achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Universiteit Leiden ondanks inwilligen eisen BEZET door pro-Palestijnse studenten

Je geeft ze een vinger en ze hakken je hand eraf

Pro-Palestijnse activisten hebben donderdagmiddag een gebouw van de Universiteit Leiden in Den Haag bezet. Dat doen ze omdat de UL "zich niet aan gemaakte afspraken houdt". Er zijn naar verluidt zo'n 200 demonstranten op de been rond het universiteitsgebouw in Den Haag.

De universiteit had met de activisten afgesproken dat uitwisselingsprojecten met Israël tijdelijk zouden worden geschrapt en er zou "een commissie komen met experts die de banden met Israël evalueren". Vandaag zou de universiteit bekendmaken wanneer de commissie begint, maar op X liet de UL weten dat details over de te nemen stappen morgen pas bekend worden. Een dag te laat! Bezetten maar...
Update 18:37 - De universiteit onderhandelt ondertussen in Den Haag met gemaskerde types. Dat zagen we eerder ook in 020, is daar niet inmiddels een protocol voor?
Update 19:05 - Tientallen activisten bevinden zich op de derde verdieping. Daar moeten ze om half acht weg zijn, anders grijpt de ME in. Sfeer buiten: gezellig!
Update 20:05 - Nog 5 activisten in het gebouw waarmee de politie onderhandelt, meldt Omroep West
Update 20:24 - Alle demonstranten zijn het pand uit

De moraal van het verhaal: ook als je als academie schikt naar de eisen van de Propalliestuudjes krijg je het voor de kiezen. Ideetje: elke faculteit omvormen tot Samidoun-kwartier en ieder onderzoek afsluiten met de zin "en daarom was 7 oktober gerechtvaardigd verzet en moeten de Joden ophoepelen". Mogelijk is dat nog niet genoeg.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Kuzu geeft zeldzaam empathische duiding multiculturele samenleving Nederland

Écht inlevingsvermogen vanuit het andere kamp, waar zie je dat nu nog tegenwoordig.

@Spartacus | 20-05-19 | 17:05 | 0 reacties

ONDERHANDELEN? DNA AFNEMEN BIJ DAT TUIG!

Dierengekkies bezetten varkensboerderij in Boxtel.
Overheid doet niets.

@Pritt Stift | 13-05-19 | 16:16 | 0 reacties

Nu online! Gevechtsverslagen meidagen 1940

Mei 1940, toen het Depot Wielrijders probeerde te verhinderen dat de gepantserde Duitse invasiërs er met hun fietsen vandoor zouden gaan. November 2017, de per-fecte maand om die meidagen eens lekker in het zonnetje te zetten.

@Mosterd | 06-11-17 | 19:01 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.