achtergrond

Geenstijl

Zou u Sunny Bergman factchecken?

Jazeker wis en waarachtig!

Feiten, wie houdt er niet van? Wij in ieder geval wel. Vooral van die grote lekkere stevige keiharde feiten die je zo heerlijk tussen je werkelijkheid kunt checken. En wat is nou een betere gelegenheid om de feiten van een check te voorzien dan uitspraken van kechdeskundige doctorandus S. Bergman in het toonaangevende opinieprogramma De Nieuwe Maan van de NTR? Inderdaad. Niks. Dus hier komen ze, drie uitspraken van Sunny langs onze eigen misogyne meetlat.

1. "GeenStijl is een invloedrijk medium"

Een misschien niet helemaal representatieve steekproef onder vijf collega's op een niet helemaal willekeurig kantoor in Nederland heeft uitgewezen dat vier van hen vrijwel dagelijks de website GeenStijl.nl bezoeken. Best veel invloed dus. Wij beoordelen deze bewering dan ook als waar.

2. "Ik ben door de hoofdredacteur van GeenStijl voor 'moffensnol' uitgemaakt"

Deze uitspraak is gelukkig vrij eenvoudig na te gaan via de onvolprezen zoekfunctie in Twitter.

Tsja. Eigenlijk staat er 'Hezbollah-moffensnollen' maar een kniesoor die daar op let. Wij beoordelen deze bewering dan ook als grotendeels waar.

3. "Er is een dubbele standaard in het veroordelen van Boef"

Godverdomme NEE  Sunny. Luister eens naar Barbara Barend anders. Die zat namelijk recht tegenover je en die is lesbisch en Joods, dus drie keer zo intersectioneel alsdan jij. We hebben verdorie net met vrouwenmepper Camiel gezien dat iedereen de wind van voren krijgt als ie vrouwen kut behandelt. Sterker nog, dankzij humorloze dozen zoals Sunny Bergman mag je tegenwoordig ook al geen grapjes meer maken. Dat je tijdens de volledig redelijke uitleg van Barend letterlijk zegt "Het gaat niet om de context" is wel een definitieve TKO voor je eigen. Deze bewering beoordelen we dan ook als onwaar&daarom uitstekend geschikt om uitgebreid het woord te krijgen op de NPO .

BonusCheck. "Rapper Boef is een Algerijn, een soort van Marokkaan"

Deze uitspraak is niet van Sunny, maar van presentatrice Nadia Moussaid. Die is zelf een halve Marokkaan dus die kan het weten. We beoordelen deze bewering dan ook als waar.

HELE KECHDISCUSSIE

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.