achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

LIVE. Het Eerste Echte Debat over de MH17 Doofpot

298 doden, 280 dagen en 177 GeenStijl-topics na de aanslag van 17 juli 2014 is de dag eindelijk aangebroken dat Rutte II zich moet verantwoorden voor haar schimmige behandeling van de politieke waarheid rond MH17. Eindelijk uit het achterafzaaltje en in de plenaire zaal van onze volksvertegenwoordiging (maar helaas nog steeds op een achterafuurtje). Het debat zal gaan over de weigering van het kabinet om briefings openbaar te maken. Over het verdoezelen van bij de overheid bekende kennis. Over het staatsgeheim verklaren van doodnormale rapportages. Over het afwijzen, uitstellen en/of met de zwarte middelvingerstift bewerken van Wob-verzoeken. Over de korte lijntjes tussen de VVD en de OVV. Over de dubieuze rollen van Peppi Ten Broeke en Kokki Servaes. Over de leugens van MinJus Opa Ivo/Kasteelheer Ard. Over de arrogantie van MinBuZa Timmerfrans/Koenderberts. En over het cynische opportunisme van MinPres Mark Rutte, die al 9 maanden lang voor de camera's over een onderste steen praat die hij achter de coulissen in de overheidsdoofpot verborgen houdt, als ware MH17 Haagse business as usual - gelijk een falend ICT-project, een mislukte hogesnelheidslijn of een corrupte woningmarkt. Zullen er vanavond ineens wél waarheden boven water komen? Onwaarschijnlijk. Rutte is er sowieso niet, want die vindt de Middellandse Zee en de Griekse crisis belangrijker, zegt Han ten Broeke hierboven tegen GSTV. Maar we zullen leugens aan het werk zien onder het felle kunstlicht van de plenaire zaal, zodat we weten hoe de worsten gemaakt worden. Dus stoelleuning recht. Riemen vast. Klaptafeltjes omhoog. Het wordt een lelijke vlucht naar voren. Sprekerslijst hier, tweets daar, livestream op Luchtbrug24 of bij RTL Air Traffic. Tower control, this is Golf Sierra 178. All clear and ready for take-off on runway 17.
Instant Update: De Kiev Briefing, die pas op 15 januari naar de OVV ging, kwam niet alleen pas bij de OVV terecht nadat er in de media over bericht was, de OVV moest er zelf om vragen bij de regering. Dat begint goed...
Update 21u28: Koenders beweert letterlijk dat de OVV pas documenten krijgt wanneer ze zélf om relevante informatie vragen. Maar OVV wist niet dat de door het kabinet geheim gehouden Kiev Briefing bestond, totdat er in januari in de media over bericht werd. Koenders: “De OVV vraagt, en wij draaien.” Maar je KAN dus geen documenten vragen, als je niet weet dat ze überhaupt BESTAAN. Koenders staat dus een heel doorzichtige leugen op te hangen, en legt bovendien de schuld bij de OVV. Alle partijen (minus PvdA) bij de interruptiemicrofoon. Omtzigt: “Deze memo had in de eerste weken van het onderzoek op het bureau van de OVV gelegd moeten worden.” Bontes: "De OVV kan niet weten wat de minister in zijn bureaula heeft liggen. Ze kunnen niet weten wat ze niet weten."
Update 21u58: Van der Steur gooit gewaardeerd forensisch specialist Maat (deed ook o.a. Tripoli) nu voor de bus, omdat het een handige bliksemafleider is om achter weg te kruipen - maar wel totaal irrelevant met betrekking tot het kabinetshandelen (waar dit debat wél over dient te gaan). En verder: Maat wordt dus gejorist, terwijl Timmerfrans promotie maakte ondanks een vergelijkbare blunder bij Pauw over zuurstofmaskers.
Update 23u25: HET KABINET IS GEVALLEN! Ohnee wacht. Alleen het katheder is gecrasht. Hilariteit alom. CDTpLiTW4AEj_B4.jpg Update 00u50: Netto resultaat: 1 gebroken katheder, 1 ervaren patholoog geslachtofferd zodat Ard van der Steur zich achter hem kon verstoppen en 1 volhardende leugen van MinBuZa Koenders om documenten achter te houden. ANP: Fucking tikgeiten.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.