achtergrond

Geenstijl

Tamara - RoetveegPieten zijn luie Pieten

Geen zwart gezicht betekent dat die Piet niet genoeg pakjes door de schoorsteen bij kinderen thuis heeft gebracht en dus te lui is om zijn werk te doen.

Wanneer is het nou in vredesnaam eens afgelopen met dat gezeik over een belangrijke, geliefde en vaste Nederlandse traditie in de vorm van een onschuldig kinderfeest? Ik erger me al jaren zwart en zwart groen en geel aan al dat randstandgezever over een sprookjesfiguur die ieder jaar een ander sprookjesfiguur helpt om alle kindertjes blij te maken met cadeautjes die door hun ouders zijn gekocht met de boodschap dat als je lief bent, je wat leuks krijgt.

Zwarte Piet is ZWART, niet donkerbruin. Heeft niks te maken met slavernij en wel alles met door de schoorsteen = zwart worden van het roet. Slavernij zijn we het allemaal over eens: dat nooit meer. Maar dat heeft niets van doen met ons kinderfeest. Zeiken over de huidskleur van Zwarte Piet is spijkers zoeken op laag water. Mijn zoon heeft heel wijs twee jaar terug al geconcludeerd dat roetveegPieten luie Pieten zijn. Geen zwart gezicht betekent dat die Piet niet genoeg pakjes door de schoorsteen bij kinderen thuis heeft gebracht en dus te lui is om zijn werk te doen. Man, wat ben ik blij dat hij al twee jaar niet meer naar het NTR nepSintjournaal wil kijken. Maar alle jongere kinderen door het hele land worden gewoon langzaamaan wijsgemaakt dat het normaal is dat Zwarte Piet niet zwart is maar wit. 

Maar Zwarte Piet is geen slaaf, Zwarte Piet is de beste vriend en vertrouwenspersoon van Sinterklaas. En samen hebben ze een hele belangrijke taak: kinderen leren dat lief zijn loont.  Kijk nou dat hele gezeik deze week in Leeuwarden. Een hele buslading dappere Friezen heeft gekozen voor het welzijn en de veiligheid van hun en onze kinderen. Dat had verdorie niet eens nodig moeten zijn! En daarvoor staan ze dan voor de rechter. Te zot voor woorden. Het is toch volslagen belachelijk dat een stel onzekere ontheemdiërs hier in ons land de dienst uit gaat lopen maken over een alom geliefde traditie? Je gekwetst voelen is in dit jaargetijde gewoon een fulltime baan. En dan heb je van die lui die nog olie op het vuur komen gooien met de vraag waarom iedereen toch zo boos is. Nou, dat is simpel.  

Al decennialang probeert Heel Holland te Deugen. Wij passen ons aan aan de mensen die hierheen komen in plaats van andersom. Als ik bij mensen op bezoek ga waar het gebruikelijk is om je schoenen uit te doen bij de deur, dan doe ik mijn schoenen uit, want ik ben daar te gast. Bij mij hoeft dat niet, maar ik wil wel graag dat je bij mij thuis je handen wast als je naar de wc geweest bent. Jouw huis, jouw regels. Mijn huis, mijn regels. Maar hier in Nederland werkt het anders. Pasen wordt 'gelukkig voorjaar' en ons zalig kerstfeest wordt 'warme feestdagen'. Hoofddoeken in het straatbeeld, 'positieve' discriminatie is de nieuwe norm, aan de lopende band horen we hoe slecht we zijn als Nederlander en dat we aan 1 stuk door discrimineren, stelletje kutracisten dat we zijn; stuk voor stuk wordt het geaccepteerd of getolereerd door den nuchtere Hollander. Zolang we maar niemand kwetsen, dan kunnen we lekker slapen.  

Maar kom je aan Zwarte Piet? Dan ga je gewoon te ver. Je gaat een grens over die niemand meer pikt. We zijn allemaal opgegroeid met Zwarte Piet en zonder uitzondering hebben we daar allemaal fijne herinneringen aan. Eén van de weinige tradities die trouw in stand gehouden wordt. Wij weigeren ons te laten vertellen dat we van kleins af aan een racist zijn en slavernij in stand houden. Zwarte Piet hoort bij onze identiteit. Daarover jaar in, jaar uit door blijven zaniken roept alleen maar meer meer meer weerstand op bij de grootste groep Nederlanders. Mensen worden collectief geraakt in hun rechtvaardigheidsgevoel en soevereiniteit. We accepteren altijd heel veel, maar van Zwarte Piet blijf je af. In Friesland snappen ze dat tenminste.  

Stoker ⬇

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.