Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Roze mondknevel

Kajsa Ollongren gaf een mini-cursus staatrecht met zo veel fouten dat zelfs vadsige Kim Jong Un er niet meer om kan lachen. Met haar parels zoals: “Als het parlement een besluit genomen heeft bestaat het referendum al niet meer.”

Ze legt het voor aan de Raad van State, die is aan zet. Wat ze voorlegt is onduidelijk, er ligt niet eens een concept.

Let wel, deze Viking geeft leiding aan het ministerie dat als kerntaken het waarborgen van de rechtsstaat, het bewaken van de grondwet en de zorg voor het constitutionele staatsrechtelijke bestel heeft. En uitgerekend deze minister gaat helemaal Mugabe bij haar eerste bestuurlijke uitdaging. 

Haar wetvoorstel moet eerst gemaakt & goedgekeurd worden door het parlement, gaat dan nog naar de Senaat, Koning en Staatscourant. Drie tussenstappen die Kajsa niet noemde, maar zelfs Zweden heeft deze. Deze minister is negatief stereotyperend voor alle vrouwen met blond haar die wel nadenken over wat ze zeggen. Zelfs voor Samantha de Jong uit het Haagse Duindorp.

Nou wandelende jonkvrouw, de Raad van State brengt alleen maar adviezen uit. Zo is de Raad van State tegen de sleepnetwet, wegens gebrekkig toezicht. Die doen niet aan zetten. Net zoals het Nederlands parlement, die nemen trots moties aan, en die legt een minister theatraal naast zich neer. Ook het Nederlandse volk geeft regelmatig ongevraagd advies, het meest zorgvuldig en bureaucratisch in de vorm van een raadgevend referendum. 

Maar even geachte Kajsa Ollongren, wat denkt u dat precies het probleem is van een referendum over een referendum? Wat denkt u dat er gebeurt als na referenda over de Europese grondwet, Oekraïne en het sleepnet de regering aan de ene kant drie keer de mening van het volk negeert, en aan de andere kant bij voorbaat weigert de referendumwet uit te voeren?

Misschien heb je te veel naar je papa geluisterd, maar mensen zijn iets minder makkelijk te programmeren dan computers. Sorry, ik spreek een volwassen vrouw liever niet als een klein kind aan, maar u gedraagt zich als een kleuter en geeft daarmee een nieuwe betekenis aan Vak K. Denkt u dat uw lemmingen netjes het ravijn de zee in blijven marcheren?

Nederland heeft al een lange historie met het onderdrukken van een volk, wegstoppen in voormalige doorvoerkampen en ze behandelen als derderangsburgers. Afval uit de koloniën. Het eindigde met gijzelingen van kleuterklassen, standrechtelijke executies door actievoerder en kabinet van Agt die bevel gaf de terroristen te doorzeven. Dat is de gele weg die u afloopt.

Wilde acties zoals twee weken terug op de snelweg zijn de eerste symptomen. We hebben zelfs een professioneel trendwatcher die spreekt over een verzetscultuur. Wat dat betreft is dit landje slechts een ordinair drukvat en het referendum een veiligheidsventiel om Homer Simpson af en toe wat radioactieve stoom af te laten blazen. 

Geen spreekrecht
Iemand die geen stoom mag afblazen, is Martin Huisman. Die kreeg begin dit jaar te laat door dat Mike J. onbegeleid verlof kreeg. Kreeg te horen dat deze kindermoordenaar buiten de muren gaat wonen in dezelfde maand dat zijn huis werd gesloopt door de gemeente Zundert, en nu mogen hij en zijn zus niet spreken. In 2015 werd met ruime meerderheid de motie Kooiman aangenomen die spreekrecht eiste in dit soort TBS verlengingszaken, iets wat minister Blok recent afwees.

Mike J. kreeg twaalf jaar en TBS voor het meisje van Nulde. Haar rompje werd gevonden bij het strand van Nulde, haar hoofdje spoelde aan in de Nieuwe Waterweg, nabij Hoek van Holland. Het was al bijna op zee. De vierjarige Rowena Rikkers was langdurig en herhaaldelijk mishandeld, zo erg dat ze eraan overleed. Daarna is ze ingevroren, kapot gezaagd en weggegooid.

Bij een verlof en verlening van TBS ook een verplicht onderzoek naar de slachtoffers. Dus niet alleen een melding, maar ook echt een verhoor. Dat is in acht jaar TBS van Mike J. nog nooit gebeurd. Het OM doet in deze gigantische TBS-zaak haar huiswerk onvolledig. Het had op de weg gelegen van de rechter om precies dat onderzoek ter zitting alsnog te doen, en daarmee hem en zijn zus het woord te geven. 

Martin Huisman wordt behandeld als zwerfafval dat langs de weg ligt, terwijl moordenaar naar buiten wordt gedirigeerd. Martin ziet Mike hulp krijgen waarop hij zelf nog steeds wacht. Op de een of andere manier zorgen we beter voor criminelen dan voor nabestaanden, slachtoffers of bejaarden, terwijl daar totaal geen draagvlak voor is.

Geen stem
Deze week is ook de film “Saving Capitalism” in première gegaan. Midden in deze film zit een quote van de Princeton University: “… the preferences of the average American appear to have only a miniscule, near-zero, statistically non-significant impact upon public policy.” (PDF) Het gevoel dat wij hebben is in september 2014 al wetenschappelijk aangetoond. Money talks.

Zakenman Donald Trump schepte zelfs openlijk op hoeveel politici hij omkocht en hoeveel ze voor hem deden. “I was a businessman. I give to everybody. When they call, I give. And you know what? When I need something from them, two years later, three years later, I call them, and they are there for me. And that’s a broken system.”

Doen wij er nog toe?

Reaguursels

Inloggen

Deze d666 heeft maar een doel, Nederlandse macht overhevelen naar brussel.

Het verbieden van inspraak is daar een onderdeel van.

zwaanshals | 03-12-17 | 20:32 | 1

Bea tegen Markje tijdens het formeren, Markje denk er aan dat je ollongren een ministerspost geeft en zet ze naast je in vak K dan kan ze leren van je hoe je het klootjesvolk moet voorliegen.

gsm | 03-12-17 | 21:38

Dat de Raad van State niet aan "zetten" doet met Piet-Hein Donner en een leger andere politiek gekleurde staatsraden lijkt een beetje naief, verder goede column. Blijft toch krankzinnig dat D66 het referendum afschaft.

Watching the Wheels | 03-12-17 | 19:40
-weggejorist-
12Tribes | 03-12-17 | 14:45 | 2

Denk nog even aan de foto van Zweeds Fins Oekraïense jonkvrouw (?) Katja samen achter het raam met de Bea-constrictor op Prinsjesdag kijkend naar het gepeupel en het welvarende acteursechtpaar in de koets, de puppet master die zag dat het goed was.
Maar wie trekt er aan haar touwtjes? en wiens agenda wordt hier uitgevoerd?
Maar ach, in een land waar een historicus zonder enig historisch besef aan een 3e termijn als premier bezig is, baart een ongekozen demafobe minister van binnenlandse zaken eigenlijk nauwelijks opzien, dat is pas echt treurig.

bwanabanjo | 03-12-17 | 14:38

Het valt niet mee als hypocriete rat om goede argumenten voor je standpunten te hebben.

Orakel1958 | 03-12-17 | 12:28

Dit is wat er de afgelopen decennia continu gebeurt:
“We besluiten iets, laten het dan even rusten en kijken wat er gebeurt. Als niemand dan herrie maakt en er geen opstand uitbreekt, omdat de meeste mensen sowieso niet begrijpen wat er besloten is, dan gaan we weer verder. Stap voor stap, tot er geen weg meer terug is.”

kempenaer | 03-12-17 | 11:31 | 2

Dat zijn de woorden van jean kloot juncker; "onze" ongekozen voorzitter van de eu.

EA 827 | 03-12-17 | 12:14

Precies, maar het wordt niet alleen door hem toegepast. Het is natuurlijk ook een taak van politici om de gevolgen van hun beleid en keuzes uit te leggen. Bovenstaande uitspraak laat zijn geniepigheid en gebrek aan democratisch vermogen zien.

kempenaer | 03-12-17 | 12:34

Ollongren moet wel heel erg bang zijn voor de mening van het Nederlandse volk. Maar echt héél bang. Want om op zo'n onhandige en botte wijze voor de verzamelde camera's, en zelfs huispropaganda orgaan de NOS was verbaasd en verontwaardigd over zóveel arrogantie, zo intens knullig en paniekerig de wet raadgevend referendum de nek te willen omdraaien, dan ben je in bijna in blinde paniek. De bluf en de angst druipt ervan af. Ik vraag me derhalve af wat Ollongren wéét wat er speelt in de 2de en 3de agenda van dit kabinet en waarvoor het referendum dus in paniek moet worden afgeschaft. Ik vrees dat er dus beslissingen gaan komen die zeer moeilijk te slikken gaan worden voor Nederland. Welke, daar kan ik alleen maar naar raden, en dat doe ik liever niet.

Dutchbeaurouge | 03-12-17 | 11:01

Kijk even terug naar de statements van het aantoonbaar corrupte opgewarmde lijk NSK bij WNL. Thierry mag van haar in zak van Sinterklaas mee vanwege gebrek aan argumenten. Dat valt dus wel. Ook erg mooi hoe dit programma is omschreven in de TV gids (NPO feed?) “Rechts georienteerde ochtendshow”. Bij Nieuwsuur staat deze links rechts kwalificatie niet. Tja....

Holein1 | 03-12-17 | 10:29 | 1

Naast het feit dat ik mij de ballen uit de broek heb gelachen om uw tegel, is inderdaad de genoemde links rechts kwalificatie terecht en weer es veelzeggend

daytripper | 03-12-17 | 13:08

Het stembiljet is de grootste vijand van een dictator.
Met het hardhandig verwijderen van het pad naar een gemoderniseerde democratie geeft de gevestigde orde aan waar zij naar toe wil: een soort meervoudig dictatorschap. Niet één dictator, maar een groepje wat op de diverse onderwerpen de dienst uit moet maken.
Nederlands zeuren en zeiken dat het een lieve lust is, dat is een beetje Nederlanders eigen, maar je moet goed opletten om de veranderingen te zien in het gezeik en het gezeur.. er ontstaat inderdaad heel langzaam een sfeer van verzet; burgers die genoeg hebben van het nemen van foute beslissingen gebaseerd op misbruik van half uitgewerkte wetgeving.
Mevrouw Ollongren zorgt feitelijk voor een versterking van dat gevoel.
Ik denk dat ik mijn hooivork maar eens ga afstoffen..

DatInternetDingetje | 03-12-17 | 10:28 | 1

Ik heb mijn dorsvlegel nog wel ergens liggen. Uit de tijd van de Magna Carta.

Goedzo | 03-12-17 | 14:13

Mevrouw Ollongren heeft als nieuwe minister al een aantal "bokken geschoten".
Uit haar handelen blijkt niets van een "ervaren bestuurster".

Maar zij heeft een sterk netwerk, is arrogant, behandeld haar medewerkers die onder haar staan als koekenbakkers en weet zich te handhaven, door bevriend te zijn uit de politiek , b.v. jokkebrok Rutte en een aantal belangrijke mensen uit de media. Bovendien is het benoemen van een minister, waar voorheen nog geen hond ooit in Nederland van gehoord heeft altijd een risico. Wat heeft deze mevrouw nou gepresteerd, dan alleen met een vrouw getrouwd te zijn en een postje als wethouder in Amsterdam, waar velen blij waren dat ze was "opgebonjoerd"! ?
Die is niet weg te krijgen ,let maar op.

Je kunt haar vergelijken met Neelie Kroes. Die had ook netwerken , top graaister, bevriend met verdachte personen en als je ooit de column van Pim Fortuyn hebt gelezen , die luidde :
"de geweigerde column van Pim Fortuyn over ons Neelie: ( zie via google).
Dan weet je genoeg van deze mevrouw Kroes.
Die krijgt dan b.v. vanmorgen wéér eens een podium bij de onnodige Omroep Wakker Nederland bij Rick Nieman, die wellicht ook niet meer weet, wie hij op de vroege zondagmorgen moet uitnodigen maar ook niet goed kan interviewen.
Tja en als ik dan die ouwe Kroes zie, duikt bij mij automatisch het beeld op van die mevrouw Ollongren, waarmee ik U "veel succes"wens!

outdoor | 03-12-17 | 10:19 | 1

Open ongecontroleerde grenzen ... ja inderdaad, Oost-Europese jatbendens die hier laatst zelfs een paar blauwe keten van de SW hadden weggesleept, boeren die hun tractoren zien verdwijnen,allemaal te danken aan die eurofielen uit Brussel.

reynarddevosch | 03-12-17 | 10:14

Laten we eens ophouden met discussieren.
.
De mensen die islam in onze samenleving injecteerden, onze souvereiniteit aan Brussel gaven, onze welvaart aan de molensteen Euro verbonden, ons continent van voldoende jeugdwerkeloosheid voorzag en onze veiligheid in het geding brachten door open ongecontroleerde grenzen en ongewenste militaire expedities, hebben gewoon gelijk!
.
Aanschouw het moois wat zij van ons land, ons werelddeel maakten, geniet, maar doe dat in stijlzwijgen.
.
Oh ja, en mensen die dat doen zijn natuurlijk superieur. Waren ze natuurlijk al met die hbo kopstudie of incourante alfa-opleiding trouwens maar dat is een ander topic.
.
Onze lijders moeten verder, en daar mag op zoveel manieren de prijs voor betalen dat u daar wel voldoende aan heeft qua aandacht en energie.
.
Bestuurlijke innovatie? Daar komen zij echt wel zelf uit.

Parel van het Zuiden | 03-12-17 | 10:03

Net bij WNL. Dat lijk van de VVD Smit-Kroes: "Tjerrie heeft wel 2 zetels erbij gekregen (nu 14 bij Peil). Ik ben er een voorstander van dat we zijn partij afschaffen. De hebben al genoeg keuze" ........................................

Kamervraag | 03-12-17 | 09:44 | 4

Kijk maar terug op NL1. (9.30)

Kamervraag | 03-12-17 | 09:52

Lees, wat ik hiervoor op GS daarover schreef. Ik zette Nieman uit, toen ik "ons Neelie" zag.
Dus ik heb het gelukkig niet gehoord. Foute mevrouw hoor, die Kroes!

outdoor | 03-12-17 | 10:24
▼ 1 antwoord verborgen

Denkt u allen nu niet dat dit pas van de laatste 10 jaar is of zo lang de EU bestaat. Dit is altijd zo geweest. Zeker nadat is gebleken tot welke rotzooi het leidt als het volk de macht grijpt (Franse en Russische revolutie) Daar heeft men van geleerd en heeft men het politieke spel zo opgetuigd en ingericht dat er schijninspraak is in de vorm van stemrecht. Maar we hebben dus geen reet te vertellen. FvD any one?

Jacometti | 03-12-17 | 09:42

Kasja O.
Was in de vergetelheid gebleven in dat schuldige boevenhuis aan de Amstel. Dat met belastinggeld van de provincie in stand gehouden gekkenhuis vol genderneutrale idioten.

Jan Passant mk2 | 03-12-17 | 09:41

Ollongren heeft de beentjes gespreid teneinde de democratie in dit land te scalperen.
Er is aan dat wijf echt helemaal niets dat- al is het in de verte - te maken heeft met democratie.
Integendeel, dametje Ollongren wenst zich een olichargie met, as het effe kan, dametje Ollongren aan het hoofd van die olichargie, die onherroepelijk zal uitmonden in een autcratische dictatuur á la Erdogan.
Gezien haar persuasie is er weinig kans dat ze mer Receppie Erdogan onder de lakens is gekropen, maar qua hersens en denkwijze zijn het geestverwanten.

mallekater | 03-12-17 | 09:40

De meerderheid van de tja nederlandse kiezers vinden het allemaal best om onderworpen te worden door Brussel en Mekka.
Zie het stemgedrag van de kiezers van de afgelopen pakweg 20 jaar.

komtdatschot | 03-12-17 | 09:25 | 1

Dat komt omdat het volk gemanipuleerd wordt door het NPO, de voetsoldaten van Rutte en de EU. Als het overgrote deel het NOS journaal, DWDD en Pauw als hun informatie voorziening krijgt ingebeukt is het resultaat precies wat we zien.

lanexx | 03-12-17 | 11:37

D’66 heeft zichzelf volstrekt belachelijk en overbodig gemaakt met dit besluit. Van Mierlo draait zich in zijn graf om. Volstrekt overbodige partij is het geworden. Overigens +1 voor “Mugabe gaan”.

Bigi Bana Boy | 03-12-17 | 09:24 | 1

Nope. Van Mierlo pleurde zelf ook een flinke set kroonjuwelen aan de straat voor zijn ministerspostje. D66 is altijd al een marketingvehikel geweest om de carroussel te voeden.

Parel van het Zuiden | 03-12-17 | 09:28

Laten we wel wezen; D66 heeft Kasja ingezet, ze is door niemand gekozen, om met de ervaring en de bila'tjes met Mark en Alexandor, deze heren te ondersteunen. Natuurlijk wil Alexandor het referendum weg hebben, hij was namenlijk zelf het dartbord waarop de bevolking de pijlen afvuurde, en natuurlijk wil Mark geen referenda meer, de geitenpaadjes inzet kun je niet blijven doen nu heel Nederland weet hoe hij opereert in deze, dus is Kasja uit de la gehaald om de Heren te ondersteunen.

Dit Nl regeringsmodel begint aardige EU parlement trekken te krijgen.

Kan, want de Nl burger is veel beloofd volgend jaar en de jaren erna.. tegen de tijd dat de burger weer voelt dat zitten een probleem is, zijn de regenten in Den Haag al flink vol vertrouwen op dreef..

fikkieblijf! | 03-12-17 | 09:04

Met de meerderheid van 1 stem hebben wij besloten dat verkiezingen vanaf vandaag niet meer nodig is. Wij zullen voortaan voor het plebs beslissen.

Kamervraag | 03-12-17 | 09:00

Dus Kajsa van DEMOCRATEN66:

- Wilde van haar vorige werkplek een republiek maken zodra een verkiezingsuitslag haar niet bevalt
- Draait zich om bij moeilijke vragen van de pers en weigert te antwoorden
- Waarschuwt ons voor, en beschuldigt Rusland van nepnieuws, maar kan en wil geen voorbeelden daarvan geven
- Wil haar ministerie en het land feitelijk besturen per decreet en daarbij het parlement buitenspel zetten. Ook als dit helemaal niet mogelijk is.
- Wil haar decreet voorleggen aan hetzelfde adviesorgaan dat ze negeert zodra het advies niet wenselijk is, zoals over sleepwet

Zoals een wijs man ooit schijnt te hebben gezegd: Democraten zullen de nieuwe antidemocraten zijn

atheïstisch stemvee | 03-12-17 | 08:44

Beter in den achterste genomen door een blonde vrouw dan door enen blonde man.

Sucker | 03-12-17 | 08:42 | 3

Die blonde mevrouw doet het om je te naaien, die blonde meneer doet het omdat hij van je houdt.

knutsel_ | 03-12-17 | 08:53

@knutsel_
Met het eerste gedeelte van uw tegel ben ik het eensch, maar met het tweede gedeelte heb ik tamelijk ernstige twijfels.

Sucker | 03-12-17 | 09:18

Beter helemaal niet in den achterste genomen worden, maar er gewoon lekker uit blijven schijten.

Luivend | 03-12-17 | 09:25

Feynman heeft gelijk als hij in zijn betoog de minachting van de overheid voor de burger benoemt. Toch vind ik het wel een politieke meesterzet van Rutte om de kroonprinses van D66 te belasten met het om zeep helpen van het kroonjuweel van die partij. Een partij die haar eigen kroonjuwelen bij het grof vuil zet heeft op de lange duur geen bestaansrecht en daar kan de VVD weer van profiteren.

Irnerius | 03-12-17 | 08:39 | 3

Alleen...
de VVD heeft het eigen gedachtengoed al bij het grof vuil staan. Het is zelfs de vraag of dat van D66 nog kan worden aangenomen. Ok, ik zal niet liegen. Dit komt ook omdat D66 al eerder dingen had gebracht en dat de PvdA maar blijft storten...

Parel van het Zuiden | 03-12-17 | 08:50

Net als bij de maffia hoor je er pas bij als je een moord gepleegd hebt.
Zo ook deze nepviking. (ik ben wel van Viking bloed en ik had haar een "blood eagle" laten uitvoeren voor hoogverraad aan het volk)

Rest In Privacy | 03-12-17 | 10:32

@ Parel van het Zuiden | 03-12-17 | 08:50
Helemaal mee eens dat de VVD ook genoeg principes overboord heeft gezet. Maar de VVD is in mindere mate gebonden aan kroonjuwelen zoals D66. D66 is opgericht voor referenda en gekozen burgemeesters. De VVD pretendeert slechts een liberale volkspartij te zijn. Dat geeft meer speelruimte om heilige huisjes op te geven.

Irnerius | 03-12-17 | 11:24

Ollo is een gevaarlijke dame voor de rechtstaat voor zover die nog bestaat . Verder vind ik dat bindende referenda onlosmakelijk verbonden moeten worden met verbroken verkiezingsbeloftes. We gaan een gevaarlijk traject in de komende jaren met de vriendin van Bea en een dictator als Rutte .

Koning BongoBongo | 03-12-17 | 08:33 | 2

Koning BongoBongo | 03-12-17 | 08:33 |

Het wordt nog veel erger allemaal. Kijk maar eens naar de plannen van Merkel. Pure horror.

German Government Demands ‘Backdoor’ Access to Phones, Computer, Cars
www.breitbart.com/london/2017/12/02/ge...

Príncipe | 03-12-17 | 11:55

Koning BongoBongo | 03-12-17 | 08:33 |

En wat denk je ervan dat Twatter grotendeels eigendom is van een SA prins?

Príncipe | 03-12-17 | 12:20

Ergens is dat politiekcorrecte wangedrag ook wel weer goed. Niets laadt een vijandbeeld beter als een populatie die “waarden” als laf, achterbaks, leugenachtig, intolerantie en agressie zo consistent uitdragen. Is het straks allemaal mooi zwart-wit.

Parel van het Zuiden | 03-12-17 | 08:31

Sorry voor dubbelpost...

knalrode lippenstift | 03-12-17 | 08:31
-weggejorist-
knalrode lippenstift | 03-12-17 | 08:30
-weggejorist-
knalrode lippenstift | 03-12-17 | 08:30

Ik denk dat die Ollogren en nog zit als Trump weg is door een inpeachment procedure.

goed_begin | 03-12-17 | 08:24

Deze dame komt niet uit het niets of uit een zgn democratische plebsverkiezing. Er staan persfotos online van Bea in een onderonsje met trekpopje Ollie. Een bewerkte versie daarvan, van alweer een paar jaar terug, kan ik echter nergens meer vinden. Het was een meme waar onder stond "Jij doet precies wat ik zeg anders mag je niet mee naar Bilderberg"

HdJ | 03-12-17 | 06:46 | 1

Hahaha, ze komt niet uit het niets. Wij hadden al gigantische last van deze lichtgewicht in 020. Net zoals we last hadden van Asscher, Cohen en Wiebes.
De enige die het goed heeft gedaan is van der Laan. Ten minste op het menselijke vlak. Zijn puinhopen komen over een half jaar te voorschijn. Valt het u op? De grijze actie wordt evenals de witte onderbroek dood gezwegen in de aan de leiband liggende media.

ristretto | 03-12-17 | 08:47

De roverheid dient niet meer de belangen v/d bevolking en dient nodig ongeldig verklaard te worden. Ze erkennen alleen zichzelf en het volk is bijzaak voor ze. Lekker werken en elkaar verraden voor geld en jezelf en anderen naar de klote helpen met een hoop rommel die men creëert voor elkaar zolang ze het zelf maar goed hebben. Het is een kwestie van tijd voor ze afgeserveerd zijn anders zit je in de Matrix of the Mazerunner wat velen slechts zien als vermaak. Nieuws/tv-programmering, het heet niet voor niets zo. Dat is net als met genetisch bewerkt voedsel en een medicijnstudie met gemanipuleerde gefinancieerde resultaten v/d farmaceuten of snoepreisjes en bonussen voor zogenaamde journalisten. De robots en automatische wapens heeft men voor en door geld al gemaakt. Het grootste wapen is het controleren en beïnvloeden van gedachten vandaar dat men geloof, tradities, cultuur en afkomst gebruikt om iedereen te verdelen.

Meneer_de_uil_13 | 03-12-17 | 04:20

Puur theoretisch : Stel dat de deep state in USA uiteindelijk zoveel bewijs heeft gefabriceerd dat Trump volgens de wet geen president meer mag zijn. Ik denk dat zijn stemmers er niet heel blij mee zouden zijn. Natuurlijk is twitter de eerste die Trump verlamt maar als hij er op wat voor manier dan ook toch in slaagt om een oproep tot gewapend verzet te plegen dan juich ik dat van harte toe. Een vijandige overheid moet gecorrigeerd worden, op wat voor manier dan ook.

Roze_bril_drager | 03-12-17 | 03:24 | 8

kereltie_ut_drenthe | 03-12-17 | 04:12

Stel dat nieuwsuur of eenvandaag morgen zegt dat het Russische ip adressen waren die deze advertenties plaatsten dan neemt u het aan als waarheid. Putin is een goede kerel die graag bij het Westen wil horen. Natuurlijk gaan er miljarden verloren aan fraude bij elk toernooi dat hij organiseert. Je wilt niet het zogenaamde democratische alternatief voor Putin. Deze man is zeer beheerst en het alternatief niet.

Roze_bril_drager | 03-12-17 | 04:27

Nee Roze_bril_drager | 03-12-17 | 04:27 Men gaat mij die IP adressen niet leveren waaruit het bewijs is ontstaan.... dus altijd een vraag waar ze het weg hebben gehaald

kereltie_ut_drenthe | 03-12-17 | 04:46

Blijkt toch nepnieuws te zijn geweest, ABC en CNN hebben het toegegeven.
En de rechtzaak loopt ook voorlopig uit op een draaiing, het schijnt Obama te zijn geweest voor die opdracht met de Russen te praten,

gato | 03-12-17 | 09:13
▼ 5 antwoorden verborgen

Even volledig OT, soms bekruipt mij het gevoel dat er accounts zijn die gedeeld worden door een compleet team[*]

[*] gemodelleerd naar een onderling nauwelijks communicerende opdrachtgever

kindapaas | 03-12-17 | 03:10 | 1

Allemaal Russen met een talenknobbel!

Rest In Privacy | 03-12-17 | 07:45

Als de wetten niet meer gelden wat weerhoudt ons om gewoon cowboy land te worden. We hebben er zin an. We laten ons dagelijks leiden door wetten en waarom eigenlijk ? Het is zo slecht nog niet dat elke burger elk wapen gewenst kan kopen, ieder voor zich en God voor ons allen. Maar dat zal niet snel gaan gebeuren in onze EU heilstaat. Watjes zijn we hier. Cowboys zijn prima kerels.

Roze_bril_drager | 03-12-17 | 03:06

Bij de kop dacht ik"Kajsa Ollongren gaf een mini-cursus balletje balletje in welke gat zit het" Men zit altijd fout....... Dan lees vikingen.... slavenhandelaars van blanken voor de ondekking in holland van donkere mensen.... gestopt met lezen..... ik pas niet in deze maatschapij.

kereltie_ut_drenthe | 03-12-17 | 03:00

En verder: Je bent een hypocriet. Jij geeft net zo min om je kinderen en kleinkinderen als je babyboomende vader en moeder. Het gaat je alleen om jouw leventje en na jou de zondvloed. Je geraaskal maakt geen enkele indruk, omdat het niet meer dan dat is: geraaskal.
Maar wel amusant hoor.
Stormageddon | 03-12-17 | 02:26

Nou nou nou zo nihilistisch ben ik niet hoor met je 'Après nous le déluge'.

Verder vind ik het laf van je. Want wat wil je nu eigenlijk zeggen? Dat babyboomers binnen zijn? Ja. Dat mag duidelijk zijn. Dat ze grof alles spenderen en PvdA-stemmers zijn? Nu ja. Veel wel. Maar hoe ze meer bezig zijn met huisjes in Frankrijk en Spanje en minder met de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen is wel ernstig.

Oh en mijn vader is al jaren geleden overleden aan kanker (kut-ziekte) en mijn moeder zit ook niet in Portugal te genieten van haar centjes. Waarom? Zij heeft eer en haar kinderen en kleinkinderen hebben meer waarde dan de centjes waar ze op zit. En dat is een groot verschil. Hoeveel oudere reaguurders hebben we hier niet vanuit Spanje, Italie of Portugal? Of Frankrijk? Die gewoon hun geld smoren. Precies. Dat dus.

De Koreaanse Slet | 03-12-17 | 02:43 | 4

Mensen met vermogen die in het buitenland wonen moeten hun bek houden of zo? Dacht het niet.

Rest In Privacy | 03-12-17 | 07:39

Of gewoon omdat de kleinkinderen in buitenland zijn en de oudjes hun willen zien opgroeien.
Trouwens iedereen mag toch zelf weten waar die woont, net als jij in Tsjechie.

gato | 03-12-17 | 09:19

Erg kort door de bocht Koreaanse slet. Ik zou ze niet graag de kost geven die op budget in andere landen wonen, waar het veelal goedkoper is dan in Nederland, om van de bekende andere redenen maar te zwijgen.

daytripper | 03-12-17 | 13:15
▼ 1 antwoord verborgen

Stel dat deze dame zo makkelijk haar gat afveegt aan de grondwet. Wie zijn wij dan om dat niet te doen. Het mooiste van Amerika is de wapenwet, als de yankees een vijandige overheid tegenover zich hebben kunnen ze zich verdedigen volgens de grondwet. Wij kunnen alleen wat boze woorden spuien, de yankees kunnen schieten tegen een overheid die niet het beste met ze voor heeft. Ik begin de wapenwet steeds sympathieker te vinden.

Roze_bril_drager | 03-12-17 | 02:35 | 1

USA wapenwet bedoel ik, in Chicago zijn wapens verboden maar vallen de meeste doden (Obama town). En wij maar geloven in de fabels dat een overheid nooit vijandig is naar zijn/haar volk.

Roze_bril_drager | 03-12-17 | 02:43

Net terug uit de binnenstad wordt mijn avond door weer een uitstekende column van Feynman nog verder opgevrolijkt. Feynman zegt elke week precies zoals ik er ook over denk. Alleen hij kan het onder woorden brengen, ik niet. Maar genieten is het wel!

hoogstetijd | 03-12-17 | 02:03

Ollongren. Politiek als lifestyle. Je hoeft niks te weten, je hoeft niks te zijn, niks te betekenen, geen dossierkennis te hebben, eigenlijk helemaal niks te weten, geen kwaliteiten te bezitten, nergens voor te deugen, nee, je hoeft enkel maar op te komen draven als men je vraagt te komen en de plek in te nemen die je toegewezen wordt. Vervolgens hoef je alleen maar te bewegen alsof je weet waaróm je beweegt, en je bent minister! En je wéét ook niet beter. Doen alsof is alles wat men je geleerd heeft, en doen alsof is voor jou zijn wie je bent. Meer is er niet nodig. Je ministerschap is als de couture die je 's morgens aantrekt en zo geweldig valt, als de parfum die zo perfect bij je past, als de schoenen die voor jou gemaakt lijken te zijn. Je stapt gracieus in de auto, en de chauffeur rijdt je, gewoon omdat het zijn opdracht is, naar het ministerie, En daar wachten de ambtenaren die er speciaal voor jou zijn, die je moeten dienen, omdat je doet alsof. Dat is genoeg om je tot de hoogste hoogten op te werken, doen alsof.
D66, met de D van doen alsof.

Schoorsteenveger | 03-12-17 | 01:51 | 7

Schoorsteenveger | 03-12-17 | 02:28
Ja, dat moet haast wel. De ondeskundigheid ten top. Iedereen stemt altijd vrolijk maar weer D66, dan krijg je dit dus. Hoogste tijd, zogezegd, ik wens jou en iedereen een goede nacht!

hoogstetijd | 03-12-17 | 03:14

@Schoorsteenveger, Haar presentatie lijkt misschien een beetje knullig, maar, zoals @Langshetrandje hier al schrijft, moet je mensen op die positie niet te snel onderschatten. Als ze het weglachen van Rutte wat beter onder de knie heeft, zal ze al wat beter overkomen. Maar duidelijk is. Mevrouw O. zit in Vak K. Wij zitten hier. Wat is dom en wat is slim? Laten we als burgerbevolking ook maar meer gaan schaterlachen. Daarna volgen we het goede voorbeeld van de regering die de burger van dit land niet meer serieus neemt en doen wij net of de overheid niet meer bestaat. Hahaha!

ridder pompompom | 03-12-17 | 09:49

ridder pompompom | 03-12-17 | 09:49
Je zou gelijk kunnen hebben, maar het heeft toch een hoog "yes minister"-gehalte als je het mij vraagt. Kan desondanks nog steeds een gecoördineerde actie zijn, maar dan zitten daar de heren schaterlachers achter, waarvan er eentje voor de vorm in de Kamer die actie democratisch zit te controleren,, de heren schaterlachers die Ollongren op deze plek hebben geparkeerd omdat ze weten dat ze nooit door het glazen plafond heen komt waar zij elke dag zonder hun voeten te vegen overheen banjeren..

Schoorsteenveger | 03-12-17 | 11:54
▼ 4 antwoorden verborgen

"Their Fate is now their own. The warning has been given..."

Manneke Pislam | 03-12-17 | 01:50

Het einde van de Democratie komt in zicht. En met dat einde ook het einde van de Rechtsstaat. En de verzorgingsstaat. Dan is het weer ieder voor zichzelf en god voor ons allen.

Manneke Pislam | 03-12-17 | 01:41 | 2

Total anarchy

MoltisantiBeer | 03-12-17 | 02:18

Maar dan wel zonder dat je jezelf mag verdedigen.17 miljoen lopende schietschijven zeg maar.OT, google eens op het boek De asocialen.Na de oorlog zijn duizenden afgevoerd uit het plat gebombardeerde rotterdam.

Ben5570 | 03-12-17 | 10:51

Lopen er al weddenschappen over de uiterste houdbaaarheidsdatum van dat Zweedse D66 ding, en what are the odds?

De Briemusketier | 03-12-17 | 01:26 | 1

Ik geef haar 1 a 2 jaar voor ze oprot..

Ben5570 | 03-12-17 | 10:59
-weggejorist-
Hawk08 | 03-12-17 | 01:23
-weggejorist-
Hawk08 | 03-12-17 | 01:16 | 2

Stormageddon | 03-12-17 | 00:12

De ironie ontgaat me niet hoor. Overigens zit ik (gelukkig) niet aan de drugs of alcohol. Maar dat daar gelaten. Ik snap je punt. Ik kan me er enorm kwaad om maken dat men is vervallen in een soort van tribalisme waarin er enkel ons en 'ons kent ons' is ontstaan. Dit is niet niet hoe GeenStijl is ontstaan en zeker niet wat we willen worden. Ik ben van de oude school dus ik weet gewoon nog heel goed dat we een leuk scherp stukje kregen en daar over konden discussiëren.

Verder leuke sneer naar necrosis maar je arrogantie is bagger. Randje te ver.

Ten eerste was necrosis een gewaardeerde reaguurder en hij is overleden aan een ziekte niet aan drank of drugsmisbruik. Dus een beetje smerig van je.

Ten tweede gaat het mij meer om het punt dat men langer en beter moet nadenken. Zeker in het tijdperk van de boze babyboomer. Want laten we eerlijk zijn. De boze babyboomer is keihard bezig om te proberen dat zij nog eventjes een mooi leven kunnen hebben (want ze verdienen dat of zo) .

Leuke fact-check. Ik ben generatie X. De babyboomer heeft meer geld en verkwist het meer dan welke generatie ooit en wie pakt de rekening? Eerst ik en dan mijn kinderen. En dan mijn kleinkinderen. Bedankt baby-boomers.

Maar vroeger toen mannen en vrouwen nog eer hadden maakten ze zich meer zorgen over hun kinderen en kleinkinderen. En dat is een groot verschil.

De Koreaanse Slet | 03-12-17 | 01:07 | 7

“Dit is niet niet hoe GeenStijl is ontstaan en zeker niet wat we willen worden.“
Wat we willen worden? We? Wie is we, sletje? Namens wie denk je te spreken? Is deze website van jou?
Vragen, vragen, vragen. Wartaal, sletje, wartaal.

kempenaer | 03-12-17 | 03:33

De babyboomer heeft meer vermogen omdat hij/zij dat heeft opgebouwd tijdens zijn leven. De jongeren van nu moeten nog beginnen met sparen.
Ik heb mijn afbetaalde huis drie keer betaald door de hoge hypotheekrente (van 11% tot 7 %). Dan heb ik het nog niet over onderhoudskosten, belastingen enz. Ik krijg er in elk geval minder voor terug dan ik ervoor betaald heb.
De buiten Nederland wonende babyboomers betalen meestal in Nederland bronbelasting en maken hier geen gebruik van voorzieningen, infrastructuur etc.
De welvaart in mijn jonge jaren was heel veel soberder dan het levenspeil van de jongeren van nu.
Verder heb ik mijn zuurverdiende geld en beperkte vrije tijd vooral besteed aan kinderen (zonder gesubsidieerde kinderopvang) zorg voor ouders, vrijwilligerswerk en onbetaald overwerk. Nu nog help in mijn kleinkinderen opvangen. Wat ik aan vermogen heb zal op gaan aan onverzekerde zorgkosten en met de rest help ik mijn kinderen op weg.
Oh ja, de belasting die ik heb betaald (veel hogere tarieven dan nu) ging vooral naar voorzieningen waar ik zelf geen gebruik heb gemaakt. Zo heb ik zonder beurs mijn eigen studie betaald met bijbaantjes. Mijn pensioen wordt gekort.
Dus kom mij niet aan mijn kop zeiken met algemene verwijten aan verkwistende babyboomers.

Deense dog | 03-12-17 | 10:12

Maak je niet druk, de meeste baby-boomers zitten nu ook in de financele shit.Het zijn verhoudingsgewijs enkelingen die altijd van anderen hebben geprofiteerd.De meeste ouderen zijn gek op hun kinderen en kleinkinderen en hebben er alles voor over.Het zijn je bazen die nu nog steeds de bloemetjes buitenzetten.Ook ik ken ze wel, maar er zijn er minder danje denkt.Het gros van de baby-boemers zijn of dood, of zitten met 0,0 in hun huisje te kniezen.Maar het komt onze staat wel mooi uit dat wij denken dat er een komplete generatie op onze zakken teert.

Ben5570 | 03-12-17 | 10:58
▼ 4 antwoorden verborgen

GoalleSjeezus, kan er geen waarschuwing bij zo'n soort links als bij die van mevr. S. de Jong? Vagelijk weet ik wel iets van RTL en ik wil niet intelectuelig doen, maar dit is toch wel heel erg.

D'r wordt hier regelmatig tegen de NPO aangezeken en terecht, maar als dit ons commercieel voorland is, dan mag er toch nog wel iets van de publieke omroep overblijven.

Begrijp niet wat deze Kamasoetrabeursvrouw met de politieke mondsnoerderij van monster Ollongren te maken kan hebben. Niet meer doe Feynman. Dat Duindorp heb ik dan na korte klik maar overgeslagen. Ik houds het graag bij meer relevante feiten.
Salut, Evocatus

Evocatus | 03-12-17 | 01:05

Ollongren is de eerste minister die met het schaamrood op de kaken het veld gaat ruimen wegens blunder na blunder. Binnen 2 jaar. Slim van Pechtold om geen minister te worden, net zo slim als laf. Hij was anders de eerste geweest.

ILF2 | 03-12-17 | 00:42 | 3

Ach ga toch weg. Ze voert de agenda van de elite uit. Van het gespuis uit Brussel en die kliek van koninklijke bloede. ( u weet wel, die mensen die als ze schijten naar rozenblaadjes ruiken). Ze voert de agenda uit van lui met veel poen. Dus die blijft wel zitten. Er is nog maar 1 mogelijkheid om dingen echt te veranderen en dat is deze lieden weg sturen bij de volgende verkiezingen. Dus stem op FvD, PvvD, Piraten. En op niets anders. Stemt u wel op iets anders dan vind u het wel best zo.

Zapata10 | 03-12-17 | 00:49

Haar arrogantie doet anders vermoeden qua afloop. En welke Andree politiek professional kan zich erop beroemen met een koosnaampje te worden aangesproken? Ze heet gewoon Karin.

sockpuppet | 03-12-17 | 01:12

Natuurlijk voert ze een agenda uit, maar jedat geestelijk wel aankunnen.Kijk eens hoe slecht ze er nu al uitziet na een paar weken.Zij wordt natuurlijk ook gedwongen om dit de doen in ruil voor een goed betaalde baan.Maar nogmaals, je moet het gedraai en gelieg in opdracht wel aankunnen.

Ben5570 | 03-12-17 | 11:04

Een citaat:
"Tien ME-busjes, twee sleepwagens, een politiewagen en elf motoragenten begeleidden de drie bussen vol demonstranten naar de Bonifatiusstad. Onderweg werden er wat middelvingers opgestoken, wat leuzen geroepen".
Zucht, een doorsnee staatshoofd moet het met minder doen.

Jan Dribbel | 03-12-17 | 00:40

Feynman wij Vrije Palingen proeven een opgekropte woede die ons ook zo eigen is. Zo verbaast de familie Liber-Aal zich ook over de stilte rondom Transavia piloot Poch. Niemand, maar dan ook niemand, geen journalist of politicus feliciteert hem met zijn "niet schuldig". Wel buitelt men over elkaar wie de zwarte piet krijgt toegespeeld, maar op compensatie voor een verwoest leven vindt hij een gesloten deur. En daarover zullen wij van Jonkvrouwe Tutjeho Ollongren ook wel niets mogen vinden, maar dat maken wij hier zelf nog wel uit en zij echter alleen haar nachtlampje. Kortom deze dame is door ons gewogen, en u raadt het al, te licht bevonden. Wij nemen nog maar een laatste Nexitje. Cheers old chap! Alles sal reg kom!

Een vrije paling | 03-12-17 | 00:40 | 1

Simpel proces dat verhaal over Poch. Als je het opneemt voor Poch zeg je in deugland Nederland ook dat je pappie van Máxima ondersteunt en dan deug je zeker niet. Dus houdt iedereen zijn mond of laat (zoals gisteren bij het oog op morgen ) een kind van een slachtoffer aan het woord. Oranjes zwijgen altijd. Rutte is happy zo en Ollongren zit ook goed bij de oranjes. Dekseltje dicht. Klusje geklaard. Next.

Rest In Privacy | 03-12-17 | 01:00

Nee wij doen er niet meer toe, we hebben er nooit toe gedaan.
Het moment dat we er een beetje toe doen is eens in de vier jaar.
Dan mogen we als schlemielen een stem uitbrengen die naderhand geen reet voorstelt omdat eens het mandaat gegeven de gegeven beloftes weer vergeten zijn.
Dat weten wij mensen die er niet toe doen al een paar honderd jaar.
Maar toch... toch eens in de vier jaar kunnen we wat veranderen.
Dan kunnen we ze wegsturen. VVD, D66, CDA, CU, GL, PvdA. Dan kunnen we het.
Maar wat doen we iedere keer weer? Nadat we al een jaar of 40 anaal uitgewoond zijn? Toch stemmen we weer op die godsvergeten klote troep.
Waarom? Ahmed zal het wel weten.
GVD wat een volk.

Zapata10 | 03-12-17 | 00:39 | 2

Ik kan me niet voorstellen dat de vvd de grootste is geworden na de laatste verkiezingen.Stemmen manipuleren is de nieuwe manier van winnen.Soms hoor je een verhaaltje over hoe het toegaat bij het stemmen tellen.

Ben5570 | 03-12-17 | 11:09

Manneke Pislam
Dat bedoel ik...

Ben5570 | 03-12-17 | 11:15

Zolang de meerderheid van Nederland als lemmingen blijven stemmen op het kartel, zal er niets veranderen.

Mahatma | 03-12-17 | 00:34 | 1

"Het zijn niet de kiezers die de uitslag van de verkiezingen bepalen; het zijn de tellers van de stembiljetten die de uitslag van de verkiezingen bepalen." Vrij vertaald naar Stalin...

Manneke Pislam | 03-12-17 | 03:49

Even correctie: er bestaat geen Haags Duindorp. Wel een Schevenings Duindorp

lucadebrave | 03-12-17 | 00:26 | 1

He. In Scheveningen regeert de Haagse reiger!

Rest In Privacy | 03-12-17 | 00:32

Iets klopt er niet aan hoe deze vrouw zich door de politiek beweegt. Van rechterhand van Rutte (VVD), naar Amsterdam als D66 wethouder en voor het einde van het termijn voor D66 in het kabinet Rutte III. Wellicht dat de onderzoeksjournalisten daar eens naar moeten kijken.

Trubelscooter | 03-12-17 | 00:21 | 4

Niet zo heel vreemd hoor. Het zit als volgt in elkaar:
.
VVD + D66 = ALDE
VVD + D66 + PvdA + CDA + GL + CU = EUSSR
.
De politiekcorrecte hydra. “Cut off one head, two more will appear.”

Parel van het Zuiden | 03-12-17 | 09:02

De katvanger, stropop van rutte?

Ben5570 | 03-12-17 | 11:16

Gevangen in het elite (oranje) web?

Ben5570 | 03-12-17 | 11:17
▼ 1 antwoord verborgen

Trump pocht niet, Trump klaagt aan: "broken system".

Lewis Lewinsky | 03-12-17 | 00:15 | 2

Touché!

Buerman | 03-12-17 | 00:21

Juist!
Grazie, Evocatus

Evocatus | 03-12-17 | 02:23

Hoor net dat Buervrouw het een jankend zeikstuk vindt.

Buerman | 03-12-17 | 00:12 | 4
-weggejorist-
Hawk08 | 03-12-17 | 02:07

Buervrouw haar tokje heeft nimmer goed getikt, dus who cares?

kempenaer | 03-12-17 | 03:23

Haar klokje ook niet...

kempenaer | 03-12-17 | 03:46
▼ 1 antwoord verborgen

Jezus, Feynman, het wordt al erger. Vanaf de 5e alinea gaat het weer mis. Een retorische vraagstelling ontwikkelt zich via onnavolgbare en miraculeuze omwegen tot een kennelijk onontkoombare volksopstand, maar dan wel eerst nog even via de band van Molukkers, Het meisje van Nulde, spreekrecht van slachtoffers, herhaling van een eerder TBS topic, en dat geld alles bepaalt. Om te eindigen met de even retorische vraag of wij er nog wel toe doen. Het antwoord is jazeker, uiteindelijk wel, maar niet langs deze weg.
En dat allemaal omdat een blonde vrouw iets heel doms zegt. Er zijn betere inspiraties te vinden.

Buerman | 03-12-17 | 00:01 | 6

@Langshetrandje | 03-12-17 | 00:27
Okee. Daar heb je volkomen gelijk in! Het zou moeten gaan over vluchtelingenstop, immigratiestop en Nexit.

Lewis Lewinsky | 03-12-17 | 00:31

Ja. Maar onze oppositie agenderen zélf deze kwestie niet (of slagen daar niet voldoende in). Dit is de kracht van Rutte. Hij, en niemand anders bepaalt de Nederlandse agenda. Dat is zeer knap, maar zegt alles over zijn tegenstanders. Wellicht dat ie D66 op dit moment de grootste bedreiging voor zijn agenda vond en is daarom opeens zijn oude rechter en linkerhand terug in Den Haag. Met een zogenaamd domme opmerking.

Rest In Privacy | 03-12-17 | 00:36

Lewis Lewinsky | 03-12-17 | 00:26 Ik zie er naar uit. Ik trakteer.

Buerman | 03-12-17 | 01:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Op deze pot past geen enkel dekseltje maar een sleuteltje. Haar Gauleiter weet welke kant hij op moet draaien om haar, een minister nota bene van dit land, zowat het meest ondemocratische ooit uit te kramen om niet van illegaal te hoeven spreken. Want illegaliteit bestaat hier al langer niet meer.
bron: mindfootage.nl/meer-onzin/de-sleutel-v...

hoochee | 02-12-17 | 23:51

Misschien is het een idee dat GeenPeil een vakbond gaat oprichten waar elke burger lid van kan worden.

Rest In Privacy | 02-12-17 | 23:44

@ De Koreaanse Slet | 02-12-17 | 23:26
Boos, boos, boos, boos, boos.
Hoogstens maakt mij boos *noemen* me een beetje boos.
Ik ben helemaal niet boos, ik ben vooral onvoorstelbaar bezorgd, en velen met mij.

Lewis | 02-12-17 | 23:40 | 3

@Lewis | 02-12-17 | 23:40
DKS heeft vanavond al een grammetje of tien in de neus zitten. Versneden met bakpoeder, lijkt het wel. Heel vermakelijk, dat gescheld en getier op de boze witte man, door een boze witte man. De ironie zal hem zelf wel ontgaan. Was je al opgevallen dat hij al bijna 24 uur onsamenhangend reaguurt, niet goed leest of niet begrijpt waarop hij reaguurt... als ik psychiater zou zijn en ik zou ene fuck geven (wat ik niet doe) dan zou ik me ernstig zorgen maken over dat geratel. De man is mentaal niet in orde. Dat wisten we al veel langer natuurlijk, maar het is vandaag erger dan ooit. Pillen, poeders, drank of een combinatie daarvan, vermoedelijk. Enfin. Vermakelijk. Het is voor hem te hopen dat zijn nieren en lever de ochtend halen en hij niet @necrosis achterna gaat. Niet dat het mij wat kan schelen verder.

Stormageddon | 03-12-17 | 00:12

Inderdaad dhr. Slet heeft zijn dag niet, maar hij mag van mij wel tegen het referendum zijn, maar dan wel veel beter beargumenteerd, maar goed als het een potje schreeuwen over de Russen en zo oplevert, dat moet dan maar.

Overigens komen de Russen zeker, als de NATO een stomme zet doet (zijn ze zeer wel toe in staat) en oorlog uitbreekt. De Russen zullen indachtig de Tweede Wereldoorlog nooit meer toestaan dat een oorlog uitgevochten wordt op hun grondgebied. Het theater zal EUland + geografische aanhang zijn. Ik ben persoonlijk zeer bezorgd.
Salut, Evocatus

Evocatus | 03-12-17 | 02:22

DKS is echt van het padje af, althans als hij er ooit echt op geweest is. 20 jaar geleden gestopt met politiek. Er vanuit gaande dat het a. klopt en b. Niet zijn JOVD tijd was maar echte politiek. Dan is hij toch minimaal ergens in de 40, en dan denken dat anderen oude mannen zijn.
En boos, boos is eigenlijk alleen DKS zelf. Boos omdat wij zijn wartaal niet kunnen begrijpen of boos omdat er reaguurders zijn die niet in zijn dans mee dansen omdat hij het zegt. Stampvoeten, krijsen, alsdan opmerkingen.
Ach ik heb er alleen maar medelijden mee eigenlijk.

MarcS | 03-12-17 | 09:24

En op dit moment doen we er niets meer toe. Maar zodra de gewone burgers weer eens, na zoveel jaren van passief toekijken, de moed bij elkaar geraapt hebben om te gaan staken en/of met spandoeken naar het Binnenhof trekken, dan zult u zien, dat de burger er wel degelijk weer toe gaat doen.

Wat ook kan is een lobbyclub oprichten, die enkel en alleen gaat lobbyen voor de belangen van de gewone burger. Misschien kan de Overheid daar voor zorgen? Of misschien iemand een petitie hier voor starten?

Rest In Privacy | 02-12-17 | 23:39

op dit tempo haalt dit vak K de kerst niet. wat een verrassing en wat een blamage. ahum.

Kenneth Nietvatten | 02-12-17 | 23:34 | 1

Dat dachten we ook van de VVD/PvdArmoe. Werkelijk niemand die dacht dat ze zowat vijf jaar bleven zitten. Ik vind het moeilijk om voir dit kabinet te voorspellen of ze de kerst halen

Winter_is_coming | 03-12-17 | 00:11

De Molukkers zijn volkomen terecht doorzeefd hoor Feynman. Ze waren al een paar jaar aan het kloten en dit heeft er definitief een eind aan gemaakt.
En ze waren in Nederlands Indië niet onderdrukt maar hoorden bij de "onderdrukkers", de Nederlandse koloniale macht in de vorm van het Koninklijk Nederlands Indisch Leger.

Zwizalletju | 02-12-17 | 23:32

Nederlanders kijken elke keer naar de Overheid; die moet iets doen om het probleem op te lossen. En dus blijven de Nederlanders op de handen zitten. De Nederlanders laten zich bovendien zoet houden met het Raadgevend Referendum, dat niet meer is dan een bliksemafleider en de Nederlanders bezighoudt en zo de Overheid een massale demonstratie of een massale staking bespaard.

Rest In Privacy | 02-12-17 | 23:29

Weten jullie niet dat ollongren het vriendje van Rutte is dus als je aan markje zijn vriendinnetje komt gooit hij jullie allemaal in de bak.
gsm | 02-12-17 | 23:18

Ik vind dit wel interessant. Want tenzij je bezig bent om Nederland te vernietigen. En ik denk niet dat je daar de macht of kracht voor hebt. Gaat dit niet gebeuren.

We kunnen niet eens echte vijanden weren waaronder Daesh en tevens Russen. Dus er vanuit gaande dat jij een Nederlander bent lijkt het me heel stug.

De Koreaanse Slet | 02-12-17 | 23:24 | 3

Kan de Koreaanse Slet niet even, heel even, dat rode balletje lenen?

Rest In Privacy | 03-12-17 | 00:07

De Russen komen! De Russen komen! Luidt het alarm!!!!
Tjonge jonge... de Russen blijven braaf in Rusland vodka drinken. Weet je wie wel massaal naar NL/Europa komen?

Winter_is_coming | 03-12-17 | 00:08

Sletje is volgens mij een keer flink te pakken genomen door een Rus, want die frustratie over onze Russische vrienden zit diep....

kempenaer | 03-12-17 | 03:20

Het referendum moet niet afgeschaft worden, maar zelfs uitgebreid naar meer.
Bindend referendum, meerdere keren per jaar, af te handelen op een digitale manier met DigiD, dit lijkt me redelijk makkelijk te realiseren.

King of the Oneliner | 02-12-17 | 23:20 | 11

Nou ik vind VEERTIG,6 miljoen voor een monarchie nogal veel geld, een ander staatshoofd kan veel goedkoper. Ik had dit liever aan wat alleenstaande moeders gegeven. Dat was beter besteed geweest.
Zo dan De Koreaanse Slet? Evocatus

Evocatus | 03-12-17 | 02:11
-weggejorist-
Hawk08 | 03-12-17 | 03:04

Wat Dandruff | 03-12-17 | 01:40 zegt.

knutsel_ | 03-12-17 | 08:50
▼ 8 antwoorden verborgen

Nee, ik doe er niet toe. Dat is een heel bevrijdende gedachte.

balustrade | 02-12-17 | 23:17 | 1

Voor mij ook, een bevrijdend geheel. Veel mensen willen er toe doen voor de groep en ketenen zich in gedachten aan de groep, ik wil er louter toe doen voor mijzelf en mijn geliefden en dat is niet alleen bevrijdend, maar zelfs geestelijke vrijheid en intrinsiek geluk. Wanneer ik ooit weer zou kunnen geloven in het ontwikkelkader NL (politiek, economie, cultuur), dan zou ik die vrijheid delen met iedereen. Laat iedereen nu maar gebonden zijn, eens gaan de geestelijk gebonden mensen hun geestelijke vrijheid missen en komt er vraag naar vrijheid. Na een strijd, dat wel.

Luivend | 03-12-17 | 09:45

De Zweedse arrogantie van rond 1700 werd gestopt en vervolgens de grond ingeboord met het bouwen van een vesting (: Sint Petersburg) en de slag bij Poltova. Zou Zweedse arrogantie anno 2017/18 niet te stoppen zijn? De cartoonmetafoor met Homer Simpson werkt defaitistisch evenals het kneuterende gesamenhurk/hork rond de "wij"-vorm. Stop met die onzin.

Eeuwig..Op..Vakantie | 02-12-17 | 23:10 | 4

Nu ben ik slechts een beetje Germaans. +/- de helft.

Laten we daar vanuit gaan. Maar GADVERDAMME. Als er leuk volk rondloopt op de wereld dan zijn het wel onze Germaanse bloedbroeders. En zeker niet die nare Russen. Steek je hand op als je een Rus bent. Het begint naar te worden.

*naar bij-feitje*

Russen stammen af van de Oekrainers die weer mix Viking/Slavisch/Mongool zijn. Een soort van net niet volk met teveel ego. Maar ja... De grens en de wetenschap. Wie boeit het. Hoe dan ook het zijn boeven daar. Criminelen.

De Koreaanse Slet | 02-12-17 | 23:18

Het waren Nederlanders die het vuile werk voor Tsaar Peter (voor goed geld) opknapten. Mw. Ollongren's arrogantie opent het perspectief op de morele zelfmoord van de Zweden op hun identiteit. Zij is de Zweedse doos van Pandora.

Eeuwig..Op..Vakantie | 02-12-17 | 23:37

Potverdomme.DKS, is Vladimir nu de nepnieuws verspreider, of het nep nieuws?

Mijn door.russen geindoctrineerd en overgenomen brein slaat nu op tilt, help mij uit mijn gevangenschap please.

Ik wilde de Oekraiene door jou net heel fatsoenlijk omscbreven als natie van net niet volk met een groot ego, helegaar niet bij die club, waar ik eigenlijk ook helemaal niet bij wil horen.

Loop nu maar eens niet vast tijdens het uitleggen van hoe Russen hier nu welke invloed op uitoefenen. Hoe Geenstijl zich via Russische invloeden liet beinvloeden tot het organiseren van een referendum, later resulterend tot het GeenPeil initiatief, welke hopeloos faalde door compleet amateurisme.

En hoe dit russische nepnieuws dan ook maar enige bedreiging is voor het gemiddelde weldenkende mens.

Het is duidelijk dat u de mensheid heel laag heeft zitten, dat u stuitend arrogant bent, en enorm veel verbale diarree produceert.

Je bent af ouwe, trol!

Finito, ga je vrouw vervelen, als je die al hebt.
Necrosis moest u geloof ik niet zo maar ik hoor graag van robinhood of zij weet of mijn zojuist gemaakte inschatting klopt.

U vliegt de hele avond/nacht al uit de bocht.

25% debunken nu, of die ontiegelijke grote waffel eens dempen nu.

U bent niet god de almachtige, en ik niet de duivel

Hawk08 | 03-12-17 | 02:43
▼ 1 antwoord verborgen

Feynman, meer, meer, meer!

Hou deze energie vast, want hij is lekker.
Spitting bullets of thruth. Elke keer dezelfde fouten. Alexander en kornuiten, bedankt.
Mark succes, je gaat het lastig krijgen om dit kabinet voorbij het jaar te tillen. Want mensen zijn het zat. 2e kamer, graag de belofte invullen en ons eens gaan representeren.

Debunk dit maar eens DKS, kom maar op, 25% is genoeg. Wel op inhoud, 3x geen inhoud en u is af.

Lets go.

Heb de vorige oorwassing die je iig deels kreeg van Feynman niet meer opgevolgd nadat je daar je vaste gedrag ging vertonen, en door de mand viel. Feynman is ook 1 van die kameradskis van stouterik Vladimi, toon ons dwalende zielen van Geenstijl, en Feynman in het bijzonder eens wat er allemaal mis is met deze briljante oppertegel van Feynman. Weet niet of het toegestaan is om mensen te triggeren van topic tot topic, ik heb de huisregels niet gelezen. Ik weet het, ontzettend grote foei van mij. Maar daar staat ook vast dan iets over trol gedrag.

En een metoo referendum op geenstijl over ik ben gekwetst en wil herstelbetalingen van DKS want zijn getrol heeft mij pijn gedaan zou ruimschoots de metoo van afgelopen maanden hebben geevenaard. Gelukkig heeft Geenstijl niet het lege karakterprofiel van broeder JBC dus zijn we niet echt gekwetst. Maar heel veel mensen zijn jou zat DKS..

Ik heb even gecomtroleerd of je al weer bezig was hier, en ja hoor.

Debunk 25%, op inhoud, of hou anders op met je verbale diarree, excusez le mot

Feynman, nogmaals thanxs, dezens was lekker broeder. Wholla

Hawk08 | 02-12-17 | 23:10 | 7

GVD Stromageddon, ik typ net vrijwel dezelfde zin. Ik wens hem sterkte.

Rest In Privacy | 03-12-17 | 00:16

Lewis Lewinsky | 02-12-17 | 23:46,

DKS die aftakelt?
Wat moet ik me daarbij voorstellen?

Dandruff | 03-12-17 | 00:59
-weggejorist-
Hawk08 | 03-12-17 | 01:56
▼ 4 antwoorden verborgen

"Mike J. kreeg twaalf jaar en TBS voor het meisje van Nulde. Haar rompje werd gevonden bij het strand van Nulde, haar hoofdje spoelde aan in de Nieuwe Waterweg, nabij Hoek van Holland. Het was al bijna op zee. De vierjarige Rowena Rikkers was langdurig en herhaaldelijk mishandeld, zo erg dat ze eraan overleed. Daarna is ze ingevroren, kapot gezaagd en weggegooid."

Als je dit leest en dan met een beetje rekenwerk uitkomt bij hooguit 6-8 jaar zitten na alle aftrek etc. loopt de stoom je toch uit de broekspijpen van kwaadheid??? Voor dit soort monsters is maar 1 oplossing; een ritje op de "A" train oftewel de Electrische Stoel. Het is God betere het toch bespottelijk dat dergelijk vuilnis al weer op verlof mag na een dergelijke wandaad?

Over mevrouw uit Zweden doe ik er het zwijgen toe. Ik ben toch wel gehecht geraakt aan mijn account hier...

Sjefke7807 | 02-12-17 | 22:55 | 6

Weten jullie niet dat ollongren het vriendje van Rutte is dus als je aan markje zijn vriendinnetje komt gooit hij jullie allemaal in de bak.

gsm | 02-12-17 | 23:18

@DKS. Omdat u opnieuw woorden in mijn mond legt die ik nergens gezegd heb en er dingen bij betrekt waar ik zelfs niet eens naar gehint heb mag u het uitzoeken met uw getrol. Het enige dat u nog mag uitleggen is waarom ik dan precies mijn paspoort zou moeten terug geven?

Sjefke7807 | 03-12-17 | 00:50

Typisch sletje gedrag. Een ander woorden in de mond leggen en daar dan op los gaan. Behoorlijk bizar gedrag.

kempenaer | 03-12-17 | 03:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Memek | 02-12-17 | 22:37

Nee hoor. Ze probeert e.e.a. weer onder controle te krijgen. De arrogantie van de 'have not's' is te ernstig. En genegeerd. Het is echt tijd om zeikende te rijke OF
armlastige trollen hun mond te snoeren.

Waarom?

Omdat ze niet bezig zijn met de toekomst van mijn kinderen. Mijn kleinkinderen. Niet die van mij of mijn zusje.

Nee het zit thuis met kanker en loopt uit frustratie en woede de boel te verstieren voor mijn kinderen en mijn kleinkinderen. Waarom? Gewoon oude opa domme oom oude zeikerd syndroom. Op een feestje zou je vijf drankjes en ijsjes krijgen zodat je tenminste je bek hield.

De Koreaanse Slet | 02-12-17 | 22:54 | 3
-weggejorist-
SDI | 03-12-17 | 00:42

Qua reacties schrijven heeft u uw dag niet.
Geeft niet. Eeniegelijk, ik ook, gaat wel eens door het behang.
Sterkte nietemin, Evocatus

Evocatus | 03-12-17 | 01:58

@ sletje
Je vertrouwen in de regering is lachwekkend en zoals met alles wat je plempt op niets gebaseerd. “Feiten” roep je om de haverklap, maar je komt er zelf nooit mee.

kempenaer | 03-12-17 | 03:08

Hahaha DKS denkt dat er mensen zijn die proberen uit te zoeken wie er 20 jaar geleden uit de politiek stapte.
Het blijft mij verbazen dat dit duifje ook maar denkt bij de havikken te behoren. Maar aan de andere kant, psychopaten hebben ook een verwrongen eigenbeeld.

MarcS | 02-12-17 | 22:53 | 4
-weggejorist-
litebyte | 02-12-17 | 22:55

litebyte | 02-12-17 | 22:55

Veel meer heb jij niet te bieden 'litebyte' echt niet. Je kan niet eens uitleggen waarom. Dus je bent een jankerd.

De Koreaanse Slet | 02-12-17 | 22:58

Kijk, dat is havikvgedrag (proest) een volledig niets toevoegende tegenvraag.

MarcS | 03-12-17 | 09:14
▼ 1 antwoord verborgen

Er staan fouten in het stuk( iemand wordt de zus genoemd terwijl dit de dochter van Martin is), maar blijkbaar mag heb dit niet aangeven van Joris.
Is hier een reden voor? Graag antwoord.

Stripe Square | 02-12-17 | 22:52 | 1

Heb=ik

Stripe Square | 02-12-17 | 22:53

We doen er niet toe. Maar, zoals je al schrijft, money talks. En degenen die het geld naar binnen brengen zijn nog altijd de belastingbetalende burgers als u en ik. Burgers die steeds meer als citroenen uitgeknepen worden. Burgers die legaal beroofd worden van de financiele middelen om terug te vechten. Misschien moeten die burgers eens bij zichzelf te rade gaan, of ze nog wel mee willen werken aan hun uitbuiting. Money talks, zonder geld geen macht.

marcoplarco | 02-12-17 | 22:51
-weggejorist-
De Koreaanse Slet | 02-12-17 | 22:48 | 3

Als deze vrouw bij het beste hoort wat wij kunnen leveren om ons land te leiden, dan ziet het er nog uitzichtlozer uit dan ik reeds vreesde. Wat een tristesse.

kempenaer | 02-12-17 | 22:42 | 2

Ze is de beschermvrouwe van de technocratie - BV Nederland en past hiermee perfect in dit kabinet.

litebyte | 02-12-17 | 23:06

Het is armoe troef. Het is doodzonde dat de overheid vooral losers aantrekt die dramatisch beleid maken. Ze kunnen gewoon niet beter.

kempenaer | 03-12-17 | 03:03

Aardig stuk Feinman, maar het doorzeven van de terroristen tijdens de treinkaping bij de punt was een prima actie.

DonBasco | 02-12-17 | 22:41 | 3

Eens, het is leuk scoren maar mist de essentie van die zaak te enen malen. De Nederlandse regering vond dat er op dat moment een duidelijk signaal afgegeven diende te worden. Nadat Den Uyl de zaak nodeloos lang gerekt had (wilde zelfs een kooi met Molukse danseressen buiten de trein neerzetten en de kapers bij het verlaten van de trein laten 'grijpen - serieus waar). Zelfs de Commandant van de BBE werd radeloos van die gek. Uiteindelijk stemde Den Uyl met het BBE plan van de bestorming in, maar dan moesten de Starfighters wel wit geschilderd worden met 'politie' erop. Anders was het te militair. Van dit niveau is Kasja Ollodinges. Dom en wil haar zin hebben, of wild e zin van Brussel hebben. Want daar draait het hier in feite om. Juncker kotst van democratie en al helemaal van dat referendum. De Nederlandse politiek is allang geen baas meer in eigen huis, maar meer een verzameling buurtouders die dolgraag hun zakken in Brussel willen gaan vullen.

Hoe dan ook, dat militairen in de trein met de aangetroffen tegenstand, militaire dingen deden was en is iets waar wij vandaag de dag als politiek het nog maar zeer moeilijk mee hebben.

RenHoek | 02-12-17 | 22:52

Ik meen dat er geen één burger bij de actie is gesneuveld.

DonBasco | 02-12-17 | 23:31

Bij mijn weten, twee burgers.

RenHoek | 02-12-17 | 23:44

Meerderheid in de kamer. Zo werkt representatieve democratie. Helaas mijn aars.

dr Rechts | 02-12-17 | 22:37 | 1

Ik ben nog opgeleid met het uitgangspunt dat de meerderheid bepaalt, rekening houdend met de belangen van de minderheid. Het heeft er alle schijn van dat die bijzin niet meer van toepassing is in de huidige interpretatie van de "democratie". En nu gek opkijken dat grote deelgroepen van de samenleving zich niet gehoord voelen en als enige mogelijkheid nog het referendum zien. Als je dat afneemt, verwacht je dat al die niet gehoorde deelgroepen zich dan " ineens" koest gaan houden? Naief???

Winter_is_coming | 02-12-17 | 23:51

Trollonkreng gedraagt zich als een gekweekt misbaksel uit een feodaal tijdperk.
Hoe eerder dat mens haar politiek Waterloo vindt, des te beter.
Ik zal die dag de rest van mijn leven koesteren.

Memek | 02-12-17 | 22:37 | 1

Ze past perfect in dit kabinet, doet precies wat beleidsbepalers (dat is wat anders dan beleidsuitdragers) haar opdragen en ligt op (d)ramkoers.

litebyte | 02-12-17 | 23:10

Misschien leuk om een GEENSTIJL weddenschap te organiseren. Is Hollenkreng de eerste minister in dit kabinet die wordt weggejorist?

homieguerneville | 02-12-17 | 22:31 | 8

Als, theoretisch, als Rusland de NL politiek zo goed kan beinvloeden via nepnieuws, dan mag aangenomen worden dat de USA, UK, La France en China met hun kennis en middelenbdat veul beter kunnen. Zelfs zo goed dat ze een ander, zeg Rusland, als dader kunnen nepnieuwsen.
Het eerste wat sneuvelt in een oorlog is de waarheid. Blijkbaar zitten we midden in een koude oorlog!??

Winter_is_coming | 02-12-17 | 23:45
-weggejorist-
Hawk08 | 02-12-17 | 23:56

@homieguerneville | 02-12-17 | 22:31
Ik ga ervan uit. Ollongren als eerste weg, een dag later het hele kabinet. De nacht van Omtzigt!

Lewis Lewinsky | 02-12-17 | 23:56
▼ 5 antwoorden verborgen

Wie wind zaait zal storm oogsten.

NeedIsaymore? | 02-12-17 | 22:30

De hele materie gaat mij staatsrechtelijk boven de pet, maar mijn boerenverstand zegt mij dat iemand die zo neer kijkt op de burger niets te zoeken heeft in haar functie.

MickeyGouda | 02-12-17 | 22:19

Nee we doen er niet toe. Het is nood dat de burgers hun belastingen betalen en maar een beetje toekijken op politiek gebied. Zolang ze maar het braafste jongentje van de EU-klas kunnen blijven spelen. En dan het liefst zichzelf door een paar multinationals en banken laten paaien zodat ze na hun inhoudloze politieke carriere nog een leuk baantje krijgen. Moet je eens voorstellen dat de mkb'ers aan tafel willen met de regering om belastingafspraken te maken. Gaat nooit gebeuren ondanks dat het mkb de motor van de economie is. Vraag me toch altijd af hoe snel de burger serieus genomen worden wanneer 15-20% geen belasting meer afdraagt.

SchichtigeSpicht | 02-12-17 | 22:15

Overigens wel hulde voor het vasthoudende en kritische doorvragen van de NOSer, zie je niet vaak.

Gen. Maximus | 02-12-17 | 22:10 | 3

Inderdaad. Plus voor de NOS.

Príncipe | 02-12-17 | 22:21

Inderdaad die NOS jongen is een goeie!

homieguerneville | 02-12-17 | 22:28

Dan zal hij binnenkort wel ontslagen of weggepromoveerd worden. Kritische doorvragers houden ze daar niet van. Het zou me ook niks verbazen als politici een belletje plegen richting NOS: zeg, als jullie in het vervolg een andere sprekende pop sturen, dan gaan wij ons best doen voor die ontbrekende 60 miljoen, win-win.

quigg | 03-12-17 | 08:19
-weggejorist-
Stripe Square | 02-12-17 | 22:09 | 2

Rijke mensen doen alles om de hele wereld naar hun hand te zetten,dat is niet iets nieuws.Verder gaat die hele zogenaamde sleepwet gewoon ingevoerd worden.Totdat de slimme misleiders daar misbruik van gaan maken,dan gaan de machthebbers met spijt achterom kijken en dat zo gauw mogenlijk weer aanpassen.

kzegje | 02-12-17 | 22:09

Deze mevrouw doet het heel goed. Ze stond achter Van der Laan. Stad Amsterdam. En nu is ze minister. Heeft het heel ver geschopt. En we moeten nu toch weer 3 jaar wachten? Verkiezingen? Ongeveer. Prik me er niet op vast.
Dame heeft schijt. Straks, later, trekt ze wel weer bij. Als de verkiezingen weer komen.... Ze is duidelijk en strak. Flikker op met de mening van het volk. Ik sta mijn mannetje. Ze is duidelijk. Binnengehaald door Rutte. Ze doet het woord voor hem. Hoe de politiek denkt.
Mij verbaast het niets.....
Wachten tot de verkiezingen.
C'est la vie.
En OT: trots op Dokkum!!!!!!

sunshine&rain | 02-12-17 | 22:08 | 5

En waarom zou hij niet door een vice-premier worden opgevolgd?

RenHoek | 02-12-17 | 23:43

@Renhoek: niks is onmogelijk. Het zou wel een politiek novum zijn.

Winter_is_coming | 03-12-17 | 00:14

Klopt, maar we hebben meer nova gezien afgelopen jaar. Toekomst zal het leren, maar ik denk dat de kaarten geschud zijn.

RenHoek | 03-12-17 | 07:56
▼ 2 antwoorden verborgen

Zolang wij dezelfde partijen kiezen: NEE
Waarom zouden ze? Er is blijkbaar geen straf voor het bedriegen van je eigen achterban, dus negeer je hun wensen...

ZwarteDag | 02-12-17 | 22:06 | 1

Gezien het stemgedrag van de afgelopen jaren willen velen ook belazerd worden.

Rest In Privacy | 02-12-17 | 22:15

Op een gegeven moment keert de wal het schip, zolang de burger nog brood en spelen heeft hoeven ze daar in den Haag nergens voor te vrezen. En dat wisten ze daar maar al te goed. Echter dat zijn ze inmiddels ook vergeten door de BTW van 6 naar 9% te laten stijgen. De tijd zal het leren.

poisonivy | 02-12-17 | 21:58

Wat die Zweedse mevrouw doet, MAG! Het is wel ongewenst in een democratische staats. "lex posterior derogat legi priori" is de naam.

Yoo2621 | 02-12-17 | 21:57 | 5

Lewis Lewinsky | 02-12-17 | 22:09
Juist dat kan nu net niet, dan moet er toch in ieder geval een tweederde meerderheid zijn en na nieuwe verkiezingen alsnog een keer een gewone meerderheid. Kleuterschool staatsrecht. Kan dus ook.
Voor alle andere wetten volstaat de normale meerderheid. En als je kijkt naar bijvoorbeeld fiscale wetten is de meerderheid der nieuwe wetten ingediend om oudere wetten in te trekken en/of te veranderen, al dan niet met eerbiedigende werking.

Buerman | 02-12-17 | 22:47

@Yoo2621 | 02-12-17 | 22:36
Ik dacht even dat je je eigen citaat begreep, maar dat is kennelijk niet zo.

Lewis Lewinsky | 02-12-17 | 22:58

@mezelf: eerst gewone meerderheid en in tweede lezing tweederde meerderheid

Buerman | 02-12-17 | 22:59
▼ 2 antwoorden verborgen

De tijdelijke referendumwet is in 2002 ingetrokken door Remkes met een intrekkingswet, met de volgende tekst in de memorie van toelichting: "Nu het kabinet geen voorstander is van het instrument referendum, zou het ongerijmd zijn de Tijdelijke referendumwet nog van toepassing te laten zijn op haar eigen intrekking. Teneinde ieder misverstand daaromtrent uit te sluiten, wil het kabinet dan ook gebruik maken van de in het advies van de Raad van State geschetste methode om de intrekkingswet uit te zonderen van referendabiliteit, namelijk door toepassing te geven aan artikel 16 Trw. Dit is ook mogelijk, aangezien de inwerkingtreding van de intrekkingswet geen uitstel kan lijden; zij dient immers, zoals hiervoor reeds is opgemerkt, in werking te treden voordat gebruik gemaakt kan worden van de mogelijkheid een referendum over de intrekkingswet te houden." zoek.officielebekendmakingen.nl/dossi...

Het geluk was toen, dat het kabinet viel en de intrekkingswet vrij kort daarna werd ingetrokken door een D66-minister. Waarna het verdrag van Lissabon via die wet referendabel werd.

Binnen 6 dagen na dagtekening in de Staatscourant, moet er bezwaar aangetekend worden tegen de intrekkingswet - indien referendabiliteit daarin onmogelijk gemaakt wordt, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Dat bezwaar is er toen in 2002 niet geweest. Ollongren kopieert deze memorie van toelichting in haar intrekkingswet. Alsof het nu weer kan. Dat is niet zo.

tipo | 02-12-17 | 21:56 | 25

@tipo
Kudo's. Het kan niet vaak genoeg onder de aandacht gebracht.
Mijn aanvulling; lezen meelezende politici die ook al te lui waren om het associatie verdrag met Oekraine te lezen

toetssteen | 03-12-17 | 00:01

@Lewis Lewinsky | 02-12-17 | 23:54

Eens, ik vind dat het ook een dunne redenering is. Maar oolodinges denkt er denk ik anders over. De Kamer (FVD) zal in het geweer moeten komen hiertegen...

RenHoek | 03-12-17 | 00:09

Yanis Varoufakis zei in één van zijn interviews iets van: "de grootste angst van de EU-technocraten is een vooruitzicht dat GB zich na een paar jaar heeft hersteld en zichtbaar beter is geworden van die Brexit."

In dat geval is het hek van de dam en alleen al daarom moeten referenda binnen de EU asap een halt worden toegeroepen.

Met NL als één van de hoofdsponsors en trekpaarden van de EU en een zich langzaam maar duidelijk veranderend sentiment over die EU binnen onze landsgrenzen mag het natuurlijk niet zo zijn dat in de komende 5 tot 10 jaar een Nexit-referendum wordt gehouden. Het zou met de ervaringen van Brexit maar zo kunnen zijn dat het NL-volk er ook mee wil kappen omdat het van mening is dat een handelsunie ook volstaat. Voor de vierde/vijfde (?) keer de stem van het volk dan naast zich neerleggen zou wel eens de bekende "druppel" kunnen zijn.

Mijn idee: referenda moeten in NL worden verboden, niet op last van Brussel maar wel als uitkomst van de politieke analyse door onze regering en ministeries.

spinselsinjehoofd | 03-12-17 | 10:10
▼ 22 antwoorden verborgen

Het parlement, dat is de Eerste en Tweede Kamer. Inclusief dus, wat in bovenstaand stuk Senaat wordt genoemd. Dus iets dat door het parlement is, is dus door de "Senaat".

LibertasSimplex | 02-12-17 | 21:53

Als het aan die lesbische heks lag mocht iedere vrouw die dat zou willen (of van haar islamitische bezitter zou móeten) geheel gesluierd door ons land mogen kuieren.

eerstneukendanpraten | 02-12-17 | 21:50 | 3

Dat mag toch ook gewoon? Wat een oliedom reaguursel. Alleen om lesbische heks te kunnen zeggen?

DrumPiet | 02-12-17 | 22:07

Ook hier weer om onbegrijpelijke redenen de moslims er aan de haren bij moeten slepen, waarom?!

Stop daar gewoon eens mee, het is van een zelfde nutteloze en vervuilende droevigheid als het georeer van DKS

Newsflash, dit onderwerp heeft niets met de Islam van doen, ik herhaal, dit onderwerp heeft niets met Islam van doen.

En kom nu alstublieft niet met nog meer gezeik over de Islam. En als je over Joop begint zijt-ge-nun-homo-jongu

Hawk08 | 02-12-17 | 23:24

Hou eens op met dat moralistisch gezever, we zijn hier niet bij de moreel verhevenen van de islamknuffelaars van de Joop!

eerstneukendanpraten | 03-12-17 | 09:29

De hele Kamer heeft kunnen horen dat minister Ollongren de wet aan haar laars wil lappen. Jup. Minister. Wet. Laars. Lappen.
Ergo: Direct wegsturen. Geen andere optie is mogelijk.

De motie van wantrouwen moet kamerbreed gesteund worden. Hoofdelijke stemming, want een kamerlid dat haar niet wegzendt verdient de schandpaal.

Een minister behoort zich aan de wet te houden.

Lewis Lewinsky | 02-12-17 | 21:47 | 10

Lewis Lewinsky | 02-12-17 | 22:05
Dus als ik je nu goed begrijp moet een minister opstappen omdat ze iets heeft gezegd dat nonsens is? Echt? Draaf je niet een beetje door. Iets zeggen is nog geen feitelijk handelen. Wacht eerst eens af wat het voorstel inhoudelijk gaat worden.

Buerman | 02-12-17 | 23:15

Zeg, Buerman | 02-12-17 | 23:15, jij bent een stuk intelligenter dan mij (zie je wel, ik weet niet eens dat het "dan" ik is). Vind jij nou echt dat een minister die zegt de wet te willen overtreden kan aanblijven? Eerlijk zeggen.

Lewis Lewinsky | 02-12-17 | 23:33

Lewis Lewinsky | 02-12-17 | 23:33 Ben het niet altijd met je eens, maar aan intellectuele vaardigheden ontbreekt het niet. En ja, ik moet er om lachen, want jij weet donders goed dat het niet gaat gebeuren. En nogmaals, ze kan de bestaande wet simpel ontwijken door in haar voorstel een bepaling op te nemen die het mogelijk maakt om het raadgevend referendum te omzeilen. Dat is niet de wet overtreden.

Buerman | 03-12-17 | 00:56
▼ 7 antwoorden verborgen

Warrig stuk

Elmauro | 02-12-17 | 21:47 | 1

"Hou eens op om ons te negeren of je krijgt een burgeroorlog"

Zo, snap je het nu?

Opslag Medium | 03-12-17 | 08:37

Wees eerlijk. Het grootste probleem wat mensen hebben, en ik zeg nog steeds mensen, is dat ze (Kajsa Ollongren) een havik-style heeft als het gaat om onzin. Ik weet dat menig aluhoedje met angstige gedachten ergens in een rukbunker zit. Maar laten we eerlijk zijn. Dit is een probleem dat we te lang hebben genegeerd.

Want ook deze aluhoedjes zijn mensen. Rutte zei het al: 'ook de mensen die niet kunnen meekomen met de maatschappij hebben een stem'

Ik vind dat wel een gave hand naar de aluhoedjes. Maar er blijft een heel belangrijk ding. En dat heet feiten. Sterkte ermee.

De Koreaanse Slet | 02-12-17 | 21:47 | 7
-weggejorist-
Hawk08 | 03-12-17 | 00:57

Meestal begrijp ik u wel en het verhaal van duiven en havikken is mij ook bekend, maar het blijft een warrige reactie + een uitleg die niet echt verder helpt.

Dat u bekent twintig jaar als havik in de politiek gezeten heeft helpt hier natuurlijk ook niet echt, draagt niet bij aan mogelijke waardering door medecommentatoren.

Maar welke geneesheer begeleidde u bij het bestrijden van uw sociopathische instelling. Kennelijk lukte het, om het enigszins onder controle te krijgen, want u bent uit de politiek.
Proficiat, Evocvatus

Evocatus | 03-12-17 | 01:33

Sjonge, sletje, jij bent echt de weg kwijt. Je slaat alleen nog maar wartaal uit. Ollongren is middelmatigheid uit het D’66 potje en daar zit sowieso niet veel soeps in.

kempenaer | 03-12-17 | 02:54
▼ 4 antwoorden verborgen

Ach als men maar elk jaar op verkansie kan en een nieuwe televee kan kopen gaat het toch prima hier, niet dan? *facepalm in 3...*

grhd | 02-12-17 | 21:46

Nee, we doen er niet toe. Nooit gedaan ook. We financieren het systeem door middel van arbeid. Als moderne slaven. We staan er bij en kijken ernaar. Als echte welvaartsstaatburgers is er geen ruggengraat of vechtlust meer. NL is de proeftuin van de EU geworden, net als Zweden. Jammer, ik denk niet dat het er leuker op wordt.

Pedronegro | 02-12-17 | 21:45

Wanneer komt er een wet, dat je vakkennis met betrekking tot je departement hebt? Aan te tonen met diploma's en praktijkervaring in de burgermaatschappij.
Ik mag ook geen hijskraan bedienen zonder kraandrijverdiploma.

Bijtendehond | 02-12-17 | 21:44 | 3

En uiteraard dat mens de dubbele nationaliteit ontnemen, persona non grata verklaren en een rotschop onder haar kont richting Zweden.

Bijtendehond | 02-12-17 | 21:45

Je zou mij moeten zien als gynacoloog. Beter van niet.

Kruisruiker | 02-12-17 | 21:46

Kruisruiker | 02-12-17 | 21:46
Vindt mijn vrouw, gynaecologe met pensioen nou ook.

toetssteen | 02-12-17 | 22:59

Het gaat nog wel ietsje beter als in Noord Korea.
Dat dan weer wel.

Kruisruiker | 02-12-17 | 21:40 | 1

Nou... ook gaat het hier, nog steeds, beter dan in Zuid Korea. Daar hebben ze een avond klok, alles wordt gecontroleerd wat op internet getikt wordt. En je kan sowieso niet anoniem internetten.

Príncipe | 02-12-17 | 23:24

Nee Feynman we doen er niet toe,maar daar was ik al een tijdje achter.

miko | 02-12-17 | 21:37

Nee, eigenlijk niet. En hebben we ook nooit gedaan.

broodje gezond | 02-12-17 | 21:37 | 2

Het meerendeel van politiek Nederland is als de dood voor de navolging van Brexit... zonder een bindend referendum hier, zal dit nooit gebeuren in Nederland... einde verhaal...

enjroe | 03-12-17 | 01:27

Yanis Varoufakis zei in één van zijn interviews iets van: "de grootste angst van de EU-technocraten is een vooruitzicht dat GB zich na een paar jaar heeft hersteld en zichtbaar beter is geworden van die Brexit."

In dat geval is het hek van de dam en alleen al daarom moeten referenda binnen de EU asap een halt worden toegeroepen.

spinselsinjehoofd | 03-12-17 | 09:44

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl