Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Fictie Feuilleton - Dagboek van een uitkeringstrekker, deel 5: De hadj

niet geloot gelukkig

Onze roman in stukjes gaat verder! Vorige week las u deel 4, vandaag deel 5. Het complete verhaal leest u van onder naar boven in ons Fictie Feuilleton dossier

Zondag 3 april 2016

Terwijl ik de post uit mijn brievenbus haal, denk ik terug aan mijn eigen carrière, voor zover er van “carrière” kan worden gesproken. Ik heb in totaal twee werkgevers gehad. Na mijn studie kon ik direct aan de slag bij het vertaalbureau waar ik een jaar eerder stage had gelopen. Van een sollicitatie was nauwelijks sprake. Ik mocht langskomen bij de directrice, zelf een Turkse, om een kort gesprek te voeren over hetgeen van mij werd verwacht. Nog tijdens de meeting kreeg ik een mooi salaris aangeboden en ging daar veel te snel mee akkoord. 

Hoewel ik bij het gesprek had aangegeven dat ik graag mijn kennis van de Engelse taal wilde benutten tijdens mijn werk, kwam daar in de praktijk weinig van terecht. Vlak voor mijn komst had het bedrijf een lucratief meerjarencontract getekend met de Rijksoverheid. Een hele reeks aan folders, documenten en websites moest naar het Turks worden vertaald teneinde de Turken in Nederland betere service te verlenen. Ik werd, op een enkele uitzondering na, volledig ingezet op werkzaamheden die volgden uit het contract dat het bureau had gesloten met de overheid. Dat ik de Turkse taal niet volledig beheerste, maakte volgens de directrice niet zoveel uit. “De mensen die het lezen, beheersen de taal vast niet beter dan jij,” zei ze. “Jij hebt gestudeerd Eren, jij bent een stuk verder dan de meeste Turken in dit land.” 

Ik vertaalde brochures over het bevolkingsonderzoek borstkanker voor het RIVM, websites over de procedure bij scheiden voor het Ministerie van Algemene zaken, allerlei stukken over gezinshereniging, een hele reeks flyers over de Zorgverzekeringswet, een brochure over het behalen van je rijbewijs en heel specifieke documenten met titels als “Je bent als verdachte aangehouden en meegenomen naar het (politie)bureau of naar een andere verhoorlocatie. Wat zijn je rechten?”. 

Het ging goed met het bedrijf en mijn positie. De directrice, die inmiddels in een dikke BMW reed en op de nominatie stond om beste Turkse ondernemer van de regio te worden, stelde me overal voor als haar topvertaler. Ik kreeg een mooie bonus en werd na twee jaar beloond met een promotie. Voortaan was ik senior vertaler. Het contract met de overheid werd na drie jaar verlengd, hetgeen opnieuw een enorme lading werk opleverde voor het bureau. Maar ik was er klaar mee. Tienduizenden woorden. Elke week weer. Het duizelde me. Ik merkte dat ik ’s nachts steeds vaker wakker werd omdat woorden door mijn hoofd spookten. 

Na de zoveelste slapeloze nacht, besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe stap. Een stap waarbij ik mijn kennis van het Engels echt kon benutten. Een stap waarbij ik niet langer de hele dag achter een bureau moest zitten. Een stap waarbij ik veel vakantie zou hebben.

Ik werd docent Engels. Aan een middelbare school. Eentje met prachtige bouwplannen voor een nieuw, modern pand. 

Maandag 4 april 2016 

Ik heb op twee vacatures voor docent Engels gesolliciteerd en voor beide posities ben ik op gesprek uitgenodigd. De kans is groot dat ik twee aanbiedingen zal krijgen. Er is een tekort aan docenten Engels.

Desondanks begint vandaag mijn inspanningsperiode. Ik heb afgelopen vrijdag gebeld met mijn klantmanager om te vragen of ik vrijstelling kon krijgen, maar zonder succes. “Tot u een baan heeft en u mij een arbeidscontract kunt overhandigen, zult u echt moeten voldoen aan alle plichten,” sprak Hetty me streng toe. “Anders kunnen we iedereen die stelt binnenkort een baan te hebben wel vrijstelling geven. En geloof me, u wilt niet weten hoe vaak mensen mij vertellen dat ze op het punt staan een contract te krijgen, waarna het toch allemaal niet rond komt op de een of andere manier.”

Ik lees mijn e-mail – niks bijzonders – en als ik uitlog valt mijn oog op een nieuwsartikel.

Reisbureau wil luxe reizen naar Mekka aanbieden 

Vanaf dit najaar kunnen moslims die op bedevaart gaan naar Mekka in luxe reizen. Het nieuwe reisbureau MekkaLux stelt hiermee in een groeiende behoefte te voorzien. Volgens oprichter Ali Çelik zijn er steeds meer moslims die gemak en comfort tijdens de zogenaamde hadj van belang vinden.

De Turkse ondernemer stelt dat de markt voor reizen naar Mekka sterk versnipperd is. Bureaus zijn niet altijd in staat om beloftes waar te maken, waardoor het nog vaak “mis” gaat tijdens de bedevaart ondanks de vaak forse bedragen die voor de reis worden gevraagd. Çelik: “Soms worden mensen letterlijk en figuurlijk vertrapt doordat transport en verblijf niet goed geregeld is.” 

MekkaLux vraagt volgens eigen zeggen een kleine vijfhonderd euro meer dan een gemiddeld reisbureau, maar biedt daarvoor onder meer een verblijf in een vier-sterren hotel, vervoer in een luxe limousine, en de aanwezigheid van ervaren begeleiders tijdens de drukste momenten. Çelik: “Zij weten wat de beste en veiligste plekken zijn. Hierdoor hoeven reizigers zich nergens zorgen over te maken en kunnen ze in alle rust de bedevaart ervaren en echt tot bezinning komen.” Indien gewenst kunnen reizigers extra diensten afnemen, zoals een fotograaf die alle mooie momenten vastlegt en deze later in een fotoboek verwerkt.

Vorig jaar ging een reisbureau waar tientallen moslims een reis naar Mekka hadden geboekt failliet. De oprichter bleek onvindbaar en de betaalde bedragen, vaak vele duizenden euro’s, waren verdwenen.

Ik klik het bericht weg en leun achterover in mijn bureaustoel. Ooit moet ook ik naar Mekka toe. Net als elke gezonde, volwassen moslim die over voldoende geld beschikt om de reis te betalen. 

Ik pak mijn papieren agenda en stel vast dat de hadj dit jaar in september valt. Over vijf maanden. 

Dat duurt te lang. Dan ben ik al lang weer aan het werk. 

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
Fantabulosa | 03-12-18 | 06:54

" Terwijl ik de post uit mijn brievenbus haal, denk ik terug " Terug ?! Ga je je eigen land ontwikkelen ?! Goed Idee !! Neem de rest óók gelijk mee .

Minus Richels | 03-12-18 | 05:09 | 2

Want? Meneer is goed opgeleid, wil werken, is actief, geïntegreerd, wellicht (hier) geboren... én beschrijft de zwakke punten en misstanden in maatschappij en systeem...
Volgens mij heb je het niet helemaal door.

Braco.me | 03-12-18 | 09:47

@Braco.me: allemaal redenen om lekker Turkije te gaan verbeteren! Ga daar in de politiek of zo, word burgemeester daar en vecht tegen die dictator daar! Dan doe je iets nuttigs!

BaldEagle | 03-12-18 | 14:04

Nog steeds leuk gedaan, maar het wordt wel heel fictief aan dit eind. Waar moet dit heen he? Lijntje met erdodenk?

Shareholder II | 03-12-18 | 02:12

Als je geld hebt voor de hadj, hoef je ook geen uitkering aan te vragen.

bleached | 03-12-18 | 00:54 | 2

Iedere werkende Nederlander die tussen de ene en de andere baan in zit is bij wet uitkeringsgerechtigd mits aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt. Daar heeft de persoon in kwestie al die tijd dat hij/zij in dienst was ook netjes voor afgedragen, en op basis van de duur van die arbeidsperiode wordt ook de duur van de uitkering berekend. Iets van een maand recht op uitkering per gewerkt jaar als ik me niet vergis.

post-waarheidisme | 03-12-18 | 12:39

Blijf het sneu vinden - mensen die het niet nodig hebben en toch gebruik maken van het sociale vangnet.

bleached | 04-12-18 | 04:02

Weet u wat zo leuk is aan Turkije en de Turken?

RickyLaRue | 03-12-18 | 00:52 | 3

Ja, dat weet ik wel.
Een Turk kan wel Nederlander worden, maar never nooit kan een Nederlander Turk worden.

de honden blaffen... | 03-12-18 | 01:19

Na 2 vakanties aldaar.... ik kan je zo gauw geen antwoord geven ,behalve dat ik daar nooit meer naartoe ga

lilluke halve hoan | 03-12-18 | 03:15

@de honden blaffen: heb je al een Nederlander gevonden die zo graag Turk wil worden dan? Ik ken ze niet! En Turken willen helemaal geen Nederlander worden, vandaar die twee paspoorten! Geen onzin kletsen!

BaldEagle | 03-12-18 | 14:17

Alle vuiligheid die je over Turken in Nederland kunt bedenken samengebald in een feuilleton. Wie bedenkt zoiets? Verrek: een nestvervuiler, een soort Turkse Poncke Princen. Ik weet niet aan wie ik meer hekel heb, aan nestvervuilers of aan onaangepaste en/of profiterende Turken.

SergeantPierlala | 03-12-18 | 00:40

"websites over de procedure bij scheiden voor het Ministerie van Algemene zaken"

Lijkt me sterk, daar gaat AZ helemaal niet over.
AZ is een piepklein ministerie dat de minister-president ondersteunt.

Tapu | 02-12-18 | 23:45

Wat een draak van een feuilleton, dit lijkt echt nergens op. Een dag uit het leven van de hond van de buren is nog interessanter.

Gravin v Kippenbouth | 02-12-18 | 23:31
-weggejorist-
Domste | 02-12-18 | 22:42

Blijkt dat de Roemeense arbeiders alles hebben verteld aan de arbeidsinspectie en er is officieel aangifte gedaan tegen het bewuste uitzendbureau.
Uitkomst: OM ziet te weinig mogelijkheden om de elite van het uitzendbureau voor het gerecht te brengen.
Goh, je verwacht het niet. De bovenklasse gaat weer vrijuit.
Nu hebben zij helemaal vrijbrief om iedereen uit te buiten.
De VVD'ers onder ons zullen de vingers compleet aflikken.

ProAsfalt | 02-12-18 | 22:29

Nu op nieuwsuur arbeidsuitbuiting door neoliberalen.

ProAsfalt | 02-12-18 | 22:23

Vanochtend werd ik wakker. Ik waste me, at en poetste mijn tanden. Enne... toen ging ik achter mijn computer zitten om kopij bij elkaar te schrapen voor een blaadje waaraan ik meewerk. Enne... ik ben met mijn vrouw gaan eten in een restaurantje in de buurt. Enne... toen we thuis waren, heb ik onder haar voeten gekieteld, want daar kan ze slecht tegen. Enne... ik heb een feuilleton gelezen over een maffe Turk die aan het solliciteren was en tegelijk droomde over een luxe reis naar Mekka. Nou, kijk eens, ik maak ook wat mee, hoor. Mag ik ook een feuilleton?

MAD1950 | 02-12-18 | 21:59 | 2

Ja, ik kan er ook geen touw aan vastknopen

Kop Kaaz | 02-12-18 | 22:29

@Mad je bent al heel goed op weg met je intrigerende verslag. Helaas -even een edit- ga jij niet naar Mekka, dat is exclusief voor de islam. Jij kan wel naar Lourdes of Fatima ofzo, waar de rest van de wereld welkom is. Maar je hoeft geen reclame voor geloof te maken en niets te bevragen, dus voor de verhaallijn zit je op de goede weg. Blijven oefenen en dan komt het GS aanbod vanzelf. Je kan het, kanjer, je kan het.

eastender | 02-12-18 | 23:12

Een carrière als schrijver kan Eren wel vergeten.

Graftak | 02-12-18 | 21:36

En ik maar wachten op het moment dat hij de Turkse directrice even vol blafte op het bureau. Terwijl hij een bijstand foldertje tussen haar tanden stak om te voorkomen dat ze het halve bedrijf er bij gilde.

miko | 02-12-18 | 21:31 | 1

@GS, 2 regels Miko levert meer plezier op dan een hele aflevering van de feuilletonschrijverT.

eastender | 02-12-18 | 23:14

Kijk, je hóeft het niet te lezen. Snap ik. Maar toch. Er hangt boven dit feuilleton een vraag: waarom? Hoe past dit verhaal bij de doelgroep? Zijn de nieuwe GS eigenaren gegrepen door dit verhaal en willen ze het wereldkundig maken? Worden ze betaald door de schrijver? Menen ze dat dit verhaal het publiek zal boeien en binden? Is het een experiment? Een geintje?

Kort gezegd: ik begrijp het bestaansrecht van dit wekelijkse vervolgverhaal niet. Ik zou het snappen als anderen enthousiast zouden reageren. In dat geval zou ik bij het tekortschieten van mijn eigen smaak te rade gaan.

Je zou nog beter een wekelijks poëziehoekje kunnen lanceren.

Knufter | 02-12-18 | 21:15 | 4

Ik onderschrijf de mening van knufter volledig. WAAROM??

decaliter | 02-12-18 | 21:20

Tja,Bandirah duurde ook lang voor hij optyphte. Ik kan er ook niks aanvinden. Dus ik onderschrijf de mening van decaliter dat hij jouw mening onderschrijft dat de mening van vele is dat het een saai feuilletonnetje is.

miko | 02-12-18 | 21:34

Bindirah.. jezus, ja, dat was ook sléééécht.. dan is dit al beter.

zik | 02-12-18 | 21:36
▼ 1 antwoord verborgen

Hij zegt dat er een tekort aan leraren Engels zijn, maar zijn oude vak oppakken is blijkbaar geen optie, daar zou iedereen toch als eerste aan denken.. Juist de dingen die ertoe doen worden niet besproken, geneuzel over Mekka wordt dan weer uitvoerig vermeld, inclusief onbelangrijke details.
Rammelt aan alle kanten, maar ja , bewijs het maar.

snapal | 02-12-18 | 21:12 | 1

U schrijft... geneuzel over Mekka - voor moslims is dit geen geneuzel maar een eerbiedwaardig bedevaartsoord.

sociaal_econoom | 02-12-18 | 21:46

Zulke dingen zoals het sluiten van een Turks hotel in Arnhem wegens belastingfraude... moeten ze niet in de krant zetten - dit doet geen goed aan hun imago.

sociaal_econoom | 02-12-18 | 21:51

Elke week hoop je op een plot of een verklaring van deze onzin, niet dus, het kabbelt nog steeds saaitjes voort.
Maar je moet blijven lezen, inmiddels te veel tijd verspild om het waarom mogelijkerwijs te moeten missen.

snapal | 02-12-18 | 21:00
-weggejorist-
NecroSister | 02-12-18 | 20:55 | 1

Een van de eerste woorden wat iemand die uit Turkije komt in Nederland leert is de vertaling voor ''ódeme''.
Heb nu opgezocht wat dit in het Nederlands betekent.... het Nederlands woord voor ódeme is uitkering.

sociaal_econoom | 02-12-18 | 20:53 | 1

Was laatst op het gemeentekantoor en zag daar een balie met een bordje en daar stonden 5 vreemde woorden op... volgens mij in het Turks, Marokkaans, Syrisch, Eritrea en het Arabisch--> een daarvan was het woordje ódeme... ik dacht, hier moet ik zijn.

sociaal_econoom | 02-12-18 | 21:03

Mooi. Lekker kort verhaal ook

Sprinkhaan | 02-12-18 | 20:53 | 2

@telelezer: Pim Fortuyn VOND hen achterlijk! Pim is vermoord, misschien was je dat ontgaan of zo?

BaldEagle | 03-12-18 | 14:06

Nederlands is duidelijk de moedertaal van deze meneer en zijn praktische en nuchtere denkwijze doet ook bijzonder Nederlands aan. We hebben hier volgens mij dus te maken met een Nederlander, die werkloos is en moslim. Tenzij zich een onverwachte plotwending voordoet, zie ik niet in wat zijn verhaal significant meer publiecatiewaardig maakt dan dat van andere werklozen.

MickeyGouda | 02-12-18 | 20:48

Waarom is dit spannend genoeg om op GS te publiceren? Ik durf er geld op te zetten dat minimaal 33$ van de reaguurders meer spannends te vertellen heeft dan dit.

Vogelbeest | 02-12-18 | 20:47 | 2

Elke aflvering van GTST heeft een kleine cliffhanger. Dit verhaal is net een rol toiletpapier. Het maakt niet uit waar je scheurt. Het volgende velletje is weer even spannend.

Leptob | 02-12-18 | 20:54

@Leptob

Het gebrek aan spanning wordt onderstreept door de introductie: "Vorige week las u deel 4, vandaag deel 5.". Iets lijkt er niet te kloppen.

MickeyGouda | 02-12-18 | 21:02

De schrijver is gewoon een autochtone Nederlander die zich voordoet als Turk, en daarbij alle bekende vooroordelen over Turken en bijstand gebruikt.
Een echte Turk heeft zo weer een half zwart baantje bij één van de medeleden van de tribe.
Bovendien: hoe kan vertalen van brochures in je moedertaal zwaarder zijn dan werken als leraar op een middelbare school voor minder geld?
Heel slechte fictie, je kijkt er zo doorheen, bovendien is de stijl niet humoristisch of spannend of origineel.

King of the Oneliner | 02-12-18 | 20:44

Ik had een hekel aan al mijn docenten engels. Geen enkele docent engels heeft ooit iets spannends verteld op school. Dat gaat deze docent engels hier ook niet doen. Veel fanatieker waren de docenten duits. Der Alte gooide gewoon de krijtborstel naar je hoofd als je zat te klooien.

Leptob | 02-12-18 | 20:42 | 1

Mijn leraar Engels had een soort sergeant baton waarmee hij op je burootje mepte om je wakker te houden . Sir yes sir was zijn naam..... mijnheer Verhagen voor non students.

Koning BongoBongo | 02-12-18 | 20:46

Başarilar Eren !

Koning BongoBongo | 02-12-18 | 20:38

Is het volgende topic al klaar?

Eierbal-is-fijn | 02-12-18 | 20:38 | 2

Hoe heet die tekenaar ook al weer?

Ruimedenker | 02-12-18 | 20:54

Bedoel je niet die schilder?

Eierbal-is-fijn | 02-12-18 | 20:59

Mijn 3D-printer is over een maand klaar met die zwarte steen in de zuidoostelijke hoek van de Ka'aba in de moskee Al-Masjid al-Haram in Mekka. Voor slechts 1000 euri mag je er 10 keer omheen rondjanken in je jurk.

Mammeloe | 02-12-18 | 20:36 | 2

+1

Gravin v Kippenbouth | 02-12-18 | 23:32

Mag je dan wel zelf bepalen of je links- of rechtsom gaat? Anders word je zo duizelig!

BaldEagle | 03-12-18 | 14:08

Ik krijg het idee dat je haast niks meer kan zeggen hier.
Weggejorist, om wat ? Zo wordt reaguren toch zwaar ontmoedigd.
Wat blijft er dan over?
Graag eens een uitleg.

Ruimedenker | 02-12-18 | 20:26 | 3

"Wat blijft er dan over?"
Es war sehr schön, es hat mich sehr gefreut

Rest In Privacy | 02-12-18 | 20:30

Heb het donkerbruine vermoeden dat meneer zelf aan de knoppen mocht zitten en
Turken kunnen erg slecht tegen kritiek...

eerstneukendanpraten | 02-12-18 | 20:35

Ik werd ook al gejorist bij een artikel over nepnieuws bij de volkskrant. Ik begrijp er niets van. Wat ik zei dat de VK over haar eigen nepnieuws struikelde en poef, weg was mijn reactie.

Erg vreemd.

Kop Kaaz | 02-12-18 | 22:33

“gezonde, volwassen moslim“
Uiteraard behelst dit louter fysieke gezondheid. Mentaal gezien ben je compleet krankzinnig als je met duizende mensen om een stukje meteoriet gaat lopen omdat dit heilig is.

Je loopt om een stukje steen. Rondje. Stukje steen. Rondjes. Heel veel rondjes. Et voilá. Toegangspunten voor een leven na dood. En dit is echt waar. Want in ergens in een tijd toen men de ballen verstand had van het metafysische was er een onderdrukkende analfabete krijgsheer die de absolute waarheid heeft mogen ontvangen.

Wat een Mormonenkermis.

Trans_Fimmermans | 02-12-18 | 20:24 | 2

Onze atomen zullen voortbestaan tot het einde der tijden. In die zin hebben we het eeuwige leven. En een meteoriet is een symbool van de eeuwige cyclus. Uiteraard zijn ongelovige honden uitgezonderd. Reincarnatie is een mogelijkheid, maar is lastig te bewijzen. En dan nu het nieuws: vrome plofchristenen hebben... sorry, even overnieuw. Vrome plofboedhisten hebben... shit het wil niet lukken vandaag.

Nivelleermarionet | 02-12-18 | 20:36

Correct.

Vogelbeest | 02-12-18 | 20:44

Doe maar gewoon niet. Leren op mijn kosten, en dan ook nog een hadj. Ga lekker naar Turkije, daar van de sociale voorzieningen genieten.

koolteer | 02-12-18 | 20:20

Ook dit duurt te lang.

AdPatat1960 | 02-12-18 | 20:19

""De oprichter bleek onvindbaar en de betaalde bedragen, vaak vele duizenden euro’s, waren verdwenen""
@ Eren Yilmaz
ies koeltoer

telelezer | 02-12-18 | 20:18

Boring as hell, sorry, maar dan hoor ik nog liever het geklaag van m'n oude buurvrouw aan en dat is al een hele opgave zonder af te dwalen naar de perverse krochten in mijn brein!

BadLieutenant | 02-12-18 | 20:11

Ahum, ik als steuntrekker heb toch wel enigszins recht van spreken als ik mijn kritiek uit op dit irrelevante geleuter. Maar okay, Joris heeft gesproken.

NecroSister | 02-12-18 | 20:09

Net als wiskundedocent heb je binnen een paar dagen een nieuwe baan als je wilt.

Wijze uit het Oosten | 02-12-18 | 20:10

Ja leuk, maar dan kan hij niet schrijven over de bijstand.

MarcS | 02-12-18 | 20:20

Misschien was zijn lerarendipoma van het Ibn Chaldoun college?

telelezer | 02-12-18 | 20:20

Die vlag doet pijn. Echt, die is kaliber hakenkruis. Voelt als een mes in mijn flikker.
Verder is het natuurlijk een pracht van een stuk fictie. Saddammelijkum for you. Knuffel, Rick .

RickTheDick | 02-12-18 | 20:00

Bij de islamofacisten van de Jeaup zou deze meneer met tromgeroffel zijn binnengehaald...

eerstneukendanpraten | 02-12-18 | 19:59 | 1

Misschien kan hij daar een feuilleton kwijt?

AdPatat1960 | 02-12-18 | 20:21
-weggejorist-
Ruimedenker | 02-12-18 | 19:57

Moe worden van vertalen. Next.

medusa324 | 02-12-18 | 19:56
-weggejorist-
deslimsteniet | 02-12-18 | 19:55

Kunnen we het eens een hele week niet over moslims hebben.

beau van rtl | 02-12-18 | 19:54 | 1

Deal!
Tijd gaat nu in. Spreek je volgende week om 20.00 Sharp.
Drie maal raden waar we het over gaan hebben, Beau....

Ruimedenker | 02-12-18 | 19:59
-weggejorist-
NecroSister | 02-12-18 | 19:54 | 1

Waar is het papier waarop geregeld is wat Nederland allemaal voor de Turken in Nederland doet? Er zijn aparte afspraken gemaakt, net als met Marokko. Tijd om dat eens wat kritischer te bekijken. Iemand een linkje?

Frau Merkel | 02-12-18 | 19:53 | 1

Er zijn meerdere verdragen met Turkije. Zoek icm wetten.overheid punt nl
Overigens niet van belang in dit geval

Rest In Privacy | 02-12-18 | 19:57
-weggejorist-
Argwanus | 02-12-18 | 19:52 | 1

We hebben Het bureau van J.J. Voskuil al.

gestoptmetroken | 02-12-18 | 19:50

Hetty die je streng toespreekt terwijl ze je 'de regeltjes' uitlegt.
*fap fap fap*

Rest In Privacy | 02-12-18 | 19:48 | 1

Zie haar al helemaal voor mij, in zwart leer en met zweepje.

Keyboardspeler | 02-12-18 | 21:39

Poe poe, druk bezig geweest...
Maar toegegeven, deze wil wel werken.

Wijze uit het Oosten | 02-12-18 | 19:48 | 3

Maar hij begrijpt niet dat als je je werk niet meer leuk vindt, je eerst wat nieuws zoekt en er dan pas mee ophoudt. Dit is gestoeld op het idee dat je “recht” hebt om te stoppen met werken omdat je daar premies voor hebt betaald. Lekker makkelijk.

medusa324 | 02-12-18 | 20:01

Hij schreef eerder dat hij al als docent Engels heeft gewerkt dus of hij springt hier van de hak op de tak of hij is zelf vergeten wat hij eerder geschreven heeft. Maar inderdaad het maakt een veel betere indruk naar je nieuwe en oude werkgever toe als je eerst je oude baan netjes afsluit en je nieuwe baan netjes begint op die manier.

politiekgemotiveerd | 02-12-18 | 20:13

@medusa324 | 02-12-18 | 20:01
In de eerste bijdrage stond dat zijn baan beeindigd was door een reorganisatie. Dus dan heeft hij na zijn ontslag weer 2 keer gesolliciteerd.

Cum infamia | 02-12-18 | 22:56

Zit een foutje in het verhaal. Een turkse directrice rijdt niet in een BMW. Daar moet Mercedes staan. Vraag maar aan één van de drie Albayrak's.

hotnot | 02-12-18 | 19:48 | 1

ha ha, ja die Denkers hebben de boel hier goed in de maling genomen.

Mammeloe | 02-12-18 | 20:32

Nou nou. Het was me weer een weekje zeg...

ScumbaggusMaximus | 02-12-18 | 19:45

Zo, op weg naar het huisje in Turkije!

Bon-sens | 02-12-18 | 19:43

lekker gewerkt pik

slinker | 02-12-18 | 19:42

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino