achtergrond

Geenstijl

New York Times huurt openlijke anti-blanke racist in. Duikt in slachtoffermodus bij kritiek

Ja ver weg ander land who cares. Maar toch. Het is een endemisch ding dat ook zomaar bij NRC had kunnen gebeuren. (Oh wacht, is ook zo want daar hebben ze Clarice Gargamel.)

Failing New York Times neemt een nieuwe dame aan op de editorial board en dat is de Asian-American Sarah Jeong. Zo'n board bepaalt de toon & richting van de krant, dus dat is geen lullige functie. Inmiddels is het traditie dat ideologische opponenten dan in je tweetverleden gaan graven in de hoop ontslagwaardige dirt te vinden (zie recentelijk ook: Gunn, James). Zijn we doorgaans niet zo van, die valse tonen van de slecht gestemde opheftrommel, maar in het geval van mevrouw Jeong kwam er toch een potje huidskleur hatende drek van haar kant bovendrijven zeg. Hoe Lang is geen Chinees, Hoe Lang is een racist. Haar blankemensenhaat gaat dieper dan de Chinese Muur lang is. Eerst dachten we 'OK boeien niemand in .nl kent Jeong en alleen Endel Worst van Muizenval leest de Times (hij mag 'de Times' zeggen - red.)'. 

MAARRR... De Amerikaanse krant zorgt er voor dat het zoetzure zomerkomkommertje toch dit Hollandse polderblogje haalt, want van dik bladerdeeg vouwt men loempia's op de redactie aan 8th Avenue in New York. WAT zegt de krant namelijk in reactie op de #ophef? Jeong was zelf een slachtoffer van online laster en ze ging alleen maar racistisch doen omdat ze dat bij haar ook deden. Zie verklaring onder. LOL. Wat. een. kutsmoes, NRC NYT. Wij zijn toevallig connaisseurs van het internet  - door schade & schande gepokt & gemazeld -  en de tweets van mevrouw de peopchinees zijn geen retorische imitatie, dat zijn vileine chagrijnlijntjes die uit het diepst van haar behoorlijke lange tenen komen. Als dat echt geacteerd zou zijn, dan hoort ze met dit talent niet op broadsheet, maar op Broadway. Kortom alsook TL;DR: 'Kwaliteitskrant' neemt willens & wetens een openlijke racist aan. Geen probleem want blankenhaat is bon ton in dode bomen all over the Western world.

Naschrift van de redactie:

Jeong is geen Chinees, maar een Koreaanse. Helaas hadden we, toen we dat ontdekten, alle flauwe Chinezengrapjes al in dit topic verwerkt. Bovendien kennen we geen Koreanenmopjes. Daarom laten we gewoon alles staan, want als lichtend journalistiek voorbeeld NYT zichzelf niet zuivert van racisme & stereotypen. Why should we?

Dit topic maar dan in 1 tweet

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.