Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Voorstanders sleepwet maken valse tegenstelling om bom onder burgerrechten te leggen

ruik eens aan mijn vinger

Voormalig BVD-baas Arthur Docters van Leeuwen "waarschuwt dat de kans op aanslagen groter wordt als de sleepwet niet doorgaat", zei hij bij WNL zondag. De tegenstanders van het sleepwetreferendum gooien dus nu al met vacuümbommen.

De uitspraak van Docters van Leeuwen schept namelijk een valse tegenstelling, en dezelfde redeneerlijn hebben we al van meer Haagse voorstanders van massatappen gehoord. Net zoals bij het vorige referendum, probeert het partijkartel om staatskundig enorme kwesties (zoals het burgerrecht op privacy) met karikaturen tot iets heel kleins te reduceren, om het daarna weg te kunnen wuiven als iets onbelangrijks of, zoals Docters van Leeuwen dus doet, een valse tegenstelling te scheppen om sleepwetcritici te brandmerken als bedreigers van de staatsveiligheid. 

Staatssubversieven die zich als aanslagplegers kunnen ontpoppen, zijn spelden in de maatschappelijke hooiberg. Als je van iedereen alle data gaat verzamelen, maak je van die hooiberg een stapel spelden. Zoeken wordt alleen maar moeilijker. De sleepwet gaat zodoende geen enkele aanslag voorkomen, want het zal de zoektocht alleen maar lastiger maken terwijl de kans op 'luie diensten' toeneemt: Als je over alle informatie beschikt, kweek je de schijn dat de juiste informatie er ook tussen zit en dat die zich "automatisch" aan zal dienen. 

Maar zonder goed, ouderwets handwerk weet je niet waar je moet beginnen. Laten we dat wat praktischer formuleren: als je aanslagen in de echte wereld wilt voorkomen, zul je verder komen met het volgen van Telegram-lijntjes tussen salafistengroepen in Amsterdam en Almere dan met het aftappen van een buurtwhatsapp in Surhuisterveen of een Facebookgroep voor paardenmeisjes in Bresken. Zoek éérst de juiste doelgroep voor je aan het tappen slaat, voordat je iedereen tapt en dan hoopt dat de doelgroep zich vanzelf aan je kenbaar maakt.

Maar hardop zeggen dat terreur tegenwoordig veelal alsook voornamelijk uit islamitische hoek komt, is niet politiek correct en wordt dus hardop verzwegen, zoals het voorbeeld van de betonnen Amsterdamse D66-barricaden vandaag weer onderstreepte. Liever alle burgers tappen dan eerlijk zijn, dus. En zo krijg je dus dat voorstanders van massataps met valse tegenstellingen komen, zoals ook Ronald Prins van Fox-IT deed toen hij vorige week in een interview zei dat hij "liever de AIVD op internet, dan de Russen in mijn laptop" heeft. Alsof "de Russen" bij elke burger in z'n laptop willen - precies wat de AIVD dus wel wil en mag doen vanaf 1 januari. Angst gebruiken om angst aan te wakkeren, is wat hier gebeurt. Als de sleepwet er niet komt, vallen er volgens Docters van Leeuwen straks doden. De discussie over effectiviteit van een massale en ongerichte datacollectie, wordt chronisch vermeden en het debat over privacy achteloos weggewuifd.

De sleepwet is bovendien niet zozeer een middel in de strijd tegen terreur, het is ook een fijn stuk gereedschap voor (supranationale) staten om een oogje op hun in toenemende mate kritische bevolking te kunnen houden. Dat is wat in het licht van de groeiende crackdown op (online) uitingsvrijheid, nog de meeste zorgen baart. De sleepwet is geen keuze tussen privacy of veiligheid, het is een megalomane opporingsmethode die de privacy van alle burgers offert voor de schijn van toenemende veiligheid. Maar aanslagen gebeuren niet op internet, die gebeuren in het echte leven - en hoe slimmer de aanslagpleger in spé, hoe kleiner de kans dat hij internet of andere vormen van digitale communicatie zal gebruiken om zijn daad voor te bereiden.

Ondertussen verdwijnen wel alle interacties van alle internetgebruikers in de fuik van de overheid. Meer slepen voorkomt echt geen aanslagen zolang er geen grondig en gericht inlichtingenhandwerk bij komt kijken (en zolang er geen eerlijk debat over de islamitische oorzaak van veel terreur wordt gevoerd), maar ondertussen staat wel het hele internet in een dubieuze database van Den Haag, waarbij de burgers niet mogen weten op welke basis, met welke steekwoorden en bij wat voor (online) gedrag de rode vlaggetjes achter je naam ineens  kunnen opduiken. Het recente verleden leert: ook zonder sleepwet kan een cartoon al genoeg zijn om van je bed gelicht te worden, ook/zelfs in Nederland en zeker met het CDA in de regering. Er is voorshands alle reden om je zorgen te maken.

Al je privacy opgeven voor een beetje meer veiligheid is alsof je vrijwillig een bom onder je burgerrechten legt, en dan gaat zitten hopen dat-ie nooit afgaat. Schimmige figuren als Arthur Docters van Leeuwen, Ronald Prins en MinPres Rutte proberen burgers zo bang te maken dat ze uit zichzelf die vacuümbom onder hun fundamentele rechten willen neerleggen. Als wij een sleepnet beheerden, zouden we een paar flinke rode vlaggetjes achter de namen van deze bedreigers van onze open en vrije democratie zetten. Helaas hebben zijzelf het geweldsmonopolie (en de daarbij behorende inlichtingendiensten) en niet wij - dus we kunnen alleen maar hopen dat Nederland in verzet komt tegen de sleepwet, en bij het referendum in maart 2018 massaal tégen de wet stemt. Ons enige wapen is de democratie - zolang die nog bestaat onder het antidemocratische Rutte III.

Reaguursels

Inloggen

WNL op zondagmorgen, met die voorzichtige Rick Nieman.
IN feite zaen daar 2 uitgekakte VVD-ers.
Doctors van Leeuwen is al jaren uit de running, was zeer ongenuanceerd over die sleepwet en wilde ons doen geloven dat het niet aannemen van die wet tot terreur zou leiden.
Dezelfde truc deed die republikein en sufkeutel van die ex D66 partij , Lourens
Jan Brinkhorst, ( als we niet voor die europese wet stemden ging bij ons in Nederland het licht uit).
Door dit soort koekenbakkers zijn ( worden) we bestuurd en het gekke is dat iedere journalist nog voor ze buigt, door het stof gaat en ze een misplaatst podium geeft. Zo zijn er nog veel.

Nieman haalde de egotripster Jorritsma weer uit de mottenballen kast.
Wat een naar mens is dat toch. "Tien ik minister.... was, toen ik in de 2e kamer.... zat, toen ik staatssecretaris was van...., toen ik burgemeester was etc.
Alles in de ik vorm.
Ze is met ellebogen werk fraktie voorzitster van de vvd in de 1e kamer geworden. Haar toegevoegde waarde is nul, op verkeer en waterstaat heeft ze niks gepresteerde dan alleen maar veel gemeenschapsgeld gekost-wel heeft ze goed voor zich en het familie bouwbedrijf gezorgd via haar netwerkjes.
Dat wel natuurlijk.
Ook zo'n VVD mens, die in het rijtje van graai- vvd- ers kan worden opgenomen.

outdoor | 23-10-17 | 15:14

Sleepwet lijkt op drempels en wegversmallingen in voorheen mooie gladde wegen: in plaats van wegpiraten aan te houden, moeten alle burgers iedere dag alle hobbels en slingers trotseren met veel gevaar, schades en hoog brandstofverbruik.

Pislinq | 23-10-17 | 12:53

Off topic en misschien ook weer niet, want ... nu we het toch over geheimpjes hebben. We weten uit het boek van Ybeltje dat de VVD het CDA de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen gunde als "cadeautje voor Carla Peijs (cda)". Nou blijkt "toevallig" Leny Poppe-de Loof (cda) wethouder uit Vlissingen burgemeester van Zundert geworden te zijn, na een vvd'er. En Jack de Vries (cda, oud-staatssecreatris defensie) twittert blij dat dat die CDA-burgemeester het kortgeding van die campinghouder "Engels" gewonnen heeft. Zouden het cda van de bouwfraude mannen Elco en Maxime wellicht de A58 door willen trekken richting Vlissingen over het terrein van Fort Oranje? Zou wel makkelijk zijn voor transporten van VDL Marine richting Vlissingen en andersom. Het lijkt één grote kliek bij dat cda en waarom gebruikt de overheid het sleepnet niet om vriendjespolitiek te ontmaskeren. O ja ... defensiebelangen zogenaamd, een kazerne verleggen in een demissionaire periode terwijl er miljoenen bezuinigd moeten worden. Stelling: Zo'n sleepnet wordt per definitie alleen ingezet voor de doelen die een klein arbitrair clubje met elkaar stellen.

Watching the Wheels | 23-10-17 | 09:48 | 1

-den
.
Verder zorgde die Arthur Docters van Leeuwen (vvd) al netjes voor de oliebedrijven van Gaddafi toen deze op afstand geplaatst werden (2011) stond in het boek "Het Belastingparadijs" van Joost van Kleef. Het is ook te zien op de Wiki van Docters van Leeuwen (Oilinvest, Tamoil) nl.wikipedia.org/wiki/Arthur_Docters_... . Het is een kliek, offensie en olie en ze gunnen elkaar de opdrachtjes. Je moet gewoon zorgen dat je bij de club hoort, word allen lid van cda/vvd dan gelden andere normen en waarden.

Watching the Wheels | 23-10-17 | 10:00

Ik ben toch wel diep onder de indruk van alle reacties.

Blijkbaar weten de meesten hier het beter dan iemand die een behoorlijk lange tijde de AIVD heeft geleid. Blijkbaar heeft de reactie van geenstijl ook nog enige tijd inlichtingenwerk gedaan, dat ze zeker weten dat meer informatie niet de oplossing is.

Ik heb nooit terroristen opgespoord, maar ik kan me wel goed voorstellen dat, hoe meer gegevens ik heb, hoe meer kans ik heb dat ik de informatie kan vinden die nodig is om een aanslag te voorkomen. Da's niet meer dan logisch. Dat potentiele terroristen zich hiervoor kunnen verstoppen is bekend, maar dat betekent ook dat ze meer aandacht daaraan moeten besteden waardoor de kans dat ze fouten maken grote wordt (volgens die redenering moeten we de politie ook maar opheffen. Immers, een echt slimme crimineel laat zich toch niet pakken.).

Of de extra kansen die de wet biedt opwegen tegen de moeite die het kost om al die data te verwerken is valt te betwisten. Doctors-van-leeuwen denkt duidelijk van wel. Of het opweegt tegen het risico dat de gegevens op de een of de andere wijze misbruikt gaan worden hangt af van hoe de wet regelt wie er wanneer onder welke voorwaarden aan die data mag komen. Het gekke is dat je daar dus weinig over hoort, terwijl dit detail cruciaal is.

develmoene | 23-10-17 | 09:38 | 2

Dan bij deze iemand die wel accepteert dat de kans er groter van wordt dat er aanslagen gepleegd worden, het is lui gevaarlijk beleid dat niet gericht dit probleem oplost maar een platform opzet dat gevoelig is voor machtsmisbruik

Joden hadden voor 1933 ook niets te verbergen (yes I went there)

niemand specifiek | 23-10-17 | 10:11

Als jij een telefoonnummer zoekt, begin je dan ook met het lezen van het hele telefoonboek vanaf A? Of begin je met het vaststellen welke persoon je nu precies zoekt, en ook onder die letter en naam te kijken?

Zoals niemand hierboven al aangaf: ik heb liever die 1 op een miljoen kans op een aanslag dan de 100% zekerheid m'n hele leven bij elke stap gevolgd te worden. Afgezien dat het eisen stellen aan immigranten, ons niet meer met het buitenland en het Midden-Oosten bemoeien, consequent opsluiten van extremisten die geweld prediken en stimuleren tot vertrek van mensen die Nederland niks vinden, ook al erg zou helpen.

Het gaat er niet eens direct om dat het uitermate benauwend is wanneer een vreemde je privégesprekken en andere data kan afluisteren en inkijken en dat feitelijk met zo'n sleepnet ook 24/7 standaard doet, zonder specifieke reden of verdenking. Je ziet aan Turkije en Venezuela, en dat zijn slechts twee recente voorbeelden, hoe een democratische overheid in zeer korte tijd kan afglijden tot totale dictatuur. En dan wil je echt niet dat er een camera op iedere straathoek en in je huiskamer gericht staat, noch dat al je gesprekken worden meegeluisterd en gesorteerd op triggers zoals "oppositie" of "Erdogan\Maduro is..." uit naam van terreurbestrijding. Volgens Erdogan is iedereen die tegen hem is ook een "terrorist".

Een echte terrorist met een half functionerend brein weet overigens wel beter dan z'n plannen op internet voor te leggen aan de goegemeente.

Wol | 23-10-17 | 22:26

die AIVD gaat ook net als elders bedrijfsgeheimen leveren aan vriendjes ,die bedrijfsgeheimen kunnen gebruiken of ideeën inpikken om zich te verrijken of voorsprong te krijgen op concurrenten.en politieke tegenstanders zwart maken of de mond snoeren. en burgers mogen niet liegen wat de top altijd doet

pedro300 | 23-10-17 | 09:05

Het probleem zit em in de Vooroologse Generatie en de Stille Generatie: de gezagsgetrouwe stemgerechtigden van 65 en ouder. Zij zijn niet te overtuigen van het ongelijk van politici (deels van hun leeftijd). En jongeren? Die geloven niet in de politiek, houden zich er niet mee bezig. Blijft er een relatief klein clubje over van 300.000 over dat zich dúrft uit te spreken tegen de Sleepwet.

Wat er nodig is is het 1:1 overtuigen van de MSM, doordringen binnen de elitaire kringen van Pauw en Buitenhof, de inzet van tools die marketing-eigen zijn, social media, en geheel ouderwets ook: rake cartoons. (Het hardnekkige idioom van) De Vooroologse Generatie en de Stille Generatie zijn nog steeds stevig aan de macht.

mozaard | 23-10-17 | 08:53

Orwell zag het juist. In A. D. Van L komen 1984 en Animal Farm samen. Big Brother en varkens die vertellen hoe het allemaal moet. Wat een briljant auteur was dat zeg!

Jacometti | 23-10-17 | 08:31 | 1

Docters van Zeugen wil zijn eigen pootje opeten.

I.P standing up | 23-10-17 | 15:09

ik mis nog het allerbelangrijkste in dit betoog; het is al jaren bekend dat voormalige aanslagplegers al in beeld waren bij de inlichtingendiensten. maar helaas heeft dat, ook zelfs dat, niet voorkomen dat de westerse wereld c.q. Europa ontkwam aan aanslagen. Wel feitelijk te maken is dat sinds de conflicten in Islamitische landen de aanslagen hier plaatsvinden en wel feitelijk is dat dit voornamenlijk uit Islamitische hoek komt. Nog Feitelijker is dat de aanslagen gepleegd worden in landen waar de Moslims met open armen wordt ontvangen, gepamperd en voorzien van levensbehoeften die men voorheen niet kende.

Ga eens kijken waar geen aanslagen plaatsvinden, (de voormalige oostbloklanden, Oost Europa), geen prachtig welkom is voor Moslims oftewel huis,uitkering en miele en ga eens kijken hoe het leven daar verloopt..
Geen sleepwet nodig!!
Ik zie een link/verband; Moslim, integratie, ontvangst, en de Islamitische aanslagen..

fikkieblijf! | 23-10-17 | 07:35

Dat die sleepwet veiligheid zou waarborgen is een farce en iedereen die even nadenkt weet dat.
Tot nog toe waren ALLE aanslagplegers al lang bekend bij de veiligheidsdiensten en bij de politie, ofwel ze waren uitgeprocedeerd en de hort op gegaan door Europa heen aan het reizen.
Dus men had ze in het snotje en men deed niks.
Nou, dan heeft zo'n sleepwet waarbijn ook alle privézaken van de buren worden gecheckt totaal geen zin.
Zonde van de moeite, en van het geld...

mallekater | 23-10-17 | 06:38

Best raar om vergaande afluisterpraktijken toe te staan, terwijl aan de andere kant honderden dubieuze asieleisers zonder al te veel onderzoek zo binnen komen wandelen zonder vingerafdruk en papieren etc.
Het lijkt wel of er bewust meerdere "brandhaarden" worden aangestoken om zo meer "blusmiddelen" aan te kunnen schaffen.
Einddoel is totale controle over eigen bevolking, verkocht als preventieve maatregel.

I.P standing up | 23-10-17 | 00:18

Vanmorgen bij WNL: De Regenesse Jorritsma ziet kans om zichzelf in 10 minuten tegen te spreken door te beweren:
a. De nieuwe ministers hoeven geen vakkennis van hun departement te hebben, sterker nog dat is een handicap.
b. Het referendum tegen de sleepwet is onzin, want de burger heeft geen enkele vakkennis over de finesses van die wet, en daarom is onze kleurrijke regentesse uberhaupt tegen referenda.
Verder een en al downplayen van instanties en argumenten tegen de sleepwet.
Daarna Dhr Docters van Leeuwen:
a. Wij van de inlichtendienst zijn alleen maar geinteresseerd in de feiten die op een zaak betrekking hebben, de rest is balast, gooien we zo gauw mogelijk weg.
b.Wij hebben alle dossiers nog uit de koude oorlogperiode op papier., wat zeg ik, we mogen die geeneens weggooien van de politiek.
En verder zorgt ieder die tegen de sleepwet is ervoor, dat er ergens onze militairen sneuvelen.
Tot zover het door Rutte en co in stelling gebrachte oude geschut met argumentatie tegen het sleepwet referendum.
Ja hoor, dat stelt de burger behoorlijk gerust.
Meneer Docters van Leeuwen hoeft in ieder geval niet bang te zijn afgeluisterd te worden.
Hij is met de beste microfoon nog onverstaanbaar.
Regentesse Jorritma had zo nu en dan niet eens door dat hij nog aan het spreken was, en dramde er vrolijk doorheen.
Wat een volk.

Roadblock | 22-10-17 | 23:51 | 1

Als er iemand het schijt hebben aan kudtburgers opnieuw heeft uitgevonden en gedefinieerd is het joritsma wel. Je zal het gvd maar naast je door de bank zien zakken.

De Briemusketier | 23-10-17 | 05:45

Leugenaar pieter pad .De babyboomer denk echt dat aanslagen gepleegd worden door een gek die de telefoon en of gebruikt maak van zijn e-mail.

satpiet | 22-10-17 | 22:45 | 2

Dit land word enger bij de dag, maar troost je het is voor je eigen bestwil, dit kan niet anders want de nederlandse overheid heeft altijd het beste voor met haar burgers, of niet dan?

mozzo2 | 23-10-17 | 03:14

Tuurlijk, en mocht er zich iemand willen verzetten tegen de huidige gang van EU-zaken dan kan daar middels de sleepnetinfo op tijd worden ingegrepen door duitse militairen. Of door belgische, franse, enfin, noem ze maar op.

De Briemusketier | 23-10-17 | 05:49

Dit is precies de reden waarom een referendum nodig is.
Niet alleen een adviserend referendum ter reflectie.
Maar een corrigerend referendum.

Der Paulie | 22-10-17 | 22:25 | 1
-weggejorist-
pulp_fiction | 22-10-17 | 23:12

Democratie is het zelfde als volksverlakkerij.
Alleen de wet bepaalt. Maar als er geen wet is?
Politici bepalen de wetten.
De diensten voeren die wetten uit.
En als zij iets missen in de wet, lossen zij dat op.
Dus die sleepwet is een overbodig iets.

Eigenlijk net als de andere wetten....
Oeps....... Den k daar maar even over.....

Stelling: Wetten zijn overbodig. De praktijk is bepalend.

nederburger | 22-10-17 | 22:14

Criminelen verwisselen nu al gemiddeld 2 X per week van hun mobieltjes en gooien oude gewoon weg dus voor wie is deze sleepwet bedoelt? Denk eerder om in de verdere toekomst de burger nog meer te controleren verder onder de duim te houden. Het begon al met de afschaf van de loonzakjes. Het is nu zelfs verboden om loon in contanten af te rekenen. Waarom nog meer controle ziekte van overheid.

mente aperta | 22-10-17 | 21:53 | 1
-weggejorist-
pulp_fiction | 22-10-17 | 23:14

Heldere uitleg van de valse voorstelling van de sleepwet. Ik wil nog een stap verder gaan: de sleepwet staat grotendeels los van terrorismebestrijding. Want, hoe kan het dat veel aanslagplegers al een ‘rood vlaggetje’ van opsporingsdiensten achter hun naam hadden staan, zonder dat een daadwerkelijke aanslag kon worden voorkomen? Dat kon en kan gebeuren doordat het islamistisch reservoir van potentiële aanslagplegers zo groot is dat ieder individu een speld in de hooiberg is. Het is gewoon geen doen om ze allemaal nauwgezet te volgen. (Broepsspionnen zijn daarom getraind om van zichzelf een speld in de hooiberg te maken). Nee, de sleepwet is in de eerste plaats een ‘stuk gereedschap voor (supranationale) staten om een oogje op hun in toenemende mate kritische bevolking te kunnen houden’.

Bieslander | 22-10-17 | 21:08

Het risico op aanslagen kan je niet alleen beperken door alle moslims Europa uit te trappen, maar ook de 2% Nederlandse politieke bestuurders & besluitvormers op een vlot de Noordzee op te duwen. Islamterroristen en Nederlandse politieke elite = vier vuisten in de buik van De Nederlandse Samenleving, een ongeluk komt nooit alleen.

De Briemusketier | 22-10-17 | 20:52 | 2

Met dat vlot van je, begin dan met deze bestuurders:

VVD'ers met een strafblad:
Patricia Remak
Sjoerd Swane (VVD-wethouder uit Maarssen werd veroordeeld vanwege belastingfraude en het aannemen van steekpenningen, maar is al 5 jaar voortvluchtig)
Rene Waas
Ton van der Schans
Stan Kleinhout
Ton Hooijmaijers (VVD-gedeputeerde Noord-Holland moest de cel in vanwege omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte)
Berthold Ziengs
Jart Sluiter
Johan Houwers (hypotheekfraude)
Matthijs Huizing (2e Kamerlid – Stapt op wegens herhaaldelijk drankgebruik in het verkeer – 2013)
Thijs Sjouwerman
Roel Slomp
Dennis Hoekstra
Ricardo Offermans (medeplichtig aan schenden geheimhoudingsplicht in sollicitatieprocedure burgermeesterschap van Roermond in 2012)
Jacques Damen
Bram ten Hoven
Kathalijne de Kruif (Witwassen, wietteelt en rotzooien in burgermeestersbenoemingen)
Piet Ploeg (oud-wethouder van Stichtse Vecht probeerde burgermeesterbenoeming in die gemeente op frauduleuze wijze te beïnvloeden, net als Rob Bats. Legde daarna ook zijn functie als voorzitter van de Stichting MH17 neer vanwege deze affaire)
Rolf Zincken (Slaat zelf dronken lokale ondernemers in elkaar)
Jos van Rey (lekte tsunami aan geheime info naar vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol, stuurde ook spiekbriefje met vragen en antwoorden naar partijgenoot Ricardo Offermans bij diens sollicitatie naar de burgemeesterspost in Roermond)
Tilman Scheurs (Liet zich omkopen door Piet van Pol)
Rob Drillenburg (Top-ambtenaar (VVD-lid) bij de Gemeente Haarlemmermeer wordt door de rechter tot drie jaar celstraf veroordeeld wegens oplichterij, valsheid in geschriften, meineed en het aannemen van steekpenningen – 2015)
Robin Linschoten (BTW fraude via zijn eigen BV's)

VVD'ers zonder strafblad:
Mark Verheijen (Dubbel declareren)
Nurten Albayrak (Directeur Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) – Moest opstappen voor machtsmisbruik en zelfverrijking – 2012)
Fritz Huffnagel (Haags gemeenteraadslid – declaratiefraude – 2005)
Wilma Verver-Aartsen (machtsmisbruik als Burgemeester)
Loek Hermans (Meavita, De Facultatieve)
Henry Keizer (De Facultatieve)
Anne-Wil Duthler (De Facultatieve)
Ed Nijpels (ABP, DSB, SENA)
Tjibbe Joustra (UWV gouden pleepotten)

Beroep = Boerenlul | 22-10-17 | 21:58

Er kan meer dan een vlot gefaciliteerd worden natuurlijk. Bij vertrek alle bedtuurders een chip in de bestuurlijke flikker zodat we weten waar hun armzalige karkas uithangt. Ben benieuwd of zo'n vlot zuid amerika haalt.

De Briemusketier | 23-10-17 | 06:06

laat ze eerst het partijbureau van de VVD sleepnetten, hebben ze tot 2100 verdachte data genoeg om te analyseren .

peter van dijk1186 | 22-10-17 | 20:40 | 2

Sleepwet is helemaal niet nodig. Nederland kent de meest ruime tapwet ter wereld en daar wordt flink gebruik van gemaakt. Als er één telefoontje wordt gepleegd waar in iedereen interesse heeft namelijk tussen Jos van Rey en Fred Teeven dan blijkt dat de apparatuur 'toevallig' even buiten werking was. Ergo als de sleepwet wordt ingevoerd is fase 2 dat er meer ambtenaren nodig zijn om deze info te verwerken waarvan de kans dat één niet te vertrouwen is erg groot is. Ik wil een kleinere en efficiëntere overheid dat is pas een liberaal standpunt en met een referendum over de sleepwet kan ik daar een simpel ja of nee tegen aankruisen.

Beroep = Boerenlul | 22-10-17 | 20:59

@Beroep = Boerenlul | 22-10-17 | 20:59
Welk een liberale gedachtengang, ik ben tegen de sleepnet want het kost mij teveel geld, heerlijk ik geniet. En dan te bedenken dat u nog iets heeft bedacht dat enigzins op een standpunt lijkt. Je zal de liberalen de kost moeten geven die daar niet eens de moeite voor nemen, of hun moeder en hun land aan de achterdeur verkopen aan de hoogst biedende EU-nazi.

De Briemusketier | 22-10-17 | 21:25

Dankzij D66, de partij van staatsvernieuwing en referenda (..), zijn referenda nu ook van tafel en hoeven we ons om dit soort zaken niet meer druk te maken.

Al-Dente | 22-10-17 | 20:26 | 1

Hetzelfde D66 volk dat zich eerder op papier en bij wet meester maakte van lijf en leden van de nederlandse bevolking. Bij wijze van een soort voorgekookt referendum waar iedereen het mee eens is tenzij men anders aangeeft. En het kereltje maar grote dikke krokedilletranen huilen samen met dat enge pia dijkstrawijf.

De Briemusketier | 23-10-17 | 06:13

De kans op aanslagen neemt sowieso toe. Sleepwet of niet. Des te meer moslims je je land binnen lokt des te groter de kans dat er een tussen zit die ontploft. Des te meer Jihadi’s die terug mogen komen en vertroetelt worden des te groter de kans dat er een voor zijn 126 1/2e maagden gaat. Sleepwet gaat alleen tegen islamofobe autochtonen gebruikt worden in kader meer islam. Oftewel de kans nog groter dat er een ontploft. Of zou de sleepwet nu opeens ook alle openlijke jodenverwensingen op Facebook ed gaan aanpakken, iets wat zonder sleepwet nu ook al piece of cake is. In huidige opzet niet doen, graag wat doordachtere versie. Kwestie doelgroep en niet doelgroep.

Dagdief | 22-10-17 | 20:21

Ach ja, Docters van Leeuwen... De man die zijn kans heeft gehad, maar die uit ijdelheid heeft laten lopen. Hij had Teeven kunnen duiden voor wat die was, maar heeftie óók niet gedaan. Dus de beste man heeft nul credits meer...

F. von Zeikhoven | 22-10-17 | 20:09 | 1
-weggejorist-
pulp_fiction | 22-10-17 | 23:22

Hoe lastig het onderwerp ook is, er is nooit een reden om de burgers hun stem te onthouden op het argument dat het te moeilijk is. De vraag is niet zozeer of de inlichtingendiensten bevoegdheid mogen verkrijgen om naast vaste datalijnen ook (online) internetverkeer te mogen onderscheppen. De focus in de discussie in de maanden voor het referendum moet worden verlegd naar de wijze waarop dat onderscheppen gebeurt. Massa-surveillance is peperduur, bewezen ineffectief, maar bovenal nodeloos privacyschendend. Er zijn slimmere methoden ontwikkeld die goedkoper en effectiever zijn. Als we met dit referendum de discussie kunnen sturen naar het doel de sleepwetmethode in te wisselen voor een slim targeted surveillance maak je de zaak transparant en voorkom je ongefundeerde bangmakerij. Als we daarentegen gaan verzanden in een discussie over de vraag of de overheid al dan niet mag onderscheppen, dan geef je Rutte een prima verdedigbaar argument de burgers te bedanken voor hun raad, maar vervolgens de uitslag (bij afwijzing) naast zich neer te leggen.

Buerman | 22-10-17 | 20:00

De essentie is: Islam is (verleden, heden, toekomst) dé cutuurvernietiger van de Westerse Samenlevingen.
Belijders dienen als potentieel gevaarlijk te worden beschouwd.
Wettelijke registratie en periodieke scan op burgerschap en inkomen.
Financiële hulp bij remigratie, dat nattuurlijk wel.

Musset | 22-10-17 | 19:54

En straks kun je alleen nog met de overheid communiceren via internet, met je digitale brievenbus en dingen. Kun je je belastingaangifte in de openbare bibliotheek gaan doen als je niet geïnfecteerd wilt worden.

CoJoNes | 22-10-17 | 19:40 | 1

Moet je wel je mobiel thuislaten en je auto uit de buurt van de wifi houden want ze mogen ook via de wifi van de bieb iets op je mobiel zetten dat je faraday kooi thuis infecteerd..

Het is gewoonweg niet aan te ontsnappen, nu ook al niet hoor daarom zijn alle aanslagplegers al bekend, waar het hier om draait is bestaande manieren van observatie te legaliseren, met als gevolg dat je op elke mogelijke manier strafrechtelijk te vervolgen bent..

Uw mobiel ging 140 in de buurt van een snelweg en u heeft geen vliegbrevet?
Betalen!

Zo heeft iedereen straks van alles te verbergen itt dat gelul van "ik heb niets te verbergen" want ze kunnen elke willekeurige nieuwe wet bedenken en met terugwerkende kracht gaan bekijken of je die overtreden hebt..

Er komt een anonieme tip: X heeft zich niet aan de wet Y gehouden, ze kunnen dan bewijs gaan verzamelen.. Wat blijkt het bewijs stond al in de database.. Hamer slaat neer NEXT!

Ik denk dat de kans groter is dat dit gebruikt gaat worden om het OM "efficienter" te maken en bestaande stapels met achterstand heel vlug weg te werken!

Snel een paar zaken cherrypicken om jurisprudentie te scheppen dat alles wat uit de database komt betrouwbaar is, vooral de toegang voor de verdachten zoveel mogelijk in te perken en klaar is Kees!

Mag je voortaan alleen nog al naar de grond kijkend naar je werk lopen en basta..

Want keek u iets te lang naar die mooie dame?
Virtuele aanranding!

Iets te lang naar een gebouw gekeken ivm de prachtige architectuur? U weet wel dat terroristen ook altijd gebouwen vantevoren "casen"? Dan begrijpt u vast wel dat deze huiszoeking nodig is om uit te sluiten dat... Hey zie ik daar een keukenmes? U bent zich bewust dat daar aanslagen mee gepleegd zijn in Londen?

Meneer heeft ook nog een auto of een bestelbusje? Neem maar mee voor verhoor!

Dit kan zich op een miljoenmiljard manieren gaan manifesteren en er zit geen enkel positieve uitkomst tussen!

Lionfromzion | 23-10-17 | 02:12

Als er een referendum komt inzake de sleepwet, dan ontstaat er weer een continentale crisis, aldus Jan Kloot de Balzak Juncker.

Memek | 22-10-17 | 19:35

En wie gaat al die data keurig en terdege analyseren en keurig en terdege opdelen in hun Win XP mapjes en als je een betere detective bent, in WP 5.0? Wie gaat dat
doen? Wie zijn die mensen? Waar halen ze die mankracht (prffft) vandaan? Moeten ze niet gewoon met - zoals Annabel vandaag al zei - gewoon met de pootjes in de modder? Neu.

chicago river | 22-10-17 | 19:35 | 6

Dat laatste was @Gravin.

chicago river | 22-10-17 | 19:59

chicago river | 22-10-17 | 19:58
Helemaal mee eens!

Gravin v Kippenbouth | 22-10-17 | 21:36
-weggejorist-
pulp_fiction | 22-10-17 | 23:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Doctors van Leeuwen doet mij altijd denken aan Animal Farm. Omdat een varken is die op zijn achterpoten kan lopen.

Osdorpertje | 22-10-17 | 19:33 | 3

Weet je hoeveel bijvangst zo'n sleepwet geeft. Hele dolfijnen!

Shoarmamasutra | 22-10-17 | 20:18

Dat is wat anders als een Hollands nieuwe

Shoarmamasutra | 22-10-17 | 20:19
-weggejorist-
pulp_fiction | 22-10-17 | 23:29

Die lul zag er 20 jaar geleden al uit alsof hij minstens 10 jaar dood was.
Ik was dan ook in de veronderstelling dat hij inmiddels zijn voorkomen te gelde gemaakt had.
Niet dus, en dat is best jammer.

Jackanders | 22-10-17 | 19:30

Grappig dat de sleepwet er moet komen tegen terrorisme. Ze kunnen beter het boottoerisme van die middelandsezeedobberaars aanpakken, dat zet meer zoden aan de dijk.

Wekkertje | 22-10-17 | 19:28

De kans op aanslagen neemt toe doordat dit Kabinet voornemens is Jihadi’s te repatrieren om met ze te debatteren. Naast de standaard crimigratiestroom ook nog.
.
Als er Islamslachtingen gaan plaatsvinden (is natuurlijk al gebeurt maar men liegt voort) is dat op het conto van vvd, pvda, cda, d66 en consorten bij te schrijven.
.
Het lijkt me dus prudent dat Kabinetsleden van zo’n kabinet inzake terreur hun leugenachtige scheuren dichthouden.
.
Landverraad mag dan salonfahig zijn, hier is het dat niet.
.
The taint of treason. Our government reeks of it.

Parel van het Zuiden | 22-10-17 | 19:27

Er bestond al terreur in de tijd voor het internet, voor de telefoon, zelfs voor de telegraaf (het apparaat, niet de krant). Er werden door extremisten zoals anarchisten en door betaalde agenten of burgers al vorsten omgelegd voordat men ooit kon Googlen hoe je een bom maakt (denk Balthasar Gerards).

En dan denkt de overheid serieus dat wij gaan geloven dat terroristen als ze weten dat ze afgeluisterd worden op internet en telefoon, hun plannen zullen staken of gewoon openlijk uitblaten? Er moet toch wel heel goed en stabiel internet aanwezig zijn in Libië, Syrië, Irak en Afghanistan. Anders zou er toch nooit een aanslag gepleegd kunnen worden... En als men daar gewoon alles en iedereen gaat aftappen is de burgeroorlog en alle terreur meteen voorbij, toch?

Het blijft me verbazen dat er nog zoveel nuttige idioten te vinden zijn die zo'n aftapwet wel best vinden. Als een voyeuristische buurman of buurvrouw een stethoscoop tegen hun muur zet om mee te luisteren, een microfoontje naar binnen smokkelt en onder een plint plaatst tijdens een gezellig kopje koffie of hun internetverbinding hackt is de wereld (terecht) te klein. Maar zodra buuv een uniform aantrekt en voor de AIVD gaat werken en zegt dat ze je 100% zeker 24 uur per dag voor de rest van je leven in gaten houdt om de kans van één op een miljoen te voorkomen dat je wordt opgeblazen door een terrorist die mede door haar werkgever de overheid hierheen gehaald zijn en met het "democratie brengen" in het Midden-Oosten een motivatie heeft gekregen om dat te doen, is het ineens helemaal in orde?

Misschien moet ik ook maar voor de overheid gaan werken, dan mag ik alles wat God dan wel de Staat de gewone burger verboden heeft. Krijg ik ook zo'n mooi pasje, speldje of een uniformpje, waarmee ik ineens boven iedere menselijkheid en feilbaarheid verheven ben.

Wol | 22-10-17 | 19:26 | 3

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u dan 'schroefjes' in de lambrisering mag gaan draaien.

pa_niek | 22-10-17 | 19:29

Terreur is ook het opleggen via snode weg van een mening aan anderen. Sommigen hebben al snel de mindset achtergesteld en potentieel vervolgd te worden door oa een afwijkende seksuele of politieke voorkeur.
De grote boze buitenwereld die mij misschien niet accepteert. En dat bevestigd zien.
Rebellie, frustratie, onrecht.
Verbittering en alle geloof verliezen in de medemens.

Heel erg triest.

Ongeblustekalk | 22-10-17 | 19:44

Ongeblustekalk | 22-10-17 | 19:44
Snap zoals wel vaker niet precies wat je bedoelt, maar als je over verbittering, geloof in de medemens en de grote boze buitenwereld wilt weten moet je eens aan al die voormalige DDR-burgers vragen hoe het voelde dat hun "vrienden" of familieleden achteraf Stasi-informanten bleken die over hen rapporteerden.

Afwijkend ben je al snel in een totalitaire staat. Eigenlijk vrijwel iedereen, omdat niemand aan het ideaalbeeld van de modelburger voldoet volgens zo'n overheid. En daarom moet volgens die Staat ook iedereen als potentieel verdachte of schuldige in de gaten gehouden worden.

Wol | 22-10-17 | 20:18

Vroegah had je het spelletje Wie van de Drie? Vraagt de protovvd'er Albert aan de kandidaten: wil de echte terrorist die weet wat sleepnetwet betekent nu op staan? Gebeurt er niks. Vervolgens vraagt Fred Oster: wil de echte burger die voor het referendum is nu op staan? Gaan die godvergeten sukkels allemaal spontaan uit het fauteuil?!

Die hele verzieking van de maatschappij: het begon zo onschuldig. We zijn er met al die extra informatie sinds die goede ouwe tijd niet veel wijzer op geworden. Doet WNL ook aan dat caviadoolhof? Dat mis ik dan weer wel.

Rest In Privacy | 22-10-17 | 19:22 | 1

We hebben nu een caviadoolhof voor verwarde mannen met auto' s, op zoek naar het goede hokje met de insulinespuit

MogeWijEveOvergeve | 22-10-17 | 19:34

Worden nou ook vanaf 1 januari alle brieven open gemaakt en bekeken op subversieve opmerkingen? Want wat is het verschil met chats etc? Ik zie hier een grote bron van werkgelegenheid!

Paradijs | 22-10-17 | 19:21 | 1

Breng ze nu niet op ideeën....

Is dit nog nieuws? | 22-10-17 | 19:24

Zouden ze niet snappen dat een gemiddelde jihadi meestal een gejatte telefoon heeft en via het lokale gemeentenetwerk op het internet surft.

MogeWijEveOvergeve | 22-10-17 | 19:21

Als die sleepwet er écht komt kruipen diegenen die echt wat van plan zijn wel achter de decoder of scrambler op de 27 mc of 2m band. Een knapperd die dáár nog chocola van kan maken. Nee hoor, ze gaan eerst op die ene hooiberg er nog een stuk of tien bijgooien en daarna naar die speld zoeken. De stumperds! Waar zijn de 'good old' rechercheurs?

pa_niek | 22-10-17 | 19:20 | 2

Die lui die de aanslag pleegden op de Bataclan gebruikten onversleutelde telefoontjes. Dus tja....

Is dit nog nieuws? | 22-10-17 | 19:23

Rechercheurs zitten vast aan een maximaal salarisplafond. Wil je meer gaan verdienen dan moetj e weer in uniform en ‘beleid’ gaan maken.

Daarom gaat het ook niets opleveren die sleepnet en daarom ben ik er ook niet bang voor.
De overheid zorgt namelijk vanzelf dat de goede mensen met ervaring en verstand van zaken de werkvloer verlaten.
Zolang je een beetje geld hebt voor een goede advocaat en je een paar dagen je bek kan houden kom je in Nederland overal mee weg. Als je maar niet tegen de koning. c.s. kloot.

Teleo | 22-10-17 | 19:37

En dan op moment supreme komt het Rutte even niet uit:
Is de data plotseling zoek;
Onderhoud aan server, was even uit de lucht;
De gehele postcode wijk werd afgetapt, alleen in preset modus, dus niet alles;
Verzin nog meer geitepaadjes

HetOorAakel | 22-10-17 | 19:18 | 1

Zolang ze 3 jaar na dato nog lullen over mh17.... Radar beelden niet nodig. Ach joh die afluister data hebben we niet nodig....
Overheid en ICT....

Is dit nog nieuws? | 22-10-17 | 19:22

Ze kunnen toch via Windows of Systemd precies zien wat je aan het doen bent. Dan heb je geen sleepnet nodig toch?

Príncipe | 22-10-17 | 19:14 | 4

Nope, dat kunnen ze niet of ze moeten een backdoor op je systeem installeren. Doen ze ook wel graag maar dat betekent wel veel werk om al die computers in de gaten te houden. Daarom die sleepwet want dan kunnen ze al de data die die computers verzenden gaan uitspitten. Een VPN is daar tegen de oplossing en natuurlijk Proton mail .
Daarbij een virtuele machine die u na ieder gebruik reset naar default. Dan kan er geen backdoor van de overheid blijven hangen.

Zapata10 | 22-10-17 | 19:21

@ zap iedereen die vpn gebruikt is dan per definitie verdacht.

Is dit nog nieuws? | 22-10-17 | 19:26

@ is dit nog nieuws .
Klopt, vanuit Azure kreeg ik als de vraag hoe het toch mogelijk was dat ik vanuit zoveel landen inlogte. Heb ze dus verteld dat ik achter een VPN zit vanwege de sleepwet. Vonden ze wel grappig overigens. Ziggo begreep het helemaal niet en ging me bellen hoe het toch kon dat ik mijn mail ophaalde uit zoveel verschillende landen. En of ik wel echt Zapata was. Ja dat ben ik echt meneer Ziggo. Facebook heeft me direct een ban gegeven. Immers u mag niet anoniem zijn.
Toch wel, overheden kan je niet vertrouwen. Nooit.

Zapata10 | 22-10-17 | 19:52
▼ 1 antwoord verborgen

Toch is deze ophef ongeveer een jaar of 15 (?) te laat. Referendum super, maar toch is er al te veel data van mensen weg. Denk aan biometrie of je dna. Krijg dat maar terug.

Mark_D_NL | 22-10-17 | 19:08

ik zeg, buurtwifi.
met zijn alle weer op 1 ipnummer

Rest In Privacy | 22-10-17 | 19:02 | 1

Eigenaar is aansprakelijk. Succes.

Is dit nog nieuws? | 22-10-17 | 19:18

Jorritsma vindt die sleepwet te ingewikkeld voor een referendum. Wij zijn er te dom voor. Ik laat het dus maar over aan een integere en intelligente bestuurder als Jorritsma. Ook nog verstand van waterpompen en bouwboekhouding.

Schmalz | 22-10-17 | 18:59 | 2

Jorritsma vond ook dat Follow the Money maar een flutonderzoekje gedaan had naar Henry Keizer, want ze hadden niet in De Boeken gekeken.
FTM kan helemaal de boeken van De Facultatieve niet inzien en de jaarrekening is een samenvatting van De Boeken. Genoeg grond dus om een artikeltje te plaatsen.
Meest schandalige is nog dat Jorritsma voorzitter is van de NVP (Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen). Hoe kan iemand die zo weinig verstand van De Boeken en Jaarrekeningen heeft voorzitter zijn van deze club. Juist integriteit en geen belangverstrengelingen alsmede het zijn van geen graaier of het ondersteunen daarvan is belangrijk voor die club.
Als NVP moet je direct je voorzitter eruit gooien! Net als Camiel Eurlings die kan ook geen lid blijven van het bestuur van NOC/NSF.

Beroep = Boerenlul | 22-10-17 | 19:12

Jorritsma was ook dat leeghoofd burgemeester van Almere of Lelystad die vond dat voortaan alle betalingen maar met pin moesten gebeuren, want dat scheelde zoveel overvallen... Wellicht, op het probleempje na dat die criminelen je dan gaan overvallen om direct je spullen van waarde te stelen i.p.v. de centen om ze mee te kopen. Of het feit dat de grootste seriële aanslagpleger van dit land genaamd de Belastingdienst het dan wel heel makkelijk wordt gemaakt om je kassa en bankrekening stelselmatig leeg te roven. "Privacy, is dat niet dat roddelblad?" zal ze wel gedacht hebben.

Wol | 22-10-17 | 19:34

Dit nijlpaard wil ook wat zeggen.

Bergbloempje | 22-10-17 | 18:57

"u moet vor de europeesche grondwet stemmen, anders oorlog"

hallevvezool | 22-10-17 | 18:53 | 3

En brexit, dat is pas erg! De wereld vergaat....

Is dit nog nieuws? | 22-10-17 | 18:58

@Is dit nog nieuws?
Wat een gefiepte reacties. Ga eens wat anders doen, kantklossen ofzo, dit lijkt nergens op.

Ongeblustekalk | 22-10-17 | 19:09

@ kalk. In het nieuws iets positiefs gehoord over de brexit voor Nederland? Alleen maar kommer en kwel. Dat was toen met de Europese grondwet hetzelfde. En nu weer in de media over dit referendum.slecht want nodig! Zelfs van leeuwen wordt van stal gehaald...

Is dit nog nieuws? | 22-10-17 | 19:29

Ik ken ook wel een ingrijpende optie om terrorisme vrijwel uit te bannen in NL.

.... alle moslims in NL retour naar moslimië.
Zal tevens veel lucht geven in de staatsuitgaven op het gebied van uitkeringen, gezondheidszorg, politieapparaat en gezondheidszorg.

Oepsie1234 | 22-10-17 | 18:42 | 1

Jij smerige realistische alles waar ik tegenbeniër! Ha ha te juist

rattenvanger XL | 22-10-17 | 19:20

Als VVD stemmer doet het mij verdriet te moeten concluderen dat met de kabinet democratie het onderspit delft.
Ik begrijp best dat met de huidige getalsverhoudingen in de Tweede Kamer het kabinet het meest stabiel kan opereren als de fractieleiders hun mensen met ijzeren vuist in het gareel houden. Maar dat betekent dan wel dat de regering, die nu ook het referendum wil afschaffen, in de komende jaren aan niemand verantwoording aflegt; hooguit aan de bovenbazen in Brussel.
Intussen hebben we gezien dat het keiharde optreden van de regering in Madrid tegen onschuldige burgers Catalonë de sympathie heeft van onze nieuwe regering, waarin nota bene een CDA minister zal zitten die twee PVV politici kapot heeft proberen te maken om geen andere reden dan dat ze van de PVV waren.

JoopRe | 22-10-17 | 18:40 | 1

De enige vraag die mij dan wel bezig houd is waarom je dan in vredesnaam VVD blijft stemmen. Had je tot heden nog niet genoeg argumenten om dat eens ter discussie te gaan stellen?

Buerman | 22-10-17 | 20:05

Er waren bij WNL alleen voorstanders die niets van IT en internet weten en een hoop wartaal uitsloegen. Gelooft iemand die VVD'ers nog?

i-Wonder | 22-10-17 | 18:38 | 1

Gelooft iemand Ricky Nieman van de staatsomroep met zijn WNL nog.

beau van rtl | 22-10-17 | 19:04

Die sleepwet is het gevolg van jarenlange angst zaaien door rechtse politici en media. Iets met boemerang.

Bakito | 22-10-17 | 18:38 | 3

Welke angst? Ontevredenheid over links beleid oké, maar angst? Pfft...

Is dit nog nieuws? | 22-10-17 | 18:57

Excuses mijn beste Bokito, maar een zichzelf links noemende minister is de pleitbezorger van deze sleepwet geweest. Ach ja de PvdA. Nog negen zeteltjes en daarna mogen ze wegrotten op de vuilnishopen van de geschiedenis.

Zapata10 | 22-10-17 | 19:07

@zapata10
Deze minister was dus eigenlijk rechts en niet links. Ik ga echt over mijn nek van uw toontje. Walgelijk.

Ongeblustekalk | 22-10-17 | 19:27

Ik heb er geen probleem mee dat de AIVD me in de gaten houdt. Dat is voor onze veiligheid.
Alleen wordt meteen de belastingdienst meegekoppeld.
En dan ook nog Google Earth.
Ik heb op 1januari een groene schutting. Op 1Juni is deze blauw. Via google earth wordt di gedetecteerd.
Het sleepsysteem kan geen bonnetje vinden. Van de verf niet en van de schilder niet.
De Fiod wordt ingeschakeld.
Grote problemen.
Dan is het voor de Staatsveiligheid, maar ter onderdruuking. En dat is mijn probleem.

Haberdoebas | 22-10-17 | 18:36 | 1

Dit is voor 99% de motivatie van de overheid om dit door te drukken. Totale controle over de burger. Bij een betrouwbare overheid misschien nog niet eens zo gek, maar met deze discriminerende, want veel Nederlanders uitsluitend vanwege hun bezorgdheid voor hun kinderen, en ondeskundige, want kennis is niet belangrijk, samengeraapt, want geen enkel ander selectie criterium dan volledige onderwerping aan een nietszeggend regeerakkoord, kliekje gaat het alleen maar om controle en de burger zoveel mogelijk financieel uit te knijpen.

SlimmeBelg | 23-10-17 | 03:42

Als ze door dit of bv. zoiets als DNA opslag van iedereen maar 1 zware misdadiger bij de kladden kunnen grijpen, vind ik het eigenlijk al de moeite waard.

B0bBer | 22-10-17 | 18:33 | 2

Dus zonder mij in de gaten te houden kunnen ze de crimineel niet aanhouden? Vreemd.

Oepsie1234 | 22-10-17 | 18:47

Bob.
Hahahahahahaha.....
En dan vervolgens straffen zoals Michael P.? Dweilen met de kraan open. ...

Is dit nog nieuws? | 22-10-17 | 18:55

Voor de hele oude mensen: dit doet denken aan de dreiging met oorlog en holocaust toen we Vóór de Europese grondwet MOESTEN ja stemmen.
Valt me op trouwens, over dat hele holocaust filmpje is vrijwel nergens meer wat te vinden dan hier: www.geenstijl.nl/5012/dode_joden_inge...

CheLives | 22-10-17 | 18:32

Ze denken dat de terrorgrafapen nooit van VPN hebben gehoort of opera.

pegaje | 22-10-17 | 18:31 | 2

Pfft... gewoon gabala gabala, face to face in de locale moskee of theehuis...

Is dit nog nieuws? | 22-10-17 | 18:53

VPN wordt straks gewoon verboden of zo.

Gravin v Kippenbouth | 22-10-17 | 19:20

Banjamin Franklin zei het al: “They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.”

The_Black_Knight | 22-10-17 | 18:29

Ach, porno-auteur Hein Wybrand heeft weer van zich laten horen?
Ja, lieve mensen, Doctors van Leeuwen heeft zich ooit bezondigd aan het schrijven van hele vieze verhaaltjes. En ze nog laten publiceren ook. Hele ranzige porno. Daar houdt hij van. Maar ja, dat mocht niet onder eigen naam natuurlijk... hij had wat te verbergen.

Stormageddon | 22-10-17 | 18:29

Wie had van die vette kwal iets anders verwacht dan angst zaaien en anderen beschuldigen van hetzelfde en daar aan het woord populisme toevoegen

likdoorn | 22-10-17 | 18:28

Beste mensen:
Het gaat in deze om vertrouwen, maar let op:
De overheid creerd een gevalletje tegen mijn bedrijf.
Dit ten voordelen van een overheidsbedrijf. (de aandeelhouders zijn n.l. een aantal gemeenten).
Maar als ik na getuige verhoren zie dat ambteneren en ook het OM hand en span diensten leveren om je bedrijf (lees concurentie) kapot te maken.
Door diverse malken valsheid in geschriften, PV die niet deugen, en meineed.
Dan begrijp je wel wat de resultaten van een sleepwet zullen zijn.
Ze zal ook worden ingezt voor belangen van de politieke elite.
Deze wet moet gewoon van tafel, dus burgers van Nederland: actie.
Overheid in NL is helaas niet meer te vertrouwend.

nr123456789 | 22-10-17 | 18:27 | 1

Overheden zijn nooit te vertrouwen geweest. Hoe vaak moet de geschiedenis dat nog aantonen?

Zapata10 | 22-10-17 | 18:29

.. een overheid die niet eens het bestaan van een probleem met de door de overheid geïmporteerde islam wil zien? Een overheid die aanslagen namens de islam "ongelukken" wenst te noemen? Een overheid die "islamofobie" als een oorzakelijk probleem ziet?
Die overheid wil aanslagen voorkomen door de potentiële slachtoffers van islamitische aanslagen krachtiger te kunnen bespioneren!
Het wordt hoog tijd dat het heersende jaar 1984 in 1985 veranderd, bij zowel de overheid als bij volgevreten regenten als Docters van Leeuwen.

Jan Passant mk2 | 22-10-17 | 18:26

Stel dat die sleepnetwet doorgaat en er komt dan een aanslag, dan gaan de voorstanders zeggen dat er vele aanslagen door voorkomen zijn. Mooi tegenargument is dan: Voor die sleepnetwet inging hadden we toch ook geen aanslagen? Toch? Of is dat naïef, net zoals er nu Merkellego wordt geplaatst in het kader van: zachte heelmeesters maken stinkende wonden / voorkomen is beter dan genezen....
1 Ding is zeker: Als die wet doorgaat zal er nooit aangegeven worden hoeveel concrete aanslagen voorkomen zijn. Ongetwijfeld talloze om de invoering goed te praten.
Op naar de volgende stap: rekening rijden!

Is dit nog nieuws? | 22-10-17 | 18:23 | 2

Nee hoor, een chip in uw reedt want dat is heel veilig.

Zapata10 | 22-10-17 | 18:26

Natuurlijk gaat die door. Daar zorgen ze wel voor.

Bergbloempje | 22-10-17 | 19:00

Ze willen die sleepwet hebben omdat ze anders geen flauw benul van welke voorbereiding op een aanslag hebben. Ze weten het gewoon niet meer. Politie, justitie en defensie apparaat functioneerde compleet niet meer. Het is een paniekgreep.

Oepsie1234 | 22-10-17 | 18:22 | 4

Ze willen die sleepnetwet helemaal niet hebben om terroristen op te sporen, Iemand met een normale intelligentie weet dat dit totaal zinloos is. Terroristen veranderen hun modus operandi aanhoudend en zullen ook hierop inspelen. Met wil deze sleepnetwet hebben om data te verzamelen over burgers. Om te gebruiken -tegen u- als het hen uitkomt. En ook om de politieke opinie via de media te beinvloeden. Om uw genetisch profiel op te slaan. En god weet waar nog meer voor.

Gravin v Kippenbouth | 22-10-17 | 18:29

Klopt, zolang je alleen vaste lijnen mag tappen mis je wel eens iets. Uitbreiding naar internetverkeer en kabel is niet zo onzinnig.

Buerman | 22-10-17 | 20:13

Ze willen die sleepnetwet helemaal niet hebben om terroristen op te sporen, Iemand met een normale intelligentie weet dat dit totaal zinloos is. Met wil deze sleepnetwet hebben om data te verzamelen over burgers. Om te gebruiken -tegen u- als het hen uitkomt. Gravin v Kippenbouth | 22-10-17 | 18:29
.
Na elke aanslag, altijd uitgevoerd door islamterroristen, blijken deze islamieten al lang en breed in het vizier van de inlichtingendiensten te zijn.
De sleepwet is naast de huidige islamterreur, een handige nieuwe tool waarmee "men", lees the powers that be, zoals bijvoorbeeld de EU-adepten, Nederland verder bij de ballen heeft en nog harder kan knijpen.
wat kunnen ze ons Nederlanders nog meer afhandig maken naast de 101 miljard die ze al uit onze zakken hebben geklopt om grieken, spanjolen, italianen en portugezen een vrolijk leventje te bezorgen ?
Wat dacht u van de gezamenlijke pensioenpot van rond de 900 a 1000 miljard ! en onze soevereiniteit, cultuur en identiteit, maar dat spreekt voor zichzelf natuurlijk.

De Briemusketier | 22-10-17 | 20:44
▼ 1 antwoord verborgen

Ghe, terroristen hebben sinds 1900 ongeveer een 20.000 doden op hun geweten
Overheden die alles van u willen weten zo ongeveer een 150.000.000
Het is maar waar uw voorkeuren liggen.
Bij staatsterrorisme?

Zapata10 | 22-10-17 | 18:20 | 6

Nee maar ongeblustekalk, het moet u toch bekend zijn dat de bezetter in de jaren 40 dankbaar gebruik heeft gemaakt van de uitstekende administratie die de Nederlandse overheid gedurende de jaren 30 bijhield van haar burgers. Jawel, van welk geloof, afkomst politieke overtuiging. Alles hield de Nederlandse overheid bij. Er is dus godverdomme bijna geen Jood geweest die het overleeft heeft in Nederland. En dat juicht u toe!
Altijd weer als overheden teveel macht krijgen zullen ze dat misbruiken of anderen zullen dat misbruiken. De geschiedenis heeft dat ontelbare keren aangetoond.
Ik ga u niet uitschelden, o nee. Wel beticht ik u van een afschrikwekkende naïviteit. Waarschijnlijk ingegeven door eigen belang. Het zij zo.

Zapata10 | 22-10-17 | 19:15

Eigenbelang? De samen komst op een leren bank noem ik eigenbelang.
Verder wel klaar met deze smeerlapperij.
Het volk minachten om een keuze te kunnen maken getuigt van een diepe aversie tegen de samenleving en wanneer je daar tegen ageert, ben je een anti democraat.
Jij hebt je profiel ook niet echt mee en dat toontje is helemaal verschrikkelijk.

Ongeblustekalk | 22-10-17 | 20:01

Communist Body Count: 149.470.000 (wars excluded). En ja, ook de aanhangers van die ideologie werden in de koude oorlog afgetapt en met reden. Nazi Duitsland 21 miljoen doden, daar was het advies om maar rustig te gaan slapen. Hielp niet echt.

Buerman | 22-10-17 | 20:19
▼ 3 antwoorden verborgen

De verzamelde data wordt uitgeruild tegen de VS voor intel.
Niet omdat de VS daar nou een aanslag in NL mee wil/kan voorkomen, maar intel over zaken in oorlogsgebieden (waar ze wel voldoende infiltranten hebben rondlopen ).
Wat de VS dan wel met deze data kan doen? De VS gebruikt de data voor economische redenen: bedrijfsspionage en economische activiteit, wat dus vervolgens *tegen* ons gebruikt kan worden.

Tohuwabohu | 22-10-17 | 18:19 | 2

Ja, dat doen alle landen. Data is in alle opzichten big business. What's next?

Buerman | 22-10-17 | 20:21

Buerman , nee er zijn maar weinig landen die zulke data economisch kunnen benutten (denk ik). De VS geeft bijvoorbeeld geen data van hun internetverkeer aan NL.

Tohuwabohu | 22-10-17 | 20:53

Leeft die vetklep Arthur nog? 'Klaarblijkelijk wel dus.

Luister, vette papzak. Krijg je even gratis advies waar je wat aan hebt.

De kans op aanslagen wordt NIET groter als de sleepwet er niet komt.

De enige remedie om toekomstige aanslagen van MOSLIMEXTREMISTEN (want alleen uit die hoek kunnen we aanslagen verwachten) is potentiële aanslagplegers (lees: moslimextremisten) hun Nederlandse nationsliteit te ontnemen en ze vervolgens als persona non grata de grens over te flikkeren.

Dan kunnen ze het hele Schengengebied noet meer in.

Waarom deze aanpak de kans op aanslagen tot het absoluut haalbare minimum reduceert? Simpel.

Aan iedere aanslag van moslimextremisten gaat een LANGE voorbereiding TER PLAATSE vooraf. Aanschaf van wapens, explosieven en materiaal om bommen te maken, doelwit verkennen, etc. is vrij lastig om vanaf een paar duizend kilometer afstand te realiseren.

Dus, alles wat naar moslimextremisme ruikt, oppakken en het land uitflikkeren. De halve schilderswijk, alle bezoekers van bepaalde radicale moskeeën, leden en bestuurders van islamitische stichtingen die haatpredikers uitnodigen, incl. de bezoekers van dat soort haatpreken oppakken en eruit flikkwren. Met hun hele familie tot in de derde graad.

Zo beperk je de kans op aanslagen tot het minimum. En niet door een sleepwet. Hoeveel man hebben we bij de AIVD die arabidch of berbers spreken? En hoeveel berichten zijn er niet om na te pluizen? Juist.

De sleepnet gaat niet werken. Preventief uitzetten van alle potentiële aanslagplegers wel.

Rest In Privacy | 22-10-17 | 18:15 | 2

Hoewel ik het eens ben gaat dat dus echt niet gebeuren:
"incl. de bezoekers van dat soort haatpreken oppakken en eruit flikkwren. Met hun hele familie tot in de derde graad."
Daarmee straf je immers " onschuldigen" . Zoals ze in Israël de huizen van aanslag plegers met de grond gelijk maken. T werkt prima maar mag niet van links....

Is dit nog nieuws? | 22-10-17 | 18:30

Je bent het er mee eens, net als driekwart van Nederland. En wie is 'links'? Zodra er een rechtse Kamermeerderheid is, druk je dit soort wetgeving erdoor. Weet je nog, hoe 'links' een dag na installatie met een Kamermeerderheid het 'generaal pardon' erdoor drukte?

Zo moet het dus. Zachte heelmeesters maken nog altijd de meeste vieze stinkende wonden.

Rest In Privacy | 22-10-17 | 19:42
-weggejorist-
inverse_ | 22-10-17 | 18:13

Docters van Leeuwen heeft meer verstand van Chardonnay dan van ICT zo te zien. En dan Jorritsma. Nul komma nul verstand de digitsle wereld. Nul kmma nul verstand van big data. De hele wereld weet dat je op darknet zaken kunt kopen die het daglicht niet kunnen verdrsgen. Wat doen die twee in godsnaam in het programma? Het is om de huilen dat dit digitbete koppel het volk voor zit te liegen met libellepraat.

Gravin v Kippenbouth | 22-10-17 | 18:12

"Ons enige wapen is de democratie". Duh.

Blunterman | 22-10-17 | 18:05 | 1

Welke "democratie"? Niet eens met de huidige regering? Over 4 jaar heb je weer 0.00000000% invloed.... Succes!

Is dit nog nieuws? | 22-10-17 | 18:32

De terroristen hebben gewonnen (of was dit het plan van meet af aan?).

Pimp my Voortuin | 22-10-17 | 18:03

Let wel dat deze (niet 'rooie') van Leeuwen straks de spreekwoordelijke lul is. Het sleepnet, wat al bestaat, werd onder toeziend oog van dit ex-chefke van de BVD gebouwd. Dat zeg ik niet, dat staat in het honderden pagina's tellende ECHELON rapport van het Europees Parlement. Wat er met deze wet geprobeerd wordt is het met terugwerkende kracht wit te wassen. Ik mag niet meer linken naar de site anders een permaban.

Mocro070 | 22-10-17 | 18:02 | 1

Ik ga er ook van uit dat ze al tappen als een malle, maar ik ben er tegen dat we het nu nog eens bekrachtigen in onze wet.

peterdh | 22-10-17 | 18:28

Als de sleepnetwet er toch komt, massaal over de film de aanslag lullen en Frits Bom postuum eren.
Dan draaien de servers al snel overuren.
Sorry dat jullie met deze text nu ook op de lijst van de aivd staan...

GoeieGozer | 22-10-17 | 18:02 | 2

“Wij” staan allang bij de AIVD afgevinkt. Als sneu fappende grote mond, geen daden types.

Teleo | 22-10-17 | 18:05

Als die lui echt interesse hebben, infiltreren ze.
En gratis bier op vrijdag helpt ook ;)

Ongeblustekalk | 22-10-17 | 18:14

Uit een ander topic maar hier ook heel passend:

Vanmorgen bij WNL: De regentesse Jorritsma ziet kans om zichzelf in 10 minuten tegen te spreken door te beweren:
a. De nieuwe ministers hoeven geen vakkennis van hun departement te hebben, sterker nog dat is een handicap.
b. Het referendum tegen de sleepwet is onzin, want de burger heeft geen enkele vakkennis over de finesses van die wet, en daarom is onze kleurrijke regentesse uberhaupt tegen referenda.
Roadblock | 22-10-17 | 16:07 | reageer

JI-HAAT | 22-10-17 | 18:01

"Voormalig BVD-baas Arthur Docters van Leeuwen "waarschuwt dat de kans op aanslagen groter wordt als de sleepwet niet doorgaat", "

Grenzen open houden voor allerlei ongecontroleerde import uit ISIS-gebied ook.

Maar niemand die ze dicht gooit.

Kaas de Vies | 22-10-17 | 18:00 | 1

Eens

Teleo | 22-10-17 | 18:02

Den Haag is doodsbang voor de uitgeperste belasting betaler, zij vrezen het schavot wat onvermijdelijk wordt, zij roepen dat zelf op hun af.
Weg met al die stadhouders welke geen toegevoegde waarde bezitten.

Lang leve de Republiek der Nederlanden.

von Amsberg | 22-10-17 | 17:59 | 4

Wat denk je van generaal schoonschip?

von Amsberg | 22-10-17 | 18:05

En dan? Ontpopt hij zich ook tot belastingheffer. Betalen moet je toch.

Teleo | 22-10-17 | 18:07

von Amsberg | 22-10-17 | 18:05

Ha! Dat lijkt mij wel wat, dat Generaal Schoonschip de boel komt leiden.

Lochos | 23-10-17 | 11:13
▼ 1 antwoord verborgen

Liever een committee van oud-rechters die beslissen over een ban dan 1 Joris ?

Teleo | 22-10-17 | 17:59

Doctors overtuigde idd niet.

Einde van de Domheid | 22-10-17 | 17:57
-weggejorist-
EefjeWentelteefje | 22-10-17 | 17:53

Iedere keer weer als er ergens in Europa een aanslag wordt gepleegd, krijgen we de mededeling dat de daders "bekend waren bij de politie en/of autoriteiten". Daar voegt een sleepnet-wet dus helemaal niets aan toe, en een kind kan bedenken dat het aftappen van jan-en-alleman alleen maar véél meer problemen opwekt.

Misschien is het eens een idee voor de overheid om zich te realiseren dat zo'n 99% van die daders lieden zijn/waren die een bepaalde religieuze persuasie aanhingen. Misschien is het een idee om eens op te houden met de conclusie dat die religieuze persuasie "er niks mee te maken heeft", maar om juist eens wat meer gericht in die hoek te gaan tappen.
Ach... magniet hè... is discriminasie... ook als het leidt tot het opblazen / omver rijden van onschuldigen!

* uiteraard allang getekend *

EefjeWentelteefje | 22-10-17 | 17:53 | 2

Dus? Een sleepnet levert juist meer vrijheid op de internets? Tegen de tijd dat ze alles afgevinkt hebben zijn we allang dood.

Teleo | 22-10-17 | 18:01

Dit is een juiste en correcte waarneming.

von Amsberg | 22-10-17 | 18:01

Het is trouwens Bresjus (gaarne de spelling controleren).

Pimp my Voortuin | 22-10-17 | 17:53

Arthur Docters van Leeuwen kwam mij over als het spreekwoordelijke opgewarmde lijk. Hoe kan zoiets überhaupt functioneren?

Abject | 22-10-17 | 17:52 | 4

@gato
De man is al jaren met pensioen, dat hij een podium krijgt is WNL te verwijten.

Ongeblustekalk | 22-10-17 | 18:11

Maar achter de schermen weet je niet wat hij doet.

gato | 22-10-17 | 18:15

@gato Je meet die man af aan jezelf.

Ongeblustekalk | 22-10-17 | 18:19
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vraag me wel eens af of die politieke poppen/boeven wel eens een Pat Condell video hebben gezien. In iedere video legt hij haarfijn uit waar het probleem zit en wie dat probleem in stand houden en zelfs vergroten. Dezelfde mensen die het land en het Europese continent met problemen opzadelen maken nu de wetten om via hun gecreëerde problemen meer macht toe te eigenen en de burgervrijheden en rechten te verneuken. Dito wat er op EU schaal gebeurd, Eurofielen die islamitische lokroepen verspreiden en dan vervolgens via de opwellende massamigratie nieuwe maatregelen en wetten verzinnen die hun nog meer macht geeft. Je mag de NWO niet als argument gebruiken, maar wat moet je er dan nog van denken?

XaleX_2 | 22-10-17 | 17:51 | 2

Pat Condell, george carlin. Je kan ook zelf iets verzinnen toch?
Wanneer alles de schuld van soros lijkt, moet je dat wel onderbouwen en niet een NWO brainfart gebruiken.
Lijkt me redelijk.

Ongeblustekalk | 22-10-17 | 18:07

Dat was geen brainfart, maar ik zie geen reden om een essay te tikken terwijl iedereen zichzelf kan informeren via het 'vrije' internet.

XaleX_2 | 22-10-17 | 18:19

"This country has been bought and payed for a long time ago" george carlin.
En zo is het maar net, mensen, opdat u niet denkt dat u als burgert ook maar iets in de melk te brokkelen heeft, laat staan een vinger in de pap. Als het partijkartel morgen besluit dat iedere nederlandse autochtone witte burger zich voortaan alleen bruin geschminkt op straat mag begeven om geen aanstoot te geven gaat dat gewoon gebeuren. We leven in een post democratisch tijdperk, vrijheid blijheid, das war einmal.

De Briemusketier | 22-10-17 | 17:49 | 1

En zo is het.
Ik heb in maart maar weer eens gestemd voor het eerst in een hele tijd, maar veel zin heeft het niet.

Slipsnifter | 22-10-17 | 17:54

Doctors Arthur van leeuwen was dat niet die........... Ach die sleepwet komt er toch wel.Dan gaan we weer over naar het kaartjes en brieven schrijven naar iedereen verstuurd door onze al oude PTT.

flesje | 22-10-17 | 17:49 | 5

Eendracht... U in Nederland heeft u aan de Nederlandse wet te houden. Zwitserland pindakaas. Enne, een beetje potentiële aanslag pleger gebruikt wel een postduif of z'n neefje ofzo. Dat hele aftappen ivm terrorisme is gewoon een excuus.

Is dit nog nieuws? | 22-10-17 | 18:37

de Zwitsers verkopen ook je bankgegevens

Rest In Privacy | 22-10-17 | 18:52

@Is dit nog nieuws?
De Britten hebben er de ira mee op de knieën gekregen.

Ongeblustekalk | 22-10-17 | 19:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Deep state !

bodypoppin | 22-10-17 | 17:48

Die gelukzoekers gewoon niet binnen halen, is die "Staatssicherheitsdienst" ook niet meer nodig. Maar ja, hoe luister je dan weer die onschuldige Hollanders massaal af?

FreeVogelaar | 22-10-17 | 17:48

Ach kijk, daar hebben we de pratende plofhaan ook weer.

Reykjavik | 22-10-17 | 17:46

Doctors van leeuwen en Timmerfrans passen niet door één deur. Ook niet opgestapeld of samengeperst.

Jos Tiebent | 22-10-17 | 17:45 | 1

Zijn beide weekdieren, die passen overal door.

miko | 22-10-17 | 19:24

Natuurlijk, Den Haag is doodsbang voor een aanslag; met hun zal als eerste afgerekend worden als de boel echt uit de klauwen loopt. En om dat te voorkomen tracht men de symptomen te onderdrukken door middel van afpakken van onze privacy.

Panos88 | 22-10-17 | 17:45

Volgens mij neemt de kans op slagen vooral toe naarmate het aantal ISlamieten in Europa toeneemt. Maar ik zal wel weer rechtsracistischintolerantenknettergek zijn volgens ADvL.

Graaisnaaiert | 22-10-17 | 17:44 | 1

*kans op aanslagen dus, lutsert*

Graaisnaaiert | 22-10-17 | 17:45

Laat van Leeuwen eerst maar eens in debat met Ferdinand Grapperhaus gaan.

de uitbater | 22-10-17 | 17:44

Mensen weten geen eens meer wat privacy is.

van stampij | 22-10-17 | 17:42

Na Crypto-Coins wordt data goud waard in de toekomst, dus de regering wil al vroeg instappen met ondermeer de sleepwet.

steekmug | 22-10-17 | 17:42

Vergeet terrorisme, vergeet pedofielen, het echte doel is om de gewone burgers bij voorbaat de mond te snoeren als die weten dat echt alles bewaard word.

2voor12 | 22-10-17 | 17:38 | 1

Daarom ook naw gegevens aanleveren bij steun van dit referendum. Zodat men weet wie tegen is.

Is dit nog nieuws? | 22-10-17 | 18:39

Die van Leeuwen is echt long time over zijn datum heen,

Oetiohnegentechnik | 22-10-17 | 17:36

Volgens mij is een kabinet Rutte al bezig om de sleepwet aan te passen om willekeurig vissen te voorkomen.
Ze komen dus weer tegemoet, net als met het Oekraïne debacle.
men kan dus wel zeuren om de content te krijgen voor klicks, maar dat maakt het niet geloofwaardig.

No heart feelings. verplaats je in een ander en lever iets dat wel zin heeft en werkbaar is.

Ongeblustekalk | 22-10-17 | 17:36 | 3

LMAO @ "No heart feelings".

Slipsnifter | 22-10-17 | 17:40

Hij weet hoe je een inlegvelletje schrijft. Meestal op WC papier met het EU logo op de andere kant. Er was nog wat over van eerder referendum.

Frau Merkel | 22-10-17 | 17:52

Volgens mij is Rutte helemaal niet bezig om die sleepwet aan te passen. Zo ja, bron?

Is dit nog nieuws? | 22-10-17 | 19:37

Die Docters van Leeuwen ziet er dan ook echt uit als een ouderwetse machtswellusteling.
Verschrikkelijke man

miko | 22-10-17 | 17:35 | 2

Het had de vader/broer van Timmerfranz kunnen zijn....

Slipsnifter | 22-10-17 | 17:41

inderdaad. Dit soort uitspraken raken kant noch wal. Hij had net zo goed kunnen zeggen dat de kans op aanslagen groter wordt zolang Rutte nog aan het stuur zit.

deluiegriek | 22-10-17 | 19:01

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl