achtergrond

Geenstijl

PvdA'er Moorlag strijdt door voor extra wachtgeld

Hou vol, William Moorlag! Nog drie weken aan het pluche plakken en je bent dik 160.000 euro wachtgeld rijker. En je bent een PvdA'er, dus we hebben er alle vertrouwen in dat het je lukt.

Het toverwoord in de Moorlagrel is wachtgeld. Dit is de regel: De duur van de wachtgeldperiode is gelijk aan de periode waarin de persoon in kwestie Kamerlid is geweest, met een minimale duur van twee jaren en een maximale duur van drie jaren en twee maanden. De enige voorwaarde is dat je minimaal drie maanden Kamerlid moet zijn geweest. Moorlag werd op 25 oktober 2017 ingezworen als vervanger van wegloper Jeroen Dijsselbloem. Dat betekent dat hij tot 25 januari vol moet houden om geen zes maanden, maar twee jaar wachtgeld te cashen. Geen 42.800 euro, maar 160.500 piek. William Telraam heeft er dus alle belang bij om het interne onderzoek naar zijn persoon te vertragen. 

Er stinkt iets in dit verhaal, want de partij lijkt er aan mee te werken. Stilte tijdens het kerstreces. Lodewijk op verkansie. Rommelige regie bij de aankondiging van een interne commissie. Onderzoek dat twee weken gaat duren. Ja, zo kom je wel op 25 januari uit. Zoals Bassiehof ook ook al betoogde: waarom zou Moorlag moeten wieberen om iets dat iedereen al jaren wist, en wat al bestond vóórdat hij de baas werd bij Alescon? Zelfs zijn beoogde opvolger in de Kamer, John Kerstens (die al Kamerlid was tijdens de vorige regeerperiode), wist van de constructie, die openlijk werd toegelicht in powerpointpresentaties tijdens werkbezoeken, en hij vond het prima. Moorlag zelf blijft er ondanks een veroordeling door de rechter bij dat Alescon niets verkeerd deed. 

De partij zit in de problemen, is piepklein maar desondanks nogal stuurloos, kan het navelstaren niet loslaten en alle soul searching is als gapen in een diep zwart gat. Kost allemaal kostbare tijd, maar wel in het voordeel van William Moorlag. Die gaat straks fluitend naar huis, met een nieuwe schijnconstructie op zak die hem bijna vierenhalf keer modaal in twee jaar oplevert. En hij hoeft er niet eens voor langs het uitzendbureau. Lekker bezig weer, Poetverbranders van de Armoe.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Carel Brendel: Het verraad van links

Nu de PvdA opnieuw aan het flirten is met de islam en opnieuw het Paard van Troje binnensleept - alsof het politbureau de hele toestand rond Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vergeten is - leek het mij goed om Carel Brendel te benaderen. Zijn bestseller Het Verraad van Links uit 2007  gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst.

@Arthur van Amerongen | 20-01-24 | 21:01 | 896 reacties

Nepnieuws bij Nieuwsuur over "slavenschip" VOC

John Leerdam (Partij van de Airfryer) genomineerd voor Rudy Bouma Bokaal

@Pritt Stift | 08-01-24 | 10:00 | 293 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.