achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Eland doodt fotograaf, GeenStijl heropent de Elandendiscussie

Binnenkort ook in uw achtertuin

Bloederige taferelen in Alaska, het Friesland van de Verenigde Staten. Een fotograaf is daar om het leven gekomen toen hij de jonkies van een eland fotografeerde. Nou hebben wij niet veel met het fotograferen van minderjarigen, maar des te meer met de natuur. Onze natuur. En die is in gevaar. 

De eland heeft in Alaska zijn ware aard laten zien. In Europa houdt men echter liever de oogkleppen op als het gaat om dit moordlustige hoefdier. Ja, ze zijn pluizig. Maar ze zijn ook 3 meter hoog, wegen 800 kilo en beschikken over een gewei met een breedte van 1,5 tot 2 meter waar je gemakkelijk een paar peuters aan kunt rijgen. Maar ze leven toch alleen in het veilige Scandinavië? Nou, nee. Al decennia geleden zochten elanden hun geluk aan de randen van Europa. Inmiddels zijn ze al in Oost-Duitsland te vinden. Binnen enkele jaren zijn ook uw kinderen niet meer veilig.

Onlangs verdiepten wij ons in de man-of-beer-discussie. Het aantal verwondingen door toedoen van elanden ligt in Alaska echter DRIE KEER HOGER dan verwondingen door een beer. Nou is de Veluwe al een no-go-zone wegens de wolf, maar de bloeddorstige eland is dus ook onderweg.

De vaste collaborateurs staan al paraat om de rode loper uit te leggen voor de eland. “We moeten inzetten op het veiliger maken van bepaalde wegen. Minder hard rijden in de buurt van de Veluwe en goede rasters en ecoducten bouwen”, aldus Leo Linnartz van ARK Natuurontwikkeling - een organisatie die hopelijk zo snel mogelijk verboden wordt. Als het aan dat deodorantschuwe biologenvolk ligt moeten we BUIGEN voor de gehoefde terreur. 

Maar wij waarschuwden u al eerder en dat blijven we doen. Het zijn ONZE bossen. Het is ONZE Veluwe. Natuur ontwikkelen doen ze maar ergens anders. IN ONS LAND GEEN ELAND.

Tags: eland

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.