achtergrond

Geenstijl

Ebru Umar - Liefdesbrieven aan Erdogan

Wie op de website van de Turkse ambassade in Den Haag verzeild raakt, zou zomaar kunnen denken met een vrolijke democratie te maken te hebben.

Mooie plaatjes van vakantiebestemmingen, een uitnodiging om te investeren in Turkije en uiteraard de mogelijkheid om je kind aan te geven als Turk zodat het straks als strijder van Erdogan Europa kan bestormen. Oh Nederland, wat ben je toch gul met je vrijheid. En het weggeven van de tweede nationaliteit aan mensen die trouw zijn aan vreemde mogendheden. Waar is Stef Blok als je ’m nodig hebt? Wanneer geeft hij toe dat we onze eigen vijanden voeden om onze vrijheid in te nemen? En hoe snel zal hij daar dan z'n excuses voor aanbieden? Speculatie – maar hoop doet leven.

Op diezelfde website geen woord over de dalende lira, de inflatie van democratie, het huisarrest van de Amerikaanse predikant – laat staan een negatief reisadvies van BuZa. Dat je Turkije inkomt is een feit, maar dat je geen columnist of predikant hoeft te zijn om opgepakt te worden door de Turkse overheid óók.

Dat er nog randdebielen zijn die richting Turkije gaan, is een gegeven. Maar dat de Nederlandse overheid in de vorm van de politie bereid is om aangifte van belediging op te nemen van dezelfde Turken, is minstens net zo idioot. Als het erop aankomt, hebben we helemaal geen ErdoTurken nodig om onze vrijheden in te perken; ons OM en onze rechters maken hier voldoende tijd voor vrij.

Nu moet je toegeven dat het misschien niet zo netjes is om Hitlerplaatjes naar de Turkse ambassade te mailen. Foei toch! Waar is de originaliteit?! Dat kan allemaal veel beter. Zelf krijg ik regelmatig liefdesbrieven van Turkse landverradertjes. Daar zitten dan geen Hitlerplaatjes tussen, maar inmiddels heb ik de hele boerderij voorbij zien komen. De tekstuele inhoud staat open voor interpretatie maar ik kies voor die van liefdesbrief. Turken begrijpen Liefdesbrieven, reaguurders. Van die fijne liefdesbrieven, af en toe gelardeerd met SM-taal; makes them tick blijkbaar. Kortom, áls iemand de urgentie voelt om de Turken dan wel hun leider te laten weten wat ie van ze vindt, stuur een liefdesbrief. Vrolijk ze op met liefdesplaatjes. Leef je uit in liefde. Het emailadres van de ambassade is lang maar openbaar. En een gevalletje copy paste embassy.thehague@mfa.gov.tr.

Maak 2018 de Summer of Love. Liefdesbrieven mensen. Veel liefdesbrieven!

Turkse weekendscholen beginnen met schoolreisjes

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.