achtergrond

Geenstijl

Ebru - Hoe wannabe Syriëgangers aan te pakken

Drie manieren om 'jihadistische intenties' te voorkomen

Elke Nederlander en zijn moeder weet hoe je wannabe Syriëgangers met, zoals Grapperhaus noemde ‘jihadistische intenties’ moet aanpakken, maar de rechtsstaat geldt helaas ook voor degenen die Allahuakbartje willen spelen. Opgerot is prima zou je zeggen, helaas schijnt het alleen door politici verklaarbare redenen geen goed plan te zijn die mensen te laten oprotten. Waardoor ze hun allahuakbarintenties maar binnen onze landsgrenzen pogen uit te voeren.

Pogen. Het is niet gelukt – maar ja, deze keer niet hé? Waarbij je je tegelijkertijd afvraagt of onze overheid niet een goednieuwsshow dan wel bliksemafleider nodig heeft voor de integriteitstekorten bij de VVD, de nieuwe job van Pechtold, de anderhalfprocenterbij die niemand voelt, het ontbreken van winterjassen bij militairen, de tekorten in het onderwijs en ook de zorg – en zo kun je een hele column volschrijven met de drama’s van Rutte I/II/III maar ze doen nou net zo hun best om dat niet te laten gebeuren. 

Tuig, veelal mannen van lichtgetinte afkomst, kun je niet permanent dan wel preventief vastzetten, jihadistische intenties of niet. Ze moeten eerst een keel doorsnijden.

Wat je wél  kunt doen, is voorkomen dat 21 tot 34 jarige jongens zich toeleggen op jihadistische intenties. Alleen moet je dan  wel het lef hebben om iets te doen. En zo moeilijk is het allemaal niet, alleen Haagse mannen en vrouwen die 80 tot 140.000 euro  per jaar verdienen om ons de toekomst in te leiden, hebben geen idee hoe het  moet. De rest van Nederland weet best wat je moet doen met 21 tot 34 jarige jongens die jihadistische intenties hebben in plaats van meisjes  versieren, zuipen, reizen, leren, trouwen, scheiden, huizen kopen, werken en al het andere  dat ze horen te doen op die leeftijd. De grijsgedraaide plaat begint saai te  worden maar zolang ‘ie niet wordt uitgevoerd, moet ie afgedraaid worden.

Drie manieren om die jihadistische intenties te voorkomen

1. Weigeren van nóg meer potentiële gasten met dit gedachtegoed door geen islamitische jongens meer toe te laten in Nederland. Geen vluchtelingen, geen bruidegommen - gewoon geen mannen. Tenzij het homo’s zijn. En dan wil ik daar bewijs van ook. 

2. Erkennen dat moskeeën broedplaatsen van jihadistische intenties zijn en maatregelen treffen. Zoals het sluiten van moskeeën, ontslaan van imams – vooral de importimams. O dat kan niet in een rechtsstaat? De vraag die gesteld moet worden is: willen we de rechtsstaat op lange termijn behouden? Is het dan niet gerechtvaardigd om al hetgeen dat die rechtsstaat ondermijnt, uit de samenleving te elimineren?

3. Erkennen dat islamitische scholen niet alleen broedplaasten van jihadistische intenties zijn maar ook tweedeling in de samenleving bewerkstelligen. Hoe worden volwassenen geacht om samen te leven, als ze van kinds af aan geleerd hebben dat Nederlanders misse mensen zijn want geen moslim? Als ze leren dat mannen boven vrouwen staan? Hoe is dat een zegen voor de rechtsstaat, laat staan een toekomstbeeld waar je vrolijk van wordt? Heeft Grapperhaus eigenlijk kinderen? Kleinkinderen?

In de Tweede Kamer en in de regering zitten mensen die hun waardigheid halen uit met hun iPhone bezig zijn. Het is een wonder dat er zeven gasten zijn opgepakt nog voordat ze hun jihadistische intenties tot uitvoering hebben kunnen brengen. Benieuwd met hoeveel waardigheid Eerste Kamerleden ruimte maken als stemmend Nederland volgend jaar weer aan de beurt is.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.