achtergrond

Geenstijl

DEFEMBER. Arjen Kamphuis - FUCK DE NSA

arjenkamphuis100.jpgWat de kranten & staatsmedia je ook wijs proberen te maken: hackers zijn meestal good guys, en retebelangrijk bovendien. Want zolang diezelfde media Mandela memoreren terwijl jij zapt tussen Boer Zoekt Vrouw en Geer & Goor, houden zij lekkende databases dicht, zorgen ze dat er discussie blijft over privacy en veiligheid, en proberen ze de onwetenden wat bij te leren. Neem Arjen Kamphuis. Vorige week nog geïnterviewd door Max Keiser (video), maar deze Rop-Gonggrijp-met–lang-haar is in Nederland dermate onbekend dat we ter introductie maar ff doorverwijzen naar zijn bio op HuffPo. Hij tikte voor #DEFEMBER een gastblog over jouw privacy. Bomvol 1337-linkjes die je down the rabbit hole van hacker keynotes, tips&tricks en het beter beschermen van je eigen rechten leiden. Lees, klik en leer.

Fuck de NSA
Je kan je boos maken over je overheid die je mail wil lezen, maar je kan ook wat doen om te zorgen dat dat heel moeilijk wordt. Hieronder een stoomcursus email-beveiliging voor iedereen die niet wil wachten tot BOF en Brenno de glorieuze eindoverwinning behalen. Artikel 12 van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens is er tenslotte niet alleen om je pr0n-habits te verbergen. Tenzij je blank, man, Europees en nazaat van een adellijke familie met grondbezit bent, zijn jouw burgerrechten bevochten door mensen die dat konden doen omdat ze niet in een stasi-achtige 'uberwachungs-staat' leefden. Zonder privacy geen vrijheid van meningsuiting of zelfs maar meningsvorming (zie embed onderaan dit topic), en dus geen maatschappelijke verandering zoals de afschaffing van de slavernij, kinderarbeid of de invoering van algemeen kiesrecht. Maar geloof mij vooral niet, deze ex CIA/NSA/FBI/DoJ/MI5-medewerkers legden het afgelopen zomer haarfijn uit. En dan nu wat praktische How To je eigen privacy pimpen tips.

Waarschuwing: Als je je eigen privacy minder belangrijk vindt dan de hoeveelheid tijd die je per week aan TV-reclames besteedt, dan is dit blog niet voor jou. Want het kost een beetje moeite, intelligentie en een aandachtsspanne groter dan die van een Gordongoudvis.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Trouwe klant BOOS OP LIDL wegens afpakken privacy in ruil voor goedkope tomaten

Knip. Plak. Voer voor discussie in Het StamCafé. Bloody Mary's van Het Huis. Proost

@Redactie | 15-06-23 | 21:30 | 587 reacties

Sigrid Kaag: 'Database betalingen boven 100 euro geen probleem, banken monitoren nu ook al alles'

Een kwart van het kabinet weet niet meer wat de gevolgen zijn van een overheid die alles over haar burgers weet

@Ronaldo | 25-01-23 | 14:00 | 316 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.