rest van de wereld onbereikbaar was, was vanwege angst. Hij probeerde te leven en te reizen zonder digitale sporen achter te laten. Na de Collateral Murder video waarin de VS o.a. een cameraploeg van Reuters met een Apache vermoordde, werd politiek opgeroepen tot zijn dood.

Het was de FBI die IJsland vertelde dat hackers softwaresystemen wilde slopen, en boden hun hulp aan. Het was de minister van Binnenlandse Zaken Ögmundur Jónasson die erachter kwam dat deze dekmantel gebruikt werd om Jullian Assange en WikiLeaks in de val te lokken. De FBI werd door de minister direct van het eiland getrapt.

Als laatste kwam de beschuldiging dat Julian Assange het telefoonsysteem van de Ambassade hackte. Dit werd ontdekt door een bedrijf dat werd ingehuurd al het bezoek van Assange te filmen. Dit was dezelfde periode dat Ecuador zijn internet afsloot en niet meer betaalde voor eten en medische zorg. Ecuador heeft medewerking nodig van de VS voor een nieuw handelsverdrag.

Het gmailaccount inclusief data op zijn Android-telefoon van de President Lenin Moreno was gehackt en gelekt naar de oppositie. Lenin verdenkt Assange van medewerking aan deze INA Papers over in Ecuador gepleegde corruptieschandalen. Dat zijn sowieso twee compleet losstaande hacks met wellicht verschillende dader(s).

Wanneer Big Brother gebruikt wordt om de burgers onder controle te houden is alles pais en vree, wanneer hetzelfde systeem gebruikt wordt een corrupte president te laten struikelen is de ambassade te klein. Assange zijn asiel werd ingetrokken op dezelfde ochtend dat hij door de Britse politie de ambassade werd uitgedragen. Op het bureau lag het uitleveringsverzoek al klaar.

In dat verzoek staat dat Julian Assange Manning geholpen zou hebben met specialistische software. Dat bleek een linux boot cd te zijn. Bijna drie procent van de computers draaien linux. (OSX niet meegerekend). Zo speciaal is dat niet. Ook hier een stukje duiding die totaal niet klopt. Beschuldig Julian gewoon dat hij een hash van een wachtwoord kreeg van Manning.

De Amerikanen zijn nog steeds woedend over de publicatie van militaire logboeken van de oorlogen in Irak en Afghanistan. Hierin staan verslagen van militairen op de grond. Wat is er die dag gebeurd, waar zijn ze geweest, op wie is geschoten? Hoeveel doden en gewonden zijn er gevallen onder militairen? Hoeveel burgerslachtoffers zijn er gemaakt? Het bleken er 66.000 in Irak te zijn.

Het is nogal gevoelloos deze logboeken af te doen alsof er alleen strategische informatie is gelekt, die wellicht contacten van de geallieerden in den vreemde in gevaar brengt. Het is de virtuele representatie van een ongekend massagraf. De echte prijs van olie en de doctrine dat olie moet worden afgerekend in Amerikaanse dollars.

Er werd uiteraard weer opgeworpen dat met deze publicaties mensenlevens in gevaar zijn gebracht. Pentagon: “We have yet to see any harm come to anyone. Drie maanden later: “the military still has no evidence that the leaks have led to any deaths.” Het Witte Huis en Department of Defence roepen dingen die velen ontkennen.

Toen Daniell Ellsberg in 1971 de Pentagon Papers publiceerde over leugens en doofpotten in de Vietnamoorlog werd hij ook beschuldigd van het in gevaar brengen van levens. Dat bleek ongegrond. Het blijft een vreemd verhaal: Soldaten voeren oorlog onder leiding van generaals en politici, maar het is de tikgeit die verantwoordelijk gehouden wordt.

Tijdens de Vietnamoorlog waren onafhankelijke journalisten nog welkom aan het front. Tijdens de Golfoorlogen was dat voorbehouden aan embedded journalists die een volledig geregisseerde perstour meemaakten en hun materiaal eerst door het Pentagon moeten laten goedkeuren. De westerse legers zijn bereid extreem ver te gaan hun vuile was binnen te houden.

Deze strategie werkt prima, ik ben bijna de hele tekst aan het puinruimen voordat de inhoud begint. Wikileaks publiceerde meer lekken dan alle andere media samen. Met name over militaire acties, politieke interventies en diplomatieke handelen van de VS. Eindelijk een beetje toezicht. Zonder deze lekken staat er geen geïnformeerde kiezer in het stemhokje en zijn we geen democratie.

In de VS staat op deze publicaties de doodstraf.

DUIMPJE

Reaguursels

Inloggen

Als hij in gevangenschap een gender sex change ondergaat eet ik mijn panty’s op

CododerDritte | 14-04-19 | 19:09

Droevig om te zien al die onwetende reacties hier.
Als je Q volgt zoals ik al 1,5 jaar doe weet je dat hij deel van het plan is.
www.youtube.com/watch?v=MRtEgdgj_XQ&a...

stijlloze reactie | 14-04-19 | 14:44 | 3

Bedankt voor de tip, ik heb het bekeken. Als je alle afzonderlijke gebeurtenissen bij mekaar optelt, kom je vanzelf in de buurt van de conclusies die in jouw clip naar voren komen. Good stuff.

Datsun_Cherry | 14-04-19 | 15:15

Koekoek

Shareholder II | 14-04-19 | 16:01

Je bedoelt de reacties van mensen die een ander standpunt hebben dan jij. Kijk jij wel eens in de spiegel?

Rest In Privacy | 14-04-19 | 17:03

Heb nog altijd het vermoeden dat hij veel gegevens van de Russen heeft gekregen en dus hun loopjongen is geweest. Zij collega vakgenoot die naar Rusland is gevlucht noemt zijn arrestatie een schande voor de journalistiek en dat terwijl hij kritiekloos de gastvrijheid geniet van Rusland.

jaap932057795966 | 14-04-19 | 14:23

Ik kan niet beoordelen of Assange het 'goede' doet. De manier waarop hij vervolgd wordt echter, overschrijdt alle democratische en rechtsstatelijke grenzen.

van heinde en verre | 14-04-19 | 14:14

Assange.. de man die Chinese mensenrechtenactivisten, Afghaanse vertalers en allerlei andere onschuldige weldoeners de kop kostte.

Met iets meer beleid en overdenking had hij een ware held kunnen zijn. Helaas is zijn intellect niet opgewassen gebleken tegen zijn narcisme.

WammesWonder | 14-04-19 | 13:08 | 2

Werkelijk, noem er eens een?
Bron?
Oh nee wacht; die was er niet. Die beschuldiging was inderdaad net zo vals als die van verkrachting.

Dandruff | 14-04-19 | 13:14

Inderdaad, namen en rugnummers graag opdat ik dat kan checken. Anders blijft het welles, nietes.

Super Vaagstra | 14-04-19 | 14:18

Hij wordt gebruikt als waarschuwing.
Pas op met wat je hardop zegt.
Er zijn belangen.

kloopindeslootjijook | 14-04-19 | 12:56

hij overspeelde zijn hand toen hij de diplomatieke mails over de Afghanistan oorlog en de Irak oorlog online zette. Daardoor liepen veel mensen gevaar en hij had dat niet op deze manier hoeven doen natuurlijk.
Dat hij later als doorgeefluik voor Russische hacks van de democratische partij fungeerde was ook al geen sterke actie van de man.

Maar het begon allemaal met die video van die helikopter aanval in Bagdad. Die was direct al gemanipuleerd. De genoemde groep ongewapende mannen was niet ongewapend, sterker nog was met zware wapens uitgerust. De video is zo gepubliceerd alsof het een volledig onterechte afslachting van burgers betrof. Hoewel het inderdaad een vreselijke slachtpartij is moet je toch kanttekeningen plaatsen bij de manier waarop Julian assange heeft getracht de waarheid in zijn richting om te buigen.

Beste_Landgenoten | 14-04-19 | 12:33 | 2

Makkelijk gezegd, kun je je beschuldiging ook met harde feiten onderbouwen? Bewijzen dus die door mij te verifiëren zijn op basis van hetzelfde materiaal waar jij het over hebt?

Super Vaagstra | 14-04-19 | 14:22

@Super Vaagstra | 14-04-19 | 14:22: ja gemakkelijk. Maar helaas kan ik geen links plaatsen. Echter je kunt zoeken op Collateral murder debunked. Kijk goed naar het beeldmateriaal. Duidelijk te zien is een man met RPG en mannen met AKs. Assange moet dat ook gezien hebben, desondanks bracht hij het hele verhaal als een massamoord op burgers.

Beste_Landgenoten | 14-04-19 | 16:21

Assange, Scruton... de gulags kunnen weer open. Velen zullen nog volgen

Duck Twacy | 14-04-19 | 12:12

Ik ben oud genoeg om te weten dat Julian Assange geen klokkenluider is. Che was ook geen held. Maar heeft nog steeds minder doden op zijn geweten. Assange heeft enorm veel schade gedaan aan mensen.

www.youtube.com/watch?v=nNGZs53XYoY&a...

DeKussendeWielrenner | 14-04-19 | 12:04 | 3

Om een of andere reden die mij niet duidelijk is heeft assange kennelijk een enorme reputatie bij bepaalde groepen mensen. Dat terwijl hij nou niet bepaald zachtzinnig te werk ging in het beschermen van de privacy van onschuldige mensen. vaak lijken persoonlijke argumenten de boventoon te hebben gevoerd in de manier waarop hij zijn data heeft gepubliceerd.

Beste_Landgenoten | 14-04-19 | 12:35

@Beste_Landgenoten | 14-04-19 | 12:35:

Dat zijn dezelfde mensen. De strijders tegen de elite en globalisten. De toon is veranderd maar de doelstellingen niet. Laat je niet foppen. Extreemlinks is net zo eng als extreemrechts. Putin zit vuistdiep in beide kanten.

DeKussendeWielrenner | 14-04-19 | 13:17

"Hoeveel burgerslachtoffers zijn er gemaakt? Het bleken er 66.000 in Irak te zijn."
Tja, en dan niet erbij vertellen dat er 31,780 doden vielen door bermbommen en andere mijnen die Irakezen zelf legden en de 34,814 doden door onderling sektarisch geweld.
Beste Feijnman, je zit weer eens een gekleurd verhaal te vertellen omdat je boos bent dat een Poetin 'stooge' werd opgepakt die bekend staat om zijn afkeer van de VS.
Ik heb geen medelijden met Assange.

Zo_Zit_Dat | 14-04-19 | 11:40 | 9

@MansEnGarde | 14-04-19 | 12:56:

Over die precieze cijfers kun je eeuwen blijven steggelen, maar waar het om gaat is dat die cijfers er dan eerst moeten zijn. Pas daarna kan de discussie beginnen.

En dan moeten we beseffen dat er zonder islamitische aanslagen door islamitische milities óók geen gevechten tussen die milities en het Amerikaanse en Iraakse leger zouden zijn geweest. Dat had ook een hoop burgerdoden gescheeld.
Oorspronkelijk wilden de VS zo snel mogelijk na het organiseren van democratische verkiezingen weer vertrekken. Het was vanwege de internationale jihadisten dat de VS en bondgenoten hun verantwoordelijkheden moesten nemen.

Dandruff | 14-04-19 | 13:32

@Dandruff | 14-04-19 | 13:32:
We moeten ons terdege afvragen hoe corrupt onze eigen systemen zijn en hoe we dat gaan oplossen.

Mr.Crowley | 14-04-19 | 13:49

@Mr.Crowley | 14-04-19 | 13:49:
Overigens lijkt het me in dat licht gezien niet verstandig om Assenge te arresteren, integendeel het systeem maakt zichzelf verdacht.

Mr.Crowley | 14-04-19 | 14:36
▼ 6 antwoorden verborgen

Muxje | 13-04-19 | 23:11
De vraag of dit een opzetje was van Ecuador, VK en VS is een belangrijke. Het is vreemd dat de president van Ecuador op hetzelfde moment het asiel van Assange intrekt en direct de politie uitnodigt in de ambassade. Dan hef je niet alleen bescherming op, maar je werkt zo actief mogelijk mee aan die arrestatie qua informatievoordeel, timing en tijdelijke uitbreiding jurisdictie Britse politie. Dat was al vooropgezet vanuit Ecuador. www.foxnews.com/world/ecuador-withdra...

De melding dat Julian gearresteerd is, is om 10:33 BST. news.met.police.uk/news/arrest-update-... Twintig minuten later is hij nogmaals gearresteerd op basis van een uitleveringsverzoek door de VS. Dit is nogal snel. news.met.police.uk/news/update-arrest-... Helaas geen hard bewijs. Kennelijk wil men het risico niet lopen dat hij op borgtocht vrij wordt gelaten om te praten over een akkefietje met borgtocht uit 2012.

De VS gebruikte al langer een mogelijk handelsverdrag met Ecuador om Assange uit de Ambassade te krijgen. www.buzzfeednews.com/article/veraberg... en www.wsj.com/articles/ecuador-jilted-a... en www.zerohedge.com/news/2019-04-12/ecu... en www.washingtonpost.com/world/in-ecuad...

Het uitleveringsverzoek lijkt me een tweetrapsraket. De aanklacht is net niet te klein om onzinnig te zijn. Geen delicten die de doodstraf op leveren. Wel net genoeg om hem op Amerikaans grondgebied te krijgen. Wie dan leeft wie dan zorgt, en het is onduidelijk welke verhoormethodes, vervolgingen, tenlasteleggingen en straffen er komen als Assange eenmaal in de VS of Gitmo is.

Feynman | 14-04-19 | 11:38 | 2

Ik denk dat Assange zich helemaal niet zoveel zorgen hoeft te maken over zijn lot. Hij heeft een dusdanige grote bekendheid dat hij hij zeker in de belangstelling zal staan en blijven staan van de media. Zodra ook maar zal blijken dat hem onrecht zal worden aangedaan staat de overheid er gekleurd op. En vergeet niet dat Trump bij hem in het krijt staat dus er alles aan zal doen om assange geen onterechte beschuldigingen aan zijn broek te laten krijgen.

Beste_Landgenoten | 14-04-19 | 12:38

Zoals de video toont, hadden in ieder geval Apache-bemanningen nogal moeite met wapenherkenning, in combinatie met 'flexibele' schietinstructies. Feynman's suggestie dat 66 duizend dode burgers op het conto komen van de VS strijdkrachten klopt echter niet. Lees de door Feynman gegeven link en oordeel zelf.

Ref: www.theguardian.com/world/2010/oct/22...

MansEnGarde | 14-04-19 | 11:34 | 6

@Feynman | 14-04-19 | 12:24:
Partijen die oorlog voeren vragen zich alleen af of ze met een actie de overwinning kunnen behalen. Denk aan de atoombom men op Japan.
Ik veroordeel de Amerikanen niet, maar het is goed om vragen te stellen.
Hoe rechtvaardigt islamitische terreur zichzelf?

Mr.Crowley | 14-04-19 | 12:38

@Feynman | 14-04-19 | 11:46: Wat de hoofdelijke aansprakelijkheid betreft ben ik het met je eens. Bush&Blair et al. (inclusief met name Rumsfeld) zouden voor het Haagse Tribunaal moeten verschijnen. Met je slachtoffer-rekenmethoden iets minder. Maar je hebt wel een punt met -"[-]zonder hun strijd, waren die burgerslachtoffer er niet."-

MansEnGarde | 14-04-19 | 13:06

@MansEnGarde | 14-04-19 | 13:06:

Bush en Blair dachten dat ze democratie konden brengen in een islamitisch land. Dat is een enorme blunder, maar geen halsmisdrijf.

Natuurijk hadden linkse en islamitische extremisten destijds gelijk dat moslimlanden alleen door massamoordenaars geleid kunnen worden. Maar dat betekent niet dat elk slachtoffer van elke islamitische aanslag "dus" de schuld is van de VS. Natuurlijk verbiedt de islam elke vorm van mensenrechten, en dus ook democratie. Maar tegelijkertijd verbieden zowel islam als socialisme ook elke vorm van informatie hierover; veel mensen weten dus niet dat de islam alle mensenrechten verbiedt. Ook dat is uiteindelijk de schuld van islamisten en socialisten zelf, die steeds roepen dat feitenkennis per direct verboden moet worden.

Dandruff | 14-04-19 | 13:25
▼ 3 antwoorden verborgen

www.unz.com/article/after-7-years-of-d...
Uit de comments onder dit artikel dit citaat:
"Israeli Prime Minister Bibi Netanyahu admitted out loud that Israel was safe from Wikileaks, due to Assange being a pro-Israel intelligence asset

At age 82, US longtime CIA adviser Zbigniew Brzezinski admitted on 29 November 2010 on USA television, the PBS News Hour, that Wikileaks was an intel agency project, the ‘leaks’ carefully selected"
Assange een pro Israelische agent en Wikileaks een undercover operatie van de Amerikaanse geheime diensten?

Eeuwig..Op..Vakantie | 14-04-19 | 11:31

De MSM waren maar al te happig om in Wikileaks te graven maar zijn nu wederom oorverdovend stil.

bijna_raak | 14-04-19 | 10:57

Ligt in het verlengde van de mateloze arrogantie en hypocrisie die VS en Overheid\Macht in algemeen heet. Net als recent de weigering van het Internationaal Strafhof om een onderzoek naar de oorlogsmisdaden van o.a. de VS in Afghanistan te mogen doen, maar ook de Taliban, omdat het "niet zinvol" zou zijn. Zelfs de aanklager van het strafhof mag nu de VS officieel niet meer in. En als wij in Nederland het ooit zouden wagen om een Amerikaan voor het Hof in Den Haag te dagen, heeft het Congres al jaren geleden wettelijk toestemming gegeven om die met militair geweld te komen "bevrijden".

En dat zijn dan onze "beschaafde" bondgenoten. Meten met twee maten: de hele planeet via Echelon, CIA, NSA, FBI en haar satellietjes bij MI5, MI6 en nog wat lettersoep (inclusief AIVD zou me niet verbazen) laten bespioneren, talloze landen van Iran, Vietnam, Chili, Afghanistan, Irak, Libië, Egypte, Syrië, Jemen (laten) bombarderen of regime changen tot dictatuur, chaos, burgeroorlog. Of het steunen van Sjaria-gestoorde absolutistische prinsjes in Saoedi-Arabië. Maar vervolgens schijnheilig krijsen dat het Grote Gevaar komt van de Russen die zich wagen te bemoeien met een buurland vol Russen, de Chinezen met hun Huawei-voyeurisme, de (doelbewust opgefokte) Islamisten van IS en Al Qaeda, Shabaab, etc., die dankzij hún (in)directe interventies nog meer naar het Westen komen en "wraak" willen nemen. En natuurlijk van die afschuwelijke mensen die hun "do as I say, not as I do" hypocrisiebubbel en nepnieuws komen doorprikken met dat kleine venijnige speldje van van de waarheid.

Maar nee, Assange heeft een baard, stinkt, is arrogant, narcist, deugt vast niet, was misschien een verkrachter maar misschien ook niet, of weet ik veel wat men nog amechtig met vuurrood hoofd van woede en schaamte (mits men dat vermogen bezit) weet tegen te sputteren. Net zoiets als Trump's karakter en vermeende ondeugd volgens de media: het doet er niet meer toe. Als je decennialang de wereld vernaggelt en mensen op de tenen trapt, hun land verwoest, oorlog stookt, mensenrechten en privacy schendt terwijl je jezelf bewierookt met een rookgordijn van democratie alsof het sausje van een misleide meerderheid alles goed maakt, en jouw alleen volgens de letter van de door jouzelf geschreven wet en het oordeel van door jouzelf benoemde rechters (grond)wettelijk gedrag, volstaat het niet langer de boodschapper neer te schieten of af te branden.

Het einde van Amerikaanse hegemonie is hopelijk spoedig nabij. We had some good, some bad times. Laten we hopen dat de volgende kandidaat zich werkelijk door (echte) vrijheden en mensenrechten zoals privacy laat leiden, zonder oorlogs- en interventiepolitiek of het hanteren van één set regels voor zichzelf en eentje voor de anderen. Maar ik heb er voorlopig weinig hoop op, eerlijk gezegd, als ik de zowel van buiten als binnen foeilelijke nieuwe politieke Miss World kandidaten achter de schermen zie.

Wol | 14-04-19 | 10:35 | 7

@dijkbewaker | 14-04-19 | 13:16:
Varkensbaai was een actie van de VS tégen Cuba, niet omgekeerd. En 9-11 was juist deels een gevolg van eindeloze interventie-oorlogen. Al Qaeda kwam voort uit de Mujaheddien in Afghanisten, die werden gesteund door de VS tegen de Sovjets.

De Duitse snor verklaarde zelf de VS de oorlog nadat zijn bondgenoot Japan Pearl Harbour aanviel (wat overigens ook vooraf werd gegaan door flinke druk van de VS o.a. op economisch gebied). De VS moest toen wel West-Europe bevrijden en we hadden puur geluk dat we niet aan de oostkant van de Oder-Neissegrens terecht kwamen. Dat was ook simpelweg eigenbelang van de VS. Een communistisch Europa tot aan het Kanaal zagen ze ook niet zitten.

Ik ben ook geen fan van de EU in haar huidige vorm, puur omdat ze hard werken om een VS 2.0 (of erger) te worden. Dat de VS nog niet al haar idealen of Grondwet volledig te grabbel heeft gegooid op alle dagen van het jaar maakt de talloze schendingen ervan niet minder ernstig.

Wol | 14-04-19 | 13:26

@Wol | 14-04-19 | 13:21:
Een multiculturele samenleving is onmogelijk. De EU is onmogelijk. Diverse culturen moeten geleidelijk naar een gezamenlijk overeengekomen samenleving groeien.
Een EU is mogelijk, over misschien 500 jaar.

Mr.Crowley | 14-04-19 | 14:16

@Mr.Crowley | 14-04-19 | 14:16:
Daarom dus een EU (of ander naampje) als niet meer dan een NAVO-achtig defensiepact, neutrale politiek en eigen lokale regels. En uiteraard zelf bepalen wie en hoeveel mensen de grens over komen. Verenigen en monopoliseren van macht zit ik niet op te wachten. Ook niet als over 500 jaar iedereen lichtgetint en ongeveer hetzelfde is.

Wol | 14-04-19 | 14:25
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Mr.Crowley | 14-04-19 | 10:22 | 3

@W_F | 14-04-19 | 09:07:
Julian heeft een broer en die heet Paul... de foto die je laat zien is van zijn broer Paul.
Zijn naam staat erbij genoemd.... Julian Paul Assange.

sociaal_econoom | 14-04-19 | 10:19

Assange valt wat mij betreft onder de knaagdieren en hij hoort wat mij betreft te eindigen in een mansgrote muizeval.

oliebolletje123 | 14-04-19 | 09:46 | 8

@Oepsie1234 | 14-04-19 | 10:31: Ik heb al eerder geprobeerd te antwoorden maar op één of andere manier verdwijnen mijn antwoorden. De enige band tussen mij en een regering is dat ik "van Drees" trek en daar heb ik zo ongeveer 50 jaar voor gewerkt.

oliebolletje123 | 14-04-19 | 18:33

@Joostmochtnietsweten | 14-04-19 | 10:15: Ik vond mijnheer Assange niet zo'n klokkeluider. Het enige wat ik me daarvan kon herinneren dat zijn klok al die tijd scheef hing en verder probeerde hij op alle mogelijke manieren zijn verantwoordelijkheid te ontlopen.

oliebolletje123 | 14-04-19 | 18:36
▼ 5 antwoorden verborgen

Goed stuk Feynman.
Ik heb echt geen flauw idee hoe deze hele geschiedenis in elkaar steekt, maar dat er een fikse putlucht vanaf komt, dat lijkt me duidelijk. Minder duidelijk is wie die putlucht heeft veroorzaakt, het wil er bij mij niet in dat die Assange alleen maar een volstrekt onschuldige idealist is. Dat gezegd hebbende, Wikileaks is natuurlijk briljant.

EefjeWentelteefje | 14-04-19 | 09:37

Assange doet prima en noodzakelijk werk dat de MSM eigenlijk zouden moeten doen maar nalaten.

Superkwatta | 14-04-19 | 08:16 | 5

@langzullenweleven | 14-04-19 | 08:33:
Naar mijn mening wel. Verder eens met het verhaal van Feynman. De MSM horen de macht kritisch te controleren. Dat gebeurt nauwelijks meer. Allemaal embedded. Ik ben zeker niet tegen Amerika, integendeel, maar veel van die agressieve oorlogen van ze, deugen niet. Remember die presentatie vol leugens van Powell als grond om Irak aan te vallen. Het was stuitend en abject.
De oorlog tegen Assad: dom, gevaarlijk en illegaal. Gelukkig zijn de Russen verstandiger en beschikken ze over meer zelfbeheersing dan de lieden van het Pentagon.
Assange legt een hoop rottigheid bloot en daarvoor respecteer ik hem enorm.
Waren er maar meer mannen zoals hij. Moedig en met ruggegraat.

Superkwatta | 14-04-19 | 09:36

@Superkwatta | 14-04-19 | 09:36:
Moet je eens kijken naar Zo een live uitzending van de VN .
Als er iemand al de boel belazerd zijn zij het wel,keer op keer.
Of wat een VN gezant zij bij een uitzending.
Moet altijd live zijn,zodra de camera uitgaat beginnen ze meteen met dreigementen en chantage.
Wat ook typerend is dat NAVO of EU lande altijd het zelfde liedje meezingen.

Roger-Rabbit | 14-04-19 | 09:43

@langzullenweleven, Klokkenluiders doen absoluut essentieel werk. Zonder hen blijven zaken straffeloos in de doofpot. Ook in Nederland is het erbarmelijk gesteld met bescherming voor klokkenluiders, waardoor de ambtelijke doofpot naar mijn vermoeden enorm is. Helaas vergt het Klokkenluiders om de werkelijke omvang van die doofpot te kunnen openbaren. Klokkenluiders die door u worden getypeerd als mensen die verkeerd werk doen. Dat de zittende macht een klokkenluider tegenwerkt kan ik vanuit diens perspectief begrijpen. Maar wij burgers zouden onvoorwaardelijke steun moeten gunnen aan heb die corruptie, blunders en verspilling blootleggen.

Joostmochtnietsweten | 14-04-19 | 10:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Twee details springen mij in het oog uit het tegelvloertje dat door de avondploeg is gelegd.

Het eerste is dat Feynman klerkentaal zou bezigen. Dit mag misschien zo zijn, maar wat een verademing om een tekst te lezen met een duidelijke structuur en helder taalgebruik. Al dat ludieke, kwajongensachtige is leuk, maar teksten te moeten herlezen omdat de inhoud zich ergens achter de vorm verschuilt is soms best vermoeiend. Uiteraard ben ik zelf ook een klerk, dus mijn observatie is misschien wat bevooroordeeld.

Het tweede dat me opvalt, is dat het trollenalarm bij sommigen misschien wel heel scherp staat afgesteld. De echte trollen op GS gaan verder dan het verkondigen van alternatieve meningen, feiten of invalshoeken. Dat hier voor het laatste ruimte is, is volgens mij juist de kracht van GS. Door dat beetje polemiek en tegengas blijft het hier fris en fruitig. Anders zouden we net zo goed op het zompige "Joop!" kunnen inloggen.

MickeyGouda | 14-04-19 | 08:14 | 17

@Wol | 14-04-19 | 13:36: Tuurlijk maken motieven uit. Ben je nou echt zo simpel?

Rest In Privacy | 14-04-19 | 17:05

@Kuifje-in-de-EU | 14-04-19 | 17:05:
Wel een soort van argument, maar niet heel sterk. Assange zit niet voor z'n eigen belang private gegevens van miljoenen onschuldige burgers door te pluizen, maar brengt de oorlogsmisdaden en andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen van een publieke instelling die zegt voor en door ons te bestaan, aan het licht. Totaal wat anders dan een voyeur die voor z'n eigen gratificatie jou gaat observeren of een overheid die haar macht misbruikt.

Wol | 14-04-19 | 17:16

@Kuifje-in-de-EU | 14-04-19 | 17:05:
Ook erg sterk weer. Maakt het voor mij uit dat Assange de waarheid of het plegen van een oorlogsmisdrijf aan het licht brengt vanwege een enorm ego? Moet je dan maar het misdrijf verplicht negeren en je concentreren op het intimideren van andere toekomstige klokkenluiders en tot zwijgen brengen van kritiek?

Wol | 14-04-19 | 17:19
▼ 14 antwoorden verborgen

Maar als je valselijk vaststeld dat Irak gifgas heeft, je een oorlog begint met 66.000 onschuldige burgerdoden...... dan wordt je niet veroordeeld. Gelukkig werkte deze truck niet meer in Syrië, het volk begint de westerse overheden te wantrouwen vanwege al dat gelieg en bedrog.

Oepsie1234 | 14-04-19 | 08:04 | 3

Zonder de politieke steun van Balkenende (buiten de VN om) was er een grote kans geweest op uitstel en daarmee zelfs aftel van die hele oorlog. Hij kan er nog niet op aangesproken worden want hij heeft het bewijs verklaart tot staatsgeheim zodat hij 40 jaar geen moeilijke vragen kan krijgen.

W_F | 14-04-19 | 08:59

Werkt nog prima,gifgas in Syrië,bombardementen.....
Zijn minder te vertrouwen dan een Afrikaanse dictator.
Trouwens die 66.000 zijn door gevechten,totaal licht het al boven de miljoen.

Roger-Rabbit | 14-04-19 | 09:29

Gifgas had Irak zeker. En gebruikte dat ook. Met dank aan de Nederlandse zakenman Frans van Anraat.

Beste_Landgenoten | 14-04-19 | 12:43

Heeft iemand nog wat gehoord van Arjen Kamphuis, vriend van Assange?

alufoliegroothandel | 14-04-19 | 07:45 | 2

Zie een Kamphuis op tv, maar die zit er voor de race.

gato | 14-04-19 | 07:58

Weg....

HoerieHarry | 14-04-19 | 07:35 | 1

Sommige kerels zijn al helemaal grijs voordat ze een erectie hadden.
Apart he?

HoerieHarry | 14-04-19 | 07:48

“Zonder deze lekken staat er geen geïnformeerde kiezer in het stemhokje en zijn we geen democratie.”. Beetje vreemde conclusie toch?

Risingson | 14-04-19 | 07:33 | 4

Het is niet van de lucht. Onze overheid kent ook voldoende doofpotaffaires die het beeld vertroebelen om een oprecht goede keuze te maken.

amateurrr | 14-04-19 | 08:52

Je kunt alleen goed geïnformeerd zijn als je over alle informatie kunt beschikken. Wanneer blunders, misstanden, corruptie, verkwistingen, fouten, etc anders worden verdoezeld en er een alternatief verhaal voor wordt geschapen dan wordt het moeilijk om de verantwoordelijke daar politiek op af te straffen in het stemhokje. Neem bijvoorbeeld de ontsnapte gevangene uit de Schie gevangenis enige tijd geleden. Die zou in een vuilniszak naar buiten zijn getild, luidt de officiële lezing. In werkelijkheid is dat überhaupt fysiek onmogelijk tenzij het een kind betrof. Nu gaan er intern geruchten dat een ambtenaar per ongeluk (of misschien niet was het geen ongeluk?) een ontslagbrief aan de verkeerde gedetineerde had geschreven, waardoor de betreffende boef gewoon netjes met brief en al naar buiten heeft kunnen wandelen. In dat geval zijn er blunders gemaakt en verantwoordelijken die zich middels leugens het eigen hachje redden. Hoe kunnen we politieke herstructurering van het justitie apparaat afdwingen als we dergelijke misstanden niet helder hebben? Pas als een klokkenluider in de Schie Gevangenis uit de school klapt kunnen we iets veranderden en voorkomen dat gevaarlijke criminelen vroegtijdig de straten onveiliger maken. Klokkenluiders verdienen de aller strengste bescherming.

Joostmochtnietsweten | 14-04-19 | 10:34

@Joostmochtnietsweten | 14-04-19 | 10:34:
Of als de journalisten in NL eens aan waarheidsvinding gaan doen, in plaats van zichzelf opwerpen als hoeders van de democratie.

amateurrr | 14-04-19 | 11:01
▼ 1 antwoord verborgen

Ze zeggen dat deze oude man de vader... Richard Assange (72) is.
Vader Richard logeerde een paar dagen bij zijn zoon Julian - ze hebben per ongeluk de verkeerde meegenomen.
Julian is inmiddels onder de naam Richard daar vertrokken.

sociaal_econoom | 14-04-19 | 07:31 | 2

Dit is de reden waarom die oude man op de foto zo moet lachen.

sociaal_econoom | 14-04-19 | 08:03

Dat zou wel een mooie stunt zijn.
Richard is overigens zijn stiefvader, maar die ander lijkt ook wel op de foto. starsunfolded.com/julian-assange/ de baard zou vals kunnen zijn.

W_F | 14-04-19 | 09:07

Goed verhaal wederom van Feynman.
Rop Gonggrijp wordt in de aftiteling net onder Assange genoemt. Heeft die nog ergens last van gehad?

Guust Kadaver | 14-04-19 | 07:26

Ouwe man als hij 47 is.

HoerieHarry | 14-04-19 | 06:47

Geile danser, vind je niet?

HoerieHarry | 14-04-19 | 04:29

Nog steeds raar, hij is niet degene de documenten gestolen heeft, dat was Chelsea maning, die bovendien gratie verleend kreeg van Obama.

En de media heeft het over ‘hacken van wiki leaks’

Wiki leaks is niet meer dan een journalistieke outlet..

killRoy1982 | 14-04-19 | 02:34 | 2

En Seth Reich. Maar heb vertrouwen in Trump, die wil de mails van Clinton.

gato | 14-04-19 | 07:36

Alsof de rechtsgang in de VS normaal is,is niet anders dan liegen,bedriegen en chantage.
Beken of je krijgt er nog 30 jaar bij.....

Roger-Rabbit | 14-04-19 | 09:33

Aanklacht op conspiracy. De overlords dragen aluhoedjes.
Kan niet wachten op de transscript.
Zal wel zoiets worden:
Mannings zegt, hey Assange ik wil je wat files opsturen voor je Wikileaks, maar het will niet zo lukken, kan je effe helpen. Zegt Assange, zet deze file op een stick en doe daarmee een rebootje. Gaat vast wel lukken.
Sorry, het lijkt allemaal erg op een witchhunt.

MistaRazista | 14-04-19 | 01:59

Journalisten vinden zichzelf blijkbaar zo belangrijk dat ze er alles voor over hebben om dat doel te bereiken.
Grootste tuig dat er bestaat.

Ongeblustekalk | 14-04-19 | 01:20 | 4

Het journaille in NL doet er niet voor onder, dat is ook tuig. Waarheidsvinding heeft de afgelopen 10 jaar nooit de prio gehad, en al die suggestieve meuk komt mij mijn strot uit

amateurrr | 14-04-19 | 08:55

Journalisten zouden juist meer moeten peuren waar het stinkt. Niet minder omdat ze er voor worden vervolgd.

Joostmochtnietsweten | 14-04-19 | 10:39

@Joostmochtnietsweten | 14-04-19 | 10:39:
Probleem is vaak dat ze niet blanco ergens instappen en echt op zoek gaan naar de feiten. De conclusie al bekend en daar wordt dan een onderbouwing bij gezocht.

amateurrr | 14-04-19 | 11:04
▼ 1 antwoord verborgen

Nou, ik vind dit behoorlijk gelul. Hetzelfde zou je kunnen zeggen over Jos Breg, maar daar had je geen commentaar op

IJzer Oxide | 14-04-19 | 01:04 | 1

Applaus. Dat is de domste opmerking sinds de uitvinding van domme opmerkingen.

Mazzelstof | 14-04-19 | 08:14

@ShareholderII, Exact wat u zegt, "oude klerkentaal". Het is iedere keer weer alsof Brilsmurf je om de oren komt slaan met allerlei feiten. Het klopt allemaal wel, snijdt allemaal wel hout, maar komt nooit op het juiste moment. Doe eigenlijk maar gewoon helemaal niet.

kotelet | 14-04-19 | 00:57 | 1

hoe is de timing van dit betoog van Fynman verkeerd dan in jou optiek?

Joostmochtnietsweten | 14-04-19 | 10:40

Schrok me dood toen ik de afgelopen week bovenstaande foto van Julian Assange zag.
Hij ziet eruit als een man van 74, terwijl hij nog maar 47 is.
Geboren op 3 juli 1971 in Townsville - Australië... hij heeft een zoon Daniel Assange.
Zo'n oude man moeten ze met rust laten.

sociaal_econoom | 14-04-19 | 00:54 | 5

Leuk, hij heeft een keertje geneukt en een zoon.
Had ik niet gedacht.

HoerieHarry | 14-04-19 | 04:58

Ik heb een foto gezien met Assenge en duim omhoog en knipoog, met op boek in zijn hand, verder hoorde ik uit Amerika dat alles al online staat en gauw wordt vrijgegeven, Trump zal wel benieuwd zijn. Verder wordt nu door de media Epstein en Trump gekoppeld, dan doet Trump niets, en Putin, die lacht zich rot dan of niet, Het is niet alleen Assenge, er staan 50 man rondom hem.

gato | 14-04-19 | 07:42

met rust laten omdat hij er oud uitziet? met rust laten omdat hij getint is? met rust laten omdat hij geen groene haren heeft? Kom op man, wat een gelul;

langzullenweleven | 14-04-19 | 08:35
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Kop Kaaz | 14-04-19 | 00:49

''Iemand wordt aan de schandpaal genageld voordat de rechtbank heeft kunnen spreken''... in Nederland zien we dit ook.
De verdachten worden voluit genoemd met voor- en achternaam en hun overtreding wordt meerdere malen via de media en TV... in beeld gebracht.
Dikwijls zijn het personen, rechts van het midden.
Voorbeeld:
Geert Wilders met zijn ''minder, minder'' en Thierry Baudet met ''boreaal''.
Ze zijn al veroordeeld voordat de (D66) rechter het vonnis heeft uitgesproken.

sociaal_econoom | 14-04-19 | 00:42

Och jaaaa.... bionnenkort sta je er als land alleen voor, en dan kun je wel wat back-up van een oude vriend gebruiken.
-
En één van de voorwaarden daarbij zou kunnen zijn, dat je dan die oude vriend bij wijze van onderstreping van de nieuwe relatie iets geeft dat hij graag hebben wil.
-
... en laat nu -oh, toeval!- met het aantreden van de nieuwe president van Equador nét het beschermde dakje boven het hoofd van Assange wegvallen... en dat terwijl hij inmiddels Equadoriaans staatsburger is...

bisbisbis | 14-04-19 | 00:32 | 5

Rustâg. De antwoorden komen vanzelf.

RickyLaRue | 14-04-19 | 00:48

@Kop Kaaz | 14-04-19 | 00:52:
Nee, waarom?

HoerieHarry | 14-04-19 | 04:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Feynman,

Met alle respect denk ik (en dat zie je ook aan de commentaren hier) dat partij kiezen voor iemand of een instelling misschien niet altijd hoeft.

Niemand van ons weet hoe het allemaal echt in elkaar steekt met die Assange.
Jij niet, en de rest van ons ook niet.
En natuurlijk kunnen we allemaal in aannames denken.

Er is wellicht veel meer gaande dan iedereen hier weet.
Wilde ik even zeggen.

HoerieHarry | 14-04-19 | 00:14 | 6

Ben je al bekend met de Here Jezus, Hoerie?

RickyLaRue | 14-04-19 | 00:54

Harry, de basisprincipes gelden ook zonder alles te weten. Namelijk dat openheid van informatie essentieel is voor de democratie. Daarmee verdienen klokkenluiders (maar ook journalisten) bescherming. Volgens mij heeft Feynman dat gepoogd uiteen te zetten in zijn post. Naar mijn idee was hij daar aardig in geslaagd, totdat ik posts als de uwe las. Blijkbaar hebben maar weinig mensen ontzag voor democratie.

Joostmochtnietsweten | 14-04-19 | 10:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Hoe het precies allemaal zit of in elkaar steekt, geen idee. Het enige dat ik weet is dat:

1 ] Wikileaks heeft nooit iets hoeven te redacteren/terugtrekken. Het blijkt dat alles wat er gepubliceerd werdt 100% waar is/was. Naar mijn idee was Wikileaks de ultieme versie van transparantie. Immers, het is geen spionage maar het "lekken" van lekken.

2 ] Voorzover ik weet kun je in de VS alleen de "doodstraf" krijgen als je een VS-burger bent en dingen publiceert die de "nationale veiligheid in gevaar kunnen brengen" of door het openbaar maken van militaire geheimen.

Nu is huize Kaaz altijd pro-VS, ik heb er enige tijd gewoond(superland in de juiste streken) en snap ik dat sommige dingen beter geheim kunnen blijven........... maar als je geen VS-staatsburger bent, dan kun je toch ook niet de doodstraf krijgen voor dit "vergrijp"?

Vragen? vragen!

Kop Kaaz | 14-04-19 | 00:13 | 3

1) klopt
2) Assange is geen VS staatsburger en krijgt dus nooit de doodstraf. Zelfs al zou hij VS burger zijn dan ook niet. Geen idee (nou eigenlijk wel) waar die gedachte vandaan komt. Het is "scare mongering" b*llshit fakenews van pro Assange aanhangers en de overtik MSM neemt die onzin meteen voor waar aan.

Basil Fawlty | 14-04-19 | 02:31

Vraag: werdt met dt?

schijtzat | 14-04-19 | 09:20

Beste Kop Kaaz,

"2 ] Voorzover ik weet kun je in de VS alleen de "doodstraf" krijgen als je een VS-burger bent en dingen publiceert die de "nationale veiligheid in gevaar kunnen brengen" of door het openbaar maken van militaire geheimen."

Hmm, voor zo ver u weet, nietwaar. Maar dan toch maar even het "Death Penalty Information Center" raadplegen.
deathpenaltyinfo.org/foreign-national...
Zeer verhelderend.
Hier lijstje van geëxecuteerde "foreign nationals" sinds 1976: 34 mensen
deathpenaltyinfo.org/foreign-national...

Hallo, Basil Fawlty | 14-04-19 | 02:31 | , leest u even mee? 't Is allemaal iets gecompliceerder.
Dank u. Evocatus
PS
Ik geef geen cent voor het leven van Julian Assange als hij eenmaal in de VS. Ze maken het liefst daar linksom of rechtsom (Grand Jury) een eind aan.

Evocatus | 14-04-19 | 11:16

@Feynman | 13-04-19 | 21:55:
OS X is uiteindelijk afgeleid van de Berkeley Software Distribution (BSD) Unix - zo ongeveer de eerste Unix fork (Steve Jobs had BSD genomen voor NeXTSTEP en nam het mee naar Apple). GNU, Gnu is Not Unix, is de facto geen afsplitsing maar eerder een op Unix georiënteerde kopie van Richard Stallman. Die wilde ook zijn eigen kernel ontwikkelen. Linux is een op Minix georiënteerde kopie van een kernel door de Finse student Linus Torvalds (Minix was een onderdeel van een college van de Amsterdamse hoogleraar Andrew Tanenbaum - je kon het gratis hebben, inclusief compiler, echter als je meer wilde moest je een compiler van hem kopen en dat kon en wilde de jonge Finse student niet). Richard Stallman had het systeem en Linus Torvals de kernel. Samen is de correcte naam GNU/Linux, meestal afkort tot Linux. Aangezien supercomputers, de cloud, smartphones (Android is Linux, OS X is BSD) en smart TV's (Android) ook computers zijn geworden wordt geschat dat het merendeel van de computers op GNU/Linux draait (en niet Windows, en ja dat klopt, die is nog heer en meester op de desktop).

Enrique C | 14-04-19 | 00:06 | 2

Correctie: OS X draait op de Mach kernel. BSD is slechts een subsystem.

LiniaalRectaal | 14-04-19 | 00:10

Volgende keer BeOS nog in het verhaaltje opnemen? Want dat Android of Windows boeit eigenlijk niet zo. Ik leg OS-X vaak uit als de beste beste gui-schil die je over een OS kunt leggen. Wordt vooral nageaapt door de anderen. Waar de Metro interface als dieptepunt :o)

Shareholder II | 14-04-19 | 00:30

Zucht, weer dat gezeur van 'Feijnman'. En dan nog wel op zaterdagavond......

kotelet | 14-04-19 | 00:00 | 3

Feynman lul.

RickyLaRue | 14-04-19 | 00:07

Wordt er niet beter op he? Gelukkig staat z'n diepzinnige fotootje er tegenwoordig niet meer bij. Was niet te doen qua belerend misplaatste aftrap. Fraai hoe ie kinderlijk de feitjes bij elkaar lijmt. Met naarstig verkeerde inzet van ouyde klerkentaal. Waarmee dingen zo belerend van klank kunnen raken. Eloquent. Erudiet. Feynman als oude Jezuïet. Ondertussen missen ze op de havo leraren..

Shareholder II | 14-04-19 | 00:19

@Shareholder II | 14-04-19 | 00:19:
De ironie is dat dat fotootje van de échte Richard Feynman is. Deze man was het tegenovergestelde van een belerende klerk. Het was een sprankelende en geniale natuurkundige die met zijn lectures on physics van meer dan 50 jaar oud vandaag nog steeds mensen weet te inspireren. Zijn naam en fotootje lenen, is voor iedereen een soort van heiligschennis.

Joris Beltsin | 14-04-19 | 08:43

En toch hou ik het gevoel dat ik bij die arrestatie naar een toneelstukje zit te kijken. Ook met een rekwisiet in hand, als een soort “boodschap, verborgen in het volle zicht”.
nationalpost.com/news/world/why-was-j...
Het is me allemaal wat te artistiek.

Stormageddon | 13-04-19 | 23:52 | 1

Fotosoep.
Was een eerste druk van Catcher in the Rye.

RickyLaRue | 13-04-19 | 23:57

Asiel aanvragen bij Ecuador is ook iets wat je beter niet zo snel meer moet doen. Er komt altijd een dag dat ze je niet meer willen.

DitjaarkrijgikAOW | 13-04-19 | 23:40 | 2

Ze schijnen matige kappers te hebben.. maar een jaar of drie zing je het blijkbaar wel uit. En dan nog heb je met je fikken aan apparatuur en in documenten gezeten en schond je vele regels. Tamelijk coulant van Equador. Viva!

Shareholder II | 13-04-19 | 23:47

Hij had niet zoveel keuze destijds. Anders had hij ook wel een grotere ambassade gekozen.

Beste_Landgenoten | 14-04-19 | 12:50

Ik heb niks te maken met trial by media of een al dan niet ingetrokken verkrachtingsaanklacht.
Ik ben de aandacht voor deze aandachtsgeile Smeagol zat en wil hem van mijn TV verwijderd zien. Veroordeel hem voor lelijkheid ofzo. Weg met die gast.

Captain Pervert | 13-04-19 | 23:37 | 4

En hier heb je wat mooiers... welterusten.

https://files.catbox.moe/6v5wzn.png

Zwezerik | 13-04-19 | 23:41
▼ 1 antwoord verborgen

Moraal van het verhaal: "Seit gehorsam" aan Vadertje Staat, wees een modelburger, houd je bek, betaal je rot aan belasting en doe net alsof je een "Gutmensch" bent.

telelezer | 13-04-19 | 23:37 | 3

"Remain silent in your seat"

LiniaalRectaal | 13-04-19 | 23:38

Assange/Wikileaks, Manning, Snowden en Seth Rich hebben de wereld een dienst bewezen. Het is een schande dat onze regeringsleiders deze mensen niet te hulp schieten. Wel morren als er in het verre oosten journalisten worden opgesloten. Het wordt tijd dat deze helden de Nobelprijs voor de vrede krijgen.

EUrofoob | 13-04-19 | 23:37 | 6

Wie had er ook weer ook de Nobelprijs v.d. vrede gekregen..? Oh ja de EU, die ons eeuwige vrede heeft gebracht (en het licht niet uit laat gaan)

telelezer | 13-04-19 | 23:57

Die Nobelprijs voor Obama is de grootste farce van de mensheid. De grootste warmonger die de VS ooit hebben gehad.

EUrofoob | 14-04-19 | 06:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik vrees dat de Amerikanen nog steeds pissig zijn. Vinden ze niet leuk als je over hun vuile oorlogen praat. Waar ze al decennia meesters in zijn. Dit kost Julian heel veel. En daar heb ik deze oldskool nooit goed begrepen. Gongrijp destijds ook niet, geloof ik. En die ene dame, ik ben haar naam kwijt. Volgens mij repte de docu toen al dat de groep splitste. Politiek, macht, hackers en een ideaal.. Het ijs kan maar glad zijn.
Ik ben benieuwd of hij zijn troef nog speelt over zijn 'encrypte bestand'. Wat daar nog uit naar boven komt. Ik hoop dat Rian nog wat kan betekenen. Maar zij zal ook haar grenzen kennen.

Shareholder II | 13-04-19 | 23:31

Het wachten is op het wachtwoord van insurance.aes256
Ben benieuwd wat daar in staat...

Alle delen van Kuifje ;-)

Gripzz | 13-04-19 | 23:28 | 2

Ik heb die file ook altijd bewaard. Ik denk dat het password ergens in die ambassade geborgd ligt? Hij zal toch geweten hebben dat dit kon gebeuren..

Shareholder II | 13-04-19 | 23:33

@Shareholder II | 13-04-19 | 23:33: Men denkt in Amerika dat de sleutel bij het boek zit, wat hij in handen had.

gato | 14-04-19 | 07:51

De VS van toen is niet de VS van nu onder Trump. Zou me niet verbazen dat dit een doofpot light wordt vanuit de VS gezien.
Hem laten gaan kunnen ze niet, maar hem een andere identiteit geven wel.

Elvi | 13-04-19 | 23:27 | 1

Onder Trump heeft hij het minste te vrezen.

Beste_Landgenoten | 14-04-19 | 12:51

Vooralsnog las ik ergens (of hier) dat de beschuldigingen nogal beperkt blijven en hem een "milde" straf boven het hoofd hangt...... Wat niet alleen in films maar ook echt gebeurd is: Deze man en anderen van enige kennis hoe "alles " werkt, om te turnen en voor de overheid te laten werken. In principe lijkt me dat ten alle tijden de beste oplossing voor de overheid en de personen in kwestie. Of de bevolking daar mee gebaat is is niet te zeggen. Want het loopt nogal eens uit de hand... Voordelen en nadelen. Zelfs presidenten worden in het ongewis gelaten, of summier bijgepraat om later er over te kunnen zwijgen.
Maar goed, info ergens opgeslagen betekent geen garantie voor bescherming ondanks alle beschermende constructies.... Veel komt toch uit... Computers, etc. worden zelfs zo bij het grof vuil gezet compleet met (geheime) bestanden....
Ik hoop op een goed einde met een milde straf....

dijkbewaker | 13-04-19 | 23:25

Het is gewoon een Vieze Man. En een hacker met pathetische trekjes.

Kuifje-in-de-EU | 13-04-19 | 23:15 | reageer
..
Flikker toch op met je getrol, ik reageer nauwelijks op mensen zoals jij en na 11 jaar lid van deze club riskeer ik een -joris- graag .. Maar lees meer berichten van u waar ik mij zo danig an stoor dat ik dit toch even moet plempen.

Shadow112 | 13-04-19 | 23:24 | 5

@botbot | 13-04-19 | 23:33:
Ja ja, al die levens die in gevaar waren. Hoeveel kunnen het inmiddels niet meer navertellen na al die jaren?

Joris Beltsin | 13-04-19 | 23:46

Die verkrachtingszaak blijft maar als kauwgom onder Assange's schoen plakken. Dat doet bij mij toch wat twijfels rijzen over zijn persoonlijkheid als ook over zijn motieven. Er zijn signalen dat hij wel eens heel goed een Vieze Man zou kunnen zijn. Als iemand op één vlak onethisch gedrag vertoont, zou hij dan op al die andere wel zuiver opereren?

MickeyGouda | 13-04-19 | 23:47

@botbot | 13-04-19 | 23:33:

Heeft u het nu over assange of over dit kabinet die suv aan terroristen heeft geleverd.

tweetybird | 14-04-19 | 00:25
▼ 2 antwoorden verborgen

De somste fout die Julian Assange maakte, was dat ie naar Engeland verkaste. Want die Engelse en Amerikaanse inlichtingendiensten zijn twee handen op een buik. Hij had gewoon naar Rusland moeten gaan, net als Edward Snowden.
Nee, die Engelsen vallen me vies tegen in dezen.
Tegelijkertijd, als Julian Assange nu in Nederlandse handen zou zijn, zou ie geen haar beter af zijn. Dan zat ie nu ook zo goed als op het vliegtuig naar Amerika, waar hem een politiek proces wacht waarvan de uitslag al vast staat: Barbertje moet hangen.
Ik hoop dat Donald Trump nog wat voor Julian Assange kan betekenen. Donald Trump is ook geen vriend van de inlichtingendiensten. Maar ik vrees het ergste.

VanBukkem | 13-04-19 | 23:23 | 1

Yepp. Sterker nog Pinnokio ruttegraat had hem effe geklapt en daarna persoonlijk naar amerika gebracht.Nu heeft het nog een tijd geduurt. Hier had hij in de eerste maand al op transport naar amerika gezeten. Je weet toch. Het beste jongetje van de klas.

tweetybird | 14-04-19 | 00:23

Een van de redenen dat er bijna geen klokkenluiders zijn. Journalisten die de waarheid schrijven worden in Oekraïne, Rusland en Malta vermoord. In Nederlanf moest de klokkenluider van bouwfraude jarenlang procederen en in een caravan wonen. De klokkenluidster van een 'onafhankelijke' onderzoeksinstituut in NL werd ook al verguisd, .
Nu hebben wij sinds een paar jaar het klokkenluiders huis in Utrecht, maar ik heb het idee dat die weinig werk hebben.
Integer en eerlijk zijn kost je de kop. Onderzoeken, gebaseerd op feiten, worden in de MSM genegeerd, gedownplayed of belachelijk gemaakt.
En niemand wordt ervoor gestraft.
Wat dat betreft zijn wij sinds de middeleeuwen geen ruk opgeschoten. De rijken worden rijker en fuck de rest op iedere mogelijke manier

Olleke | 13-04-19 | 23:20 | 1

Het is maar net hoe je de kat de bel aanbindt

botbot | 13-04-19 | 23:25

Oud interview met kennis van Julian Assange en oprichter van XS4ALL, Rop Gonggrijp. We zijn te laat....

https://youtu.be/7dWUrmQrCSE

Zwezerik | 13-04-19 | 23:16 | 2

Dank voor dit verbijsterende interview filmpje..!
Ik wist wel dat je via camera's op de weg met je autonummer en ook via je telefoon gevolgd kunt worden en ook via je emails, etc. maar ik wist nog niet dat je ook via je printernummer gevolgd kunt worden door Vadertje Staat..! Wat een vreselijke wereld hebben we gecreeerd; Big Brother 1984 is er niets bij..! En het naieve volk weet het amper en wil het eigenlijk niet weten.

telelezer | 13-04-19 | 23:51

@telelezer | 13-04-19 | 23:51:
Nou daar hebben ze u printernummer niet voor nodig. Het is genoeg om u computer aan te zetten. En hop u processor geeft ze alles wat ze van u willen weten.Met zijn unieke id.

tweetybird | 14-04-19 | 00:06

De inhoud van dit topic moet nog even bezinken, maar de foto's van Assange roepen wat uiteenlopende associaties bij mij op. Allereerst aan "The Santa Clause" waarin Tim Allen langzaam verandert in de kerstman. Daarnaast aan Sadam Hoessein die vers vanuit zijn schuilplek wordt afgevoerd, verwilderd en bebaard. Vreemd en verrassend, dat mag deze radicale uiterlijke transformatie van Assange tot een oude man toch wel worden genoemd.

MickeyGouda | 13-04-19 | 23:11 | 16

@Basil Fawlty | 14-04-19 | 01:21:

Dus waar maakt u zich dan zo druk over.Hmm wel raar dat de VS er schijnbaar toch anders over denkt als u. Want dan hadden ze hem wel laten lopen. Dus niet bepaalt erg realistisch van u.Als het voor hun een ongevaarlijke clown was geweest hadden ze de zaak wel laten rusten. Denkt u ook niet. Want waarvoor ophef veroorzaken dat meer schade kan veroorzaken als het stilletjes laten betijen.En niemand het er meer over heeft of echt er over nadenkt.Als het zo'n ongevaarlijke nietszeggende clown was geweest had je de VVD trollen hier niet zo gehoord om de man te downplayen om niet op de kern van de zaak in te gaan.En hem hier proberen als een rare clown weg te zetten.Nee het blijft toch iets aparts. VVD trollen die liever niet zien dat een onderste steen boven komt.En liever wegkijken. Voor vooral de echte waarheid. VVD ers hebben namelijk een hekel aan klokkeluiders omdat het hun ook wel eens zou kunnen treffen.Ik zeg partij met de meeste corruptie schandalen onder hun leden. Yeahh

tweetybird | 14-04-19 | 01:55

tweetybird | 14-04-19 | 01:55 |
Ik maak me nergens druk over, u blijkbaar wel.
Daarnaast was het Ecuador die heeft besloten om hem los te laten. Wellicht vanuit economische gedachten. Ecuador is nogal arm en ze kunnen kiezen. Of Assange onderdak verlenen en als paria worden gezien welke nadelig is voor de bevolking of om iets minder principieel te zijn en mee te gaan in de vaart der volken welke weer goed is voor hun bevolking.

En wat de VVD hiermee te maken heeft? Geen idee waar u over brabbelt. Heb niks met die partij en stem er niet op.
Misschien dat u beter uw smartphone uitzet en uw roes gaat uitslapen en dan praten we morgen, als u nuchter bent, verder.

Basil Fawlty | 14-04-19 | 02:07

Wel raar dat Obama die Chelsea Manning heeft gepardonneerd maar niet tegelijk ook de zaak tegen Assange heeft laten seponeren. Want om die zaak, militaire docs online zetten, is het allemaal te doen geweest. Voor de rest heeft ie weinig bereikt. Wel leuk de DNC tegen zich in het harnas gejaagd door Billary te kijk te zetten, dat dan weer wel.

SDI | 14-04-19 | 02:13
▼ 13 antwoorden verborgen

“Op het bureau lag het uitleveringsverzoek al klaar“. Is dat zo, en waar blijkt dat uit? Of hebben de VS gewoon snel geschakeld zodra duidelijk werd dat Assange gearresteerd ging worden? Dat doet er nogal toe: het eerste zou duiden op een 1-2-3tje tussen de VS, Ecuador, en GB. Het laatste doet dat niet, en is een plausibele verklaring.

Muxje | 13-04-19 | 23:11 | 1

Julian Assange, 47, (03.07.71) has today, Thursday 11 April, been further arrested on behalf of the United States authorities, at 10:53hrs after his arrival at a central London police station. news.met.police.uk/news/update-arrest-...

Feynman | 14-04-19 | 11:15

Valt allemaal wel mee, die Amerikanen zijn zo slecht nog niet.
Ze pakken je op als man en ze laten je weer vrij als blonde stoot.
Even doorbijten Assange.

Rest In Privacy | 13-04-19 | 23:10

Wie is die zwerver? Of is na Zwarte Piet nu de aanval ingezet op de kerstman?

Titaantje | 13-04-19 | 23:10

Ergens denk ik dat Assange nog heel veel brisante informatie over heel veel gezagsdragers achter de hand heeft. En die altijd nog ingezet kan worden als wisselgeld.

SugarCandyMountain | 13-04-19 | 23:10 | 3

Niet nadat we zijn prefrontale cortex een paar stroomstoten hebben gegeven.

LiniaalRectaal | 13-04-19 | 23:11

Dat wordt dus een proces achter gesloten deuren.

VanBukkem | 13-04-19 | 23:25

Och. Hij heeft wel meer schokkend materiaal aangekondigd dat uiteindelijk toch niet zo heel spannend bleek te zijn.

Beste_Landgenoten | 14-04-19 | 12:53

Heb er wel eens rondgeneusd maar de relevantie van veel documenten ontgaat me. Lijstje met homeopaten, cursusmateriaal scientology, boekhouding transcendentale meditatie, onbenullige akkefietje meisje Peace Corps etcetera etcetera.

Joris Beltsin | 13-04-19 | 23:14

Naar mijn bescheiden mening is het interessant dat hij na 7 jaar toch word uitgeleverd .. Hij is een te hete aardappel om zo om te leggen of iets tegen hem te maken.. Buiten dat, wat is die man oud geworden in 7 jaar!

Shadow112 | 13-04-19 | 23:05

GS leaks

Teeweetwee | 13-04-19 | 23:02 | 2

If only you knew how bad things really are.

LiniaalRectaal | 13-04-19 | 23:03

Oy vey, Asssange.
Assange zit bij mij in de categorie Jobs en Musk. Absoluut niet dom maar opportunisten, narcisten, egoisten en vooral hele goede marketeers. Jongens die absoluut over lijken gaan voor hun eigen ego en eer. Wikileaks begon als een fantastisch nobel streven maar zou waarschijnlijk grotendeels in de anonimiteit zijn gebleven ware het niet dat Assange het wist te verkopen. Niks mis mee en terecht. Het werkte prima. Maw marketeer. Maar Assange ging naarmate het populairder werd zich meer en meer identificeren met Wikileaks. Maw hij verkocht Wikileaks als zijnde Assange en Assange was Wikileaks. De inhoud werd meer en meer naar de achtergrond gedrukt. Hij vereenzelfdigde zich dus meer en meer met Wikileaks en drukte de echte hackers/verzamelaars van de info naar de achtergrond en dat hij wist hij. Waarom? Omdat echte hackers/verzamelaars niet zo mediageniek zijn als de narcist/egoist/marketeer Assange. En wat krijg je dan? Hij kwam vol op de radar en dus hoge bomen vangen veel wind. Hij zal binnenkort op de blaren moeten zitten. Tsja.
My 2 hacked cents ;-))

Basil Fawlty | 13-04-19 | 22:59 | 4

@Kuifje
Dat is dus dat egoisme, narcsisme en daardoor kreeg hij dus ook herrie met zijn oude maten. Hij bracht een behoorlijk aantal mensen in gevaar ter meerdere ere en glorie van hemzelf.

Basil Fawlty | 13-04-19 | 23:14

Volgens mij zie je het wel aardig Basil.

HoerieHarry | 14-04-19 | 00:00

Wat snapt u niet aan klokkenluiden en lekken?!?

Assange zette zichzelf op de voorgrond, zodat de klokkenluiders niet in het vizier zouden komen. WikiLeaks was niet meer dan een nieuwsbron en Assange dus een soort van journalist die zijn bronnen beschermde.

Het heeft helemaal niets met mediageniek te maken.

Xantion | 14-04-19 | 06:48
▼ 1 antwoord verborgen

En dus GS wat ga je doen?

decommunist | 13-04-19 | 22:54

If you klokkeluidt we will take You down, whatever it takes.

Lessen: do not klokkeluidt.

Oepsie1234 | 13-04-19 | 22:43 | 1

Heb je wel een punt.
In Nederland is het volgens mij nog nooit goed afgelopen voor een klokkenluider.

HoerieHarry | 13-04-19 | 23:00

GS en klagen over trail by media en schandpalen... jongejongejonge

Balgesjaakt | 13-04-19 | 22:37 | 2

Die link met Kroon snap ik ook niet. Die laat z’n leuter toch zelf zien?

Trumme | 13-04-19 | 22:39

Marco Kroon mag de media wel gebruiken als hij een sprookjesboek uitbrengt maar de media mag niet over hem schrijven als hij wordt opgepakt voor irritant gedrag.

Rest In Privacy | 13-04-19 | 22:46

Als hij wist dat hij de ambassade uit gezet zou worden snap ik niet dat hij de avond er voor niet is vertrokken. Met die baard was hij onherkenbaar. Gewoon naar buiten lopen en met zijn OV chipkaart de bus pakken en weg is ie.

Osdorpertje | 13-04-19 | 22:36 | 4

Maar mogelijk hadden ze in de Peruaanse ambassade geen chipknipuploadautomaten?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 13-04-19 | 22:38

Niemand herkent hem als ie in Londen pizzakoerier wordt.

HoerieHarry | 13-04-19 | 22:57

Hij heeft wel iets weg van Bhagwan.

LiniaalRectaal | 13-04-19 | 23:00
▼ 1 antwoord verborgen

Uit eerdere publicaties begreep ik ook dat Assange nogal een viespeuk is die niet van douchen houdt en een hekel heeft aan deodoranten. Op de foto ziet hij eruit alsof hij in een kartonnen doos in het Vondelpark woont. We gaan vast nog veel van en over deze zwerver horen.

Rest In Privacy | 13-04-19 | 22:34 | 21

@Xantion | 14-04-19 | 06:57: dat kan ook gezegd worden van allen die achter dit gedoe van Assange staan: waarom heeft die klojo alleen de US gehackt en niet Rusland of China zodat hij iig geen balansverstoring op zijn geweten heeft?

langzullenweleven | 14-04-19 | 08:50

@langzullenweleven | 14-04-19 | 08:50:
Assange heeft niemand gehackt?
Weet niet waar u uw info vandaan haalt, maar Assange had enkel een platform voor klokkenluiders gecreëerd.

It's only the messenger.

En misschien is de reden dat hij enkel de USA aanpakte juist wel omdat de balans op geopolitiek al aardig verstoord is. Wat waren de redenen van alle invasies en regime changes?
Ze hebben inmiddels wel een wereldwijd netwerk met militaire basissen, en pro Amerikaanse regeringen in die landen.

Bovendien, vergeet niet dat wij die landen zelf al continu bashen hier in het westen.

Dus ja, waarheid zullen we misschien wel nooit weten, maar mijn vermoeden is dat het eerder was om de balans te herstellen.

Xantion | 14-04-19 | 11:18

@Kuifje-in-de-EU | 13-04-19 | 22:46:
Ik hap toch maar toe dan... Afgezien dat we allemaal wel eens ad hominems gebruiken en op de man spelen, is het nogal zwak om alléén daarin te grossieren. En dan ook nog vrijwel altijd het gevestigde orde standpunt in te nemen. Paar het eens met minimaal één argument of werkelijk relevant feit per aftrap.

Het volume van Frans Timmermans boeit me niet. Dat hij bijna het zwarte gat symboliseert waar de EU haar macht en soevereiniteit van lidstaten naar toetrekt, soit. Het gezwalk van Junker maakt me ook niet uit, ook al verpersoonlijkt hij ook de waggelende koers langs de afgrond van Brussel of de beneveling van de macht. Van mij mag de dikke 300 kilo wegen als hij graag wil eten en de dunne de ganse dag lazarus zijn. Maar hun idealen en argumenten deugen gewoon niet.

Ik beoordeel hen dus niet om het inhoudsvolume van hun blubber of de schaarsheid van het bloed in hun alcohol, maar inhoud van hun karakter. Of nog preciezer, hun karakter kan me eigenlijk ook niet schelen, net als dat van Assange en Trump. Maar wat ze werkelijk relatief doen voor vrijheid en waarheid. En daar heeft de "stinkende narcist" toch meer voor gedaan dan menig mens. Zelfs als zijn motieven of methoden niet altijd zouden hebben gedeugd.

Wol | 14-04-19 | 14:19
▼ 18 antwoorden verborgen

Deze man moest wat er ook zou gaan geburen, opgepakt worden door de VS, en al die verkrachtingen zijn natuurlijk vals zoals alles wat de overheid over ons uit spreid vals is.

Het ziet er heel beroerd uit voor hem, hij is al voor levenslang veroordeeld maar moet nog wel even voor de rechter komen, maar dat is natuurlijk ook allemaal door gestookte kaart.

Niet links | 13-04-19 | 22:29 | 4

@TeeJee | 13-04-19 | 22:32:
Zeker vergeten dat die man die een waxine lichtje tegen de gouden koets had gegooid, bijna een jaar in voor arrest heeft gezeten.

Dat is volgens onze wetgeving eigenlijk onmogelijk, maar deze man werd toch een jaar van zijn vrijheid ontnomen. Dat laat maar zien dat de wetgeving niet voor iedereen gelijk is in deze wereld en die vrouwelijke justitie en haar weegschaal voor de balenboffen niet water pas hangt maar helemaal een kant ophangt. Maar slaap lekker verder!!!!!!!

Niet links | 13-04-19 | 23:04

@Niet links | 13-04-19 | 23:04:
Ik ben benieuwd wat een door gestookte kaart is. Hier stoken we voornamelijk jenever.

Rest In Privacy | 13-04-19 | 23:08

@Niet links | 13-04-19 | 23:04:
Ach.. dat had hij kunnen weten, als je een rechtszaal binnen komt dan zie je de foto van de Koning al hangen, en dan hoef je geen horloge te hebben want dan weet je al hoe laat het is :))

weggeterrorist | 14-04-19 | 00:09
▼ 1 antwoord verborgen

Marco Kroon trail by media en aan de schandpaal? Is dat niet een beetje overdreven?

Rest In Privacy | 13-04-19 | 22:25 | 9

@HoerieHarry
Gelukkig hebben de hekken een nieuwe bestemming gevonden tijdens de carnaval: fornicatie.

LiniaalRectaal | 13-04-19 | 23:15

@LiniaalRectaal | 13-04-19 | 23:08:
Zelfs de vrouwtjes zitten gehurkt achter auto's te pissen met carnaval in Den Bosch en de Binnendieze kleurt geel.

Rest In Privacy | 13-04-19 | 23:21
▼ 6 antwoorden verborgen

Begrijp ik goed dat Assange een soort Robin Hood van deze tijd wordt gevonden hier?
En die aangerande vrouwen dan?
Dat zal uiteraard wel weer een complot zijn en is niet waar
Ik zeg altijd: waar rook is is vuur!

HoerieHarry | 13-04-19 | 22:22 | 19

ZwarteDag | 13-04-19 | 23:22
Zolang jij geen goede open vragen kunt stellen aan mensen, waar iemand iets van snapt, dan ben jij de domme van ons twee.

HoerieHarry | 13-04-19 | 23:26

@HoerieHarry | 13-04-19 | 23:26:
In zweden hebben ze zo'n aanklacht al als je de nick neemt pippi langleuter.Zeg maar als je niks hebt om iemand op te pakken zoek je toch iets om dat te doen.Denk daar maar eens over na hoerieharry

tweetybird | 14-04-19 | 01:02

@tweetybird | 14-04-19 | 01:02:
Ben jij met namen bezig in plaats van feiten vriend?
Dan is je IQ toch een heel stuk lager dan dacht ik dat.

HoerieHarry | 14-04-19 | 04:42
▼ 16 antwoorden verborgen

Voor wie nog even wil snuffelen voordat het allemaal weer verdwenen is. Er wordt gezegd dat er nieuwe documenten aan zijn toegevoegd sinds Assange vastzit.

https://file.wikileaks.org/file/

Zwezerik | 13-04-19 | 22:17 | 1

Wel oude data. Allemaal uit 1984... Ow wacht.

Cadaver | 14-04-19 | 07:44

Weg met die narcistische vent.

Willem_Oltmans | 13-04-19 | 22:16 | 6

Je laat je wel erg kennen Wimpie.

LiniaalRectaal | 13-04-19 | 22:50

Laat maar grap is al gemaakt.

Rest In Privacy | 13-04-19 | 23:04
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik sta hier een beetje dubbel in. Assange heeft veel dingen naar buiten gebracht die anders verzwegen hadden geweest, maar zijn drijfveer lijkt Soms wel erg veel haat tegen alles wat de verenigde staten is. Want hoeveel heeft WikiLeaks naar buiten gebracht over bijvoorbeeld Rusland / China / Afrikaanse en Latijns Amerikaanse landen. Bijna alles wat Assange deed was alleen maar anti vs.

Puntjes-maker | 13-04-19 | 22:15 | 4

Daar zou je over kunnen opperen, dat de VS als een heilige werd gezien en dat Assange wilde aantonen dat de VS toch niet zo'n heilige is. Maar nu gis ik ook maar in het wilde weg.

Rest In Privacy | 13-04-19 | 22:38

Puntjes-maker | 13-04-19 | 22:15

Dat had ik al vanaf dag 1.

Kop Kaaz | 14-04-19 | 00:46

Kan ook de reden hebben om het geheel in balans te brengen.

Rusland, China etc zullen heus wel wat op hun kerfstok hebben, alleen is dat waarschijnlijk voornamelijk gericht op nationaal toneel, de VS richtte zich op internationaal toneel, en doet zich hierbij voor als 'the good guy'.

Ja, ook in Oekraïne zaten ze, al voordat de Russen steun verleenden aan de separatisten.
Desondanks ziet de halve wereld de Amerikanen nog altijd als 'the friendly neighbor'.

We zullen zien wat er gebeurt als het paswoord van de insurance documenten inderdaad vrijgegeven gaat worden.
Misschien dat die inhoud Assange's drijfveer geweest is om zich zo op de VS te richten.

Vergeet niet Clinton een persoonlijke hetze was geworden voor Assange, en niet anti-Amerikaans. Clinton was immers diegene die hem dwong te vluchten.

Xantion | 14-04-19 | 09:14
▼ 1 antwoord verborgen

Hete soep, Assange heeft veel informatie die eenmaal boven water de republikeinen goed uitkomt.

larie | 13-04-19 | 22:12

En toch moet ik bij de bovenstaande foto telkens aan Howard Hughes denken.

Enrique C | 13-04-19 | 22:10

Hij is slechts een boze blanke man met een witte baard en dus is het terecht dat zij hem pakken.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 13-04-19 | 22:10 | 1

Santa Claus is ook gevlucht naar de Noordpool. En alleen stiekum, in het donker, komt hij nog wel eens naar de bewoonde wereld.

Winter_is_coming | 13-04-19 | 22:43

“Net zoals bij Macro Kroon trial by media, voordat de verdachte bericht krijgt of verhoord wordt.”
Gebeurt hier ook regelmatig.

Superior Bastard | 13-04-19 | 22:09 | 1

Je zal het allemaal wel goed bedoelen hoor maar waar is hier? Gewoon bij je thuis?

rokertje | 14-04-19 | 09:23

Dus volgens de afspraak kan Assange niet worden uitgeleverd aan een land die de doodstraf kent, zoals de VS. Ik vermoed dan ook dat dit een afspraak op papier is.

Het gekke is: manning heeft inmiddels gratie gekregen, maar nu wil de VS de ‘helper’ berechten?
Bijzonder stom, dit wordt een show proces waarbij alle pijnlijke feiten NOGMAALS huizenhoog worden gegooid en het nogmaals pijn gaat doen bij de VS overheid.
Het is net alsof de VS een masochistische neiging heeft om zichzelf continue pijn te doen, of het zijn een stel debielen net zoals onze eigen overheid dat is...

ZwarteDag | 13-04-19 | 22:09 | 6

Dat was volgens mij gewoon een misselijke deal, levenslang of je piemel en een toonbeeld van vrijheid worden

Balgesjaakt | 13-04-19 | 22:38

Helemaal niet gek dat Manning is vrijgesproken. Die is vrijgesproken door Oboema. Er zit nu een andere president.

Het plaatsen van logs waarin iets zou staan over oorlogsmisdaden is 1 ding. En er zijn echt wel mensen aan beide kanten in het politieke bestel die dat aan de kaak willen stellen.

Maar een massa informatie zonder enige info over misdaden ongeredacteerd neerpleuren, en waaruit kwaadwillenden wel info over troepenbewegingen kunnen halen is verraad. Jij zou als soldaat maar onderweg zijn en op een IED rijden.

Dat had Tjelsie moeten weten en toch deed hij het. En werd dus letterlijk een matennaaier.

SDI | 13-04-19 | 23:46

@SDI | 13-04-19 | 23:46:

Daarnaast snap ik dan ook niet dat Oboema wel Manning heeft vrijgelaten maar niet de zaak tegen Assange heeft laten seponeren. Had hij zijn OM kunnen laten doen.

SDI | 13-04-19 | 23:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Er gaan geruchten dat de president van Equador, Lenin Moreno, een flinke zak geld heeft gekregen om Julian Assange te verraden.

https://bigleaguepolitics.com/how-ecuadors-globalist-regime-received-billions-to-sell-out-julian-assange/

Zwezerik | 13-04-19 | 22:07 | 5

*Ecuador

LiniaalRectaal | 13-04-19 | 22:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Bewust vele mensen in gevaar gebracht uit effectbejag.
Arrestatie is terecht.

Superior Bastard | 13-04-19 | 22:05 | 8

Minstens 66.000 dooie Iraakse burgers zijn het niet met je eens...

Bucket of Shit and P | 13-04-19 | 22:48

Ook veel mensen het lot bespaart.

Alleen al Guantanamo Bay was voor de leaks onbekend, de toestanden daar waren absurd en mensonterend. Ook zaten er hier veel vast zonder enig bewijs, en achteraf gezien ook onschuldig.

Dan ook nog het doden van burgers, want better safe then sorry. Om ze vervolgens een toch af te schilderen als terrorist omdat je anders imago schade oploopt.

Mensen als u hebben naar mijn mening bloed aan hun handen. Niet kritisch naar eigen overheden, en stemmen overal als een mak schaap mee in.

Want hoe konden zij de terroristen zijn als wij diegene waren die illegaal het land bezetten en de burgers doden?

Misschien handig om te weten, kijk ook eens naar de Russische invasie van Afghanistan.
De VS vocht nu tegen de partijen die het zelf gesteund had. En ja, Osama Bin Laden was een door de VS gesteunde bevelhebber van de Mujhadeen.

Xantion | 14-04-19 | 07:09

arrestatie is terecht en veroordeling is nog terechter; de lul

langzullenweleven | 14-04-19 | 08:52
▼ 5 antwoorden verborgen

Bush & Blair zijn nooit vervolgd voor oorlogsmisdaden en Assange die dit publiek heeft gemaakt wordt nu geslachtofferd. Erg democratisch die US of A.

The Anarchist | 13-04-19 | 22:05 | 1

Haha, democratisch... nooit geweest.

schijtzat | 13-04-19 | 22:38

Dank voor dit stuk Feynman.

nedpol | 13-04-19 | 22:03

Veel succes Julian, in een land waar men denkt dat een sniper meer dan honderd mensen om kan leggen en er geen burgerslachtoffers of bondgenoten bij zitten.

miko | 13-04-19 | 22:03

Die Assange is gewoon een lul eerste klas en een enorme roekeloze narcist, dus ik vind het wel prima dat hij nu het gevang indraait.

Rest In Privacy | 13-04-19 | 22:03 | 18

@TeeJee | 13-04-19 | 23:18:

U geeft de knul een kans.... respect voor u. Voor mij is het teveel oogruis.

Kop Kaaz | 14-04-19 | 00:43

Oeps kuifje dacht dat er stond pinnokkio ruttegraat is gewoon een lul en een enorme roekeloze narcist. Wou je al bijna gelijk geven.Gelukkig effe mijn leesbril opgezet. Want dacht gelijk ,kan nooit dat die VVD troll ineens bekeert is en ineens de echte waarheid inziet.Tot zover u grapjes terug gekaatst.

tweetybird | 14-04-19 | 01:31

ja

langzullenweleven | 14-04-19 | 08:52
▼ 15 antwoorden verborgen

Hij zal in de VS wel zelfmoord plegen met twee kogelgaten in zijn rug

Landstorm | 13-04-19 | 22:03 | 1

Haha, zoiets zal het wel worden. Seth Rich is een mooi voorbeeld.

Zwezerik | 13-04-19 | 22:14

Zo ziek allemaal dat het als buitenstaander wordt als kijken naar het bloedige ongeval op de andere rijbaan.

schijtzat | 13-04-19 | 22:02 | 2

Heel wat films worden volgens dit thema gemaakt en gevreten maar als het dan in het echt gebeurt halen de meeste mensen hun schouders erover op.
Áls ze het al meekrijgen.

GekkeHenkieNiet | 13-04-19 | 22:16

@GekkeHenkieNiet | 13-04-19 | 22:16:

Hollywood, films lopen altijd een aantal jaar voor op de werkelijkheid.
Wat vandaag nog Science Fiction lijkt is over een aantal jaren ineens werkelijkheid.

Dat hebben we al met zoveel andere films mee mogen maken.
De huidige smartphones zijn hier een duidelijk voorbeeld van.

iew | 13-04-19 | 22:23

Nog héél even - en in de EU zijn wij ook zo ver.

bisbisbis | 13-04-19 | 22:02

Blijft fubar.

miko | 13-04-19 | 22:01 | 1

30mm terugkoppen?
"Their fault".

RickyLaRue | 13-04-19 | 23:00

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen