achtergrond

Geenstijl

Record. Huizen duurder dan OOIT

Gefeliciteerd Nederland, we hebben er weer een record bij. De gemiddelde woningprijs is op zijn allerhoogst ever ooit. Voor een huis betaal je op dit moment 260.750 euro. Het oude record (uit 2008, dus net voor de economische/financiële/euro/huizencrisis) was 254.750. Geen idee of dat record trouwens een felicitatie waard is (behalve voor de scootermakelaars in de grote steden wellicht), want de gestegen gemiddelde prijs komt door een combinatie van hogere vraag en kleiner aanbod. Beetje kunstmatig dus en vooral heel kut voor kopers, met name starters, en dan nog met namener de starts in de krapste aanbodgebieden. Een lijstje waarop Amsterdam trouwens niet eens bovenaan staat:

De cijfers komen van makelaarsclub Dynamis en die spreken van een "vraaguitval" omdat er op sommige plekken te weinig huizen zijn, die dan dus te duur worden voor de Gewone Man. En die zegt dan 'Fuk joe, ik wacht nog wel ff', wat voor de verkopersmarkt óók weer niet helemaal de bedoeling is maar voor de portemonnee (en het afremmen van bubbelvorming) wel het beste.

Aantal transacties stijgt maar het aanbod daalt

Aantal transacties stijgt maar het aanbod daalt

Onderaan deze PDF staan de ontwikkelingen per regio, voor de liefhebbers, de zoekers en de wanhopige Randstadstarters die de voordelen van de provincie aan het heroverwegen zijn. Bijvoorbeeld omdat je buiten Amsterdam wel gewoon met mevrouw of meneer wordt aangesproken in plaats van iets krampachtig onzijdigs. Gratis tip: hierrr koop je dus het allergoedkoopst. Zeehondjes in de nabijheid zijn inbegrepen alsook diverse bootverbindingen om dat echte, onvervalste gevoel van economisch vluchtelingschap te kunnen cultiveren.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.