achtergrond

Geenstijl

Video. Terry versus hemeltergend deugende zaal vol linkse kudtmensen uit het onderwijs

Welkom in Groenlo, een soort Venlo, maar dan groen. Daar was gister op het Marianumcollege een debat tussen Thierry Baudet en de rest, bestaande uit voorzitter van de Raad Voortgezet Onderwijs Paul Rosenmöller en een zaal vol Rosenmöller-adepten. Die beperkt-interessante soundbite over Rosenmöller en Pol Pot kennen we inmiddels wel, maar wat er daarna gebeurde was veel boeiender. Rector Gitti Burema leek het een goed idee zich in de ideeënstrijd te mengen, en wel met de volgende woorden: 

"Wij gaan hier niet een middag maken waarin wij Thierry Baudet op een toon die wij niet plezierig vinden horen oreren zoals u dat buitengewoon goed kunt. Het klopt dat het allemaal argumenten zijn*, maar ik stel u nu voor, of u blijft hier en u gaat een fatsoenlijk gesprek aan met luisterende mensen die graag met u willen nadenken over wat er te bespreken is, ofwel, wij stoppen het gesprek.*"

Vervolgens gaat de moderator daar nog eens fijntjes overheen:

"De vraag is, is dit het podium voor u om te zeggen: 'ik kom hier mijn verhaal doen', of ga ik meedoen binnen de beperkingen dat iedereen aan bot komt, dan kunnen we verder gaan. Ja of nee? (...) Ja of nee?!"

Ter leek zich vooral te vermaken met het prijsschieten, maar goed, we hebben het hele debat natuurlijk niet gezien, en dit bestand is ongetwijfeld gunstig gesneden door het Terryteam, maar het beeld liegt er verder niet om. Docent Ivar Gierveld, die aanleiding was van de FvD-lastercontroverse op de school, was overigens niet aanwezig. Gemiste kans, want online heeft-ie altijd een grote bek. Leerlingen mochten trouwens niet bij het debat aanwezig zijn, want de zaal zat """te vol""".

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Feynman en/of Feiten – Reken er niet op

Taal, rekenen en burgerschap zijn de eerste stapjes naar veel grotere doelen

@Feynman | 20-04-24 | 19:33 | 167 reacties

Feynman en/of Feiten – Altijd geslaagd

De vlag kan niet uit op het ministerie van Onderwijs

@Feynman | 17-06-23 | 19:00 | 157 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.