achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Mag ineens toch weer: stadiongevechten

Öbeliç vs Asteradze

Vroeger, toen de wokegemeenschap het nog niet voor het zeggen had op dit door God verlaten continent, kon je in de voetbalstadions nog weleens tegen een ouderwetse muilpeer aanlopen. Gewoon, omdat je voor het verkeerde land/team was, omdat je smoel iemand niet aanstond of omdat je je stoerder voordeed dan je was.  Niets van dat laffe gehannes op pleinen en in winkelstraten, maar gewoon, het voetbalgeweld waar het hoort: zo dicht mogelijk bij het veld. Het tamelijk trieste provoceren en aftrek-gebaartjes naar elkaar maken dat je nu negentig minuten lang ziet was helemaal ondenkbaar, want echte mannen maakten de dienst uit.

Goddank lijken de glorietijden van de oerman weer enigszins te herleven. Ja, laat dat maar over aan de Turken en de Georgiërs, met hun rijk behaarde ruggen en hun fiere temperamenten. Ver voor de aftrap was het al kermis in het Signal Iduna Park-stadion te Dortmund. Rent ook niemand weg, komen juist mensen naartoe. Als de oorlog uitbreekt weten wij vast achter wie we ons moeten verschuilen. Het is maar te hopen dat Oranje Turkije noch Georgië later in het toernooi treft, want die mensen zijn zo transfoob als de neten dus die arme tietenman is zijn leven niet veilig. 

Afijn, wedstrijd begint om 18:00 en het regent (hard).

Close-upje van titanenstrijd

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Europa óók nog belegerd met STORMLADDERS

Grieken, vergeet die bailouts t.w.v. €241,6 MILJARD lekker, van het huis. Maar houd deze overtollige fte's buiten de deur.

@Spartacus | 19-03-20 | 19:33 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.