achtergrond

Geenstijl

Judith Sargentini stapt van zinkend bootje

Het is een uitermate treurige dag voor de Europese democratie. Judith Sargentini (GroenLinks) gooit niet alleen zichzelf en haar principes overboord, maar ook het dossier asiel en migratie.

In gesprek met Trouw concludeert de 62-jarige Sargentini dat haar inspanningen toch geen ene fuck uitmaken. Daar moet je dan kennelijk bijna tien jaar voor in Straatsburg en Brussel zitten, om erachter te komen dat de Europese stront zich in de praktijk net effe wat trager door de trechter laat drukken dan je ongebreidelde idealisme. "Ik heb mooie dingen bereikt (haha, red.), maar vooral op het onderwerp asiel en migratie is de motivatie aan het verdwijnen. Ik verwacht daar geen verbeteringen meer. Dus moet iemand anders het maar proberen." U hoort het mensen: zelfs Judith Sargentini van de GroenLinks verwacht geen verbeteringen meer op het onderwerp asiel en migratie. Ze gooit de handdoek in de ring. Klaar, gedaan, uithuilen en niet opnieuw beginnen. Europa is verrot en de migratiepuzzel heeft te veel stukjes voor Judith Sargentini. Laat anderen de teringzooi maar oplossen.

Beste Judith, namens iedereen van GeenStijl, bedankt voor het lachen. Bedankt dat je de inspiratiebron was voor het woord 'Sargentiniërs' en bedankt voor die ene tweet. We zullen "Er is geen greintje bewijs voor de stelling dat IS-strijders op vluchtelingenbootjes naar Europa komen. Is hysterie" nooit vergeten.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.