Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Alleen goede demo's AUB

Voorganger Jerry Afriyie van KickOut mishandelde tijdens de intocht in Gouda van 2014 een agent.

Vorige maand was er een kleine demonstratie bij de Ulu-moskee in Utrecht. Actievoerders werden bekogeld met volle blikjes en vuurwerk. De politie beëindigde de demonstratie bracht de bezoekers in veiligheid en besloot direct geen vervolging in te stellen tegen hun belagers. Het was Pegida maar. 

Een schril contrast met de veroordeling van Jenny Douwes: 240 uur taakstraf en een maand voorwaardelijke celstraf. Ze was niet alleen, de veldwachters hebben keurig iedereens identiteitsbewijs overgeschreven en er werd minutieus vervolgd. Wat ben ik blij voor Friesland dat ze daar tijd voor hebben, en er geen ernstigere zaken op de plank blijven liggen.

De timing van de vervolging is ook dubieus. Het hele delict staat van voor tot achter op video en op sociale media. De meeste communicatie van Jenny Douwes was perfect vastgelegd. Al het bewijs was direct keurig beschikbaar. Toch is maanden gewacht zodat de veroordelingen vlak voor de nieuwe intocht komen. Dat drijft de polarisatie verder op de spits.

Als een rechtse demonstratie van Pegida geen doorgang kan vinden, wordt de oorzaak een “tegendemonstratie” genoemd. Burgemeesters, politie en pers legitimeren mensen die met intimidatie, aantallen en geweld demonstraties beëindigen als “demonstranten”. Dan wordt niet het recht van Pegida om te demonstreren onderstreept, maar het gebruik van anderen om dat te verhinderen. 

https://www.doneeractie.nl/blokkeeractie-a7-hoger-beroep/-31174

Als een demonstratie van KickOut geen doorgang kan vinden wordt de blokkade afgehamerd als een strafbaar feit. Een organisatie die nota bene in het eerste helft van haar naam oproept tot geweld en in het tweede helft het beoogde slachtoffer aanwijst. Eerdere demonstraties eindigden in massale arrestaties, omdat deze actiegroep zich niet aan afspraken houdt en niet luistert naar de politie.

Voorganger Jerry Afriyie van KickOut mishandelde tijdens de intocht in Gouda van 2014 een agent. Hij kreeg een voorwaardelijke geldboete van 500 euro en moest 500 euro schadevergoeding betalen. Dan zou je toch verwachten dat die persoon in het maatschappelijke debat “af” is?! Nee die wordt gelauwerd en aan tafel gezet met iemand die een escalatie met geweld probeerde te voorkomen.

De actiegroep We Are Here pleegde aan de lopende band inbraken, vernielingen en intimideerde iedereen die dat niet goedkeurde. Er volgde geen arrestaties, maar een vrije aftocht. Zouden we met cannabis moeten doen, scheelt een hoop administratie. Steel vlees en je krijgt armbandjes, een taxiritje, een kamertje en een kopje koffie, steel een pand en ze zijn blij als je eruit loopt.

Er werden geen namen genoteerd, er werd zelden vervolging ingesteld. Ondanks dat op kraken met geweld in groepsverband bijna twee jaar celstraf staat. Een inbraak in een bewoonde woning waar een studente stond te douchen werd afgedaan als een vergiskraak. Met dit eufemisme werd het delict gebagatelliseerd en gedoogd. 

De leider van We Are Here werd niet vervolgd voor opruiing, ondanks dat hij zijn hele groep andermans duurste bezit als estafettestokje gebruikt. Het ontbrekende strafblad maakte de weg vrij voor zijn verblijfsvergunning. U bent de dwaas die binnen de lijntjes kleurt en al die gratis advocaten betaalt. Maar het kan allemaal nog veel gekker.

Tussen de gezellige Amsterdamse grachten werd op 6 februari 2016 een stadswandeling georganiseerd door Edwin Wagensveld. De wandeling werd netjes met de gemeente afgestemd. Er werden afspraken gemaakt over de route, een stukje beveiliging en de plaats waar wandelaars van gedachten over dit soort nieuwkomers konden uitwisselen.

Burgemeester van der Laan besloot de route grondig te controleren. Dat bleek noodzakelijk want er werd een op afstand bestuurde rookbom gevonden. Dat had volgens Eberhard verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Er was een enorme politiemacht op de been, maar die kon niet voorkomen dat de wandeling drie uur lang geblokkeerd werd. Jan Roos maakte daar nog een sfeerverslag van.

Over die dure veldslag die urenlang het verkeer blokkeerde, zou ik graag een mooi overzichtje willen wie er allemaal zijn vervolgd … Oh wacht… 

Dit gedoogbeleid van geweld tegen of door “demonstranten” heeft tijdens de rellen een waardevol de-escalerend effect. Helaas zorgt het ervoor dat iedere volgende demonstratie het nog eerder en erger uit de hand loopt. Relschoppers hebben het beeld onaantastbaar te zijn. Er volgen geen consequenties en ze denken zelfs voor de goede zaak bezig te zijn.

Daardoor ontwikkelt zich een groepscultuur vanuit het recht van de sterkste. Een cultuur waar de regels van de eigen groep centraal staan en niet de Nederlandse rechtsstaat. Een cultuur waar die regels met geweld en intimidatie naar anderen mag worden uitgedragen. 

Waarden die haaks staan op onze veilige tolerante samenleving.

Reaguursels

Inloggen

Grootste onzin is dat die blokkeerrfriezen een demonstratie verhinderd hebben. Ze hebben hem vertraagd. Bussen zijn gewoon doorgereden. De beslissing om af te gelasten was helemaal niet nodig en is de beslissing van de burgemeester geweest. Ze hadden ook voor een open brug dezelfde vertraging kunnen oplopen.

Epistulae_Morales | 12-11-18 | 00:32 | 2

Dat is juist: dan is het "toeval" ipv "opzet".
Een andere tegelaar wees daar ook al op: gegeven de twee maten waarmee gemeten wordt is het helpen van het toeval een betere optie voor een volgende keer: "toevallige" panne, benzine op, trouwstoet, wat dan ook.

kindapaas | 12-11-18 | 01:23

kindapaas | 12-11-18 | 01:23
Haha. Ik snap 'm.
Met z'n twee naast elkaar stilstaan op de weg en dan: " oh nee, er vloog zomaar een schroef in mijn band. Harde wind he? "

En dan wil ik graag erbij zijn en het gezicht van de dienstdoende agent zien. XD

gaffelbaard | 12-11-18 | 09:10

1.Het gaat erom, dat het recht in eigen hand genomen wordt en dat vindt justitie een doodzonde. 2.Burgemeester moet de laan uit. 3.Voorstel voor als tenslotte nog geld over is: een standbeeld voor Jenny Douwes.

A.Men | 11-11-18 | 18:36 | 3

Punt 2: ze ia net benoemd in de nieuwe gemeente Waadhoeke hoor.

Bena | 11-11-18 | 19:26

Betreffend punt 1; daar heeft justitie nooit een punt van gemaakt indien het links of allochtoon betrof dat rechtse demonstraties met geweld verhinderde.

Franker | 11-11-18 | 20:47

Bena | 11-11-18 | 19:26
De ongekozen burgemeester Waanders gaat dus naar Waadhoeke, burgers, als u kinderen heeft, pas op bij publieke evenementen daar, op de ongekozen burgemeester Waanders kunt u niet rekenen.

O2Neutraal | 12-11-18 | 09:30

De heer Airfryer kan trouwens beter eerst in eigen land orde op zaken stellen. Racistische face-paints komen daar veelvuldig voor. media.gettyimages.com/photos/an-ashan...

Rommelende Onderbuik | 11-11-18 | 17:55 | 3

Daar lachen ze hem gewoon uit.... als ie geluk heeft.

benjeallanggek | 11-11-18 | 20:19

Ik heb ook nooit begrepen waarom mensen een blanke Nederlander die zich 1 x per jaar verkleed als Moorse piraat racistisch v9nden en bijvoorbeeld een Humberto Tan die zich iedere dag als wijlen Pim Fortuyn verkleed, of een Beyonce die met platgestreken blondgeverfd haar op een blanke probeert te lijken, niet racistisch vind.

Het moet met de huidskleur te maken hebben. Dus is er maar 1 conclusie denk ik dan. Humberto Tan en Begon de zijn racistisch. En KOZP ook.

Kan de rechter voortaan niet beter de KOZP demo's verbieden? Agressie, kinderen terroristen, maatschappelijke onrust, ordeverstoring ... Ik snap niet meer waarom burgemeesters zulke demo's nog toestaan. Ze faciliteren daarmee extremistisch (anti-wit) racisme, haatzaaien en opruiing.

gaffelbaard | 12-11-18 | 09:29

Begon = Beyonce

gaffelbaard | 12-11-18 | 09:29

Recht van de sterkste in een democratie. Noem die extreem linkse activisten niet langer activisten, het zijn gewoon anarchisten. Vroeger zeiden ze ook wel: langharig werkschuw tuig, met een grote bek. We zijn een land van wegkijkers en pappen en nathouden. En terreur vind je overal.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 17:27

Op de rape site joop.nl zijn ze helemaal over de zeik. Als je daar ook de reacties leest die zijn helemaal van het padje af. En die beschuldigen de reaguurders van geenstijl voor fascisten en rascisten. NEE joopers jullie zijn de nieuwe bruinhemden, verkoop lekker je huid en haar aan de islam en aan een paar labiele Afrikanen die van verveling weten niet wat ze moeten doen.

taylor 1000 | 11-11-18 | 15:58 | 5

joop is kudt, maar ik vind dat je een goede discussie best mag aangaan. zolang er maar niet gescholden wordt. Maak ik ook wel eens mee, maar dan is de blokkeer knop er altijd nog. Dat we hier redelijk rechts zijn mag niet betekenen dat we links gaan lopen uitschelden. Gewoon argumenteren zonder iemand voor rotte vis uit te maken. Zo blijf je boven het gespuis uit steken. iedereen heeft recht op een mening, zelfs de mafketels van kozp. 364 dagen per jaar. Net als de damschreeuwer. Die ene dag hou je je klep. Omdat meer mensen een andere mening hebben.

zeiksmurf | 11-11-18 | 20:26

Je kent toch wel de Gulden Regels voor Gemoedsrust?
1. Kijk nooit naar de publieke omroep.
2. Vermijd in het bijzonder Sylvana Simons, Freek de Jonge en Paul de Leeuw.
3. Kijk nooit op de Joop.
En word gelukkig!

MAD1950 | 11-11-18 | 20:34

4) Lees nooit Russisch nepnieuws en nepnieuws over Rusland in het NRC.

En uiteraard 5, stem nooit op de vv(d), uw gemoedsrust zal u dankbaar zijn.

O2Neutraal | 12-11-18 | 09:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat zit er toch in de lucht, daar in het hoge Noorden? Het beoogde effect van het OM is teniet gedaan. Deze gekken (lees link) willen de bus met KOZP in de fik steken.
DOE EENS NORMAAL . Dit is een kinderfeest.
Laat ze protesteren, maar niet op de dag zelf. Dit moet politiek aangepakt worden en zeker niet via een incompetente pvda burgemeester. Dus regel het maar of aanzie de aankomende chaos.
tpo.nl/2018/11/10/boze-burgers-den-he...

Rest In Privacy | 11-11-18 | 15:22 | 2

Den Helder heeft een VVD-burgemeester.

MAD1950 | 11-11-18 | 16:00

De link gelezen en er staat niet dat gekken de bus in de fik willen steken. Enkelvoud en grap in een app. Niet mijn soort grappen want voor je het weet staat op GS dat mensen in het hoge Noorden gekke dingen doen. De KOPZer gooide zijn oorlogsgebral op dichterlijke vrijheid. Dit is denk ik achterlijke humor.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 22:26

Komen ze er nu een keertje niet ongestraft mee weg. Ben je een autochtoon in dit land dan gedraagt OM/politie zich tegen je als een bezetter en sommige allochtonen als gepriviligeerde kolonist. En veel Nederlanders vinden dat prima kennellijk

GeorgeSjores | 11-11-18 | 14:54

Deze actie was puur voor de bühne. Sinds wanneer wordt het uitdelen van een paar boetes verspreidt als nationaal nieuws?
Men koos er voor om wat bonnetjes te schrijven voor verkeersovertredingen, in plaats van een allochtone bruidsstoet die de snelweg blokkeert of Marokkaanse straatterroristen die een pegida demonstratie met geweld onmogelijk maken voor de rechter te slepen.
Hiermee poogt men de Nederlanders te laten zien dat er echt geen sprake is van selectief beleid bij justitie en strijkt men ondertussen de bezetter niet teveel tegen de haren.
Helaas, te doorzichtig.

Franker | 11-11-18 | 19:53

@Franker | 11-11-18 | 19:53
Inderdaad, ze hadden voor de "gelijkheid" ook de blokkerfriezen slechts kunnen beboeten i.p.v. voor de "rechter" te slepen. Of nog beter: de (t)rouwstoetmocro's voor de het gerecht slepen.

H.Teeuwen | 11-11-18 | 22:10
▼ 3 antwoorden verborgen

Wederom een heldere analyse @ Feynman. Kunnen de MSM een puntje aan zuigen. Ze willen wel maar durven niet.

JohnWalker | 11-11-18 | 13:30

Overigens kan ik mij voorstellen dat als je van plan bent "iets" met de EU te gaan doen als vooraanstaand politicus, het mismanagen van een kinderfeestje wel eens een flinke kink in de kabel kan geven. Het is tenslotte niet alsof er geen andere kandidaten staan te trappelen.

kindapaas | 11-11-18 | 13:24
-weggejorist-
Bill le Koek | 11-11-18 | 13:09 | 3

Nog zoiets moois. Krijg daarnet de dagelijkse selectie van verhalen uit Persgroep-dagbladen onder de noemer Topics in mijn mailbox. Daar wordt onder meer een stukje uit Het Parool aangeprezen over de succesvolle doneeractie. En daaronder een nootje voor de lezer: “u bent misschien ook geinteresseerd in discriminatie”. Begrijp oprecht niet wat dit met elkaar te maken heeft en voel me dus ook best nogal geschoffeerd.

Zonder erg | 11-11-18 | 13:02

Wat mensen het beste kunnen doen is massaal wegblijven bij de nationale intocht en massaal wegzappen bij de uitzending ervan. Dan maar wat kilometers omrijden voor een normale intocht met alleen zwarte pieten. Is jammer en helaas voor de comités ter plaatse maar dat is blijkbaar de enige manier waarop je nog straffeloos je kinderen kunt beschermen tegen extreemlinks tuig.

zwarte_weduwe | 11-11-18 | 12:51 | 1

Massaal wegblijven en geen confrontatie aangaan is kindvriendelijk.

JohnWalker | 11-11-18 | 15:32

Geen speld tussen te krijgen Feynman, dank!

Hèt grote raadsel wat mij betreft: hoe komt het dat die burgemeester volledig buiten schot is gebleven? Ik zou zeggen dat een aanklacht 'uitlokken van gewelddadige incidenten' toch niet geheel kansloos zou moeten zijn.

EefjeWentelteefje | 11-11-18 | 12:48 | 5
-weggejorist-
Analysis | 11-11-18 | 14:17

Nogmaals: Als ik zo haar uitlatingen gehoord heb, en die van de burgemeester van Zaanstad zijn dit richtlijnen van BIZA.
Zij dienen contact met actiegroepen op te nemen met als doel de zwarte piet discussie levend te houden.
"De maatschappelijke discussie over de kleur van de pieten gaan wij niet uit de weg. Zonder wrijving geen glans"
www.nhnieuws.nl/nieuws/225637/Burgeme...
Daarom liet hij zich ook voor rotte vis uitmaken door die graue eeuw krankzinnige.
De discussie moet doorgaan.

Roadblock | 11-11-18 | 15:20
-weggejorist-
Analysis | 11-11-18 | 15:41
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Noodaggregaat | 11-11-18 | 12:45 | 1

Even off topic; Kop van het AD, "Blokkeerfriezen lopen binnen door doneeractie."
Nogal suggestief vind ik. Alsof de Friezen het aan leuke dingen zullen gaan uitgeven. Maar misschien interpreteer ik het onjuist. *zucht*

LoesjeP | 11-11-18 | 12:42 | 2

Van mij zou dat ook mogen, Ze hebben immers behoorlijke schade geleden om een taak uit te voeren die eigenlijk de overheid toebehoord (het beschermen van kinderen). Een strafblad is geen grapje.

O2Neutraal | 11-11-18 | 14:02

Ach, alles wat er op wijst dat hier van een gerechtelijke dwaling sprake is moet de kop worden ingedrukt. Die Blokkeerfriezen deugen niet, zijn terecht veroordeeld, en een hoger beroep is misplaatst, zo wordt geredeneerd. En dan is anderhalve ton om dat beroep te financieren mutatis mutandis verdacht, eng, rechts geld. Dat heet dan al gauw binnenlopen.
Ik zou het anders willen zien. Als er na het hoger beroep genoeg geld overblijft, dan kan voor elk uur taakstraf een 'uurloon' worden uitgekeerd, een compensatie voor door de Staat opgelegde slavenarbeid. Herstelbetaling zou je het ook kunnen noemen.

Schoorsteenveger | 11-11-18 | 14:06

jongens en meisjes, de rechterlijke macht is echt wel handig hoor, in een rechtsstaat.

Voordat jullie allemaal boos op me worden, ik ben het eens dat de strafmaat volledig van de pot gerukt is, en dat de rechters niet kunnen relativeren want wereldvreemd. Een groot probleem m.i. is dat rechters ook niet worden gecorrigeerd, behalve intern, of als ze bijkans dement zijn. Soort WC-eend. Wij vinden dat we het best goed doen. Wat rechters ook slecht blijken te kunnen is rechtspraak consequent toepassen. Het zieligheidsprincipe geldt alleen voor drijfmocro's en 25 jarige apothekers uit Aleppo en zijn neven. Of paki's en afghanen for all that matters. Zelfs Polen met 3 keer teveel alcohol in hun bloed krijgen voor het doodrijden van een familie een flinke korting want zielug.

Voor autochtonen met een stabiele omgeving die aantoonbaar niemand hebben verwond, gedood of zelfs maar die intentie hadden geldt juist verzwaring met een argumentatie die rammelt. Opruiing? yeah right.

Als je het zo bekijkt is een stakingsoproep ook opruiing. Een oproep om een pand te kraken dan... en zo zijn er legio voorbeelden. Deze uitspraak is zelfs opruiing want het polariseert hopeloos in plaats van recht te doen. Dit wordt een hete intocht, wat ik je brom. Ik hoop dat het stormt en regent; scheelt een hoop leed.

zeiksmurf | 11-11-18 | 12:40 | 3

U brengt nuance aan, maar dat is niet nodig in deze, het was een proces dat niet had moeten worden gevoerd, tegen mensen die dit niet hadden gedaan in normale omstandigheden. Deze vervolging is m.i. een ernstige fout, die het vertrouwen in de rechtstaat, een belangrijke peiler in een democratie (de laatste restjes die we nog hebben...), aan hebben getast. Die onvrede daarover moet u niet uw medeburgers in de schoenen schuiven maar moet direct gericht worden op onze vertegenwoordiging in de kamers. Zij zijn indirect verantwoordelijk door selectieve vervolging mogelijk te maken (en te houden als ze niets gaan veranderen). Spreek daarom hen aan in plaats van uw medereaguurders.

O2Neutraal | 11-11-18 | 14:10

Eens. @zeiksmurf.

letopuwzaak | 11-11-18 | 21:53

Nuance? En hoe verklaar je dan de volgende voorbeelden:

Wat te denken van We are here: Die zitten jarenlang op te ruien en doen kraakacties die bij wet zijn verboden. Politie staat erbij en kijkt er naar. Een woning wordt gekraakt terwijl een studente douched.... dat heet achteraf een 'vergiskraak'. neen, het kraken is al strafbaar! je zit ook nog eens eigenaren te benadelen. Ze worden aangestuurd door linkse extremisten die alle randjes van de wet kennen. Politie en taxi's houdt actie op de snelweg en blokkeert de weg. Die zijn er allemaal mee weg gekomen.

Dus wat bedoel je nu met nuance? Juist om die voorbeelden als benoemd vind ik het moeilijk dit nuance te noemen. Ik snap wat je bedoeld, maar waar heel Nederland over de zeik gaat is het selectief vervolgen op moment links wat en op moment rechts iets doet. Mocht de rechtelijke macht dat goed kunnen onderbouwen - en neen we willen geen tekenfilm - dan wil ik de nuance heroverwegen. Vooralsnog noem ik dit geen nuance.

Atlantis-95 | 11-11-18 | 22:47

Vergane glorie de pvda de partij van de arbeiders weggevaagd door het beleid van de salon socialisten
Heeft zijn tentakels nog flink in de samenleving de pvda burgemeesters doen wat ze opgedragen wordt.
Het demonstratie recht moet je aanvragen het toestaan van een demonstratie midden in een kinderfeest dan kun je op je klompen aanvoelen en wetende hoe de mening van de bevolking is dat hier problemen van komen.
Jurisprudetie kun je voor de opgelegde straffen niet gebruiken want gelijke gevallen zijn oogluikend toegestaan.

soledad | 11-11-18 | 12:32

Het is goed mis met de staat van de democratie in dit land als een groot deel van de oorspronkelijke bevolking zich niet meer herkent in het functioneren van het OM en de rechterlijke macht. De overheid weet het, maar kijkt toe. Men laat de polarisatie zelf gebeuren en soms willen plaatselijke politici of bestuurders, zoals burgemeester Waanders, dat nog wel een beetje stimuleren. Afijn, uiteindelijk zullen zij de verliezers zijn.

Angelica | 11-11-18 | 12:23 | 1
-weggejorist-
Analysis | 11-11-18 | 14:25

@Prachtig gedaan, Feynman!
Het is gewoon overheidsbeleid. De omvolking moet met identiteitsverlies en chaos gepaard gaan.
Is de burgemeester van Dokkum al opgepakt/aangeklaagd/veroordeeld, de aanstichter?
Zie ook Wilders in het strafbankje en alle imams hebben de vrijheid om de meest gore ranzigheid te spuien.
En dan te bedenken dat de VVD, die de bevolking zo vreselijk genaaid heeft, zo'n grote aanhang heeft.

eastender | 11-11-18 | 12:19 | 1

De ongekozen burgemeester Waanders zou eigenlijk gewoon excuses moeten maken aan deze Friezen. Uiteindelijk is zij voor een groot deel de oorzaak van dit drama. Het zou haar sieren om daar verantwoordelijkheid voor te nemen, ik begrijp dat ze daar niet direct mee is gekomen, een vrijspraak was immers niet vreemd geweest in deze zaak. Maar nu er toch een veroordeling is gekomen, zijn excuses en het nemen van verantwoordelijkheid voor de onstane situatie de enige juiste stappen voor een serieuze burgemeester.

O2Neutraal | 11-11-18 | 14:14

Even een zijstraat
Dat whataboutism, of 'wisselgeld-argumentatie' zoals ik het graag noem (ja maar hunnie..), daar gaat en kan geen enkele rechter wat mee.

Uithuilen en weer door, speel het spel in het vervolg slimmer!
B.v. bij een demo allemaal geschminkt als ZP.. u bent dan onherkenbaar op (politie) beelden (dat is waar schmink voor dient!)

Verder, op de A7 waren maar 2 rijbanen en een vluchtstrook
Dus er waren maar 3 voertuigen nodig om de weg te blokkeren, waarvan één voertuig straffeloos op de vluchtstrook mag staan in geval van pech...
De overige voertuigen die achter deze 'blokkeerders' staan zijn niet strafbaar!
Ik vrees dat die het zichzelf hebben aangedaan door hun afgegeven verklaring ter plaatse?
En de 'oproep' tot deze actie, die had natuurlijk vanuit een anoniem FB-account kunnen komen...

Voor vandaag in Zaanstad
U bent bekend met de verkeersregels? het VOP? (voetgangers oversteek pad, ook wel zebrapad genaamd?
Met een vrij klein aantal poppetjes kan je voertuigen eindeloos laten wachten door continue over te steken
Zolang het voorste voertuig de hoffelijkheid toont die van een verkeersdeelnemer verwacht mag worden, en dus stil blijft staan, doet men niets strafbaars...

Joost2B | 11-11-18 | 12:19 | 1

Ik zou zeggen 'ga je gang'

Datsun_Cherry | 11-11-18 | 12:22

Ik drink nooit meer Johny Walker black label, allen nog maar blood-red label.

Alco-de-Holist | 11-11-18 | 12:09

De gerechtelijke macht heeft de weg gekozen met de minste weerstand , voorbeeld functie voor ons allemaal bek houden en betalen , het andere tuig komt overal mee weg en daar zijn ze bang voor omdat ze weten dat die groep verhaal komt halen vroeg of laat met een ak47, handgranaten , of bazooka's , wij zijn al bang als de kamper een dag langer langs de weg staat of 5 km te hard rijd , we zijn te braaf geworden .

Jetstream | 11-11-18 | 12:09 | 1

Beschaving is niet iets negatiefs. Dit is echter wel een serieuze aantasting van het rechtsgevoel in dit land. Dat is ook op te maken uit alle reacties en dan heb ik het niet over de staatsomroepen (900 miljoen per jaar). De kartelpoltici maken dit mogelijk en kunnen dit oplossen, het opportuniteitsbeginsel (uit het hoofd) maakt selectieve vervolging mogelijk, dat de rechters zich tevens van hun slechtste kant hebben laten zien is ook zeker niet fraai te noemen.

O2Neutraal | 11-11-18 | 14:17

De agenten hadden een makkelijke prooi aan de Friezen, er was geen noodzaak om zogenaamd te deëscaleren. Dus, waarschijnlijk met tegenzin, moesten de agenten de Friezen registreren. En ja, die werkte mee dit in tegenstelling tot al die andere genoemde vergelijkbare voorbeelden.
Dus het afgegeven signaal is dat het beter is om een dreigende sfeer uit te stralen, want dan draait iedereen zich om en wordt er een reden verzonnen om iets niet te hoeven doen. Nu kunnen we even lekker een statement maken over de rug van het zich normaal gedragende volk. Laten we daar dan maar gaan handhaven.
-
Wat nog het meest verwerpelijk is, is dat de volgende vragen nergens op NPO televee gesteld worden, in één van de indoctrinatie shows:
- Mevrouw Waanders (nep-PvdA-burgermeesteres klinkt zo onaardig) is het waar dat u, pogingen heeft ondernomen of in ieder geval een platform wilde bieden aan de NVU voor een rechtse tegendemonstratie?
- Mevrouw Waanders realiseert u zich dat onze beschermvrouwe tegen nepnieuws Ollegren, deze hoax niet waardeert en deze aan haar lijst met voorbeelden toevoegt?
- Waarom?
- Omdat u iedere tegenstander (normaal weldenkend persoon, dus ja waarschijnlijk geen pvda-er) in het vakje van de NVU wilt plaatsen en al die mensen daarmee de stempel untermensch wil geven. Overigens nogal polariserend.
- O ja, zo had ik het niet bedoeld.
- Mevrouw Waanders u heeft dus geen enkel inlevend vermogen en handelt nogal ongelukkig en naief, bent u eigenlijk wel geschikt voor uw dagbesteding als burgermeester?
- Ehhhh, dat moet u anders zien.
- Goed dan gaan we nu over naar Brussel naar Timmerfransie, om te praten over de strijd tegen inmenging van de politiek in de media en justitie. Vandaag gaan we het hebben over Nederland.
- Fransie het podium is voor jou, brand los!

bananabanana | 11-11-18 | 12:01 | 1

U mag de presentatie van een flink aantal talkshows wat mij betreft direct overnemen, zelfs als u FRANS (hij is immers gigantisch) aan het woord zou laten in iedere uitzending.

O2Neutraal | 11-11-18 | 14:37

Nederland is een linkse dictatuur.

Mo het varken | 11-11-18 | 11:56

Kan Tom Staal aan dit meesterlijk stuk refereren en aan jokkebrok Mark vragen wat hij nou eigenlijk gaat doen om de polarizatie in het land tegen te gaan?

Du-u-u-h | 11-11-18 | 11:51 | 1

Keigoed die Tom.

JohnWalker | 11-11-18 | 15:48

Heb ik toch vaker al geschreven!!!! Man, ik ben er zelfs soms voor gejorist!

Er is veel (rechts) ongelijkheid.

Blanke autochtonen zijn steeds vaker het slachtoffer van discriminatie en racisme. Soms gaat dat gepaard met geweld. Soms is de blanke autochtone achtergrond de oorzaak van waarom zij door de dader(s) zijn uitgekozen. Op zijn best blijft het bij intimidatie, schelden, oproepen tot en haat zaaien tegen alles dat blank en Nederlands is.

Het hierboven genoemde word niet vervolgd. Autochtone Nederlanders geven het op te melden bij politie, aangiftes blijven uit, vele Nederlanders worden steeds bozer en roepen steeds vaker er wat aan te doen en de 'foute' buitenlanders (de anti-witte racisten, de criminelen, de terroristen, de homofoben, de religieus gestoorden die sektarisch geweld verheerlijken) het land uit te gooien.

Die groep mensen noemt de media 'extreem rechts'.

Iedere keer dat geweld en racisme tegen autochtonen niet vervolgd word, Iedere keer dat zij bekogeld worden met stenen en volle blikjes en vuurwerk, is dat de schuld van niet alleen de overheid maar vooral van de NOS, Een vandaag, WNL op Zondag Rick nieman, anti witte Racist Humberto Tan, nep gutmensch Matthijs van Nieuwkerk ..

Het zal nog wel een tijd duren. Toch, de groep die inziet dat dit verkeerd is word steeds groter. Ook onder mensen met een kleurtje. Ik zie dat het bij de generatie na mij al is begonnen.

In de nabije toekomst worden De KOZP pietenhaters uitgelachen en hun demo's verboden omdat gemeenten geen zwart racistische demonstraties meer toe willen staan, en worden stenengooiers moslims de cel in gegooid.

Waarom? Omdat we de racisten aan moeten pakken. En niet de mensen die ertegen demonstreren.

gaffelbaard | 11-11-18 | 11:49 | 3

Wat u zegt is helemaal waar, en die racisten (KOZP etc) zouden inderdaad aangepakt moeten worden. In mijn beleving staan we voor een bifurcatiepunt (pitch fork):

- of wat jij zegt gaat gebeuren, mensen als KOPZ worden geridiculiseerd en niet langer welkom geheten bij evenementen als de Sinterklaasintocht;

- of het wordt steeds erger en de Nederlander komt steeds meer in de verdrukking.

Optie een zou wel eens door een grote oproer moeten plaatsvinden.

ballenkraker | 11-11-18 | 11:56

Ik zet natuurlijk mijn geld in op optie 1.

Ook omdat ik in eigen omgeving merk dat veel mensen met een kleurtje door hebben dat de haat van racistische moslims nu voornamelijk tegen autochtone niet-islamitische blanke Nederlanders is gericht, maar dat zijzelf de volgende in de rij zijn. Sommige kleurlingen kunnen daarover mee praten.

Neem dit voorbeeld. Een gemengd homo koppel werd door Turkse onderburen in elkaar geslagen omdat die Turkse islamieten blanke en zwarte niet -islamieten maar vooral homo's haten.
Ze worden 'gered' door allochtonen. En daaruit lees ik dat de racisten het uiteindelijk gaan verliezen. Niemand houd van geweld, discriminatie of racisme. Iedereen haat racisten. Ook als ze islamitisch zijn of een kleur hebben. Ben je een Racist dan ben je een stuk ongedierte, en dan hoort er in Nederland geen plaats voor je te zijn.

gaffelbaard | 11-11-18 | 12:43

Noem het blokkeren de volgende keer dus een tegendemonstratie. Klaar.

B0bBer | 11-11-18 | 11:32

@ChatBot | 11-11-18 | 10:52 |

ook al stemt dadelijk 49% van de Nederlanders op PVV en Baudet... hiermee zijn ze toch verliezer.
De VVD gaat regeren met GroenLinks, D66, CDA en de ChristenUnie - waarbij er niets zal veranderen.
Een volksopstand zou kunnen helpen... maar dat is het laatste wat ik zou willen - dit zou verschrikkelijk zijn.
Wat ik wel zie gebeuren dat steeds meer Nederlanders dit land zullen ontvluchten---> neem een land als Polen en Hongarije.. daar zijn onze toestanden totaal onbekend.

sociaal_econoom | 11-11-18 | 11:19 | 7

Italie is het toch ook gelukt.

Alleycat | 11-11-18 | 12:02
-weggejorist-
Analysis | 11-11-18 | 14:09

49%? Dan gaat de vv(d) om, de vv(d)-ers zijn niet zo dom als ze zich doorgaans laten zien in de media en hun stemgedrag. Die gaan gewoon voor de baantjes voor henzelf en hun vrindjes. Als die op de tocht komen, dan is het snel afgelopen met het kartelstemmen en negeren van inhoudelijke problemen. Gewoon een flinke duw in twee opeenvolgende verkiezingen en het gaat goed komen.

O2Neutraal | 11-11-18 | 14:20
▼ 4 antwoorden verborgen

Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat rechters zoveel in te brengen hebben en zoveel aanzien hebben. Het is de kortste universitaire studie. Ze moeten veel lezen, maar hoeven niets te onthouden omdat ze de boeken mee mogen nemen naar de examens.

watazooi | 11-11-18 | 11:00 | 7

Wie moet het dan doen?

menage | 11-11-18 | 12:02

Zo, je weet er een hoop vanaf zie ik... (not).

EefjeWentelteefje | 11-11-18 | 12:51

Het is een maatschappelijke functie, die niet onbelangrijk is voor het voortbestaan van iedere democratische rechtstaat, een waar willekeur en het recht van de sterktsten niet opgaan. Helaas is dat in deze casus voor beide niet gelukt. Er is wel willekeur in het spel geweest, zeker in de keuze om nu opeens wel te gaan vervolgen en vervolgens ook nog een is men vergeten dat deze mensen opkwamen voor de zwakken (kinderen).

Waarom zou je hiervoor een moeilijke studie gedaan moeten hebben? Een IQ van 110-120 lijkt mij ruim voldoende voor deze taak.

O2Neutraal | 11-11-18 | 14:24
▼ 4 antwoorden verborgen

Ach, ach, als een politicus maar even waagt iets te zeggen over een proces, begint heel Justitie gelijk te janken, boehoe trias politica enzo.
Maar dit zijn gewoon politieke rechtelijke uitspraken, dat kan dan gewoon weer wel...

Kanarie_Geil | 11-11-18 | 10:56

Knap dat zoveel weldenkende mensen steeds maar weer de feiten negeren. Kom op Ankertjes gewoon free of charge en stuur Jenny op een mooie reis van het geld. De rest tbv de Friese samenleving als dank.

naktrawee | 11-11-18 | 10:53 | 1

Ben ik het helemaal mee eens. En de rechterlijke macht kan fluiten naar de donaties.

JohnWalker | 11-11-18 | 15:52

Nog 5 jaar wachten, en dan klaagt KOZP weer bij een rechter, omdat er dit keer juist geen "zwarten" meelopen in de optocht.
En we willen toch "inclusief" zijn?
Bah.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 10:42

GMarty | 11-11-18 | 10:16
Ten eerste gelijke monnikken gelijke kappen. Geen gezeik meer met uit de handgelopen demonstraties, voetbalwedstrijden of kinderfeestjes.

De actie van de blokkeerfriezen was nooit gebeurd als KOZP niet in de drie jaar ervoor had mogen rellen tijdens intochten. Was er geen eigenrichting van KOZP geweest of was die voldoende begrensd, hadden de nuchtigere Friezen nooit de moeite genomen. Dan hadden ze de nut en noodzaak niet gezien, dan was het niet op hun radar geweest.

Bij gebrek aan richting vanuit de rechtsstaat, levert primair eigenrichting van figuren die hun rechtsfilosofie en cultuur aan anderen willen opleggen. Hooligans, criminelen, KOZP, Diyanet, AFA, We Are Here, etc. Dat is verwaarloosd.

De blokkeerfriezen blijven in het hoekje gedrukt worden dat ze een demonstratie hebben geblokkeerd, terwijl dat hun motivatie niet was. Ten eerste was KOZP sowieso al te laat, zonder de file rond Dokkum mee te nemen. Ten tweede had KOZP het in de drie jaren ervoor uit de hand laten lopen. Demonstraties moeten in Nederland voorzien zijn van een eigen ordedienst, en als die keer op keer faalt, dan krijg je een locatie toegewezen op een industrieterrein of gaat het feest niet meer door. Om de een of andere reden willen gemeentes die lijn niet hanteren voor KOZP. Strafrechtelijke maatregelen zijn ook zielig. Je mening uiten is 1, bewust proberen een intocht te saboteren is echt iets anders. De rechten van de een houden op waar die van de ander beginnen, en in een druk land moet je daar secuur in zijn.

De blokkeerfriezen hebben de zoveelste veldslag tussen kinderen willen voorkomen. Dat gaat veel meer richting de noodzakelijke verdediging tegen eigenrichting van een ander.

Bij reacties van bewoners op inbraken hebben we al gezien hoe onze rechters denken over mensen die grensoverschrijdend gedrag niet tolereren. Die vonnissen waren zo bizar dat de wetgever de rechterlijke macht terug floot. In deze casus zie je dezelfde overreactie, vooral als je kijkt naar alle oproepen bij extreemlinks om demonstraties te blokkeren, waar die opruiing niet vervolgd wordt. Of de oproep tot kraken, waar die opruiing niet vervolgd wordt. Of de oproep om een intocht te verstoren, wat een verstoring van de openbare orde en andermans cultuur is, die opruiiing wordt niet vervolgd.

Dan kom je tot willekeurige vervolging, een schending van de procesorde en hoort het OM niet ontvankelijk verklaard te worden. Een regel zoals uitgezet door de Hoge Raad.

Feynman | 11-11-18 | 10:36 | 10
-weggejorist-
Analysis | 11-11-18 | 13:11

BK, dus Wilders moet weg, ook fysiek, Bosma naar voren, Baudet is een narcist en niet serieus te nemen dus ook geen optie. Omdat je vrouw een probleem heeft met Wilders en jij met je carrière. Dan eindigt je geloof in de pvv met een hokje rood kleuren, toch ook prima.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 13:30

Het grote probleem, is dat een groot deel van de politici in de kamer zich niet aan hun kerntaak houden, het controleren van het bestuur van ons land. Daarom zit bijv. een Mark Prutte en zijn voormalige assistente Karin Orwellongren er ook nog.

De reactie van Feynman hierboven, beschrijft uitstekend waar een groot deel van de onvrede in deze zaak vandaan komt.

O2Neutraal | 11-11-18 | 14:28
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Henk P | 11-11-18 | 10:36

Zolang er geen goed en welbespraakt alternatief is voor de uitgerangeerde Wilders, zal er niets in dit land veranderen. Baudet is dat zeker niet met zijn te elitaire uitstraling en onbeholpen, kinderlijke acties.
Sterker nog, zijn aanwezigheid frustreert eventuele kansen op verandering, door versnippering van het electoraat. Hij fungeert op het moment en laat ik hem het voordeel van de twijfel geven, mogelijk onbedoeld, als bliksemafleider op rechts.
Ik zie hem niet zo snel samenwerken met de PVV als er ooit een nieuw kabinet gevormd moet gaan worden, maar veel eerder als partner annex schoothondje van de VVD, die dit land nu al zo naar de verdommenis hebben geholpen.

Fortuyn was ons laatste serieuze kans op verandering, maar is ons helaas ontnomen, hetzij door een activistische eenling en malloot enerzijds of een complot van hogere machten anderzijds.

Voor mij staat als een paal boven water dat de huidige chaos in Nederland niet gekeerd kan worden zonder een serieuze, beschaafde verbindelaar van het formaat Fortuyn, die de twijfelaars aan zijn kant weet te krijgen.
Ik denk namelijk dat er nog steeds een hoop twijfelaars zijn die wel ontevreden zijn en verandering willen, maar niet op figuren als Wilders en Baudet willen stemmen, omdat ze eerder de karikature uitstraling van drammerige kleuters hebben, dan blijk te geven van serieus en weldenkend leiderschap.

Als Wilders eens minder hard en eenzijdig zijn gelijk van de toren zou brullen, zou de partij in mijn ogen veel groter zijn dan nu. Hij blokkeert zijn eigen groei door teveel toe te geven aan zijn frustraties.

Ik vind dit, als PVV-stemmer van het eerste uur, persoonlijk erg jammer omdat vereniging op rechts de enige serieuze mogelijkheid op verandering zou kunnen zijn. Geen polarisatie zoals nu het geval is, waarbij iedereen zich steeds dieper in de loopgraven laat zakken en elkaar voor rotte vis uitmaakt. Dat is koren op de molens van Rutte, D66 en de overige aanhangers van de ideeën van Kalergi, die heimelijk serieus over lijken willen gaan om hun doelen te bereiken.

Knoppenbonker | 11-11-18 | 10:27 | 19

Je hebt op de een of andere manier daadwerkelijk niet in de gaten hoe ongelooflijk absurd de situatie is die ik beschreef of je negeert het opzettelijk. Beide bizar genoeg, maar het feit dat die specifieke alarm al 15 jaar staat te loeien is niet een reden om het te negeren. Aanpassen aan zieke situaties is niet de werking van een gezonde geest.

Mazzelstof | 11-11-18 | 17:34

Mazzelstof | 11-11-18 | 17:34 |
Verschil tussen jou en mij is dat ik niet op hol sla bij elke bruine inwoner van dit land, vermoed ik. Oh nee dat is het niet natuurlijk. Cultuur, blablabla.

Beste_Landgenoten | 11-11-18 | 19:49
-weggejorist-
Analysis | 11-11-18 | 23:49
▼ 16 antwoorden verborgen

@kwark001 | 11-11-18 | 10:00 |

Een rechtse regering komt er niet... Rutte is net zo links als Jesse Klaver en Rob Jetten.
Met Wilders en Baudet - daar wil niemand mee gaan regeren.

Het blijft zoals het nu is... echter de problemen en onvrede worden alsmaar groter.
Een paar maanden geleden schreef de heer Elco Brinkman (fractievoorzitter van de CDA in de Eerste Kamer):
''er komt in Nederland een volks-revolte''---> nu begrijp ik wat hij hiermee bedoelt.
Oudere mensen en politici voelen dat dit eraan zit te komen... maar deze dingen mag je niet hardop zeggen bij de NPO.

sociaal_econoom | 11-11-18 | 10:17 | 4

Wat ik bedoelde is dat ALS er een rechtse regering zou komen, dat die niets kan omdat de zaak dan in mekaar dondert wegens onbetaalbaar. Is het nu eigenlijk al.

kwark001 | 11-11-18 | 10:22

@kwark001...
laten we eerlijk zijn - het wordt steeds meer onbetaalbaar.
Het aantal ambtenaren in Nederland neemt fors toe... plus het aantal migranten wat afhankelijk is van een bijstandsuitkering.
Defensie krijgt 1 miljard meer, onderwijs idem dito... ga zo maar door.

Bij de eerstkomende recessie zit Den Haag met haar handen in het haar... waarbij ze de lastendruk nog verder moeten verhogen.
Zodanig dat rijke en werkende mensen dit land zullen ontvluchten.
Dan is het over en sluiten... in een volgepropt land met onvrede, spanningen en onlusten.
Ben 66... onze kinderen krijgen het heel, heel erg moeilijk - Rutte is duidelijk een van de zwakste premiers die we ooit gehad hebben.
Hij blijft lachen ook al staat half Nederland tot aan Friesland dadelijk in brand.

sociaal_econoom | 11-11-18 | 10:38

@sociaal economoom
Vluchten helpt niet, ze sturen gewoon een nog hogere conserverende aanslag. Verdiep je er eens in, het heeft veel weg van de "Transfer agreement".

kindapaas | 11-11-18 | 10:51
▼ 1 antwoord verborgen

Mooi overzicht. Maar, Feynman, je eindigt de column met "Dit gedoogbeleid van geweld tegen of door “demonstranten” heeft tijdens de rellen een waardevol de-escalerend effect." maar begint met een huilverhaal dat de blokkeer Friezen te hard gestraft zijn. Lijkt een beetje selectief shoppen.. Wat wil je nu precies?

GMarty | 11-11-18 | 10:16 | 2

Quote + "Helaas zorgt het ervoor dat iedere volgende demonstratie het nog eerder en erger uit de hand loopt."

GMarty | 11-11-18 | 10:18

Misschien harder gestraft dan gelijke gevallen aan andere zijde en dus willekeur, en daarmee misschien politiek gestuurd? In dit land lijkt men te vergeten dat een democratie het feestje van de meerderheid is met respect voor de minderheid. Intussen zitten we , gesteund door de macht, opgescheept met een minderheid die totaal geen respect voor de meerderheid heeft, en daar ga je dus geen kloven mee dichten maar juist mee polariseren.

P.Janssens | 11-11-18 | 10:51
-weggejorist-
overcoat | 11-11-18 | 10:11 | 2

Heb er verder geen verstand van, maar is het niet mogelijk om aangifte te doen tegen deze rechter /het OM onder het motto het belemmeren van de rechtspraak? 2 maten meten?

Of gewoon de heleboel wobben?

Alvast aangifte doen tegen deze rechter omdat hij vroeger sex met kleuters heeft gehad, hierdoor chantabel is en hier nu gebruik van gemaakt wordt door een hogere macht?

Zomaar wat brainwaves.

Henk P | 11-11-18 | 10:10

Iedereen die nog wel eens de racismekaart zou kunnen trekken komt overal mee weg.
De extreem linkse rechters bedekken al hun wandaden met de mantel der liefde voor het utopische diversiteitsplaatje.
Want verlangen we niet allemaal naar een wereld zonder die verschrikkelijke witten, het wordt vast een paradijsje

Pranfeuri | 11-11-18 | 10:09 | 1

Dat is nu juist de paradox... waarom denk je dat ze allemaal naar blanke gebieden komen? Juist.... veilig, welvarend, enz.
Al die stromen van zogenaamde vluchtelingen gaan niet naar China, Japan, India, Indonesie, enz. Nee ze gaan naar Australie, Europa, VS en Canada.... Ja ja

ja-ja-nee-nee | 11-11-18 | 10:18

Wat te denken van de slaven tussen 1960 en 2018. Die moesten via torenhoge belastingafdrachten en geldboetesystemen betalen voor niet werkende Surinamers, Turken en Marokkanen die hen ook nog een met misdaad terroriseerden. Later kwamen daar nog groepen importlingen bij het middenOosten en Afrika. Toen noemden we ze geen horigen maar gehorigen. Slecht luisterende autochtonen. Door ze kiezers te noemen gaf men ze de illusie dat ze er zelf voor kozen.

Premier Trutte | 11-11-18 | 09:56

Deze tegel zou iedere dag de opening en afsluiting van alle journaals moeten zijn! Misschien dat de autochtone Nederlanders dan eens een front vormen en terug gaan slaan.

GuusHetSchaapje | 11-11-18 | 10:05

Lodewijk Asscher (PvdA) heeft destijds in een geheim tafeloverleg met de directie van grootwinkelbedrijven (Albert Heijn, Jumbo etc. Blokker, Kruitvat Hema, etc) de afspraak gemaakt dat Zwarte Piet uit de winkels en reclame uitingen wordt gehaald. Zodat deze in ieder geval niet meer het straatbeeld kan bepalen. Dre kleine winkeliertjes zullen uit zelfcensuur vanzelf volgen, bang voor een banvloek. Het o zo gezellige straatbeeld, waar de vrolijke Pietjes van af spatten is voorgoed verdwenen. U weet nu waarom!

Tatay | 11-11-18 | 10:04 | 8

@ Zwart zonder Suiker: "Minister Asscher heeft tot nu toe drie rondetafelgesprekken georganiseerd waaraan naast Detailhandel Nederland vertegenwoordigers van onder meer het Pietengilde, het Sint Nicolaasgenootschap, de gemeente Meppel en vertegenwoordigers van de Surinaams-Nederlandse gemeenschap hebben deelgenomen."
www.nrc.nl/nieuws/2015/10/01/winkelie...

Tatay | 11-11-18 | 11:12

@Tatay: Dank. Het is duidelijk dat er langzaam gewerkt wordt aan de socialistische heilstaat. Als we er al niet in zitten. In bijvoorbeeld Venezuela gaat het ook geweldig. En hier gaat het hard op weg om ook zo te worden.

zwartzondersuiker | 11-11-18 | 12:04

Graag gedaan, Zwartzondersuiker! Het grootste gevaar is niet de activist , maar degene achter de schermen. Asscher is er een van. Weg-met-ons krijgt handen en voeten....

Tatay | 11-11-18 | 12:13
▼ 5 antwoorden verborgen


Bij het commando "Springen!!!"
Is dan het enige antwoord dat onze NLdse agenten hebben
"Hoe hoog"???

Deze agenten zijn toch ook iemands zonen/dochters?
Ik snap het gewoon echt niet meer :-(

Smeggel | 11-11-18 | 10:04 | 1

Agenten willen en kunnen heel veel maar zitten ook vast in een stramien. Bezetting is bijvoorbeeld erg laag, waardoor er pas bij een echte calamiteit uitgerukt kan worden en soms zelfs dan niet omdat de bezetting zo laag is dat de calamiteit ook nog eens een 10 moet scoren op een schaal van 0 tot 10.

Het is verder ook broodwinning. Hoe erg moet het zijn voordat jij jouw brood opgeeft? En zou je daarna iets kunnen vertellen over het waarom?

In Nederland wordt klokkenluiden enorm bestraft. In Nederland ben je gewoon niet goed snik als je je mond opentrekt.

In Nederland moet het allemaal maar goed en gemoedelijk zijn of voor de schijn, totdat het echt niet meer kan... De kritieke massa ligt hier erg hoog, de Christelijke excommunicatie is enorm ingebakken in onze cultuur.

minderweter | 11-11-18 | 10:28

Het begrip "participatiemaatschappij" nodigt uit tot meer zelfredzaamheid. Van "zelfredzaamheid" naar "eigen initiatief" en dat dan uitleggen als "eigenrichting" is maar een kleine stap. De vele afkeurende reacties in dit draadje op "eigenrichting" (mag niet want rechtsstaat enz enz) doen vermoeden dat tegenstanders van de blokkeefriezen tevens tegenstanders zijn van de participatiemaatschappij, die indertijd toch niet door de eerste de beste met zwier werd aangekondigd; de knijpplekken zitten nog steeds op de stoelleuning.
Onbedoeld neveneffect of hebben de trollen hun instructies niet goed begrepen?

kindapaas | 11-11-18 | 10:03 | 2

Je moet jezelf ook redden want politie en justitie doen niet veel voor echte Nederlanders. De ergernis die hier steeds naar boven komt is het meten met twee maten door justitie. Tegen Wilders lagen de voorgedrukte aangifteformulieren al klaar en werden Marokkanen geholpen met het doen van aangifte. Dat is sturing door de politie bij aangifte doen en volgens mij rechtsongeldig maar de rechters hielden daar geen rekening mee: Wilders werd veroordeeld want dat is wat D’66/GL/PvdA willen. Ander voorbeeld: enkele BOA’s hielden een vriendin van mij in de gaten die haar hond van thuis had meegenomen en niet wetend dat het niet mocht in deze gemeente, haar hond om te kunnen winkelen, enkele minuten vastbond aan een paaltje. Toen ze terugkwam, kreeg ze een bekeuring. De BOA’s hadden ook vooraf kunnen waarschuwen dat het niet mocht en dat zei mijn vriendin ook. Ze had de BOA’s ook gezien en wist niet dat er een plaatselijke verordening gold. De BOA’s zeiden dat kinderen beschermd moesten worden tegen honden. Deze hond was uit de buurt van waar mensen liepen, vastgebonden en lag rustig te wachten op haar terugkomst, is ontzettend lief voor kinderen en iedereen en tijdens schooltijd toen het gebeurde, was er geen enkel kind te zien! In de straat waar het gebeurde, scheuren Turkse jongens in auto’s over de weg nadat ze een heliumshot hebben genomen. Daardoor krijgen ze een kick vanwege zuurstofgebrek en is rijden met hoge snelheid extra gevaarlijk. Daar hadden diezelfde BOA’s geen oog voor. De brave Nederlander kan gepakt worden en WORDT ook gepakt! De gevaarlijke gek wordt uit angst met rust gelaten. Ook het gesis en andere seksuele intimidaties zouden ‘hard worden aangepakt’. Probeer DAAR maar eens aangifte van te doen. “Weet u wie het zijn?” “Weet u wie uit de groep het deed?” “Hoe weet u dat het tegen u was gericht?” Straten en zwembaden zijn onveilig voor meisjes. “Misschien moet u zich een beetje aanpassen. Niet uitdagend gekleed gaan en sommige buurten een beetje mijden.” Misschien moet ik me inderdaad aanpassen aan het nieuwe, cultureel-o-zo-verrijkte Nederland en me veilig opsluiten in een niqaab. U noemt dat zelfredzaamheid.

Angélica de Sancé | 11-11-18 | 10:08

@Angélica de Sancé | 11-11-18 | 10:08
Met wat geluk staat het bedoelde videofragment nog ergens op een website. U zult verbaasd zijn, ik was niet degene die het aankondigde. De werkelijke betekenis werd vaag gehouden maar wat bedoeld werd was natuurlijk dat alle premies van de sociale verzekeringen verhoogd zouden worden terwijl een beroep doen op de werking ervan doen wordt gedwarsboomd: red u zelf maar. Ik vermoed dat u dat fragment destijds heeft gemist. Trefwoord: RAL 2004.

kindapaas | 11-11-18 | 11:03

Het is heel simpel...
in gemeenten met een PvdA, D66 en GroenLinks burgemeester--> gaat zwarte piet het onderspit delven.
Ze krijgen hierbij steun van staatsomroep NPO/NTR en van D66 rechters.

Het is een oneerlijke strijd waar je als burger machteloos bent.
Echter de onvrede en haat tegen de overheid en gemeenten neemt hierdoor toe - dit gaat escaleren.

sociaal_econoom | 11-11-18 | 10:02

En als we dan, ik zeg ALS we dan over een aantal jaar een rechtse regering zouden krijgen gaat die meteen over de kop omdat de zooi niet meer te betalen valt.

kwark001 | 11-11-18 | 10:00

Wat een gezeik toch over die demonstratie. Snelweg blokkeren mag niet, punt.

Balgesjaakt | 11-11-18 | 09:58 | 9

menage | 11-11-18 | 10:10,

Onzin.
Het zijn de BlokkeerFriezen die geweld (tegen kinderen!) hebben voorkomen. Daar was en is KOZP op uit; dat zeggen ze steeds, en dat hebben ze ook al meermaals met geweld bewezen ook.

Het OM heeft de verkeerden aangeklaagd. De burgemeester die zowel de black supremacists van KOZP als de white supremacists van NVU had uitgenodigd, die had moeten worden aangeklaagd. Dat de NVU te beschaafd was om dit feest te verzieken doet niks af van de kwaadaardige bedoelingen van die NSB-er.

Helaas zijn ook OM en deze rechtbank van mening dat raciaal geweld op kinderfeesten essentieel is in een multiculturele samenleving. Maar zolang dat nog niet wettelijk is vastgelegd, is het voorkomen van geweld op kinderfeesten volstrekt acceptabel.

Dandruff | 11-11-18 | 10:50

6000 is een druppel op 17 miljoen.

menage | 11-11-18 | 16:04

@dandruff U maakt er ondertussen geweld tegen kinderen van. Misschien iets minder overdrijven.

menage | 11-11-18 | 16:06
▼ 6 antwoorden verborgen

Volgens Peil.nl vinden 33% van de Nederlanders de opgelegde straf goed of te licht, de voorstanders zitten vooral in de 'linkse' hoek.
Een overweldigende meerderheid keurt het vonnis dus af!

www.noties.nl/v/get.php?a=peil.nl&...

Fatwabuster | 11-11-18 | 09:54

Jan Roos gaat terug komen naar GeenStijl. Kwestie van tijd...

Muskatnuss!!! | 11-11-18 | 09:51 | 2

Laat het zo zijn.

ger1306 | 11-11-18 | 12:39

Zou mooi zijn. Mag hem wel. Mag alle dappere mensen.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 13:30

Rechters in dit soort zaken zijn politieke trekpoppen. Marionetten van de gevestigde orde. Opereren ver weg van de realiteit in een beschermde veilige omgeving.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 09:49 | 1

En chantabel omdat ze vroeger gekke dingen hebben gedaan met kleine jongetjes

Henk P | 11-11-18 | 10:14

Blanken onder dwang gratis laten werken omdat negers zeuren die zelf het slavernijverleden niet hebben meegemaakt en het mensonterend vinden en tegen het feest zijn van de sint die de negerslaven ooit bevrijde en een menswaardig bestaan gaf. O ironie....

Premier Trutte | 11-11-18 | 09:45 | 2

Nog maar niet te spreken over wat blanken zelf hebben meegemaakt. Denk aan de fabrieken in d e18de eeuw, de horigen in de middeleeuwen. Daar zeuren we ook niet over.

Atlantis-95 | 11-11-18 | 09:48

Wat te denken van de slaven tussen 1960 en 2018. Die moesten via torenhoge belastingafdrachten en geldboetesystemen betalen voor niet werkende Surinamers, Turken en Marokkanen die hen ook nog een met misdaad terroriseerden. Later kwamen daar nog groepen importlingen bij het middenOosten en Afrika. Toen noemden we ze geen horigen maar gehorigen. Slecht luisterende autochtonen. Door ze kiezers te noemen gaf men ze de illusie dat ze er zelf voor kozen.

Premier Trutte | 11-11-18 | 09:56

Tijdens de pegida-demonstratie in Amsterdam was er een wet-houder dichtbij... heel dichtbij: goo.gl/images/kTHxRf

Einde van de Domheid | 11-11-18 | 09:40 | 3

AFA was er ook vlakbij!

Drunken_Pumpkins | 11-11-18 | 09:44

Wat een fout links hoofd heeft deze man

Henk P | 11-11-18 | 10:15

@Einde van de Domheid
Treffend plaatje!
De coalitie van formele- en informele staatsmacht in Nederland in beeld.
Straattuig om burgers te intimideren en hun rechten te ontnemen, oproerpolitie en OM die onwettige opstand tegen deze activisten onderdrukken, met een foute linkse regent als leider van beide machtsorganen - tevreden toekijkend.

Jan Passant mk2 | 11-11-18 | 11:15

Zo zie je maar weer het recht werkt alleen maar voor de linkse rakkes, en als het al iets rechts (als je op komt voor je eigen indentieteit) .Ben je al snel een gevaar voor de samenleving

stef3094 | 11-11-18 | 09:39

De Koreaanse Slet | 11-11-18 | 08:46
Je mist in mijn eigen link van de Ulu moskee al de belangrijkste nuance. De politie communiceerde EERST niemand te vervolgen. Toen ging zelfs de gemeenteraad stuiteren. Toen beloofde de politie aan de slag te gaan. Van de meute van honderdvijftig is er eentje aangehouden. Die pakkans is verwaarloosbaar, dat is geen negatieve terugkoppeling die mensen gaat bewegen zich de volgende keer aan de wet te houden. www.ad.nl/utrecht/toch-nog-een-relsch...

Daarna kom je met een zaak waar 250 euro boete is geëist. In die link blijken van de relschoppers er 52 te zijn aangehouden. Er worden er 3 vervolgd in december 2016, voor een delict in april. Die vervolging is dus twee keer zo snel als in de blokkeerfriezen zaak, waarmee je de alinea timing bevestigd.

Je gaat niet in op het verschil in strafmaat. De maximale taakstraf plus voorwaardelijke celstraf, versus een boete van 250 euro. Niet alleen is er een verschil in pakkans, (beetje vreemd met al die camera`s en mobiele eenheid), er is er ook eentje in strafmaat: (Een verwaarloosbare pakkans die leidt tot een verwaarloosbare straf noemen we een sisser.)

Jenny Douwens riep op tot een blokkade en werd vervolgd voor opruiiing. 240 uur taakstraf plus een voorwaardelijke celstraf. Nog steeds staat voor de demo van Pegida van 10 april 2016 de oproep hun demo te blokkeren online. www.doorbraak.eu/10-april-haag-laat-l... Waarom wordt de ene oproep wel vervolgd en de andere niet?

Jerry Afriyie deed wel meer dan verzetten tegen arrestatie. Je moet het vrij bont maken met het niet nakomen van afspraken rond een georganiseerde en aangemelde demonstratie. Helaas is het hun stijl om dat iedere keer te laten gebeuren. Het is een beetje onzinnig om de verantwoordelijkheid voor een arrestatie en de dwang die daarvoor nodig is te leggen bij de politie. Als je normaal gedraagd wordt je niet gearresteerd, als je meewerkt gaat dat vriendelijk. De beelden van voor de arrestatie zijn heel duidelijk, de hele groep probeerde de orde te verstoren en hun aangewezen demonstratievak te verlaten. (Wat een jaarlijks terugkerend fenomeen is.)

Dit is niet de eerste keer dat een snelweg voor een actie is geblokkeerd. Het is wel de eerste keer dat het tot een vervolging is gekomen. Anker en Anker hebben daar een mooi overzicht van gegeven. Ernstige gevolgen zijn uitgebleven. Alleen een motorrijder is geramd door een bus van KOZP, verder geen slachtoffers. KOZP was al te laat voor hun afspraken met de gemeente voor de blokkade, en dat tijdspad is nog exclusief de ruim uur normale file die rond Dokkum stond. Ik heb oprecht geen idee op welke gevolgen je doelt.

Op mishandeling staat maximaal drie jaar. Omdat het slachtoffer een agent is, zijn er landelijke afspraken om hoger te eisen. 500 euro voorwaardelijk, betekend dat het voorlopig gratis is. Blijft over de schadevergoeding van 500 euro. Voor meneer Airfryer was het afhuren van de bus duurder.

Dat de Hoge Raad een streep trekt door de geest van de wet is nog tot daar aan toe. Het recht op wonen moet getoetst worden. Vreemd dat er geen recht op eten is, die zorgt dat een winkeldief eerst vier weken door mag stelen. (vandaar hierboven dat voorbeeld). Dat de opperrechter ervoor kiest om de rechter een afweging te laten maken is tot daaraan toe. Daarna had een strafrechtelijke ontruiming tot arrestaties en veroordelingen moeten leiden. Zeker bij We Are Here die jaren bezig zijn, zou je inderdaad 5 jaar voor opruiing tot kraken kunnen eisen. Dat delict is volledig gepleegd. Dan zou die meneer niet meer in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. Nu ontstaat er een totale wetteloosheid, die de rechter te ver ging, waardoor de rechter de termijn tot strafrechtelijke ontruiming voor deze groep ernstig verkortte. www.telegraaf.nl/nieuws/2214962/klapp... Ook hier staat een mishandeling op beeld, geen arrestatie, geen vervolging.

In alle gemelde zaken wordt er gezwommen in bewijs. Bij Jenny Douwes konden ze het zelfs 1 op 1 kopiëren, het was al in digitale tekst. Dat had vrij snel gekund. In de andere zaken is er van alle kanten gefilmd in aanwezigheid van een echte politiemacht. Dan duurt het langer voor je alle video verwerkt hebt, maar dat zou tot hetzelfde aantal aanhoudingen moeten leiden.

Ik zeg hier vooral moeten in de zin dat er een fatsoenlijke pakkans moet komen. Omdat anders iedere demonstratie, voetbalwedstrijd of evenement gaat eindigen in enorme hoeveelheden politie inzet. Er is voor ieder mens een bepaald kantelpunt dat de pakkans en straf samen een strafdreiging opleveren dat normaal gedrag oplevert.

Wat er daarna ontstaat zijn mensen die eigen rechter spelen. Ze kraken panden, gebruiken geweld tegen journalisten, cameramannen, demonstranten en omstanders. Wat mij steekt is dat de partij die als eerste regelmatig buiten de lijntjes kleurt gedoogd wordt, af en toe een tik op de vingers, maar dat enig verzet daartegen minutieus vervolgd wordt, met een veel grotere strafmaat. (ik heb de verschillen nu twee keer uiteengezet).

Feynman | 11-11-18 | 09:37 | 11

Fatwabuster | 11-11-18 | 09:48
Drunken_Pumpkins | 11-11-18 | 09:48
Nalek | 11-11-18 | 09:50
Paramaribo | 11-11-18 | 09:53
Atlantis-95 | 11-11-18 | 09:55
Dandruff | 11-11-18 | 10:02

Niets paarlen voor de zwijnen. Zie hierboven een nette uiteenzetting waarom Feynman geen gelijk heeft. Of waar de nuance mist. Of waar de boel door Feynman verdraait wordt.

Oh en je zou maar de hele dag op Geenstijl F5-en en inhoudsloze comments plaatsen die niet verder komen dan een droevig ad hominem of een juichaapje spelen voor andere reaguurder.

De enige die wel wat zegt is Dandruff en als die 'inhoudelijk' meer te zeggen heeft, hoe onzinnig het ook is, is dat best een beetje boel zielig. Zeg dan niets.

De Koreaanse Slet | 11-11-18 | 10:37

Het is een zorgwekkende ontwikkeling wanneer het OM en de rechter DOEN zoals mijn Beste_Koreaanse_Landgenoten redeneren. En dat lijkt in deze zaak bijzonder het geval te zijn.

Jan Passant mk2 | 11-11-18 | 10:42

DKS
Daar sta je dan in je eentje met je vermeende gelijk.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 13:37
▼ 8 antwoorden verborgen

Misschien een tipje voor die blokkeerfriezen. Als je voor de rechter staat helpt het niet, dat je gaat zeggen dat anderen ook wel eens iets gedaan hebben en hiervoor niet bestraft zijn.

Een rechter kijkt naar het delict en geeft hiervoor vrijspraak of een straf. Dus als deze blokkeer Friezen vrijspraak willen, dan moeten ze bewijzen dat ze niets strafbaars hebben gedaan.

In deze heeft de rechter geoordeeld dat men iets strafbaars heeft gedaan en door het laten ontstaan van een file zijn misschien wel mensenlevens in gevaar gebracht. Er zijn namelijk mensen geweest die door deze file schade hebben geleden door beschadigingen aan de auto.

De weg is nu zelfs open om dmv een civiele procedure deze blokkeer Friezen hiervoor aan te klagen.

jezusisonzin | 11-11-18 | 09:37 | 3

jezusisonzin;
"Door het laten ontstaan van een file zijn misschien mensenlevens in gevaar gebracht." Wanneer je op de snelweg rijdt, dien je voldoende afstand tot je voorganger te houden. Zodat je, wanneer er bijv. een ongeval gebeurt, tijdig kan remmen. Of wanneer iemand een lekke of klapband krijgt etc. Kortom, afstand houden, anticiperen, gewone verkeersregels dus. Tjongejonge, overdrijven is ook een vak.

LoesjeP | 11-11-18 | 09:49

@jezusisonzin,

Wat jij kennelijk niet weet, is dat de rechtsspraak in een rechtsstaat altijd neutraal, rechtvaardig en op controleerbare feiten gebaseerd moet zijn. Daarom wordt Vrouwe Justitia altijd afgebeeld met blinddoek; als symbool dat de verdachte uitsluitend op zijn daad wordt beoordeeld, en niet op zijn kleding/huidskleur/rijkdom/overtuiging etc.
Dus als in dit land de ene partij voortdurend wordt aangeklaagd en veroordeeld om niks, terwijl de andere partij vrijuit gaat na politiek, religieus en raciaal geweld; dan is onze rechtsstaat dood.
Op dat punt zitten we nu, gezien de voorbeelden hierboven, en in de reacties.

En verder ontstaan er iedere dag tientallen files, vrijwel allemaal zonder ongelukken. Het is precies andersom; files ontstaan relatief vaak als gevolg van ongelukken. Wie normaal rijdt en normaal op het verkeer let kan geen ongeluk veroorzaken als het verkeer voor hem steeds iets langzamer gaat rijden; tot het stopt.
Alleen onverantwoord rijgedrag zoals van die KOZP-bus kan tot ongelukken leiden.

De BlokkeerFriezen hebben het PvdA-plan om rassenrellen bij de sinterklaasoptocht te organiseren, gedwaarsboomd. In een echte rechtsstaat zouden ze geëerd worden, en stond de PvdA-burgemeester die zowel KOZP als NVU had uitgenodigd voor de rechter.

Dandruff | 11-11-18 | 10:20


Voorganger Jerry Afriyie van KickOut mishandelde tijdens de intocht in Gouda van 2014 een agent. Hij kreeg een voorwaardelijke geldboete van 500 euro en moest 500 euro schadevergoeding betalen. Dan zou je toch verwachten dat die persoon in het maatschappelijke debat “af” is?! Nee die wordt gelauwerd en aan tafel gezet met iemand die een escalatie met geweld probeerde te voorkomen”

Dit is wel weer een tennekrommende verdraaiing van feiten. Hij kneep een agent in zijn been versus het op slot gooien van een snelweg. Hou het ff bij de feiten. Zo erg was die “mishandeling” nu ook weer niet.

menage | 11-11-18 | 09:29 | 13

De Koreaanse Slet | 11-11-18 | 10:44,

Misschien zijn je reacties wel zo tenenkrommend omdat je zo vroeg aan de whisky zit.

Dandruff | 11-11-18 | 10:57

@DKS: voordat jij je drankshotje deze ochtend hebt verdiend, dien je eerst nog mijn inhoudelijke vragen beantwoorden in je eigen draadje, schat. ;)

A.U.EnLeven | 11-11-18 | 10:58

A.U.EnLeven | 11-11-18 | 10:58

Already taken care of mijn waarde.

De Koreaanse Slet | 11-11-18 | 11:04
▼ 10 antwoorden verborgen

Mooi stuk, je wordt er alleen niet vrolijker van, of door gerust gesteld. Het maakt me alleen maar nog bozer. Hoe is het in vredesnaam zo ver gekomen dat we dit land naar de kloten hebben laten gaan? Tolerant als we zijn hebben we nu werkelijk ons hele bestaan in handen gegeven van gutmenschen, van SJW kneuzen en we laten het ons nog aanleunen ook. Of.... Is dit iets dat alleen in de dierentuin Amsterdam speelt? In mijn dorpje hebben we totaal geen last van al dat gelul. Hier gaan we nog respectvol met elkaar om, gewoon zoals mensen met elkaar om horen te gaan. Vriendelijk, beleefd, rustig. Nergens een klacht over ZWARTE Piet. Gewoon een leuk kinderfeest met blije ouders, blije kinderen en er komt hier ook geen demonstratie van teringtuig. Daar krijgen ze geen vergunning voor. Misschien hebben wij wel een goede burgemeester... Wie zal het zeggen.

Hier geen opruiïng, geen antifa, geen kozp, maar gewoon feestende mensen die op een terrasje een glaasje gluhwein met elkaar drinken en dan vanavond de schoen bij de kachel zetten. Heel braaf... heel gezellig.

De dames en heren (kuch) van kozp, antifa, en dergelijke vrolijke organisaties kunnen wat mij betreft ongezien de <censuur> krijgen met hun gedram. Dit land is het meer dan zat. Als het je hier zo zwaar valt waarom ga je dan je geluk niet ergens anders beproeven in plaats van hier je hand op te houden en de man die je het geld geeft keihard in zijn bek te spugen?

Aan de "rechterlijke (on)macht"... Kijk eens wat u heeft veroorzaakt met deze uitspraak. Kijken eens hoe groot de tegenbeweging is met het aantal donaties. Zou u zich niet de ogen uit de rechterlijke kop moeten schamen voor een dergelijke straf? Slaapt u rustig? Wordt u niet zwetend wakker als u bedenkt dat u zich enorm vergist heeft?
Hoe zou zo'n rechter zich voelen? Ook dat is uiteindelijk maar een mens toch?

6ecolone | 11-11-18 | 09:28 | 9

BBmetR | 11-11-18 | 10:39

In een nazistische etnostaat werkt dat zo. Hier niet. Hier heeft iedereen rechten. Zelfs illegalen.

De Koreaanse Slet | 11-11-18 | 10:45

@ Koreaanse slet... Nee ik wil dat allochtonen zich aan deze westerse mores aanpassen in plaats van een grote bek te hebben en de discriminatiekaart te trekken in zo ongeveer alles. Ik wil dat ze zich normaal en maatschappelijk aangepast gedragen. Meer verlang ik niet.

6ecolone | 11-11-18 | 11:19

6ecolone | 11-11-18 | 11:19

Goh. Dat verwacht ik van alle burgers en alle mensen die zich in Nederland bevinden en sowieso alle mensen overal.

Zie je zelf het verschil?

De Koreaanse Slet | 11-11-18 | 11:45
▼ 6 antwoorden verborgen

Geld en aantallen. Subsidies en werkslaven. Gestoord volk tegen normaal denkende en functionerende mensen.
Amsterdam -de hoofdstad met 50% allochtone bevolking en 50% deuglui- betaalt graag aan gesubsidieerde clubjes dan wel voor het geweld en de overlast die dergelijke clubjes veroorzaken. Eeuwig gesteund door de propaganda van de overheid via NPO, deugkrantjes en het OM.
Friesland -de provincie met een eigen taal, dunbevolkt met boeren en werklui- betaalt graag hun kinderfeesten en zo nu blijkt het werkelijk nodige activisme van het Nederlandse volk. Eeuwig gesteund door het echte Nederlandse volk.
-
Het onrecht lijkt te zitten in de ongelijke behandeling. In werkelijkheid wordt het onrecht veroorzaakt door geld, welke de ongelijkheid creëert, stimuleert en in stand houdt.
-
Wie netto ontvangt van de overheid mag liegen, provoceren en de wet overtreden. Wie netto betaalt aan de overheid moet zijn bek houden, in de pas meelopen en vooral meer meer meer betalen.
Vrijheid is al een decennia of wat te koop. En de prijs stijgt.

A.U.EnLeven | 11-11-18 | 09:22 | 4

Niet waar, Koning Willy doet dat allemaal niet. Overigens mag je als netto ontvanger iets v 5,6,7000E vermogen hebben, Willy heeft 12 miljard….moet hij dat niet eerst opeten?

ger1306 | 11-11-18 | 09:33

De prijs stijgt... echter het gaat binnen nu en 5 jaar fout in Nederland.
Bij de eerstkomende recessie zien we dat het kostenplaatje voor migranten en het fors toegenomen ambtelijk apparaat onbetaalbaar is geworden.
De lastendruk wordt verder opgevoerd... er ontstaat steeds meer een afkeer en haat tegen de overheid en gemeenten.
Protesten en onlusten nemen toe - waarbij rijke en werkende Nederlandse mensen met hun gezin dit land zullen ontvluchten... dit gaan we binnen 5 jaar meemaken.

sociaal_econoom | 11-11-18 | 09:33

Jammer dat wanneer een goede tegel is geplaatst, zoals de supertegel van A.U.Enleven, er direct een wijsneus of trol wat onzin tussendoor gooit om de aandacht af te leiden.
Vrijheid is niet (echt) gratis. Zeker niet de vrijheid die samen met een Miele wordt verstrekt aan wie er nooit in zal investeren.
Ook niet de vrijheid van mensen die hun inkomen scoren met louter Deugen en foei roepen vanaf de fatsoensheuvel.

Jan Passant mk2 | 11-11-18 | 09:40
▼ 1 antwoord verborgen

Is bekend van welk dispuut en/of welke studentenvereniging die rechteres lid is geweest tijdens haar studie en zijn eventuele misdragingen van haar tijdens de studie bekend?

Of is ze gewoon jaloers op een dappere vrouw die wel optreedt en zich niet stiekum achter lege wetparagrafen verschuilt zoals bijvoorbeeld rechters wel doen.

BBmetR | 11-11-18 | 09:20

Feyn dat je gebleven bent. Je toont eens temeer de gekte aan. Waar blijft de MSM toch hè...

de Voorzittert | 11-11-18 | 09:13

Deze veroordeling laat perfect zien dat de overheid een voorbeeld wil stellen. Tot hier en niet verder. De overheid is bang voor de werkende, autochtone, witte man (en vrouw). Als het zover mocht komen dat deze klasse zich gaat roeren, dan heeft de zittende macht een immens probleem. De islamiet is in de beleving van de elitaire, zittende klasse nog 'aaibaar', en deze nemen ze intellectueel in wezen niet serieus, gezien het feit dat de islamieten mateloos gepamperd worden. Als de boze witte man zich gaat organiseren, en zich serieus gaat roeren, dan zijn de rapen gaar. Dan krijgen we toestanden als tijdens de bevrijding van de Spanjaarden. Dáár is de overheid bang voor. Dit uit de overheid door iedere vorm van opstand keihard de kop in te drukken. Dit proces heeft de overheid ontmaskerd.

Nog een voorbeeld van mezelf overkomen is. Ruim tien jaar terug kreeg ik een fikse parkeerboete toen ik de auto, eerlijk waar, vijf minuten onbetaald parkeerde voor een korte boodschap. Natuurlijk had ik moeten betalen, maar ik wist dat daar niet. Ik kom terug en zie dat ik een bekeuring had. Ik rijd weg en even later zie ik de parkeerwachters lopen. Ik ben een vrij grote man met lichte haarkleur. Ik deed mijn raampje open en zei 'stelletje gore klootzakken'. Natuurlijk had ik dit niet moeten zeggen. Het was fout. Maar op dit moment dacht ik 'stel dat ik een alleenstaande moeder was, dan had die bekeuring er keihard ingehakt. Denken dit soort mensen daar wel eens aan?' Ik reed verder. Een paar weken later kreeg ik de politie op bezoek met een proces verbaal. We schrokken ons wezenloos. Later kreeg ik een schikking van justitie om 350 euro te betalen, ondanks dat ik later wroeging kreeg en de betreffende parkeerwachters via de gemeente gebeld had om ze een excuus aan te bieden voor mijn laffe gedrag. Een van hen accepteerde vriendelijk, de andere zei dat hij bang was dat ik zou schieten. Maar goed, de parkeerwachters verwijt ik niets. Wel verwijt ik het OM dat ze niet integer zijn.

Later zag ik filmpjes over groepen Marokkanen die politieagenten beledigden en bedreigden. Ze kwamen daar gewoon mee weg. Terwijl ik als autochtoon, gelijk werd aangepakt. Natuurlijk is het fout wat ik deed, maar waarom werden die groepen Marokkanen niet aangepakt?

Dit heeft mij al tien jaar terug doen inzien dat de Nederlandse overheid allang onze overheid niet meer is. In wezen ben ik blij met de zaak van Jenny Douwes, want dit bevestigt mijn vermoeden over de overheid. Ik hoop dat Nederlanders massaal wakker worden en dat we een vuist kunnen maken. Ik wil geen mensen (zelfs geen overheidsmensen) persoonlijk leed of pijn berokkenen, maar wel dat er een bezem door de overheid (met name ambtenaren) gehaald wordt.

Ik haat en veracht D66-stemmers, officieren van justitie, de rechterlijke macht meer dan moslims of immigranten.

ballenkraker | 11-11-18 | 09:01 | 10

Beste DKS,

Ik vind het terecht dat ik een boete kreeg. Dat is het probleem niet. Wat ik een probleem vind, is dat anderen, die het veel bonter maken, niets opgelegd wordt. Hetzelfde ziet men in het proces tegen de Blokkeerfriezen. Die worden veel harder aangepakt dan anderen in soortgelijke gevallen.

De overheid mag mij straffen als ik iets doe wat niet in de haak is. Ik heb ook niet veel boetes gehad overigens, omdat ik doorgaans heel goed oplet. Verder steel ik niets, en pas ik geen geweld toe.

Wat mij niet zint, is dat de overheid het gelijkheidsbeginsel niet toepast. Ik hoop dat de Nederlander wakker wordt en zich gaat roeren.

Uw toegenegen,

ballenkraker | 11-11-18 | 11:25

Verder, mijn waarde DKS,

In ieder geval ben ik bereid om me te roeren. Ik beraad me nog in welke vorm dat zou moeten gebeuren. Voorlopig weet iedereen die me kent al hoe ik over bepaalde zaken denk. Ik zie dat ik, als ik mijn standpunten beargumenteer, veel bijval krijg, maar dat men zich niet echt durft te uiten. Nederland kent op papier een grote vrijheid, maar in de praktijk ervaren veel mensen dit heel anders. Ik ventileer mijn mening mondeling zonder anonimiteit en zonder een blad voor mijn mond. Op internet onder mijn eigen naam posten vind ik riskant omdat ik een publieke figuur ben. Mijn werkgever zou ik ermee in discrediet kunnen brengen, en dat lijkt me, voor mijn gezin, vooralsnog geen goed idee.

Maar goed, maatregelen neem ik wel op legale manier. Ik zorg dat mijn lichaam fit is, en dat doe ik door hardlopen en het trainen van gevechtskunsten.

Uw nogmaals toegenegen,

ballenkraker | 11-11-18 | 11:40

ballenkraker | 11-11-18 | 11:25

Dat is misschien jouw perceptie maar dat maakt het geen feit. Feit is wel dat situaties verschillen. In casu de blokkeerfriezen was er ook nog het toeval dat alle bewijslast niets anders dan schuld aantoonde. Tevens is er het feit dat de rechtbank coulant was. Straffen vielen vaak lager uit dan de eis (die al zeer laag was).

De Koreaanse Slet | 11-11-18 | 11:44
▼ 7 antwoorden verborgen

Goed stuk weer, Feynman.

En ondertussen gaat de PvdA-burgemeester die zowel de black supremacists van KOZP als de white supremacists van de NVU uitnodigde, vrijuit. Dat de NVU te beschaafd was om een kinderfeest te verzieken, doet niks af van de kwade opzet van die NSB-burgemeester.

Dat links naar raciaal geweld streeft is logisch; links streeft immers ook al decennialang naar politiek, religieus, seksueel en genocidaal geweld. Het zou raar zijn als er dan ineens een PvdA-burgemeester zou bestaan die raciaal geweld tijdens een kinderfeest zou afwijzen.
Maar dat zowel een OM als rechters daarin meegaan zegt veel over hoe verrot dit zogenaamd "justitieel" systeem is. Degenen die de orde bewaard en de kinderen beschermd hebben worden aangeklaagd, en veroordeeld. De voorstanders van rassenrellen gaan vrijuit, met als argument dat zijn gewelddadig zijn en *dus* gelijk hebben.
Maar goed.
Eenieder die de schijnprocessen tegen Janmaat, Fortuyn, Hirsi Ali, Wilders, Shirin Musa, etc gevolgd had, wist dit natuurlijk al lang.
Onze rechtsstaat is dood.

Dandruff | 11-11-18 | 08:56 | 2

De rol van die burgemeester is idd zwaar onderbelicht, ook de media laten dit liggen. Begrijp ik niet.

rieksie | 11-11-18 | 09:45

rieksie | 11-11-18 | 09:45,

Nou ja, ik begrijp wel waarom de media dit laten liggen.
Kennelijk zijn de meeste media net zo ranzig als die burgemeester. En dat verbaast me niks omdat de meeste media behoorlijk anti zwarte Piet zijn. In de MSM zien we bijna uitsluitend de tegenstanders van dit kinderfeest; zoals subsidieslurper Gario, gewelddadige fascist Afriyie, genocide-ontkenner Sylvana, de antisemitische terrorist Jahjah.
De werkelijke geschiedenis van het feest komt nooit aan bod.

Dandruff | 11-11-18 | 10:32

Grootste fout die de BlokkeerFriezen konden maken was het vooraf met naam en toenaam aankondigen. Ze kunnen beter een voorbeeld nemen aan extreem-links en hun fellow travellers, de moslims. Heel de karavaan SJW's laten aankomen en dan alles laten eindigen in een orgie van chaos en geweld.
Politie kakt sowieso in de broek want ze kunnen nu niet netjes iedereens id overschrijven en bij geweldsdreiging gaan ze enkel de-escalerend optreden.
Dus volgende keer capuchon op en jullie gedragen als een bende losgeslagen hoolies. Minimale straffen, maximaal effect.

de_profeet | 11-11-18 | 08:55 | 4

Minimale straffen. maar ik denk ook minimale sympathie. Dat maximale effect is aanvechtbaar.

JvanDeventer | 11-11-18 | 09:37

"Dus volgende keer capuchon op en jullie gedragen als een bende losgeslagen hoolies."
Dan verlaag je jezelf tot het niveau van KOZP en doe je precies wat het partijkartel en het mediakartel graag willen dat je doet. Bovendien kun je een inzamelingsactie, zoals nu wordt gehouden voor de blokkeerfriezen, wel vergeten als je onverhoopt toch gepakt wordt.

MAD1950 | 11-11-18 | 10:01

Daar heb je denk ik gelijk in. Het geeft ook netjes aan hoe fatsoenlijk de mensen zijn en ze niet als een lafbekje zich achter een capuchon verbergen.

Atlantis-95 | 11-11-18 | 10:25
▼ 1 antwoord verborgen

Het zittende regime kan wel van alles er doorheen drukken, maar daardoor groeit de puinhoop natuurlijk wel, en het verzet. De populistische partijen zijn nog steeds groeiende als gevolg van het "weg met het volk" beleid van de zittende macht.
Maar goed, en stel dat de populistische partijen inderdaad aan de macht komen in Duitsland en Frankrijk, wat gaan die dan doen? Ze kunnen niet veel doen, omdat er een voldongen feit is geschapen door het oude regime. Het oude regime heeft de demografie permanent veranderd, daar kun je eigenlijk niks meer aan doen. Uiteraard gaan de populistische regeringen een remigratie programma op poten zetten, en zullen het autochtone geboortecijfers omhoog proberen te "krikken". Maar of dat allemaal enig effect zal sorteren, staat nog te bezien. De vraag is of zelfs een populistische machtsovername in heel Europa de desastreuze demografische en culturele (islamisering) ontwikkelingen ooit nog ten goede zal kunnen keren.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 08:51 | 3

Jij zit nog steeds vast aan het idee dat we toch maar door moeten fokken want anders gaat het fout. Ik kan je op een briefje geven dat als we door gaan met fokken, het zeker fout zal gaan.
Maar misschien moet die oorlog toch maar komen zodat we het grote probleem aan kunnen pakken, namelijk dat we te veel mensen op deze planeet zijn.

Zoon van Boer | 11-11-18 | 09:16

Vroeger (niet eensch zo lang geleden) werd scheefgroei in de demografie gecorrigeerd met behulp van frontoorlogen: selectieve dienstplicht doet wonderen. Wel goed afspreken met de "vijand".

kindapaas | 11-11-18 | 09:24

@Zoon van Boer...
dat er kinderen worden geboren daar kan de Nederlandse overheid niet veel aan doen.
Maar dat ze honderdduizenden migranten uit moslimlanden in NL onder de noemer vluchteling--> huisvesting, zorg met een uitkering geven - zijn dingen wat de overheid en gemeenten activeren.
Het lijkt of ze een wedstrijdje aan het doen zijn... hoe krijgen we zo snel mogelijk 20 miljoen inwoners in Nederland.

sociaal_econoom | 11-11-18 | 09:43

Geheel mee eens. Dit land is volslagen belachelijk aan het worden. Waar kan ik doneren aan deze Friesen?

Jouw | 11-11-18 | 08:49

Lekker stukje appels en peren vergelijken Feynman.

Enerzijds klaag je steen en been dat er IETS gedaan wordt door politie en justitie tegen eigenrichting en vervolgens haal je drogredenen aan, doe je jouw research niet of lees je jouw eigen bronnen niet of snap je de verschillen niet. Het kan allemaal natuurlijk.

Je begint met de Ulu-moskee. Hier meer informatie: www.duic.nl/algemeen/demonstratie-peg...
Dit stamt dus uit oktober 2018. Tegendemonstranten (ja dat mag dat tegen demonstreren) werden gewelddadig. De politie voerde charges uit. De politie maakte opnames. De politie geeft aan wel te gaan onderzoeken of er mensen vervolgd kunnen worden. Het staat in je eigen linkje nota bene. De Blokkeerfriezen werden ook niet direct gearresteerd en vervolgd. Ofwel?

Dan kom je met een heel verhaal dat tegendemonstranten nooit vervolgd worden en dat ze allemaal mogen want de rechtsstaat is krom. Weer bar slechte research vol met 'confirmation bias'. Linksextremisten of anderzijds tegendemonstranten worden wel degelijk vervolgd indien dit mogelijk is en in de mate van strafbaarheid die het openbaar ministerie kan bewijzen.
Zie hier bijvoorbeeld m.b.t. Pegida tegendemonstranten: www.omroepwest.nl/nieuws/3302761/Boet...

En zoals je zelf aangeeft is Jerry Afriyie wel vervolgd en strafbaar bevonden en kreeg een geldboete voor mishandeling en moest een schadevergoeding betalen. Je punt gaat dus mank tenzij je de aanklacht tegen Jerry Afriyie gelijk wil stellen aan de aanklacht tegen de blokkeerfriezen. Dat zou nogal onzinnig zijn. Afriyie verzette zich heftig tegen zijn arrestatie en werd daarvoor veroordeeld. Afriyie maakte zich niet schuldig aan eigenrichting, blokkeerde niet een snelweg tot stilstand met ernstige gevolgen etc.

Dan verhaal over de "WE ARE HERE" krakers die niet uitgezet kunnen worden want niemand wil ze hebben. Natuurlijk je kan dure rechtszaken voeren en ze heel misschien tijdelijk vastzetten (lees gratis onderdak) als je die rechtszaken wint maar daar schiet je weinig mee op. De Wikipedia legt in een paar regels uit waarom: nl.wikipedia.org/wiki/Kraken_(onroere... wat overigens ook het 'ontbrekende' strafblad verklaard. Het is juridisch gewoon heel lastig om de wet uit te voeren d.m.v. gevangenisstraffen dus word er steevast gekozen voor ontruiming.

Maar weet jij veel.

Op opruiing waar Jenny Douwes voor is veroordeeld staat overigens vijf jaar cel.

Dan als laatste. Enorm verschil met andere zaken is niet alleen de ernst van de zaak maar vooral ook dat er overweldigend bewijs is en een veroordeling was dan ook bijna 100% zekerheid. www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

De straffen zijn overigens zeer mild. Nogmaals Jenny Douwes had volgens jouw logica eigenlijk vijf jaar cel moeten krijgen. www.problemenmetjustitie.nl/onderwerp...

De Koreaanse Slet | 11-11-18 | 08:46 | 21

@DKS: oh gelukkig. Ik dacht even dat je bedoelde dat iedereen die tegen de vervolging van de blokkeerfriezen is een simpele der geest is. Maar ik las over het woordje ZELFS heen, natuurlijk. Hoe het OM verder meet dat de bevolking een belerend filmpje (voor ieder ander propaganda geheten) nodig had, heb je uiteraard geen antwoord op. ZELFS niet met jouw verlichte geest.
Ach ja. ZELFS de meest briljanten der geest zien in de reacties omtrent deze zaak dat domheid niet zit in gebrek aan intellect maar in vasthoudend geloof (der meerderheid, der autoriteit, der 'gelijk').
Vooruit, neem je koffie met whisky nu maar.

A.U.EnLeven | 11-11-18 | 11:13

"1 serieuze vraag, los van al het welles-nietes omtrent verschillende veroordelingen: welk nut dient het filmpje van het OM in deze zaak?A.U.EnLeven | 11-11-18 | 09:43"

Dat blijft een serieuze vraag. Het is een stuitend infantiel filmpje, om de "simpelen van geest" te bereiken. De slet wurmt zich onder de vraag uit door over het woordje ZELFS te praten alsof dat de kern van de zaak was.

Dat mist de plank.

Jan Passant mk2 | 11-11-18 | 11:57

Ah gossie. Jullie voelen je jezelf in het kruis getast omdat het openbaar ministerie heel goed inziet dat veel mensen niet begrijpen waarom de Blokkeerfriezen vervolgd werden. Och arme zieltjes. Hebben jullie het inmiddels wel begrepen?

De Koreaanse Slet | 11-11-18 | 12:30
▼ 18 antwoorden verborgen

Goed stuk over onze klassenjustitie ingegeven door de linkse garde die meent het monopolie op het geweten te hebben.

hoochee | 11-11-18 | 08:44

sociaal_econoom | 11-11-18 | 02:33
Dit nieuwsbericht sluit 'mooi' aan bij jouw reactie! De macht behoort bij de burgers te liggen, maar dat kunnen we wel vergeten.....
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

JI-HAAT | 11-11-18 | 08:43 | 1

Klopt JI-HAAT... nu kunnen ze zorgen dat PvdA, D66 en GroenLinks steeds meer burgemeesters in Nederland krijgen.
Zij zitten vaak in de grote steden en gemeenten met veel inwoners---> ze zijn nu de baas over meer dan 50% van de Nederlandse bevolking.

sociaal_econoom | 11-11-18 | 09:54

Het gaat die SJW's helemaal niet over blackface, zwarte piet of cultural appropriation. Waar het hen omgaat is dat zij het debat willen bepalen. Zij willen bepalen wat goed of fout is en de 'schuldigen'straffen. Dat er geen duidelijke regels zijn om precies te bepalen wat nu juist goed of fout is, is net by design. Ze willen namelijk net willekeur, want dan kunnen ze straffen wie ze willen. En daar gaat het hen net om. Wie met willekeur kan straffen (of belonen) is namelijk oppermachtig. Zo kan het dat een pruik opzetten plotseling ook al black face is. Zelfs nog maar de vraag opperen of dit nu wel of niet mag wordt al bestraft want die vraag impliceert dat er duidelijke regels zijn die gevolgd kunnen worden. En duidelijke regels is het laatste wat de SJW's willen.

henniebal | 11-11-18 | 08:40 | 2

Het is een kwestie van dominantie. Van territorium afpissen. Inderdaad, machtsuitoefening. Maar dan op een peverse manier.

Knufter | 11-11-18 | 08:45

Hear hear. Ze zijn vreselijk geobsedeerd door ‘macht’, alles willen ze vanuit machtsstructuren verklaren. Waar het hart vol van is...

Zie ook het belletje trekken bij werk- en opdrachtgevers van die figuren, of het oproepen aan kranten om columnisten als Arthur van Amerongen en Sylvain Ephimenco te verwijderen zoals de gluiperige rat Sybren Kooistra continu doet.

raskol | 11-11-18 | 09:22

Wederom goed stuk Feynman.

de uitbater | 11-11-18 | 08:39

Goed stuk. Leef ik in een rechtstaat? Dat valt tegen.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 08:27

@Basil Fawlty en @peterdh | 11-11-18 | 07:03 |

het klopt dat ex PvdA-kamerleden hoge overheidsfuncties krijgen toegeschoven zoals Sharon Dijksma in Amsterdam... normaal zou ze nu achter de kassa zitten bij de Jumbo of AH.

Een ander voorbeeld is Frans Timmermans van de PvdA---> hij gaat Juncker opvolgen.... God moge het verhoeden!
Normaal gesproken zou hij nu afdelings-chef zijn op de afdeling brood, banket en delicatessen bij de Bijenkorf in Amsterdam... of Maastricht om dichter bij zijn huis te blijven.

sociaal_econoom | 11-11-18 | 08:24 | 3

Frans Timmermans gaat Juncker niet opvolgen, in bijna alle lidstaten staan de sociaal democraten op verlies omdat zij geen aandacht meer hebben voor hun traditionele achterban en zij identiteitspolitiek bedrijven. Er is wel een grote kans dat Frenske als troostprijs voorzitter wordt van het Europees parlement, mark my words.

therealbraindump | 11-11-18 | 08:32

Wat heeft het verlies van sociaaldemocraten te maken met zelfbenoeming tot paus? Denl je dat ze nou opeens een populist dat baantje geven?

Knufter | 11-11-18 | 08:47

De voorzitter van het Europees Parlement is nu de Italiaan Antonio Tajani - hij gaat volgens jaar met pensioen.
Denk niet dat Frans zijn baantje wil?

Als Eurocommissaris en als vice president van Juncker---> verdient Franske nu meer dan Antonio... of ze moeten iets met zijn loon gaan ritselen?
In Limburg wordt dit vaker zo gedaan.

sociaal_econoom | 11-11-18 | 08:56

De blokkeerprovincie mensen hadden met aanzienlijk geweld en in het geheim een spontane actie moeten voeren. Dan was het ook een tegendemonstratie geweest. Dan had het OM namelijk veel uitzoekwerk gehad en dat willen en kunnen ze niet. Nu lag alles op een presenteerblaadje. Dit soort acties moeten ondergronds worden voorbereid, das veel beter.

Rdock | 11-11-18 | 08:14

Wat de boven ons gestelden maar niet willen snappen is dat het ons allang niet meer om Sinterklaas en Zwarte Piet gaat. Sterker nog, we hadden het geleidelijk aan zelf ook wel veranderd. Was geen protest voor nodig geweest. Waar het hier om gaat is dat we het kotsbeu zijn. Kotsbeu voor het meten met 2 maten. Kotsbeu voor het ge-eis en gedram. Kotsbeu voor het altijd worden voorgetrokken. Kotsbeu van het weg met ons. Kotsbeu van de grote bek en de eenrichtingsverkeer. Kotsbeu van de zoveelste aanslag op onze cultuur, waarden en tradities. Kotsbeu van de achterlijke domheid. Kotsbeu van de insinuatie dat het volk ook achterlijk en dom is. Kotsbeu van de (bestuurlijke) arrogantie. Kotsbeu dat ons nooit de zwijgende meerderheid wat wordt gevraagd.

Sinterklaas en Zwarte Piet zijn zo langzamerhand symbool geworden voor alles wat mis is in dit land. Voor de kloof tussen politiek en burger.

Dit land is het zat! C’est ca!

Lucifer | 11-11-18 | 08:06 | 7

@Lucifer, citaat: 'Wat de boven ons gestelden maar niet willen snappen is dat het ons allang niet meer om Sinterklaas en Zwarte Piet gaat.'

Het zijn net zoals u en ik mensen, ze snappen net zoveel dan wel niet meer door achterdeurtjes ingefluisterde info wat er gaande is.
Je gaat pas zien hoe onze overheid werkt als je ermee te maken hebt. Het systeem in NL is zo ingericht dat ze elkaar dekken, koste wat het kost. Alleen als ze er belang bij hebben komt iets naar buiten of moet een minister aftreden, soms om de meest belachelijke zaken. Zo houd je het volk rustig, en houd je ze een werkelijkheid voor die ze willen geloven omdat ze het zien, terwijl daarachter iets heel anders schuil gaat.

pickalilly | 11-11-18 | 09:08

Eens. Mooi betoog.

ballenkraker | 11-11-18 | 09:12

U moet uw bek houden. U bent er voor ons, wij zijn er niet voor u, kutburger.

ger1306 | 11-11-18 | 09:25
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat de boven ons gestelden maar niet willen snappen is dat het ons allang niet meer om Sinterklaas en Zwarte Piet gaat. Sterker nog, we hadden het geleidelijk aan zelf ook wel veranderd. Was geen protest voor nodig geweest. Waar het hier om gaat is dat we het kotsbeu zijn. Kotsbeu voor het meten met 2 maten. Kotsbeu voor het ge-eis en gedram. Kotsbeu voor het altijd worden voorgetrokken. Kotsbeu van het weg met ons. Kotsbeu van de grote bek en de eenrichtingsverkeer. Kotsbeu van de zoveelste aanslag op onze cultuur, waarden en tradities. Kotsbeu van de achterlijke domheid. Kotsbeu van de insinuatie dat het volk ook achterlijk en dom is. Kotsbeu van de (bestuurlijke) arrogantie. Kotsbeu dat ons nooit de zwijgende meerderheid wat wordt gevraagd.

Sinterklaas en Zwarte Piet zijn zo langzamerhand symbool geworden voor alles wat mis is in dit land. Voor de kloof tussen politiek en burger.

Dit land is het zat! C’est ca!

Lucifer | 11-11-18 | 08:03 | 1

Kop dicht, kutburger!

ger1306 | 11-11-18 | 09:40

En onderhand lopen er ook nog steeds zo’n 12000 reeds veroordeelden gewoon vrij rond , vaak nog met behoud van uitkering .
Daar zou justitie eens zijn kostbare tijd in moeten steken .
Maar de blokkeerfriezen zijn natuurlijk een veel makkelijker doelwit . En de stok om mee te slaan lag al klaar .
De weg van de minste weerstand voor justitie
Wat zijn we toch een gaaf land....

laurentius | 11-11-18 | 07:58

We wachten met spanning af wat de linkse antipieten zaterdag en zondag gaan uitvreten.
Hoe ze de intocht verstoren... zwarte pieten uitschelden... rotzooi en vernielingen aanrichten en de kinderen aan het huilen brengen.

Tip: maak beelden van hun acties hetgeen we in november en december aan de NPO/NTR aan het OM en de D66 rechters laten zien.
Ben benieuwd wat voor straf ze krijgen?
Niks - niets... ze zijn onherkenbaar---> een taakstraf van 0 uren.

sociaal_econoom | 11-11-18 | 07:56 | 1

Maar---> als dit weekend PRO-pieten... ANTI-pieten proberen tegen te houden dan worden ze op bevel van de PvdA, D66 en GL burgemeester door de politie meegenomen en krijgen ze van de D66 rechters taakstraffen van 140 tot 320 uur.
Bepaalde dingen kun je in Nederland voorspellen.

sociaal_econoom | 11-11-18 | 08:02

Jammer dat er weer partij wordt gekozen voor Pegida. Het is geen groepje bezorgde burgers. Pegida is keihard extreem-rechts en Wagensveld een veroordeelde crimineel.

Doldwaas | 11-11-18 | 07:53 | 8

Zoon van Boer

Ik beaam deze waarneming. Ben eens gaan kijken in amsterdam. ManMan. Het keek wel een cordon om een nucleair transport. Er is geen steen door pegida gegooid. Maar links cirkelde als hing de geur van bloed in de lucht.

Knufter | 11-11-18 | 08:53

Die t-shirt met die hakenkruis heb ik ook jaren gedragen. Zat lekker, net goeie pasvorm. Gekocht bij Large. Nooit geweten dat ik een nazi was, dacht net andersom, maar achteraf best wel logisch eigenlijk.

Mazzelstof | 11-11-18 | 09:07

Hilarische, maar vooral slechte poging

MarcS | 11-11-18 | 10:09
▼ 5 antwoorden verborgen

En weer geen woord over het belangrijkste feit; mochten de bussen waarin de kozp-ers werden vervoerd wel goedgekeurd om de weg op te mogen?

ristretto | 11-11-18 | 07:33 | 1

Waren de bussen, iets aardigs om uit te zoeken. Apk verlopen en zo.

ristretto | 11-11-18 | 08:07

Ik voel me al een dag lang zo ongelofelijk lekker voor dat tientje dat ik heb gedoneerd. Kost elders vele malen meer...

Rest In Privacy | 11-11-18 | 07:32

Er wordt in dit land al tijden met twee maten gemeten. Bij demonstraties, in het strafrecht, bij toekennen en controle op sociale uitkeringen, bij toewijzen van huurhuizen en ga zo maar door. De autochtone Nederlander mag werken, belasting betalen en moet verder zijn bek houden.

Wekkertje | 11-11-18 | 07:31

Allemaal waar. En wat gaan we er tegen doen? Voetbal kijken?

bergsbeklimmer | 11-11-18 | 06:37 | 4

Emigreren naar Oostenrijk?

ristretto | 11-11-18 | 07:37

We kunnen niets anders doen dan constateren en melden. Naarmate de onvrede groeit zal er actie komen. Zoals nu met de blokeerpietebazen.

halfvolle glas | 11-11-18 | 08:13

Blijkbaar willen we er niet genoeg tegen doen want er word massaal groen links en D66 gestemd.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 09:32
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Du-u-u-h | 11-11-18 | 04:53 | 1

De politieke elite, en de rechterlijke macht, zijn DOODSBANG van de moslims.
Maar waarom zouden we toch bang moeten zijn van een stelletje lui die een of ander oosters geloof aanhangen..

SaintNick | 11-11-18 | 04:06 | 3

Wat ze niet snappen is dat als je 1 religieuze extremist in huis haalt heb je onenigheid, als je er twee in huis haalt, krijg je woorden, als je er drie in huis haalt, krijg je ruzie, als je er drie in huis haalt wordt het vechten, als je er vier in huis haalt, delf je het onderspit, als je er vijf in huis haalt knalt je huis uit elkaar en gaat je gezin er ook aan, als je er zes in huis haalt nemen ze de rest van de buurt ook mee, als je er zeven in huis haalt worden de plannen gesmeed om de rest van de buurt ook over te nemen etc etc etc etc. Die lafbekken snappen niet dat hoe eerder je in grijpt hoe meer kans je hebt om er nog iets aan te doen. Maar die hersenloze ruggegraten zijn zo bang voor wat woorden dat ze blijven kiezen voor hun bek houden, gelijk geven en nog meer in huis halen.

peterdh | 11-11-18 | 06:57

Heel simpel, Erdogan hoeft maar met zijn vingers te knippen en honderdduizenden Turken gaan de straat op. Hoe denk je dat te kunnen beheersen met de politie en zelfs militairen macht die wij (nog) hebben?

Ik weet zeker dat wij (met Duitsland en anderen landen met veel Turkse migranten) al jarenlang worden gechanteerd. Althans de politiek, die vervolgens doodsbang alles inwilligt wat word gevraagd.

HetLichtInHetZuiden | 11-11-18 | 08:23

@HetLichtInHetZuiden

Dus je hebt twee keuzes of de wond door laten etteren tot je hele been eraf moet, of ingrijpen en je teen eraf halen.

ps. Of je kunt natuurlijk altijd nog een burqua gaan dragen en 5 x per dag bidden naar het oosten.

peterdh | 11-11-18 | 08:41

OM was zich er dusdanig van bewust,dat Geldstraf een anti effect in de on-selectief verontwaardigde samenleving zou genereren, dat er echt bewust is gekozen voor de Taakstraf.
"De Goeden ,willen de Kwaden zien/moeten lijden voor hun daden"
Daar lijkt het op in dit Circus der wanhoop !
Bij die Pegida Moskee wegren toestanden werd er niet op getreden ,om dat ze vrezen voor lange tenen, maar bij een Studenten Demonstratie gaat de Hammer erin...

Torquemada | 11-11-18 | 02:41

Tellen jullie even mee?
We hebben in Nederland 342 gemeenten - waarvan 107 met een linkse burgemeester.... te weten:
PvdA met 78 burgemeesters (veelal in steden en plaatsen met veel inwoners)
D66 heeft 20 en GroenLinks heeft 9 burgemeesters.

In deze gemeenten heeft zwarte piet geen schijn van kans... gesteund door
D66-rechters en de NPO/NTR is zwarte piet daar ten dode opgeschreven.

Opvallend detail---> de PvdA heeft 9 Kamerzetels en 78 burgemeesters
PVV heeft 20 Kamerzetels en 0 (nul) burgemeesters... duidelijk is dat links in Nederland wordt voorgetrokken en veel macht heeft.

sociaal_econoom | 11-11-18 | 02:33 | 6

Basil Fawlty | 11-11-18 | 03:25

Voor haar geldt: “Dankzij mijn grote bek zit ik op deze riante plek.”

BigKnor | 11-11-18 | 07:56

Wat denken jullie van Frans Timmermans?

sociaal_econoom | 11-11-18 | 08:21

Wat u wil zeggen is dat er op de achtergrond een andere macht aan de touwtjes trekt dan de verkiezingsuitslagen zou laten zien!?
Je zou bijna denken dat er onderling bewust aangestuurd is op een terugval van de PVDA om de NL een loer te draaien.

Ik lees tussen de meeste regels door dat de meeste eigenlijk van mening zijn dat hier vals spel gespeeld wordt.
Ik denk hetzelfde, geloof niet meer in deze doorzichtige poppenkast in Den Haag.

Geef het een naam zoals kartel en baantjes carousel, het feit is dat tegen ons volk gelogen wordt. Wij horen de waarheid niet.
Tijd voor verandering.

pickalilly | 11-11-18 | 09:16
▼ 3 antwoorden verborgen

Off topic

Voor de gulle gave die mede uit mijn naam aan de BlokkeerFriezen is gedaan komt mij geen enkele eer toe. Het betreft hier ongetwijfeld een mede-reaguurder met een groot gevoel voor humor. Hoe dan ook is het goede doel ermee gediend.

PS: @Letopuwzaak, dank voor uw eerdere tegel. Genoteerd en van harte gewaardeerd.

MickeyGouda | 11-11-18 | 02:29

Volledig off topic, maar het is toch gewoon van de zotte dat je jezelf als vrouw moet verstoppen voor je familie als je een studie wilt doen? En omdát dat zo is komen mensen met een multiculturele achtergrond negatief in het nieuws. Maar die conclusie wordt dan weer nergens getrokken. Nou goed, wat een bende toch ook.
nos.nl/artikel/2258768-etnische-zaken...

de ondode dichter | 11-11-18 | 01:47 | 1

Nou, sneu.

schijtzat | 11-11-18 | 06:27

Het begint erop te lijken dat de rechterlijke macht te vroeg haar kaarten op tafel heeft gelegd. Men is vanuit die kringen duidelijk bezig met de ontmanteling van de Nederlandse staat en Nederland zelf als soevereine natie, en ook is duidelijk dat men daar vanuit de politiek op aanstuurt. Voor lange tijd kon de NPO gebruikt worden om de geesten van de burgers te beïnvloeden en tot het juiste gedrag te bewegen, en konden linkse activisten worden ingezet om met terreur en geweld de burgers als herdershonden terug in de schaapskooi te jagen als de wet zelf niet toereikend was. Dat verklaart de schrijnend lage straffen voor links reltuig (als daar al sprake van was), of het geweld op hun eigen demo werd toegepast of tijdens een rechtse demo, om deze te verstoren, het verklaart de waanzinnig hoge straffen voor de blokkeerfriesen, het verklaart de uitnodiging aan KOPZ om te komen "demonstreren". Het verklaart ALLES.

Dit kan niet meer afgedaan worden als stupiditeit van de rechters, of als wereldvreemd idealisme. Dit is boosaardige opzet.

Sans Comique | 11-11-18 | 01:40 | 5

@Sans Comique
Ja maar, ja maar SC het gevaar komt toch van rechts? Erkenbrand (marginale Klootjokers waar niemand ooit van gehoord had totdat die prutsers bij de AIVD en NTCB daarover begonnen te janken want naarstig op zoek naar nonsens) en Pegida mafkezen? Niemand die die mensen serieus neemt. Interessante is echter dat de AIVD en NTCB weigeren de olifant in de kamer te zien en te benoemen. Want ow, ow dat is niet PC. "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." man man man.

Basil Fawlty | 11-11-18 | 02:06

@Basil
Om in de beeldspraak te blijven. Volgens de mythe zijn olifanten als de dood voor muizen.

Lafayette | 11-11-18 | 02:12

@Lafayette
Hahaha. Mooi. Mijn beste. Hadden mijn Mrs. en ik het toevallig nog over gisteravond tijdens een diner in een restaurant (Pastis (Francais, comme il faut) hier in Amsterdam). De Mythbusters hebben het onderzocht en inderdaad een olifant schrikt van een muis. Was geniaal om te zien. 1000 kilo olifant ziet een muis en woops! in de stress en stapt terug. Schitterend. So... myth confirmend. Maar natuurlijk begrijp ik wat je bedoelt. ;-)))

Basil Fawlty | 11-11-18 | 02:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Mijn vorige post is per abuis verwijderd
Daarom nogmaals hulde Feynman. Ijzersterk artikel.
Ik zie het echter nog somberder in. Als ook de rechstaat implodeert dan is Nederland op een hellend vlak terecht gekomen. Zulks herstel duurt vele generaties.

Lafayette | 11-11-18 | 01:32 | 4

Thanks old chap. Laat ik maar vanuit gaan dat het een omissie was. De graveyard shift heeft zo zijn momenten waarschijnlijk.

Lafayette | 11-11-18 | 02:04

"graveyard shift" roept mooie herinneringen bij mij op. Was nml vroeger de eerste vlucht van Londen City airport (6 uur 's ochtends). Vliegtuig vol met brakke en bezopen traders en ik was er een van. Mooie was toen,. in de wachtruimte van Londen city. Iedereen las de roze krant (FT) die gratis werd uitgedeeld inclusief sterke koffie en zoete broodjes. Piepklein vliegveld en men had solidariteit want iedereen was nog half bezopen vooral vrijdagochtend. Katje lam uit stringfellows komen (god hebbe zijn ziel) maar het was feest. En in het vliegtuig toch effe 45 minuten slaap pakken voordat je weer achter de Reuters en Bloomberg schermen moest plaatsnemen en handelen. Feest! Ik vond het fantastisch. En verdomme wij waren goed. Wij wisten waar we over praten en wisten hoe we moesten handelen. Never fuck your client, make profit but minimize the risk. And if you want to gamble? Go to the casino but you are not welcome here. Dat waren de motto's in die dagen.

Basil Fawlty | 11-11-18 | 02:42

@basil
Haha. Het is nog steeds een piepkleine luchthaven. Vanuit Eindhoven waren er tot een paar jaar geleden dagelijks twee vluchten. Dan was je sneller op bestemming in de stad dan met de auto naar Amsterdam. Geloof me. Ik hou meer van Londen dan Parijs.

Lafayette | 11-11-18 | 12:50
▼ 1 antwoord verborgen

Ik kijk trouwens uit naar de volgende uitzending van Jensen.

Sans Comique | 11-11-18 | 01:28

Hoe bestaat het dat een BURGEMEESTER tot drie keer (3X) toe met een activistische beweging met een verleden van terreur en intimidatie en geweld, waarvan de leider veroordeeld is wegens het slaan van een agent (om over de zielsverscheurend lage straf nog maar te zwijgen)

*ademhaalt*

belt om te vragen of ze asjeblieft pleasepleaseplease willen komen demonstreren tijdens een Sint-intocht tussen al die kinderen, en daar mee wegkomt.

Sans Comique | 11-11-18 | 01:25 | 2
-weggejorist-
Analysis | 11-11-18 | 05:58

Onbehoorlijk bestuur.

van Oeffelen | 11-11-18 | 07:46

En niemand heeft het over Twarres gvd??

baggerella | 11-11-18 | 01:20

Als kromspraak verkocht wordt als rechtspraak dan heb je terecht stront aan de knikker.
In dit geval memoreren door de rechtbank dat de intocht het gewenste en beste podium was om de aandacht op een mening van een kleine minderheid te vestigen inzake racisme en slavernijverleden. Als je de mening bent toegedaan dat je dat een goed idee vindt omdat tijdens het hoogtepunt van een kinderfeest toe te laten dan ben je in mijn ogen af en verdien je gee navolging,heb je geen gelijk en mogen mensen zich daar tegen verzetten.
Kromspraak wordt nooit rechtspraak! Sorry voor evt typefouten maar een ipad en ik zijn geen vrindjes blijkt telkens wee,welterusten!

bwanabanjo | 11-11-18 | 01:18 | 1

Ze hebben dat propagandafilmpje niet voor niets gemaakt. Vrouwe Justitia kijkt tegenwoordig door een donkere zonnebril. Wraken die rechters!

Dombo65 | 11-11-18 | 08:32

Kijken we komende intocht nog even uit naar deze Paarden doder.
imgur.com/a/wKqRgDn

NatNiks | 11-11-18 | 01:05 | 1

Inderdaad, die is ook blijven hangen bij mij. Ik onthoud gelukkig heel goed gezichten, zou ik misschien wat mee moeten doen met dat talent.

JoyCee | 11-11-18 | 08:53

Geweldig artikel. Lang leve de vrije pers !
Die Gedanken sind Frei en meer van deze prachtige teksten. Onze linkse overheid denkt ons er onder te houden met taakstraffen.
In Warns aan het IJsselmeer staat bij de Rode Klif deze tekst: Liever dood dan Slaaf.... De Friezen heeft tot nu toe niemand eronder gekregen. Bij Dokkum begint de victorie.

Eendragtmaaktmagt | 11-11-18 | 00:56

Spanje....... Reyes

DANNY3960 | 11-11-18 | 00:54

Artikel 1grondwet: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld.
Wordt dus stelselmatig aan de kant geschoven door een nieuw artikel 1 in onze grondwet: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen ongelijk behandelt...... Wie in genoemde gevallen ongelijk behandelt wordt is voor iedereen duidelijk..... Eigenlijk ironisch, schmink jezelf zwart met bijpassende pruik, kraak een pand en val kinderen die een kinderfeest vieren met hun ouders lastig en het Nederlandse recht spreekt per definitie in jouw voordeel als je de maskerade vol en overtuigend weet te houden. Toch raar gezien het doel van de kick out zwarte piet. De zwarte Piet die als grootste kindervriend snoep/kado komt brengen (Wit, zwart, enz, maakt niet uit) of het gekleurde equivalent die van rotzooi trappen (demonstreren) een levensdoel gemaakt heeft. Je vraagt je af of vrouwe Justitia niet alleen blind is, maar ook haar morele kompas kwijt is geraakt in het eens zo gezellige polder, tulpen, klompen, molens en sinterklaas land......

dijkbewaker | 11-11-18 | 00:54

Waar vind ik de informatie om te doneren?

metdedag | 11-11-18 | 00:53 | 2

Nierstichting ofzo?

Leptob | 11-11-18 | 01:01

Beetje cynisch, Leptob.

schijtzat | 11-11-18 | 06:37
-weggejorist-
Lafayette | 11-11-18 | 00:50
-weggejorist-
Leptob | 11-11-18 | 00:50

Het recht on te demonstreren geldt alleen voor tegendemonstranten die tegen racisme en discriminatie ageren. Dat heeft de rechter nadrukkelijk in het vonnis vermeld.

Mijn GS nick magnie | 11-11-18 | 00:48

De beste wetten (voor de burger) ter wereld zijn ontstaan door burgerlijke ongehoorzaamheid. Ik denk dat de samenleving gepolariseerd wordt door de uitspraken van de rechtbank en dat de meningsverschillen hierdoor juist op scherp worden gezet.
Vorig jaar 1 blokkade, nu rukt links volaan uit en de autochtoon zal dit flink aanpakken zoals blijkt uit het nieuws.
Waar gaat dat in 2019 eindigen? Burgeropstand of erger? Waar wil de overheid heen met ons?

Rest In Privacy | 11-11-18 | 00:45 | 2

De overheid zo de wil van het volk vertegenwoordigen, dus wat willen wij dat de overheid doet?
Democratie is nooit iets anders geweest dan en dun laagje chroom.

ugur | 11-11-18 | 06:53

Ik heb op school vroeger ook altijd geleerd dat "burgerlijke ongehoorzaamheid" 1 van de machten is. Naast de rechterlijke macht, de wetgevende macht, de ambetlijke macht (met invloed of stipheidsacties etc), de media had je als laatste burgerlijke ongehoorzaamheid als 1 van de machten die spelen in een samenleving. Gewoon een valide macht die in gevallen van nood gebruikt kan worden voordat er een (burger)oorlog uitbreekt.

Dus a) ze moeten eens gaan nadenken op welk punt ze zijn aanbeland, en b) mensen moeten niet zo miepen dat het zo slecht is (eigenrichting is slecht en verboden). Nee het is gewoon een valide middel als de rest het niet meer heeft begrepen cq zijn werk niet meer doet.

peterdh | 11-11-18 | 07:13
-weggejorist-
metdedag | 11-11-18 | 00:42 | 1

@ArjenZH
Leest u even mee met @Feynman? Zijn schrijven ontkracht in één keer al uw tegels bij het laatste topic. Hier kunt u lezen waaròm heel Nederland nu in de gordijnen vliegt vanwege het vonnis. Omdát het vonnis wel degelijk politiek gekleurd is. Omdat het wel volledig arbitrair is. Als Pegida netjes legaal een demo doet, compleet met vergunning, alles erop en eraan en ze worden met geweld weggejaagd ziet u dan dezelfde voortvarendheid? Dezelfde straffen? Nee hè? Dan is het tumble weed, krekels, bijtjes. Maar laat uzelf vooral niet hinderen door de onwelgevallige feiten.

Sjefke7807 | 11-11-18 | 00:32 | 2

hear hear

En mensen die allemaal maar mee gaan met de gedachtelijn van de rechtbank dragen al net zo bij aan deze volksvijandige standaarden.

Knufter | 11-11-18 | 00:57

Ah, tumble weed.

schijtzat | 11-11-18 | 06:39

Lang geleden was de rechterlijke macht onafhankelijk, nu laten ze zich misbruiken door actiegroepen die de gewoonte hebben om alles en iedereen voor racist uit te maken.
En kijk ze bukken en knippen, bang als ze zijn om voor racist uit gemaakt te worden.
Want dat wil rechter Jolanda Lootsma natuurlijk niet, voor racist te worden uitgemaakt.

Jan Dribbel | 11-11-18 | 00:30 | 3

Zou best kunnen dat rechters door linkse actiegroepen worden bedreigd. Is geen excuus maar zou een verklaring kunnen zijn

metdedag | 11-11-18 | 00:46

@Jan Dribbel
Wanneer was dat dan? Ik ben benieuwd.

Lafayette | 11-11-18 | 00:51

metdedag | 11-11-18 | 00:46

Wat vindt u ervan dat de staatssecreatris inzake Lily en Howick bedreigd werd en toen opeens onverwacht en onverklaard overstag ging?

Die is gewoon gezwicht voor terreur.

Knufter | 11-11-18 | 00:57

Wat Feynman uitlegt is het gevolg van een geprivatiseerde samenleving, met opzet uitverkochte vangnetten en uit handen gegeven soevereiniteit.
Het lijkt verdomme wel een opgezette deal tussen Link en Rechts...
Rechts de uiteindelijke touwtjes in handen middels Brussel,over de handel en wandel van de consumerende burgers, en links de banenpool en de rechterlijk macht om hun gutmensch inborst te laven aan de deugzijde van het spectrum Bestuur.

Welles! Nietes! | 11-11-18 | 00:19 | 1

Rechts die touwtjes in handen heeft? U heeft het Marrakeshdocument nog niet gelezen, zeker? U heeft de positie van de EU inzake Brexit niet gevolgd zeker?

Links is de doctrine van communisme: een superstaat waar een elite de dienst uit maakt. En die bestaat thans. Niks rechts.

Knufter | 11-11-18 | 00:59

Feynman slaat weer eens de spijker op z’n kop. De wet handhaven is prima, maar dan wel voor iedereen gelijk.
.
En dat laatste gebeurt niet in Nederland, door de politiek-correcte en politiek-corrupte rechterlijke macht.
.
Behalve dat deze rechterlijke macht sterk partijdig is, is zij, samen met het OM, er altijd op uit makkelijk te scoren om het overige falen te verdoezelen. En eerzame burgers als Geert W. en Jenny D. voor het hekje slepen is nu eenmaal véél makkelijker dan dat doen ongeregeld links tuig zoals bijvoorbeeld Antifa of KOZP.
.
Dit volk is het zat!

Brou Is Back | 11-11-18 | 00:18 | 2

Die mafkezen van 'we are here' zijn geen NL- staatsburgers... sterker nog, die zijn uitgeprocedeerd

.. maar ja, zodra dat onder de rechter komt kan je ze niet uitzetten...
Wie snapt het nog wel?

Joost2B | 11-11-18 | 00:30

Ik niet, Joost2B.
Maar zat ben ik het.

schijtzat | 11-11-18 | 06:41
-weggejorist-
Ongeblustekalk | 11-11-18 | 00:15

rechts heeft de waarheid, maar links heeft de macht.
tijd om dat te veranderen.

Kamikazepiloot | 11-11-18 | 00:14 | 1

Macht komt met een stok. Dat is geen dreigenment, dat is een feit. Macht betekent: het vermogen om de ander meer schade toe te brengen dan dat ze jou kunnen toebrengen. Zo gaat het al 600 miljoen jaar.

Praten is ook leuk. Maar aan het eind gaat alles om macht.

Knufter | 11-11-18 | 01:00

Opmerkelijk dat de degenen die de 'friese blokkeerders' uitmaakten voor tuig en het vreselijk eens waren met de uitgesproken straffen, zich niet laten horen.

Te veel feiten van Feynman voor jullie?

Fatwabuster | 10-11-18 | 23:59 | 2

Die linkse knuppels zitten teveel in een bubbel om te weten wat daarbuiten gebeurt

Kop Kaaz | 11-11-18 | 00:44

Heb jij wel gezien wat berbaar heeft gedoneerd, de schat. Niet vergeten, wanneer hij weer in deze panelen verschijnt, hem hem te feliciteren met dit royale gebaar!

therealbraindump | 11-11-18 | 07:16
-weggejorist-
Nivelleermarionet | 10-11-18 | 23:58

Eigen rechter spelen wordt door de rechtelijke macht disproportioneel afgestraft. Afkeurenswaardig dat de Leeuwardense rechters de strafmaat door dit principe hebben bepaald, waarbij de feiten en omstandigheden er niet meer toe deden. De PvdA-burgemeester wast haar handen, afgaande op de mediaberichten, in onschuld. Hoe kan een verantwoordelijke voor de openbare orde toestaan, dat een kinderfeest als de intocht van Sinterklaas door zwarte activisten wordt verstoord. Dat er een heftige tegenreactie door de lokale bevolking zou komen, was voorzienbaar, alleen zijn door justitieel en rechterlijk ingrijpen een aantal van hen de klos geworden met een strafblad op hun conto.

AndreP | 10-11-18 | 23:45

Ik zou als blanke zo graag dezelfde rechten willen hebben dan de zogenaamd minder bedeelden. Gewoon gelijkheid, is dat teveel gevraagd voor links?

Atheist-Priest | 10-11-18 | 23:44

Montesquieu draait zich om in zijn graf.

Montesquieue | 10-11-18 | 23:42 | 2

Ja, je moet toch wat als dooie

Eric Newby | 10-11-18 | 23:48

Eric Newby | 10-11-18 | 23:48 |

Ik lol'de even. Dank.

Kop Kaaz | 11-11-18 | 00:42

Topstuk weer Feynman! ... en zo raak.

saintinel | 10-11-18 | 23:37

Het zou geen rechterlijke macht moeten heten maar linkerlijke macht. Zoveel linkse d66 rechters en uitspraken zou een normaal redenerend mens bijna de toegangswegen naar de linksbank willen laten blokkeren

Olleke | 10-11-18 | 23:36

Bij traditionele Nederlandse cultuur en waarden horen Sinterklaas en zwarte piet. Rechter Jolanda Lootsma heeft overwogen deze zo zwak mogelijk te waarderen op formele gronden. Wat mij betreft gestuurd door politieke motivatie.

amygdala | 10-11-18 | 23:33

De autochtone Nederlander moet zijn (steeds een beetje hoger wordende) belasting betalen en verder zijn bek houden. Zodat de elite haar zakken kan vullen en sociaal wanorde blijft creëren om de macht te behouden. Vroeg of laat loopt dit fout en vraagt iedereen zich achteraf af hoe het toch zo ver heeft kunnen komen.

benjeallanggek | 10-11-18 | 23:31

Ik had afgelopen week weer een flink hoog oplopende politieke discussie met m'n ouders.... het is echt verbazingwekkend hoe stug mensen vast kunnen blijven houden aan de leugens uit Den Haag en Hilversum.

Mastermattie | 10-11-18 | 23:29 | 6

Nu vind ik Pauw best meevallen. Maar ik kijk pas sinds kort weer.

letopuwzaak | 11-11-18 | 00:07

Ach, altijd vrienden blijven met je ouders.

Het zijn tenslotte je ouders.

Maar intussen zijn het ook vuige babyboomers... ;-)

Dus vertel ze gerust dat zij niet Nederland hebben opgebouwd, maar hun ouders! Ja, opa en oma.

En als je dan toch bezig bent, zeg ze dan:

'Hey, jullie kregen de vrijheid die jullie wilden, de baan die jullie wilden en straks het pensioen dat jullie wilden. Terwijl wij vrijheid inleveren, een 'flexcontract' hebben en een pensioen, nou ik moet het nog zien'.

Gegarandeerd gesprekstof voor een gezellige familieavond.

Padjepejer | 11-11-18 | 00:08

@Padjepejer
Vrijheid inleveren,flexcontract zonder goed pensioen zijn vooral een gevolg van verkeerde flutstudies,foute gemakkelijke beroepskeuzes,en niet hard genoeg willen werken.

swassannuf | 11-11-18 | 09:02
▼ 3 antwoorden verborgen

En maar lachen om Putin, nederland is echt niet veel beter.

Henk de Vries2074 | 10-11-18 | 23:29

Goed dat er al meer dan een ton is opgehaald voor het hoger beroep. Dit artikel kan zo gebruikt worden als verweer tegen de belachelijk hoge straffen. Wat een opluchting dat er nog mensen zijn als Feynman, Baudet, Farage en Condell. Maar hoe onhoorbaar zijn zij eigenlijk tussen het voortdurende gedram van de Brusselse omvolkers en door de zogenaamd 'politiek-correct' orchestrerende omroepen, kranten en social media. Je moet goed zoeken wil je nog iets verstandigs horen of lezen. Feynman is elke week een lichtpunt in de alledaagse subjectieve en duistere berichtgeving.

Angélica de Sancé | 10-11-18 | 23:22

Het is tijd om het Nederlanderschap om te zetten in het merkrecht.
#Een cultuur waarin een ieder alle kansen krijgt, om zich te ontwikkelen naar eigen inzicht en kunnen.
Zonder religie,dwang of vervolging.
"Kick out, weg met ons!"

Rest In Privacy | 10-11-18 | 23:22

Mooi stuk, iets met spijkers en koppen.

SerTheFun | 10-11-18 | 23:21

Er zijn inmiddels ruim 6000 donaties gedaan. 6000 betrokken Nederlanders die zich met hun hart en portemonnee inzetten voor deze zaak.

Zou het niet prachtig zijn als die 6000 mensen zich ergens volgende week zouden verzamelen om fysiek een protestactie bij te wonen? Bijvoorbeeld op het Mediapark in Hilversum? Om in het hart van de linkse media te laten horen dat zij niet het enige geluid kunnen en mogen verkondigen? Ik zou het mooi vinden.

marcoplarco | 10-11-18 | 23:17 | 6

Mark_D_NL | 10-11-18 | 23:25
Jep, want helemaal doodgezwegen door de bekende media. Via PayPal en andere overmakingen zou er ws nog meer binnenstromen, het is nog maar pas begonnen. Tot zover: lang niet slecht.

Eric Newby | 10-11-18 | 23:44

Nu: 6456 donaties, € 133.162,00
Binnen een dag. Ik vind het behoorlijk wat.

knutsel_ | 10-11-18 | 23:49

@Eric Newby | 10-11-18 | 23:44

Inderdaad als de Paypal mogelijkheid er ook bij zou zitten zou het denk ik al op 200k zitten, makkelijk. Wat ook meespeelt is het tijdstip, vrijdagmiddag was de uitspraak, vrijdag, zaterdag en zaterdag avond/nacht is er zeer veel bij gekomen. Als dat dinsdag en woensdag had geweest zou de opbrengst minder zijn. Even 50 euro lappen met wat vrienden in de kroeg / cq bij het thuiskomen uit de kroeg en nog even GS aanzetten werkt een stuk soepeler dan wanneer je met de nacht van dinsdag op woensdag met je hoofd op de werkdag van morgen staat.

peterdh | 11-11-18 | 07:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Uitstekend artikel. Dat kan bij het hoger beroep van de blokker Friezen zo op tafel als bewijs van willekeur om de Friezen wel te vervolgen.

namensmijnhond | 10-11-18 | 23:15 | 2

Of ze bij de Blokker komen weet ik niet dus lees maar blokkeer

namensmijnhond | 10-11-18 | 23:17

Lol

letopuwzaak | 11-11-18 | 00:09

Tja, schijnheiligheid.. Een bekend fenomeen, ook hier in de roze panelen.

Wasbakplasser | 10-11-18 | 23:03

Mag je misschien al stiekem spreken dat er vijanden van nederland in nederland zijn?
Of overdrijf ik dan?

timmey | 10-11-18 | 22:59 | 2

Dat noemen we de 'Vijfde colonne'. En nee, dan overdrijft u absoluut niet.

Padjepejer | 10-11-18 | 23:02

Nee hoor, u overdrijft niet. Wel frappant vind ik dat Nederland in de meeste buitenlanden als een rijke en genereuze democratie wordt gezien. En dat ze ons beginnen te haten zodra hun verblaifsvergoennieng en baistandsautkiering zijn goedgekeurd. En dat de haatcampagne al begint zelfs nog voordat de gemeentereiniging het verpakkingsmateriaal van de Miele heeft opgehaald.

Nivelleermarionet | 11-11-18 | 00:11

Wat deze zaak aantoont, is in ieder geval dat de angst van de overheid voor onrust onder de gezagsgetrouwe burgers erg groot is.

Daar wordt tegen opgetreden. Het gaat erom het vee op de taxfarm rustig te houden. De activisten zijn blijkbaar geen bedreiging; ongetwijfeld vanwege het feit dat de veiligheidsdiensten diep geinfiltreerd. De AIVD noemt KOZP en de dierenbeschermers niet voor niets in zijn rapportages een terreurdreiging en zit tot in de haarvaten van de beweging.

De Zwarte Piet activisten zijn minder grijpbaar voor de overheid. Omdat de silent majority achter hun bedoelingen te mobiliseren valt, is voor de politie en veiligheid minder te sturen. Daarom, om die reden alleen, wordt zo hard opgetreden. Dat is meteen ook een verliezende strategie, de geest is de fles uitgelopen. En dat is voor de rechtsstaat Nederland geen goed nieuws.

Glasgow Argus | 10-11-18 | 22:47 | 4

De burger wordt wakker, eindelijk!

pickalilly | 10-11-18 | 23:21

Goeie weergave, Argus!

bisbisbis | 11-11-18 | 00:10

Ja, de strategie van onderdrukking werkt niet goed als je een meerderheid onderdrukt. De silent majority is nu boos en kan gemobiliseerd worden en dat heeft massa.

Als de elite slim was geweest dan had die burgemeester ook een tik op de vingers gekregen. Op de een of andere manier had haar beleid afgekeurd moeten worden: zo doen we dat niet de volgende keer. Daarmee zou de meerderheid gerust zijn gesteld. Maar ja, dat is wel een nederlaag voor de elite. Eigen fouten erkennen, daar is de elite niet goed in.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 08:19
▼ 1 antwoord verborgen

Ollongren kwam net melden dat dit artikel volgens haar vriending nepnieuws is en of meneer Feynmans zich aub even bij de popo wil melden om even te palaveren over een aangifte met zijn naam erop.

ScumbaggusMaximus | 10-11-18 | 22:38

Kom op mensen. 130k, mooi, maar kan beter..!

Steek deze dappere Friezen een hart onder de riem. Het beschermen van de eigen cultuur en liefde voor het vaderland moet worden beloond. Niet alleen de kosten voor de advocaten, deze helden verdienen een fijne vakantie en een groot feest.

Weg met dat linkse geteisem dat ons Nederland kapot wil maken.

Padjepejer | 10-11-18 | 22:34

Het grote verschil tussen de blokkade door de Friezen en de blokkade door de po0litie toen zij staakten is dat de ene groep volgens de rechter zeer gevaarlijk bezig was en de tweede groep nooit voor de rechter kwam.

langzullenweleven | 10-11-18 | 22:32 | 1

Feynman mijn beste maar het is toch bekend. Alles wat ook maar enigszins afwijkt van de norm van de MSM is schandalig, ulrarechts, extreem, fascistisch, racistisch, en radicaal. En dat is ook niet zo vreemd helaas want de gemiddelde "journalist" is volledig geindoctrineerd door het onderwijs systeem. Op de school voor Journalistiek is men niet gecharmeerd van alles wat buiten de policor bubbel gedachte valt. Wat dat betreft "complimenten". Waren het niet Stalin of Goering die zeiden: "Als je het onderwijs bezit, bezit je de staat". En wat dat betreft is het links in Nederland verdomd goed gelukt.

Basil Fawlty | 10-11-18 | 22:32 | 13

@Nanker Phelge | 11-11-18 | 00:30 |
Yup. Heb het al gecorrigeerd zie mijn bovenstaand plempsel.
En Nanker. Niet dramatiseren met woorden als "klusterfuck" Effe rustig doen. ok? Was een schoonheidsfoutje. Verder niks aan de hand ;-)

Basil Fawlty | 11-11-18 | 00:36

Basil Fawlty | 10-11-18 | 22:32 |

Ik ga u favoriteren in de commentssectie. Kleine moeite en graag gedaan.

Kop Kaaz | 11-11-18 | 00:37

@mezelf
Gooit "vieze" ipv van "viesje" omhoog. Duh.

Basil Fawlty | 11-11-18 | 00:48
▼ 10 antwoorden verborgen

Uitstekend dat de feiten eens op een rijtje zijn gezet. Wat gaat de politiek aan deze willekeur doen?
Kamervragen!!

ProAsfalt | 10-11-18 | 22:31

Dit land is stuk. Ik wil een nieuwe.

matatwork | 10-11-18 | 22:31 | 4

In de Lidl momenteel in de uitverkoop. Wordt wel Deutschland dan.. muss ich dich vielleicht enttäuschen..

suscrofa | 10-11-18 | 22:38

Herzlich Willkommen im 13. Provinz der Niederlanden aus das 17. Bundesland der Deutsche Republik!

Frau Merkel | 10-11-18 | 23:46

Schön wär's...
-
daar zijn ze nog niet zo hard van het padje als ze hier zijn - EN ze hebben geen BPM.

bisbisbis | 11-11-18 | 00:19
▼ 1 antwoord verborgen

De veroordeling van de leden van het Friesch Bevrijdings Front en het Friesche Republikeinse Leger door de Nederlandse rechtbank, maakt duidelijk dat de Hollandsche elite de Frisii nog altijd onderdrukt....

F. von Zeikhoven | 10-11-18 | 22:28

Verdorie! Site doet 't niet meer. Tijd om naar bed te gaan.

koeberg | 11-11-18 | 00:27

Die link is niet te lezen op zondag haha: ze zijn dicht, het Reformatorisch Genootschap.
Zondag lezen ze uitsluitend in de Bijbel.

kleurdoosje | 11-11-18 | 10:17

Correctie: Reformatorisch Dagblad.
Geen wereldse nieuwsgaring op zondag, mensen. Doorlopen naar de kerk!

kleurdoosje | 11-11-18 | 10:19
▼ 2 antwoorden verborgen

alle mensen die hier profiteren van onze faciliteiten en uit een veilige land komen en hier de boel willen verzieken per direct terug. Wat kom je hier doen bijdrage aan de maatschappij of de maatschappij naar de knoppen helpen. Taak van de overheid dit gevoel in goede banen leiden en niet wachten tot het escaleert.

foxhunter | 10-11-18 | 22:26 | 3

De overheid en rechtspraak zorgt met hun onrechtvaardige handelen (rechtsongelijkheid en vooringenomenheid) juist voor polarisatie.

Rheia | 10-11-18 | 23:15

Ach jongens, ze kijken alleen naar ons voor geld en voor verkiezingen.

Muuke | 10-11-18 | 23:45

Daar ben ik het helemaal mee eens, maar het werkt opeens heel anders op moment ze de verblijfsstatus hebben. Je woont er opeens maar bij in.

Atlantis-95 | 11-11-18 | 00:47
-weggejorist-
Breinbrouwsels | 10-11-18 | 22:23

Dat komt omdat onze overheid aan de verkeerde kant van de streep staat. Een puppet government van de EU. Die staan voor ongebreidelde import van rommel. Wij moeten dat maar slikken of we worden zwaar gestraft.

Oepsie1234 | 10-11-18 | 22:22

Beste Feynman je roept ons bij eventueel verzet of demonstratie op om vooral op het rechte pad te blijven en komt met een reeks voorbeelden van tegenpartijen die het niet zo nauw nemen met the right thing. Soms doet de nood wet breken, daar kun je niet omheen. Zolang er geen sprake is van geweld zoals in Friesland een jaar geleden denk ik dat het volk vooral de grenzen moet blijven opzoeken.

suscrofa | 10-11-18 | 22:20

Aangezien je voor het doodrijden van mensen een lagere straf krijgt, zou je daar bijna aan gaan denken in plaats van blokkeren.

EqutiX | 10-11-18 | 22:19 | 2

Nee daar zou je niet en zelfs niet bijna aan denken. Er moet wat gebeuren aan de strafmaat voor stomme trutten en eikels die bezopen of met een smartphone in hun handen zitten terwijl ze iemand doodrijden.

suscrofa | 10-11-18 | 22:25

@suscrofa

Eens. Ik pleit er derhalve voor om vanaf nu te spreken van een 'dumbphone'.

MickeyGouda | 10-11-18 | 22:51

Echte Nederlanders zijn simpelweg te lief. Marokannen en dat andere kopz-tuig lakken alle regels aan de laars en komen er mee weg. De overheid pakt alleen zwakkeren. .

deluiegriek | 10-11-18 | 22:17 | 2

De overheid pakt alleen mensen die normaal de wet erkennen. Totdat deze goede Nederlanders zodanig geschoffeerd worden door het tuig dat ook zij buiten de lijntjes kleuren.
Waarna het laffe schoftentuig van de overheid de zwaarste middelen uit de kast trekt. Vijanden van Nederland, ja JIJ - Rutte en co.

Jan Passant mk2 | 10-11-18 | 22:21

En wat is dat ineens met die 'kwetsbare wijken' met 'kwetsbare mensen'? Moet ik me voorstellen dat je na het dagelijks invalide schoppen van een blanke bejaarde weer met je buit terugrijdt om thuis lekker kwetsbaar te gaan zitten wezen?

Poesmobiel | 10-11-18 | 22:26

je rechter noemen betekent toch iets, dat betekent dat je recht spreekt. waar gaat het fout is hier. Je zuipt te veel en rijd vervolgens een aantal kozp omver dan krijg je minder straf . Goed dat jullie voor deze variant gekozen hebben. Donatie al gedaan. Waanzin

foxhunter | 10-11-18 | 22:15 | 1

Ik begrijp wat je bedoeld en daar ben ik het ook mee eens. Ik ben alleen bang dat we moeten kijken naar het OM. Die bepaalt wat wel/niet voorkomt. En dat noem ik een politieke keuze die is gemaakt.

Atlantis-95 | 11-11-18 | 00:49

De rechterlijke macht zit achter onze kinderen aan met dit besluit.
Demonstraties van zeer kleine minderheden zijn belangrijker dan het welbevinden van onze kinderen.
Die rechters,hebben zeker, net al degenen die de leiding hebben, geen kinderen.
Het zijn kinderhaters.

watergeus | 10-11-18 | 22:14

Het is als met de kernenergie discussie. Jarenlang, dag in dag uit probeert het NOS journaal en de meelopende media kernenergie te demoniseren. Nu blijkt opeens een ruime meerderheid achter Klaas Dijkhoff's voorstel te staan. Zo ook met al dat Zwarte Piet geketter: een overgrote meerderheid is deze drammerij meer dan zat. Iedereen ziet hoe krom in NL gesproken wordt over iets wat ludiek bedoeld en binnen de context van de Sinterklaas folklore (houd het kinderfeest in ere) terecht was. Martin Bosma en de PVV zijn de geuzen van 21e eeuw. Hoezee!

Eeuwig..Op..Vakantie | 10-11-18 | 22:06

Het is de regenten tegen het volk. Maar wij zijn met meer.

Tempolier | 10-11-18 | 22:05 | 2

Wij zijn met meer maar de overheid heeft een heleboel technologische speeltjes waar u alleen maar van kunt dromen.
Wil je de overheid een stap voorzijn dan zul je ze eerst hun ogen en oren moeten ontnemen en volledig off-the-grid gaan.

Mastermattie | 10-11-18 | 22:07

Helaas zegt dat meer nog bar weinig in de grote Europese technocratie waar wij deel van uitmaken.

suscrofa | 10-11-18 | 22:48

Ik geloof nog eerder in Sinterklaas dan in de objectiviteit/onpartijdigheid van de Nederlandse overheid. Het zijn bezetters en de meeste Nederlanders laten zich bezetten.

GeorgeSjores | 10-11-18 | 22:00 | 4

Zit nog in onze genen sinds WOII maar ook toen was er verzet en zijn de slechteriken uiteindelijk vervolgd, kaalgeschoren of geëxecuteerd. En als de opgekropte frustratie over het leed van de onderdrukking en het onrecht eindelijk naar buiten komt, dan weten we ze wel te vinden, de verantwoordelijke die ons dit aandoen. Knippen en scheren die hap.

Rheia | 10-11-18 | 23:20

Nog een Vestdijk lezer?

Rest In Privacy | 10-11-18 | 23:55

@suscrofa,
Ah Vestdijk, mooi! Bent u de eerste honderd bladzijden doorgekomen? ;-)

kleurdoosje | 11-11-18 | 10:09
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zit trouwen even te denken. Is Ghana niet gewoon een veilig land?
Kunnen we anders niet door-crowd-funden dat crimineel Jerry A. met zijn gevolg weer terug kan keren naar land van herkomst?
Dan hoeven ze niet elk jaar zo vreselijk te lijden onder de waanbeelden dat de zwarte pieten bedoeld zijn om hen belachelijk te maken.

Rommelende Onderbuik | 10-11-18 | 21:59 | 10

Jeffrey Afriye is een betaalde Sorostrol, een beroeps activist zonder respect voor dit land. Heel jammer dat hij zich niet inzet in het land van herkomst, maar daar is vast alles veel beter dan hier bij de ontstellende verschrikkelijke racisten. Heimelijk is Jeffrey teleurgesteld in zijn Ashanti voorouders dat zij nooit zijn familieleden slaaf hebben gemaakt en hebben verkocht aan Arabieren waardoor ze konden worden afgevoerd naar Amerika. Nu doet hij aan cultural appropriation, alsof hij zelve persoonlijk nog slachtoffer is van de Nederlandse slavernij en daarom de aanblik niet kan verdragen van onze Zwarte Piet, een replica Moor die de noordelijke stranden afroomde op zoek naar blanke slavinnen en slaven, zie roe en boot en zak.
Alsof slaven op de katoenplantages er allemaal in Zwarte Pietenpakjes bijliepen zeker!
Sinterklaas: leefde van 280 tot 342 na Chr.
Columbus ontdekte werelddeel Amerika in 1492
Begin Nederlandse slavernijhandel begon in 1621.
Maar Sinterklaas heeft katoenplukkers in dienst?

kleurdoosje | 11-11-18 | 10:01

Eric Newby | 10-11-18 | 22:26 | favoriet
Een flitshuwelijk met een Anja-Meulenbelt-achtige?

Rommelende Onderbuik | 11-11-18 | 11:33

De zwarte Piet die eind 19e eeuw werd geïntroduceerd droeg een kapiteinskostuum en was een boeman die stoute kinderen meenam.
Heeft natuurlijk een directe link met de moorse kapers die de kusten van Noord-West-Europa afschuimde om mensen te roven en als slaven te verhandelen in Noord_Afrika.
Dat lijkt me toch een duidelijke link naar slavernij.
Zoals ik het begrijp worden mijnheer Airfryer en andere negers die hier aanstoot aannemen, liever niet geconfronteerd met hun pijnlijk verleden als slavendrijvers.
Ofschoon ik denk dat geen blanke het ze kwalijk neemt en hen de daden van hun voorouders verwijt.

Rommelende Onderbuik | 11-11-18 | 11:37
▼ 7 antwoorden verborgen

Op de linkse staatsomroep vooral het signaal dat deze veroordelingen volledig terecht zijn. Wellicht moeten ze de post van Feymnan lezen die de 'feiten' uitstekend weerlegt.

BozePaarseMan | 10-11-18 | 21:58 | 1

Staatsomroep is domme schapen media. Mensen die dat nog voor waar aannemen verdienen ook niet beter!

Mastermattie | 10-11-18 | 22:00

Dank Feynman. Griezelig allemaal. Elke keer weer die willekeur, de kulargumenten, de kromme redeneringen en de wonderlijke, onvergelijkbare strafmaten.
Kan me voorstellen dat de Ankers bijvoorbeeld in hoger beroep o.a. zullen aanvoeren dat de bussen ook zonder blokkade nooit op tijd in Dokkum hadden kunnen zijn. Feit. Maar ook dat de rechter dan weer ijskoud beweert dat zij daarover van mening verschilt. Eng. Doodeng.

Poesmobiel | 10-11-18 | 21:58 | 2

Deze rechter doet dus gerechtelijke uitspraken op basis van zijn of haar mening.... Interessant....

Rheia | 10-11-18 | 23:24

Het Roland Freisler effect...
Toch even die Godwin ja.

J-van-de-Bontekoe | 11-11-18 | 12:17

Kijk maar uit Fijne Man, als het zo doorgaat met die rare overheid, dan worden dit soort stukjes als 'opruiend' aangemerkt en wordt GS als 'verdachte' aangemerkt en wordt tot strafvervolging overgegaan en dan is het misschien niet eens zo vergezocht als Bart van GS, wie weet in hoger beroep, bij het Hof van Den Bosch face-to-face komt te staan met de speciaal voor dat doel beëdigde raadsheer en GS-hater Bart N. Tja, je zou er bijna paranoïde van worden.

isitsoornot | 10-11-18 | 21:53 | 1

De volksopstand groeit evenredig mee mocht het zo ver komen.

Rest In Privacy | 10-11-18 | 22:11

Wauw, zelfs de trollen kunnen er geen speld tussen krijgen. Dan wachten we de reactie van de andere 3 ubertrollen nog even af.
Maar voorlopig mag en ben ik het volmondig eens met Feynman.
Mochten de anderen betere argumenten hebben, nog niet vertoond maar je weet nooit, dan ben ik ook weer tegen.

MarcS | 10-11-18 | 21:53 | 1

Elke trollen doel je op?

Atlantis-95 | 10-11-18 | 23:57

Waarden die haaks staan op onze veilige tolerante samenleving".
Nee. Jammer genoeg niet.
De uitkomst van deze zaken ligt in lijn met de wil van de meerderheid van het volk.
VVD stemmers.
GL stemmers
D66 stemmers
PvdA stemmers (allebei)
Uitsluitend binnen deze partijen huizen de mensen die het om en de rechterlijke macht bevolken.
Met democratische steun van een (hele) krappe meerderheid van de bevolking.
Nederland als rechtsstaat (en soevereine natie) is ondertussen afgeschaft, maar in ieder geval wel op democratische wijze.

jemagookniksmeer | 10-11-18 | 21:53 | 2

Tijdens verkiezingstijd wat totaal anders zeggen dan je later gaat doen. Democratisch?

Mart6037 | 10-11-18 | 22:17

Das liegen, maar dat is breed geaccepteerd tegenwoordig als je politicus bent.

J-van-de-Bontekoe | 11-11-18 | 12:16

men kom er langzamerhand achter hoe het zit met verdeel en heers, een burgeroorlog is in gang gezet door de regering en haar rechters.

Genodigde | 10-11-18 | 21:50 | 1

Het establishment is niet dom maar gewoon kwaadaardig. Die richten meteen een politiestaat op de seconde dat er ook maar een scheet van een gerucht is van een burgeroorlog

Kop Kaaz | 11-11-18 | 00:27

Ma chère patrie je pars
Je vous aime mais je pars
Vous n'aurez plus d'enfant
Ce soir…

Vrij naar "Je Vole" van Michel Sardou

MickeyGouda | 10-11-18 | 21:47

Jaar of 10-15 duurt dit nog. Gramsci's mars door de instituties is zeer succesvol geweest, en de Nederlandse ambtelijke apparaten, maatschappijen, verenigingen, politieke partijen, onderwijslagen, bureaus etc zitten vol met 1968-ers met een links activistisch verleden. Ik houd me maar een beetje vast aan de jeugd van de jaren 80 (yuppies etc.), wanneer allen voor hen zijn uitgestorven, kwa machtsposities en stemrecht, zou het misschien weer goed kunnen komen

skoftig | 10-11-18 | 21:43 | 5

Mastermattie | 10-11-18 | 21:58 |

Nee hoor, de meeste studenten slaan linkse pietpraat uit. Zelfs de wat conservatievere denken dat klimaatverandering de schuld is van de mens, Trump dom is en de PVV nazis zijn.

Moet je nagaan wat de (nog) linksere exemplaren denken/vinden.........

Kop Kaaz | 11-11-18 | 00:21

@knufter
Kijk eens wat er de afgelopen 30 jaar is gebeurd. Janmaat is verguisd voor uitspraken die nu door de PvdA worden gedaan. Het verzet breid zich gestaag en soms met sprongetjes meer en meer uit. De actie van arrogante rechters aangestuurd door policor zorgen voor de sprongetjes the times they are changing.

metdedag | 11-11-18 | 00:32

metdedag | 11-11-18 | 00:32

Wilt u nou zeggen dat we iets opgeschoten zijn sinds Janmaat en Fortuijn?

Ik zou zeggen dat dingen achteruit gegaan zijn.

Knufter | 11-11-18 | 01:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Wanneer je tegen racisme strijdt, strijdt je niet voor wederzijds begrip om nader tot elkaar te komen. Er is geen vraag naar een dialoog, maar naar veroordeling. Als we nou gewoon eerlijk zijn is het een goede manier van deugen, dat ter compensatie dient als tegengewicht van het gegeven dat je je eigen verantwoordelijkheid beter had kunnen benutten op een dagelijkse doordeweekse dag. En de sensatie krijg je er gratis bij.

Nee, sinds de schop onder de kont als mishandeling wordt bestempeld is het er niet beter op geworden. Wat nou kick out? Kick under is gepaster.

BrokenTipi | 10-11-18 | 21:40

Goed werk, Feynman. Als je dit allemaal bij elkaar ziet dan krijgt je vertrouwen in de rechtsstaat toch wel een opdoffer.

JvanDeventer | 10-11-18 | 21:39

Ja, en dit probleem gaat niet meer weg. Als W-Europa volledig is weggezakt in chaos en het weer een duister continent is geworden, kan Poetin als hij wil hier de hele boel binnen een week opvegen.

Rest In Privacy | 10-11-18 | 21:39 | 1

En dat laatste begin ik steeds minder erg te vinden als het zou gebeuren.

negorij | 11-11-18 | 12:59

Ik zie graag zeer binnenkort kamervragen hierover; Wie van de partijen durft het aan? Omtzicht?

antonconstandse | 10-11-18 | 21:36 | 1

Martin Bosma

Lupuslupus | 10-11-18 | 21:41

Laat wat hooligans van Feyenoord ofzo de sint en pieten beschermen, of van een zekere motor club. Die Angels.
Gewoom aanwezig, omdat ze toevallig nog in de Sint geloofden.

boerk | 10-11-18 | 21:36 | 2

In Eindhoven gaat de harde kern van PSV Sint en de Pieten beveiligen.

Trumme | 11-11-18 | 01:00

In Engeland is een beweging van Football supporters van allerlei clubs, mannen, vrouwen en kinderen, die samenwerken met de Idiase Sikhs opgericht in Londen in 2017. Ze organiseren grote marsen en toespraken. Ze demonstreerden vorig jaar in memory of the victims of Islam terror bombing attacks en extremism in England. De naam ben ik vergeten, het komt hier ook nooit in het Nieuws, ik dacht Football Lads Alliance, FLA ofzo. De eerste mars vorig jaar was heel vreedzaam en indrukwekkend.

kleurdoosje | 11-11-18 | 09:24

Als je links bent krijg je een vrijbrief om te doen wat je wilt bij demonstraties want je zult nooit opgepakt worden. Antifa voert het vuile werk uit van Groen Links en mag er mee weg komen terwijl Groen Links de handen in onschuld wast.

Osdorpertje | 10-11-18 | 21:36

Feynman heeft een prima stuk geschreven waar - volgens mij - niets tegenin te brengen valt.

Je gaat je zo langzamerhand toch afvragen of Nederland nog Nederland wel is.

Maar aan de andere kant: ja, dit is Nederland.
Want als het gaat om onrechtvaardigheid t.o.v de eigen bevolking, hebben we een naam hoog te houden.

Heppie-even-voor-mij | 10-11-18 | 21:34 | 1

Het stuk land hier heet Nederlinks.

Earl_of_Doncaster | 10-11-18 | 21:38

Wanneer je de derde wereld importeerd, krijg je vanzelf derde wereld problemen....

TonyMontana010 | 10-11-18 | 21:32

de roe erover en in de zak naar spanje, zonder pasport.

newray | 10-11-18 | 21:30

Nou wordt polarisatie weer weggezet als iets verkeerds. Ik ben benieuwd hoe een voetbalwedstrijd er uit ziet zonder gepolariseerde spelers. En stel je eens voor dat die spelers wel gepolasiseerd zijn dan komt er na twee maal drie kwartier een uitslag. Basta. Het potje gepolariseerde pietenvoetbal moet een keer worden afgefloten. Het team van Jerry staat inmiddels met 99999-1 achter. Het is klaar. Naar de kleedkamers, uithuilen en oprotten. Eventueel in een bus.

Leptob | 10-11-18 | 21:28 | 2

Ja maar wie gaat die bus dan betalen?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 10-11-18 | 21:34

Jij. Wij. Ik in elk geval.

Bakkeleures | 10-11-18 | 21:39

De overheid realiseert zich dat de nu veroordeelden een veel grotere beweging kunnen opstarten dan Pegida of de anti-Sint groepjes.

En dat moet de kop worden ingedrukt. Heb het al vaker gezegd: we hebben al heel lang geen dienende maar een repressieve overheid. Een politiestaat kan hier binnen een paar weken worden geïntroduceerd, dankzij alle mooie regeltjes die er zijn. "Voor ons eigen bestwil."

Fanshitter | 10-11-18 | 21:28 | 3

Alleen niet goed nagedacht over de gevolgen en dat dus averechts werkt.

Bijtendehond | 10-11-18 | 21:37

Eens! De inzet wordt door het OM flink verhoogd met de strafmaat en het volk reageert nu eindelijk prompt met de portemonnee. Overtuigend zou ik zeggen.
It giet oan...

Bakschuif | 10-11-18 | 21:39

Dat weten ze dondersgoed. Het AIVD rapport liegt er niet om op de manier waarop "rechts-extremistische" groepen ook als terreur-organisaties worden beschouwd.
Ik heb het zelf een aantal weken geleden mogen ervaren, toen er sprake was van een demonstratie van Identitair Verzet tegen de As-Soennah moskee. De burgemeester verplaatste de locatie van de demo naar de andere kant van 070 en op de plaats waar mensen van IDV hadden afgesproken (in Nootdorp) wemelde het van de politie en ME ook zat er in het restaurant een "stille" (sorry minkukels, jullie moeten echt zorgen voor een betere vermomming). Mensen werden op een parkeerplaats ingesloten en auto's werden doorzocht (uiteraard werd er niets gevonden).
Als de overheid ooit beweert dat er te weinig budget of mankracht is voor het afhandelen van uw of mijn (legitieme) aangiftes, dan moet u hier nog maar eens aan terugdenken.
De overheid heeft voldoende capaciteit maar de verkeerde prioriteit.

Mastermattie | 10-11-18 | 21:53

En dan de bejubelde burgemeester die op 30 april 2013 op een gevulde Dam in Amsterdam een jonge vrouw haar grondwettelijk recht op demonstreren ('Ik ben geen onderdaan') ontzegde, en liet wegvoeren door de politie? Dan gnuift het gezag later dat het 'een misverstand' was....

Fatum | 10-11-18 | 21:27

"Waarden die haaks staan op onze veilige tolerante samenleving."
Ha ha ha Welke? waar dan?
De terugtredende overheid schuwt elke vorm van uitoefenen van gezag om de eenvoudige reden dat ze het niet meer hebben. De overheid is een laffe baantjesmachine geworden waarin "flinke mensen" al bij hun eerste optreden geloosd worden en de bange laffe broekepoepers floreren. Face it: we're doomed! Burgers kunnen hun mandaat aan de overheid terug gaan halen. Het wordt niet meer uitgevoerd. We zijn op ons zelf aangewezen voor vrijwel alles wat we bij de overheid belegd hadden. Ik zeg u: het wordt oorlog! Niet als die van 70 jaar geleden, maar een heel andere. Ik zie er niet naar uit.

Bakschuif | 10-11-18 | 21:26 | 3

De overheid is niet terugtredend. De overheid zit op alle fronten van ons leven, nog net niet tussen de lakens, behalve als je een uitkering hebt en blank bent, dan kunnen ze ook nog beslissen wie het wat gaat kosten als je regelmatig wat tussen de lakens hebt.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 00:28

En het trieste is, die overheid blijft maar groeien. Als een bedrijf met een waterhoofd-management. Alleen gaat een bedrijf dan failliet, een overheid vraagt moeiteloos en zonder scrupules een grotere financiële bijdrage van de “onderdanen”.

J-van-de-Bontekoe | 11-11-18 | 09:53

"Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society."

LiniaalRectaal | 11-11-18 | 18:59

Wat Feynman zegt.

Rest In Privacy | 10-11-18 | 21:23 | 4

Wat kuifje en SB (son of a bitch? ;) zeggen.

Rest In Privacy | 10-11-18 | 22:56

Wat zei Feynman dan ?

suscrofa | 10-11-18 | 23:01

@ suscrofa | 10-11-18 | 23:01
Live long and prosper.

Rest In Privacy | 10-11-18 | 23:18
▼ 1 antwoord verborgen

De voorbeelden aangehaald in dit verhaal maken duidelijk hoe extreem politiek deze veroordeling is. Uiteindelijk blijft staan; wat strafbaar is is strafbaar. Dat anderen dingen doen die niet mogen, betekend niet dat jij het wel mag. Maar de keus om toch tot vervolging over te gaan is politiek gemotiveerd. De straffen zijn écht buiten alle proporties. 33 mensen zijn geslachtofferd vanwege hun afkomst en huidkleur; als ze gepigmenteerd waren en uit het midden oosten, de Antillen of Afrika kwamen, hadden ze nooit vervolgd geworden. Het systeem is racistisch, en niet zoals onze activistische groepen denken.

bulk | 10-11-18 | 21:23
-weggejorist-
frank4444 | 10-11-18 | 21:22 | 1

Wat ik nou niet snap is dat als argument wordt aangevoerd dat kozp perse daar wilde demonstreren omdat ze dan media aandacht zouden krijgen. Als ze wel in Dokkum waren geweest en geen overtredingen hadden begaan (zoals door rechtbank wordt aangenomen) dan hadden ze nauwelijks aandacht gekregen. Nu hebben ze bij elkaar al wekenlang het nieuws gehaald dankzij die blokkeerfriezen dus dat argument klopt voor geen meter

Ben Hetzat | 10-11-18 | 21:22 | 4

KOZP wil dit jaar alsnog naar de plaatselijke intocht in Dokkum gaan, dit omdat ze vorig jaar verhinderd waren, alsof ze toen niet al zelf ook te laat waren. Onderweg en zelfs zonder tussenkomst van de BlokkeerFriezen was hun demonstreervergunning ingetrokken, ze zouden veel te laat aankomen in Dokkum, het programma zou het op dat tijdstip niet meer toestaan om te demonstreren. Dit is de opdracht van de politie geweest om hun bus terug te brengen richting de afsluitdijk, het had niet van doen met de blokkeerders.
Hopelijk is Dokkum op de hoogte: Kick Out Zwarte Piet doen dit jaar alsnog een poging om de boel te komen versjteren, als ze daarvoor tenminste op tijd hun nest uit kunnen komen.

kleurdoosje | 11-11-18 | 08:45

Dat typhus tuig heeft hier in Gouda de boel enorm op de stelten. Kleine kinderen die er nachtmerries aan over hielden... dat hoor je niet in het nieuws. je hoort wel dat een agentje een klap heeft gekregen. Waar ze met hun theedrinkgedrag zelf om gevraagd hebben ondertussen. Met tuig is niet te redeneren, mensen.

lovekila | 11-11-18 | 09:25

kleurdoosje | 11-11-18 | 08:45
En is de NVU ook weer uitgenodigd door die linkse burgerdoos?

J-van-de-Bontekoe | 11-11-18 | 09:50
▼ 1 antwoord verborgen

De Nederlandse oorspronkelijke bewoner laat zich lang uitdagen. Is geduldig met domme mensen. Wil het succes van deze samenleving delen.
Nu de eigen cultuur zo wordt aangevallen keert de tolerantie. Het gegeven respect is nooit terug gekregen.
De talentloze klagers zullen hun acties als een boemerang terug in hun gezicht krijgen. Snoeihard. Het is niet anders.

Rest In Privacy | 10-11-18 | 21:20

Links is diep geinfiltreed in OM VVD CDA Ik denk dat Putin hierachter zit

Jacktheflipper | 10-11-18 | 21:18 | 2

Nee hoor, hij zit hier hiernaast en lacht zich de ballen uit de broek...

Bakschuif | 10-11-18 | 21:28

Putin is vooral verbaasd dat we hier blijkbaar het communisme in willen voeren.

Kapitein Stijlvol | 10-11-18 | 21:42

True Dutch story

Vlasbaard | 10-11-18 | 21:17 | 1

Uitstekend stuk Feynman.
Ik vraag me af waarom ik nog belasting betaal voor het sociale contract met de overheid. Krijg er enkel ellende voor terug.

oakmont | 10-11-18 | 21:25

Spot on.

Rheia | 10-11-18 | 21:15 | 1

Eens. Behalve Feynman's laatste zin. Dat Nederland bestaat niet meer.

Lupuslupus | 10-11-18 | 21:44

Het wordt een begin van onderdrukking, terreur en vervolging als we dit nog verder toelaten. Wip de NPO en de regering. Ken uw geschiedenis. Alle extremismen vanaf de Franse Revolutie volgden hetzelfde pad m.n. de extreem linkse revolutionairen. Het pad van intimidatie, propaganda, geschiedvervalsing, infiltratie van de overheid, bestendiging van financiele bronnen (toekenning subsidies) etc. Lees het boek "de vierde wereldoorlog", het pad van Marx naar Allah" van Peter Siebelt en het wordt op slag duidelijk hoe de kaarten zijn geschud vandaag de dag. www.bol.com/nl/p/de-vierde-wereldoorlog/1001

matrixbluepill | 10-11-18 | 21:13 | 2

Niet meer beschikbaar bij die bolle blauwe

schijtzat | 10-11-18 | 21:16

Als je voor mishandeling een lagere straf krijgt, dan voor een snelwegblokkade, dan roept het openbaar ministerie in wezen op tot geweld tegen KOZP bij de volgende gelegenheid.
Ik vind dat geen taak van een rechter.

tipo | 10-11-18 | 21:13 | 8

Geweld is sowieso een stuk makkelijker, zeker ook gezien de doelgroep van dit verachtelijke groepje "mensen". Je hoeft alleen maar heel hard "pedofiel" te roepen en achteraf weet niemand meer wie het was maar zijn ze er allemaal van overtuigd dat ze de kinderen voor erger behoed hebben.

Pierre Tombal | 10-11-18 | 22:15

@Pierre Tombal
Zelfs die komen er nog mee weg joris *kuch* demmink

Mastermattie | 10-11-18 | 23:18

Demmink was slim genoeg om zijn viespeukerij achter gesloten deuren te doen. Midden op een schoolplein of speelplaats is iets andere koek.

Pierre Tombal | 11-11-18 | 10:56
▼ 5 antwoorden verborgen

Als blanke autochtone Fries of Hollander heb je vele streepjes voor, wat betekent: politiek, politie en justitie geven je extra aandacht en je veroordelingen zijn hoger. Zoiets heet discriminatie en racisme. Er zal wel een meldpunt voor zijn.

Fijnstoffer | 10-11-18 | 21:12 | 1

Black privilege. Omdat ze zo bang zijn voor white.

Rest In Privacy | 10-11-18 | 21:22

De gecoördineerde actie van Antifa, LZNL, GroenLinks en autonome handlangers destijds tegen Pegida is nog niet verjaard. Het OM kan een inhaalslag maken door in navolging van dit Friese vonnis, dat blokkeertuig en opperopruiier Rutger Groot Wassink (er is beeld van zijn opruiing, bij AT5) alsnog te vervolgen. Er staat ze niks in de weg. Het Indymedia archief met betrekking tot die blokkade is er ook nog steeds.
Gaat niet gebeuren, natuurlijk. Maar het zou best kunnen.

Stormageddon | 10-11-18 | 21:11 | 3

Jammrgenoeg is er destijds niet meteen minitieus de NAW van de "demonstranten" (agressief antifa tuig) genoteerd, itt tot wat bij de blokkeer-helden wel is gebeurd.

peterdh | 10-11-18 | 21:35

Joh. Hadden die "demonstranten" hun ID kaart thuis laten liggen? Da's toch ook strafbaar?

marcoplarco | 10-11-18 | 23:08

Thuis laten liggen van je ID kaart is op zich niet strafbaar. Je hebt een toonplicht, geen draagplicht.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 00:39

Wat meer kan er nog gezegd worden? Het is verziekt. En ik voel me aan allerlei kanten niet meer beschermd door mijn overheid. Mijn, want ik heb aandelen. Denk ik tenminste, want ik betaal ervoor en mag stemmen.

schijtzat | 10-11-18 | 21:10 | 2

Voel je dat nu pas? Ben je toch wel laat mee hoor.

lovekila | 11-11-18 | 09:21

Tuurlijk niet. Kan t wel uiten hier en dat is fijn.

schijtzat | 11-11-18 | 17:50

Ik vind dit een goed artikel.

Knufter | 10-11-18 | 21:09 | 3

Ja, maar nu wil iedereen weten waarom. Er is maar 1 knufter hier. Vertel het in max. 200 tekens.

suscrofa | 10-11-18 | 22:30

Soms als alles al gezegd is door Feynman siert een kort reaguursel.
Zelfs van een woordkunstenaar als Knufter.

keestelpro | 10-11-18 | 23:26

Soms wil een mens gewoon even applaus geven.

Ik heb werkelijk niks toe te voegen aan het artikel.

Knufter | 11-11-18 | 01:03

De dames en heren van de rechtbank presenteren ook in deze zaak een soort van selectieve "waarheid". Waarom? Omdat ze voornamelijk bang zijn voor de gevolgen die een uitspraak voor hen persoonlijk kan hebben.
Bang voor negatieve kritiek in de media.
Bang voor een kogel van links.
Bang voor moslimwoede en alle nare gevolgen daarvan.
Nederlandse rechtspraak is allang geen rechtspraak meer.
Schande!

Gravin v Kippenbouth | 10-11-18 | 21:08 | 2

De dames en heren van de rechtbank presenteren zich zo omdat die behoren het ondertussen conservatief geworden links-progresieve volksdeel dat zich ooit afzette tegen de gevestigde macht maar daar ondertussen zelf deel van uitmaakt.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 10-11-18 | 21:17

@Jan-Joris-Jaap-Joop : Onderdeel van uitmaakt? Ze hebben de gevestigde macht compleet overgenomen. Maar u heeft gelijk, de zogenaamd progressieven zijn extreem conservatief geworden. Links en rechts zijn zeer verwarrende termen geworden.

keestelpro | 10-11-18 | 23:34

Ach, het is maar vanuit welke hoek er gedemonstreerd wordt, en vanuit welke hoek er geblokkeerd wordt. Is altijd zo geweest.
Een kwart eeuw geleden blokkeerden zo'n 1500 man de toegangswegen tot de kerncentrale van Dodewaard:
www.historischnieuwsblad.nl/nl/artike...
Dat heette "burgerlijke ongehoorzaamheid" en werd door de deugers van toen toegejuicht als heldendaad van weldenkende mensen die het beste met onze toekomst voorhadden.

Schoorsteenveger | 10-11-18 | 21:06 | 4

Heerlijk dit soort tegels die uitpuilen van de feiten. Dit onderstreept weer het kromme in deze hele rechtzaak. Ik hoop dat de teller naar de miljoen gaat en voor mijn part verdelen de blokkeerfriezen de buit. Vertrouwen in de rechtstaat heb ik niet meer.

Highwoodman | 10-11-18 | 21:24

In 1345 blokkeerden de Friezen ook de Hollanders bij Warns. Waarom moeten wij ons nu de les laten lezen door Hollandse rechters. Tijd voor onafhankelijkheid.

fjordman | 10-11-18 | 21:40

Ja en binnenkort gaat heel Frankrijk plat, waarom kan dat hier niet?
Neem een snipperdag op of vakantiedag en gooi Nederland eens een dag plat, kijken wat en gaat gebeuren.
En wat die "zwarte" KOPZ groep betreft, hier hebben ze niets te zoeken hun land is veilig dus terug en werken met je luie donder. Als ze zich zo achtergesteld voelen zou ik lekker terug gaan, maar nee tot 12 uur in je nest blijven liggen en dan eens gaan verzinnen waar ze nu eens tegenaan kunnen schoppen.
Ik was nooit of beter had nooit raccistische gevoelens, maar dat is op mijn ouwe dag nu wel verandert.Ja ik ben een trotse racist geworden maar dat hebben ze zelf over zichzelf afgeroepen.
Weet u wie de raccisten zijn? De zwarte mensen, wij de Blanke mensen worden in een hoek getrapt en mogen hard werken om die luie uitvreters te onderhouden.
Dat is mijn Persoonlijke mening.

roodborstje1 | 11-11-18 | 11:14
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben het gevoel voor de rechterlijke macht verloren.. Als VVD-er. Leest u mee, Heer Rutte?

Tatay | 10-11-18 | 21:06 | 2

Nu pas? Dat heeft u dan nog lang volgehouden. De gerechtelijke macht heeft slechts nog een clown nodig, een circus is het al. Of... hoi Rutte.

Kopieerapparaat | 10-11-18 | 21:26

Als VVD-er ? Heb je geslapen ? Al die tijd ? Verander je stemgedrag eens.

suscrofa | 10-11-18 | 23:04

Goed verwoord, Feynman.
Het selectieve alhier stoort enorm.
Daarbij nogmaals mijn mening. Dat je het recht op demonstreren hebt, betekent niet dat je overal en altijd dat recht in de publieke ruimte kan uitvoeren. Veiligheid en openbare orde mogen niet in het geding zijn - als er conflicten zijn met andere evenementen, moet het maar even verhuizen naar ander tijdstip of een andere locatie. Dat de reschtspraak mee gaat in het gegeven dat de demonstratie verbonden zou moeten worden aan een gebeurtenis de de demonstranten relevant vinden, is bekeken door een rare linkse, gekleurde bril.
Zo geredeneerd mag Pegida bij elk suikerfeest bij elke moskee los gaan. Booslims op Jom Kipoer bij Synagoges. En Feyenoord fans bij elke wedstrijd van Ajax.
Zullen we dat maar even niet doen?

Rommelende Onderbuik | 10-11-18 | 21:06 | 2

Zeer goed en sterk, Rommel!

Het Licht | 11-11-18 | 00:13

En het Palestina komitee tijdens de herdenking op 4 mei...

Rest In Privacy | 11-11-18 | 01:37

Ergens in Den Haag zetelt een schaduwministerie van Waarheid.

de honden blaffen... | 10-11-18 | 21:06 | 2

Schijnt dat hunnie er ook in zitten. Je weet wel. Pss, die ooit vanuit dat buurland kwamen en overal in de wereld connecties hebben. Tot de VN aan toe. Jahaaa. Ik benoem niks joo. Voor de goede verstaander. Niet jorissen. Daarom zou het ook zo leuk zijn als Jenny een lintje opgespeld zou (moeten) krijgen.

suscrofa | 10-11-18 | 23:11

suscrofa - reken maar dat 'hunnie' er inzitten Echt wel.

Maris v.d Hof5393 | 11-11-18 | 11:54

Het is toch eigenlijk wel een beetje tijd dat bij de rest van links NL ook eens de -ernstig klemmende- oogkleppen af gaan, dit kan zo toch niet langer..? Of zou dit gewoon allemaal de bedoeling zijn... twijfel, twijfel..

PrimaNocte | 10-11-18 | 21:06

De vinger keurig op de zere plek, Feynman!

Rest In Privacy | 10-11-18 | 21:05 | 2

Een zeer scherpe analyse van dhr Feynman inderdaad!
Deze column is waarom wij reaguurders Feynman naar boven hebben geschopt inderdaad.

keestelpro | 10-11-18 | 23:18

Respect voor Feynman.

J-van-de-Bontekoe | 11-11-18 | 09:44

De spijker op zijn kop. Ik voel mij steeds meer gediscrimineerd. Vervolging naar willekeur. Zie ik niet iedere weekend een blokkade van en trouwstoet Turken. De hele binnenstad Rotterdam door een bezetting van Turken door inval van een politicus. Of in een beetje achterbuurt in NL heb ik op straffe van een pak slaag of beroving niets te zoeken door populatie multi culti. Word er te pas en te onpas geparkeerd op trottoirs etc bij het vrijdag middag (haat predik) gebed. Waar is de democratische rechtstaat van de bv Nederland

Ron101 | 10-11-18 | 21:05 | 1

ie rechtstaat is verkocht voor olie

lovekila | 11-11-18 | 09:18

Tsja, tis maar dat ik niet kan en mag oproepen tot,...... das namelijk alleen voor linksen weggelegd(eingelijk hoog-laag).

nope | 10-11-18 | 21:03

Spijker, kop weer Feynman!

pibasso | 10-11-18 | 21:01

Ik zie het positief, ze hebben genoeg geld gekregen. Wat ik niet snap van rechters is dat ze dit doen, willen ze gehaat worden of zo, als ze een ambulance nodig hebben doe ik het niet, anderen wellicht maar reken niet op mij, mag je niet

Bokito ergo sum | 10-11-18 | 21:01 | 1

U bent ambulancechauffeur?
Dan heeft het OM alvast het volgende voor u.
Artikel 255 Wetboek van Strafrecht.

Bijtendehond | 10-11-18 | 21:33

Links en tolerant ,yea right !
Zolang je in hun straatje handelt wel ja ,ik pas er voor .

iopeth | 10-11-18 | 21:01

Een criminele overheid begrijpt de logica van dat alles. Activisten die OOK tegen de Nederlandse samenleving optreden zijn bondgenoten. Wie VOOR de Nederlandse samenleving optreedt is hun vijand.

Jan Passant mk2 | 10-11-18 | 21:00
-weggejorist-
Kim-Jung-Un | 10-11-18 | 21:00

#jesuisblokkeerfries. Maar rechtzaak zou rond de zomer zijn. Op verzoek van de Friezen verzet

ik.zou.haar.doen | 10-11-18 | 21:00

De scheiding der machten is niet meer. Het is een bende geworden. Integriteit is ver te zoeken. De overheid neemt zijn verantwoordelijkheid niet meer. De burger gaat het vanaf nu maar zelf doen. Namen en rugnummers graag. Breng de netwerken in kaart en nagel ze aan de schandpaal.

Frau Merkel | 10-11-18 | 20:59 | 1

Het is hier toch al lang duidelijk, behalve dan misschien voor die paar guurders, dat onze rechtsprekende macht elke objectiviteit al lang kwijt is. En dat ons OM vervolgt wie het wil en zelf bepaalt wanneer, hoe en wat, zonder enige gelijkheid? Zonder dikke plaat beton voor je kop zie je dit mede door dit Friese voorbeeld van juridische wanprestatie toch weer duidelijk, of niet? En begin niet over recht op demonstratie, VVMU of meer van dat gezwam, de verschillen in moeite om de ene of de andere vervolging wel of niet op te starten, de verschillen in eisen en uitspraken geven overduidelijk aan dat er een indrukwekkende rechtsongelijkheid is ontstaan. Waren we een bananenrepubliek of een fascistische totalitaire staat zou een dergelijk rechtssysteem niet misstaan. Gaaf land he!

J-van-de-Bontekoe | 11-11-18 | 09:38

Een overheid moet op de toko passen niet de wereld willen veranderen.

Mark_D_NL | 10-11-18 | 20:58 | 3

.. en zeker niet ten kwade veranderen

Jan Passant mk2 | 10-11-18 | 21:02

Yep!

pibasso | 10-11-18 | 21:04

Nederland willen ze veranderen. Naar het beeld van een binnenkomende verkleinde wereld.

suscrofa | 10-11-18 | 22:32

Sinds links de macht heeft gegrepen hebben wij een activistische overheid.
Vreselijk!

keestelpro | 10-11-18 | 20:56 | 3

En het is praktisch onmogelijk om dat nog op een normale / vreedzame manier terug te krijgen.

Mastermattie | 10-11-18 | 21:26

Het vreemde is nog dat de meeste media de politie constellatie duiden als een rechtse meerderheid.

Rommelende Onderbuik | 10-11-18 | 21:37

Inmiddels dus aal zo'n 60 jaar.

RickVogelschrick | 10-11-18 | 23:11

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen