Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Het journalistieke jaarverslag van de Vlaamsche Meubelfolder

Oh man. Oh man wat is dit erg. Oh jongens oh christus of manmanman. Als u dacht dat het erg was met de narcistische zelfbevlekking van Gordon, Barbie of al dat pratende slachtafval dat de roddelkolommen van de Story vult dan heeft u nog niet op het volgende linkje geklikt. Het journalistieke jaarverslag van de NRC. Oh, wat is het erg. Op de openingspagina is het al meteen raak met het zalvende toontje van geveinsde belangrijkheid en plechtige bazeljournalistiek: "Ik bied u, in naam van de hele redactie, dit jaarverslag aan. Omdat u, beste lezer, onze echte opdrachtgever bent." Nou bedankt. We gaan eens kijken. Wat volgt is een tragisch exposé van diversiteitsmania, columnisteninteelt en een schrijnend gebrek aan berusting in het voltooide leven van de Krant van Heldring, maar niet vooraleerst er een lijstje is gemaakt van alle journalistieke prijzen die de krant gewonnen heeft. Goeie wijn behoeft immers geen krans, maar Liebfraumilch uit pakken van de Aldi des te meer. 

Oh, de beste stukken van de krant. Alsof je een playboy maakt, maar dan met alleen maar selfies van de dikke mannetjes die het krantje inelkaar vouwen. Zoveel. Zelfpijperij. Het is bijna geestig. Helemaal geestig? De conclusie dat "opinie een steeds belangrijkere plaats inneemt". No shit, Sherlock, dat heb je met lifestyleblaadjes. Ook dat "identiteit een grote rol speelt". Ja, als je je als krant laat gijzelen door de morele chantage van de Arzuutjes en de Quinsies en a) hun stukken kritiekloos doorpaast en b) alle witte mannen en vrouwen van de krant ook laat kronkelen in politiek correcte zelfkastijding, dan krijg je van zelf een onleesbaar vod vol onoprechte policorbiechten. Zullen we het nog eens even hebben over dat krankzinnige stuk van Hans Klis over dat de meest boring serie ever ooit, Friends, nu echt niet meer kan want RACISMUS of snapt u het punt wel? De complete hysterie van modern links een positieve trend in de krant noemen, dat kan echt alleen maar bij NRC. 

Ook echt een feestje is het verslag van de brievenpagina. Dat heet tegenwoordig lezersdesk want je kan ook met ze feesboeken, maar goed. Waarom er überhaupt nog snail mail in de krant moet of mensen in het algemeen nog schijfjes bomenlijk heen en weer zenden met de Pravda aan het Rokin is echt een raadsel, maar here we are. Natuurlijk een hoop boze heikneuters, maar die boeien niet zo: veel bizarder is dus dat er dus ZES JOURNALISTEN daar de hele dag corresponderen met boze volvorijders met rode broeken. "Wieland van Dijk, Jolanda van de Beld, Jisca Cohen, Annemarie Sterk, Matthijs Valent en Luuk Willekens" NRC heeft dus nog ZES mensen die brieven van lezers beantwoorden. ZES. Dat is net zoveel als de GS-redactie. Ha. Hahaha dode bomen, ga eens deaud.

Het allerergste is bewaard voor het laatst: een stukkie van ombudspersoon Sjoerd de Jong. In plaats van een hand in de eigen krantenboezem te steken zeurt ie over het fakenews van andere mensen, zonder in te gaan op, oh, bizarre staaltjes zieke framing als de "glimmende folders" van de palliegekkies, de "groene mannetjes" van Wilmer Heck of de lafhartige karaktermoord op Pieter Omtzigt. Ook niet helemaal goed gaat het als Sjoerdje probeert te verdedigen dat een kwaliteitskrant wel minstens 40 columnisten moet hebben. Tja, proberen een journalistieke vaandeldrager te zijn terwijl meer dan driekwart van de krant volstaat met goedkope meningenjournalistiek van rancuneuze alcoholisten en advertenties, het is bijna te zot voor woorden dat je zoiets met droge ogen kan opschrijven als een volwassen man met een ongeschonden verstand. 

Maar dan komt het: "Met Clarice Gargard en Haroon Sheikh is de Opiniepagina een stuk diverser geworden. En er trad zowaar een rechtse columnist aan. Althans, Joshua Livestro geldt als ‘beschaafd rechts’ vergeleken met wat hij zelf noemt ‘paranoïde rechts’, dat overal complotten ziet van een tot op het bot corrupte elite." Mensenkinderen. Trots zijn op een hysterica van de Joop die zelfs door Nadia Exxxerioili ontmaskerd wordt als een totaal gestoorde trol en zelfs schermen met Joshua Livestro als rechts curiosum. Joshua, de grootvorst van het valse nieuws, de koning van de debilisering van het debat (Sarah Palin, DDS, IEMAND?) en ook nog eens de keizer van de lafhartige draaikonterij als "verrijking" zien? De man die naar Engeland verhuisde zodat ie altijd op het verkeerde paard kan wedden "beschaafd rechts" noemen? Het überhaupt een noemenswaardig feit vinden dat in de krant voor de toch erg rechts stemmende vermogende elite van Nederland een rechtse columnist staat? Het is werkelijk ongelofelijk dat een krant voor advocaten en industriëlen denkt dat met een linksprogressieve monocultuur - gericht op jongeren en diversiteit - de markt wordt bediend, maar goed, dat zien we dan ook terug in de oplagecijfers. 

Toch wel weer mooi die NRC he. Hebben we weer een heel jaar over kunnen lachen. Wat zouden we moeten met de voormalige kwaliteitskrant? Waar zouden onzer redacteuren anders hun obsessies op kunnen botvieren? Tot volgend jaar, Marketingbelg! Snel eens een keer een glaasje in de minibar van het Mediahuis? 

Reaguursels

Inloggen

Hahahaha, Constanteyn. Helemaal niemand ziet die "zure regen" foto. Fucking briljant!

omanders | 20-12-17 | 21:16

Ik heb ca. 30 jaar het NRC met veel plezier gelezen. Toen die rare Vlaming aan het bewind kwam en de krant vanaf die tijd ging inwonen bij het D'66 partijkantoor, heb ik hem opgezegd. Ik heb nog een aantal malen op zaterdag een exemplaar gekocht om te kijken of men bij het NRC van de dwalingen huns weegs was teruggekeerd, maar laat ik het voorzichtig zeggen: het is er niet beter op geworden.
Ik heb een goede vervanger gevonden. Daar ik het Spaans redelijk machtig ben, lees ik tegenwoordig "El Pais" en die krant is vergelijkbaar met het NRC van voor de demontage. Ik hoop dat ze dit bij het NRC lezen, want ze willen zich graag aan "El Pais" meten. Wel, NRC dames &heren: het NRC is een krant geworden voor mensen die niets zijn en van alles willen worden, maar daar ten enenmale te weinig bagage voor hebben.

oliebolletje123 | 20-12-17 | 20:36 | 2

Op Jewish,ru (via Google translate in elke taal te lezen) kan men dagelijks van biografische journalistiek van het allerhoogste niveau genieten. Vandaag bijv. een verhaal over de lerares Duits van Volodya Putin. Zoiets is natuurlijke vloeken in de NRCkerk, maar het verlicht een mens om zo iemand nader te leren kennen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 20-12-17 | 21:04

Mevrouw/mijnheer eeuwig.. op.. vakantie: Google vertaal is een onding; dikwijls inaccuraat en soms zelfs foutief.
Probeert u deze eens: www.deepl.com/translator
Jammer genoeg een stuk minder talen, maar wel vele malen beter.

oliebolletje123 | 21-12-17 | 21:46

Of ze stoppen, of ze gaan voor stupide absurditeit. Dat laatste wil ik eigenlijk dolgraag meemaken.

koperbij | 20-12-17 | 19:04

Heldring draait zich om in zijn graf.

Basil Fawlty | 20-12-17 | 18:46

Tip om eens te lezen: De Geldpers van Joost Ramaer. Over de teloorgang PcM. En dan staan daar nog de meest opvallende dingen in, werkelijkheid was nog gekker.

Dagdief | 20-12-17 | 18:40

Lang geleden was het een eer om als journalist bij het NRC te mogen werken, dan had je het gemaakt. Nu nog steeds, maar dan in de ogen van journalisten niet meer van de steeds kleinere groep wordende lezers. Ik ben bij zo'n NRC avond geweest, alleen maar dezelfde types belangstellenden, het was nog eenzijdiger dan een VVD-bar met dixieland. Thom Jan Meeus geldt als de Messias onder de journalisten. Nou dom is de man niet, maar wat een eenzijdige politiek correcte propaganda. En dat zou op zichzelf niet erg zijn, maar je leert er niks van. Van Heldring leerde je nog hoe je argumentatie kunt opbouwen, zaken tegen elkaar kunt afwegen, van Meeus en het NRC nu leer je bar weinig.

Rest In Privacy | 20-12-17 | 18:39 | 2

Oh man, ze lunchten zes keer per dag in Hesp hier aan de Amstel. Pwop pwop kijk ons de journalisten. Nrc zat in Rotjeknor maar die hadden vast daar ook zo’n etablissement.

Dagdief | 20-12-17 | 18:42

Hesp, wel lekker bier - moet gezegd worden. Dus de hele dag policor zitten wezen en dan in zo'n obscure kroeg in.

kaasfondue | 20-12-17 | 19:29

Ik heb jaren gewerkt in de rokende puinhopen genaamd PCM. Man man man. Wat lopen daar een klootviolen rond. De oplages stijgen en daar ging de polonaise weer. Nee, -3,5% is geen stijging maar wegrennende abonnees. Oh ja. Ok. Dan verhogen we de prijzen. Hop weer in de polonaise. Megalomaan grote redacties, met name die van Broertjes van de Volkskrant. Geld over de balk als een malle. Ja we moeten naar de beurs! Jaaaah! Durfkapitalistje er in. Oh dus ons eigen vermogen is nu een schuld. Zoiets. Oh nou dus nu mogen we geen Keukentafel special meer maken? Nou zeg. Journalisten die 1 stuk schrijven per maand voor eem directeurssalaris, ja maar freelancers zijn goedkoper. Nee debiel die journalisten staan op je loonlijst. Die betaal je ook. Fotograafjes die de hele dag op pad waren voor een foto van een koe. Die foto moest toch echt in Friesland genomen worden. Ja jullie met je cijfertjes altijd. Het gaat wel goed. Hup ging de polonaise weer. Redacties die voor de eigen redactie schrijven ipv voor de lezer. Magazines. Debiele bijlagen. Jeuh! Ben daar knettergek weg gegaan. Mijn vertrek is jaren geleden. Oplages dalen door en advertentie inkomsten nul. Die grapjassen moeten nu toch echt aan hun laatste adem hangen, want ja internet bah nee hoor daar moeten we wegblijven. Laat maar omlazeren. NRC las ik vroeger als personeelsabonnementje. Na die Belg als hoofd van de redactiebriljantino’s is er geen spat van die krant overgebleven. Wat is dat een zot.

Dagdief | 20-12-17 | 18:35 | 1

Geweldig vermakelijk verhaal +++ als het niet zo intens droevig was.

kaasfondue | 20-12-17 | 19:32

Stop dan ook eens met ze de hele tijd in de zon te zetten. Ja,de zon ja! Kutside met die betaal muur en jullie maar linken,linken linken.

miko | 20-12-17 | 18:17 | 1

psssst....
Chrome -> Instellingen -> Geavanceerd -> Browsegegevens wissen -> Cookies aanklikken en gaan met die banaan.
Na vijf keer nrc aanklikken weer herhalen.

Fred Hartman | 21-12-17 | 01:00

Ik heb op mijn werk de beschikking over 6 kranten. De NRC blijft er altijd keurig uitzien. De andere kranten liggen bijna uit elkaar aan het eind van de dag en dat komt niet doordat de lezer de krant netjes teruggeplaatst heeft. Men leest het gewoonweg niet.

meneer der meneren | 20-12-17 | 18:08

Als er te weinig zuurstof (O2) in de lucht is gaan mensen en dieren ook dood. Als er te weinig koolstof dioxide (CO2) in de lucht is gaan bomen en planten eveneens dood. Wij ademen O2 en bomen ademen CO2. Nu zijn er diverse lobby groepering die CO2 uit de lucht willen bannen : Exxon Mobile, Shell, en de 'Global Warming' lobby. Dit soort groepen en organisaties dienen hiervoor te worden aangeklaagd. Ook volgens Google search is de CO2 concentratie veel en veels te laag, en leidt onherroepelijk tot bomen sterfte : s17.postimg.org/9bq8a0gr3/Percentage_...

rmstock | 20-12-17 | 18:06 | 4

Foutje Stikstof is atoomnummer 7

steekmug | 20-12-17 | 18:16

So?

SerTheFun | 20-12-17 | 18:36
▼ 1 antwoord verborgen

De MSM zit met een afgrijselijk dilemma, internet met zijn talloze blogs, you tube filmpjes, facebook enz. is een enorme pain in the ass aan het worden voor de traditionele berichtgeving. Wat een zaligheid als je naar hartelust, parmantig, de waarheid, wijsheid en politiek correctheid kan kneden, carrières kan maken en slopen. Minstens een halve eeuw konden linkse kwijlebabbels in de landelijke en plaatselijke media hun gang gaan, maar nu worden ze geconfronteerd met de alledaagse werkelijkheid en die kan nu niet meer in de voor de MSM wenselijk nieuws gevormd worden. De 'deugduiders' pogen berichtgeving op de sociale media nog wel te sturen, maar voor elk, voor hen wenselijk 'nieuwsfeit', komt er evenzoveel contra expertise onderzocht en geplaatst door vrije denkers.

vrije denkers

fred upstairs | 20-12-17 | 18:02

NRC is de pijnboom, treurwilg en het kreupelhout, samengevat in een geschrift wat de kwaliteit heeft van bloed in de ontlasting.

Memek | 20-12-17 | 17:34

ik denk dat ze blij zijn met de vele kranten die ze aan overheidsdiensten e.d. kunnen verkopen.
gewone mensen verlagen zich niet tot het kopen van verspilde inkt.

pejoar | 20-12-17 | 17:32

Wel leuk voor de mensen van NRC dat het ze lukt om op gs te komen

du Roi Soleil | 20-12-17 | 17:31 | 1

Hahaha +++

kaasfondue | 20-12-17 | 17:57

Ik las hem toch al nooit, maar het lijkt erop alsof Vandermeersch de krant heeft willen aanpassen aan zijn eigen visie, in de hoop er zo een gezond bedrijf van te maken waarvoor de lezertjes in de rij staan. Deze visie heeft echter zijn beste tijd gehad, mede door toedoen van GS, en wij zullen dan ook de laatsten zijn om dit te betreuren. Bij de courant zelf moddert men liever nog even door echter en dat levert ons dan weer genoeg stof op om een muisgrijs clownspak van te naaien.

Zum_Fotzen | 20-12-17 | 17:30

Sterven gaat nu eenmaal gepaard met stuiptrekkingen.

Rest In Privacy | 20-12-17 | 17:28

Een krant waarvan je de meningen niet deelt hoeft niet per sé een slechte krant te zijn. Maar gezien de overdreven aandacht die de redactie van deze pishoek van het internet besteedt aan het etaleren van hun eenparige en hysterische haat tegen de NRC... krijg ik de indruk dat GeenStijl zonder de NRC weinig zou hebben om over te schrijven.

Wiebe Filippus | 20-12-17 | 17:21 | 5

TisNieZoMoeilijk | 20-12-17 | 17:40
"Een krant behoort geen mening te hebben"

Wat is nou voor onzin!?

Een krant en andere media - welke dan ook - is gewoon onderdeel van het politieke spectrum en zal derhalve nooit helemaal objectief zijn of ronduit propaganda bedrijven voor een bepaald gedachtengoed.

Belangrijk is de pretentie die men bezigt in relatie tot wat het werkelijk is. NRC was een zelfbenoemde kwaliteitskrant die pretendeerde allerhande nieuws te brengen op een wijze die niet populistisch zou zijn. Dat was vroeger al bezijde de waarheid en nu nog veel erger geworden.

Rest In Privacy | 20-12-17 | 17:59

McMarx | 20-12-17 | 17:59
Excuseert voor het plempen van onzin. Wellicht iets te ongenuanceerd voor je, hier op de ongenuanceerde uithoek van het internet.

Natuurlijk bedoel Ik, iets genuanceerder, dat een krant geen op voorhand bepaalde mening/invalshoek moet hebben, om vervolgens al haar onderwerpen die richting in te spinnen.

TisNieZoMoeilijk | 20-12-17 | 18:15

Hr. Filippus: vroeger had het NRC een mening, maar die werd zoveel mogelijk onder de pet gehouden en verder was die mening gebaseerd op feiten. De feiten van het NRC zijn tegenwoordig zeer betwistbaar.
Dat is jammer want het oude NRC was een vuurtoren in een zee van onzin.

oliebolletje123 | 20-12-17 | 20:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Toch maar weer eens een abo'tje afsluiten na al die reclame die hier voor NRC wordt gemaakt. Er gaat bijna geen dag voorbij of er is wel een topic over de krant. Kan ik hem net zo goed zelf gaan lezen.

DrumPiet | 20-12-17 | 17:20 | 5

DrumPiet | 20-12-17 | 17:33
Wel jammer dan die obsessie voor andermans nieuwsgaring. Er zit hier zoveel journalistiek talent en er zijn zoveel maatschappelijke issues om uit te pluizen en aan de kaak te stellen. Wij, de lezers van GS, verdienen beter.

Bakito | 20-12-17 | 17:42

Doe.het.niet. Denk aan je bloeddruk.

Montesquieue | 20-12-17 | 21:26

En het milieu dan? De krant is niet CO2-neutraal! U ziet, ik heb mijn prioriteiten goed op de dag dat de democratie weer een stukje verder word afgeschaft.

O2Neutraal | 20-12-17 | 23:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik lees die kudtkrant niet, houd op met er reclame voor te maken. Slechte pers is ook pers, zolang het nog gelezen wordt dus in godesnaam zo snel mogelijk kappen met aandacht geven of linkjes zetten naar die ellende.

elfenstein | 20-12-17 | 17:19

De vis blijft wel lekker vers in het NRC van gisteren.

Willemdrie33 | 20-12-17 | 17:13

En dan hebben jullie het nog niet eens over de pure Europa propaganda in de columns van Caroline de Gruyter. Die laat haar columns eerst even editten door Timmerfrance zodat het allerlaatste stukje nuance of weerwoord eruit gejorist wordt. Week in, week uit. Tot ze ooit een belastingvrij baantje krijgt in Brussel.

de Voorzittert | 20-12-17 | 17:10 | 1

Als je niet beter zou weten zou je denken dat Caroline de Gruyter een voorlichter zou zijn van de EU, de journalistieke waarde van haar bijdrage aan de NRC ontgaat mij ten ene male.

therealbraindump | 20-12-17 | 17:16

Stuitende zelfpijperij, GS is er te mild over

Abu Bachouca | 20-12-17 | 17:04

Mijn visboer verpakt de vis alleen in het lokale suffertje.

kwark001 | 20-12-17 | 16:58 | 2

Ja, in de NRC begint zelfs de vis spontaan te rotten.

Bijtendehond | 20-12-17 | 17:07

Mijn kat weigert er ook al op te schijten.

Linkse allergie | 20-12-17 | 17:30

En toch hebben we NRC nodig. Al was het maar om te zien wat er in de hoofdjes van het linksgepeupel omgaat.
En voor de kat om op te schijten.

2voor12 | 20-12-17 | 16:57

"... meest boring serie ever ooit" #Friends

Je hebt wel gelijk, maar maak Blarf Snijplank (of hoe ie dit uur ook heet) nu niet aan het huilen.

Prof. D.A.H. Vintik | 20-12-17 | 16:54

NRC handelsvod. Op het verkeerde paard gewed. Exit.

kaasfondue | 20-12-17 | 16:54

Zit de voltallige redactie van NRC zich nu hierop af te trekken?

Ars Vivendi | 20-12-17 | 16:54

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com