achtergrond

Geenstijl

70 procent Nederlanders heeft geen vertrouwen in de politiek = schuld van de media

Het zal weer eens niet zo zijn...

Het AD gooit er in de aanloop naar de verkiezingen een onderzoekje onder de gewone mensch tegenaan en de uitkomst is voorspelbaar: 70 procent van de Nederlanders heeft geen vertrouwen in de politiek, 80 procent vindt, terecht, dat er te veel partijen zijn en de politiek krijgt met een 4,1 een dikke onvoldoende op het rapport. Allemaal logisch totdat ze iemand van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) de cijfers laten duiden, want die haalt de schuld weg uit Den Haag en legt die bij de media, omdat de meeste burgers zelf nog zo tevreden zijn. "In hun eigen omgeving zie je mensen die opkomen voor elkaar. In de media zien ze vooral verharding in het debat. Er is dus een verschil tussen wat mensen zelf ervaren en wat ze op televisie, online of in de krant zien." Ja, of misschien hoeven burgers zelf geen slachtoffer te zijn om de toeslagenaffaire een dieptreurige politieke schandvlek te vinden. Misschien hoeven ze geen boer te zijn, om het stikstofbeleid als onredelijk te bestempelen. Of in Groningen te wonen om de afhandeling van de gasschade onmenselijk te vinden. En misschien hoeven ze niet geraakt te worden door de leugens en misleiding om hun afkeuring uit te spreken over leugens en misleiding. Dit land stond de afgelopen dertien jaar onder leiding van een man die transparantie inruilde voor zwartgelakte verslagen en achterkamerdealtjes. Een man die beschermd door keiharde coalitiediscipline door een zee van moties van wantrouwen voer terwijl hij plechtig beloofde te werken aan oplossingen voor problemen die hij zelf eerder creëerde. De wens van het volk wordt keer op keer op keer genegeerd om de Brusselse grootmeesters tevreden te houden. Maar geef vooral de media de schuld.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Onverbiddelijk nieuw rapport geslachtstransities: "Kwetsbare Britse tieners gebruikt als voetbal, bewijs ontbreekt, dit is een systeemfout"

De avant-garde (wij, uw weblog, gewoon hier) kan het dossier 5 jaar te laat en tienduizenden verminkte kwetsbare tieners en adolescenten verder eindelijk overdragen aan de Zembla's en Guardians

@Spartacus | 11-04-24 | 19:33 | 206 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.