achtergrond

Geenstijl

Jaarlijks 1400 loverboy-slachtoffers. Daders bijna altijd Marokkanen, Turken, Antillianen en Roma

Er gaat inmiddels geen pinksterweekend meer voorbij of het Angriff Dagblad trapt uw deur weer in met het zoveelste interetnisch haatstuk. Want terwijl wij gewoon rustig het neerdalen van de Heilige Geest aan het her- alsook overdenken waren duwde het AD ons het volgende door de strot. "Jaarlijks gaat het om bijna 1400 minderjarige slachtoffers. Deze mensenhandelaren zijn meestal Marokkanen, Turken, Antillianen en Roma. Het leeuwendeel heeft een migratieachtergrond. Het is zelden een 'Henk of Ingrid'." En de globalisering heeft ook hier toegeslagen, want vroeger hè, vroeger was 't nog een ambacht, een gilde, een vak in de breedste zin van het woord, dat loverboyen. Nu is het gewoon een kwestie van chantage door compromitterende filmpjes. "Als het meisje gerekruteerd is - dat kan volgens Van Aartsen al het geval zijn na orale seks in het fietsenhok waarvan beelden zijn gemaakt volgt de prostitutie. Soms al diezelfde avond. (...) ,,Het verliefde en lief doen hoeft niet eens meer. Zodra ze een compromitterend filmpje van je hebben, is dat al genoeg voor chantage. Zeker bij jonge meisjes, van wie de ouders van niks weten'', aldus Huijps. ,,We willen van de term loverboy af. Het zijn mensenhandelaren.'' Vroeger was alles beter, zoveel is zeker. Na de breek nog enkele horror-kwoots, want jezus, dit land HÈ JOMMES?

,,Het meisje heeft veel sneller dan vroeger seks met zo'n loverboy of een vriend. Daar wordt dan een filmpje of een foto van gemaakt en onmiddellijk is het meisje chantabel. Veel meiden voelen zich aangetrokken tot het 'spannende leven'. Dingen kunnen meemaken: feestjes, drank, drugs. Je sociale netwerk is anders, er wordt gestrooid met geld."

,,Het zijn echte criminelen die handelen in mensen. Daarbij zijn ze in veel gevallen onderdeel van een groter netwerk dat zich ook bezighoudt met wapen- of drugshandel.'' Dat ziet ook 't Sas van Spirit. ,,Deze jongens worden vaak aangestuurd door een hardere, criminele schil'', vertelt de psycholoog. ,,Daar komen doorgewinterde criminelen om de hoek kijken, met vaak een onlinenetwerk voor klantenwerving."

Van Aartsen schetst hoe ver het machtsmisbruik kan gaan. ,,Een minderjarig meisje krijgt te horen: 'Zorg dat je drie vriendinnen aanlevert, dan hoef jij vijf mannen minder te neuken op een dag.''' Hij kent ook een voorbeeld waarbij een loverboy zijn slachtoffer een dobbelsteen in handen drukte. ,,Het aantal stippen dat ze gooide, was het aantal klanten dat ze die dag moest afwerken."

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Christelijke jongeren verzamelen 40K handtekeningen voor verbieden prostitutie

Okay, al vanaf 2013 bezig en nu de eindstreep gehaald, dan heb je wel hart voor de zaak.

@Spartacus | 09-04-19 | 09:00 | 0 reacties

Extreem gewelddadige Marokkaanse pooier kan Nederland niet worden uitgewipt

Telebelg-verhaal van 18-11-2018 is precies hetzelfde als Telebelg-verhaal van 16-12-2017, dus dan moet het wel heel ernstig zijn.

@Mosterd | 15-11-18 | 09:00 | 0 reacties

Grooming Gangs. Ook gewoon in Nederland

"Pooiers ronselen kinderen op platforms zoals Telegram, Tinder en zelfs Scholieren.com"

@Pritt Stift | 05-11-18 | 11:01 | 0 reacties

Loverboys prostitueren instellingsmeisjes

Uw geloof in de mensheid mag even op pauze hoor. Twee """jongeren""" van 23 en 24 stonden gister voor het hekje in Arnhem voor het prostitueren van minderjarige meisjes. Uit een gesloten inrichting...

@Zentgraaff | 21-08-18 | 13:13 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.