Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Homohaat is een ziekte

Man. Mens. Misschien wel homoseksueel

Homohaat is een ziekte die zich verdomd moeilijk laat behandelen.

Homohaat is in Nederland - relatief - ontzettend laag. Waar het nog voorkomt, gebeurt het bijna altijd via een proxy. Mensen zwaaien bijvoorbeeld met hun heilige boek en beweren dat daarin staat dat een man/man-liefde een verboden vrucht is. Of ze keren het om: 'Ik heb niks tegen homo's, maar ze dringen het wel steeds meer aan ons op'. (Sure, het gendergedram is behoorlijk toegenomen, maar dat mensen hun levensstijl in je gezicht wapperen is nog geen reden om hun geaardheid af te wijzen, te vrezen of te willen verketteren.) Ook zijn er nog verbazingwekkend veel mensen die denken dat homoseksualiteit een keuze is. Misschien niet eens omdat ze het echt geloven, maar omdat het een prettige proxy schept: als je geaardheid als een 'mening' beschouwt, kun je die mening verwerpen en toch ontkennen dat je zelf een kleinburgerlijke homofoob bent.

Homo's kunnen hele aardige mensen zijn, maar ook onuitstaanbare klootzakken. Net als hetero's. Ze stemmen GroenLinks, maar ook PVV. Sommige zijn team friet, anderen team patat. Introvert en extrovert. Sportief of aartslui. Gemotiveerd of gedesillusioneerd. Ambitieus of achteraan in de rij. Er zijn zelfs homo's die in een god geloven. Het zijn eigenlijk net mensen, met al hun plussen en minnen en hobby's en onhebbelijkheden en dromen en wensen die soms in een Xenos-lijstje zitten en soms in de hemelen geschreven staan. Poepsaai eigenlijk, wat iemands geaardheid is. Hij of zij wordt er echt geen unieker, exclusiever of ander soort mens van dan even saaie, doorsnee, niet-unieke en niet-exclusieve heteromensen.

Homofobie is derhalve een des te wonderlijker verschijnsel, omdat het een irrationele angst etaleert waar geen enkele grondslag voor bestaat. Het hele punt is dat er nul rationele argumenten zijn om bang te zijn voor homo's. Om hen anders te behandelen dan hetero's. Of om homo's uit te willen sluiten uit kerken, gemeenschappen of van het huwelijksrecht. Homoseksualiteit is niet besmettelijk en niet overdraagbaar, maar ook geen vrije keuze. Het "hebben" van homoseksualiteit leidt niet tot ontwrichting of sociale schade in steden, landen of regio's waar homo's aanwezig zijn (overal, dus). Homo's beginnen geen oorlog omdat hun homoseksualiteit hen daartoe aanzet..

De biologische kenmerken van homoseksuele mannen en vrouwen zijn 100% gelijk aan hetero's. Alleen hun genetische geaardheidscodering delen ze met ongeveer tien procent van de wereldbevolking (afhankelijk van hoe je meet), en daarmee zijn ze een minderheid. Maar een ongevaarlijke: Ze doen niemand kwaad, althans niet op basis van hun geaardheid. Ze zijn niet besmettelijk en geven niet af. En ze proberen in de regel niemand te onderdrukken die anders geaard is dan zijzelf. 

Wat nou wel echt een onvervalste, totaal bewerkelijke, rekkelijke en (soms zelf, soms gedwongen) ingenomen mening is, bij volledig en totaal gebrek aan feitelijk, wetenschappelijk bewijs, is het idee dat er een god zou bestaan. En op basis van dat hardnekkige maar nooit bewezen idee, worden andersdenkenden en anders geaarden wél vaak onderdrukt. Achtergesteld. Klein gehouden. Verboden om zichzelf te zijn. Omdat de regeltjes van een heiligverklaard boek aan sommige mensen zo'n fijn proxy-handvest aanreikt om hun eigen angsten mee te kunnen projecteren. En ook zonder religieuze geloofsovertuiging geldt: Homohaat is een keuze.

Homofoben zijn de echte anomalie in onze samenleving. Het is een onredelijk, ongeïnformeerd idee en helaas ook nog overdraagbaar, dus hardnekkig. We zouden het als een ziekte moeten behandelen.

Reaguursels

Inloggen

Geil lijf, lekkere gast. Team patat hier.

Rest In Privacy | 08-01-19 | 21:50

We zouden eens moeten ophouden te trappen in de SJW-truc om mensen in groepen te delen. Ik heb wel eens homo's als collega gehad, ook nu weer, en gek, ze hebben het er eigenlijk nooit over. Het komt wel eens ter sprake maar dat is het dan. Dit gezeik over dat Nashville-vod is net een aflevering van 'Will & Grace', heel de dag roepen dat je homo bent, "o wat ben je homo, weet u al dat ik homo ben? O, by the way, ik ben homo. Ik vind hem leuk, wist je al dat ik homo was? Kijk mij eens verwijfd lopen, als ik nou nog niet bekend sta als homo, weet ik het niet meer."
Voor degenen onder u die humor hebben, dit was natuurlijk vrij dik aangezet, maar is tevens ook mijn punt. Homo's zijn net mensen, die hebben eigenlijk niet zo de behoefte om heel de dag in een leren tuigje te staan hossen op een lekke woonboot, die willen eigenlijk gewoon als mens behandeld worden.
Net zo min dat we heel de dag de vlag uit gaan hangen omdat er mensen zijn die bijziend zijn, of chronisch scheten laten, dommer zijn dan gemiddeld of juist veel slimmer. Als we elke gek en zijn gebrek gewoon lekker zijn ding laten doen, hadden we weer een redelijk normale samenleving. Zo een beetje zoals het was, zo'n jaar of 20 geleden. Het was niet perfect, maar het was niet meer de jaren '50.
Schei uit met dat constante solidariteit betuigen, doe effe normaal. Laat die gekken ondertekenen wat ze willen, en geef opportunisten als Klaver en Jetten geen excuus om heel de dag met een aureooltje te lopen.

Datsun_Cherry | 08-01-19 | 18:27

De Gebruik Verstand Verklaring (de GVV)

Artikel 1
WIJ BEVESTIGEN dat er mensen zijn die het aan hun gegeven verstand niet willen ontwikkelen, gebruiken en aanscherpen.
WIJ ONTKENNEN dat wij het verstand hebben gekregen om vervolgens domweg te kunnen volstaan regels te volgen die lang geleden zijn opgeschreven.

Artikel 2
WIJ BEVESTIGEN dat er mensen zijn die liever geen zelfstandige conclusies willen trekken en zich daarom continu verschuilen achter de Bijbel, Thora, Koran of een ander boek, zodat zij zelf niet hoeven te redeneren en hun hersens te gebruiken.
WIJ ONTKENNEN dat gevoelens, verlangens of beloften om het verstand NIET te gebruiken, domheid en homofobie ooit kunnen rechtvaardigen evenmin als enige vorm van andere vooringenomenheid.

Artikel 3
WIJ BEVESTIGEN dat mensen die geboren zijn met een hersenaandoening in de algemene ontwikkeling waardoor zij geneigd zijn domweg bepaalde regels te volgen evenzeer geboren zijn en evenveel waarde en waardigheid bezitten als alle anderen.
WIJ ONTKENNEN dat onduidelijkheden met betrekking tot ontwikkelen van het zelfstandig kunnen nadenken het iemand onmogelijk maken om een vruchtbaar leven te leiden.

Artikel 4
WIJ BEVESTIGEN dat de misvorming in verstandontwikkeling zorgt voor misbruik van het niet willen nadenken en klakkeloos volgen van regels. Het zorgt voor misvorming in de denkbeelden en omvat zowel waanbeelden als misplaatste superioriteitsgevoelens.
WIJ ONTKENNEN dat een langdurig patroon van niet willen nadenken homofoob gedrag rechtvaardigt.

JeannedArc | 08-01-19 | 17:39

Ik zal nog even herhalen wat 300 anderen voor mij hebben gezegd:
- God bestaat niet en gelovigen zijn gehersenspoeld
- Homohaat is een keuze
- De minister-president is een echte lul met vingers
- 80% van de moslims hebben de Koran nooit gelezen en weten niet eens wat hun eigen geloof inhoudt
- Homo's zijn net mensen en kunnen geliefd en verliefd worden
- Geloof is een ziekte
- Homofoben moeten worden opgesloten in kampen
- Platte of ronde aarde? Nieuwsflits, de aarde is een soort ovaal.
- Ajax wordt landskampioen

Kan dit topic nu gesloten worden.
300 reacties en 98% geeft hetzelfde antwoord of lult met de ander mee...

TriangelJosti | 08-01-19 | 16:13

Van Rossem fulmineert in zijn christenhaatstukken alsof hij persoonlijk getroffen wordt door een manifest dat homopraktijken afwijst als zijnde abnormaal maar de homoseksuele mens als zodanig niet uitsluit maar helpen wil. Dat laatste is kennelijk niet van belang.

Willibald von Klúúúk | 08-01-19 | 15:05

Hoe meer homo's hoe beter, zo komt een lelijke vent als ik ook nog eens aan de vrouw. En nou niet zeuren over de lesbo's, dat die dan weer afvallen van de verkrijgbaren, want daar mis ik sowieso weinig aan.

Geert Akbar | 08-01-19 | 12:36

Als hetero koester ik geen haat of afkeer tegen homos'of lesbiennes,.
Heb zelfs geweldige vrienden eronder.

Aan het trouwen met elkaar heb ik altijd raar gevonden, Maar vooruit, te accepteren..
Het meest vreemde vond ik altijd dat er mensen zijn ( zoals Paul de Leeuw en Barbara Barend ) die als homo en lesbiennes kinderen willen nemen.
Egoistisch vind ik dat.
Zo'n kind leert nooit mamma of pappa zeggen, of de ervaring geen moeder of vader te kennen en dat ontneem je ze. Daar ben ik het niet mee eens.

outdoor | 08-01-19 | 12:29 | 2

Tja, heteroos trouwen en scheiden inmiddels zo vaak dat een kind niet meer weet tegen wie het pappa of mamma moet zeggen .. kinderen van eerste en tweede leg in één nest, ellenlange vechtscheidingen, etcetera.
Die idioterie moet je ook even benoemen, vroeger was het bijzonder als de ouders van een klasgenootje gescheiden was, nu is het bijzonder als de ouders nog bij elkaar zijn.

Analia von Solmsch | 08-01-19 | 13:11

Ik begrijp je redenatie alleen valt dat ook te zeggen voor mensen die scheiden. Zo'n engeneel als Paul de Leeuw wilt homo zijn maar heeft geen ruggegraat om te accepteren dat zijn levenskeuze de consequentie heeft dat hij geen kinderen kan verwekken en hebben met degene met wie hij getrouwd is. Dus dan maar kinderen adopteren en hen laten geloven dat wat de adoptieouder doet, normaal is.

loser | 08-01-19 | 14:24

Heb niks tegen homo's. Enige probleem die ik zie is dat veel homo's hun geaardheid deel laten maken van hun identiteit, en zich op die manier afzetten tegen de samenleving dmv onzinnige parades. Ik zie mijn heteroseksualiteit niet als deel van mijn identiteit, maar gewoon als iets biologisch. Dat is anders dan nationaliteit, religie etc, omdat je hierin, anders dan bij je geaardheid, wel een keuzevrijheid hebt

Nappa | 08-01-19 | 12:08

Amen

Die nare vent | 08-01-19 | 11:36

Wat een gedoe..
Ik zelf (m) heb een vriend. Snap niet wat daar probleem van is. De genegenheid en liefde die je voelt is niet anders dan bij man<>vrouw. Verder boeit het mij allemaal geen fluit. Ik wil gewoon mijn eigen leven leiden, met respect voor anderen.

Laatste wat ik wil is mijn geaardheid etaleren. Vind het daarom wel eens jammer dat al die extravagante heaumeaus die met de pride op de bootjes staan te daggeren zo veel aandacht krijgen. Dat is maar een klein deel. Zoals Rossum zegt zijn we voor de rest net als ieder ander mens.

Publiek is het soms wel wat moeilijker. Snel wat genegenheid tonen naar elkaar ben je toch voorzichtig mee. En nee dan niet elkaar extreem aflikken openbaar. Gewoon even een kus of knuffel wat normale geliefden doen die dingen, daar pas je toch altijd mee op.

Als ze mij willen haten om wie ik ben, prima. Dat ze dat dan doen in eigen kring en het daar houden. Ik accepteer ze om wat zij denken, laten zij mij dan maar zijn wie ik ben. Ik zal het er nooit inwrijven. Gun elkaar gewoon wat ruimte om je leven te leiden. Hoeft toch niet moeilijk te zijn.
Je hoeft elkaar niet zo in-your-face te zitten met alles.

iustus | 08-01-19 | 11:26 | 1

Iutus: ze haten je niet om wie je bent. Hoevaak moet dit herhaald worden. Telkens wordt dit weer op de persoon getrokken. Dit is typisch dat snowflake gedrag. Wees een kerel en accepteer dat iemand een hekel heeft aan zonden (die in hun opinie slecht is voor
Jou en de maatschappij).

nerugaer | 08-01-19 | 12:11

Heeft werkelijk niemand de verklaring gelezen? Ook van Rossem niet? Er staat in dat God het niet zo bedoeld heeft toen Hij de wereld schiep, maar dat homo's van harte welkom zijn in de kerk... ben ik de enige die dat leest?
Dit in tegenstelling tot Van Rossem zelf die meteen over 'haat' en 'foob' gaat zingen terwijl hij zijn deugorgel bespeeld.
Elke christen zal het erover eens zijn dat God het niet zo heeft bedoeld dat een getrouwd stel gaat scheiden. Maakt dit christenen scheidingsfoob? Worden gescheiden mensen gehaat? De kerken zitten er vol mee.
Dat mag je gewoon zeggen, dat God niet voor scheiden is. Dat God het zo heeft bedoeld dat man en vrouw elkaar liefhebben en steunen tot de dood. Dat zal in elke kerk zo gezegd worden en niemand die dan word beschuldigd van haat of fobie. Maar je mag opeens niet zeggen dat God het niet zo bedoeld heeft dat man en man gaan trouwen of vrouw en vrouw gaan trouwen. Want homo's en lesbo's zijn heilig. Daar mag je vooral niets over zeggen.
En weet je wat nog het meest belachelijke is? De Nashville verklaring zegt alleen dat 'God het niet zo bedoeld heeft'. Als jij niet gelooft in die God... dan zal het je toch aan je bips oxideren wat iemand erover zegt dat die niet-bestaande God vindt?
Ze geven aan dat homo's en lesbo's welkom zijn. Ze geven aan dat ze van ze houden zoals ieder ander mens. De christenen in Nederland hebben Nederland zo tolerant gemaakt als het is, geloof het of niet.
Van Rossem, je bent een hypocriete vent als jij de enige bent die een kritische mening over iets mag hebben en anderen zich moeten conformeren aan het 'politiek correcte'.

Tisnietanders | 08-01-19 | 11:23 | 4
-weggejorist-
patriarchy | 08-01-19 | 13:43

Tisnietanders | 08-01-19 | 11:23
De Nashville verklaring gaat veel verder, als je een beetje verdiept hebt in de Amerikaanse religekkies dat wist je dat. Het homohuwelijk wordt in de verklaring niet erkent, terwijl dit gewoon in de wet staat. Overigens het burgelijk huwelijk tussen man en vrouw wordt hierin ook niet erkend, als je goed leest.
@angelica: als je het niet snapt hou je mond.

Analia von Solmsch | 08-01-19 | 13:44

@Analia von Solmsch er is een verschil tussen kerkelijk en burgerlijk huwelijk. De kerk mag zelf bepalen wat het kerkelijk huwelijk is (geldt niet officieel), het burgerlijk huwelijk gaat via de wet en staat voor iedereen open.

Tisnietanders | 08-01-19 | 19:15
▼ 1 antwoord verborgen

ik ben het er niet mee eens!! en dat is godverdomme ook een mening ! ik verwerp de LGBTQI=PIA en de rest (ezelsbruggetje Enst, Bobby en de rest) het is de kant van de COC die geen andere mening duld dan de eigen !
Ik zeg Nee: tegen de LGBT en feministen ! de anti-Nashville, identity politics + #SorryJohan zijn daar de grootse reden voor !

patriarchy | 08-01-19 | 11:16

WTF?????? Waarom is het zo moeilijk om iedereen te laten zijn wat hij/zij is?
De ene religie is werkelijk nog gestoorder dan de andere. Net als je denkt dat het niet erger kan komt dit voorbij. En dan ook nog een politicus die zoiets gaat ondertekenen. Echt dit land is verloren....

knalrode lippenstift | 08-01-19 | 11:04

Er is geen enkele reden om aan te nemen dat Christenen homoseksuelen haten. Echte Christenen haten helemaal niemand alleen al omdat het de wil van God is dat zij hun naaste liefhebben, dat wil niet zeggen dat zij gedrag dat indruist tegen de Bijbelse normen goedkeuren.. Ze denken slechts dat de beoefening van homoseksualiteit indruist tegen de Bijbelse normen en de wil van God. Lees Reve er nog maar eens op na, en moge Hij zich over ons ontfermen en Zijn genade over ons nederdalen!

AlexanderVissers | 08-01-19 | 10:57 | 1

Vraag het eens aan een moslim, dat doen ze niet, is eng.

Uw Verzekeringsadvis | 08-01-19 | 11:27

Wie homohaat als ziekte probeert de declareren is geen beetje beter dan de haters zelfs.

redanx | 08-01-19 | 10:39

Mogen homo haters aan hun eigen piel trekken?

Balgesjaakt | 08-01-19 | 10:32 | 5

Jawel hoor, homo’s zijn mannen die niet willen vingeren. Homo’s zijn dus eigenlijk egoïstische narcisten.

Balgesjaakt | 08-01-19 | 10:37

Net als mensen die met zichzelf discussiëren?

Balgesjaakt | 08-01-19 | 10:38

Haha gaat ie lekker, Balgesjaakt?

JJMS | 08-01-19 | 11:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Over het water lopen, water in wijn veranderen, opstaan uit de dood, dat zijn wonderen uit de bijbel en is niet tegennatuurlijk zeggen de gelovigen. Homoseksualiteit is dus ook niet tegennatuurlijk en derhalve een wonder, Herman Finkers

hotbrasil | 08-01-19 | 10:07

"Ook zijn er nog verbazingwekkend veel mensen die denken dat homoseksualiteit een keuze is"... Maakt het wat uit of het een keuze is? Als ik er vrijwillig kies voor homoseksuele seks, dat gaat dan niemand toch wat aan?

Punksmurf | 08-01-19 | 09:57

Mensen die homo's haten hebben vaak zelf gevoelens voor het eigen geslacht.
Door heel veel herrie te maken, hopen ze dat iedereen denkt dat ze super hetero zijn.
Anders interesseert het je namelijk geen flikker.

Hiesjes | 08-01-19 | 09:28 | 2

Hoe werkt dat? Zijn mensen die negers haten stiekem ook negers? Zijn mensen die een pleurishekel aan deur-tot-deurverkopers hebben stiekem ook colporteurs?

Sans Comique | 08-01-19 | 10:25

Vaak wel, Sans, menigeen weet niet of hij/zij/het een goede colporteur zou zijn vanwege nooit geprobeerd en ik denk dat er nog een hoop verborgen talent rondloopt. En negers die andere negers haten? Ze doen het zelf beter dan wij blankes ooit zouden kunnen, de hoetsies tegen de toetsies, de crips tegen de bloods... Maakt niet eens uit waar op de wereld ze zijn. Mekaar naar het leven staan zit er een beetje in lijkt het.
Deze hele tegel is uiteraard cynisch bedoeld he? *disclaimer*

elfenstein | 08-01-19 | 13:12

Hier wordt het woord homohaat of homofobie net als het woord racisime veel, maar dan ook veel te snel in stelling gebracht. We gaan bij GS kennelijk even op de toer van Sylvana Simons om even flink los te kunnen gaan op een religieus manifest en/of godsdienstige mensen met ideeën die afwijken van een groot deel van de samenleving. Maar het zijn geen SGP-ers die homo's in Amsterdam aftuigen, homo's op ontmoetingsplekken chanteren of homo's belachelijk maken. Ze plegen geen aanslagen op homo-clubs en jagen homo's niet met pek en veren uit de gebieden waar ze veel aanhang genieten. Ze hebben alleen een andere, niet-wetenschappelijke visie op homosexualiteit en daar komen ze voor uit. So what? Dat is geen homohaat of homofobie.

Ik kan mij nog redelijk goed de deconfiture herinneren van het zo tolerante progressieve smaldeel toen Pim Fortuin in de peilingen tot grote hoogten steeg. De zogenaamde tolerantie die men zichzelf graag toedichtte verdween als sneeuw voor de zon en plotseling stond daar geen politicus met ideeën waar men het niet mee eens was, maar "een vieze nicht die men aids toewenste". Homohaat vind je dus ook bij degenen bij wie je het vanwege vermeende ruimdenkendheid niet zo snel zou verwachten.

De link onder de titel "God hates fags" in een eerder topic van Van Rossem naar de Nashvilleverklaring was onder de gordel. Die leus is afkomstig van de totaal geschifte en zich tot één familie beperkende Westboro Baptist Church, een sekte met nog geen 70 leden die zich wèl schuldig maakt aan homohaat en anti-semitisme. Maar kennelijk was dat "God hates fags" nodig zodat we alvast met een oordeel de verklaring kunnen lezen.

En ik zou iets voorzichtiger zijn met "bij volledig en totaal gebrek aan feitelijk, wetenschappelijk bewijs". Voor je het weet zit je bij hetzelfde volk dat destijds beweerde dat de wereld plat was omdat "er geen feitelijk, wetenschappelijk bewijs" bestond dat ie rond was of met zekerheid weet te zeggen dat er elders in het heelal geen leven kan bestaan omdat "er geen "feitelijk, wetenschappelijk bewijs bestaat". Wetenschap is voortschrijdend, er wordt nog altijd ontdekt en soms ook bijgesteld dus wie weet wat er nog in het verschiet ligt.

Angelica | 08-01-19 | 09:27 | 2

Ha, heel erg eens

van heinde en verre | 08-01-19 | 09:39

Zo kan het verkeren. 20 jaar geleden werd je gelynched als wetenschapper als je dacht dat homosexualiteit wel eens een genetische variant zou kunnen zijn. Nu wordt er in dit Geenstijl artikel juist dit aspect aangevoerd als argument voor homo acceptatie.
anderetijden.nl/programma/1/Andere-Ti...
Ik weet niet waarom ik hetero ben. Zo rond mijn veertiende begon ik meisjes spannend en aantrekkelijk te vinden. Inmiddels gaat mijn voorkeur uit naar dames van +40 jaar.

Sunir | 08-01-19 | 10:53

Net de herhaling gekeken. Vanuit een staatsrechtelijk oogpunt is het heel interressant om te kijken in hoeverre de stappen van het OM en de overheid zich verhouden tot scheiding van Kerk en Staat. Dit is toch de afspraak dat de Staat zich niet bemoeit met wat de Kerk verkondigd en dat de Kerk zich niet bemoeit met wat de Staat verkondigd.

loser | 08-01-19 | 09:20 | 1

Scheiding van kerk en staat bestaat niet. Iedereen handelt vanuit een overtuiging. Als je stelt dat je de staat van religieuze overtuiging denkt te kunnen scheiden, ben je niet voor vrijheid van meningsuiting, want een mening vloeit altijd voort uit een overtuiging of die overtuiging nu onder een religie valt of niet.

Balgesjaakt | 08-01-19 | 10:30

Zou het haat tegen homo's zijn of is men gewoon bang voor 'Guild by association'? Is men bang om als homo gezien te worden als men gewoon normaal tegen een homo doet? Er is geen logische reden om homo's zo te haten, noch is er een duidelijke evolutionair voordeel bij te verzinnen. Dan lijkt het er op dat homohaat een sociaal dingetje is.

Sans Comique | 08-01-19 | 09:10

Haat is een ziekte ongeacht op wie of wat.

sarah1965 | 08-01-19 | 09:03

Herhaling van Jinek net gezien en het viel mij op dat Van Engelshoven beter de minister van “eh”-zaken kan worden. Wat is dat toch met mensen die teveel “eh” zeggen?

Injegezicht | 08-01-19 | 09:02

De natuur is niet gek.
Nu de mens steeds beter in staat is zijn aantal te vermeerderen door allerlei medische trucs (in leven laten telt dan ook mee), wat nou als de natuur gaat ingrijpen door meer homo's te creéren?
Daarmee zou je bewoneraantal wel moeten gaan dalen op termijn, als iedereen homo wordt.
Misschien is homo de nieuwe norm, en zijn de hetero's alleen maar slecht voor het milieu en achterhaald...

Nuchternederland | 08-01-19 | 08:57 | 1

Amen

sarah1965 | 08-01-19 | 09:37

Wat een ophef: een paar grefo’s vinden homo’s niet leuk en hebben dat op papier gezet. Lekker belangrijk.
Wat vervelender is, is dat een homo tegenwoordig kennelijk een lhbt-er is. Behalve dat dat dus inderdaad klinkt als een ziekte, slaat het nergens op om homosensuelen op een hoop te pleuren met transgenderneutralen. Dat zou zoiets zijn als neven, nichten en bezemstelen. transgenderneutraal staat tot homo als kliklaminaat staat tot buitentemperatuur. En in tegenstelling tot een aantrekking tot hetzelfde geslacht (of beide geslachten, ook prima) is transgenderneutraliteit toch moeilijk niet als psychische aandoening te zien: Als je bereid bent jezelf te verminken, omdat je gelooft dat je eigenlijk tot een ander geslacht behoort, heb je toch echt professionele hulp nodig.

GOEM | 08-01-19 | 08:57 | 1

Eens, als man je aangetrokken voelen tot man verhoud zich niet tot als man vrouw willen zijn.

KutFilosoof | 08-01-19 | 09:25

Homohaat is geen ziekte, het is een keuze. Dat is veel erger.

Bytemaster | 08-01-19 | 08:54

Ons land is gedwongen christelijk geworden (bonefatius) *ze hebben de kerst gejat ze hebben het huwelijk gejat want allebei waren er al ruim voor de kerk. Nu roepen ze hetzelfde als de salafistise moslims. Ze roepen hetzelfde als de orthodoxe joden. Deze groep nep christenen de gereformeerde groep leeft nog in 1800 en ze willen graag dat wij het ook doen. Ik wil geen moslims ik wil geen joden en ik wil zeker geen gereformeerde groep hier. Als de moslims iets roepen over homo, s is het land te klein. Als hun het doen moeten we het wel accepteren?. Wrm ze zijn net zo verwerpelijk als de moslims. Wat is het volgende wat de refo, s aanwijzen de autisten?. Deze indoctrinatie van kleine kinderen moet stoppen ze krijgen een totaal verkeerd beeld van ons land. Onder het mom van een of andere (god). Of ie nou god of allah heet hij bestaat niet. (ruimte reizen zat geen god gezien) Overal waar oorlog is is ook het geloof. Dit belachelijke geloof houd je dom zodat je ze geld kan geven. Meer is het niet

peetjoh | 08-01-19 | 08:47 | 1

Helemaal gelijk. Echter, Van Engelshoven roept publiekelijk de SGP tot orde. Bij Islamitische hatelijkheid houdt ze stijf de kaken op elkaar. Omdat ze weet dat ze met de SGP op beschaafd common ground loopt waar ze als vrouw een mening MAG hebben. Dankzij ons: verdedigers van de rechtstaat.

Voor Islamieten is ze gewoon een hoerT die haar bek moet houden. Die geloven niet in een rechtstaat. En ze weet het. Wij weten het.

Overnijd | 08-01-19 | 08:57

Ik haat geen homo's maar vind de dagelijkse propaganda wel ziekelijk, mag dat nog? Daarnaast ben ik er niet van overtuigd dat transgenders zowel biologisch als psychologisch verklaarbaar zijn en vind het dus geen prettig idee dat er aan mijn kinderen op de basisschool wordt uitgelegd dat dit wel zo is. Daar gaat het wel naartoe namelijk.

JJMS | 08-01-19 | 08:45

geaardheid is gewoon een bedenksel ,het is gewoon hetzelfde als alcoholisme ,de hersens zijn verkeer geprogrammeerd ,maar is dat een wonder ?tegenwoordig homo daar en homo hier direct complete media in de aanval na dit vrije meningsuiting, het is een keuze ,dat het al tijden bestaat is gewoon geilheid ,want wat wordt er nog niet meer genaaid.

pedro300 | 08-01-19 | 08:39 | 2

Wat een gelul, “homo zijn is een keuze”, homoseksuele mannen moeten er over het algemeen genomen niet aan denken om het met een vrouw te doen, maar jij weet te beweren dat het gewoon geilheid is...

JI-HAAT | 08-01-19 | 09:10

Sommige mensen krijgen een stijve van dikke vrouwen. Voor swommigen geldt; hoe dikker hoe harder de stijve is. Bij weer somigen daarvan is de afwijking in de hersenen zo groot dat ze een spontane zaadlozing krijgen als ze in een onbewaakt ogenblik worden geconfronteerd met het achterste van een koe.

Die mensen hebben echt geen keuze, hoor. En je zegt het zelf al, het is 'verkeerde bedrading'. Dus wat nou, 'keuze'...

Sans Comique | 08-01-19 | 09:25

Jezus is vóór het huwelijk tussen man en vrouw Dat is het originele ontwerp. Alles wat daar vanaf wijkt mist het doel (zonde). Van Rossem haat God en is daarom al tegen alles wat hij zegt. Ook vrije seks en vreemdgaan staat in hetzelfde rijtje zonden. Christenen zeggen niet dat ze beter zijn, ze zeggen dat je Jezus moet volgen om gered te worden. Dat is geen homohaat. Dat is juist liefde voor de mens. Christenen houden van mensen, niet van de zonde die de mens juist kapot maakt. Zie het verschil nou toch eens. Je bent niet je seksuele driften. Je bent meer dan dat. Ieder mens heeft strijd met seksualiteit. Homo’s en hetero’s gelijk. ‘Weet u niet dat onrechtvaardige mensen geen deel zullen hebben aan het Koninkrijk van God? Verlaat Gods weg niet! Mensen die vrije seks voorstaan, afgoden dienen, overspel plegen of zich met homoseksuele en pedofiele praktijken inlaten, blijven buiten het Koninkrijk van God. Dat geldt ook voor dieven, gierigaards, dronkaards, roddelaars en oplichters. Sommigen van u zijn vroeger ook zo geweest. U bent nu schoongewassen en voor God afgezonderd. U bent onschuldig verklaard in de naam van de Here Jezus Christus en door de Geest van onze God.’
‭‭1 Korinthiërs‬ ‭6:9-11‬ ‭HTB‬‬

nerugaer | 08-01-19 | 08:39 | 6

Als u denkt dat uw sexualiteit in een doosje zit, gescheiden van u zelf die ook weer in een apart doosje zit, bent u dwalende.

Sans Comique | 08-01-19 | 10:40

@Schoorsteenveger. Mijn uitspraak is gebasseerd op wat God zegt. U bent vast erg boos op God. Dat is erg jammer. Liefde zonder regels is geen liefde. Die regels zijn eenzijdig bepaald door God. Maar jij weet het vast beter. Ook wat betreft zonde is de standaard door God bepaald. U wijst het beste wat God heeft af. In tegenstelling tot uw mening over mij, wens ik u een geweldig leven vol liefde en voldoening.

nerugaer | 08-01-19 | 11:58

Bij zo'n saaie bedoening wil je toch niet gezien worden?
Houdt dat koninkriijk lekker voor jezelf, veel plezier d'r mee.
Een god die z'n eigen kind moet sturen om dat wat ie zelf in al z'n geweldigheid blijkbaar totaal verknalt heeft recht te brijen, welwetende dat z'n zoon daarbij ellendig aan z'n eind gaat komen is een totale lul met vingers. En dat moeten we aanbidden? Ik aanbid nog liever Zijne Noedeligheid, bij hem geeft het tenminste Rum, goed vreten en lekkere wijven en verder mag alles zolang je maar niet aan kinderen of beesten zit en eerst ff netjes vraagt voor je 'm d'r in stopt. Kom maar met een beter bod,
RAmen!

elfenstein | 08-01-19 | 13:27
▼ 3 antwoorden verborgen

'Homofobie is een des te wonderlijker verschijnsel, omdat het een irrationele angst is waar geen enkele rationele grondslag voor bestaat.'

Niet helemaal mee eens. Ik vermoed, maar ik heb er geen onderzoek naar gedaan, dat het iets te maken heeft met de angst voor het afwijken van de voortplantingsnorm. Veel menselijke reacties zijn tenslotte een evolutionair en biologisch bepaald iets. Met een kleine nomadenstam in de oertijd bijvoorbeeld, was de aanwezigheid van een homo in je groep iemand die zich niet voortplantte en daarmee het voortbestaan van de groep in gevaar bracht. Dat kan best een dieper liggende reden zijn. En homoseksualiteit is tenslotte ook een afwijking, gezien de voortplantingsmethode van de diersoort mens. Twee penissen of 2 vagina's creëren nu eenmaal geen nieuw leven, daar heb je echt een combinatie van een penis en een vagina voor nodig.

Dat zegt echter helemaal niets over hun waarde als mens, als lid van de gemeenschap en dat is waar de ondertekenaars van Nashville totaal de plank misslaan. Als mens verdienen ze gewoon net zoveel respect en evenveel rechten als ieder ander. Homseksualiteit doet er dan eigenlijk helemaal niet toe, dat is van ondergeschikt belang.

En aan Van der Staaij en andere ondertekenaars zou ik willen vragen:

Wat zou Jezus hiervan vinden?

Braboblanke | 08-01-19 | 08:27 | 2

Het gerucht gaat dat jezus ook homo had.

Nuchternederland | 08-01-19 | 08:49

Vrouwen ovuleren eens per maand en moeten in geval van zwangerschap het kind 9 maanden dragen en daarna nog eens een of twee tiental jaren voor het kind zorgen. Geen wonder dus dat vrouwen een stuk kieskeuriger zijn dan mannen die per zaadlozing miljoenen zaadjes wegschiet en niet met de gebakken peren achterblijft zitten bij zwangerschap.

Ik zie niet in hoe homosexualiteit bij anderen de voorplantingskansen van een individu kunnen verlagen, of daar dus een angst voor op kunnen wekken.

Ik denk eerder dat sexuele voorkeur tijdens de ontwikkeling in de baarmoeder al wordt vastgelegd voor een groot deel. En omdat er variatie is, én mannen en vrouwen genetisch dichter bij elkaar liggen dan het uiterlijk doet vermoeden, kun je overlap krijgen. En Moeder Natuur zou Moeder Natuur niet zijn als ze dat niet zou uitbuiten in sommige gevallen.Zoals ik eerder al zei, er is een leuke verhandeling van Richard Dawkins die poogt te verklaren waarom een kwart (1/4!!!) van de zwarte zwanenmannetjes homosexueel is.

Je zou, als je een evolutionaire verklaring wilt zoeken, kunnen stellen dat een taboe op homosexualiteit ervoor zorgt dat homosexuelen door hun omgeving gedwongen worden om toch hun genen door te geven via een heterosexuele relatie. Maar ja, als homosexualiteit deels genetisch is is dat een doodlopende weg. En evolutie gaat over omstandigheden dus je kunt tot in het oneindige blijven doorspeculeren. Erg leuk om te doen, dat wel.

Sans Comique | 08-01-19 | 09:38

Weerstand tegen homosexualitiet is van vrijwel alle religies en tijden (ja, in Rome kwam het voor maar vond men het ook niks) dus als het een ziekte is heeft de mensheid het al aardig lang.

geenspam | 08-01-19 | 08:21

Homofobie is het etiket wat je op orthodoxe christenen plakt als je niet wilt horen wat hun werkelijke standpunt is. Kijk Jinek van gisteravond maar eens, vd Staay maakt daar in mijn ogen duidelijk dat orthodoxe christenen zeker geen homofoben zijn.

Eppo | 08-01-19 | 08:13 | 2

Ik vind iemand die zich met zijn onverholen haat verschuilt achter een oude tekst uit het stenen tijdperk een minderwaardig mens is en een lafaard.

Iemand die goed doet omdat dat moet van zijn Heilige Teksten en niet vanuit intrinsieke motivatie, houdt zichzelf voor de gek als hij denkt daar deugpunten mee kan scoren bij God (er van uitgaande dat die bestaat, wat ik niet doe).

Je moet niet goed doen, je moet goed zijn. En als je niet goed bent moet je aan jezelf werken. Maar denken dat je er al bent omdat je goede dingen doet in de hoop het Eeuwige Vuur te ontwijken is zelfwaan.

Sans Comique | 08-01-19 | 10:45

v d Staay kronkelde bij Jinek . Hij probeerde de teneur van het hele pamflet te niet te doen door te wijzen op een aanhangsel/inlegvelletje. Dat dit hele vel wc-papier was zgn. geschreven uit liefde voor de homosexuele medemens. Antwoorden op directe vragen (is homosexualiteit te genezen dan ?) heeft hij niet gegeven. Ik vond het een stuitende vertoning.

Astropalis | 08-01-19 | 10:56

Wanneer krijgen we van God een update van de bijbel. Wordt dat niet eens tijd. Na 2000 jaar. Staat er in de bijbel dat er maar een versie zal verschijnen? De mens zelf is al vele malen ouder dan de releasedatum.

Breakdance | 08-01-19 | 08:05 | 2

Ze hebben het een keer geprobeerd met het ''Oude en Nieuwe testament'' maar dit is geen succes gebleken.
Het resultaat was dat niemand er nog geloof aan hechtte - één bijbel en één koran is eigenlijk al een teveel.

Het wordt dadelijk zo--> dat je de bijbel en de koran via internet kunt downloaden.... er komt dan bij te staan:
''niet geschikt voor kinderen en de Directie stelt zichzelf niet aansprakelijk voor eventuele schade en nadelige gevolgen''

sociaal_econoom | 08-01-19 | 08:16

De Koran, was dat niet de New and Improved Bible? The Definite Version. Of zijn Das Kapital en/of Mein Kampf de laatste updates? (of An Inconvenient Truth, die valt daar ook wellicht onder)

Sans Comique | 08-01-19 | 10:48

Nou Jinek was gisteren weer heel stoer met Van der Staaij doorzagen. Lukte maar amper trouwens, hij hield zich aardig staande. Maar hoe stoer zou Jinek zijn om een paar van die doorgedraaide imams in de uitzending te doen? En dan exact dezelfde vragen stellen.... Dat gaat natuurlijk helemaal niet gebeuren want van de islam blijf je af, net als van homo's en zorgverleners!

ILF2 | 08-01-19 | 07:56 | 1

Klopt helemaal... de publieke omroep durft het wel over Christendom te hebben, maar over de islam hoor je geen woord.
Opvallend is de woordkeus... er wordt gesproken over het dierenrijk en het plantenrijk - daar staat tegenover het mensdom en het christendom.

Het moslimdom en het islamdom--> deze woorden kent de publieke omroep niet, wij ook niet.

sociaal_econoom | 08-01-19 | 08:25

Homofilie begint geen oorlogen is 1 van de “feiten” die op zn minst discutabel is. Wij voeren onder andere oorlog omdat we zogenoemde dictators dictators vinden omdat die homo’s van daken af zouden gooien. Wij haten zogenaamde homo haters omdat die homoseksualiteit niet accepteren als niet vrije keuze. Homohaat is net zo min aangeboren als homoseksualiteit en net zo min een keuze als homoseksualiteit. Ik word moe van homopropaganda, ook een ziekte zeker? Kletskousen.

Balgesjaakt | 08-01-19 | 07:51 | 2

Doe eens lezen over internationaal bankieren.... het 'ze gooien heameau's van gebouwen af daarom moeten we aanvallen' is een mooi verhaaltje.

KutFilosoof | 08-01-19 | 09:27

Homosexualiteit niet aangeboren? Aangeleerd dus. Nou vertel eens, hoe gaat dat in zijn werk en hoe kan ik mijn kinderen behoeden voor deze verderfelijke ideologie?

Sans Comique | 08-01-19 | 10:51

Is dit niet weer gewoon een afleidingsmanouvre?
Zo kan er weer weggekeken worden van de homohaat binnen de islam.

CLoVis | 08-01-19 | 07:51 | 2

integendeel. het onderwerp krijgt weer aandacht en het blijkt maar weer dan mensen niet weten waarom ze gelovig zijn en alles kritiekloos en willoos accepteren want het geloof moet waar zijn. In plaats van er werk van te maken.

kloopindeslootjijook | 08-01-19 | 07:53

kloopindeslootjijook | 08-01-19 | 07:53
Het onderwerp is homohaat ONDER CHRISTENEN. U kunt iedere dag meemaken op NPO dat de splinter bij de ander eerder opgemerkt wordt dan de balk bij henzelf. Moslims worden in de luwte gehouden door de overdreven aandacht voor homohaat onder een handjevol fundamentalistische christenen. Begin er ook maar niet over want bij dat soort lui krijg je direct de repliek; ach heb je hem/haar weer met dat moslim bashen. Hou daar eens mee op, racist.

Sans Comique | 08-01-19 | 10:54

Het is gewoon vrijheid van meningsuiting.
Ze gaan alleen de discussie nooit aan, omdat er niets te bediscussiëren valt want dan moeten ze aan hun geloof moeten gaan morrelen en dat is no go.
Hoe ze bij de keuze van hun geloof komen, dat weten ze niet.

kloopindeslootjijook | 08-01-19 | 07:50 | 1

Henk en Ingrid

Tring.... "Hallo Ingrid, hier het campagneteam. Na de oliebollentijd moet je wel aan de bak."

"Hallo, eh... het is weekend. Ben je niet een beetje voorbarig, het is nog reces?"

"Het reces loopt op z'n eind. Vanaf nu gaan we elke gelegenheid aangrijpen om de partij in de picture te zetten en daar gaan we jou voor gebruiken.
Er doet zich nu een gelegenheid voor die jou als eerste een aftrap geeft in de verkiezingscampagne."

"Maar wat moet ik doen dan?"

"Je verontwaardiging uitspreken over de Nashvilleverklaring."

"Nashvilleverklaring? Wat is dat?"

"Da's een theologische manifest; noties uit de Bijbel gericht aan christenen opgesteld in Amerika die, zoals dit weekend bekend, na vertaling ook wordt onderschreven door honderden orthodoxe Nederlandse christenen. Komt dat even mooi uit? Pak je media-kans."

"Hallo eh..., een mening daterend uit een heilig boek door mensenhanden geschreven ruim 2000 jaar geleden, dat wordt opgevolgd door strenggelovige christelijke volgers, wordt de D66-inzet? Tsja, eh... dat orthodoxe religieuzen niet openstaan voor moderniteit is toch zo oud als de weg van Kralingen?
Het uitgangspunt van D66 is toch dat de grens van de vrijheid van meningsuiting daar gesteld moet worden, waar het zaaien van haat en het oproepen tot geweld beginnen. Hiervan is in dit geval geen sprake toch?"

"Dat is zo, maar denk dat nu even weg. Het gaat er nu om dat jij punten gaat scoren voor de partij."

""Maar hoe dan?"

" Gewoon, stel je op zoals je als onliberale Haagse wethouder bekend stond nadat je in het programma van Tijs van den Brink en Andries Knevel van de EO, verdedigde dat een christelijke school een gehoofddoekte invaljuf weigerde, dat niet de hoofddoek, maar de christelijke school haar religie aan de kapstok zou moeten hangen. Of zoiets.
Voor nu, plaats een verontwaardigde tweet met hashtag Nashvilleverklaring en de rest wordt verzorgd door de reacties daaronder. Jouw taak is om te zorgen voor tumult zodat je in de schijnwerpers komt.
Handel zoals de opdracht die je onlangs kreeg om met een smoesje jezelf uit te nodigen bij Buitenhof voor een kulonderwerp, Loods jezelf nu wederom binnen bij de NPO om daar een prominente plek op de eerste rang te verwerven. Jouw opdracht is: Maak herrie. Zorg dat je in de picture staat."

"Maar, eh... D66 stond toch altijd pal voor vrije meningsuiting en tegen een verbod op godslastering en het boerkaverbod omdat dit de vrije meningsuiting beperkt en voor gelijke behandeling van een ieder?"

"Hallo... Daar gaat het nu even helegaar niet om. De verkiezingen komen eraan!
Uiteraard zijn we naar buiten toe voor vrije meningsuiting maar bedenk even dat D66 in de peilingen gigantisch stemmenverlies lijdt en er de komende vier maanden twee verkiezingen aan zitten te komen, dus je moet alles uit de kast trekken om de partij uit het slop te trekken. Dit is je uitgerekende kans om je te profileren door een actie van de lijsttrekker van een marginalere religieuze orthodoxe christenpartij af te wijzen. Jouw partij-taak de komende weken is zo vaak mogelijk in beeld te komen om de partij op de kaart te zetten. Maakt niet uit met wat voor onderwerp, als je maar zoals afgesproken tijdens elk gesprek niet vergeet te vermelden dat je D66-lid bent, want de verkiezingsstrijd eindigt om wie de meeste stemmen heeft behaald. Snap je?"

Tring... "Hallo. Dank voor de tip. Het is gelukt. Nadat ik er een tweet uitgooide werd bij me thuis mijn reactie op beeld opgenomen en nog dezelfde avond verkreeg ik een prominente plek bij BNN/VARA Jinek. Ook in het parlement hapten er meerderen, waaronder Henk."

"Zoals afgesproken heb je niet vergeten de partijnaam te benoemen. Daar gaat het om, Ingrid.
Opbouwende kritiek: Je liet wel steken vallen. Waarom reageerde je niet op de term homoseksuele gerichtheid dat dit geen eigen keuze is maar gewoon een natuurlijke geaardheid die in de mensenwereld en dierenwereld voorkomt?
Huiswerkopdracht: Verdiep je meer in het onderwerp en voor de rest, goed oefenen in openbaar spreken zodat je voortaan in discussies niet meer veelvuldig tot vervelends toe de voorspelbaar uitgekauwde term 'buitengewoon' achter elkaar gebruikt."

drs.Nee | 08-01-19 | 08:17

Homofobie is een besmettelijke ziekte. De structurele epidemie komt in Nederland vanuit het epicentrum genaamd de Biblebelt, een langgerekte strook land lopend vanaf Vlissingen tot boven Zwolle. Wil je van deze epidemie af dan kun je de bevolking van de Biblebelt verplaatsen naar de Oostvaarders plassen, er staat al een hek en de huidige bewoners, dieren, worden er systematisch afgeslacht. Wanneer dit gebied dier vrij is kun je ze daar naar toe verplaatsen en blijvend verzorgen zonder dat ze contact hebben met de rest van Nederland. Je wacht net zo lang tot de laatste Homofoob, via natuurlijke weg, is overleden en geeft het gebied weer vrij. Op deze manier kunnen we de verschrikkelijke epidemie Homofobie uitroeien.

Toetsiemonster | 08-01-19 | 07:45 | 3

Als jij denkt dat de biblebelt het grote probleem is dan zie jij die grote Islam-truck in je dooie hoek niet. Succes met het blindstaren op die gristelijke Smart.

Janndeman | 08-01-19 | 07:51

Weet je wie ook mensen in een getto stopte?

kloopindeslootjijook | 08-01-19 | 07:51

kloopindeslootjijook | 08-01-19 | 07:51
Elvis?

Sans Comique | 08-01-19 | 10:56

Nashville is niet tegen homo's maar vóór het traditionele huwelijk. Heeft niet met homohaat of homofobie te maken.

Guido | 08-01-19 | 07:32 | 4

Tja, leg dat de traditionele-huwelijkfoben van Geenstijl maar eens uit, die schieten direct in de deugkramp.

Graaier | 08-01-19 | 07:53

JanVergoor | 08-01-19 | 07:50
Kijk even Jinek van gisteren terug voordat je wat roept.

Eppo | 08-01-19 | 08:03

Waarom kan een homo dan geen traditioneel huwelijk krijgen? Twee verliefde mensen willen trouwen. Zo simpel is het. Gender kan uit de vergelijking.

kloopindeslootjijook | 08-01-19 | 08:08
▼ 1 antwoord verborgen

Hoeveel monniken zouden homo zijn?
En priesters?
En wat zegt de paus daarover?
T is wel vaak misbruik van jongens.......

Is dit nog nieuws? | 08-01-19 | 07:29 | 1

Priesters daar ben ik het niet mee eens... ken ook priesters die het bij vrouwen doen.

sociaal_econoom | 08-01-19 | 07:36

Homohaat (gevoel van diepe afkeer) of nog erger homofobie (ongemotiveerde ziekelijke vrees).
Wie haat homo´s? Wie heeft er angst voor homo´s?

In onderhavig geval hebben we het over mensen die vanuit hun religie vraagtekens hebben bij homoseksualiteit, dat kun je verwerpelijk vinden, maar ik zie geen haat en geen fobie, hooguit indoctrinatie. (ik kan me bij Van der Staaij overigens geen haat en geen fobie voorstellen)

Omgekeerd zie ik een tegenovergestelde indoctrinatie (liefde, obsessieve aandacht?) bij die andere religie, het socialisme, ook(!) dat vind ik verwerpelijk.

Maar de tweedeling in de maatschappij, waarbij een middenpositie, leven en laten leven, geen kans meer krijgt in de discussie, dát vind ik pas echt verwerpelijk.

bergsbeklimmer | 08-01-19 | 07:27 | 1

Applaus

geenspam | 08-01-19 | 08:23

"Homofobie" is een toch wat vreemde term. Je kunt in al je bekrompenheid iets tegen hebben op homo's, maar het lijkt me sterk dat mensen in pure doodsangst dekking zoeken als ze een homo zien.

His Lordship | 08-01-19 | 07:14 | 3

Homofobie is de dramaqueen duiding van de walging van homoseksualteit van de heteroseksuele meerderheid der bevolking. Het is geen haat en het is geen angst, het is walging. Walging is een mechanisme dat van seksuele geaardheid stuurt. En aangezien geaardheid is geen keuze is is het moreel verwerpelijk een heteroseksueel zijn walging te verwijten.

KlauwnBassie | 08-01-19 | 07:26

Zo zie ik het ook. Ik vind kussende mannen moeilijk om naar te kijken, maar ik misgun ze hun geluk zeker niet.
Ben ik nu af?

Nuchternederland | 08-01-19 | 08:54

Nuchternederland | 08-01-19 | 08:54
Nee, u bent niet af. U bent pas af wanneer u úw probleem (de walging voor zoenende mannen, die ik deel, eerlijk gezegd) bij anderen op het bordje legt. Deal with it, zou ik willen zeggen. Take it like a man. (nee, niet van achteren)

Sans Comique | 08-01-19 | 10:59

Kom uit de kast, blijf uit de kast en ben jezelf! Verwezenlijk jezelf! Wees alles dat je kunt zijn!

ratelaar | 08-01-19 | 07:01 | 3

Wat zou onze TV zijn zonder deze mensen?
André van Duijn, Paul de Leeuw, Gordon--> noem maar op....

sociaal_econoom | 08-01-19 | 07:34

Zegt hier iemand Mark Rutte... dat vind ik niet netjes - je mag niet iedereen over een kam scheren.

sociaal_econoom | 08-01-19 | 07:40

sociaal_econoom | 08-01-19 | 07:34
Wat zijn wij toch een schamel landje. Wij hebben Andre van Duin, Gordon, Paul de Leeuw. U noemt ze wel op.

In het buitenland hebben ze Bowie, Freddy Mercury (RIP), Heath Ledher (RIP).

Maar wij hadden vroeger toch ook Sonneveld?

Sans Comique | 08-01-19 | 11:02

Mooi stuk! Alleen dat woord "proxy", is daar niet een ander, Nederlands woord voor te vinden?

pjisonline | 08-01-19 | 06:52 | 1

Wat dacht u van 'middle man'?
Er is trouwens een Nederlands woord; gevolmachtigde. Maar Proxy komt toch net even wat sneller en lekkerder uit het toetsenbord.

(Jezus, 25 jaar Internet en nog heeft het grootste deel van de bevolking geen benul van de kennis die hen ter beschikking staat. Dit heb ik opgezocht via Google Translate. Dat had je toch ook zelf kunnen doen?).

Sans Comique | 08-01-19 | 11:06

Kan ik ergens een manifest ondertekenen tegen religie?

B0kito | 08-01-19 | 06:49 | 1

Als geaardheid geen keuze is, dan is het is dus heel normaal dat de meerderheid der mensen homoseksualiteit walgelijk vinden. Walging is geen haat, Ik vind spinnen ook walgelijk, ik tolereer ze in mijn omgeving maar als er een in mijn bed komt maak ik hem af. Was het bijbelse punt overigens niet dat God van homoseksualiteit walgt?

KlauwnBassie | 08-01-19 | 06:36

Stained glass windows keep the cold outside
While the hypocrites hide inside
With the lies of statues in their minds
Where the Christian religion made them blind
Where they hide
And prey to the God of a bitch spelled backwards is dog
Not for one race, one creed, one world
But for money
Effective
Absurd

This is religion
There's a liar on the altar
The sermon never falter
This is religion

Do you pray to the Holy Ghost when you suck your host
Do you read who's dead in the Irish Post
Do you give away the cash you can't afford
On bended knees and pray to lord
Fat pig priest
Sanctimonious smiles
He takes the money
You take the lies

This is religion
A liar on the altar
Sermon never falter
This is religion

This is religion and Jesus Christ
This is religion cheaply priced
This is bibles full of libel
This is sin in eternal hymn
This is what they've done
This is your religion
The apostles were eleven
Now there's a sod in Heaven

This is religion
Liar on the altar
The sermon never falter
This is religion

This is religion
This is religion
This is religion
This is religion

www.youtube.com/watch?v=uUxzY9RG-JE

m@rkus | 08-01-19 | 06:25

Religie wordt gesubsidieerd met belastingcenten, dus daar houden wij nog wel even last van. Tweespalt in een maatschappij wordt wel vaker aangemoedigd door een regering.

Go_Vegan2.0 | 08-01-19 | 06:11

Het is niet alleen dat je me moeilijke zaken laat snappen, maar je leidt me ook in het vormen van een standpunt bepaling waarin ik kan berusten.
Bedankt daarvoor!

Rest In Privacy | 08-01-19 | 06:07 | 1

Heerlijk toch als je niet zelf hoeft te denken en alleen dat accepteert wat makkelijk voelt.

Sans Comique | 08-01-19 | 11:09

Aan de ene kant is de hoeveelheid stof die dit achterhoedegevecht oplevert, vermakelijk, aan de andere kant illustreert het weer hoe gevoelig sommige onderwerpen zijn. Ook nu nog. En dat mag niemand verbazen, want benepenheid, gebrek aan fantasie en gebrek aan zelfreflectie is een mix die vaak samenkomt bij mensen, en dan krijg je dit soort dingen. Mensen die nu nog in een God geloven, zijn niet goed bij hun hoofd. En dat is ongeneeslijk.

m@rkus | 08-01-19 | 06:05 | 1

''Mensen die nu nog in God geloven, zijn niet goed bij hun hoofd''.

Beste m@rkus... krijg zojuist een berichtje van God himself:
''Ik geloof er zelf ook niet meer in, daarom ga Ik er een eind aan maken--> zodra Mark (geen markus) na Brussel verhuist... komt de Einde der Tijden''.

sociaal_econoom | 08-01-19 | 07:26

Bugger. Fat finger. Joris aub.

Basil Fawlty | 08-01-19 | 06:03

Mensen vinden dat wat anderen doen niet deugt omdat het in een boekje staat. Right.

Mahatma | 08-01-19 | 05:48 | 1

Christenen kunnen je heel goed uitleggen waarom God homo's haat. Waarom God neerkijkt op hoeren en ongelovigen. En dat is goed, want God is immers pure goedheid. Confronteer je ze met een echt dilemma (bijvoorbeeld; als alles de wil van God is, en God is alleen maar Goed, wat is er dan zo goed aan 200.000 doden bij een tsunami (kinderen, dieren, oprechte gelovigen, echt goede mensen), dan zijn God's wegen opeens ondoorgrondelijk.

Raar.

Sans Comique | 08-01-19 | 11:12

Wat tegenstrijdig is...?

Den Haag wil dat homo's gelijk worden behandeld met niet homo's.
Maar zelf maken ze een groot onderscheid--> homo's die in hun eigen land zich niet veilig voelen... mogen in Nederland asiel aanvragen.
Hierbij krijgen ze recht op een ingerichte woning plus een bijstandsuitkering.

Dit is in strijd met de wet - gelijke behandeling.

sociaal_econoom | 08-01-19 | 05:44 | 3

Dat is ongeveer zeg maar de bedoeling van asiel. Het grote manko in Nederland (en elders) is juist dat dit onderscheid lang niet scherp genoeg wordt gemaakt. Geldt voor homoseksuelen en anders- of niet gelovigen uit moslimlanden. Het probleem hierbij is het onderkennen van het ongeneeslijke Tofik Dibi syndroom, terminale islamitische hardleersheid. Een zeer naargeestige progressieve ziekte dat alhoewel in beperkte mate besmettelijk, gezien de ernst van de ziekte en de voor het individu tragische verloop ervan, levenslange quarantaine noodzaakt.

Mazzelstof | 08-01-19 | 06:09

@Mazzelstof... klinkt geleerd wat je schrijft.
Het komt er dus op neer dat door de terminale islamitische hardleersheid--> resulterend in een oneindige stroom van migranten... Nederland over 5 jaar 20 miljoen inwoners zal hebben.
Waarbij ook wij terminaal worden.... tegen die tijd word ik 73, dus dat kan kloppen.

sociaal_econoom | 08-01-19 | 07:17

En dan komen die bedreigde homo's hier in AZC's waar ze hun belagers van daar weer tegen komen. Het is Godsgeklaagd.

Sans Comique | 08-01-19 | 11:13

Net op het vriendenblog "Das Kapital" een beschrijving gelezen hoe het werkelijk gaat met dat "diversiteits"-principe: ".. De klassieke belangrijkste selectiecriteria zijn, van hoog naar laag, competentie, persoonlijkheid, de befaamde 'klik' plus motivatie en ervaring..." Dus als een bedrijf de keuze heeft uit Jeffrey Affrie of deze jongeman, dan maakt het geen zak uit of deze knul homo, hetero of iets anders is ... hij wordt aangenomen.

Du-u-u-h | 08-01-19 | 05:29

Ehmmm, we vergeten iets. Van der Staaij is een vriendje van Rutte c.s. . Hebben we het nog over de BTW verhoging ? Over de hogere zorgpremie ? Over de energietransitie? Over Groningen? Over Rutte die binnenkort aftaait zonder 1000 euri bij ons af te tikken? De gemiddelde gendernormafwijker zal het spreekwoordelijk aan zijn/haar/whatever ster roesten. Dit was en dit is. Ophef. Dit is slechts anti-deugdrammen van een vriendje van Rutte, nou gelukt. Maar: Dit is een klassieke afleidings-tactiek. En kijk, het werkt...

Pcharky | 08-01-19 | 05:09

Elke keer weer (of het hier of in de VrijMiBo is) denk ik, "als alle kerels er zo goed uit zouden zien, met een vriendelijke glimlach, met een goed verzorgd uiterlijk" .... dan zouden er minder gevangenissen hoeven te zijn, minder ziekenhuizen, minder sociale werkplaatsen, minder ziekte- en verzorgingskosten, minder alles negatief. Want om op dit niveau te komen van "strak in je vel" heb je geen tijd om je te vervelen of ellendig te doen. En weet je wat? Een werkgever ziet een gezond, absoluut goed in z'n vel zittend individu ... die krijgt een baan aangeboden!

Du-u-u-h | 08-01-19 | 04:53

Ik keur 100 km in de bebouwde kom af. Ben ik een autohater ?
Ik keur oorlogsgeweld af. Ben ik een soldatenhater ?
Ik keur plastic om de komkommers in de supermarkt af. Ben ik een komkommer hater ?
Ik keur zwart rijden af. Ben ik een mensenhater ?
Ik keur de sleepwet af. Ben ik een wettenhater ?
Ik keur aggressieve anti-zwarte pieten demonstranten. Ben ik een mensenhater ?
Ik keur blote mensen op het strand af. Ben ik een naturistenhater ?
Ik keur het spreken van turks op een nederlands talige school af. Ben ik een turken-hater ?
Ik keur homoseksueel gedrag af ? Ben ik een homo-hater ?

Leuke rant, van Rossem. Maar ben je bezig uit de kast te komen maar nu voel je je op je teentjes getrapt door een paar predikanten en een conservatieve christelijke politicus ?

loser | 08-01-19 | 04:12 | 2

Er schijnt een zekere omgekeerd evenredige relatie te bestaan tussen de neiging om over dingen te oordelen en het beschikken over de kennis en kunde om over dingen te kunnen oordelen. Het is altijd een beetje treurig om te zien wanneer deze regel weer eens wordt bevestigd.

Mazzelstof | 08-01-19 | 05:45

Verschil tussen dingen waar je last van (kan hebben) hebt zoals de sleepnetwet en iemand die x kilometer verderop naakt loopt.
Appels en peren.

Is dit nog nieuws? | 08-01-19 | 07:31

Homofobie bestaat niet,..

Gampel | 08-01-19 | 03:18

Geweldig verwoord @Van Rossum! Vanwege mijn geaardheid wordt er van mij verwacht dat ik links denk en stem (terwijl juist in die hoek men groot voorstander is van de import van homofoben), trots ben op "Pride"-evenementen (terwijl jezelf voor lul zetten als het ergste stereotype dat mensen toch al hadden, niet persé meer acceptatie bevordert) en vooral geen GeenStijl-lezer (of zelfs "gekroond" reaguurder) ben.
Blijkbaar in tegenstelling tot de GS-redactie was ik wél geraakt door de #sorryjohan-coming-out-verhalen en vond het een mooie campagne, maar ondersteun ook de insteek dat zulke relatief onschuldige meningen ondersneeuwen wanneer je bedenkt dat er nog steeds landen (c.q. werelddelen) zijn waar de doodstraf staat op het handelen naar je aangeboren geaardheid, en vind het mooi om te zien dat GS geen twijfel laat bestaan over waar wat hen betreft de grens getrokken wordt tussen het toelaatbare (Derksen) en het onacceptabele (de Nederlandse variant van de Nashville-verklaring).
Tegelijkertijd wil ik wel toevoegen dat ik nog nooit bang ben geweest of mij bedreigd heb gevoeld door welke Christen dan ook, hoe orthodox ook. Dat kan ik niet over elk geloof zeggen.
Kort samengevat; hulde.

dexter79 | 08-01-19 | 03:11 | 1

Misschien in Nederland maar ga als iemand van de herenliefde eens op stap in bijvoorbeeld een land als Jamaica.
Dan word je mishandeld,als je geluk hebt, of doodgeslagen door mensen die zich christen noemen hoor.

miko | 08-01-19 | 06:42

Als een man met een vrouw naar bed gaat, heb ik daar geen last van.
Als een man van een vrouw houdt, heb ik daar geen last van.
Als een vrouw van een man houdt, levert dat voor mij geen hinder op.
Als een vrouw 'het' doet met een man, ervaar ik daar geen enkele overlast van.
Als een heleboel mevrouwen het met een heleboel meneren doen, zal het mij een zorg wezen; ik ervaar geen last.

Als ik (man) met een man naar bed ga, hebben kennelijk heel wat mensen (vooral de hier uit archaïsche, obscure moslimlanden geïmporteerden en bijbelzwaaiers) ineens wél last van. Zeggen ze. Nee, schrééuwen ze, vol haat & hysterie. Terwijl niemand, maar dan écht niemand, last van ons heeft.

Wij homo's steken geen willekeurige, argeloze burgers op straat neer met buitenmaatse messen, uit naam van onze geaardheid.
Wij vliegen niet met gekaapte vliegtuigen wolkenkrabbers binnen, uit naam van onze geaardheid.
Wij plegen geen bomaanslagen uit wraak voor onze onheuse behandeling door bijbelzwaaiers en koranmeppers.
Wij slaan geen ruiten in van halal restaurants.
Wij rijden niet met vrachtwagens in op groepen mensen die plezier beleven.
Wij blazen geen concerthallen op waar jonge meisjes van twaalf tot achttien de avond van hun leven hebben.
Wij maaien geen mensenmassa's neer met Kalasjnikovs die een popconcert bezoeken.
Wij slaan geen hetero's in elkaar omdat ze hetero zijn.
Wij pesten geen hetero-stellen de wijk uit omdat ze hetero-stellen zijn.
Wij slaan niet met bijlen in op willekeurige, argeloze mensen die op een trein staan te wachten.
Wij roepen niet alsmaar dat hetero's dood moeten.
Wij gooien geen hetero's van hoge gebouwen.

Kortom, wij homo's vormen geen gevaar voor de openbare orde & veiligheid.
Tevens is onze voorkeur voor het eigen geslacht geen besmettelijke ziekte, en zelfs geen keuze.
Dus vormen wij daarom ook geen enkel gevaar voor de volksgezondheid.

En toch zijn hele volksstammen bang voor ons.
Zó bang, dat ze vinden dat we dood moeten of op zijn minst buitengesloten.
Ze vinden ons smerig, terwijl we ons goed wassen en kleden. Ik durf zelfs te stellen dat homo-mannen gemiddeld beter ruiken dan 'echte' mannen, die meestal stinken naar zweet, bier, goedkope deo of alle drie.

En toch zijn ze bang en afkerig van ons.
Ik snap er geen reedt van.
Wie is hier nou gek?

Peter Emile | 08-01-19 | 02:54 | 6

Helaas, Peter Emile, ik zou haast zeggen, vergeef het hen, want ze weten niet wat ze doen, de homofoben zijn zelf zo verward als wat, zien door een sluier van onwetendheid, als gevolg van (geïndoctrineerde) opvoeding en omgevingsprikkels, niet in staat tot zelfreflectie en moed om eerlijk naar hunzelf te kijken wie zij werkelijk zijn

hotbrasil | 08-01-19 | 06:03

" Ik durf zelfs te stellen dat homo-mannen gemiddeld beter ruiken dan 'echte' mannen, die meestal stinken naar zweet, bier, goedkope deo of alle drie"
Ja, zo ruiken echte mannen,haha.
Grapje , goede tegel verder hoor.
Of zoals min vrouw ooit zei tegen een homofobe oom: ik heb meer last van opdringerige hetero mannen dan jij van homofiele mannen.

miko | 08-01-19 | 06:40

Ijzersterk weer!

orange pekoe | 08-01-19 | 08:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Wel een knappe negert op de pica. Hulde GS

beter-laat-dan-nooit | 08-01-19 | 02:07 | 1

Is ie politiek correct wel donker genoeg?

Is dit nog nieuws? | 08-01-19 | 07:32

Van der Staaij op het hakblok, maar:

De homoseksuele daad wordt gezien als zina (onwettige seks) en volgens strikte interpretaties van de sharia staat daar honderd geselslagen voor en wanneer er vier ooggetuigen van de specifieke daad zijn of de verdachte vier keer heeft bekend, kan het zo zijn dat de schuldige wordt gestenigd. Hoewel er in de sharia alleen gesproken wordt over mannen, wordt deze straf in Iran ook doorgetrokken naar homoseksuele vrouwen.

www.nrc.nl/nieuws/2018/02/22/minister...

de honden blaffen... | 08-01-19 | 01:42 | 1

Gelukkig maar... zijn op dat punt de piemels en voorbibsen gelijk.

beter-laat-dan-nooit | 08-01-19 | 01:58

Van Rossem, wat heb je een prachtig artikel geschreven! Als lesbienne kan ik inderdaad zeggen dat mijn geaardheid ingeprogrammeerd is en dat dat geen keuze is. Helaas, want een te groot gedeelte van de bevolking is openlijk of stiekem toch anti-homo. Als je er ze er naar vraagt, zullen sommige het sociaal gewenste antwoord geven. Als je dan vraagt of ze er geen probleem mee hebben dat hun eigen kind een homo is, komt het echte verhaal boven: onacceptabel is dan het antwoord...
Een gedeelte van de bevolking, en echt niet alleen allochtonen!, valt je ook daadwerkelijk lastig. Gelukkig geen groot gedeelte, maar elke paar maanden een negatieve ervaring gaat op een gegeven moment optellen. Dan ga je je afzonderen en wordt je eigenlijk de maatschappij uitgeduwd. ;-(

ZwarteDag | 08-01-19 | 01:23 | 1

Als hetrosexueel heb ik ook wekelijks dit soort ervaring dus....

beter-laat-dan-nooit | 08-01-19 | 02:01
-weggejorist-
Ray Skak | 08-01-19 | 01:14

De Bibel is een boek over voortplanting als overleving en overwinningstrategie, het idee dat mannelijke zaad de bron van leven is en niet verspilt worden.
Als je een kleine tribe bent dan worden je overlevingskansen niet groter, als de nichten met de zusters concurreren. Vooral in tijden van oorlog, hobby-afslachtingen, slavernij, natuur-catastrophes aka mannentekort.
Gezien de tijd en context kan ik daar toch moeilijk iets van homohaat in zien.
Maar ik kan het ook mis hebben en gezien de Exodus uit Egypte ook geen grote gayparade was, is er waarschijnlijk toch sprake van homohaat in de Bibel.
Kan niet anders.
Show them Pharao's your Heinies.
Wat een geweldig gemist PR moment.

MistaRazista | 08-01-19 | 01:00

God zal mij krikke, heb even naar die Engelshoven gekeken. De absolute horror dat deze eh, euh deuggleuf in dit verloren land minister kan worden! Never nooit een uitspraak gedaan over die horde/plaag van homo hatende tyfus merrekanen en ander islamitisch tuig. Men gooit te vaak de verkeerde mensen van flatgebouwen.

paulisimo | 08-01-19 | 00:57

Problemen hebben met iemands geaardheid is net zo zinnig als problemen hebben met iemands haarkleur. Grow up of draag een kuisheidsgordel als je zo bang bent je onverhoed je anale maagdelijkheid kwijt te raken aan een willekeurige homo.

Binnenbaan | 08-01-19 | 00:42

Verstandig liberaal stuk. Het schijnt om zo'n 5% van de bevolking te gaan. Zolang derden geen schade lijden is er geen probleem toch?

jan99 | 08-01-19 | 00:39 | 1

Als die 5% niet gestopt wordt, tot hier en niet verder, dan zullen die steeds verder gaan...

ZwarteDag | 08-01-19 | 01:30

Religie zoals we dat vandaag de dag kennen is het gevolg van evolutie (ookal wordt de menselijke evolutie ironisch genoeg door de meeste religies verworpen)
.
Vroeger had je veel verschillende religies. Iedere stam had zijn eigen godje en de priesters hadden namens die godjes veel macht. Als er een conflict was met een naburige stam kreeg de verliezer vaak het religie van de winnaar opgelegd. Aan hoe meer andere stammen jij jouw religie kon opleggen, hoe sterker jouw religie. En gaande weg zag je dat de overwinnende religies steeds meer gemeen hadden omdat zij de 'juiste' regels bedacht hadden; regels die jouw religie sterker maken. Jong trouwen en grote gezinnen hebben zorgde bijv. voor meer soldaten en dat was natuurlijk iets waar een religie sterker van werd. Homo's waren vanuit dat opzicht problematisch omdat zij niet voor nageslacht zorgen en dus geen nieuwe soldaten en kinderenbarende vrouwen produceren. Vanuit deze redenatie bezien is homohaat dus een vrij barbaarse en achterhaalde 'traditie'. We leven inmiddels in de 21ste eeuw dus het wordt eens tijd dat men daar mee stopt.

malle_eppie | 08-01-19 | 00:38

En soms zijn ze gewoon robot. Wat een begripvol verhaal trouwens... je verwacht het niet..

Pierre Lebon | 08-01-19 | 00:24 | 1

Ik verwacht het wel. Uiteindelijk wil iedereen deugen. Het gevaar zit niet in Big Brother, maar in de onderdanen.

Mijn klomp breekt | 08-01-19 | 01:40

Als mensen bidden tegen kanker of voor wereldvrede dan is het prima, maar voor een theoretisch mogelijke 'genezing' van homoseksualiteit is het een fobie. Of het geen klap voor nabestaanden is als de atheïst aan kanker overlijdt en de christen waar voor gebeden is, het overleeft.
Ik vind het aanpassen van God en Jezus naar deze tijd veel enger en gevaarlijker, dan een paar christenen op de Veluwe. Het eerste gaat ongecontroleerd en vaak zonder ratio. Ik hoef geen bijbel op D66-leest met allerlei SJW, LGTHB, feminisme en ander raciaal geneuzel. Laat de bijbel maar gedateerd, dan een nieuwe zonder vrijheid van meningsuiting wat de huidige tijd kenmerkt.
Bij Jinek vielen een paar punten op: Van Engelshoven had het over een dialoog, maar de ondertekenaars mocht hun mening niet ventileren. Ze wil een dictaat van homo's. Je mag grappen maken over homo's van haar, maar niet kwetsen. Hetgeen moeilijk is met de lange tenen van tegenwoordig. Kortom, censuur, want bepaal de grens maar. 'Verman je en kom uit de kast' tegen kasthomo's zeggen, is al homofoob Als het pamflet een stap terug is waarom dan geen haatzaaiverbod op teksten in alle geloofsboeken of hoofddoeken? Verontwaardiging à la carte dus.

arlen | 08-01-19 | 00:23 | 2

Reageer je ook zo als moslims roepen dat atheisten ziek zijn en ‘genezen’ moeten worden?

ZwarteDag | 08-01-19 | 01:34

Bidden voor wereldvrede helpt nog niet echt . Stop daar eens mee! Het werkt averechts. Het is gods wil dat er geen wereldvrede is.

Is dit nog nieuws? | 08-01-19 | 07:34

Het is dankzij eindeloze subsidies en ander 'beleid' dat een klein deel van de Nederlandse populatie homo's min of meer een beetje geaccepteerd heeft. Zodra de overheidssteun stopt is het binnen 10 jaar weer helemaal als vanouds. Wat wil je nou?

Evangelical | 08-01-19 | 00:22

Sorry mijnheer Van Rossem maar uw topics zijn nogal bevooroordeeld. Een mening is slechts een mening en geen waarheid. Niet dat de bijbel mij aanstaat maar leven en laten leven vind ik een prachtige uitspraak. Vrijheid is voor mij ook anderen laten beleven in wat ik zie als waan, ondanks dat ik mij niet vind in hun ideeën respecteer ik dat niet iedereen dezelfde levensbeschouwingen er op na houd als ik. Ik verwacht rant topics op geenstijl, dat is misschien wel waar ik hier voor kom, maar de subjectiviteit op dit onderwerp is iets wat ik wat ik van een volkskrant of nrc wil verwachten. Dit neigt naar SJW bullshit omringt met een roosbruin randje, en dat is best wel gay.

Passion Of The Goat | 08-01-19 | 00:22 | 1

Leven en laten leven is je motto. Je verwacht en komt voor 'rant'-topics op GS. Maar niet over dit onderwerp. Volkomen logisch...

Ggroengras | 08-01-19 | 03:48

Zwaar overdreven al die aandacht. En waarom als sommige mensen ergens niet blij mee zijn ze meteen een fobie aanpraten? Ik vind het benauwend dat we allemaal moeten vinden wat van Engelshoven vindt, het officiële morele regeringsstandpunt. Prima dat Kees van Staaij gewoon zegt wat hij vindt, dan weet ik meteen wat voor vlees (sorry veganisten) er in de kuip zit.

Mijn klomp breekt | 08-01-19 | 00:09 | 1

Kees van der Staaij zegt niet wat hij denkt!Als Wilfred Genee vraagt aan van der Staaij"Wat als uw zoon thuiskomt met zijn vriend,hoe reageert u dan?"Dan komt er geen antwoord.Dat is het manco van politici!

boterkuipje | 08-01-19 | 00:31

Net zo min te genezen als pedofilie. Dus stop die tbs maar van die zedendelinquenten en ga over tot chemische castratie

A la snackbar | 08-01-19 | 00:08 | 1

In tbs-klinieken proberen ze pedofilie dan ook niet te genezen.

Ggroengras | 08-01-19 | 03:55

Het zal mij verder aan mijn reet roesten, wat iemand of iets van homo's vindt. Vrijheid, blijheid. Wat wel interessant is, is of dat onderzoek naar homohaat tot een zaak gaat komen. Indien ja, dan ga ik direct aangifte doen tegen de plaatselijke madrassa. Maarja, we weten toch wel dat die haathutten een status aparte in dit land hebben.

lokoolokie | 08-01-19 | 00:06

Wtf is dit voor een stom verhaal? Waar is tendentieus en nodeloos kwetsend gebleven?

Ga je gezellig SJW doen, Bart?

En kap eens met die idiote generalisaties. Niet iedereen die moeite heeft is een homohater. Homohaters slaan met betonscharen op tanden.

Flauwekul allemaal.

Teeweetwee | 08-01-19 | 00:02 | 1

Een heel juist onderscheid!
Tsja het is kut dat als je homo hebt je uit je conservatieve kerkgemeenschap kan worden verstoren. Zoals dat ook wel voor meer redenen gebeurt, maar ze gooien hier niemand van een flatgebouw. In 30 jaar tijd is de houding van Nederlanders tegenover mensen die homo hebben enorm verbeterd. Helaas gooit de grote influx roet in het eten.
Een paar religekkies die een documentje ondertekenen, waarin hetzelfde staat als in se bijbel. Zo voorspelbaar en relatief onschuldig. Een handige hysterische poging de aandacht af te leiden van het feit dat ze machteloos staan geen opzichte van het echte probleem.

IkWilOokWatZeggen | 08-01-19 | 00:22

TL;DR. Zwak, saai en semi-intelligent.
Ik herken GS niet meer. Know your roots boys and girls: heaumeau schrijf je zeau.

postmodernismisdead | 07-01-19 | 23:59 | 2

Al een tijdje... bla bla blub. Zonde!

Rest In Privacy | 08-01-19 | 00:19

Lol.

boterkuipje | 08-01-19 | 00:21

Vraag: waarom zit een kippenhok altijd uit te kijken naar een knuppel? Knuppel: de Nashville verklaring wil het huwelijk voorbehouden aan één man met één vrouw. (nu vallen uit de huwelijksboot: Abraham (minstens twee vrouwen), Jakob (twee, Lea en Rachel), David en Salomo (duizend vrouwen in z'n harem)). Maar huwelijkse trouw, hoe zit dat? Willen hetero's / homo's zo graag trouwen om contractuele overwegingen of omdat ze als doffers/duifjes voortdurend 'True Love' koeren tegen elkaar?

Eeuwig..Op..Vakantie | 07-01-19 | 23:53 | 1

Degene die je opnoemt waren joden.

reagluurder010 | 08-01-19 | 00:47

Veel kwalijker is dat dit quotum vrouwtje namens de overheid zich mengt in een discussie tussen 2 minderheden. Aan de ene kant de gristenbroeders en aan de andere kant de mietjes. Laat die mensen met elkaar discussieren, waar bemoei je je mee?!. En partij kiezen is helemaal uit den boze.

van Oeffelen | 07-01-19 | 23:47 | 3

Misschien dat de ene minderheid zich boven de wet gesteld voelt en de andere minderheid wil dat de wet gelijk toegepast moet worden.
Dat twee mensen willen trouwen zonder moreel oordeel bijvoorbeeld.
Voor je het weet zit een getrouwde vrouw weer thuis, zonder stemrecht, zonder kiesrecht, en mag geen bankrekening openen zonder toestemming van haar man.
Tot 1956 was een vrouw handelingsonbekwaam.
Dat soort uitwassen accepteren we niet meer.

Analia von Solmsch | 08-01-19 | 00:00

Overdrijf je niet een beetje Analia?

Mijn klomp breekt | 08-01-19 | 00:34

@ Analia von Solmsch | 08-01-19 | 00:00
Lekker non-argument van je.

loser | 08-01-19 | 04:17

Weer een ongevraagd college van de stijlloos roze universiteit.

Rest In Privacy | 07-01-19 | 23:34 | 1

De gays hebben zich enorm verkeken op het draagvlak in de samenleving voor hun sodomie. Met types als Gordon de eeuwige lach aan de kont denken te hebben hangen. Maar nu er kritiek komt hebben ze een d66 vrouwtje gechartered om hun belangen veilig te stellen. Opeens lacht er niemand meer.

van Oeffelen | 07-01-19 | 23:59

Vd Staaij heeft betere argumenten dan dat D66 vrouwtje, vrij matig niveau.

van Oeffelen | 07-01-19 | 23:28 | 5

Eens. Ik vind trouwens ook dat de fiscale subsidie voor de kerk/moskee/tempel moet worden geschrapt. Waarom moet iedereen meebetalen voor hobby's van gelovigen?

Mahatma | 07-01-19 | 23:42

Fiscale subsidie? Bestaat dat? Kerken krijgen geen subdidie hoor. Tenzij ze een monumentaal pand hebben. Maar je doelt natuurlijk op aftrek van giften. Nou troost je, daar betaal jij niks aan mee want dat wordt niet betaald. Kun jij weer lekker slapen.

Teeweetwee | 08-01-19 | 00:05

Weer dat gedram van D66 en dat altijd partijdige vrouwtje Jinek maakt dat meer respect heb gekregen voor Kees vd Staay. Zelf ben ik niet christelijk,maar de man is eerlijker als heel veel andere politici.

Dolfie | 08-01-19 | 00:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Zolang homofilie niet verplicht wordt kan het me allemaal geen reet schelen.

ivanhoe bergs | 07-01-19 | 23:24 | 1
-weggejorist-
Sinister-President | 07-01-19 | 23:26

Hier zijn 2 minderheden die van mening verschillen. GS kiest opeens partij voor de homo's die al zo'n enorme lobby hebben. Vd Staaij is geen haatzaaier. Hij is de underdog. De Madame Pompadour reacties van de homofielen zijn bespottelijk. Net als die slecht argumenterende D66 vrouw.

van Oeffelen | 07-01-19 | 23:23 | 1
-weggejorist-
Sinister-President | 07-01-19 | 23:25

Uiterst vermoeiend, van engelshoven bij Jinek over deze kwestie. Ben de tel kwijt bij de vele eh's. Maar ze zit op zeker boven de 50 binnen 10 minuten.

MoonBeebe | 07-01-19 | 23:22 | 6

En inhoudelijk ook alleen maar newspeak argumentatie.

2tribes | 07-01-19 | 23:28

@vanoeffelen, maar als je roept meerr of minder' dan mag dat weer niet

MoonBeebe | 07-01-19 | 23:28

Inderdaad vervelend mens valt niet mee te discussieren, net als Ollongron en Jetten. Ik krijg een steeds grotere hekel aan D66.

Dolfie | 08-01-19 | 01:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik dacht dat een collega van me een fanatiek sporter was die altijd ging hardlopen met een vriend tot ik hoorde dat holmaat iets anders betekende.

Mr_Natural | 07-01-19 | 23:21 | 2
-weggejorist-
Sinister-President | 07-01-19 | 23:23

Hahaha. Nice.

Mahatma | 07-01-19 | 23:32

Ach religie verknalt het nu eenmaal voor iedereen, alleen iedereen weet dat nog niet.

Datkanjenietmenen | 07-01-19 | 23:20

Helaas zal het nog even duren tot volwassen mensen niet meer in sprookjes geloven.

Mahatma | 07-01-19 | 23:19

Als je stelt dat homoseksualiteit te genezen is dan is dat geen mening maar een waardeoordeel. In casu "homo's zijn ziek". Nog een geluk dat het volgens Van der Staaij dan niet ongeneeslijk is. Het getuigt echter van een benauwende, kleinburgerlijke bekrompenheid van heb ik jou daar en het is natuurlijk van de zotte dat een "volksvertegenwoordiger" deze Middeleeuwse achterlijkheid anno 2019 onderschrijft. Om een gevleugelde uitspraak van Henk Spaan (heel lang geleden) aan te halen; "Vuilnisman, kan deze zak ook mee?"

André Lon | 07-01-19 | 23:15 | 3

Mijnheer Staaijmans is vertegenwoordiger van zijn volk en laat blijkbaar het geluid van zijn achterban horen. Zo zot is dat nu ook weer niet. Het is zoals Rutte het geluid van zijn achterban; Shell cs laat horen en D66 uw geluid (en dat van Brussel) laat horen...

A.S. Perien | 07-01-19 | 23:40

Eens. Uiteraard laat Van der Staaij het geluid van zijn achterban horen. Het gaat erom dat de suggestie dat "homoseksualiteit een ziekte is die te genezen valt" een verwerpelijk waardeoordeel is en niets met de vrijheid van meningsuiting te maken heeft. De vuilnisman komt er dus eigenlijk niet mee weg om slechts één zak mee te nemen. Fair enough.

André Lon | 08-01-19 | 00:46

Wellicht voor velen een verwerpelijk waardeoordeel. Maar ook een waardeoordeel over een waardeoordeel is een waardeoordeel. De vuilnisman heeft de linkse route gekozen en is verdwaald.

A.S. Perien | 08-01-19 | 10:41

Van Rossum geeft hier zijn mening zonder haat te zaaien. Dat mag. Ik ben bijvoorbeeld zeer negatief over spruitjes, dat mag ook.

Oepsie1234 | 07-01-19 | 23:15 | 1

Tenzij een groepje Amsterdamers spruitjes het einde vind, ze dagelijks aan tafel zitten bij de NPO en ingang hebben bij de politiek. Dan mag u dus niet meer zeer negatief zijn over spruitjes, durft u er niet meer over te klagen en eet u ze lachend als een boer met kiespijn...

A.S. Perien | 07-01-19 | 23:23

Reclame maken voor homofilie is nou ook weer niet nodig.

van Oeffelen | 07-01-19 | 23:15 | 1

Één plaatje van een halve naakte knaap en u is homo? Goeie reclamestunt van GeenStijl!
Welkom bij de club! <3

Analia von Solmsch | 07-01-19 | 23:35

Wat ik opzienbarend vind is dat Van de Staaij als homofoob wordt weggezet terwijl hij enkel onderschrijft waar hij voor staat: te weten Bijbelse seksualiteit (wat dat dan ook betekent).
De moed om daar niet voor te wijken grenst wellicht/waarschijnlijk aan een conservatieve verzameling van opvattingen maar ik zou het echt pervers vinden als hij het document niet zou ondertekenen (en wel zou steunen). Blijkbaar is het tij veranderd en moeten de bakens verzet worden. Van grefo's verwacht ik geen emancipatoire richting. De scherpstelling die hier en nu opgebaard wordt is een reactie zonder mededogen. M.i. zou het goed zijn als juist de SGP samen met wat moezelmannen op een boot springen in Mokum deze zomer en liederlijk hun pleidooi vieren op de grachten. Dat zou pas emancipatie zijn: als ze onbeschimpt door de grachten kunnen varen. Maar voor zo'n trip is meer lsd nodig dan de schepper ooit bedacht heeft.

Overigens, voordat de wereld over mij heen valt: mijn opvatting is ook veel te primair. In de nodige beeldvorming vind ik 2 vrouwen fantastisch maar twee mannen weerzinwekkend. Daar is geen passend wereldbeeld mee te vullen.

Hoe was het ook al weer? Eenheid in het nodige; vrijheid in het onzekere en in alles de liefde.

masahide | 07-01-19 | 23:13 | 3

Dat D66 vrouwtje komt met een anekdotische waarheid zonder principes. Bah bah, wat eem niveau.

van Oeffelen | 07-01-19 | 23:17

Je bedoelt: eh hehhehheehehehehehehehhhe van Eh engelshoven.

masahide | 07-01-19 | 23:28

van Oeffelen | 07-01-19 | 23:17
Dacht exact hetzelfde; een random huisvrouw (bestaan die nog?) zou nog overtuigender argumenteren.

2tribes | 07-01-19 | 23:35

De Nashville verklaring veroordeelt geen homo's, maar homoseksualiteit.
En keert zich daarnaast ook expliciet tegen heteroseksuele losbandigheid.
Met een uitgebreid naschrift eraan toegevoegd tegen seksueel misbruik.
Er wordt nergens opgeroepen tot geweld of discriminatie tegen en uitsluiting van homo's. Maar het praktiseren ervan wordt op Bijbelse gronden afgewezen.
Hetzelfde geldt voor de gender gekte.
Daar kan ik voor 100% achter staan als belijdend christen.
Ga mij daar NIET voor schamen.

De opstelling van `66 is zoals altijd een welhaast feilloos moraal kompas.
Waar zij tegen zijn, moet ik wel voor zijn. En vice versa.

Ab Sconditus | 07-01-19 | 23:10 | 8

Het vreemde is de de Paus tot enkele jaren nog vertelde dat homofilie absoluut niet mocht , toen hoorde ik niemand boze reacties geven. D66 verdenk ik er van dat hun drukte om deze verklaring , hun weer wat stemmen op kan leveren.

Dolfie | 08-01-19 | 01:07

@papa Jones
Wanneer ik niet gelovig zou zijn was ik nog veel radicaler en zou ik mezelf opvreten van haat tegen lynx en alles wat zij vertegenwoordigen.
Dus het geloof is voor mij, naast een heleboel andere dingen, ook een vorm van psychologische en existentieele zelfbescherming, wat mij leert mijn leven niet te laten verzieken door ergernis en haat. Geldt trouwens niet alleen voor de politiek, maar ook in mijn relatie tot andere mensen.

Ab heeft een heleboel desillusies meegemaakt in zijn leven.
En hij zou daardoor zonder enige twijfel een onuitstaanbare mensenhatende izegrim van een vent zijn geworden, wanneer hij niet gelovig was.

Ab Sconditus | 08-01-19 | 01:43

Ik kan er niet omheen, er moet een Schepper bestaan.
Maris v.d Hof5393 | 08-01-19 | 00:46

Ik kan er niet omheen er moet een schepper van God zijn. En de mens is geschapen naar het evenbeeld van God. Dus God moet ook eten. En naar de wc. En die wc is ook gemaakt. Of deed God zijn behoefte in de struiken? Dan moeten die ook geschapen zijn.
Oh wacht er is geen schepper.

Is dit nog nieuws? | 08-01-19 | 07:38
▼ 5 antwoorden verborgen

Als ik het straatbeeld in Nederland - kleding en haardracht van mannen en vrouwen - globaal afzet tegen dat in het buitenland krijg ik het idee dat hier 80% homo is. Van Der Staay is wellicht zeer recent voor het eerst in het buitenland geweest en is zich bij terugkeer rotgeschrokken. Vandaar z'n actie...

A.S. Perien | 07-01-19 | 23:08 | 1

Vrouwen dragen hier inderdaad massaal broeken, travestie! Transgender!

Analia von Solmsch | 07-01-19 | 23:10

Ik vind het heel fijn dat we dit onderwerp in de beslotenheid van hetero's kunnen bespreken.

Mr_Natural | 07-01-19 | 23:03 | 3

Homo's worden altijd zo emotioneel tijdens discussies. Net vrouwen.

Mark_D_NL | 07-01-19 | 23:12

Grappig, ik werd vandaag ontslagen per 1 juni, mijn heteroseksuele manlijke collega ook, maar die ging boos naar huis, ik heb gewoon deze dag doorgewerkt ... dus tja, ik had blijkbaar mijn handtasje in moeten pakken en het op rennen moeten zetten...

Analia von Solmsch | 07-01-19 | 23:41

@Analia von Solmsch: Tjakka, eat your heart out MarK_D!

ZwarteDag | 08-01-19 | 01:43

Goed en degelijk stuk @Van Rossum !

In een paar reaguursels wordt weer van alles bijgehaald waarover Van Rossum niet schrijft, maar een goed weerwoord op het hele stuk vind ik eigenlijk nog niet echt terug.

Of u her oneens mag zijn met Van Rossum? Uiteraard mag u dat, als het hele stuk u maar iets om over na te denken of te overwegen geeft is het al winst of niet soms?

Jan, Leiden | 07-01-19 | 23:01 | 2

Ik krijg er dorst van, mag dat ook ?

De Briemusketier | 07-01-19 | 23:06

De Briemusketier | 07-01-19 | 23:06 |

Mag ik daar een nachtje over slapen of kijkt u zelf even of de koelkast nog open kan?

Jan, Leiden | 07-01-19 | 23:26

Ik vind het, oprecht, allemaal prima en gun heaumeaux hetzelfde aan privileges, rechten en levensgeluk toe wat mij ten deel valt. Dat gezegd hebbende hangt mij die hypocriete deugdwang van het “goede” volksdeel zwaar de keel uit. Ik trek dat gender- en diversiteit gedram maar slecht en kan al helemaal niet tegen die linkse meningengestapo. Dus daarom en uit pure dwarsigheid neig ik naar sympathie voor voor Van der Staaij. Puur omdat ik niet in één kamp met deugers als Van Engelshoven en inoffizieller Mitarbeiterin Sargentini wil zitten. Dan maar Kamp Barneveld.

Bigi Bana Boy | 07-01-19 | 23:00 | 10

@bigo bana boy: ik zie geen verschil tussen steile gereformeerden of oom salafist: wat je in een verouderd boek leest hoef je niet mee te nemen in de 21ste eeuw. Deugdrammers mijden en dan de aartsconservatieve rechtse kant kiezen is hier niet de oplossing: ik haat communisten, dus ik kies daarom voor de nsb is een valse vergelijking, en hopelijk beseft u dat ook maar ik denk van niet.

Analia von Solmsch | 07-01-19 | 23:46

@analia
Godwinnen brengt ons niet verder, een bronzen asbak in uw handtas en een persoonlijk gesprek met van der Staaij wellicht wel. En al uw suggesties om van sargentini en van engelshoven af te komen ook. Wij aartsconservatieven staan achter u, samen staan we sterk!

De Briemusketier | 08-01-19 | 00:13

Analia von Solmsch | 07-01-19 | 23:46 |
Als u geen verschil ziet tussen stijle gereformeerden en salafisten bent u voor mij af, en niet meer serieus te nemen.

Roadblock | 08-01-19 | 00:18
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik vind het erg prettig om aan heaumeausensualiteit te lijden, het geeft de heteroseksuele man kennelijk een ongelofelijk superieuriteitsgevoel van in zijn broekje en dan krijgt zijn vrouw eindelijk weer eens een beurt en daarmee worden weer nieuwe hosmoos op aarde gezet.
Zo werkt dat.

Analia von Solmsch | 07-01-19 | 22:58

Als je hetero bent is het gewoon niet echt comfortabel, het maakt mij niet zovee! uit verder Het is een beetje raar dat je dat moet zeggen

Bokito ergo sum | 07-01-19 | 22:51 | 3

Kom op zeg, iedereen heeft toch weleens anale seks tegenwoordig?

Mr_Natural | 07-01-19 | 22:52

Anaal is heel Normaal. SIRE.

Mark_D_NL | 07-01-19 | 22:58

Van der Staaij is een keurige beschaafde man. Het is niet bijbels dat mannen het met mannen doen en vrouwen met vrouwen. Het is niet natuurlijk, en hij geeft daar op een zeer genuanceerde manier zijn mening over. Hij roept nergens op om homo's te weren laat staan te verweren.

Laat die linkse pers eens even de mening vragen van die islam facisten van Denk. Maar dat zal wel niet in hun linkse kraam te pas komen.

Overigens juich ik homosexualiteit van harte toe, hoe minder concurrentie hoe beter. Moet je maar rekenen. Ben nog lang niet moe.

Tiktak Theo | 07-01-19 | 22:48 | 3

Herstel,. roept nergens op te weren laat staan te vervolgen...

Tiktak Theo | 07-01-19 | 22:49

Tja, het is maar wat je erin leest, het manifest erkent en passant alleen het kerkelijk huwelijk, en niet het burgerlijk huwelijk, het laatste is namelijk ‘maar’ een contract. Leuk voor mevrouw Tiktak Theo om te weten.

Analia von Solmsch | 07-01-19 | 23:08
-weggejorist-
Hele_gesjes | 07-01-19 | 22:44 | 1

Als ik als homo nog af en toe in de kerk kom voel ik me in goed geszelschap tussen de overige zondaars. Gescheiden mensen, mannen en vrouwen die anticonceptie toepassen, abortus(moord) hebben gepleegd, ongehuwd samen wonen, sex hebben gehad voor het huwelijk, IVF hebben toegepast, porno hebben gekeken, gemasturbeerd hebben etc etc,

JanP999 | 07-01-19 | 22:43 | 1

Goh, je lijkt wel een mens. Fijn dat je je geaccepteerd voelt. Dat is denk ik ook de bedoeling. Jammer dat er zoveel christenhaters meereaguren.

Rest In Privacy | 07-01-19 | 22:58

" We zouden het (homofobie) als een ziekte moeten behandelen. " chapeau hoor V. Rossum. Maar wie bepaalt nu wat een ziekte is ? Dit blog, de linkse kerk, D66? We moeten tegenwoordig ongeveer letterlijk door het malletje van een deugdelijkheid passen om niet als verward of ziek gecategoriseerd te worden. Op zich ook al een zieke gedachte...

A.S. Perien | 07-01-19 | 22:42 | 2

Hear, hear. Mahatma Gandhi zei al: "Zonder min toestemming kan niemand mij beledigen."
Iemand die zich gekwetst voelt moet eerst bij zichzelf te rade. Een ander verander je niet zomaar, echt niet.
Iedereen deugt, behalve als je niet deugt. Wie bepaald dat?

Peerkeoud | 07-01-19 | 22:48

@A.S. perien: geestesziekten staan in de DSM, maar waarschijnlijk bedoelde uw vraag retorisch ...

Analia von Solmsch | 07-01-19 | 23:27

Ben het in geen enkel opzicht eens met dat manifest, maar toch vind ik de stropop methode behoorlijk storend. Probeer tenminste te begrijpen wat er bedoelt wordt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen geaardheid - kan men niet zoveel aan doen - en omgang met die geaardheid. Waarbij praktiserende homoseksualiteit zondig genoemd wordt - net als seks buiten het huwelijk etc. Seks buiten het huwelijk valt niemand over maar o wee als het homo's betreft.

bleached | 07-01-19 | 22:41 | 1

Jij ziet het verschil niet? Seks buiten het huwelijk is iemands eigen keuze. Seks tussen 2 mannen is hun identiteit, ze kunnen niet anders al zouden ze willen.
Ik begrijp echt niet wat iemand daar tegen kan hebben. Ze doen niemand ermee kwaad! Enkele homo’s zijn irritant net als sommige hetero’s. De meeste zijn gewone mensen in alle soorten en maten.

BraboManneke | 07-01-19 | 23:05

Alle homofoben opsluiten in kampen zou veel ellende in de wereld oplossen.

JanVergoor | 07-01-19 | 22:41 | 4

baltazar gerards | 07-01-19 | 23:01 hahah is wel zo!

2tribes | 07-01-19 | 23:55

Ja, laten we homofoben interneren, strak plan. Doe de islamofoben er ook bij. Trouwens, ook de xenofoben kunnen er wel bij. Op naar een mooie nieuwe wereld!

Ad_Hoc | 08-01-19 | 00:42

In Kampen wonen verhoudingsgewijs al heel veel gereformeerde homofoben hahaha gaan ze dan voor het zingen de kerk uit ? Als nou minimaal 50% homo wordt,wordt het probleem van de overbevolking ook opgelost !

Dolfie | 08-01-19 | 01:17
▼ 1 antwoord verborgen

En vrouwen.. Daarvoor zijn fundetalistische mannen ook bang... omdat dit in een boek staat waarin de Godsfiguur ook een man is.. En de preken over God en Gebod ook alleen door mannen mag worden gevoerd...

Misschien is niet het geloof de onderdrukker maar de angstige man in dat geloof

fikkieblijf! | 07-01-19 | 22:39 | 2
-weggejorist-
frank4444 | 07-01-19 | 22:45

Arme Staaij, ik heb al die deugers nooit gehoord over die foto's hier van homo's aan hijskranen in Iran.

uisge baugh | 07-01-19 | 22:38 | 1

Dat is anders. Dat staat in het boek van een andere God. Het bewijs dat er geen god is. Waarom anders andere goden toestaan. Almachtig. Pfftt.

Is dit nog nieuws? | 08-01-19 | 07:41

Ik heb de moeite genomen die hele Nashville verklaring te lezen, was nog even googelen en ik kon hem alleen in het Engels vinden.

Ik vind het wel meevallen. Tegen het homohuwelijk, en homo's mogen wel homo zijn, en kunnen goede christenen zijn, maar praktiseren is in de ogen van God niet goed, volgens deze verklaring dan. Dat geldt ook voor seks tussen man en vrouw buiten het huwelijk. Tsja. Conservatief christelijk, maar er wordt niet opgeworpen homo's van een dak te gooien.

Gewinflipt | 07-01-19 | 22:35 | 2
-weggejorist-
frank4444 | 07-01-19 | 22:42

Veel mensen voelen wel dat de orthodoxe christenen op hun retour zijn, en dan tillen ze ook niet zo zwaar aan dat onhoudbare homostandpunt.
Bij de muzels is het echter andersom. Die zijn juist aan het opkomen; niet alleen hier maar in de hele wereld. Het bijbehorende achterlijke homostandpunt krijgt op die manier ook steeds meer invloed en dat wekt, terecht, veel meer weerstand dan bij de zware refo's. Gewoon omdat dat een veel gevaarlijker type achterlijkheid is.

JvanDeventer | 07-01-19 | 22:29

Van mij mag iedereen [invullen] zijn. En iedereen mag mag van mij een pamflet tekenen dat ze het daar niet mee eens zijn. Vul maar in; homo, jood, trans, pedo. Oh nee.

1nfidel | 07-01-19 | 22:28
-weggejorist-
huismanpersie55 | 07-01-19 | 22:26 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Van der Staaij is een held. Durft tegen de policor onzin in te gaan. Homoseksualiteit is ook niet ‘normaal’. Dat wil echter niet zeggen dat het laakbaar is. Het koketteren ermee daarentegen vind ik wel op het randje.

Toninhocerezo | 07-01-19 | 22:26 | 5

Net zo normaal als bij de buren op het achterraam bonzen en dan jezelf stiekem aftrekken in een donker hoekje in de tuin. Of ben ik de enige die dat doet?

Mr_Natural | 07-01-19 | 22:49

Is een perversiteit, net als bestialiteit en necrofilie. We zitten in een glijdende schaal.

rukvogel | 08-01-19 | 00:53

Mannen en vrouwen horen kinderen te krijgen dus homo zijn is niet normaal. Planten zich niet voort dus evolutie doe z'n ding. Homo's die een kind kunnen adopteren baart me meer zorgen. Ik denk niet dat dat een gezond voorbeeld is voor een kind.

reagluurder010 | 08-01-19 | 01:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Wetenschappelijk gezien is homoseksualiteit nog steeds één groot zwart gat.

Mr_Natural | 07-01-19 | 22:26 | 2

Ik persoonlijk denk dat ieder individu een bepaalde mate van opwinding (seksueel of vriendschappelijk of liefdevol) kan ervaren ten aanzien van sommige mensen van het zelfde geslacht, Meestal niet naar iedereen.
Dit zal met veel passen en meten vast wel in een percentage uit te drukken zijn.

Om dat vervolgens een naam te geven en er expliciet en openlijk naar te handelen kun je wat mij betreft best een keuze noemen.

Ieder mens is in principe in staat homoseksueel gedrag te vertonen.
En ja dat is een keuze.

LinkeLotje | 07-01-19 | 22:32

LinkeLotje | 07-01-19 | 22:32
Ben ik niet met je eens. Ik heb innige vriendschappen met mannen gehad, ik ben met ze op vakantie geweest, ik heb met honderden mannen gedoucht, ik heb met ze in één bed geslapen maar ik heb nooit seksuele gevoelens of zelfs gedachten gehad. Als ik dat wel had gehad dan had ik nu misschien niet meer geleefd. Rond 1985 in Berlijn met vrienden gelogeerd bij een homo. 's Nachts kwam hij m'n kamer binnen en wilde bij me in bed kruipen. Ik sloeg het netjes af. Twee jaar later hoorde ik dat hij overleden was aan aids.

Mr_Natural | 07-01-19 | 22:45

Homosexualiteit kan academisch bewezen worden.
Religie niet.
Geloof niet.
God niet.
Dinges niet.
Wie moet je dan serieuzer nemen, de Homo of de Gelovige, To Be or Not to Be.

Hallalieheliaal | 07-01-19 | 22:26

Teneinde het niveau van dit topic ietwat op te krikken, en @van rossum te stangen nu een gedicht van de Grote volksschrijver zelf, die zoals de intellectuelen op deze site weten, de Griekse beginselen zeer was toegedaan.

Apologie

Toen ik roomsch-khatoliek werd,
werd mijn haar, dat grijs begon te worden,
opeens weer donkerblond,
mijn bloeddruk daalde,
terwijl mijn jaarinkomen van die dag af fors bleef stijgen.
Er blijven wel bezwaren,
maar bij zoveel Genade moet ik wel erkennen,
de kerk van Rome is de Ware Kerk.

Dat dan weer wel.

De Briemusketier | 07-01-19 | 22:25 | 1

Toen hij negen jaar oud was,
en twijfelde aan God en de catechismus,
ging hij op de punt van een paal zitten
en kreeg een gevoel van naderende zaligheid.

JamesMurphy | 07-01-19 | 22:27

1. God bestaat niet
2. Homofilie bestaat niet. Mensen bewegen zich binnen een heel breed seksueel spectrum (net als alle andere dieren). DE homofilie is bedacht in de 19e eeuw (Freud!) om gedrag te kunnen medicaliseren en mensen in hokjes te plaatsen, net al alle andere 'filies'.
4. Liefde bestaat
3. Dus: alle religekkies de typhus en welterusten. Case closed (voor mij).

piloot47 | 07-01-19 | 22:25 | 1

Ik beweeg me seksueel 100% op mannen, mijn eigen geslacht, uw stelling is derhalve
[ ] juist
[X] onjuist

Analia von Solmsch | 07-01-19 | 22:50

Ik word wederom misselijk van stuitende selectiviteit. Deze keer bij monde van zo'n Francis van Broekhuizen, die net zo goed de eerste de beste haatpredikende tuinkabouter aan had kunnen klagen. Er is toch echt wel sprake van een pikorde: de grootste schreeuwer en boeman is de baas en 'originele moslim' Staaij is de pispaal voor bètavrouwtjes en non-valeurs en keert de andere wang nog 'ns toe met wat hulpeloos tegengepruttel.

Slogra | 07-01-19 | 22:22

Tsja... niet iedereen zit op dat homo/lhbtxyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyz gedram te wachten.... maakt dat hen gelijk homofoob?????

Nederlanddraaitdoor | 07-01-19 | 22:22 | 1

Goeie, nee dus.

2tribes | 08-01-19 | 00:02

Je bent wat mij betreft vrij om te haten wat je wil.
En daar ook voor uit te komen.

mark1487 | 07-01-19 | 22:18 | 1

En om lief te hebben dus.

Mr_Natural | 07-01-19 | 22:22

En hierom heb ik (homo) een kroontje (roze) naast mijn reaguursel!

gijsbert1308 | 07-01-19 | 22:17

Pak ik even de bijbel erbij.
De meninkjes sla ik even over, pak de tekst rechtstreeks van God in de 10 geboden.

10.Verlang niet naar het huis van een ander. Verlang ook niet naar zijn vrouw,a zijn slaaf, zijn slavin, zijn stier, zijn ezel of iets anders wat van hem is.’

Slaven hebben is ok. Waar blijft die petitie Staaij? Of ga je selectief met de tijd mee?
Maar je mag wel begeren wat van haar is. De buurman, of de man van de buurman die mag ook begeren.
Het gaat gezellig worden onder de burenmannen van gelovigen. Het mag van God. De rest van de bijbel zijn allemaal enge staaijtjes die denken te weten wat God zou willen.
Dat heeft God helegaar niet gezegd. Als het niet mocht, had ie het wel in de 10 geboden gezet.

Wim Venijn | 07-01-19 | 22:16

Waar gaat het eigenlijk over? Homo, lesbisch of hetro, het gaat allemaal over liefde. Mensen die van elkaar houden of elkaar lekker vinden. Niets meer en niets minder. Iedereen moet doen wat hem goeddunkt zolang er niemand kwaad mee gedaan wordt. Wat jij tussen de lakens doet gaat niemand een reet aan. Bemoei je met je kippen en dat geld vooral voor die sprookjesboek aanhangers.

Humorousbff | 07-01-19 | 22:16

Wat jammer dat Fortuyn het niet meer kan opnemen tegen vd Staaij.

kloopindeslootjijook | 07-01-19 | 22:16

NPO, zullen we het ook even over het NSBgedrag van EUdoos Sargentini hebben?

zimmerschwanz | 07-01-19 | 22:16

Ik beroep me op de vrijheid van meningsuiting. Alle gelovigen zijn randdebielen, en zijn derhalve niet serieus te nemen. Niet meer en niet minder.

PijlVader | 07-01-19 | 22:15 | 2

Prachtig verwoord!

Blanke_Vlaai | 07-01-19 | 22:17

U hebt het recht om christenen niet serieus te nemen. Dat zijn schaapjes waarvan een klein restant nog een eigen mening durft te hebben. Verder zullen die u noch homo''s iets aandoen, behalve de andere wang toe te keren.
Maar uw atheistische geloofsgenoten hebben in hun onmetelijk menselijke wijsheid inmiddels al jarenlang een ander soort gelovigen geimporteerd. Daar mag u dan wel degelijk rekening mee gaan houden.
Succes met uw wijsheid en uw toekomst. Van ons zult u geen last hebben behalve dan die - in uw ogen - belachelijke eigen meningen.

matrixbluepill | 07-01-19 | 22:39

Ze hebben ook een conflict; in de bijbel staat dat homo niet goed is, maar de wetenschap stelt dat het met de geboorte meekomt, dus deel van de schepping, niet dat mensen altijd hetero zijn en homo doen, zoals deze gelovigen stellen.
1 van 2 is niet waar, of ze moeten accepteren dat de bijbel niet 100% waar is (iets dat mensen vroeger erin hebben gestopt bij het samenstellen van de bijbel). Dat kan natuurlijk niet.

kloopindeslootjijook | 07-01-19 | 22:15 | 3

Daarom wordt ook veelal ontkend dat het een biologische oorsprong heeft en blijven ze zich maar met die vraag bezighouden.
Anders inderdaad spagaat..

letopuwzaak | 07-01-19 | 22:34

Als je dan toch denkt op de inhoud te kunnen discusieren zorg dan ook dat je de inhoud kent:
Romeinen 5:12 “Door Adam zijn alle mensen na hem in zonde geboren”.
Altijd dat zogenaamd inhoudelijke gelul van mensen die nog geen half Bijbelversje in hun leven hebben gezien. Dat is de reden dat mensen gelovig blijven weet ik uit persoonlijke ervaring. Omdat ze geheel onjuist geredeneer van ongeloven als jou tegen komen.

Inferi0r | 07-01-19 | 22:38

"de" wetenschap heeft het vastgesteld..... Wetenschappers in hun onmetelijke wijsheid. In de Sovjet kakelde men Sovjets, onder Mao Mao 's en onder Hilter kakelden ze rassentheorieen na. Nu kakelen ze allemaal over welles nietes CO2 en global warming. Veel wetenschap valt niet onder te brengen in een feilloos controleerbare formule en vaak is net zo breed interpreteerbaar als de verzen uit de bijbel waarvan het meerdendeel niet meer kennis heeft opgedaan dan 'van horen zeggen'.
www.nrc.nl/nieuws/2018/10/03/overheid...

matrixbluepill | 07-01-19 | 22:46

Allemaal leuk en aardig maar ik heb nog geen SGP'er met een AK-47 een theater leeg zien schieten, noch met een vrachtwagen onschuldige mensen kapotdood zien rijden, noch metro's vol met mensen kapotdood zien bommen, noch met vliegtuigen wolkenkrabbers in zien vliegen.
Dat ze een afwijkende mening hebben, nou hebben homo's en niet homo's ook, je kan bijna zeggen zij die elkaar gedogen moeten toch naast elkaar kunnen leven en zij die dat niet doen opzouten naar hun eigen zandbak.

Hallalieheliaal | 07-01-19 | 22:15 | 2

Ik heb dit soort incidentjes ook nooit zien gebeuren omdat er hier homo's bestaan.
In ieder geval niet als exclusief kenmerk.

LinkeLotje | 07-01-19 | 22:17

In dat geval kan ik ook de bank beroven, want ik nog geen theather uitgemoord....
*Facepalm doet*

ZwarteDag | 08-01-19 | 01:57

Als god hemel en aarde met toebehoren geschapen heeft, zoals mensen als vd Staaij geloven, is het toch merkwaardig dat hij iets schept waar hij niet blij mee is. Dat hij de duivel heeft geschapen lijkt logisch, omdat hijzelf dan beter kan laten zien hoe goed hij wel is. Maar met wat voor reden zou hij homo's scheppen. Of trangenders, wat je toch moeilik een ziekte kunt noemen. Vd Staaij en zijn soortgenoten zetten god toch een beetje weg als een domme man.

watazooi | 07-01-19 | 22:12 | 2

Ja, want gristenen krijgen nooit een gehandicapt kind bij geboorte?! Hemeltjelief, dit is nou precies waarom gristenen het kernbegrip 'zondeval' eeuwen geleden de Bijbel ingefietst hebben. Als ex-(orthodox)-gristen moet ik helaas tevaak concluderen dat het redenatie vermogen van veel ongelovigen dat van gelovigen allesbehalve overstijgt. Aan de andere kant: de meerderheid van dit land is tegenwoordig van opvoeding ongelovig (gelukkig!), maar niet bepaald omdat ze het zelf zo aan elkaar beredeneert hadden of zelfs kunnen hebben.

Inferi0r | 07-01-19 | 22:49

God heeft de ongelovigen geschapen.

Is dit nog nieuws? | 08-01-19 | 07:43

Asielzoekers die homo zijn blijken na alle papieren te hebben gehad subiet te zijn genezen.
Dus hoezo homo zijn is niet te genezen...!

Johan_Voorhaar | 07-01-19 | 22:07 | 3

Woehaha.... lol. Omdat ze het homo-zijn faken om als niet rechthebbende grensov erschrijder rechthebbende asielzoeker te worden. En wij trappen erin (zoals altijd).

Albert5000 | 07-01-19 | 22:11

dan mogen ze het uittesten op gordon, ik denk dat er maar een is die bezwaar maakt?

brie-de-penis | 07-01-19 | 22:11

Kort om, discrimineren op seksuele geaardheid is onzinnig..

killRoy1982 | 07-01-19 | 22:17

Hallalieheliaal | 07-01-19 | 22:10

Hoort een beetje bij deze:
Mr_Natural | 07-01-19 | 21:57

Genetisch bepaald zeggen is gevaarlijk, maar ik denk dat er heel veel homo's met een hetero getrouwd zijn onder sociale druk.

Mr_Natural | 07-01-19 | 22:14

In de jaren 70 werd de homescene geteisterd door het geweld van potenrammers. Grote, blozende hollandse jongens uit dysfunctionele gezinnen die hun onvrede afreageerden door homo's af te tuigen. Hadden grefo's niets mee te maken. Door wie homo's nu worden afgetuigd, en waarom, hoe ik ook niet uit te leggen. Hebben grefo's niets mee te maken.
Het is een achterlijk mens en wereldbeeld maar dat is niet verboden. Geweld en aanzetten tot geweld wel.
Hete lucht, al dat gezeik over 'De Nashville verklaring'. Grefo's zijn nu eenmaal grefo's.

DebraCadabra | 07-01-19 | 22:02 | 2
-weggejorist-
frank4444 | 07-01-19 | 22:16

Homo zijn is aangetoond/bewezen. Gerefomeerd zijn is een geloof. Het bestaan van een God is nog nooit aangetoond. Dus....
De gelovige in iets wat niet wetenschappelijk bewezen is veroordeeld iemand waarvan het wel wetenschappelijk bewezen is. Pfff..... wat een shit van die gelovigen!

Albert5000 | 07-01-19 | 22:17

IT is all about the definitions..

Alles wordt tegenwoordig opgeblazen waarbij iedereen homofoob lijkt te zijn, net zoals dat iedereen racist, seksist nazi en weet ik niet allemaal is..

Het constante verwateren van definities maakt het dat de woorden geen betekenis meer hebben..

Zoals dat een racist tegenwoordig iemand is die melk drinkt, i.p.v. iemand die zijn eigen ras boven die van een ander stelt.

Of dat iemand die wijdbeens inde metro zit opeens een seksist is, i.p.v. iemand die zijn eigen sekse boven dat van de ander stelt.

En net zoals dat een veroordeling van homoseksualiteit gelijk staat aan haat tegen homo’s..

Het is onzinnige polariserende linkse bullshit..

killRoy1982 | 07-01-19 | 22:02 | 2

En zo is "homo" ook maar een definitie.

Zoals er door de eeuwen heen zowel mannen als vrouwen met het eigen geslacht de koffer in duiken. Terwijl zij daarnaast een gezin hadden.

In Nederland moet het in een hokje en een naam hebben.

In andere landen zijn het verschijnselen en begrippen.

LinkeLotje | 07-01-19 | 22:12

Hear, hear

incogniet | 07-01-19 | 22:40

Het conservatisme en de preutsheid rukken op. De tolerantie en sexuele vrijheid neemt af. Tippelzones worden gesloten, hoerenbuurten opgedoekt (bijv. Amsterdam en Utrecht). Anders gezinden worden niet meer getolereerd.
Waarom leveren wij deze vrijheid in?
Waarom hebben we onze naasten niet meer lief?
Waarom accepteren wij onze naasten niet zoals ze zijn?
Grappig, want van mosmlims wordt dat wel van ons verwacht.

Albert5000 | 07-01-19 | 22:00

Als homoseksualiteit altijd geaccepteerd zou zijn geweest dan zouden er misschien nu helemaal geen homo's meer zijn.

Mr_Natural | 07-01-19 | 21:57 | 4

Hoeveel homo’s telt ons parlement?

beter-laat-dan-nooit | 07-01-19 | 22:05

Opnemen in het examen van de inburgeringscursus, de zogenaamde “peilstok-test”

Canis.bonus.es | 07-01-19 | 22:06

Wat ik bedoel is: als homoseksualiteit altijd heel normaal zou zijn geweest dan zou er misschien zelfs geen naam voor zijn. En iets wat geen naam heeft kan nooit een probleem geven want je moet een probleem eerst een naam geven.

Mr_Natural | 07-01-19 | 22:08
▼ 1 antwoord verborgen

Ik lees over haat dit en haat dat maar ik wou dat ik wist wat haat eigenlijk is. Ik hou bijvoorbeeld niet van seafood en een heleboel andere dingen en gedraag me conform maar ik heb geen idee of dat onder 'haat' valt. Maar tegenwoordig lijkt iedere enigszins puntige mening onder 'haat' te vallen dus dat predicaat verliest, net als de begrippen 'discriminatie' of 'racisme', onderscheidend vermogen. Nederland infantiliseert in rap tempo, dat zie ik dan weer wel.

isitsoornot | 07-01-19 | 21:57 | 3
-weggejorist-
frank4444 | 07-01-19 | 22:03

Dan valt die Nashville-text niet onder 'haat', frank. Maar de opstellers hadden zich wel beter kunnen bezighouden met de Grand Ole Opry. Alsof er geen belangrijker nieuws is dan dominees die elkaar met bijbel-teksten om de oren slaan.

isitsoornot | 07-01-19 | 22:33
-weggejorist-
frank4444 | 07-01-19 | 22:50

Ik denk dat wat veel mensen afwijzen is dat sommige mensen hun gehele identiteit vastplakken aan hun seksualiteit.
Het lijkt ook wel een verplichting om open te zijn over je seksuele voorkeur.
Ik heb er persoonlijk allemaal niets tegen hoor, maar dring het niet op.

LinkeLotje | 07-01-19 | 21:56 | 1

Ik wil niet eens nadenken over mijn identiteit zonder penis.

Mr_Natural | 07-01-19 | 22:00

Van der Staaij zegt dus eigenlijk: "homo's kunnen mijn kontje kussen". Nou, mag hij vinden/zeggen. Ik heb wèl veel moeite met het volk dat homo's al dan niet met een waterpomptang in elkaar beuken en ze wegpesten uit hun woonhuizen en op straat bespugen en naroepen.

VP732 | 07-01-19 | 21:55

Mensen begrijpen de term tolerantie niet meer. Persoonlijk vind Ben ik dan een homohater? homofilie een afwijking net als pedofilie, filatelie fobieën, blindheid, etc. Misschien is het feit dat ik christen ben ook wel een afwijking te noemen. Ik hoop dat mijn kinderen een partner van het andere geslacht kiezen. Ben je een vrouwenhater als je vrouwen weert uit een mannenkoor? Ben ik dan een homohater als ik bij een club hoor die het een afwijking noemt terwijl in de reaguursels gristenen voor alles worden uitgemaakt? Dat vind ik dan weer bekrompen. Ik veroordeel niemand, heb heel vriendelijke homoburen die ik ook vriendelijk behandel. We helpen elkaar waar nodig, maar hun keuzes zijn niet de mijne en de mijne niet die van hen. We hebben zelfs een vriend gehad die in het verleden als pedofiel veroordeeld is geweest. Hij heeft gezeten voor zijn daden. Had spijt en ik heb hem geaccepteerd. Niet zijn daden trouwens. Hij zei: waarom moet ik vechten tegen mijn gevoelens en een homo moet alle ruimte krijgen. Wat normaal is wordt bepaald door de gemiddelde moraal van de mensen. En die verschuift. Ik vind dat ik een mening mag hebben over homofilie en u mag een mening hebben over mij. Ik haat niemand en zal ook niemand iets aandoen. Maar wees nou niet hypocriet. Tolerantie is juist het accepteren van afwijkende visies, ook als je daar een grote afkeer van hebt.

Rest In Privacy | 07-01-19 | 21:54 | 6

Dat ik vind dat mensen licht tot zwaar afwijken maakt mij geen hater. Ik wijk ook wel wat af maar wil ook niet gehaat worden. Tolerantie vind ik een groot goed. Moeten we koesteren.

Rest In Privacy | 07-01-19 | 22:31

@jamesmurphy: u insinueert dat ik gelijkgestemd ben als ik met iemand omga. Dat zegt misschien meer over u dan over mij. Ik vind dat iemand die zijn straf heeft uitgezeten en spijt heeft een nieuwe kans verdient. Moet je zo iemand mijden dan? Dan zou je ze moeten doodschieten. Dat is humaner dan unaniem iemand uit te sluiten. Dat vind ik dan weer intolerant. Maar u mag zeggen en vinden wat u wilt. Ik houd u alleen een spiegel voor.

Rest In Privacy | 07-01-19 | 22:39

@WdVteL, dat bedoelde ik niet, mijn waarde. Nieuwe kans, het is allemaal prima. Niets menselijkers dan vergeving, toch? Daar hebben we geen Heer of diens zoon voor nodig. Wat ik in die tussenzin insinueerde was dat men in christelijke kringen een verhoofde kans loopt om een veroordeelde pedofiel tegen het lijf te lopen. Dat was alles. U heeft die verhalen over de kerk ook wel gehoord en gelezen denk ik.

JamesMurphy | 07-01-19 | 22:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Op lowlands heb ik ooit drie dagen een vent achter mijn reet gehad, ook al was ik er met een vrouw.
Homo s zijn zeer gefixeerd op uiterlijk, op het walgelijke af zelfs.
Toch weet ik zeker dat een homo zo geboren wordt, heb het zelf meegemaakt met een zeer jong jongetje, die was zo anders, later hoorde ik pas dat het een homo was.

snapal | 07-01-19 | 21:53 | 7

Dat is nou precies DE denkfout van vele homo s.

snapal | 07-01-19 | 22:05

Mickey, ik haat schoonmoeders....

HoerieHarry | 07-01-19 | 22:06

@hoerie, nee toch?
U bent Schomofoob? ;)

Canis.bonus.es | 07-01-19 | 22:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Blijft interessant dat het document zich alleen richt op het huwelijk van 2 mannen of 2 vrouwen.
Als het document namelijk ging over het hebben van een relatie en/of sex tussen 2 mannen en 2 vrouwen, zou 80% van de ondertekenaars hun eigen daden verwerpen. Immers het grootste schandaal met betrekking tot homopedofilie spelen zich namelijk af in de gelederen van de mensen die dit soort documenten opstellen, verspreiden en ondertekenen. Daarnaast wordt er ook onderling natuurlijk vrolijk op los gesext.......

Dumpert_Reaguurder | 07-01-19 | 21:53

"Homofobie is derhalve een des te wonderlijker verschijnsel, omdat het een irrationele angst etaleert waar geen enkele grondslag voor bestaat."

Homofoben zijn niet bang voor homo's, ze zijn bang om als vrouw behandeld te worden. Want waar een homofoob écht bang voor is, is dat hij als man door een andere man precies zo wordt behandeld als hijzelf vrouwen behandeld. Als een wandelend seksspeeltje.
Die zelfde homofoob heeft vaak geen enkele moeite met twee scharende dames of een mvv triootje, want heej da's geil toch?

meneerjan | 07-01-19 | 21:52 | 2

Van der Staaij in een triootje? Hoe doe je dat met je handjes boven de dekens?

Rest In Privacy | 07-01-19 | 21:54

Homofobie, net als Islamofobie of oikofobie een dooddoener. Een term bedoeld om geen kritiek of een mening te willen horen en de boodschapper te stigmatiseren.

BozePaarseMan | 07-01-19 | 22:00

Prima geschreven. En nog steeds nodig, gezien het feit dat een redelijk aantal reaguurders het punt van Bart nog stééds niet snappen.

Ronman2k | 07-01-19 | 21:49 | 2

Ik denk dat hij degenen die niet zuiver zijn in de Geenstijl-leer probeert weg te pesten.

Rest In Privacy | 07-01-19 | 21:52

@Sitting_targets nee hoor, je hoeft het niet met alles eensch te zijn op GeenStijl. Zo vond ik het orgaanroof donor gejank nogal onzig van dezelfde Bart

Ronman2k | 07-01-19 | 22:14

Ongenuanceerde gelovigen-haat ook maar tot slecht te behandelen ziekte verklaren dan maar?
Deze christenen keuren een bepaalde levensstijl af, wat mag, maar schelden nergens en schetsen geen karikatuur, roepen niet op tot geweld, haat, buitensluiting etc. GS keurt de christelijke levensstijl af, wat mag, en scheldt daarbij wel, creëert een karikatuur, pleit voor verbod ervan (bijv mbt scholen). Beetje meten met twee maten pilicor populair makkelijk scoren gezeur dus.
Ik keur ook zoveel dingen af, zoals je moddervet vreten, leven in een social media leugen, je hand ophouden bij de overheid, dramatisch doen over iets kleins, etc etc. En mensen keuren dingen af die ik doe. Lijkt me normaal. Deal with it. Dat haat noemen is een beetje flink de slachtofferrol trekken.
Als dit is hoe het land ervoor staat: stukker dan stuk.

Rest In Privacy | 07-01-19 | 21:48 | 4

Je hele reaguursel is één grote slachtofferkaart. “Deal with it..”
Man man man.

Superior Bastard | 07-01-19 | 22:06

einStina | 07-01-19 | 21:48

Dank u, gelukkig zijn nog niet alle vrouwen faghags.

Kop Kaaz | 07-01-19 | 22:22

@BPM uh, want door deze intern gerichte verklaring van 'niet doen' zijn al allerlei homo's mishandeld en hun leven verwoest? Prima dat je antihomogeweld wilt bespreken, maar koppel het dan aan een werkelijke dader.

@Kaaz well, sure! Graag gedaan.

Rest In Privacy | 07-01-19 | 22:32
▼ 1 antwoord verborgen

Dat gezeik over genders en/of hun haters begint een beetje vervelend te worden.

badboydutch | 07-01-19 | 21:47

Zijn de aanslagplegers in de eu getest op homo zijn?
Verder doe lekker wat je wil.

am*dam | 07-01-19 | 21:44 | 3

Natuurlijk, wat moet je anders met 72 maagden?

Mr_Natural | 07-01-19 | 21:47

@Mr_Natural_ maagd? Dat is relatief, hangt ervan af welk genots gat men kiest.

am*dam | 07-01-19 | 21:51

am*dam | 07-01-19 | 21:51
Ik ben bang dat er geen keuzemogelijkheden zijn in deze.

Mr_Natural | 07-01-19 | 21:53

Ja, tv, internet, krant iedereen kan los want het zijn de good old Christenen. Graag dezelfde verontwaardigheid bij die andere reliegekkies die ook fel tegen homo's zijn. Kees is nu de lul maar die twee van Denk hebben dezelfde mening.

BozePaarseMan | 07-01-19 | 21:43 | 3

Misschien een mogelijk samenwerkingsverband van religiegekkies. Er is meer dat ze verbind dan dat ze scheid.

bqbq | 07-01-19 | 21:48

Hahaha, dat wordt hem nooit! Twee geloven op een kussen, daar slaapt de duivel tussen...

Canis.bonus.es | 07-01-19 | 21:58

Verschil met moslims is dat ze hun geloof keihard ontkennen als het hen uitkomt, zo ook de heren van DENK. Tot ze ook maar een klein, klein beetje macht hebben, dan zijn ze aggresiever en harder dan welke gristen dan ook. Bij DENK uit dat zich bijvoorbeeld in 'gratis parkeren voor moslims' in Utrecht en Amersfoort verkiezingsprogramma. Dat hebben de gristenen in 100 jaar niet bedacht.

Inferi0r | 07-01-19 | 22:52

Ik weet niet wat ik erger vind, die Vanderstaaij haattekst of die deugtekst van opfris-Boris met die rij deugende BN'ers eronder.
www.humanistischverbond.nl/nieuws/de-...
Krijg van beide jeuk.

JamesMurphy | 07-01-19 | 21:43 | 1

Met die opdringerige 'wij' vorm (wij bevestigen, wij ontkennen, Hum.Verbond) wordt een ganzenmars geïntroduceerd. In het boek 'Utter Chaos' / Tohuwabohu (1920) www.amazon.com/Utter-Chaos-Jewish-Lit... beschrijft de Joodse auteur Sammy Gronemann hoe het eraan toe gaat in een kerkdienst in Berlijn (hoofdstad van het Pruisen onder Wilhelm II). Hij typeert datgene wat hij meemaakt als 'militaristisch'. Op aanwijzing van de voorganger staat iedereen als één man op, gaat iedereen zitten, enz. Het verband tussen militarisme en idealisme is verbazend innig, met name in de Pruisische context. Dus Humanistisch Verbond: staak aub. uw gedril met 'wij'. De mannenbroeders van Nashville doen er goed aan om ruimte te maken voor Elvis: www.youtube.com/watch?v=4rcQ21BIVT8 Jullie halen de naam van Nashville omlaag.

Eeuwig..Op..Vakantie | 07-01-19 | 23:13

Ik snap de ophef niet. Christendom en homofilie gaat niet echt samen. Dat betekent niet dat ze elkaar haten of angst hebben voor elkaar. Als het COC met een of ander pamflet komen dat het christendom afkeurt is er toch ook geen enorme ophef en sprake van Christofobie?

Dirndl | 07-01-19 | 21:43 | 3

Christendom is tot halverwege/eind vorige eeuw hier de baas geweest en wordt dus als meerderheid gezien, dan mag het. Dat geldt niet voor COC of moslims, die zijn als zielig of minderheid gedefinieerd.

skoftig | 07-01-19 | 21:47

Er is een heel groot verschil zelfs. Religie is een keuze. Seksuele voorkeur niet.

EUrofoob | 07-01-19 | 21:52

Toch lijkt ophef mij onnodig. Ik ben ook niet beledigt dat moslims mij afkeuren. Of dat gekke linkse clubjes mij als blanke man afkeuren. Ik voel mij dan niet beledigd of gekwetst. Ik leer daaruit dat dat clubjes zijn waar ik niet bij wil horen.

Dirndl | 07-01-19 | 22:01

De kerken hebben in der loop der eeuwen de bijbel naar hun hand herschreven,
Oorspronkelijk stond in de bijbel dat sex tussen hetzelfde geslacht mensen wel ok is.
www.welingelichtekringen.nl/wetenscha...

steekmug | 07-01-19 | 21:42 | 1

Daarom staat in de bijbel dat je gerust thuis kan bidden om door God gehoord te worden en niet persé in een kerk.
Matteüs 6

steekmug | 07-01-19 | 21:50

Zat net effe te buurten bij de idioten van Joop (It ain't nice but somebody has got to do the dirty work) en inderdaad men zeurt over techniciteiten van die "enge" gristenen maar niemand durft de olifant in de kamer te benoemen. Nml de Islam die ook gewoon keihard homofoob is en inderdaad nichten van een flatgebouw gooien dat itt tot de SGP gristenen. En dat toont weer eens aan hoe achterlijk zichzelf "progressief" noemend links is. Terug in de tijd met die barbaren. Maar fossiele ome Han van der Horst zal er daar wel weer een bullshit column tegenaan gooien om te tonen wat voor domme pauper u bent en er niks van begrijpt.

Basil Fawlty | 07-01-19 | 21:41 | 2

Ze beschuldigen rechts ervan homoacceptatie als anti-islamwapen te gebruiken en er eigenlijk niet achter te staan. Het is waar dat homoacceptatie begonnen is op links. Maar sindsdien is er een nieuwe generatie rechts opgegroeid die homoacceptatie als norm heeft.

Rest In Privacy | 07-01-19 | 21:50

Sitting_targets | 07-01-19 | 21:50 |
Inderdaad. "Times are a changin'" ook voor links, alleen gaat links terug in de tijd en worden meer en meer conservatief. Dat itt wat ze zelf beweren. Kijk maar naar de nieuwe "feministen" (of ook wel SJW's genoemd) die radicale moslimas omhelzen. Een niqaab is nml een keuze. Wtf?

Basil Fawlty | 07-01-19 | 21:55

Die hele haat komt voort uit religieuze boeken. Boeken gebaseerd op God. God, welke God dan ook, is één en al nepnieuws. Dus als die zwaar overbetaalden bij EUvsDisinfo daar in Brussel eens hun werk zouden doen, dan waren we van een hoop ellende af.

EUrofoob | 07-01-19 | 21:41

Als ik in mijn reet geneukt wil worden koop ik wel een auto.
Maar zonder gein, acceptatie is ook de ander. Van KKK tot anti-homo.

Geen01 | 07-01-19 | 21:41 | 1
-weggejorist-
Sinister-President | 07-01-19 | 22:29

Chapeau, Van Rossum.

mrv | 07-01-19 | 21:39 | 3
-weggejorist-
Rest In Privacy | 07-01-19 | 21:42

@ST
De worst is overigens niet gay

Canis.bonus.es | 07-01-19 | 22:10
-weggejorist-
Sinister-President | 07-01-19 | 22:28

Ik heb totaal geen last van welke fobie dan ook, heb alleen een teringhekel aan alles ter linke zijde van de FvD........

Fatwabuster | 07-01-19 | 21:37

Religies haten homo's omdat religies maar één doel hebben: expansie. De meest logische vorm van expansie is door flink veel kinderen te baren en direct te indoctrineren voordat ze de kans hebben om op te groeien met een gezonde hoeveelheid rationeel denken. Homo's krijgen geen kinderen, religies hebben er geen fuck aan en dus moet dat onderdrukt worden. Daarom is dat ingebakken in zowel christendom als islam.

Reagurend_Nijlpaard | 07-01-19 | 21:37 | 3

Helemaal waar.
Helaas sponsort dit kabinet de import van religieus geïndoctrineerden.
God weet waarom.

oplichter | 07-01-19 | 21:43

@ oplichter | 07-01-19 | 21:43 |
Misschien omdat niet religieuzen geen kinderen krijgen.

heldheino | 07-01-19 | 22:03

@heldheino Precies, onze welvaartsstaat is een piramide spel waar de starters onderaan met velen zijn die zorgen voor de weinige overgebleven ouderen en gedurende de jaren dat je onderdeel bent van dat spel kom je dichter en dichter bij de top. Naast het feit dat door medische ontwikkelingen ouderen niet meer het goed fatsoen hebben om dood te gaan krijgen we ook geen kinderen meer en dus dreigt het piramide spel in duigen te vallen. Aangezien het politieke zelfmoord is om te zeggen "hé oude lullo's, ga eens dood!" kun je dus maar beter mensen importeren die WEL fokken als konijnen.

Reagurend_Nijlpaard | 07-01-19 | 22:16

Veel mensen in mijn omgeving hebben homo’s in de familie. Vrouwelijk of mannelijk. Als twee mannen trouwen, is er vreugde en wordt er feest gevierd. Als een lesbienne een kind krijgt, zijn de grootouders trots en pinken ze een traantje weg. Als een relatie uitgaat, is men alom triest en heeft men te doen met de achtergeblevene. Homo’s maken deel uit van gezinnen. Ze hebben ouders, grootouders, ooms en tantes. Vrienden en vriendinnen. Neven en nichten. Zij maken deel uit van de maatschappij. Ik ben nog niemand tegengekomen die er moeite mee had. Geen zussen of broers, geen ouders of grootouders. Geen neven of nichten. Het kan even slikken zijn, soms. Ouders kunnen de toekomst van hun kind anders voorgesteld hebben. Maar daar komt men snel overheen.
Ik hoor verhalen aan. Verhalen zoals vrienden die delen. Over de moeilijkheden die er kunnen zijn. Mooie, maar ook moeilijke levensverhalen. Zowel van homo’s als van hetero’s.
De mensen die ik ken zijn gewoon homo of gewoon hetero. En zo is het gewoon goed.

onnosel | 07-01-19 | 21:36 | 3

Dit klinkt verre van onnosel.

MickeyGouda | 07-01-19 | 21:40

++
[Zo gaat het toch prima ? Waarom dan die verklaring?]
Zoals het gaat gaat het inderdaad gewoon goed.

severalminutes | 08-01-19 | 00:11

Wat ik mis is wat de eventuele kinderen er van vinden, hun wordt niets gevraagd.

Dolfie | 08-01-19 | 01:30

Ik heb laatst nog geoefend.
Maar meer dan 13 hardgekookte eieren kreeg ik er niet in.

HoerieHarry | 07-01-19 | 21:36 | 3

Je wilt weer alles te snel. Begin nou gewoon rustig met pingpongballen.

Padjepejer | 07-01-19 | 21:42

*plop* ;-)

Padjepejer | 07-01-19 | 21:44

Heb je struisvogeleieren genomen ? Voortaan je kookboek beter lezen.

A.S. Perien | 07-01-19 | 21:47

Lastige materie... zelf gun ik alle homo's alle geluk van de wereld maar kom op een hellend vlak als ik mensen veroordeel die iets tegen homo's hebben. In een vrije samenleving moet dat ook kunnen. Ondertekenaars van het manifest gaan op hun gevoel af en ik ben de laatste op de wereld die ze daarover mag veroordelen. Geloven in vrijheid is ook accepteren dat er mensen zijn die er anders over denken. Ga me nooit vragen of ik het met ze eens ben, dat is weer wat anders...

de broer van theo | 07-01-19 | 21:35 | 4

Waarom de behoefte het zo manifest laten blijken. Waarom zou ik daar kennis van moeten nemen? Hoe de islam ertegen overstaat weten we en ze scharen zich er achter. Fijn allemaal.

Rest In Privacy | 07-01-19 | 21:53

Ondertekenaars van het manifest zijn er ook van overtuigd dat vrouwen (minstens de helft van de wereldbevolking) minder waard zijn als mannen. Ondertekenaars van het manifest komen alleen weg met hun abjecte ideeën en gebruiken omdat het onder de noemer v
"religie " valt. Ze mogen hun abjecte ideeën blaten vanaf kansels en hun organisaties zijn vanwege "religie" niet zelden gesubsidieerd en vrijgesteld van belastingen. Om willekeurig welke politieke partij dan ook die er dezelfde ideeën op na zou houden, zou een cordon sanitaire aangelegd worden. Maar niet zodra zo'n organisatie of partij zich beropet op "religie". Dán heet het ineens godsdienstvrijheid en vrijheid van meningsuiting.

BenZen | 07-01-19 | 21:54

Dit BenZen!

Rest In Privacy | 07-01-19 | 21:57
▼ 1 antwoord verborgen

Zo maf dat er bij die gristenen toch relatief vaak in de kont geragd wordt. Natuurlijk wel prepuberale kont, en vaak door katholieken. Maar toch.

Ggroengras | 07-01-19 | 21:35 | 3

Alleen de volwassen ontvanger is in dat geval homo?
Jeuk is erger dan..

Canis.bonus.es | 07-01-19 | 21:43

Dat ligt denk ik aan de cont.ext

Ggroengras | 07-01-19 | 21:49

@gras, fraai!

Canis.bonus.es | 07-01-19 | 22:03

Ik ben blij dat ik er als blanke hetero vrouw geen mening over hoef te hebben. Wat een ingewikkelde toestand zeg. Ik vind dat beide partijen het recht hebben om hun mening te uiten en te kunnen zeggen dat ze gekwetst zijn. Dat is aan die partijen om het samen uit te knokken. Wat ik kwalijker vind, is dat buitenstaanders, omstanders ook hun mening en visie menen te moeten ventileren en daarmee bedoeld of onbedoeld het vuurtje aanwakkeren. Het feit dat mensen het niet met elkaar eens zijn over een onderwerp, wil niet direct zeggen dat ze elkaar nu moeten haten. Dat is er wat er mis is deze dagen denk ik wel eens. Je moet elkaar nu meteen haten en een kant kiezen. Dus nogmaals blij dat ik in deze geen kant hoef te kiezen. Wat me nog wel van het hart moet: ik vind de media behoorlijk hypocriet om zo christenen in de hoek te zetten. Kennelijk mag je als maatschappij deze mensen aanvallen en wegzetten als religekkie. Wetende dat er geen repercussies zijn. Maar als dit vanuit moslimhoek was gekomen, dan waren de reacties heel anders geweest. Dan was het koeltoer geweest voor de vorm maar eigenlijk was men dan wel bang voor repercussies. Dan was er een klein groepje tegen geweest en die waren nog weggezet als nazi's ook. Daar kan ik met mijn verstand niet bij.

VictimaDelAmor | 07-01-19 | 21:34 | 6

Ruler | 07-01-19 | 22:09 |
Bier? Om de dooie dood niet. Dat is voor mietjes. In huize delAmor wordt alleen gerookte whiskey uit Ierland geschonken. En die whiskey laat ik meestal voor mij inschenken. Dus vette pech pik. Loop zelf maar naar je lullige garageboxje.

VictimaDelAmor | 07-01-19 | 22:57

Sinister-President | 07-01-19 | 22:23 |
Mijn beste, ik ben atheïst. Geloof, hoop en liefde ben ik al lang geleden verloren.

VictimaDelAmor | 07-01-19 | 22:59
-weggejorist-
Sinister-President | 07-01-19 | 23:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Ok, nu wil ik toch eens een taboe statistiek inbrengen, maar eerst mezelf indekken.

"Verreweg de meeste homo's doen het met andere homo's die er wél op zitten te wachten - dikke prima."

Zo'n 30% van de pedo slachtoffers zijn jongetjes volgens Wiki.
en.m.wikipedia.org/wiki/Child_sexual_...

Slechts een paar procent van de populatie is homo volgens Wiki. en.m.wikipedia.org/wiki/Demographics_...

Zijn er een paar homo's die héél veel jongens verneuken, is er een verband tussen pedo en homo of kloppen de getallen niet?

Ik vind dit een relevante vraag met oog op waar je koters het best achter kunt laten. Het is echter totaal niet sociaal acceptabel in mijn omgeving om de vraag te stellen, dus vandaar dat ik hier een poging doe.

StuggeRob | 07-01-19 | 21:34 | 5

@killRoy1982 | 07-01-19 | 21:41
Behalve als meer dan 4/7 van de pedodaders bij vrouwelijke slachtoffers vrouw zijn, maar dat zal wel niet.

heldheino | 07-01-19 | 21:58

En welk %e van die 30% is altaar jongen, om het maar weer terug bij de kerk te brengen.

marrretje | 07-01-19 | 22:08

@heldheino

De Wiki stelt "The percentage of incidents of sexual abuse by female perpetrators that come to the attention of the legal system is usually reported to be between 1% and 4%."

Vrouwen lijken een stuk safer wat dit aangaat.

StuggeRob | 07-01-19 | 22:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Stel ik ben lid van een oldtimer club. Wij rijden in het weekend rond in oude pruttelauto's. In onze vergeelde statuten staat dat het een club is voor en van oldtimer liefhebbers. Nu is er een document waarin wij nog eens onder de aandacht van onze leden brengen dat elektrische auto's niet bij de club horen. Wij hebben verder niets tegen bezitters van elektrische auto's, willen ze niet van hoge gebouwen gooien en hebben zelfs vrienden die het op stroom doen. Maar ja, die oude statuten, daar houden wij ons aan vast. Rot op met je Tesla.

A.S. Perien | 07-01-19 | 21:34 | 6

Wijze uit het Oosten | 07-01-19 | 21:46 Welkom; wij bekeren u wel van dat Sodom&Gomorra model.

A.S. Perien | 07-01-19 | 21:53
-weggejorist-
frank4444 | 07-01-19 | 22:10

Rot op met uw oldtimer uit de binnenstad.

Is dit nog nieuws? | 08-01-19 | 07:25
▼ 3 antwoorden verborgen

De oude Romeinen en Grieken hadden geen problemen met de homo's. Daarna werd de aarde plat en wou God alle homo's er af gooien. Vredelievende gozer..

Oprisp | 07-01-19 | 21:31 | 1

Maar, die G+R konden nog geen hond zonder broek zien lopen...

Canis.bonus.es | 07-01-19 | 21:35

Zou die van der Staaij zelf niet stiekem van de herenliefde zijn ? Vind het altijd verdacht als mensen anti-gay zijn, dan hebben ze kennelijk een frustratie. Die potenrammers ook, met hun Louis Vuitton tasjes en Moncler jassen. Die voelen zich om een of andere reden bedreigd of uitgedaagd, dan zit hun blijkbaar toch iets dwars. Ze worden er in ieder geval heel nerveus van.

Motleycrew | 07-01-19 | 21:30 | 1

Denk dat Van Der Staaij niet anti-gay is. Zie bij onze bevindelijk gereformeerde slager ook geen bordje "verboden voor gays" in de de etalage. Gooit ook de meest roze nicht z'n winkel niet uit. Van anti of haat is gewoon geen sprake. Stemmingmakerij.

A.S. Perien | 07-01-19 | 22:04

Om het een beetje samen te vatten; het is een gevoels-kwestie.

Repliek_in_stijl | 07-01-19 | 21:30

Ik verbaas mij eigenlijk het meest dat NL opeens zo 'geschokt' is over die mannenbroeders van de SGP.

Jimmy Mc Clure | 07-01-19 | 21:27 | 5

Watching the Wheels | 07-01-19 | 21:31
LOL: elke maand knalt wel ergens (voor een school?!) een atheist zijn ex vrouw of vriendin of scharrel deaudt. Stuur mij 1 link van een gristen die dat de laatste 10 jaar deed. Waar leren 'atheisten' dat dan, op Internet?

Inferi0r | 07-01-19 | 22:56

Inderdaad je toen onze paus zei dat homo zijn niet mocht , hoorde je nauwelijks protesten. Zal wel poging zijn om stemmen te winnen zijn van het D66 geboefte !

Dolfie | 08-01-19 | 01:36
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Zeddegeizot | 07-01-19 | 21:27 | 17
▼ 17 antwoorden verborgen

De god van de gelovige woont in het hoofd van de gelovige en stuurt de gedachten en uitingen van de gelovige. Dus als de gelovige homo's haat is het god die homo's haat. En als de gelovige van mening is dat de homo een zeer hoge aaibaarheidsfactor heeft, dan is het god die dat zo vindt.
Ja toch, niet dan?

Schadenfreude | 07-01-19 | 21:26

Seksualiteit is slechts een deel van iemands persoonlijkheid, dus ik snap sowieso al niet waarom er altijd zo'n zwaar accent op moet liggen. Daarnaast gaat iemands sexleven niemand aan, zolang alle betrokkenen meerderjarig zijn en vrijwillig participeren. Dit alles neemt niet weg dat mensen ook het recht om moeite te hebben met het idee van homoseksualiteit, zolang ze daarmee andermans vrijheid maar niet in de weg staan. Weigerambtenaren zijn dus wat mij betreft niet acceptabel: homoseksuelen mogen volgens de wet trouwen, denk ervan wat je wilt maar doe gewoon je werk.

MickeyGouda | 07-01-19 | 21:26 | 2

jij hebt het over privacy, das een achterhaald begrip. ook hier in Gouda.

lovekila | 07-01-19 | 21:47

Hear hear!

NecroSister | 07-01-19 | 23:15

Ik ken wel een paar homo's die Van der Staaij willen bekeren.
Die gebruiken ganzenvet in plaats van vaseline.

HoerieHarry | 07-01-19 | 21:25 | 1

Je bedoelt keren.

Watching the Wheels | 07-01-19 | 21:32

Komt een homo bij de slager, zegt de homo: ' mag ik van u een leverworst?'
Zegt die slager: 'Maar natuurlijk meneer, wilt u hem heel? of in plakjes..''
Homo: '' Heel natuurlijk, m'n reet is toch geen sjoelbak ?! ''

geenstijlsteengeil | 07-01-19 | 21:25 | 2

LOL

echtpaul | 07-01-19 | 21:47

Niemand heeft iets tegen homo‘s. Er zijn mensen die het zelf niet zouden willen, that’s all. Dat pamflet is een mening, stop maar in je reet. Gewoon niet zo zeiken.

Masturwasbeert | 07-01-19 | 21:24 | 2

Volgens mij werden ze in Syrie gewoon van een flat afgeflikkerd

marrretje | 07-01-19 | 22:02

Religie is ook een mening. Een niet onderbouwde mening. Net zoals het mijn mening is dat de vader van God een homo is.

Is dit nog nieuws? | 08-01-19 | 07:24

Dus als ik een homo een hand geef, krijg ik het zelf niet.

azijnseikerT | 07-01-19 | 21:24 | 4

Meestal niet..

Wijze uit het Oosten | 07-01-19 | 21:29

Beetje afhankelijk van waar hij je hand stopt.

Mr_Natural | 07-01-19 | 21:30

En of u het lekker vindt...

Canis.bonus.es | 07-01-19 | 21:34
▼ 1 antwoord verborgen

Heb vroeger een hoop last gehad van homo s, ze werden massaal verliefd op mij. Kreeg zelfs (anonieme) post van ze.
In de kroeg waren ze soms niet weg te slaan, want sommigen waren zeer volhardend, dus kregen ze af en toe een okkernoot.
Weet dat het raar klinkt, nu is dat over, ze vallen niet zo op oude mannen.

snapal | 07-01-19 | 21:23 | 6

Kwam dat ook niet een beetje door je hotpants?

Mr_Natural | 07-01-19 | 21:34

@Atlantis-95 | 07-01-19 | 21:33
Klinkt gay dat vluchten naar die vriendin (geintje).

Watching the Wheels | 07-01-19 | 21:41

Dat vluchten is best gay, een beetje man kan dat toch wel netjes afwimpelen, of was je bang dat hij je zou overhalen?

marrretje | 07-01-19 | 22:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Zoogdieren zijn mannelijk en vrouwelijk anders kunnen ze zich niet voortplanten maar homo's/lesbiennes hebben er niet voor gekozen om op hetzelfde geslacht te vallen. Dit "fenomeen" op dezelfde sekse vallen zien we ook terug in het dierenrijk. Tot zekere hoogte is het dan ook een "ziekte".
Als iedereen op hetzelfde geslacht zou vallen dan zou de wereld snel uitgestorven raken.

Brabeaulander | 07-01-19 | 21:21 | 7

Is het niet zo dat in het dierenrijk alfa mannetjes gewoon alle vrouwen in pikken en de rest van ellende het maar met elkaar doet. Als je bijvoorbeeld maar lang genoeg in de gevangenis zit , zonder vrouwen dus, gaat zo een mannenkontje er best lekker uitzien.
Edit, volgens zij zijn er ook soorten waarvan het geslacht veranderd zo gauw er een tekort aan een soort is.

marrretje | 07-01-19 | 21:54

Dat vluchten is best gay, een beetje man kan dat toch wel netjes afwimpelen, of was je bang dat hij je zou overhalen? verkeerde plek

marrretje | 07-01-19 | 21:59

@heldheino | 07-01-19 | 21:46

Voor zover bekend is homofilie niet genetisch, eerder is het een ‘fout’ in genregulatie. Dat levert ook meteen een probleem op voor de natuurlijke selectie, daarvoor moeten de eigenschappen namelijk overdraagbaar zijn. Er bestaat een mogelijkheid dat homofilie epigenetisch in aard is en daarmee overdraagbaar, maar we weten niet voor hoeveel generaties dat blijft bestaan. Echter er gaat evolutie-technisch gesproken sowieso al iets ‘misk met homofilie; homo’s kunnen geen nageslacht krijgen en dus vind er geen natuurlijke selectie plaats. Het zal dus nooit uitsterven en altijd in een betrekkelijk laag voorkomen aanwezig zijn.

ir.Bob | 08-01-19 | 07:08
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik heb niks tegen homo's maar ik ben wel van plan om binnenkort wat plastic vorkjes aan te schaffen, heb ik in ieder geval iets!

geenstijlsteengeil | 07-01-19 | 21:21 | 1

Aparte verstopping geeft dat...

*plastic egeltje mompelend en rusteloos heen en weer lopen doet*

Canis.bonus.es | 07-01-19 | 21:27

Bestaan er onder homo's teams friet en teams patat? Goh, dat wist ik nog niet.

Rest In Privacy | 07-01-19 | 21:19 | 1

Ik ben tegen team patat!

Mr_Pikibelly | 07-01-19 | 21:36

Raar. Staat er iets in die verklaring iets dat 'juridische' consequenties heeft? Zo neen, dan is die verklaring net zo veelbetekenend als die Marrakesh verklaring (toch?)

Atlantis-95 | 07-01-19 | 21:19 | 1

Ja maar er komt nog een " er tussen in lig vel"

echtpaul | 07-01-19 | 21:44

Naast homo-haat bestaat ook homo-aversie.
Haat is ronduit fout. Aversie komt in allerlei gradaties voor die (mogelijk) begrijpbaar zijn als het op de spits wordt gedreven in rechtevenredighied van die gradaties.

Zo voel ik bijvoorbeeld geen haat naar een stelletje dat dezelfde kleding draagt (unisex) maar wel aversie als het me opgedrongen wordt.

Rest In Privacy | 07-01-19 | 21:19 | 2
-weggejorist-
Sinister-President | 07-01-19 | 21:59

Ja, leg dat es uit... Opgedrongen??

NecroSister | 07-01-19 | 23:10

Het is enige jammere van een homo is dat er buitengewoon smakelijke en uiterst aantrekkelijke mannen onder zijn die onbereikbaar zijn voor de vrouw :-)

MoonBeebe | 07-01-19 | 21:18 | 5

NeedIsaymore? | 07-01-19 | 21:25

Bij veel "lesbiennes" is het vaak maar een fase in hun leven. Beetje afzetten tegen alles met Grrrlpower enzo. Vaak zijn het daddy-issues.

Als ze wat ouder worden dan willen ze toch maar 1 Dingdong.

Kop Kaaz | 07-01-19 | 21:34

Smakelijke... Hm, MoonBeebe ik moet heel even op mijn gemak over je woordgebruik nadenken. Heb je "Het leven is verrukkuluk" van Remco Campert gelezen?

Roadblock | 07-01-19 | 21:40

@roadblock, dat heb ik inderdaad in de vorige eeuw gelezen. :-) Triest verhaal ondanks de luchtige manier van schrijven. Miijn woordgebruik is waarschijnlijk niet helemaal correct, maar hè, maakt dat nu echt veel uit?

MoonBeebe | 07-01-19 | 21:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zeg maar zo, de ene miet is de andere niet.

Mr_Natural | 07-01-19 | 21:18

Belangrijker: wie is die vent op de foto bij het artikel?
Die ziet er goed uit, ongeacht of ie nou homo is of niet.

spamzuiger | 07-01-19 | 21:18 | 1

Aan z'n handgebaar te zien is hij kapper, dus homo.

Mr_Natural | 07-01-19 | 21:21

Ik heb wel eens homo's zien doen met elkaar , in de film dan . Ziet er niet uit 2 stijve piemols, echt waar het ziet er niet uit. Maar dat... moeten ze zelf weten, kan me verder helemaal niet boeien.
Als twee meisjes het met elkaar doen, dan is dat wel jammer. Zeker als ze er goed en fijn uit zien. Als het lelijke echte potjes zijn laat dan ook maar. Nu ben ik zeker een extreme hetero. Nou dan is dat ook maar zo.

AMX pri | 07-01-19 | 21:18 | 4

Ik denk eerder dat u heel erg jong bent, en te veel naar porn kijkt.

Roadblock | 07-01-19 | 21:37

Strak verhaal.
Je maakt wat mee hè.

RickyLaRue | 07-01-19 | 21:39

hey ho ik ben redelijk niet jong en kijk ook te veel porn

marrretje | 07-01-19 | 21:50
▼ 1 antwoord verborgen

Gaat lekker of niet van Rossem? Van een aanslag ben je nog minder van streek volgens mij.

jip_86 | 07-01-19 | 21:17

Het is allemaal zo gratuit.
Op de gristenbashbandwagon binnen een splitseconde, maar je in alle bochten wringen om maar te kunnen stellen dat bontkragen die betonscharen uitproberen op een homostel niks met de islam te maken heeft.

voordezeenekeer | 07-01-19 | 21:15

Ik begrijp af en toe alle ophef niet meer. Men moet wat te zeiken hebben. Men heeft een uitgesproken mening zonder ooit zich maar een seconde verdiept te hebben. Het gaat ons gewoon te goed hier in dit land. De jongetjes moeten meisjes-achtiger worden (potentiële flikkers) en de meisjes moeten zich meer vermannen (lesbo's) Als kind word je straks niet meer geboren met een geslachtsdeel, want je bent nu gender neutraal. Het wordt weer eens tijd voor een oorlog! Maar wacht er even mee tot ik weg ben. Ik kijk vanaf de zijlijn wel toe hoe dat afloopt.

Mr_Pikibelly | 07-01-19 | 21:15

De haat van de moslims is duidelijk: zij hebben altijd gelijk, want de profeet.. en dus hebben ze gelijk. Einde verhaal. Weg met dat Allah hakbar gezemel.
Bij Christenen kun je geen beroep doen op je geloofstraditie want was Paulus ook niet homo? Of Jezus zelf?
Maar ik haat moslims.

ZZP-er | 07-01-19 | 21:15 | 2

ja, je MOET begrijpen ipv iets uitleggen zodat je het kan begrijpen (dat vereist idd dialoog ipv monoloog)... vermoeiend volkje allemaal

lovekila | 07-01-19 | 21:46

Paulus en Jezus waren vrijgezel. En niet alle vrijgezellen zijn homo.

loser | 08-01-19 | 04:20

*bekijkt naam van de site en vervolgens weer naar het artikel*

Is GS de nieuwe Vice?

Kop Kaaz | 07-01-19 | 21:12

Ik heb niks tegen homo's, maar als ze team friet zijn dan heb ik toch een zekere aversie. (dat geldt ook voor hetero's trouwens)

koeberg | 07-01-19 | 21:11 | 5

Moet ik toch aan een patatje oorlog denken. Bah, Ome Willem!

Mr_Natural | 07-01-19 | 21:25

Lafayette | 07-01-19 | 21:21
Lol! Ik herken het probleem. Die 2 liggen elkaar gewoon niet. Altijd gekloot.

Basil Fawlty | 07-01-19 | 21:49

Maar team patat is wel een keuze. Een foute keuze, wel te verstaan. patat-o-foob zou suggereren dat het een onredelijke angst is. Het is geen angst, het is gewoon enorme weerzin tegen de duidelijke foute keuze patat.
Zo'n jihad bijvoorbeeld, dat zou al een stuk sympathieker zijn als team patat van een flat geduwd wordt. Naar keuze in een ketel hete Ossewit.

TheEgg | 08-01-19 | 09:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Homo's net mensen, als ze maar stoppen met adopteren.

marrretje | 07-01-19 | 21:11 | 2
-weggejorist-
Sinister-President | 07-01-19 | 21:56

Kees adopteerde zelf ook.

Shareholder II | 07-01-19 | 22:34

Gay zijn is voor homo's

Nouwske | 07-01-19 | 21:10

Dus als ik van mening ben dat religie samen met homoseksualiteit alleen thuis uitgeoefend mag worden en niet op straat in het bijzijn van kinderen ofzo dan ben ik homofoob? Dan maar homofoob.

Klutskwijt | 07-01-19 | 21:09 | 3

Eensch

Kop Kaaz | 07-01-19 | 21:13
-weggejorist-
Sinister-President | 07-01-19 | 21:15

Eensch. Hand in hand lopen of zoenen vind ik trouwens geen probleem. Gelijkwaardigheid betekend niet dat je je als een mongool mag gedragen door je geslachtsdelen te laten zien.

kotelet | 07-01-19 | 21:18

Ik ben zelf een tijdje homo geweest maar ik ben een liefhebber van lekker heet Mexicaans eten dus dat werd niks.

Mr_Natural | 07-01-19 | 21:09 | 4

Kop Kaaz | 07-01-19 | 21:13
Klopt, lekker eten maar daarna denk je meer aan iets eruit dan aan iets erin.

Mr_Natural | 07-01-19 | 21:15

Mr_Natural | 07-01-19 | 21:15

Exit only, my friends! Je zou bijna zo'n groen verlicht bordje op je rug dragen soms.

Kop Kaaz | 07-01-19 | 21:17

@Mr_Natural | 07-01-19 | 21:15
Maar dat scheelt dan wel weer een klisma, zo kunt u het ook zien.

Lafayette | 07-01-19 | 21:17
▼ 1 antwoord verborgen

Je suis homo

Only the lonely | 07-01-19 | 21:09 | 1

Gefeliciteerd !
Al lang uit de kast ?

Wijze uit het Oosten | 07-01-19 | 21:19

Ik ben in de Nashville verklaring nog nergens "homohaat" of "homofobie" tegengekomen. Wel de stelling dat orthodoxe christenen vinden dat homofielen de spelregels van de christenclub overtreden.

Nu ben ik zelf niet met deze christelijke vorm van de massapsychose behept, dus daar kan ik weinig over zeggen. Maar in een écht vrij land mag je ook zeggen: "Ik heb liever geen homofielen in mijn clubje". Anders krijg je dwingelandij.

Vitaly Chernobyl | 07-01-19 | 21:08 | 4

Graag mee eens, ik vond het een griezelige deugtekst van Nijman. Heb niks tegen homo's, maar ook niks voor. Ze zijn een fact of life en zolang de gereformeerden maar niet gaan potenrammen valt dat manifest onder de vrijheid van meningsuiting.

TheoRichel | 07-01-19 | 21:28

Het wordt wat anders, als je gaat beweren dat homo zijn een ziekte is, die genezen kan worden.

Roadblock | 07-01-19 | 21:34
-weggejorist-
Sinister-President | 07-01-19 | 21:53
▼ 1 antwoord verborgen

Eerder vanavond nog Kees van der Staaij bij Poephoofd in DIDD. Hij had getekend omdat hij het eens was met de strekking van de tekst, niet de letterlijke. Oh en de vertaling, de vertaling! En er was een aanhangsel bijgevoegd. Heel belangrijk, want "wij" hebben een bijzondere verantwoordelijkheid voor deze groep en om HET gesprek op gang te brengen.
Of zoiets. Heel vermoeiend allemaal.

Rest In Privacy | 07-01-19 | 21:07 | 4

Hollende_Kleurling | 07-01-19 | 21:10
God misschien? Ik weet niet hoor, ik raad maar wat.

VictimaDelAmor | 07-01-19 | 21:18

Precies, gewoon afsplitsen!

Canis.bonus.es | 07-01-19 | 21:24

God willen vinden via een instituut, bevolkt door mensen die je weg wensen? Misschien ben ik wel te ongelovig om dit te begrijpen.

Rest In Privacy | 07-01-19 | 21:37
▼ 1 antwoord verborgen

Homo emancipatie ga je alleen bereiken door tolerantie te kweken door voorbeelden in de omgeving van personen die op hetzelfde geslacht vallen. Gewone mensen. Wat sowieso niet helpt is de acceptatie door de strot te duwen met gaybrapaden, extravagante gayprides en indoctrinatie op scholen. Laat zo'n SGP'er met z'n verklaring lekker gaan.

Vrouwtje_haram | 07-01-19 | 21:06

Ik blijf het altijd bijzonder vinden dat sprookjes voor volwassenen deel uit maken van een rechtstaat.

Schemerlamp | 07-01-19 | 21:04

Iedere homo m/v zou dit moeten delen. En dan premium lid worden. Als dank voor de verwoording.

Normpje | 07-01-19 | 21:03 | 1
-weggejorist-
Sinister-President | 07-01-19 | 21:50

Wat die nichten betreft, ook mij lopen de rillingen over de rug: www.youtube.com/watch?v=1LFWEK5g764 Hetgeen mij dan weer nader tot god brengt, op mijn geheel eigen wijze. Dat dan weer wel.

Overigens doe ik sinds kort ernstige moeite om mezelf als lesbienne erkent te krijgen. Het valt vooralsnog niet mee: www.youtube.com/watch?v=b9YyPIiT2pM

Iets met klepels en klokken horen luiden. Laat het een vorm van onschuld zijn.

Rest In Privacy | 07-01-19 | 21:02

En wat ik ook altijd zo'n mooie vind: "Dat komt in de natuur niet voor". Ahh djiezis.

Deksmaat | 07-01-19 | 21:02 | 1

Dieren hebben geen homofiele of heterofiele geaardheid. Omdat het in de dierenwereld ook voortkomt is een net zo stupide opmerking.

Van Urk | 07-01-19 | 22:44

Als het een manifest vanuit de Islam was geweest had niemand er aandacht geschonken.

Hark_van_Rommel | 07-01-19 | 21:02 | 7
-weggejorist-
Sinister-President | 07-01-19 | 21:41

Sinister-President | 07-01-19 | 21:41
Ik snap jou ook. Ik ben het zelf niet eens met dat manifest. Maar zij hebben het recht om christen te zijn en daar naar te leven. Zij hebben net zo goed recht op een eigen mening. Net als de homo's. Laten deze partijen het lekker uitvogelen samen. Wie zijn wij aan de zijkant?

VictimaDelAmor | 07-01-19 | 23:14
-weggejorist-
Sinister-President | 07-01-19 | 23:19
▼ 4 antwoorden verborgen

Volgens de gristengekkies, is homofiel zijn niet natuurlijk. Overwater lopen en na een paar dagen uit een graf opstaan, wel.

echtpaul | 07-01-19 | 21:02 | 4

Mag ik even weten wat dit te betekenen heeft mijnheer Pedro El Negro? Iets met merkrecht... naamrecht...

Pedronegro | 07-01-19 | 21:14

Het ging op Kerstavond al mis, die ouwe geitebreier en zn zwangere vrouwtje werden niet voor niets uit de herberg geweerd met een of andere smoes als volgeboekt: er viel geen stuiver aan te verdienen en zo'n stelletje zwartkousen is de deaud in de pot als je met zn allen effe een keer per jaar los wil op Kerstavond. Die herberg is een onderbelicht aspect van het Kerstverhaal, als je het mij vraagt.

De Briemusketier | 07-01-19 | 21:18

De Briemusketier | 07-01-19 | 21:18
Herbergier wilde gewoon die lichtekooi Maria niet binnen,.. de HHHOOEEERRR.

miko | 07-01-19 | 23:39
▼ 1 antwoord verborgen

In sommige gristelijke kringen wordt homohaat er met de bible belt ingeslagen.

Mr_Natural | 07-01-19 | 21:02
-weggejorist-
eikenloof | 07-01-19 | 21:01 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

En wederom is er nationale verontwaardiging wanneer blanke christelijke mensen een mening uiten. Een zelfde, maar minder hatelijke en gewelddadige, mening dan dat van een andere religieuze groepering.
Als een voetbalanalist iets zegt of een christelijke gemeenschap dan stuitert van Engelshoven uit haar pan.
Als er homo's bijna dagelijks worden belaagd en mishandeld, wekelijks in godsdienstige gebouwen worden besproken als vies en die moeten dood en een acteur doodsbedreigingen krijgt omdat die ooit een rol als homo speelde, dan is van Engelshoven oorverdovend stil.
De focking hypocrisie ten top

Olleke | 07-01-19 | 20:59 | 2

Tis idd overtrokken, maar zo denken die sgprs wel echt.

Pedro el Negro | 07-01-19 | 21:11

Mijn import moeder ook trouwens, al zou ik nog thuis mogen komen.

Pedro el Negro | 07-01-19 | 21:12

Hahaha, goed bezig, van Rossem! Wat een achterlijkheid in de wereld!
Geniet van het leven, je bent er maar even!

WitteGrunneger | 07-01-19 | 20:59

Nou wist ik wel dat hier in de panelen best wat Christensen rondhangen maar vanmorgen tijdens dat grefo draadje werd wel duidelijk dat dat best eng volk kan zijn, beschaving is maar een verrekt dun laagje over die eeuwenoude zwarte kousen mentaliteit.

zwellevertje | 07-01-19 | 20:59

Homo s zijn de buffer voor de hetero.
Homo s zijn ook de buffer voor de ongelovigen.
Zonder hun waren wij allang aan de beurt geweest.
Geen religie kan zonder haat.

snapal | 07-01-19 | 20:59 | 5

Liefde kan zonder religie.

NecroSister | 07-01-19 | 21:19

Geen religie zonder vijand, en als er geen vijand voorhanden is er altijd nog de denkbeeldige vijand, de duivel.

Mr_Natural | 07-01-19 | 21:40

tis uitgekristalliseerd groepsdenken

lovekila | 07-01-19 | 21:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Discrimineren op homoseksualiteit is een grondrecht. Als je tenminste religieus bent. Zo mogen zwaar gereformeerde scholen homoseksuele docenten ontslaan. En je mag mensen die jouw religie niet delen beledigen.
En hoe straffen wij deze discriminerende bevolkingsgroep? Door de taxibusjes te financieren waarmee zij hun kinderen naar speciale scholen te sturen waar ze gehersenspoeld worden en volgepompt met haat tegen alles wat anders is.
Laten wij groepen die actief discrimineren hun voordelen en privileges afpakken. (Dat geld ook voor die andere bevolkingsgroep die zo veel discrimineert)

Osdorpertje | 07-01-19 | 20:59 | 1

Kwaliteit van het onderwijs op voornamelijk de zwaardere gereformeerde scholen steekt met kop en schouders boven de rest uit, wat zich uit in een hogere inleg in de staatskas.

Van Urk | 07-01-19 | 22:39

Ach, we kunnen onze homo's altijd nog in Duitsland verkopen.

Mr_Natural | 07-01-19 | 20:58 | 1
-weggejorist-
Sinister-President | 07-01-19 | 21:43

M'n lieve moeke zegt altijd: 'ik kijk liever naar 2 mensen die van elkaar houden en van elkaar genieten dan naar mensen die elkaar de hersens inslaan". I so totally agree.

NecroSister | 07-01-19 | 20:57 | 8

@NecroSister

Hear hear, moeke NecroSister!

MickeyGouda | 07-01-19 | 21:34

<3 Mickey

NecroSister | 07-01-19 | 22:03

Sorry, <3 voor Basil, too

NecroSister | 07-01-19 | 22:56
▼ 5 antwoorden verborgen

De ene politieke partij maakt zich nog drukker dan de andere om de SGP politiek kalt zu stellen, Eh ik bedoel hun afschuw uit te spreken over die verderfelijke SGP en die vermaledijde Grefo's.
Ze zijn niet gewelddadig dus kom op jongens, die kan je ongestraft aanvallen.
Maakte de goegemeente zich maar een tiende zo druk over groeperingen van die godsdienst, die niemand wil noemen, en die er geen geheim van maakt homo's gewoon dood te willen maken.
Daar hoor ik nou nooit dezelfde politici die nu zo luidruchtig zijn over.
Oh ja, vandaag herdenkt de NOS Charlie Hebdo. Het woord Islam en moslim viel geen enkele keer....

Roadblock | 07-01-19 | 20:56 | 1

Idd Roadblock. SGP is een easy target. Begrijp de ophef an sich ook niet want iedereen weet dat de SGP niet van de heren- en damesliefde is. Aan de andere kant is het ook niet slim om zoiets te ondertekenen. Maar en dat vind ik het belangrijkste, het toont wel feilloos de hypocrisie aan van vooral links en zgn "progresssief" Nederland. Orthodoxe gristenen die iets ondertekenen is Nederlands "wereldnieuws" maar als moslims dat zouden doen kan ik je op een dienblad geven dat de NPO, COC en de linkse pers dit zouden downplayen want "zo zijn die moslims nou eenmaal." En dat steekt terecht, denk ik, de meeste reaguurders hier losstaand wat iemand vindt van homosexualiteit en co.

Basil Fawlty | 07-01-19 | 21:07

Homofobie bestaat helemaal niet. Een fobie = ergens bang van zijn. De homofoben zijn niet bang, het zijn gewoon klootzakken.

echtpaul | 07-01-19 | 20:56 | 3
-weggejorist-
frank4444 | 07-01-19 | 21:02

@frank: Geen van de christenen maakt zich er echt druk over. Ze vinden hoogstens dat homofielen niet bij hun clubje horen.

Vitaly Chernobyl | 07-01-19 | 21:12
-weggejorist-
frank4444 | 07-01-19 | 21:17

Mag ik mij er aub wat ongemakkelijk bij voelen, zo een gay parade vind ik raar, gay olympics ook. Wees gewoon jezelf zonder speciaal te willen zijn

Bokito ergo sum | 07-01-19 | 20:55 | 4

Tot op heden ben ik nog nooit door een homo gewekt, heb nog nooit een gay parade of gay olympics gezien.. Wel word ik elke zondag ochtend om 8.00 ongemakkelijk gewekt door kerkklokken, om die ene christen zonder horloge te waarschuwen dat de dienst begint.
Ik wou dat die Christen ook eens stoppen de rest van de wereld lastig te vallen met hun geloofje.

aliealaaf | 07-01-19 | 21:06

Rustig maar alaaf. Minerettes groeien de pan uit. Daarmee raken we van de regen in de drup!

Rest In Privacy | 07-01-19 | 21:24

De blote buiken op de gay parade is waarom de kade vol staat met huismoekes van middelbare leeftijd. Volgens mij wordt geen homo daar opgewonden van. Die hebben zelf een sexleven.

MrBlanco | 07-01-19 | 21:36
▼ 1 antwoord verborgen

'Ik heb niks tegen homo's, maar ze dringen het wel steeds meer aan ons op'.
Vervang homos door een andere religie zoals Islam, gereformeerden, klimaat-gekkies, EU-fanaten, nazisme, etc.

boerk | 07-01-19 | 20:54 | 2

Dat vervangen, daar wordt hard aan gewerkt.

Mr_Natural | 07-01-19 | 20:56

De Islam rukt op boerk. U wordt op uw wenken bediend!

Rest In Privacy | 07-01-19 | 21:25

Ho Mo, is vaak het laatste wat een homo zegt voordat hij met een betonschaar voor z'n kop geslagen wordt.

Mr_Natural | 07-01-19 | 20:54 | 1

LOL !

aamert | 07-01-19 | 21:08
-weggejorist-
Sinister-President | 07-01-19 | 20:53

Wat zegt de koran dan? Daar hoor je niemand over in deze hysterie. Ik geloof niet dat de Gay parade daarin voorkomt.

aartvantiemenvanjand | 07-01-19 | 20:51 | 7

staples | 07-01-19 | 21:26
In plaats van vaagheden te bezigen over Joden, doet u er beter aan om ze te citeren: www.chabad.org/library/article_cdo/ai... "Wat voor uzelf hatelijk is, doe dat ook uw naaste niet aan" (Hillel).

Eeuwig..Op..Vakantie | 07-01-19 | 23:32

@staples,
U mag zich weleens meer verdiepen in de belangrijkste verschillen.
Mo heeft veel gejat en verdraait van de Joodse leer maar met een uiteindelijk geweldadige draai.
De Joden zeggen 'Wie een mens redt, redt de wereld.'
De moslims zeggen 'Wie een mens doodt, doodt de mensheid' maar dit geldt uitsluitend voor moslims onderling, want elke andersgelovigen en andersdenkenden moet juist gedood worden.
De Joden hebben dit niet, de oude geschriften bevatten veel gruweldaden, maar daarvan is allang afgeweken en die gelden zeker niet als huidig actief beleid binnen de Godsdienst.
Er zijn veel meer verschillen. Zo is de Islam geen echte Godsdienst maar een veroveringsideologie. Moslims streven wereldheerschappij na, daarom zie je ook zoveel landen die in de loop van de tijd bekeerd of veroverd zijn.
Joden zijn geen evangelisten die iedereen maar willen bekeren of overheersen, ze zijn meer bescheiden, op zichzelf als volk.
In het Jodendom is alles bespreekbaar over wat er in de geschriften staat en mogen er kritische vragen en twijfel zijn, dit is totaal uitgesloten bij de Koran, Joden mogen en worden gestimuleerd om zich te ontwikkelen met studies op allerlei vlak. Wetenschap, godsdienst, medische, literatuur en de schone kunsten, noem maar op. Moslims mogen alleen maar hun Koran uit de Middeleeuwen bestuderen, waarin staat dat de aarde plat is.
Op sneeuwpoppen maken staat nu ook een fatwa van een Ayatholla, daarvan wordt gezegd dat het de sexuele lusten teveel zou stimuleren.
Kritiek op de Koran: daarop staat de doodstraf, zie Salman Rushdie die passages uit de Koran publiceerde waarin wordt aangetoond dat de Islam eigenlijk niet een mono Godsdienst is maar dat de stam van Mohammed en hijzelf de maangod Allah aanhing die drie zusters had, waarnaar Mo die alles overhad om mensen te bekeren of te veroveren, desnoods met het inschakelen van die zusters van Allah, Mo zich tot schande maakte van de en deze verboden passages worden dan ook zoveel mogelijk en angstvallig verborgen gehouden, om vooral het van het Jodendom gejatte monotheïstisme op te houden.
Koshere wetten zijn veel ouder dan de gejatte halal en haramwetten. Mo wilde de Joodse gemeenschap bekeren en nam daarom veel over, toen het niet lukte jaagde hij ze allemaal over de kling en voelde hij zich slachtoffer van de Joden, en daar duurt de nu nog voortlevende Jodenhaat uitvoort. Elke moslim streeft het leven van Mohammed na, helaas zou ik zeggen. Er is geen ruimte voor relativering en ontwikkeling en wetenschap.
Bij Moslims is een vrouw een ding, een man is een mens. Zij is bezit, zoals vee. Als het ding niet doet wat een man wil dan is het een duivels ding dat zonodig gedood moet worden. Vrouwen moeten worden bedekt omdat zij anders de man zouden verleiden. Mannen hebben geen enkele verantwoording als ze 'verleid' denken te zijn. Als een vrouw of meisje wordt verkracht, dan is dat altijd haar schuld en daarmee is de familie eer geschaad, eerwraak is gewenst. Laatst nog in Utrecht, een man steekt huis in brand, nadat hij zijn vrouw had gedood, omdat zij nog contact had met de dochter die de familie eer had geschaad.
Bij Joden is een vrouw wel een mens.
De Joodse God houd van de Joden.
Voor Allah moet men eerst een levenlang in de gunst komen, het liefst veel kufars doden en zoveel mogelijk meenemen op het laatst, die als voorspraak voor familie moeten gelden. Ook heeft het Joodse geloof geen hiernamaals met 72 maagden en eeuwige sex en copieuze maaltijden bedient door doorzichtige sexy wezens.
De Joden gaan naar het nieuwe verlichte Jeruzalem. Jer, plaats, stad, Shalaïm vrede. Plaats, stad van Vrede.

U dacht misschien nog dat inburgeren zou helpen? En alsof het komt dat Joden hier allang zijn dat het daarom zo goed gaat. Maar we hebben te maken met een wijs en ontwikkeld en beheerst volk enerzijds en een onďerontwikkelde achterlijke cultuur anderzijds, waarbij de aanhang geen enkele verwoording voelt voor hun sexuele lusten of fanatieke
geweldadigheden.
Helaas en eeuwig zonde.

kleurdoosje | 08-01-19 | 03:18

De Joodse G'd houdt van de Joden.

kleurdoosje | 08-01-19 | 03:28
▼ 4 antwoorden verborgen

"De biologische kenmerken van homoseksuele mannen en vrouwen zijn 100% gelijk aan hetero's."
Klopt niets van.
De hersenen van homo mannen lijken sterk op die van hetro vrouwen.
En die zijn biologisch duidelijk verschillend.
Geeft niets, maar onzin is onzin.

Rob321 | 07-01-19 | 20:51 | 7

Laat ik het dan zo zeggen, Zwitsal321: what the fuck boeit het?

NecroSister | 07-01-19 | 21:12

Rob321 | 07-01-19 | 20:51 | Rob, u noemt het puntje van de ijsberg. Er is ook een statistische correlatie tussen seksuele geaardheid en lengte van de vingers. Mensen met stoornissen op het autistische spectrum zijn vaker homo of lesbisch. Er is een duidelijke correlatie tussen politieke overtuiging van mannen en de hoeveelheid testosteron in hun bloed (hoe minder testosteron hoe linkser men gemiddeld is). In families waar veel tweelingen voorkomen, komt ook veel vaker homoseksualiteit voor. Een statistische correlatie geldt natuurlijk niet voor het individu, en uitzonderingen bevestigen altijd de regel.

Wladimir 1928 | 07-01-19 | 21:18

Duh, er zijn verschillen genoeg. Mijn lievelingskleur is blauw, de jouwe mss rood of groen. Onze muzieksmaak zal ongetwijfeld ook verschillen. Etcetera etcetera. Staat allemaal in ons brein en/of DNA gebeiteld. Prachtig, toch? En zolang we elkaar geen pijn doen...

NecroSister | 07-01-19 | 21:35
▼ 4 antwoorden verborgen

I don't f'ing care where you put your d**k, as long as you don't do it in my face.

Doe in je slaapkamer wat je wilt, maar je hoeft het niet aan de hele wereld te vertellen. OK?

Foolonthehill | 07-01-19 | 20:51 | 7

Ggroengras | 07-01-19 | 21:06 |
Goh, waarom verbaast mij dat nou niet dat het je linker is.

Roadblock | 07-01-19 | 21:27

@ groengas, zou ik toch eens naar de dokter. Hij hoort in een (harige) klootzak te zitten!

Hadena | 07-01-19 | 21:29

Dank voor de medische tips. De rechter is overigens net zo harig, maar @Hedana heeft me wel bezorgd gemaakt.

Ggroengras | 07-01-19 | 21:54
▼ 4 antwoorden verborgen

Jesus red ons van de relies.

Genodigde | 07-01-19 | 20:51

Doet me denken aan de man die met 6 vrouwen op een onbewoond eiland aanspoelt. Een jaar later spoelt er nog een man aan maar die blijkt geen hetero. Verdomme denkt die eerste man, daar gaat me vrije zondag.

jan huppeldepup | 07-01-19 | 20:50

Om maar weer eens de eeuwige herhaaldiscussie op tafel te gooien: waarom zijn er homo,s die menen dat ze -enkel om het feit dat ze een andere geaardheid hebben_- poedelnaakt op een boot moeten gaan staan? Het draagt niet (meer) bij aan verheffing en emancipatie, en is een bron van ergernis en vooroordelen. Doe je geslachtsdingen lekker achter gesloten deuren. Dan zal het mij een rotzorg wezen als 2 mensen van hetzelfde geslacht van elkaar houden.

kotelet | 07-01-19 | 20:50 | 7

Alsof er geen heteroseksuelen zijn met exobistische neigingen! Bovendien zijn er geen homo’s die naakt op een boot staan, en de homo’s die je daar ziet is slechts een heel klein deel van de homoseksuele die er in NL zijn.

JI-HAAT | 07-01-19 | 21:13

Ga eens naar zomercarnaval,......

miko | 07-01-19 | 23:33

Wat de fuck maak je je druk om de gayparade, met je eeuwige herhaal discussie. Rot zelf op achter je voordeur met je herhaal discussie, dom intolerant wezen. Nee echt, een homo feestje voor de voordeur, de schande. Waar draag jij dan aan bij met je gezanik!

Dr.Tatta.Macamba | 08-01-19 | 07:28
▼ 4 antwoorden verborgen

*we live together nog eens aanzet*

SterF... | 07-01-19 | 20:49

Religie mismaakt de menselijke geest. Hoe anders kun je verklaren dat volwassen mensen nog in Sinterklaas geloven? Dan is er gewoon een steekje bij je los gehaald. Zo simpel is het.

Wedstrijdkrokodil | 07-01-19 | 20:49

Van Rossem.... ga nou niet oooook beginnen met dat 'fobie' gezwets. Homo-, Islamo-, Oiko- enzovoort zijn natuurlijk helemaal geen fobieën maar een vorm van intense afkeer. Je moet zo langzamerhand toch weten dat dit soort door rare universitaire taal kiekjes geconstrueerde taaldraaierij alleen maar tot doel heeft om deze (ja, heel domme) afkeer tot ziektebeeld uit te roepen. Ik sta voor 100% achter homo-emancipatie maar dat bereik je totaal niet door mensen op deze gluiperige politiek correcte manier te demoniseren.

EasyAloha | 07-01-19 | 20:49 | 1

Cool doorgedacht.

kaasfondue | 07-01-19 | 21:30

Gelovigen die homohaat koesteren lijden aan een zieke god.
Ergo, gelovigen die sowieso anderen nadelig beoordelen kennen god niet echt.
Hij heeft namelijk, volgens hen hè?, alles en iedereen zelf geschapen.

Jegens wie of wat moet je dan eigenlijk haat en afkeuring koesteren?
Je god dus.
En die is kennelijk ziek, want die heeft ook homo's geplant.

Dus.

Kudtkip | 07-01-19 | 20:49 | 3

Mooi geredeneerd!
Echter, zodra je de religekkie klem hebt geluld gooit die er een enorme deauddoener uit:
"God heeft overal een bedoeling mee!"

Gajus | 07-01-19 | 21:36

Heb ik deze:
"Diens bedoeling kan nooit haat zijn, want god staat altijd voor liefde".

Toch?
Nou dan.

Ps. Reliegekkies lul ik inderdaad altijd klem. Hen rest dan "god is altijd groter dan jij!".
Oh joh, geen probleem. Ik koester geen enkele grootheidswaanzin.
Zou jij ook wel beter aan doen... - fijne dag verder.

Kudtkip | 07-01-19 | 22:24

Daar is geen kip tussen te krijgen! (Ik haat geen homo’s, ik haat spelden, gemene tering dingen)

Dr.Tatta.Macamba | 08-01-19 | 07:22

De dienaren van de meeste goden hebben ook een meer dan natuurlijke voorkeur voor mannen/jongetjes. Het behandelen waard.

Bokassa69 | 07-01-19 | 20:48
-weggejorist-
frank4444 | 07-01-19 | 20:48 | 1

Als er wel eens homolgtbtweetikveel in elkaar worden geslagen met een betonschaar bijvoorbeeld zijn het meestal katholieken of gereformeerden schande! Alsjeblieft ga eens ageren tegen de schizofrene echte Homo lgbtwhaters.

AliBhaBha | 07-01-19 | 20:48 | 2
-weggejorist-
Sinister-President | 07-01-19 | 21:28

De islam is nu in de meerderheid!

Rest In Privacy | 07-01-19 | 22:43

Op basis van totaal afwezige wetenschappelijk bewijs dat god niet bestaat kun je hetzelfde verhaal ophangen. Je dramt je eigen beperkingen door, zoals GL hun klimaat hosanna. De discussie of god wel of niet bestaat kun je niet winnen, dat hebben velen al geprobeerd, dus hou er eens over op.
Ja er is een probleem met intolerantie tegen weet ik veel wie. Dat is een terecht punt. Religie met alles wat daarbij hoort afkammen levert dezelfde intolerantie op als waar je tegen ageert. De AFA-val zogezegd.
Religie heeft zijn rol binnen een maatschappij, dat heeft het al eeuwen. Het ik-heb-geen-geloof-geloof neemt groteske vormen aan en is lachwekkend, ware de intolerantie dreiging niet gratis meegeleverd. Intolerant tegen intoleranten.

Frau Merkel | 07-01-19 | 20:48 | 7

Als u zegt dat er geen wetenschappelijk bewijs is over de afwezigheid c.q. het niet bestaan van (een) god, dan heeft u gelijk.

Ars Vivendi | 08-01-19 | 00:46

Maar jah, dan heb je ook nog Russells theepot...

Ars Vivendi | 08-01-19 | 00:47

150000+ doden op zijn feestdag (1e kerstdag) jaren geleden met die tsunami toen. Is dat niet genoeg bewijs dat er geen God bestaat? Dan is het in ieder geval genoeg bewijs dat God een extreem ziekelijke geest zou hebben. Maar goed, lees de bijbel, dan valt die tsunami niet te rijmen met de propaganda. Ergo, veel succes met de groteske vormen waarnemen van de niet (langer) theologisch verwarden onder ons. Spreken over het ik heb geen geloof geloof, en dat dan benoemen als lachwekkend, over groteske vormen gesproken, geloofsgekkie dat u er bent.

Dr.Tatta.Macamba | 08-01-19 | 07:19
▼ 4 antwoorden verborgen

Achterstellen, klein houden en verbieden dus die homohaters. Duidelijk maar ik doe er niet aan mee. Van mij mag je homo's haten wat je wil, ik praat gewoon niet met je....

Zwezerik | 07-01-19 | 20:48 | 1

waar ligt nu eigenlijk de scheidslijn van iets niet te preferen, iets af te keuren en iets te haten? ik bedoel: ik hoef ook geen 2 zoenende mannen te zien, 2 hetero's evenmin, maakt me dat nu gelijk een hater? ik ben nog steeds van leven en laten leven. maakt mij dat nu op een een goede kandidaat om te outcasten, want ik heb niet dezelfde mening als jij? zegt dat niet veel meer over jou en je eigen te kortkoming om te kunnen gaan met een afwijkende/andere mening? wat je eigenlijk doet is je vingers in je oren steken en heel hard lalalala roepen. net als op de peuterspeelzaal vroeger

lovekila | 07-01-19 | 21:39

iets met olifanten en kleine kamers.

de visser | 07-01-19 | 20:48

Homohaat is een religie.

Kaas de Vies | 07-01-19 | 20:48 | 3

Flikker.

Superior Bastard | 07-01-19 | 20:52

@ DrumPiet :
Klasse..

Wijze uit het Oosten | 07-01-19 | 21:05

Bemerk ik iets van een spanning tussen ene Superieur en een Kaas?

J-van-de-Bontekoe | 08-01-19 | 07:06

Bijzonder goed geschreven Van Rossem. Applaus.
Geen speld tussen te krijgen.

Superior Bastard | 07-01-19 | 20:47 | 5

@ Kaas :
Rustig, denk aan koala's...

Wijze uit het Oosten | 07-01-19 | 20:58

@ Kaas :
Of aan kaas, dat kan ook..

Wijze uit het Oosten | 07-01-19 | 21:01

Of denk aan kaasvlinders...

Gajus | 07-01-19 | 21:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat we in twintig jaar van Christen-acceptatie hebben bereikt, maakt de SGP in één klap weer ongedaan.

Papa Jones | 07-01-19 | 20:47 | 5
-weggejorist-
frank4444 | 07-01-19 | 21:45

Dus de SGP mag homo's discrimineren omdat DENK dat ook doet.

En krakers mogen lekker blijven kraken omdat uitgeprocedeerde somaliers ook een huis krijgen.

Belachelijk. SGP, Denk, krakers, uitgeprocedeerde somaliers... laat ze allemáál het heen en weer krijgen!

Papa Jones | 07-01-19 | 21:49

Dat is het niet Frank! Ben niet naiv ook. Maar voor het moment gruw ik het meest van de islam. Dat schuilt het gevaar. Laat je niet afleiden. Je kunt je focussen op de grefo´s en de islam sluit je in.

Rest In Privacy | 07-01-19 | 22:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Die 10% in dit stuk is eerder <5%. Misschien wel precieser, zo'n 3% als ik internet naloop. Een nog mindere minderheid, met een prima lobby moet ik zeggen. Ik had trouwens wel eens een manager die homo was, maar niet op de sexuele manier.

sjef-van-iekel | 07-01-19 | 20:47

Laat van der Staaij ook gewoon een mening hebben. Dit wordt wel erg breed uitgemeten allemaal. Anders verhaal is oproepen tot geweld tegen homo's.

snajeh | 07-01-19 | 20:47

Zou zelfs nog verder gaan, homohaat is een besmettelijke ziekte.

snapal | 07-01-19 | 20:46
-weggejorist-
enterprize | 07-01-19 | 20:46 | 1

Gelukkig dat de nieuwe import onze verlichting deelt.

oplichter | 07-01-19 | 20:46

Voor dit soort leesvoer kom ik naar GS. Dank.

kleinvrouwke | 07-01-19 | 20:46

Ofwel gewoon iedereen respect voor de ander en klaar is k(K)ees.

J-van-de-Bontekoe | 07-01-19 | 20:46 | 1

Nice

Dr.Tatta.Macamba | 08-01-19 | 06:58

Hear, hear van Rossem.

Basil Fawlty | 07-01-19 | 20:43 | 7

@Lafayette | 07-01-19 | 20:47
Ach so. Ligt eraan wat hij schrijft. Afkraken waar nodig en ere wie ere toekomt. ;-)

Basil Fawlty | 07-01-19 | 20:51

@Kaas de Vies | 07-01-19 | 20:49
Mag het ook de guillotine zijn?

Lafayette | 07-01-19 | 20:51

Die oude Lafayette heeft de Franse revolutie en Napoleon overleeft. Was een behoorlijk eigenzinnige man.

Basil Fawlty | 07-01-19 | 20:54
▼ 4 antwoorden verborgen

In die laatste alinea staat een foutje.

HerDietrich | 07-01-19 | 20:43 | 1

Goed gezien!
Overigens wel een heel goed geschreven stuk!

Ars Vivendi | 08-01-19 | 00:34

Ik ben een one-man homofoob ; krijg de kriebels van onze mp.

Koning BongoBongo | 07-01-19 | 20:43

De homo die wel premier van Nederland had moeten worden is door een vegetariër vermoord.

Lafayette | 07-01-19 | 20:42 | 4

Veganist als ik mij niet vergis.

Basil Fawlty | 07-01-19 | 20:45

@Basil Fawlty | 07-01-19 | 20:45
True. Mijn excuses.

Lafayette | 07-01-19 | 20:46

allebei al redelijk ziek...

lovekila | 07-01-19 | 21:32
▼ 1 antwoord verborgen

Geloof is een ziekte, ergens in je hersenpan ontstaat een kortsluiting en "pang" je gelooft in iets of het of anders. Deze geestelijke aandoening is niet, of zeer slecht te genezen. Het beste alle geloofsrichtingen op een eiland en het onderling laten uitknokken.

jan huppeldepup | 07-01-19 | 20:42 | 2

Dus jij mag dat wel van geloof vinden maar een gelovige mag in jouw tegel niet het woord 'geloof' vervangen voor homoseksueel.

Van Urk | 07-01-19 | 22:21

@Van Urk Jouw sexuele oriëntatie is aangeboren. Jouw geloof is over het algemeen het gevolg van de opvoeding van jouw ouders. Aangeleerd, dus af te leren.

Blotebelg | 08-01-19 | 00:50

Zo dat was een hikje, maar het feit blijft, in de islam moeten homo's head first van een gebouw en in de conservatief-christelijke hoek roepen ze alleen foei..

Wijze uit het Oosten | 07-01-19 | 20:42

Homo's zijn kei relax... Hoe meer homo's er zijn... Hoe meer gewillige vrouwen er overblijven... Moet er niet nog iemand uit de kast komen??? Graag... The more, the merrier!

Nemo_Tenetur | 07-01-19 | 20:42 | 3

jij komt sowieso niet van je zolderkamer. En er zijn net zoveel lesbische vrouwen... Moeilijk hé?

fastpulseboy | 07-01-19 | 20:59

Volgens de wetenschap zijn er meer homo's hoor.

MrBlanco | 07-01-19 | 21:41

fastpulseboy | 07-01-19 | 20:59
Maar die zijn te genezen, just gra,....

miko | 07-01-19 | 23:28

In veel, zo niet alle gevallen heeft homofobie een religieuze oorzaak of achtergrond.
De christelijken verwerpen het alleen maar, en de islam heeft er zelfs gewelddadige gedachten over.
Verwijder de religie en de homohaat daalt naderend tot nul.

Wijze uit het Oosten | 07-01-19 | 20:42

Of ze zijn minister-president. Dan ben je pas een echte lul met vingers.

Frau Merkel | 07-01-19 | 20:40

Ach ja, uiteindelijk behoren wij allemaal tot een minderheid.

Wasbakplasser | 07-01-19 | 20:40

Ik ben gek op homo's, hoe meer homo's, hoe meer vrouwen er voor mij overblijven. Dus wat mij betreft: meer, meer, meer.

Mr_Natural | 07-01-19 | 20:39 | 4

Wasbakplasser | 07-01-19 | 20:42
Weet ik, maar die gristenen niet.

Mr_Natural | 07-01-19 | 20:44

Een homovriend is trouwens een uitstinkende wingman mocht u leuk vrouwtje zoeken.

Lafayette | 07-01-19 | 20:49

Lafayette | 07-01-19 | 20:49
Klopt, de meest avontuurlijke vrouwen vind je rond homo's.

Mr_Natural | 07-01-19 | 20:52
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl