achtergrond

Geenstijl

RTL 4 plaatste oudere nepleerlingen op middelbare school voor docu, iedereen boos

Ja, vreemd verhaal, toch wel.

Christelijk Lyceum Veenendaal te Veenendaal deed mee aan een TV-programma dat in documentairevorm het echte leven op een middelbare school vast zou leggen. Opzet: vijf 'nieuwe instromers' zouden door een cameraploeg gevolgd worden. Wat echter verzwegen werd voor zowel docenten als medeleerlingen is dat deze instromers niet onder hun eigen naam leefden, en ook helemaal geen echte instromers waren. Dat kwam uit toen bleek dat de instromers onder nepprofielen op social media zaten.

"Docenten en leerlingen gingen op onderzoek uit. De vijf nieuwe leerlingen waren in werkelijkheid ouder dan de andere scholieren, soms wel 20 jaar oud, en volgden in sommige gevallen een hbo-opleiding of hadden een theaterachtergrond." U zal het niet geloven, maar het is een concept dat over is komen waaien uit de VS, genaamd 'Undercover High'. En ja, ze hebben ons dan misschien van de Canadezen bevrijd, maar we hoeven ook weer niet alles na te doen toch.

Docenten, ouders, leerlingen en ministers boos, dus hoog tijd dat rector Willem Vos even op de damage control gaat natuurlijk. "In het NOS Radio 1 Journaal benadruk rector Willem de Vos dat er niet met geheime camera's is gewerkt." Ah, okay, nee dan is het goed, zand erover en mooi verhaal voor de kleinkinderen.
UPDATE: Leerlingen WOEDEND in staking gegaan, door school naar huis gestuurd.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Ali is gay, Ali woont tegenover een moskee in Veenendaal, hoe zou dat toch aflopen?

Dit verhaal gaat over Ali. Ali is 28 jaar, asielzoeker en homoseksueel. Ali is uit Azerbeidzjan gevlucht want homo's moeten daar van hoge gebouwen worden gegooid.

@Bert Brussen | 24-05-21 | 19:01 | 0 reacties

DENK66-Turk dreigt beste raadslid te worden

Goh. Goh goh goh. Hol vat D66 doet gewoon wat de PvdA altijd deed en neemt lekker wat mensen met een kleurtje op zichtbare posities omdat dat nu eenmaal leuk is voor de folder.

@Zentgraaff | 19-02-18 | 10:04 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.