Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Iedereen nog steeds piswoest op Stef Blok

Blokje kaas?

Is de #Blokhef nou nog niet overgewaaid? Hij stond stupide te stoefen in een "besloten" zaaltje, hij riep wat radeloze dingen, hij betreurde de ontstane ophef enorm maar hij meent het allemaal wel en nee, er komt geen debat tijdens het reces. Next.

Maar toch. Stef ligt nog steeds op het hakblok. Alleen al de Azijnbode is één grote Blokbuster vandaar, van de Surinaamse woede op pagina 2 via Ingezonden brieven over het 'blok aan het been' naar een pagina verder, waar 's lands grootste fact free opinie-opportunist AJ Boekesteijn Blok 'provocatie zonder tact of bewijs' verwijt, want daarmee komt ie aan Boekie's eigen verdienmodel. Het pijnlijkst is Martin Sommer, die het feitje boven tafel haalt dat de 'loslippige corpsbal' Blok in 2004 onderzoek deed naar 'mislukte integratie' en daarvan concludeerde dat het 'allemaal enorm meeviel'. NSB Haatzaaiblad had ook nog wat te janken in het hoofdredactioneel maar die lafbekjes doen dat anoniem en sinds hun karaktermoord op Omtzigt trappen we sowieso niet meer in de rancune van het Rokin. Maar de Blokwoede zit diep, want ook Nausicaa Marbe - toch niet per se een vriendin van de multicultuur - basht Blok de moeder ("Internationaal slaan we een pleefiguur") en zelfs een eiland verderop van Suriname is het janken geblazen. En toch, denken wij, komt dat debat er niet. Blok walks. For now.

ZIE JE WEL. KAN PRIMA!

Reaguursels

Inloggen

Voor het NOS-journaal is dit een buitenkans van formaat; ze hebben nu een Nederlandse Trump.

oliebolletje123 | 21-07-18 | 22:55

Zet 'm op Stef, nu nog de islam verbieden in Nederland.

henk vintage | 21-07-18 | 10:17

De man heeft geen gelijk natuurlijk.
Het lijkt wel alsof VVD-ers de weg helemaal kwijt zijn.
Het is niet de multi-cul. Tal van vreemdelingen blijken zich te schikken in een wederzijdse vorm.
Maar het echte probleem is de islam, die zowel politiek totalitair als religieus totalitair is. Die islam wil allesbehalve andere culturen verwelkomen.

marjen | 20-07-18 | 19:00 | 1

En in feite ben ik het droombeeld van links. Ik kan andere culturen meer waarderen dan de Nederlandse benepenheid - die je tegenwoordig zelfs bij links vindt -. Ik geniet van vriendelijke Aziaten, hardwerkende Chinezen, vrolijke Surinamers die zich niet laten verleiden tot een haat-constructie, enz.
Maar bij de islam trek ik mijn grens.
Dat is een combinatie van wrede heerszucht, arrogantie en onbeperkte intolerantie. Die islam, die mot ik echt niet. Ik belief geen lieden die de ultieme genade - uit liefde - verwerpen met hun zwaarden. STEEDS maar weer!

marjen | 20-07-18 | 19:35

Hopelijk krijgt hij een motie van wantrouwen aan zijn broek en vertrekt de man uit de politiek. Zijn suggestieve bevindingen zijn minister onwaardig.

mocroGS | 20-07-18 | 18:16 | 2

Precies, als we nu gewoon eens net doen alsof er geen problemen meer zijn met de multiculturele samenleving, dan zijn ze er ook niet meer. Iedereen die criminele allochtonen niet lief vindt moet gewoon zijn bek houden en opdonderen, leer er maar mee leven niet waar. Dan is iedereen ineens aardig tegen elkaar in het regenboogsprookjesbos. Totaal stuk onbenul dat je me daar bent.

Zonnebrildrager | 20-07-18 | 18:54

U is volkomen onbetekenend profeetprutsertje.
Draai een een commentaar in elkaar dat hout snijdt, ipv de oprisping van een 11 jarige die meent een bolleboos te zijn omdat de rest van de familie analfabeet is.....

Mazoeza | 20-07-18 | 19:26

Stef Blok heeft in deze gewoon gelijk. Maar ik betwijfel sterk of hij er ook naar gaat handelen.

jcvjcvjcvjcv | 20-07-18 | 17:58

De waarheid is soms hard, keihard, knalhard. Maar als politicus word je geacht slechts te liegen en bedriegen. Je mag wel aan de waarheid denken, maar m nooit uitspreken.

Swoop | 20-07-18 | 17:42

Van Stef Blok zou je eigenlijk wel beter verwachten. Als je zegt dat Suriname een falend land is, dan moet je ook erbij zeggen dat dit komt door een corrupte regering en de negroide/creoolse bevolking die verantwoordelijk is voor bijna alle ellende in dat land.

Maar dat doet hij niet en dat maakt hem ongeloofwaardig. Nu zet hij iedereen in dat land neer als achterlijk. Dat is vergelijkbaar met zeggen dat alle allochtonen problematisch zijn, terwijl het probleem voornamelijk uit de Islamitische hoek komt (Marokkanen, Turken etc.).

Erno-NL | 20-07-18 | 17:22

Blok heeft gewoon gelijk. Ik heb zelf gezien in Suriname hoe arbeiders uit Guyana, Brazilië en bosjesmannen werden uitgebuit. Schelden op Chinese ondernemens die elke dag van 8 tot 23 uur hun winkeltje open hadden. Zelf willen ze alleen maar overheidsbaantjes en een beetje langs de waterkant hangen. En nu boos zijn op minister Blok. Wat een onzin zeg.

Spare Rib | 20-07-18 | 16:59

De wereldmacht stroomde van 1892-1954 via Ellis Island van Europa naar Amerika. Het waren allemaal mensen uit heel Europa en van het Kaukasische type. Daarom, en het verschil in klimaat, is Amerika zo groot geworden en Suriname niet.

Suriname heeft dezelfde mannen gekend die het land konden groot maken als in Amerika. Met maar één verschil, na de dood van die mannen mislukte het weer in Suriname en in Amerika juist niet. Het komt door het tropische klimaat, meer ziektes in de landbouw en door het Kaukasische type mens. Want in Suriname waren de arbeidende mensen allemaal van Afrika of Azië. De Kaukasische mens was niet geschikt om in de tropen zo hard werken als in de subtropen in Amerika.

In 1906 maken planters in Suriname een deal met United Fruit in Amerika om in drie jaar tijd 3000 hektare met bacoven vol te planten. Iedereen die plek heeft gaat dat doen. Veel plantages dreigden toen ter ziele te gaan vanwege de krullotenziekte in de cacao en waren dus reuzeblij met een nieuw eenjarig gewas. Binnen twee jaar breekt echter de Panama ziekte uit onder de bacoven en kunnen de planters niet voldoen aan het contract. United Fruit neemt in 1909 zijn boten mee en einde cultuur. De plantages hebben tot 1929 de lening voor deze mislukte bacoven cultuur moeten aflossen. Pas na 1948 met Marshalhulp wordt de Santa Boma bananencultuur opnieuw gestart en met veel ups en downs is het een van de weinige landbouwgewassen die Suriname nu nog kan exporteren.

In 1895 breekt de krullotenziekte uit in de cacao, de productie daalt in 1905 tot maar 20%. Plantages dreigen ter ziele te gaan. Ze hebben na heel veel moeite Javaanse contractimmigranten uit Nederlands Indië laten overkomen vanwege het arbeiderstekort, maar hebben na 10 jaar al geen werk meer voor die mensen. De overheid kan financieel niet helpen. Maar de overheid besluit wel een 183 km lange spoorlijn van Paramaribo naar Dam in het binnenland aan te leggen voor de goudindustrie. Het is een Huzarenkunststukje van Nederlandse ingenieurs. Dit wordt vooral ingegeven door de vondst van een klomp goud van circa 5,8 kilo. De plantages konden de Javaanse contractimmigrtanten tewerkstellen aan deze spoorlijn en hadden toen een verlichting aan kosten. Ondertussen konden zij op hun plantages een conversie doorvoeren van cacao naar koffie, wat ook een jaar of acht in beslag nam. In 1913 was de spoorlijn klaar, maar was toen al niet meer nodig. De goudindustrie was toen al mislukt, de spoorlijn is daarna in onbruik geraakt. De Surinaamse overheid heeft tot 1948 de lening voor deze spoorlijn moeten aflossen, toen pas kwam er hulp van Nederland in de vorm van Marshallhulp.

In 1948 wordt de conclusie getrokken dat de plantagelandbouw geen toekomst meer heeft. De meeste plantages waren ter ziele. Er was een opleving in de citruscultuur. Met koelboten kon het fruit in drie weken naar Nederland geexporteerd worden. De knapste ingenieurs van de landbouw hogeschool in Wageningen ontwerpen in 1947 een landbouwproject dat later het Wageningen rijstproject wordt genoemd. Het is zo groot als het Noordoost en Flevo Polder project. De bezitter en uitvoerder is de Stichting Machinale Landbouw. Met combine machines wordt de rijst machinaal geoogst. Dat was een novum, het plan haalt de wereldpers. Men wil 100000 hektare rijstpolders aanleggen, uit te breiden naar 200000 hektare. Ze beginnen 18000 hektare aan te leggen. Als 6000 hektare klaar is stoppen ze. Later wordt nog 800 hektare extra aangelegd, totaal 6800 hektare. Vanaf 1950 worden 50 jonge Nederlandse boerengezinnen naar Suriname geëmigreerd om in het rijstproject te gaan werken. Er zouden nog 1000 volgen. Vanaf 1956 komen de eerste cijfers beschikbaar. De prijzen op de wereldmarkt zijn 20% lager dan begroot vanwege de geweldige expansie door China met miljoenen hektares rijst. In Suriname weten ze de ziektes niet onder controle te krijgen. Er wordt eindeloos gekruist met rassen voor een sterk ras. Dat duurt jaren. De rijst de er uiteindelijk komt is behoorlijk kunstmatig gemodificeerd en ver van in de normale in moeder natuur voorkomende rijst. In 1960 besluit minister Zijlstra de geldkraan voor het Suriname rijstproject dicht te draaien. De meeste Nederlanders weten dit niet. Er is ook een Nederlands landbouwproject zo groot als het Flevopolder project helemaal mislukt en ligt nu braak! De 50 jonge Nederlandse boeren gaan geleidelijk weer terug naar Nederland en gelukkigen krijgen een huurboerderij in de Flevo polder. Tijdens de onafhankelijkheid wordt de Stichting Machinale Landbouw voor 1 Surinaamse gulden (toen 1,10 Nederlandse guldens) verkocht aan Suriname. Er was toen meer dan 60 miljoen Nederlands geld in gegaan. Alles verloren. Als Bouterse aan de macht komt gaat Sital het project doen. Hij krijgt ruzie met Bouterse en dat is het einde van het Wageningen rijstproject.

Nu is Alcoa gestopt met de bauxietindustrie Suralco in Suriname. De bauxietindustrie was goed voor 92% van 's lands deviezen inkomsten en goed voor 70% van 's lands belastinginkomsten. Suriname heeft vanaf de Tweede Wereldoorlog geleefd van de bauxietindustrie, de meeste banen waren kantoorbanen. Export van landbouw, visserij en bosbouw was maar 8%. Nu valt de bauxietindustrie weg en moet Bouterse gaan doen wat Suriname altijd had moeten doen, landbouw, veeteelt, visserij en industrie. Maar Suriname heeft geen veterinaire dienst waar Surinaamse veetelers hun veeteelt kunnen doen zodat ze voldoen aan de importeisen van Europa. Suriname was immers een dienstverlenend land voor de bauxiet, landbouw, veeteelt en vis was bijzaak. Met Trinidad krijgt Suriname het niet eens voor elkaar om hun ananas naar te exporteren.

Economisch is Suriname wel een mislukte staat. Daar heeft Blok wel gelijk in. Door het wegvallen van de bauxietindustrie verliest de staatskas circa 70% van zijn inkomsten. Het IMF heeft willen helpen, maar Suriname hield zich niet aan de voorwaarden en toen trok het IMF zich terug. Bouterse leent nu als een gek overal geld vandaan en het terugbetalen ervan wordt een open vraag. Suriname is bankroet, maar je mag het niet hardop zeggen anders schrik je investeerders af. Voor investeerders is er ook een grote valkuil, want als ze Europese of Amerikaanse centjes naar Suriname brengen ligt de rode loper klaar en mag alles. Zodra hun kinderen het bedrijf van hun ouders willen verkopen en het geld terug naar Nederland willen brengen, is het door de Surinaamse wetgeving verboden. Je geld kan al bijna twee jaar niet meer het land uit. Het moet op een speciale niet-ingezetenen rekening dat met een 09-nummer begint. Alleen wie in Suriname woont mag grond kopen, de rest niet. Het is maar de vraag hoeveel ondernemers in deze open valkuil trappen.

Nogmaals, daarin heeft minister Blok gelijk, Suriname is economisch een mislukte staat. Venetiaan is al van stal gehaald om het bankroet van Bouterse te redden. Al die etnische groepen die vreedzaam bij elkaar leven, is prachtig, maar elke etnische groep blijft in zijn eigen cultuur. Er is geen integratie onderling, er zijn nagenoeg geen cross marriages. Er is een aparte groep, de nakomelingen van de blanken met de Afrikanen. Dat zijn de stadscreolen, ze hebben Europese namen, zijn protestants christelijk opgevoed door de Evangelische Broeder Gemeente, maar zien er Afrikaans uit. Tussen blanken en Aziaten zijn er nagenoeg geen nakomelingen. Het komt voor, maar zijn eerder buitenechtelijke ongelukjes.

Suriname, het ga je goed!

DitjaarkrijgikAOW | 20-07-18 | 15:45 | 1

Bedankt, interessante tegel!

Apotheker_uit_Aleppo | 21-07-18 | 02:56

Zie hier talloze lieden toch wel met Blok weglopen 'omdat hij toch wel gelijk heeft'.
Hij praat jullie naar de mond ja. Vertrouw nooit een VVD'er en geef hem/haar al helemaal niet het voordeel van de twijfel.
Je weet dat je op den duur toch weer het (figuurlijke) mes in de rug krijgt.
Trap er niet in!

Gazzerop | 20-07-18 | 15:26 | 1

Eensch! Wel handig getimed zo. Nederland herstelt de diplomatieke banden weer met het Turkse Islamistenregime.

Rest In Privacy | 20-07-18 | 15:42

Blokje kan toch gewoon zeggen dat ie last van zijn rug had, of kramp, of alle twee tezamen.

Obsi | 20-07-18 | 15:22

BUZA Halbe Zijlstra sprak niet de waarheid en moest opzouten
BUZA Stef Blok sprak wel de waarheid en moet ook opzouten
Gewoon net als Mark. R. niks zeggen en vrolijk lachen, dan kom je overal mee weg

CheLives | 20-07-18 | 15:11

Kijk zelfs de VK lijkt het gelijk van Blok te bevestigen:
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
(kijk gratis in incognito venster)

Zweden: "Van de 100 mannen van wie vast was komen te staan dat ze sinds 2013 bij een moord of moordpoging waren betrokken, hadden er 90 één of twee ouders geboren in het buitenland, meldde het dagblad Dagens Nyheter vorig jaar na onderzoek."
"In een studie van dodelijke schietincidenten, met betrokkenen tussen de 15 en 29 jaar, voert Zweden een lijst van veertien Europese landen aan. De frequentie van dodelijk vuurwapengeweld is in die leeftijdscategorie tien keer zo hoog als in Duitsland."

Beefbus | 20-07-18 | 15:10

De waarheid onder ogen komen, willen de deugers niet. De waarheid is immers hard en daar zit natuurlijk deugend Nederland helemaal niet op te wachten. Je hebt een kleed, en veegt er gewoon alles onder, net zo lang tot er niets meer onder kan en dan ............................. zijn de rapen gaar. Wegkijken helpt niet meer. Wat staat dan te doen. Je rug rechten en opkomen voor het avondland, geschiedenis, cultuur, identiteit, de doorgemaakte renaissance of het hoofd laten zakken en wachten op het zwaard wat nederdaalt. Zo simpel is het. Over 20 jaar is deze versie het meest waarschijnlijke. Succes.

De Evangelist | 20-07-18 | 14:45

En daarom wordt ik nou geen minister. Kan ik lekker zeggen en schrijven wat ik vind en....
Oei, daar gaat de bel. Er staat een meneer met een lange regenjas voor de deur. Ondanks dat het al tijden niet heeft geregend....

Here's Freddy | 20-07-18 | 14:29

Stef Blok for MinPres! Al is het maar om die hele kliek linkse mafklappers te sarren...

Nederlanddraaitdoor | 20-07-18 | 14:20

Goed hoor dat broodnodige andere geluid van Stefan Blok. Want een land met mensen van kleur zou ook best weleens kut kunnen zijn ondanks dat de mensen daar engeltjes zijn vanwege hun kleur.

RickTheDick | 20-07-18 | 13:50

Laat ze allemaal eerst maar even met vakantie gaan, dat hebben ze allemaal immers zo hard verdiend.
En dan ondertussen hier de pleuris uitbreken waardoor ze allemaal hun vakanties af kunnen breken en terugkomen voor het Blok debat.
Itt. tot wat ze graag willen staat de boel niet stil als die uitvreters allemaal hun 'dik verdiende' vakantie gaan vieren.

_Wat_ _een_ _klucht_ _weer_. Geen vvd'ers over zo...

Gazzerop | 20-07-18 | 13:39

Het wordt hoog tijd dat rechts ook eens wat emotie laat zien. Wtf denkt zo'n Ploumen wel niet om te zeggen wat je hier in NL mag denken? Is dat wijf van de pot gerukt of zo? Ik zou zeggen Thierry en Geert ga er eens lekker met gestrekt been in..

ChatBot | 20-07-18 | 13:19 | 1

Ja, die uitspraak van Ploumen gisteren, rechtcuit het hart en get geeft een prima inkijkje in de wegmoffelcultuur van de overheid.

Papa Jones | 20-07-18 | 13:40

Kijk, zomaar een berichtje van een rechter die staat als een blok:

De Fonteinkruid in Zwolle waar asiel-aso’s moeten vertrekken.
De huisvester deed volgens de kantonrechter veel te weinig met klachten van de buren. Daarom moet de woningbouwvereniging de minderjarige statushouders uit hun woning aan de Fonteinkruid zetten, luidt het vonnis.

Volgens advocaat Maaike Doornbos van de klagende buren is de uitspraak van groot belang voor andere buren van statushouders die tegen een muur oplopen als ze klagen over overlast.

„Je wordt dan al gauw in de hoek gezet als racist. Maar hier toetst de rechter heel duidelijk dat het om de overlast gaat. En het komt maar weinig voor dat zo’n ingrijpende eis wordt toegewezen.”

Mazoeza | 20-07-18 | 13:07

Gedachtepolitie op radio 1:
Carl Johan de Zwart:
'Blok zei, ik had dit niet zo moeten zeggen???
Dan denk ik,' niet zo moeten zéggen??'
'U HAD DAT NIET MOETEN VINDEN !'
.

luister hier terug, (10 - 11 uur, vanaf ongeveer 20 minuten):
www.nporadio1.nl/spraakmakers/uitzend...

Kijkeensaan | 20-07-18 | 13:07 | 2

'Dat mag u niet vinden'. Dat gaat lekker! De nederlandse overheid kan wel een uitwisselingsprogramma starten met het nieuwe Turkije.

Papa Jones | 20-07-18 | 13:45

actie.degoedezaak.org/petitions/stef-...
Het valt nog mee, nog geen 4000 handtekeningen. Ik dacht eerst dat het een enorme groep mensen moest zijn -want Blok al 3 dagen trending- maar wellicht twitteren de 4000 linksextremisten gewoon driedubbel...

severalminutes | 20-07-18 | 13:07

"Maar hoe denken inwoners van de Schilderswijk en Benoordenhout er eigenlijk zelf over? Verslaggever Hasan Coskun zocht het uit:"
.
Hele diepe zucht... Alsof de NPO het erom doet, een allochtoon met de microfoon de wijk insturen om te vragen hoe...

Graaisnaaiert | 20-07-18 | 13:05 | 2

Ik denk niet dat een blanke NPO ploeg staat te trappelen om de schilderwijk in te lopen..

ChatBot | 20-07-18 | 13:20

De NPO verslaggever mag van geluk spreken dat hij nog heelhuids terug kwam.

echtpaul | 20-07-18 | 14:54

Stef Blok had en heeft gelijk.

Rest In Privacy | 20-07-18 | 13:02

Het bewijs dat groepen pertinent niet met elkaar samen kunnen leven, bewijzen de mohammedanen wel: Soennieten, sjiieten, alevieten, alles vecht elkaar in die falende staten de tent uit. En dat zijn nog maar kleine verschillen.

Zuid Afrika is er eentje van de wat grotere verschillen, met het systematische vermoorden van blanke boeren wil men daar Rhodesië achterna, en dat in rap tempo !

Mazoeza | 20-07-18 | 12:58 | 1

En toch blijven die linksen Nelson Mandela als ultieme multiculturele held zien (onder hem begonnen de moorden) en de regenboognatie als een succes. Links is het grote gevaar in NL nog erger dan de salafisten

Rest In Privacy | 20-07-18 | 15:35

Die uitspraken van Blok doen me denken aan de anti EU prietpraat van Junckerpijper Rutte, steevast EU kritisch vlak voor verkiezingen, en steevast erna weer een EU bukslaaf, misleiding heet dat, uitsluitend bedoelt om ook de anti EU kiezers te lokken.
Ik vraag me af wat Blok in zijn schild voert, weer het zoveelste vvd toneelspel?, zg verdeeldheid binnen de vvd?, gewoon vvd propaganda voor de kiezers?, zo van, zie je wel, bij de vvd zitten toch ook wel mensen die onze problemen wél zien?
Wanneer dat zo is gaan ze hem er dus zeker niet uitgooien, anders wel.
Zoals totebel Ploumen al zegt: Onze hoogste diplomaat mag een mening hebben, maar niet deze, serieus?
We gaan het zien.

BosrandDirk | 20-07-18 | 12:54 | 1

Om de 'achterban' in ieder geval nog het gevoel te geven dat de partij stiekem ook het liefst alleen voor de autochtone ondernemers opkomt bijv. Dat 'dit gevoel' er echt nog wel zit binnen de partij.
Precies voor het reces, nadat er al 2 (voor minder) de partij uitgetrapt zijn ('dan kan dit alleen maar meevallen') en dan hopen dat het als een nachtkaars uitgaat.
Het zaadje is iig. geplant.
Dit is hoe de VVD het speelt, rattenclub ten top.

Maar er wel weer allemaal op stemmen hoor! We beleven de beste kabinetten sinds WOII!

Gazzerop | 20-07-18 | 13:43

Het ergste was Ploumen 'je mag als minister een mening hebben, maar niet deze'. Echt, als ik dat over een PvdA bewindspersoon zeg lachen die linksen mij keihard uit. Maar zo dichtgetimmerd zitten ze dus.

Europees_Aanbesteed | 20-07-18 | 12:53

Wat zit hier nu eigenlijk achter? Rutte lonkt naar zijn EU-baantje. Hij oefent druk uit op Stef om binnenkort de MinPres van NL te worden. Stef ziet, dat de vinger die hij aan de VVD had uitgestoken (om Halbe's datsja-leegte op te vullen) zijn hele hand is geworden en dat hij straks zichzelf met huid en haar op het VVD blok zal moeten opofferen. Maar daar heeft Stef geen zin in. Dus organiseerde en regisseerde Stef zichzelf in een mediastil achteraf kamertje, van waaruit hij 100% zeker wist dat zijn klare 'failed state'-taal de zomerslaap van de MSM zou wakker schudden. Stef wil Rutte niet opvolgen en heeft zichzelf behendig geblokkeerd door de MSM met hun voorspelbaar krassend deuggekraai voor zijn eigen kar te spannen. Nu kan Rutte en de VVD heel effectief geen verder beroep meer op hem doen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 20-07-18 | 12:43

Net op nieuwszender RT nog een stukje... toch wel apart dat ze dan melden dat het goed kan gaan als men maar integreert, alleen sommige groepen willen of kunnen niet integreren... als bijvoorbeeld euhhh islam... Jajaja heel zachtjes wordt het dan toch uitgesproken

Mathijs2017 | 20-07-18 | 12:22

Stef Blok heeft gelijk en brengt het scenario goed onder woorden. Dat is tegen het zere been van deugend NL en die zijn daar dan pissig over. Het valt dan ook niet mee als je van je troon flikkert en en daarbij de schellen van je ogen gerukt wordt.
Ik zeg: bedankt, Stef Blok!!!

JohannesdenDoper | 20-07-18 | 12:21

Interessant in deze storm in een glas water is ook dat 'men' vindt dat Blok "als minister" niet had mogen zeggen wat hij werkelijk denkt. Laat dat even indalen.
Persoonlijk heb ik een tamelijk grote bloedhekel aan politici, onder meer omdat ze aan één stuk door staan te liegen. Dat laatste geldt in hoge mate voor bewindslieden. Ontstaat er ooit deining over de zoveelste leugen die Mark Rutte over zijn lippen laat rollen? Nooit, die man liegt continu en heel opzichtig. En nu zegt een minister in alle eerlijkheid dat hij niet bijster enthousiast is over de multiculturele 'samenleving', en dan is het huis ineens te klein!
Men heeft dus liever dat een minister gewoon politiek-correcte lariekoek en evidente leugens staat te verkopen, waarvan Jan en alleman wéét dat het om lariekoek, resp. leugens, gaat, dan dat iemand iets aanwijst dat voor allen zichtbaar is, nl. dat de multiculturele samenleving min of meer mislukt is.
Stumpers zijn het, daar bij de 'kwaliteitscouranten' en de tulleviesie, al die zielige 'deugmensen'. Iedere realiteit die niet spoort met hun ideologische illusies moet neergesabeld worden, de waarheid moet onder het tapijt geveegd worden, want die wil men domweg niet horen. Enfin, de werkelijkheid gaat door en trekt zich niets aan van het gekrakeel in de NRC, VK, Trouw en andere krantjes. Al gillen en krijsen ze nog zo hard, het zal niet baten.

KeesBruin | 20-07-18 | 12:17
-weggejorist-
Thageniuss01 | 20-07-18 | 12:15

Als ergens ra isten wonen, dan is dat wel in Suriname. Suri's, chinos etc etc

funkyd | 20-07-18 | 12:06 | 2

In Suriname worden de blanken gediscrimineerd door iedereen,de Chinezen idem en de Hindoestanen en de Negers discrimineren elkaar. De oorspronkelijke bevolking,de indianen zie je haast niet.

Eendragtmaaktmagt | 20-07-18 | 12:59

Nee las net dat ze daar gewoon geen bestuurders hebben en last van corruptie. Dus dat telt niet.

echtpaul | 20-07-18 | 14:55

DE VK heeft het gisteren al geprobeerd met het inhuren van 4 " experts" die Blok mochten vierendelen . Het resultaat , als je zorgvuldig las , viel echter nogal tegen,
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
Dus nu mochten de deug-" columnisten " en masse de restjes van Blokkie oppeuzelen .
En dan te bedenken dat Blok vandaag inpliciet in diezelfde krant groot gelijk krijgt vanwege een artikel over het Wilde Westen in Zweden waar Afrikanen en andere Zandbakiërs elkaar massaal overhoop schieten en en passant wel es verdwaalde Zweed meenemen : www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
Het artikel is na een paar uur al van de voorpagina verdwenen om plaats te maken voor de executie van Blok.

daytripper | 20-07-18 | 11:52 | 4

"impliciet" uiteraard . Excuus

daytripper | 20-07-18 | 12:38

Bedankt voor je link, bijzonder "grappig" vooral als je bedenkt welke ophef er ontstond nadat Trump het "Last night in Sweden" te berde bracht nadat hij een docu op volgns. mij Fox gezien had.
Alles werd ontkend en het wegkijken en niet benoemen bereikte nieuwe hoogtes.

bwanabanjo | 20-07-18 | 12:44

Gebeurt er toch iets positiefs in Zweden
De politie mag daar net zo veel als hier

Jacktheflipper | 20-07-18 | 13:17
▼ 1 antwoord verborgen

Dit word een blokchain aan zijn voet vrees ik.

Omebert | 20-07-18 | 11:46

Stef Blok deed niets verkeerd. :)

Rest In Privacy | 20-07-18 | 11:44

Het mooie van deze affaire is dat de pers zich weer mooi heeft laten kennen als virulent regressief links en totaal niet objectief.
Ze hebben niets geleerd van de verslaggeving over de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de Brexit.
Ze zijn de schaamte voorbij en vinden dat ze het volste recht hebben om te vertellen wat wij moeten denken in plaats van verslaggeven.

En Suriname heeft een drugsdealer en moordenaar als president. Hoe failed wil je het hebben?
Wie durft daar nu verontwaardigd over te zijn?

Rest In Privacy | 20-07-18 | 11:43 | 4

Sterker nog; de zoon van President Bouterse doet hard-time in de VS wegens drugssmokkel,zijn dochter bestuurd de facto het land als Kabinet-Chef. Het land heeft heel veel potentie maar die komt door de ongeremde corruptie van de regering niet uit de verf.
Blok heeft zeker gelijk maar was minder diplomatiek het te uiten.

Eendragtmaaktmagt | 20-07-18 | 13:05

Waarom zou Blok dit in een semi-open omgeving niet mogen zeggen? Hoe regressief links wil je het hebben? Ik kan het wel waarderen dat een minister af en toe zijn persoonlijke/menselijke kant laat zien. Zeker als het ook nog zinnig is. Moet gewoon kunnen!

Rest In Privacy | 20-07-18 | 15:28

2tribes
Het is diplomatiek niet slim om te zeggen. Maar daar gaat de kritiek in de pers niet over. Hij MAG het niet zeggen omdat het een foute mening is.

Rest In Privacy | 20-07-18 | 15:46
▼ 1 antwoord verborgen

“Noem mij 1 vreedzame multiculturele samenleving” persoonlijk niet een citaat wat ik zou doen. Naar mijn mening floreert een land door monocultuur, willen de grootste begunsigden verder profiteren door uitrol naar multicultuur (goedkope fabrieks arbeiders, nieuwe Unilever consumenten, pvda stemvee) trekken daarbij teveel door. Door de multicultuur klapt/stagneert de samenleving vervolgens. Waarbij de overlevers een nieuwe monocultuur vormen.

Wat mij ongelooflijk stoort in deze episode is dat dit weer een van de vele dagen is dat we worden geconfronteerd met de hetzerigheid en HAAT van Links Nederland. Waarom mag die man niet in semi-open een beetje filosoferen. Een kamer terugroepen doe je als Nederland dreigt te worden aangevallen of er iets is gebeurt waardoor de regering wankelt. Hiermee zet Links een onschuldig man neer als gevaar voor NL. pure linkse haatzaaierij. Links is de kanker van NL en erger dan het salafisme

Rest In Privacy | 20-07-18 | 11:41 | 4

Ik vind als kankerpatiënt deze vergelijking te ver gaan. Het is hier haast een obsessie om overal het predicaat "links" op te plakken. Volgens mij hebben D66 en de VVD de uitspraken van Blok ook veroordeeld. Blok mag een privé-mening hebben, maar hij staat daar als minister.

Mannes | 20-07-18 | 12:02

Mannes | 20-07-18 | 12:02
Ze kunnen ook niet anders, want de coalitie moet door blijven gaan, ander nieuwe verkiezingen. En het vergelijken met een kwaadaardig gezwel is slechts een vergelijk in deze kwestie.

FreeVogelaar | 20-07-18 | 12:09

"Volgens mij hebben D66 en de VVD de uitspraken van Blok ook veroordeeld."

Maar dat vind ik ook niet zo gek; een minister wordt altijd verondersteld te spreken namens het kabinet - "het kabinet spreekt met één mond" - dus dat D66/CDA/CU en ook zijn eigen partij VVD vinden: Blok shoots his mouth off mbt een precair onderwerp, zonder ook maar iets met ons - althans onze kabinetsleden - vooraf overlegd te hebben en daarover hebben wij de zeik in, ja, ik zou het ook hebben, denk ik.

En dat links hem aanvalt, ook dat was toch wel te verwachten, en daar is verder niets mis mee. Alleen, als PvdA/GL/SP de Tweede Kamer terug willen roepen van zomerreces, dan overdrijven ze m.i. gruwelijk. Zoiets doe je alleen in tijden van grote nationale crisis, een enorme natuurramp oid. Ik kan me eigenlijk niet meer herinneren hoe dat 4 jaar geleden ging met dat MH17 gebeuren (was de Kamer toen al met zomerreces?), maar dat is m.i. een voorbeeld van een gebeurtenis waarvoor je de TK terecht van zomerreces zou terugroepen.

Maar niet een paar - toegegeven, uiterst onhandige - policor-wise niet zo geweldige uitspraken van Stef Blok. Dat kan wachten tot na de zomervakantie, lijkt me.

Dr_Johnson | 20-07-18 | 14:32
▼ 1 antwoord verborgen

Failed State,Fake World, hoeveel Mickey Mouse & Uncle Donald krijgen we nog over ons heen? Een beetje fond de teint opsmeren Stef, dan ben je:"Bon Bon Blok" met het reclame riedeltje erachteraan.

cat22 | 20-07-18 | 11:41

Nou, iedereen zou ik een veel te grote uitspraak vinden, het betreft voornamelijk slinkse Politieke aanhangers, met name van de Partij voor de allochtone. Wie dacht dat hun verkiezing_verlies de partij zou schade, die heeft het goed mis, links is nog nooit zo groot geweest als nu. De grootste verraders zijn de socialisten, en ander links draaiend volk, ze hebben zich in goed 50 jaar, overal weten binnen te dringen.

FreeVogelaar | 20-07-18 | 11:40

Blok schoot uit zijn slof,kwam buiten de partij lijn voor zijn eigen mening uit.
Dat was koren op de molen,van de oppositie het linkse ras.
Die zich aan dergelijke strohalmen weer proberen op te trekken uit het diepe moeras.
Het is toch wat,dat je hypocriet moet zijn en je mening moet verstoppen.
Dat is ook de reden,dat de democratie een farce is,een groot deel van de bevolking,is na de verkiezingen kalt gesteld.
Reutel,zich met een behoorlijk verlies uitroept als winnaar.
als staats zakkenvuller bezig is met al wat waarde heeft voor de bevolking zo langzaam aan terug te dringen.
Een terug tredende overheid,zelfredzaamheid van de gemeentes.
Nu het prachtig mooi weer is,zou je naar het zwembad willen,gesloten.
De kinderen duiken van de bruggen af,in het nu schone oppervlakte water?
Daar zitten geen ratten meer in,geen kadavers,wordt dagelijks gecontroleerd.
Ga zo door de politieke afrekening komt langzaam maar zeker.
Nu heeft reutel de loopplank uitgelegd voor de kerkgangers,die elke leugen slikken.

soledad | 20-07-18 | 11:36

Wel leuk dat in dezelfde Volkskrant waarin Blok in stukjes wordt gehakt een hele pagina wordt besteed aan de ontstellend hard toegenomen misdaad in Zweden. En voor het eerst wordt in het artikel onomwonden vermeld dat deze toename vrijwel geheel wordt toegeschreven aan de immigranten die de laatste jaren het gastvrije Zweden zijn binnengestroomd. Dit is altijd onder het tapijt geveegd omdat dit soort berichten de rechtse partijen in de kaart zouden spelen. Zou Blok als hij vanmorgen de Volkskrant heeft opgeslagen niet stiekem vinden dat hij het misschien toch wel een ietsjepietsje bij het rechte eind had met zijn uitlatingen over de mislukte multiculturele samenleving.

Zonder erg | 20-07-18 | 11:36 | 1

Dat viel me ook op. Zo'n Volkskrant lezer moet zich dan toch ook achter de oren krabben.

Rest In Privacy | 20-07-18 | 11:46

Noem mij maar een conspiracy nutter, volgens mij is er meer aan de hand, iets wat nu niet in het openbaar mag komen, alleen ik weet niet wat dat is.
Dat blok multi culturele feiten en waarheden als minister bij een "besloten" meeting doet, is een vooropgezet plan, hij is een politicus (geen enkel respect voor die lui) en een vvd'er per slot van rekening. Lijkt me toch niet dat hij zo dom is, in zijn positie.

thephysicist | 20-07-18 | 11:35

Waarschijnlijk is niemand woest op Blok op DENK misschien na, ze zijn het allemaal waarschijnlijk met hem eens OF weten dat hij de waarheid spreekt. Maar ja, het gaat tegen lang gevoerd beleid in van de Nederlandse staat, dus toegeven is toegeven dat het beleid van veel partijen al die jaren gewoon ruk waren.

Dit is of om schande over de afgelopen decennia af te weren of progressieve politicie die om progressieve stemmen vechten

niemand specifiek | 20-07-18 | 11:34

Kort en duidelijk: Stef Blok heeft gelijk.

Goedzo | 20-07-18 | 11:26

De ophef over de uitspraken van Blok doet mij ook weer denken aan de dito ophef na Gijps uitspraken over homo's in de voetballerij. Ook toen stonden 'the usual suspects' op hun achterste benen. Ook toen werden een paar uitspraken tot enorme proporties opgeblazen. Door wie? Door de media en de deugmensen, vrnl ter linkerzijde.
In beide gevallen kun je zeggen dat die uitspraken niet politiek-correct waren, niet bijzonder vriendelijk, niet 'handig'. Maar om er nu gelijk zo'n ongelofelijke heisa over te maken, dat slaat natuurlijk écht nergens op. Pure dikdoenerij, moralistische zelfbevrediging, kijk ik eens moreel juist bezig zijn, dat werk.
Ook zo fantastisch is de rol van "het buitenland" in de commentaren van de deugerts. We slaan een pleefiguur in het buitenland, Blok wordt daar straks door niemand meer serieus genomen (Joop.nl gesproken). Ja, dat is héél erg. Wat zal dat heilige buitenland wel niet van ons denken? Daar spreken ze bijv. Engels of Frans, i.p.v. dat boerse Nederlands. Daar zijn ze wereldwijs i.p.v. provinciaals. Schei toch a.u.b uit! In dat beroemde buitenland lopen net zulke slimme of domme mensen rond als in Nederland. Het maakt dus geen barst uit of Blok's optreden in het buitenland of in ons eigen land onder de loep genomen wordt. Het 'buitenland' argument is een typisch 'autoriteitsargument', een drogreden, en het slaat dus nergens op in deze hele discussie.

KeesBruin | 20-07-18 | 11:23 | 1

Ha! "ook in de buitenlandse pers.." etc. Ik heb het gezien. Hilarisch. Steeds hetzelfde fotootje van Blok met stukjes tekst in de taal van betreffende landen eromheen op het EénVandaag scherm gisteren; ik zat toch bijna te denken dat het soepjes waren. Zal wel niet, maar je zou het toch haast denken, gezien de gretige teneur.

dopinie | 20-07-18 | 11:35

Wat ik dan weer moeilijk geloven kan, is dat menigeen het infiltreren in een besloten bijeenkomst ziet als Blok een hak zetten (ha; blokhak! badumtss). Dat kun je Zembla niet kwalijk nemen. En ik vind het ook weinig aannemelijk dat Blok en/of andere coryfeeën op zo'n bijeenkomst spreken zonder het besef dat er heus wel uit gelekt gaat worden. Kortom, ik zie het nog altijd als een breder gedeelde doch niet salonfähige opvatting, waarmee anderen het (te) goed doen in de peilingen. Hebben ze daarmee de kracht van 's lands deugdoctrines onderschat, of de omvang van opgeroepen reacties? Beetje, misschien. Altijd een gok dit soort brutale streken. Maar Stef was toch al niet super enthousiast en/of geschikt als BuZa minister, dus als hij eraan mocht gaan is/was het nog geen ramp (maar niet de bedoeling uiteraard). Ondertussen toch wel even duidelijk neergezet wat men graag zou maar niet kan zeggen, is echter ook veel waard. Anders doe je zulke dingen niet.

Enfin, ga dan als burgert ook nog de heersende media blijven bekijken zoals daar zijn NPO Journaals en Actualiteitenrubrieken, die een "maar hoe zit het nu eigenlijk écht, hoe gaat het werkelijk in de wijken die Blok noemt" doen, en vervolgens de meest linkse en verontwaardigde blanke Benoordenhouter voor de camera trekken die ze konden vinden (vrijwilliger bij de voedselbank in zo'n andere wijk), en de feiten die Blok opnoemt afserveert door op quotes-van-demense-jacht te gaan in Suriname en bij John Leerdam in plaats van er serieus naar te kijken.. schouderophalen doe ik over dit alles inmiddels. De werkelijkheid zal de waarheid blijven tonen.

dopinie | 20-07-18 | 11:19

Ik denk dat het stuk van Marbe toch wat genuanceerder gelezen moet worden. Blok is niet de man om zoiets te zeggen, wanneer hij zou kunnen weten dat er
camera´s aan zouden kunnen staan. Hij moet zoiets, net als destijds, zoals Marbe
schrijft, Bolkesteijn het deed, doen. Dan komt het anders over. Als hij dan nog met
het onderzoek van Marcel Roele, zoals GS aangaf, in de hand de microfoon pakt, wordt het een echte discussie. Nu staat hij voor emmer, omdat hij zijn keutel introk. Komt bij dat het een "besloten" bijeenkomst was, maar, nogmaals hij had er rekening, gezien zijn positie, mee kunnen houden dat een telefoon ook een camera is tegenwoordig.

thebesteoneverbuilt | 20-07-18 | 11:17

Nou, de media mogen Blok wel eens hartelijk bedanken voor zijn optreden in deze komkommertijd voor het nieuws! Ze kunnen er geen genoeg van krijgen. Het is een geschenk uit de hemel waar ze nog dágen zoet mee zijn!

KeesBruin | 20-07-18 | 11:14

Oja, de meer dan 10 jaar durende indoctrinatie van mijn kinderen op school, heb ik er in 1 vakantieweek na hun examen, weten om te zetten naar een meer zuivere kijk op de wereld.

uglyleftbasher | 20-07-18 | 11:11 | 1

Goed zo!

Lupuslupus | 20-07-18 | 12:38

Stef houd je poot eens stijf !

Wekkertje | 20-07-18 | 11:07

He Martin Somber, wat hebben het corps en loslippigheid met elkaar te maken? Typische azijnpraat: als iets moet worden zwart gemaakt (ja, Martin, zwart), dan haal je als zure geitenwollensok gewoon het corps erbij, altijd prijs. Wij bij het corps halen altijd Martin Somber erbij als we duidelijk willen maken hoe achterlijk links is, maakt niet tav wat. Werkt echt fantastisch, iedereen snapt het direct. Fucking loser.

NACademicus | 20-07-18 | 11:03

Hoewel ik het in principe wel eens ben met de uitspraken van Stef Blok, vind ook ik ze niet erg handig. Zoals ook in de Volkskrant vandaag ergens staat: een minister ben je niet voor halve dagen. Blok is even zwaar de Kop van Jut, en het enige advies aan hem is: als je geknipt en geschoren wordt, kun je maar het beste stil blijven zitten. Maar als, zoals ik gisteren las, de Tweede Kamer hiervoor van zomerreces teruggeroepen gaat worden, dan is dat wel zoiets als het schieten op een mug met een kanon, kortom, te belachelijk voor woorden.

Overigens, elders in de Volkskrant berichtgeving uit Zweden, die Bloks uitspraken gewoon staaft:

"De Zweedse politie heeft de handen vol aan het bestrijden van geweld van drugsbendes. De grote steden worden geplaagd door schietpartijen, waarbij daders veelal een migrantenachtergrond hebben."
"Van de 100 mannen van wie vast was komen te staan dat ze sinds 2013 bij een moord of moordpoging waren betrokken, hadden er 90 één of twee ouders geboren in het buitenland"

Dan kunnen de critici op de Joop wel smalend opmerken over Bloks uitspraken dat er in Nederland geen oorlog is en dat het hier "vreedzaam" is, maar het is hier qua misdaad en geweld echt niet vreedzamer dan in Zweden (een politiek-correcter land is niet te vinden).

"Wie ’s ochtends de krant openslaat kan in Zweden haast dagelijks lezen over beschietingen op straat."

Voor het overgrote deel dus door import uit derdewereldlanden met tamelijk incompatibele culturen (zoals overal in West-Europese landen) Niet echt mijn idee van een "vreedzame samenleving".

Maar het meest opmerkelijke nieuws in de VK wat mij betreft is te lezen in een column van Peter de Waard: "Leidt secularisatie tot groeiende welvaart?" Het antwoord is ja:

"Als mensen minder religieus worden, neemt de welvaart toe. ‘Secularisatie gaat vooraf aan toename van de welvaart’, aldus onderzoeksleider Damian Ruck in The Times."
"Zij ontdekten dat een daling van het aantal mensen dat zichzelf als religieus beschouwt, vaak gepaard gaat met een toename van rechten voor vrouwen, homoseksuelen of mensen die een scheiding of abortus willen. Hierdoor worden meer mensen betrokken in het productieproces."
".... zijn veel welvarender dan landen waar mensen gelovig zijn gebleven zoals Bangladesh, Ethiopië en Indonesië. In Nigeria leidde een opleving van de religie tot economische krimp."

Dus ook in die zin is het binnenhalen van al die moslims in Nederland en West Europa geen handig plan. Maar goed, dat wist Thilo Sarrazin zo'n 10 jaar geleden al.

Dr_Johnson | 20-07-18 | 10:45 | 3

Ja, en de koningin van Spanje ook zo'n 500 jaar geleden. Al heette de Iberische lappendeken toen nog iets anders volgens mij.

D-Fens_1963 | 20-07-18 | 10:53

D-Fens_1963 | 20-07-18 | 10:53
Ben je nu bewust zijn punt aan het verdraaien? Vijf eeuwen geleden en een aantal duizenden kilometers verderop ging het niet over meer of minder secularisme.

Barre_de_k | 20-07-18 | 11:15

"Wie ’s ochtends de krant openslaat kan in Zweden haast dagelijks lezen over beschietingen op straat."

Hier toch ook?

Rest In Privacy | 20-07-18 | 11:50

Ascher heeft ook niet veel nieuwe frisse ideeën meegenomen na zijn bezoek aan zijn socialistische broeders in Denemarken. Daar zijn ze inmiddels wel wakker. Hadden we hier maar zo'n PVDA.

sprietatoom | 20-07-18 | 10:44

Er zijn legio landen die niet zijn mislukt en waar bevolkingsgroepen van verschillende etnische en religieuze afkomt naast en met elkaar leven.

1. Maleisie: Maleiers, Indiers en Chinezen, gaat prima.
2. ZuidAfrika: Blank, zwart, kleurling, tanmelijk gescheiden, hoge criminaliteit maar nog altijd beter dan in heel veel andere Afrikaanse landen.
3. Mexico: Indianen, Spanjaarden, Mestiezen, Christenen, etc etc.
4. Heel Europa, voorbeeld van een smeltkroes van volken en geloven, die na eeuwen oorlog prima door 1 deur kunnen.
5. Brazilie.
6. VS van Amerika. Gebouwd door immigranten, groot succes.

Zo kan ik lang doorgaan. Punt is: Blok heeft gewoon geen gelijk. Het is in Nederland vreedzaam, ondanks de problemen en in Suriname ook. Het is ook weer geen voorbeeld van vooruitgang maar de vraag is of dat door multi-etniciteit komt.

Komt bij, of Blok nu gelijk heeft of niet, hij minister van BuZa is. Dan heeft hij zich te onthouden van uitspraken die zijn positie in het buitenland onmogelijk maken. Zo simpel is het.

Beste_Landgenoten | 20-07-18 | 10:44 | 16

Wat een geweldige voorbeelden draag je aan...

1. Maleisië is misschien op het gebied van "nationaliteit & religie" vermengd maar dingen als homoseksualiteit zijn niet alleen een taboe in Maleisië, het is er zelfs bij wet verboden. Daarnaast zijn er extreem zware straffen en weinig tolerantie, waardoor misdaad de kans niet krijgt. Maleisië is voor 62% moslim en hun tolerantie tegenover andere religies is nog altijd ver te zoeken je hoort er alleen niet zo veel hier in het westen want waarom zouden we? Het is ver van huis.

2. Zuid-Afrika, de blanken boeren leven daar in angst en worden tegenwoordig non stop bedreigd door de zwarte bevolkingsgroepen die hun land terug willen hebben.

3. Mexico, is overspoeld door cartels en criminelen in het land. Mensen zijn gezamenlijk bang voor deze groepen. Beetje alsof je samen in een gekaapt vliegtuig zit en je samen het slachtoffer wordt opeens kan je met je buurman praten.

4. Europa is inderdaad een prachtig voorbeeld van hoe die multiculti uitpakt, rape en scooter gangs in de UK die alles grijpen wat ze maar kunnen, hetzelfde is aan het ontstaan in Frankrijk, Zweden, Nederland en Duitsland omdat er gewoon niet de mankracht voor is om het in toom te houden met de politie.

5. Brazilië is hetzelfde als Mexico hele wijken zijn daar onder de controle van bendes die de mensen voorzien van medicatie etc, de toestand van de gemiddelde Braziliaan zorgt er dan ook voor dat ze wat anders zitten op de piramide van Maslow. Waarom zou je moeilijk gaan doen over de afkomst van je buurman als iedereen toch binnen zit? Omdat militia en politie weer op de bendes aan het schieten zijn in jouw wijkje.

6. America het land dat opgebouwd is door de slavernij van chinezen en zwarte mensen die in grote aantallen overgescheept werden door ons als blanke immigranten. Echt een groot succes man! Resultaat: black lives matter beweging, Trump's immigratie beleid, de idiote verdeling tussen rijk en arm met een ongekend hoog aantal mensen die dakloos zijn.

Dus vul a.u.b. je lijstje aan met nog wat meer landen want ik kan ook wel even doorgaan...

We moeten eens kappen met mensen afstraffen voor wat ze zeggen. Je moet je gedachten uit kunnen spreken. Anders zitten we straks allemaal opgescheept met leugenaars en mensen die de waarheid niet meer durven zeggen.

koning_betweter | 20-07-18 | 12:14

koning_betweter | 20-07-18 | 12:14 |
Je kunt op ieder land wel iets afdingen, maar daar gaat mijn punt helemaal niet om. Blok beweert dat het in alle landen slecht gaat waar immigratie is. Dat is volstrekt niet waar. Bovendien gaat het ook slecht in nog veel meer landen waar GEEN immigratie is, dus het lijkt erop dat immigratie niet de hoofdoorzaak is.

Wat ik vergeten was: Canada! Al jaren een immigratieland maar het is er vreedzaam. Daar is veel immigratie uit allerlei landen en vooral uit Azie en desondanks (of dankzij?) gaat het daar erg goed.

Wat je net deed is al mijn voorbeelden langs de Nederlandse maatstaf leggen. Dat is dan gemakkelijk als je wil aantonen dat het niet alles koek en ei is. Dan vallen vrijwel alle landen tegen.

Je moet kijken of immigratie OP ZICHZELF een voldoende factor is om een failed state tot gevolg te hebben en dat is evident niet zo.

Beste_Landgenoten | 20-07-18 | 12:25

Beste landgenoten,
web.archive.org/web/20150109012519/ht...
Misschien heb je dit artikel gemist.

Geweldige troll 8/10
"Je moet kijken of immigratie OP ZICHZELF een voldoende factor is om een failed state tot gevolg te hebben en dat is evident niet zo."
Je bent hier ineens de doelpalen aan het verzetten. Het ging erom of er succesvolle multiculturele samenlevingen (tenzij we zo rijk zijn dat ons niet meer zo veel kan schelen: twitter.com/ZEMBLA/status/10195305958...)
Maleisië heeft ook nog eens offshore olievelden. Dus aan geld ontbreekt het ze daar niet. Daar komt bovenop wat koning_betweter zegt dat het een behoorlijk repressief regime is.

Maar goed jij bent in die landen geweest en jij hebt anekdotisch bewijs dat er ook dingen goed gaan. Dus alles gaat daar goed. Dat is een beetje de idiote gedachtegang waarmee je jezelf hebt overtuigd. Echter werkt dat niet zo makkelijk bij anderen. Maar dat zullen wel racisten zijn ofzo. En zo kan beste_landgenoten weer rustig slapen vannacht.
Maar het probleem meneer, dat blijft.

Barre_de_k | 20-07-18 | 14:04
▼ 13 antwoorden verborgen

Ik heb altijd gezegd dat een zekere mate van xenofobie nu eenmaal bij de mens hoort. Dat iedereen een aangeboren afkeer van “vreemden” heeft. Dat is een natuurwet die men niet mag negeren. Links en neo-liberaal heeft de reflex om te blijven geloven in een maakbare samenleving. Dat je mensen kunt opvoeden. Ik vind dat spelen met vuur. Voor mij is juist dat enkele feit reden om voorzichtig te zijn met immigratie. En dan laat ik nog alle andere aspecten buiten beschouwing.

Bigi Bana Boy | 20-07-18 | 10:41 | 1

Struikelde gisterenavond al zappend over een literair programma op TV5 dat een interessant thema aansneed, het thema van de veranderende betekenissen van woorden. Xenofobie, zo denk ik nu, is ook zo'n woord. Een xenofoob is inmiddels niet meer louter iemand die een zekere angst heeft voor de vreemdeling, maar is geworden tot het stereotype van de proto-fascistische, kwaadaardige en ook kwaadwillende mens. Als je iemand voor xenofoob uitmaakt, dan trek je een heel register open van connotaties, ga je vol op het orgel om donkere, dreigende Wagneriaanse klanken te produceren. Ik ben bang dat in een politieke discussie zoiets poneren als "een zekere mate van xenofobie" al te veel nuancering vraagt.

Schoorsteenveger | 20-07-18 | 11:05

Het is wel schattig om te zien hoe de PvdA wil dat de Tweede Kamer terugkeert van zomerreces om de commotie rond Blok te bespreken. Die partij heeft nog echt het idee dat ze relevant is.

Rest In Privacy | 20-07-18 | 10:41 | 1

hear hear!

uglyleftbasher | 20-07-18 | 10:44

Ik vind alles goed... als Blok maar niet hoeft af te treden.
Hij zou dan de tiende bewindspersoon van de VVD zijn die in een tijdsbestek van 6 jaar moet aftreden.
Bij de VVD hebben ze bijna niemand meer over die nog minister of staatssecretaris durft te worden.
Bij GroenLinks staan een hoop mensen te trappelen die graag minister of burgemeester willen worden.

sociaal_econoom | 20-07-18 | 10:38

En natuurlijk komt er geen debat om de minister weg te sturen. Dan trekt d66 namelijk de stekker uit het kabinet. Dat is voor d66 funest. Dan gaan ze de PvdA achterna na hun moord op de democratische vernieuwing en de Pechtoldaffaire.

JanVergoor | 20-07-18 | 10:37 | 1

@Jan... aub geen verkiezingen - dat zou de nekslag worden voor D66 en de PvdA.
Ook voor Rutte... denk dat Jesse Klaver dan onze nieuwe premier gaat worden.

sociaal_econoom | 20-07-18 | 10:41

Blok heeft 100% gelijk. En dat zeg ik als (binnenlandse) migrant en geboren Surinamer. Maar er geldt een verbod op de waarheid in het Westen. Het huis staat in brand maar je mag het niet zeggen.

Bigi Bana Boy | 20-07-18 | 10:37 | 2

Chapeau Bigi Bana Boy +++ !

daytripper | 20-07-18 | 11:40

Soms moet je van buiten komen om te zien wat er mis is.

Rest In Privacy | 20-07-18 | 11:59

Ik heb een uitgave van "de Schippers van de Kameleon" van toen ik zelf nog een kleine Jan was. Ik las deze een tijdje geleden voor aan mijn kinderen.
Op een gegeven moment, na het schilderen van de boot staat er in dat boek:
Hij zag eruit alsof hij was geschilderd door een dolle neger"

In deze multi-culti-verantwoorde-anti-Stef-blok uitgave van dit artikel staat de dolle neger zo te zien zelfs aan boord.

JanVergoor | 20-07-18 | 10:33 | 1

‘Zo, jongens, nu hebben jullie een boot en een beste,’ lachte Klinkhamer. ‘Jullie moeten alleen te weten zien te komen, wat voor model [p. 49] het is, want zó'n vreemd vaartuig heb ik van m'n leven nog niet gezien. 't Is zeker gemaakt door een dolle neger of een dronken zeeman.’
www.dbnl.org/tekst/roos002schi01_01/r...
Maar in mijn 55e druk staat "Het is vast gebouwd door een halvegare of een dronkenlap".
...

JTKDM | 20-07-18 | 11:15

In Spanje lopen politici met fascisten rechterarm groet Franco te vereren, nemand in EU geeft een fuck.
Stef Blok roept wat meer dan half Nederland roept en de wereld is te klein.
Nederland en de EU erbij is stuk, weg ermee

gebrokenvleugel | 20-07-18 | 10:32 | 2

De rol van de Falange in de politiek van Spanje is marginaal. Niemand neemt die lui serieus. Als je de Partido Popular als erfgenamen van Franco wil zien, dan is het uiteraard een ander verhaal, al zul je geen PP’ers met hun rechterarm omhoog zien lopen.

Bigi Bana Boy | 20-07-18 | 10:35

Dit soort echte fascisten wordt genegeerd, omdat de linkse pers niet wil laten zien wat echte fascisten zijn en dat het met Wilders.Baudet en Pegida eigenlijk enorm meevalt. En het aanduiden van hen als fascist, volkomen kleuterachtig is.

Rest In Privacy | 20-07-18 | 12:02

Met referte aan de tekening van de Kameleon: het is wéér een blanke die aan het roer staat. Het institutionele racisme viert wederom hoogtij bij Geenstijl.
/Joop_mode off

Overigens hoort de vuilniszak die nu naast de schipper staat, netjes in het daarvoor bestemde compartiment op het achterdek te staan.

Pino de Pollo | 20-07-18 | 10:27 | 1

De roerganger zit in dit geval maar soit.
Maar zoals u als Pino wellicht niet (meer)weet heeft de Kameleon geen speciaal vuilniscompartiment.
Ik zou dus willen zeggen; overboord met die vullis.
Oh nee, wacht...

D-Fens_1963 | 20-07-18 | 10:38

Kan iemand, bijvoorbeeld een minister, zoiets zeggen als Blok heeft gedaan? Tuurlijk! Moet hij daarbij voorbeelden, feiten en cijfers geven? Ja. Kan hij het ondersteunen met een onderzoek naar gevoelens en emoties van heel veel betrokkenen? Graag. Is het uitgangspunt dat hij juist zaken wil verbeteren voor iedereen? Zoja: perfect!

De zegeningen of juist de verschrikkelijke gevolgen van de multiculturele samenleving móeten bespreekbaar blijven. Maar goed onderbouwd. Als iemand dat niet doet, duurt het opnieuw jaren voordat iemand erover durft te beginnen.

Poesmobiel | 20-07-18 | 10:24 | 1

"duurt het opnieuw jaren voordat iemand erover durft te beginnen"
Dat is wel de bedoeling van de virulente aanval door de linkse pers.

Rest In Privacy | 20-07-18 | 12:04

Een wederom briljante Nausicaa Marbe.

eastender | 20-07-18 | 10:24

Het is het démasqué van de multiculturele droom, en dan doel ik niet op wat Blok heeft gezegd, maarop de verontwaardiging die op zijn woorden volgde.
Nee, men had niet gedacht dat stellingen, analyses en conclusies die men al te graag in de hoek van het zorgvuldig vormgegeven nieuw fascisme en het consciëntieus geconstrueerde nieuwe racisme kon vegen nu plots blijken op te doemen op onverwachte plaatsen en momenten, en bovendien in woorden worden gevat door hoogwaardigheidsbekleders wiens grondhouding het zou moeten zijn nooit het achterste van de tong te laten zien en vooral niet het hart op de tong te dragen.
De waarheid die als een vervaarlijk naderende stuurloze stoomwals stampt en sist achter al die verontwaardiging is het besef dat het cyclopenbouwwerk dat multiculturele samenleving heet op instorten staat, en dat eigenlijk iedereen het weet, maar vooral het doorbrekende inzicht dat het taboe om zich stelselmatig af te wenden van deze verschrikkelijke waarheid niet meer lijkt te werken.
De verontwaardiging is een laatste welhaast vruchteloze poging om te maskeren wat niet meer gemaskeerd kan worden. Kon er nog niet zo lang geleden met gemak een fatsoenskloof worden geprojecteerd die een harde scheiding aanbracht tussen de deugdzamen en de ondeugden, een kloof ten opzichte waarvan de media hun relatieve posities bepaalden, het multiculturele landschap is nu een droge en onvruchtbare akker waar kriskras ontelbare voren doorheen zijn getrokken, startend vanuit een ideologie, een Heilig Boek, een mantra, of een andere waarheid, maar eindigend in een wirwar van uit los zand opgetrokken en inmiddels instortende of reeds ingestorte kastelen, kasteeltjes, gebedshuizen, ontmoetingscentra en andere nauwelijks nog herkenbare ruïnes. Hier en daar een vergeten emmertje of een achteloos weggegooid schepje.
De verontwaardigden lopen nu doelloos door die droge vlakte, ieder voor zichzelf op zoek naar de plek waar hij of zij in hoopvoller tijden een zaadje heeft geplant.
De zon schijnt, onbarmhartig.

Schoorsteenveger | 20-07-18 | 10:23

Belangrijkste 'argument' tegen blok: "die expats in Benoordenhout zijn ook best wel erg hoor!"

Exemplarisch voor het huidige niveau van academisch Nederland... (en de MSM).

echt_links | 20-07-18 | 10:22 | 1

De intellectuelen op links zijn inderdaad al een tijdje erg stil (als ze er nog zijn)

Rest In Privacy | 20-07-18 | 12:12

Hij heeft ook de Washington Post gehaald: "Dutch foreign minister says multicultural societies breed violence"

Het anti-Trump krantje van Amerika.

sprietatoom | 20-07-18 | 10:21

Over pakweg tien tot uiterlijk twintig jaar weten we of Blok goed zat. De trend (voor wie nuchter observeert) geeft hem in ieder geval flink de wind in de rug.
Want, hoewel iedereen weer geshokkeerd tuurlijk, wat zijn de feiten? Is het water en suiker of water en zand?

squadra | 20-07-18 | 10:20

“Zalig zijn die vervolgd worden om der gerechtigheid wil...”

wezen | 20-07-18 | 10:17

Voor alle sneeuwvlokjes ,bakfiets meisjes, Groenlinks Klaver aanbidders, SP vrouwtjes en al die bijkomen multi-culturele hemelbestormers.
Zie hier uw voorland, dit gebeurd er als de religie van vrede de overhand krijgt.

www.telegraaf.nl/video/2327219/moslim...

von Amsberg | 20-07-18 | 10:16

Dit is een truckje om de VVD populairder te maken. Hier zit Rutte achter

Zezijngekinbrussel | 20-07-18 | 10:16 | 2

Denk 't ook. Opzetje van de Afdeling Voorlichting van de VVD die door de leegloop een wat rechtsere bal in het spel gooien en dan straks bij de peiling van de Hond kijken wat 't heeft opgeleverd. Als 't ook maar 1 plusje meer is is regent het volgende week rechtse blokken.

Breinbrouwsels | 20-07-18 | 10:27

Dat zou best kunnen want het verschil tussen GL en vv(d) word elk jaar minder groot.

O2Neutraal | 20-07-18 | 10:36

De waarheid is hard. De islam is een gevaar voor toekomstige generaties. En iedereen weet het. Kijk maar wat wereldwijd door moslims uit hoofde van de koran wordt uitgericht. Er moet snel gehandeld worden om onze beschaving overeind te houden.

wieowie123 | 20-07-18 | 10:16

Hij heeft gewoon gelijk.En de zich krant noemende blaadjes die wat ophef maken, hebben niks bericht over de kraker die opeens mocht blijven,of over geweld van hun bewierookte minderheden.Feiten tellen in dit land niet meer,alleen meningen van de zogenaamde kwaliteitspers.Flikker toch op!!!

pejoar | 20-07-18 | 10:15

Men beseft toch wel dat Suriname een gekoloniseerd land is waarbij de oorspronkelijke bevolking (indianen) bijna uitgeroeid is.
Dus vreemd dat men vanuit Paramaribo het steeds heeft over de Nederlanders als zijnde de kolonisten.

BBmetR | 20-07-18 | 10:12 | 2

Juist, en afstammelingen van de reizigers op de eerste all-inclusive cruise van de West Indische Compagnie.

JanvandeBiertent | 20-07-18 | 10:46

Niet echt natuurlijk. De Nederlanders hebben de verschillende bevolkingsgroepen daar heen gebracht en daarna nog lang overheerst.

fail | 20-07-18 | 10:47

het was goddomme een BESLOTEN bijeenkomst. Mag je daar niet meer gewoon zeggen wat je vindt? Zelfs een bewindspersoon heeft daar recht op.

verder heeft ie gewoon gelijk hoor.

zeiksmurf | 20-07-18 | 10:10 | 1

Ja hoor, dat mocht en deed hij toch? Maar je weet ook dat tegenwoordig iedereen en zijn moeder iedereen en zijn moeder opneemt en op het net plaatst dus dan weet je ook dat je daar rekening mee moet houden. Ik denk dat het een ingecalculeerd risico met een bepaald doel is ( zoals hierboven ook al door Kempenaer gesteld ).

Graaisnaaiert | 20-07-18 | 13:17

Suriname wordt bestuurd door iemand die mensen vermoord en tevens cocaïne schuiver is. Corruptie is daar heel normaal.
Nederland wordt bestuurd door iemand die de democratie vermoord en een gecertificeerde leugenaar is. Corruptie (Penthouse) wordt daar heel normaal.
De perceptie van de boven- en benedenwindse eilanden incl. de Bijmer zal never 100% positief worden.
En hoe crimineel Antillianen/Surinamers ook zijn, het haalt het niet bij de verschrikking van de islam.
Elke samenleving heeft zijn rotte peer, Nederland heeft zo langzamerhand een mand vol rotte peren.
Islam zucht naar macht; gelukkig zijn Antillianen en Surinamers daar te lui voor anders waren we allang verzopen geweest.
Als Blok slechts het islam gedoe aan de kaak had gesteld had ik hem een voldoende gegeven op zijn rapport.
Zeggen dat de multi culti is mislukt is geen nieuws (Merkel 2010), en dat onze overzeese gebiedsdelen failed zijn, ach ja wie bestuurde/financierde die zooi ook al weer op armlengte?

Memek | 20-07-18 | 10:09

Als Blok er echt zo over denkt heeft hij daar qua beleid nooit iets van laten zien. Hij was tussen 2012 en 2017 verantwoordelijk voor de woningmarkt en heeft daar een smeulende puinhoop achter gelaten. Nu zit hij net op buitenlandse staten en zit hij allerhande landen te beledigen (zoals zeggen dat in Oost Europa gekleurden niet over straat kunnen zonder in elkaar geslagen te worden, wat totale onzin is). Hij kan bijna alles zeggen over de multiculturele samenleving, maar andere landen erbij betrekken was het enige punt dat je als minBuZa eigenlijk niet kan maken en daar gooit hij het op. De man is compleet ongeschikt.

Blasfemie | 20-07-18 | 10:07

Stef Blok is best wel een toffe vent.
Hij lucht zijn hart over de puinhopen van veertig jaar multiculti-beleid en is nergens bang voor.

Barre_de_k | 20-07-18 | 10:06

Stef Blok zegt de waarheid. Als je de waarheid tegen een morbied obese vetklep zegt dan begint die ook meestal te stotteren en smoesjes te verzinnen, maar de realiteit erkennen, ho maar. Zo zit het ook met de islam en de multiculturele samenleving en hun zieke apologeten. Twee concepten die onze maatschappij in een degenererende en regressieve toestand hebben geduwd en waar steeds meer mensen achter komen. Mensen die zich realiseren dat ze jarenlang zijn voorgelogen door politiek, media en onderwijs.
Maar ook bij GS ligt nog een enkeling te pitten. Komt goed, ook die wordt binnenkort wel een keer wakker geschud.

kempenaer | 20-07-18 | 10:05

Dus je mag in een publiek debat geen stelling poneren? En dan op basis van observaties in discussie gaan? Nee als we geen argumenten hebben gaan we vingerwapperen en foei roepen.

Rest In Privacy | 20-07-18 | 10:05 | 1

Blok is onderdeel van de regering. Hij zit niet in het parlement om zijn kiezers te vertegenwoordigen. Dat maakt dat hij genuanceerder zou moeten zijn, zeker als minister van buitenlandse zaken als hij praat over andere landen.

O2Neutraal | 20-07-18 | 10:40

exit en hennis laten opvolgen.

newray | 20-07-18 | 10:05 | 2

En dan Blok naar de Koninklijke Marine *muha!*

atheïstisch stemvee | 20-07-18 | 10:07

mag ie de gifgrond afgraven

newray | 20-07-18 | 10:11

Blok is onze minister van Buitenlandse Zaken... als ik hem was zou ik net als Trump met Putin gaan praten, daar word je nooit dommer van.
Sinds Trump bij Putin is geweest... is hij een ander persoon geworden.
Hij is vrolijker en zelfverzekerder, een meeting met Putin zou voor Stef Blok niet verkeerd zijn.

sociaal_econoom | 20-07-18 | 10:05 | 16

@kempenaer
Reaguren, waarom doe ik het eigenlijk? Vraag het mezelf steeds vaker af. Misschien heeft Bert B gewoon gelijk en ben ook ik slechts een mislukte narcist.

atheïstisch stemvee | 20-07-18 | 12:59

kempenaer | 20-07-18 | 12:28

Nee hoor. Gisteren nog ruiterlijk mijn ongelijk toegegeven.

De Koreaanse Slet | 20-07-18 | 13:05

atheïstisch stemvee | 20-07-18 | 12:59

Alle reaguurders zijn narcisten. Kijken in de poel van hun eigen beeld. Maar er zijn nuttige reaguurders met informatie en kennis. Sommigen zijn tegenpolen van mij maar ze kennen hun feiten. Dat is waardevol. Een krijsende trut die 24/7 blaat en claimt een harde werker te zijn niet. Jij bent in ieder geval niet dom. En een toegevoegde waarde. Eens of niet eens.

De Koreaanse Slet | 20-07-18 | 13:08
▼ 13 antwoorden verborgen

Kun je als sjw er janken en klagen zoveel je wilt op tv radio en krant over deze uitspraken, de meeste mensen in nederland weten wel beter, zeker in deze tijden.
Niemand neemt ze nog serieus behalve zichzelf.

uglyleftbasher | 20-07-18 | 10:05

Suriname is een prachtige demoncratie met een cokedealende en moordende precedent
Ook de Antillen doen het goed corruptie en onkunde vieren hoogtij en bij elke financiële nood die optreed mag opgelost worden door de blanke apperaten in het fascistische Nederland
Nee minister blok moet zich schamen

Jacktheflipper | 20-07-18 | 10:03 | 1

Demoncratie. Die houd ik er in.

Jos Tiebent | 20-07-18 | 10:16

WTF de Datsha van Putin was een leugen.
Dit is gewoon waar en vanwege dát zou hij weg moeten...!

Johan_Voorhaar | 20-07-18 | 10:03 | 1

Foute mening. Luister maar naar Ploumen. Blok mag een mening hebben, maar niet deze. Heeft ze echt gezegd...

Graaisnaaiert | 20-07-18 | 12:03

Jammer dat Blok zo’n natte vvd-krant is want nu moet je het op het spits drijven. Laat die verontwaardigden maar eens naar het malieveld gaan.
.
Er zullen 3 dingen gebeuren:
1. Het zullen er minder zijn, immers dat social media schreeuwlelijkerts bevoordeelt en veel aandacht geeft betekent niet dat dit leeft in de brede samenleving.
2. Ze zullen geweld gebruiken, immers een vos verliest zij streken niet. Vooral de linkse smaldelen kunnen niet demonstreren zonder geweld:
3. Media zullen hun bevooroordeeld tonen en proberen te framen, maar deze keer kunnen “wij” het zelf zien.
.
Maar ja, ALDE-er hè.

Parel van het Zuiden | 20-07-18 | 10:02

Leuke prent, heeft Nekschot kleurstiften gekregen?

Rest In Privacy | 20-07-18 | 10:01

Zolang Wilders vrij rondloopt denken antisemieten als Blok dat ze alles kunnen zeggen. Met dank aan de D66-rechters die dit fascisme goedkeuren.

Bakito | 20-07-18 | 09:59 | 4

Och och, veeg het schuim even van je bekkie af, bakito.

kempenaer | 20-07-18 | 10:09

Je weet niets een wat fascisme is.

Mr_Pikibelly | 20-07-18 | 10:09

Fascisme heeft niets te maken met antisemitisme, Bakito. Het kan ermee samengaan maar het hoeft niet. Domme roeptoeters maken dat onderscheid niet maar gooien allemaal van dat soort beladen termen op een hoop voor de voeten van een ander om te laten zien dat zij deugen en die ander in- en in slecht is. Bent u er ook zo eentje?

Graaisnaaiert | 20-07-18 | 12:02
▼ 1 antwoord verborgen

VlaamStef Blok.

Call on the attacker | 20-07-18 | 09:58

Suriname een failed state? Minder dan een minuutje googlen tovert een UN-lijst van 'fragile states' tevoorschijn, met Suriname op plek 114. Maw, er zijn nog 113 landen meer 'failed state' dan Suriname. Zo doen onder andere Rusland, Brazilie, India, China, Thailand en Servie het een stuk slechter dan Suriname.

Daarnaast komt in de definitie en uitwerking van een failed state het concept 'scheiding van bevolkingsgroepen langs etnische lijnen' helemaal niet voor, het is met andere woorden geen criterium.

Beetje dommig van een minister van Buitenlandse Zaken om dan te roepen dat Suriname een failed state zou zijn wegens etnische scheidslijnen. Zo vraag je om een shitstorm. Bij de feiten en internationaal erkende definities blijven is een beetje teveel gevraagd voor deze meneer?

Realisties | 20-07-18 | 09:58 | 7

Tot 2014 heette de lijst 'Failed State index', heeft nu een andere naam want die bleek politiek incorrect.

Realisties | 20-07-18 | 10:16

@Realisties Een USA lijstje, ja, toppie joh. Kom eens met wat beters om aan te tonen dat het uit de armoede halen van miljoene mensen slecht is? En wil je nou echt China vergelijken met Suriname.. 80% van de spullen in je huis komt uit China. Toch knap van ze....

Mark_D_NL | 20-07-18 | 10:21
▼ 4 antwoorden verborgen

In 1915 werd in Suriname bauxiet ontdekt - de grondstof voor aluminium.
Daar heeft Nederland geweldig veel geld mee verdiend.... blijkbaar is Blok dit vergeten - ondankbaar figuur.

sociaal_econoom | 20-07-18 | 09:56 | 6

En waarom stoppen ze er nu mee dan? Nog bauxiet zat in de grond maar het Amerikaanse bedrijf achter winning en productie stopt echt niet uit weelde. Louter vanwege verregaande corruptie en gebrek aan arbeidsethos bij gedwongen inhuur van lokale negors.

JanvandeBiertent | 20-07-18 | 10:34

sociaal_econoom | 20-07-18 | 09:56
En wat denkt u dat de uitvoering van het Brokopondoplan Nederland heeft gekost?

toetssteen | 20-07-18 | 10:54

Schuld is allang afbetaald via ons sociale vangnet,sociaal_econoom. Met rente. Elk jaar weer.

Graaisnaaiert | 20-07-18 | 11:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Een politicus die de waarheid spreekt is ook even wennen. Links heeft liever dat iedereen liegt of zijn kop in het zand steekt. Dat si meers hun bestaansmodel. Maar een neger is zwart, een blanke is wit, een rooie is rood. Een herdershond zoekt tussen honderden andere honden naar een herdershond. En de multi culti samenleving is een mislukking. Soort bij soort is in meerderheid ons ding.

KLK3 | 20-07-18 | 09:53

Blok heeft goed naar Trump gekeken, en ervan geleerd. Blok komt er wel.....

Mark_D_NL | 20-07-18 | 09:51 | 2

Als die nu ook een voet bij stuk gaat houden, dan wel.

Mr_Pikibelly | 20-07-18 | 09:54

Voorlopig zit hij vast in de draaideur naar het pluche

Rest In Privacy | 20-07-18 | 09:56

Tuurlijk maar onderhand zijn onze marrokkaanse medemensen bezig hun dames zediger te krijgen, ja nóg zediger, met de hashtag #weeseenman.. ziekmakend. Hun vrouwen moeten nog bedekter gekleed...

mental K | 20-07-18 | 09:50 | 2

En surprise surprise, heel veel van die vrouwen zijn het daarmee eens: 'je kleed je alleen uit voor je eigen man'. Laaaa gaan!

Lupuslupus | 20-07-18 | 10:15

Segregatie is zo slecht nog niet. Wat Lupus zegt, laat gaan...

Graaisnaaiert | 20-07-18 | 11:57

Suriname, met een decembermoordende cocaïne dealende president Bouterse, een failed state noemen, dat mag niet hoor, dan krijg je een Blok.

2_amazing | 20-07-18 | 09:50 | 2

Gelukkig hebben wij al jaren een zeer integere, eerlijke en democratische man aan het roer.

raskol | 20-07-18 | 09:54

Rutte liegt veel
Maar hij is geen morgenaar en cokedealer

Jacktheflipper | 20-07-18 | 10:16

Suriname een failed state noemen, terwijl daar een veroordeelde cokedealer president is, mag kennelijk niet

Arnold Layne | 20-07-18 | 09:49 | 1

LOL. en dan komen wat mariniers thuis en krijgen een verrassing uit een container in een tas mee. Toch wel lief van ze.

Mr_Pikibelly | 20-07-18 | 09:56

Wanneer gaat Jozias van Aartsen Stef Blok opvolgen?

De Vrijlansier | 20-07-18 | 09:48

De uitspraken van Blok zijn bedoeld om "Suriname en zijn bevolking negatief af te schilderen."
Terwijl Suriname en zijn bevolking er voor deze uitspraken internationaal zo geweldig opstonden. In één klap wordt het imago van de hardwerkende, uiterst betrouwbare Surinamers verwoest. Schande Blok!

spanarchist | 20-07-18 | 09:48

Maak je niet druk. SJW en Ploumen krijgen echt hun zin wel hoor. Blok treedt binnen een maand af omdat ie 1 keer de waarheid durfde te zeggen!

Paradijs | 20-07-18 | 09:47 | 1

In een kabinet dat door Rutte, de man die makkelijker liegt dan ademhaalt, geleid wordt is de waarheid spreken dan ook bij voorbaat verdacht.
Sorry Stef, maar jij past niet in het team.

TheEgg | 20-07-18 | 10:21

Het feit dat Suriname zo over de zeik is geeft aan dat Blok wel degelijk een punt heeft. Dat ze daarna ons beschuldigen van 'herkolonisering' van Suriname is echt lachwekkend! Ik stel voor dat Suriname alle Nederlandse diplomaten uitzet en alle politieke contacten verbreekt. In return worden alle Nederlanders geboren in Suriname geacht binnen 72 uur terug te keren naar Suriname. Kijken hoe snel Suriname de woorden van herkolonisering terug neemt. Wij hebben dan misschien Rutte, maar in alles beter dan een veroordeelde drugscrimineel en massamoordenaar Bouterse. Overigens mogen de Javaanse en Chinese Surinamers hier blijven, die zijn gezelliger, leuker en vooral hardwerkender. Dikke middelvinger voor Bouterse en al die andere SJW deugvolk kliekje.

Indoneesje | 20-07-18 | 09:46 | 2

Boosheid betekend dat de waarheid dichtbij is
Het is een verdedigings mechanisme elke politie agent weet dit

Jacktheflipper | 20-07-18 | 10:18

@Indoneesje: De groepen die u opnoemt zijn makkelijker benaderbaar, opener in de communicatie, beter geintegreerd etc. Eigenlijk gewoon autochtone Nederlanders maar met een fraai exotisch tintje. De integratie van Surinamers met Afrikaanse roots gaat toch vooral via het bed als ik dat zo zie. Wel mixed koppeltjes ( waarbij meestal de blanke vrouw 3 kinderen in verschillende tinten bij zich heeft en er een donkere meneer bijloopt, omgekeerd zie je toch minder vaak ). Kom zelf ook eigenlijk niet in contact met mensen met Afrikaanse wortels. Geen idee waarom, zal wel met een andere belevingswereld en interessegebied te maken hebben...

Graaisnaaiert | 20-07-18 | 11:47

Wederom: Rutte is geen staatsman die staat voor waar die voor moet staan: de burger dienen en harop zeggen dat iedereen het bos in kan, zoals Trump doet!

goedrechts | 20-07-18 | 09:46

Blok had gewoon nooit over DNA moeten beginnen. De wil & vermogen om wel / niet te integreren en mee te doen zit niet in 'bloed', 'ras' of 'kleur', maar in de cultuur van normen, waarden en overtuigingen die je met je meedraagt. Waarbij de islam een zeer dominante rol speelt in culturen die moeilijk integreren.

raskol | 20-07-18 | 09:45 | 3

Lijk jij op je vader of op jouw tante ?

nemeton | 20-07-18 | 09:47

Hey hey hey hey
It was the DNA
Hey hey hey hey
That made me this way

Arnold Layne | 20-07-18 | 09:50

Wel of niet over genetica beginnen had de reactie van regressief links niet beïnvloed.
Zij hebben gewoon een draaiboek en stoottroepen in de media en bij “deskundigen” die zonodig worden uitgeblikt die op een voorgeschreven en vastomlijnde manier reageren op kritiek op massa-immigratie, multiculturele maatschappij en islamisering.
Dat om het volk te indoctrineren en te vertellen hoe zij moet denken.
Ook al is het schadelijk voor diezelfde bevolking.

kempenaer | 20-07-18 | 12:18

Die kolerezooi van die Haagse Hippies o.l.v. PvdA/GL die Ze er van dit Land gemaakt hebben is elke DaG zicht en merkbaar .
Een Groot Murken Ghetto .

liegende lippen | 20-07-18 | 09:45

rond 1980 hoorde ik een minister van sociale zaken via de radio (daar luisterde ik toen nog naar) verklaren dat Nederland vanaf dat tijdstip officieel een multiculturele samenleving was. Ik viel van mijn stoel van schrik want ik zag het lijk van het koninkrijk al drijven. De goede man was echter zeer enthousiast maar dat kwam hoogstwaarschijnlijk omdat hij gehuwd was met een vrouw uit de West zoals dat toen nog aangeduid werd.
Het gegeven dat het overal waar multicult regeert een puinhoop is en/of zal worden heeft sindsdien niemand uit mijn gedachten kunnen verdrijven.
Helaas durft niemand met enig gezag dat uit te spreken uitgezonderd dan de bekende voorbeelden waaronder de man die sinds 2006 mijn stem krijgt op het laatste restje democratie zijnde het stembiljet.
Kortom, Blok heeft 100% gelijk.

BBmetR | 20-07-18 | 09:45

Ik sprak laatst een Aboriginal en een Native American. Beiden waren zeer blij met de influx van anderen indertijd. Vroeger zag de samenleving er niet zo mooi voor ze uit. Nu daarentegen, ze likken hun vingers erbij af.
Ook sprak ik laatst een Kopt. Hij was ook blij met de islamisering van Egypte. Nog nooit was de samenleving zo mooi als nu, zo vertrouwde hij mij toe.

El Rico Grande | 20-07-18 | 09:44 | 2

De meeste indianen in Amerika hebben het alleenrecht op casino's.
Niet zou raar dat hij zijn vingers aflikt.
Al ben je 1/8 indiaan heb je casino rechten.

Johan_Voorhaar | 20-07-18 | 10:10

Zat zijn kop er nog op ja? Dan is hij op tijd weggekomen...

kempenaer | 20-07-18 | 12:12

Laten we niet vergeten hoe het "Witte Veder's" volk uit "Arendsoog" is vergaan na de massa-immigratie vanuit Europa.

Luchtbakfietser | 20-07-18 | 09:44 | 2

Tot welk volk behoorde Witte Veder eigenlijk?

D-Fens_1963 | 20-07-18 | 10:07

@D-fens_1963
Ik meen de Sioux tribe.

Luchtbakfietser | 20-07-18 | 11:00

Gisteren het slinks Staatsjournaal in walging uitgezet. 10 minuten lang Blok bashen, en voor de vorm even een quootje van iemand die liever geen Turken in de buurt had.

TheBigKirth | 20-07-18 | 09:44 | 1

NPO is Soros/PvdA/D’66.
Ik kijk het af en toe om te weten wat de domme masse na gaat papegaaien.
Een soort van leedvermaak, maar niet te vaak, anders raak je te hard afgestompt. Het heeft namelijk totaal geen niveau. Met journalistiek heeft het niets van doen. Wel met linkse agitprop.

kempenaer | 20-07-18 | 12:10

Altijd lastig die waarheid. En dat juist de criminele roverstaten suriname en curacao op dr achterste poten gaan staan. Zeker een gevoelig snaartje geraakt.

WayneGretzky*99* | 20-07-18 | 09:44

Ik vond deze link ook wel grappig: een hoogleraar migratiestudies die zich grotendeels wel kan vinden in de uitspraken van Blok. Bij de NOS nog wel...!
nos.nl/artikel/2242255-de-wereldvreem...

Jos Tiebent | 20-07-18 | 09:42 | 2

Ik lees vooral inhoudelijke kritiek. Kan aan mij liggen.

atheïstisch stemvee | 20-07-18 | 09:49

Er valt trouwens een hoop af te dingen op de agressieve opvattingen van de linkse Rovert van der Roer en Han Entzinger. Allemaal mening en nauwelijks ondersteund door feitelijkheden.
Die Robert van der Roer vindt Blok een brekebeen en een clown. Ik vind die van der Roer dan weer een sneue droeftoeter.
Die Entzinger vindt het allemaal wel meevallen met de problemen met het multiculturele drama, nou, ik niet. Ook vindt hij dat EU-landen maar moeten accepteren dat hun maatschappijen veranderen en ook vluchtelingen moeten accepteren, ook van andere culturen en religies.
Ik vind dat de opvatting van een dwaas, van een waanzinnige.
Een land moet nooit hoeven te accepteren dat het gedwongen wordt in negatieve zin te veranderen. Regressie te importeren. Alleen maar omdat een paar idioten een grauwgrijze massa eurofielen willen kweken om hun EUgedrocht mee te vullen.

kempenaer | 20-07-18 | 11:47

Dat over Suriname had Blok nooit mogen zeggen....!
Wat zou Nederland geweest zijn zonder Gullit, Rijkaard, Davids, Kluivert, Menzo en Seedorf?

In de jaren 70 zijn veel belangrijke Surinamers naar Nederland gekomen - dat heeft ons land een enorme boost gegeven.
Suriname bleef toen zitten met ondermaatse voetballers een stel zwakke bestuurders en corrupte ambtenaren.
Suriname was toen dermate verzwakt dat een tijdje later Desi Bouterse zijn slag kon slaan.

Dat Blok en onze Kamerleden nu zoveel verdienen, dat hebben ze aan Suriname te danken.
Curaçao, Aruba en de Nederlandse Antillen dat is een ander verhaal - die kosten alleen maar geld.

sociaal_econoom | 20-07-18 | 09:42 | 7

Nederland zou wellicht geen Europees kampioen zijn geworden., dus een paar woonboten in Amsterdam zouden nog heel zijn als gevolg. Of denk je dat de economie in een stuip zou zijn gevlogen zonder Rijkaard ? Voor die andere "belangrijke" Surinamers (kan ze even zo niet noemen) hebben ze een denktank en campus ontwikkeld in de Bijlmer om economische, medische en andere wetenschappelijke doorbraken te genereren. De verwachtte resultaten en Nobelprijzen laten nog even op zich wachten. Maar een sociaal econoom kijkt niet op een paar decennia toch ?

Moresnetunited | 20-07-18 | 10:49

@ sociaal econoom
Je overschat de positieve invloed van Suriname op ons BNP schromelijk, vrees ik.
Voetbal is verder een vrij irrelevant spelletje in het grotere plaatje en zonder NL was de carrière van bepaalde Surinaamse voetballers natuurlijk anders verlopen.
Of denk je dat ze vanuit de Surinaamse competitie bij AC Milan waren terecht gekomen?
Ja? Welke voetballers zijn via Suriname zonder Nederland bij Europese topclubs terecht gekomen?

kempenaer | 20-07-18 | 11:13

Feit is wel dat het de Surinamers waren die geen heil in onafhankelijkheid zagen ( om begrijpelijke redenen, als je kijkt naar de bestuurlijke chaos en corruptie daar ) en die meer zagen in een beschaafde samenleving ( met, toegegeven, een enorm sociaal vangnet ) die hier naaroe zijn gekomen. En gelijk hadden ze.

Graaisnaaiert | 20-07-18 | 11:41
▼ 4 antwoorden verborgen

Onze linkse rakkers blijven de boel maar opstoken ,en Suriname moet zijn mond houden want het is gewoon een narcotica staat denk maar aan Bouterse

gerrit5042 | 20-07-18 | 09:40

Stef Blok is een held ....... moet premier worden om orde op zaken te stellen in dit land.

Groepen in onze samenleving die zich als doorlopende diaree gedragen horen niet als Lavendel omschtreven te worden.

Ervaringsdeskundige | 20-07-18 | 09:40 | 3

Held? ROFL.

Mr_Pikibelly | 20-07-18 | 09:59

Ervaringsdeskundige | 20-07-18 | 09:40

Bent in dit land al snel een held. Meeste politici loopt de dunne poep langs de benen als ze al in de buurt komen van de onderwerpen: immigratie, moslims, mislukt,

Ervaringsdeskundige | 20-07-18 | 10:15

Klopt, Stef Blok is een moedig man. Respect voor hem.

kempenaer | 20-07-18 | 11:09

Toch een samenleving die zeker mede de VVD gecreëerd is, tenslotte hebben die al die goedkope arbeidskrachten voor het de multinationals en het bedrijfsleven geregeld.

louis6227 | 20-07-18 | 09:40 | 1

Goedkope arbeidskrachten? De eerste golf mannen uit het Rifgebergte en Andalusië kwamen om te werken. Werk wat de verwende Nederlander niet meer wenste te doen. Na gezinshereniging en naturalisatie zie ik de volgende generaties “gastarbeiders” niet echt werken.

JanvandeBiertent | 20-07-18 | 10:22

Mening: 'de multiculturele samenleving was een goed idee' - debat, vrije open tolerante samenleving, respect, kosmopolitisch, goed, medemenselijkheid

Mening: 'de multiculturele samenleving was geen goed idee' - fascisme, racisme, xenofobie, onmenselijk, geweld gebruiken mag, gevaar, totalitair, discriminatie

Weg met onwelgevallige meningen.

atheïstisch stemvee | 20-07-18 | 09:39 | 1

P'cies!

Basil Fawlty | 20-07-18 | 09:56

De linkse kunnen niet tegen de waarheid .Hun wil is wet.Kijk maar naar Whoopie uit america. Zei staat achter de mafia die de grens over kan steken en het land vol kan pompen met drugs. Toen iemand er wat van zei kwam de terror in haar los.bahh

brandewijntje | 20-07-18 | 09:38

Dit is een opzetje. Blok zegt iets in een besloten zaaltje, dat wordt flink gecommuniceerd door zogenaamd verontwaardigde media, en PVV en Baudet kiezers denken dan dat de VVD een alternatief is.

Gewinflipt | 20-07-18 | 09:38 | 3

Wat Wilders en Baudet (lees: grof en netjes) nooit gelukt is daarin slaagt Blok cum laude:
de waarheid agenderen, hi/midden/dom links... ze voelen het allemaal

hagelkruis | 20-07-18 | 09:46

@ hagelkruis | 20-07-18 | 09:46: Tja, liegen is voor een vvd-er 2e natuur.

WayneGretzky*99* | 20-07-18 | 09:53

Zonder VVD en CDA gaan PVV en FvD niets kunnen veranderen in dit land.
Zolang Wilders en Baudet zich dat niet beseffen, wordt het niks.

kempenaer | 20-07-18 | 11:07

Met 'iedereen' bedoel je 'een broodschrijver op de redaktie van een falende krant'?

kranten publiceren alleen nog maar meningen, emoties en wat activistische onzin.
Voor Nieuws hoef je een krant niet te lezen

Dario.Maggi | 20-07-18 | 09:38

Zo, die Nausicaa Marbe slaat de plank inderdaad goed mis zeg! Het gebrek aan gefundeerde tegenargumenten is stuitend.

Professor Superhirn | 20-07-18 | 09:38 | 1

Nog eens lezen wat ze zegt; ze bestrijdt an sich niet wat Blok heeft gezegd, maar ze mist de onderbouwing en maakt een vergelijking met Bolkestein, die in de jaren 90 ook kritisch was op de multiculturele samenleving maar het wel onderbouwde.

Graaisnaaiert | 20-07-18 | 11:38
-weggejorist-
beniknouzoslim | 20-07-18 | 09:36 | 1

"Iedereen nog steeds piswoest op Stef Blok". Onwaarheid! Ik steek mijn duim voor hem op.

langzullenweleven | 20-07-18 | 09:36

Suriname is een failed state. Jammer dat hij excuses gaat maken hiervoor. Dat is zo typisch voor Nederland. Je vertelt een waarheid als een koe en vervolgens worden mensen die dat niet kunnen hebben of die 'de toon' niet leuk vinden boos. Prima, als ik Stefje was geweest had ik het gewoon nog een keer herhaald. En vervolgens even keurig onderbouwd dat Desi Bouterse een moordenaar is. Hou die rug toch eens recht.

Fiasco | 20-07-18 | 09:35 | 3

helemaal eens.

langzullenweleven | 20-07-18 | 09:37

Een perfect reaguursel. Dit is precies het probleem. Vrijheid van meningsuiting (en in dit geval de waarheid) is au. Daarom snel de waarheid inslikken want stel je eens voor er zijn mensenzieltjes gekwetst

MPdeH | 20-07-18 | 09:37

Als je het grootste gelijk van de wereld hebt, is dat tegenwoordig een kwestie.

norocketscience | 20-07-18 | 10:26

Beetje ophef maar de politiek ligt liever op het strand dan in debat te gaan met Blok.

Wat zou er zijn gebeurd als Baudet dergelijke uitspraken zou hebben gedaan..... geen spoeddebat maar de morele politieke verontwaardiging (Hoi Peggold) zou immens zijn geweest

Fatwabuster | 20-07-18 | 09:35 | 1

Fatwabuster | 20-07-18 | 09:35 |
Als Baudet het was geweest zou hetzelfde circus als bij Wilders van start gaan.
“Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen...”

Het Kartel heeft het voor het zeggen. Met een meerderheid weten ze toch al wat de uitkomst wordt tijdens een stemming. Ook de rechterlijke macht is kansloos in deze, te vol met graaiers en marionetten. Trias politica bestaat niet meer.

Smeerzalf | 20-07-18 | 11:25

Die knurfige journalisten zien altijd wel weer kans om een sneer uit te delen aan corpsballen.

Luna71 | 20-07-18 | 09:34

VK, NRC, NPO en ook RTL zit vol links gif. Kijk hoe deze roedel wolven Blok blijft achtervolgen. Waarom zegt Rutte niet dat ze op hun kop kunnen gaan staan maar dat Blok NIET aftreedt ?

beniknouzoslim | 20-07-18 | 09:34 | 2

Waarom wel? Het is zinloos om met die bolwerken in discussie te gaan. Als je tot je laatste snik blijft verdedigen dat multiculti een aanwinst voor dit land is, en dat de islam geworteld is in dit land, dan ben je compleet gestoord. Iedereen die in een eenvoudige woonwijk in de stad woont, weet dat multiculti alles en iedereen naar de klote helpt. Behalve de mossels. Die floreren.

lokoolokie | 20-07-18 | 09:52

Islam, multikul en massa-immigratie zijn catastrofale en desastreuze concepten die uit alle macht bestreden moeten worden.
Daar is ieder weldenkend mensen het wel over eens.
Als je ziet wat voor soort tuig het er niet mee eens is, dan zie je eigenlijk al een bevestiging van je standpunt.

kempenaer | 20-07-18 | 10:55

Lachen man, Wilders stelde in een klein clubje een vraag, en mag zich daar al 3 jaar voor verantwoorden. Blok gaf op een clubje zijn mening en gaat vrijuit.

Jos Tiebent | 20-07-18 | 09:34 | 3

Nou nou, 'vrijuit'? Ze willen hem het liefst lynchen.

Lupuslupus | 20-07-18 | 09:39

Quod licet Iovi...

JTKDM | 20-07-18 | 09:41

Ik denk dat hij Sorry gaat zeggen. Werkt bij z'n baasje Rutte ook goed.

Jos Tiebent | 20-07-18 | 09:43

Blok, die huurders uit hun huis jaagt om plaats te maken voor de nieuwe inwoners van óns land. Van de VVD die geld steelt van de bevolking door ontwaarding om weg te geven aan de nieuwe bewoners. DIe Stef 'Mr. Burns' Blok.

oplichter | 20-07-18 | 09:33

Waarom is Suriname boos? Is een land met een van moord verdachte drugscrimineel aan het roer, en waarvan de helft van van de bevolking vertrokken is (naar het zo verfoeide Nederland waar iedereen die mensen discrimineert en het heel slecht is) dan geen failed state?

Hommel | 20-07-18 | 09:32 | 3

Ja hoor, zeer zeker als het hoofd van de Surinaamse Counter Terror Unit, Dino Bouterse, in cocaine blijkt te handelen en wapens leverde aab Hezbollah. Deze meneer is de zoon van Desi en is een aantal geleden in de USA tot 16 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Pelforth | 20-07-18 | 09:47

Noem mij eens een land, waar negers het voor het zeggen hebben, dat niet aan alle kanten faalt? Een land is genoeg. Suriname en de Antillen zijn gewoon ordinaire criminele broeinesten. De eerste taak van een nieuwe regering is het onafhankelijk maken van de Antillen. Daarna onze rug naar die piratennesten keren en nooit meer omkijken.

lokoolokie | 20-07-18 | 09:57

@Lokoolokie: Wakanda!

Graaisnaaiert | 20-07-18 | 11:33

Maar wat vindt de vertegenwoordiger van de Molukse gemeenschap er nu van ?

beniknouzoslim | 20-07-18 | 09:31 | 5

Ja haal eens een zooitje oude koeien uit de sloot. En zoals gezegd, de Molukkers zijn een gesloten gemeenschap waar je nooit last van hebt. Ze bemoeien zich inderdaad alleen met hun eigen soort. Zouden wij ook eens moeten doen.

Lupuslupus | 20-07-18 | 10:02

Niks mis met Molukkers. Houden van lekker eten, een biertje. Muziek maken. Leuk volk, kom ik graag.

H. Caulfield | 20-07-18 | 10:13

Molukkers, Indo's, Hindoestanen, Chinezen, helemaal niks mis mee in de omgang. Kun je gewoon aansluiting mee hebben, no prob. Bij Afrikanen en ISlamieten ligt dat toch, ehm, ietsje anders, daar heb je soms figuurlijk handen en voeten nodig om elkaar te begrijpen en niet voor het hoofd te stoten.

Graaisnaaiert | 20-07-18 | 11:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Fophef. Er zijn twee onderdelen van de maatschappij die het prima met elkaar kunnen vinden. De bovenwereld in de elite en jongeren. En de onderwereld. Culturen botsen daarom vinden we gewoon een nieuwe cultuur uit welke een soort van amalgaam is van verschillende culturen. #next.

De Koreaanse Slet | 20-07-18 | 09:30 | 4

Zonnesteek sletje?

kempenaer | 20-07-18 | 10:51

Als dat al zo zou zijn ( heb er mijn twijfels over ) dan ligt de oplossing voor de hand: selectie aan de poort en kappen met de massaimport van kanslozen. Maar dat is nu net iets waar je de VVD-achterban mee voor het hoofd slaat; die verdienen er namelijk veel te veel aan. Hoe meer monden er moeten worden gevoed, hoe meer medische handelingen er moeten worden verricht, hoe meer er moet worden getankt/gestookt/gebeld etc , hoe beter voor hen. En natuurlijk moet dat worden betaald en het maakt de VVD-achterban niet uit of Kwame dat zelf betaalt door doubleeriemen op de markt te verkopen of de hele dag qat kauwt en zij handje ophoudt. Dat is de realiteit, helaas...

Graaisnaaiert | 20-07-18 | 11:28

Graaisnaaiert | 20-07-18 | 11:28

VVD is een ondernemerspartij. Niemand in de VVD zit te wachten op kanslozen uit binnen- en buitenland. Kost geld. Geld is belastingen. Vinden wij niet leuk.

De Koreaanse Slet | 20-07-18 | 12:23
▼ 1 antwoord verborgen

Vergelijk dit eens met de berichtgeving over de corruptie van Pechtold door NPO, VK en NRC. Werd genegeerd tot dat niet langer vol te houden was. En toen nog weggestopt tussen ander, zogenaamd belangrijker, nieuws.

beniknouzoslim | 20-07-18 | 09:30

Het allermooist vond ik - ja: bij de NPO in het journaal- die Surinaamse bobo die glashard beweerde dat Suriname een perfect werkende staat is.

Met op de achtergrond een schilderij van meervoudig moordenaar en cocaïneboer Desi Bouterse.

Hoezo failed state !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mazoeza | 20-07-18 | 09:30 | 2

Mooi he? De hypocrisie spat er vanaf bij dat propagandaorgaan.

Graaisnaaiert | 20-07-18 | 11:23

Als in, ze laten die meneer zijn gal spuwen maar vragen niet door. Aan de andere kant, iedereen met hersens kan ook meteen zijn eigen conclusies trekken, dus misschien heb ik iets te vroeg gepropagandaorgaant...

Graaisnaaiert | 20-07-18 | 11:24

Wij kunnen eigenlijk ook wel wat Surinaamse wetgeving gebruiken.
"Citizenship:
citizenship by birth: no
citizenship by descent only: at least one parent must be a citizen of Suriname
dual citizenship recognized: no
residency requirement for naturalization: 5 years"
www.cia.gov/library/publications/the-...

Abject | 20-07-18 | 09:28

Toch vraag ik mij af of Blok deze controversiele uitspraken op eigen houtje heeft gedaan. Past totaal niet bij deze degelijke en uiterst bedachtzame politicus. Zou dit niet gewoon een vooropgezet een-tweetje zijn met Rutte om op CSU-achtige wijze een ruk naar rechts te maken?

Luchtbakfietser | 20-07-18 | 09:28 | 4

Luchtbakfietser | 20-07-18 | 09:28 |
jij bent een van de weinige die door heeft hoe het spelletje gespeeld word.

komtdatschot | 20-07-18 | 09:51

Zal best een reden hebben die uitspraak, welke, weet ik nog niet, komt wel.
Voorlopig iedereen , maar dan ook iedereen terug naar de kamer, weg vakantie. Wel gewoon met lijnvliegtuig, oh die staken , dus nel boeken voor de 25e july.

gato | 20-07-18 | 09:55

Luchtbakfietser | 20-07-18 | 09:28
Alvast een voorschotje op de Staten-Generaal verkiezingen? Ze kunnen deze keer niet weer een Turks relletje handjeklap met Erdogan doen.

Smeerzalf | 20-07-18 | 11:17
▼ 1 antwoord verborgen

Heeft de NPO al aan de keizer van Aruba gevraagd wat die ervan vindt ?

beniknouzoslim | 20-07-18 | 09:27

Probleem Blok is dat wat hij zegt voor iedereen zo klaar als een klontje is en dus waar is. Ook zijn huidskleur en het feit dat hij nog nooit een woning heeft gekraakt speelt niet in z'n voordeel.

Kwetsnat | 20-07-18 | 09:26

Voor dit soort plompverloren beweringen hebben we Wilders al. Een minister moet diplomatiek blijven.

JTKDM | 20-07-18 | 09:26 | 1

Onzin.

kempenaer | 20-07-18 | 12:04

Wel erg mooi om te zien deze heisa. Zegt Blok één keer in zijn leven iets verstandigs, valt de hele wereld over hem heen. En ja Nausicaa Marbe jankt gezellig mee met de wolven in het bos. Wellicht voelt ze zich - als allochtoon - aangevallen door Blok? Dus wat mij betreft is die mevrouw ook door de mand gevallen.
Die lui op Curaçao kunnen beter zwijgen. Al deze lange tenen bewijzen gewoon dat Blok gelijk heeft. Helaas was hij niet zo dapper om achter zijn uitspraken te blijven staan. Dus zijn we blij gemaakt met een dooie mus. Bedankt meneer Blok.

Lupuslupus | 20-07-18 | 09:26 | 2

Wel even stukje van Nausicaa lezen Lupuslupus...

Lood om oud ijzer | 20-07-18 | 10:07

Stef Blok heeft gezegd wat hij nodig achtte. Dat je daarna even politiek een handigheidje moet uithalen, vind ik volkomen acceptabel voor een minister van buitenlandse zaken.
Wat Stef Blok doet is moedig. Hij zit in een regering en probeert mensen wakker te schudden.
Alleen aan de kant staan roeptoeteren is makkelijk, maar niet productief.
De PVV en FvD hebben groot gelijk, maar ze zullen toch veel groter moeten worden voor ze iets te zeggen krijgen en/of politieke samenwerkingsverbanden aangaan met andere partijen zoals de VVD en het CDA, hoe lastig dat ook is. En dan moet er tijdelijk flink wat water bij de wijn, maar dan kun je iig wel mee achter de knoppen komen te zitten en langzaam de koers veranderen. Zo werkt het in een parlementaire democratie. Het gevaar is anders dat je met een hoop zetels jarenlang in de oppositie blijft zitten roepen en langzaam verpietert.

kempenaer | 20-07-18 | 10:48

Blok is ongeschikt als minister van buitenlandse zaken omdat hij praat alsof ie reaguurt op GS en dat is behoorlijk stom voor een minister maar het boeit niet dat hij ongeschikt is, want dat is bij Rutte absoluut niet belangrijk..

Koos Knak | 20-07-18 | 09:26 | 5

Ik denk dat het een bewussie is geweest; Stef kan op zijn vingers natellen dat er opnamen gemaakt worden - gebeurt overal tegenwoordig, je tegenstanders slapen nooit en als ze al slapen zijn er alsnog sensatiezoekers of "ik was erbij-ers" die graag interessant willen doen -, dus dat is een ingecalculeerd risico geweest wat hij heeft genomen. Met welk doel, geen idee.
En mocht dat niet zo zijn, dan is hij inderdaad een totaal onverantwoordelijke idioot op deze positie en moet asap wieberen; niet om wat hij zegt maar omdat een MinBuZa te allen tijde in controle moet zijn over wat hij zegt.

Graaisnaaiert | 20-07-18 | 11:15

Stef Blok weet heel goed wat hij wanneer zegt.
Stef Blok realiseert zich heel goed dat er bij die gesloten bijeenkomst dubieuze verraderlijke domlinkse mensen zitten die stiekem gaan zitten filmen en deze beelden gaan verspreiden.
Stef Blok wil de desastreuze gevolgen van het gevoerde politieke beleid in NL en Europa voor het voetlicht brengen en een catastrofe afwenden.
Respect.

kempenaer | 20-07-18 | 12:03

@Graaisnaaiert | 20-07-18 | 11:15
@kempenaer | 20-07-18 | 12:03
Hoe doen jullie dat toch? Weten wat een minister voor verborgen gedachten en bedoelingen had toen hij iets deed? Leer mij dat ook eens, want ik weet dat nooit.

Koos Knak | 20-07-18 | 13:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik wil een woordspeling maken met New Kids on the Blok maar kom nergens op

Sunnie1970 | 20-07-18 | 09:25 | 1

New Kids onder the Blok zou dan wel weer in de Demmink/VVD-lijn passen.
OK, te flauw...

Graaisnaaiert | 20-07-18 | 11:12

Suriname, dat is toch dat land dat bestuurt wordt door een zwarte Pablo Escobar?

TheEgg | 20-07-18 | 09:25 | 3

Een land waarvan de helft van de bevolking in de Bijlmer woont?

Glasgow Argus | 20-07-18 | 09:27

Een president die feitelijk een dictator is en verantwoordelijk wordt geacht voor de zogenaamde decembermoorden:
“Op 7, 8 en 9 december 1982 werden vijftien prominente Surinamers die het militaire regime van legerleider Desi Bouterse bekritiseerden uit hun bed gelicht en overgebracht naar Fort Zeelandia, het toenmalige hoofdkwartier van Bouterse, waar ze gemarteld en gefusilleerd werden. Volgens verklaringen van getuigen werden de slachtoffers eerst "voorgeleid" aan Bouterse voordat ze doodgeschoten werden op Bastion Veere, een van de open ruimtes van Fort Zeelandia.”
Kijk, als dat de hoogste in functie van een land is, dan zegt dat al genoeg.
Suriname is a shithole country.

kempenaer | 20-07-18 | 10:34

Volgens mij zijn het toch voornamelijk de Surinamers met Afrikaanse roots die daar voor de rotzooi zorgen; met Hisdoestanen is het al een heel ander verhaal. Zal wel iets met stamverbanden en de noodzaak tot het "big boss" willen zijn te maken hebben; dat zie je bij Hindoestanen toch veel minder, die geldingsdrang.

Graaisnaaiert | 20-07-18 | 11:09

Ach, en als je daarentegen het FD raadpleegt, dan zie je weer dat het de multinationals zijn, die het zo jammer vinden wat Blok gezegd heeft, die kunnen nog wel een paar (mo)slimme werknemers als goedkope krachten gebruiken..... denken ze dan.

watmagjenogwel | 20-07-18 | 09:25

Blok VVD ?...... Ook deze rechtse bal is vast zo corrupt als Rutte en liegt er normaal ook flink op los...………….Maar heeft deze lul niet dit keer groot gelijk ?
Overal waar Islam en Negers zich bevinden is er stront aan de knikker.
Of niet ?

HardwerkendeBlanke | 20-07-18 | 09:24 | 1

Die negers zijn nog tot daar aan toe, dat hoeft geen probleem te zijn, maar die andere groep, maar lees het commentaar van die ex burgemeester van Aarts, van Den Haag, die zou het liefst de moslims koesteren en liefhebben.

watmagjenogwel | 20-07-18 | 09:31

Als alles maar een laagje suikervernis krijgt, tot het punt dat de originele wansmaak niet meer te herkennen valt. Zo moet je zogezegd tegenwoordig 'betrekkingen voeren'.
Mensen als Roger Waters of Noel Gallagher zouden dringend de politiek in moeten.

Notenkraker | 20-07-18 | 09:24 | 2

Beter idee: laat Roger Waters doen waarin hij het beste is en dat is het herkauwen van zijn muziek van meer dan veertig jaar geleden. Alle politieke retoriek doet hieraan alleen meer afbreuk.

Glasgow Argus | 20-07-18 | 09:30

Nee, flikker heel hard op met 'artiesten', 'schrijvers', 'acteurs' of 'kunstenaars' als zogenaamde opinie-leiders. Doei, Bono!

OverdaanDerOnderheid | 20-07-18 | 12:50

Ik vindt 'em geniaal. Lekker eenieders vakantie torpederen door de SJW-meute piswoest te maken. Daar gaat je zomerreces.

Abject | 20-07-18 | 09:24 | 5

De linkse oppositie heeft de meerderheid niet.

Lupuslupus | 20-07-18 | 10:05

Ploumen eist debat, zegt: 'Een minister mag zeker wel een mening hebben, maar niet deze!'
Op de Jeaup is nu iemand heel erg bang van haar geworden, en terecht.

kleurdoosje | 20-07-18 | 10:19

@Kleurdoosje. Het verbaast me niet dat een ruifvreter als Ploumen dat zegt maar tegelijkertijd is het beangstigend dat een volksvertegenwoordiger/ex-minister dat zegt over een collegapoliticus. Al helemaal als je bedenkt dat ze ruim 4 jaar met dezelfde man met dezelfde mening in het kabinet heeft gezeten en heeft samengewerkt. Kennelijk heeft Blok een opfriscursusje bij Kafka Orwellongren nodig; wat mogen we wel vinden en wat niet, wat kan wel en welke mening is pertinent fout.
Eng dit...

Graaisnaaiert | 20-07-18 | 10:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Zonken ze hun tanden maar so diep in reeele problemen. Zwak van Blok day hij de ontstane ophef betreurt, zo zie je maar weer wat een club de VVD is, total onbetrouwbaar

Bokito ergo sum | 20-07-18 | 09:23 | 3

al gehoord wat van Aartsen zegt: moslims pamperen!!!! Wat een KUT-partij is dat

langzullenweleven | 20-07-18 | 09:38

Och Van Aars had als burgemeister van D.H. al een zwak voor de gebukte Salafist fucks, die moeten nu ook bescherming krijgen, (waar tegen?) anders valt het zeker teveel op dat ze steeds verder verwijderen van de Joden in de samenleving?
Van Aartsen -opgerot-

kleurdoosje | 20-07-18 | 10:06

“De ophef betreuren”, ik vind dat netjes uitgedrukt door Stef Blok.
Hij betreurt eigenlijk dat er nog altijd linkse deaallichten zijn, zelfs in zijn eigen partij, die met oogkleppen op dogmatisch de realiteit blijven ontkennen met alle desastreuze gevolgen vandien. En dat soort betreurenswaardige typetjes lopen nu te schuimbekken en hysterisch te krijsen en die ophef betreurt Stef Blok en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn.

kempenaer | 20-07-18 | 10:28

Kun je moeilijk over gaan doen, maar hij heeft gelijk. Denken de andere politici ook zo over, want anders was dar debat er allang geweest.

PijlVader | 20-07-18 | 09:23 | 3

Zo denken ze , maar willen ook niet terugkomen van vakantie.

gato | 20-07-18 | 09:26

Als ik Blok was ging ik ook met vakantie (naar een ver land, Australië of Nw. Zeeland).

Lupuslupus | 20-07-18 | 09:47

Haha Lupus!

pibasso | 20-07-18 | 10:17

Ondanks het waarheidsgehalte van de opmerkingen van Blok waren ze toch niet zo handig, in dit overdeugende politiek correcte tijdsgewricht. En ook al was het een besloten feestje... iedereen heeft tegenwoordig een telefoon met camera en is dus een potentiële amateur-reporter. Als politicus moet je er van uitgaan dat al je woorden, overal en altijd, gerapporteerd worden en op een goudschaaltje gewogen. En dat is prima. We moeten alleen niet al te veel waarde hechten aan dit soort losse opmerkingen. Net zoals het "kutmarokkanen" of "grab em by the pussy". Tijdverspilling. Het is echt van de gekke om de kamer hiervoor van reces terug te roepen.

Muxje | 20-07-18 | 09:22 | 1

Jawel hoor, het was heel verstandig. Het is een stapje in de goede richting.
De juiste mensen op de juiste positie krijgen. Realistische ideeën inmasseren.
Dat gaat makkelijker zijn dan onrealistische linkse waanideeën in de hoofden van de mensen te krijgen en ook dat is gelukt ook al kwamen die totaal niet overeen met de feiten en gebeurtenissen.
Het is zaak om schoon schip te maken in media en onderwijs, want daar vindt de linkse hersenspoeling grotendeels plaats.
Langzaam maar zeker types als Orban en Kurz in stelling brengen en types zoals Soros uitrangeren en persona non grata maken. Dan kan de heropbouw van Europa beginnen.

kempenaer | 20-07-18 | 10:25

Staat Suriname ook het hell hole-lijstje?

TheseDays00 | 20-07-18 | 09:22 | 1

Al vanaf de eerste druk.

H. Caulfield | 20-07-18 | 09:38

Inderdaad een opmerkelijke draai van Nausicaa Marbe. Ik heb met verbazing haar colomn gelezen. Herken haar niet in dat stuk, ze zal door de warmte bevangen zijn....

kommabijmebinnen | 20-07-18 | 09:20 | 3

Hmm, ik zie niet zo ontzettend een draai. Het gaat haar geloof ik vooral om de hypocrisie. Als Blok dat vindt, dan moet ie dat niet een beetje lafjes in een achteraf zaaltje zeggen, maar er verder nooit wat aan doen. Nu is het een beetje laf opportunisme waar ie niet echt achter staat, en dat kun je je als minister van buitenlandse zaken inderdaad niet veroorloven.

TheEgg | 20-07-18 | 09:29

Ik heb haar column maar een paar regels gelezen toen voelde ik al welke kant het op ging. Had geen zin in nog een blok buster.

Trumme | 20-07-18 | 09:50

Het is winst dat Blok dit in een besloten bijeenkomst met omhooggevallen ambtenaren doet. Die moeten gemasseerd worden want die zijn de afgelopen jaren volgeduwd met multiculturele en islamitische waanzin. Dat moet er eerst uit. En zo kunnen ze deze realiteit verder verspreiden. Naar het goedgelovige gedeelte van het volk, van die deugneusjes die zelf niet kunnen nadenken, maar klakkeloos napapegaaien wat de overheid ze door de strot duwt in campagnes, via de media en het onderwijs.
Die hebben jarenlang de linkse waanzin nageblaat ondanks de ellende die het veroorzaakte en die gaan over niet al te lange tijd netjes realistische dingen napraten.
Je hebt niet zoveel mensen nodig om het volk te sturen. Dat wisten de nazi’s en de communisten en dat weet Soros ook.

kempenaer | 20-07-18 | 10:20

Wordt nog een Blok aan zn been die waarheidsvinding van m..

schoon-schip-maken | 20-07-18 | 09:19

"Facts do not care about your feelings"

Mensen zijn niet boos omdat wat hij zegt niet waar is, mensen zijn boos omdat dit eigenlijk niet gezegd mag worden. Nergens werkt een multiculturele samenleving. Belgie, met twee culturen in één land, werkt zelfs niet en die zijn al bijna 200 jaar samen. Daar zijn alle sportbonden behalve de voetbalbond recent nog gescheiden. Multiculturele samenleving is trouwens niet hetzelfde als een multiraciale samenleving. Dat laatste kan wel degelijk.

Rest In Privacy | 20-07-18 | 09:19 | 1

Probleem is alleen dat multiraciaal en multicultureel in de praktijk vrijwel hetzelfde zijn, daarnaast was Stef zijn trappetje van verschillende soorten van integratie (Aziaten>Negers>Turken/Marokkanen) natuurlijk helemaal correct.
.
Voor de rest vooral veel glas, plas, was; het ergste is dat de partij bobo’s weten wat er mis gaat in dit land maar er niks aan doen. Naast het feit dat Stef blijkbaar de failed states hekelt is hij zelf ook gewoon een boef die de regels buigt waar nodig om er zelf maar beter van te worden. Dat hem het mes in de rug wordt geduwd door de deugers is niks anders dan hilarisch.

HaatAth3ist | 20-07-18 | 09:35

Was men maar zo boos geweest toen de verhuurdersheffing door Blok werd doorgedrukt.

Deflatiemonster | 20-07-18 | 09:19 | 1

Kijk, en daar hoort men niemand over, het is alleen maar weer een verkapte graaibelasting. Daar zijn ze zó goed in.

watmagjenogwel | 20-07-18 | 09:29

Maar waarom alom-bekende Friese Kameleon gekleurd in bruin?

*101# | 20-07-18 | 09:19 | 1

Vanwege de Diversiteit, snaptatnoues!

Sietse en Wietske en de mini boerkini's

kleurdoosje | 20-07-18 | 09:52

En toch is het tij langzaam aan het keren

Rest In Privacy | 20-07-18 | 09:18 | 4

Vergeet het maar, het blok van, "het deugen" is zeer krachtig, en dat gaat nog een mooi tijdje zo door.

vluchtelingallergie | 20-07-18 | 09:29

zeker, de signalen zijn er maar de hevigheid waarmee de linkse krachten tekeer gaan om het tij te keren neemt toe. Iemand ook opgevallen dat bijv. bij De Slimste Mens (propagandamachine onder een saus van quizvraagjes) nu dat vreselijke linkse loeder Anne Fleur Dekker weer keer kan gaan met instemmend gebrom van de linkse prof? PURE beïnvloeding van de argeloze kijker op kosten van de belastingbetaler.

langzullenweleven | 20-07-18 | 09:42

@ gato
Nee hoor, verre van iedereen is boos. Wie zijn boos? Domlinkse borderliners: middelmatige journalistjes van de msm en schepsels die artiest menen te zijn.
Verder is iedereen het met Stef Blok eens. En binnenkort wordt het gemeengoed en begrijpt ineens iedereen dat massa immigratie van Afrikanen en andere nepvluchtelingen collectieve suïcide is en dat islamisering regressie is en uiteindelijk de maatschappij ook terug de middeleeuwen in werpt met alle desastreuze gevolgen vandien.

kempenaer | 20-07-18 | 09:58
▼ 1 antwoord verborgen

Ik niet.

gato | 20-07-18 | 09:16 | 2

Net zoals het grootste deel van NL inmiddels wel aan het wakker worden is, doorkrijgen dat ze jarenlang zijn voorgelogen door politiek, media en onderwijs en zich realiseren dat Stef Blok gewoon ware dingen zegt.

kempenaer | 20-07-18 | 10:14

Ik ook niet

pibasso | 20-07-18 | 10:15

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl