achtergrond

Geenstijl

LIVE. Erdogan = Hitler-zegger voor de rechter

Zij hebben Allah. Wij de vrijheid van meningsuiting. Maar waarom wordt een Nederlandse Nederlander die zijn vrije mening uit over de Turkse coup dan voor een Nederlandse rechter gedaagd? Kafkatürk!

Wat het nog absurder maakt, is dat de wet die belediging van een bevriend staatshoofd (niet onze vriend - red.) strafbaar maakt, binnenkort niet meer bestaat. Met dank aan nota bene '66-Kamerlid Kees Verhoeven, die zich in een reactie helaas beperkt tot hoe 'actueel en relevant' zijn voorstel is, want bij '66 schijten ze ook zeven kleuren shoarma voor de Turkendespoot. De zitting begint om 14:00 uur en reservebelleman Silvan Schoonhoven is er bij. We nemen alvast een voorschot op het pleidooi:

Rechter. Lieve rechter. Wees de verstandigste. Drop deze case. Laat het gaan. Stuur de fulminerende flame-mailer Jacobus G. lekker naar huis. Geef 'm voor ons part voor de vorm nog een vermaning voor weinig diplomatiek taalgebruik in zijn briefwisseling. Maar maak van deze pro forma zitting geen voorspel voor een inhoudelijke behandeling. Als je een despoot niet meer als zodanig mag benoemen en beschimpen, zijn we zelf geen haar beter dan die neofascistische Ottomaanse oprisping in Ankara. 

En als u toch doorzet, dan zijn we allemaal Jacobus G. Want Erdogan = Hitler. Dikke sgijt aan die sneue geitenneuker, en aan de kleinzielige klikturkjes in zijn diaspora. Zij hebben Allah. Wij hebben de vrijheid van meningsuiting. Of bestaan ze allebei niet?

Update 14u10: Jacobus is gehackt. Tuurlijk, Jacobus

Update 14u10: Jacobus is gehackt. Tuurlijk, Jacobus

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.