achtergrond

Geenstijl

Video. Rutte weigert te antwoorden waarom hij €21 miljoen taxpoet aan Syrische jihadisten gaf

Uiterst pijnlijk Kamermomentje in de schaduw van het kantklossen en de televisiekwisjes rond GR18: Mark Rutte wil niet zeggen aan welke Syrische "rebellen" Nederland jarenlang ruim 20 miljoen euro aan radio's, dekens & voertuigen gaf ⤵️▶️

Dat bekvechten tussen coalitie-Kamerlid Omtzigt en coalitie-premier Rutte is geinig (en zeldzaam, maar zo werkt dat dualisme dus, fractiegedisciplineerde Kamerlaafjes!). Maar het onderliggende onderwerp is uiterst pijnlijk voor de premier. Het gaat over de 21,4 miljoen euro (van 60 miljoen totaal) die Nederland aan de "verkeerde" strijders in Syrië heeft gedoneerd. Omdat Nederland dacht: 'als ze aan de Free Syrian Army gelieerd zijn, zal het wel goed zijn'. Een paar jaar later weten we wel beter: het is daar jihad wat de middeleeuwse klok slaat. Omtzigt wilde dinsdag van Rutte weten of die bloederige blunder van uw belastinggeld de reden is dat Nederland de Turkse moordlust in Afrin nog niet heeft veroordeeld. We hebben er immers zelf aan bijgedragen.

Want het zijn deze "rebellen" die nu de Turken geholpen hebben met het uitmoorden van Koerden in Afrin. "Rebellen", wellicht, die ondertussen ISIS weer aan het hergroeperen (!)  zijn en aanvallen uitvoeren in het zuiden en oosten van Syrië. "Rebellen", kortom, die geen rebellen zijn, maar geharde islamitische jihadisten die jarenlang met van Nederlands belastinggeld gekochte voertuigen, communicatiemiddelen en voedsel zijn gesteund. En de hoofdverantwoordelijke, vvd-premier Mark Rutte, heeft geen idee hoe dat precies zit - en wordt liever boos op openheid eisende Omtzigt. Potje kantklossen koppensnellen, iemand? U betaalt!

De ook door NL gesteunde Syrische rebellen plunderen nu #Afrin. Overal duiken pics en vids op van plunderingen van winkels, woningen etc. Brommers, auto's, tractors, vee worden gejat. En surprise surprise, in NLse media zie of hoor je er (tot nu toe) niks over.

Image
Image
Image
Image
458
Reply
Replying to @HaraldDoornbos

Dit onderwerp is open zenuw voor kabinet. &niet zonder reden: Kwam NLse hulp terecht bij rebellen die meedoen aan zuiveringen, plunderingen, moorden? Kwam NLse hulp viavia bij AlQaeda of zelfs IS? In dit draadje meer info over NLse hulp aan rebellen Syrie. x.com/fonslambie/sta…

Fons Lambie
Fons Lambie
@fonslambie

Irritatie tussen premier #Rutte en @PieterOmtzigt. Het CDA-kamerlid wil weten of NL/EU-landen het Vrije Syrische Leger hebben gesteund. Rutte vindt dat vraag niet hoort bij debat #EUtop. #gezellig #coalitie Kijk:

63
Reply

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.