Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Mali, de maligneuze missie van de PvdA

Partij van de Afrikaantjes

Sja, we moeten tóch ff Jeanine Hennis te hulp schieten, want die gladde viezerik van een Lodewijk Asscher probeert het aandeel van zijn eigen PvdA in de dood van de twee mortiermilitairen in zijn geheel op de vvd coalitiegenoot te dumpen

Sure, de fouten die Defensie in Mali maak(te) zijn inderdaad zwaar genoeg om Hennis daarvoor op te laten stappen, daar heeft Asscher gelijk in. Maar zijn uitspraak is ook een geslepen truukje om de mediameute bij de PvdA weg te sturen. Terwijl de Mali-missie een onvervalst Projectje van de Arbeiderspartij was. Mali was een restauratieproject voor de internationale betrekkingen, die geknakt waren na het Nederlandse vertrek uit Uruzgan. Daar lieten Wouter Bos en Bert Koenders in 2010 het laatste kabinet-Balkenende over vallen. "Niet doen, Bert", zei JPB. "Jawel", zei Bertje, "Lekker puh." De PvdA verzette zich vervolgens ook nog fel tegen de zinloze Kunduzmissie waarmee Jolande Sap de stekker uit zichzelf trok. Maar daarna waren er toch internationale politieke reparaties nodig, alsook lokale ego's die gestreeld moesten worden. Daar diende de Mali-missie zich aan. Of liever gezegd, daar was PvdA-prominent Bert Koenders die in 2013 als VN-gezant in Mali was aangespoeld (!) en een kans zag om de door hem & Wouter veroorzaakte internationale Uruzganschade te repareren: "Hallo MinBuZa Timmerfrans (PvdA), Negerkoning Koenders hier. Stuur eens wat Apaches naar Mali/Malí." Opvallend detail: de man die een kabinet liet vallen over Uruzgan, was een jaar eerder, in 2009, al aan het lobbyen voor een Mali-missie.

En aldus geschiedde, want de Partij van de Afrikaantjes gaat altijd dolgraag naar Het Donkere Continent. Ook als Onze Jongens daar op moslims moeten schieten, want wie weet drijft het weer wat stemvee deze kant uit. De Mali-missie werd aldus in november 2013 bekendgemaakt, een maand nadat 90 procent (!!) van het Defensiepersoneel liet weten geen vertrouwen in MinDef Hennis te hebben.

Met slecht materieel, krakkemikkige koffiemachines en zonder duidelijk doel gingen een paar honderd militairen en een paar Apaches begin 2014 naar Afrika. Waarom? Geen idee. "Wat we wel weten", schreven we destijds, "Is dat het geen machtsgeile politici met stropdassen zijn die in bodybags terug gaan komen." Dat soort lui doen alleen de marketing voor de missie.

Wat we in oktober 2013 al voorspelden, gebeurt in september 2014: Koenders volgt Timmerfrans op als MinBuZa nadat Franske zich via de VN Veiligheidsraad huilend een weg naar Brussel heeft gebluft. Valk voor Koenders' terugkeer, tekent Timmerfrans nog snel voor een nieuwe Afghanistanmissie waar Uruzgan-afhaker Koenders natuurlijk nooit zijn krabbel onder had kunnen zetten. 

Met de missie in Mali gaat het ondertussen steeds slechter. De internationale jihad laat zich moeilijk remmen, zeker met matig materiaal. In maart 2015 sneuvelen twee militairen bij een Apache-crash. Oorzaak: een technisch mankement. In november van dat jaar is de grote gijzelingsactie in Bamako: 27 doden. En ondertussen werden meer Malinese mannen in de strijdbare leeftijd door onszelf ingevlogen naar het land. In juli 2016 gebeurt het fatale ongeluk met de mortiergranaat waarbij Henry Hoving en Kevin Roggeveld het leven laten. Net als met de gecrashte Apache gaat het om "materiaalpech". In dezelfde maand schrijft Follow the Money dat militaire levens in gevaar zijn door Defensie-tekorten, met een pijnlijke follow-up waaruit blijkt dat niemand weet wat er in Mali bereikt kan of moet worden, en hoe dan.

'Niet iedereen heeft een eigen helm nodig', is het verweer van Hennis, waarop militairen in Mali zich openlijk beginnen te roeren, tegen het muiten aan. En dan komt, weer een jaar later, eindelijk het OVV-rapport over Hoving en Roggeveld. Dood door schuld, is waar het op neerkomt, en de druk op Hennis om op te stappen wordt spoorslags groter dan ooit. En dat is allemaal het gevolg van het Afrikaanse prestigeproject van de PvdA - de partij die nu de druk op Hennis opvoert om in het zwaard te vallen.

Betekent dit dat Hennis niet hoeft af te treden? Natuurlijk niet. Nien blijft politiek verantwoordelijk, en ooit was die verantwoordelijkheid nog iets waard. Als in: als er grove, nalatige fouten worden gemaakt - zoals militairen die om het leven komen door ondeugdelijke mortiergranaten - dient de verantwoordelijk politicus zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen. Anders hoef je nooit meer iemand te vervangen, en kunnen ze altijd doen, laten of liegen waar ze zin in hebben. Iets wat we bij de vvd in toenemende mate hebben zien toenemen.

Maar vergeet niet dat het de Partij van de Asscher was die het ‘Mali’ in ‘maligne’ stopte. Het was net zo goed hun opportunisme dat daar militairen sneuvelen, als Hennis’ incompetentie om het leger (-materieel) functioneel en veilig te houden.

UPDATE: LodewijkA is een achterbakse druiloor

Social

Reaguursels

Inloggen

Als westers wereld zouden wij daar moeten verdwijnen. Daar leeft men als stammen dat zich al honderden jaren bestijd en zou men hun gang moeten laten gaan. De blanken die er beschaving brachten en de economie opgang brachten zijn er allang niet meer. Die vuurhaarden die er zijn in Afrika het en midden oosten kosten nu heel veel geld en men veranderd er niets. Kompleet de steun er weg halen en laat het hun maar uitzoeken. Tientallen jaren van steun,,,,denk aan de We are the world concert... heel veel geld is er ingestoken en het word alleen maar erger in die landen,

kereltie_ut_drenthe | 01-10-17 | 02:11

Was het nu Malí of Máli?

oliebolletje123 | 30-09-17 | 22:56

Waarom moet Hennis nu ineens hangen? Nederlandse militairen zijn altijd al met onbetrouwbaar materiaal op pad gestuurd. Wanneer in het verleden om verhoging van het budget werd gevraagd b.v. in de tweede kamer, om beter en betrouwbaarder materiaal aan te schaffen, waren het altijd de socialisten die fel tegen waren. Het sneue volk van de gebroken geweertjes. En nu zou alles de schuld zijn van Hennis. Belachelijk !!!!

gratias | 30-09-17 | 21:59

Ze mag bij mij komen uithuilen.

bft | 30-09-17 | 18:26

In de persoon Asscher komt alles samen wat er vuig is aan de PvdA. Pilatus, zoals afgeschilderd in de Bijbel, is een toonbeeld van rechtschapenheid naast Lodewijk Asscher. Geef Asscher een mes in de hand, en het eerste wat hij doet is rondkijken of hij een rug ziet. En bij hem thuis komt er geen water uit de kraan, maar onschuld, warm en koud, waarin hij elke dag, als hij zijn politieke werk heeft verricht, zijn bebloede handen kan wassen.
De PvdA heeft zich het morele recht toegeëigend moreel kompas te zijn, voor God, Jahweh en Allah tegelijk te spelen en samenlevingen te maken en te breken, en figuren als Bos en Koenders, maar zeker rioolratten als Asscher parasiteren op die opdracht, bijten en vreten zich vast en meten zichzelf in alle ijdelheid Bijbelse betekenis toe.
Maar als het dan anders uitpakt dan gedacht, dan gehoopt, dan bij elkaar gefantaseerd, duiken diezelfde parasieten weg, schieten ze alle kanten uit, houden ze zich gedeisd, en kruipen ze, als de tijd zijn werk heeft gedaan, als de onschuld zelve weer tevoorschijn, om opnieuw zich te vermommen als Mozes, als Johannes de Doper of zelfs als Jezus, en roepen ze weer even luid en schel "Ik ben de weg, de waarheid en het leven" en wijzen ze met hun onschuldig ogende vingertjes naar de ander.
Asscher wijst nu met zijn vuige vingertjes richting de VVD, richting Hennis, en meet zich het meest onschuldige ogende smoelwerk aan dat de wereld ooit aanschouwd heeft, het smoelwerk waarmee hij zich bij de partij omhooggewerkt heeft, slachtoffers en puinhopen achterlatend.
De PvdA verdient iemand als Lodewijk Asscher, ten volle. En het Eerlijke Verhaal is vleesgeworden.

Schoorsteenveger | 30-09-17 | 14:58 | 1

Applaus voor deze tegel

Kiwi45 | 30-09-17 | 16:48

Het mediakartel probeert te redden wat er te redden valt voor de vvd.
Over de gevangenis straf van Robin L. praten wel liever niet. Hennie Keizer. Wie is dat ? Rutte een leugenaar, dat is de schuld van Die-Wilders. En het circus van Halbe, die de hakjes van zijn schoenen als een echte leider tegen elkaar klikt.
Dus de media-stasi laat liever de pvda vallen. Wellicht voor de baantjes.

Kamervraag | 30-09-17 | 12:36

Vergeet niet dat de pvda de partij is geweest die de missies naar Bosnie voorzien heeft van lichte bewapening want vredes missie. We weten waar dat toe heeft geleid!!!

jaap932057795966 | 30-09-17 | 12:22 | 1

En het was een PvdA premier die 40 jaar geleden de mariniers bij de Punt opdracht gaf de Molukse treinkapers neer te schieten, terwijl het nu GroenLInks advocaten zijn die diezelfde mariniers voor het gerecht te grazen proberen te nemen.

JoopRe | 30-09-17 | 13:01

Er werd aan tafel gekibbeld over het gekibbel om het OVV-rapport in de Kamer. Hoe gemeen de een tegen Hennis of een ander deed, en wie daar woedend om werd. Maar, niets, nul, nada over het OVV-rapport zelf. Geen woord over de allerbelabberdste staat van Defensie, waar het OVV-rapport (weer) aan raakt. Het maakte deze Pauw een diep trieste vertoning. Met alleen even een onderbreking van de toenemende ergernis toen Kelder Verbeet bekritiseerde over haar ophemeling van Hennis.

MansEnGarde | 30-09-17 | 11:39

Hennis is een beroeps politica. Heeft het 'beroep' van politicus gekozen om haar geld te verdienen. Iedereen die wel eens met politieke beesten te maken heeft gehad (ze komen in het bedrijfsleven ook enorm veel voor) weet dat zij over lijken gaan. Meestal 'figuurlijk, maar ook letterlijk als dat moet. Dit is -hoe treurig ook- niet anders. Het bewijs levert Hennis zelf: niet haar verantwoordelijkheid nemen en aftreden zoals het behoort, maar een 'onderzoek' naar het onderzoek willen laten uitvoeren.

kunnenzedanniks | 30-09-17 | 11:32 | 1

En dan kan ze natuurlijk niet reageren omdat het kuch onderzoek nog loopt.Een geliefde tactiek van de haagse maffia om de zaak te traineren.

komtdatschot | 30-09-17 | 12:08

Maar die mali missie was toch weer een onderdeel van het kunduz akkoord uit 2012?

komtdatschot | 30-09-17 | 11:14

"Regeren is vooruitzien"
"Nederland kennisland"

..... waarom hebben wij dan een overheid die ons keer-op-keer afscheept met de kennis van gisteren?

Is er dan, voor dat soort salarissen (!), werkelijk helemaal niemand meer te vinden die "kennis van nu" heeft?

Wering | 30-09-17 | 10:42 | 1

Nee. Dat blijkt maar weer!

Billy Ocean | 30-09-17 | 10:48

Uiteraard is de PvdA mede verantwoordelijk, maar vlak ook marxisten GroenLinks niet uit. Al die missies gaan enkel om politiek, om promotie van lokale prutsers zoals Asscher en Koenders die azen op baantjes bij de VN e.d.
Verder heeft zo'n missie nooit een duidelijk doel, hebben de militairen ook geen duidelijk mandaat en mogen ze feitelijk niets. Het gevolg is dat militairen van andere landen mogen opdraaien voor de veiligheid van de slecht bewapende en machteloze Nederlanders. Want laten we wel wezen, zodra een Nederlandse militair het in zijn hoofd haalt om bij een schermutseling zijn wapen te gebruiken en in te grijpen, gaat hij linea recta naar Nederland om via de rechtbank compleet gesloopt te worden. Met zulke verraders en onnozelaars in de politiek is het des te bewonderenswaardiger dat er nog mensen te vinden zijn die bereid zijn hun leven op het spel te zetten in uniform. Daarom verdienen ze onze steun en dient Hennis op te stappen. Het zal het probleem niet oplossen maar het is een begin. Je kunt geen schoon schip maken bij Defensie met een machtsgeile secretaresse op een positie waar ze absoluut geen verstand van heeft. Maar het zou een precedent scheppen, want er zit momenteel niemand op posities op basis van intellect, kennis of kunde.

Rest In Privacy | 30-09-17 | 10:26 | 1

Het is niet alleen de politiek. Toen we nog maar net in Irak actief waren, was er een schietincident, waarbij een Irakees werd gedood. Procureur Generaal de Wijckersloot beval een onderzoek, nog voor hij voldoende was ingelicht, en vervolgens kwam er een slepende zaak tegen de sergeant-majoor die verantwoordelijk werd gehouden. De Wijkersloot hield er een leerstoel in Leiden aan over.

JoopRe | 30-09-17 | 13:12

Dat nou niemand het heeft over de verantwoordelijke Minister onder wiens gezag die pruts mortieren in 2006 zijn aangeschaft verbaast mij.
Die persoon zwaaide namelijk de scepter op defensie van 2002 t/m 2007.
Dat was de VVD'er Henk Kamp.

Endoxa | 30-09-17 | 09:38 | 1

Ah, die rat die heel Groningen in de grond laat zakken als het aan hem ligt. Hier Zuid-Hollander, die het duidelijk niet eens is met VVD beleid en vindt dat Groningers ruimhartig gecompenseerd moeten worden.
Kamp moet optiefen! en Hennis en Rutte ook! ..

Hetvolkspreekt! | 30-09-17 | 12:02

De kogel... correctie, pang-pang kwam weer van links!

benjeallanggek | 30-09-17 | 09:37

DE PVDA en Asscher kennende zal die vast zijn keutel compleet inslikken bij het debat. Die man is me een lajelichter niet te bevatten.

Therapietje | 30-09-17 | 09:28 | 1

Aascher is een aartsgluiperd. Tuurlijk weet hij dat hij dit niet kon zeggen. maar daarmee heeft hij de bal volledig bij de VVD gelegd en kan Hennis niet anders meer dan aftreden

Hetvolkspreekt! | 30-09-17 | 12:03

Nederland is toe aan een nieuwe toplaag van regenten, de oude kunnen allemaal weg wegens inteelt, ongeschikt, corrupt, machtsbelust en overbodige ego's.
Foute vriendjes die teveel van elkaar weten en elkaar bij de ballen vasthouden en dus in eeuwig onderlinge chantage het hele land als gegijzeld onderpand gebruiken. Waarbij de belangen van de Nederlandse bevolking volkomen ondergeschikt zijn aan hun Dikke Ik.

Jan Passant mk2 | 30-09-17 | 09:17 | 2

Dit is wat er aan de hand is, goed gezegd,

gato | 30-09-17 | 09:38

Mooi geformuleerd!

Wering | 30-09-17 | 10:37

Het is dat nog steeds dat kabinet er niet is.. dan had het wat mij betreft nu een reden om te 'vallen', nieuwe verkiezingen zodat inderdaad zoals Hennis oppert; er opgetreden kan worden.

Oh wacht, dit vernietigende rapport was al in juli bekend, en ondanks inzage door het ministerie is de conclusie blijven staan... het zal toch niet..

fikkieblijf! | 30-09-17 | 09:11

Ik herinner me dat Timmerfrans toen ook vaak in het nieuws was -hij leerde ons dat Mali uitgesproken diende te worden als een malloot.
Was het ook geen EU-dealtje om de Franse belangen in Afrika zeker te stellen.
Kan me zo nog iets herinneren.
Was niet alleen de grote witte weldoener, de ijdele parvenu Koenders die zijn imago Zonnekoning Gratisgeld aan het pimpen was bij negerdictators, tandeloze instanties als VN en corrupte NGO-directeuren.

Rommelende Onderbuik | 30-09-17 | 08:37 | 1

Timmermans en Koenders zijn als de vleesgeworden voorbeelden van verloederde bestuurders van een tropisch eiland zonder enige vorm van eigen productie of toeristen maar met een vette blanco cheque van het gechanteerde moederland.

Jan Passant mk2 | 30-09-17 | 09:26

Ik hoop dat ze iets gaat doen waar ze steno bij nodig heeft.

bolletje kaas. | 30-09-17 | 08:08 | 1

Zou inderdaad fijn zijn als mensen i.h.a. maar politici in het bijzonder vooral een beroep gaan uitoefen dat aansluit op eigen kwaliteiten en opleiding.

Rommelende Onderbuik | 30-09-17 | 09:28

Kort en goed :
de PvdA stuurt militairen naar een conflict waar Nedederland :
- niks mee te maken heeft / niks kan betekenen / niks kan oplossen
voor partij politieke en persoonlijke motieven ( internationale baantjesjagerij )

de VVD stuurt deze mensen op pad met onvoldoende en slecht materiaal

het gaat onvermijdelijk mis en nu geven ze elkaar de schuld
In keurig Engels zeg ik dan : " F@ck you all "

enorme sukkelzak | 30-09-17 | 08:08 | 1

En terwijl bekend is dat door jaren van bezuinigingen op en andere kansloze uitzendingen van het groepje dappere en goed-improviserende klaplopers dat internationaal bekend staat als beggars army, de missie niet verantwoord en veilig is uit te voeren.

Rommelende Onderbuik | 30-09-17 | 09:31

Als Hennis moet aftreden, dan krijgt ze wachtgeld. Ze gaat dan solliciteren op burgemeestersbaantjes, CvdK vacatures en meer van dat soort partijkartelbaantjes. Dat vindt de PvdA niet leuk want die wil zelf dat soort posities bezetten. Dus zullen ze haar uiteindelijk lekker laten zitten.

Steinway | 30-09-17 | 08:06 | 1

De PVDA heft op dit moment met 9 zetels niet de macht om hennis weg te sturen. of te behouden . Als hennis weg moet dan is dat door de hulp van vvd cda d66 en chisten unie , of te wel het nieuwe nederlandse kabinet.

schone handen | 30-09-17 | 10:30

Deze dolk in de rug van een coalitie partner lijkt mij een beetje georchestreerd.
Zou mij niets verbazen indien Hennis maandag haar ontslag indient om zodoende een debat en nog grotere schade voor de VVD te vermijden.

Well played Jodelijk Asbak, well played

paost712 | 30-09-17 | 07:55 | 1

je vergeet Mark nog in je conclusie.. maandagavond persco.."spijtig en met teleurstelling maar in alle vertrouwen heeft mijn minister van defensie na goed overleg besloten"etc etc..
VVD en verantwoording afleggen in een kamer.. een herhaling van 2015, 2016.

fikkieblijf! | 30-09-17 | 08:30

Die reactie ook eerder deze week van Hennis op de vraag van de reporter;

''Waren de omstandigheden waarin de militairen moesten werken veilig, of niet''?

Hennis; ''Op basis van de informatie van toen (...)''

Mooi verhaal. Een dergelijk antwoord (zonder inhoud) kan een ieder verzinnen nu. Maar laten we het eens omdraaien. Als er nu niemand was omgekomen door ondeugdelijk materiaal, had ze dan achteraf óók gezegd; ''We mogen ons gelukkig prijzen, immers hadden we jullie op pad gestuurd met afgekeurde troep''.

Natuurlijk niet. Echt weer op z'n VVD's dit. Opstappen! Subiet.

HypoPseudo | 30-09-17 | 07:27

Eerlijk gezegd gaan het leger ook niet vrijuit. Waar zat hun gezonde verstand? Een brandbrief?? Op de barricaden! Een keihard nee tegen het Schoeversmeisje. NEE, we kunnen niet naar Mali want het materieel is zwaar kudt.
.
Heb me 4 jaar lang vreselijk zitten ergeren aan het gemuts van mevrouw Hennis. Helaas zijn er twee overleden jongemannen voor nodig om de rest van Nederland te laten inzien dat deze mevrouw politiek gezien alleen in het leuterende Europarlement past. Maar niet in een baan die er daadwerkelijk toe doet. Waar ze alleen zit omdat ze de premier ondersteunt in ja in wat eigenlijk? In het premier zijn.
.
Jeanine mikt al jaren op het ministerschap van Buitenlandse Zaken. Met dit fiasco in het achterhoofd moet Zalm ingrijpen en deze incapabele backbencher op zijn Ybeltjes eruitmikken.

de Voorzittert | 30-09-17 | 07:23 | 1

Militairen mogen niet staken. Er zijn nog mensen binnen onze intens verrotte overheid die zich wel aan rechtstatelijke afspraken houden.
.
Van mij mogen ze los hoor, maar goed ik zou dat graag Nederland breed zien. Er moet een einde gemaakt worden aan de corruptie, nepotisme, clientelisme, incompetentie en landverraad van vvd, pvda, cda, d66 en consorten.

Parel van het Zuiden | 30-09-17 | 08:18

Ik kom nog wel eens in China. Op veel punten is het nog niet ideaal daar. Maar op de meeste punten laten ze de EU en de Nederlandse politiek met al hun uitwassen ver achter zich. Een Botox muts als min-def. verzin het maar. Een vreemde knakker als Rutte waar keer op keer iedereen op stemt zodat al het gezeik door kan gaan. Een hard gelach. Het is zo over en uit!

Ray Skak | 30-09-17 | 06:45

Hennis kan rustig opstappen, ze komt dan volgende maand weer terug als minister van wat anders. Het gebeurde met Donner, die opstapte vanwege de schipholbrand en een paar maanden later minister van sociale zaken werd, dus waarom niet met Hennis

bergsbeklimmer | 30-09-17 | 06:24

Mag ik 1 ding zeggen? Allemaal onder de guillotine en in het vervolg via een referendum beslissen of we al dan niet aan een of andere stompzinnige missie willen meedoen. En als we "voor" stemmen zijn we ook allemaal verantwoordelijk. Zo niet, niet doen. De levens van onze jongens en meisjes zij kostbaar, geen baardmormel op een kameel of delfstof in de grond is het leven van onze zoontjes en dochtertjes waard. Niet doen. En wie onze kinderen toch de oorlog instuurt, prima, op het schavot. Nekschot en kop eraf. Wij willen onze kinderen niet opofferen voor geoplitiek geneuzel of carrierehonger van Haagse parasieten. Pief paf poef, ga zelf maar die kogels koppen, wij als Nederlandse bevolking motten het niet.

Graaisnaaiert | 30-09-17 | 03:27

Heerlijke roering dit, met als effect dat heel veel poep komt bovendrijven... vooral uit het linkse putje. Prachtige soap dit, geheel passend bij de bananenrepubliek die we geworden zijn.

Tip: onthoud dit soort dingen en stem wijzer volgende keer...

Rest In Privacy | 30-09-17 | 03:03

Pauw, de opsteker van de Ridderorde van de Dwazen.

Dr. Frambozenjam | 30-09-17 | 02:12

Hedenavond op den Pauwsche Televisionae verkondigden den pseudoneosociaal-nemoraalrijke occlusionisten Jort K. en die olde kamervoorbipster dat die jonghelinghe sich laeven soude aen die olde geboude der fherlichtinghe ende olde aequeaumy. Alsook die grachtegepandte waere uwhe seyksaene ryke ueywer syn salte. Housee!!!

Inghedachtigh dees laetste blyck sy dat die vrijheid van stichting zich nog immer niet ontworsteld heeft aan het adembenemend gevaarlijke principe dat iedere geloofsmongool een school mag opstarten en kinderen mag brainwashen onder de paraplu van de eigen ouders. Zo lang dit bestaat is geen enkele discussie over de identiteit op grond van 'Nederlandse zaken' zinloos. Fuck religie, na de dood is er geen feestje. Ook voor je kinderen niet, dus laat ze vooral genieten. Stelletje zelfingenomen idioten!!!

Zompridder | 30-09-17 | 01:51 | 1
-weggejorist-
Zompridder | 30-09-17 | 03:46
-weggejorist-
Inderdado | 30-09-17 | 01:38 | 1

Wat Graaf van Egmont zegt klopt natuurlijk wel.
Als je als journalist te kritisch bent, en te moeilijke vragen stelt, krijg je al snel niemand meer voor je camera.
Dus ze duiden het nieuws maar.
Eigenlijk een slechte ontwikkeling.
Je kunt je dan ook de vraag stellen hoe kritisch journalisten nog zijn...

Kruisruiker | 30-09-17 | 01:15 | 4

Ja, hoog egogehalte daar!

Kruisruiker | 30-09-17 | 01:49

Gewoon zuipen met die gasten, anders komen ze niet voor je camera, schandalig om je dan journalist te noemen.

gato | 30-09-17 | 09:34

Wij hebben helemaal geen echte journalisten In Nederland, wij hebben meelopers, slippendragers. Kijk elke avond naar het Journaal en Nieuwsuur, allemaal van hetzelfde kritiekloze geneuzel, Dominique dit Dominique dat, allemaal één pot nat. Heeft met onafhankelijke journalistiek niets te maken. De Nederlander laat zich graag in slaap sussen.

lanexx | 30-09-17 | 10:26
▼ 1 antwoord verborgen

Arscher Timmermans en Koenders, vreselijke mensen. ijdel en zo nep

Bokito ergo sum | 30-09-17 | 01:07

Jort Kelder, Jeroen Pauw, Xander Wulp en Gerdy Verbeet noemen in het hele programma niet dat er 2 Nederlandse militairen gesneuveld zijn door slecht beleid van een incompetente minister. Arme nabestaanden.

i-Wonder | 30-09-17 | 01:06 | 1

En hoe het leven van Karremans verpest en verguisd is door dit stelletje ellendelingen.

gato | 30-09-17 | 09:32

Zo'n vd Wulp geeft inderdaad aan, waar het bij die Haagse reporters mis gaat. Ze leunen teveel richting politiek, die ze nauwelijks meer controleren. Wat ze doen is duiden, maar daar zit het volk niet echt op te wachten. Ze zitten daar in Den Haag midden in de slangenkuil die politiek heet en zouden ons dagelijks moeten verrassen met verhalen over gekonkel, gekuip, vriendjespolitiek, afgunst en andere onfrisse zaken. Zodat het ook voor het volk duidelijk wordt wat een boevennest het daar is.
Maar nee, deze reporters gaan samen in Nieuwspoort gezellig zitten te zuipen en hebben zich lam laten leggen door de regeltjes die Nieuwspoort hanteert. Off the record gesprekken, bereiken de lezer/toeschouwer nooit, want is verboden.
Daarom zijn die boeken van een Ybeltje en die tut van de SP zo waardevol.

Graaf van Egmont | 30-09-17 | 00:55 | 4

De politiek betaalt die gasten niet maar wij, met ons belastinggeld. Mogen wij dan wat terugverwachten?

Graaf van Egmont | 30-09-17 | 01:11

Natuurlijk.

Kruisruiker | 30-09-17 | 01:17

Ja, en degene die het wel aandurft bloot te leggen waar het om gaat wordt de mond gesnoerd door een cordon. Kijk maar naar Wierd Duk, die wordt helemaal afgemaakt door het linkse rapaille!

lanexx | 30-09-17 | 10:29
▼ 1 antwoord verborgen

De eerste alinea is tendentieus, ongefundeerd en nodeloos micro-agressief (ON A DAILY BASIS!!1!).

Zie overigens wel vooral de schuld bij de VVD. Verantwoordelijkheid nemen heet zoiets.
"Maar daarna waren er toch internationale politieke reparaties nodig, alsook lokale ego's die gestreeld moesten worden. Daar diende de Mali-missie zich aan. Of liever gezegd, daar was PvdA-prominent Bert Koenders die in 2013 als VN-gezant in Mali was aangespoeld (!) en een kans zag om de door hem & Wouter veroorzaakte internationale Uruzganschade te repareren".

Pure conformation bias, VanRossem. Tenzij je een topic schrijft met bronnen om het geciteerde te bekrachtigen.

jazekerhoor | 30-09-17 | 00:52 | 1

Als je dan toch uit dat stuk in Vrij Nederland citeert, dan kun je ook lezen dat de Franse ambassadeur in Mali belangrijker is dan de president van Mali. En dat heeft een reden: Mali is de facto nog steeds een kolonie van Frankrijk en dat zijn opbrengsten van grondstoffen verplicht over dient te maken naar Frankrijk. Het leger van Mali wordt aangevoerd door in Frankrijk opgeleide officieren. Gaat de president van Mali tegenstribbelen of voldoet hij niet aan de voorwaarden, wordt op last van Frankrijk een coupe gepleegd.
En dit verhaal geldt niet alleen voor Mali, maar alle voormalige koloniën van Frankrijk. In naam zijn ze zelfstandig, maar Frankrijk maakt de dienst uit.
NB. Dit systeem kwam aan het licht bij het Verdrag van Lissabon. Frankrijk werd daarvoor gekapitteld, maar men liet het begaan. Anders had Frankrijk nooit in de EU gekomen.

Graaf van Egmont | 30-09-17 | 01:08

Uitstekende analyse Van Rossem. De zoon van mijn beste vriendin heeft 2 missies in Afghanistan en 1 missie in Mali achter de rug. Heb hem kort geleden uitgebreid gesproken. Alles klopt wat er gezegd wordt. Slecht materiaal, slechte terugkoppeling over uit te voeren acties, slechte ondersteuning. Hij is ermee gekapt. Zit nu bij de marechaussee, afdeling terrorisme bestrijding.
Daar is alles wel goed geregeld. Eindelijk fatsoenlijke wapens.

Von Mutzenbacher | 30-09-17 | 00:45 | 1

Hoop dat hij wel met scherp schiet tegen die baardjes. Geweldsmandaat is namelijk niet gratis.

Graaisnaaiert | 30-09-17 | 03:45

Mooi artikel, mooi de schulden neergelegd waar ze thuishoren! Dank daarvoor!

Zat zoeven nog naar Pauw te kijken, ja, je weet maar nooit wie er aan tafel zit en hedenavond was scHennis natuurlijk opgelegd pandoer.

En jawel, als verwacht kwam de RTL-uitzending langs waarin mevrouw Hennis compleet afging.

Xander van der Wulp die ik best aan te horen vind, zou het zo niet gedaan hebben. Nou beste heer, dat ben ik dan hartgrondig niet met u eens gezien de ongelofelijk ernst van de zaak! Het gaat niet om een gestolen fiets of een burenruzie.

Mevrouw Verbeet bakte hem helemaal bruin. Zij vond het karaktermoord. Nou mevrouw Beet dan mag u over het volgende nadenken.

Als iemand de arrogant übermoed heeft om te denken dat hij de bijna superhumane taak kan uitvoeren om een land te besturen, dan verwachten, nee EISEN wij burgers, dat in momenten van grote nood een dergelijk persoon een consistent, krachtig, en overtuigend verhaal kan houden zodat we inderdaad weer vertrouwen in de zaak en de minister kunnen hebben!

Zo niet dan is het de taak van de media (Hallo meneer V.d. Wulp leest ende luistert uedele even mee?) om dit soort personen die falen op de momenten dat het er werkelijk toe doet, genadeloos te fileren en niet zo zuinig ook. Wat men bij RTL deed was prima, ze lieten zien wat een namaakfiguur deze minister van Defensie is.

En mevrouw Verbeet niet zeuren over "te kakken gezet worden", want mevrouw Hennis heeft gewoon onvoldoende in huis om dit aan te kunnen.

Geldt ook voor dhr. Van der Wulp met "emotionele kwesties" aan het eind van de discussies. Juist omdat alles emotioneel beladen is moet je innerlijk doorleefd, bewust van de gruwelijkgeid van het eigen falen met een statement komen waarvan de burgers zeggen: Dat we zo'n minister hebben; berouwvol, empatisch, voortreffelijk formulerend etc.

Nogmaals wie de hoogmoed heeft om een dergelijke positie te ambiëren dient over voortreffelijke kwaliteiten te beschikken. Het enige waar ik mevrouw Hennis in de loop van de tijd op betrappen kon, was politiek jargon en nog eens politiek jargon!
't Sub omni canone is vandaag geheel voor het überloeder van een Asscher: Gadverdamme!
Evocatus

Evocatus | 30-09-17 | 00:43 | 2

*Applaudisseert* Want dat mag ook wel eens! Salut, beste Evocatus!

VP732 | 30-09-17 | 04:32

Hear, Hear,

Roadblock | 30-09-17 | 12:21

Google maar eens op "ministers of defense" bij afbeeldingen.

Dat zegt genoeg, toch?

Drefbon | 30-09-17 | 00:34 | 1

Yups. Het clittencollectief tegen de buitenwereld. Ik weet wel waar ik mijn geld op zet, en dat is niet Team Schoevers.

Graaisnaaiert | 30-09-17 | 03:44

Hehe, waarom moet dat nou? Zit ik voor de tweede keer bij Pauw op Sylvana te wachten, mag ze, hoewel dit wel aangekondigd was, alwéér niet aanschuiven omdat Hennis en Asscher dit geflikt hebben. Tja, zo kan deze dame natuurlijk geen fatsoenlijke boterham meer verdienen.

pa_niek | 30-09-17 | 00:24 | 4

oei, Sylvana zit nu in het bekende zwarte gat.

Jan Dribbel | 30-09-17 | 00:56

voor Syl is dit uitstel vooral positief.. over enkele weken komt haar favoriete onderwerp weer volop in beeld...

fikkieblijf! | 30-09-17 | 07:51

Het zwarte gat is voor Sylvana dan ook bepalend geweest voor haar carrière !

Castor12 | 30-09-17 | 09:58
▼ 1 antwoord verborgen

Goed stuk van Rossum.
Ter aanvulling kwam ik net een stuk tegen op www. genaamd; "Omgekomen in militaire dienst
vredesverliezen tijdens de koude oorlog
Frank Oosterboer"
Een hemelverbredend stuk om Hennis niet alle verwijten toe te kennen.
En in dat licht bezien is de argumentatie van Asscher kort gezegd: de een zijn deaud de ander zijn breaud.

Dr. Frambozenjam | 30-09-17 | 00:23

De socialisten ruiken bloed. Verwondingen die ze zelf hebben veroorzaakt. Met negen miserabele zetels een grote bek opzetten. Zij keren zich met z'n allen tegen een vrouw. Lafaards. Vooral Asscher is een gluiperige lul.

gratias | 30-09-17 | 00:20

In Nederland is defensie c.q. zijn de strijdkrachten al sinds het ontstaan van de Zeven Verenigde Provinciën vrijwel altijd een ondergeschoven kindje geweest. Kooplieden zien een leger slechts als kostenpost en dus als sluitstuk op de begroting waar altijd wel op bespaard zou kunnen worden.

Mijn opa kreeg als dienstplichtig soldaat met het uitbreken van de tweede wereld oorlog een end hout in zijn handen gedrukt, en een paar kogels om in zijn borstzak te doen. Er was immers maar één geweer voorhanden voor elke twee soldaten. Op de fiets reden NL soldaten de Nazi's tegemoet. Wanneer één van zijn mede soldaten die wel in het bezit van een geweer was in het peleton geraakt zou worden moest hij maar proberen diens wapen te pakken want dan kon hij misschien ook nog een keer terug schieten.

In de jaren 90 tijdens kabinet Paars 1 moest zo nodig premier Kok (pvda) samen met coalitie genoten vvd en d66 goede sier maken bij de VS, VN, en andere EG landen door NL militairen naar o.a. Sebrenica te sturen. Die waren te slecht en te licht bewapend. Werden niet op pad met het juiste mandaat gestuurd, waren ook slecht getraind en hadden een navenante moraal; kortom het perfecte recept voor een drama en tragedie die ook werkelijkheid is geworden. En zo gaat het heel vaak met het NL leger op buitenlandse missies.

Je moet gezien de manier waarop policor syndicaat carrière politici omgaan met NL militairen, en qua begroting etc. en daaruit voortkomend de mate waarin het materiaal verouderd, kapot, of er helemaal niet is bij defensie wel bijna zeker compleet gestoord zijn om bij defensie een carrière te ambiëren.

Je kan er zeker van zijn dat je aan onverantwoorde risico's blootgesteld wordt in één of ander achterlijk derde wereld land waar het NL leger niets te zoeken heeft. En dat allemaal zodat één of andere volksverlakkende eurofiele politicus daarmee zijn eigen carriere en die van andere leden van het nepotistische gezelschap waar zij allemaal toebehoren een handje kunnen verder kunnen helpen.
Mocht je kinderen hebben die het lumineuze idee hebben te overwegen om bij defensie te gaan, raadt ze dat dan ten strengste af.

GeinPonempie | 30-09-17 | 00:10 | 2

Hm, ik wil niets afdoen aan het waarheidsgehalte van de verhalen van uw opa, maar kunt u mij ook ergens een historische verwijzing laten zien van dat verhaal van 1 geweer per 2 militairen in mei 40 ? Bent u niet in de war met de film "Enemy at the Gate".

Roadblock | 30-09-17 | 12:28

@ roadblock
Nee, ik ben niet in de war. En, nee, een andere 'historische verwijzing' dan wat mijn grootvader mij zelf erover verteld heeft kan ik je hier niet tonen.

GeinPonempie | 30-09-17 | 18:49

Waarom is Jeanine Hennis minister van defensie? Wat brengt zij naar de tafel dat haar hiervoor uitzonderlijk geschikt maakt?
Die vraag had al jaren geleden gesteld moeten worden, maar nu zitten we met de nare gevolgen. Er komen een paar bodybags binnen en het gebrek aan substantie laat zich hard voelen. Je kunt raden naar de afloop. Maar het begin van dit verhaal blijft mij nog steeds verwonderen.

Munchhausen | 29-09-17 | 23:50 | 5

Een MinDef is doorgaans een 'afdekking' van het Generaal Secretariaat van het opperbevel der strijdkrachten. Daar kun je sinds begin jaren '90 in principe iedere zak aardappelen neerzetten. Alhoewel het door de militairen wel op prijs wordt gesteld als de betreffende juten zak enkele zakken geld en taken bij hen afzet, alsmede enige, gunstige, primaire arbeidsvoorwaarden.

Zompridder | 30-09-17 | 00:21

er moet nu eenmaal iemand politiek verantwoordelijk zijn.. als een vmbo- er met krullen geschikt wordt geacht, een geschiedenisleraar MP of een veilingmeester is een vrouw met schoevers ook prima voor een ministerpost in Nederland.. en vergeet niet ze ambieeren daarbij allemaal een stoel in het (ivoren)torentje. En zoals eerder een D66 politicus met stalen ogen al benoemde; het plebs, gepeupel is te dom om zoiets te snappen.. het moge toch duidelijk zijn zolangzamerhand, de bovenonsgestelde staan niet in dienst van het volk, gepeupel of plebs. Die laatste zijn met meer en dus vervangbaar!

fikkieblijf! | 30-09-17 | 07:59

Och, er heeft ook wel eens een mindef (Eimert van Middelkoop) gezeten die zich uit de dienstplicht wist te manipuleren, en in een interview vertelde dat hij blij was nooit in dienst te zijn geweest.

Roadblock | 30-09-17 | 12:34
▼ 2 antwoorden verborgen

We zitten in Mali om te voorkomen dat het land onder de voet werd gelopen door Jihadisten die daar hun kalifaat wilden stichten.
Was ze bijna gelukt als Frankrijk niet had ingegrepen en ze terug de woestijn in schopte.
We zaten daar om de Fransozen een handje te helpen wat met die Apaches nog aardig wat militaire zin had, ware het niet dat door de bezuinigingen bij defensie we te weinig Apaches incluis personeel hebben aangeschaft en wat er is aangeschaft daardoor dus te lang en teveel in actie is omdat ze niet regelmatig kunnen worden afgewisseld door een verse crew met verse helicopters.

Gevolg;
personeel overbelast, materieel verslijt, 1 Apache neergestort, bemanning dood,
en uiteindelijk is defensie gedwongen de helicopters terug te trekken, met de staart tussen de benen.
Nu rijden er alleen nog wat commando's rond die verkenningen doen.

vander F | 29-09-17 | 23:46 | 2

Fransen kunnen deze klus met oogjes dicht alleen aan.

Rest In Privacy | 30-09-17 | 00:27

Langshetrandje | 30-09-17 | 00:27
Waarop baseer jij deze constatering, viespeukje?

Ongeblustekalk | 30-09-17 | 00:36

Laat al dit onheil één ding dan in elk geval voorkomen: geen Jeanine op Buitenlandse Zaken. Doei. Exit. Weg. Burgemeester van Kerkrade ofzo.

de Voorzittert | 29-09-17 | 23:45

Er moest na 2008 bezuinigd worden. Om aan de eu-begrotingsregels te voldoen. Daarbij ook nog eens extra bezuinigen om de Grieken en de banken overeind te houden. Dit terwijl er door de ECB geldpers zogenaamd extra geld verruimd moest worden. Dit geld gaat niet naar de overheden of haar burgers, maar naar de banken waar het als een stuwmeer blijft liggen. Dit gebeurde ook nog in de laatste 5 jaren, waar men door bleef bezuinigingen op defensie. Resultaat, defensie kapot, zorg kapot, ouderenzorg kapot, pensioen kapot, onderwijs kapot, samenleving kapot. Het gaat fantastisch hoor ik Rutte roepen. Alles om het EU-project en de banken te redden. De PVDA, VVD, CDA en D66 hebben het grootste aandeel in de afbraak van ons land. En daarmee miljoenen Nederlandse burgers die jaar in en uit op genoemde partijen stemden. Een volk krijgt wat het verdient. Ik vraag me werkelijk af waarom heden ten dage iemand het NLs leger wilt dienen, je moet haast een hekel hebben aan het leven.

AttoMelani | 29-09-17 | 23:39 | 2

Die mensen hebben geen hekel aan het leven, maar laten moed, toewijding en vastberadenheid leidend zijn in hun leven en professie. Beter dan twee slaapkamertjes en geen vader.
Dus, bek dicht, falend mens.
Sterf.

Ongeblustekalk | 30-09-17 | 00:27

@Ongebluste kalk
Moed, toewijding en vastberadenheid. Ben ik het allemaal mee eens. Maar als je met rotzooi op pad gestuurd wordt, en zelf zaken uit eigen zak moet bijregelen, en je ziet om je heen dat andere landen wel hun militairen zorgen, dan vreet dat toch wel. Heb je bijvoorbeeld de spullen van de Kmar wel eens vergeleken met die van de KL?

Roadblock | 30-09-17 | 12:41

is er 1 iemand - buiten den haag - die kan vertellen waar dat gedoe in Mali eigenlijk over ging, en wat NL daarmee te maken had?
... waarschijnlijk niet. Vanaf het begin leek het een hobby-projectje van Koenders, die als koene ridder wel even de wereldvrede zou komen brengen, vanachter z'n buro.

Tohuwabohu | 29-09-17 | 23:30 | 8

9/11 was een Saudisch dingetje. Dat Bin Laden uit Saudi Arabië kwam en toevallig in Afghanistan zat, kwam mooi uit. Maar ook hier ging het echt weer over oliepijpleidingen

Graaf van Egmont | 30-09-17 | 00:28

Kruisruiker | 30-09-17 | 00:19,

In Afghanistan of Mali hadden we best wat kunnen bereiken als we dat hadden gewild. Maar zoals ik al eerder zei; we willen niet. Onze politici denken dat we als een A-team strijdende partijen kunnen scheiden, zonder dat er slachtoffers vallen. Maar zo werkt het niet. Idioten als de taliban moet je letterlijk platbombarderen tot de laatste man. Veel Afghanen steunen de taliban; niet omdat ze het met de taliban eens zijn, maar omdat ze doodsbang zijn voor de taliban. Die martelen namelijk je kinderen dood, als ze *denken* dat je het op details niet helemaal met ze eens zou kunnen zijn, En dus zal geen Afghaan de taliban ooit tegenspreken; zo werkt terreur. En geen mensenrechtenclub die de taliban daar op aanspreekt. Kritiek op het Westen als er bij een bombardement op gewapende terroristen ook een burger is omgekomen, durven ze dan weer wel.

Je maakt geen vrienden door een allemansvriend te willen zijn; zeker niet in oorlogsgebied. Toen Hitlers regime werkt aangepakt streefden de geallieerden ook niet naar "goodwil" bij de Duitsers. Ze wilden alleen maar winnen, want daar gaat het om. Snel winnen (of verliezen) is de enige manier om het aantal slachtoffers te beperken. De goodwill komt achteraf, als mensen vrij zijn.

Dandruff | 30-09-17 | 01:04

Graaf van Egmont | 30-09-17 | 00:28,

Onzin. Hoeveel litertjes "goedkope olie" zou dit de VS dan hebben opgebracht, de afgelopen 16 jaar?
De VS kunnen overal ter wereld olie kopen *zonder* daar eerst een paar honderd miljard interventiekosten + opbouwkosten voor te betalen. Nog los van de vele doden, die (nog meer dan economische verliezen) een president ten val kunnen brengen.

Afghanistan destabiliseerde niet alleen de regio, maar de hele wereld. De rol van al-qaida en de taliban was al jaren vóór 11-09-2001 volkomen duidelijk. Ook Clinton bombardeerde Afghanistan vanwege aanslagen in oa Kenia. Sterker nog; vóór 11-09-2001 waren Iran en India ook al in onderling overleg om Afghanistan binnen te vallen. Dat om de taliban-terreur tegen Iran en India tegen te gaan. Ik las al rond 1995 over "Afghanistan-veteranen" die burgeroorlogen begonnen en aanwakkerden in oa ex-Joegoslavië, Algerije en Soedan. En ook toen al trokken "West Europeanen" naar Afghanistan voor een opleiding tot terrorist. Sterker nog; een paar maanden voor de aanslagen op oa het WTC werd een belangrijke tegenstander van de taliban gedood door 2 "Belgische" terroristen.
Er waren hele goede redenen om de taliban eruit te gooien.
Dat dat niet gelukt is is een hele andere discussie, maar ik zie geen reden de propaganda van socialisten en islamisten over "oliepijpleidingen" na te papegaaien.

Dandruff | 30-09-17 | 01:28
▼ 5 antwoorden verborgen

Heb Lodewijk altijd al een achterbakse gruwel gevonden.
Maar ja, daarom zit ie ook bij de PVDA.

Kruisruiker | 29-09-17 | 23:25

En we krijgen nog een helikopter 🚁 terug! Libië

niv01 | 29-09-17 | 23:15

Bestaat dat eigenlijk nog: Het kabinet spreekt met 1 mond.
Of is de mond van Hennis nu plotseling niet de mond van het kabinet Samsom-Rutte.
Overigens dank aan Van Rossem dat hij ons geheugen heeft opgefrist.

marjen | 29-09-17 | 23:13

Niks aftreden, nou ja misschien ook dat dan nog maarrrr,
dat is dan weer een mooie kutsmoes.
Maxima Mea Culpa, minister buigt diep, neemt ontslag, kabinet betuigt spijt om vervolgens weer over te gaan tot de orde van de dag.
Die ouders kunnen dan weer 18 jaar gaan procederen tegen de staat voor genoegdoening etc.

Nog even de achterklap van Ybeltje meenemen, waar ze nog even verteld wat een ieder al (hoort te weten) weet.
En je vraagt je inderdaad af of er nog wat te redden valt aan ons politieke systeem.
Op m'n werk maak ik nu ook weer dingen mee, de openbare veiligheid is absoluut in het geding, een losgeslagen gozer gaat tekeer in de stad,
zwak begaafd, autistisch, anti-sociaal (socio/psychopaat)
Maar vanwege regel-en wetgeving, een zorgverzekeraar die geen contract heeft met een zorginstelling, wegbezuinigde bedden in die zorginstelling dus nu een wachtlijst van 9 maanden, hij dreigt ouders en een buurvrouw aan het mes te rijgen (doet ie misschien ook nog) maar dreigen is geen reden tot arresteren, loopt deze tijdbom nog steeds rond.

Du moment hij iemand dood rijdt (scheurt dronken en zonder rijbewijs met 100 km/uur door de bebouwde kom) of anderzijds iemand verwondt/vermoord kan hij onmiddellijk worden opgenomen in een forensische kliniek/TBS Bopz bajes.

Maar door de wet en regelgeving (je mag niet zomaar iemand tegen z'n wil opsluiten in een kliniek,regelgeving Den Haag) een auto misbruiken als moordwapen, valt onder de wegenverkeerswet dus slappe straffen (regelgeving Den Haag)
Wegbezuinigde bedden in de GGZ (wachtlijsten van 9 maanden, regelgeving Den Haag, kon toch allemaal goedkoper ambulant?) een verzekeraar die zo'n opname niet betaald (duizend euro en meer per dag, wie gaat dat betalen?regelgeving Den Haag) omdat die in deze regio geen contract heeft afgesloten met desbetreffende GGZ tent (regelgeving Den Haag)

Een psychiater die geen Rechterlijke Machtiging durft af te geven zodat die gozer in een TBS kliniek wordt opgesloten want er is geen echte psychiatrie (psychose enzo) maar zwakbegaafd en persoonlijkheidsstoornis, doet die man dat wel en een advocaat duikt er op staat de psychiater voor een rechter vanwege misbruik van de wetgeving (BOPZ maatregel, regelgeving Den Haag)

Burgers verkeren in levensgevaar, militairen al helemaal en verstandige mensen die hier wat aan kunnen doen worden tegengehouden door wet en regelgeving dan wel financieel wanbeleid.

En dit allemaal terwijl dit land verzuipt in het geld, we zijn nog nooit zo bloody rijk geweest als land

vander F | 29-09-17 | 23:12 | 3

Een psychiater die een rechterlijke machtiging zou moeten afgeven? Ik denk dat u niet helemaal goed hebt opgelet tijdens de cursus Strafrecht voor beginners...

EefjeWentelteefje | 30-09-17 | 01:01

Een psychiater die een rechterlijke machtiging zou moeten afgeven? Ik denk dat u niet helemaal goed hebt opgelet tijdens de cursus Strafrecht voor beginners...

EefjeWentelteefje | 30-09-17 | 01:01

Ehh, ik zou toch nog even goed lezen. Een psych kan wel degelijk besluiten iemand een gevaar voor zichzelf en zn omgeving te verklaren en dan gaat ie toch echt linea recta naar een kamertje met zachte muren met erg lange mouwen.

Denkhetnjet | 30-09-17 | 06:27

Maar uiteindelijk is het de schuld van Wilders en het gevolg dat er in een Raqqa elke dag bommen vallen, aldus Rutte. En die liegt nooit

AttoMelani | 29-09-17 | 23:12

Zou me niets verbazen als rat-rutte de coalitie onderhandelingen bewust heeft vertraagd om te wachten op het OVV rapport en de gevolgen voor Hennis.
Ben benieuwd wanneer Rutte een dolk in de rug krijgt omdat er voor de zoveelste keer VVD koppen rollen onder zijn bewind

Andersdenkend | 29-09-17 | 23:01 | 1

Nou niet?

Groot verdriet!

Bewindslieden bij VVD komen en gaan,

net als elk enorm VVD schandaal,

maar Rutte blijft stijfkoppig staan,

maakt het nooit tot zijn verhaal.

Jan, Leiden | 30-09-17 | 00:04

Wanneer ik naar al die resultaten kijk van al die missies en hoe het nergens eigenlijk is opgelost of zelfs verergerd na vertrek of bij aanwezigheid schaam ik me kapot dat al onze arme goedwillende soldaten zijn ingezet met bijna tot geen doel. Zij verdienden beter, veel beter. Beter materiaal, ook gewoon tanks in NL, meer middelen, grotere internationale opzet/ondersteuning en tenslotte bijvoorbeeld ook luchtondersteuning (Srebrenica). En dan pangpang roepen bij oefenen.... kan niet.

In dat opzicht heeft geen enkel kabinet of kamerlid die deze missies heeft ondersteund goed gefunctioneerd en zou Hennis alleen de zondebok zijn. Huichelende partijen zouden in de spiegel moeten kijken en zich werkelijk kapot moeten schamen. Naar een liberaal uitgehold defensie wijzen is te gemakkelijk.

Jan, Leiden | 29-09-17 | 22:54 | 3

Missies worden niet gedaan om zaken in een land te veranderen of te verbeteren.
ze worden gedaan zodat Nederland nog een beetje serieus wordt genomen door de rest van de werleld, met de VS op nr.1.

Kruisruiker | 29-09-17 | 23:01

Kruisruiker | 29-09-17 | 23:01
Serieus uitgelachen ja, kennelijk hebben we een onderzeeert die in dienst van de VS opereert. Als slaafje zijn we nog wel goed genoeg om hier en daar wat kruimels onder het tapijt te vegen. Dad's army in de bocht.

Cobalt bomb | 29-09-17 | 23:37

Het benadrukt nog maar eens hoe triest het met defensie eigenlijk is gesteld, denk ik?

Jan, Leiden | 29-09-17 | 23:59

Politici moeten eens leren echte keuzes te maken.
Dus; òf je houdt je leger op peil, klaar om ergens in te grijpen; of je bemoeit je nergens mee.
Maar ook; àls je ergens ingrijpt, dan moet je voor de overwinning gaan, en niet voor een scheidsrechtersrol.
En; als je soldaten ergens naar toe stuurt moet je ze onvoorwaardelijk steunen, en niet elk schot dat er valt jaren later nog voor de rechter laten kopen. Of zelfs decennia later (mariniers die de treinkaping beëindigden). Ook de idioterie dat de staat nu wordt aangeklaagd voor een Servische oorlogsmisdaad in Srebrenica zou onbespreekbaar moeten zijn. Onze blauwhelmen waren nagenoeg onbewapend en kregen geen luchtsteun van de Fransen, ivm de gijzeling van enkele Fransen door de Serven. Nog los van het feit dat moslimmilities die Servische misdaad uitlokten door vanuit Srebrenica honderden terreuraanslagen te plegen op Servische burgers.
Uiteindelijk was dat niet onze oorlog.
We hadden daar òf weg moeten blijven, òf keihard tekeer moeten gaan.
Alles daar tussenin zal mislukken.

Oorlog is geen A-team avontuur waarbij je met granaten kunt strooien of het pepernoten zijn, zonder dat er slachtoffers vallen. En met een vuistslag kun je geen gewapende terroristen uitschakelen.
Als je ergens in wil grijpen moet je vooraf dus heel goed beseffen dat er doden gaan vallen. En dat is moreel alleen aanvaardbaar als je;
- vooraf reële doelstellingen vastlegt;
- die het waard zijn om mensenlevens voor op het spel te zetten;
- waarna men alles inzet om die doelstellingen zo snel mogelijk te behalen;
- beschikbaarheid van voldoende en deugdelijk materieel zou geen punt mogen zijn.

Aan geen van die 4 voorwaarden hebben we voldaan de laatste jaren.
En dat is een veel groter schandaal dan het zoveelste gevalletje slecht materiaal (AP 23 mijn, iemand?)

Dandruff | 29-09-17 | 22:53 | 3

het slechte materieel en materiaal valt onder punt 3 en 4 van je opsomming, maar waar, het NL leger voldoet op geen van de punten. Leuk om dat te vergelijken met Kijken in de ziel over leger officieren (overigens geen soldaten erbij, beetje jammer Coen)

Cobalt bomb | 29-09-17 | 23:33

@Cobalt Bomb,

Met puntje 3 "alles inzetten" bedoelde ik eigenlijk; alles inzetten om te winnen.
Dus niet met een witte tank tussen 2 strijdende partijen gaan staan en hopen dat ze dan stoppen met vechten. Maar vooraf bepaalde doelstellingen vaststellen, en daarna iedereen die die doelstellingen in de weg staat onschadelijk maken. Als je goed materieel bezit maar je durft daar geen gebruik van te maken heb je namelijk nog precies niks. Het zoveel mogelijk tevreden houden van alle andere strijdende partijen levert geen respect op, maar slechts hoongelach. En wie in een conflict niet serieus genomen wordt is bij voorbaat de verliezer.
Zoals gezegd, mijn 4e punt (voldoende en deugdelijk materieel) zou eigenlijk geen punt mogen zijn.

Dandruff | 29-09-17 | 23:58

@Cobalt Bomb,

Met puntje 3 "alles inzetten" bedoelde ik eigenlijk; alles inzetten om te winnen.
Dus niet met een witte tank tussen 2 strijdende partijen gaan staan en hopen dat ze dan stoppen met vechten. Maar vooraf bepaalde doelstellingen vaststellen, en daarna iedereen die die doelstellingen in de weg staat onschadelijk maken. Als je goed materieel bezit maar je durft daar geen gebruik van te maken heb je namelijk nog precies niks. Het zoveel mogelijk tevreden houden van alle andere strijdende partijen levert geen respect op, maar slechts hoongelach. En wie in een conflict niet serieus genomen wordt is bij voorbaat de verliezer.
Zoals gezegd, mijn 4e punt (voldoende en deugdelijk materieel) zou eigenlijk geen punt mogen zijn.

Dandruff | 29-09-17 | 23:58

Dat Hennis nu ineens een extern onderzoek wil is natuurlijk een gotspe
alsof het haar ene zier kan schelen wie of wat verantwoordelijk is
Want wie (eind) verantwoordelijk is, weet zij zelf
dat weet iedereen
En die truus dient op te stappen, dat geboorde ze al veel eerder
even los van het doen & laten van het baantjesgeyle arbeiderspartijtje

Tobi | 29-09-17 | 22:42

Stelletje incompetente zakkenvullers allemaal.

puntjeopdei | 29-09-17 | 22:35

Ik mis oa. nog
Bilderberg agenda Koenders,
Mali uranium goud olie,
Regiocontrole/belangen en NATO aanspraak Frankrijk.
Zaken die ver boven een gedecimeerd partijtje als de Pravda staan

HdJ | 29-09-17 | 22:27

Partij van de allesplegers. @ v Rossem. Goed stuk.

Cobalt bomb | 29-09-17 | 22:23

Ik begrijp zowiezo niet wat wij in Mali hebben te zoeken.
Natuurlijk kun je Hennis wegsturen maar dat helpt niet.
Het probleem is dat je er weer een andere kneus voor terug krijgt.
Maak iemand uit de praktijk minister, verhoog het defensiebudget aanzienlijk en laat de lonen stijgen.
Dan maken we een kans dat het beter zal gaan.

Kruisruiker | 29-09-17 | 22:20 | 1

"Natuurlijk kun je Hennis wegsturen maar dat helpt niet"
Met die opmerking zullen de ouders van de slachtoffers niet blij zijn.
Stel, die slachtoffers zouden kinderen van u zijn, laat u Hennis dan ook rustig op haar plaats zitten?

watmagjenogwel | 30-09-17 | 05:05

Hennis wil nu een extern onderzoek. Dat is een bekende tactiek. Stapel onderzoek op onderzoek; maak het complex en je koopt tijd. Bovendien interesseert niemand het meer. Behalve de nabestaanden. Kijk maar naar MH17.

balustrade | 29-09-17 | 22:18

Aanvechtbaar. Beschamend. Incompetentie. Macht. Opgeheven vingertje.

frisenfruitig | 29-09-17 | 22:15

Juist van Rossum, maar zie, uit de club van de Partij van de Afgeserveerden stromen er vele door naar lucratieve baantjes. Dat kan alleen maar als VVD/D66/CDA en GL daar meer instemmen.
En dat hebben ze ook gedaan met de missie in Mali. Dus ook daar hebben er meerderen schuld. Jawel, alweer het partij kartel

Zapata10 | 29-09-17 | 22:11

Mali..., daar zaten we toch voor (het beschermen van) een gouddelvingsoperatie?

Pimp my Voortuin | 29-09-17 | 22:07

Het ministerie van Defensie valt onder de VVD. Zij is politiek verantwoordelijk voor de slechte kwaliteit van het materiaal. Wie moeten er dan aftreden? De minister natuurlijk, maar misschien ook de premier en de vice-premiers. En wat doe je dan met de Kamerleden die de missie hebben gesteund?

Mannes | 29-09-17 | 22:07 | 1

En wat doe je dan met de Kamerleden die de missie hebben gesteund?
Een baan laten zoeken en anders papier prikken met een oranje hesje aan.

Zapata10 | 29-09-17 | 22:15

Dat wordt dus de 7e minister die in 2 kabinetten Rutte het veld moet ruimen. en dan nog 2 die een andere (europeese) functie aannamen.
Balkenende heeft 13 ministers moeten laten gaan in 4 kabinetten, en dan ook nog eens 3 die voor een andere baan gingen.
Lubbers heeft er 10 versleten, en nog eens 10 verloren aan overlijden (1) of baantjesgedrag.
Kortom van de laatste 5 kabinetten zijn er 36 ministers verdreven waarvan 30 (incl Hennis) door 3 kabinetten (Lubbers, Balkelende en Rutte), voornamelijk VVD en CDA coalities.
En maar blijven stemmen op dezelfde beleidsmakers.
Als dit in uw bedrijf zou gebeuren, dan werd de top a la Air France topmannen bijna gelynched

Olleke | 29-09-17 | 22:05 | 1

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.

Olleke | 29-09-17 | 22:11

Zo te zien valt de ventilator in de gierput. zo als gebruikelijk is er zoveel mis dat er maar een enkeling "hennis" dus , gestraft gaat worden. bestuurlijk tikje op de schouder en weer verder. wat een stelletje stinklui bij elkaar.

rattenvanger XL | 29-09-17 | 22:04

Hennis moet natuurlijk gewoon opstappen omdat ze compleet incompetent is, maar ik ben nog steeds verbijsterd waarom ons zeer beperkte defensiebudget nou perse in Mali moest worden ingezet. Fucking Mali, wie begrijpt dat?

GoCanucksGo | 29-09-17 | 22:04 | 1

En daar gaat Hennis dus totaal niet over.

Rest In Privacy | 29-09-17 | 23:27

Het is een cultuurprobleem op Defensie zelf, dat daar tot op en zelfs ná de draad versleten materiaal halstarrig in gebruik moet blijven. Een maatje van me was in '88 dienstplichtig handgranatenreviseur. Hij moest in een bunker afgeschreven handgranaten leeghalen en weer vullen met nieuw plofpoeder. Na een paar dagen hield hij dit idiote defensiebeleid voor gezien en provoceerde een S5.
En dan heb je natuurlijk ook nog het landmijn-incident uit het Harde, waar in de jaren '80 een landmachtinstructeur zichzelf samen met wat nieuwe lichting dan liever de lucht injoeg toen een mijn een dolletje dacht te kunnen maken...
De anekdote dat Nederlandse militairen in de jaren '70 tijdens een internationale oefening indruk maakten door hun rappe inprovisatievermogen toen ze een haperende tank met wat sisaltouw aan de gang wisten te houden, komt dan ineens ook in een confronterend daglicht te staan.
Hoe ver deze ellende teruggaat, blijkt uit een gebeurtenis op 10 mei 1940 rond 8:30 langs de Dordtse Kil in de Hoeksche Waard. "Kort daarop gevolgd door een herhaling van dit vuur, waarbij het tweede stuk van de 3e batterij uit elkaar vloog. De kulas van de vuurmond sprong enkele tientallen meters naar achter, nadat een granaat in de schietbuis was vastgelopen, zodat de detonatiekracht naar achter was geslagen. De schietbuis knalde uit elkaar en stukken vlogen in het rond. Dit alles was een gevolg van een stokoude vuurmond, met verweerde pakkingen en oxidatie op kritische delen. Wonder boven wonder viel er geen enkel slachtoffer bij dit ongeval." Het kanon was van dit type www.zuidfront-holland1940.nl/uploads/i... en ontplofte bij het tweede schot. Dit bleef ervan over www.zuidfront-holland1940.nl/uploads/i... Dus het tekortschieten, interessant woord hier trouwens, van Defensie zit in het ambtenarenbloed van het ministerie zelf.

F. von Zeikhoven | 29-09-17 | 22:03 | 1

Dank u! Heel mooi historisch voorbeeld van incompetentie.
Of je hebt een leger of je hebt het niet.

Goed Nederland wil een leger

Heb je dat leger dan ook, dan dien je ervoor te zorgen dat dat prima functioneert en inderdaad niet kort schiet (Was mooi vondst heer Zeikhoven!)
Salut! Evocatus

Evocatus | 30-09-17 | 00:56

Net op ANP nieuws: Hennis laat externe partij onderzoek doen naar rapport want het rapport wijst geen schuldige aan.
Dat verzin je toch niet......

Mastermattie | 29-09-17 | 22:02 | 1

"Dat verzin je toch niet......"

Tja, zij dus wel, en bewijst opnieuw dat ze bar weinig snapt van de politieke ethiek van het ministerschap! Nou, ja, na het debat is ze weg. Voorgoed naar ik hoop.
Salut, Evocatus

Evocatus | 30-09-17 | 00:58

Glas, plas en het bleef zoals het was...
Laten we na het referendum ook alle verkiezingen maar afschaffen.
De huidige elite weet feiloos hoe onze natie richting kokanje/utopia/paradijs/DDR te loodsen....

Pierrepoint | 29-09-17 | 22:02

De arbeiderspartij wil wel soldaten sturen, maar het mag vooral geen agressieve uitstraling hebben; remember Srebrenitsa.
Zo tel je internationaal nog een beetje mee en kun je het 'pacifistisch' linkse imago volhouden.
Laten we niet vergeten dat deze vrouwelijke minister, van wie iedereen op zijn klompen direct al aanvoelde dat deze weinig begreep van het leger, deel uitmaakt van de links-liberale regering. De regering Samsom-Rutte.

marjen | 29-09-17 | 22:01

Heb vandaag mijn FvD lidmaatschap-brief&pasje ontvangen. Zo te zien geen moment te vroeg. Weg met de kartels!

Abject | 29-09-17 | 21:59 | 2

op naar de volgende

Rest In Privacy | 29-09-17 | 23:28

Zal me ook aanmelden, lijkt de enige manier om die verzameling destructieven uit de kamer tegen te houden. Helaas.

Graaisnaaiert | 30-09-17 | 03:42

Cui bono? Wie wordt er beter van?

Hennis' positie staat met dit rapport op de tocht. Ook al zou ze zitting nemen in een volgend kabinet. Rutte wil dus van haar af. Wanneer Hennis benoemd zou worden in zijn volgend kabinet dan heeft hij meteen gedonder aan zijn hoofd. Rutte profiteert dus.

Koenders vertrekt naar het buitenland. Dat is al lang geregeld. De reuring in Nederland zal echt helemaal niemand boeien. Iedereen in de top van internationale clubs heeft bergen boter op zijn hoofd. Sterker nog... je telt niet mee als je dat niet hebt. Koenders zal dus geen last hebben van dit Haags gezever.

Lodewijk Asscher is een bestuurder. Zo ziet hij zichzelf. Fractievoorzitter zijn van een gedecimeerde partij ligt hem niet. En de perfecte functie wordt binnenkort vacant: het burgemeesterschap van Amsterdam. De stad van de Asscher. En de perfecte gelegenheid om de schande van zijn overgrootvader uit te wissen. Door Rutte een plezier te doen, krijgt hij wat hij wil. Zijn ideale baan.

Wij wachten af. Trouwens, wie zitten er achter de petitie om Halsema uit de Stopera te houden?

balustrade | 29-09-17 | 21:55 | 3

Hopelijk dezelfde als die Asshat uit de Stopera houden.

Cobalt bomb | 29-09-17 | 22:29

Nu nog Asscher zo ver krijgen miraculeus toch de PvdA zetels vrij geven voor de formatie en Rutte s puzzel is kompleet. Dijselbloem kan blijven timmerfrans blij niks verandert.

P-unit | 29-09-17 | 23:15

Misschien kan hij gelijk dan nog eens kijken waar die miljoenen, die verdwenen zijn onder zijn verantwoording, gebleven zijn. Wellicht ergens onder in een la, waarvan hij de sleutel in z'n bezit heeft.

watmagjenogwel | 30-09-17 | 04:57

Duidelijk verhaal en voldoende onderbouwd. Biedt uw zeer nederige excuses aan en ruim uw bureau leeg. Ga allen de komende 5 jaar in de thuiszorg aan de slag, niet in de burelen maar de handjes uit de mouwen graag. Cliënten bezoeken , toezien op medicijngebruik ed. Geen idee echter wie Asscher / Koenders en Timmermans in zijn huis toelaat dus daar moet dan een alternatief voor gevonden worden. Misschien samen met Pang Pang Pechthold in een taskforce die kwartier gaat maken in ...........

bwanabanjo | 29-09-17 | 21:52 | 1
-weggejorist-
Graaisnaaiert | 30-09-17 | 03:40

Voor volk en vaderland... in Mali? Da's lastig uit te leggen.

Mark van Leeuwen | 29-09-17 | 21:51 | 1

Dat dus!

Montesquieue | 29-09-17 | 21:58

Objectief bezien zijn vier doden waarvan twee door een per ongeluk ontplofte granaat een zeer laag aantal slachtoffers voor een gevaarlijke missie die drie jaar heeft geduurd. Als je onderzoek doet dan zul je ongetwijfeld procedurele fouten ontdekken, maar daar kun je niet de conclusie aan verbinden dat er onverantwoord is gehandeld. De les die we geleerd hebben is dat Nederland zich beter niet inlaten met gevaarlijke missies. De ene keer worden er 30.000 moslims vermoord en de andere keer ontploffen er twee Nederlandse militairen. Er is altijd wat. When you can't stand the heat, stay out of the kitchen.

Pirata piraticus | 29-09-17 | 21:50 | 1
-weggejorist-
Sinister-President | 29-09-17 | 22:05

Kijk, dat is nu een scherpe analyse. Daar kunnen ze bij de gevestigde media inclusief de Stasi van Joop nog even een puntje aan zuigen. Prima werk Van Rossem.

Masturwasbeert | 29-09-17 | 21:50

Ze hebben er wat opgevonden. Ze gaan een andere "schuldige "zoeken. Wedden dat ze het lukt, want maakt niet uit wie.

Bergbloempje | 29-09-17 | 21:48

Hoe zit 't eigenlijk met die vliegende Fyra ? "The most expensive military weapons system in history" en "too big to kill" volgens de F35 Wikipedia pagina, ik zie de bui al hangen.

Vesta | 29-09-17 | 21:47 | 1

Was al waardeloos toen het van de tekentafel kwam en daarna nog een keer toen Sjaak de Viespeuk er mee leurde. En die bak schroot zal nooit tot inzetbaar bevorderd worden. Compleet achterhaald.

Cobalt bomb | 29-09-17 | 22:26

'maligneuze missie' -> 'maligne missie'

Het Vragevuur | 29-09-17 | 21:45 | 1

malicieuze

Tapu | 30-09-17 | 10:42

Maar dat Hennis zelf gaat aftreden is wel een 100% zekerheid. Bij een motie van wantrouwen zullen de fracties (hoofdelijk) moeten stemmen en CDA en CU kunnen nooit aan hun achterban verkopen dat ze tegen zo'n motie stemmen.
Hennis gaat dus aftreden om het de formerende partijen niet moeilijk te maken. Alles voor de bühne.

CoJoNes | 29-09-17 | 21:45 | 2

Schieten we geen reet mee op. A: we zijn op missie die we niet hadden moeten uitvoeren, B: het kost ons klauwen met geld en c: we zijn onderbewapend. Misdadig om onze jongens en meisjes op pad te sturen buiten de landsgrenzen, we winnen er niets mee, kost alleen maar levens en geld. Onze levens en ons geld, dat is...

Graaisnaaiert | 30-09-17 | 03:38

@Graasnaaiert, ergo de grrotste boosdoener is dus Koenders, en die zal op zijn manier de dans ontspringen.
Een net zo'n grote huichelaar als Lodewijk, wellicht nog een grotere.

watmagjenogwel | 30-09-17 | 04:52

Iets in toenemende mate zien toenemen *krabt eens achter de oren*, is dat dan een soort kwadratisch effect?
Want dat is zo ongeveer wel van toepassing op de afname van integriteit bij de Vereniging Van Dieven.
Trouwens over Vereniging Van Dieven gesproken, was dat ook geen lid van het tegelzettersgilde?
Al ook een tijdje niets van gehoord.

D-Fens_1963 | 29-09-17 | 21:44 | 1

exponentiële groei.

Joffri | 30-09-17 | 06:53

Mensenlevens doen er niet toe, wanneer het gaat om de tomeloze ambities van politici. Links of rechts, het maakt niet uit.

hatari | 29-09-17 | 21:40 | 1

Het politieke doel heiligt de gebrekkige militaire middelen.

goedverstaander | 29-09-17 | 21:44

De PvdA mag zeker in de Mali-Hennis gate de hand in eigen boezem steken. Nog geen paar goede schoenen kregen die jongens mee.

goedverstaander | 29-09-17 | 21:39

Lang verhaal kort: de PvdA is EVIL! #feit

keestelpro | 29-09-17 | 21:39

Bert Koenders is een moordenaar, in alle scenarios.

smdyasc | 29-09-17 | 21:38 | 1

Met voorbedachte rade wel te verstaan, gedurende zijn politiek pluche bestaan.

Musset | 29-09-17 | 22:33
-weggejorist-
Sinister-President | 29-09-17 | 21:37

Goed stukje recente geschiedenis, druk iedereen nog maar eens met de lange pinokkio- neus op de feiten.

Gele Beer | 29-09-17 | 21:36 | 2

Wordt ook direct duidelijk waarom we destijds een PVVDA kabinet moesten krijgen. Allemaal om dit soort (internationale) afspraken die buiten de 2e kamer om gemaakt zijn door te laten gaan. Bovendien duidelijk waarom Rutte tot nu heeft gewacht met kabinetsformatie. Ik voorspel: maandag stapt Hennis zelf op en is dit hele verhaal politiek gezien gesloten en dan ergens komende week wordt het nieuwe kabinet gepresenteerd zodat de MSM het daar lekker heel oktober over kan hebben, precies lang genoeg zodat iedereen dit verhaal alweer is vergeten.

maxi1000 | 30-09-17 | 00:31

@maxi1000: ze is net te laat voor de kartelplaatsing voor CvdK van Drenthe. Waar plaatsen we haar dan? Veiligheidsraad VN?

Winter_is_coming | 30-09-17 | 01:04
-weggejorist-
goedverstaander | 29-09-17 | 21:35

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com