achtergrond

Geenstijl

Zwarte Pietendiscussie brandt los in Eindhoven (en terecht ook, het is tenslotte al januari)

Behoudens een handjevol doorgedraaide wappies als Arzu Aarsman wiens Twitternamen nog steeds weinig vleiende woordcombinaties omtrent de zwarte kindervriend Piet vormen, hebben de meeste racismeroeptoeters wel wat anders aan hun hoofd.

Baudet bijvoorbeeld. Of ergens een straatnaam, een standbeeld of een buste van een of andere zeeheld. Er is vast nog wel ergens een school die een andere naam moet hebben, of een mars met allerlei geweldsverheerlijkende idioten die gelopen moet worden. Maar in Eindhoven zijn we los hoor. De nieuwe antidiscriminatiepartner van de gemeente heeft tijdens een raadsvergadering geracismeroept dat Zwarte Piet racisme is. "Schrijf geen gedichten meer met Zwarte Piet erin, maar gewoon Piet", aldus Radar (niet het consumentenprogramma), in een serie handige tips.

Dan zuip je dus een miljoen euro plus (PDF) aan subsidie op en ben je een ANBI: een Algemeen Nut Beogende Instelling. Algemeen Nut. In het belang van de samenleving als geheel. En dan ontlok je een discussie over Zwarte Piet. Boos boos iedereen boos bastaardzonen van Pim Fortuyn boos gejank gehuil cultuurafbraak boos. In JANUARI. Brabantse Jenny Douwes. Help.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.