Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

DEBUNK: 12 x NEPNIEUWS over Zwarte Piet

we zien je boobies

Hallo mensen van RAL9005 tot RAL9010, en alles daartussen in. Mocht u vandaag naar het bibberkoude en regenachtige Dokkum (FRL) afreizen om in dit schitterende Sinterklaas-weekeinde te gaan protesteren tegen Onze Grote Zwarte Vriend alsook zeer gewaardeerde FTE van Sint-Nicolaas, dan toch nog even deze 12-voudige DEBUNK van Arnold-Jan Scheer & Team tot u nemen. Scheer is van de school dat Zwarte Piet een pan-europees voorchristelijk figuur is, die al eeuwen van Balkan tot Iberië, van polder tot fjord, van zand tot zeeklei Europeanen de stuipen op het lijf jaagt in december. Op de website wildgeraasdefilm.nl staan twaalf bunkerharde debunks over Zwarte Piet, die almaar ondersneeuwen in den jaarlijksen schreeuwdiscussie (spiegeltje). Verplicht leesvoer voor iedereen, van al dan niet kleur. En nu we toch uw aandacht hebben. De crowdfund voor de razendinteressante documentaire Wild Geraas 2.0 kan nog wel wat pepernootjes gebruiken. Strooien kan HIERRR. Dankuwel. Oh, en dan nog dit. Een starnakel mesjokke FB-oproep.

Opgepast witmensen. Ga niet dansen in Dokkum!

priet proet wiehoei boing boing

Reaguursels

Inloggen

Dat ze ook maar het onderscheid aanpakken tussen bruin en wit brood en het polariseren ervan. Wit zou minder goed zijn dan bruin en altijd in aparte schappen!

papieren tijger | 03-12-17 | 13:11

zwarte piet heeft niets met racisme te maken anders was hij wel verboden

ogeon | 03-12-17 | 08:42
-weggejorist-
Der Paulie | 03-12-17 | 02:22

Het volhouden van 'n oncontroleerbaar verhaaltje met grote stelligheid is 'hoe je 'n godsdienst maakt'.
Zo'n stelsel van wrakhout vormt 'n vlot, waaraan de innerlijk verkreupelden zich als drenkelingen vastklampen.
En zolang men die geestelijk daklozen niet iets beters biedt, zullen ze zich vast blijven klampen aan wat hen als drijfhout 'n frame biedt, de wereld te kunnen bekritiseren.
Linkse verliezers steunen daarom de zwarte-piet-discussie.
Zwarte importmensen steunen als ontwortelden daarom de zwarte-piet-discussie.
Niet omdat ze de rationele argumenten tégen de anti-zwarte-pieten niet begrijpen, maar omdat ze bij het erkennen van de foute anti-zwarte-piet-discussie, daarna weer met 'niks' overblijven.
Waarmee zijn lege vaten tevreden te stellen (?), eh, eigenlijk met alleen maar zich tegen 'iets' kunnen keren; want ze hebben hun slachtofferrol nodig; om daarmee te kunnen schreeuwen, en, vooral om tegen hun mede-slachtoffers te kunnen zeggen, dat de schuld voor hun lege-leven bij de anderen ligt.
Hoe weten we dat zo'n psychologische analyse klopt (?), nou, daar hoef je slechts 't karakter van de discussie mee te onderkennen.
Er wordt bezwaar gemaakt tegen 'n symbolisch verzinsel; Zwarte Piet.
Door 'dat Zwarte Piet verzinsel bestrijden met een ander verzinsel'.
Het is 'n symbolische 'godsdienst' strijd.
De ene 'godsdienst' is dus de (aanprijzende) verzonnen mythe over 'n Zwarte Piet.
De andere 'godsdienst' is een (afwijzend) verzonnen definitie van het 'racistische kwaad, in stand gehouden door de slechte witte man'.
Bestaan er manieren om godsdienstige mythen uit te schakelen (?); ja en nee.
Wie z'n innerlijke verkreupeling kan verwijten aan 'iets' qua oorzaak buiten hemzelf, zal nooit afstand willen doen van zo'n prachtig excuus om niet ter verantwoording te hoeven worden voor 't falen in eigen leven.
En omdat de linkse idealisten, en de zwarte importmensen gemeen hebben, dat ze alsmaar ervaren, achter te blijven bij de maatschappelijk geslaagde 'blanken; (de witte man)', blijven ze aan diens 'white privilege' zeggen, 'dat dát de reden is waarom zij alsmaar niet slagen'.
Het innerlijk verkreupeld zijn biedt immers 't voordeel, beter / verontwaardigd te kunnen bedelen, als anderen je dat aandoen. En hoe meer rationeel de blanken hun best doen niet te discrimineren, hoe meer het verwijt richting de blanken irrationeel zal worden; *want hun verwijt moet in stand blijven*.
Godsdiensten zijn rationeel prima te weerleggen.
Godsdiensten zijn irrationeel alleen maar te ontmoedigen, door 'de heilige ernst' van boosheid over discriminatie, als belachelijk ridicuul te maken.
De behoefte van de zwarte importmensen aan zo'n irrationele godsdienst-strijd is natuurlijk ook nog met 'n beter alternatief tevreden te stellen: dat we de zwarte importmensen gaan prijzen om hun volgehouden ernst.
Cynisch en sarcastisch natuurlijk, maar ook serieus-ernstig en oprecht; én ontmaskerend!
Laat ik het anders zeggen en hier even voordoen.
"Hup links teleurgestelde wereldverbeteraars; en hup zwarte importmensen; ik vind het heel knap hoe jullie kunnen blijven menen, dat met de eventuele verwijdering van Zwarte Piet, een belangrijke stap wordt gezet in de strijd tegen racisme, discriminatie, en tegen ontkenning van de slavernijhistorie en zo. Eh, zelfs als Zwarte Piet niet meer bestaat, wat wordt dan jullie volgende doel om te verwijderen of te verbeteren (?); zullen we alvast een lijstje opstellen (?); ik heb 'n paar goede ideeën om ook voor op te komen: 1e bestrijden van één-ouder-gezinnen; 2e bestrijden van geweld tegen vrouwen; 3e en positief; het volgen van extra studie en extra opleidingen om te willen werken; zodat eer gelegd kan worden je eigen geld verdienen.”
Heus, met dit extra positieve programma, zal de weerstand tegen al die discriminatie, en al dat verborgen racisme, smelten als sneeuw voor de zon.
Ik stel voor, bij elke demonstratie tegen Zwarte Piet, óók borden mee te dragen voor huwelijkstrouw; en voor #metoo tegen zwart-mannen-geweld; en voor toegang bij scholen en extra opleiding. (geen grote schooluitval meer) Ik voel zomaar aan, dat die actiepunten heel erg zouden bijdragen aan de strijd tegen racisme en discriminatie, en wie kan daar nou tegen zijn?
Eh, als ik nog één zwart medemens tegenkom, of één linkse wereldverbeteraar, die het daar niet helemaal mee eens is, dan weet ik; 'oh, kijk, nu blijkt dat we te maken hebben met hypocriete wereldverbeteraars'.

Der Paulie | 03-12-17 | 02:22 | 1

Excuses voor deze tekst van mezelf.
Te lang. Te onduidelijk. Slecht uitgewerkt.
Het idee er achter was wel goed.
Maar ja, wat kóóp je daarvoor.

Der Paulie | 03-12-17 | 08:32

zullen we als zwarte piet gezinden, volgend jaar heel sinterklaas een jaartje overslaan? eens kijken hoe snel de middenstand dan weer staat et springen om zwarte piet!

Henk P | 03-12-17 | 01:07

Het blijft toch een raar fenomeen: mensen die zeggen te streven naar een inclusieve samenleving, die zich vervolgens voorstaan op hun kleur, afkomst en exclusiviteit.

ristretto | 03-12-17 | 00:27

Dus.... Waar kan ik met voorbedrukte formulieren aangifte doen tegen racisme, belediging en haatzaaien?

elco485 | 02-12-17 | 23:25

Dit is toch echt om te kotsen. Wat een volk, man man man.

Koen777 | 02-12-17 | 23:22

Voor mensen die strijden tegen discriminatie is dit toch een zeer rascitische oproep: je wordt vanwege je kleur opgeroepen je anders te gaan gedragen. Af gezien van het kromme Nederlands, is het heel typerend dat je die actievoerders dus niet zwart mag noemen maar zij noemen iedereen wit. Zooitje hypocrieten. Was vandaag bij het sinterklaas judotoernooi van mijn zoon. Met speciale gasten: zwarte piet in vol oornaat zoals zij er uit zagen voordat deze werkloze idioten begonnen te schreeuwen. En daarna naar Deventer waar door heel de stad zwarte zwarte pieten feest hadden. Vanwege de intocht van Sinterklaas. Wat is het toch fijn om in de provincie te wonen.

loser | 02-12-17 | 20:36
-weggejorist-
demaup | 02-12-17 | 19:54

Die anti-pieten en de Stichting Nederland Wordt Beter streeft ernaar om zichzelf in 2025 op te heffen. Tot die tijd blijven ze doorgaan met etteren en zuigen.
Op de website kun je lezen waar ze tegenaan zullen blijven trappen.
Tot die tijd leven en teren ze op subsidie. Oh ja..... u mag ook geld schenken om uw ondergang te bekostigen. Wat Dokkum betreft: zielige vertoning!!
www.nederlandwordtbeter.nl/

demaup | 02-12-17 | 19:54

Kom net terug van een Zwitserse kerstmarkt met bezoek van sammiklaus en zijn 2 schmutzli’s. Met de Zwitsers nog ff over de zwarte piet discussie in Nl gesproken. Die stonden met hun ogen te rollen. Konden die crap niet geloven.

Zatkniss | 02-12-17 | 19:48

En ook de Bijenkorf op de Dam heeft de Zwarte Pieten in de ban gedaan. Daar stond ik jaren geleden samen met mijn moeder naar de Pieten te kijken. Zo mooi en groot met al die pakjes op hun rug klommen ze langs de touwen naar boven en naar beneden. Ik stond er ook met mijn eigen dochter. Zij zal er niet staan met haar kinderen. Voorbij, voorbij, o en voorgoed voorbij.

medusa324 | 02-12-17 | 19:41 | 2

Helemaal gelijk. Op de roltrap. Mijn halfbloedjes (ik zeg het, omdat de malloten het ook hebben over wit en zwart), vonden het ook altijd geweldig. De Bijenkorf. Maar het mag tegenwoordig niet meer. Die malloten begrijpen niet, dat ze het verpesten voor de rest van samenleving. Lekker vasthouden aan het slavernij gebeuren. Vroeger.
Te belachelijk voor woorden.
Mijn kindjes hebben ook een kleurtje, maar zwarte Piet racisme? Hoe dan?
Die malloten, in bus a 150 man, spreken echt niet voor heel Amsterdam. Het speelt niet eens in Amsterdam. Het speelt in de hoofden van die 150 malloten. Verdienmodel.
Toch wel knap, hoe ze iedereen meekrijgen.
Heeft u die 200 T-shirt BNN'ers gezien in Dokkum? Rillend van de kou?
Animo was rond de 6 a 700 mensen. Vandaar politie inzet.
Wat een aanfluiting, zeg.
Men kan zich beter zorgen maken, over wie allemaal de oudjes overvalt en winkels. Wie oververtegenwoordigd is op Opsporing Verzocht. Ipv zorgen maken over racisme.
Is maar mijn mening, hoor.
Speciale noot voor Jerry: maak je druk over de kindjes van Ghana. Nu en tegenwoordig.
Voor Kevin ook: wat ga jij doen rest van het jaar?
En voor Anousha/Anna: je kind komt racisme tegen? Flikker op. Je kind komt pesten tegen. Net zoals mijn kinderen en net zoals iedereen.

sunshine&rain | 02-12-17 | 22:37

@sunshine&rain
" Je kind komt pesten tegen. Net zoals mijn kinderen en net zoals iedereen. "
Rake opmerking. Goed gezien.

druipsmurf | 02-12-17 | 23:57

Zouden de SJW's weten wie Martin Luther King is? Laat staan weten waar die voor stond? Ik geef een hint: hij heeft nooit geroepen Black Live Matters.

H.Teeuwen | 02-12-17 | 18:24 | 3

B.T.W. sterk staaltje racisme van dat Reason against(?) Racism verzoek. Weten ze wel wat racisme is?

H.Teeuwen | 02-12-17 | 19:02

Natuurlijk weten ze dat. Iedere blanke weet wie King was. Het grappige is: als negers hem al kennen denken ze dat het een blanke was.

Pierre Tombal | 02-12-17 | 21:14

Ben d'r behoorlijk klaar mee. #whitelivematters2

Swonchek | 03-12-17 | 08:05

Zag zojuist dat het Staatsjournaal zijn uiterste best heeft gedaan om die weinige helper whiteys die zijn op komen dagen uit beeld te houden. Waarschijnlijk advies ingewonnen bij degenen die het privilege hebben om bij de optredens van The Rolling Stones de beeldregie te doen doen en daarbij de opdracht hebben om die zwarte bassist stelselmatig uit beeld te houden.

Schoorsteenveger | 02-12-17 | 17:13 | 2

Kom me Spaghettimonsterverdomme niet aan the Stones.

getzappad | 02-12-17 | 17:36

getzappad | 02-12-17 | 17:36
Hoort die bassist er nou bij of niet? Ik hoor 'm wel maar zie 'm nooit.

Schoorsteenveger | 02-12-17 | 17:53

Is er midden op de Afsluitdijk geen mooie afrit die in zee, de wadden verdwijnt?

Zou mooi zijn wanneer de bussen die afrit moeten volgen.
Verder, wat een triest volk van klagers, deugers, lange tenen en selfkickers, vooral veel zonder echt werk, wel met subsidie cq overheid en mediabaantjes. Vooral veel zelfbenoemde mediafiguren want blogje etc. Het schuim der natie.

Moneytron | 02-12-17 | 17:08 | 1

Vanuit Duivelsdrekt is via de polder handiger. En iedereen mist Almere of Lelystad als je een van die dijken doorsteekt.

Shoarmamasutra | 02-12-17 | 21:19

Zijn de malle 'Harries' van ene Geourgina Verbaan al gesignaleerd?

Der Paulie | 02-12-17 | 16:42 | 1

Als ze op dit moment stijf zijn, is het waarschijnlijk niet van de kou.

Schoorsteenveger | 02-12-17 | 16:46

Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, maar vandaag heb ik het voor
het eerst gehoord, afro-nederlander. En de man klaagt over segregatie.

getzappad | 02-12-17 | 16:19 | 1

Ik dacht dat hij het over Avro leden had.

Shitshake | 02-12-17 | 17:30

Tis dat ik denk dat clupje volslagen marginaal is en op geen enkele wijze de Antilliaanse / Surinaamse mensen hier in Nederland vertegenwoordigen maar moseskriebel! Wie schrijft dit soort teksten? Even los van de zorgvuldig gecultiveerde haat die hier aan ten grondslag ligt loopt deze, met veel uitroeptekens versierde woordenbrij over van fascistische minachting, zelfs voor de untermenschen die zich solidair tonen met deze enge / sneu fascistjes. Maar goed, da's Nederland december 2017. Ik geloof 't verder wel. Ik wens iedereen in elk geval 't aller aller beste toe!

Ales | 02-12-17 | 16:16

Het neutrale ANP: "Naar schatting 300 anti-pieten demonstranten..." .... "ze zijn met twee bussen...". Proest, per bus 150 personen, vast en zeker driedubbeldekkers. :-)

pissebed | 02-12-17 | 16:04 | 1

Grappige is, dat die Robertson op FB altijd floreert in de maand december. Er waren wel 6 a 700 mensen geïnteresseerd. Verschillende stichtingen. 200 BNN'ers ook nog. Vandaar politie inzet. Wat is er uiteindelijk naar toe gegaan? Niks.
Wel mooi, dat ze hun woordje hebben kunnen doen. Even 2 uurtjes de tijd. Zoals het hoort.
Punt blijft: Niet tijdens Intocht. met al die kinderen.
Roberson heeft ook altijd alles in het engels. Voor abroad. Want je weet toch, Zwarte Piet is black Pete en het hele geleuter er achteraan.
Robertson is vanavond weer filmpjes aan het monteren. Want hij heeft vast wel dingetjes gevonden, hoor. Hij had geen live stream, maar oude filmpjes, uit voorafgaande jaren. Het getrouwtrek uit en in bus. Toen ze niet wilden luisteren naar politie. Maar ze hebben nu netjes geluisterd. Hun woordje gedaan. Net zoals kleine kinderen. Die lopen te drammen.
Ik vind helemaal mooi.

sunshine&rain | 02-12-17 | 17:18

Jongens en meisjes al vallen uw vingers en tenen er af, niet dansen of klappen!

Wees gerust in het feit dat frostbite U lokaal wat zwarter zal maken voor de volgende demonstratie!

*Klappen met frostbite vingertjes voor de camera is wel toegestaan wanneer zij goed zwart zijn geworden, dit tbv de dramatisering en het editen achteraf van de DVD die binnenkort beschikbaar komt voor maar 35 Euro ex BTW.

Lionfromzion | 02-12-17 | 16:03
-weggejorist en opgerot-
p17266141 | 02-12-17 | 15:35

Heb net ff gekeken naar de demonstratie in Dokkum. Wat een zielige vertoning.
De een na de andere spreker spreekt voor eigen parochie. De toehoorders zijn de actievoerders zelf en anderhalve nieuwsgierige inwoner van Dokkum die ook wel eens wil zien hoe een demonstratie er van dichtbij uit ziet.
De actievoerders zijn gezamenlijk vanuit het westen met angst en beven naar Dokkum gekomen, spreken elkaar daar koukleumend toe, en rijden straks weer gedesillusioneerd gezamenlijk naar het westen terug, elkaar ondertussen met opbeurende woordjes voor de gek houden hoe geslaagd de demonstratie was
Wat een idioten.

Alco-de-Holist | 02-12-17 | 15:03 | 2

Ik heb nog geen enkele "influencer" gezien. Die kijken wel uit, die gaan écht niet in de kou staan! Dát laten ze aan het "voetvolk" over. Om misselijk van te worden.
Wél een grote mond op TV (lekker warm) maar voor hun "idealen" de kou in?
Echt niet!

demaup | 02-12-17 | 15:33

Ik zit het net ook te volgen.. Je ziet echt dat die mensen onze hollandse cultuur hoog in het vaandel hebben.. Het is een waar hollands volksfeest inclusief jordanese meezingers.. oh wacht.. integratie op en top.

p17266141 | 02-12-17 | 15:33
-weggejorist-
p17266141 | 02-12-17 | 14:57

Pff. Ik houd t bij lekker voorlezen. Ik kies wel veilig voor Sneeuwzwartje en de 7 andersgegroeiden.

Shoarmamasutra | 02-12-17 | 14:56 | 1

Roetzwartje zul je toch bedoelen? (Ook sneeuw is nog steeds wit, helaas)

SaintNick | 02-12-17 | 15:37

Hadden we dat eeuwenoude Sinterklaas feest met moeite omgebouwd tot een rabiaat racistische uiting van de witmens, en nu wordt dat hele feest door Blackface overgenomen.
Cultural appropriation! Geef je racisme een eigen vorm, en jat het niet van de witmens!

Schoorsteenveger | 02-12-17 | 14:55

Sta je daar als zwarte met al die witte mede demonstranten om je heen. Lukt het je weer niet de witte mens op zijn plek te zetten. Dank zij deze zielenpieten herleeft het denken in wit vs zwart weer. Na jaren geleerd te hebben dat alle mensen gelijk zijn blijkt dat toch anders te zitten. Zo leer je weer eens wat bij.

frank123 | 02-12-17 | 14:44 | 1

Hoe verscherp ik de controverse tussen wit en zwart?
Nou, zo, dus.

mallekater | 02-12-17 | 14:48

Ik stond nog best open voor een gesprek over Zwarte Piet, had er in den beginne ook nog wel begrip voor. Maar dat hebben dit soort zaken en "koop mijn boek, koop mijn boek, nee ik laat je niet uitpraten want ik heb een boek te koop" Nzume wel redelijk om zeep geholpen.

Persoonlijk maal ik niks om de kleur van Piet, mijn kids interesseert het geen hol ben ik achter gekomen en dus mij ook niet. Maar ik weet 100% zeker dat als Piet weg is er wel weer een ander heilig huisje klaar staat waar ze tegenaan willen schoppen. Dus nee, laat maar zwart, klaar mee.

Menage00 | 02-12-17 | 14:38 | 1

En daarbij , die parasitaire import bagger gaat hier niet bepalen wat wel en/of niet is toegestaan.

Dirty-Harry44 | 02-12-17 | 17:30

Denk er om, goor wit tuig, we verwachten wel dat je je muil houdt wanneer jij voor onze rechten komt meevechten.
Stomme witten.
Die muil trekken we zelf wel open.
En jullie houden die scheur dicht.
DENK er om.

mallekater | 02-12-17 | 14:36

Kortom: zelfs dat kunnen ze niet.

teevee | 02-12-17 | 14:36

Sponsort Unilever/Unox nog de erwtensoep voor dit zooitje verwarden?

Rest In Privacy | 02-12-17 | 14:26

Een blikje in een intense zieke geest. De corporate progressives hebben rare vrienden/kostgangers

Rest In Privacy | 02-12-17 | 14:23

www.youtube.com/watch?v=Ul0boh9OtOM

Frank Boeijen had ooit een liedje over zwart-wit denken,
De tekst is van toepassing op alle kleuren, maar dat zullen die extreemlinkse narcistische racisten wel weer niet (willen) begrijpen

Bijtendehond | 02-12-17 | 14:15 | 2

Ik verstond altijd "Denk niet wit, denk niet zwart, maar in de kleur van je haard." Wij hadden thuis een grijze kachel, dus dat klopte dan perfect.

Schoorsteenveger | 02-12-17 | 14:33

denk niet wit, denk niet zwart, maar in de kleur van je haat. Dat zong hij toch?

De Treinende Rechter | 02-12-17 | 18:35

De cirkel is rond. Jarenlang gezever over vermeend racisme heeft geleid tot identiteit politiek. En dat heeft weer geleid tot ultieme segregatie tussen groepen. Je "mag", als je qua DNA in de "witte" groep zit, niks doen wat een andere kleur eerder zou hebben gedaan. Bijv rastahaar, een bananenrokje, indianentooi, rijsthoedje, allemaal VERBOTEN. EN onze eigen cultuur of geschiedenis mag ook niet worden beleefd van regressief links want die is diep racistisch en gewelddadig. Het is tijd dat men dit soort cultuurmarxisten gaat negeren. (pun intended)

1nfidel | 02-12-17 | 14:10 | 2

Ik raad iedereen aan om het college "Identity politics and the Marxist lie of white supremacy" tot zich te nemen. Toespraak van Jordan Peterson, meer dan tweeëneenhalf uur in één ruk, 3 november j.l. in Vancouver.

Schoorsteenveger | 02-12-17 | 14:27

White privilege is the privilege to work and pay taxes for non-whites, so they can spend their time attacking the white privileged.

NV_2017 | 02-12-17 | 13:53 | 2

Hear hear.

Rest In Privacy | 02-12-17 | 14:00

Nice.

Laag_opgelijdt | 02-12-17 | 14:01

White privilege bestaat niet. Black privilege wel, dat is overduidelijk.

Alpengeist | 02-12-17 | 13:49

Ik heb die Krampus legende nog eens opgezocht. Vroeg-19e eeuwse duivelsbok van wie het idee van een reiskorf voor stoute kindertjes en de roe komt. Dat hij een tong van een halve meter had is verzonnen door moeders met echtgenoten die beffen viesch ende zondigh vonden, en zo kwam mamma tussen haar zwangerschappen door alsnog aan haar trekken.
Krampus had geen Moorse slaven. Jammer hè, mevrouw 100, en alle anderen die Sinterklaas volledig uit de Nederlandse geschiedenis willen poetsen? Het liefst met ongebluste kalk.
De eerste daad in de vernegering van Nederland: opzichtig luieren en de Kruiskade vermarijuaniseren.
Het tweede: een staatsgreep verrichten en elke withuid opsluiten in strafkampen Texel en Vugt.
Wat wordt het derde? Ik verwacht dat ze allemaal de overstap naar de islam gaan maken. Het ultieme ontvolkingsterreurmiddel.
Ik durf nu al niet meer te zeggen dat de tabberd van de Sint op een djellaba lijkt.

dedeurs | 02-12-17 | 13:48

Zolang het om witte mensen gaat, voel ik me niet aangesproken.
Maar ja, ze hebben wel een punt. Die pierrots zijn toch altijd van die irritante aandachtshoeren.
Het is verdomme wat zeg... De enige groep mensen die in modern Nederland nog stelselmatig discrimineert op basis van ras en huidskleur zijn de verwarde identity politics aanhangers vanwege zelf veel aandacht -en een verdienmodel- nodig.

Rommelende Onderbuik | 02-12-17 | 13:45

Het wachten is op de eerste Anti zwarte piet Jihadi.
Zo 1 die hardcore terugverlangd naar een lemen hutje in de woestijn,weinig water en een,medicijnman en geen geld,.... oh wacht!

Rest In Privacy | 02-12-17 | 13:42

Het gaat hun niet om witte mensen! Wijs elkaar daar op!

xtree | 02-12-17 | 13:40

En dan zijn er nog blanken die achter zo'n racistische klapmongool aanlopen.. Ik vraag me oprecht af wat er aan hun mankeert.

We kunnen een verschillende mening hebben, maar als je niet ziet hoe iemand jou als blanke eigenlijk als minderwaardig ziet vanwege je huidskleur (deze man/vrouw/onzijdig zet blanken duidelijk op het tweede plan) dan ben je of debiel of heb je enorme zelfhaat.

Datmagniethe | 02-12-17 | 13:37 | 1

Niet alleen dat. Er wordt in de States (en het begint hier nu ook al) met regelmaat door zwarten geroepen dat ALLE blanken inherent racistisch zijn. Dat het in hun DNA zit en dat ze er niks aan kunnen doen. Kortom, wat u als blanke ook doet, het is per definitie racisme want het zit in uw DNA. Vervang nu het woordje "blank" eens door gelijk welke andere etniciteit en de pe0p zit aan de industrieel formaat ventilator. Die FB oproep is ongezouten racisme van het zuiverste water. Die blanke deugers die er als een malle achteraan rennen hebben de gehele Bijlmer aan beton voor hun domme verstand zitten dat ze het niet zien.

Sjefke7807 | 02-12-17 | 16:41

In de bus naar Dokkum. Niet allemaal door elkaar gaan zitten. De witte moeten achterin plaatsnemen. Tijdens de demonstratie moeten de witte mensen achteraan gaan staan. Racisme ten top.

Laag_opgelijdt | 02-12-17 | 13:36

De demonstratie, zoals voorgesteld door Reason against Racism, brengt lettelijk alles maar dan ook alles, tot in de kleinste details, in praktijk wat het Sinterklaasfeest wordt aangewreven. De 'helper whitey' wordt hier tot ondergeschikte gemaakt, tot slaaf die niet mag dansen en zelfs zijn mond niet open mag doen, zich niet mede mag delen. De 'helper whitey' moet zich onderwerpen aan Blackface de leider, Blackface de baas, Blackface de hoofdman. Whiteface is knecht, moet doen wat hem door Blackface wordt opgedragen, moet zich dom houden.
Zoals de waard is vertouwt hij zijn gasten. Blackface laat hier zien hoe die hele hetze tegen een traditie een kwestie van projectie is, hoe de eigen diep gewortelde ideeën over heersen en overheerst worden aan de ander opgelegd worden. Sinterklaas houdt Blackface een spiegel voor, confronteert hem met zijn eigen tekortkomingen, zijn eigen miezerigheid. Blackface wil geen medeburger worden, wil racisme niet van zich afwerpenm Blackface wil Blackface blijven en anderen het recht op zwart, al is het een beetje schmink tijdens een feestje, ontnemen.

Schoorsteenveger | 02-12-17 | 13:26 | 7

stampertje85 | 02-12-17 | 14:07
Dat heet ressentiment. De sterkste emotie.

Schoorsteenveger | 02-12-17 | 14:31

ChatBot | 02-12-17 | 14:25 Heb dat al vele keren bekeken, en ik weet nog
steeds niet of dit een hele goede sketch is, of dat het echt is. Maar 1 ding is
zeker, het is absoluut hilarisch.

getzappad | 02-12-17 | 16:37
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
PijlVader | 02-12-17 | 13:14 | 1

Zag zojuist op Comedy Central een herhaling van één van de Daily Show-afleveringen. Schijnt een tv-programma te bestaan waarin een neger voor andere negers nagaat waar ze vandaan komen, wie hun voorvaderen zijn,. Eerste insteek was dat hiermee op dramatische wijze in kaart gebracht kon worden via welk slavenschip de voorouders van die-en-die door enge witmensen naar Amerika ware gehaald. Maar naarmate het programma langer draait, zijn er steeds minder zwarten die, om het maar zo te zegen, geslachtofferd willen worden. want wat blijkt? Te veel voorouders zijn niet zwart! En dan blijkt een zelfverklaarde zwarte voor zoveel procent wit te zijn, en dat kan niet natuurlijk! Men is bang zijn "blackness" kwijt te raken door zijn voorgeschiedenis op tafel te gooien.
Leg deze angst om niet zwart genoeg te zijn naast deze "Reason against Racism"-tekst en je ziet wat er aan de hand is.

Schoorsteenveger | 02-12-17 | 13:09 | 4

Ik hen die aflevering ook gezien. Het meest ironische vond ik nog dat sommige negers afstammen van, jawel, slavenhandelaren.

peterdh | 02-12-17 | 14:30

Mestizo is het woord, letterlijk of in brede zin. Daar worden ze niet blij van. Ipv African-American een African-Indian-European-American. Zo ook onze 'zwartjes'uit onze rijksdelen; er is niks 'zwart' aan. Posers!

Zoltan | 02-12-17 | 14:32

Zoltan | 02-12-17 | 14:32
Je ziet dat ook bij native americans. Indianen die al lang geen indianen meer zijn, zelfs cultureel niet, maar desondanks in staat blijken hun "roots" en daarmee hun hele identiteit terug te vinden en binnen de kortste keren weer staan te dansen om het te laten regenen. Puurder dan puur, Indianer dan Indiaan.
Het komt neer op het reconstrueren van het verleden op basis van romantische ideeën. Regressie-therapeuten begrijpen dat perfect. Die geven hun cliënten het verleden waar ze van dromen 'terug', zelfs al is het vermeend, verzonnen, geconfabuleerd kindermisbruik. Alles om kop en sraart te geven aan het miserabele leven dat nu geleid wordt.

Schoorsteenveger | 02-12-17 | 15:08
▼ 1 antwoord verborgen

Verzoek aan de rode bondgenoten. Vooral aan de nieuwelingen. Hardstikke fijn dat steeds meer rode mensen meegaan naar de demo's. Daar was het wachten op en iedereen is daar erg blij mee. Maar check morgen je privilege. Journalisten vliegen altijd op de rode mensen af, fotografen doen dat ook. Rode mensen vinden het vaak vanzelfsprekend om midden in de aandacht te staan. Daar zijn rode mensen aan gewend en het valt rode mensen vaak niet eens op. Sta daar morgen alsjeblieft bij stil, want het draait niet om rode mensen. Houd je alsjeblieft op de achtergrond, ga niet staan dansen doen voor de camara's, geef liever geen interviews. Probeer zoveel mogelijk journalisten en fotografen te verwijzen naar witte mede-activisten. Maak ruikte voor de witte activisten. Het gaat hun niet om rode mensen! Wijs elkaar daar op! En als je bang bent, is dat o.o. en begrijpelijk, maar praat daarover thuis aan de keukentafel, de rest van ons is namelijk niet bang en het draait niet om jou of jouw angst. Rode activisten zal echt niets overkomen. Be there, you're needed! See you tomorrow! n.b. Grote reclameborden van je rode groepering zijn ook niet echt nodig en versperren alleen maar het uitzicht ;)

xtree | 02-12-17 | 13:07 | 2

De blanken hebben niet eens in de gaten dat ze "usefull idiots" zijn voor de gepigmenteerde gekweststen.

henk vintage | 03-12-17 | 18:49

Mijn zwarte versie is weggehaald hahahaha.

xtree | 03-12-17 | 19:23

Verzoek aan de gele bondgenoten. Vooral aan de nieuwelingen. Hardstikke fijn dat steeds meer gele mensen meegaan naar de demo's. Daar was het wachten op en iedereen is daar erg blij mee. Maar check morgen je privilege. Journalisten vliegen altijd op de gele mensen af, fotografen doen dat ook. Gele mensen vinden het vaak vanzelfsprekend om midden in de aandacht te staan. Daar zijn gele mensen aan gewend en het valt gele mensen vaak niet eens op. Sta daar morgen alsjeblieft bij stil, want het draait niet om gele mensen. Houd je alsjeblieft op de achtergrond, ga niet staan dansen doen voor de camara's, geef liever geen interviews. Probeer zoveel mogelijk journalisten en fotografen te verwijzen naar witte mede-activisten. Maak ruikte voor de witte activisten. Het gaat hun niet om gele mensen! Wijs elkaar daar op! En als je bang bent, is dat o.o. en begrijpelijk, maar praat daarover thuis aan de keukentafel, de rest van ons is namelijk niet bang en het draait niet om jou of jouw angst. Gele activisten zal echt niets overkomen. Be there, you're needed! See you tomorrow! n.b. Grote reclameborden van je gele groepering zijn ook niet echt nodig en versperren alleen maar het uitzicht ;)

xtree | 02-12-17 | 13:05 | 3

Had je blauw al, anders gaan de smurfen morren?

Rest In Privacy | 02-12-17 | 13:35

Mijn zwarte versie is weggehaald hahahaha.

xtree | 03-12-17 | 19:23

ik haat dat.

xtree | 03-12-17 | 19:26

racisme ten top

isotope 465 | 02-12-17 | 13:02
-weggejorist-
xtree | 02-12-17 | 13:02 | 2

Hier hoef je zelfs geen commentaar op te leveren. Dit is zo diep racistisch, daar zijn geen woorden voor.

Schoorsteenveger | 02-12-17 | 12:54
-weggejorist-
TheBigKirth | 02-12-17 | 12:53

Holy shit, wat is dit eng. Dat dit soort mensen bestaan, ik krijg het er echt benauwd van.

TheBigKirth | 02-12-17 | 12:53

Zie de Black Panther figuur rondlopend alles en iedereen van de politie te filmen, ongelofelijk dat de politie dit toelaat. Zonder gedoe meteen deze provocerende agitator in een ME bus gooien, dan heeft de rest de hele dag om hem als martelaar aan te wijzen.

lanexx | 02-12-17 | 12:48

Volgens Mascha de Jong, begint er mogelijk iets te dagen bij de wannabe-demonstranten:
Demonstranten beklagen zich ook over hoeveelheid agenten die mee is. Hebben gevoel dat ze op deze manier in de gaten worden gehouden. Zien het niet als veiligheidsmaatregel.

Petrus Poortwachter | 02-12-17 | 12:38 | 2

haha, ja dat duurde nog vrij lang voordat dat kwartje viel. Prima gelegenheid om deze als staatsgevaarlijk aangevinkte roedel eens goed in beeld te krijgen.

Stortkoker | 02-12-17 | 12:45

Het gebruikelijke plunderen wordt dan ook een stuk moeilijker met al die agenten.

henk vintage | 03-12-17 | 18:51

Dit zou een Andy Kaufman sketch kunnen zijn waarin hij diep beledigende dingen zegt, waar desondanks verschrikkelijk om gelachen kan worden, waar het niet dat hij helaas al lang dood is. Ik kan iedereen aanraden om voor het slapen gaan als afsluiting van de dag nog wat Andy Kaufman te kijken zodat de afgelopen dag weer in het juiste perspectief wordt geplaats. Dat er toch nog zo iets als geniale humor heeft bestaan dat menigeen tot razernij heeft gebracht. Vergeet die grappenmakers van Kozp. Ze doen er niet toe. Ze weten niet wat humor is, laat staan tragiek. Verloren zielen.

forecastle | 02-12-17 | 12:29 | 2

Kijktip: Jim and Andy; documentaire over de rol van Jim Carrey als Andy Kaufman.

Rico Tampeloerus | 02-12-17 | 13:07

Andy "rocks"! Ik heb als curator een paar jaar op 1 van zijn werken mogen passen. Hij weet wat humor is :)

Rest In Privacy | 02-12-17 | 13:37

Er geld al een noodbevel in Dokkum. Tegendemonstraties en zo.
Een heet middagje in het koude Dokkum.
Hopen dat iedereen het een beetje netjes houd.

Rest In Privacy | 02-12-17 | 12:28

Kan allemaal wel zijn, maar je hoeft geen racistische intentie te hebben om racistisch te zijn aldus praatgroepje meiden van kleur met Anoushka Nzume. En als alle mensen van kleur dat beseffen, dan kunnen ze de domme witte mensen wel heropvoeden.
Stel je eens voor een maatschappij waar onderdrukking niet meer voorkomt omdat mensen van kleur empowered zijn! Een wet die verbied dat je mensen in binaire termen aanspreekt! En een wet die racisme altijd strafbaar maakt alles wat je hoeft te doen is iemand te beschuldigen! Dat zou echt een einde maken aan onderdrukking en willekeur.

ratelaar | 02-12-17 | 12:26

De twintig negers , vijftien anders getinten , vijfenzestig helper whiteys en tweehonderd links sturende " journalisten " zijn onderweg !

Castor12 | 02-12-17 | 12:19 | 1

Geen aandacht, ajb.

TheseDays00 | 02-12-17 | 12:35

Zeg hoor 's: we zijn blij dat je ons steunt, blankmans, maar wil je je nergens mee bedoelen? Géén mening geven, zoveel mogelijk buiten beeld blijven. Het gaat niet blanken, het gaat om ons, de zwartmensen. Tsja..........

demaup | 02-12-17 | 12:18

Die post is een parodie mag ik toch hopen? Je mag wel mee om de nummers omhoog te krikken, maar je moet met je witte donder je achteraan schuilhouden! Welk zelf respecterend mens laat zich zo uitkafferen en gaat ook nog mee..

GroetenVanUrk | 02-12-17 | 12:15

een relneger werd wat ziekskes van de busrit en trok wit weg rond de neus - kon-ie meteen achteraan plaatsnemen.

ivanhoe bergs | 02-12-17 | 12:13

Ongelooflijk, dat er werkelijk zulke idioten bestaan. Dat zo iemand geen werk heeft is logisch; dat zo iemand een uitkering krijgt (zodat hij/zij zelfstandig geld mag uitgeven; dat kan toch nooit goed gaan?) vind ik niet te verdedigen en dat zo iemand niet in een gesloten inrichting zit zou me verbazen.

JvanDeventer | 02-12-17 | 12:11

Jullie witte mensen dit en dat. Flikker toch een eind op man! Ga ergens leven waar je niet zoveel witte mensen ziet is mijn advies. Waarom maak je jouw leven tot een hel met al die witte mensen.

Dirk III | 02-12-17 | 12:06 | 2
-weggejorist-
bananabanana | 02-12-17 | 12:14

Degene die dit geschreven heeft is een racist! En behoorlijk ook, eigenlijk schandalig. Je koppelt twee zaken aan elkaar die niets met elkaar te maken hebben en die simpele deugneuzen discrimineer je even.

bananabanana | 02-12-17 | 12:14

Het lijkt me heerlijk om buiten de realiteit van deze wereld te staan. Altijd en overal is je grote bek te horen en altijd kun je je beroepen op: 'hunnie zijn rasicten'! Bij het vernemen van de racisme kaart houden de meeste mensen hier wel hun mond, geen viezere smaak dan dat van racisme, terecht of niet.
Heerlijk moet het zijn, elk podium is de jouwe, het maakt niet uit wat je zegt, en, ook leuk een leuke bijkomstigheid, als je schreeuwt wordt je gehoord. Er is altijd wel een onzeker halve zool die nog op zoek is naar een groepje waar hij of zij binnen past.
Het is zo verschrikkelijk gemakkelijk en droevig. Het enige waar het van getuigd is dat je geen eigen mening hebt en dat je een meeloper bent, opgestookt.
Lieve jongens en meisjes, van jullie heeft het gros, een enkeling daargelaten, niets meegekregen van hoe deze wereld in elkaar steekt. Niets gezien of meegemaakt. 2 boekjes en een pamflet gelezen tijdens je studie, een persoon aangehoord die leuk kan lullen en je hebt het licht gezien. Is het je wel eens opgevallen? Dat gebrek aan zelfkritiek binnen je groep?
Gelijke rechten van man en vrouw, homo's die veilig over straat kunnen, religie gemarginaliseerd in de belevingswereld, dat ging best aardig en maakte NL een tof land. Het was niet perfect, maar niet veel landen kunnen er prat op gaan dat het er best tof aan toe ging in NL.
Dat de boel zieltogend achteruit gaat qua vrijheden? Geen woord van jullie lieve jongens en meisjes.
Nederland de bakermat van racisme? Lieve jongens en meisjes die hard schreeuwen, in elk van uw afkomstige landen, het maakt niet uit waar, daar was racisme en daar is racisme, vroeger en nu. Ik vrees met grote vrezen dat het ook nog wel even zo blijft. Er zijn wat landen waar het er beter aan toegaat dan andere en daar is NL er een van.
Zolang jullie niet in staat zijn om te onderkennen dat dit land wellicht een van de beste vrije landen is om in te leven, en jullie niet in staat zijn om grotere problemen te benoemen, zolang er grotere problemen zijn die veel mensen raken, niet alleen in hun fantasie maar ook in hun echte leven, zal lang dit duurt kan ik jullie niet serieus nemen.

Veel plezier met het infantiele geschreeuw. Dat je maar eens wakker mag worden en inziet dat dat een echt groot privilege is.

donkieshot | 02-12-17 | 12:02

Het is lang geleden misschien wel 75 jaar dat er zo openlijk sprake was van discriminatie.
Ik dacht dat het verboden was om openlijk zo te discrimineren, deze tekst is daar een schoolvoorbeeld van. Draai witte eens om voor zwart! Dan zouden alle GroenLinks meisjes in rep en roer zijn!

bananabanana | 02-12-17 | 12:01

Mooi he, steun vanuit de gehele media en een flinke rits ME'ers die hun zaterdag hier voor (graag) opofferen.
.
Totdat je protest licht "rechts" gekleurd is, dan heb je het bovenbenoemde onheroepelijk tegen je!

DrakenEi | 02-12-17 | 11:59

Juist, als je als blanke maar iets durft te denken over gekleurde;, zwarte, bruine, gele, blauwe of rode wereldburgers, dat mogelijk verkeerd kan worden ontvangen dan ben je racist, nazi, extreem rechts of nog beter gesteld schuldig aan alle ellende in de wereld.
Omgekeerd hebben blijkbaar alle .... alle recht om dat de blanke daarvoor af te straffen en ervan te beschuldigen.

Ik voel mij gediscrimineerd, of is dat recht alleen voorbehouden aan alle gekleurde migranten in dit land..

fikkieblijf! | 02-12-17 | 11:58

Dit is hoe helper whiteys behandeld worden:
"Berkeley Antifa turning on eachother. Antifa attacked for being white"
www.youtube.com/watch?v=3i6J2fcrKi8

You-On-A-Gin | 02-12-17 | 11:55 | 4

Wat een filmpje. Het zijn ook echt bijzonder pathetische figuren. De haat tegen blanken zit er diep ingerot bij deze zwarten en deze linksen. Erg gevaarlijke tendens die gevoed wordt door de linkse politici.

kempenaer | 02-12-17 | 12:14

Ik moest lachen en huilen tegelijk.

Makro777 | 02-12-17 | 13:24

Ideologisch cannibalisme is een logisch gevolg wanneer je een groep zwakke mensen hebt die zich steeds sterker proberen te profileren louter op basis van uiterlijke kenmerken. Maar naarmate de selectie strenger wordt, wordt de doelgroep kleiner en begint het besef door te dringen bij de overigen dat zij slechts worden gebruikt.

ChatBot | 02-12-17 | 14:20
▼ 1 antwoord verborgen

Nepnieuws No.7
107

steekmug | 02-12-17 | 11:55

De blanken die zich 'witten' laten noemen, staan er dus gekleurd op.

arbeid_loutert | 02-12-17 | 11:52

lolololololol, HOE achterlijk ZIJN die gasten?
Ik vrees voor de genenpool van dit gave land.

PresidenteDeConjovia | 02-12-17 | 11:52

Is er al aangfte gedaan van haatzaaien in de hoogste graad?
Er wordt nog net niet gezegd dat "witten"untermenschen zijn maar goed.
De bezuinigingen in de zorg en onderwijs werpen nu echt hun vruchten af!

Curbed Cobald | 02-12-17 | 11:51

Ik ben niet wit, maar blank. Dat is nou eenmaal hoe het heet en je toont er alleen maar een gebrek aan intelligentie en opleiding of een overschot aan zwarte rancune en hatelijk racisme mee aan door blanke mensen "wit" te noemen.

Verder heb ik inmiddels gewoon tabak van dat volk (de Zeurpieten wel te verstaan). Veel van die Antipietjes zijn al nauwelijks "van kleur" te noemen, zo bleek zijn ze. Is dit gedrag een soort overcompensatie daarvoor? Normale gekleurde mensen die ik ken zijn zover ik weet helemaal niet geïnteresseerd en eentje is zelfs fel anti-anti-Zwarte Pieters.

Ondertussen lijken ze zelf niet door te hebben hoezeer ze hun eigen zaak schaden en in feite het imago van gekleurde mensen en immigranten zwartmaken met hun eindeloze, inhoudsloze gemiep over een non-issue voor henzelf en iets dat de meerderheid van blanke Nederlandse inboorlingen wel raakt in het gevoel van eigenheid en geborgenheid binnen hun eigen cultuur. Misschien doen ze het ook puur daarom: om de blanke Nederlander een vals schuldgevoel aan te praten of een speeltje van de ander af te pakken, puur om te kwetsen. Er bestaat echt racisme, onder mensen van elke kleur en soort. Dat ga je niet elimineren door Zwarte Pieten uit te bannen, anders had je dat in andere landen ook niet. Kindertjes zullen elkaar nog steeds pesten over kenmerken die "anders" zijn dan de rest.

Besteed je tijd liever aan het volgen van een relevantie opleiding of het leren van een vak waarmee je goed kunt verdienen, neem minder kinderen en geef die een betere start in het leven qua opleiding en omgeving, spaar en beleg jezelf naar een gelijk of hoger niveau als de bleekneuzen, op eigen kracht. Trouw met een blanke (wel uit liefde uiteraard), if you can't beat them, join them. Laat zien dat je gelijkwaardig bent, hou je hoofd koel en loop waardig weg of spreek beleefd tegen als iemand je echt racistisch behandelt. Laat zien dat je niet afhankelijk bent van een blanke "baas" die je geen baan wil geven om verder te komen in het leven. Begin een eigen zaak of koop aandelen in een bestaand bedrijf, zelf of met andere achtergestelden, en neem daar bij gelijke geschiktheid bij voorkeur achterstandsgroepen aan.

Laat je zoals die beroemde uitspraak van MLK beoordelen en voorstaan op je karakter en niet de kleur van je huid.

Wol | 02-12-17 | 11:47 | 1

Blijkbaar is het is de huidige samenleving rendabeler en interessanter om je bezig te houden met groepen in plaats van individuele ontwikkeling als burger. De onderliggende oorzaak is het 'drukken' van een steeds groter wordende wereld (de kwantiteit aan mensen doet mensen klein voelen); uiteindelijk draait elk activistisch groepje om identificatie met (psychologische) 'daders' of 'slachtoffers'. Dader-types zijn realistisch en pakken verantwoordelijkheid, geven zichzelf aandacht en liefde en vinden soortgelijken. Slachtoffer-types zijn gevangen in hun eigen denkwereld en willen daarvoor aandacht en bevestiging van 'een grote groep'. De bubbel barst vanzelf, want de meerderheid mensen is per definitie 'dader' vanuit overleving/evolutie.

Luivend | 02-12-17 | 12:01

Wie gaat de kosten van deze circus ophoesten? ME-busjes, twee handen vol politie-motoren... ik weet het al: maandagmorgen 07.00 uur weer aan de bak.

Vrijheidsstrijder | 02-12-17 | 11:45 | 2

Kozp is pas geleden door de minister van juststie bestempelt als een terroristische organisatie. Dus de Nederlandse staat faciliteert hun met alle mogelijke middelen. Het is niet de eerste terror organisatie die geld en steun krijgt van ze. Hamas en etc. Welke advocaat wil de minister en politie aanklagen. Ben benieuwd wie dat durft. Geert Wilders stel hier maar kamervragen over.

alibenbelazer | 02-12-17 | 11:55

Moet je ook eerlijk zijn, dat is niet alleen hun schuld. Je kan laag en hoog springen, demonstreren is een recht, als dat niet zonder beveiliging kan, dan is dat het spijtige. Je geeft Wilders ook niet de schuld omdat ie beveiliging nodig heeft.

Menage00 | 02-12-17 | 14:48

Kunnen die witte mensen ook niet wat meer op de achtergrond blijven bij de internetdiscussies op Facebook enzo. Het valt mij op dat er overwegend blanke gutmenschen de discussie van het anti-zwarte pieten kamp zitten te voeren. Doe is niet!

Hobbykip | 02-12-17 | 11:41

gezien de teksten over witte mensen die hun privilege moeten checken kan ik alleen nog tot de conclusie komen dat deze neger stuk is. die doet het niet meer. iemand enig idee waar we deze kunnen omruilen voor een nieuwe?

jonckheer | 02-12-17 | 11:40 | 1

Je kunt er misschien een nieuwe aan de Sint vragen op 5 december. Kan zijn dat je geen nieuwe krijgt maar een tweedehandsje uit Amsterdam, z.g.a.n. ,100% RAL 9005, leuk, lief en aardig voor kinderen.

peterdh | 02-12-17 | 12:06

Vervang “witte” door “zwarte” in die FB post en het fucking land zou te klein zijn..

mr.money | 02-12-17 | 11:39

Eigenlijk is het nepnieuws dat journalisten aan zulk volk aandacht besteedt. Want neprelevantie.

dr Rechts | 02-12-17 | 11:34 | 1

Maar wel genieten voor de thuisblijvers, toch?

Petrus Poortwachter | 02-12-17 | 11:38

Ik dacht dat het foptekst van de GS-redactie was. Maar de werkelijkheid is dus nog veel bizarderder.

dr Rechts | 02-12-17 | 11:32

Volgende week weer uitkering trekken en pakje wiet kopen.
Dan klaar maken voor de racistische kerstman oleole

rein9576 | 02-12-17 | 11:31 | 1

Nee Vuurwerk... Harde knallen doen Syriërs denken aan de Oorlog. Je lacht nu nog misschien, maar dat komt volgende week wel aan de beurt.

Mark_D_NL | 02-12-17 | 11:42

Ze nemen de Afsluitdijk. Afschuwelijke naam. Wanneer wordt die hernoemd tot Insluitdijk?
*spandoek maakt*

Lewis Lewinsky | 02-12-17 | 11:25 | 1

Ik bedoel natuurlijk *groot reclamebord van mijn witte groepering maakt*.
Hè, hè.

Lewis Lewinsky | 02-12-17 | 11:34

De witte/bruine/zwarte wereldverbeteraars zijn net uit Duivendrecht vertrokken. Je houdt het niet voor mogelijk, maar ze krijgen onder andere begeleiding van de motorpolitie en twee takelwagens. Mochten de bussen weer tegen worden gehouden, dan kunnen ze weggetakeld worden.
De logica daarachter ontgaat mij. Als de bussen in de file vaststaan, staan deze wagens toch ook vast?
Geen wonder dat het nooit iets geworden is in donker Afrika. Logisch denken kunnen ze niet, konden ze niet en zullen ze ook nooit kunnen.

Alco-de-Holist | 02-12-17 | 11:25 | 1

NPO betaalt?

Rico Tampeloerus | 02-12-17 | 11:33

verschrikkelijk triest volk.. hebben ze nou godverdomme niks beters te doen???

Rest In Privacy | 02-12-17 | 11:24 | 1

Nee, werken doen ze niet en inbreken gebeurt snachts dus overdag tijd zat.

Dirty-Harry44 | 02-12-17 | 12:10

De weergoden zijn de deugdrammers voorlopig nog goed gezind. Dokkum is nu, door de vele rijp van vannacht, een witte wereld waardoor de negerts tegen deze witte achtergrond nu extra goed opvallen.

Alco-de-Holist | 02-12-17 | 11:17 | 3

Waarom denk je dat het een witte wereld is?

flesje | 02-12-17 | 12:09
-weggejorist-
Alco-de-Holist | 02-12-17 | 13:02

flesje
De rijp is nu weggedooid, maar er hangt nu wel wat mist. Het blijft dus een witte wereld.
Hoe ik dat weet? Daar heb ik zo mijn bronnen voor.

Alco-de-Holist | 02-12-17 | 13:04

Wat is dit voor racistisch gebral ? Wat zou er gebeuren als ik zou zeggen dat zwarten maar moeten dansen want dat zit in hun bloed en dat zijn ze zo gewend. Niet te geloven.. waar kan ik een voorbedrukte aangifte doen?

Nichtsneues | 02-12-17 | 11:16 | 1

Nou, je zou ook gewoon kunnen zeggen dat zwartjes hun muil moeten houden bij demonstraties en zich vooral bescheiden op de achtergrond moeten houden.
Zulke uitingen mogen tegenwoordig in dit land.

mallekater | 02-12-17 | 14:50

Faceboek-oproep leest als een Jiskefet-sketch voor Oboema.

Voorjaarsmoe | 02-12-17 | 11:16

Die laatste zin van dat facebook bericht is ook werkelijk briljant. "Grote reclameborden van je witte groepering zijn niet echt nodig en versperren alleen maar het uitzicht." Laat die effe op je inwerken en begin dan keihard te lachen. Dit is voor mij de meest stupide zin van dit jaar. Monty Python had het niet beter kunnen bedenken. Hoe absurd wil je het hebben.

Basil Fawlty | 02-12-17 | 11:15 | 2

Het is onbedoeld (?) hilarisch inderdaad. Heb er nog kramp van.

Voorjaarsmoe | 02-12-17 | 11:33

Haha ik heb inderdaad echt een volle minuut met tranen in m'n ogen zitten lachen. En dat er nog helper whiteys zijn ook die zeggen: ok man thanks for the heads up.

Makro777 | 02-12-17 | 13:31

Waarom aandacht besteden aan een paar Zielepieten? Negeren die handel. T is een non issue. Besteed liever aandacht aan palmolie wat als bio brandstof wordt gebruikt. 3x vervuilender dan fossiele diesel. En nog regenwoud omkappen ook.
Prutspieten.

Is dit nog nieuws? | 02-12-17 | 11:14 | 1

Negeren of neegèren ?

Ron van Zon3948 | 02-12-17 | 11:26

echt meer als verschrikkelijk die tekst,,wat willen ze nou? Dat een land wat is opgebouwd door witte mensen ineens gitzwart moet worden? Zelfs mijn schoondochter die getint is en haar fam en zoontje zijn surinaams hindostaans ,lachen hierom.
Zij zijn fel voor zwarte piet,dat is ook hun kindertijd die ze door willen geven aan hun eigen kinderen. Die lopen ook gewoon net zoals de witte kinderen met pietenpetjes op hoor. Daarbij zeiken die grachtengordel lui een beetje teveel over de provincies,,de zgn dorpelingen en kleinere stadjes,,die wel gewoon zwarte piet met liefde binnenhalen.. hoe zou dat nou komen? Nou omdat juist in die provincies iedereen normaal met elkaar omgaat,,ze denken wel maar doen niet en dat is t verschil,ze doen niet omdat ze aan de kindertjes denken die in zwarte piet en sinterklaas een mooi feest zien. Dus waar zit t echte racisme? Juist enkel in de grote steden waar altijd zo vrijuit erover gesproken moet worden met de grachtengordel erbij.. bah.

haatsmurfin | 02-12-17 | 11:12

Noodbevel in Dokkum. Vliegende paniek, Burgemeesteres helemaal ongesteld.

Petrus Poortwachter | 02-12-17 | 11:11

Check je privilege: ok ik ben werken, iemand moet die herstelbetalingen voor die dakloze zwarten op Sint Maarten toch bij elkaar verdienen. Laaater!

drs. P | 02-12-17 | 11:11 | 1

+1

Dirty-Harry44 | 02-12-17 | 11:20

Net de zielenpieten gespot op de A7. Met 5 busjes ME. Ik kreeg net geen autopech.

Vieze_Henkie | 02-12-17 | 11:05

Ik ben voor vrijheid van meningsuiting maar deze waanzin tegen leuke kinderfeest tradities van een tolerant nederland moet stoppen. Wetsvoorstel: dubbel paspoort, en tegen tradities van het land (zoals sint en piet)wordt gezien als slechte integratie in het land waarin je verblijft =>stopzetten subsidie en uitkering. Tevens bescherming vh sint feest zoals gevierd mag worden, neemt men zw piet dan mag daar niet meer tegengewerkt worden. Handhaving vind plaats door bij demo's op te pakken , controle. Dit is niet om vrijheid van mening te beperken maar om slechte integratie en ruzie en sociale cohesie te voorkomen. Zo scheiden we wel leuk geintegreerde mensen van niet leuk geintegreerde mensen.

timmey | 02-12-17 | 11:04

Ik krijg toch sterk het vermoeden dat hier iets anders achter zit, en wel... Aboe Jaja! Was hij enige tijd geleden niet samen met ons aller Sunny te zien op een foto in een gezellig onderonsje? Zou mij niet verbazen als hij onze ZP-discussie aangrijpt om te proberen de Nederlandse samenleving te ontwrichten door bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten. Zou mij ook niet verbazen als de jongetjes van 'denk' hierbij betrokken zijn. Fake news mensen, trap er niet in!

Zenzeo | 02-12-17 | 11:03 | 1

Als slavendrijvernazaat, kent Abu Slaafslaan zijn pappenheimers wel. Waarom denk je dat naffers altijd negers opzoeken om mee te mingelen? Achter de groep schuilend, wordt er niet zo op je gelet. En maar rapjes maken natuurlijk... culturele toeeigening is dan helemaal geweldig!

Acar_ketimun | 02-12-17 | 14:13

Die woordvoerder van die kozp groep spreekt ze net toe.
Hij zegt eerder is ons het recht ontnomen om te demonstreren met hulp van de politie.
En als beloning voor deze schoffering begeleidt dezelfde politie ze nu naar dokkum.
Slimme jongens die politie.

p17266141 | 02-12-17 | 11:03 | 2

Dat vind ik ook zo huichelachtig, wat ze zeggen... "Het recht om te demonstreren is ons ontnomen". Nee kut! Dat is het niet. Je hebt niet het recht om *altijd* , *overal*, *zodra je zin hebt* te demonstreren *naar eigen inzicht*. Die vergunning was afgegeven voor een bepaalde plaats en tijd. Dat werd hem niet meer, want jullie stonden stil op de snelweg. Pech gehad. Dat heeft niets met het ontnemen van recht te maken, dat heeft te maken met het aflopen van de vergunning. Zeurpieten zijn het. Liegpieten.

peterdh | 02-12-17 | 11:25

peterdh | 02-12-17 | 11:25
Vorig jaar toen bleek dat ze Maassluis niey in kwamen"Nou, dan bepalen we zelf wel dat we naar Rotterdam gaan". En vervolgens gek vinden dat ze daar opgepakt werden. Want ze hadden zelf wel bepaald wat ze mochten doen en laten. Fuck de regels!

Acar_ketimun | 02-12-17 | 14:09

Als het niet eng zou zijn, zou het grappig zijn, de wiggers van KOZP etc.

DommeNeger | 02-12-17 | 11:03

Alle gekleurden zijn juist de racisten van de wereld. Als we dit zo lezen.

Brainder | 02-12-17 | 11:02 | 4

ik zie "bitches" ik lees 'slaafjes'. Oh de ironie.

peterdh | 02-12-17 | 11:26

Inderdaad. Wat men daar durft te schrijven is je reinste racisme. Je bent wit dus rot maar op naar de achtergrond en hou je koest. Ze doen net echt met de blanken wat ze op ons Freudiaans projecteren.

Benesha | 02-12-17 | 11:46

@ p17266141 | 02-12-17 | 11:08
LOL, klopt. De 2 keer in mijn leven dat ik uitgescholden werd voor mijn huidskleur, was dat door gekleurd persoon.
En verder heb ik schijt alle extremistische uitingen, zoals deze. Er is al discussie, er zijn aanpassingen en dan nog is het niet genoeg. Nu niet en nooit niet. Eigenlijk zijn deze lui een slaaf van hun eigen verwrongen wereldbeeld.

Rest In Privacy | 02-12-17 | 13:57
▼ 1 antwoord verborgen

Fijn dat je er bent voor de opvulling witte, want andersziet onze demonstratie er feitelijk netzo zielig uit als hij daadwerkelijk is. In het kader van inclusiviteit en een leuk kinderfeest voor iedereen, dien je jezelf op de achtergrond te houden. Je mag alleen spreken om te verwijzen naar de zwarte demonstranten en verder dien je je bek te houden. Niet alleen andere witten maar ook wij vinden jullie sukkels. Fawaka, #jeweetzelluf.

netniet | 02-12-17 | 11:02

En nu maar hopen dat ze bij de VARA luisteren en de blanken hun bek daar houden.

strijpsestraat | 02-12-17 | 11:00 | 1

Naja, dat ligt er bij het monteren achteraf natuurlijk helemaal aan of ze wel een item kunnen vullen met het gedram van de zwarte zeurpieten.

peterdh | 02-12-17 | 11:28

Dit groepje witte mensen moet wel het domste groepje zijn wat Nederland heeft

jack_gouda | 02-12-17 | 11:00 | 1

Ik weet niet of ze de ''jij bent welkom'' zangers uit apeldoorn van de eerste plaats kunnen stoten.Dat wordt nog een close finish.

p17266141 | 02-12-17 | 11:18

Kennelijk werden dergelijke demo's in het verleden massaal gebruikt door beroepsdeugers om in het openbaar te laten zien hoe erg ze wel niet deugen. Aandacht trekken van journalisten, zwaaien met borden van de eigen organisatie. Zodanig dat het de negers ook te veel werd. Echt iedereen is de witte virtue signaling linksmens zat.

Ivoren Toren | 02-12-17 | 10:59 | 1

Dit dus

du Roi Soleil | 02-12-17 | 11:35

Te lezen in de oproep is dat het aantal blanke demonstranten het aantal zwarte ver overtreft.

boccelullus | 02-12-17 | 10:59 | 1

Wist je dat nog niet dan?

peterdh | 02-12-17 | 11:28

RAL 9001 doet ook mee. #roomwit

SerTheFun | 02-12-17 | 10:57

Als het klopt, is het stukje op FB geschreven door een ongelooflijk dikke blanke dame uit Gouda die zich ook met genderneutraliteit in kinderboeken bezighoudt. Naar aanleiding van de facebookpost van RAR is al aangifte wegens discriminatie gedaan. Geinig, hoe desastreus 'hulp' kan uitpakken.

Poesmobiel | 02-12-17 | 10:53

Ik hoop dat ze daar voor een verrassing komen te staan deze weekdieren uit het Amsterdamse kraak milieu, gesteund door de VK, meelopende journo's en NRC. Dokkumers, houdt stand, laten jullie je niet kisten door dit nep volk!

lanexx | 02-12-17 | 10:50 | 1

Die staan straks op een leeg dorpsplein te roeptoeteren. Top van de Friezen, laat ze daar maar mooi voor lul staan in de kou.

koosnaam | 02-12-17 | 10:56

Hebben de Friezen in een uitgebreide video laten zien dat ze niemand in de weg gaan zitten en dan gaat de politie met een overmacht van ME en tig motoragenten een paar lieden begeleiden. Hoeveel geld in de hens, welk statement wil de politie maken. Dat ze de Friezen niet vertrouwen?

bodemloos | 02-12-17 | 12:32
-weggejorist-
skoftig | 02-12-17 | 10:47

Mag ik nog wel luie uitkeringtrekkende, vaak criminele, drugs-dealende, liquiderende, stelende, overvallen plegende, slecht rappende en boos kijkende Sylvana en/of Gairo gelijkende klaag-negers discrimineren en beneden de aardige, lieve, hardwerkende, goed geïntegreerde, dus zonder zuur gezeik aan de Nederlandse samenleving deelnemende mensen met een donkere huidskleur, waaronder mijn eigen lieve onschuldige hardlerende stiefkleinkinderen van Surinaamse afkomst, stellen? Dacht ut wel...
Laten we het daar een over hebben. Laten we eens kijken waar de schoen ECHT wringt bij dat clubje aan minderwaardigheidscomplexjes leidende zeurnegers. Het basisrecht om te mogen discrimineren. Niet op huidskleur, maar op daden in het dageklijkse leven. Wie bepaalt dat ik de eerdergenoemde groepen maar MOET accepteren en gelijkstellen aan de laatste groep? Geen mens! En Zeker geen opruiende groenlinkse deugfactisten die bevolkingsgroepen aanzetten tot haat als deze mongool: www.at5.nl/artikelen/175843/groot-wass...

Jan Gordelroos | 02-12-17 | 10:46

En wij maar denken dat ie rode lippen, oorbellen, kroeshaar en een zwarte huid van de schoorsteen heeft gekregen.

Ardbeg | 02-12-17 | 10:44 | 3

En wij maar denken dat een zwarte slaaf rode lippen noch oorbellen heeft.

Dirty-Harry44 | 02-12-17 | 11:17

En ik maar denken dat een Ardbeg een dyslectische aardbei is.

ristretto | 02-12-17 | 12:56

En ik maar denken dat 'ie constant aan de whisky zit gezien zijn stomme gelul hier altijd. En verwar 'wij' vooral niet met jezelf, of is dat de whisky die praat?

Acar_ketimun | 02-12-17 | 13:59

Geen zinnig denkend mens, wit,zwart,geel, die dit serieus neemt. Stel trieste kneusjes die vanwege ? actie voeren.

Mather | 02-12-17 | 10:43

dat facebook berich is toch satire? Toch?

GoedenMorgenDezeMorg | 02-12-17 | 10:43 | 1

Dat lukt een satiricus niet, zoiets opschrijven. Bovendien zou ie dan strafbaar zijn, denk ik, want hier wordt de blanke mens als een superieur wezen neergezet.

skoftig | 02-12-17 | 10:52

Ik zie dat er wat busjes uit Amsterdam een portie democratie naar Dokkum aan het brengen zijn. Dat vind ik een veel belangrijkere discussie dan de kleur van een zelfbedacht sprookjesfiguur. Het is blijkbaar hard nodig. Succes daar!

Ardbeg | 02-12-17 | 10:40 | 3

U heeft een raar idee van democratie. Ik zie vooral een stel verongelijkte droeftoeters die ontzettend hard hun best doen bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten. Zich bedienend van exact hetgeen waar ze de andere partij van beschuldigen. Als ze écht een vuist tegen racisme en slavernij zouden willen maken richten ze de neus van die busjes naar o.a. Libië waar heden ten dage slavenmarkten de gang van zaken zijn.

Sjefke7807 | 02-12-17 | 11:05

Je hebt geen benul wat democratie inhoud koekwaus.

Dirty-Harry44 | 02-12-17 | 11:22

Ja want Dokkum is het meest dictatoriale antidemocratische dorp van Nederland. Amsterdam is pas écht democratisch, superieure democratie, de echte meerderheid!

Luivend | 02-12-17 | 11:48

Tav bovenste artikel. Er worden nog steeds jaarlijks herdenkingen gehouden in Italie dat hele dorpen tbv de slavernij werden weggevoerd door de Moren. Wordt het niet eens tijd dat Brussel een eind maakt aan dit racistische gebruik? Het beledigt namelijk een bevriende, superieure cultuur.

skoftig | 02-12-17 | 10:39 | 1

Maroccinate...

Acar_ketimun | 02-12-17 | 13:56

Twee weken geleden was het eieren gooien wel makkelijker geweest, als ze netjes in hun vakje hadden gestaan.

Zirafa | 02-12-17 | 10:39

Het lijkt er op dat een groot deel van alle negers en negerinnen die in de randstad zetelen, begrenst worden in hun doen en laten,door een groot minderwaardigheid complex. Ik geloof er persoonlijk niks van.

Anders is natuurlijk het minderwaardigheid complex van onze autochtone linkse,hypocriete,relschoppende werkschuw links tuig, welke is vergiftigd op onze universiteiten. Deze horde die nog nooit iets voor onze samenleving heeft betekent en waarvan sommige alleen maar als bladvulling dienen voor de Story en Prive.

En dit alles wordt tomeloos bejubelt door de door ons gesubsidieerde staatsomroep (NPO) die dag in dag uit, bijklussende BN'ers en maffe linkse lui van diverse pluimage op het beeldscherm laat verschijnen. Nadat zij hun plasje hebben gedaan en hun gage hebben ontvangen, schreden deze millennials weer terug naar hun universitaire safe spaces cq kraakpand.

Dit soort eigen luizen trappen zoveel mogelijke rotzooi, ze zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ze komen op voor gemarginaliseerde groepen,nee, sterker nog, ze verzinnen gemarginaliseerde groepen en ze doen er alles aan om iedereen een slachtofferrol aan te smeren.

von Amsberg | 02-12-17 | 10:38

Het zijn niet witte maar BLANKE mensen.

meneer Q | 02-12-17 | 10:37 | 3

Die correctie maak ik tegenwoordig ook steeds vaker: het is belachelijk om te schrijven dat witte mensen superieur zijn, het zijn BLANKE mensen die superieur zijn.

skoftig | 02-12-17 | 10:54

skoftig | 02-12-17 | 10:54
Gezeur. Mensen met een beetje inzicht hebben maling aan 'witte' of blanke. Het maakt mij ook geen drol uit of een bepaalde bevolkingsgroep donker of zwart of genoemd wordt.
En dat superieure is helemaal kwatsch. Of ben jij zo intelligent dat je de gevolgen van radioactieve straling, de gifstoffen in de grond, de plasticsoep in de oceaan en de opmaat naar IA van jouw Ubermensch kunt overzien. Er zijn al zoveel mensen die zich beter moet voelen dan anderen.

bodemloos | 02-12-17 | 11:26

bodemloos | 02-12-17 | 11:26
Toch heeft skoftig een punt, de afgelopen tijd hebben de cultuur fascisten bepaalt dat blank=superieur. Blank is met gaan criminaliseren, wit is de juiste term want in de VS hebben ze het ook over white people. Dat wij een deel van onze taal op het Frans baseren, zijn feiten die men niet wilt weten. M.a.w. zwarte drammers willen zich met hun privilege boven de blanke stellen, maar dat kan alleen door blank te reduceren naar wit. En dat geeft precies aan waarom die hele Nederlandse SJW tak van de VS zielig, corrupt en racistisch is. Het gaat niet om Piet, privilege of safe spaces... het is een onderhuids fascisme gebaseerd op positieve discrimanatie waar we zelf sinds de jaren 90 aan mee zijn gaan doen. En dan krijg je dus dit soort symantisch geneuzel.

Acar_ketimun | 02-12-17 | 13:54

.. maar goed. Samenvattend is het dus een goed idee voor extreem-Groenlinkse witte negers die naar aandacht snakken zich te kleden als Zwarte Piet. Compleet met roetzwart gelaat.
Mogen zij toch nog voor de samengedromde camera's van de linkse NPO, voor hun momentje van virtue signalling.

Jan Passant mk2 | 02-12-17 | 10:35

Toch klopt het wel van die witte privilege. Ik barst van het geld en zoek in de winter nogal eens de zon op. Ik was laatst in Gambia, en al die zwarte meiden komen, net als die journalisten in Dokkum, naar mij toerennen. De lokale negers laten ze dan lings liggen.

skoftig | 02-12-17 | 10:34

Op zich wel mooi dat door het geëmmer nou eens de geschiedenis met de mindere kant van culturen in het zonnetje staat. Opgediepte geschiedenis.
Het traceren van onze wortels met een boeman tot in de oertijd.
Heel veel gedoe over racisme, blijken we een gedeelde voorhistorie te hebben. Laat daar dan maar eens goed naar gekeken worden want het is niet toevallig dat het woord slaven afstamt van Slavie en het nederlandse woord kaffer is gebaseerd op kufar. En de verhoudingen in aantallen liggen ook nogal scheef, las ik. Geef die Ottomanen en consorten maar eens van katoen.
Voor NOS discussies en tafelgesprekken, ook voor deskundigen, een test of ze op de hoogte zijn van deze gegevens en anders uitsluiten van deelname.

bodemloos | 02-12-17 | 10:34

Benieuwd of we vandaag ook de moreel verheven BN'ers in Dokkum zien met hun anti-ZP t-shirt.

Wolkbreuk | 02-12-17 | 10:32 | 2

Met deze mist......?

Kanarie_Geil | 02-12-17 | 10:33

Vroeg ik me ook al af. Zal wel niet, hè? Afgezien van de obligate BN-randfiguren die hun bekendheid te danken hebben aan de anti-ZP-campagne. De blanke BN'ers zullen wel weer in hun warme grachtengordelbubbel hangen.

FrankVeer | 02-12-17 | 12:00

+1 voor RAL kleuren. Dat zou opsporingsberichten een stuk duidelijker kunnen maken.

W_F | 02-12-17 | 10:32

En waarom gingen ze ook alweer helemaal naar Dokum?

TerugGejoristVanWeg | 02-12-17 | 10:31

Fantastisch, nu gaan de zwarte anti-zwarte pieten (kortgezegd, de zwanzwapi's) tegen de witte anti-zwarte pieten (de wianzwapi's) zeggen dat ze op moeten rotten want het is een zwarte strijd. Probleem is echter dat het merendeel van de anzwapi's wianzwapi's zijn. Dus als die zich beledigd voelen en daarom maar wegbljven,blijft er maar een handjevol zwanzwapi's over. En dan is zo'n demonstatie best zinloos....

Dit land is zoooooooo naar de kloten, reddeloos verloren...

Tollebol | 02-12-17 | 10:30

Je kunt alleen maar zo fel tegen ZP zijn en ervan overtuigd zijn dat het racisme is als je een zodanig minderwaardigheidscomplex doordrenkt van achtervolgingswaanzin hebt, waarbij je zulke racistische vooroordelen over alle "witte"mensen kunt hebben.

Als je huidskleur X wilt beschermen tegen racisme door allerlei racistische vooroordelen over huidskleur Y te spuien, dan is dat blijkbaar prima. Zolang je X en Y maar niet per ongeluk verwisselt.

Dat facebook stukje zou exact hetzelfde zijn als iemand het als heel overdreven parodie zou doen. Exact hetzelfde. Dat moet de schrijver en likers toch te denken moeten geven.

een_mike | 02-12-17 | 10:30

Wat een stelletje crypto-racisten, die Zwarte Piet haters. Goed stukje overigens, over de islamitische slavenhandel.
Mooi, dat onze voorouders van de sinistere islamitische slavenrover een vriendelijke Zwarte Piet maakten, met zijn zak naar het zuiden en zijn roe.

Jammer, dat het linkse tuig en de beroepsnegers Zwarte Piet nu weer willen vervangen door sinistere hangmoslims.

Jan Passant mk2 | 02-12-17 | 10:30

Als ik over de openbare orde zou gaan had ik die bussen onderweg naar Dokkum bij Den Helder zo op een Teso veerboot gedirigeerd. De Razende Bol is niet ver varen.

koosnaam | 02-12-17 | 10:25

Dus blanken mogen alleen als behang fungeren. Wie zich hiervoor leent is gek.

Ivoren Toren | 02-12-17 | 10:25

Zucht, het gaat helemaal niet om Zwarte Piet, het gaat erom verdeeldheid te zaaien en bevolkingsgroepen tegen mekaar op te zetten. Wekenlang zit half Nederland elkaar in de haren te vliegen over triviale onzin dat door een kleine minderheid de samenleving in wordt geschreeuwd. Ik wilde dat eenzelfde energie zou worden gestoken in het behoud van het referendum, ik wou dat daar mensen zich over zouden druk maken.

Rest In Privacy | 02-12-17 | 10:24 | 1

De ZP discussie wordt met open armen ontvangen door mensen die tegen referenda zijn. Niet alleen dat, kapitalistische dikke sigaren rokende directeuren zijn maar wat blij dat de links-rechts discussie zich tegenwoordig afspeelt op het gebied van klimaat en SJW-achtige zaken zoals ZP, allerlei minder bedeelden en white privilege.

skoftig | 02-12-17 | 11:23

Alle blanken achterin de demonstratie. Waar doet je dat aan denken!

Blauwe Wafel | 02-12-17 | 10:23

Nederland en ook Frankrijk hebben meerdere keren de bases van de Barbarijse Zeerovers, de Moren dus, die dus tienduizenden en tienduizenden blanke Europeanen tot slaaf maakten ,gebombardeerd als vergelding en om ze terug te krijgen. O.a Tripoli en Algiers. Zie deze link als het werkt : www.google.nl/search?biw=1280&bih...

De Koningen van Noord-Afrika hielden ook negerslaven, in zéér grote aantallen ,aan. Werden onvrijwillig in hun legers opgenomen, en werden aangevoerd vanuit wat later de Slavenkust en Goudkust werd genoemd , nog voordat er een blanke Portugues of Nederlander was gezien.
Dit is o.a. te vinden in het internet van die tijd, de gedigitaliseerde kranten op Delpher.nl

Zwizalletju | 02-12-17 | 10:21

Mag ik eigenlijk wel komen kijken met een witte onderbroek aan?

Ommezwaai | 02-12-17 | 10:19 | 1

Als er maar geen bruine vegen in zitten.

Rest In Privacy | 02-12-17 | 13:50

Gaat kwinsie nu witte papieren vliegtuigjes in de mist gooien (= kunst heden ten dage!) in Dokum?

Kanarie_Geil | 02-12-17 | 10:19

De 'witte mensen' mogen wel mee, maar ze moeten hun snavel houden, geen journalisten te woord staan, en ze hoeven niet bang te zijn voor klappen, want die gaan ze niet krijgen, omdat het nu eenmaal uitsluitend de zwarten zijn die klappen krijgen.
Je vraagt je toch wel af hoe ver de hersenverweking en de zelfhaat bij die 'witte mensen' in de bussen die straks naar Dokkum rijden is voortgeschreden, dat ze zich dit soort lulkoek laten aanleunen!

KeesBruin | 02-12-17 | 10:16 | 2

Dat is geen zelfhaat, maar racisme, wat ze eigenlijk zeggen in die post is dat de zielige onderdrukte negertjes de kans moeten krijgen om hun ding te doen zonder dat de boze witmens door het ingebakken superioriteitsgevoel automatisch op de voorgrond treed, de schrijver van het stukje geeft nergens aan dat hij/zij de gekleurde medemens als volwaardig ziet, maar meer als een kleuter die ontzien en gestuurd moet worden.

2Alabama | 02-12-17 | 10:23

Die hersenverweking hebben ze al jaren.
Het probleem is dat die hersens veel te verweekt zijn om dat te snappen.

mallekater | 02-12-17 | 14:52
-weggejorist en opgerot-
Pietje | 02-12-17 | 10:10

Neegers.

Gele Beer | 02-12-17 | 10:09

Ughhh en ik moet vandaag werken. Niks white privilege.

Repetitive Beats | 02-12-17 | 10:08

Volgens het FB artikel gaat het om de zwarte mensen en niet om de blanke mensen die meedemonstreren? Dus die dienen zich gedeist te houden?
Maar de blanken zijn dan wel weer nodig voor de demonstratie.
Lekker tegenstrijdig.
Net zo tegenstrijdig als dat je gaat meedoen met demonstreren maar dat je je rustig dient te houden. En hoe doe je dan onopvallend mee met je blanke kop tussen al die boze schreeuwdramnegers?
Dit FB artikel is als parodie bedoelt. Toch???

leo de pejo | 02-12-17 | 10:08

Zwarte piet een vriendelijkere geëvolueerde knecht van het origineel. Knecht Ruprecht en het duivelse Krampus. Niet meer, niet minder.

Grzl-II | 02-12-17 | 10:07

Lachwekkend dom.......

Eddy67 | 02-12-17 | 10:06

Het heerlijk foute accentje waarmee ik dat ‘dansen doen’ uitspreek maakt m’n dag nu al goed !

Stripe Square | 02-12-17 | 10:06

Behalve dat de witte medestanders geen interviews mogen geven en niet mogen dansen willen we ook graag dat ze achter in de bus gaan zitten, in de aparte " witte ruimte " en zijn er twee drinkwater kranen in de bus, een grote glimmende voor gekleurden en de kleine voor de witte duivels om kruisbesmetting te voorkomen .
Samen op tegen racisme !

Castor12 | 02-12-17 | 10:03

♫ Zwarte Piet, wiedewiedewiet, ik hoor je wel maar ik zie je niet... ♫

Aannemende dat bewoners van Dokkum onder elkaar hebben afgesproken dat zij voor 14:00 uur de boodschappen in huis hebbend de kroeg in duiken om gezellig met elkaar tot na 16:00 uur de documentaire Wild Geraas te bekijken.
Bijkomend voordeel is dat zij dan geen last hebben van zo'n gesubsidieerde onder politiebegeleiding georkestreerde demoprovocatie.

drs.Nee | 02-12-17 | 10:03

Sta je dan als verwend Gooisch prinsesje je kontje gratis aan te bieden

Bokito ergo sum | 02-12-17 | 10:02

Ziehier het verschil. Waar iedereen welkom is bij een Sinterklaasviering is er kennelijk onderscheid op kleur bij een antifa demo. De ironie, dewegkwijtlinks.

Repetitive Beats | 02-12-17 | 10:01 | 1

Dit dus. Waar het Sinterklaasfeest hier vorige week bij de Intocht in de wijk gebroederlijk gevierd werd door zowel blanke als zwarte kindjes, lopen deze droeftoeters zelf de grootste racisten uit te hangen. De ironie hier is echt lachwekkend en diep triest tegelijk. Het ergste? Ze hebben zelf niet door dat ze hetgeen geworden zijn waar ze tegen zeggen te vechten....

Sjefke7807 | 02-12-17 | 10:54

Dus er zijn witte activisten? Bedoelen ze blanke mensen die zich wit schminken om tegen Zwarte Piet te demonstreren? Of gebruiken ze kleurtermen voor blanken waarvan een D66-er zou zeggen "Zo praat je niet over mensen"? Of heb ik al te lang geen FB meer? De horror, witte activisten, bah, moet je niet willen.

Luivend | 02-12-17 | 10:01

Witte mensen discrimineren en het dan geen discriminatie willen noemen. Gekker moet het niet worden. Maar ik als witte middelbare man zal het aan me reet roesten wat ze vinden. Ik voel me er boven staan. (Of ben ik dan een nazi.... wie zal het zeggen)

MeneerGuggenheimer | 02-12-17 | 10:00

Wie boeit het eigenlijk nog.
Ze hebben het kinderfeestje vorige week niet kunnen verpesten.
Voor de rest bekijken die herstelbetalingen jagers het maar.

Rest In Privacy | 02-12-17 | 09:56 | 1

Herstel betalingen zijn gedaan bij het einde van de slavernij 300 gulden pp destijds

Rest In Privacy | 02-12-17 | 10:33

In Zwitserland zijn er geen nare demo's van verongelijkten tegen Sammichlaus en Schmutzli. Of je doet mee of je gaat wat anders doen. Het is verder niet toegestaan het demonstratierecht te misbruiken om aandacht te trekken voor een onbelangrijke prive mening.

van Oeffelen | 02-12-17 | 09:55 | 1

In Zwitserland heeft men ook vanuit overheidswege een wapen achter de deur klaar staan, dus welke vergelijking tracht u te maken?

Acar_ketimun | 02-12-17 | 13:43

Off topic, maar wel gerelateerd: De vuurwerk discussie begint ook al weer. Laat Tijbbe Joustra het vuurwerkdebat kantelen? stond er vanochtend in de azijnbode.

decadent degeneraat | 02-12-17 | 09:54

De nieuwe racisten zullen de anti-raciten zijn.

C.Martel | 02-12-17 | 09:51
-weggejorist-
tata1981 | 02-12-17 | 09:51

Waarom wordt er zo nadrukkelijk gewaarschuwd om niet te gaan dansen?

J.Slavink | 02-12-17 | 09:50 | 3

Omdat de 'witten' niet kunnen dansen. (maar de kans is groot dat er een paar blanke vrouwtjes van middelbare leeftijd rondlopen die dat gaan doen bij gebrek aan aandacht, doen ze ook altijd bij feministische demonstraties).

overdrijfnietzo | 02-12-17 | 09:58

Omdat dat cultural appropriation is natuurlijk, suffie.

Harry Turtle | 02-12-17 | 10:01

Harry Turtle | 02-12-17 | 10:01
Dat is een mooie term om aan te denken als je een slavenmeisje met blond geverfde vikingvlechten de Caraibische kontrape dans doet welke te horen is via een witte uitvinding omtrent audio. Of als er een slavenjongen zijn cultureel bepaalde zwarte muziek laat galmen uit een witte uitvinding omtrent telecommunicatie.

Acar_ketimun | 02-12-17 | 13:39

Joris? Ik wil graag de Nick veranderen in RAL 3014.

jack and friends | 02-12-17 | 09:50 | 1

Zelf houd ik ergens het midden tussen RAL 8003 en RAL 8008. Hoe gaan we dat dan weer in het vat gieten?

Sjefke7807 | 02-12-17 | 10:46

Dank aan de weergoden want gelukkig werkt het weer mee en blijft hun zichtbare actieradius vandaag beperkt tot zo'n 150 meter. Alle mensen buiten deze cirkel hebben er vandaag geen last van.

pa_niek | 02-12-17 | 09:49

Toch wel kut voor die journalisten die nu weer naar Dokkum moeten. Voor hetzelfde geld hadden ze lekker in op opdracht van onze staats propaganda omroep naar de Caribische eilanden moeten gaan voor een ander belangrijk verslag.

Rest In Privacy | 02-12-17 | 09:49 | 1

Is koning Pils dan weer eens op een snoepreisje naar "onze" zon?

2voor12 | 02-12-17 | 10:13

Ik zou zeggen: "makkers staakt u wild geraas". Laat ze lekker in de kou staan.
Iedereen die langs loopt, doe net of zij er niet zijn. Dat gaat wel lukken. Het volk ziet hen ook niet. Maar hee, we hebben wel de media. Als bijen komen ze er op af. Dit zijn hun partners in crime. Laat u niet interviewen en gebruiken door deze slinkse linkse (het is ten slotte Sinterklaas en rijmen hoort erbij) media. Hopelijk vriest het in Dokkum. De stad van Sint (ook een Sint) Bonifatius.

De Evangelist | 02-12-17 | 09:48

En zo zie je maar; de echte sneue racisten staan vandaag in Dokkum te blèren.

Rest In Privacy | 02-12-17 | 09:45

Hartstikke fijn dat steeds meer witte mensen meegaan naar de demo's. Daar was het wachten op en iedereen is daar erg blij mee. Maar witte mensen, laat alsjeblieft jullie kronen en kroonjuwelen thuis! Kom niét in een draagstoel naar de demo, en breng géén zwarte huisslaaf aan een ketting mee! Ga ook niet de hele tijd champagne lopen drinken en taartjes en kaviaar eten, en witte mannen, laat jullie harem thuis! Witte vrouwen, geen hermelijnen mantels a.u.b.
Als jullie je hieraan houden, wordt het vast een hele toffe demo waar we de demonstranten heel overzichtelijk in 2 groepen kunnen verdelen: üebermenschen en wittemenschen.

Zenzeo | 02-12-17 | 09:44 | 3

Wat wil je nou eigenlijk zeggen, want hier is geen touw aan vast te knopen?

Ashtrey | 02-12-17 | 09:50

@Ashtrey 09:50 Nou, vriend, als je hier geen touw aan vast kunt knopen, dan moet je de betekenis van de woorden 'satire' en 'ironie' maar eens opzoeken in het woordenboek. Succes!

KeesBruin | 02-12-17 | 10:20

Ashtrey | 02-12-17 | 09:50
Dat lijkt me vrij duidelijk... heeft geen duiding nodig, misschien wel als je de wereld niet zo goed snapt. En daar hou ik het dan ook maar op...

Acar_ketimun | 02-12-17 | 13:34

Het gaat niet om hen en voorzeker niet om hun.
Misschien kunnen ze Nederlands leren als ze hier komen om een riant leven te leiden op kosten van de blanken.

BBmetR | 02-12-17 | 09:42
-weggejorist-
Stortkoker | 02-12-17 | 09:40

Toch ben ik het met ze eens dat er geen witte mensen voor de camera moeten komen. We hebben het toch ook altijd over dat er nauwelijks mensen van kleur mee lijken te doen tijdens deze demonstraties? Alsof het ze eigenlijk niks kan schelen en dat het vooral een grachtengordel dingetje is? Nou laat maar eens zien dan hoeveel donkere mensen zich vandaag zullen melden

Rest In Privacy | 02-12-17 | 09:40

Ben ook benieuwd of 'witten' verplicht op moeten staan als er een Rosa Parks wannabe hun plaats op komt eisen. Je moet natuurlijk wel je plaats kennen.

Rest In Privacy | 02-12-17 | 09:39 | 1

‘Witten’ achterin de bus, buiten het zich van de camera’s

NasiGordon | 02-12-17 | 10:39
-weggejorist-
Petrus Poortwachter | 02-12-17 | 09:37

Moeten we ruimte maken voor zwarte mensen en als witte mensen niet dansen? Ja daaaaag. Dan moet ik onderscheid op huidskleur maken en overtreed ik alle mensenrechten.

Shoarmamasutra | 02-12-17 | 09:35

voel me nu toch gediscrimineerd ben niet wit maar gewoon blank, of mogen we ook weer zwarten zeggen? *in de war*

oomKonijn | 02-12-17 | 09:34 | 2

Nou, als je een kleurtje hebt, mag je jezelf zwart noemen, een blanke mag jou nooit anders aanspreken dan met meneer of mevrouw. Een witte mag zichzelf natuurlijk nooit blank noemen, want dat is racisme. Een witte moet eigenlijk altijd zijn mond houden en dankbaar zijn dat hij voor mensen van kleur mag werken.

Ik geloof dat het zo correct is, maar laat mij graag verbeteren.

jack and friends | 02-12-17 | 09:44

@jack and friends, je vergeet natuurlijk het n-word, dat mogen witte natuurlijk nooit gebruiken, alleen mensen met een kleurtje mogen dat naar elkaar roepen.

Opco Engering. | 02-12-17 | 09:52

Zo'n klein stukje tekst en wel tig keer het woord 'witte mensen'.
De schrijver/schrijfster hiervan heeft wel een ziekelijke obsessie.
Je bent als autochtone demonstrant wel erg zielig als je hier nog gehoor aan geeft ook nog.

leo de pejo | 02-12-17 | 09:34

Funny, het gebruik van RAL-kleuren.
Vraag me af hoe groot de animo is bij de (evt. zoewarte) medemens met dit kutweer in Dokkum te gaan staan.

Hatröss | 02-12-17 | 09:34

Reason against Racism: “Witte mensen vinden het vaak vanzelfsprekend om midden in de aandacht te staan. Daar zijn witte mensen aan gewend…”

Mensen typeren op basis van hun huidskleur. Volgens mij is dit racisme in zijn puurste vorm.

vrijstijler | 02-12-17 | 09:34 | 1

Dat zie je goed. Volgens de UvA-definitie is racisme echter alleen racisme als een minder geprivilegeerde bevolkingsgroep er het slachtoffer van is. En dat zijn"witte" mensen per UvA-definitie niet. Zo wassen ze hun eigen anti-blanke racisme wit.

Ivoren Toren | 02-12-17 | 10:41

Ik zou willen dat het al januari was.Is dat gezeik van zwart,wit,genders en al wat diez meer zijn ook weer voorbij.Misschien sneeuw?Ook wit.

flesje | 02-12-17 | 09:33

Witmens, laat de organisatie van een demonstratie ook eens over aan onze donkere medemens zou ik zeggen. Weet je meteen hoe serieus het gemeend is.

Sierstrip | 02-12-17 | 09:33 | 2

Organiseren, is dat zoiets als werken, in dat geval..

Opco Engering. | 02-12-17 | 09:49

Shit, daar zeg je wat. Wat zou de huidskleur zijn van degene die die bussen besteld heeft?

Ivoren Toren | 02-12-17 | 10:33

De enorme zelfblindheid waarmee zogenaamde anti-fascisten zich opwerpen voor het de goeie zaak, verhindert dat ze inzien dat ze zelf een schaamteloze vorm van racisme toepassen. Ze doen namelijk niets anders dan de verschillen in huidskleur benadrukken. Ze zullen geen kans onbenut laten om te roepen dat de blanke superieur is en de zwarte achtergesteld. Overheid en media doen hier doodleuk aan mee. NRC kopt, zonder met de ogen te knipperen, over 'De eerste 'zwarte' trainer in Europa' Ze gaan daarmee compleet aan de competenties van de man voorbij en typeren hem aan de hand van zijn huidskleur. Dat noem ik racisme. Wanneer ik een tankstation zou openen voor blanken zou het land te klein zijn maar de gemeente Amsterdam schonk miljoenen aan het 'zwarte theater' Het is zuiver racisme maar dan 'goedbedoeld'. Het enige wat de hysterische protesten tegen zwarte piet doen is het pijnlijk blootleggen van de racistische motieven van de actievoerders die zelf geen idee hebben waar ze mee bezig zijn. De overeenkomst tussen racisten en anti-racisten is dat ze het allebei heel belangrijk vinden welke huidskleur iemand heeft.

Axelvon | 02-12-17 | 09:33 | 1

Tankstation voor blanken .. hmm ..

ChatBot | 02-12-17 | 14:08

Die reason for racism brief/mail: is die niet geschreven door rutger wassink?

p17266141 | 02-12-17 | 09:32

... ik dacht dat dat laatste stukje het script voor de komende aflevering van South Park was.

Cunning Stunt | 02-12-17 | 09:31

Is het bekend welk witmens dit heeft geschreven?
Ik ben wel benieuwd van welk ras ze is.

Ali Bundii | 02-12-17 | 09:31

Jammer genoeg is een link plaatsen op GS schier onmogelijk.

Bericht op MSN: Zie vooral de laatste zin:

Sylvana Simons wil naar Amsterdam verhuizen om als lijsttrekker namens haar Bij1 mee te kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen komend voorjaar. Haar partij Artikel1 haalde veel stemmen bij de landelijke verkiezingen in maart, dus ze is kansrijk. Ze zal - als beide dames verkozen worden - in de gemeenteraad ook Annabel Nanninga tegenkomen, lijsttrekker van Forum voor Democratie. Nanninga is een welbespraakte raciste.

drs.Nee | 02-12-17 | 09:31 | 6

Bij 1 is een al even bezopen naam als art1kel.
Maar ja wat wil je het wijf is te stom om te poepen dus al helemaal niet in staat om iets fatsoenlijks te verzinnen.
Ik wens Amsterdam( tenminste het beschaafde deel van die stad) veel sterkte.
En hoop voor elke inwoner van 020 dat meisje huppelkut niet aan de bak komt.

mallekater | 02-12-17 | 12:18

Welbespraakt en intelligent is ze , Annabel, wel.
Een raciste beslist niet.
Dat laten we over aan het zwarte front van Sylvana en haar bende.
Die is zo racistisch als de neten.

mallekater | 02-12-17 | 12:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Stiekem hoop ik dat er een prankster tussen de journalisten staat die roep "Welke witte of zwarte mag ik interviewen!!1!1!" En dan alle aandachtshoeren die zich melden afwijzen want niet puut wit of zwart ^^

ScumbaggusMaximus | 02-12-17 | 09:31

Zou Dokkum en heel Friesland vandaag met weer een ludieke actie komen?
Zo eentje waar 97% van de Nederlanders en allochtonen het volledig mee eens is?

Vespucci | 02-12-17 | 09:31 | 4

@ Berbaar : een hond? Die krengen zijn toch hartstikke haram?
Of heb je een berberaapje aan een tuigje?

Stripe Square | 02-12-17 | 10:10

Ik hoop dat ze samen hebben bedacht de straten van Dokkum leeg te laten, de winkels dicht te houden en dat zooitje demonstranten te laten creperen in de kou.

GroetenVanUrk | 02-12-17 | 12:21

Speciaal voor de hier 'mentally challenged', die hier maar poep blijft praten. De drammers in deze, kun je vergelijken met een kind dat om iets blijft zeuren bij zijn moeder terwijl hij verdomd goed weet dat het niet gaat gebeuren. De mensen die tegen die drammers ingaan, is dan moeder die gewoon 'nee, gaat niet gebeuren' zegt.
Dus hou op met liegen, framen en overall een ongelofelijke zielige eikel te zijn.
Je bent geen geliefd persoon in je dagelijks leven, maar daar hoeven wij niet onder te lijden.

Baski | 02-12-17 | 12:27
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een trieste bedoening die facebook oproep, je mag toch hopen dat mensen dan door hebben 'wacht even dit is gewoon een egomanische racistenclub', maar waarschijnlijk wordt het met een gebogen hoofd en een wanhopig lachje van ondergeschiktheid ontvangen door het soort slappe halfgekookte melkpap volk wat daar op af komt

Gehaktbalmetketjap | 02-12-17 | 09:31

Mannen, te paard! We zijn verraden

Sgt. Pepper Spray | 02-12-17 | 09:28 | 1

Dat mag dan ook weer niet, dieren als wapen gebruiken. Daar is dan ook weer een groepje gekwetste tegen.

Opco Engering. | 02-12-17 | 09:47

Zo zo ......
Zo rollen ze idd

MarcS | 02-12-17 | 09:28

Stel je bent werkloos, kansloos, rebel without a clue en ook nog eens zwart. Dan ga je iets gillen over racisme en slavernij, paar werkloze vriendjes appen, samen lekker protestbordjes maken, NPO bellen en voila, opeens ben je iemand: Je bent van beroep een gekwetste neger! Met behoud van uitkering!

Zeddegeizot | 02-12-17 | 09:28 | 1

Dit is hun moment of fame. Want hierna moet het weer een jaar lang lezinkjes geven en schnabbelen, boekjes promoten, docu's slijten aan de NPO, of tshirtjes verkopen. Het is een businessmodel, met dank aan BNN VARA/Joop en wat prille stagiaire journo's van de dagbladen.

Stortkoker | 02-12-17 | 09:31

Ik word door dit soort acties alleen maar méér racistisch.........

kommabijmebinnen | 02-12-17 | 09:27

Chapeau, jullie hebben jullie blanke medestanders gebrainwasht tot slaafse witte bitches.

art_is_a_bitch | 02-12-17 | 09:27 | 1

Ik zou me niet door zo'n droeftoeter op zo'n neerbuigende wijze aangesproken willen worden. Maar ja goed "alt right" basket of deplorables Amerikanen spreken dan ook over 'cucks' wanneer ze hun politieke tegenstanders aanduiden. Ik vermoed dat deze cucks het alleen maar lekker vinden om zo vernederd te worden. En de ironie er niet van inzien dat als je wit met zwart vervangt, het zwaar discriminerend is.

Graaf_van_Hogendorp | 02-12-17 | 09:30

Nederland wordt geteisterd door een klein groepje nederland hatende gekleurde migranten met een minderwaardigheidscomplex die wel al sinds ze in nederland zijn , hun handje ophouden voor onze eurotjes en denken een frontale aanval te kunnen plaatsen op onze cultuur en tradities.Dat ze in amsterdam meegaan met die onzin moeten ze daar weten ,maar de rest van nederland dus niet.
De oplossing :ze helemaal geen aandacht geven.

p17266141 | 02-12-17 | 09:26 | 1

www.lc.nl/friesland/Pegida-Nederland-g...

Het enige probleem is dat Pegida ook naar Dokkum komt. Waardoor die gekleurde racisten toch weer de aandacht gaan krijgen die ze niet verdienen

Bijtendehond | 02-12-17 | 10:10

PC Principal? Check Ur privilege bro!

Ashtrey | 02-12-17 | 09:23

Die Facebookoproep. Heb het eerst aandachtig gelezen. Vervolgens van witte mensen, zwarte mensen gemaakt. Daarna vervangen door Joden. Toen nog een keer vervangen door moslims. Der Ewige weißen. Virulent racisme, het mag weer in 2017. Nu is het tijd voor koffie.

atheïstisch stemvee | 02-12-17 | 09:21 | 3

Ah ja koffie. En zo weer NSB Handelsblad in de bus. Neem aan dat er weer een diepgaande monoloog van Gloria Wekker of Sylvana Simons in staat. Zonder weerwoord uiteraard.

de Voorzittert | 02-12-17 | 09:24

Waarom ontvangt een reaguurder nog het NSB? Lees regelmatig van guurders in de panelen dat zelf de felis catus van dienst niet erover heen zou willen pissen! Ook niet over de Volksverlakkerskrant en het AD, voor de duidelijkheid.

Graaf_van_Hogendorp | 02-12-17 | 09:27

Jij zegt het. Kennelijk ben je goed op de hoogte van wat er in dat blad geschreven staat.

atheïstisch stemvee | 02-12-17 | 09:27

Welkom in 2017. Dramnegerts die vechten voor gelijkheid om vervolgens een gezond portie blankenhaat te verspreiden, cultuuroorlog te starten en overal in onze linkse MSM opduiken met jankverhalen. Het gaat maar door. En buiten de decembermaand gelukkig ook de rechtzaken en bijbehorend zure gedram.

de Voorzittert | 02-12-17 | 09:18

Deze zwarte idioten willen zichzelf gewoon boven blanken zetten. Ze grijpen daar alles voor aan zoals zwarte piet. Als je hard werkt, iets van je leven maakt en iets voor de maatschappij doet is er gelijkwaardigheid. Daar zouden deze zwarte idioten naar moeten streven. En de blanke meelopers moeten beseffen dat deze labielo's het blanke ras alleen maar willen onderwerpen. Hoezo racisme.

BozePaarseMan | 02-12-17 | 09:17

Wat heerlijk wakker worden, Nederlandse vriesweer, kopje zwarte koffie, donkerbruin broodje met kaas. EN ik zie in de post dat ik weer eens in het middelpunt van belangstelling sta.... bij de belastingdienst.

Mark_D_NL | 02-12-17 | 09:17 | 1

Krijg je wat of willen ze wat?

horsteknots | 02-12-17 | 09:45

Wit??? Ik voel me gediscrimineerd! Het is toch zeker wel 'blank'?!

mozaard | 02-12-17 | 09:15 | 2

Ik identificeer me als kleurneutraal en ben bij voorbaat al gediscrimineerd. Ik eis nú herstelbetalingen!!

K. Letskoek | 02-12-17 | 09:20

Euh, pigment-gemankeerd? melanine-misser?

EEnzame SchizofrEEN | 02-12-17 | 09:30

De huidskleur is in dit geval niet bepalend, enkel dat de mensen die oproepen tot zulke onzin een kutkarakter blijken te hebben.
Verder wil ik hier niet veel over kwijt.

guillaume | 02-12-17 | 09:15

Wat zou sister Rosa daar van vinden? De witte mensen achterin de bus...

Fontanarossa | 02-12-17 | 09:14 | 1

Vanaf nu is iedereen groen. De donkergroenen gaan voor in de bus. Gaat ondertussen de StarTrek episode "Let that be your last battlefield" kijken,

ScumbaggusMaximus | 02-12-17 | 09:28

Ik bekijk Geenstijl altijd in de nachtstand, de witte letters komen dan mooi naar voren op de zwarte achtergrond.

Opco Engering. | 02-12-17 | 09:14

Je moet als blanke wel even je plaats weten

namensmijnhond | 02-12-17 | 09:12 | 1

Zoals in mijn eerdere tegel, blanken zijn in hun ogen alleen maar useful idiots om hun doel te bereiken.

2voor12 | 02-12-17 | 09:15

Direct gedoneerd aan de film. Top project!

Knoopsgat | 02-12-17 | 09:12

Krankjorem. Meer kan ik er niet van maken. Totaal Krankjorem.

Beta_Alanine | 02-12-17 | 09:11 | 1

Kennelijk wel, want 'totaal krankjorem' is meer dan slechts 'krankjorem'. ;)

Sarcastisch varken | 02-12-17 | 10:21

Als die bus straks in de sloot ligt, door een opfriezend weggedeelte is het zeker de schuld van het weer?

Bijtendehond | 02-12-17 | 09:11 | 1

Je bedoelt 'black ice', of is dat ook al racisme?

K. Letskoek | 02-12-17 | 09:17

Dit zijn de sneuneuzen zonder humor zelfkennis en relativeringsvermogen.

frisenfruitig | 02-12-17 | 09:11

Maar dat bericht van Reason against Racism is geen grap? Echt niet?
Echt, in wat voor tijd ben ik toch beland....
Wat was alles voor 1995 toch eigenlijk een mooie tijd toen we het nog niet over ieders gestoorde mening hoefden te hebben. Dát is eigenlijk wat er mis is met deze tijd, we geven die mensen veel te veel aandacht.

tegelvloer | 02-12-17 | 09:10

Je moet toch wel een rot jeugd gehad hebben om daar als witte bij te gaan lopen

kees2 | 02-12-17 | 09:10

Nog nooit zoveel racisme in een paragraaf gelezen. Deze mensen lijken alleen maar met huidskleur bezig te zijn, en willen strenge gedragsregels op basis van kleur.

Wie neemt deze mensen nog serieus?

Niffio | 02-12-17 | 09:10 | 2

De MSM en dat is het grote probleem. Zij bepalen het beeld en stemgedrag voor en van onze witte medelanders. Enige zeer schrale trost is dat er steeds minder tata's tv kijken of de krant lezen...

Graaf_van_Hogendorp | 02-12-17 | 09:11

De NPO & grachtengordel gütmenschen.

K. Letskoek | 02-12-17 | 09:15

Kijken of het ze lukt om op tijd te zijn in Friesland , dit i.v.m. de dikke witte mist.

pontius | 02-12-17 | 09:07 | 1

Witte mist is natuurlijk ook een privilege van de blanken.

RenHoek | 02-12-17 | 09:10

Boycot die vermoeiende dramnegerts eens. In hun kudtbus stiekem deze comments lezen, narcistisch als ze zijn.

de Voorzittert | 02-12-17 | 09:06

Ik moet bij dit soort posts van activisten altijd denken aan Monty Python. Waar de Peoples front of Judea en het Judea People Front elkaar helemaal de tent uitvechten. Dit is net zo absurd.

deministerpresident | 02-12-17 | 09:05 | 1

Rare club waar je als blanke niks te vertellen hebt... zou mij afvragen of je daar wel bij wilt horen.

RenHoek | 02-12-17 | 09:05

De witte mens als excuusneger.

Johnny_Hoogerland | 02-12-17 | 09:05

Het is gewoon de zwarte uitvoering van de Ku Klux Klan die daar gaat demonstreren.

Ferdo76 | 02-12-17 | 09:05

Nare racisten deze lui, getverdemme

Muggenmepper | 02-12-17 | 09:03 | 1

Racostische narcisten.
Voorstel: zullen we vanaf nu extreemlinksen ook gewoon racisten noemen?

Bijtendehond | 02-12-17 | 09:06

VERZOEK aan zwarte bondgenoten. Vooral aan de nieuwelingen.
Hartstikke fijn dat steeds meer zwarte mensen meegaan naar de demo’s. Daar was het wachten op en iedereen is daar erg blij mee. Maar check morgen je privilege. Journalisten vliegen altijd op zwarte mensen af, fotografen doen dat ook. Zwarte mensen vinden het vaak vanzelfsprekend om midden in de aandacht te staan. Daar zijn zwarte mensen aan gewend en het valt zwarte mensen vaak niet eens op. Sta daar morgen alsjeblieft bij stil, want het draait niet om zwarte mensen. Houd je alsjeblieft op de achtergrond, ga niet staan dansen doen voor de camera’s, geef liever geen interviews. Probeer zoveel mogelijk journalisten en fotografen te verwijzen naar zwarte mede-activisten! Maak ruimte voor de zwarte activisten. Het gaat om hun, niet om zwarte mensen! Wijs elkaar daarop!
En als je bang bent, is dat o.k. en begrijpelijk, maar praat daarover thuis aan de keukentafel, de rest van ons is namelijk niet bang en het draait niet om jou of jouw angst. Zwarte activisten zal echt niets overkomen. Be there, you’re needed!
See you tomorrow!
n.b. Grote reclameborden van je zwarte groepering zijn ook niet echt nodig en versperren alleen maar het uitzicht ;-) .

Stortkoker | 02-12-17 | 09:01 | 5

En dat binnen 4 minuten. Hulde.

Normpje | 02-12-17 | 09:12

VERZOEK aan alle negers . Vooral aan de nieuwelingen.
Hartstikke fijn dat steeds meer negers meegaan naar de demo’s. Daar was het wachten op en iedereen is daar erg blij mee. Maar check morgen je privilege. Journalisten vliegen altijd op negers af.....
--
VERZOEK aan alle Eskimo's . Vooral aan de nieuwelingen.
Hartstikke fijn dat steeds meer Eskimo's meegaan naar de demo’s. Daar was het wachten op en iedereen is daar erg blij mee. Maar check morgen je privilege. Journalisten vliegen altijd op Eskimo's af
--
VERZOEK aan alle poepvliegen . Vooral aan de nieuwelingen.
Hartstikke fijn dat steeds meer poepvliegen meegaan naar de demo’s. Daar was het wachten op en iedereen is daar erg blij mee. Maar check morgen je privilege. Journalisten vliegen altijd op de poepvliegen af.......

Mark_D_NL | 02-12-17 | 09:21

Jammer van het kleine foutje: maak ruimte voor de WITTE activisten. (Dat was voor mij het meest storende zinnetje in het origineel).

Elmauro | 02-12-17 | 14:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Er zit zoveel haat in links dat ze zelfs elkaar onderling haten. En de uitsmijter is dat ze elkaar haten en vingerwapperen door hun verschil in huidskleur (!) Die mensen hebben niet in de gaten dat ze de grootste racisten zijn op deze aarde.

Repetitive Beats | 02-12-17 | 09:01

Hoe kun je nou het uitzicht versperren van mensen met een gigantisch bord voor hun kop?

Rest In Privacy | 02-12-17 | 08:59 | 1

Haha :-)

art_is_a_bitch | 02-12-17 | 09:23

Niet te geloven dit. Als ik wit door zwart vervang trapt de deug politie hier de deur in.

Yeohan | 02-12-17 | 08:58

"Check je privilege". Echt, de blanken-haat zit tot in de haarvaten van het geïmporteerde anti-ZP volk. En de blanken die meeheulen worden alleen maar gezien als useful idiots.

2voor12 | 02-12-17 | 08:57 | 7

Het staat er echt! Ik dacht dat idioten die dat zinnetje gebruiken al uitgestorven waren

horsteknots | 02-12-17 | 09:41

Dit is de pagina van Corna Dirks. Zelfhatende witte trol die bij elk links feestje opduikt.

Ruben Landzigt | 02-12-17 | 10:06

De schijnheiligheid van die "witte privilege" truuk: net doen alsof ze jou je witte kleur heus niet kwalijk nemen, nee zonder dat je het kunt helpen heb je voordeel van je huidskleur van... ja van wie? De maatschappij, je omgeving. Alsof het een neutrale entiteit is die niet beledigd kan worden. Wat ze bedoelen is uiteraard dat alle witte mensen uit die omgeving het veroorzaken, enkel gebaseerd op HUN huidskleur, waar degene die zogenaamd niet racistische beledigd wordt dan opeens niet bij hoort? Het is dus nog steeds een directe racistische opmerking over mensen met een blank huidskleur. Kan daar een advocaat zich eens over buigen? Ik zie weinig rechtszaken over de 1000en witte privilege tweets

een_mike | 02-12-17 | 10:39
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl