Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bassiehof – Lili en Howick bewijzen: drammen werkt (En Alexander Pechtold faalt)

Ook de lokroep naar de dodenvloten op de Middellandse zee gaat een paar decibel harder klinken.   

Mark Rutte was stellig: deze twee moeten weg. Staatssecretaris Asielzaken Mark Harbers (ook van de VVD) zei vrijdag na de Ministerraad hetzelfde: Pijnlijke zaak zeker maar Lili en Howick gaan zaterdag toch echt uitgezet worden Armenië. Maar toen – in de nacht van vrijdag op zaterdag – verdween het duo plotsklaps uit de grootouderlijke woning waar ze verbleven. In het pand waren zelfs medewerkers van de voogdijorganisatie die toezicht moest houden aanwezig maar *poef* like magic waren ze opgelost in de lucht. Nee hoor, niemand had iets gezien. En gij geleuft dat? 

Een ieder met beetje verstand richtte zaterdag natuurlijk zijn blik op dat dekselse Twitter. Het digitale onwelriekend riool leent zich op dit soort momenten perfect als thermometer in de bips van de Twittergemeenschap van BN’ers. De politie riep de hulp van de burger in om mee te zoeken naar het op de vlucht geslagen duo. Dat viel niet in goede aarde, Peter R. De Vries had het zelfs over NSB-praktijken en veel van zijn BN-collega’s vielen hem bij. Buitengewoon geestig was vervolgens dat toen stas Harbers (waarover later meer) bekendmaakte dat Lili en Howick mochten blijven het duo nog steeds spoorloos was. Hoe zou dat werken in de hoofden van die BN-deugers? Mochten de faksisten van de politie dan nu wél op zoek naar die koters? De Bekende Nederlanders zwegen in alle talen.

Wat ons brengt op het drammen uit de kop hierboven. Elsevier bracht vrijdag een ontluisterende reconstructie over de juridische strijd van Armina Hambartsjumian en haar twee kinderen. Wat blijkt: de moeder verkondigde leugens tijdens haar aankomst in Nederland (2008!) en wist in tien jaar tijd een vernuftige constructie van maar liefst zeven juridische procedures op te tuigen. Van stabiliteit is in het gezin was ondertussen weinig sprake. Tijdens hun verblijf in Nederland wordt maar liefst 17 keer verhuisd en gaan de kinderen naar 13 verschillende scholen. Bizar dat het asielrecht de mogelijkheid aan liegende asielzoekers geeft om hun verblijf hier zo lang te rekken en daar hun kinderen zo van de dupe te laten raken.

Bevreemdender nog zijn de argumenten van Harbers om – nog geen 24 uur nadat hij had gezegd dat ze toch écht weg moesten – Lili en Howick hier te laten blijven. Want wat schrijft het ministerie zaterdag:

“In de zaak van de kinderen Lily en Howick heeft de Nederlandse overheid samen met de Armeense autoriteiten alles gedaan wat mocht worden verwacht om een solide opvang in Armenië te regelen. Armenië is een veilig land waar de kinderen met hun moeder kunnen worden herenigd. Actuele ontwikkelingen die zich in deze zaak de afgelopen uren hebben voorgedaan hebben er echter toe geleid dat het welzijn en de veiligheid van de kinderen niet meer voldoende kunnen worden gewaarborgd. De staatssecretaris heeft daarom, alles overwegend, besloten dat de kinderen in Nederland mogen blijven. ''

Wat die ‘actuele ontwikkelingen’ zijn laat Harbers in het midden. Is Armenië opeens een onveilig land voor terugkeer geworden? Een ambtsbericht ontbreekt. Zou het zijn omdat de kinderen spoorloos waren? Dat is niet logisch want als je ze terugvindt kun je ze alsnog uitzetten. Of zou het kabinet bezweken zijn voor de publieke druk? Uitgesloten, anders zouden ze de omstreden maatregel om de dividendbelasting af te schaffen ook wel terugdraaien, nietwaar? (Hier een ironieteken)

Hoe groot het persoonlijk drama voor die kids ook is, de gebeurtenissen van de afgelopen 24 uur deugen van geen kant. Het vreemdelingenbeleid van dit kabinet is geen knip voor de neus waard. Weg = weg verdraagt geen ja maar. Na het Kinderpardon en Mauro wordt het nu echt eens tijd om te gaan handhaven. De VVD blijkt daar overduidelijk niet toe in staat. De asieladvocatuur kan zich ondertussen in de handjes knijpen: uiteraard zijn er meer soortgelijke gevallen als Lili en Howick en ik zweer het u op mijn grote witte behind: prominente asieladvocaten als Wil Eikelboom ruiken dan kansen. Hoort u die onheilspellende misthoorn in de verte? Dat is de opstomende vloot juristen die Justitie, kabinet en media gaat overspoelen met soortgelijke gevallen. De schoorsteen van de asielindustrie moet immers roken; de aanzuigende werking is hun PR. Ook de lokroep naar de dodenvloten op de Middellandse zee gaat een paar decibel harder klinken.   

Wat ons brengt op Alexander Pechtold. In een zaterdagse tweet zei hij ‘blij’ te zijn dat Howick en Lili mogen blijven en dat het kabinet ‘lessen’ uit de gebeurtenissen moet trekken. Vier dagen daarvoor zei hij op camera niet te geloven in het instrument discretionaire bevoegdheid en dus de uitzetting van de asielkinderen te steunen.  

Hoe vies en vuig is dat? 

Social

Reaguursels

Inloggen

"Mauro, komt maar terug!"

? Mauro is nooit weggeweest, hoor.

Dr_Johnson | 10-09-18 | 20:41

Iedereen kan wel janken en bitchen op dat loeder/moeder en kinderen maar d'r zat in Den Haag echt iets verkeerd waar ze slim misbruik van heeft gemaakt. Jammer maar helaas! Mauro, komt maar terug! Met dikke schadevergoeding natuurlijk. Zo rollen de SJW-advocaten.

Alfred1977 | 10-09-18 | 20:21

Ik ben geen jurist maar er lijken me toch wel mogelijkheden om verblijfsrecht in NL voor moeder als zij hiertoe een verzoek indient te weigeren. De opeenstapeling van aantoonbare leugens en misleiding gedurende jarenlange procederen biedt m.i. hiervoor tenminste voldoende aanknopingspunten. Daar staat weliswaar tegenover dat de kinderen , die inmiddels wel verblijfsrecht in NL hebben weten af te dwingen, natuurlijk met hun moeder moeten kunnen worden herenigd, maar er is geen dwingende reden dat dit in NL moet gebeuren. Dat kan ook in Armenië. Er is immers uit en te na vast komen te staan dat Armenië veilig is voor de kinderen en dat de ten behoeve van hun specifieke situatie noodzakelijke voorwaarden en omstandigheden hier ook aanwezig zijn of dat hierin voorzien kan worden. Het besluit van Harbers jl. zat. doet hieraan niets af. De kinderen kunnen dus naar Armenië af reizen om met hun moeder herenigd te worden. Ik zou toch denken dat wij er vanuit mogen gaan dat Justitie, gelet ook op de voorgeschiedenis en er vanuit gaande dat dit valide Juridische argumenten zijn, de poot stijf houdt.

justinianus | 10-09-18 | 18:38

Onbegrijpelijk dat de staatssecretaris zich zo heeft laten chanteren door die moeder, die al jaren heeft aangetoond een oplichtster te zijn. Dreigen met suicide zie ik regelmatig in de psychiatrie, soms worden er bijv. opnames mee afgedwongen. Als je daarin meegaat ben je als behandelaar de regie kwijt. HIj liet zich machteloos maken. Incompentent dus. En een klap in het gezicht van alle instanties die hun best gedaan hebben van deze Armeniers af te komen. WAarom zou je, als je bij de IND werkt, je best nog doen? HEt zal nog vele mensen inspireren tot het volgen van dit sabotage-voorbeeld: maak als asielzoeker zsm kinderen, leer ze geen buitenlandse taal, traineer de procedure met leugens, en zoek dan de pers. Als men tegen die kinderen had gezegd: je gaat naar je moeder, het zal niet makkelijk worden maar jullie kunnen dit en wij steunen je; dan waren ze ongetwijfeld best op de pootjes terecht gekomen. HIer zijn een boel mensen gek gemaakt. Door hulpverleners, advocaten e.d.

Poes Fiep | 10-09-18 | 16:40
-weggejorist-
Viking1964 | 10-09-18 | 14:35

Ik heb de hele kwestie dit weekend slechts zijdelings gevolgd - had veel leukere dingen te doen - maar de uitkomst is wel weer van een diepe treurigheid.

Zoals ik vrijdag nog schreef ergens: de Gutmenschen moeten en zullen hun zin krijgen. Hetgeen zaterdag dus op de valreep weer gebeurde. Wat ik toen nog niet wist, maar inmiddels wel: Mark Harbers heeft ondergedoken gezeten vanwege bedreigingen. Kwamen die bedreigingen van de kant van de mensen die vonden dat Harbers géén gebruik moest maken van zijn discretionaire bevoegdheid, of van de de kant van mensen die vonden dat hij wél gebruik moest maken van die bevoegdheid? Dat heb ik nergens gelezen, maar een biertje zegt dat de bedreigingen van de kant van de linkse fascisten, de antifa's etc, kwamen.

En verder die stelligheid van Mark Rutte op vrijdagavond nog: Ja, soms moet je hard zijn en mensen die geen recht op bescherming hebben, het land uitzetten, om draagvlak te behouden voor de opvang van "echte" vluchtelingen.

That's a laugh! Dat zg draagvlak waar de boven-ons-gestelden en de zieligheidsindustrie altijd mee schermen, is zo goed als non-existent. Een hele grote meerderheid van Nederlanders wil dat het eindelijk eens stopt, die voortdurende instroom van vele duizenden klaplopers per jaar.

Maar dat gaat allemaal niet gebeuren. Klaplopers die keer op keer te horen hebben gekregen dat ze geen recht op verblijf hebben (8x in totaal) mogen blijven. En ik lees ook al dat moeders haar advocaat heeft ingeschakeld om ook weer terug naar Nederland te komen. Eerst konden Howick en Lily niet uitgezet worden, oa omdat moeders "psychische" problemen had en niet voor haar kinderen kon zorgen. Nu de reisrichting weer andersom is, zal de redenering natuurlijk weer zijn dat Howck en Lily "recht" hebben op een gezinsleven en zal er dus "gezinshereniging" plaats gaan vinden. Dus er zal nog wel even publiciteit zijn totdat moeders hier zit in een gratis sociale huurwoning, en voorzien is van gratis geld, en dan zal de advocaat berichten dat het gezin nu behoefte heeft aan "rust". Zodra je dat leest, weet je dat ze alles, maar dan ook alles gekregen hebben wat ze wilden.

Kortom, klaplopers die hier niet horen, laten we gewoon blijven, en lui die we buiten de grenzen zouden moeten houden, omdat het gevaarlijke aliens zijn - al die IS ratten - gaan we straks weer invliegen.

Nederland is een gekkenhuis.

Dr_Johnson | 10-09-18 | 11:20 | 1

triest maar waar....

Y&T | 10-09-18 | 12:31

Aangezien GS liever geen nare dingen over de kinderen en hun moeder wenst te plaatsen want past niet in het zo goed gedirigeerde plaatje, hier maar even wat updates :
"De Azerbeidzjaanse rekte haar procedure en loog aantoonbaar. Dat ze desondanks in principe mag terugkomen, is het gevolg van hoe het asielrecht in elkaar steekt. De hoofdlijn van de wet - zo bevestigt het ministerie van Justitie en Veiligheid - is dat minderjarigen die een verblijfstatus krijgen binnen de Europese Unie, recht hebben op gezinshereniging."

en deze :
"AMSTERDAM - Het nieuws dat Lili en Howick in Nederland mogen blijven was nog maar nauwelijks bekend, of de eerste sympathisanten van kinderen en gezinnen in een vergelijkbare situatie meldden zich op sociale media met de eis ook hen hier te houden."

Goh, je verwachtte het niet he...

Flatulent | 10-09-18 | 09:56

Niks nieuws, drammen werkt al jaren. We zitten gevangen in de spiraal die de asielindustrie en medestanders ons heeft opgedrongen. We moeten 10.000% zeker zijn dat niemand iets bij gedwongen terugkeer kan overkomen dus zijn peperdure procedures nodig. En als na zoveel jaren procederen eisen dezelfde asielindustrie en de Jesse Klaver-adepten dat men na zoveel jaren neimand meer terug kan sturen. Want zo goed geïntegreerd enzovoorts. Kinderen zijn extra welkom want die werken beter op ons gemoed. Zie ook Mauro, waar hele goede afspraken mee waren gemaakt maar die wekenlang onze media bezighield. Dit gezin maakt voor de zoveelste maal overduidelijk dat dit land gewoon niet in staat is een asielbeleid te voeren en zeker niet op de aanbevelingen van vluchtelingenorganisaties. Criminele in de opvang, discriminatie in de AZC's het kan allemaal. Uitgeprocedeerden blijven gewoon hangen (bed bad en brood), anderen procederen tot sint-juttemis door en met een beetje hulp van de media weten de drammers altijd te winnen.

En terwijl men hier lult over de vraag of het land van herkomst wel veilig genoeg is, worden er overal in Europa willekeurig en lukraak mensen vermoord door migranten. Gisteren Amsterdam, vandaag Parijs en morgen weer Stockholm. Nog even en we kunnen zelf tot de lijst onveilige landen worden toegevoegd.

jochum1980 | 10-09-18 | 09:02

Weet iemand hoe je de status "politiek vluchteling" in Dubai krijgt ?

Nerderlander | 10-09-18 | 08:25

Ik heb het! Zet 3 draaibare stoelen neer. In 1 stoel iemand van de AIVD, 1 stoel voor de IND en 1 stoel voor het COA. De asielaanvrager krijgt 5 minuten om zijn verhaal te vertellen en waarom hij (90% is een hij) vindt dat hij asiel zou moeten krijgen. Als er 2 stoelen omdraaien is hij een ronde verder. Daarna loopt hij 1 deur verder en krijgt hij 20 vragen over 'wat zou je doen'. Hierbij worden afbeeldingen getoond van een man die een vrouw een hand geeft, 2 kussende mannen, een man met een keppeltje op, vrouwen in burka's, etc. Bij meer dan 3 foute antwoorden is hij af. Is hij door deze 2 rondes, dan krijgt hij 6 maanden de tijd om Nederlands te leren. Haalt hij een afgesproken minimaal niveau niet, dan is hij ook af, omdat daaruit blijkt dat er geen enkele motivatie is om moeite te doen om te integreren. Mocht hij binnen die 6 maanden een vergrijp plegen, dan is hij ook af. Misschien een leuk concept voor RTL4.

salsaparilla | 10-09-18 | 08:23

Haha, wel een 380 draai van de 180 graden als ik de berichten lees !
Eerst is het van : Oh , wat zijn die ettertjes zo zielig naar ze moeten weg, wat willen jullie nou op de redactie ?

wattenstaafje | 10-09-18 | 01:56

En waar blijft nu de grote kop in het artikel dat de moeder dreigde met zelfmoord en dat de minister bedreigd is? of past dat niet zo in het zielige straatje?

Flatulent | 09-09-18 | 23:19

Hoeveel heeft Peter R. de Vries gedeclareerd om deze aanklacht te willen uiten?Deze man is zelf de grootste NSB-er met zijn geheul met de islamitische bezettingsmacht.

Nelis SplitBloes | 09-09-18 | 22:50

Ik hoop dat partij Wilders 76 zetels krijgt. Gelijk de asielprocedure afschaffen en niemand meer toelaten. Uit Europa en samen met GB een eigen verdrag opstellen.

ApolloHenkie | 09-09-18 | 22:27 | 2

U zit nog op de maan, maar hoop dat u gelijk krijgt

Predeker | 09-09-18 | 23:44

Ik ben het met het eerste gedeelte eens (40 zetels is eigenlijk al voldoende voor wilders om dit in werking te zetten). Het tweede gedeelte niet, hoe erg iedereen de EU hier vindt ben ik van mening dat we voor een betere toekomst toch in de EU moeten blijven. We moeten alleen anders met elkaar omgaan in de EU.

mr. dude | 10-09-18 | 03:04

Weet je, voor de kinderen is het wel goed, die weten ook niet beter.
Het schept echter een precedent, stelselmatig traineren, verdwijnen op cruciale momenten, op allerlei manieren op TV (SBS6 Hart van Nederland staat altijd vooraan met dit soort dingen) zodat iedereen je zielig vindt. Dit gaan we vaker zien de komende jaren.
Maar dan moet ik meteen denken aan dat Turkse gezin waarvan de man een fout had gemaakt met wat formulieren, en hier al jaren een winkel had en netjes belasting betaalde, die werd zonder pardon met zijn hele gezin de grens over gezet, wanneer mag die nu terugkomen???

Vinzie | 09-09-18 | 20:56 | 1

Die kwam ook wel weer terug hoor. In Oosterhout. In Nederland hebben we drie machten: multinationals, drugsmaffia en asielindustrie.

Reaganmania | 09-09-18 | 21:24

Nu krijgt links de schuld. Wij hebben meer een rechts van het midden. Linksen zijn er altijd geweest, maar er waren meer rechtsen, anders was het niet zover gekomen.

Jan Onbewoond | 09-09-18 | 20:18 | 1

En wie anders? Heb je ooit iemand van rechts horen zeggen blijf hier maar lekker en eet de schatkist ook maar lekker leeg met je familie en land?

ApolloHenkie | 09-09-18 | 22:46
-weggejorist-
Rest In Privacy | 09-09-18 | 20:06

Nu komt de aap uit de mouw. De minister werd bedreigd en moest onderduiken. Tja dan moet je naťuurlijk snel toegeven. Zou dat ook voor Rutte gelden ivm dividendbelasting?

watazooi | 09-09-18 | 19:54 | 2

AFA-tuig weer in actie. Straks dreigt iedereen zelfmoord te plegen. Kun je het helemaal schudden.

Reaganmania | 09-09-18 | 21:26

Opmerkelijk genoeg wordt daar door GS ineens geen aandacht aan besteed en is het artikel in de televaag na 1.5 uur alweer verhuisd naar pagina verweg, want dat past natuurlijk niet in het (door de media opgedrongen) beeld van 2 zielige kindjes met een vreselijk zielige en zieke mammie...

Flatulent | 10-09-18 | 00:40

Er zijn nu 2 teveel. Misschien komt de moeder ook over. Dat worden dan 3 teveel.

Jan Onbewoond | 09-09-18 | 19:53 | 7

Klopt Gulliver, daar bestaat nu geen grond meer voor om ze niet ook allemaal toe te laten. Het niet hebben van een grond voor een asielaanvraag, het niet komen uit een onveilig land of het niet kunnen terugkeren zijn niet langer criteria immers.

We kunnen nu 400 keer hetzelfde toneelstuk afdraaien met hetzelfde eind. Of ineens allemaal toelaten en natuurlijk hun ouders, dus zo'n 1000 tot 1200 in totaal. Het verschil daartussen is dat in het eerste geval er nog veel meer achteraan komen en in het tweede geval ook. En dat dit absoluut zeker is volgt uit het feit dat in Nederland we niet in staat zijn consequent beleid te mantiendraien.

Als we terugkeer naar Armenie al beschouwen als 'wreed' en 'schrijnend' en weet ik al wat voor belachelijke kwalificaties, dan is er geen enkel land meer ter wereld en geen enkele situatie meer, laat staan onveilige, op basis waarvan je asiel kan worden geweigerd in Nederland. En dus al helemaal niet uit bijvoorbeeld Marokko of Albanie.

Dus over en uit.

Mazzelstof | 10-09-18 | 06:21

En wat te denken van de broertjes Mohamad, Mehdi en Sadjad en hun ouders uit Afghanistan. Worden aanstaande woensdag uitgezet zie ik echter niet gebeuren.

van der g | 10-09-18 | 12:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Was het woord precedentwerking al gevallen aan enige zijde?

mozaard | 09-09-18 | 19:42

moeder dreigde met zelfmoord ( telegraaf)..
een klassieker onder Armeense vluchtelingen en zeker bij deze dame zeer voorspelbaar en precies op het juiste moment ingezet met maximaal resultaat. De kroon op het werk van 10 jaar leugens, traineren, ( psychische) klachten voorwenden, manipuleren en maximaal profiteren van grenzeloze naiviteit van ggz sector, activisten en belangenbehartigers. Halbers maar nl overheid hebben zich laten piepelen en het mocht wat kosten ook. Deze dame heeft ons een kleine miljoen euro gekost.
Er zijn genoeg professionals in het veld en bij justitie werkzaam die van deze materie op de hoogte zijn en hem bij navraag hadden kunnen behoeden voor deze gigantische miskleun (met grote gevolgen..)
Ondertussen is moeder al weer opgeknapt en wil ze niets liever dan zsm naar nl komen
en ik voorspel bij deze, gaat 'r nog lukken ook
Er is maar 1 diagnose hier die hout snijdt : simuleren tbv ziektewinst. Het resultaat is zo weten we inmiddels maximaal.
Het is echt tijd voor een parlamentaire enquête over gang van zaken bij asielbeleid. Deze zaak is een voorbeeldcasus waar alles in zit. Nadrukkelijk dienen hierbij ook medische aspecten aan bod te komen omdat dit eeen zeer kwetsbaar onderdeel is waar maximaal gebruik ( lees, niet zelden misbruik) van wordt gemaakt. Het actiewezen en rechtsbijstand weten dit ook en hun doel is , voor zover nog niet duidelijk, hun clientele aan een verblijfsstatus helpen. Hoe dat doet er niet toe en hoe ver men hierbij soms gaat heeft deze zaak aangetoond ..

justinianus | 09-09-18 | 19:34 | 4

U weet meer dan de gemiddelde reaguuder hier.

Schuldenbrau | 09-09-18 | 19:46

En dreigen met zelfmoord als ze NL niet in mag natuurlijk

De_Ware_als_het_ware | 09-09-18 | 23:43

Moeder dreigde met zelfmoord.
Helaas bleef het bij dreigen...

Flatulent | 10-09-18 | 00:36
▼ 1 antwoord verborgen

Komt net binnen via de telegraaf : harbers moest onderduiken vanwege bedreigingen...

Schuldenbrau | 09-09-18 | 19:21 | 1

Samen met die twee snotneuzen??

taylor 1000 | 09-09-18 | 20:23

Tien jaar lang liegen tegen de rechter. Tien jaar leven als parasieten op kosten van onze maatschappij. Wat krijg je als beloning voor dit verderfelijke gedrag: een Nederlands paspoort. Ook deze casus zijn we na een paar weken weer vergeten. Dit is maar één geval, er zullen er vast meer zijn.

Paintertje | 09-09-18 | 18:48 | 1

zeker, zie hierboven ..

justinianus | 09-09-18 | 19:38

Op de zogenaamd neutrale NPO en bij de deugers heerst nu een feeststemming. Heel sentimenteel Nederland is blij, trots en opgelucht dat we onze eigen wetten terzijde hebben geschoven! Goh, wat knap! Goh wat dapper! Goh, wat humaan! Iets lastigs NIET doen! Wat een overwinning! Applaus voor jezelf!
Ik kots- en kotsmisselijk van die zelfpijperij.

JvanDeventer | 09-09-18 | 18:25 | 1

Ik m.z. Ik word

JvanDeventer | 09-09-18 | 18:26

Ik ben gisteren afgehaakt. Dit is mijn land niet meer.

Cor Netto | 09-09-18 | 18:25 | 1

Klopt. Dit gaat heel akelig aflopen met Nederland in de toekomst. Je proeft de verdeeldheid tussen veel groeperingen (jong-oud, allochtoon-autochtoon, man-vrouw etc.) en dat maakt het er niet vrolijker op. Ik was al eerder tot de conclusie gekomen dat dit mijn land niet meer is, wat op zich erg jammer is want ik ben hier geboren en getogen. Ik woon gelukkig nu in China. De cultuur is wat anders maar tenminste geen gezeik.

mr. dude | 10-09-18 | 03:10

Ik mag toch aannemen dat deze twee op zijn minst vervolgd worden voor minachting van de rechtbank.

BasBr | 09-09-18 | 18:08

Dus als ik goed begrijp hoef je niet meer 10 jaar te procederen maar is één keer dreigen met zelfmoord voldoende om de rest van je leven op de bank te kunnen zitten.
Nou, kom maar binnen zal ik zeggen. Jan - de - pet blijft wel tot zijn 40 ste bij zijn moeder wonen.

Oud wijf | 09-09-18 | 17:53 | 1

yes yes ik wil het al zo lang doen
bedreigen en chanteren helpt.TOP
Wat een geweldig land is dit,niets aan veranderen hoor.
gedraag je als een idioot , geef iedereen de
schuld,je bent misbruikt toen je 2 uur oud
was.Dan mag je hier alles doen.Geweldig

deemo | 09-09-18 | 19:22

Asielkinderen Howick en Lili zijn bij hun vlucht voor uitzetting zaterdagnacht minutieus geholpen, volgens ingewijden met een gereedstaande vluchtauto.
En moeder dreigde met zelfmoord. (Telegraaf)

Roosx | 09-09-18 | 17:13

Ruim twee weken geleden: VVD tegen D66, CDA en CU; ”Ff stoer doen, tegengassen en dan wij de dividendbelasting en jullie Lili en Howick”

HeelStijl | 09-09-18 | 17:08 | 1

yep
kosten: 1 miljoen + 2 miljard

Joost2B | 10-09-18 | 04:55

ik heb geen zin meer om me dood te ergeren.... dus ik vindt....: alle zielige armeense mensen en kinderen moeten in nederland wonen ( als dat niet lukt, niet erg maar jammer dan)
Alle gemene illegale mensen mogen kraken wat ze willen, en uiteindelijk hoop ik dat ze blijven mogen ( als dat niet lukt , niet erg maar jammer dan)
Alle zielige poolse mensen zonder werk in nederland maar met werk in polen mogen wat mij betreft een, door gekke nederlandse belastingbetalers gesponsorde, hele hoge ww en ziektegeld uitkering krijgen. ( als dat niet lukt niet erg maar jammer dan......)
Onze landelijke bestuurders zijn fantastische en aardige mensen die het hele land naar grote hoogten stuwen....( als dat niet lukt, niet erg maar jammer dan )
zo ... lucht dat ff op!!

Y&T | 09-09-18 | 16:05 | 2

@Y&T
Totdat de blauwe envelop weer op de mat valt.

Die ver-van-mijn-bed-show-fantasie werkt alleen indien je als Deugverdiener in je blanke monoculturele villawijk woont (Hoi Peter R.!).

Maar geniet heerlijk van uw momentje zuurstof happen, het is u gegund.

Kompromat | 09-09-18 | 16:59

is alles wat ik nog vrijelijk kan doen.... lucht happen... maar dan wel happen zonder me te ergeren.... je veranderd toch niets aan die teringzooi. Hier in dit dorp merk je het ook al.... asielzoekers op splinternieuwe e bikes, zijn speciaal voor hen woningen neergezet,, een en al hoofddoeken bij de plaatselijke kruidenier, gezinnen met ik weet niet hoeveel kinderen.>. tel uit je kinderbijslag... In het begin maakte ik me daar druk om... je hebt alleen jezelf er maar mee..... en dat doet pijn..... geldt dit ook niet voor jou, kompromat, en alle reaguurders hier.. die machteloosheid?

Y&T | 10-09-18 | 12:47

"Soms moet je hard zijn."
Rubberen Rutte

Is dit nog nieuws? | 09-09-18 | 15:47

Ik denk dat Pechtold binnenkort zegt dat hij tegen abortus is.

Simon_GS | 09-09-18 | 15:40 | 1

Hihi, tegen abortus zijn is wat anders dan iemand dwingen.
Pechtold bedoeld dan natuurlijk dat hij blij is dat hij ooit zelf niet geabo......
Of zoiets. ;)

Is dit nog nieuws? | 09-09-18 | 16:02

Volstrekte waanzin. Waarom moesten die kids dat ondergaan? Dat heb je toch in de peiling ? Grijp dan in. Maar dat kon niet natuurlijk, want we waren alweer in afwachting van een procedure.
En het is natuurlijk moeders schuld dat ze gebruik/misbruik maakt van dit falend beleid met wetgeving vol mazen, danwel de slinksen die haar aanzetten die wegen te bewandelen ?
Neen. Dit zijn fouten van de politiek. Men interesseert zich voor het bedrijf en liever niet zo voor het volk. Het grootbedrijf pakt tenminste dankbaar het geld aan, waar het volk maar klaagt als je ze dat afpakt.
Klote amateuristische quasi technocraten in uw parlement. Zieligerds. Kom maar door met Verkiezingen. Het gepruts zal inmiddels 100 of 200 miljard hebben gekost? Daarvan hadden we gewoon scandinavisch rijk kunnen blijven en veel shit kunnen afkopen. Maar ja, dat weten ze in holland beter. De politicus is geen wetenschapper, geen intellectueel, in de haagse gevallen is er meestal niet eens een studie afgerond. Geen nivo. Wel groene broeken. En néuken. Enfin.

Die Pechtold blijft de kroon spannen als het om hypocrisie gaat. Zelfs voor een politicus is het ongezien en ongehoord. Nederland is duidelijk te klein voor hem.

Shareholder II | 09-09-18 | 14:59 | 1

@ binnenkomst was al duidelijk dat Armenië veilig was. Binnen 24 uur hadden ze teruggestuurd kunnen worden.
Hoe moeilijk is dat?

Is dit nog nieuws? | 09-09-18 | 15:58

Een deal tussen Rutte, penthouse en Seegers jullie stemmen voor afschaffen van die belasting en ik zorg dat Halbers (VVD) zijn bevoegheid gebruikt om de kinderen te laten blijven

Jan70 | 09-09-18 | 14:58

Volledig eens met Bas Peternotte.
De rechtsstaat is met voeten getreden. Rechterlijke uitspraken en juridische procedures blijkbaar niets meer waard.
De VVD is ontmaskerd, voor de zoveelste keer, als een leugenachtige partij van slappelingen die het liberalisme prediken maar nog niet eens een slap aftreksel daarvan in de praktijk brengen.
Pechtold is een echte linkspopulist, in vier dagen tijd als een windvaantje volledig van meinig veranderen, uit puur opportunistische motieven.
Verder laat die VVD’er Harbers na om een degelijke uitleg te geven voor zijn lachwekkende en stuitende beslissing, ook dat zegt genoeg.
Dit land wordt bestuurd door prutsers en losers.
Het is een grove schande. Helaas is een te groot gedeelte van het volk te dom om te poepen en heeft een geheugen als een zeef en stemt deze incompetente kneuzen over enige tijd weer gewoon in het pluche.
Democratie? Fottiti! Dit stelsel heeft hoognodig structurele aanpassingen nodig.

kempenaer | 09-09-18 | 14:53 | 2
-weggejorist-
Hoerdann | 09-09-18 | 14:57

Nieuwsbericht: Binnenlandse legers, zwaar bewapend met morele verontwaardiging, instrumenteel ingezet slachtofferschap- en verering hebben, in samenwerking met andere bataljons opportunisten uit de goed verdienende asielindustrie, wederom een slag toegebracht aan onze toch al verzwakkende rechtsstaat.
LILY EN HOWICK mogen blijven.
Hiertoe besloot staatsecretaris Harbers gisteren per discretionaire bevoegdheid en met niet aflatende minachting voor onze rechtsstaat.
Gefeliciteerd met uw bijdrage aan onze Failed State in wording.

Spreemetfoeten | 09-09-18 | 18:09

A. Pechtold is de verpersoonlijking van alles wat mis is en stinkt binnen de Nederlandse politiek.

dikkedragonder | 09-09-18 | 14:23 | 1

Je doet Rutte echt te kort nu.

Shareholder II | 09-09-18 | 15:04

@Rheia | 09-09-18 | 11:22
Het kabinet heeft niets over Peggie te vertellen.

Berbaar | 09-09-18 | 11:26 | favorietblock
Gek genoeg heeft onze nationale (dubbele) moraalridder veel te vertellen over zo'n beetje alle Rutte kabinetten. Zie onlangs het echec en demasque van Stef Burns.

Penthouse™ lijkt zo'n beetje de machtigste man na Rutte in Den Haag. Heeft traditioneel meer te vertellen dan Buma Stemra, Lolo Asscher en de Jessias. En dat zegt mij alweer heel erg veel over de mores en niveau van ons politieke landschap.

Graaf_van_Hogendorp | 09-09-18 | 14:01

schandalig dat illegale krakende criminelen worden gepamperd terwijl 2 kinderen die hier volledig zijn ingeburgerd worden uitgezet. zij hebben miet voor deze situatie gekozen, die krakende criminelen wel.

Bartje70 | 09-09-18 | 13:50 | 1

Of ze er voor gekozen hebben of niet: de rechtbank zegt opzouten.
9 keer!

Is dit nog nieuws? | 09-09-18 | 15:48

"Verwar nooit tolerantie met gewoon slappe knieeen"

Knufter | 09-09-18 | 13:47

De paspoorten zijn nog niet uitgereikt. Niets et om te zeggen dat er een misverstand was. Of een juridisch probleem met de haalbaarheid. En alsnog uitzetten.

Ja maar dat is zielig? Tja de misinformatie was nodig voor veilige opsporing. Zelf naar gemaakt.

En dag.

Knufter | 09-09-18 | 13:44 | 2

nee dat kan niet! hoe je er ook over denkt. Je kunt dit niet meer terugdraaien.

fikkieblijf! | 09-09-18 | 15:00

@fikkie
Waarom niet? 9x nee van een rechter wordt ook van tafel geveegd. Waar hebben we nog rechtspraak voor?

Is dit nog nieuws? | 09-09-18 | 16:00

de leugenachtigheid van moeder, daarin bijgestaan en gesouffleerd door activisten en advocaten, is grenzeloos en ontutsend . Nationaliteit en personalia en asielrelaas zijn verzonnen en ze heeft een reeks psychatrische aandoeningen bij elkaar gefabuleerd waardoor ze weer jarenlang heeft door kunnen procederen en sterker nog het is, zo gaan sterke geruchten, dat een ( zoveelste ) dreiging zich zelf iets aan te doen, bij alle georkestreerde hektiek van gister, Halbers heeft toen besluiten de kids te late blijven. Dat deze dame zich straks gewoon bij haar kinderen kan voegen en zich voor onbepaalde tijd kan laten onderhouden door nl welvaartsstaat is onverteerbaar ..
Nu is er al veel meer weerstand tegen besluit vorming in deze, als media en wat bekende Nederlanders willen doen geloven, maar als maar een fractie bekend zou worden wat zich al die jaren daadwerkelijk heeft afgespeeld en over omstandigheden waaronder uiteindelijk dit besluit is afgedwongen dan zal stemming helemaal omslaan. Hier moeten inderdaad lessen uit getrokken worden, maar zeker niet de lessen die de misselijkmakende Pechtold voor ogen heeft ..

justinianus | 09-09-18 | 13:43

Zo krijgt de term "armeense kwestie" een totaal andere lading

Pranfeuri | 09-09-18 | 13:35

Wat we in ieder geval zeker weten is dat het asielbeleid al tientallen jaren rammelt aan alle kanten en volledig willekeurig is. Diegene die het hardste schreeuwt en de deugmaffia achter zich krijgt mag blijven, vooral als de politiek er zelf voordeel uit denkt te halen. Tot aan oorlogsmisdadigers toe. Wat we ook zeker weten is dat er aan de hele procedure geen bal gaat veranderen. Heel Nederland is bijzonder ontevreden over het feit dat Jan en alleman het land kan komen leegroven mbt de voorzieningen. Het gastland wordt vervolgens ook nog eens met medeweten van de overheid steeds meer achterlijke culturen door de strot geduwd waar niemand op zit te wachten. Het zou gewoon verplicht moeten worden dat politieke partijen in hun programma's hierover een standpunt gaan innemen. De bevolking vraagt er namelijk om. De media zou hierop moeten blijven hameren om zo verandering van beleid af te dwingen. We weten ook zeker dat dit alles niet gaat gebeuren. De politiek laat het wel uit het hoofd naar de bevolking te luisteren en te doen waarvoor ze zijn benoemd. Moet niet gekker worden met die burgers.

Ruikbaard | 09-09-18 | 13:32

Ik vraag nu wel af wat stellen de rechters en de hoge raad nu voor schijnbaar geen zak, zou mij als rechter die hierover hebben geoordeeld behoorlijk in de zak gescheten voelen want met hun uitspraak veegt de politiek zijn reet mee af

Jan70 | 09-09-18 | 13:31

Ik vrees echter dat de divendentsbelastinmaatregel, ondanks heel veel tegengeluid ("drammen") helaas gewoon wel door zal gaan.

Gerf | 09-09-18 | 13:28 | 1

je hoeft niet te vrezen.. die afschaffing is er sinds Alexander voor de camera's namens de hele coalitie mocht glamouren... definitief doorrrr.
wisselgeld! niet meer

fikkieblijf! | 09-09-18 | 15:02

Nederland graaft haar eigen graf dieper en dieper.
Zó diep, dat we uiteindelijk Chinezen tegenkomen.

RickVogelschrick | 09-09-18 | 13:25
-weggejorist-
jacques | 09-09-18 | 13:20 | 2

Niet meer dan logisch, als 'we are here' mag blijven dan deze kinderen zeker! En moeders ook weer terughalen in het kader van gezinshereniging.

JohnWalker | 09-09-18 | 13:12 | 2

Helpt het uw gemoedstoestand dat reageren ? a: door de bodem van het dieptepunt c: vul maar wat in , morgen gaat de week er
weer om 05.30 uur.

Ikbenhet6 | 09-09-18 | 13:17
-weggejorist-
Ikbenhet6 | 09-09-18 | 13:22

Pechtold moet gewoon naar de EU samen met zijn Belgisch maatje Verhofstadt. U weet wel die kerel waarmee hij feest aan het vieren was in de Ukraine.

thesmul | 09-09-18 | 13:10

Amen

Hoerdann | 09-09-18 | 13:06 | 1
-weggejorist-
Ikbenhet6 | 09-09-18 | 13:10
-weggejorist-
Ir. Wilhelmus | 09-09-18 | 13:04 | 1

Gauw vergeten dit.
-
Indien hier op wordt doorgevraagd klopt het van geen meter, met als klapstuk de draai van Pechthold. Wat zal hij balen dat niet alle journalisten bij het NRC, VK, AD of voor de NPO werken.
Met het filmpje en zijn 180 graden draai in de tweet, staat hij er weer mooi op. Nu alleen maar hopen dat het grote NPO publiek het niet weet en te zien krijgt.

bananabanana | 09-09-18 | 13:01

Geldkraan dichtdraaien van de Asielindustrie, eens zien of die Asieladvocaten dan ook nog uit hun stoel komen.....

Bolder | 09-09-18 | 13:00 | 1

Helemaal gelijk, die advocaten zijn allemaal geldwolven , steeds maar weer opnieuw in beroep en rekken zo vullen zij ook weer hun geldbuidel en de bankrekening. en Nederland trap er steeds weer in.

jan41 | 10-09-18 | 10:31

Ben benieuwd, er schijnen nog vele tientallen andere kinderen in dezelfde situatie te zitten. PP (Populist Pechtold) krijgt het er nog druk mee.

litebyte | 09-09-18 | 12:57

Asiel advocaten moeten betaald worden volgens het systeem nu cure no pay, levert de procedure geen verblijfsstatus op dan ook geen geld.
Zullen we eens zien hoeveel van de zakkenvullers er nog belang hebben.
Maar we blijven een achterlijk land een stoet Turkse bruiloftgangers die alle verkeersregels aan hun laars lappen word er 1 aangehouden in tegenstelling tot de friezen die even de snelweg afsloten om een stelletje randdebielen de toegang tot een kinderfeest te versperren die worden allemaal bekeurd.
Geeft maar eens aan in wat voor een discriminerende bananen republiek we wonen.

likdoorn | 09-09-18 | 12:55 | 3

Asieladvocaten verdienen geen drol. Je hebt werkelijk waar geen flauw idee waar je het over hebt.

Japannert | 09-09-18 | 14:10

Eén vreemdelingenadvocaat met een beetje praktijk heeft een omzet van 300.000€ per jaar en wordt betaald door de Raad voor de Rechtsbijstand. Dus door de belastingbetaler. Over 'geen idee' gesproken.

Lupuslupus | 09-09-18 | 14:32

allemaal zakkenvullers geen drol verdienen hallo

piccalili | 09-09-18 | 19:28

"Maar toen – in de nacht van vrijdag op zaterdag – verdween het duo plotsklaps uit de grootouderlijke woning waar ze verbleven."

Verrek, zitten die grootouders ook al hier?

Here's Freddy | 09-09-18 | 12:51 | 2

Alleen die gekke moeder moet nog herenigd worden straks. De rest zit hier allemaal al. Dat scheelt toch.

klaas.heitinga | 09-09-18 | 13:07

Willen jullie meer of minder....

Is dit nog nieuws? | 09-09-18 | 15:49

Wie het nieuws tot zich neemt kan alleen maar concluderen dat Nederland driftig zijn eigen graf aan het graven is.

Eppo | 09-09-18 | 12:49

En hoe opvallend is t dat t meteen weer in de doofpot word gestopt behalve op geenstijl gelukkig.. ik ben heel boos.. echt boos dat drammen en weglopen helpt.. de beer kan nu los komen als er niet onmidelijk weer perk en paal word gesteld. Ik vind t ook heel naar voor alle eerdere teruggezonden kinderen.. ik heb gewoon helemaal niks met die lily en hovick.. of hoe hij ook heet.. ze lachen nu keihard ons allemaal uit en hun moeder mag gewoon terugkomen.. ik kots erop!

haatsmurfin | 09-09-18 | 12:45 | 2

Ik heb ook al gekotst. Dankzij de corrupte VVD slik ik al jaren Rennies om het kotsten te beperken. Na de lange vakantie van Rutte en zijn trekpopjes is het kotsen weer begonnen.

VanGeuzen | 09-09-18 | 12:48

Ik ga me ook eens een tijdje niets aantrekken van de wet. Eens kijken wat er dan gebeurt...

Here's Freddy | 09-09-18 | 12:53

Sterk staaltje georkestreerd mediaspektakel a la uitzetting Kaya door Rutte om de publieke aandacht af te leiden van afschaffing dividendbelasting en privé schandalen rondom Pechtold (lees: redding kabinet). Alle ophef hierover draagt bij aan het van regeringswege beoogde effect.

2tribes | 09-09-18 | 12:37

Net gelezen in De Limburger: 'Nederland weer wereldnieuws: internationale aandacht voor Lili en Howick'. Nou, we zien de bui alweer hangen dus!

BaldEagle | 09-09-18 | 12:35 | 1

Ja, daar komen er weer 30.000.

Here's Freddy | 09-09-18 | 12:55

Geluid van een immigrant: Nederland is veel te tolerant. Tolerantie tot in het absurde maakt allerlei rechtsregels waardeloos. En maar verwijten naar andere landen de wereld insturen, dat ze hun rechtsregels verkeerd toepassen. B.v. naar Oost Europa. Maar ik zou zeggen: voer je eigen vastgestelde en afgesproken beleid nou zelf eens naar behoren uit.

hansem | 09-09-18 | 12:28
-weggejorist-
Breinbrouwsels | 09-09-18 | 12:24 | 1

Linkse klaplopert, aan der vieze poepnagels te zien...

Ali Bi | 09-09-18 | 12:23

Ik snap wel dat die kinderen niet naar Yerevan zijn gevlogen gisteren. Ik doe het vandaag en wat een klote connectie.

deNettobetaler | 09-09-18 | 12:23 | 1

zij gingen met privevliegtuig net als Jos B..

fikkieblijf! | 09-09-18 | 15:08

Ik ben zuinig met reageren, maar wat zijn Hollanders een slap volk. Samenvatting van de reacties die ik lees is dat zielig doen helpt. Hollanders zijn wat dit betreft naïef en veelste aardig en denken daar niet bij na wat voor gevolgen dit heeft en nog belangrijker wat voor indruk dit geeft; iedereen is dus welkom in dit overvolle land als je maar zielig doet.

Wybe Wabes Abbema | 09-09-18 | 12:22 | 1

@Wybe Wabes Abbema
Of: het Nederlandse volk wordt (op deze punten) niet daadwerkelijk vertegenwoordigd door deze regering.
Jammer alleen dat een aanzienlijk deel van datzelfde Nederlandse volk dit op verkiezingsdag vergeten blijkt te zijn.

Overigens blijkt het met naïviteit in ieder geval in de panelen hier (op wat uitzonderingen na) gelukkig wel mee te vallen.

Kompromat | 09-09-18 | 16:52

De komende tijd zullen we in De Telegraaf lezen:
- (over 1 maand) Moeder miraculeus genezen van geestelijke problemen
- (over 3 maanden) Staatssecretaris Harbers maakt gebruik van discretionaire bevoegdheid om moeder in het kader van gezinshereniging toe te laten tot Nederland
- (na 1 jaar) De hele familie gaat op familiebezoek naar Armenië
- (na 2 jaar) Het programma Spoorloos gaat samen met Howick en Lili in Armenië op zoek naar de vader van het gezin. Die wordt gevonden. Tranen. Hereniging in Nederland.

JvanDeventer | 09-09-18 | 12:22 | 3

(na 6 maanden) De grootouders waar ze al die tijd hebben gewoond zijn verhuisd naar Armenië waar ze een leuk hotel met jachthaven bezitten en de hele familie elk jaar 3 maanden met vakantie naar toe gaat.

Breinbrouwsels | 09-09-18 | 12:30

Ligt wel in de lijn.

vanvandaag | 09-09-18 | 12:38

moeder verschijnt vanavond met kids bij Pauw
ze gaan binnen een maand gezamenlijk een vakantie vieren in Armenie om deze hele toestand te boven te komen en de familie te bezoeken aldaar
de vader meldt zich vanuit Rusland en vraagt toestemming om zich bij zijn gezin te voegen
moeder is over 9 maanden volop in het nieuws met de liefdesbaby die ontstaan is na het re-juinated bezoek van de vader aan zijn kinderen.
advocaten melden zich na NL paspoort uitreiking voor een forse schadevergoeding vanwege het leed dat dit gezin is aangedaan..

fikkieblijf! | 09-09-18 | 15:12

Eén ding is duidelijk: VVD stemmen gaat dit land niet redden. Vol met corrupte baasjes, globalistisch het eigenvolk verneukend, grenzen blijven open, zorg slopend, belastingeld exporterend, islamistisch tuig kan woekeren als onkruid, Eurofiel tot de laatste snik, leugenachtig tot op het bot, onbetrouwbaarheid als hoofkenmerk. Mark Rutte is de VVD-opperhufter die het allemaal liet passeren.

Fijnstoffer | 09-09-18 | 12:19 | 2

Dat komt om dat Brussel de boel hier regeert en niet Mark Rutte; die hangt aan de touwtjes van Merkel, Macron en Juncker!

BaldEagle | 09-09-18 | 12:41

Wat BaldEagle zegt. Den Haag is de trekpop van Brussel geworden. De EU is een vloek, geen zegen.

Tietmier | 09-09-18 | 13:04

Kunnen we uitkeringen, Mieles kunstgebitten en Nederlandse vrouwen enz niet gewoon opsturen zonder dat ze hiernaartoe hoeven te komen. Win win

Theo-Pim-Riv | 09-09-18 | 12:18 | 2

Doen we al een beetje he: we laten dubbele paspoorters, die hier niet meer willen zijn en ook niks meer hier gaan toevoegen, verhuizen naar hun land van herkomst en sturen hen de uitkeringen na.

2tribes | 09-09-18 | 12:27

@2tribes: ze willen hier wel zijn want hier kun je de boel lekker ongestraft verzieken maar ze wachten eerst tot ze een oprotpremie krijgen en komen dan via een omweg weer terug naar Nederland! Dweilen met de kraan open, door ons gefinancierd! Handig toch, die twee paspoorten?

BaldEagle | 09-09-18 | 13:13

In het oude Griekenland bezocht men het orakel van Delphi om raad te vragen bij belangrijke kwesties. Het orakel mummelde, borrelde, gorgelde achter in de grotto, en een Apollo priester vertaalde dat in een uitspraak vol dubbelzinnigheden. Wat zo vreemd was: iedereen ging volledig tevredengesteld huiswaarts samen met telkens hetzelfde kluitje in het riet, dat hun was overhandigd. Tegenwoordig kunnen we zogenaamd zonder orakel en zonder Apollo tempel, maar hogepriester Pechtold vertoont zijn blad-om-een-boom pirouettes, terwijl iedereen daar genoegen mee neemt. Zijn "Ja" is niet "Ja" en zijn "Nee" is niet "Nee". Wat betreft draaikonterij en loops zijn met de waarheid, daarin is die oude mythologie een krasse baas. Een hogeschool voor machtsbeluste patjepeeërs. Oppergod Jupiterutte bedriegt en marcheert zo schuin als zijn lieve lust het hem ingeeft. De mindere goden zwalken in zijn voorbeeld en zo liegt en bedriegt het geduvel zich een weg naar beneden.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-09-18 | 12:17 | 1

Het is heel simpel: als Rutte 'ja' zegt bedoelt hij 'nee' en andersom! Was voor mij ook even puzzelen maar nu snap ik het!

BaldEagle | 09-09-18 | 12:43

Daar sta je dan als fatsoenlijk opgevoede Nederlandse burger. Met de paplepel ingegoten gekregen dat je netjes op je beurt wacht, beleefd bent tegen de medemens (vriendelijkheid kost niks), iedereen gelijk behandelt (als we ons snijden hebben we allemaal rood bloed), respect voor de politie, opstaan voor ouderen, enz. enz.

En dan zie je dit. Het wordt tijd om, heel snel, een grote muil te kweken en op dramles te gaan. Als fatsoenlijk mens sneeuw je onder in dit nieuwe Nederland.

GuusHetSchaapje | 09-09-18 | 12:16 | 1

Ik ben ook zo opgevoed: netjes wachten op je beurt. Maar ik begin er steeds meer van af te stappen. Het begint s ochtends al bij de trein: als je je niet als een ikke-ikke beest gedraagt sta jij als nette jongen verdrukt in t gangpad en diegene die zich terwijl er mensen uitstappen naar binnenwerkt heeft een zitplaats.

Europees_Aanbesteed | 09-09-18 | 12:55

ik heb ook iets nuttigs bij te dragen. De MSM, der regering, en de oppositie, hebben maar één doel. De macht behouden. Kom eindelijk in opstand!

Padre Grassi | 09-09-18 | 12:13 | 1
-weggejorist-
BaldEagle | 09-09-18 | 13:19

Belachelijk dat ze alsnog mogen blijven, de overheid laat zich hier gewoon chanteren. En schept daarmee een precedent: vele andere, normaliter kansloze asielzoekers gaan deze strategie nu volgen.

harbi | 09-09-18 | 12:12

Die hele Haagse kliek mag wat mij betreft met pek en veren het land uit worden gezet!

Rest In Privacy | 09-09-18 | 12:12 | 1

Op een wetenschapssite gelezen: 'NASA ontdekt zeven aardachtige planeten, leven mogelijk op drie ervan'. Wat mij betreft de beste optie!

BaldEagle | 09-09-18 | 12:48

Lili en Howick zijn nog te jong om zelf snode plannen te smeden. Hun moeder en talloze Nederlandse zuigparasieten die voordeel roken zijn de echte schuldigen. Ook ik wilde de twee graag onderdak in ons landje bieden. Liever deze twee verwesterde sympathieke leukertjes dan oerlelijk vals en agressief doekgeboefte uit de dorre siliciumvelden in het Midden Oosten en Afrika, ook wel zandwoestijn genaamd. De hele politieke poppenkast eromheen bewijst alleen maar dat de politiek deze zaak in hun eigen voordeel probeerde om te buigen. Een positief effect daarvan kan zijn dat de berekenende sluwheid van Rutte en de stiekeme achterbaksheid van de D666-dictator Pechtold nu extra zijn geaccentueerd. Misschien dat het IQ- en gedachtenloze kiesplebs tóch een beetje het vermoeden begint te krijgen dat die keurige excellenties in feite nog ranziger zijn dan de minste zwerver in de goot. Waarbij ik me graag tegenover die zwerver wil excuseren voor deze vergelijking.

Nivelleermarionet | 09-09-18 | 12:10

Nog een tip. Wel stemmen hoor, anders gaat u stem verloren en dan heeft u helemaal geen invloed.. Alaaf, Alaaf, gekke henkie, boing, boing...

Mark_D_NL | 09-09-18 | 12:09

Misschien fijn voor deze kinderen, met als bijkomende schade, de asielmaffia die lacht in z’n vuistje!

Eucalyppta | 09-09-18 | 12:09

Probleem is dat het asielrecht verworden is tot een immigratie instrument. Na een succesvolle asielaanvraag, of een onsuccesvolle en maar lang genoeg de wet overtreden, mag je hier onbeperkt wonen en krijg je een gratis huis en levenslang gratis geld.
Het asielrecht moet terug naar waar het voor bedoeld was; tijdelijke opvang.
Dus bad, bed en brood in gesloten centra en jaarlijkse toetsing of terugkeer al verantwoord is. Bij overtreden van de wet onmiddellijke Terugkeer, ongeacht situatie in thuisland.

Franker | 09-09-18 | 12:06 | 1

Asielrecht?
Armenië?

Is dit nog nieuws? | 09-09-18 | 15:50

Een oplossing kan zijn grenzen dicht en alleen welkom als je de Nederlandse samenleving iets geeft i.p.v. iets kost. Je beheerst een vak en er is behoefte aan je? Welkom. Je brengt geld mee en wilt hier aantoonbaar een bedrijf starten? Welkom. Je bent vluchteling en een burger uit een van de ons omringende landen? Welkom. Maar als je vluchteling bent uit bijvoorbeeld Portugal, wat is er mis met Spanje? Kom je uit Rusland, waarom sla je die andere landen over? Het is allemaal niet zo moeilijk. Alles wat onze politici moeten leren is dat wij niet verantwoordelijk zijn voor een Afrikaan die de halve wereldbol over reist om hier asiel aan te vragen. Want dat is per definitie geen vluchteling.

BrabantsVerzet | 09-09-18 | 12:06

De angst regeert in politiek Den Haag. De (vele) grote ego's zijn in verwarring, omdat is gebleken dat ze kwetsbaar zijn! Dat heeft gevolgen voor het functioneren en toekomst van politici én de Nederlandse Staat.
*
Twee privézaken die kort achter elkaar politiek zijn geworden, zorgen voor ongemak in de Tweede Kamer. Is morele reinheid de nieuwe standaard?, zo vragen Kamerleden zich af. En: ben ik straks de volgende?

(telegraaf)

demaup | 09-09-18 | 12:06

Ja en natuurlijk gezinsvereniging, ergo Moeder komt terug met opeens nog 3 kinderen en dan zal er opeens ook een Vader verschijnen, tenzij ze van Abortuspil Penthouse zijn.
Die linksche hobbies lijken af en toe net goocheltrucen, je staat erbij en snapt er geen ene reet meer van.

Theo-Pim-Riv | 09-09-18 | 12:03

1) Wat gisteren al werd gesuggereerd; was het toegeven of was het een goed gespeelde politiek onderhandeling?
2) Als uiteindelijk angst for chaos en anarchie (wel) werkt, word het volk dan daartoe niet gedwongen inzake onderwijssalarissen, huizenopknapperij in Groningen, etc.
3) Oppositie laat zich per definitie piepelen en heeft niet de kracht om de coalitie op andere ideeen te brengen.

(bijsluiter) als de coalitie niet voor argumenten gevoelig is.....

Einde van de Domheid | 09-09-18 | 12:01 | 3

Of heeft hier de politiek voor het eerst kennis gemaakt met een harde grens die de burgerij trekt. (Wearehere wel, wahabistische intrigant 'niets aan te doen', ING schikking 'juridisch feit accompli', Criminele, homo-agressieven onuitzetbaar etc.

Einde van de Domheid | 09-09-18 | 12:04

Wij hier zien het allemaal verkeerd en zijn racisten enz., want de meerderheid blijft op dat corrupte viagra zooitje stemmen.
Ik neem maar weer een lekker bakkie koffie en ga toch mijn chips & bier maar nuttigen vanavond, want die hoef ik ook niet voor het aftreden van die viezerik te bewaren. Neehee ook niet voor Nederlands voetbal, die zijn net als Penthouse steenrijk, mooie wijven, mooie Penthouses en zijn eigenlijk natte scheten in een netje. Misschien neem ik geen bier maar nu de chips en vanavond lekker een single malt en de Sopranos nog maar een keer kijken.

Theo-Pim-Riv | 09-09-18 | 12:10

@Theo-Pim-Riv: ik kijk vaak de afleveringen van Toen Was Geluk Heel Gewoon nog maar een keer! Als herinnering aan hoe leuk Nederland toen was!

BaldEagle | 09-09-18 | 12:52

Nou ja. Laten we in ieder geval hopen dat de politiek lering trekt uit de gang van zaken, de wet aanpast en....

hahaha, hoor mij nou.
De drank van gisteren is zeker nog niet uitgewerkt.

Rest In Privacy | 09-09-18 | 12:01 | 1

LOL!

BaldEagle | 09-09-18 | 12:52

Beste nukubu’s, u moet morgen allemaal morgen wel weer netjes aan het werk om belasting te betalen natuurlijk. En de hypotheek of de huur betalen. En keurig de verkeersboetes overmaken naar Leeuwarden. En nee, u mag niet zomaar zonder vergunning een hengeltje uitgooien, een hertje schieten, of meer dan 500 gram paddestoelen plukken. Is stroperij en verboden.
U mag niet zomaar uw oude troep in de berm flikkeren. U mag geen plantjes met THC op zolder kweken, geen distilleerketel in uw schuurtje hebben. U mag niet zomaar een onbewoond huis betreden en beschouwen als het uwe. U mag niet uw tentje opzetten op een willekeurige plek in het bos.
Dat en nog veel meer hebben “we” met z’n allen afgesproken. Dat heet de wet. En daar moet iedereen zich aan houden.

Oh nee, toch niet. Ja... u wel. Maar sommigen die hier helemaal niet horen te zijn en niet mogen zijn volgens de regels die we hebben afgesproken, hoeven zich dus ook niks van die regels aan te trekken. Maar ze willen wel graag dat u hun levensonderhoud betaalt en de opleiding van hun kinderen. Daar hebben ze dan wel recht op, of zo.

Stormageddon | 09-09-18 | 12:01 | 3

Maar Nederland staat wel hoog in de lijstjes, hoorrrrr.

Mark_D_NL | 09-09-18 | 12:08

Je kunt natuurlijk in beroep gaan. Voor Nederlanders kost dat slechts 200 euro per uur. Koopje!

knutsel_ | 09-09-18 | 12:15

Met dat 'niet zomaar hertjes schieten' ben ik het helemaal eens, (wilde) dieren moet je met rust laten, die hebben het al moeilijk genoeg in dit enge, overbevolkte land! Idem dito voor vissen en paddestoelen, gewoon afblijven! En met je eigen rotzooi opruimen is ook niks mis! Dus!

BaldEagle | 09-09-18 | 12:57

Met die kinderen heb en had ik geen medelijden. Die waren in Armenië best goed terecht gekomen en hier ook wel. Mijn ergernis is, net als bij veel mensen, dat drammen werkt. Je leert voor de zoveelste keer dat wetten er alleen maar zijn om mensen die toch al rustig en volgzaam zijn in het gareel te houden. Het zijn de brutalen, de onbeschaamde grote bekken die alles voor elkaar krijgen.

JvanDeventer | 09-09-18 | 12:00 | 3

hear hear.

Lupuslupus | 09-09-18 | 12:09

Dat is altijd zo. Als ik iets gedaan wil krijgen van een instantie zet ik een grote mond op en eventueel ga ik dreigen. Omdat je anders niets gedaan krijgt. Beleefdheid wordt als zwakte ervaren, helaas. Terwijl ik toch een fatsoenlijk mens ben.

BrabantsVerzet | 09-09-18 | 12:09

Wie lief is komt in de hemel, wie brutaal is komt overal!

sallandstrots | 09-09-18 | 13:12

Hopelijk is gezinshereniging met de moeder niet mogelijk. Het heeft geen zin om haar naar hier te halen, want zij kan toch niet voor de kinderen zorgen. Of ligt dat nu ineens anders?

Duifmans | 09-09-18 | 12:00 | 7

Nee, zo hard mag je dat niet stellen. Ik zal dat even herformuleren. Doordat haar kinderen nu veiligheid en onderdak hebben, is er plotseling een onverwachte verbetering in haar geestelijke toestand opgetreden. C’est un miracle! Halleluja!

Nivelleermarionet | 09-09-18 | 12:21

we zullen het vanavond zien bij Pauw.. zit moeder met haar kinderen herenigd blij te wezen..

fikkieblijf! | 09-09-18 | 15:14

Ze is helaas niet uit de ouderlijke macht ontzet, want het was de bedoeling dat ze in Armenie voor haar kinderen zou zorgen. Nu zal ze dus gretig van de gezinshereniging gebruik maken. En alle gutmenschjes die het eerder prima vonden om de kinderen in NL te houden apart van de moeder, zullen nu wel weer roeptoeteren dat kinderen en moeder bij elkaar horen......

Matrixrood | 09-09-18 | 16:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Goed nieuws voor al die anderen die de taal niet spreken, je hoeft je land niet te verlaten.

Hat_je_wat | 09-09-18 | 11:56 | 1

Kom dus niet naar Nederland.

Is dit nog nieuws? | 09-09-18 | 15:51

Emoties geven vaak de doorslag. Een intelligent mens kan aantonen dat iets zowel waar is of redelijk, als onwaar of onredelijk. De uiteindelijke beslissing wordt door emoties ingegeven. Links kiest dan voor "zielig" en rechts voor "niks mee te maken". Het zal daarom een janboel blijven. Tenzij je de wet strikter maakt en dan ook nog handhaaft.

BrabantsVerzet | 09-09-18 | 11:55

Een land dat zijn wetten niet handhaaft en zijn grenzen niet bewaakt, is aan lager wal geraakt.
Als de emo het wint van gezond verstand, dan zet je de samenleving, die al wankelt, bij het grof vuil.
Men heeft afgeleerd wat (noodzakelijk) straffen is, wat orde handhaving is, wat ontzag voor politie en hulpverlening is, hoe je je leefomgeving onthufterd, je eigen historie en cultuur in stand houdt, en we worden afgescheept met een intens laffe, liegende en draaiende politiek.

Memek | 09-09-18 | 11:53

Howick en Lili hebben ineens "grootouders" in Wijchen, van wie daarvoor nooit sprake is geweest. Van vader of moeder?
Of noemen deze kinderen hun pleegouders opa en oma? En heeft een journalist daar wellicht grootouders van gemaakt?
Vragen, vragen. Ikke nie begrijppe.

Ernst Oosters8389 | 09-09-18 | 11:50 | 3

Pleegouders. Omdat ze op leeftijd zijn, noemen de kinderen hen opa en oma.

BrabantsVerzet | 09-09-18 | 11:52

Ok ook een door de media gegenereerde leugen dus. *geen* grootouders. Pleegouders, dezelfde als altijd. Maarja opa en oma klinkt aandoenlijker natuurlijk.

peterdh | 09-09-18 | 12:02

Brabant
Politie heeft het ook over opa en oma. Niet over pleegouders.

Is dit nog nieuws? | 09-09-18 | 15:52

Als kinderen van expats naar een land gaan waar zij de taal niet spreken en hun vrienden moeten achterlaten dan is dat spannend en avontuurlijk. Als asielzoekers naar het land van herkomst moeten waar zij de taal niet spreken is dat zielig.
De taal hebben ze zo onder de knie

Olleke | 09-09-18 | 11:49 | 4

Voor kinderen van expats is het ook gewoon kudt hoor.

Halal gehaktbal | 09-09-18 | 12:01

Denk dat deze kinderen de taal wel spreken want nadat ze waren gevonden spraken ze telefonisch met moeder

Madamjanet | 09-09-18 | 12:07

Nog erger: kijk eens een paar seconden naar dat stomme programma “Helemaal het einde”. Daar worden kinderen ook ontwrichtend meegesleept naar de andere kant van de wereld en hele volksstammen kijken er kwijlend naar op tv. Krijgen er zelfs nog een extra programma bij (“Vamos met de familie Pos”). Maar dat is allemaal prima. Echt, Dit Land..

Robin Hood | 09-09-18 | 12:14
▼ 1 antwoord verborgen

Als Wilders het niet eens is met een beslissing van de rechter, wordt hij door heel links gemaand om de uitspraak van de rechter te accepteren. Dat Wilders anders de onafhankelijkheid van de rechtspraak en rechtstaat ondermijnt, en daarmee de democratie ondermijnt.

Nu worden 9 gerechtelijke door links en BN'ers tegengewerkt, maar nu mag het ineens wel.

Linkse mensen zijn de gevaarlijkste mensen die er zijn.
Altijd een andere moraal voor henzelf dan vooranderen.
Heel smerig volk.

Jan3863 | 09-09-18 | 11:48

Hoezo rechtstaat? Hoezo zuigende werking? De schoorsteen van de zielig / vluchteling / homo / religie / etc. opvang industrie moet blijven roken. Het NLse stemvee moet gewoon zijn bek houden en vooral verder zo stemmen.

De Griek | 09-09-18 | 11:47

Beste mensen, wanneer gaan we nou eens iets doen, in plaats van slechts onze onvrede hier te uiten? Ideas, anyone?

JackStick | 09-09-18 | 11:46 | 7

@JackStick | 09-09-18 | 12:03
U spreekt in raadsels waarde Jack.
Wie zijn die anderen en wat is hun ding?
Zo blijft het voor mogelijke medestanders wel een beetje vaag hoor.

Berbaar | 09-09-18 | 12:08

@ Berbaar
Met "anderen" doel ik op de veroorzakers van de onvrede natuurlijk. Ik beperk mij daarbij niet tot één groep, zo kan het politici aangaan, maar ook imams, of bijvoorbeeld... (vul zelf in). Ik zie alleen dit land elke dag verder afglijden, en het enige wat we doen is onze onvrede daarover uiten, maar dit kan onmogelijk de enige manier zijn, volgens mij beschikken we over meer mogelijkheden, want we zijn met een grote groep. Dus daarom is het wat mij betreft tijd voor 'Reaguurders unite!', maar hoe, waar en wat, geen flauw idee. U?

JackStick | 09-09-18 | 12:28

Berbaar | 09-09-18 | 11:49
Lid worden van de VVD en dat gedrocht van binnenuit opblazen !!

der_feldwebel | 09-09-18 | 12:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Grote kans dat de kinderen over niet al te lange tijd op vakantie gaan naar het land waar ze "onmogelijk" naar toe konden gaan om weer iets later daar een partner vandaan te trekken. Ik zie het overal om me heen gebeuren. Gevlucht uit een land wegens ernstige doodsbedreigingen om gelijk na de juiste papieren gekregen te hebben naar het "levensgevaarlijke land" op vakantie te gaan.
Zelfs als er getrouwd gaat worden doen ze dat in het "levensgevaarlijke land" waar ze uit gevlucht zijn. En niemand die er later op terug komt. Geen instantie die alle leugens recht zet. Zodra het papiertje er is is de buit binnen en kan en mag opeens alles. En wat die kinderen betreft: er gaan per jaar 10.000 kinderen naar een land waarvan ze de taal niet spreken en moeten hun vrienden in de steek laten. Vaak omdat de ouders hun kinderen een betere toekomst wensen(!) dan in het zwaar overbevolkte Nederland met alle cumulerende problemen die pak hem beet 40 jaar geleden nog niet bestonden....

dijkbewaker | 09-09-18 | 11:42 | 1

Dat klopt als een bus

Jan70 | 09-09-18 | 14:30

Het asielrecht waaraan ook Nederland gebonden is, komt in Brussel tot stand en is vastgelegd in verdragen. De interpretatie is in handen van de Europese rechter en de Nederlandse rechter is daaraan gebonden. M.a.w., we zijn onze soevereiniteit ook op dit punt kwijt geraakt. Het Europese asielrecht maakt het mogelijk om na afwijzing van een aanvraag steeds weer een nieuwe in te dienen op grond van 'nieuwe feiten of omstandigheden'. Mocht die weg zijn afgesloten, dan kan bijvoorbeeld ook een aanvraag worden ingediend voor verblijf wegens medische omstandigheden, waarbij de diagnose 'PTSS' erg populair is. Indien alle juridische wegen zonder het voor de vreemdeling gewenste resultaat zijn bewandeld, blijkt uitzetting zonder instemming van de illegaal in de praktijk in veel gevallen niet te realiseren. Voor de vreemdeling onwelgevallige rechterlijke uitspraken blijken vaak niet meer waard dan de prijs van de inkt en van het papier waarop ze gedrukt zijn. Het asielrecht is enkel een geld verslindende bedrijfstak binnen de asielindustrie die voor de samenleving geen toegevoegde waarde heeft, indien dit recht niet wordt gehandhaafd. En wie pleit voor handhaving is een NSB'er.

Astimar Teutis | 09-09-18 | 11:41 | 1

Dat dus. En dat was reden numero uno voor Brexit. Soevereiniteit terug. Eigen grenzen kunnen bewaken. Zonder dat heb je geen staat, geen natie en ondermijn je ook elk mogelijk draagvlak voor een nationaal bestuur.
Je ziet het al op galerijflats. Als iedereen maar in en uit kan wandelen worden de gemeenschappelijke ruimtes als hal, liften, en gangen binnen de kortste keren een puinhoop. En zit er een slot op de deur, dan wordt het wel schoongehouden, kunnen er wel bloembakken bij de voordeur. En als je afspreekt met de buren dat iedereen zonder meer bij elkaar naar binnen kan, geldt dat alleen voor de buren zelf en niet voor allerlei vage visite die bij de buren zijn.

Stormageddon | 09-09-18 | 12:16

Eén ding weet ik zeker - en gelukkig beseft de policor elite dit niet - en dat is dat deze affaire betekent dat het einde van hun heerschappij weer een stap dichterbij is. VVD, D66, CDA, PvdA, GL en alle andere 13-in-een-dozijn partijen denken écht dat ze hier mee weg kunnen blijven komen. Ze hebben het fout. Er zijn 2 mogelijkheden: of alle wegkijkers en toekijkers in dit land worden op tijd wakker en PVV, FvD komen aan de macht óf het wordt gewoon een burgeroorlog. De geschiedenis heeft al zo vaak uitgewezen dat het continu in de bek kotsen van het volk niet goed kán aflopen voor de dames en heren regenten. En de geschiedenis zal zich dan ook herhalen. Hoe sneller, hoe beter!

Quinzinho | 09-09-18 | 11:41 | 1

Wees maar niet zo zeker dat de policor elite dit niet beseft. In hun regeringsstijl" en verdienmodel zit nog steeds rek. Weet je waar een volk "echt" genaaid is? In GR en CY. Hier werden de mensen niet alleen van achteren genomen, maar in CY werden zelfs bankrekeningen legaal leeggeroofd. Het GR en CY volk deden niets. De regering laat zich niet bang maken door een demonstratie hier, of of een staking daar. Dit waren / zijn internationale testen, om te zien welke maatregelen een regering kan nemen, voordat ze echt reële problemen met hun kiezers krijgen. Waarom staat een volk niet op? Het klinkt krom, maar de grote middenklasse, welke het gros van de stemmen levert, heeft nog steeds te veel geld. Huisje / boompje / beestje, dat DURVEN ze niet op het spel te zetten! Alleen mensen die niets meer te verliezen hebben, zullen in opstand komen. Dus pappen en nathouden! Een toezegging hier, een belastingverlichting daar. Dat er aan het einde van de rit nog minder geld in de portemonnee zit, heeft het stemvee niet eens door!

De Griek | 09-09-18 | 12:25

Het kan toch prima zijn dat je (net zoals Pechtold) vindt dat je niet op de stoel van de rechter moet gaan zitten, maar achteraf tegelijkertijd ‘heel blij’ bent voor die kids dat ze gewoon thuis mogen blijven? Al dat harde zwart/wit-gebeuren altijd maar... Dat is ook precies wat Twitter zo’n riool maakt (en dat weer deze stellige columns schrijvende ‘Bas’ stiekem ook heus wel).

Rest In Privacy | 09-09-18 | 11:39 | 3

weer = weet, sorry

Rest In Privacy | 09-09-18 | 11:40

De bedoeling van een discretionaire bevoegdheid is juist dat je op de stoel van de rechter gaat zitten en beslist met je hart in plaats van de regels.
En Pechtold had een groot hart en hij had vele vrouwen lief, benevens die van de farao. Moabieten... Ammonieten... (1 Kon 11)

zazkia | 09-09-18 | 11:45

Ik denk dat veel mensen er een beetje dubbel in staan.
Het is natuurlijk van de zotte dat je na 10 jaar traineren en saboteren na uitgezet te zijn, toch je zin krijgt.
Dat zou niet moeten derhalve had uitzetting gisteren ook acceptabel geweest.
Neemt niet weg dat ik happy ben voor die kinderen dat ze nu mogen blijven.
Wel benieuwd naar de veranderde omstandigheden tussen vrijdag en zaterdag.

Berbaar | 09-09-18 | 11:47

Zweden neemt het voortouw vandaag verkiezingen daar.
De Zweden Democraten pleiten voor een volledige stop op de opname van asielzoekers van buiten Scandinavië. Ze willen dat Zweden alleen nog asielzoekers uit buurlanden opneemt. Stel dat Denemarken in oorlog raakt, dan zijn de Denen welkom. en Echte Finnen dus niet de finnen.

PlakkaatvanVerlating | 09-09-18 | 11:38

Deze Armenië-soap schept precedenten, gewoon doordrammen met procederen en je wint altijd. RECHT is er niet meer - quasi bananenrepubliek. Je kunt dit nu voor alles gebruiken, cjib-boetes bijvoorbeeld.

Paintertje | 09-09-18 | 11:37 | 2

Als je 10 jaar rondrijd zonder rijbewijs, en je al 8 keer bent aangehouden met dat het niet mag en je kunt aantonen dat je niet zonder de auto kan dan mag het.

PlakkaatvanVerlating | 09-09-18 | 11:40

Hear hear....
Ff serieus, het is erg triest en om niet te zeggen bedenkelijk dat velen van ons nu deze conclusie trekken. Nog even en we zijn in anarchie beland. Het zou een opdracht aan Rutte zijn om tekst en uitleg over deze affaire te geven en de rust en vooral het gezag van de staat te herstellen. Dit kan niet zonder een stevig verhaal van Rutte persoonlijk blijven.
Niet de staats maar Rutte moet aan de bak!

Amsterdamsko | 09-09-18 | 11:44

Geinig plaatje. Plus één.

knutsel_ | 09-09-18 | 11:40

Man man man, dat is niet eens een oneliner.

Kapitein Stijlvol | 09-09-18 | 11:54

LoL
Daar heb je Twitter voor nodig. Blijkbaar.

Is dit nog nieuws? | 09-09-18 | 15:53

Het asielrecht dient afgeschaft te worden, er wordt veel te veel misbruik van gemaakt.

Wolkbreuk | 09-09-18 | 11:34

Mauro kwam binnen in Portugal, maar was door het verdienmodel geannexeerd. Immers in NL was meer te halen. Mauro had dus terug gemoeten naar Portugal van de EU. Toch ?

Kamervraag | 09-09-18 | 11:32 | 1

Het Verdrag van Dublin is door Merkel afgeschaft. Gewoon zomaar, van de ene op de andere dag. Zóveel zijn verdragen dus waard....

Lupuslupus | 09-09-18 | 12:14

Het is toch overduidelijk dat dit een vooraf opgezet plan was. Tel alle "toevalligheden" bij elkaar op en trek zelf je conclusie.

Daddy1968 | 09-09-18 | 11:32

Verdeel en heers , deze tactiek werkt nog steeds. !.

blauwe zander | 09-09-18 | 11:30

Inderdaad , 10 jaar juridische strijd met steeds negatieve uitkomst, tot eergisteravond aan toe worden met een pennestreek ongedaan gemaakt , in de prullenbak gesmeten, vanwege het feit dat die kinderen even uit beeld waren.

Gewoon niet goed te praten , complete waanzin. Die vent, Harbers, is geen knip voor zijn neus waard en iedereen die het goed vindt dat dit het uiteindelijke resultaat is, ook niet.

De rechter van vrijdagavond zal zich ook wel afvragen wat het eigenlijk allemaal voor zin heeft, moest ik daar gvd mijn avond voor opofferen?

Zwizalletju | 09-09-18 | 11:29

Nou Alexander de volgende zet meteen instellen!

start eens met het zelf laten bekostigen van een procedure.. net als met onze kinderen die willen studeren.
Geef migranten een lening tot een x bedrag wat ze kunnen inzetten voor het inhuren van een advocaat ( nee geen onder toevoeging geven)
mogen ze blijven dan kunnen ze hun lening terugbetalen moeten ze weg dan kan de lening als gift worden gezien.

op die manier haal je alle grond weg om eindeloos te procederen en haal je de grond weg onder de advocatuur die snel een stop zet op onnodige onwenselijk en vooral niet hoopgevende procedures

fikkieblijf! | 09-09-18 | 11:28 | 3

Waarom een gift als het word afgewezen? Krijg ik dat ook als ik een advocaat inhuur bij een belastinggeschil?

peterdh | 09-09-18 | 11:57

ik zie die gift totaal niet zitten, een volledige immigratie stop wel.

ILF2 | 09-09-18 | 12:49

peterdh.. hoe wil je het geld terugkrijgen als ze weer in die heimat zijn... zijn ze blij dat ze van de schuld af zijn en laten zich niet meer opnieuw zien.. want terug komen is alsnog betalen!!

fikkieblijf! | 09-09-18 | 15:17

Wat mij vooral verbaast in deze hele affaire is dat die vermaledijde D'66 rechters het nu wel ineens bij het juiste eind hebben volgens de meeste reaguurders....

VanBukkem | 09-09-18 | 11:27 | 1

Dat zie je verkeerd..... Als *zelfs* de d66 rechters al zeggen "eruit"..... 8 (acht) keer, hoe fout moet het dan niet zijn om ze te laten blijven?

peterdh | 09-09-18 | 11:59

Dit is Nederland. Het land van slappe, incompetente en softe leiders, bestuurders en politici. Het wordt alleen maar erger. Dit land wordt geleid door de deugende maffia en niet door regeringsleiders en/of gemeente-bestuurders. Dit land is al lang verloren en gaat over 15 tot 20 jaar echt kopje onder. Met dank aan de corrupte, hypocriete deugers die zich dan al lang hebben teruggetrokken in save enclaves.

De Evangelist | 09-09-18 | 11:26 | 2

mooi woord; deugmaffia, die houden wij erin.

ebonk | 09-09-18 | 11:42

Misschien tovert GeenStijl nog een konijn uit de hoge hoed om dit door u geschetste toekomstperspectief op de valreep te voorkomen. Reaguurders kunnen de hedendaagse jakobijnen zijn, mits we de daad bij het woord gaan voegen.

JackStick | 09-09-18 | 11:42

Het brein een computer. De programmatuur/de software die die kinderen bestuurt is Nederlands. Ja maar.. die moeder, de asielindustrie, precedentwerking. Niet relevant.
Verder stel ik de Howick&lili-drempel voor voor dobbernegerts en andere jonge strijders. Dit wordt getest in het tv-programma 'so you think you're Dutch' Is je software overduidelijk Nederlands of is nog aan te passen dan keert Bennie jolink zijn stoel om en ga je door naar de tweede ronde. Ben je niet door.. hier heb je een treinkaartje... Viel SpaB in Duitsland.

RickTheDick | 09-09-18 | 11:26

Aan het eind van de video Kindervriend Voordewind. Die kwal heeft de Nederlandse belastingbetaler al heel veel geld gekost, met zijn kinderpardon-gedram. En binnenkort gaat Rutte vertellen dat ze nu eens 'echte grote stappen gaan maken, en de problemen door het stapelen van procedures gaan adresseren zodat drama's als dit voor alle betrokkenen tot het verleden gaan behoren'.

gestoptmetroken | 09-09-18 | 11:26

Ik ben als burger bedonderd. Woest dat liegen en bedriegen wordt beloond. Ik ga mij ook niet meer aan de wet houden: niet omdat moet maar omdat het kan.

Eddy67 | 09-09-18 | 11:25 | 3

Zolang u maar wel belasting betaalt. Want een ding is en blijft bijzonder strafbaar in Holland, dat is als je aan de inkomstenkant rommelt van het verdienmodel van de staat.

Rommelende Onderbuik | 09-09-18 | 11:28

u hebt een bsnr.. dan vergeet het maar..

fikkieblijf! | 09-09-18 | 11:29

precies, dat heb ik mijzelf ook voorgenomen.

ebonk | 09-09-18 | 11:45

Zo zie je maar weer hoe het recht zegeviert door het besluit van de staatssecretaris om als beloning een verblijfsvergunning te verstrekken aan de kinderen en hun moeder in het kader van gezinshereniging. Allemaal doorgestoken kaart om een argument te hebben voor de verblijfsvergunning.

AndreP | 09-09-18 | 11:22

Wat ons brengt op Alexander Pechtold. In een zaterdagse tweet zei hij ‘blij’ te zijn dat Howick en Lili mogen blijven en dat het kabinet ‘lessen’ uit de gebeurtenissen moet trekken. Vier dagen daarvoor zei hij op camera niet te geloven in het instrument discretionaire bevoegdheid en dus de uitzetting van de asielkinderen te steunen.

Hoe vies en vuig is dat?
@Bas Paternotte | 09-09-18 | 10:30 | 105 reacties
Ik denk dat ondertussen heel Nederland weet hoe vies en vuig Alexander Penthouse™ is.

Graaf_van_Hogendorp | 09-09-18 | 11:17 | 3

En het voltallige kabinet omdat ze die vieze ongure rat doodleuk laten zitten. Wat zegt dat over hen?

Rheia | 09-09-18 | 11:22

@Rheia | 09-09-18 | 11:22
Zucht weer eentje die het verschil niet begrijpt tussen een Kamerlid en een kabinetslid.
Het kabinet heeft niets over Peggie te vertellen.

Berbaar | 09-09-18 | 11:26

Berbaar | 09-09-18 | 11:26
Het zou ook winst zijn als dit kabinet zich niets meer door Peggie liet gezeggen en ook niets meer tegen Peggie zou zeggen. Maar ja, dit kabinet...... pfff

der_feldwebel | 09-09-18 | 12:40

Om het op zijn 2010’s te zeggen: een clusterfuck van epische proporties. Roeptoeterdende, niet door enige kennis gehinderde BN’ers, een liegende geflipte moeder die 7 (!) achteraf waardeloos lijkende procedures voert en oneigenlijke middelen gebruikt om haar zin er door te rammsteinen en liegende draaikontpolitici die de sluizen nog even iets wijder wirschaffendassen. Wat een fantastisch gaaf land zijn we toch... Waar is Franzie Franzie aka janke Frans als je hem nodig hebt!

NACademicus | 09-09-18 | 11:16

Welkom in de Links fascistische rechtstaat,
Waar je NSber, rascist, nazi, enz enz bent als je anders denkt en doet dan links zegt.

PlakkaatvanVerlating | 09-09-18 | 11:15 | 3

De grap v/h verhaal is dat NL-ers onderling ruzie hebben gemaakt over het wel of niet uitzetten, een mooi stuk polarisatie, dat heeft Rutte ook weer voor elkaar gekregen.

Uw Verzekeringsadvis | 09-09-18 | 11:24

Zie het zo: wanneer u op die manier wordt uitgescholden staat u aan de goede kant.

Lupuslupus | 09-09-18 | 11:27

@Lupuslupus | 09-09-18 | 11:27
Ik zeg helemaal niks, ga over zulk soort zaken allang niet meer in discussie, gewoon een beetje ; jaja mompelen.

Uw Verzekeringsadvis | 09-09-18 | 11:42

Asielzoekers moeten binnen een maand vernemen of men mag blijven of niet.
Na afwijzing direct het land uit. Maar kinderen na 10 jaar hier laten vernederlandsen en vervolgens weg te sturen is net zo misdadig.
Alleen maar door de slechte wetten in deze.
Na een maand uitzetten dus!
Dat zal een zware slag zijn voor de hulpindustrieën, die zich vanwege foute wetten en besluiten van ambtenaren ( overheid) tezamen met asielzoekers -advocaten in stand houden en zo van een belangrijke bron van inkomsten verzekerd zijn !

Als een procedure zo lang kan/mag voortduren, houden wij die jankende, aan politiek doende Jeroen Pauw en zn TV vazallen, alsmede die zgn BN-ers die allen wel goed voor zich gezorgd hebben , maar zelf geen poot uitsteken om b.v. een asielzoeker tijdelijk in huis te nemen.

De kwestie van die Armeense kinderen geeft een volslagen falen van de overheid aan, die de Nederlandse belasting betaler veel geld en ergernis kost.

outdoor | 09-09-18 | 11:14 | 6

@fikkieblijf
Ja dat proberen ze al met de inburgeringscursus, ook al zo'n geweldig VVD plannetje. Kale kip, vaak nauwelijks onderwijs genoten, gigantische taalachterstand en dan in een sociale-huurwoning flikkeren met bijstand en toeslagen en dan lekker laten 'participeren'. Wat kan er misgaan.

atheïstisch stemvee | 09-09-18 | 11:30

30 jaar geleden stond er al overal gekalkt 'vol=vol', door de aanwas zitten we als haringen in een tonnetje en worden steeds onverdraagzamer.

Hein7261 | 09-09-18 | 11:34

@Hein7261: wèrden de Nederlanders maar eens onverdraagzaam! Zal tijd worden!

BaldEagle | 09-09-18 | 12:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Als je naar de laatste peiling van Maurice de Hond kijkt, zie je dat het vertrouwen in Pentold dramatisch aan het afnemen was. Zou het vertrouwen in Pechhouse weer toenemen na deze opportunistische draai?

MAD1950 | 09-09-18 | 11:14 | 3

Pechtold war er als popie jopie bij op tv om te vertellen en te laten blijken dat de kinderen mogen blijven en dit toch door hem geregeld is. De corrupte linkse en partijdige NPO interviewde juist hem weer. Waarom Segers niet?
Terwijl iedereen weet dat Pechtold helemaal niks om kinderen geeft.
Hoe fout kun je zijn.
Deze nare man moet aftreden en snel!

outdoor | 09-09-18 | 11:20

Maurice de Hond? Gaaaap! Die stuurt je ineens geen enquètes meer als je aangeeft op de PVV te stemmen! Heeft een eng select clubje VVD en D'66-aanhangers dat zijn vragenlijstjes beantwoordt waarvan de uitkomsten dus absoluut niet representatief zijn voor de rest van Nederland! Bovendien hebben die lieden nogal last van hun korte-termijngeheugen als het op falende politici aankomt! Let maar op bij de volgende verkiezingen, dan staat die Pechtold weer pontificaal op het podiumpje met al zijn aanbidders om zich heen!

BaldEagle | 09-09-18 | 11:44

@BaldEagle
Ja, wat je over het ‘opiniepanel’ van De Hond zegt was mij ook al opgevallen. Hoor er nog maar heel zelden iets van. Tegelijk peilt hij de volgens Hilversum extreemrechtse partijen altijd vrij hoog. Volgens mij verzint hij die cijfers om de deugers (zelf komt hij ten slotte uit PvdA-hoek) op te jutten om nog harder te gaan deugen tegen Het Grote Gevaar.

Hetze Haatstra | 09-09-18 | 12:01

Enige wat je nu nog kunt doen is accepteren dat deze twee kinderen zullen opgroeien als Nederlandse burgers. Deze beslissing hoeft niet van invloed te zijn op andere gevallen. De uitzondering bevestigt de regel. De hele kwestie laat zien dat onze wettelijke regelgeving teveel mogelijkheid biedt om een zaak jarenlang te traineren met het doel om een definitieve beslissing uit te stellen waardoor een dergelijk dilemma ontstaat. Daar ligt de oplossing: op juridisch vlak. Echter wat betreft die hypocriete zoals-de-wind-waait draaikont van een Pechtold is er maar 1 conclusie mogelijk: PEXIT !

suscrofa | 09-09-18 | 11:12 | 1

Daar ligt inderdaad het problemen, juridische zaken worden hier al jarenlang op de rol gehouden, advocaten gaan willens en wetens rekken voor dit resultaat.

Hein7261 | 09-09-18 | 11:36

Je zal maar bij de IND werken. De VVD neemt die mensen serieus.

El Rico Grande | 09-09-18 | 11:12

D’66 en de christen unie hebben weer de rechtstaat aan hun laars gelapt, vooral de opmerking van A.P tart iedere norm van fatsoen “Het is in het belang van de kinderen” ,hoe durf je smeerlap en wel je neukertje aanzetten tot moord op je eigen kinderen. En nu komt de aap uit de mouw vwb de hypocriete schijnheige christenen diegene die zich moreel het geweten van de bevolking aanmeten,zij die direct naar de kansel stuiven om hun hoge morele standaard te tonen, komen zij nu niet verder als “Het is een privé kwestie “ . Kees v.d. Staaij, Gert Jan Segers en Sybrand Buma verdommen het hier om het ongeboren leven te verdedigen. Rattenvangers zijn jullie ,wat krom is recht praten en eigen belang te prevaleren boven de gevoelens van jullie achterban, jullie bewizen hiermee de onder van het Christendom.

von Amsberg | 09-09-18 | 11:12

Ziedaar, het moet maar eens afgelopen zijn. Na 2 jaar einde beroepsmogelijkheden, illegaal is illegaal op straffe van verblijf in isolatiecel zolang de gedwongen uitzetting duurt, wat de welwillendheid om mee te werken aan hun deportatie danig zal bevorderen, gewoon, omdat een Nederlandse cel te luxe is om ze af te schrikken.

Abject | 09-09-18 | 11:11 | 3

Juist en dan krijg je #OPHEF over "kinderen in kooien" zoals laatst bij Trump.

atheïstisch stemvee | 09-09-18 | 11:13

Ehm, die isoleer is voor volwassenen, voor de rest houden we ons aan het jeugdrecht.

Abject | 09-09-18 | 12:28

Inderdaad, niet in kooien maar rechtstreeks op het vliegtuig terug naar land van herkomst. Na de afkeuring van de asielaanvraag direct terug en niet aanmodderen in detentiecentra o.i.d.

Binkoo | 09-09-18 | 12:29

Ik ben wel blij voor deze kinderen. Als ik het zo zie lopen de kinderen gevaar bij de moeder die is alles behalve en gezien haar gedrag deze 10 jaar niet een moeder die het belang van haar kinderen boven haar eigen belang zet.
Wat dat betreft is Armenië een gevaarlijke plek.
Ook moeten er vraagtekens gezet worden bij de asiel advocaten het zijn deug aasgieren

Jacktheflipper | 09-09-18 | 11:09 | 5

Als die moeder ook naar Nederland komt zou ik haar lekker ALLE kosten van de afgelopen jaren laten terugbetalen! Hup... vakken vullen bij AH en dokken maar!

BaldEagle | 09-09-18 | 11:28

Dat de kinderen gevaar lopen bij de moeder is geen criterium ze hier te houden.

Hein7261 | 09-09-18 | 11:38

Baldedge.. moeder gaat geen vakken vullen om iets terug te betalen.. moeder komt weer terug naar haar kinderen die mogen blijven nu. Er komt een huis met voorrang op burgers die al 10 jaar in de wachtrij staan, een inrichting, een uitkering, een Zorg en huurtoeslag ,AKW en KGB en nog meer toeslagen en dan gaat mevrouw de GGZ hulp in en ook haar kinderen met een Ptsst door de nl overheid haar aangedaan.. dan volgen er weer procedures om een schadeloosstelling voor dit leed haar en haar kinderen aangedaan en uiteindelijk zal mevrouw door de participatiewet verplicht worden gesteld om haar bijdrage te gaan leveren.. maar da's dus over enkele jaren pas als ze weer hersteld is.

fikkieblijf! | 09-09-18 | 11:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Als politicus wel belangrijk om te weten dat je met 2 kinderen als wisselgeld er tegelijkertijd miljardenbeslissingen door kunt drukken. Ook hier, die Armeense kinderen kregen afgelopen week verreweg de meeste reaguursels. De mediacratie werkt overal, en is onafhankelijk van links/rechts of wat dan ook.

skoftig | 09-09-18 | 11:08

Trending topic binnen een half etmaal op Twitter: #kinderpardon. Je verwacht het niet.

rightwing | 09-09-18 | 11:07 | 1

Pardon?
Pardon klinkt als excuus. Hebben ze excuses aangeboden voor het traineren?

Is dit nog nieuws? | 09-09-18 | 15:55

Goed artikel. De regering gaat door de pomp, wat een zwakke vertoning. Wanneer houden we eens op met de verantwoordelijk voor de hele planeet op onze nek te laden ? Overigens maakte Pauw wel één terechte opmerking, namelijk dat het wrang is dat allerlei ander afgewezen asieltuig geen duimbreed in de weg wordt gelegd om hier te blijven en rotzooi te trappen. Dat is je puurste rechtsongelijkheid. Opmerkelijk genoeg hoor ik niets over de voor de hand liggende oplossing : de discretionaire bevoegdheid van de minister intrekken of beperken. Als de rechter in Nederland een mallotige uitspraak doet over milieunormen dan wordt het slaafs gevolgd, als de rechter een harde maar terechte uitspraak doet nadat er 10 jaar gemeenschapsgeld aan de procedures is besteed, kan het met één pennestreek van tafel. Volslagen belachelijk. Als je de discretionaire bevoegdheid weghaalt, verlos je zo'n staatssecretaris van politieke chantage.

CeesCloosd | 09-09-18 | 11:06 | 1

Discretionaire bevoegdheid intrekken of beperken is symptoombestrijding geen oplossing.
Wil je van deze asieldrama's af dan moet je het aan de voorkant aanpakken en dus het beleid dusdanig aanpassen dat er niet 7+ procedures gestart kunnen worden. gewoon procedure en mogelijkheid tot beroep thats it.

Verder moeten we eens stoppen met alle asielzoekers over dezelfde kam te scheren. Armenië neemt net als een aantal andere landen z'n vluchtelingen terug. 3 kwart van Noord Afrika niet en daar komt nu juist het uitgeprocedeerde pus wat we de grens terug niet over krijgen vandaan.

normanius | 09-09-18 | 11:26

Toch heb ik liever 2 kids die gewoon normaal Nederland kunnen en nog te vormen zijn. Dan die idioot van we are here. Gewoon kraken en niet weg gaan. En dan als nog blijven. Maar als er nog een keuse is... Dan allemaal weg.

peter4871 | 09-09-18 | 11:03 | 3

Als je het goed bekijkt kan er maar een reden zijn die het kabinet had om hun standpunt te wijzigen: men was bang dat de kinderen echt weggelopen waren en dat hen iets zou overkomen, dat zou een enorme reputatieschade voor het kabinet betekend hebben. Dat is volgens mij de enige reden.

Geraldt | 09-09-18 | 11:06

Geraldt | 09-09-18 | 11:06 | LOL.. verstopt achter een muur. Dit is een voor opgezet spel. Als je een beetje nadenkt dan begrijp je wel waarom ik dat zeg.

Mr_Pikibelly | 09-09-18 | 11:11

Nog te vormen zijn.
Weglopen.... Want zin niet gekregen....

Is dit nog nieuws? | 09-09-18 | 15:55

Gisteren kwam Pechtold pontificaal in beeld op het 6-uur journaal.

Niet Rutte, niet Harbers (= logisch, want beiden gaan af als een stekker).

Maar ook geen Gert-Jan Segers of Joël Voordewind, terwijl die twee bij hun achterban goed scoren met deze uiterst teleurstellende beslissing.

Waarom dus wel Pechtold? Heeft dit iets te maken met de prive onthullingen over hem? En is dit zowel een mooi publicitair Deugmomentje op nationale tv als een ideale afleidingsmanoeuvre van de zeer pijnlijke onthullingen over de man?

Dit zaakje stinkt!

Ik hoop dat kritisch journalistiek Nederland deze zaak niet meer los laat.

Indien dit inderdaad een ordinaire koehandel is geweest om A. Pechtolds besmeurde reputatie een boost omhoog te geven, dan is dit een pikzwarte dag in onze democratie.

Extra wrang dus dat drie van de vier coalitiepartijen met (een afgeleide van) “democratie” in hun partijnaam pronken.

Kompromat | 09-09-18 | 11:02 | 3

en dat is toch wat er is gebeurd.. koehandel. Eeuwige steun voor de afschaffing dividendbelasting die niemand wil alleen Rutte (VVD) en om het imago op te vijzelen van Pechthold mede door zijn privé zaken en eerdere minachting naar het volk, aan hem het voorrecht zijn zachte kant te tonen op alle media..
Halbers is gebruikt! door Rutte en Pechtold

het kabinet stond op vallen! en is weer gered, door dit drama van die twee kinderen!

fikkieblijf! | 09-09-18 | 11:10

Peggie staat altijd vooraan als er makkelijk wat puntjes te scoren zijn.
Kon hij ook wel gebruiken natuurlijk na de afgelopen week.
That's all.

Berbaar | 09-09-18 | 11:11

Berbaar | 09-09-18 | 11:11
Er zijn op GS ook mensen die vooraan staan als ze denken een puntje te kunnen scoren, is het niet Berbaar?

JI-HAAT | 09-09-18 | 11:17

"De vader van Lili en Howick is niet in beeld". Iets zegt mij dat dat niet lang meer zal duren. Binnenkort in een theater bij u in de buurt.

Cor Netto | 09-09-18 | 11:00 | 3

Misschien is die hier al lang?

Carmelita | 09-09-18 | 11:07

Joh, die zit bij opa en oma op de zolder

PlakkaatvanVerlating | 09-09-18 | 11:26

Hij kijkt de kat uit de boom.

JohnWalker | 09-09-18 | 15:19

Drammen en tegenwerken is effectief...................... in de meeste gevallen mag je toch blijven. En met hulp van allerlei organisaties die het organiseren.

Vandaar ook de tegenwerking van uitgeprocedeerden............... ze hopen op een Generaal Pardon zoals de laatste keer.

Zolang er geen consequent asielbeleid is ( en uitgeprocedeerden kunnen blijven) zal de de aanzuigende werking op ( potentiële) asielzoekers ( = illegale migranten) blijven bestaan.

In Afrika staan er miljoenen klaar om naar Europa af te reizen; Noord/West Europa wel te verstaan vanwege het "gratis geld" ( ons sociaal stelsel) dat daar is te krijgen.

Kaskensj | 09-09-18 | 10:59

Verbijsterd blijven we achter...
De rechtstaat is stuk .....

ik2! | 09-09-18 | 10:59 | 2

Correctie: de 'rechtsstaat' WAS al stuk!

BaldEagle | 09-09-18 | 11:14

Wij leven in een democratische rechtstaat en deze rechtstaat oordeelt dat deze Armeense kinderen terug moeten naar hun Armeense moeder in Armenië. accepteer dat het zo is dat is namelijk wat er gebeurt in een democratie om nu af te dwingen door allerlei gedraai en gelieg glijden we langzaam af naar een facisme waar Nee geen Nee is.

Conclusie de democratische rechtstaat is dood.
Links fascistische rechtstaat is geboren.

PlakkaatvanVerlating | 09-09-18 | 11:29

Eindelijk een verstandig woord. Misschien moet je even met je collega's gaan praten. Ze hebben het niet allemaal goed begrepen.

boccelullus | 09-09-18 | 10:58

Het bewijst hoogstens dat die twee kinderen een speelbal waren van een falend asiel beleid.
En laten we wel wezen,die kinderen hebben er ook niet om gevraagd om naar nederland te gaan toen ze nog klein waren.
Wat mij wel steekt is dat gisteren pas bekend werd dat de opa en oma van die twee schijnbaar al een tijdje in nederland wonen.
Wat mij nog meer steekt is dat schijnbaar de farizeeërs segers en penthouse aan wat touwtjes hebben getrokken om zo weer goede sier te kunnen maken over de ruggen van die twee kinderen.

komtdatschot | 09-09-18 | 10:56 | 2

Ik weet niet of dat nou wel de echte grootouders zijn...

Carmelita | 09-09-18 | 10:57

Zijn niet de echte opa en oma. Zijn de z.g. pleegouders die ze zo noemen. De echte opa en oma komen nu mee met de moeder uit armenistan.

beau van rtl | 09-09-18 | 10:59

Die kinderen kunnen dus niet terug naar Armenie omdat ze geen Armees kunnen praten , sturen wij alle asielzoekers nu ook terug als ze geen Nederlands kunnen ?

elevator | 09-09-18 | 10:55 | 2

Hadden we maar voor de helft zekerheid!

BaldEagle | 09-09-18 | 11:14

Geen Armeens.. Die moeder spreekt nauwelijks Nederlands. Wat denkt u dat ze onderling spreken dan?

VP732 | 09-09-18 | 11:45

Dit gebeurd veel vaker, enige verschil is dat deze zaak via de media is gespeeld.

"Het is niet opmerkelijk dat de staatssecretaris zijn bevoegdheid heeft gebruikt. Dat doet hij namelijk heel vaak. Harbers deed het in de ruim tien maanden dat hij in het kabinet zit naar verluidt al tientallen keren. Zijn voorganger Klaas Dijkhoff (VVD, 2015-2017) gebruikte zijn bevoegdheid 240 keer, Fred Teeven (ook VVD, 2012-2015) deed het 300 keer, Gerd Leers (CDA, 2010 tot 2012) deed het 80 keer en Rita Verdonk (VVD, 2003-2006) zelfs 1100 keer.
www.ad.nl/binnenland/de-staatssecreta...

zone2000 | 09-09-18 | 10:54

Dat die kinderen (!) hier mogen blijven; helemaal prima. Maar dat je gvd 7 procedures kunt starten en het allemaal zo lang duurt, echt belachelijk. Dan mag je als overheid op de blaren gaan zitten. En ondertussen mogen die 'We Are Here' figuren maar rondlopen.... wijzijnhier.org/who-we-are/

Risingson | 09-09-18 | 10:54 | 1

Waarom dat uitroeptekentje? We moeten eens wat minder emotioneel over kinderen gaan doen in dit soort gevallen. Zie het zo: die kinderen werden niet “uitgezet” maar “herenigd met hun moeder”. Ik mag wat dat betreft hopen dat de staas ook heeft vastgesteld dat er als de kinderen blijven van gezinshereniging nooit sprake kan zijn. Maar dat zal wel weer niet.

Muxje | 09-09-18 | 11:02

Propaganda.... grooming van het volk. Het pluche denkt ws zelfs dat dit alle andere verrotte, stinkende wonden, die ze met hun leugens hebben veroorzaakt, weer geneest.

Ton8695 | 09-09-18 | 10:54
-weggejorist en opgerot-
Rest In Privacy | 09-09-18 | 10:53 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

wat Bart Nijman zegt, het is een waar feest om de reacties te lezen onder die vreselijke hypocriete Pechtold-tweet van gisteren. Trouwens voor nog meer opwekkend leesvoer over met name die arrogante 66-vrouw Pia zijn de reacties op haar "tja-tweet" ook niet te versmaden.

krelus | 09-09-18 | 10:53 | 1

@krelus,
Als u ze allemaal gelezen hebt bij Pia, dan heeft u er ook een van mij gezien. hihi.

kleurdoosje | 09-09-18 | 12:19

Wat mij vooral stoort is de opvatting dat deze twee jongeren (geen kids) blijkbaar iets verschrikkelijks wordt aangedaan als ze in het land van oorsprong met hun moeder herenigd worden.
Misschien is er geen hagelslag en fietsen schijnt er ook abnormaal te zijn, maar het onderwijs is er dan weer veel beter dan hier.
En aan verhuizen zijn ze inmiddels (13x) wel gewend.

Carmelita | 09-09-18 | 10:52

Blok: ik meende het niet
Harbers: ik meende het niet
(Vrij uit: ‘Dat méén je niet?’)

koperbij | 09-09-18 | 10:51 | 1

Wir haben es nicht gewusst

PlakkaatvanVerlating | 09-09-18 | 11:30

dit laatste avond spel is een in scenario gezet politiek spel..
Alexandor zwaar onder vuur in de media door zijn prive zaken en CU in de maag met de Christelijke waarden.
niemand mocht gezichtsverlies lijden, dus die kids het huis uit halen en zogenaamd wel laten lopen. Heksejacht ontketenen door politieoproep waarvan je wist dat het razzia verleden spontaan boven kwam bij in nood verkerende mensen en dit maal kinderen.
om vervolgens op die grond asiel te verlenen..
De Dividendbelastingafsaffing heeft nu zijn inruil wisselgeld gekregen.. Pechtold blijkt ineens van kinderen te houden ongeacht dat in zijn prive leven toch veel kinderen gemoeid zijn met publieke schandalen van pappie en exstiefpapa.

wat ik mis in dit verhaal is de politiek verantwoordelijkheid van 10 jaar op kosten van de belastingbetaler 2 kinderen kapot maken door alle onzekerheid en wisselende huizen en een labiele moeder van de mogelijkheid tot doorgaan en doorgaan met procederen

de advocatuur is er aardig mee bezig geweest 10 jaar lang... en die doen dat echt niet voor pro deo maar vooral voor betaling door de belastingbetaler

het volk dat dit heeft moeten aanzien is in twee kampen terecht gekomen en er zijn enkel winnaars
in de politiek
in de advocatuur

Op naar de volgende drama's.

fikkieblijf! | 09-09-18 | 10:51 | 3

'pro deo' = met toevoeging = op kosten van de belastingbetaler.

EefjeWentelteefje | 09-09-18 | 10:56

Wat de CU betreft gingen er in Den Haag al langer geruchten rond dat ze die twee zaken best eens tegen elkaar uit wilden ruilen.

Muxje | 09-09-18 | 11:21

@fikkieblijf!
Helemaal mee eens. Dit zaakje stinkt.

En die “politieke verantwoordelijkheid” heeft het zooitje maling aan. De werkelijkheid is gewoon heel cynisch: het stemvee heeft een korte termijngeheugen en laat zich beïnvloeden door de waan van de dag, dat iemand “zo’n lieve man/vrouw is op tv” en meer van dat soort triviale drijfveren.

Deze ronde hebben we verloren, maar het gevecht gaat door (we may have lost the battle, but not the war).

En wij zullen Rutte c.s. uiteraard deze beslissing blijvend onder zijn/hun neus wrijven. Op juist die momenten dat het hem electoraal het slechtst uitkomt (leest u mee, meneer Rutte?).

Kompromat | 09-09-18 | 11:41

Allemaal figuren zonder ruggengraat !!
Kinderen uitzetten dat durven ze wel maar ze hebben de grote meute die de gemeenschap onnoemelijk veel geld kost niet in de hand.
Een duidelijk uitzetbeleid voor die groep, durven ze niet te regelen.
De vries , Rutte , Pechholt en verdere trawanten uitzetten, enkele reis, naar een land in Afrika.

Nietnagel | 09-09-18 | 10:50

Meer, meer, meer van die grote bruine gespierde jongens van....., huh? Wat?!
Ben jij nog maar 14?
Paspoort? Geboortebewijs? Niet?
Nou vooruit, we schrijven je in met geboortedatum 01/01/2004.
Zeg maar dat je tenslotte ook al een grote baby was.

D-Fens_1963 | 09-09-18 | 10:49 | 3

En dat je profvoetballer wil worden,
Of schaatser............

D-Fens_1963 | 09-09-18 | 10:53

Als het niet de waarheid zou zijn zou ik hier om lachen. #failedstateholland

Cold-Cees | 09-09-18 | 10:55

De grote grap is natuurlijk dat al die 22-jarige Afrikaanse gelukszoekers die beweren dat ze 14 zijn om sneller toegelaten te worden, dan straks ook langer moeten werken. Dus ipv met 70 met pensioen, zijn ze in werkelijkheid dan al 78. Tenminste, het zou grappig zijn als ze daadwerkelijk zouden werken. Oh, wacht...

nobele wilde | 09-09-18 | 13:15

Eigenlijk komt het er gewoon op neer dat waar je ook vandaan komt met enige druk gewoon welkom is. Deze regering is een waardeloos vod. Jaren procederen = rekken en met enige druk slaag je en worden vele rechterlijke uitspraken verwerkt tot wc papier en gelden de bestaande regels ook al niet meer.

Mr_Pikibelly | 09-09-18 | 10:47 | 1

Maar eigenlijk wisten we dat al.

Carmelita | 09-09-18 | 10:54

Morgenavond zit de moeder met de kinderen en de echte opa en oma uit armenistan( zijn maar alvast direct meegekomen) , samen met peter rrrr en henkie bleeker eerst bij Twanneke en daarna bij jeroentje.

beau van rtl | 09-09-18 | 10:47 | 3

boycotten dan en vooral niet kijken!! cijfers laten meteen zien dat het de mensen meer dan genoeg is!

fikkieblijf! | 09-09-18 | 10:54

Kijken doe ik al jaren niet meer, maar kijkcijfers worden gewoon gemaakt indien nodig. Net als stemmen voor de VVD als ze er te kort komen.

beau van rtl | 09-09-18 | 10:57

@fikkieblijft
Pauw wil niet per ze dat je kijkt maar wel dat je zijn salaris betaalt.

Hetze Haatstra | 09-09-18 | 11:11

Oftewel het hangt allemaal op de "actuele ontwikkelingen" die zich van vrijdag op zaterdag hebben voorgedaan.
Benieuwd!

Berbaar | 09-09-18 | 10:47 | 4

Dat is Uw gok maar ik wacht wel even op de feiten.

Berbaar | 09-09-18 | 11:03

Denk dat we dat nooit meer te horen krijgen. Het kan een paniekaanval van die kinderen zijn geweest, het kan inderdaad zijn dat sympathisanten dit al hadden gepland, geen idee en ik hoef het ook niet meer te weten. Ze zijn nu hier en blijven hier, hophop, leren, studeren en aan de slag, centjes verdienen voor de BV Nederland. Als dit blijft sudderen kost het alleen nog maar meer geld en lopen die kinderen misschien nog permanente psychische schade op ook.
Ik wacht op een overhaul van de asielprocedure.
#as if...

Graaisnaaiert | 09-09-18 | 11:55

Razzia?
Heb ik wat gemist?

Is dit nog nieuws? | 09-09-18 | 15:56
▼ 1 antwoord verborgen

ben eigenlijk wel benieuwd hoe Zweden het gaat doen vandaag. Of de mensen daar ook die deugers zat beginnen te worden.

yeps | 09-09-18 | 10:47 | 6

@letopuwzaak | 09-09-18 | 11:00
Ik hoor dit soort geluiden regelmatig van allochtone cliënten.
Doorgaans zijn dat degenen die wèl hun best hebben gedaan op school en die gewoon aan het werk zijn. De allochtonen die een beetje hun verstand gebruiken (en echt, die zijn er) beseffen net zo goed als wij dat als de ongebreidelde kanslozenimport maar blijft voortduren, het gehele sociale stelsel uiteindelijk naar de bliksem gaat.
Sterker nog, ik denk dat de gemiddelde goed geïntegreerde allochtoon zich eerder herkent in de standpunten van Wilders dan in die van de gemiddelde deugpoliticus. Dat zie je al in Den Haag, waar Wilders (en andere zogenaamde 'populistische' partijen) een stevige aanhang hebben onder de hindoestaanse Surinamers.

EefjeWentelteefje | 09-09-18 | 11:44

Komt straks ongetwijfeld topic hierover op GS. Verheug me nu al op de geschokte reacties van wegkijkend links. Heerlijk.

Road to serfdom | 09-09-18 | 11:50

@Eefje: dat zijn inderdaad de mensen die als eerste en ook het meeste last hebben van onaangepast migrantentuig; zij worden er namelijk ook op aangekeken of automatisch mee geassocieerd. En die mensen laat de regering gewoon keihard in de kou staan ( en wij autochtonen te vaak ook ). Met als gevolg, inderdaad, ook zij keren zich af van hun nieuwe thuisland "want het heeft toch geen zin, want ik word toch niet geaccepteerd, etc. etc.". Vicieuze cirkel.

Graaisnaaiert | 09-09-18 | 11:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Hoop typo’s voor jouw doen Bassie. Verder weer een top column.

overVecht | 09-09-18 | 10:45

Prachtig om te zien hoe een verlies verlies situatie wordt omgebogen in win win.

Buitelheid | 09-09-18 | 10:45 | 1

ja, voor de politiek..
en advocatuur

fikkieblijf! | 09-09-18 | 10:55

Zeg Bassie, zo geef je die 2 koters wel erg veel credits. Peggold ka prima voor zelf bewijzen dat hij faalt, dat is zijn core-business.

*stukkie lezen gaat doen*

WasHetMaarMakkelijk | 09-09-18 | 10:44

Geweldige column. Hulde, Bassie.

Amsterdamsko | 09-09-18 | 10:43 | 3

Mee eens, goeie column! Vooral belangrijk dat ze de wet zodanig maken dat 10 jaar procederen niet meer kan, dan heb je ook niet dit soort schrijnende gevallen. De kinderen kunnen weinig doen aan de situatie, dus uiteindelijk m.i. wel goed dat ze mogen blijven.

Watching the Wheels | 09-09-18 | 10:49

@watching the Wheels
De wet(ten) zijn zo lek als een mandje.
Dicht je dit lek, dan verplaatst het zich gewoon ergens anders naartoe. De druk moet toch een keer naar buiten.
Ik vrees dat dit probleem blijft doorgaan. Alleen AFSCHAFFING van verdragen (of deze zo veranderen dat alleen opvang in de regio mogelijk is, dus buiten Europa) biedt uitkomst.
Alleen is dit politiek niet haalbaar (weekdieren).

Deugend Nederland heeft weer een puntje gewonnen (of in andere terminologie: ons weer genaaid).

Kompromat | 09-09-18 | 11:27

Die wetten worden niet veranderd, tenminste niet door de huidige elite. Er hangt teveel vanaf; olie voor ISlam, grondstoffen en invloed in Afrika, een economie die op groei gebaseerd is, dus er moet worden geconsumeerd, of het nou zorg, vreten, electronica, woonruimte of wat dan ook is, teveel ambtenaren, instanties en multinationals vreten ervan. En het interesseert ze geen reet dat Kwame uit Ghana zoijn hele leven hier de samenleving omgeveer 5 ton tot 1 miljoen kost, komt toch allemaal uit de gemeenschappelijke pot belastinggeld en zij zien dat dus gewoon heel simpel als keiharde euro's die te verdienen zijn. Zo moeilijk is het niet hoor, om door te hebben maar "men" mee bezig is.

Graaisnaaiert | 09-09-18 | 11:49

Ik heb de afgelopen dagen allerlei mensen horen zeggen dat het soms nodig is het recht in eigen hand te nemen. De leider van een politievakbond riep zijn mensen op uitzetting de saboteren en ook staatsruifsmikkelaar Jan Slagter riep op tot eigenmachtig optreden. Maar Deugland was te klein toen de bus van de antizwartepieters werd geblokkeerd. Van de deugmaffia - NPO voorop - mag je namelijk wel het recht in eigen hand nemen maar alleen als dat conform hun wereldbeeld is. Dat riekt naar het F-woord.

Hetze Haatstra | 09-09-18 | 10:43 | 7

@hetze Haatstra
De hypocrisie van deze mensen rijkt tot in de hemel.
Hoe vaak zijn er in het verleden door politieagenten uitzettingen van minderjarigen geweest?
Hoe vaak per jaar, maand en zelfs dag worden mensen die hun huur niet meer hebben betaald hun huis uit gezet?

Alle mensen worden uitgezet om een goede reden, anders gebeurt het niet. Daar heb jij als diender (ambtenaar) je aan te schikken, jij bent uitvoerder van het beleid. Niet wetgever of bestuurder. Anders pleeg je (ernstig) plichtsverzuim.

Dat deze nieuwbakken Deugridders hieraan meedoen zal niet voor niets zijn. Tijdens de crisis in 2015 zagen we ook dat een koehandel plaatsvond tussen verschillende partijen. Ineens waren mensen die critisch over de multiculturele samenleving waren geswitched naar het andere kamp en vielen zij publiekelijk mensen aan die kritisch bleven (hoi Jeroen!).

Dit stinkt gewoon!

Kompromat | 09-09-18 | 11:22

@ik | 09-09-18 | 11:22
“Reikt” tot in de hemel. “Kritisch”.
- schaamrood op de kaken -

Kompromat | 09-09-18 | 11:57

@kopromat
Ik geef meestal de automatische spellingscorrectie de schuld. Scheelt schaamrood.

Hetze Haatstra | 09-09-18 | 12:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Emigreren naar het buitenland wordt steeds een betere optie. Oostenrijk of Zwitserland wordt steeds aantrekkelijker. Dit land bewijst andermaal volledig stuk te zijn. De politiek gestuurde Linkse media, de emotionele chantage door BN'ers, de alsmaar stijgende belastingen, huurprijzen, de huizenmarkt en ziektekosten. Waar zijn we in godsnaam mee bezig in dit land?

Indoneesje | 09-09-18 | 10:42 | 9

@Indoneesje: The point of to return wat metreft bevolkinssamenstelling is inmiddels niet alleen bereikt maar ook gepasseerd. Doekjesmonsters met 4+ kinderen, salafisten die open en bloot de de straten opgaan, en werken of mengen met de oorspronkelijke bevolking, ho maar. Dus ja, het is heel verstandig om een plan "B" te hebben liggen, wil je nog een beetje prettig leven, heb ik ook. Als het nu al erg lijkt, kijk eens over 10 jaar, dan ben je ook buiten de randstad in bepaalde wijken in de minderheid, de safe space / Nederlandse bubbel wordt kleiner en kleiner, totdat hij poef zegt en in vrijwel elke straat in Nederland niet-westerse autochtonen de helft van het aantal woningen bewonen. En dan heb je niet meer het vakantiegevoel uit Casablanca, Alanya of die Egyptische duikoase, dan is het 24/7 allahu akhbar, gegil, gekrijs, doekjes, vuiligheid, armoe en lawaai, en natuurlijk die agressieve alfacultuur. Alleen een idioot wil daar zijn kinderen nog grootbrengen.

Graaisnaaiert | 09-09-18 | 11:43

Indoneesje
Gelijk heeft u!
Graai
Hier plan B al uitgevoerd.

Rest In Privacy | 09-09-18 | 11:46

Herkenbaar Indoneesje. Je ziet of hoort er weinig over: gister in Bergen op Zoom, plm. 100 auto's belemmeren andere weggebruikers de doorgang, snijden fietsers af en lappen alle verkeersregels aan hun laars. Tot er 1 op de snelweg het grappig vond om 200 km/u te gaan rijden, die is dan als enige op de bon gegaan. Reden: Turkse bruiloft.

Geenzuiverkoffie | 09-09-18 | 22:55
▼ 6 antwoorden verborgen

Hoe groot het persoonlijk drama voor GeenStijl ook is, de kinderen mogen blijven.

niks mis mee | 09-09-18 | 10:41 | 3

@niks mis mee,
Iedereen mag blijven, deze illegale kinderen, illegale dobbermannen, illegale uitgeprocedeerde WeAreHerekraakhoofdmannen, geretourneerde IS-terroristen en hun vrouwen en gehersenpoelde kinderen, de illegale Albanezen, illegale Ghanezen, en er komen nog vele andere aan vanuit Bangladesh tot aan Ivoorkust, ze mogen allemaal blijven, maar hoe krijg je die verdomdracistische Nederlandse bevolking mee? Door dit soort shows weg te geven: van machtsmisbruik tot emotionele chantage toe.
'Oh wat zielugh voor de kinderen, het lijkt wel een aflevering van 'Ik Vertrek', o nee dat is niet zielig, Nederlandse kinderen kunnen nooit zo zielig zijn.'
Weg met dat jarenlange procederen! Duidelijkheid binnen twee jaar moet kunnen! En handhaving.
Wat hebben deze kinderen nu geleerd van hun moeder en onze regering in die tien jaar ? Wat hebben de uigeprocedeerde, niet-geregistreerde WeAreHerekrakers geleerd?
Tien jaar procederen helpt, Drammen helpt, liegen helpt, drammen helpt, drammen helpt, weglopen helpt, emotioneel chanteren helpt, gerechtelijke uitspraken negeren helpt.
Is dit hoe we kinderen willen opvoeden, mensen willen opvoeden?
Ik vind het gevaarlijk, nu gaat het om deze kinderen, maar precies hetzelfde had ik bij de WeAreHerekraakhoofdman. Bescheiden mensen krijgen niks meer voor elkaar, maar een grote bek hebben, liegen en geweld of emotionele chantage helpt om de zin door te drukken. Dat zijn kennelijk de nieuwe waarden in Nederland.
Er komen nog scheepsladingen illegale migranten deze kant uit, die allemaal mogen blijven. Mijn zus zei het al in 2016, ze werkt op Min.v V&J:
'Ze gaan niet meer weg, ze blijven allemaal.'

kleurdoosje | 09-09-18 | 11:51

niks mis mee
Zie Graaisnaaiert 11.43
Is nederland nog wel zo´n goede optie vergeleken met Armenie. Ik vind van niet.

Rest In Privacy | 09-09-18 | 11:52

niks mis mee
EN kleurdoosje!

Rest In Privacy | 09-09-18 | 11:54

Mijn gevoel: de kinderen waren verdwenen (mogelijk ontvoerd, dat was nog allerminst duidelijk) en niemand wilde helpen zoeken. Mogelijk zouden de opsporingsdiensten zelfs worden tegenwerkt. Dat brengt de veiligheid van de kinderen in gevaar omdat het onduidelijk was wat er precies aan de hand was. Dan is het op zich niet onlogisch om de verblijfsstatus toe te kennen zodat er zonder tegenwerking gezocht kan worden.

Sqbar | 09-09-18 | 10:41 | 3

complete onzin wat je uitkraamt.. die kids zijn door instanties naar een plek gebracht waar ze heerlijk in een bed hebben liggen slapen omdat ze toen al wisten dat het goed zou komen.. oogjes dicht en snaveltje toe lieve kijkbuiskinderen

fikkieblijf! | 09-09-18 | 10:57

U gelooft ook nog in Sinterklaas ?

Yperiet | 09-09-18 | 11:06

Waanzin! Alleen politieke druk heeft dit veroorzaakt.

Simon_GS | 09-09-18 | 15:43

Heerlijk geschreven weer Bassie! De gebeurtenissen deunen inderdaad van geen k(r)ant. Kan ik maandag bij het koffieapparaat mij weer van mijn erudiete kant laten zien met feitjes die niet in de dagbladen staan. En naar linkse mutsen trappen, die dan weer wel promotie maken bij ons.

Rest In Privacy | 09-09-18 | 10:41

Ok gaan we ook drammen!

Schaf erf- en schenkbelasting af opdat we de interne economie kunnen versterken.

Kaas de Vies | 09-09-18 | 10:40 | 3

Goed plan. Hij is er in praktijk alleen voor de armen. Rijkere mensen hebben minimaal familiebedrijven die vrijgesteld zijn van erf- en schenkbelasting. Alleen een bepaalde middenklasse zonder bv's betaalt belasting.

Watching the Wheels | 09-09-18 | 10:52

eerst weglopen of wacht eerst procederen... wel zelf betalen als je een inkomen en bsnr hebt. wedde dat je opgeeft na het 1e nee!!

fikkieblijf! | 09-09-18 | 10:58

Gaat niet lukken Kaas, want die massale immigratie van de laatste jaren zal ergens van moeten worden betaald.

Graaisnaaiert | 09-09-18 | 11:35

Die uitvreter van een Khalid Jone hadden ze moeten uitwijzen. Mag nog steeds wat mij betreft.

Conan de Rabarber | 09-09-18 | 10:39 | 1

Precies. Sterker nog, als die kids er uit gegaan waren, dan hadden hij en zijn mede-tuigh direct de volgenden moeten zijn, en de regering had sterker gestaan.

Zet ze vast in een detentiecentrum met één open deur; die richting het vliegtuig het land uit. Minimum verblijfsmiddelen, letterlijk water en brood. Misdaad *mag* niet lonen!

marcoplarco | 09-09-18 | 10:41

Als in plaats van 'mogen blijven' 'moeten blijven' had gestaan, had ik het nog enigszins aannemelijk kunnen vinden.

Jos Tiebent | 09-09-18 | 10:38

"De schoorsteen van de asielindustrie moet immers roken; de aanzuigende werking is hun PR. "

Ja, want die asieladvocaten verdienen allemaal verschrikkelijk veel geld natuurlijk. Onderbouw dit nu eens Paternotte. Wat is de 'asielindustrie'?

Het punt blijft dat je twee kinderen niet de schuld kan geven, en niet kan opzadelen met de gevolgen van, falend asielbeleid en regelgeving.

Japannert | 09-09-18 | 10:37 | 12

@2Tribes: 4 kinderen is veel te veel; kinderbijslag slechts tot het 2e kind, de rest dok je zelf maar. We zijn geen broedfabriek voor onrendabelen.

Graaisnaaiert | 09-09-18 | 12:49

Edit: voor de eerste 2 kinderen dus....

Graaisnaaiert | 09-09-18 | 12:49

@Kompromat | 09-09-18 | 11:07
Het enige wat je link bewijst is dat kennelijk misbruik van de regelingen wordt gesignaleerd en aangepakt, en dus juist niet dat er sprake is van grootschalig misbruik.

Japannert | 09-09-18 | 14:14
▼ 9 antwoorden verborgen

Prima verhaal. Tijd om de rekening van deze misstanden neer te leggen bij wie ze veroorzaakt: De zieligheids industrie. Wie na een afwijzing en beroep door wil procederen, mag geen recht meer hebben op overheidsondersteuning. Betaal die advocaat van de duivel maar zelf. Linkse hobbyclubs die subsidie krijgen, moet verboden worden om advocaten uit subsidiegelden te betalen. Dit is tegen het belang van de Nederlandse rechtsstaat en samenleving.

marcoplarco | 09-09-18 | 10:36 | 5

Wat @marcoplarco | 09-09-18 | 10:43 al zegt.
Nergens staat in de wet dat advocaten verplicht zijn kansloze zaken aan te nemen. Sterker nog: een zich een beetje respecterende advocaat zal aan de cliënt melden dat de zaak kansloos is, en dat hij/zij de zaak dus niet zal aannemen.
Probleem is echter dat het doorgaans om zaken met toevoeging (in de volksmond: 'pro deo', dus op kosten van de belastingbetaler) gaat. Of de zaak nou enige kans maakt of niet, de advocaat krijgt z'n geld toch wel. "Money for nothing and your chicks for free", dus.
Zodra het om gratis geld gaat wordt het wel héél verleidelijk om een zaak dan toch maar aan te nemen, er zijn heel wat advocaten wiens moreel enigszins elastisch blijkt...

EefjeWentelteefje | 09-09-18 | 11:15

@Japannert | 09-09-18 | 10:41:
Klopt, en die is onwillig er wat aan te doen. De termijn van die procedures te maximeren tot slechts 1 beroepsmogelijkheid ( en alleen als er nieuwe feiten worden aangedragen ), illegaliteit strafbaar te stellen en alleen aanvragen in het land van herkomst bij onze ambassade/ons consulaat daar in behandeling te nemen en om uitgeprocedeerden actief het land uit te zetten ( en ja, dat kan, ze kunnen prima terug naar het land waar ze als laatste waren voordat ze bij ons voet aan wal zetten ) om maar wat te noemen. En de tijdsduur moet ook omlaag, 1e aanvraag maximaal 6 maanden, beroepstermijn maximaal 3 maanden.
Maar, zoals ik zei, de overheid is alleen op papier onwillig. Effectief is er beleid om zielepoten/consumenten/verbuikers/fte's hier en masse naartoe te halen want er wordt grof geld aan verdiend. ie ook die conferentie van Casablamca een paar maanden terug, de migratieproblematiek klotst al tegen de plinten op en dan gaan we nog eens extra zielepoten uit Afrika ophalen. Hier zit wat achter, JapannerT, mark my words.

Graaisnaaiert | 09-09-18 | 11:17

Wat een beter effect heeft is in de wet op te nemen dat een definitieve status kan worden geweigerd of ingetrokken als er tijdens of na de procedures op enig moment blijkt dat er gelogen is of informatie verzwegen is.

Buerman | 09-09-18 | 15:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Nu nog de discretionaire bevoegdheid om van Alexander af te komen...

ivo_nl | 09-09-18 | 10:35 | 2

om deze bedorven vrucht uit te drijven heb je minstens een paar breinaalden nodig.

down | 09-09-18 | 10:39

jammer dat het referendum is afgeschaft.. hadden we dat nog in kunnen zetten. Een raadgevend referendum

fikkieblijf! | 09-09-18 | 11:00

Er uit, en niks anders, weg wezen die 2!!!!

vanrechteren | 09-09-18 | 10:34 | 3

Die 3 Pechtold incluis !

Frank1387 | 09-09-18 | 10:35

Ach, bekijk het positief: er zijn nu twee stoelen over op een vlucht naar Armenië. Kunnen we mooi die twee Turkjes van DENK sturen, die worden vast feestelijk onthaalt in Yerevan.

Kapitein Stijlvol | 09-09-18 | 10:38

@Kapitein Stijvol: Dat is pas een Stijlvolle oplossing. Ik ben hardstikke voor!

Graaisnaaiert | 09-09-18 | 11:10

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen