achtergrond

Geenstijl

LIVE. Boze studentjes versus wapenstokken

Grappig wel dat dit roomblanke karnemelk-kliekje slegs vir blankes protesteert tegen het diversiteitsbeleid (alsmede bezuinigingen) op de UvA.

Het groepje bivakmutsridders heeft van de uitermate daadkrachtige burgemeesteres Femke Halsema tot 15.30 uur stipt gekregen om op te bokken uit het P.C. Hoofthuis. Gebeurt dat niet, dan komt de ME binnen met de lange lat en daar zitten we natuurlijk met z'n allen op te wachten. Een beetje reuring kan de stad wel gebruiken. Ondanks de steun van 78 medewerkers zijn de stokken gepoetst en is de waterpolitie present. HELPERS WEG, eerste ronde!
UPDATE: Volgens Folia zitten er dertig tot zeventig man binnen en staan er 'meer dan honderd' mensen buiten.
UPDATE: "Deelnemers lezen studieboeken, drinken blikjes bier, roken sigaretten en zingen de bekende leuzen. ‘Hé ho CvB, hier krijg je problemen mee." BRUTAL.
UPDATE: Gehoord op de redactie: *"Wie is die haatdwerg met die gele muts?"
*UPDATE: "This is capitalism!", jankt de haatdwerg met de gele muts. Precies op dat moment gaat AT5 naar de reclame, LOL. De haatdwerg met de gele muts is trouwens een buitenlander.
UPDATE: Haha, tijdens het zingen van 'doe mee, sluit aan, en blijf daar niet zo lullig staan' houdt die haatdwerg met de gele muts zijn mond want hij snapt er natuurlijk geen fuck van.
UPDATE: Hallo, deadline was 15.30. Doe eens wat Halsema. De ondernemer wil zijn terras weer optuigen.
UPDATE: Deze pratende champignon (niet die van Trumps broekje) deed iets met spoken word.
UPDATE: Straat is ontruimd en de politie schijnt zo te komen.
UPDATE: Femke Halsema gaat in gesprek met de studenten en vraagt of men in gesprek wil met het College van Bestuur. Dat is Leiderschap met hoofdletter L! 
UPDATE: Halsema mag niet naar binnen van de studenten, omdat er politie bij is. De dap're burgermoeder druipt hevig teleurgesteld af in een Dikke BMW.
UPDATE: Ze komen! Ze komen! Studentkabouters gaan nog maar wat harder zingen. En nu maar kijken of zang het wint van de wapenstok. O wacht, politie vergeet batterijen voor laatste waarschuwing. Heeft iemand een megafoon te leen?
UPDATE: De Grote Smurf van de studenten krijgt tikken met de stok. Geen idee wat die opa daar verder doet.
UPDATE: Hoppa.
UPDATE: De politie is inmiddels binnen. Studentjes aan de andere kant kiezen eieren voor hun geld. Die gele haatdwerg zingt nog: "Whose city? Our city! Whose streets? Our streets." Nou, dit is niet jouw winkel, vriend. AT5 gaat naar het journaal en wij kappen er ook mee. Hoe laat is het? Solidariteit Bier tijd!

LIVESTREAM

Niet (meer) beschikbaar

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.